Google Translate

miercuri, 4 ianuarie 2012

Pensiile militarilor. Intrebari si raspunsuri oficiale. Cititi aici, ce nu vedeti la televizor


Categoria pensionari-militari este extrem de importanta pentru toti politicienii.
Aceasta axioma nu trebuie demonstrata. Din pacate, doar la nivel de intentie, discurs. Practic, am vazut cum stau lucrurile. Mai mult, azi va ofer cel mai recent EXEMPLU, care demonstreaza ca jocul de bambilici cu acesti oameni, s-a mutat in Parlamentul Romaniei.
Domnilor parlamentari si guvernanti,
Renuntati sa ne mai umiliti!
Invatati sa respectati militarii!
Admin


Domnule deputat,
Cu tot respectul, ati irosit buna intentie si timpul de pomana!
Intrebarea domniei voastre, daca ar fi fost o interpelare profesionista,
cred ca si raspunsul Guvernului, ar fi fost altul! Din pacate pentru pensionarii militari,
nu a fost sa fie!


 „Quod erat demonstrandum!
La asa intrebare, nu ma mira raspunsul:



===========
=====================

Domnilor parlamentari si guvernanti,
Doar o vorba as mai spune:
Renuntati sa va mai angajati tot felul de rude si parasute,
pe post de consilieri!
Macar pe domeniul militar, luati ca aveti de unde, profesionisti!
Admin
P.S.: Prieteni, aceasta a fost vestea ... mai putin buna!
Daca vrem, putem totusi, schimba schimbarea!
Problema ar fi: chiar vrem?
=========

25 de comentarii:

  1. Si care-i vestea proasta ?
    Sulfamida- a dat cel mai doct raspuns posibil !! Lasa Uslasii sa bata campii si sa vezi cohortele militare in pas de defilare la USP
    Nu dormiti pe coada! Demontati manipularile si minciuna! Sinp.one

    RăspundețiȘtergere
  2. @09:38
    Vestea proasta ca esti un BOU! Vestea buna e ca sunt putini ca tine Sinp.one (Sniper one)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adminule , daca nu erai uneperist ... ii dadeai peste bot suflamidei spunindu-i ca legea 164/2001 (cum spune ea ... pensii de serviciu pentru militari... dar ele sint pensii de stat , nu de serviciu) a aparut inaintea legii 303/2004 (unde sint si vorbe pentru pensiile de serviciu pentru magistrati) ... Asta daca , nu cumva ati dat vreo hotarire de curvern in care anul 2004 a fost inaintea anului 2001 ...
    Si ii mai spuneai suflamidei ca , prin articolul 194 din legea 263 din 2010 , ea , vaca din curvernul Romaniei , trebuie sa trimita la parlament (si sa fi fost adoptata) o lege a pensiilor ocupationale ... asta ca sa-i elimini si ultimul paragraf din raspuns

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai mai fratilor, ce raspuns competent sa dea sulfurica barbu? Ea e "pecialista" in medii si pietre, ca a terminat geologia, nu in munca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cretinoidului de la 11:11,
    Sa-i traduca cineva care este subiectul acestei postari. Care sunt cu subiect si predicat "problemele" de maxim interes pentru pensionarii militari, rezultate din textul oficial remis de Guvernul Romaniei Parlamentului, Camera deputatilor!
    Mare este Gradina Ta, Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  6. Neacsu spunea... Radeti cu pacalici!!

    Iliuta, am probleme cu telefonul, se pare ca bietii veseli imi sunteaza conexiunile. Nu le ajunge ca stau cu timpanul pe mine 24 din 24, mai nou imi si redirectioneaza apelurile sai nu le primesc .Insista.. sau o sa te sun eu maine ..
    3 ianuarie 2012, 22:50

    RăspundețiȘtergere
  7. TOP GUN
    HELLO EVERYBODY,
    Cineva cred ca-i in culmea fericirii si-al extazului ,cin ' sa fie?????? Marele castigator e Stelica,!!!!Wow,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lui i-a crescut,el e exceptia,d-na sa stia si dansa de i-a pus biletul de dragoste,pardon de cumparaturi si i-a ordonat,doua uscatoare de rufe pliabile si-un aspirator PHILIPS(fara microfoane) ca STELICA,al nostru sufera de mania persecutiei sau de vedetism provizoriu,ce se mai amuza turele de serviciu auzindu-l batand campii!!!!Asadar Stelica,tu ai un singur sef,satisface-i toate dorintele daca vrei sa papi ciorbita calda,ca altfel s-ar putea sa ti-o arunce in fata !!!!!Lasa amintirile cu focoasa brunetica si cauta detaliile tehnice ale philips-ului,ca jar mananci!!!!!Tot zicea fratila aseara ca sunt exceptii,asa ca tu confirmi regula!!!!!!Stelica ,bafta si sa-ti creasca .........pensia, ca 'p-ul'!!!! celalalt e repauzat de mult!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA,UN AN FORMIDABIL SI,SA FITI IUBITI PTR. CEEA CE SUNTETI ,NU DIN INTERES!!!!!!
    BYE,BYE,BYE!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Apai drajii niei, io-i spuse-i de mult lu Merin sa lase boalii tilifonu si halatu, da vazui ca nu ma asculta pruncutu. No ce sa-i faci?

    RăspundețiȘtergere
  9. Luati aminte ! S-a maturizat Elena ! Ia uite cum conduce ostile!!
    --- In roarmy230@yahoogroups.com, Cobuz Lenuta wrote:
    >
    > Dragos si ... toata lumea!
    > Vedeti sau cereti modelele de la sindicat. Au fost postate modele pentru cei care au diminuari ale pensiei, dar si modele pentru cei care, desi au pensia crescuta sau neschimbata, vor sa-si pastreze statutul.
    > Nu sper in minuni, dar trebuie apelat la orice cale legala de a ne recapata drepturile.
    >
    >
    > ________________________________
    > From: Icleanu Dragos
    > To: "roarmy230@yahoogroups.com"
    > Sent: Tuesday, January 3, 2012 9:32 PM
    > Subject: Re: [roarmy230] Surprize! Surprize!!!!!!!!!!!!!
    >

    RăspundețiȘtergere
  10. Mei, mei ...
    Astia nu au ce face ...
    Mei, mei ... Ferice de ei!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mei, mei astia dupa ce ca e prosti ..mai luau si multi bani !!

    RăspundețiȘtergere
  12. @16:31
    Vitzel asa ca tine?

    RăspundețiȘtergere
  13. preluare SCMD-doar astea doua sunt....replica si contrareplica,...si de la cineee:):)


    În data de 3 ianuarie 2012, 23:08, Dan Florea a scris:
    Buna seara d-le Dogaru,
    In urma APELULUI dvs, transmis de fostii colegi prin toate canalele, mi-am permis sa va solicit unele lamuriri fara de care nu as putea sa va urmez mai departe.
    Numele meu este Dan Florea. Sunt colonel in rezeva, doctor in stiinte militare si am servit patria aproape 35 de ani, din care 30 la M.Ap.N. si 5 la M.A.I.. La recalculare am primit 300 lei in plus. Nu am facut sluji fierbinti nimanui, nu sunt membru vreunui partid(nici al SCMD) si nici nu am fost activist de partid inainte de 1990.
    Va inteleg zbaterea pentru bunastarea noastra, a vechilor cadre militare dar nu pricep care este finalitatea acesteia. Mai clar, ar fi bine sa ne spuneti, dupa ce il omorati pe Basescu si clica lui sau dupa ce o sa castigati alegerile din 2012(poate ne spuneti si noua cu cine sa votam) ce veti face dvs. in calitate de senator, deputat sau ministru pentru aceasta categorie de oameni ai societatii romanesti?
    Am inteles ca vom merge cu lozinca JOS BASESCU pana acesta isi va termina mandatul sau pana cand il vom omora. Dar mai departe ce ne veti aduce? Pensii mai mari? Accesul la un loc de munca corespunzator capacitatii si competentelor de care mai dispunem? Sejururi gratuite in statiuni balneoclimaterice din tara si din alte zone de pe Glob? Asistenta sanitara si medicamente gratuite numai pentru pensionarii militari? Calatorii gratuite pe toate mijloacele de transport, oricand si oriunde? Cantine gratuite si sanatorii pentru cei care nu se mai pot intretine? Cata miere va curge pentru noi militarii activi si in rezerva dupa ce dvs si apropiatii dvs. vor ajunge la putere?
    Spuneti-ne acum d-le Dogaru ca stim si noi pentru cine votam.
    Nu-i ridic osanale lui Basescu pentru ca nu merita. Dar nici celor dinaintea lor nu am avut motive sa o fac. Veniti cu o noua formatiune politica si noi nu am auzit de ea. Ati fabricat-o peste noapte la Moscova, la Budapesta, la Tel Aviv sau la Beijing?
    Lamuriti-ne domne sa stim si noi ce avem de facut.

    Cu deosebit respect,
    col.r. dr. Florea Dan

    PS Apropos! Sa stiti ca doctoratul l-am luat pe bune, transpirand al dracului de tot cu mintea nu cu sacosa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Unul din raspunsuri:(de fapt singurul-verificati)

    La multi ani, domnule Colonel Dan Florea, sa aveti un An Nou bun, cu sanatate si bucurii!

    Deoarece domnul Col. Dogaru este foarte ocupat in aceasta perioada, o sa-i rugam pe membrii de sindicat sa va raspunda la intrebarea dvs. care poate fi sintetizata astfel: ce doreste SCMD sa se intample in Romania?
    Noi, simpli militari, cu sau fara titluri stiintifice, care am slujit tara, ca si dvs. aproape o viata, dar care am primit pensii diminuate, ne bucuram ca dvs. sunteti printre fericitii ai caror pensii cresc. Va dorim viata lunga si sa va bucurati de pensia dvs., alaturi de cei dragi dumneavoastra!
    Trebuie sa stiti insa ca, in timp ce dvs. va bucurati ca ati primit cativa creitari in plus la pensie, pe o perioada de timp pe care noi o anticipam foarte mica, foarte multi camarazi ai nostri traiesc adevarate tragedii si se indreapta catre faliment, neavand alta vina decat aceea ca si-au dedicat aproape toata viata profesiei de militar! ...
    Suntem convinsi ca, in majoritatea lor, chiar fara a fi transpirat pentru obtinerea unui doctorat in stiinte, majoritatea rezervisilor militari, in consonanta cu marea masa a poporului roman, stiu ce este bine sa se intample in Romania, acum si in vecii vecilor!
    Personal, sunt unul dintre acei militari declarati cu o pensie "nesimtita" de mai putin de 1700 de lei/luna si va spun ca as fi fost (si sunt inca) in stare sa fac si foamea si sa renunt de buna voie la aceasta pensie, daca puterea politica actuala mi-ar fi dovedit ca este solidara cu mine si cu Tara, daca nu ar fi trimis-o pe Eba in Parlamentul European si daca nu ar fi uns-o pe Udrea mare ministru care imparte banii pubici - deci si pe cei luati de la gura familiei mele - la clientela de partid, cu eficienta zero pentru economia romaneasca.
    Aceasta Putere politica nevolnica ne-a adus si ne mentine in coada tarilor civilizate ale Europei. Aceasta Putere politica este corupta pana in maduva oaselor!...
    M-as dispretui pentru tot restul vietii daca as accepta fara sa cartesc acest mod grobian de gestionare a problemelor tarii, daca as acepta ca tara mea sa fie condusa la nesfarsit de catre acesti impostori politici care au acaparat-o.
    Daca dvs. ati inteles ca Sindicatul Cadrelor Militare a luat fiinta si se lupta doar pentru pensii mai bune si pentru alte facilitati de acest gen, inseamna ca ati obtinut acel doctorat, cu care va laudati, transpirand precum Elena Udrea in incercarea de a ajunge doctor in stiinte militare!...

    Toate cele bune!

    Lt Col (r) Dumitru Rinciog
    Membru al SCMD
    Publicat de Administrator la 15:01

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce nesimtit e ranciog asta.L-a jignit pe col comparandu-l cu udrea .De ceeee??
    Asa faceti toti mai dogarienilor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu-i asa ca am dreptate? Ce-i drept am deliberat putin asupra raspunsului dar, impreuna cu fratele meu Czar am depasit muuumentul!

    RăspundețiȘtergere
  17. @D.C. Sa-L intrebam pe her Rancioc de ce nu au facut sindicatul lui peste ..inainte de-a se pune problema eliminarii cumulului si a disp. 164. Pana atunci tara mergea bineeeee.... Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce liniste suspecta. Parca-i inaintea furtunii...

    RăspundețiȘtergere
  19. Uzati si de cererea de revizuire in locul Contestatiei la revizuire.

    http://www.plano10.com/2012/01/uzati-si-de-revizuirea-la-cerere-in.html

    RăspundețiȘtergere
  20. Mey Plano:
    “Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale !”
    Ai inteles acum?

    RăspundețiȘtergere
  21. vio says:


    Eu nu inteleg de ce se tot invart “astia” cu legile lor ca “maru in ciur….” Dupa un rationament sanatos (parerea mea) ar trebui sa se aplice un raport de 1 la 5 (NU 1 la 100 sau cat mama dracului e acum) intre pensia minima si maxima . Daca e criza atunci sa fie criza pentru toata lumea. Dar observ ca tocmai cei care NU au contribuit la sistemul de pensii au pretentiile cele mai mari. Cum naiba sa nu te intrebi de ce tu care ai lucrat 40 de ani ai pensie de 4-10 ori mai mica decat unul care a iesit dupa 20 de ani din armata (a primit si 500milioane salarii compensatorii). Pai cu cine au luptat cei din armata? Cu ce au contribuit ei mai mult la cresterea nivelului de trai in tara asta decat taranii sau muncitorii de ex.? Eu inteleg ca au fost rasplatiti cat timp a lucrat cu salarii mari, tot felul de facilitati :locuinta ,spitale, speciale, tratamente in statiuni etc. iar acum tot cei amarati trebuie sa le plateasca pensiile lor umflate? Aici nu ma refel numai la militari, ci si la celelalte categorii care se imbagatesc din pensie.
    Am inteles ca exista cam 150.000 pensionari care nu primesc pensii in functie de contributie. Ei reprezinta 2.7% din totalul de 5.400.000 pensionari, dar primesc cam 30% din fondul de pensii. Dar noua, celor multi si prosti ni se vara pe gat ca statul trebuie sa imprumute bani de la FMI ptr pensii. N-ar trebui nici un imprumut de la FMI daca repartitia s-ar face cu putin bun simt si responsabilitate. Nu imprumuta statul ptr pensia de 40 euro , dar

    RăspundețiȘtergere
  22. 14:53
    Gogule, dar ala de care spui tu: program de 8h, belete la statiune prin sindicate, mai o sacosha de rulmenti scoasa pe n.v. din intreprindere, mai un ciubuc, mai un somnica de 3-4 ore la schimbul 3, mai o reclamtie la partid cum ca inginerul sef il persecuta, ca deh, d-aia era bine in comunism-toti o apa si-un pamint!
    Dar Gogutza, ia zi: tu n-ai primit niciun ajutor la iesirea la pensie? Daca n-ai primit nu fi trist ca punem mina de la mina si-ti dam un ajutor de nadejde atunci cind vei parasi natural sistemul.

    RăspundețiȘtergere
  23. @vio,
    Chiar daca nu ai dreptate ... Chiar daca nu intelegi nimic din ce inseamna armata ... Chiar daca stii, dar esti tendentios ... Iti spun ceva, deosebit de grav:
    Ca tine, gandesc sute de mii de romani ... o parte importanta din ce inseamna mass-media ... foarte, foarte multi politicieni ... si, cel mai grav, PUTEREA DE AZI! Comandantul suprem!
    Si inca mai zic ceva: sti cine este de vina?
    Noi, noi militarii! Nu am stiut si nu stim decat probleme militare! In rest, suntem varza! Dovada? Tot ce se intampla cu noi de cativa ani buni! Faptul ca ne umilesc toti! Ne scuipa, injura, calca in picioare! Fac tot ce vor muschii lor, cu o fosta ELITA a Romaniei! Imi este rusine sa ma semnez! Ma doare sufletul! Imi vine rau ...!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nicio sansa ca nenorocitii aia de la ciuma portocalie sa modifice legea in favoarea militarilor,pai javrele alea nici cand au vazut ca se platesc cu sute de milioane de euro in plus pentru pensiile militare(iunie 2011,criza mare)nu au dat inapoi,adica ce probleme psihice grave trebuie sa ai sa scazi salariile alea mici cu 25% si totusi sa maresti pensiile nesimtite,eu cred ca una grava.Doar hazardu a facut sa creasca pensiile,ii evident pentru orice prost ca s-a dorit scaderea masiva.dar sunt atat de incompetenti ca nici de atata nu au fost in stare.Nedreptatea facuta este ca parlitilor de subofiteri le-a crescut pensia si a ajuns un parlit de subofiter(aia blamati de societate ca sunt betivi lenesi si nu merita pensia) sa castige de 3 ori cat un colonel.La ce responsabilitate avea parliti de subofiteri puteau lucra si 100 de ani ca stresu era zero.in legatura cu stagiul de cotizare,pai 20 de ani minim,nicaieri nu scrie ce inseamna un stagiu complet de cotizare,deci in mod normal se ia 20 de ani si ma indoiesc ca exista pensionar militar cu stagiu de cotizare sub 20 de ani.pentru ce a facut chioru betiv trebuie reintrodusa pedeapsa cu moartea si aplicata lui si partidului de hotzi,plus tradatorilor unpristi.daca ar fi posibil cel mai bine ar fi ca cei carora le-au crescut pensiile sa ramana dependenti de punctul de pensie(adica legea din 2011) iar cei care au dat in judecata sa se calculeze conform legii din 2001.cum au dat in judecata militari si au castigat pe recalculare,mai pot da in judecata inca cateva luni pana pleaca ciuma portocalie(plus tradatorii unpr) de la guvernare,pe revizuire(ordonanta presedentiala face sa nu scada nicio pensie pana la terminarea judecatii,adica noiembrie decembrie 2012).
    din decembrie 2012 vin aia de la usl si o sa abroge prostia aia de lege din 2011 si toata lumea o sa fie fericit.ii prima data cand intru pe siteul asta si nu stiu ce preferinte politice are,dar sper ca nu slujeste pe izmanarul de oprea ca atunci nu o sa apara comentariul meu.
    p.s.:nu am auzit in nicio tzara civilizata ca pensiile militare sa fie din acelasi sistem de pensii ca pensiile civile,dar chioru betiv,cam asta a facut.Nu inteleg cum ii posibil sa se aplice o lege retroactiv.nu inteleg cum curtea consitutionala a spus ca scaderea pensiilor ii necunstitutionala dar totusi pensiile militare pot scadea.nu inteleg cum tu adminule crezi pensiile militare au scazut cu sume cuprinse intre 2-6 milioane,pai in momentul de fatza daca s-ar aplica revizuirea(pentru tot restu vietii) nu as mai avea bani nici sa imi platesc curentu la un moment dat,sunt pensii care au scazut si cu 80%.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri