Google Translate

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Stiri care ne pot marca definitiv viitorul! O noua Lege in dezbatere publică


Ministerul Administraţiei şi Internelor pune în dezbatere publică proiectul de lege privind organizarea simultană a alegerilor locale şi parlamentare din 2012, ceea ce va presupune o reducere a cheltuielilor de personal cu aproximativ 20 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru investiţii.

"Având în vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exerciţiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului",
se arată într-un comunicat al MAI dat publicităţii vineri.

Cheltuielile pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor din anul 2012 se vor suporta de la bugetul de stat. Desfăşurarea concomitentă a alegerilor generale va presupune o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ştampile, logistică), iar costurile de personal ar fi înjumătăţite, de la 43 de milioane de euro la circa 22 de milioane de euro, precizează sursa citată.
"În cadrul discuţiilor pe care le-am avut cu primarii s-a desprins ideea că această comasare a alegerilor în anul 2012 este oportună, deoarece se vor economisi zeci de milioane de euro. Sumele pe care le vom economisi, organizând un singur tur de scrutin, vor fi redirecţionate către zona de investiţii",
a declarat ministrul Traian Igaş, potrivit comunicatului MAI.

 Proiectul de lege propune suspendarea aplicării până la data publicării rezultatelor alegerilor din anul 2012 în Monitorul Oficial a unor prevederi din legislaţia actuală privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, privind administraţia publică locală şi Statutul aleşilor locali.

Totodată, proiectul de lege propune şi modificarea Legii administraţiei publice locale astfel încât numărul membrilor fiecărui consiliu local şi fiecărui consiliu judeţean să se stabilească în funcţie de numărul locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului raportat de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor la data de 1 ianuarie a anului în care se desfăşoară alegerile.

Pentru implementarea acestui proiect de lege vor fi elaborate mai multe hotărâri de Guvern.

Conform informaţiilor furnizate de MAI, în anul 2008 costul total al organizării alegerilor locale şi parlamentare a fost de circa 80 de milioane de euro, cea mai mare pondere în structura costurilor având-o cheltuielile de personal, cu 54%.
"În condiţiile economice actuale, majoritatea autorităţilor administraţiei publice locale este afectată de constrângeri bugetare care pot periclita organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din cursul anului 2012",
precizează MAI.

Proiectul de act normativ, care se află în dezbatere publică până la data de 12 decembrie, poate fi consultat pe pagina de internet a MAI ( http://www.mai.gov.ro/ ) sau la sediul instituţiei. AGERPRES








USL ia în calcul retragerea din parlament a deputaţilor şi senatorilor opoziţiei în cazul în care proiectul de lege privind comas area alegerilor va fi adoptat. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a comentat însă că un astfel de gest ar putea însă să nu provoace alegerile anticipate aşa cum ar fi normal.



"Oameni de foarte bună credinţă au spus că vor un gest mai radical, dacă nu avem garanţia că alegerile sunt corecte sau dacă trece comasarea alegerilor, să ne retragem din Parlament. E o soluţie pe care o examinăm cu foarte mare seriozitate. De ce? Pentru că retragerea din Parlament a Opoziţiei, în mod normal, suntem aproape jumătate din Parlament, retragerea în bloc a Opoziţiei din Parlament înseamnă oriunde alegeri anticipate. (…) Noi nu avem nişte guvernanţi şi un preşedinte care să ia în calcul variante din astea dacă nu sunt constrânşi. Ne retragem din Parlament. A doua zi e foarte clar ce fac aceşti domni. Fie spun "să fie sănătoşi cei de la Opoziţie că blochează reformele, nu sunt oameni, au plecat acasă, noi guvernăm înainte până la soroc", fie fac alegeri doar pe colegiile acelea de unde demisionăm noi", a spus Antonescu, la Antena 3. El a adăugat că ar trebui ca societatea civilă să susţină organizarea de alegeri anticipate într-un scenariu al retragerii din Parlament a opoziţiei.

Antonescu a mai spus că USL mai are varianta contestării la Curtea Constituţionale dacă legea comasării alegerilor va fi adoptată.




Ministerul Administraţie şi Internelor a propus în dezbatere publică un proiect de lege privind alegerile din 2012. Expunerea de motive şi modul cum a fost comunicat public pune accentul pe comasarea alegerilor. La prima vedere, pare singura schimbare importantă adusă de proiectul de lege; cumva surprinzător, MAI se aruncă în spaţiul public cu un proiect ce păstrează sistemul uninominal şi proporţional actual, deşi se ştie că în coaliţia de guvernare se discută de ceva vreme despre modificarea lui. Nici măcar scăderea numărului de parlamentari nu este inclusă în proiect, pentru că se păstrează normele de reprezentare actuale.

Foarte probabil este doar un truc pentru a ocoli legea transparenţei decizionale şi a câştiga timp. MAI a pus în dezbatere acest proiect, vor trece 30 de zile şi în Parlament va intra unul cu modificări suplimentare, ce vor… “rezulta din dezbatere”. Strict în litera legii, Guvernul este acoperit: a făcut dezbatere, ba chiar a modificat proiectul în urma dezbaterii. Dincolo de acest truc legislativ, am identificat şi câteva şopîrle ascunse în textul proiectului de lege. Sunt printre cei ce au susţinut, de mai multe ori, că impactul fraudei electorale este în realitate minor. Însă propunerea MAI miroase al naibii de tare a intenţie de a controla rezultatul alegerilor prin “mijloace specifice”.

Prima schimbare ce mi-a sărit în ochi este chiar definiţia fraudei. Iată cum este în legea actuală:

fraudă electorală – orice acţiune ilegală care are loc înaintea, în timpul sau după încheierea votării ori în timpul numărării voturilor şi încheierii proceselor-verbale şi care are ca rezultat denaturarea voinţei alegătorilor şi crearea de avantaje concretizate prin voturi şi mandate în plus pentru un partid politic, o alianţă politică, o alianţă electorală sau un candidat independent;

Şi iată cum arată în proiectul MAI:

fraudă electorală – orice acţiune sau inacţiune ilegală care are loc în ziua votării, înaintea, în timpul sau după încheierea votării ori în timpul numărării voturilor şi încheierii proceselor-verbale, precum şi prelungirea nejustificată a duratei votării, care este de natură să modifice atribuirea mandatelor

Diferenţa este mică, dar esenţială: în acest moment orice vot schimbat este fraudă (“concretizate prin voturi în plus…”); în noua propunere este fraudă doar atunci când este afectată atribuirea mandatelor. Trebuie deci demonstrat că cele zece voturi furate de primarul X ar fi afectat distribuţia mandatelor; dar ce te faci dacă nu ai descoperit ceilalţi zece primari care au făcut acelaşi lucru?


Al doilea lucru cel puţin suspect este definirea corpului electoral, care se face conform datelor de la Evidenţa Populaţiei la 31 octombrie 2011. Avem deja înainte de Recensământ o diferenţă de 900.000 de cetăţeni, în plus la Evidenţa Populaţiei faţă de INS. Probabil că se va dubla după centralizarea datelor de la Recensământ. Datele nu ţin cont de cetăţenii aflaţi în străinătate, în condiţiile în care pentru alegerile locale cei ce au şi reşedinţa în străinătate nu au drept de vot. Vom avea deci aproape două milioane de cetăţeni pe listele electorale, dar cu probabilitate foarte redusă de a se prezenta la vot. Corelând cu datele de la Recensământ, autorităţile vor şti destul de bine cine sunt aceşti cetăţeni-fantomă. Tentaţia de a vota şi în numele lor va fi mare.

MAI doreşte şi refacerea de la zero a Colegiilor Uninominale, fără implicarea Autorităţii Electorale sau a Parlamentului (un proces cunoscut ca gerrymandering). Legea în vigoare spune că delimitarea Colegiilor se modifică între alegeri de către Autoritatea Electorală Permanentă, dacă au apărut variaţii de cel puţin 10% în structura populaţiei . Noul proiect spune că Guvernul va decide întreaga structură de Colegii cu 90 de zile înainte de alegeri, fără să ţină cont de vechea structură şi fără a fi obligat măcar să se consulte cu AEP. Mai mult, legea în vigoare a obligat Guvernul să ţină măcar parţial cont de hotărârile unei comisii speciale a Parlamentului; în proiecul MAI nu se face vorbire de această comisie.

Apar unele schimbări în componenţa birourilor electorale. Pentru Biroul Electoral Central, numărul de membri judecători desemnaţi de ICCJ creşte de la 3 la 7, ceea ce în principiu nu e rău, presupunând că vor fi imparţiali. Însă la Birourile Electorale de Circumscripţie (judeţene, municipale etc.) apare o inovaţie neaşteptată: magistraţii membri era până acum judecători; acum pot fi şi procurori. Asta nu e bine deloc, pentru că procurorii sunt mai lesne controlaţi – prin contractele de muncă – de către Guvern.

Dispar cu totul orice referiri la Registrul Electoral, la Cărţile de alegător şi la implicarea Autorităţii Electorale Permanente în gestiunea listelor electorale. Aceste instrumente, prevăzute expres în legea din 2008, sunt cele care limitează drastic frauda electorală şi măcar permit identificarea rapidă a oricăror tentative de fraudă. Guvernul nu este interesat de acest lucru. De altfel, întregul capitol dedicat Autorităţii Electorale din legea în vigoare nu este preluat în proiectul de lege şi AEP devine din actor un fel de observator la alegeri, lăsând organizarea în întregime în mâinile MAI; pare a fi una din mizele importante ale noului proiect de lege.

Au dispărut din noul proiect câteva contravenţii sau infracţiuni, legate de cele de mai sus. Nu mai regăsim între contravenţii “înscrierea, cu bună-ştiinţă, a unui alegător în mai multe liste electorale ale localităţii de domiciliu, înscrierea în listele electorale a unor persoane fictive ori care nu au drept de vot“. E normal, Guvernul însuşi introduce cu bună ştiinţe vreo două milioane de alegători fictivi în listele electorale. Între infracţiuni nu mai se află “Înscrierea, cu bună-ştiinţă, în copia de pe lista electorală permanentă a unor persoane care nu sunt înscrise în lista electorală constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani“.

Articolul cu privire la “coruperea alegătorilor” are trei modificări importante.
Forma actuală este:

Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Iar cea modificată:
Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat sau o listă de candidaţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Nu mai este sancţionată promisiunea, alegătorul în culpă nu este sancţionat, iar pedeapsa maximă a scăzut. Ciudate opţiuni pentru un guvern care se laudă că va combate frauda electorală.


Alegerile 2012 bat la usa!
Miza electorala este uriasa!
Problema va fi "care pe care"!
Vadit, fiecare stie FOARTE BINE de ce!
Admin

40 de comentarii:

  1. "Corelând cu datele de la Recensământ, autorităţile vor şti destul de bine cine sunt aceşti cetăţeni-fantomă" ...
    SINGURUL scop (al rasolelii denumite recensamint) a fost identificarea cit mai sigura a cetatenilor aflati la munca in strainatate ... Daca se va aproba votul prin corespondenta(si il va aproba Berti Anasta) in numele tuturor se vor trimite voturile promise de Bacons ... in paralele acei cetateni vor "vota corespunzator" si pe listele din tara ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Grupurile politico-economice de inspiratie mafiota, cu legaturi în lumea interlopa, lupta de ani buni de zile sa controleze statul român.Istoria lor este lunga si porneste chiar dinainte de decembrie 1989. În atâtia ani au ajuns sa controleze oameni politici din toate partidele, oameni din politie, din procuratura, si, din pacate din justitie. Aceste grupari mafiote n-au aparut peste noapte si au mai încercat sa preia controlul ori de câte ori au simtit ca statul este slab. In acest moment au ajuns sa aibe putere sa fabrice si sa controleze dosare, sa declanseze anchete sau chiar sa le opreasca brusc Singura solutie pentru eradicarea acestui cancer social, este luarea de atitudine publica si exercitarea de presiuni asupra politicienilor alesi pentru a ne servi si reprezenta. Cu cat mai multi oameni isi cunosc si exercita drepturile date de Dumnezeu la libertate de constiinta si exprimare, cu atat mai greu le va veni acestor viermi gaunosi sa-si faca treaba lor murdara

    Principalele brate ale caracatitei mafiote din Romania sunt justitia si politia care sunt roase de cancerul coruptiei. Romania este raiul clanurilor de interlopi autohtoni protejati de justitie (care se afla sub papucul politicienilor corupti) si de politie.Inhaitarea politiei din Romania cu clanurile mafiote, cu interlopii, protectia, favorizarea si acoperirea lor este o realitate, este un fenomen de masa, in toata tara, inclusiv in judetul Arges. Politisti, procurori, judecatori, sunt "cumparati" sistematic ca sa serveasca mafia

    Crima organizata cauta in mod constant afaceri legitime care pot fi folosite ca o acoperire.În spatele unor firme din judetul Arges care ofera locuri de munca pentru tinere, se ascund de fapt retele specializate în racolarea de fete care sfârsesc prin a se prostitua.
    Aceste firme sunt folosite drept paravan, pentru a sustine activitati ilegale, pentru a spala banii, dar si pentru ca liderii mafioti sa fie vazuti drept antreprenori de succes.
    Pe langa aceste firme, in stransa legatura cu ele, in orasul Curtea de Arges exista mai multe grupari mafiote care actioneaza subversiv si conspirativ in tara si strainatate (grupari mafiote indestructibile conduse de politia mafiota locala, care invoca motivul necunoasterii in legatura cu aceste bande) si care cu complicitatea taximetristilor locali, racoleaza, transporta si plaseaza fete pentru prostitutie, fete care ulterior sunt traficate extern(cele mai multe in nordul Italiei)

    Conform datelor oficiale detinute de autoritatile italiene, in Roma 85% dintre prostituate sunt romance,in Milano 8 din 10 prostituate sunt romance. In Danemarca, Romania este tara cu cele mai multe prostituate si potrivit Europol, Eurojust, The Times, CNN, primul exportator de prostitutie din Europa este Romania.Fara complicitatea politiei, aceasta performanta negativa nu ar fi posibila

    jurnalul.ro/special/special/comisar-de-politie-sluga-unui-peste-502765.html
    ziarulprofit.ro/archives/14988
    evz.ro/detalii/stiri/comisar-sef-judecat-pentru-favorizarea-infractorului-952994.html

    Geert Wilders, parlamentar olandez: "România si Bulgaria ar trebui sa fie excluse din UE din cauza nivelului înalt de coruptie si nereguli care le fac nepotrivite cu calitatea de membru UE"

    RăspundețiȘtergere
  3. Un europarlamentar care justica 9.000 euro salariu/luna:
    ============
    Botezul meu politic a venit odată cu celebrele "succesuri"; dixit Elena Băsescu.
    Votati si traiti bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Basescu este astazi USL-ist.:):)
    I-a avertizat astazi pe cei de la Putere sa adopte proiectul depus de USL.

    RăspundețiȘtergere
  5. @plano
    Si nici asa nu-i bine??
    Sa vina Robeeeeeerrt Horvaaaaaaaath!!!!
    Hurrey!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @kkt 19;37
    Geert Wilders??olandez??
    Credeam ca vorbesti de "micutul Willmark" de la ProTv:):):)mare diferenta nu este intre ei.
    daca esti "tare" ca fularul ud da-ti demisia din functia de "roman" ca tie chiar totul iti pute
    Daca esti depresiv cauta o franghie,eu iti donez sapunul.Si niste prosti ca cel de mai sus ii pupa in cur in loc sa vada de tara asta
    N-AI CU CINE DOM'LE N-AI CU CINE
    uite cine vorbeste de prostitutie.un magar numit Geert Wilders.Parca n-ar sti toata planeta "cine este si ce face" Olanda

    RăspundețiȘtergere
  7. @KKT 19;37
    De Angela Merkel si ce a spus ai auzit fraiere,sau nu-ti convine??
    Pt tine dogaru e "Dumnezeu"??

    RăspundețiȘtergere
  8. Atentiune!
    ,,Cei care au consumat'' si ,,militarii in termen'' ,,sunt rugati sa coboare din vagoane''!

    Fara comentarii !!

    Va rog sa dati dovada de minima decenta. 7 ani ar fi suficienti.

    S-a auzit pina-n...fund??

    RăspundețiȘtergere
  9. Românii plătesc din 2012 o parte din costurile unor servicii medicale. Care va fi valoarea taxei şi cine nu plăteşte nimic
    ===============================
    Românii vor plăti din 2012 o parte din costurile unor servicii medicale, contribuţie care nu poate depăşi a douăsprezecea parte din valoarea veniturilor nete anuale, de la acest sistem urmând să fie scutiţi aproximativ opt milioane de pensionari, elevi, studenţi şi unii pacienţi.

    Legea 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care este introdusă coplata pentru unele servicii medicale, prin intermediul unui "tichet moderator pentru sănătate", a fost publicată în 30 noiembrie în Monitorul Oficial.

    Coplata reprezintă contribuţia pe care asiguratul la sistemul de sănătate trebuie să o plătească suplimentar faţă de cea decontată din fondul naţional unic al asigurărilor de sănătate.

    Cine nu plăteşte nimic
    ======================
    De la coplată vor fi scutiţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni, ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă. De asemenea, vor fi scutiţi de la coplată bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse, precum şi pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 de lei pe lună.

    RăspundețiȘtergere
  10. Au adus Romania la sapa de lemn! Niste ticalosi, de la stinga la dreapta si de sus in jos! Vad insa ca romanii, masochisti cum sunt de felul lor nu reactioneaza la nimic! Englezii au o vorba:"cum e stapinul asa e si ciinele"! La noi s-ar potrivi: "Cum sunt conducatorii asa suntem si noi"! Daca m-ar fi intrebat pe mine-ca tot se poarta acu pe la tv-uri "daca-s mindru ca mi-s roman", cu siguranta as raspunde ca mi-e rusine ca sunt roman de asta din zilele noastre!

    RăspundețiȘtergere
  11. Las ca-i bine !Pace safie!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dorin Cocoş, la 7 dimineaţa, sub un balcon la Cotroceni, zbiera din toţi bojocii:
    - Nuţii! Nuuţiii!
    Nici un răspuns. Iarăşi:
    - Nuţii! Nuuţiii!
    Tot niciun răspuns. Iarăşi:
    - Nuţii! Nuuţiii!
    Catadicseşte Băsescu să deschidă:
    - Ce aia-a mă-tii vrei mă, de zbieri aşa la 7 dimineaţa?
    - Nuţi s-a sculat?
    .
    .
    .
    .
    - Nu,nu mi s-a sculat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Las ca-i bine !Pace sa fie!!

    RăspundețiȘtergere
  14. ce mishto scrie...si cam adevarat.Aviz ano=kkt
    http://punctochitpunctlovit.blogspot.com/2011/11/ponta-si-antonescu-la-mana-lui-felix.html

    RăspundețiȘtergere
  15. Hopa...ai aparut neterminatule? Ai venit cumva de la circiuma nichipercea?

    RăspundețiȘtergere
  16. Mama ce sio fura Stelica pe blgul lui neacsu . Sariti ca ramane fara pene .

    RăspundețiȘtergere
  17. Steli p-ulea si-a facut , si acolo , datoria : a deturnat discutia de la sensul dat de prezentarea lui Neacsu . Neacsu prezentase atitudinea unei jigodii de prefect , care a interzis unor militari sa depuna o coroana de flori in memoria altor militari care si-au dat viata pentru Romania ... iar , dupa aparitia steli p-ulei , s-a dus dracului totul ...

    Si ... cind te gindesti ca mai sint de-ai nostri care "cad in c.r" de admiratie in fata "elocintei" si "elegantei discursului" acestei jigodii de steli p-ulea !

    RăspundețiȘtergere
  18. @ano 17.53.(Stelica)
    Te-ai basicat ? Eu in locul lui casul te trimiteam de mult la origini. Nu stiu cum a avut atata rabdare sa te suporte.

    RăspundețiȘtergere
  19. Neacsu elimina comentariile care spun adevarul despre jigodia de steli p-ul ... cica vrea sa-i fie blogul curat ... fara jigniri ...
    Atitudine tipica de fraier care se poarta 'domneste' cu o jigodie ... fara sa inteleaga ca javrele trebuie tratate ca javre ...

    RăspundețiȘtergere
  20. ANONIM PRRRRROST STELIAN ARE DREPTATE... @Neacsu
    Stiu ca nu ai cerut moartea nimanui dar nici nu am vazut undeva ca tu sau alt membru sa sufle o singura vorbulita despre acest lucru. Una este sa strigi toata ziua JOS si alta este sa ceri MOARTEA cuiva si inca a unei institutii in care lucreaza mii de oameni.
    Eu tip de doi ani ca MOARTEA nu este o rezolvare iar voi va platiti cu grija cotizatia si unii il criticati pe Dogaru dar nu pentru ca cere moartea cuiva ci pentru alte motive. Mai nou domnul cere in numele vostru "dreptul la munca garantata indiferent de virsta", semneaza in numele vostru asta iar voi....ce spuneti ? Accepti in numele tau o asemena idiotenie ? Continui sa-ti platesti cotizatia la timp ? Atunci eu am dreptul sa cred ca vrei si tu dreptul la munca indiferent de virsta ? Am dreptul sa cred ca vrei si tu moartea cuiva ?
    In ultimele zile presa a descoperit ca puterea ne-a dat la toti cite doi ani vechime la fiecare an muncit. Cine este sursa omniprezenta a acestor minciuni ? Cel pe care il platiti voi ,intocmai si la timp, ca sa va reprezinte. Daca ar vorbi numai in numele vostru ar avea probabil dreptate dar 90% dintre noi nu beneficiaza de asa ceva. De ce il lasati, fara sa ripostati, sa minta in halul asta ?
    De ce trebuie sa se uite vecinii urit la mine cind eu nu am avut si nu am asemenea sporuri dar cel pe care voi il platiti minte si in numele meu ?
    De ce nu iesiti in strada sa ma aparati si pe mine si pe ceilalti pensionari de minciunile celui pe care voi il platiti ?
    Pot dupa doi ani de minciuni sa separ minciunile conducatorului vostru de sindicalistii care il platesc ? Spune-mi ca da.
    duminică, decembrie 04, 2011 1:57:00 PM
    Neacsu spunea...

    Daca vrei ca eu sa separ faptele guvernului de d

    RăspundețiȘtergere
  21. 19,16
    ....Si tu esti un neterminat! Cred c-ai fugit de la vopsitorie cind aveai 8 luni si-ai dat buzna in lume numai asa grunduit in culoarea tribului Baluba!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cand Neacsu nu mai are argumente trece la apelativul ..dumneata!!urmariti
    Mai nou a introdus cenzura! Vrea un blog... mai curat mai uscat......

    RăspundețiȘtergere
  23. akord75 /verde matraguna idiot prost cretinoid-nu esti si tu in stare sa-ti pui un nume de scena,handicapatule da niste limbi la racheta aia!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim 19.26
    Cand comentariile contin termeni de birjar, Neacsu le sterge, indiferent cine le posteaza. Daca asta te doare,tipa, dar nu face insinuari aiurea.
    Iar argumente am avut si le-am prezentat lui Stelica. El a tacut din lipsa de argumente. Oricum nu intentionam nici eu sa continui toata noaptea. Ceea ce a sustinut el , incalcarea unui principiu de drept din cauza unei interpretari dubioase, a fost demostrat, nu mai e nevoie de alte argumente.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Anonim 19.26 Daca tot te dai asa batos, n-ai vrea tu sa-i lustruiesti racheta lui Acord75? Asa, de fenta... Ca tot ii lustruiesti bucile lui stelica pulica...

    RăspundețiȘtergere
  26. ,,In ultimele zile presa a descoperit ca puterea ne-a dat la toti cite doi ani vechime la fiecare an muncit. Cine este sursa omniprezenta a acestor minciuni ? Cel pe care il platiti voi ,intocmai si la timp, ca sa va reprezinte. Daca ar vorbi numai in numele vostru ar avea probabil dreptate dar 90% dintre noi nu beneficiaza de asa ceva. De ce il lasati, fara sa ripostati, sa minta in halul asta ?
    De ce trebuie sa se uite vecinii urit la mine cind eu ,nu am avut si nu am asemenea sporuri dar cel pe care voi il platiti minte si in numele meu ?
    De ce nu iesiti in strada sa ma aparati si pe mine si pe ceil"" Extrem de grav !! Guralivii mincinosi tac ca porcul in porumb Ei doresc ca L119 Sa CADA! Mai asteptati ciumeti nenorociti!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ha, ha, ha ! Frac-miu de la 19,30 de culoare maronie si urit mirositoare, ce nu-ti place "sigla" noastra? S-a transformat in verde ca a pdl-izdilor!
    Hai sa-ti pun o poezioara care te caracterizeaza:
    "Cand m-am nascut in jur erau butoaie
    Si popa in vin rosu ma scaldat
    Iar Dumnezeu a dat cu rom o ploaie
    Pe toti golanii de i-a imbatat

    Sunt betivan,betia ma omoara
    Si zilnic beau cu golanii la birt
    Dar sa va spun a mea poveste amara
    Acum cand mai am putin de trait

    Era prin mai o noaptea instelata
    Si ne plimbam prin parcul inverzis
    Ea mi-a soptit cu fata-nbujorata:
    "Esti primul om pe care l-am iubit"

    Si o iubeam ca pe un inger din ceruri
    Si o iubeam ca pe un idol sfant
    Si-asa credeam c-o vom trai de-a pururi
    Si-o voi iubi-o pana in mormant

    Dar intr-o noaptea greu intunecoasa
    Un dor nebun veni ca din senin
    Sa intru-n carciuma cea blestemata
    Sa iau paharul si sa beau la vin

    Si imbatat de-a vinului tarie
    In spre casuta mea mergeam cantand
    Unde gasesc nevastea mea culcata
    Si-n patul ei cu altul ea dormind

    Si tulburat de-a vinului tarie
    Am scos cutitul si l-am implantat
    In pieptul celui ce-mi patase onoarea
    Si-n pieptul celei care m-a tradat

    Dar cand privesc la cei ce plini de sange
    In gheara mortii inca se zbateau
    Ah,inima mi se rupse in mine
    Caci sora ei dormise langa ea

    A doua zi cuprins in lanturi grele
    Intr-a celulei groaznice-nchisori
    Privesc la cerul fara pic de stele
    Si ma gandesc la groaznïcul omor."

    RăspundețiȘtergere
  28. Ultima strofă era
    Copii sărmani pe drumuri nevăzute
    Nu știu nimica de părinții lor
    Iar eu din fundul ocnelor tăcute
    Aud suspinul copilașilor
    http://www.trilulilu.ro/aurelia_hadarau/f50868d36f6c83

    RăspundețiȘtergere
  29. @akord verde-venin
    Daca mata te-a scaldat :se spune "m-a scaldat" nu "ma scaldat"
    Deci toarsu cu clase cat trenul ai habar ce-i si cu ce se mananca "akord 75" ca au fost doar 6 in tzara cu mine cu tot,iar tu zici ca esti dashtept
    Vrei sa discutam pe meserie esti OK.Vrei mahalagisme si intrigi de birou...fugi la sindicat.Eu nu am timp de latrai.Poti intelege daca ai coloana vertebrala.Dar dupa cum furi nick-uri pe bloguri ,nu ai CARACTER!!
    Plange-ti de mila ,pt halul in care ai ajuns.Te ascunzi de toata lumea iei nick-uri false cu"save as" si probabil te crezi FF inteligent.
    Oare asa sa fie???Ia mai intreaba si pe altii!!
    PS Pot oricand sa te reduc la tacere,postand ca "anonim" si te fac varzaaaa!!!
    Din fericire eu am alt caracter si imi asum cele spuse daca ai fost si vre-un col secretar bob nici nu mai am pretentii.Gunoaiele ca tine se strang de serviciile de salubrizare
    Hai NOROC si sa TRAIESTI asa cum ti-ai ales si cum iti doresti!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Bei blondelule frate-tu a pus niste ghilimele pe-acolo asa ca las-o mai moale. Poate poezioara o fi creatia prietenului ala al tau, Cezar care a terminat mai intii liceul la seral si dupa aia 7 clase! Da ia spune-ne, cumva te-ai angajat la Prigoana ca sef batalion vidanjori?

    RăspundețiȘtergere
  31. pt anonimi plini de 'caracter'- DA sunt la prigoana.Eu vidanjor voi anonimii sunteti 'produsul'Si voi ati fost ....militari???
    Ce gunoaie!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Daca beliti ochii la poza voi astia sobolanii de birou,aflati ca sub plasele de mascare se afla 'miezu'
    PS Pt cei care din armata au facut 'sindicat' ca si in armata se ocupau de "calcule" prin birouri
    "adevaratii" militari astia sunt ..anonimii

    RăspundețiȘtergere
  33. Ai dreptate fratele meu curcubitaceu, numai vezi tu...tu n-ai stat nici pe cimp nici in birouri, ai stat in circiuma pina cadeai sub masa!

    RăspundețiȘtergere
  34. 22:00bei fratele lu ala akordeonu'Esti prost rau
    doar atat te duce devla

    RăspundețiȘtergere
  35. Seaman leit cu fratiorul meu, ce vrei? Suntem ca doua picaturi; eu de apa, el de bere neagra!

    RăspundețiȘtergere
  36. Da, tu esti cam pisoarca.Apa bei, apa poti.
    Da tu cam minciunesti ca esti mai betiv ca frat'tu

    RăspundețiȘtergere
  37. akordele acu te dai anonim? Pacat...vad ca si pe tine te-a invins sistemul.

    RăspundețiȘtergere
  38. cine e domne prostu de la 22;34??

    RăspundețiȘtergere
  39. 23,06 Pai cin sa fie altul decit tine?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri