Google Translate

duminică, 6 noiembrie 2011

Romania, pe un butoi cu pulbere. Trei potentiale riscuri majore, in viitorul apropiat


Cu ce riscuri se confrunta Romania in perioada urmatoare? Datoria externa facuta de sectorul privat si sectorul public - aproape 100 de miliarde de euro - e riscul numarul 1, orice blocaj al pietelor ne va face sa platim dobanzi foarte mari, spune europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, fost prim-ministru al Romaniei si reprezentant al Bancii Mondiale.



Riscul numarul 1
pentru Romania: datoria facuta de sectorul privat si sectorul public

"Romania are cateva riscuri despre care se discuta prea putin la ora actuala. (...) Noi avem la ora actuala o datorie externa facuta de sectorul privat si sectorul public care a ajuns la 97 de miliarde de euro. Acesta este riscul numarul 1, indiferent de faptul ca ni se spune, ceea ce este adevarat, ca BNR are rezerve de treizeci si ceva de miliarde. Da, numai ca aceste rezerve, in caz ca se intampla ceva pe pietele internationale, dispar peste noapte, daca vrei sa sustii cu ele cumva cursul.", a afirmat Theodor Stolojan, intr-un interviu pentru ziare.com.


Aceasta datorie externa este un risc enorm pentru Romania, in conditiile turbulentelor care exista astazi pe pietele financiare internationale, afirma Theodor Stolojan. "Orice blocaj pe aceste piete ne pune in situatia de a plati niste dobanzi foarte mari la aceasta datorie externa sau de ajunge la o fuga a capitalurilor greu de stapanit", a precizat fostul premier al Romaniei.


Riscul numarul 2
pentru Romania: bancile! Populatia plateste dobanzi mult mai mari pentru provizioanele din sistemul bancar

Al doilea risc este situatia sistemului bancar din Romania: "Noua ne place sa spunem ca avem un sistem bancar foarte solid, si asa mai departe, ca nu a fost nevoie ca statul sa intervina ca in alte tari sa salveze o banca sau alta, uitand insa ca, la ora actuala, in sistemul bancar romanesc s-au constituit provizioane din profituri de peste 6 miliarde de euro, aferente creditelor declarate pierderi sau foarte indoielnice. Sunt provizioane care, daca n-ar fi fost, ar fi fost profit si bugetul tarii ar fi incasat cel putin 1 miliard de euro impozit pe profit.

Ideea ca in Romania statul nu a pierdut nimic cu bancile e in sensul ca nu a trebuit sa acoperim noi niste pierderi, dar le acopera tot sistemul economic romanesc, si populatia care, poate, plateste dobanzi mult mai mari decat trebuie pentru ca bancile sa isi poata constitui aceste provizioane."


Riscul numarul 3
pentru Romania, in opinia lui Theodor Stolojan: Grecia si celelalte tari

In al treilea rand, "avem, asa cum au si celelalte tari din jurul nostru, un risc legat de ce se intampla cu zona in care Romania are cea mai mare parte a exportului, respectiv zona euro, in special Germania si Italia".
Sursa text:



Ce spune europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, fost prim-ministru al Romaniei si reprezentant al Bancii Mondiale, este total diferit fata de declaratiile actualului
Prim ministru Boc, dar si de afirmatiile Presedintelui Basescu!
Cred ca ceva nu este in regula!
Nu este posibil sa aiba toti dreptate!
Viitorul, ne va lumina!
Admin

42 de comentarii:

  1. Subiectul SCMD revine in forta:
    ==============
    Am să comentez puţin numai motivaţia acestui consiliu . Motivaţiile sunt multiple şi din ele rezultă clar şi fără echivoc un lucru :” Modul de acţiune a fost şi este lipsit, în nenumărate situaţii, de coerenţă şi unitate iar mişcarea sindicală la nivelul Capitalei a fost şi este fragmentată.”

    Cu alte cuvinte, filialele din Bucureşti care au sediile ÎN ACEEAŞI CLĂDIRE sunt dispersate, nu au coerenţă, nu au un mod unic de acţiune, nu sunt conduse conform intereselor membrilor săi, deşi fiinţează în aceeaşi locaţie cu Comitetul Director.

    Păi să nu te apuce apoplexia? DACĂ FILIALELE DIN Bucureşti se simt ale nimănui, abandonate, lipsite de coerenţă şi unitate, CUM AR TREBUI SĂ SE SIMTĂ FILIALELE DIN TERITORIU ? Să imi fie cu iertare, dar tot ce am spus eu de doi ani de zile aproape, poate fi considerat mângâiere pe lângă PALMA pe care filialele din Bucureşti o dau acuma Comitetului Director. Până acuma ce aţi făcut fraţilor, ce aţi aşteptat ?

    Apropo, aveţi grijă să nu cădeţi sub incidenţa articolului 20 punctul c din ROF pe care tocmai l-aţi votat cu ochii închişi dând puteri nelimitate la doi oameni care pot să vă desfacă birourile şi să facă ce vor muşchii lor cu Birourile Operative Teritoriale. Unde v-a fost capul când aţi votat acest articol stimaţi şefi de filiale ?

    Nu pot să nu mă întreb de ce aceste aspecte nu au fost discutate la CNR şi de ce nu s-au pus pe masă toate nemulţumirile şi divergenţele existente între filiale şi CD, pentru că ele sunt multiple. Sunt multe decizii ale CD care au fost anunţate cu surle şi trâmbiţe pe blogul SCMD dar au rămas la nivel de vorbe, pentru că nu au fost în acord cu filialele care apoi nu le-au pus în aplicare. Am să dau numai un exemplu, cel cu depunerea de coroane la mişto la Monumentul Eroului Necunoscut. Nu mai vorbesc de slaba participare a sindicaliştilor la apelurile tot mai absurde şi mai ruşinoase ale domnului Dogaru.

    Acest protocol arată clar o ruptură între Comitetul Director şi filiale, o lipsă de coordonare a activităţii acestora, fie din nepricepere fie din lipsă de cooperare, fie dintr-o incompatibilitate de nerecuperat între Biroul Operativ al SCMD şi Birourile Operative ale filialelor. Ei bine, aceste lucruri trebuiau tranşate la Alba Iulia, acolo era locul şi momentul să se spună lucrurilor pe nume. Dar nu a fost aşa. Toată lumea a venit acolo cu sabia lui Damocles deasupra capului, reprezentată de ROF-ul care trebuia neapărat dezbătut şi aprobat, pentru a nu se face de râs . Şi aşa s-a făcut că probleme mult mai importante, care ţineau de diferenţe mari de concepţie, de strategie şi aspecte de interes sindical, nu au fost dezbătute, pentru că timpul nu a permis şi toţi s-au simţit uşuraţi şi fericiţi când au scăpat de problema ROF, votând chiar şi articole antistatutare.

    Bineînţeles că această situaţie şi acest stress au fost cultivate cu grijă şi întreţinute pe timpul conferinţei, au fost scoşi în faţă duşmanii de clasă care abia aşteaptă să lovească sindicatul şi să lase sindicaliştii pe drumuri. Cât de uşor de manipulat suntem!
    ============
    http://neacsum.blogspot.com/2011/11/desteptare-tarzie.html
    ============

    RăspundețiȘtergere
  2. In PDL, probleme grave! I se prevede sfarsitul, iesirea definitiva in decor!
    ================
    Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a atras atentia colegilor asupra izolarii profunde in care se afla partidul pe scena politica, aratand ca aceasta pozitie este de natura sa blocheze orice sansa ca democrat-liberaii sa mai fie la putere dupa 2012.

    "In momentul asta suntem mai izolati decat era PRM-ul pe vremuri. Noi PDL. Trebuie sa raspundem la aceasta intrebare - vrem ca dupa 2012 sa mai fim la Putere? Sau nu? Daca vrem cu adevarat - pentru ca raspunsul n-a fost dat, si mi se pare ca unii din partid nu mai vor sa fim la Putere, atunci trebuie sa ne pregatim pentru diverse situatii. Unu - sa fim noi cei care castiga scrutinul, pentru ca e foarte putin probabil ca noi sa fim locul unu. Doi - situatia mai probabila ca noi sa fim pe locul 2 sau locul 3, daca USL-ul nu rezista asa cum anunta diversi profeti, si atunci sa avem o disponibilitate, o capacitate de negociere", a declarat Preda in emisiunea "Catedra de politica" de la Europa FM.

    Cristian Preda s-a declarat iritat de conditia de star de care a ajuns sa se bucure reprezentantul FMI in Romania, ca si de curentul de opinie din sanul Coalitiei de guvernare in favoarea unui deficit bugetar mai redus, care se poate realiza in dauna unor investitii menite sa produca crestere economica.

    "Chestiunea este ca dincolo de aceasta prezenta masiva a punctului de vedere FMI, noi riscam sa intram intr-o spirala a excesului, adica sa spunem nu numai ca ar fi bine sa avem un deficit de 3%, dar sa ajungem campioni globali la deficit cel mai mic! Hai sa fim seriosi. Sa nu uitam ce inseamna economia romaneasca", a adaugat Preda.

    Europarlamentarul PDL a catalogat noile platforme politice care s-au anuntat in ultima vreme (Miscarea Populara si Noua Republica) drept iluzii politice.

    RăspundețiȘtergere
  3. PDL se va sparge. 2012 va aduce miscai puternice in viata politica romaneasca. Va fi suficient sa se ia o piesa din acest domino fragil si vor urma miscari in lant. Nici o coalitie nu va sfarsi anul asa cum il incepe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se sparge.Din pacate cioburile se ,,scurg'' in alte ,,facaturi'' care ajung la putere.
    Tare buna ar fi o lege care sa blocheze ,,miscarea'' pentru doua legislaturi.Dar cine sa voteze?Pariez ca o astfel de lege nu poate trece ...tacit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Grav si foarte grav mie mi se pare ca Romania atinge un grad urias de INDATORARE, iar rezultate concrete, utile, benefice celor care PLATESC aceste imprumuturi NU SE VAD.
    Pe mine, CONTRIBUABILUL, nu ma incalzesc PALATELE nababilor romani, nici bolizii de sute de mii de euro, Kg-mele lor de bijuterii, sau conturile lor doldora in euro, dolari etc.!
    Eu mi-as fi dorit locuri de munca, infrastructura, institutii puternice (cu salariati foarte bine platiti), agricultura performanta, pensionari fara grija zilei de maine etc. etc. Lipsa de atitudine, spune enorm!
    Lipsa comentariilor se traduce prin proverbialul: si tacerea este un raspuns!
    De regula, se subantelege ... acceptarea tacita a situatiei! Nu ma mira deloc, de ce am ajuns aici! Ne meritam soarta, destinul mioritic!
    Astia suntem, atat pricepem, atat putem!
    O zi buna, prieteni!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Neacsu, faptul ca faci cate o scrijelitura din cand in cand la Ziua-Veche sau pe blogurile pesonale nu face din tine un analist politic. Sau la fotbal, agricultura si mai ales la politica ne pricepem toti.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ano 14:56,
    Dar nici din tine, un comentator destept!
    Esti un "nimeni" frustrat, bolnav de invidie!
    Un amarastean sustinator al unor cauze pierdute!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Neacsu Bai Cashule, ce are p**a cu prefectura? In articol era vorba de riscurile tarii, nu de riscurile SCMD. Bai, frate, cred ca nici noaptea nu poti dormi de grija ROF-ului si a lui Dogaru. Mai lasa-ne draq in pace cu sclipirile tale de inteligenta. Stii cum se spune: Tara arde si baba se piaptana sau calul moare de drum luig si prostul de grija altuia.
    @ALL Suntem in rahat pana in gat. Pute si e portocaliu. Bei, bei, bei...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Bei, bei, bei...
    Ba are! Dogaru se crede Armata, Tara, Neamul!
    Inca n-ai aflat? Pune vere burta pe "operele" FCMD-ului, vezi ce si cum spune, apoi ia-i apararea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Iar daca vrei sa-ti dau satisfactie tie si altor frustrati, recunosc un singur MERIT al FCMD Dogaru: intuitia de a specula OPORTUN un moment de CUMPANA pentru pensionarii fosti miltari. Momentul desfiintarii STATUTULUI acestora! A speculat situatia, desi nu a inteles o boaba! A construit rapid o STRUCTURA nationala, dar a dus-o in derizoriu in secunda doi! Limitele politrucului, amplificate de TENTATIA unor inginerii financiare in folos propriu si de grup, au COMPROMIS singurul lucru bun, STRUCTURA nou creata! Acum e bine spus?
    Mai continuam analiza?

    RăspundețiȘtergere
  11. OK,
    Chiar daca nu-mi raspunzi, iti mai spun ceva:
    Urmeaza pasul doi al FCMD Dogaru, dar tot in folos propriu! In ce consta? Simplu: sa intre in politica pentru urmatorii 4 ani, gandind ca un "fotoliu" caldut, aducator de n-spe-mii de privilegii, nu i-ar strica deloc! Punem pariu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru miine un concurs de felicitari adresate ministrului Oprea?

    RăspundețiȘtergere
  13. Hi, hi, hi ...
    Uauuuu ... ce m-apuca rasu'!
    Le-a dat Dogaru cu firma-democratiei in cap acum, daramite din spatele usii unui birou parlamentar, cu masina si spp-ist la scara!
    Sa nu ne injurati, de va fi asa!
    Va raman spre aducere aminte Blogul, comentariile! Cam ce s-a spus pe aici, s-a adeverit 100%! Luati aminte, luati notite! Fara injuraturi! Fiti calmi, nu este nimeni vinovat ca atat puteti intelege la un moment dat! Nu suntem noi de vina ca la voi scanteieste/benzineste, dar ... nu porneste! Patineaza, derapeaza, asta e, fir-ar sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Robert Horvath spunea...
    6 noiembrie 2011, 14:10

    @ Coreolone lasat de camarazi in fundul curtii fara de hartie higienica.
    Sugerez odata cu caderea serii un nume adecvat plin de eroism ...".Partu "
    "Tiganii sunt de toate felurile : ursari, lautari , lingurari, gabori, ceangai… si in ultimul timp chiar blogheri militari. Sunt in general iuti la minte ....cexceptand ultima categorie ."
    "Am vrut sa scriu
    Tiganii sunt in general iuti la minte si de mana ...exceptand ultima categorie....cea de blogher militar."

    RăspundețiȘtergere
  15. Cand nu ai argumente,
    cand tartacuta nu te ajuta ...
    Ce mai poti sa faci? Doar sa jignesti!
    Sa te ascunzi in coceni, sa injuri si sa dai cu piatra ! Asta ma face totusi sa cred: Darvin, cel putin in privinta unora, nu s-a inselat!
    Nu am jignit maimutele! Iubesc animalele!
    Iar maimuticile, sunt chiar simpatice!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim 14.56.
    Ai putea sa imi spui si mie unde m-am referit eu in comentarii la altceva decat la subiect? Nu am comentat nimic despre SCMD. Iar daca te referi la postarea de la 01.58, tin sa te informez ca nu imi apartine. Nu obisnuiesc sa imi imprastii materialele pe mai multe bloguri. Nu eu am postat acel material aici.

    RăspundețiȘtergere
  17. @18:40
    Ba le-ai jignit un pic!(maimutele)
    sunt niste maimutoi pe aici care jignesc chiar si denumirea de maimuta.Poate nevertebrate ar fi mai potrivit!Saracii prostalai si disperati.
    var de-al 7-lea cu "monkey big brother"

    RăspundețiȘtergere
  18. @neacsu
    "Nu eu am postat acel material aici."
    Foarte bine ai facut!!
    Dar in acelasi timp pot spune ca e realist si pragmatic.Cu ocazia asta l-am citit in intregime pe blogul tau.Deci e ok!!
    Pe maimutzoi lasa-i in pace.Vezi-ti de-ale tale.
    Pithecantropii nu merita raspuns

    RăspundețiȘtergere
  19. Mulţumesc frăţiorule de la 19, 04 că mi-ai luat "apărarea"! Ce bine mă simt...m-am răcorit un pic! Ar trebui să mai sufli puţin...aşa un pic...da, da e bine! E ca atunci cînd te chenau şefii tpi la ordine şi stăteai crispat că nimic n-ai în bucat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Copii, copii nu va mai agitati cu CurLeonu c-am auzit ca are centura neagra, centura cu care isi tine legata tartacuta aia de dovleac sa nu i se imprastie samintza. Nu are sens sa va faceti tovarasi cu "toate buricele negre" cum bine spunea pretinul lui Plano10, Rob Roy Horvath!
    Jungh Ieru

    RăspundețiȘtergere
  21. Don Corleone
    Nu discutam daca ama sau nu dreptate. Am fost invinuit de ceva ce nu e adevarat si asta am vrut sa lamuresc, atat. repet, NU EU AM FACUT ACEA POSTARE, din respect fata de Burcu. Nu ii pot deturna subiectul tocmai eu care am facut de atatea ori rugaminti s discutam la subiect.

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragi tovarasi si prieteni, toti il respectam pe Burcu si nu i-am spurcat blogul tocmai din respect pt. munca pe care a depus-o si o depune. Pentru activitatea lui "Jos pălăria"! Pentru unii dintre voi, "gen îmbîrligători", oricare aţi fi ăştia rezolvaţi-vă în particular problemele! Aviz CurdeLeu ş.a. CurLeone ia zi: e bună berea aia la PET de-o bei tu şi cazi sub masă, "NOROC"? By the way m-am întîlnit cu "doctorul" tău de familie şi ţi-a transmis să continui tratamentu ăla de-l ştii tu cu "miere de muscă şi găinaţ de raţă", iar după aia să te duci la omu să te tragă la VOLUSCOP! Cică dacă are scula defec tă te trimite la mine să ze trag în bandă...În oricare vrei tu---pt. tine o să scot din beci şi o linie FIDER!

    RăspundețiȘtergere
  23. @20:13,
    Uauuuu ...
    Frumosule, ochiosule, focosule ....
    Ce frumos avatar ti-ai tras!
    Pune-l vericule la tablou,sa te mai vad si mane.

    RăspundețiȘtergere
  24. 20,27
    vo pulo scop
    hi,hi,hi!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mei, mei am lipsit c-am fost plecat la munci in Germany...Am vazut meciul si rezultatul dintre Bute si cel"lalt , dar n-am auziz nimica de meciul dintre Cash-ca-valu si Rin-cioglu! Aveti niscaiva vesti?
    Soare cile de siloz

    RăspundețiȘtergere
  26. Cu deosebita prietenie tuturor celor care dezbracati de caracter si care nu vad padurea din cauza copacilor:
    http://www.youtube.com/watch?v=oIP1okixlfE
    Alf

    RăspundețiȘtergere
  27. Alf ce facem cu astia? Un nou TransFagarasan, un nou Canal ori o "Noua Catedrala"?

    RăspundețiȘtergere
  28. ​Sebastian Ghita il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu ca a platit "direct" fosti sefi de servicii secrete si fosti presedinti ai Romaniei. "Chestiunile pe care le-am vazut un an de zile in actele Realitatea Media SA arata ca Vantu a platit direct fosti sefi de servicii secrete, fosti presedinti ai Romaniei si nenumarati analisti si jurnalisti care au manipulat opinia publica", a declarat Ghita pentru HotNews.ro. Intrebat la ce persoane se refera, Sebastian Ghita nu a dorit sa dea explicatii suplimentare. El l-a acuzat pe Vantu si ca a platit fosti ministri pentru a aproba rambursari ilegale de TVA.

    "Toate temerile mele exprimate in acest an s-au adeverit. Realitatea Media SA a fost construita si exploatata ca unealta de cel mai mare grup mafiot din Romania - grupul Luca, Vantu si locotenentii lor. Banii au provenit din trei surse: FNI, Petrom si Petrom Service si returnarile ilegale de TVA. Realitatea Media a functionat ca un instrument al mafiei gulerelor albe, care sa permita santajarea si escrocarea politicienilor, a oamenilor de afaceri si a opiniei publice. Chestiunile pe care le-am vazut un an de zile in actele Realitatea Media SA arata ca Vantu a platit direct fosti sefi de servicii secrete, fosti presedinti ai Romaniei si nenumarati analisti si jurnalisti care au manipulat opinia publica", a spus Ghita.

    Sebastian Ghita a afirmat ca "Vantu a incercat in 2009 sa numeasca iar un presedinte al Romaniei. Consiliera sa, Ana Maria Lembrau, ii scria discursurile lui Mircea Geoana si conducea redactia Realitatea Media. Directori ai Realitatea Media au infiintat off-shore-uri prin intermediul carora s-au scurs zeci de milioane de euro. Fosti ministri ai guvernelor Romaniei au fost platiti de Vantu si au aprobat rambursari ilegale de TVA, care au fost folosite la constructia Realitatea Media SA si care au ajuns in buzunarele lui Vantu si Luca. Aceasta este mafia domnului Vantu si de aceea ma bucur ca am scapat de ea. Nu am stiut acum un an in ce nenorocire intru".

    Declaratiile lui Ghita au fost facute luni, in aceeasi zi in care Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au primit mandate de retinere pentru 24 de ore din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor. Potrivit procurorilor, falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A. a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca Boc-Basescu-PDL infunda puscariile cu mafiotii astia si multi altii, 100 de ani au garantat VOTUL romanilor! Dar ... vor avea curaj? Cati si de la ei au fost pe statele de plata ale lui Vantu? Au taria sa-i umfle si pe ai lor? Au taria sa curete si spatiul media? Macar sa ne spuna pe surse cam cu cat platea Vantu zi-de-zi, seara-de-seara pe analistii lu'peste sa manipuleze, dezinformeze prostimea!

    RăspundețiȘtergere
  30. Sa ridem cu dogarienii:

    „NOTĂ SPECIALĂ. Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu în ultimul rînd, ambasade străine. În campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.....

    Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămînt şi, mai mult de atît, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor în care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.”
    DROBETA TURNU SEVERIN - SINDICATUL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE
    Honor et Patria! Vae victis
    08.11.2011

    RăspundețiȘtergere
  31. NOTA SPECIALA a fost publicata in urma cu doi ani in ziarele lui Vadim. Valoarea ei extrem de mare se poate vedea si din citatul urmator:

    "Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal."

    Chiar si dogarienii stiu ca satelitii doar recepteaza dar nu transmit nimic, ei se umfla cu informatii pina explodeaza.

    Sus PATRIA, jos mafia, medicamente la liber !

    RăspundețiȘtergere
  32. "Zero fonduri UE în octombrie
    .........
    Avansurile şi plăţile intermediare eliberate de Comisia Europeană s-au menţinut la 716 milioane de euro sau numai 3,7% din totalul fondurilor structurale alocate României pentru perioada 2007-2013. Cu alte cuvinte, după aproape 5 ani în Uniunea Europeană, Comisia Europeană a plătit României doar a 27-a parte din suma pusă la dispoziţia ţării. Octombrie a fost prima lună în care Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale a publicat situaţia plăţilor intermediare realizate de Comisia Europeană."
    http://www.cotidianul.ro/zero-fonduri-ue-in-octombrie-163166/

    RăspundețiȘtergere
  33. DA ?????
    Cu noi totusi cum ramane?
    Noi le-am PLATIT-INTEGRAL,an de an,BIRUL impus!
    De asta ne-au varat in UE?!
    Doar sa le platim BIRUL?!? SA FIM SCLAVII LOR?
    Iar basca sa ne impuna si tot felul de aberatii?

    RăspundețiȘtergere
  34. @sticlutza cu vitriol
    Daca satelitii nu transmit nimic insemneaza ca aceasta este cauza pentru ce se afla in capul tau.

    RăspundețiȘtergere
  35. Salariile (si pensiile) vor fi inghetate in 2012.
    Vedea-i-as in spirt!
    Parlamentul Romaniei...

    RăspundețiȘtergere
  36. Haosul in care ne-au aruncat nenorocitii astia este imens! Riscam sa devenim o tara neguvernabila! O tara in care nimeni nu mai poate indrepta nimic! O tara in care nici macar salariile minime nu mai pot fi platite! De pensii, nici nu mai vorbim! Vor plati generatii intregi, ce au furat astia in 20 de ani! Iata unde a dus incompetenta, hotia lor si prostia noastra! A celor care le-am cazut prada!

    RăspundețiȘtergere
  37. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 146 voturi "pentru", 104 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri, ordonanţa de urgenţă 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate.

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  39. Zona Euro are o noua conducere informala - Grupul de la Frankfurt, format din doar opt oameni.
    ==========================
    Totul a inceput cu o reuniune stralucitoare la Old Opera House din Frankfurt, in 19 octombrie, organizata pentru retragerea lui Jean-Claude Trichet din fruntea Bancii Centrale Europene, dupa opt ani de presedintie. Acum, solutiile pentru iesirea din criza raman in sarcina a opt oameni, in frunte cu deja celebrul "Merkozy" - Angela Merkel si Nicolas Sarkoy, relateaza Reuters.

    Cine face parte din Grupul de la Frankfurt:

    •cancelarul Germaniei, Angela Merkel
    •presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy
    •presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso
    •presedintele Consiliului UE, Herman Van Rompuy
    •seful Bancii Centrale Europene, Mario Draghi
    •directorul FMI, Cristine Lagarde
    •seful Eurogrup, Jean-Claude Junker
    •comisarul european pentru economie si afaceri financiare, Olli Rehn.

    Grupul de la Frankfurt s-a reunit pana in prezent de patru ori si a dat pana acum un ultimatum Greciei - nici un cent in plus pana nu indeplineste angajamentele asumate. De asemenea, a cerut Italiei sa realizeze reforme dure, mult timp amanate, impunand monitorizarea FMI asupra acestei tari.

    Ca o recunoastere a acestui nou centru de putere, o serie de delegati care au participat la summitul G20 de la Cannes au putut fi vazuti purtand un ecuson neobisnuit - "Groupe de Francfort", potrivit blogului The Economist, Charlemagne.

    RăspundețiȘtergere
  40. Optimist cum sunt,incep sa cred ca se poate si mai rau.
    Dar ce-i cu linistea asta selenara pe blog?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri