Google Translate

joi, 6 octombrie 2011

SCMD. GÂNDURI ÎN PRAG DE MITING! Fain ai scris, varule!


Nici nu ştii cum trece vremea ...

E din nou toamnă în Ţara Beiuşului. Şi parcă nici nu a trecut un an de când scriam despre patru parlamentari care vor vota cu România şi, la momentul respectiv, chiar aşa s-a întâmplat – au votat în favoarea moţiunii de cenzură. Cu toate că moţiunea nu a trecut prin parlament, noi rămânând la discreţia ciocoilor noi pe durată nedeterminată(?), totuşi am nutrit speranţa că nu suntem singuri, mai este cineva alături de noi, şi ne-am pus nădejdea şi în aceşti patru parlamentari – Tudor Ciuhodaru, Liviu Câmpanu, Niculae Mircovici şi Nicolae Stan.

Vremea a trecut şi iată, odată cu noul an, cum iubirile sunt trecătoare iar în mioriticul nostru plai, plin de surprize (şi gropi pe drumuri), au apărut primele semne că nădejdea noastră a fost de scurtă durată – în 21 iunie 2011, când s-a votat(?) OUG 1/2011 ce mi-a fost dat să văd – din cei patru parlamentari „ai noştri” au votat trei şi doar unul a votat pentru noi. Care va să zică „cei patru apostoli au fost trei, Luca şi Matei?” – domnii Stan şi Mircovici votând pentru, dl. Ciuhodaru a votat împotrivă iar dl. Cîmpanu nu a votat şi asta ne-a favorizat oarecum deşi votul nu a fost curat. Poate că votul d-lui Stan nu m-a pus pe gânduri deoarece dânsul era „independent” la vremea aceea, dar votul d-lui Mircovici m-a lăsat cu răsuflarea tăiată – tocmai dânsul, fost militar de carieră a votat împotriva foştilor săi colegi faţă de care, desigur, are o obligaţie pentru că l-au votat? Nu mai pun la socoteală voturile celorlalţi, foştiI militari din Parlament înrolaţi în „Armia Portocalie” pentru care, Armata României a fost, aşa cum spunea un fost ministru al apărării (MI SE PARE DL. Victor Babiuc, în urmă cu câţiva ani, doar „o umbrelă pentru vreme rea”. Motivarea domniei sale la acea vreme, puerilă şi ipocrită,
m-a umplut de silă:
„îţi explic ca aveam de ales intre a defavoriza majoritatea de 90% si a favoriza pe mult mai putini. Ceea ce nu ştiu colegii, si unii si alţii, este ca există dorinţa ca ordonanţa să se întoarcă la Comisia de muncă, pentru a fi diminuate câştigurile celor mulţi si nu pentru a nu se scădea o parte din pensii. Niciodată un chirurg nu va fi iubit când taie o mână, chiar dacă prin asta salvează o viaţă”
(extras dintr-um mail care a circulat multă vreme pe roarmy230, pe care şi eu l-am primit). Chiar aş fi vrut să-i dau un răspuns pe aceeaşi lungime de undă – Ce-aţi spune dumneavoastră, domnule general – senator dacă eu, chirurg fiind, v-aş tăia mâna cu care aţi votat pentru ca să nu mai puteţi „salva” altădată 10% din pensionarii militari? Dar astea sunt… poveşti. La fel ca şi cele despre alţi militari care au votat împotriva foştilor lor colegi - acestea sunt alte poveşti. Poveşti dureroase care ne întunecă puţinele zile care ne-au rămas, ştiind cert că „trebuie să părăsim sistemul pe cale naturală” cât mai rapid, să nu "cocoşăm bietul om slab care ne ţine în spate pe noi, grăsanii". Păi, s-o credeţi domniile dumneavoastră! Nici nu cocoşăm pe nimeni că trăim pe banii noştri, care, ar trebui, noi să vă întrebăm ce-aţi făcut cu ei şi nici nu vom pleca. Chiar nu avem de gând să vă facem pe plac. PÂNĂ LA URMĂ, NĂDEJDEA NOASTRĂ ESTE DOAR ÎN NOI!
O să vedeţi. Pentru că, aşa cum spunea bădia Lăncrănjan
„… nu i-i dat oricui să fie drept şi cinstit, nu poţi face din orice gogoman un luptător, un făt – frumos, nici povestea nu face asta, darămite viaţa, care e, oricum ai întoarce-o, altfel de poveste, e cea mai teribilă baladă !… Iar eu sunt eroul ei, unul dintre aceşti eroi, unul care a suit din şesurile tuturor deznădejdilor spre izvoarele tuturor speranţelor !… Ca păstrăvul am ţâşnit eu în sus peste stăvilare şi peste baraje, şi acum chiar dacă ar vrea cineva să mă dea înapoi, n-ar putea-o face, nici dacă m-ar omorî, nici dacă m-ar preschimba în pulbere !… Ar rămâne gândul în urma mea, care s-ar uni cu cele mai adânci vreri, ale întregului popor, pe care nu le mai poate stinge nimeni, după ce au fost trezite !”
P.S. Mai deunăzi aflai că dl. Ciuhodaru a trecut din barca PC în barca UNPR.
Şi mi-am spus atunci – „Şi tu, Brutus"?

joi, 6 octombrie 2011
Lt.col.r. Simion Suciu - Preşedintele Filialei 1 a SCMD Beiuş
Un mesaj emotionant! Un mesaj de suflet!
Felicitari, Domnule Colonel r. Simion Suciu!
Am onoarea sa va salut!
Admin

19 comentarii:

  1. Parlamantarii sunt singurele fiinte umane care nu evolueaza indiferent cat timp ar sta pe scaun. Se spune ca omul se trage din maimuta, ca a evoluat de la un organism monocelular, catre expresia suprema a existentei, omul. Odata cocotat pe treapta de parlamentar, acest om ajuns pe pragul cel mai inalt al aspiratiilor sale, urmeaza un proces invers, as spune natural, de intoarcere la origini, un proces evolutiv-negativ, cum ar spune domnul Boc,pentru a demonstra ceea ce stie orice om de stiinta care se respecta: ciclicitatea universului.Deci Ciuhodaru si cei ca el, nu trebuiesc invinuiti , ci felicitati pentru ca au atins pragul devenirii proprii si se afla pe turnanta de finis,pe drumul intoarcerii catre originile evolutiei, spre implinirea ciclului sacru.Ceea ce putem face este sa ii ajutam, sau sa-i impingem cat mai repede in drumul spre originile.. materne .

    RăspundețiȘtergere
  2. Moammmm .....
    Cu cata eleganta ..., d-le neacsum!
    Nu cred ca am vazut o injuratura mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimului de la 6 octombrie 2011, 15:51 :
    Ai dreptate cind vorbesti de eleganta ...
    Dar nu trebuie uitat ca si cei mai "eleganti"/elevati vorbitori nu vor folosi acest fel de limbaj decit pentru a epata ... iar atunci cind vor/trebuie sa-si exprime adevaratele sentimente vor folosi exprimarea normala/naturala in limba romana : "Te bag in ...zda matii , jigodie ordinara ce esti tu ! "

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnilor, de ce va certati? Dumnezeu a lasat loc pepamant pentru toti. Cui nu ii ajunge pe pamant, are obtiunea sub. Asa ca lasati cearta, suntem ofiteri, ce ... puii mei !

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze, optiunea , nu obtiunea..

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite, uite-l pe Nea Cashu acolo-n poza sub drapel! Da nu i-o fi "frig" in jampilica aia albastra si cu fesu-n cap?

    RăspundețiȘtergere
  7. CE-TI DORESC EU ,TIE, DULCE ROMANIE?
    Dan Puric - INVIDIA

    Invidia
    Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
    Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.Nu-i nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza.
    Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon.
    Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel.
    Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
    A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan.
    Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast.
    In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic, citind Richard III.
    A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth.
    O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
    L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale.
    L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
    Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini, iahturi, femei.
    Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel,Berdiaev.
    Lupta era stransa, dar echilibrata.
    In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de DNA.
    Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
    Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie.
    Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
    Si atunci ne-a cuprins invidia...
    Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?
    * Dan Puric *

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa nu va fie de deochi!...
    Sa intelegem ca "linia" blogului s-a schimbat?
    Sa intelegem ca apreciati si ceea ce fac si ce gandesc adevaratii sindicalisti militari, ceide talia dl Col Suciu?
    Baieti, nu va mai recunoastem!...
    Nu-i asa ca ati primit ordin sa schimbati o tactica falimentara, pentru voi, detractorii SCMD?
    Nu-i asa ca v-ati bucura ca maine sa nu mearga nimeni la mitinguol din fata Academiei Militare, pentru a va da prilejul de a-i linsa pe Dogaru si colaboratorii?!...

    OCHIUL SI TIMPANUL
    Schimbul 2

    RăspundețiȘtergere
  9. PS:
    Salut SCORPIO (NEACSU, CORLEONE, etc).
    Tot nu te-ai saturat de convorbiri cu tine insuti, Neacsule?

    OCHIUL SI TIMPANUL
    Schimbul 2

    RăspundețiȘtergere
  10. @ochiul cu albeata si timpanul spart
    ITI FACI ILUZII PROSTESTI !!(cica si iluziile ar fi de mai multe feluri hi,hi ca si oamenii)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ochiul cu albeata si timpanul spart

    A se citi mai intai:
    Buna dimineatza!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stelian P.
    @Don Corleone
    Buna dimineata si ciocu mic ca a inceput revolutia (nu stiu ce soarta ne asteapta dar eu mi-am pregatit valiza).
    - Ziarele tribunului il fac albie de porci pe ...tribun.
    - pe blogul sindicatului au inceput sa apara comentarii.
    - e groasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Stelian P
    Buna dimineata!
    Multumesc pt atentionare.
    Eu ma pregatesc de distractie pt.ziua de azi politica si sindicala.
    semnat
    alinutza
    Vad eu mai pe seara cand vin de la "sapa" ca nu sunt nici bugetar nici consilier de alinutză.
    La mine painea se castiga ceva mai greu ca n-am avut norocul invartitilor
    Asta e!
    O zi buna tuturor
    P.S.vreti niste bancuri cu alinutza sau si asta se interrpreteaza politic??

    RăspundețiȘtergere
  14. Stelian P.
    @Don Corleone
    Eu zic sa dai drumul la bancuri, cum se interpreteaza nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  15. mei,mei ce razbel la baioneta pe Armya!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Gata Scmd a dat jos guvernul.Toti bucurestenii responsabili au fost alaturi de ei pentru a-i ajuta sa nu-si piarda privilegiile.adica pensii de la 3000 in sus!!

    RăspundețiȘtergere
  17. anonim 12.09
    Nu trebuie sa ne bucuram daca oamenii nu ies la protest. Nu castigam nimic din asta , castiga doar puterea actuala. Trebuia sa vedem de ce nu ies oamenii si sa vedem cum sa facem sa ii convingem sa iasa. Mistoul nu isi are locul aici , pentru ca facem misto de situatia noastra. Nu ne aflam de loc in pozitia de a rade de inertia romanilor , ci de a face tot ce putem pentru a o modifica.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu ma bucur doar ca s-a renuntat la prostia cu coroana mortuara.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri