Google Translate

vineri, 10 februarie 2012

Controversatul discurs al lui Victor Ponta, pentru USL inseamna mult ori nimic. Opozitia, posibil a fi la ora schimbarii macazului


Noul guvern a intrat deja "în pâine", dar personajul principal al unei zile în care evenimentele s-au succedat cu repeziciunea unor întâmplări premeditate a fost Victor Ponta cu al său discurs lung şi politicos la adresa lui Mihai R.Ungureanu.

Ca ton şi impresie "artistică", de suprafaţă, Victor Ponta mai că părea din aceeaşi familie de gândire cu Mihai R. Ungureanu. La concreteţea intervenţiilor cei doi au fost complementari, pentru că preşedintele PSD, prin expunerea celor 15 dorinţe ale opoziţiei, a susţinut un adevărat program de guvernare, în timp ce premierul (doar desemnat la acel moment) s-a limitat la enumerarea unor generalităţi.


La capitolul "sentiment", Ponta i-a răspuns aproape afectuos lui Ungureanu, cu o notă şi de mentor, dar şi de avocat al diavolului, când l-a îndemnat, prin analogie şi cu urături, la independenţă faţă de Traian Băsescu şi chiar de PDL. Parcă "democraţia încrederii", pe care abia o propovăduise Mihai R. Ungureanu, făcuse un prim şi neaşteptat prozelit: Victor Ponta.

Aceste inedite manifestări de afinitate le-au provocat o alergie instantanee liberalilor, care s-au zăvorât într-o şedinţă ca să întoarcă pe faţă şi pe dos ceva ce li s-a părut o vibraţie cam nelalocul ei în "lemnul" stâlpului social-democrat al USL. Mai furtunatici, Antonescu şi cu ai săi mai că nu au lăsat să se înţeleagă "franc" că nu dau aşa mare crezare loialităţii lui Ponta şi alor săi. Este posibil ca această bănuială să fie ceva mai adâncă decât declararea nemulţumirii că Ponta şi PNL sunt dizarmonice stilistic.

De fapt, Victor Ponta este cu o clasă mai înfipt în sol ca înverşunaţii colegi de Uniune - care văd monofazic "Jos Băsescu!" - şi animat de o doză corespunzătoare de versatilitate sănătoasă. Din această pricină, va cădea mereu în picioare şi, la vremea cuvenită, va fi chemat la împărţirea bucatelor, împărţire la care, deoacamdată, înghite discret pe margine.


În plus, Victor Ponta le-a dovedit adversarilor politici vremelnici ca poate vorbi în tonul şi folosi armele premierului independent (susţinut de PDL) Mihai R. Ungureanu. A fost o demonstraţie de mimetism, care poate fi interpretată în fel şi chip. Şi care l-a lăsat de căruţă pe Crin Antonescu, ce a părut uşor anacronic, depăşit de "generaţia celor de 40", lansată cu emoţie la apă, dar fără şampanie, de preşedintele Traian Băsescu.

În acelaşi timp, atitudinea lui Ponta poate să însemne şi inaugurarea unor noi jocuri de societate, în care "nu"-ul fără tăgadă, mersul până în pânzele albe ar putea cădea în desuetudine şi considerate tristeţi de dinozauri uitaţi pe pământ.

Este ca în acea gândire scăpată din subconştientul lui Mircea Geoană: "nici nu ştim câţi...suntem". Câţi băieţi pragmatici şi doritori de jocuri serioase, nu de societate, sunt. "Generaţia de 40", căreia i-a venit rândul la măcinat în moara puterii.
Sursa:
(Material realizat de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)


Ziua de 9 februarie 2012 ar putea insemna foarte mult ori nimic pentru USL.
Opozitia, prin discursul de 40 de minute al lui Victor Ponta, ar putea demonstra ca intelege si altceva decat "Jos Băsescu!"
Mult mai repede se poate ajunge la putere prin constructie pozitiva, decat atitudini de "Gica contra". Mai greu va fi cu liberalii. Totusi, nu exclud ca USL, intreaga opozitie prin Ponta, sa fi fost prezenta la ora "schimbarii macazului".
Personal, salut dialogul, constructia pozitiva!
Am convingerea ca acesta ar fi drumul spre 50+1%!
Poate chiar cu mult, mai mult!
Admin

47 de comentarii:

  1. Ponta a facut un gest normal, de om civilizat, care intelege regulile democratiei.
    In loc sa stea pe margine si sa scuipe seminte in capul celor din teren, a intrat si el in joc (acolo unde l-au trimis alegatorii) si a oferit citeva variante. Dialogul e singura solutie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Stelian, uite un comentariu la care subscriu si eu fara rezerve.Daca ai inceta cu obsesiile privind SCMDul si pe Dogaru, mai-mai ca as incepe sa-ti citesc toate postarile.
      Degeaba s-au inflamat liberalii si o parte a presei, Ponta a demonstrat ca poate fi un diplomat, un om politic si un orator cu carisma.Nu sunt simpatizant al PSDului, mai degraba sunt liberal, dar , sincer, mi-a placut discursul lui..poate o fi intervenit si bunicuta cu sfaturi, deh, vorba dulce mult aduce..

      Ștergere
  2. Alo,n-ati auzit ca Liniuta la ora 6 dimineata este deja la serviciu ? Hai,dati pe git ce dati si la treaba.Hai,ca primul milion nu se face dormind.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelica tataie, n-ai somn, n-ai somn nu-i asa? Off, off, "nici frumos la tinerete nici destept la batrinete"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am. Cind am inceput eu armata ziua incepea la ora 06.50 cu raportul de dimineata. Sa ajungi pe platou la ora aia insemna sa suni "desteptarea" pe la 05.00.
      Frumusetea se duce, inteligenta se formeaza in permanenta dar unii dintre voi se feresc de efortul asta. INCERCATI, NU DOARE !

      Ștergere
    2. Sa-nteleg ca mai ai putzin si-l ajungi pe MatuSalam! Bravo, sa fii sanatos si multi ani de-acu incolo! Poate treci si de Apocalipsa!

      Ștergere
  4. Si tu vrei ca bombardierele de noapte sa zboare ziua ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-aveti dragilor cu Stelian? El trebuia sa fie la ora aia la unitate ca sa dea de mincare la gobai, purcei, precum si celorlalte necuvintatoare din inventar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde-o fi totusi Nea Cashu ca nu-l mai vazui de multisor p-acilea? N-are oare semnal la tilifon? Frati olteni, cine trage o fuga pina la om acasa sa vada care-i treaba cu el? Tare mi-e ca l-au ingropat zapezile si-l gasim la primavara ca pe ala din filmul Hibernatus al lui Louis des Funes...

    RăspundețiȘtergere
  7. "Lovituuuura măiastră dată astazi de Victor Ponta, copresedinte USL!
    Nu-l credeam in stare de o asa lovitura mediatica."
    de la Plano cetire...
    "Multi s-au mirat ca Ponta poate sa tina si un discurs lipsit de replici din zona “ba pe-a ma-ti”.

    S-a mai reusit ceva, la care a contribuit si Crin Antonescu. Nu stiu daca a fost premeditat sau asa a iesit!
    Discursul lui Ponta si supararea liberalilor a eclipsat mediatic intregul eveniment cu investirea lui Ungureanu.
    Mass media a vorbit si inca vorbeste mai mult despre discursul pacifist al lui Ponta decat despre discursul premierului clonelor.
    Se inflameaza doar naivii si talibanii antipesedisti! "

    RăspundețiȘtergere
  8. Fara dubii, Ponta a marcat un AS de zile mari!
    Problema este: vor sti sa fructufice?

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am mai fost aproape de-un an pe la voi. Bine v-am regasit!
    Da! Ponta a avut un discurs clar, diplomat, surprinzator dar plin de capcane. Cei care nu l-au inteles dau din clanta si il fac portocaliu sau tradator. Eu l-am inteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit, prietene!
      Noi cu totii pe aici, il sustinem, ii facem galerie!
      Problema este la USL: ei vor intelege datele problemei?
      Ce rezolvare, solutii vor adopta? Vor reusi sa fructifice?

      Ștergere
    2. Grea intrebare, domnule Burcu. Om trai si om vedea...

      Ștergere
  10. Ia fiti atenti de colea:
    "România s-a înhămat la plata a încă trei miliarde de dolari către americani • Decizia a fost luată înainte de Crăciun • Traian Băsescu a ales F16 Block 52, la 72 de milioane de dolari bucata".

    Sursa:http://www.ziuanews.ro/ro/Dezvaluiri/Ne-am-tras-tichie_12836

    Unde-i parpanghelu ala de Czar? Acum e multumit garidul? Las ca-l prind eu si-i sparg toate gumele la rapandula aia de FIAT...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca a ...ascultat!! Vor zbura si pe cerul Ro avioane adevarate! Sniper one

      Ștergere
    2. F-16 Block 52+ - 340 Fox Squadron HAF .HQ.

      Ștergere
    3. Iete-te ca aparu gindacul de bucatarie portocaliu! He, he, he, Czare tot la burlan tragi, tot la burlan?

      Ștergere
  11. Baronul Dragnea, da cu mucii in fasole:
    ======================================
    Dragnea: Discursul lui Ponta, o greşeală care trebuie asumată,
    dar nu repetată.
    ===============
    "Cred că Victor Ponta a intenţionat să transmită un alt mesaj decât cel care a rezultat din discursul său din Parlament. Cred că, din dorinţa de a avea o atitudine cât mai echilibrată, domnul Ponta s-a îndepărtat cam mult de discursul firesc al unui lider al opoziţiei. Este o greşeală pe care trebuie să ne-o asumăm, dar pe care nu ne permitem să o mai repetăm. Suntem într-un an electoral, iar astfel de erori ne pot afecta foarte mult, după cum s-a mai întâmplat în trecut", a declarat secretarul general al PSD.

    Liviu Dragnea a subliniat că problema noului premier nu ţine de profilul personal al lui Mihai Răzvan Ungureanu, ci de funcţia ocupată de acesta înainte de a deveni prim-ministru.

    "Nu persoana domnului Ungureanu este în discuţie, ci poziţia deţinută de acesta în fruntea Serviciului de Informaţii Externe. Poate că eu sunt ceva mai obtuz, dar cred că numirea unui şef de serviciu secret la conducerea unei ţări care a fost teorizată decenii întregi de fosta Securitate reprezintă un gest de sfidare a acestui popor", a spus liderul social-democrat.
    ===========
    Nu esti numai obtuz domnule, esti complet depasit!
    Baron de Teleorman, NU ai ce cauta pe viitoarele Liste electorale!
    Hmmm .... iar eu credeam ca marile probleme, le vor ridica liberalii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ponta in afara discursului coerent si echilibrat , le-a aratat pisica celor de la PC si PNL . In ultimul timp Antonescu a jucat rolul de primadona in USL si nu l-am vazut plin de respect pentru pesedisti . Uita ca fara ei este in ofsaid la vot si in plus sunt plini de tupeu pentru locurile eligibile in teritoriu . In provincie uniunea nu este chiar roza ca pe sticla la televizor si nu cred ca i-a furat somnul pe pesedisti . Cat despre ofuscatii de la antene , stiu ei de ce , nu o sa bata toata Oltenia si Moldova : Ciutacu , Ciuvica sau M.Badea la porti cu poza lui Antonescu presedinte .

    RăspundețiȘtergere
  13. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astăzi pentru gândul că nu împărtăşeşte opiniile critice la adresa lui Ponta, apărute imediat după discursul acestuia în Parlament. "Ieri am fost prins cu anumite probleme şi nu l-am urmărit foarte atent. Astăzi, am citit materialul şi mi se pare foarte în regulă.

    El a explicat acolo ceea ce era de explicat; a spus de ce nu votăm noul guvern, a salutat demisia guvernului Boc, lucru solicitat de stradă, s-a delimitat de noul guvern, precizând că începutul acestuia este unul de rău augur, miniştrii fiind numiţi fără cvorum şi aşa mai departe. Eu nu împărtăşesc opiniile celor care îl critică", a mai spus Ion Iliescu. Fostul preşedinte a arătat totodată că apreciază evoluţia politică lui Ponta şi că nu înţelege înţepăturile apărute la vârful USL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mai uitat sa zici si asta:
      "Iliescu îl face "cârlan obraznic" pe Crin şi schimbă foaia în USL: "Noi am cedat destule..." PLUS: COTA UNICĂ ar putea fi renegociată în USL".

      Ștergere
    2. Doar un pic. Nu de tot! Esti multzumit?

      Ștergere
    3. Maimucele raman maimuce!!!!Sniper one

      Ștergere
    4. Nu zau! Vezi ca ma jignesti nepoate...

      Ștergere
  14. Discursul lui Ponta poate fi citit pe blogul SCMD Beius. Se pot face si comentarii. Nemoderate. Ca de altfel, de cand exista blogul. Un week-end linistit!

    RăspundețiȘtergere
  15. Iata ce spune un gugustiuc liberal:
    ==================================
    Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat că discursul lui Victor Ponta de la învestirea Guvernului Ungureanu a fost "jenant" şi i-a cerut liderului PSD să se gândească foarte bine în ce tabără se află.

    "Discursul lui Ponta a fost jenant pentru un lider al opoziţiei. În nicun caz nu a reprezentat starea de spirit a opoziţiei şi a populaţiei, căreia i-a ajuns cuţitul la os", a spus Orban, care a precizat că unul dintre motivele pentru care a votat împotriva alianţei cu PSD constă în faptul că la conducerea PSD se află o grupare care a negociat în secret cu Traian Băsescu guvernul PSD-PD.

    "Sper ca PSD să îşi regăsească atitudinea corectă de lipsă a oricărei disponibilităţi de compromis cu Băsescu", a mai spus Orban, potrivit Mediafax.

    RăspundețiȘtergere
  16. ,,...i-a cerut liderului PSD să se gândească foarte bine în ce tabără se află...''

    Tabara sau nu da navala ,treba-i clara. PDL isi merita locul,ca nivel in sondaje,linga PNT-CD.Lucru pe care il doresc(din dragoste) si UDMR-ului.

    Mi-am amintit cum statea ala cu broscanu-n git linga urnele de vot,cu ochii bulbucati , speriati si fixi pe ...bilele parlamentarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Despre PDL, UDMR, avem urari comune!
      Problema este insa USL. Opozitia din pacate, nu se regaseste!
      Iar drumul pe care au mers in ultima perioada, trebuie schimbat!
      Daca vor pricepe asta, este ff bine! Daca nu, nu si gata! Vor plati!

      Ștergere
    2. Se regaseste,nu se regaseste ,nu voi vota PDL,PPDD,PUNR...
      USL ARE O SANSA.
      Vadime,dormi?

      Ștergere
  17. Discursul domnului Ponta, luat aparte fara sa ne gandim din partea cui vine, in afara situatiei politice actuale si a starii de conflict permanent intre putere si opozitie si a grevei sau protestului parlamentar al opozitiei, este un discurs normal, decent asa cum se poate auzi in orice tara civilizata.
    Daca insa il adauagam la toate declaratiile domnului Ponta pana la investirea prietenului sau Ungureanu in functia de prim ministru, la situatia actuala si manifestarile opozitiei , la modul in care a trecut guvernul prin comisii, la modul in care a fost numit Ungureanu, la negocierile privind alegerea noului guvern dintre presedinte si opozitie, atunci nu avem de-a face cu un discurs ci cu un act de tradare a pozitiei initiale, cu o linguseala gretoasa si o schim,bare de directie josnica. Prin urmare , cei care judeca si comenteaza acest discurs trebuie sa specifice de la bun inceput prin ce prisma il privesc si eventual care le este pozitia.
    Daca mai luam in calcul si faptul ca s-a dus la lucrarile parlamentului desi decizia comuna a USL era ca nu participa la investire si faptul ca a facut aceasta declaratie fara a avea acordul sau macar a-si informa colegii de coalitie, gestul sau capata alte conotatie si se inscrie in nota cu care ne-a obisnuit. Gestul sau nu este o prostie, asa cum sustin unii colegi sau viitori fosti colegi, este un gest gandit , elaborat, calculat. Pentru ca un discurs de 45 de minute nu este o greseala , este exprimarea unei vointe si a unei gandiri este un act premeditat nu o greseala.
    Impotriva sa se ridica toti cei care doresc o adevarata schimbare in Romania, cei care doresc sa scape de Basescu. Pentru el se declara toti cei care accepta colaborarea cu dracu pentru a trece puntea sau chiar pentru a " trai bine " indiferent ca se leaga de " decenta " declaratiei sau de intentia de .. colaborare in anumite conditii. De remarcat este faptul ca din toate partidele parlamentare , doar doua au spus ca vor colabora dar conditionat: UDMR si PSD. Sa fie intamplatoare similitudinea ?
    Nu trebuie uitat ca pana la aceasta luare de pozitie, Ponta era cel care in cadrul USL era cel mai vehement, cel mai vocal, cel mai critic, uneori exagerat de violentvizavi de putere. Schimbarea sa de atitudine este atat de neta incat trebuie sa fii orb sau anesteziat sa nu observi. Acuma cu ce se anesteziaza fiecare este alt aspect. Luati insa cu discutarea discursului lui Ponta , uitam ce este mai important, si anume incalcarea grava, a procedurilor de numire a guvernului. Asta de ce nu discuta nimeni ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Prima victorie adevarata a unui ofiter in proces cu statul roman pe legea 329.
    http://neacsum.blogspot.com/p/procesele-noastre.html

    RăspundețiȘtergere
  19. @Neacsu
    Permiteti sa raportez din formatie !
    Popo,incalcarea grava de care faci vorbire de catre cine a fost constatata?S-a autosesizat PUE(Prchetul Uniunii Europene)? Chiar crezi ca toti au stiinta de regulamentele de rahat ale camerelor ? Cine mama dracului le mai respecta cind Constitutia este driblata ? Cine dracu ne da socoteala ca ne-am imprumutat ca la balamuc fara sa fim intrebati? Cu cine tot vorbesti la telefonul ala? Poti afla si cind vor fi alegerile parlamentare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei si tu de colo! Vorbeste cu primul ministru!

      Ștergere
    2. Lasa-l bre, ca vorbeste la tilifon! Cu Bruxelles-ul.

      Ștergere
  20. Stelica pt. tine nu s-a dat inca "desteptarea"?

    RăspundețiȘtergere
  21. Apropo de doctoratul premierului:
    ================================
    Nota de pe siteul Comunitatii Evreiesti din Romania.
    Dl. David Meninger ne scrie: In ziarul Ma'ariv din 15 Februarie 2005 a fost publicata o nota despre noul ministru de externe al Romaniei care mi s-a parut interesanta pentru a fi publicata in "Buna dimineata, Israel!". Am tradus-o din ebraica si daca vi se pare interesanta o puteti publica.
    Iata aceasta nota:
    Noul ministru de externe al Romaniei converseaza in limba ebraica.
    Noul ministru de externe al Romaniei, d-l Mihai Razvan Ungureanu, s-a intalnit cu persoane din randul evreilor care au fost surprinse de faptul ca d-lui vorbeste putina ebraica, urmare a studiilor facute la universitatea din Ierusalaim.
    D-l Ungureanu si-a facut doctoratul in "Istoria evreilor din Romania" si in urma cu cativa ani a venit in Israel pentru specializare. Inainte de numirea in inalta functie, urma sa fie numit seful "Centrului de studii evreiesti" din orasul Iasi. D-sa promoveaza cu devotament subiecte legate de poporul evreu,si actioneaza pentru introducerea unui program de invatamant legat de Holocaust, ca parte integranta din programul general de invatamant in Romania..."
    =====================
    Mioara Roman, a studiat araba si a fost stralucita in cariera ei!
    Nu am auzit din aceste motive, niciun fel de critici, reactii negative!
    Ma intreb, cu Premierul Ungureanu ce or avea unii? De unde atatea inventii?
    A se retine si nu confunda Premierul, cu adunatura din Guvern!
    Multi nu au ce cauta nici in actualul Guvern!
    Politicul, culoarea, nu tine loc de competenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca Israelul tot "a cumparat Romania" nu era normal sa - i gaseasca si un prim-ministru?
      http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8
      Zic si eu!

      Ștergere
  22. Mei, dar ce-i cu voi? Ori v-ati dus sa-i dati o lopata de ajutor lui Ungureanu? Sau poate gresec si unii s-au dus sa-i tina tzucalul lui Oprea. Nu-i asa Czare?
    Una peste alta, lasind gluma, vedeti cei care stati prin tinutul Severinului si al Timisoarei, ca se anunta ninsori abundente si viscol acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declaraţie a la Gabriel Oprea, ministrul apărării: “Forţele Aeriene Române au ales pe programul multirol avionul F-16. Avem nevoie, Armata Română, de 48 de avioane noi, Block 52, F-16, fiind important cât mai urgent să începem pregătirea piloţilor”. Noi vere ,NOI!!! sniper one
      PS. am fost sa le verific!!Marfa domnule!

      Ștergere
    2. Dar ce faci cu Mobra si cu rapandula de Fiat, Czare?

      Ștergere
    3. -19 grde C. Fiat Linea porneste la primul sfert de cheie!!(sic) Ma si enerveaza pt. ca eu as vrea sa-i dau doua chei!!!!

      Ștergere
  23. Dacia mea porneste FARA CHEIE !
    Si eu as vrea sa-ti dau doua chei...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri