Google Translate

vineri, 4 noiembrie 2011

Bani si politica: cine detine cu adevarat Romania? Spionaj la scena deschisa!


"In timp ce zeci de baroni locali au aparut dupa 1989, un mic grup de persoane foarte influente continua sa exercite o influenta semnificativa in politica din Romania. (...) Multi pastreaza legaturi obscure cu fosta Securitate din Romania sau cu persoane din serviciile de informatii si isi promoveaza interesele personale prin intermediul trusturilor media pe care le detin", se arata intr-o telegrama clasificata drept confidentiala, din 2007. Subiectul telegramei consultate de HotNews.ro: "Bani si politica: cine detine cu adevarat Romania?" In cadrul documentului este realizat un top cinci al oligarhilor din Romania, precum si al baronilor locali. Printre ei: Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Ioan Niculae, Gigi Becali si Attila Verestoy.


Raportul a fost semnat Taplin. In perioada respectiva, Mark Taplin era adjunctul ambasadorului SUA. Taplin mentioneaza ca raportul a fost pregatit de absolventul Universitatii Indiana, Jeremy Stewart, in practica pe perioada verii in cadrul
Sectiunii Politice a Ambasadei

Redam integral telegrama.
"Sumar. De tranzitia Romaniei de la comunism, urmata de privatizarea intreprinderilor de stat, a beneficiat enorm un mic grup de persoane cu conexiuni la regimul care a urmat imediat dupa comunism si/sau la Securitatea omniprezenta. O parte dintre aceste persoane s-a folosit de informatie si de relatiile dobandite in timpul carierei in cadrul Securitatii pentru a face avere, in timp ce altii au recrutat fosti ofiteri de Securitate pentru a le servi interesele. In timp ce zeci de baroni locali au aparut dupa 1989, un mic grup de persoane foarte influente continua sa exercite o influenta semnificativa in politica din Romania. Niciuna dintre aceste persoane nu este legata exclusiv de un singur partid, chiar daca ei insisi sunt membri. Multi pastreaza legaturi obscure cu fosta Securitate din Romania sau cu persoane din serviciile de informatii si isi promoveaza interesele personale prin intermediul trusturilor media pe care le detin. Aceasta telegrama furnizeaza instantanee ale unor persoane considerate in general a fi printre «oligarhii» de frunte in Romania. Sfarsitul sumarului.

Top cinci Oligarhi


Dan Costache «Dinu» Patriciu:
Patriciu este presedintele si actionarul majoritar al Rompetrol Group si un membru proeminent al PNL. Foarte apropiat de premierul Tariceanu, Patriciu controleaza practic esaloanele superioare ale PNL si are un numar enorm de parghii asupra actualului guvern. In plus, Patriciu are o relatie stransa si cu fostul prim-ministru Adrian Nastase, omul aflat la putere cand Patriciu a achizitionat Rompetrol de la stat. Dupa ani de zile in Camera Deputatilor, Patriciu s-a aflat intr-un grup de deputati care a demisionat din Parlament in 2003, din cauza «legii incompatibilitatilor» care restrictiona amestecarea intereselor publice cu cele private. In ciuda acestui lucru, cativa politicieni PNL (in special europarlamentari) datoreaza carierele lor politice sustinerii financiare a lui Patriciu, iar influenta lui in acest partid este indiscutabila. In timpul alegerilor din 2004, Patriciu a fost o sursa majora de fonduri pentru PNL si a sustinut o alianta PSD-PNL. Potrivit unor documente oficiale date publicitatii, Patriciu a donat PNL-ului aproximativ 23.000 de dolari in 2004; suma neoficiala este aproape sigur mult mai mare. Totusi, Patriciu si-a impartit pariurile in aceste alegeri, donand cel putin 60.000 de dolari PSD-ului prin filiale Rompetrol. In mai 2005 el a fost arestat (dar eliberat imediat) pentru mai multe acuzatii de natura economica legate de privatizarea rafinariei Petromidia, inclusiv frauda, spalare de bani si evaziune fiscala (conform telegramei de referinta B). Progresul in acest caz a fost lent, in special de la inceputul acestui an. Acuzatiile ar putea fi considerate nefondate in urma unei hotarari judecatoresti din iulie 2007 potrivit careia SRI ar trebui sa-i plateasca acestuia daune pentru interceptarea ilegala a telefonului sau. Conform unei importante reviste de business, despagubirea ar fi fost de 600 de milioane de dolari in 2006.


Dan Voiculescu:
Senatorul Voiculescu conduce Partidul Conservator (PC), este actionar majoritar in grupul de afaceri Grivco si controleaza Intact Media Group (care controleaza trei statii importante de televiziune, al doilea ziar ca tiraj, Jurnalul National, si saptamanalul Saptamana Financiara, printre alte active). In iunie 2006, a fost declarat oficial colaborator al Securitatii sub numele de cod «Felix», impiedicandu-l sa preia functia de vicepremier. Desi a insistat ca rolul sau din trecut in Securitate nu a fost mai mare decat al romanului de rand si ca si-a servit tara castigand valuta, pozitia sa din perioada comunista de manager al unei companii in spatele careia se afla Securitatea sugereaza ca a fost mai degraba ofiter de rang-inalt al Securitatii, decat un simplu colaborator (conform telegramei de referinta B). Oponent virulent al lui Basescu si unul dintre liderii miscarii de suspendare si inlaturare a presedintelui, Voiculescu a fost acuzat in instanta in primavara lui 2007 de spalare de bani. Prima motivatie a lui Voiculescu, si de fapt adevaratul scop al partidului sau, este sa-i protejeze interesele de afaceri. Ii lipseste un program politic sau o ideologie limpede si isi aliniaza partidul oportunist. Voiculescu nu este singurul politician pentru care imbogatirea personala este principala motivatie.


George Copos, un aliat al Partidului Conservator al lui Voiculescu si vicepremier, are o avere estimata la 420 de milioane de dolari si este in mod cert din aceeasi stofa, desi averea sa este centrata pe industria hoteliera; el este, probabil, cel mai bine cunoscut ca proprietarul unei echipe de fotbal de top din Romania, Rapid. Averea familiei Voiculescu este de aproximativ 500 de milioane de dolari in 2006.


Sorin Ovidiu Vantu:
Desi el sustine ca inclina spre dreapta politica, Sorin Ovidiu Vantu nu are legaturi directe cu un singur partid politic, optand in schimb sa le influenteze pe toate. Vantu si-a cladit initial averea facand afaceri cu cupoane de privatizare, bazandu-se pe o retea de fosti ofiteri ai Securitatii pentru informatii de interior despre companii mari. Practicile sale de afaceri au fost controversate, poate chiar penale. In 2000, cel mai mare fond mutual din Romania - o schema piramidala orchestrata de Vantu - s-a prabusit, pagubind aproximativ 300.000 de investitori cu circa 400 de milioane de dolari. In ianuarie 2007, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, cu posibilitate de recurs, pentru falsificare de documente care sa ascunda deturnarea de fonduri de la schema piramidala pentru a finanta o banca. Vantu isi mentine influenta asupra politicii romanesti prin legaturi ample cu persoane din esaloanele superioare ale guvernarii din Romane. In timpul presiunilor din primavara anului 2007 de a-l suspenda si inlatura pe presedintele Basescu, Vantu l-a consiliat in mod activ pe liderul PSD Mircea Geoana in strategia sa politica si de media.


 El este de asemenea legat de fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu, acum secretar de stat in cadrul ministerului, care a facut parte din consiliul de administratie al uneia dintre companiile lui Vantu si este probabil inca strans legat de el.


Similar, actualul ministru de Finante Varujan Vosganian a primit sustinere financiara de la Vantu in anii 1990 pentru un partid de centru-dreapta si este astazi, potrivit deputatului si liderului Partidului Initiativa Nationala Cozmin Gusa, cel putin «partial in buzunarul lui Vantu». Vantu are o relatie de prietenie puternica, recunoscuta public si de lunga durata cu fostul director SRI Radu Timofte (2001-2006) (n.r. decedat intre timp) probabil oferindu-i un anumit nivel de acces in lumea informatiilor. Influenta sa deriva si din legaturile cu liderul sindical Liviu Luca si influenta acestuia asupra sindicatelor din Romania, la fel ca si din faptul ca detine Realitatea TV, versiunea romana a CNN. Desi se pare ca nu dirijeaza conducerea editoriala a Realitatea, la modul cotidian, el a fost atent pe parcursul suspendarii presedintelui Basescu sa mentina cat de cat impresia de echilibru in abordarea postului, mai ales dupa ce a devenit tot mai evident ca miscarea de suspendare sustinuta de Geoana, Voiculescu si altii nu va trece. Valoarea neta a averii lui Vantu este estimata la aproximativ 900 de milioane de dolari in 2006.


Ioan Niculae:
Se spune ca Niculae mentine relatii bune cu toate partidele mari si fostele guverne, desi in trecut a fost vazut ca un sponsor major al PSD. Inainte de 1989, Niculae ar fi fost ofiter de Securitate. Astazi el detine cea mai mare companie din sectorul agricol din Romania (InterAgro Group), precum si o companie de varf in asigurari (ASIROM). In 2000 si 2001, Niculae a fost implicat in controversata privatizare a Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR), in care, dupa o licitatie trucata, a obtinut o participatie majoritara in cadrul companiei pentru doar 10 milioane de dolari. Ulterior, in 2004, Ministerul Agriculturii a recapatat controlul asupra companiei, i-a sters partial datoriile, si a revandut pachetul de control catre companii inregistrate in Insulele Virgine controlate de Niculae, crescandu-i profitul. Potrivit datelor privind finantarea partidelor publicate de Asociatia Pro Democratia, in iunie 2004, Niculae a donat peste 840.000 dolari PSD-ului prin compania sa de asigurari ASIROM si Rafinaria ASTRA din Ploiesti (pe care el o controleaza oficial prin InterAgro cu o cota de 6,5% si neoficial prin actionarul majoritar Kreyton Ltd, un holding inregistrat in Insulele Virgine). In plus, Niculae pare sa aiba legaturi cu ofiteri de rang-inalt din SRI si este in prezent implicat intr-un scandal cu ofiteri de informatii in Prahova care au fost implicati in vanzarea ilegala si neimpozitata de petrol unei retele de dealeri. Un articol din 9 martie al ziarului Ziua sustine chiar ca Niculae beneficiaza de protectia presedintelui Basescu, furnizandu-i presedintelui o polita gratuita ASIROM de asigurare de viata. Averea lui Niculae este de aproximativ 700 de milioane de dolari in 2006.


George "Gigi" Becali:
Sondaje de opinie recente indica faptul ca proprietarul echipei de fotbal Steaua ocupa locul al doilea in topul popularitatii politicienilor in Romania, dupa presedintele Basescu. Se pare ca sursa averii lui Becali ar putea fi identificata in comertul cu oi facut de tatal sau pe piata neagra, dandu-le beneficii agentilor de securitate responsabili de monitorizarea sa pe cand se afla in exil din cauza asocierii sale cu Garda de Fier. Intr-un interviu acordat inainte de alegerile din 2004, Becali a recunoscut ca a primit aproximativ 150.000 de dolari de la familia sa cand regimul Ceausescu a cazut. Dupa ce a lucrat in afaceri cu «shipping» (probabil telegrama se refera de fapt la afacerile cu oi, n.red) si iaurt ("yogurt" in telegrama, n.red.) in perioada comunista, Becali si-a facut averea initiala in 1990 exportand in Turcia volume mari de rulmenti aparent furati si importand blue jeans de calitate scazuta de la un furnizor din Istanbul. Totusi, mare parte din averea sa provine din afaceri imobiliare abile, unele dintre ele legate de manipulari dubioase din interior. Becali a fost in spatele unei afaceri extrem de controversate in 1999 ce a implicat un schimb de 21 de hectare de pamant departe de Bucuresti cu un teren de aceeasi suprafata apartinand armatei in Baneasa, acum o suburbie eleganta a Bucurestiului. In iulie 2007, relatarile media au sustinut ca Becali il mituise pe fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, oferindu-i fiicei sale o proprietate in suburbie, pentru schimbul de terenuri mai sus mentionat. Becali insusi s-a legat de dreapta nationalista romana. In trecut a cerut canonizarea liderului legionar din Romania din anii 1930 Corneliu Zelea Codreanu; este liderul partidului nationalist Noua Generatie (PNG), pe care l-ar fi cumparat de la primarul Bucurestiului Viorel Lis in 2004 (conform telegramei de referinta C). Ironic, Becali are de asemenea o relatie apropiata cu liderul PSD Viorel Hrebenciuc care a sprijinit preluarea PNG de catre acesta pentru a submina PRM-ul lui Vadim Tudor. In plus, Becali are unele legaturi cu presedintele Basescu, sustinandu-i campania de referendum si, lucru foarte cunoscut, sarbatorind public o victorie a Steaua tarziu in noapte, alaturi de presedinte. El l-ar mai fi platit pe mogulul media Adrian Sarbu pentru o acoperire favorabila pe canalele sale de televiziune. Averea lui este evaluata la 950 milioane de dolari in 2006.

Baroni locali


Attila Verestoy:
Verestoy, principalul sustinator financiar al UDMR, a fost senator UDMR reprezentand judetul Harghita din 1990. In prezent este liderul UDMR in Senat si vicepresedintele comisiei comune parlamentare de supraveghere a SRI. Inainte de 1989, Verestoy, chimist de formatie, a lucrat la un institut de cercetare condus de Elena Ceausescu. In aprilie 2007, ziarul Atac a publicat afirmatii, facute de un fost ofiter de Securitate, potrivit carora Verestoy fusese recrutat de Securitate in orasul sau natal Odorheiu Secuiesc, in ciuda unei decizii din octombrie 2006 a CNSAS care indica faptul ca Verestoy nu a colaborat cu Securitatea. Din 1990, averea lui Verestoy s-a concentrat pe industria de cherestea din Harghita si pe portofoliul sau de actiuni la bursa. El a fost de asemenea implicat intr-o serie de scandaluri politice, unele dintre ele recente. In 2005, el si ministrul PNL al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, au fost implicati cand Ministerul roman al Sanatatii a oferit un contract de servicii spitalicesti de 7 milioane de dolari catre Hungastro (o companie de servicii in cadrul careia Verestoy a fost, pana de curand, principalul actionar) dupa descalificarea principalului participant la licitatie pe baza unui element tehnic. In mai 2007, el a fost implicat intr-o posibila schema de insider trading dupa ce s-a implicat, pe Bursa Romana de Valori, in tranzactii cu actiuni afectate de o lege in curs de adoptare in Parlament. Averea sa este evaluata la aproximativ 54 de milioane de dolari in 2006.


Viorel si Ioan Micula:
Adesea mentionati ca fratii din Bihor, Viorel si Ioan Micula sunt de departe cei mai bogati dintre cei pe care noi ii consideram «Baroni Locali». Fratii Micula detin operatiuni media prin Centrul National Media, un conglomerat media estimat la aproximativ 150 de milioane de dolari, cu trei statii TV (National TV, N24 si Favorit TV) si o statie radio (National FM). Desi activi in afacerile media si hoteliere, ei se identifica cel mai mult cu grupul European Drinks & Food, companie cu o veche notorietate de practici de business dubioase si care a apelat in trecut la manipulare politica si economica pentru a obtine o pozitie avantajata pe piata (conform telegramei de referinta A). Fratii Micula se pare ca au legaturi cu toate partidele mari in Bihor. Un numar de consilieri locali ai PD, PSD si PNL lucreaza pentru companiile fratilor Micula, in timp ce varul lor Catalin Micula este deputat PNL responsabil cu Comisia de Cultura si Educatie. Cornel Popa, vicepresedintele PNL pentru nord-vestul Romaniei, ar fi de asemenea un apropiat al fratilor Micula. Averea lor neta a fost estimata la circa 770 milioane de dolari in 2006.


Iulian Dascalu:
Cunoscut ca «Regele Mallurilor», Iulian Dascalu este un om de afaceri din Iasi relativ tanar (37 de ani) si bogat. Provenit dintr-o familie saraca, Dascalu a reusit sa transforme Iulius Group SRL intr-o companie nationala care a ridicat o serie de malluri in Moldova si Transilvania. In iulie 2007, nunta lui Dascalu in Italia s-a evidentiat cu o lista de invitati pe care se aflau toate figurile influente din Iasi, inclusiv controversatul lider PNL Relu Fenechiu (Nota: Vezi Intellipedia Biographies pentru mai multe informatii despre Fenechiu. Sfarsitul Notei). Proiectul Palas, cel mai controversat al lui Dascalu, prevede un complex rezidential in inima Iasiului, pe un teren acordat de primarul PSD Gheorghe Nechita lui Dascalu, fara o licitatie. Atat Nechita, cat si seful PNL Iasi Fenechiu si-au exprimat public suportul pentru acest proiect, determinand mass-media sa relateze despre o coalitie secreta PNL-PSD in spatele proiectului. Prin companiile sale, Dascalu are de asemenea legaturi cu justitia, cu SRI-ul si cu Securitatea, fosti oficiali de rang inalt din toate acestea lucrand acum ca directori sau avand legaturi cu compania sa. Averea sa neta este estimata la aproximativ 120 milioane de dolari.

Un foarte influent personaj care nu se incadreaza


Ion Tiriac
este al doilea cel mai bogat roman din lume, potrivit Top 300 Capital, si are rezidenta in Monaco. Nu are legaturi oficiale cu niciun partid, desi este cunoscut ca a avut relatii apropiate cu PSD si cu fostul premier Adrian Nastase. In ciuda acestor legaturi, el mentine relatii bune cu toate guvernele si partidele si, spre deosebire de alte personaje, are o reputatie publica relativ pozitiva. Tiriac a fost chiar sustinut o data de partidele de opozitie ca un candidat la functia de prim-ministru intr-un posibil guvern tehnocrat. Initial, el a facut avere in afara Romaniei ca, printre altele, partenerul de dublu la tenis al lui Ilie Nastase si managerul lui Boris Becker. Statutul de star international al tenisului i-a permis lui Tiriac o anumita doza de libertate sub regimul Ceausescu, desi el a jucat pentru echipa Dinamo, asociata cu Securitatea. In Romania, el si-a dobandit averea prin dezvoltarea si vanzarea cu succes a unor companii bancare si de asigurari catre companii din Vest. Puternicele sale legaturi germane de afaceri cu companii ca HVB si Allianz Insurance au fost cele care i-au oferit un numar mare de parghii in relatia cu oficialii romani. In ciuda imaginii sale relativ curate, Tiriac a avut de-a face totusi cu controverse. Dupa ce fiul sau a fost arestat pentru trafic de droguri, Tiriac este mentionat ca si-ar fi folosit banii si puterea pentru a curata numele fiului sau, avand ca rezultat o investigare a procurorilor de caz de catre fostul ministru al Justitiei Monica Macovei. Alta controversa, in 2005, a implicat uciderea ilegala de mistreti de catre vanatori invitati in Romania de Tiriac. Averea sa este estimata la aproximativ 1,5 miliarde de dolari in 2006.

 Uneori si puternicii cad


Nu toti brokerii de putere din Romania au dovedit gradul de rezistenta demonstrat de cifrele prezentate mai sus. Ovidiu Tender, un personaj legat de Securitate care si-a construit averea in afacerile cu petrol si a inselat guvernul roman cu circa 93 de milioane de dolari inainte de a fi trimis temporar dupa gratii, este exemplul perfect de fost «oligarh» a carui influenta pare sa fi scazut ca urmare a unei investigatii DNA si a pierderii de sprijin politic. Tender, care ar fi de asemenea legat de Patriciu si PNL, este profund implicat intr-un scandal de coruptie referitor la privatizarea rafinariei Rafo, in care mai sunt implicate mai multe personaje cu legaturi la crima organizata rusa (conform telegramei de referinta E). In urma dezvaluirii scandalului, Tender a ajuns dupa gratii pentru o perioada de arest preventiv de 30 de zile, dupa ce a incercat sa mituiasca un martor. Intr-o intalnire din 9 iulie cu un oficial politic al ambasadei, jurnalistii de investigatie Stefan Candea si Sorin Ozon au sugerat ca, desi inca puternica, influenta lui Tender ar putea fi in declin dupa perioada de detentie. In pofida acestui lucru, seful biroului AP in Romania i-a spus oficialului politic din cadrul ambasadei intr-o intalnire din 13 iulie ca Tender, in plin reviriment, a acumulat o suma semnificativa de bani dupa ce si-a ispasit pedeapsa, semn ca influenta sa ar fi din nou in crestere, cu atat mai mult acum cand independenta DNA este atacata. Averea neta a lui Ovidiu Tender este estimata la aproximativ 190 de milioane de dolari in 2006.


Comentariu.
Jocul banilor si politicii in Romania este consistent, insa nu este static. Influenta «Baronilor Locali» s-a schimbat dupa alegerile din 2004 si dupa schimbarea guvernului din aprilie 2007. Nici «oligarhii» romani nu au garantata o prezenta continua pe scena politica romaneasca, zguduita de presedintele Basescu care le-a oferit spate politic procurorilor de la DNA sa ancheteze coruptia la nivel inalt. Problemele unui personaj precum Tender sunt dovada ca, daca anchetele dau rezultat, DNA are potentialul sa elimine personaje foarte corupte de pe scena politica si economica romaneasca. Totusi, chit ca anchetele DNA au trimis pe tusa unii jucatori majori precum Tender, nici un personaj foarte influent nu a fost inchis cu adevarat in Romania. Eforturile anticoruptie si urmaririle penale au inceput in mod limpede sa fasaie dupa aderarea la UE, pe masura ce vechile influente corupte au inceput sa se reafirme. Alte informatii despre oligarhi, baroni locali si alte personaje sunt disponibile la Embassy Bucharest's Intellipedia Biographies.
Sfarsitul comentariului".

=============

Nota Redactiei:
Raportul a fost semnat de Taplin. In perioada respectiva, Mark Taplin era adjunctul ambasadorului SUA. Taplin mentioneaza ca raportul a fost pregatit de absolventul Universitatii Indiana, Jeremy Stewart, in practica pe perioada verii in cadrul
Sectiunii Politice a Ambasadei

==================

WIKILEAKS Ambasada SUA a realizat in 2007 Top 5 Oligarhi si Top 3 Baroni Locali / "Bani si politica: cine detine cu adevarat Romania?"
de Departamentul Investigatii-Politic HotNews.ro
Duminică, 27 martie 2011, 18:35 Actualitate Esenţial

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8445730-wikileaks-ambasada-sua-realizat-2007-top-5-oligarhi-top-3-baroni-locali-bani-politica-cine-detine-adevarat-romania.htm


De vrei sa intelegi ce s-a intamplat si se intampla
cu noi, cu Romania, citeste cu atentie, gandeste-te si intelege!
Ma doare sufletul, ma apuca disperarea!
Admin

25 de comentarii:

 1. @admin
  excelent "pictorialul"
  felicitari!!

  RăspundețiȘtergere
 2. @admin
  parca as vrea sa-l vad si pe M.Truica(un amarat de bugetar miliardar)Stie cineva ceva??
  P.S Aia numiti anonimi sa-si vada de cotizatii.N-am nevoie de figuranti.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ca sa va ajut:
  M Truica=fost sef cabinet adrian nastase.Pe bune!!

  RăspundețiȘtergere
 4. @Don Corleone, pe unde mi-ai umblat?
  -------------
  Un neica nimeni, ajuns miliardar intre miliardarii neamului. Vrei si tu reteta? Citeste aici!
  -------------
  http://mhblogonline.blogspot.com/2011/09/un-neica-nimeni-ajuns-miliardar-intre.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Am recitit si am constatat ca asa ceva n-o sa apara NICIODATA pe blogul PLANO 10.Oare de ce ??
  Prietenii stiu !!Si plano stie....ca-i e foaaaameeee!!

  RăspundețiȘtergere
 6. ATENTIE la date, la continut:
  -------
  Postarea este o "TELEGRAMA" DIN 2007:
  ------------------
  Ambasada SUA a realizat in 2007: Top 5 Oligarhi si Top 3 Baroni Locali / "Bani si politica: cine detine cu adevarat Romania?"
  ------------------
  Eheeee ...
  Cate nu s-au mai intamplat de atunci!
  A nu se intelege ca in bine! Doar ca ...
  S-au inmultit mafiotii, iar cei "batrani",
  o duc bine merci! [ citez: "... nici un personaj foarte influent nu a fost inchis cu adevarat in Romania".]

  RăspundețiȘtergere
 7. In context, merita recitit si:
  --------------
  Gura păcătoasei, adevăr grăieste! România este condusă, după revoluție, de o gașcă ocultă, transpartinică
  --------------
  http://mhblogonline.blogspot.com/2011/09/gura-pacatoasei-adevar-graieste-romania.html

  RăspundețiȘtergere
 8. @admin
  Multumesc,am recitit si reamintit
  Nu comentez mai mult ca apar...."aia" care se identifica doar prin ora postarii.
  O seara buna va doresc si in continuare maximum de obiectivitate ca si pana acum!

  RăspundețiȘtergere
 9. @admin
  stiti ce e mishto??
  Ca telegramele ambasadei SUA pleaca zilnic catre Casa Alba,iar analizele se fac periodic ,cam la 3 luni,si ca sa vorbesc militareste(ori de cate ori este nevoie)Ce-0 fi pe 2009/10??????

  RăspundețiȘtergere
 10. Ehei ... sa vedeti ce dezvaluiri devastatoare va face wiki... cind va publica lista baronilor din vremea lui Decebal ... ca si aceia stateau in gitul viitorilor democrati catolici ...

  Atit de democrati ... incit au interzis se fie intrebati grecii daca sint de acord sa contribuie la mentinerea bogatiei bancilor catolice ...

  RăspundețiȘtergere
 11. Prietene 08:13 ,
  De ce esti suparat ?

  RăspundețiȘtergere
 12. Se pare ca multi nu au inteles un lucru ..elementar-CAPITALISM FARA CAPITALISTI, care va sa zica NU EXISTA!!!
  Nu erau astia ,erau altii!!!
  Eu stiu ca multi sunt ofticati,dar reamintiti-va ce strigau in urma cu cativa ani...Jos,JOS....si sus capitalismul ! Il au acum!!

  RăspundețiȘtergere
 13. La fel este si cu privatizarea !!
  Tot neamul era cu privatizarea in gura si injura pe asa zisii comunisti ca nu dau drumul vanzarii obiectivelor strategice. S-a dat drumul si acum tot astia tipa ca s-a vandut si gazul si petrolul si si ..si.. si APA!
  Romanul,, destept "chiar credea ca va munci pentru el si francezul si neamnutul si austriacul etc.....Czar

  RăspundețiȘtergere
 14. Czar,
  Esenta este alta!
  Asta nu este capitalism! Aici este hotie, mafie transpartinica! Aici autoritatile statului si-au dat mana cu banditii! Ia gandeste tu un pic!
  Ia vezi (citeste), ca o spun raspicat si americanii! Dar noi ... nu si nu! Continuam sa aparam din rasputeri caracatita! Hotii de neam si tara!

  RăspundețiȘtergere
 15. Sa spui si IO un adevar dureros, dar care explica multe. Cunosc multi pensionari fosti militari, fosti ofiteri superiori din toata gama armelor (armata, ordine publica, siguranta nationala), care odata iesiti in pensie, pentru inca ceva banuti si alte avantaje, s-au pus imediat in slujba acestor HOTI DE NEAM SI TARA, sau unor mafioti din toate partidele politice. Le cara servietele, fac pe usierii, sunt consilieri personali sau ... bodyguarzi (functie de ce are mai bun: masa musculara, ori cate ceva prin tartacuta)! Deci ... asa-dar-si-prin-urmare ... ce comentarii sa asteptam??? Cum sa-si critice stapanii? Lachei au fost o viata, lachei vor fi pana la moarte! Sa nu zic ... lingai!

  RăspundețiȘtergere
 16. Cunosc multi pensionari fosti militari, fosti ofiteri superiori din toata gama armelor (armata, ordine publica, siguranta nationala), care odata iesiti in pensie, pentru inca ceva banuti si alte avantaje, s-au pus imediat in slujba acestor HOTI DE NEAM SI TARA, sau unor mafioti din toate partidele politice....
  ======================
  Esti mic copil, amice!
  Astia au "prestat" dintotdeauna, dar habar nu ai tu si deseori nici cei care le plateau salariile! Oricum, s-au bucurat de protectie, promovari si tot ce si-au dorit! Te uita ce avere au ei! Fa diferenta, macar din acest punct de vedere! Ca vorba aia ... toti am fost bugetari! De ce nu avem toti vile de vile, masini de masini, etc. de etc.????

  RăspundețiȘtergere
 17. ,, De ce nu avem toti vile de vile, masini de masini, etc. de etc.????"
  O intrebare ,,glumeata"!
  Si un raspuns la fel de glumet-pentru ca nu mai suntem in socialism m.l.d si suntem in capitalism!
  Au doar intreprinzatorii,cei care muncesc si produc locuri de munca ........etc!!!! Ceilalti mucles salariul minim pe economie si o pensioara acolo! Oricum astia din urma sunt o povara si sa faca bine ...sa iasa din sistem!!! Multumit?? Czar

  RăspundețiȘtergere
 18. [roarmy230] Re: A APARUT NOUL TABEL CU PENSIILE TO: ......
  FROM:Simion Suciu
  TO:sindicatul-cadrelor-militare@googlegroups.com roarmy Message Thursday, November 3, 2011 5:18 PMMessage

  Subject: A APARUT NOUL TABEL CU PENSIILE
  Ne-au ciuruit! 10% au scazut, 90 % au crescut.
  ============================
  Acuma sa vedem cine mai da guvernul in judecata. Cei care tin la statutul de militar sau cei care tin la cuantumul pensiei? No comment dar... astept sa ma injurati (unii) pentru vestea proasta. Faceti-o din plin, racoriti-va ca nu ma supar. Oricum, solului care aduce vesti proaste i se taie capul. Mie mi l-au taiat Oprea et comp. cu 6 milioane. Va doresc o dupa-amiaza linistita. Nu puneti la suflet ca ... purceaua-i moarta in cotet.
  Asistat Suciu, Beius
  ====================
  Noi pe aici, de luni de zile spunem ce altii ... cu uimire ... se fac abia acum ca ar pricepe! [ca 90% este incomparabil cu ... 10%!]
  Ce mult le trebuie unora, sa inteleaga ca majoritatea este zdrobitoare! Dar ei, nu si nu!
  De vazut cati din 90% vor mai cotiza la aberatiile unora, dedulciti cu rontaiala ....

  RăspundețiȘtergere
 19. IMI CER SCUZE ! EU TOT TIMPUL AM VORBIT DE 85% !
  DAR SE PARE CA_I MAI BINE!!!

  RăspundețiȘtergere
 20. Cezarelule prost ... ca de obicei tot prost esti ... vezi ca este tot tabelul din octombrie , iar cel care l-a publicat a mai modificat niste valori ca sa fie pensiile mai OPRISTE ... Vezi ca au aflat si cei de pe Roarmy ca-i un "fake" ...dar au lasat-o asa ... pentru ca pe ei nu-i intereseaza pensiile ci cumularea pensiilor cu salariile ...

  RăspundețiȘtergere
 21. Mai trebuie repetat ceva, spus deseori, dar nedorit a se intelege! Asa vor muschii unora!
  Au muschi, clont, tupeu ... creier nu mai trebe!
  =====================
  Legile UNICE ale salarizarii si pensionarii, sunt din categoria "figuri impuse"! Mai pe inteles, asa au fost ele dorite/dictate de STAPANII Romaniei! Toate partidele, indiferent de culoare sau "caraiala" mediatica, au contribuit la APARITIA acestora! OK! Acum insa, cat de cretin trebuie sa fi, sa crezi ca un partid sau altul [chiar daca promite in campania electorala], ar REVENI si ar schimba aceste Legi! Hmmm... Trebuie sa fi dus cu capul!

  RăspundețiȘtergere
 22. Anous 15,53- prost esti tu cu tot neamul tau ! Dar prrrrrrrost nu gluma! Modifica fiecare tabelul-ca sa vezi!!

  RăspundețiȘtergere
 23. ,,Un botanist se rătăceşte prin pădurile Africii. Până la urmă, dă de nişte sălbatici, negri, care-l primesc în tribul lor.
  După un timp, se naşte un copil alb. Toţi negroteii îl privesc acuzator.Vine la el şeful tribului şi-i spune:
  - Uite ce e, s-a născut copilul ăsta, e vina ta, trebuie să te sacrificăm.
  Botanistul încearcă să-l aburească:
  - Stai mă, frate, nu e neapărat vina mea. Uite, îţi dau un exemplu. Vezi tu turma aia de capre de acolo?… Vezi, sunt toate albe, dar e şi una neagră printre ele. Acolo cum s-a
  putut?
  Şeful stă puţin şi se gândeşte:
  - Bine. Facem aşa: nici eu nu mai zic nimic de copil, nici tu nu spui nimanui de capra aia.''

  RăspundețiȘtergere
 24. Baiiiiiiii la munca si nu la intins mina caCe zar bos chetaru/caschetaru sau LionAss care la 45 de "primaveri", 1,98 m si 120 tdw sta si vinde aciuri, briciuri si car iciuri. Baiiii la Transfagarasan cu voi, ca-n rest vai de creierashul vost de napirstoci...
  Sus Patria, jos Mafia cur Leoneza...
  hackerul Paun

  RăspundețiȘtergere
 25. V-am spus că sunt un om periculos
  Şi nu mi-aţi luat avertismentu-n seamă
  V-am spus s-aveţi pentru persoana mea
  Un plus de-ngrijorare şi de teamă.

  V-am spus că fac teribil de urât
  De sunt călcat puţin pe libertate,
  V-am spus că sunt oşteanul credincios
  Dar care doar cu inamici se bate.

  V-am spus să vă astâmpăraţi şi voi ,
  Cenzori capricioşi ai vremii mele,
  C-o să vă coste scump măruntul moft,
  De a ne face nouă zile grele.

  V-am spus să puneţi mâna să munciţi ,
  Să nu mai tot pândiţi zeloşi din umbră,
  V-am spus că n-o să placă nimănui
  Pornirea voastră, tulbure şi sumbră.

  V-am spus că vremurile s-au schimbat
  Şi că situaţia e mai complexă,
  Nu-i intelectualul – servitor,
  Cultura nu-i ceva ca o anexă.

  Şi lumea nu se poate cuceri
  Umflând la cifre şi mimând tumulturi,
  Cu aroganţi şi trândavi doctoranzi,
  Cu papagali care ţin loc de vulturi.
  V-am spus şi am puterea să mai spun
  Că nu încape muntele în seră,
  Că prea-i scurt drumul de la rai la iad
  Şi de la căprioară la panteră.

  V-am spus să nu-l fetişizaţi pe Marx
  Să nu-i păstraţi în spirt învăţătura
  Şi voi , întruna, fără să-l citiţi ,
  Îl pomeniţi până vă doare gura.

  V-am spus că bătălia pentru om
  Nu iartă nici o dezertare
  Şi voi v-aţi decorat voi între voi ,
  Când lupta este în desfăşurare.

  V-am spus că muzica nu-i un microb
  Care ameninţă civilizaţii,
  E-a omului pentru a fi mai bun ,
  V-am spus: ceva care sa-i placă daţi-i.

  V-am spus concetăţeni analfabeţi,
  Să luaţi aminte şi sa ţineţi minte,
  Dar nu ştiam că v-aţi născut şi surzi
  Şi scoateţi arma când vedeţi cuvinte.

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite