Google Translate

vineri, 3 februarie 2012

Asa arata criza la unii! Suma salariilor celor 9 judecatori este egala cu 1600 salarii minime pe economie! UPDATE.


Asa arata criza la unii - La CCR, salariile sunt umflate cu pompa! Presedintele Curtii, Augustin Zegrean ridica un salariu de 18.696 lei lunar! Suma salariilor celor 9 judecatori este egala cu 1600 salarii minime pe economie!

O analiza foarte interesanta a salariilor judecatorilor Curtii Consitutionala, realizata de site-ul ”Econtext” arata ca acestea sunt egale cu 1600 de salarii minime pe economie. In urma cu cateva luni, acelasi site realiza topul salariilor incasate de presedintii tribunalelor din toate judetele Romaniei, cifrele rezultate fiind ametitoare intrucat dovedeau ca media salariala era de aproape 10.000 de lei pe luna! Asta inseamna ca vorbim de una dintre cele mai bine platite clase salariale bugetare.

Iata salariile NETE lunare pe care le incaseaza cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale:


La CCR se traieste bine!

Credibilitatea Curtii Consitutionale a fost intodeauna destul de mica din cauza rezolutiilor date in majoritate favorabile Puterii, de-a lungul ultimilor ani, judecatorii CC fiind considerati ba aproape de PSD, ba foarte apropiati PDL. Componenta CCR este data de trei judecatori numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de Presedintele Romaniei. Este vorba de Augustin Zegrean (presedinte), Aspazia Cojocaru, Gaspar Acsinte, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Puskas si Tudorel Toader. Presedintele CCR are 18.696 lei lunar, fiind urmat de Aspazia Cojocaru, cu 17.000 pe luna. Doar doi din noua judecatori au mai putin de 10 mii de lei pe luna
(Mircea Stefan Minea si Iulia Motoc).

”Impreuna, cei noua judecatori incaseaza 111.351 de lei pe luna. Ceea ce inseamna 1.336.212 lei pe an. Si este vorba doar despre salariul net, lasand la o parte contributiile sociale, impozitele, alti angajati din cadrul institutiei, etc. Mai mult, suma anuala care se duce pe salariile lor nete echivaleaza cu aproape 1.600 de salarii minime. Cu alte cuvinte, 9 (noua oameni) fac cat 1.600 de muncitori care sunt platiti cu minimul pe economie! Cat 5% din numarul total al angajatilor din judetul Giurgiu!”

Calculul a fost realizat de ”Econtext” luandu-se in considerare suma anuala (1.336.212 lei), pe care am raportat-o la venitul total pe economie, care a fost de 835 de lei in trimestrul al treilea al anului 2011, conform datelor prezentante de Institutul National de Statistica (INS).
Sursa:
Asa arata criza la unii - La CCR, salariile sunt umflate cu pompa! Presedintele Curtii, Augustin Zegrean ridica un salariu de 18.696 lei lunar! Suma salariilor celor 9 judecatori este egala cu 1600 salarii minime pe economie!



De 22  ani, am invatat pe unii ca ei pot fi deasupra Legii.
De judecatori si procurori nu s-a atins nimeni!
Mai mult, au fost facuti "oscioare" de Dumnezeu!
O inamovibilitate aplicata OTOVA, a facut vraiste ideea de Justitie!
De ce asa? Cred ca explicatia este relativ simpla:
Nu trebuie suparati!
La cate dosare (cu zecile de mii) au prin fisete ...
Asta ar lipsi! O mare suparare!
Admin

======================
UPDATE
Cum e turcu-i si pistolul!
=========================================


Romania TV sanctionata de CSM cu retragerea acreditarilor reporterilor pentru difuzarea unui film tras cu camera ascunsa, despre masinile de lux folosite de membrii Consiliului

Decizie controversata a noii conduceri a CSM, care a decis retragerea acreditarii reporterilor Romania TV, dupa ce acest post de televiziune a difuzat un film cu limuzinele de lux Infinity si Mercedes folosite pe timp de criza de anumiti membri ai CSM. Astfel, in data de 28 ianuarie 2012, la jurnalele de stiri ale RTV s-a difuzat materialul intitulat „Masini de fite in vremuri de criza – institutii de stat-camera ascunsa” in care se critica folosirea acestor masini deosebit de scumpe si costisitoare ca intretinere si utilizare de catre membrii CSM.

Era de preferat ca CSM sa se limiteze la dreptul la replica

Lumeajustitiei.ro a prezentat in premiera, in luna aprilie 2012, cele trei masini Infinity FX 35 si un Mercedes ML 350 Brabus, primite de la Ministerul Finantelor Publice, cu titlu gratuit. Initial, anul trecut, oficialii CSM ne-au declarat ca au fost foarte surprinsi de donatia de la Finante, intrucat ei nu vor sa foloseasca asemenea masini de lux, care implica costuri bugetare de exploatare foarte mari. Insa fostul presedinte al CSM Horatius Dumbrava si altii membri ai CSM au inceput sa le foloseasca, iar de la inceputul anului 2012 ele sunt folosite si de catre noua conducere.

Fara sa ne referim la modul in care colegii de la RTV au realizat materialul intitilat „masini de fite”, putem insa sa sesizam faptul ca reactia conducerii CSM de a sanctiona postul de televiziune prin retragerea acreditarii reporterilor este una care nu face deloc cinste institutiei. Intrucat, indiferent daca nu s-a luat pozitia CSM in cadrul respectivului material, masinile sunt cu adevarat de fite si costa mult in aceste vremuri de criza, in care contribuabilii sunt nevoiti sa faca mari eforturi pentru a acoperi cheltuielile institutiilor bugetare. Din cate stim, putine sunt institutiile de stat care au primit asemenea masini.

In plus, CSM nu este nici de departe institutia care sa merite eforturi atat de mari din partea bugetarilor, in conditiile in care, pe partea de Inspectie, prin hotararile care se dau, se manifesta o adevarata bataie de joc la adresa justitiabililor care sunt nenorociti de solutiile date de anumiti magistrati. Asa ca, credem noi, simplul drept la replica era suficient pentru reglarea diferendului... De bun simt ar fi fost ca membrii CSM sa vada esenta materialului despre masinile de lux si sa le trimita inapio de unde au le-au fost cadorisite - adica la Guvern si nu sa se ia de jurnalistii care au dat fapte reale.

Ne intrebam, daca pe viitor, vor aparea si mai multe institutii de presa, care sa critice CSM pe anumite aspecte care intriga si socheaza societatea, si se va recurge la aceleasi masuri de retragerea a acreditarilor, unde se va ajunge? Cumva sa nu mai existe jurnalisti acreditati pe langa Consiliu?
Sursa:
Romania TV sanctionata de CSM cu retragerea acreditarilor reporterilor pentru difuzarea unui film tras cu camera ascunsa, despre masinile de lux folosite de membrii Consiliului

=========================
Cum e turcu-i si pistolul!
=============

33 de comentarii:

  1. Daca ,,incaseaza'' inseamna ca sunt sume nete.
    Sigur ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Trai neneaca, pe banii contribuabililor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Parlamentari eleni: Germania datorează Greciei 54 mld. euro pentru un împrumut din timpul războiului.
    ==============================
    Aproape o zecime din cei 300 de membri ai Parlamentului de la Atena au cerut discutarea problemei unui împrumut luat de Germania în cel de-Al Doilea Război Mondial de la guvernul Greciei, ţară aflată atunci sub ocupaţie nazistă, datoria fiind estimată la 54 miliarde de euro, fără dobânzi.

    De asemenea, parlamentarii solicită şi acordarea unor reparaţii pentru victimele atrocităţilor comise de nazişti şi a valorilor furate, potrivit Athens News.

    Parlamentarii vor ca această chestiune să fie discutată în prezenţa miniştrilor de Finanţe, de Extene, Apărării şi Justiţiei, dar şi a reprezentanţilor părţilor interesate.

    Semnatarii doresc ca Parlamentul să adopte o poziţie clară asupra chestiunii, pe care o descriu ca "o problemă naţională crucială".
    ========================
    Stati linistiti!
    E vorba de parlamentarii greci!
    Nici o legatura cu cei din Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ba, da pe ei nu-i mangaie Angela pe teasta!!

      Ștergere
    2. Ce va mai mirati atit, noi avem Parlament? Avem o adunatura de ciumpalaci. Noroc ca-mi mai cad si mie citeva firimituri din fripturile lor...

      Ștergere
  4. Dar cu ,,beutura'' cum faci ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelica trebuie(!) ca este ,,sudist''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da am origini sanatoase (scrie la dosarul de cadre) inca de pe vremea lui Pericle.

      Ștergere
  6. Vezi ,este bine in engleza,ca-n romana se puteau face confuzii(gindac - godac).

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare de ce ii spune ,,gindacul de bucatarie'' ?
    In buda nu poate sa gindeasca ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poate sa gindesca, decit doar sa haleasca.

      Ștergere
    2. Boculet ii maaaaare,Boculet ii taaaaaare !
      Cu a lui coasa, barbiereste frate,
      Pensii supradimensionate,gonflate si total nemeritate !
      Taie cu indarjire,ajutoare de tot felul- chiar si de incalzire !!
      Lasa fara sprijin si ajutor de benzina
      Posesori de scutere, jipuri... si dragline!!!
      Revolutionarii lu peste prajit ,
      Ce luptara si luptara in noaptea sfanta de Craciun ,
      Cu porcul pe masa si cu vinisorul,tragand la chiolhane,
      Ramasera saracii ,far,de parale doar cu Base -Chiorul!!!
      Plang gandaci si se jura,
      Ca-l vor face in batatura
      Ca-i gandac,ca-i godac.
      Mama lui ca-i tot un drak!!!!!
      Ne-a lasat sa privim a mila ,sa ne pice -ncet o bala,
      Sa bem Wyschi pe burta goala!! VAE victis si vai mama!!
      Puschian

      Ștergere
    3. Mei Puschean sa ne pupi "neata un an drept in "marele bortan"!

      Ștergere
  8. Bouculet e ,,tare'' si ii prost de moare !

    RăspundețiȘtergere
  9. Am zis ca unii se linistira...dar vaz ca degeba. Un pic de ordine nu strica! S-aude acolo la gindraci???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ori vreti sa ma imbrac in "negru" pentru ala de tot behaie cu bocul li...

      Ștergere
    2. INSCRIE_TE IN SINDICAT ! Ai acolo la materie prima...!!

      Ștergere
    3. Sa faca ei contract.

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. Cu prizonieri cu tot, la Czar pe blog!

      Ștergere
    2. Sansa noastra ar fi ... maimucele!
      Dar ... e prea frig afara!
      Iar Igas ... e la datorie!
      Zi de zi, noapte de noapte!
      Mai al dreak ca'n '54!

      Ștergere
    3. Taci Czare, viermushti portocaliu ce esti ca ajung indata si la tine ca sa dai laba cu mine!

      Ștergere
    4. Parca ziceai ca te-ai bagat in SINDICAT!!

      Ștergere
  11. Aceeasi plavani di fiece seara.La voi nu trasneste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU! Ninge si CEZAR acadeaua cu ceapa o linge.

      Ștergere
    2. Mey Pshchian, tu esti mare PROSTOVAN!

      Ștergere
  12. Curtea cons...pirationala

    RăspundețiȘtergere
  13. ... nimeni n-a fost curios pana acum sa afle ce salarii lunare primesc mai marii forului din Justitie, care nu sunt nevoiti sa ia decizii in fractiuni de secunda si nu depinde viata altora de deciziile lor. Dimpotriva in Justitie, si cand s-au luat decizii proaste, care au impotmolit sau au dus la regresul Justitiei pe anumite trosoane, n-a raspuns nimeni. CSM e precum Guvernul: isi asuma raspunderea, dar nimeni nu-l sactioneaza! Lumeajustitiei.ro este in masura sa va ofere cifre exacte privind salariile brute si nete pe luna ale acestora, transmise de Directia Economica si Administrativ din cadrul acestei institutii, informatii solicitate de noi in baza Legii 544/2001.
    -----------------------
    Iata cat au pe statul de plata membrii CSM!
    Cel mai mare salariu este cel al Gratianei Isac, procuror sef birou la DIICOT inainte de a fi ales in CSM ca reprezentant al PICCJ.
    Salariul brut al Gratianei Isac este de 23.620 lei, net 17.717 lei.Urmeaza procurorul Bogdan Licu, cu un brut de 22.518 lei, si un salariu net lunar de 16.847 lei.
    Culmea, Mona Pivniceru, judecator de Inalta Curte de Casatie si Justitie, are un salariu mai mic decat al acestora: 20.473 lei, net-15.233 lei.Procurorul Florentina Gavania, fost prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Sector 6, are salariul un pic mai mare decat Mona Pivniceru, adica 20.581 lei brut, si 15.317 lei net lunar.
    Judecatorul de Judecatorie Oradea, Cristi Vasilica Danilet, cu un salariu de 20.201 lei brut, si 15.018 net. De remarcat, salariul lui Danilet este aproape cat cel al Monei Pivniceru,care pana acum, din lista, are cel mai inalt grad din magistratura si este mai mare decat salariul judecatorului Horatius Dumbrava, care are salariul brut la CSM de 17.622 lei si 12.981 lei net.
    Judecatorii Adrian Toni Neacsu si Alexandru Serban sunt incadrati la CSM cu acelasi salariu burt de 16.969 lei, si un net de 12.466 lei.
    Procurorul George Balan, fost vicepresedinte al CSM si judecatorul ICCJ Mircea Aron, au un salariu brut identic, - 19.078 lei si net lunar de 14.131. lei.
    Judecatorul Marius Tudose, presedinte al Judecatoriei Sector 3, are salariul imediat sub cei doi, adica un brut de 18.009 lei si un net de 13.287 lei.
    Judecatorul Ana Cristina Labus un picut mai mic decat acesta, adica 17.840 lei brut si 13.154 net.In fine, actualul presedinte al CSM, fost sef Sectie contencios la curtea de Apel Bucuresti, Alina Ghica castiga cam tot atata cat judecatorul Tudose, adica 18.145 lei brut, si 13.394 lei net, mai putin decat Cristi Danilet, intr-un algoritm aplicat pe care nimeni nu-l intelege.
    Vicepresedintele CSM, procurorul Oana Schmidt-Haineala are salariul apropiat de cel al judecatorului Ana Cristina Labus, adica 17.558 brut si un net de 12.930 lei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acestea sunt salariile la aceasta ora ale membrilor plini ai CSM. Salarii care, si pe jumatate daca ar exista, ar scoate din criza orice medic, orice profesor din Romania sau, daca ar fi injumatatite, din jumatatea ramasa de la fiecare, ar mai putea fi platiti cate cel putin trei bugetari cu salarii brute de circa 2000 lei pe luna.
    Membrii CSM au salarii cu mult peste seful statului, ministrul Justitiei, procurorul general al Romaniei, judecatorii Curtii Constitutionale etc!
    Ar mai fi de mentionat faptul ca inainte de a fi ales in CSM,judecatorul Cristi Danilet a ridicat la Judecatoria Oradea, ca vicepresedinte, un venit anual (ca judecator cu grad de tribunal) ,conform declaratiei de avere din 21.01.2011, suma de 99.780 lei. Intrucat aceasta suma cuprinde si al 13-lea salariu, dar si prima de vacanta (ca, deh, magistratii sunt mai merituosi ca restul bugetarilor si au avut pe criza din 2010 si premiu pentru relaxare!!!), dintr-un calcul estimativ reiese ca el avea un salariu de cca 6000- 7000 lei lunar. De la acest salariu si pana la 15.018 lei salariu net cat are la aceasta ora in CSM, e un salt deosebit, nu-i asa?
    Am ales sa vedem de unde a plecat si unde a ajuns membrul CSM Cristi Danilet cu salariul din 2010 pana azi nu pentru ca am avea ceva personal cu el, ci pentru ca este cel la care a avut loc unul dintre salturile salariale cele mai mari.
    In ce priveste salarile la CSM, in mod evident acestea sunt spectaculoase fata de multe altele, batandu-le pana si pe cele de la Curtea Constitutionala, batand cu mult salariul ministrului Justitiei, al Procurorului General al Romaniei si al altor categorii de bugetari cu functii de conducere.
    In final, remarcam pozitiv faptul ca CSM a dat dovada de transparenta si promptitudine, raspunzand la solicitarea inaintata de catre Lumeajustitiei.ro, solicitare bazata de Legea 544/2001.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri