Google Translate

luni, 30 ianuarie 2012

Monitorizarea internetului, facuta pe bani grei. Luati aminte: cine detine, controleaza informatia, detine puterea!


"Alegeri anticipate" a fost revendicarea cea mai mediatizată în online în timpul protestelor de stradă începute în urmă cu două săptămâni, pe următoarele două locuri situându-se "Jos Băsescu" şi "Demisia preşedintelui", potrivit unei analize realizate de Mediafax Monitorizare.
--------------------------------------------------------------------------------
................................................................................

Monitorizarea a fost realizată în perioada 12-24 ianuarie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook - în total, circa 57.000 de surse online în limba română. Analiza a luat în calcul mediatizarea a nouă sintagme cheie, legate de proteste, în mediul online:, "Alegeri anticipate", "Jos Băsescu", "Demisia preşedintelui", "Demisia guvernului", "Legea sănătăţii", "Taxa Auto", "Mărirea salariilor/creşterea salariilor", "Salvaţi Roşia Montana" şi "Mărirea pensiilor"/"creşterea pensiilor".

Potrivit unui comunicat, ierarhia vizibilităţii este condusă de sintagma "Alegeri anticipate", care înregistrează peste 25% dintre menţiunile din online despre cele 9 sintagme monitorizate (3.509 menţiuni din totalul de 13.932).

"Jos Băsescu" şi "Demisia Preşedintelui" deţin câte 22,2%, respectiv 14% din mediatizare, fiind urmate de "Demisia Guvernului" şi "Legea Sănătăţii"- cu 13,6%, respectiv 12,4%. Împreună, primele cinci sintagme din fruntea clasamentului cumulează 87.4% din totalul menţiunilor, în timp ce restul se distribuie între celelalte patru sintagme.

Topul sintagmelor mediatizate în online include "Taxa Auto" cu 9,9% şi "Mărirea salariilor/creşterea salariilor" cu 1,1%. Spre sfârşitul clasamentului, cu sub 1%, s-au poziţionat "Salvaţi Roşia Montană"- 0,9% şi "Mărirea pensiilor"/"creşterea pensiilor" - 0,7%.

Pentru sintagmele analizate, site-urile au generat cea mai mare parte a vizibilităţii, având o pondere de 85,4% în mediatizare. Ierarhia categoriilor de surse online din acest punct de vedere este completată de Twitter - 7,7%, bloguri - 6,5% şi Facebook - 0,4%.

Mediafax Monitorizare monitorizează în prezent toate categoriile de surse online: presă, dar şi social media. Astfel, agenţiile de PR şi specialiştii în comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor pe
aproape 57.000 de surse.

Mediafax Monitorizare este primul serviciu românesc de monitorizare profesionistă a presei, lansat în 1998. În prezent, Mediafax Monitorizare furnizează rapoarte zilnice şi analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienţi corporate şi instituţionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienţi prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz, conţin toate materialele jurnalistice în care se regăsesc cuvintele-cheie definite de aceştia şi
includ copii scanate ale articolelor din presa scrisă, înregistrările programelor de ştiri radio şi TV şi linkuri spre articolele sau postările online.
 La rândul lor, analizele media evaluează acoperirea mediatică înregistrată de clienţi şi de concurenţii lor sau felul în care presa a reflectat temele de actualitate din industria în care aceştia activează.

--------------------------------------------------------------------------------

Din ANALIZA MEDIAFAX MONITORIZARE,
 aflam cu subiect si predicat ca:
- exista si servicii specializate, contra-cost, de monitorizare a internetului;
- nimeni si nimic nu scapa;
- analizele sunt insotite de probele aferente: copii scanate ale articolelor din presa scrisă, înregistrările programelor de ştiri radio şi TV şi linkuri spre articolele sau postările online.
- nu discutam acum despre interpretarea si valorificarea acestor analize;
- important este sa constientizam existenta acestui tip de ACTIUNI;
- in mare parte si frecvent, suntem vizati direct;
- poate astfel intelegem mai bine, de ce este necesar sa avem o COMUNITATE VIRTUALA puternica, bloguri care cu adevarat spun ceva, comentarii inteligente, la obiect.
- observati cu usurinta ca ... "nu tot ce zboara se mananca" .... (altfel spus, este inutil sa avem sute si sute bloguri, daca vizibilitatea acestora este mica sau deloc.);
- extrem de daunator reversul: sa existe bloguri cu o larga audienta, dar care in mare parte, prin continut, sa fie nocive unor largi categorii de oameni, intereselor acestora;
- din pacate, multe informatii culese din sursele deschise (mediul online), pot si sunt folosite la greu, in actiuni de manipulare, dezinformare;
Admin
P.S.: 1. Care este parerea ta?
2. Citeste si Click aici:

10 comentarii:

  1. Parerea mea este ca se apropie Apocalipsa! Pregatiti-va si rezervati-va bilete in primul rind! Fac "discount" primilor amatori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boculet ii mare.Boculet ii tare !
      Cu a lui coasa barbiereste Frate,
      Pensii supradimensionate si nemeritate !
      Taie cu indarjire,ajutoare de tot felul-chiar si de incalzire !!
      Lasa fara sprijin si ajutor de benzina
      Posesori de scutere, jipuri... si dragline!!! Eminovici

      Ștergere
  2. Mai ,,Boc'' ,lasa coasa,ca nu-i de folos.Cauta o lopata,rupe-i coada si ,,netezeste'' salele celor care ne-au bagat unde ne-au bagat.

    RăspundețiȘtergere
  3. E jalnic atunci cand nu ai cu cine schimba o vorba ...
    Unora, simti fizic, cum li se impotmolesc creierii, cand dau de greu!
    Degeaba aveau unii caschete mari, capete cat banita, dar creieri ... cat nuca! De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Vivat, natiunea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Istuia de la 10:04 după ora planetei Marte, meridian 36:
    Copiii s-au speriat de veşnicie, precum şi de cîte au de făcut ca să ajungă la ea! Hi,hi,hi! Azi fiind sărbătoare ortodoxă, ciumpalacii şi-au cumpărat indulgenţe de la popii din parohii. Apropos tu nu vrei un "tuns, ras şi frezat" la promoţie?
    Îţi pun o vorbă bună la "plecare". Garantat acceleratorul de start nu va da greş"! E garantat 100% Wernher von Braun.
    ..............
    Şi ca să revenim la subject, acestă aşa zisă monitorizare a NET-ului e un rahat. Nu se va produce prea curînd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Boc-Poc,
      Destept deloc!
      Nu ai priceputara, cum devine treaba ....
      Dar la tine nu este ceva nou, este starea ta, cea de toate zilele!
      Un adormit ingramadit, care taie in nestire orice, fara osebire!

      Ștergere
  5. [roarmy230] anunt
    TO:Ro Aemy Message ;Saturday, January 28, 2012 1:52 AM
    TO: 1 More1 recipientCC: recipientsYou MoreBCC: recipientsYou
    FROM:Dan Poinar TO:Ro Aemy
    ------------------------------
    Stimati camarazi, dragi prieteni de grup,
    Constat ca in ultimul timp spiritele s-au cam incins pe acest grup. Scopul sau este de a ne uni, nu de a ne dezbina. Am strans din dinti si am incercat sa fiu cat se poate de deschis dialogului si de a fi cat se poate de "democrat". Am intervenit destul de rar si am facut-o in cateva ocazii pentru a apela la a ne pastra demnitatea si onoarea, la a ne aprecia si stima unii pe ceilalti. Din pacate, nu toti inteleg acest lucru si, mult mai grav, unii isi manifesta impotenta si refularile aici. NU NOI, CEI DE PE ROARMY230 SUNTEM DE VINA PENTRU CE NI (VI) SE INTAMPLA. Acest grup a fost creat cu scopul de ne sprijini unul pe celalalt, de a gasi cai comune spre a ne pastra (redobandi) drepturile. Pentru numele lui Dumnezeu, cititi arhiva si speriati-va! Nici daca am fi dusmani nu ne-am balacari astfel!
    Stiu ca suntem intr-o perioada grea.
    ACEEA A CONTESTATIILOR.
    Sper ca toata lumea a facut ceea ce trebuie.
    Vreau sa va dau un citat din cele scrise mie de unul dintre cei mai experimentati ofiteri romani de dupa '89, cu un C.V. international impresionant si de invidiat, membru al grupului nostru, referitor la noi: "in afara unor specialisti juristi - care incearca sa raspunda unor probleme de interes general - foarte multi pe acest forum sunt niste figuranti provocatori"
    In semn de protest pentru toti cei care nu inteleg sa isi pastreze ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA, sa isi respecte partenerii de dialog, indiferent de conditia lor, incepand cu 1 februarie voi suspenda pentru o saptamana acest grup. Este ultimul avertisment pe care il dau. Decat asa, mai bine lipsa! Ne "recitim" incepand cu 8 februarie ora 00.00. Sper sa va fie sincer dor de roarmy230, primul forum, prima luare de pozitie a militarilor romani impotriva deviatiunilor politice. Va multumesc pentru ca ati fost partasi la aceasta provocare. Indiferent cine sau ce va spune, nu uitati si fiti mandri ca impreuna, cei doua sute si ceva, ne-am spus public opinia. SARUT MANA DOAMNELOR, AM ONOAREA SA VA SALUT DOMNILOR!
    Cu multumiri ca ati fost a doua mea familie si cu speranta ca dupa 8 februarie ne vom reintalni cu suflet curat si iubire,
    al dumneavoastra sincer,
    Dan N. Poinar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite de aia nu mai pot eu,de vaicarelile lui poenar.
      vrea el sa zica....Baaa n-ati fost cuminti(sunteti cam putini),hai sa-nchid sandramaua pana pe 08.02(ori nenea are treaba in perioada asta,ori spera ca vor navali muscanii cu postari la greu)
      Din partea mea poa' sa inchida si pana la "Pastele cailor"
      PS Da' tu anonimule de ce ai postat aici vaicareala respectiva???Vrei sa plangem cumva,sau te plictisesti?? sau mai grav ,bagi "mare" la dep. marketing (or fi scazut "vanzarile" postarile mai stii)Ia sa vedem ce-o fi p-acolo!.Uite asa se alege nea poenar cu un "click" de la mine

      Ștergere
  6. Mda am fost sa vad ,dar n-am ce...e pustiu.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri