Google Translate

luni, 16 ianuarie 2012

Revoluţia oamenilor cuminţi. Furia oamenilor răbdători.


Cei dintâi care au ieşit în stradă, au revenit şi vor mai fi sunt anonimii decenţi. Nu flămânzii, nu disperaţii, nu supăraţii cronic. În stradă îşi strigă furia oamenii răbdători. Cei tăcuţi şi modeşti, care au renunţat, în sfârşit, la egoismul rezistenţei pasive, solitare.


libertatea.ro - fotografia zilei

Sunt o forţă care nu se încadrează în tiparele ştiute la noi. Era firesc să se întâmple aşa. Pentru că scânteia - şi asta parcă începe să se uite - a fost un om decent, Raed Arafat, asociat cu două simboluri puternice (SMURD şi medicina de urgenţă). Chiar dacă acest moment a fost depăşit neaşteptat de tumultuos, spiritul rămâne şi cucereşte tot mai mult teritoriu.



Şi cei care au pâinea şi cuţitul puterii fie încearcă să ducă în micime tumultul, fie încearcă să trântească nişte cataplasme ineficiente peste o rană deschisă, căreia nu ştiu sau nu vor să-i aplice leacul potrivit. Emil Boc "1, 2, 3" vrea activarea unor comitete şi comisii, de a căror părere nu s-a ţinut cont niciodată. Cu atât mai puţin acum. Spune că înţelege "suferinţele, necazurile, nevoile". Lipsa sa maladivă de empatie îi dă o imunitate de invidiat la perceperea reală a suferinţelor, necazurilor, nevoilor. Nu are apăsări dureroase pe conştiinţă, care să-l îndemne să spună public că a greşit. El este fără de greşeală şi de neînlocuit. La fel ca şi colegii săi din guvern, o culme fiind cugetările pline de sine şi ifos ale titularului Externelor.

Cât despre dusul în micime al protestelor, acesta a îmbrăcat forma îndemnului: Protestaţi băieţi cât veţi vrea, doar fiţi cuminţi ! Ne place de voi! De fapt, este o întrecere în a ignora cine sunt cei care alcătuiesc grosul nemulţumiţilor, în a fi cât mai surd la lozincile antiguvernamentale, antiprezidenţiale. În a spera, încăpăţânat, că mişcările se vor slei, după cele trei zile, cât durează o minune.

Hiba este însă efectul în lanţ care se poate produce. Molipsirea de la revoluţia oamenilor cuminţi. Care poate duce, de exemplu, la supărarea în masă a oamenilor în uniforme. Poliţiştii deja cârcotesc şi chimia cu civilii ar putea fi explozivă.

Deseară însă, în alte seri poate, în pieţe se vor strânge tot oamenii răbdători. Furia lor este ca o ardere mocnită. Sunt ca sălciile care se îndoaie, dar nu se frâng. V-a atins vreodată o nuia de salcie? Doare rău.
Sursa:
(Material realizat de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro).

Cel mai bun material citit de mine!
Chintesenta Revoluţiei oamenilor cuminţi.
...............................
... efectul în lanţ care se poate produce ...
Molipsirea de la revoluţia oamenilor cuminţi!
...................
Doar ca ... din nefericire,
Poliţiştii deja cârcotesc şi "chimia" cu civilii ar putea fi explozivă!
Vom trai si vom vedea!
Admin

32 de comentarii:

  1. Mey Czare ai vazut in Piata Universitatii ce copirtz sheie bune fac? Si-al tau e perfect! Garantat! Testat conform ISO 2001.
    PS. Hai apari maimuca pe blog ca n-am cu cine conversa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine.Nu trebue sa cedam.Iar la momentul potrivit, cind vom sti noi, o sa le dam si lovitura de gratie, pentru ca merita. Cu siguranta cale de intors nu mai este. Daca nu acum ,atunci cind.Ne acuza pe noi ,ca nu respectam legile , care legi, acelea facute fraudulos.Ne acuza ca am facut stricaciuni.Ce stricaciuni?Unde este flota? Unde sunt fabricile si uzinile patriei, de nu mai putem ara o brazda de pamint astea stricaciuni, nu 7 caucicuri arse si acelea uzate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luminarile,luminarile unde le tineti ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Czare, tu stii cine Zisu? Mei Cezare este pretin si tovarash de escrocherii cu Mentorul tau Huoprea si culmea: e tot de izmene! Facut gl. de fostul tau menistru Babiuci!

    RăspundețiȘtergere
  5. "A fost o terapie de grup. Nu s-a luat nicio decizie", a comentat, pentru gândul, un lider democrat-liberal participant la şedinţă, adăugând că scenariul optimist prezentat Colegiului Director a fost că, dacă violenţele vor continua lumea îşi va da seama că, de fapt, este vorba de huligani care caută scandal şi nu de oameni nemulţumiţi. "Până la urmă ce să faci?! Nu poţi să-ţi dai demisia pentru nişte ciumpalaci", a adăugat el.
    I-auzi Czare, te-a facut Boc cimpalac! Vezi? N-a gresit prea mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cezare unde esti frac-miu, te-au bagat mascatii la duba?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cezar e dus,dar nu cu duba ci cu pluta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Duceti-va unul repede din Buc. si scoateti-l din emisiunea lui Dumitrescu de la A3 pe "inteligentul" ala de Pricina! Vai de mama lui de sindicat condus de Dogaru si astalalt!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Stiker one
    Neterminat cum esti ce poti finaliza ?Ai ,,vechime completa'' (nu in functie)?

    RăspundețiȘtergere
  10. De unde nu este, nimeni nu cere!
    Dorind castig POLITIC, Dogaru risca totul! El crede ca va castiga!
    ......................
    Pe 24 ianuarie, Dogaru are autorizatie pentru 10.000 de sindicalisti/protestanti, in Piata Universitatii. Uauu... chiar asa? 10.000? A mai zis el si alta data ... O fi de bine? O fi de foarte rau?

    Dar daca ACTUALII PROTESTATARI, vor acuza din nou armata? Expunerea mediatica a pensionarilor militari, in contextul deja creat, nu prea imi iese cu "bine", la socoteala! Iar de data aceasta, huiduielile pot fi de tip bumerang! Cativa si-au incercat deja norocul ... Iri, facuse pe el, saracu ... Nici DD-ului, sau lui Orban, nu le-a fost mai bine! Dogaru singur, sau intre cativa apropiati, nici ca m-ar interesa! Ar fi problema lor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Societatea civilă se alătură Pieţei Universităţii: Noi, VIERMII - inepţi, inculţi şi ciumpalaci – PROTESTĂM!
    ............................
    PROTESTĂM:
    1. Împotriva comasării alegerilor, un abuz la adresa principiilor democratice.
    2. Împotriva corupţiei şi ineficienţei din sistemul sanitar. Împotriva periclitării unui sistem care funcţionează: SMURD.
    3. Împotriva ineficienţei gestionării fondurilor europene.
    4. Împotriva subfinanţării educaţiei în favoarea armatei şi a serviciilor secrete.

    E interesant punctul 4...
    http://www.jurnalul.ro/special/societatea-civila-se-alatura-pietei-universitatii-noi-viermii-inepti-inculti-si-ciumpalaci-protestam-601780.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha,ha,ha,ha, ..sa vezi generalii si coloneii la o portie de imranceala cu jandarmii!

      Ștergere
  12. Sigur va avea loc un razboi...al MAIMUCELOR,iar Cezar va detzine fonctzia de maimutzoi shef, cu 4 stele facute din obiele!

    RăspundețiȘtergere
  13. „Dumnezeu şi poporul român, au nevoie de noi.”
    Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov
    Gl. mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu
    18.01.2012

    Iata ca si bunul Dumnezeu are nevoie de sindicat. Sa speram ca miine nu aflam ca nu si-a platit cotizatia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Blasfemie-sniper one

      Ștergere
    3. Gl. mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu- si asta na avut mult timp la dispozitie!!

      Ștergere
    4. .....cica SSCMD va esi maine cu ..jurizdele in prima linie!
      Pentru a speria pe toate lumea vor avea primi trei nasturi de la bluza desfacuti-rupti!! Urmeaza apoi Voine cu ...masinile mici si cu lantul (asta daca nu-l vor controla jandarii) E groasa- puterea se clatina!!!

      Ștergere
  14. Cezar si-a facut operatie .Vin vremuri grele.S-a gandit, in gandirea lui/ei profunda, ca schimbarea de sex este un camuflaj perfect.Acum se numeste Pamela, manca-mi-ai gamela....

    RăspundețiȘtergere
  15. C.I.A PREVEDE REVOLTA ARMATEI ROMANE !

    SCMDRR declanşează acţiunile de protest anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale pe 19 şi 24 ianuarie !
    Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta
    Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi

    Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.

    în anul 1998: 36.500 ofiteri;

    - la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;

    la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;

    CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

    Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. . Prezenta militarilor in uniforma chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....cica SSCMD va esi maine cu ..jurizdele in prima linie!
      Pentru a speria pe toate lumea vor avea primi trei nasturi de la bluza desfacuti-rupti!! Urmeaza apoi Voinea cu ...masinile mici si cu lantul (asta daca nu-l vor controla jandarii) E groasa- puterea se clatina!!!

      Ștergere
    2. Baaa asta de la 11:28 P...M...
      Nu fi MAGAR! SCMD-ul o fi condus de niste indivizi bezmetici, arivisti s.a.(va spune Nea Cash Cavalu mai multe epitete) care n-au avut si nu au treaba cu armata, dar a te lega de femeile alea, indiferent ce pregatire sau nepregatire au este o MIRLANIE! Gindeste-te (daca poti) ca in locul lor era nevasta-ta, maica-ta sau fica-ta. Daca unele dintre femeile alea sunt incompetente, nu este vina lor ca au ajuns in locul nepotrivit; este tot vina celor ce conduc sindicatul asta!
      PS. Te las pe tine sa completezi punctele de suspensie din "P...M...". Sper sa ai o imaginatie bogata!

      Ștergere
  16. @Stelica,
    Atentie sa nu primesti o caramida in cap,poate din dragoste,mai stii,ca-i pe baza de cotizatie????????!!!!!!hi,hi,ha,ha
    Sa se duca dracului javrele astea ordinare!!!!
    Esti de acord ,da???????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 18.01.2012
      Revenire cu privire la participarea oficiala a membrilor SCMD la manifestatiile din Capitala din data de joi, 19.01.2012, orele 17.00


      Deoarece nimeni nu a obtinut pana la ora actuala o aprobare oficiala pentru a organiza vreun miting, pichetare sau alta forma de protest in Piata Universitatii, SCMD nu va participa oficial. Membrii SCMD pot participa insa, ca si pana acum, individual, ca cetateni, fara insemnele SCMD.

      Pentru presa care a facut speculatii pe seama noastra, afirmam ca nu suntem nici organizatori, nici coorganizatori ai manifestatiilor din Piata Universitatii. Nimeni nu este organizator! Acolo se desfasoara o actiune spontana, declansata de lipsa de bun simt a autoritatilor, de calcarea in picioare de catre Putere, nu numai a drepturilor tuturor categoriilor socio-profesionale ci a insasi sperantei de viata a romanilor. HAHA HA HA HA

      Ștergere
    2. ...Jurizdele au reevaluat situatia----Nu vor sa cada toti in cur pe spate!!! Sniper one

      Ștergere
    3. Cezăruş de la 12:05...
      Nu toţi analfabeţii-asa ca tine, pot fi juristi!
      Aoleu, am uitat; doar şeful izmenelor si acoliţii săi!
      Mai schibă-ţi "poreclele", că pe unde treci laşi un miros aşa ca de dihor. Hi, hi, hi!

      Ștergere
    4. #

      Mai schibă-ţi "poreclele", ...... BAI ANALFABETULE SE ZICE ,,SCHIMBA_TI" sniper one

      Ștergere
    5. Sugi uc one, 01.44 A.M.
      Ala a mincat litera "m", dar tu sigur ai mincat ca ghitza, K.K.O şi din aia cu simburi de cireshe! Dar vad ca iti placi sa-l maninci pe "dinsul" in continuare.

      Ștergere
    6. AnonimJan 19, 2012 01:09 AM - mergi la scoala analfabetule!!!

      Ștergere
  17. @Stiker one
    Acelasi miros !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai schibă-ţi "poreclele", ...... BAI ANALFABETULE SE ZICE ,,SCHIMBA_TI" sniper one

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri