Google Translate

luni, 5 decembrie 2011

15 noiembrie 2011. Ziua in care Generalul Măciucă, a dat lovitura de gratie sandramalei statului de drept din Romania. Inregistram decesul. UPDATE!


Avocaţii care au rude judecători pot pleda la instanţele unde acestea activează, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale. Astfel, a fost admisă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de un inculpat, care contestă o prevedere legală, potrivit căreia avocaţii ai căror soţi sau rude activează ca judecător, nu au voie să pledeze la aceste instanţe.


Pe 15 noiembrie, Curtea a admis excepţia ridicată de inculpatul Marin Măciucă, ceea ce înseamnă că, de acum încolo, inculpatul poate să angajeze un avocat, specialist în penal, a cărui soţie este judecător la Înalta Curte.


 În lumea juriştilor, opiniile sunt împărţite.


Un general acuzat de corupţie
şi un avocat, fost procuror militar,
au dat liber la procese judecate în familie.

 Curtea Constituţională a decis că avocaţii pot pleda nestingheriţi în instanţele unde soţii sau rudele lor sunt judecători.

Decizia vine după o sesizare făcută de generalul MApN, Marin Măciucă, el însuşi judecat într-un proces de corupţie.
sâmbătă, 03 decembrie 2011


Commandant of Joint Logistic Command of Romania Armed Forces, Maj. Gen. Marin Maciuca

Doi generali in rezerva si alti 13 ofiteri din MApN,
urmariti penal de procurorii DNA
13.04.2006

Procurorii Departamentului National Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva generalului maior (r) Marin Maciuca si a generalului de brigada (r) Adrian Tilinca, fost comandant, respectiv fost loctiitor al comandantului Comandamentului Logistic Intrunit din Statul Major General. Procurorii Departamentului National Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva generalului maior (r) Marin Maciuca si a generalului de brigada (r) Adrian Tilinca, fost comandant, respectiv fost loctiitor al comandantului Comandamentului Logistic Intrunit din Statul Major General.

Cei doi generali in rezerva sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. In acelasi dosar, pentru aceeasi infractiune, mai sunt invinuite 13 cadre superioare ale armatei - 4 ofiteri superiori in rezerva si 9 ofiteri activi. Potrivit anchetatorilor, cele 15 cadre militare, in perioada septembrie 2003 - februarie 2004, si-au incalcat indatoririle de serviciu atribuind, printr-o licitatie trucata, o lucrare unei firme germane, "Texplorer GmbH", licitatie ce a avut ca obiect achizitionarea de tesaturi tip Ripstop, folosite la confectionarea de uniforme militare. In aceste conditii, anchetatorii spun ca s-ar fi produs un prejudiciu de peste 3 milioane euro.

Generalul Marin Maciuca a fost schimbat de la conducerea Comandamentului Logistic Intrunit in martie 2005 si mutat, practic, pe linie moarta, la comanda Scolii de Aplicatie pentru Logistica de la Chitila. Imediat dupa aceea a fost trecut in rezerva. Numele lui Marin Maciuca mai este strans legat si de compania de asigurari ARDAF, controlata de controversatul om de afaceri Ovidiu Tender. Concret, in decembrie 2004, Comandamentul Logistic Intrunit al MApN, condus pe atunci de generalul Maciuca, a organizat o licitatie pentru achizitionarea asigurarilor RCA, necesare autovehiculelor Armatei. Desi companiile de asigurari nu erau autorizate la acel moment sa vanda asigurari RCA, licitatia a avut loc. Comisia de evaluare numita de generalul Maciuca a respins initial oferta firmei ARDAF, intrucat oferta nu respecta cerintele prevazute in regulamentul licitatiei. ARDAF a facut contestatie, iar a doua comisie de evaluare, numita tot de generalul Maciuca, a declarat castigatoare firma ARDAF, in ciuda faptului ca aceasta firma nu transmisese la timp precizarile privind oferta ei financiara.

Un alt semn de intrebare l-a ridicat faptul ca, inaintea licitatiei, firmele participante au trebuit sa prezinte si un certificat de atestare a managementului calitatii, act care nu se cere in domeniul asigurarilor, dar pe care ARDAF l-a avut pregatit. Valoarea contractului de asigurare facultativa si RCA pentru anul 2005, inclusa in bugetul MApN pe anul 2004, a fost de 67,7 miliarde de lei, pentru 13.436 de autovehicule. Conform unor surse din MApN, transportoarele blindate si militarii trimisi in Afganistan au fost asigurate tot la compania ARDAF, patronata de Tender. Una dintre firmele care a participat la licitatia din decembrie 2004 si a pierdut licitatia in favoarea lui ARDAF a dat in judecata MApN si a castigat procesul in iunie 2005.


Curtea Constitutionala: Avocatii au voie sa pledeze la instantele unde activeaza ca judecatori soti sau rude. Cum s-a ajuns la legalizarea conflictului de interese.
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 2 decembrie 2011

Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de un inculpat care contesta o prevedere legala potrivit careia avocatii ai caror soti, rude sau afini activeaza ca judecator nu au voie sa pledeze la aceste instante, au declarat pentru Hotnews.ro surse apropiate Curtii. Pe 15 noiembrie, Curtea a admis exceptia ridicata de inculpatul Marin Maciuca, ceea ce inseamna ca, de acum incolo, avocatii cu rude judecatori pot pleda la instantele unde acestea activeaza. Maciuca dorea sa angajeze un avocat, specialist in penal, a carui sotie este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia civila.

Interdictia functionase in legea avocaturii, a suferit modificari de-a lungul timpului dar a fost reintrodusa in 2010, la initiativa Guvernului, printr-un proiect de lege votat in Parlament.
• UPDATE. Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, pentru HotNews.ro:
"Constitutional vorbind, impartasesc o alta opinie decat cea exprimata in decizia Curtii, cu tot respectul. Din punctul de vedere al profesiei de avocat, eliminarea textului va dezavantaja avocatii care nu au soti, rude sau afini la instanta, pentru ca, intemeiat sau nu, justitiabilii se vor indrepta spre ceilalti. Din punct de vedere al credibilitatii actului de justitie, eliminarea textului nu va ajuta, daca aceasta portita va fi folosita pentru abuzuri si conflicte de interese."
Laura Stefan, coordonator anticoruptie la Expert Forum:
"Aceasta decizie a Curtii Constitutionale nesocoteste faptul ca pentru increderea cetatenilor in justitie este important ca asupra acesteia sa nu planeze nici un fel de suspiciune de lipsa de impartialitate. In cazul in care permitem ca avocatii sa pledeze sau sa-si reprezinte clientii la instantele sau parchetele unde sotii lor lucreaza, justitiabilii vor percepe aceasta actiune ca aducand atingere impartialitatii justitiei, crezand chiar daca nu intotdeauna cu just temei ca vor fi avantajati in deciziile judiciare acei justitiabili reprezentati de sotii sau sotiile judecatorilor sau procurorilor".
 Art. 21 alin (1) din Legea nr. 51/ 1995, care face obiectul exceptiei de neconstitutionalitate:

• "Profesia de avocat nu poate fi exercitata la instantele precum si la parchetele de pe langa acestea, inclusiv la Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Inalta Curte de Casatie si Justitie sau la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde sotul avocatului sau ruda ori afinul sau pana la gradul al treilea inclusiv indeplineste functia de judecator sau procuror, indiferent de sectia, directia, serviciul sau biroul in care isi desfasoara  activitatea".


Inculpatul Marin Maciuca a invocat faptul ca textul criticat incalca dreptul la aparare, care ar include si dreptul de a alege avocatul. Acesta considera ca, prin interzicerea dreptului avocatului ales de a pleda in fata Instantei Supreme, chiar si la o alta sectie decat cea la care functioneaza sotul, ruda sau afinul sau, se incalca dreptul la aparare. Mai mult, inculpatul sustinea ca textul ar ingradi dreptul la munca al avocatului, libertatea de a-si alege locul de munca si ar fi incalcata egalitatea de sanse fata de alti avocati.

Culmea este ca judecatorii de la Curtea Constitutionala au admis exceptia ridicata de avocat, desi asociatiile profesionale ale avocatilor s-au opus desfiintarii acestei interdictiii care previne un evident conflict de interese. Mai mult, avocatii amintesc ca legea avocaturii a fost supusa in 1995 controlului de constitutionalitate si ca a fost modificata in 2004, la insistenta fostului senator-avocat Antonie Iorgovan (PSD).

Exclusiv pentru Inalta Curte s-a prevazut atunci ca avocatii pot pleda la alte sectii decat acelea la care functioneaza ca magistrati rudele/sotii/afinii lor. La initiativa Guvernului, interdictia a fost reintrodusa pentru toate instantele, un proiect de lege in acest sens initiat de Guvern fiind votat in decembrie 2010.

Mai multe asociatii de avocati sunt de parere ca interdictia este constitutionala
"pentru evitarea incalcarii regulilor fundamentale ale conflictului de interese si pentru salvgardarea unei valori fundamentale a statului de drept - increderea in justitie".
 Altfel spus, avocatii insisi, adica cei asupra carora opereaza aceasta interdictie, nu se plang de ea.

In lumea avocatilor sunt notorii situatiile in care se incearca eludarea acestei interdictii prin divortul sotilor si continuarea convietuirii sau prin evitarea casatoriei, partenerii preferand sa ramana in relatii de concubinaj. sustin avocatii.
"Permitand unei persoane sa fie reprezentata de un avocat ruda cu colegul judecatorului se creeaza tocmai un dezechilibru intre partile unui proces. In aceasta situatie, pentru a exista egalitate ar trebui ca toate partile sa fie reprezentate de avocati rude cu judecatorii instantei respective",

De altfel, relatiile de rudenie dintre avocati si judecatori de la Inalta Curte de Justitie si Casatie au devenit subiect de investigatii jurnalistice. Site-ul Lumea Justitiei a publicat in 2010 o serie de articole despre rudele din sistem ale judecatorilor de la Inalta Curte si de la Tribunalul Bucuresti.

In ultima perioada au existat inclusiv initiative legislative favorabile avocatilor. Unul dintre acestea a fost un amendament promovat la sfarsitul lui 2010 de deputatul PDL, Daniel Buda (in prezent presedintele Comisiei de Integritate din PDL). Potrivit amendamentului Buda, avocatii-infractori nu mai raspund penal daca invata clientii sa dea mita, sa faca trafic de influenta, comit falsuri sau dau consultanta in evaziune fiscala.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10843368-curta-constitutionala-avocatii-voie-pledeze-instantele-unde-activeaza-judecatori-sotii-rudele-sau-afinii-pana-gradul-iii-cum-ajuns-legalizarea-conflictului-interese.htm

Am lucrat multi ani in Ministerul Justitiei.
Cunosc foarte bine situatia.
De aceea, imi pot permite sa afirm:
In ziua de 15 noiembrie 2011, firavul muribund
STAT DE DREPT,
a decedat.
Admin
====================


20% dintre amendamentele la bugetul pentru 2012 (aflat in dezbaterea Parlamentului), prevăd acordarea de fonduri pentru biserici !
Săraca preoţime,
ce rău o duce in vremuri de austeritate!
Sfinţiile voastre, dragi fraţi şi surori, iubiţi credincioşi!
Să trăiţi şi mai bine!
===============
UPDATE!
========

Joi, 8 Decembrie 2011
Ce averi au cei mai bogaţi judecători de la Înalta Curte
Cei mai prosperi cinci magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au soţi avocaţi, specializaţi în cauze civile, comerciale şi de contencios.

La o simplă vizionare a declaraţiilor de avere ale magistra­ţilor de la Înalta Curte care au soţi avocaţi, se remarcă faptul că averile le-au crescut de la un an la altul, mai ales în familiile în care avocaţii pledează în cauze civile, comerciale sau contencios. Coincidenţă, şi cei mai bogaţi magistraţi - toate femei - judecă tot la aceste secţii. Observaţia nu trebuie să arunce, automat, anatema corupţiei asupra celor mai bogaţi magistraţi deoarece, în mod bizar, judecătorii de la Înalta Curte anchetaţi sau judecaţi pentru corupţie au declarat averi modeste sau chiar deloc.

Curtea Constituţională a decis la data de 15 noiembrie anul acesta că magistraţii pot judeca şi dosare în care pledează soţii lor avocaţi.

Până când se va publica motivarea deciziei în Monitorul Oficial, acţionează un text de lege care interzice astfel de practici deoarece s-ar crea dezechilibru în egalitatea şanselor tuturor părţilor din dosarul dedus judecăţii.

Până de curând, judecătorii se abţineau de la a judeca dosare unde soţii lor pledau. Sau invers: soţii lor renunţau să pledeze în dosare judecate de consoartele lor.

Cu toate aceste abţineri, spun specialiştii, pe lângă instanţele de judecată ar funcţiona reţele de relaţii ce ar fi fost construite de avocaţi cu rude magistraţi. După ce va dispărea interdicţia din cauza deciziei Curţii Constituţionale, reţelele de relaţii se vor consolida, iar cei care îşi vor permite să plătească avocaţi cu rude magis­traţi pot avea mai multe şanse de a câştiga, spun specialişti care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Judecătoare cu soţi avocaţi
La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 14 judecătoare, din totalul de 106 magistraţi, au soţi avocaţi. Din declaraţiilor lor de avere rezultă că averile cele mai mari le au magistraţii ai căror soţi pledează în special în cauze civile, comerciale sau de contencios.

 Dacă ar fi să facem un top după venituri, aşa cum rezultă din datele oficiale, cele mai bogate ar fi judecătoarele Alina Ţuca, Rodica Florica Voicu, Simona Marcu, Gabriela Bogasiu şi Iulia Cârnu.

Am încercat să le aflăm opiniile, însă cele cinci judecătoare ne-au transmis, prin purtătorul de cuvânt Georgeta Barbălată, că nu vor să comenteze noua decizie a Curţii Constituţionale şi nici probabilitatea ca veniturile din avocatură ale soţilor să fi crescut şi datorită faptului că sunt judecătoare la instanţa supremă.

Unele dintre ele ne-au dat însă câteva explicaţii, pe care le vom reda mai departe.

Topul celor mai bogate judecătoare

1. Alina Iuliana Ţuca, judecătoare la Secţia Civilă
Potrivit declaraţiei de avere din 2011, soţul ei, avocat, ar fi avut venituri în 2010 de peste 18 milioane lei. Pe declaraţie, la rubricile „imobiliare" judecătoarea a consemnat două terenuri intravilane în Bucureşti, două apartamente (160 mp şi 50 mp) şi o casă de locuit de 450 mp tot în Bucureşti, precum şi un spaţiu comercial în Buşteni. În martie 2008 (anul promovării la Înalta Curte), doamna judecător declara că soţul ei avocat a avut venituri de 3,5 milioane de lei, în 2009 declara 9,35 milioane lei, iar în 2010, în declaraţie era înscris venitul de 18,6 milioane lei.

2. Florica Rodica Voicu, judecătoare Secţia Contencios
Potrivit declaraţiilor de avere, veniturile din 2010 din avocatură ale soţului judecătoarei Rodica Voicu ar fi de „peste 2.500.000 lei", iar la proprietăţi sunt trecute cinci terenuri intravilane în Bucureşti, trei apartamente tot în Bucureşti (de 123,61 mp, 139,3 mp şi 422,47 mp) şi o casă de vacanţă la Breaza. De asemenea, doamna Voicu a declarat 12 depozite bancare (cu un total de peste 300.000 euro, 200.000 dolari şi circa 2,8 milionane lei noi). De asemenea, deţine titluri de stat de peste 250.000 euro şi peste 600.000 lei, acţiuni la cele cinci SIF-uri şi la diverse firme, care (prin comparaţie) par modeste, având o valoare totală de circa 460.000 lei noi. Venitul doamnei judecător pe 2010 a fost de 133.042 lei, iar venitul anual total din închirierea a două apartamente a fost de 14.400 euro. Doamna judecător nu a vrut să-şi exprime opinia.

3. Simona Camelia Marcu, judecătoare la Secţia Contencios
Potrivit declaraţiei de avere, soţul doamnei Marcu, avocat, a avut venituri de 665.274 lei, iar în 2006, anul accederii judecătoarei la Înalta Curte, câştigase aproximativ 133.000 lei. Familia Marcu mai are un teren (cumpărat, la moşteniri nu am făcut referire) de 2.000 mp intravilan în Mogoşoaia, iar altul de doar 2.875 mp în Bucureşti. Are o casă de locuit în Alexandria (120 mp) şi trei apartamente în Bucureşti. Obţine venituri şi din închirierea apartamentelor. Doamna Marcu ne-a transmis că de când este judecătoare la Înalta Curte soţul ei nu a pledat la această instanţă.

4. Elena Gabriela Bogasiu, judecătoare la Secţia Contencios
Potrivit declaraţiei de avere, în 2010 avocatul Bogasiu a câştigat 352.938 lei, dar în 2006, anul promovării soţiei sale la Înalta Curte, a declarat venituri de doar 63.953 lei. Familia Bogasiu deţine trei terenuri intravilane în Bucureşti, două apartamente (117 mp şi 135 mp) şi o casă de locuit (de 553 mp) în Bucureşti. Soţii Bogasiu au plasamente în investiţii şi au împrumutat o persoană cu 135.000 de euro. Doamna Bogasiu nu a vrut să precizeze care sunt motivele pentru care veniturile soţului s-au dublat în 2010, comparativ cu 2006.

5. Iulia Mihaela Cîrnu, judecătoare la Secţia Comercială (denumită acum Civilă II)
Potrivit declaraţiei de avere, soţul ei, avocat, a câştigat în 2010 suma de 324.462 lei. În aprilie 2009, anul promovării la Înalta Curte, a declarat (probabil pentru 2008 sau pentru primele trei luni ale anului 2009) doar 524, 092 lei. Nici doamna Cârnu nu a vrut să comenteze, dar ne-a transmis că soţul ei nu a pledat niciodată la instanţa supremă. Potrivit declaraţiei de avere din 2010, familia Cîrnu deţine (prin cumpărare) două terenuri agricole şi două intravilane în judeţele Giurgiu, Ilfov şi Prahova.
Cei doi soţi au două apartamente în Bucureşti şi o casă într-o comună din Giurgiu. Mai deţin titluri de valoare şi conturi bancare în lei şi valută (peste 180.000 euro),
deţin acţiuni la o bancă, au o societate comercială,
au acordat împrumuturi de peste 600.000 lei.

Judecătorii acuzaţi de corupţie n-au averi
Florin Costiniu, fost şef al Secţiei Civile, reţinut şi apoi trimis în judecată alături de senatorul PSD Cătălin Voicu, fiind acuzat că ar fi primit drept mită 260.000 de euro, are o declaraţie de avere sărăcăcioasă: împreună cu soţia sa, Viorica Costiniu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, are un apartament de 85 mp, în Şoseaua Pantelimon, achiziţionat în 1977, dar nu are nici o maşină şi nici o casă de vacanţă. În 2008, Florin Costiniu a avut un venit anual de 215.417 lei, iar soţia sa 110.960 lei. Recordul la „sărăcie" îl deţine însă judecătoarea Iuliana Puşoiu, cercetată de DNA pentru corupţie, care nu a declarat nici un bun imobiliar şi nici un cont bancar.

Sesizarea de la Curtea Constituţională
Curtea Constituţională a decis că avocaţii pot pleda la instanţele unde rudele lor sunt judecători în urma unei sesizări înaintate de generalul maior (r) Marin Măciucă, fostul şef al Logisticii din cadrul Statului Major General al Armatei, trimis în judecată pentru corupţie, prejudiciul fiind de peste 3 milioane de euro. Măciucă voia să angajeze un avocat, specialist în drept penal, a cărui soţie este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia civilă şi a solicitat în acest sens un punct de vedere de la Curtea Constituţională.

Nu comentez
Horaţius Dumbravă, preşedintele CSM, a anunţat că nu poate comenta consecinţele deciziei Curţii Constituţionale deoarece această instanţă încă nu şi-a publicat motivarea.

71 de comentarii:

  1. al patrulea ,de la dreapta , la stanga , nimeni altul decat ... oprea ! alt presedinte jucator , aceleasi lichele .


    tupak amaru

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,In ziua de 15 noiembrie 2011, firavul muribund
    STAT DE DREPT,
    a decedat. ''

    LASA MAICA,BINE CA-I PACE !

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, asa...Sa va dea Dumnezeu pace si-o nevasta care tace!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu conteaza ca NU ai studii juridice! Nu conteaza ca NU ai fost niciodata in "sala pasilor pierduti"! Nu conteaza ca tu si familia ta aveti AVETI sau nu, rude in Justitie, in alte structuri ale statului!
    CONTEAZA ca TRAIESTI in Romania, unde s-a dus definitiv dracului, CONCEPTUL de STAT DE DREPT!
    CONTEAZA ca din 15 noiembrie 2011, CARACATITA MAFIOTA a CLANURILOR FAMI(G)LIALE a luat definitiv, cu inimaginabila nerusinare in STAPANIRE, toate etapele si palierele actului de justitie! Acum, la vedere, DREPTATEA SE VANDE SI SE CUMPARA! Ai bani, ai dreptate!
    ===================
    Prieteni, nu este de glumit!
    Cele petrecute sunt DEOSEBIT DE GRAVE!
    Luati atitudine! Nu TREBUIE sa ramana asa!
    Gandeste-te AZI, ca MAINE poate fi prea tarziu!
    Nu astepta sa dai cu capul de pereti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa PUNEM presiune mediatica!
    Trebuie sa TIPAM cu TOTII, ca DISPERATII!
    Trebuie sa TREZIM toti adormitii!
    NU asteptati INDREPTAREA de la Guvernanti!
    Nu asteptati INDREPTAREA de la Parlament!
    Nu sunt interesati! Nu o vor face din oficiu!
    Conceptul "conflictul de interese" a fost "ingropat" pe 15 noiembrie, iar asta le convine tuturor! Din toate punctele de vedere!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...da da Merkkel ii lauda???>!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lipsa comentariilor, ma enerveaza! Numarul scazut al "persoanelor interesate" de acest Blog, ma pune pe ganduri!
    Ratingul, sutele de Clickuri zilnice, NU ma intereseaza in VIITOAREA etapa! Vreau sa STIU ce ganditi, care este ATITUDINEA fiecaruia, fata de SUBIECTELE abordate! Trebuie sa intelegeti ca MUNCA MEA este absolut GRATUITA, dar nu deloc usoara!
    Daca SITUATIA in DECEMBRIE va ramane ASA, "lipsita de interesul pe care mi-l doresc", ma vad OBLIGAT sa ABANDONEZ acest PROIECT! (Spre bucuria garantata a unora, si nu putini!). Regret acest comentariu, dar trebuie sa stiti ca sunt si eu OM! Cred ca macar la un "mic" semn de apreciere, pozitiva ori negativa, am dreptul! Macar atat! Admin
    P.S.: ATENTIE! Nu am cerut si nu am nevoie de MULTUMIRI! Am cerut COMENTARII, sau celor care NU se incumeta la asta, o simpla inregistrare!Comenteaza inteligent si vei primi multumirile noastre!

    RăspundețiȘtergere
  8. Din fericire, functionalitatea Justitiei nu e rezemata in avocati!
    Rolul lor este sa-i apere pe justitiabili.
    Orice avocat, fie el si ruda cu un judecator, se confrunta intr-un proces cu alt avocat, cel al partii adverse. Principiul contradictorialitatii este asigurat si cu un avocat ruda cu judecatorul.
    Daca e sa comita infractiuni,cum ar fi falsuri sau instigari, un avocat le comite si daca nu e ruda cu judecatorul.
    Judecatorul este cenzurat de instantele superioare prin caile de atac asupra sentintelor si deciziilor judecatoresti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Impartialitatea si independenta atribuite lucratorilor din sistemul judiciar sunt puse la indoiala de catre justitiabili atunci cand pe traseul unui dosar cel care imparte dreptatea se dovedeste a fi neam cu una din persoanele cu interese in acelasi dosar.

    Este un fapt de notorietate ca sute, daca nu chiar mii de magistrati din intreaga Romanie sunt inruditi intre ei sau cu persoane care activeaza in sfera Dreptului.

    Desi normale oriunde in lume, relatiile de rudenie din sistemul judecatoresc romanesc au constituit mereu un motiv de suspiciune. Daca legaturile de sange dintre magistrati sunt cunoscute opiniei publice probabilitatea ca cei care nu inteleg sa se abtina acolo unde legea ii obliga, pentru ca la mijloc primeaza un interes, devine, evident, mai mica. Fara a face un proces de intentie cuiva, ci doar pentru o ampla si corecta informare a publicului, in scop de preventie,

    Lumeajustitiei.ro scoate la lumina lanturile de rudenie dintre judecatori, procurori, politisti, notari, consilieri juridici si alti slujitori ai Dreptului. Cu mentiunea ca informatiile sunt oficiale pentru cei care stiu unde sa le caute, ele fiind date chiar de magistratii in cauza, prin declaratii completate pe propria raspundere. Azi prezentam lanturile de rudenie de la instanta suprema.

    http://www.projects.expertvision.ro/luju/magistrati/instante/rudele-din-sistem-ale-judecatorilor-de-la-inalta-curte

    RăspundețiȘtergere
  10. @Plano10 ,
    Te contrazic!
    Milioane de romani, saraci la propriu si figurat, din lipsa de bani, vor beneficia de un AVOCAT din oficiu! Stii ce inseamna asta? Stii cat INTERES depune un avocat din oficiu ???
    Ei bine, in cazul in care "amaratul" este pe punctul (de pilda), de a-si pierde casa, pamantul, ce sanse va avea vreodata sa castige?
    Sa nu fim ipocriti! ROMANIA este profund, profund corupta! Sa nu credem ca asa, brusc, peste noapte, de ACUM se vor "limpezi" apele!
    Dimpotriva, prietene! Acum vor fi la vedere!
    Cu legea pre lege călcând

    RăspundețiȘtergere
  11. TOP GUN
    ADMINELU',
    Tu ai dreptate prin tot ce faci,prin tot ce scrii,dar sincer daca as mai fi pe la vreo 30 de ani,tira din Romanica!!!!!Ce sa mai spunem noi,cand cei ca Stelica,o intorc cum vor ei,ca astia de la guvernare sunt niste sfintisori si dupa parerea lui,e bine sa dam statul in judecata si sa ne gasim dreptatea la CEDO!!!!!!El,in calitate de bunic nu stiu ce educatie da nepotului sau,ce valori morale trebuie sa urmeze!!!!!Eu,atat imi doresc ca fiica mea sa studieze in Anglia si sa uite definitiv de Romania!!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI, ....LUSTRUITI-VA GHETUTELE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Parca nu as avea aceeasi parere.
    In tarisoara nu mai exista justitie.Legile sunt cum sunt,organele de control fac ce fac,cele de ancheta casca prelung,dosarele intocmite vai mama lor ,instanta hotaraste ce hotaraste,guvernul si institutiile ,,face ce vrea'' si Curtea cea mai constitutionala este incununarea glorioasa a intregii mizerii.
    Corectitudinea a ajuns o exceptie!
    Cum altfel s-ar fi putut ajunge unde am ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  13. CELE 4 DEFECTE ALE ROMANILOR
    1. NERESPECTAREA LEGILOR SI A REGULILOR este primul defect al romanilor. De la cei care trebuie sa vegheze asupra modului cum sunt respectate legile si regulile, pana la prescolari, nimeni, absolut nimeni, nu respecta legile si regulile. Fiecare gaseste, in functie de locul pe care-l ocupa in societate, o cale de a ocoli legea sau regula. Intrebarea pe care si-o pun este: de ce asa si nu asa? si concluzia la care ajung este: legea sau regula nu este buna!
    2.DEPENDENTA DE TV, CALCULATOR SI FRUMUSETE este al doilea defect al romanilor. Imposibil sa nu depinda, un roman de unul dintre cele 3: televizor, calculator sau frumusete. Sunt persoane, care depind de toate 3. Intrebarea pe care si-o pun este: ce am de facut? si concluzia la care ajung este: nu va intereseaza ce fac cu timpul meu sau cu banii mei!
    3.TOLERANTA FATA DE VICII este al treilea defect al romanilor. Romanii sunt toleranti, prin definitie si considera o calitate acest defect. Intrebarea pe care si-o pun este: care este problema ? iar concluzia la care ajung este: nu este nicio problema!
    4.PARVENITISMUL este cel mai recent defect al romanilor. Toti tind sa ajunga undeva, pe diferite cai si toti care au ajuns uita de unde au pornit. Este vorba de parvenitismul distructiv, nu de cel firesc, constructiv, pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa ne facem un drum in viata, sa ne atingem idealurile, visele. Eu ma refer la parvenitii parsivi, care s-au folosit de principiul machiavelic, pentru a ajunge cat mai sus. Sunt persoane care nu s-au multumit ca au reusit sa se imbogateasca. Au dorit mai mult, sa intre in politica, chiar daca nu se pricep, sa hotareasca cine si cat merita. Si nu le ajunge niciodata si vor sa mai parvina, sa fie printre elitisti: isi dau doctorate si devin peste noapte universitari. In timp ce eu ma intreb, ca orice cetatean onest, cand au timp sa le faca pe toate, ei se intreaba: ce eu nu pot? si ajung la conluzia: am putut!

    material preluat de pe http://onestitate.blogspot.com/2009/01/cele-4-defecte-ale-romanilor.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate, revenirea la democratia originala in tara asta nu se va putea infaptui decit prin varsare de singe. Da prin varsare de singe, deoarece cei care au condus si furat timp de 21 ani ne-au adus la nivelul Ghanei, Ugandei, Somaliei sau mai stiu eu carui stat din Africa! Singele celor asasinati "democratic" de guvernele de dupa 89 incoace, muncitori, pensionari-de fapt a intregii populatii a Ro, cere sa fie razbunat! Poate renascind doar din propria cenusa ca pasarea Pheonix, vom [utea alege griul de neghina!

    RăspundețiȘtergere
  15. Gata,s-a terminat revolutia?

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai este cineva aicea ? Alooo!

    Da,unii sunt la coada sa plateasca taxele pe 2012.Altii la coada la promotia de tigai.
    Restul sunt plecati din tara.
    Sa fereasca Cel de Sus sa se intoarca la anul mai toti cei plecati !

    RăspundețiȘtergere
  17. Ocroteste-i Doamne pe romani, sau ingroapa-i definitiv pentru ca ei oricum nu simt nimic.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ieu simtasc ceva.
    Profund si intens.
    Capul.
    Ma doare infiorator.
    Hic !

    RăspundețiȘtergere
  19. Neacsu
    ,,Calul moare de drum lung, iar prostul de grija altuia !".

    RăspundețiȘtergere
  20. La Multi Ani tuturor celor care-si sarbatoresc astazi onomastica! Pentru cei cuminti cautati in pantofi, pentru cei obraznici si naravasi-asa ca Cezar cautati joarda care v-am pus-o dupa usa.
    Lae Chioru

    RăspundețiȘtergere
  21. Lui Cezar ii trebuie o joarda "subtire" cit mina! El e mai tare ca Wilhelm Tell Brinza...

    RăspundețiȘtergere
  22. Ne mai hirjonim doua ,trei luni,dupa care ,,ciocul mimc'' cit ei sunt la putere.

    ,,Brinza-n colt !''

    RăspundețiȘtergere
  23. Un tip cu un Trabant la un service modern:
    -"Puteti sa-mi puneti airbag-uri la Trabant"?
    -"Bineinteles", raspunde un mecanic.
    -"Dar aer conditionat"?
    -"Se poate si asta."
    -"Dar ABS"?
    -"Cum sa nu", raspunde iar mecanicul.
    -"Atunci va rog sa-mi spuneti cat costa si cat dureaza".
    -"Va costa 5 dolari si dureaza 10 minite".
    -"Hai domnule iti bati joc de mine"?, intreaba soferul.
    -"Dar cine a inceput"?

    LA MULTI ANI NICO... !

    RăspundețiȘtergere
  24. Fie-i tarana usoara! Amin (cui? Statului de drept)

    RăspundețiȘtergere
  25. “Democratia inseamna doi lupi si un miel care voteaza meniul pe care il vor servi la masa.”
    Citat despre Democratie, de Benjamin Franklin

    RăspundețiȘtergere
  26. Peste 300 de manifestanţi, arestaţi la Moscova

    "Peste 300 de persoane au fost arestate, între care (Ilia) Iaşin şi (Aleksei) Navalni, care au chemat activ la nesupunere în faţa poliţiei", a precizat serviciul de presă al poliţiei capitalei, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

    Aproape 5.000 de persoane s-au adunat pe timp de ploaie în centrul oraşului, luni după-amiază, pentru a denunţa modul în care s-au derulat alegerile, potrivit presei ruse. Poliţia a evocat la rândul său 2.000 de manifestanţi, conform agenţiei de ştiri Interfax.

    http://www.mediafax.ro/externe/proteste-masive-in-rusia-peste-300-de-manifestanti-arestati-la-moscova-9030529/

    RăspundețiȘtergere
  27. @Ano 10:27 ,
    Foarte bine! Putin nu permite GOLANILOR si nici PUTERILOR STRAINE, sa-si faca de cap!
    Iti place ce a iesit la noi?
    Unde am ajuns? Cu ce ne-am ales?
    Noi nu am avut/avem un PUTIN!
    Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  28. Las ca-i bine ! Avem un Trainel pe care l-ati votat cu doua maini si politie -jandarmi cat cuprine!!
    De ar fi avut Mos Nicolae atata politie-jandarmi mama ,mama!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Moscova este un oraș cu 11,2 milioane locuitori.
    2.000-5.000, sunt derbedeii, drogatii capitalei!
    Bine le-a facut!

    RăspundețiȘtergere
  30. Îndelung contestat de opinia publică românească, proiectul de construire al Catedralei Mântuirii Neamului nu este unul recent, această idee fiind avansată încă din primul deceniu al perioadei interbelice.

    Problema construirii unei catedrale impunătoare în Bucureşti, care să simbolizeze Biserica Ortodoxă Română şi afirmarea identităţii naţionale, s-a pus imediat după dobândirea independenţei de stat. În urma războiului din 1877-1878 s-a constatat că nici una din cele peste o sută de biserici, câte existau atunci în Capitală, nu erau atât de încăpătoare încât să primească pe toţi cei care ar fi dorit să participe la Te Deum-urile oficiate cu prilejul sărbătorilor religioase.

    Sa ne rugam !

    RăspundețiȘtergere
  31. Cui se subordona Maciuca, si cum a impartit cele 3 milioane de parai? Nu cumva Zisu, care a luat acum o saptamana a treia stea, ii era sef direct? Se opresc si astia, cum s-au oprit cu ancheta privind mita din vami. Pana unde li se da voie de la stapanire.Halal justitie!

    RăspundețiȘtergere
  32. @ano 11:14 ,
    Popii sunt precum Dogaru.
    Nu se mai satura de bani!
    Roaga-te pentru ei si bunastarea lor!
    Dar nu uita de contributie, cotizatie ...

    RăspundețiȘtergere
  33. @ano 11:23 ,
    Ai dreptate!
    Au peste 5 ani de cand se taraie prin Justitia lu'peste, nici macar prajit! Vai mama ei de Justitie! Dar ... stiu ei ce vor! PRESCRIPTIA!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Totusi,in 1990 Romania avea sau nu avea datorii ? Eu cred ca aveam.
    Ca cum mama ei de treaba in 20 de ani am imprumutat atita banet si n-am facut nimic nimicuta ?

    RăspundețiȘtergere
  35. La începutul anului 1990 România nu întregistra datorii externe şi dispunea de rezerve valutare de circa 1,5 miliarde dolari SUA. Ehee... Asa a fost! Golanii ne-au nenorocit! Au "papat" tot, iar azi avem, se pare, cca 150 MILIOANE euro DATORII!
    Spun "se pare", deoarece "otoritatile", o scalda!

    RăspundețiȘtergere
  36. ERATA: ... 150 MILIOANE euro ...
    SCUZE!!!!! 150 MILIARDE euro !!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Situația în decembrie 1989
    =========================
    La data de 21 decembrie 1989, România avea un produs intern brut de 800 miliarde de lei, adică de aproximativ 53,6 miliarde de dolari, și un curs mediu de schimb de 14,92 lei pentru un dolar[7]. Exporturile României totalizau, în anul 1989, 5,9 miliarde de dolari[8]. Datoria externă a țării, în valoare de 11-12 miliarde dolari[8], era achitată integral, din februarie 1989[7]. În jur de 58% din venitul național era realizat de industrie și 15% de agricultură[7]. Populația salariată reprezenta peste 73% din cea ocupată[7]. Salariul minim era de aproximativ 2.000 de lei, adică 135 de dolari[7]. România avea peste opt milioane de salariați și 3,6 milioane de pensionari[7]. Peisajul bancar cuprindea cinci instituții - Banca Națională a României, Banca Română de Comerț Exterior, Banca pentru Agricultură și Industrie Alimentară, Banca de Investiții și Casa de Economii și Consemnațiuni[7].
    [modificare]Puterea economică a României

    Principalele industrii ale României sunt cea textilă și de încălțăminte, industria metalurgică, de mașini ușoare și de ansamblare de mașini, minieră, de prelucrare a lemnului, a materialelor de construcții, chimică, alimentară și cea de rafinare a petrolului. O importanță mai scăzută reprezintă industriile farmaceutică, a mașinilor grele și a aparatelor electrocasnice. În prezent, industria constructoare de mașini (vedeți Dacia Logan) este foarte largă și este orientată înspre piață. Industria românească de IT cunoaște o creștere anuală constantă.
    Puterea economică a României este concentrată în primul rând pe producerea de bunuri de către întreprinderile mici și mijlocii în industrii precum cea a mașinilor de precizie, vehiculelor cu motor, industria chimică, farmaceutică, a aparatelor electrocasnice și a îmbrăcămintei.
    In 2006 România a reușit să egaleze (la paritatea dolarului) PIB pe locuitor realizat în 1988. Față de media europeană a produsului intern brut pe locuitor în 2007, de 26.208 de dolari americani și de cea mondială, de 8191 de dolari, România avea un nivel de 7523 de dolari, aproape de 3,5 ori mai scăzut decât cel european și se afla sub nivelul mediu mondial[9].
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    =====================
    Azi? Mai avem ceva ????
    DA, 150 MILIARDE euro DATORII. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  38. Ministerul Justiţiei îşi reafirmă susţinerea pentru proiectul de Lege privind răspunderea disciplinară a magistraţilor, atât din punct de vedere al oportunităţii sale, cât şi din punct de vedere al conţinutului normativ.

    Profesia de magistrat are nevoie de un sistem disciplinar eficient, cel prezent fiind, în fapt, incapabil să corecteze derapajele disciplinare.

    Proiectul Legii răspunderii disciplinare a magistraţilor conţine soluţii compatibile atât cu independenţa puterii judecătoreşti, cât şi cu independenţa reală a mecanismului disciplinar.

    Soluţiile normative din cadrul proiectului se regăsesc în dreptul comparat al unor state precum Franţa, Germania, Cehia, Polonia, Italia şi altele.

    Ministerul Justiţiei va susţine proiectul Legii răspunderii disciplinare în cadrul dezbaterilor din Senatul României, pentru adoptarea sa neîntârziată, ca prim pas al instituirii unei răspunderi reale a magistraţilor, deopotrivă disciplinară şi materială.
    =================
    Grav este ca DEPUTATII, au RESPINS acest proiect de lege! Cardasia este mai tare acolo!
    Sa vedem ce va fi si in SENAT!

    RăspundețiȘtergere
  39. Specialii astia de magistrati din Romania, se cred Dumnezeu pe Pamant! Iar Politicienii ii sustin in toate cele, inclusiv salarizare, pensionare, dar NU si la RASPUNDERE! Niste cretini, DAR STIU POLITICIENII de ce !!!
    La cate DOSARE au fiecare ...
    Eheee ... si cate or sa mai fie ... !!!

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Anonim 11.42
    În 1989 România nu avea datorii externe iar pe lângă rezerva valutară de peste 2 miliarde dolari avea de recuperat investiții și datorii externe de peste 9 miliarde dolari. Unde, pentru ce și cât găsiți aici:

    Datoriile pierdute ale României (I)
    http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/datoriile-pierdute-ale-romaniei-i-de-cosmin-savu-8324656
    Datoriile pierdute ale României (II)
    http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/datoriile-pierdute-ale-romaniei-ii-de-cosmin-savu-8344609

    RăspundețiȘtergere
  41. Las ca-i bine ! Avem un Trainel pe care l-ati votat cu doua maini si politie -jandarmi cat cuprine!!
    De ar fi avut Mos Nicolae atata politie-jandarmi mama ,mama!!!
    6 decembrie 2011, 10:58

    RăspundețiȘtergere
  42. ,,Romania are un grad de indatorare acceptabil'' .
    Parca asa sustineau morcoviii aistia dila puteri.Or mai imprumuta,ca tara-i saraca,vremili-s greli si di undi si ieii bani si faci palati la copchiii cia timpiti? Ci nu-i posibil sa-i lasi doar cu duplex si Ferrari !

    RăspundețiȘtergere
  43. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  44. Anonim 15:00,
    Regret, am eliminat continutul!
    Era un SPAM in sine! Pacat ca unii habar nu au si vantura pe net toate idioteniile!

    RăspundețiȘtergere
  45. Spamul era UNPR-ist, sau PDL-ist?

    RăspundețiȘtergere
  46. Spamul era ... CD-scmd-ist!

    RăspundețiȘtergere
  47. AJUNGE O MACIUCA LA UN CAR DE OALE. Ha ha ha! I-a ciuruit! Sa traiti, BINEEEEEEEEEEEEEE!

    RăspundețiȘtergere
  48. Las ca-i bine ! Avem un Trainel pe care l-ati votat cu doua maini si politie -jandarmi cat cuprine!!
    De ar fi avut Mos Nicolae atata politie-jandarmi mama ,mama!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. Anonim spunea...

    M-am uitat dimineata in cizme. Iata ce am gasit:
    factura energie electrica - 245 lei;
    factura cablu TV, telefon, internet - 98,4 lei;
    facturi abonament telefoane mobile 299 lei; (260 cadoul oferit de fiica-mea, care a uitat sa se opreasca din vorbit)
    extrasul din lista de intretinere pe octombrie - 465 lei; (energia termica numai pentru 15 zile).
    bonurile de cumparaturi din week-end-ul trecut, - 623 lei. (strictul necesar pentru familie,timp de o saptamana) Aprox.3600 Lei noi-fara gaz la masina,ceva toale sau oarece hapuri-Mult domnule ,cam mult !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. La un indian vine fiul cel mare si-l intreaba:
    - Tata, tata, pe mine de ce ma cheama Pana de Vultur ?
    - Pentru ca in timp ce te nasteai un vultur zbura deasupra wigwamului
    nostru.
    Vine si fiul mijlociu:
    - Tata, tata, pe mine de ce ma cheama Lup de Preerie ?
    - Pentru ca in timp ce te nasteai un lup dadea tarcoale wigwamului
    nostru.
    Vine si fiul cel mic:
    - Tata, tata...
    Dar indianul i-o reteaza cu dispret:
    - Tu sa taci, Cauciuc Gaurit...

    RăspundețiȘtergere
  51. ........
    1)
    "Pe cand un proces al comunismului in BOR!!??
    La Iasi,Daniel mitropolitiul de atunci al Moldovei a sfintit prima biserica ridicata intr-un supermarket, Complexul Iulius Mall. Astfel iesenii se pot ruga pentru scaderea preturilor.
    Nifon Mihaita episcopul Sloboziei la plecare, a luat cu el o multime de obiecte de cult, din patrimoniu, fapta s-a musamalizat datorita tatucului Teoctist.
    Numai ca el a mai furat si o icoana de la Biserica Malu cu Flori din Ialomita donata de dna Anica Clatesteanu, care a reclamat furtul la politie.
    Actele de huliganism coordonate de Daniel milostivul impotriva Pr Popescu Tanasie si parohiei acestuia din Bucuresti Sf Antonie si Casian, cand numitii Dinu Pompiliu protopop, Iordache Ioan vicar patriarhal cu suita disperata, au incercat sa puna stapanire pe un cort improvizat ca biserica si teren proprietate.
    Pr Inspector general bisericesc Motoc Alexandru care face tot felul de jocuri murdare ale patriarhiei “ecumenice” romane refuzand sau incapabil sa intretina un dialog civilizat ca un exponent al unei institutii ce se pretinde divina!
    Unde este “fetita” Nichitean Teoctist coslujitor cu Daniel ? nu este in Mitropolia de Milano si Aquilea cum incercati sa acreditati ideea! O fi la Paris la Iosif, transfugul incercand un alt sabotaj ? A invatat nu gluma Daniel sa faca diversiune!
    Cu asta va ocupati domnilor sinodali de ani de zile, dezinformare si diversiune, lectii bineinvatate de la vechiul si noul sistem comunist post revolutionar.
    Nici din punct de vedere politic nu se sta mai bine, impotriva hotararii SF !, a Sf Sinod 410/12-02/2004 si a canoanelor celor 7 Sinoade Ecumenice . Astfel “Sfantul Sinod”face senzationala descoperire ca din 1990 popii fac politica si participa la campanii electorale manipuland poporul. Astfel popa Tautu PSD, Nicolae Necula fost decan al facultatii de Teologie Bucuresti, omul lui Nastase, ca si Teodosie, noul mitropolit Laurentiu Streza PSD, ales in locul generalului DIE , legionar recuperat Antonie Plamadeala, Fostul mitropolit Daniel devenit patriarch, PSD-ist fervent si un apropiat al ateului factor de cruci Ion Ilici Iliescu si altii.
    Se reaminteste despre chiolhanurile lui Daniel cu Iliescu de la manastirea Bucium din Moldova, apoi de Gherasim al Ramnicului si Epifanie de la Buzau ambii ceausisti inflacarati ,care dupa cantatul cocosilor din noaptea de 21 spre 22 Decembrie 1989 au devenit iliescieni infocati.(Curentul –analize ,controverse).
    Dar si mai grava este coruptia care domina cu titlu princiar in BOR, se da ciubuc pentru orice si oricine ! Totul este binecuvantat in numele Domnului si simonia a devenit a 8 a Taina a Bisericii ortodoxe romane, cu ramificatii peste ocean pana in America lui Nicolae Condrea, alt episcop !
    Automobilul in care se afla Teodosie a accidentat mortal pe trecerea de pietoni pe un barbat cu numele de Bisinicu ! Este adevarat ???
    Ce parere are Patriarhul Daniel despre prea supusul sau sfetnic de la Constanta Teodosie ? Vom afla poate in pravila pidosnica pe care o va semna si o va aseza in piciorul Catedralei Asupririi neamului romanesc, un proiect oligofren sustinut de Nicolae Noica si Balanescu Stolnici, vajnici batatori de tobe in dealul "

    RăspundețiȘtergere
  52. 2)Tara arde si baba se chiaptana”, prea fericitii sinodali cu salarii extraconjugale, se lupta cu ditamai proiectul de peste 400 mil Eur , ignorand cu desavarsire cuvantul Bibliei, Matei 25, si saracia cronica din tara .
    Care este raspunsul DNA privind inculpatul prezumtiv de nevinovatie in atatea reclamatii penale Petrescu Macedon, Teodosie Make ????
    Care este pozitia “patriarhului” Daniel cand un subordonat este cercetat penal ? Nu trebuie oare suspendat din functie, la fel ca oricare laic ???
    Pentru a-si recupera esecul devenirii prin lege ca “biserica nationala”, alta aberatie interlopa a clanului din dealul pogorarii intunericului crestin romanesc, sinodul BOR se razbuna pe Popor ,infiintand fabrici de popi incompetenti, ,comerciali, biserici si manastiri cu duiumul, o armata de calugari parazitari ai sistemului social si o majorare pe masura a numarului de ierarhi parazitari ai sinodului BOR cu salarii necuvenite de la bugetul tarii care crapa de lipsuri, si, voi crapati de bine!
    Patriarhul salariu de la buget contrar canoanelor 11 000 Ron lunar.
    Episcopii salariu de la buget contrar canoanelor 8500 Ron lunar
    Staretii de manastire salariu de la buget contrar canoanelor 800 Ron lunar.
    Profesorii, medicii, inginerii, si alte creere luminate emigranti in exilul romanesc.
    Forta de munca romaneasca ieftina :Spania , Italia , Portugalia etc.
    Pensionarii si CAP istii pensii sub nivelul elementar de viata.
    Care este directia de educatie si profesie a copiilor si adolescentilor ?
    Pentru Guvernul Romaniei ! Care este ratiunea salarizarii de la buget a Clasei Burgheze Proletare Clericale ? De ce nu stopati acest jaf national pe care il mentineti in vigoare din 1948 ?
    Pentru populatia Romaniei! De ce admiteti ca Bisericile pe care voi le construiti sa va fie confiscate in virtutea unei legi aberante ,fara support juridic , conform art 181 din Regulamentul arbitrar si abuziv al BOR?
    Pentru Constanteni ! Sunteti de acord ca “Episcopul Teodosie sa fie suspendat si indepartat din scaunul de Tomis, conform activitatilor sale ilegale?
    “PATRIA ESTE NORODUL SI NU TAGMA JEFUITORILOR !”- Tudor Vladimirescu"

    sursa:http://ortodox.net/article.php?story=2010040712191128

    RăspundețiȘtergere
  53. off topic
    eu astept sa ajunga in urmatoarele minute cineva pe aeroportul din PA asa ca imi permit sa va trimit o glumita la aceasta ora tarzie(ca tot n-am ce face offfffff)
    mi s-a parut cu invataminte,gluma"oficiala":):)


    Cum functioneaza institutiile europene


    Gluma oficiala europeana sau cum functioneaza institutiile europene


    "Paradisul european": Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un englez, bucatarul e francez, un italian se ocupa de buna dispozitie a mesenilor, in timp ce de intreaga organizare s-a ocupat un neamt.

    "Iadul european": Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un francez, mancarea a gatit-o un englez, de buna dispozitie se ocupa un neamt, dar nu te speria inca - totul a fost organizat de un italian."

    Un belgian a propus ca aceasta sa devina Gluma Oficiala Europeana, pe care s-o invete la scoala toti copiii. Gluma va imbunatati relatiile dintre popoare, va stimula autoironia si cunoasterea interculturala.

    Consiliul European s-a intrunit pentru a lua o decizie: va fi gluma oficiala sau nu?

    Reprezentantul britanic a anuntat, cu o figura foarte serioasa si fara a-si misca buzele, ca gluma este de-a dreptul colosala.

    Cel francez a protestat, deoarece Franta a fost descrisa intr-o maniera negativa. A explicat ca o gluma nu poate fi buna daca este la adresa francezilor.

    Polonia a protestat, de asemenea, deoarece nu este prezenta in gluma.

    Luxemburgul a intrebat cine va detine drepturile de autor asupra glumei.

    Suedezul n-a scos o vorba, dar s-a uitat la toti cu un zambet stramb.

    Danemarca a intrebat unde este referinta sexuala explicita. Daca este o gluma, ar trebui sa contina una, nu-i asa?

    Olanda n-a inteles gluma, iar Portugalia n-a inteles ce este o "gluma". Este un concept nou?

    Spania a explicat ca gluma este amuzanta doar daca stii ca pranzul a fost programat la ora 13, cand de obicei se ia micul dejun.

    Grecia s-a plans ca n-a fost anuntata despre pranz si a ratat astfel ocazia unei mese gratuite.

    Romania a intrebat ce este un "pranz".

    Lituania si Letonia s-au plans ca traducerile lor au fost inversate, ceea ce este inacceptabil, desi se intampla tot timpul.
    Slovenia le-a spus ca n-a primit deloc traducere, dar nu face caz.

    Slovacia a spus ca, din moment ce in gluma nu apar o ratusca si un instalator, inseamna ca traducerea este gresita. Reprezentantul britanic a spus ca si povestea cu ratusca si instalatorul pare foarte amuzanta.

    Ungaria a anuntat ca n-a terminat de citit traducerea de 120 de pagini in maghiara.

    Apoi, reprezentantul Belgiei a intrebat daca belgianul care a propus gluma este vorbitor de flamanda sau de franceza. Deoarece, intr-unul din cazuri va sprijini cu certitudine un compatriot, dar in celalalt caz va trebui sa refuze, indiferent de calitatea glumei.

    In inchiderea lucrarilor, reprezentantul Germaniei a anuntat ca a fost placuta dezbaterea de aici, de la Bruxelles, dar ca acum trebuie sa ia toti trenul si sa mearga la Strasbourg pentru a lua decizia. A cerut ca unul dintre cei prezenti sa-l trezeasca pe italian, ca sa nu piarda trenul si sa se poata intoarce la Bruxelles pentru a anunta decizia.

    "Care decizie?", a intrebat reprezentantul Irlandei. Si toti au fost de acord ca este timpul pentru o cafea.

    Bulgaria, ca de obicei n-a inteles nimic, dar n-a avut nimic impotriva sa mearga la cafea.

    RăspundețiȘtergere
  54. @ OK, akord75 !
    Ce gluma buna!
    Iar pentru "tot ce fac", ii platim cu peste 10.000 de euro pe luna + alte si alte privilegii! Traiasca Noua NOMENCLATURA!VIVAT UE!

    RăspundețiȘtergere
  55. No ca mi-o sarit somnu'
    Eu as fi scris asa:""TRAIASCA"" CU GHILIMELE DUBLE
    sa traiasca pana.....ieri!

    RăspundețiȘtergere
  56. off topic

    @cezar
    Tinand cont ca intre mafioti tb sa fii mafiot,actionez in consecinta.Ce RAA care RAA???
    "fuse si se duse"
    Tocmai ti-am facut rost de ulltima sedinta de sindicat.Cum care sindicat???Ala "cel mai tare din parcare"

    http://www.youtube.com/watch?v=gtYjdEwa8GA

    RăspundețiȘtergere
  57. Mei, mei iote-te ca-l vazui pe Cezar revolutionarul manifestind in Bucuresti! Cezare, pazeste-ti spatele de pulanul jandarilor!

    RăspundețiȘtergere
  58. Da bai mangafa-HONOR ET PATRIA !Czar

    RăspundețiȘtergere
  59. M-am uitat dimineata in cizme. Iata ce am gasit:
    factura energie electrica - 245 lei;
    factura cablu TV, telefon, internet - 98,4 lei;
    facturi abonament telefoane mobile 299 lei; (260 cadoul oferit de fiica-mea, care a uitat sa se opreasca din vorbit)
    extrasul din lista de intretinere pe octombrie - 465 lei; (energia termica numai pentru 15 zile).
    bonurile de cumparaturi din week-end-ul trecut, - 623 lei. (strictul necesar pentru familie,timp de o saptamana) Aprox.3600 Lei noi-fara gaz la masina,ceva toale sau oarece hapuri-Mult domnule ,cam mult !!!!!!!

    Sau cum se fac de rasul lumii......

    RăspundețiȘtergere
  60. Bai oprea asta de la 15, ce dashtept esti tu...dai in gropi!

    RăspundețiȘtergere
  61. Saracu' de el.....doar 3600 si moare de foame.
    ajutati-l anonimilor!
    Va ordon:
    Militari(r) faceti-va de ras!!!!
    Pana acum se vede ca aveti "talent"

    RăspundețiȘtergere
  62. ....energia termica PE OCTOMBRIE?????
    ....doar 465 lei si doar pe 15 ZILE?????
    cat ar fi pe o luna?
    Asta ori are viloi de viloi ori minte de-ngheata apele.Cre' ca de-aia nu-i ajung banii de incalzire...ca ingheata apele,hi,hi

    RăspundețiȘtergere
  63. ...si merge "saracul" cu tramvaiul ca rezervorul masinii e uscat.Sper sa-si ia macar bilet de pensionar sa nu-l prinda controlul.
    E greu dom'le e greu e "criza"(la unii)....hi,hi
    3600....eh,maruntis acolo...

    RăspundețiȘtergere
  64. Da de potol ce zici? 623 pt. o saptamana-haplea nu gluma!!

    RăspundețiȘtergere
  65. Pai daca "baga" numai somon si caviar si are si fo 6-7 puradei se cam "justifica"
    Asta ma duce cu gandul la tiganii din Strehaia(aia cu palate cu turnulete) care vin dupa ajutor social cu mertzanul,cer subventii la incalzire si fura curent electric la greu ca e saraaaaci lipiti:):)

    RăspundețiȘtergere
  66. Eu am zis caldura octombrie!.Te-ai prins???
    In octombrie nu s-a "dat" caldura in sistem centralizat iar in sistem individual nu a fost necesar.A FOST CALD!!!
    Deci minte....de ingheata apele,acolo s-au dus baniii hi,hi

    RăspundețiȘtergere
  67. @ Admin
    Pacat de truda depusa pe aceste bloguri. Lasi niste nemernici sa-si etaleze angoasele, frustrarile si nimicniciie in pridvorul casei tale. Cred ca prietenul tau Vis nu merita terfelit aici in halul asta.

    RăspundețiȘtergere
  68. Da, da are un meniu de......VIS !!

    RăspundețiȘtergere
  69. ,, Varza de varza ,rosii si gogonele,nuci si ....erbivor nene!!!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri