Google Translate

duminică, 22 ianuarie 2012

Un editorial, asupra caruia merita sa te apleci! Revoluţia din ianuarie a înfrânt! Începe circul. UPDATE. 24 ianuarie 2012


Oricât s-ar strădui televiziunile de ştiri să pună lupa pe mitingurile din Piaţa Universităţii pentru a ni le prezenta drept o nouă revoluţie, tristul adevăr este că numărul celor ce ies în stradă pentru a sancţiona puterea pentru motive cât se poate de întemeiate scade pe zi ce trece. Iar ce rămâne în urma lor este un spaţiu public dominat, ca şi până acum, de apatie sau, şi mai rău, de manipularea politică menită să ne convingă că atâta timp cât schimbăm feţele puterii nu mai este nevoie să schimbăm şi metehnele ei şi că aceiaşi activişti care au năruit ţara în trecut o vor salva în viitor.


De ce este trist? Pentru că aşa cum am spus de nenumărate ori, România are nevoie ca de aer de cetăţeni care atunci când politicienii sau funcţionarii publici îşi bat joc de ei să nu întoarcă şi celălalt obraz. Să riposteze ferm, civilizat şi gradual, printr-o mulţime de metode care în democraţiile consolidate au devenit rutină, iar dacă puterea continuă să-i ignore, să nu le fie lene sau teamă să iasă în stradă şi să-i ceară demisia. În absenţa acestui tip de comportament civic, puterea, orice putere şi orice politician, va tinde să abuzeze.

Însă, este vital ca presiunea sănătoasă a cetăţenilor neînregimentaţi politic să nu fie exercitată doar din când în când, atunci când se umple paharul - aşa cum a fost revolta împotriva modului incalificabil prin care preşedintele României l-a obligat să demisioneze pe unul dintre puţinii profesionişti care au făcut ceva remarcabil în reformarea instituţională a domeniului sănătăţii - ci permanent şi asupra tuturor nivelurilor de autoritate.


Şi atunci când este numit un ministru incompetent sau mânjit, şi atunci când este schimbată o procedură de atribuire de contracte publice pentru a face un cadou firmelor clientelare, şi atunci când justiţia trenează cu anii rezolvarea unui mare dosar de corupţie, şi atunci când un şef de consiliu judeţean cheltuieşte milioane pe focuri de artificii şi chermeze, şi atunci când un primar intră cu buldozerele în clădiri de patrimoniu, ignorând deciziile justiţiei, şi atunci când partidele nominalizează candidaţi electorali sub standardele minimale de pregătire şi moralitate.

Marele avantaj al acestui tip de atitudine este că pune permanent în discuţie principiile pe care se fundamentează relaţia dintre cetăţeni şi cei ce îi conduc, modul în care ele sunt respectate sau încălcate şi creează un spaţiu de arbitraj al comportamentului şi soluţiilor politice. Însă, pentru ca "vocea străzii" să promoveze binele public şi nu interesele vreunui partid sau al unei categorii sociale sau profesionale, neutralitatea faţă de jocurile partidelor şi chiar ale sindicatelor este esenţială.

Din păcate, confiscarea politică din ce în ce mai evidentă a protestelor din toată ţara nu doar de către USL şi sindicate, ci chiar şi de către putere, care îşi infiltrează oamenii pentru a bruia mesajele "Jos, Băsescu!" şi "Jos, guvernul!" cu unele de-a dreptul hilare, este pe cale să anuleze şansa de renaştere a mişcărilor civice care să oblige întrega clasă politică dar şi funcţionarii publici la o reevaluare profundă a comportamentului lor. Iar de pierdut, vom pierde, ca de obicei, tot noi. Iată de ce.


Cel mai încântat de acapararea Pieţei Universităţii de către opoziţie şi sindicate, începută făţiş după mitingul USL de joi va fi, paradoxal, Partidul Democrat Liberal. O dată cu politizarea definitivă a protestelor, inclusiv cu sprijinul strident al unor organizaţii neguvernamentale arondate USL, PDL se va putea reîntoarce la retorica pe care a folosit-o ca să respingă şi protestele din trecut, bazată pe idei pe cât de simple, pe atât de valide: "ce cădere morală au să ne ceară nouă renunţarea la putere Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Relu Fenechiu, Radu Mazăre, Varujan Vosganian, Victor Hrebenciuc şi toată cohorta lor de activişti îmbătrâniţi în rele, acuzaţi în sute şi sute de dosare de corupţie, printre care singurele figuri luminoase şi promiţătoare sunt cele ale lui Nicu Bănicioiu, Robert Negoiţă şi Tudor Chiuariu?!".

Sau: "Cum pot să ne acuze pe noi că am sărăcit România când am ajuns să fim nevoiţi să tăiem salariile, pensiile şi ajutoarele sociale, datorită cheltuielilor uriaşe şi inutile pe care le-au făcut când erau ei la putere?!"

Sau: "Cu ce drept pretind ei că apără interesele poporului când în campania prezidenţială din 2009 i-au vândut lui Ioan Nicolae Ministerul Economiei, pe 1 milion de euro?! Dacă ieşea preşedinte candidatul lor, astăzi românii ar fi plătit gaze mai scumpe pentru ca Nicolae să le ia mai ieftin!"


Cu astfel de replici pot răspunde uşor atacurilor politice ale USL. Le-ar fi, însă, incomparabil mai greu să explice unor protestatari neînregimentaţi politic de ce reducerea salariilor şi ajutoarelor sociale nu a fost dublată şi de o reducere pe măsură a cheltuielilor statului, de ce în continuare se atribuie contracte publice fără licitaţie, de ce nu renunţă la politizarea administraţiei, de ce nu îşi dau demisia din partid chiar şi şefii din PDL care i-au promovat şi susţinut pe miniştrii şi primarii cercetaţi pentru corupţie, de ce nu au fost date sancţiuni interne pentru încălcarea codului etic sau de ce au reînnoit în 2010 contractele de furnizare de energie electrică pentru băieţii deştepţi.


Dar şi USL are de câştigat din plecarea adevăratei societăţi civile din piaţă. În absenţa ei, nu va mai exista nimeni care să-i oblige prin forţa a zeci de mii de voci incolore politic să explice care este strategia lor anticorupţie şi dacă au una cum se explică susţinerea pe care i-o acordă lui Adrian Năstase, sau mitingul de susţinere organizat de PSD în apărarea baronului de Argeş, Constantin Nicolescu.

Şi ce garanţii oferă că atunci când vor veni la putere nu vor pune pumnul în gură procurorilor anticorupţie, cum au făcut cu înverşunare înainte de 2005, şi că nu vor încerca din nou să anihileze Agenţia de Integritate. Şi ce credibilitate au aceste garanţii date la presiunea străzii, în condiţiile în care în Parlament, zi de zi, ei militează pentru blocarea tuturor instrumentelor anti-corupţie adoptate cu greu, la presiunea Occidentului.

Şi de unde vor lua bani pentru măririle de salarii şi pensii pe care le promit. Şi dacă vor aplica criterii de integritate în selectarea candidaţilor cu care se vor prezenta la alegeri. Şi dacă vor fi aplicate, ce rol vor mai juca în partide toţi cei acuzaţi de corupţie. Şi de ce a fost nevoie să ceară condamnarea României în Parlamentul European în condiţiile în care o astfel de rezoluţie ar avea consecinţe grave asupra ţării, iar derapajele democratice din România, deşi existente, nu se compară ca şi gravitate cu cele din Ungaria. Şi dacă sunt dispuşi, în schimb, să condamne violenţele comise în urmă cu 22 de ani, în aceeaşi Piaţă a Universităţii, şi pentru care părintele spiritual al USL, Ion Iliescu, poartă o răspundere majoră.


Chiar şi Traian Băsescu are de câştigat.
Este mult mai uşor să se răţoiască la USL atunci când vine vorba de reforma în sănătate, reproşându-le, pe bună dreptate, că nici PSD, nici PNL, nici măcar nu au îndrăznit să se atingă de SISTEMUL de căpuşare a banilor din medicină, când s-au aflat la putere, decât să răspundă la altele, cu adevărat incomode, cum ar fi:

Cum a putut să-şi imagineze că va reuşi să securize un sprijin popular pentru o reformă atât de dificil de implementat şi care va lovi greu în interese financiare cifrate la miliarde de euro, pornind un război împotriva lui Raed Arafat, singurul om care are la activ o victorie instituţională majoră împotriva anchilozatului SISTEM medical românesc?

Cum a putut să-şi imagineze că va convinge o ţară care suferă şi plăteşte un preţ enorm pentru incompetenţa şi corupţia adminstraţiei medicale că îi vrea binele forţând demisia unuia dintre foarte puţinii profesionişti care, cu o tenacitate extraordinară, a pus la respect această administraţie? Care a reuşit să o determine în decursul a 20 de ani să îşi retragă tentaculele birocratice şi lacome din sistemul de urgenţă. Care a determinat deja o reformă, o mini revoluţie, într-un SISTEM care până acum a făcut KO toţi politicienii, specialiştii şi societatea civilă care au încercat să-l oblige să se schimbe, să devină responsabil şi să dea socoteală pentru birul pe care îl pune pe vieţile noastre.


Avea nevoie Traian Băsescu de un personaj pe care să-l demonizeze pentru a lansa dezbaterea pe tema proiectului în aşa fel încât să-şi asigure susţinerea populară? Dacă da, nu putea alege mai neinspirat decât a făcut-o. De ce nu a început prin a înfiera cu nume, prenume, sume şi stenograme armata de firme conduse din umbră de mari securişti care au sifonat miliarde de euro din 1990 încoace prin comerţul cu medicamente la preţuri umflate.

Sau nu ştie SRI şi implicit nici preşedintele, în detaliu, care sunt marile aspiratoare de bani din bugetul Sănătăţii? Nu ar fi fost ele ţinta perfectă pentru lansarea unui proiect care este implicit şi unul justiţiar atâta vreme cât una dintre cauzele majore ale crizei din Sănătate este şi furtul calificat? Bineînţeles că da. Motiv pentru care rechemarea târzie şi nesinceră a lui Raed Arafat este insuficientă. Pentru a demonstra bună credinţă este obligatoriu să ia în colimator adevărata mafie din Sănătate, indiferent de conexiunile ei în lumea pe care o cunoaşte foarte bine, a foştilor securişti. La "Ghici, ghicitoarea mea, care fost generalul DIE care a făcut peste un miliard de euro în ultimii 20 de ani din vânzarea de citostatice..." ne interesează să aflăm răspunsul.

A fost clar încă de anul trecut că alegerile din 2012 vor reduce semnificativ şansele de a mai construi ceva pe direcţiile prioritare de dezvoltare. Însă, protestele de până acum şi cele ce vor urma le împing spre zero. Pentru că politizarea lor le va goli de întrebări fundamentale - motivul este simplu, nici unul dintre partidele româneşti nu are răspunsuri convingătoare la ele şi cu atât mai puţin soluţii - şi le va direcţiona spre tipul de revendicări populiste la care activiştii sunt gata să răspundă prin promisiuni,
chiar şi fără acoperire.

Uşor, uşor, tot dialogul social va reintra în matca lui tradiţională, cu partide care nu vor face un efort sincer de a propulsa o nouă generaţie de politicieni, dar care în schimb se vor întrece în declaraţii demagogice, cu lideri sindicali care vor încerca să profite, ca în fiecare an electoral, prin obţinerea de creşteri salariale pentru cei ce îi reprezintă, chiar dacă asta înseamnă o îndatorare şi mai mare a ţării.

Cei ce vor avea de pierdut din eşecul coagulării unei mişcări de protest apolitice vom fi tot noi. Pentru că zarva acuzelor şi reproşurilor politice vor acoperi din nou vocile firave şi izolate care vor pune, fiecare din colţul ei, întrebările cu adevărat esenţiale ale României:
Cum continuă reforma statului? De unde găsim resurse financiare pentru a investi şi a ne dezvolta, în condiţiile în care împrumuturile sunt din ce în ce mai scumpe? Cum poate fi primenită rapid şi consistent clasa politică? Dar magistratura? Prin ce instrumente poate fi accelerată lupta anticorupţie? Care ar trebui să fie ţintele pe termen lung ale României? Suntem dispuşi să facem sacrificii în continuare pentru a ne alătura clubului european condus de Germania sau mai bine luăm o pauză, ne tragem sufletul şi mai vedem?
21 Ianuarie 2012
Revoluţia din ianuarie a înfrânt! Începe circul
de DAN CRISTIAN TURTURICA
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/revolutia-din-ianuarie-a-infrant-incepe-circul-250964.html

"...
tristul adevăr este că numărul celor ce ies în stradă pentru a sancţiona puterea pentru motive cât se poate de întemeiate scade pe zi ce trece. Iar ce rămâne în urma lor este un spaţiu public dominat, ca şi până acum, de apatie sau, şi mai rău, de manipularea politică menită să ne convingă că atâta timp cât schimbăm feţele puterii nu mai este nevoie să schimbăm şi metehnele ei şi că
aceiaşi activişti care au năruit ţara în trecut o vor salva în viitor ...."
Admin

UPDATE.
24 ianuarie 2012
=========
Se naște un nou partid politic. Află mai multe amănunte
================================================
Protestatarii din România și-au declarat intenția de a se constitui într-un partid. Organizația civică, ”Mișcarea Revoluționară pentru Popor” constituită la Constanța va propune, marți, transformarea într-un partid, potrivit unei conferințe de presă organizată, luni, în fața Prefecturii.

”Mișcarea Revoluționară pentru Popor”, reprezentată prin preşedintele Asociaţiei Haiducilor din România, Nicolae Mavrodin, şi fostul deputat Metin Cerchez, va propune la București decizia de a se transforma într-o formațiune politică, cu mențiunea că nu intenționează a se alia cu niciun alt partid.
"Deocamdată este o mişcare civică pentru că este născută în stradă, dacă oamenii din Piaţa Universităţii cu care ne vom consulta vor fi de acord, noi ne putem organiza ca partid politic, ar fi primul partid care ia naştere în stradă",
 a anunţat fostul deputat Metin Cerchez.

Reprezentanții ”Mișcării Revoluționarilor pentru Popor” au dezvăluit că "iniţiatorii proiectului sunt toţi liderii protestelor din ţară care, astăzi la ora 12.00, se vor întâlni la sediul din Bucureşti al Blocului Naţional al Revoluţionarilor.
”Noi reprezentăm vocea străzii, nu vrem şi nu facem alianţe cu nimeni, în stradă au ieşit doctori, ingineri, profesori, muncitori, tineri, studenţi, din rândul lor trebuie să iasă liderii, este nevoie de oameni noi. Sperăm să reuşim să propunem o alternativă pentru că poporul numai vrea PDL sau USL, este nevoie de oameni curaţi, trebuie gândit cu cap ce punem în locul guvernului Boc",
 a mai declarat Metin Cerchez.


Se pare ca "noul", asa-zis fenomen "Piata Universitatii - 2012",
cu ingrediente de ultima ora
(vechiul cpt. Lupoi inlocuit de un lt. Gheorghe & "Armata e cu noi!", in varianta Dogaru/scmd ),
===================================
are o REZOLVARE  ... tipic romaneasca:
"infiintarea unui nou partid"!
=====================
Admin

51 de comentarii:

  1. Corect. Ezista insa doua fatele ale acelelaiasi probleme . Trebuiesc vazute toate variantele . O sa incerc zilele astea o analiza a acestora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent d-le Neacsu, abia asteptam sa ne luminati si sa ne desteptati cu minunatele si supremele dumneavoastra gandiri si analize!
    Nu mai zaboviti si trageti o interpretare sa le mearga fulgii si sa intepeneasca lumea de uimire si extaz in fata unei asemenea capacitati dumnezeiesti de analiza, sinteza si adancime nebanuita.
    Sa nu ne lasati cumva prosti, inculti sau dusmani...
    Asteptam LUMINA ce numai intelepciunea si daruirea dumneavoastra o poate emana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU MAI ESTE MULT SI CADE CHIORU BETIV IMPREUNA CU PADUCUCHEI PDLACI,ATUNCI O SA INTRE LA PUSCARIE.

      Ștergere
    2. @ano 01;12
      ce gandire profunda,cata inteligenta,sclipitor,de-a dreptul genial!!!

      Ștergere
  3. Iata in sfirsit viitorul lider, cel care va conduce Romania spre dreptate si adevar:

    „….Dar s-a ivit “SINGHINASUL”, incomod pentru “MAISTRUL COFETAR”, pentru “COZILOR DE TOPOR”, el nu s-a increzut nici o clipa in minciunile sfruntate ale “UNELTELOR” aratandu-se ca singura mangaiere a “FOSTULUI OSTAS”.
    El a sunat adunarea si sub steagul lui randurile lui au crescut , imbogatindu-se in fiecare zi cu “OSTASII” adevarati, cei carora nu le este frica de repercursiuni, care nu se lasa manipulati de mincinosi si santajisti, care o viata intrega au respectat legile si Constituia.
    La inceput mai greu, dar incet incet “SINGHINASUL” s-a pus pe treaba si azi, are un cuvant greu de spus, bazat pe corectitudine si adevar, pe respect si grijuliu fata “OSTASI”. L-am vazut cu ochii mei anul trecut la 2 mitinguri: carunt dar dornic de dreptate si adevar.
    Receptiv la observatiile venite din interior, la inceput asemeni copilului care invata sa mearga, mai nesigur dar luptand pentru fiecare pas….”
    sâmbătă, 14 ianuarie 2012
    SCMD Fagaras

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oac, Oac, Oac!
      Broasca din gitul lui Oltean, zis si Stelica pe de lac!

      Ștergere
    2. In Hungary-100.000 pro Orban !!! Asadar???

      Ștergere
    3. SUA- tocmai a acordat Ro un ajutor de 15mil. de dolari !! Oare ce sa fie????

      Ștergere
  4. @ Neacsu,
    Ce te face sa crezi ca noi cititorii, asteptam o analiza facuta de tine. Nu cred ca ai pregatirea profesionala, dar nici statura morala sa faci astfel de analize. Cat de obiectiv poti fi, cand pe blogger Neacsu, la capitolul ,,blogurile mele'' din 4 bloguri, doua sunt liberale (,,Legalitatea inainte de toate'' si ,,Corneliu Dobritoiu''). Sa mai comentam ca pe blogurile tale nu aprobi postarea tuturor comentariilor, numai a celor care au comentarii favorabile materialelor publicate de tine.
    Asa ca te intreb( asa cum procedezi tu cu toti care posteaza comentarii contradictorii idealurilor politice ale tale, adica liberale): CINE TE PLATESTE MERCENAR NEACSU ?.
    Si daca vrei o analiza corecta, atunci raspunde la urmatoarele intrebari:
    1- Cat reprezinta 500 de pensionari militari din numarul total al pensionarilor militari din Craiova (una din cele mai mari garnizoane din tara unde a fost comandamentul A a3-a, comandamente de MU si U) + Caracalul ?
    2- Cat reprezinta 1000 de cetateni la numarul total al mun. Craiova (in 2009 erau 298364 locuitori ?
    3-Cu toate ca saracia si masurile de austeritate afecteaza un numar mare de romani (milioane), acestia nu va urmeaza cu toate ca conditiile atmosferice erau prielnice iar numarul mare de someri au preferat sa stea acasa decat sa vina la demonstratie ?
    4-Este normal ca minoritatea sa impuna ceva majoritatii ?
    5-Chiar nu ai inteles ca romanii nu mai suporta politicienii (inclusiv cei mascati ca tine) ? PDL=USL= MIZERIE.

    RăspundețiȘtergere
  5. NEWS. Ehee ... sa nu-ti vina a crede!
    ===================================
    Casa Regală a transmis, duminică, un comunicat în care arată că românii şi-au pierdut încrederea şi le cer politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului, în opinia familiei regale clasa politică având datoria să dea "răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă".

    "Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Regelui Mihai, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

    Conform sursei citate, Regele şi Principesa Moştenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare şi rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra şi promova interesele României, fără să favorizeze nici o formaţiune politică. "Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generaţie, şi va rămâne astfel în viitor", se mai arată în comunicat.
    =============
    Agitatie mare la Palat!
    Duda ar vrea si el ... nu conteaza!
    Presedinte, Rege ... orice, dar sa fie!
    Mica iti este Lumea, Doamne Dumnezeule!

    RăspundețiȘtergere
  6. @unui lenes, ii raspund la ... Oare ce sa fie????
    ==========================
    Pentagonul a decis să mărească ajutorul militar pe care îl trimite României pentru a sprijini eforul pe care trupele din Europa de Est îl depun în misiunile din Afganistan. România va primi din partea Statelor Unite 14,3 milioane de dolari, aproape dublu faţă de anul trecut.

    Pentagonul a decis să aloce 100 de milioane de dolari,cu 33% mai mult faţă de anul trecut pentru Europa de Est, deşi noul program al Pentagonului presupune reducerea resurselor în europa şi creşterea celor din Asia.
    Ajutorul militar oferit către statele europene implicate în misiunile din Afganistan, constă în echipament şi furnizare şi pregătire militară pentru pentru operaţiuni speciale şi în antrenarea forţelor afgane.

    Pentru 2012, SUA aproape a dublat ajutorul militar acordat României de la 7,3 milioane de dolari la 14,3 milioane de dolari, iar Poloniei i-a acord de şase ori mai mult decât în anul precedent, în condiţiile în care suma era de 2, 85 de milioane de dolari.

    Printre ţările care au mai beneficiat de ajutor se numără Ungaria, cu o creştere de la 2,87 milioane de dolari cât primea anul trecut, la 13, 3 milioane de dolari şi Lituania, de la 5, 7 milioane de dolari la 12,8 milioane de dolari.
    De asemenea, SUA a anunţat anul trecut prin Secretarul apărării Leon Panetta, că vor reduce numărul soldaţilor care staţionează în Europa vizând reducerea costurilor în următorii zece ani cu 490 de miliarde de dolari. Pentagonul doreşte compensarea acestor reduceri de efectiv prin creşterea rotaţiei trupelor în regiunea afgană şi efectuare antrenamentelor împreună cu aliaţii. Aproximativ 80.000 de membri ai personalului militar american staţionau în 2010 pe teritoriul Europei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Harnicul ce cara apa cu ciurul - asta-i raspunsul nu c/p tau
      Robert Horvath spunea...
      22 ianuarie 2012, 16:31

      @ Cezar
      Revenind la subiect
      Lumea nu intelege pe americani si politica lor.
      S-a pierdut o sansa istorica de a scapa de Basescu si de a schimba Romania.
      4 zile .....de violenta si Basescu era dus,
      Acum aveti liniste, manifestatii pasnice si pe Basescu la Cotroceni.

      Ștergere
    2. Ce-i harnicutule,care bagi lumina soarelui in pod cu furca-ti-a ramas chifteaua in gat????

      Ștergere
  7. Mei, nu va mai ginditi la prostii cu privire la banii promisi de aia! Romanaky nu vede nici-un ban "cash"! Suma reprezinta "contravaloarea" unor echipamente militare pe care le primim ca ajutoare militare de la prietenul licurici! La nivelul Departamentului de Stat al licuriciului "functioneaza" 2 mari "programe" FMF si FMS. FMF-ul se traduce prin FOREIGN MILITARY FINANCING, iar FMS-ul prin FOREIGN MILITARY SALES...Daca doriti lamuriri suplimentare cercetati goagalul, sau intrebati-l pe dl.gl. Dobritoiu.
    Programul FMS e mai complicat, iar cererile de echipamente solicitate USA de terti trebuie aprobate in Congres...
    Lamuriti, da au ba? Czare, viermustiule ai inteles, frac-miu? Greu, greu...
    PS. Uite de aia am pensia de 4X mai bogata ca tine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In,, desteptaciunea "ta cred ca faci ceva confuzii ,voit sau nu!!!
      PS. ...Si cat ti-a barbierit cdt. suprem in contul crizei...////??? Sniper one

      Ștergere
    2. Sniper1, mai guvide chiar "se ezista" cele doua programe FMF si FMS, dar tie, cap de nuca, ca de obicei contrazici lumea doar asa din placere. Unii poate mai stiu si altceva decit sa strige "uraaaaa" la boscheti, cezarushule.
      Ia de-acilea mucea chos si analizeaza tabelul din document. O sa vezi si citi bani (in echipamente) a primit Ro in perioada 2006-2011.
      http://www.state.gov/t/pm/ppa/sat/c14560.htm

      Ștergere
    3. Bai Maimuca ,nu te mai da rotund cu ceva ce stiu si pionierii! In plus scrie si pe toate gardurile,uite mai sus de nasul tau ,,,,Pentagonul a decis să aloce 100 de milioane de dolari,cu 33% mai mult faţă de anul trecut pentru Europa de Est, deşi noul program al Pentagonului presupune reducerea resurselor în Europa şi creşterea celor din Asia.
      Ajutorul militar oferit către statele europene implicate în misiunile din Afganistan,+++ constă în echipament şi furnizare şi pregătire militară pentru pentru operaţiuni speciale şi în antrenarea forţelor afgane."- Raporteaza mai bine cu cat te-a barbierit iubitul tau cdt.suprem!!!(in contul crizei) S.o.

      Ștergere
  8. ...Acu, daca bashinescu vrea avioane la a 3-a laba de la americani, cred ca "aprobarile" Congresului vor fi date "pe loc".

    RăspundețiȘtergere
  9. Auziti acilea la Nea Cashcavalu ce scrie pe blogul sau:
    "Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
    Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
    Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru âmpunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating."
    Rau, Nea Cashcavale rau de tot! Stiai ca esti un mic dictator, frumosule?

    RăspundețiȘtergere
  10. @AnonimJan 22, 2012 11:56 AM Cashu nu-i dictator. Pur si simplu a stabilit o regula. Pentru cei ca tine care confunda buna dispozitie cu marlania. Asa ca ia-l pe steli-pulea si harjoniti-va pe blogurile portocalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TUKU says:
      Ianuarie 22, 2012 at 2:12 pm

      SCMD se va destrama treptat – incet , dar sigur datorita faptului ca cei care conduc acest sindicat atat la nivel central cat si in teritoriu – nu au calitate .
      -Toti executa orbeste manevrele si sfaturile lui Dogaru. Membrii de sindicat si-au dat seama ca Dogaru se foloseste de ei si nu mai reactioneaza la apelurile acestuia.
      - La Timisoara privind prezenta la mitingul din 24 ianuarie nu au raspuns ” PREZENT ” decat 18 membri dintr-un total de 500 membri. Acest fapt datorita modului de implicare a lui Dogaru si amicii care nu urmaresc decat strangerea cotizatiei pentru buzunarele proprii.
      Au incasat cotizatia precizand ca vor plati jumatate din pretul deplasarii , dar s-au razgandit si nu mai contribuie

      Ștergere
    2. Bai nea ChasCavalul ii democratia in persoana! El are si ieroina la care sa dati ...onorul ruginitilor!! S.o.

      Ștergere
    3. @Anonim 22, 2012 09:56 PM, Era Noastra
      Vezi ca esti CIUMPALAC? Asta ca m-ai facut portocaliu, desi am culoarea rozi. Daca tie iti place "s-o faci pe imasul" lui Cashu, fa-o, simte-te ca intr-o turma de mioare. Eu unul n-am facut decit sa citez din ceea ce-a postat Cashu, in rest...fiecare cu cit il duce mintea.

      Ștergere
    4. In casa omului respecti regulile lui. Iti convine, BINE! Nu-ti convine, NU intri/NU COMENTEZI!

      Ștergere
  11. Ii propun d-lui Neacsu sa stabileasca urmatoarele "reguli":
    - toti sa-l citeasca numai pe el;
    - tot ce emana de la el are litera de aur si sfintenie biblica;
    - cine comenteaza ce scrie sau deseneaza el sa o faca numai in sensul pupatului in ... (completati dv-stra ca mie mi-e jena...);
    - toate blogurile sa fie ale lui si numai ale lui;
    - EL sa fie in toate ce sunt si vor fi!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cezarushule de la 2012 02:41 AM, vezi ca-i dai dreptate fraiere lui frac-tu prin ce-ai comentat? Te trezesti vorbind aiurea fara a vea habar de subiecte, doar asa ca sa te afli in treaba si sa-ti dai importanta. Am observat ca la tine prostia si fudulia merg mina in mina. Dar ce sa-i ceri maimucei de Czar? Vezi, de aia ai ramas un pirlit de lt.col. frustrat si analfabet, dar cu pretentii si plati compensatorii incasate pina la ultimul leu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti sugi...degetul maresale!!!

      Ștergere
    2. Uran gîtanu-i tot uran-gît-l-a-n-aş.

      Ștergere
    3. Maresale- vrem sa ne dai un exemplu! Fa-ne o analiza strategica,ceva a la NeaCshu ! Dar desteapta maresale, sa ne luminam si noi ..talpa armatei !

      Ștergere
    4. Ps. Ceva ca ...Dobritoiu maresale!! A copiat programul USL.l-a plantat acolo si de trei luni asa a ramas! Norocu cu NeaCashu ca a sarit cu papagalul...sa-i traga cateva...limbi !! Hai maresale. nu ne lasa..!!!

      Ștergere
    5. De ce nu propui/de ce nu esti in stare sa combati/ de ce doar vorbesti/tastezi?!

      Ștergere
  13. Ce-i cu linistea asta ? Furtuna s-a terminat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce ti-e frica Stelica de aia n-ai sa scapi!

      Ștergere
    2. Mi-e o frica teribila ca n-am sa cistig la loto. Sa-ti fie gura aurita !

      Ștergere
    3. Anonime ... steli p-ulea-i fara frica ...
      Are o limba pregatita pentru orice c.r ar veni la putere ... si-atunci de ce sa-i fie frica ?
      Oricine are nevoie odata si odata sa se scarpine-n c.r ... si limba lui steli p va fi gata sa execute , cu asupra de masura , delicata misiune ...

      Ștergere
  14. LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEOEGE EROUL NATIONAL

    El inseamna mai mult decat se crede. Este semnalul revoltei armatei
    Romane. Comform informatiilor mele ziaristice si a documentelor declasificate este o miscare bine organizata avand sprijinul moral al majoritatii militarilor.
    Va invit sa sa cititi cu ochii vostri cea mai importanta publicatie pe internet
    al armatei Romane.
    InfoMondo Militar
    You are in the army now!
    http://militar.infomondo.ro/
    Informatii extrem de importate din surse de incredere in curand pe
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  15. În decembrie 1989, Mihai Lupoi era un „simplu" căpitan de Armată. El a anunţat primul, la Televiziune, că Nicolae Militaru, spion sovietic dovedit, preia conducerea Armatei române.
    ================
    Frustratul asta de lt la 27 de ani, inteleg ca este opera/creatia lui Dogaru, care la A3, in seara aceasta, a facut in viteza niste dezvaluiri uluitoare! Ca lt Gheorghe ar fi Seful nu stiu/caror structuri etc.etc.
    Alooo,
    Asta este / asta a ajuns armata????
    Asta este NATO???? Cu derbedei a la Gheorghe?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusine domn' director! E usor sa stam in spatele unei tastaturi si s-o facem pe analistii.

      Ștergere
    2. Te-a indoctrinat Barbu de la OTV

      Ștergere
  16. Dar tot de azi înainte a mai apărut un simbol. Locotenent Alexandru Gheorghe, tânărul ofițer care a venit în Piața Revoluției tocmai de la Câmpia Turzii ca să își exprime adeziunea față protestul oamenilor. Vederea unei uniforme militare în rândul demonstranților, a atras imediat atenția populației și a presei. Tratat inițial ca un punct de atracție, tânărul ofițer a devenit deja un simbol: simbolul conștiinței armatei, ....
    Sursa: Blog Marin Neacsu
    ==================
    http://neacsum.blogspot.com/2012/01/nu-trageti-in-simboluri-dom-basescu.html
    ==================

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se putea ! NeaCashu are ieroina ,acum are si herou!!
      Daca era subordonatul tau pana acum ii mancai ficatii ! Acum in inocenta lui(periculoasa treaba in armata) va serveste interesul!!

      Ștergere
  17. Aventura politicianista, in care Dogaru/scmd atrage intreaga masa a pensionarilor militari, nu va ramane fara urmari! Consecintele acum, sunt greu de imaginat, dar fara indoiala nu au cum sa fie utile, benefice! Retineti asta! Multi isi vor blestema zilele!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nea Cashcavalu le are cu HA SHISHU, nu cu IEROINA!

    RăspundețiȘtergere
  19. Generalul CHELARU, acum la OTV, l-a facut tandari pe "heroul" lu'Neacsu! Se pare ca onoarea, demnitatea, simbolurile se vad diferit! Depinde de ocheanul politic al fiecaruia!

    RăspundețiȘtergere
  20. HotNews, Dan Tapalaga, acum la B1 Tv:
    ...... Am vazut azi pensionari militari (discutia despre protestele scmd), cu zeci milioane pensie .... este un mare afront, la adresa celorlalti pensionari! (....)

    RăspundețiȘtergere
  21. turn down back annoyance can stymie consists of several different
    Parts that can follow Unitedly forming a high quality office chairs.
    many multitude with mastered and, in some cases, split up off exclusively.
    To cause this intersection unassailable sure the chairman has
    adjustability, backside summit adjustability, back, place dept, and
    constancy. Don't disregard a minor item wish to come up back all hebdomad!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri