Google Translate

duminică, 26 februarie 2012

„WILD CARPATHIA”, FULL documentary subtitrat in romana. Domnilor, la loc comanda! Ati trecut prea repede, fara a vedea ceva. Cu totul de exceptie!


WILD CARPATHIA, FULL documentary subtitrat in romana , un superb documentar despre Transilvania ! Poate cel mai bun documentar despre Transilvania si Muntii Carpati realizat vreodata !

Postul de televizune Travel Channel a difuzat pe 30 octombrie 2011, un documentar dedicat in intregime Romaniei. Filmul prezinta, din punctul de vedere al unor britanici, care sunt punctele forte ale Romaniei si de ce merita sa fie vizitata.


Wild Carpathia il prezinta si pe Printul Charles, care vorbeste despre Transilvania.

==================


===================


Va recomand cu multa caldura vizionarea acestui documentar!
- Mai multe si interesante detalii, in curand pe Romania megalitica -
Multumim celor care ne-au oferit aceasta posibilitate!
Subtitrarea in limba romana, ii sporeste valoarea!
Admin
=======================
UPDATE
====================================
Recomand si:


==========================
Admin

sau click aici:

==========================
Admin

50 de comentarii:

  1. Da , poate cel mai bun documentar despre Transilvania, nu despre Romania, si poate cel mai bine realizat. Dar acest documentar m-a lasat cu un gust amar. Pentru ca:
    1. Arata ce avem frumos si valoros dar vom pierde.
    2. Se refera numai la o anumita parte a tarii, la "saxoni" deci este un pic nedrept fata de celelalte zone .
    3. In curand datorita politicii si santajelor UDMR padurile Transilvaniei vor deveni amintiri.
    4. Trebuie sa vina un print "strain" sa ne arate adevarata valoare a acestei tari, pentru ca cei care se considera printi sau regi locali, se cearta pe bucati de mostenire si coroane , sau ca sa fiu in ton cu subiectul documentarului, pe blana ursului din padure.Am pus in ghilimele strain, pentru ca se pare ca totusi Charles are in arborele genealogic sangele lui Vlad Tepes. http://www.b1.ro/stiri/externe/noi-dovezi-ca-prin-ul-charles-este-descendentul-lui-vlad-epe-un-scriitor-britanic-a-publicat-arborele-genealogic-al-familiilor-celor-doi-14612.html.
    5.Romanii au inceput sa vanda asa cum vindeau sasii pe timpul lui Ceausescu. Sasii se intorc, romanii pleaca . Ar fi interesant de vazut cat la suta din pamanturile transilvane mai sunt in posesia romanilor. Nu va da nimeni publicitatii acest studiu, pentru ca am avea imaginea tradarii. Si sub masca impulsionarii turismului , au fost vandute statiuuni balneare, locuri mirifice, asezari arheologice cunoscute, banuite sau uitate, care atesta istoria acestui popor. ODATA VANDUTE , TOATE DOVEZILE VOR LUA DRUMUL STRAINATATII.
    6.Doua replici insa m-au pus pe ganduri, si ambele apartin printului Charles. Prima , cea de la inceputul documentarului, unde spune "I do enherit a piece of stake" Ceea ce se poate traduce prin " am si eu o parte de mostenire , sau mai liber spus, mostenesc si eu o bucata acolo". Ceea ce ma deranjeaza aici este zambetul ironic cu care a fost facuta afirmatia.Dar este si o mica atentionare adresata autoritatilor si nu numai, ca are niste interese in zona si nu e cazul sa ii fie puse la indoiala , sau sa ii fie puse bete in roate. Aceeasi ironie se observa si in replica ce inchieie documentarul:"That is what Romania does for you " , adica " la aste e buna Romania ..." sa te faca sa te simti bine . Cam, cum erau folosite si sunt inca femeile de moravuri usoare. Ei bine , eu de aici am tras concluzia ca pe domnul Charles nu il intereseaza atat frumusetea Transilvaniei cat interesele sale in Transilvania in domeniile cumparate si pe care vrea sa le extinda. Atrage atentia foarte corect asupra acestor valori care aproape ca nu se mai gasesc nicaiei in lume , legatura dintre natura si existenta umana si traiul sanatos, viata adevarata, a inteles perfect ca sentimentul cel mai valoros pe care ti-l dau aceste plaiuri se regasesc in acest sentiment al vesniciei, daca vrei, al imortalitatii, pentru ca atunci cand esti acolo, nu simti nici trecerea timpului, nici durerea, nici necazurile, nici viata care trece pe langa tine , ai impresia ca nu vei muri niciodata , sau astepti moartea , mutandu-te din banca in banca asa cum se spune in povestea Bisericii Albe parca. Acest om , care a vazut si a simtit binefacerile civilizatiei in Vechea Anglie, isi da seama cata viata exista in aceste pamanturi. Dar indemnul lui nu este adresat romanilor, ci anglezilor. Acest film se doreste de fapt un indemn adresat investiotorilor britanici sa vina sa investeasca in acest pamant care este cumparat pe nimic de rusi, evrei si unguri.

    Din aceste motive sunt trist. Pentru ca acest film nu face altceva decat sa atraga atentia vulturilor asupra acestui pamant, in timp ce conducatorii nostri isi freaca mainile la gandul comisioanelor pe care le vor primi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule, dumneata esti cumva ruda mai mica a motanului negru de Hurziceni ce-si spune Chigru2, ori esti cumva ruda cu Nea Cashu? Nu de alta, dar ce facem aici, gradina zoologica de mitze?

      Ștergere
    2. Domnule , dumneata cine esti? Nu cumva unul din anonimii care latra de dupa gard ? Nu de alta, dar ce facem aici, societatea anonimilor lasi ?

      Ștergere
    3. No, I am black hand from Hurziceni, the son of Eagle Eye, chieff of all mescalleros tribes!

      Ștergere
  2. De bucurie ca blogul lui Plano a fost desfiintat ... cetzarushul si motanul turbat s-au apucat de descilcirea tainelor aparitiei vietii pe Pamint ... Si-si dau cu pre(su)putul de parca ar avea ceva minte in devla ...


    AnonimFeb 26, 2012 10:10 AM

    Timpitii ... tot timpiti ...
    Aparitia vietii este o problema , iar evolutia vietuitoarelor este alta ... Darwin a propus ... s-a ocupat ... de o posibila evolutie a vietuitoarelor , nu de aparitia vietii ...
    Hai , lasati-o ca-n tren ... problema este prea complicata pentru minti destepte ... in nici un caz la nivel de infanter si manipulant de "sfirleaza cu fofeaza" ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate impotentule,tu care-le le stii pe toate.

      Ștergere
  3. Mei, mei ce va spusei io? Sigur pe PLANO saracul il saltara mascatii de la 2+1/4!!!
    ...
    Gata, s-a dus dracului si blogul lui! Nu ca mi-ar fi placut PLANO f.mult, dar totusi trebuie sa-i recunosc munca. Sa vedem ce ne-a lasat prin testament fiecaruia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. Chiar il intrebam pe PLANO dupa ce a publicat acel HG S, daca nu are frica de mascati, dar olteanul capatzinos...
      Bine-nteles ca dupa acest eveniment au inceput sa se adune necrofagii de Czar si al-lalt sonat-Chigri2. Trebuie sa ne luam masuri de securitate si sa stropim cu insecticid aici pe blog, eventual cu REGENT, nu care cumva astia 2 sa ne umple de pureci.

      Ștergere
    2. Cel mai bun si frumos lucru/atitudine din partea lui Plano10, ar fi sa ne spuna public ce se intampla, de ce a "concesionat" blogul! Sigur, este dreptul lui sa procedeze cum doreste! Dar si noi, prietenii sai din lumea virtuala, am vrea sa stim!
      Plano 10, te putem ajuta cu ceva?

      Ștergere
    3. Nu ai sa vezi asa ceva . Nici informatii nici lamuriri , nici cerere de sprijin. Stati linistiti o duce bine. Numai ca a primit alte insarcinari .

      Ștergere
  4. Plano10` spunea...
    26 februarie 2012, 17:37

    @all
    Nu mă pricep în legislația pensiilor și nu îmi dă mîna să continuăm un asemenea dialog.
    D-voastră puteți să continuați discuțiile pe postările rămase.
    Sper să mențin blogul la aceeași cotă de piață.
    Mulțumesc pentru înțelegere!
    "Plano`"

    Plano10` spunea...
    26 februarie 2012, 20:16

    @Cârcotașu
    Este o deosebire mică de nick, dar există. Trecerea se face treptat.
    @koko48
    Așa l-am primit.
    Personal, nu-l cunosc pe vechiul deținător.Dacă există posturi de interes, care pot fi recuperate, voi incerca sa le public.Incă nu m-am acomodat cu administrarea blogului

    Da, diferenta este aceea ca noul "apropitar" a adaugat in dreapta, deasupra zeroului din cifra 10, o mica virgula.
    Io cred ca pe PLANOX nu-l saltara mascatii ci ca asta si-a vindut blogul. Oltean sadea, ce mai? Dar oare o fi platit impozit la stat pt. aceasta tranzactie?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru acea anexa faimoasa a HG S-ului, o gasiti aici (inca):
    http://scmdfiliala1bihor.blogspot.com/2012/02/anexa-nr1-la-hg-12942001-pentru-mapn.html

    Salvati-o cit mai este postata si mucles!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ne intereseaza!!!
      Ce am putea noi face cu aceasta anexa?
      NIMIC! Absolut nimic!
      Nu colectionam documente secrete!

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Nu, prietene!
      Documentele "secrete" au un regim strict reglementat de Lege!
      Nu te poti prezenta in nicio instanta din lume, cu sacul de documente secrete - ca probe - TU, un oarecare! Cine ti-a spus ca DA, bate campii! Risca puscaria cel care detine DS,in afara Legii!

      Ștergere
    2. Nu stiu despre ce document vorbiti, dar daca este un document care reglementeaza calcularea pensiilor nu poate fi secret, trebuie sa fie pus la dispozitia celor carora se adreseaza. Iar daca exista si este tinut la secret se poate cere in instanta.

      Ștergere
    3. Mata chioara = NeaCisu fara tilifon si fara salopeta de padurar!!Hi,hi,hi

      Ștergere
  7. Mei, ia scrieţi voi cu diacritice, asta aşa ca să nu lasăm loc interpretărilor...
    Dar totuşi Nea Caşu nu doreşte să se debaraseze de cele 2 elemente: tilifonul şi halatul de episcop?
    Domnule Admin, te rog bagă un subiect "mortal" despre efectele mobilului asupra creieraşului uman, că asupra creierului de maimucă a lui Ţezar ştim deja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce sa mai bage ca-i eviednt la ..tine!! Varza iradiata!! Sniper one

      Ștergere
  8. http://www.220.ro/funny/Omul-Se-Trage-Din-Maimuta/kh4n4vTFK9/

    http://www.220.ro/funny/Omul-Se-Trage-Din-Maimuta/kh4n4vTFK9/?rel=related

    http://www.220.ro/funny/Maimuta/hKYoM2dAeB/?rel=related

    RăspundețiȘtergere
  9. Czare/Sniper uan, maimuca verde de Zair, iar te-au alungat aia de pe Infom? Hishhh la tine acasa parosule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...iar papi ..perje ! ca de obicei! Sniper one

      Ștergere
    2. Aloo Cezar maimuca noi stim ca-ti plac fructele, mai ales bananele...

      Ștergere
  10. "SCORPIO" Mâţă nenorocită, iar ai venit sa spurci blogul? Nu ne-au lipsit miorlăiturile tale. Zât, motane!Re aşteaptă dulăii anonimi care şi-au ascuţit colţii?

    RăspundețiȘtergere
  11. scorpio
    Fotografia mea
    Vedeţi mărimea completă
    Contactaţi-mă
    scorpio (ICQ)
    Pe Blogger din ianuarie 2010
    Vizualizări profil: - 246
    Blogurile mele
    PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !
    (//www.blogger.com/profile/11544862169888266924)



    Ică Şt. O. VictorFeb 25, 2012 01:37 AM

    Să trăieşti, Marine!Îmi plac versurile! În mod deosebit, ultima strofă e bună de dus la Piaţă. Pentru protestatarii de acolo. Sper să nu mai fie atribuită altcuiva.Semnează-te şi tu mai vizibil!
    Răspundeţi
    Răspunsuri

    NeacsuFeb 25, 2012 01:42 AM

    Victoras,
    Eu aici postez numai ce scriu eu . Foarte rar, mai postez si alte scrieri.Slava domnului, am inca inspiratie suficienta, asa ca cine intra aici stie ca nu citeste preluari folclorice.
    (//punctochitpunctlovit.blogspot.com/2012/02/nu-vreau-sa-fiu-gropar.html?showComment=1330162950393#comment-c7965499004577175943)

    RăspundețiȘtergere
  12. scorpio

    Fotografia mea

    Vedeţi mărimea completă

    Contactaţi-mă

    scorpio (ICQ)

    Pe Blogger din ianuarie 2010

    Vizualizări profil: - 249
    Blogurile mele

    PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !

    //punctochitpunctlovit.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te credem! Semeni mai mult cu mîrtanul negru din Hurziceni. Daca totusi esti, ia da parola!

      Ștergere
    2. La //punctochitpunctlovit.blogspot.com/ ... citeste semnatura celui care a publicat articolul ...
      La //punctochitpunctlovit.blogspot.com/2012/02/nu-vreau-sa-fiu-gropar.html?showComment=1330162950393#comment-c7965499004577175943 ... citeste semnatura si comentariile

      Ștergere
    3. Nu m-ai convins cu argumentul tau, ce-i drept ca sunt cam greu de cap si tolomac de felul meu, m-a convins ce-i postat jos la subsolul blogului, identic cu ce-i la Cashu pe blog:
      "Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
      Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
      Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru âmpunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating"
      Sniper.one
      Am o infectie la creierash cu pierderea temporara a memoriei. N-aveti cumva o ampulicina cu imprumut?

      Ștergere
  13. Mei copii, mei pe blogul lui, Cezar isi pune de 2 zile o intrebarea cruciala pentru ginecologia lui: Cine din cine se trage? Cezar din maimuca, sau maimuca din Cezar. Io cred ca Czar este stramosul indepartat al maimucelor pe care le vedem astazi pe la circuri. Voi ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  14. Pt. Nea Cashu:

    Radiofrecventele pe care le folosesc:
    Digi (3G) - 2100Mhz
    Vodafone ( GSM + 3G ) --- 900Mhz + 2100Mhz
    Orange ( GSM + 3G ) --- 900Mhz + 2100Mhz
    Cosmote ( GSM ) --- 1800Mhz
    Zapp ( CMDA + 3G ) --- 450Mhz / 800Mhz + 2100Mhz
    Retelele Wifi folosesc banda de la 2401Mhz la 2480Mghz ---standard
    802.11b/g - Romania .
    Magnetonul din cuptorul cu microunde functioneaza la frecventa 2450Mhz.
    Concluzia... ?
    REGULI MINIME DE UTILIZARE A MOBILULUI
    - NU VA FI FOLOSIT DREPT CEAS DESTEPTATOR;
    - VA FI TINUT LA CEL PUTIN 2 M DE CAP IN
    TIMPUL ZILEI SI AL NOPTII ( IN LIMITA POSIBILULUI) .
    LUCRURILE AFISATE MAI JOS SUNT CUNOSCUTE DE MULT DE NEUROLOGI.

    Ai auzit Nea Cashu? Lasa odata tilifonul ala ca ne damblagesti pe toti de-acilea! Ori bagi capul la rotisor ori iti lungesti minurile la 2 m. Ce alegi pt. sanatate?

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim 12.06Vezi ca ti-a sunat ceasul,saptamana aceasta vei avea un grav accident.Succes!Bafta!Sa dea Domnul sa te cureti.Scapa lumea de un tembel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci la fel! Sa te plimbe caii mascati! Te astept dincolo si-o sa-ti intind o mina de ajutor. Nu cumva esti ala mic, negru, urit si ciumpalac din Urziceni?

      Ștergere
    2. Sa-ti fie rusine!Mai ne ironizam, mai glumim, mai facem bascalie, dar de la atat pana la a dori moartea cuiva e cale lunga...o vb din popor zice ca rau faci, rau primesti.Nu dori raul altuia, poate ti se va intampla tie, sau familiei tale.Neam prost ce esti! Dispari de aici , n-ai ce cauta intre militari, du-te la javrele tale!Javre ordinare!

      Ștergere
    3. Completare la 09,01.raspunsul era ptr ano de la 12,39 din 27 feb.

      Ștergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti dus rau cu pluta omule! Cauta de te trateaza pina nu e prea tirziu. Ce legatura avem noi cei de pe acest blog cu afirmatiile tale belicoase si injurioase? De ce nu ramii tu pe blogul lui Cezar sau Plano, acolo unde va injurati si spurcati in voie? Din ce ai postat la 12:39 sa-ntelegem ca tu ai fost acela si culmea te-ai dat anonim (parca daca-ti spui tigri2 esti mai putin anonim), iar acum vii sa ne faci noua morala. Te rog lasa-ne sau, poate ai ceva de spus pe marginea subiectului postat de Admin si atunci posteaza.
      Alt anonim

      Ștergere
    2. Lasati-l in pace pe asta de la 10:33 ca are probleme grave la mansarda. Nu-i sunt toate tiglele pe casa.

      Ștergere
    3. Mei asta cu cap de curdeleu, de ce ti-ai sters comentariul? Ti-a fost rusine cumva de ce prostii ai putut scrie?

      Ștergere
  17. Mai paduchiosule de cand estu ,un betzivan nenorocit la persoana I plural?

    RăspundețiȘtergere
  18. Romania Libera:
    Fost diplomat olandez: Est-europenii nu sunt europeni veritabili. Poporul balcanic? Aceştia nu sunt oameni albi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Gentleman"s ce tara frumoasa avem!
    Plina de adevarate minuni ale naturii.
    Pacat ca-i populata cu chigri si maimuce. Pentru astea ar trebui sa infiintam niste rezervatii, la fel ca in USA.

    RăspundețiȘtergere
  20. Asta n-ar fi rau dar e mare pacat ca pe lume mai exista si prosti ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Traiasca pacea intre specii !
    Luati exemplu din parlamentul marinarului.

    RăspundețiȘtergere
  22. http://www.cancan.ro/actualitate/international/video-faza-saptamanii-o-maimuta-trage-in-joaca-doi-tigri-de-urechi-si-i-plesneste-vezi-ce-pateste-pana-la-urma-155836.html

    RăspundețiȘtergere
  23. Dragii mei camarazi, in aceste clipe grele in care imi pun intrebarea fireasca cum am aparut eu (vedeti pe Armya ultimul material), din maimuca sau vitzeversa, tin sa va informez ca voi emigra pe Planeta Maimucelor, acolo unde voi fi sef suprem. Nu voi fi singur. Naveta spatiala cu care plecam pe acest drum lung, va fi chilotata de bunul si scumpul meu prieten, fost chilot, t2. Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te luam si pe tine bai amarasteanule ca tot nu faci 2 pureci pe aici!!Sniper one

      Ștergere
    2. Maimucelor de la 05:03 si 05:38: aveti grija ca s-a votat legea lustratiei. Sa vezi ce-o sa va lustruiasca astia cu peria de sirma, mai ales pe asta ultimul de-si spune Tarzan-Sniper one.

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri