Google Translate

joi, 8 martie 2012

Pensiile nesimţite, tăiate legal. CEDO, certifica legalitatea masurii. UPDATE. Când am văzut, i-am condamnat pe toți la moarte!


Reducerea „pensiilor de lux“ nu s-a aplicat retroactiv şi nu a adus atingere drepturilor.

Guvernul a câştigat la CEDO o primă rundă împotriva foştilor pensionari de lux, după ce Curtea de la Strasbourg a decis că recalcularea a fost justificată şi nu s-a aplicat retroactiv. Judecătorii CEDO au amânat însă pronunţarea pe o eventuală încălcare a drepturilor prevăzute de articolele 6 şi 14 din Convenţia privind drepturile omului, adică la diferenţa de tratament faţă de alţi pensionari.

Tăierile nu s-au făcut retroactiv
"Reforma sistemelor de pensii a fost fundamentată pe motivele obiective invocate la adoptarea Legii nr. 119/2010, şi anume contextul economic actual şi corectarea inegalităţilor existente între diferitele sisteme de pensii",
spune CEDO, referindu-se la decizia prin care Guvernul Boc a hotărât în 2010 recalcularea pensiilor speciale.

Afirmaţia apare în hotărârea pronunţată de Curtea dela Strasbourg pe 7 februarie, în dosarul unor foste grefiere de parchete şi judecătorii din judeţul Covasna cărora li s-au redus pensiile cu aproximativ 70%, după recalcularea din 2010. Femeile s-au retras din activitate între 2008 şi 2009 şi primeau lunar între 3.109 de lei şi 4.785 de lei, fiindcă beneficiau de o lege specială, care le dădea dreptul la o pensie reprezentând 80% din ultimul salariu brut.

Asta s-a întâmplat până la 1 iulie 2010, când pensiile le-au fost recalculate şi s-au trezit cu doar o treime din cât încasau înainte. "Deşi substanţială", spun magistraţii CEDO, "reducerea pensiilor reclamantelor constituia o modalitate de a integra aceste pensii în regimul general al pensiilor".

Adică, ele au rămas cu ceea ce li se cuvenea "în baza contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale, plătite de acestea în cursul anilor de serviciu", dar au pierdut "doar suplimentul la pensie, care era acoperit integral de la bugetul de stat şi care reprezenta un avantaj de care au beneficiat în calitate de personal auxiliar al instanţelor". Decizia din 7 februarie mai spune că reforma sistemului de pensii, recalcularea, nu a avut un efect retroactiv, aşa cum s-au plâns zecile de mii de pensionari
care s-au trezit cu sume mai mici.

Sursa:



CEDO spune ca aveam dreptate, cand atatia ne injurau!
Omit insa a spune si un alt adevar: presiunea externa!
Strategia CD al SCMD se dovedeste a fi falita, chiar toxica.
Am spus si repet: opriti paranoia!
Mai mult, s-a deschis acum si o alta Cutie, a Pandorei!
Nu dezvolt subiectul.
Cine are cap, va pricepe singur!
Ma rog sa nu am dreptate!
Admin
================================

UPDATE.
Când am văzut, i-am condamnat pe toți la moarte!
==========================
Todireşti
Cămin de cinci stele pentru vârstnici, de doi ani fără nici un bătrân
de Daniela MICUŢARIU


Centrul de asistenţă socială pentru persoane vârstnice din comuna Todireşti, considerat de cinci stele, după dotările pe care le are, este de doi ani de zile cu lacătul pe uşă. Nici un bătrân nu i-a trecut pragul, şi asta pentru că bătrânii satului, pentru care a fost construit centrul, sunt prea săraci să obţină un loc în cămin.

Bătrânii înstăriţi, care şi-ar permite luxul de a sta în centrul de la Todireşti, oameni care după calculele Primăriei Todireşti ar putea să plătească, lunar, câte 1.600 de lei, nu sunt primiţi pentru că nu au domiciliul în comună.

O poveste tristă care continuă la Todireşti în defavoarea oamenilor care aşteaptă să fie internaţi într-un loc liniştit, la bătrâneţe.


În aşteptarea unui răspuns
După ce, la începutul anului trecut, am publicat în Monitorul de Suceava un material cu titlul „Prea săraci - Cămin de lux pentru bătrâni, fără beneficiari”, în care relatam faptul că sunt sute de bătrâni care aşteaptă ziua în care vor prinde şi ei un pat într-un centru social, într-un cămin de bătrâni, după ce au rămas singuri, neajutoraţi sau, mai rău, ajung batjocura copiilor sau nepoţilor, care le „mănâncă” pensia, doar pentru că îi au în spaţiu, în timp ce în comuna Todireşti există un centru de asistenţă socială pentru persoane vârstnice care este gol, am revenit la Todireşti, unde am găsit aceeaşi situaţie: lacăt pe uşă, nici un beneficiar.

Am cerut din nou explicaţii primarului comunei Todireşti, Gheorghe Avram, care ne-a spus că a trimis mai multe adrese către Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, prin care a solicitat aprobarea ca în centru să poată fi primiţi şi bătrâni din judeţ, nu numai din comună, „în vederea asigurării funcţionării investiţiei”.

Bătrâni cu pensii de peste 1.600 de lei
Primăria a mai solicitat şi externalizarea serviciilor şi permisiunea de a putea încheia parteneriate cu ONG-uri interesate de căminul de bătrâni de lux de la Todireşti. Deocamdată, la Primăria Todireşti, după cum ne-a spus primarul Avram,
„nu a venit nici un răspuns scris în această privinţă. Ni s-a spus doar că s-au făcut demersuri mai departe, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi se aşteaptă un răspuns favorabil”.
Primarul a precizat şi faptul că instituţia pe care o conduce nu are fonduri pentru a suporta plata salariilor cu personalul şi întreţinerea centrului social, motiv pentru care nu pot să-l facă funcţional.
„După calculele noastre, un beneficiar care ar vrea să stea în acest centru ar trebui să participe cu 1.600 de lei lunar. În localitate, majoritatea bătrânilor au pensii mici. La data aprobării proiectului, în 2005, erau mai mulţi bătrâni pe lista de aşteptare. Unii dintre ei au murit între timp. Alţii au pensii foarte mici. Mai avem un singur bătrân, în vârstă de 78 de ani, care stă acum în chirie şi ar putea beneficia de serviciile centrului, dacă acesta va fi deschis”,
a completat primarul Avram


Capacitate maximă, 12 bătrâni
În căminul de lux pentru bătrâni din Todireşti, în care s-au „băgat” peste 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), bani de la Fondul European de Dezvoltare Regională (contribuţia Primăriei Todireşti fiind de 0,5 milioane de lei) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, care a aprobat peste 0,6 milioane de lei pentru „modernizarea, dezvoltarea şi echiparea căminului rezidenţial pentru persoane vârstnice şi vulnerabile – Todireşti”, ar putea să fie îngrijiţi 12 bătrâni.


Printre condiţiile pe care le-a impus finanţatorul acestui proiect de la Todireşti se numără şi aceea că cinci ani de zile nu trebuie să se schimbe destinaţia construcţiei. Primarul Avram ne-a spus că centrul trebuie să fie dat în funcţiune cât mai repede, adică să aibă beneficiari şi personal care să-i deservească, altfel primăria poate pierde clădirea.


„Totul arată ca în Occident...”
Primarul Gheorghe Avram ne-a spus că istoricul acestui centru a început în anul 2005, printr-un proiect iniţiat de primărie, proiect care prevedea ca centrul de bătrâni să fie destinat doar persoanelor vârstnice din comună.

„În anul 2008, s-au finalizat lucrările la centru, dar mai trebuiau bani pentru dotări şi amenajarea spaţiului din jurul centrului, circa 10 ari. Am făcut un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi am obţinut bani. Până în 2010, în septembrie, s-au achiziţionat televizoare în fiecare dormitor, mini frigidere, telefon, s-a dotat bucătăria, sălile de recuperare (scaune cu rotile, paturi speciale pentru bătrâni, aparate de gimnastică medicală). Totul arată ca în Occident. Căminul are centrală proprie, spaţiu de agrement în jurul căminului”,
a declarat primarul comunei Todireşti.


„Nu vreau să dau toată pensia la centru”
Petru Bomas este singurul bătrân din Todireşti care este pe lista de aşteptare pentru un loc în centrul de lux. Nu are o pensie de 1.600 de lei, dar, având în vedere că nu mai are familie, stă în chirie într-o locuinţă din comună şi este îngrijit de vecini, ar putea să fie primit în centru. Bărbatul are 78 de ani şi de peste 20 de ani i-a fost amputat un picior. Poartă o proteză, dar care nu-i este de mare folos, mai ales că trebuia schimbată cu mult timp în urmă. Singura nemulţumire a bărbatului, cu privire la internarea în centrul social, este aceea că nu vrea să dea toţi banii din pensie, adică 1.230 de lei.
„Unii zic să merg la centru, alţii spun să nu mă duc. Vreau să-mi rămână şi mie un bănuţ din pensie. Nici acum nu-mi face nimeni treaba degeaba. Plătesc să-mi facă curat, să-mi aducă mâncare şi nu mă plâng”,
 ne-a spus bărbatul.

„Să aducă bătrâni din altă parte şi să-i dea drumul odată”
Pe de altă parte, oamenii din comună sunt de părere că centrul pentru bătrâni este util, în măsura în care sunt oameni care pot să se interneze în acest centru, adică au pensii mari.
„În comună sunt oameni cu pensii de CAP, până în 300 de lei pe lună... De unde să dea 1.600 de lei pe lună. Singura soluţie ar fi să fie primiţi bătrâni din tot judeţul, bătrâni înstăriţi, ca să poată da drumul la centru şi să se ofere câteva locuri de muncă”,
ne-a spus Vasile Bejenaru, în vârstă de 43 de ani, din Todireşti.

Asistenta medicală Norica Bejenaru ne-a spus că la momentul în care s-au demarat lucrările la centrul de bătrâni erau alte vremuri, „primăria avea alte fonduri, nu era nici criza asta. Acum nu mai avem nici bătrâni care să solicite un loc la centrul social când au auzit că trebuie să dea atâţia bani. Să aducă din altă parte şi să-i dea drumul odată. Sunt bătrâni care au nevoie de ajutor, dar au pensii mici”.

Ca să funcţioneze căminul de cinci stele, primăria ar trebui să angajeze şi să plătească din bugetul local personal pentru căminul de bătrâni (asistenţi sociali, infirmieri, asistenţi medicali, bucătari, medic, psiholog, paznic, om care să lucreze la centrala termică), cel puţin zece oameni.

=============================
Urmariti VIDEO:
===============


=======================================
Multumesc comentatorilor!
Sugestiile domniilor voastre, m-au determinat sa updatez postarea!
Din pacate, sute de milioane euro, miliarde poate, au fost irosite inutil.
Oare, este normal ca noi toti sa platim incompetenta si eventual coruptia?
Este firesc sa ma intreb: chiar nimeni sa nu raspunda?
Admin
======================
=========

73 de comentarii:

  1. Ne injurau ???!! Pe cine ? Pe Cezar ...si pe mai cine?? Sniper one!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai rabdare, cauta in ARHIVA blogului.
      Deosebit de interesante se dovedesc abia acum si comentariile!
      Multi, prea multi au mers pe o singura carte! Din pacate pentru ei, perdanta! Castigul este doar (se pare) politic, dar si acesta, doar pentru unii, ff putini la numar. Fara legatura cu pensiile celor multi! Pensiile raman la voia Guvernului! Punct!

      Ștergere
    2. Apropo,
      Se vorbea ieri pe aici, despre o intalnire FOARTE IMPORTANTA, ceruta de PONTA ... conducerii SCMD. Stie cineva, ceva?
      Bucurosi, asteptam noutatile!

      Ștergere
    3. Cu voie de la CEDO,
      Avem si noi, heroul nost'!
      Ce, numa' NeaCasu sa aibe heroi(na)?
      Czar, te punem in rama! Si pe pareti, auzi tu?

      Ștergere
    4. La ofiteri a scazut doar la cei care au avut functii de conducere si au putut sa-si aranjeze iesirea la pensie atribuindu-si fel de fel de sporuri in ultimul an.
      Uite ca eu,care am iesit cu gradul de colonel dar "mazilit" in ultimul an de un sef I.P.J. pus pe criterii politice(zero meserie) si deci fara nici un fel de sporuri AM PRIMIT IN PLUS 1050 lei.
      In ce ma priveste S-A FACUT DREPTATE.
      Seful care m-a "mazilit " a pierdut peste 1500 lei...Dumnezeu nu doarme !!!!

      Ștergere
    5. Daca ar fi sa facem "clasificari", in randul "perdantilor" intra mai multe categorii de militari. Unii, cu adevarat, ISI MERITA SOARTA, dar ALTII au fost pacaliti in fel si chip, nu au nicio vina in sine! Pur si simplu, sunt VICTIMELE unor nenorociti de sefi! Victime, ale asa-ziselor reforme!

      Ștergere
    6. cine m...a si-a aranjat iesirea la pensie mai idiotule? era lege sa iti alegi 5 ani din ultimii 10 . ai visat tu sau ma-ta ca va aparea ordonanta 7/98 si sa putem sa ne aranjam pensionarea? Tu nu vezi ca esti bolnav de invidie si o sa mori de grija altuia. Chiar daca ne taie din pensii tot vom avea mai multa pensie si minte decat tine boule. Nu esti primul care sustine aberatia asta.
      Totdeauna au fost civili care pentru ca nu au avut creier sau au fost lasi nu au intrat in armata si au strigat toata viata APV-istii !
      Sa-ti iei lumanari pentru tine si pentru tot neamul tau de toti banii care mi i-a taiat mie actualul guvern.
      Daca nu te duce capul nu mai comenta .

      Ștergere
  2. "Adică, ele au rămas cu ceea ce li se cuvenea "în baza contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale, plătite de acestea în cursul anilor de serviciu", dar au pierdut "doar suplimentul la pensie, care era acoperit integral de la bugetul de stat şi care reprezenta un avantaj de care au beneficiat în calitate de personal auxiliar al instanţelor""
    Corect!
    Sa vedem si la Cezar Maimuca cum va fi pensia pe baza "contributiei" lui reale la fondul/bugetul asigurarilor sociale. Cit are in cartea de munca, atit sa i se dea maimutzoiului. Auzi la el: vrea sa aiba aceeasi pensie ca fostul lui sef, directorul de la Gradina Zoo din Timisoara.
    Iar confunda unii marfa cu ambalajul...
    Cit despre CEDO, SCMD, partide...RO, UE, toate un rahat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mai intai grija ..ta si apoi a lui Czar ! Sniper one

      Ștergere
    2. Bei maimuco, te crezi cumva pe infom? Ia vezi!

      Ștergere
  3. .Greva parlamentara a Uniunii Social Liberale (USL) "nu-si va atinge foarte bine scopul", a declarat la RFI fostul deputat PNL, Adriana Saftoiu. Ea considera ca Opozitia nu face decat sa ofere "munitie" Puterii prin aceste proteste parlamentare.
    ======================
    USL-ul are "o problema cu motivatia acestei greve parlamentare", a afirmat Adriana Saftoiu.

    "Cred ca nimeni nu contesta pana la urma aceasta forma de protest a Opozitiei. Al doilea aspect este insa urmatorul: care a fost motivatia? Cred ca aici, in acest moment, USL-ul are o problema cu motivatia acestei greve. Sa ne amintim putin contextul. In ianuarie, oamenii cereau in Piata Universitatii alegeri anticipate, in nici un caz nu aveam jumatati de masura. In acel context, Opozitia a decis sa faca aceasta forma de greva parlamentara, dupa ce in prima faza era discutia sa ne dam demisiile. Deci practic, greva a inceput in ideea de a forta Puterea sa accepte sau sa ajunga la alegeri anticipate. Pe parcurs, motivatia se tot schimba, pentru ca greva parlamentara nu-si atinge foarte bine scopul", a declara fostul deputat PNL.

    La 1 februarie, in prima zi a sesiunii parlamentare, deputatul Adriana Saftoiu si-a anuntat demisia din Parlament. Aceasta a declarat atunci ca demisia este un act individual de vointa si nu o cerinta a partidului, precizand ca refuza sa ii mai amageasca si sa ii mai pacaleasca pe oameni.

    "Anul 2012 este an electoral. Urez tuturor succes dar as vrea sa spun un singur lucru. Unii dintre noi ne gandim daca mai candidam si daca, intr-adevar, asta trebuie sa facem, pentru ca, decat un parlamentar degeaba, mai bine un membru de partid cu un loc de munca onest", a declarat Adriana Saftoiu.

    Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a constatat incetarea calitatii de deputat a Adrianei Saftoiu si a declarat vacant locul de deputat in colegiul acesteia.
    =========================
    Si noi am crezut ca vor schimba "macazul", dar ne-am inselat!
    S-au invatat sa profite la maxim de pozitia de parlamentar, stiu multi ca asta este ultima, iar MUNCA la parlament ... le ce le-ar mai folosi?
    USL nu are doar o problema,
    USL risca sa piarda cu brio alegerile!
    Poate ca Ponta si Antonescu ... asta sa le fie MISIUNEA!
    Banuieli am demult, PROBELE incep sa se adune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cititi cu luare aminte:
    =======================
    [roarmy230] cedo
    ================
    FROM:ujica ionel
    TO:roarmy230 Message Thursday, March 8, 2012 1:34 PM

    Va supun atentiei urmatorul aspect:
    1. Regula este ca trec cativa ani de la introducerea actiunii pana la solutionare.
    2. Tot ca o regula motivarile deciziilor sunt de o inalta tinuta.
    3. Dintr-o data plangerile la CEDO pe problema reducerii salariilor bugetarilor si desfiintarii pensiilor speciale sunt solutinate in mai putin de 6 luni.
    4. Motivarea este aproape identica cu motivarea ccr.
    5. Vizita presedintelui CEDO la Bucuresti.
    6. Aceste masuri prin care sunt afectate drepturi fundamentale se aplica in premiera in Romania (notorie rabdarea romanului - mamaliga care nu explodeaza).
    7. CEDO nu s-a pronuntat cu privire la discriminarea creata printr-o practica neunitara a instantelor interne (solutiile contradictorii ale curtilor de apel), sesizand doar guvernul Romaniei.
    Coroborati punctul 3 cu punctul 7 si o sa vedeti ce ne asteapta de-acum in colo la curtile de apel si de ce s-a grabit CEDO sa se pronunte.
    Celelate puncte vor sa atraga atentia ca nimic nu este intamplator, ca blamata ccr a actionat nu de capul ei, ci ca instrument de implementare a globalizarii = neototalitarismului, unde in locul fortelor de represiune clasice va fi folosita justitia.
    Devine evident ca democratia isi traieste ultimele clipe si ca vor fi activate relatiile de tip feudal, desigur adaptate la societatea din mileniul III:
    1. iobagie = legarea omului de nevoi artificial introduse in constiinta lui; legarea de credite, de mai multe locuri de munca etc. = mai multa munca - mai mult profit pentru cei puternici.
    2. inchizitie = ii va locul justitia care in numele asa-zisului interes general va ciunti din toate drepturile fundamentale consacrate de sistemul democratic. (unele decizii vor avea efectul arderii pe rug).
    3. Nobili = grupul celor 300 (e varful icebergului).
    4. ingradirea spirituala = ACTA.
    5. supraveghetorii de pe plantatii = implanturile de microcipuri.

    Ma opresc pentru ca ma apuca groaza.

    Solutia: priviti la miscarile de protest din intreaga lume; de modul in care vor evolua aceste proteste va depinde libertatea noastra.

    Ionel Ujica
    ===========
    Felicitari, D-le Ujica!
    Concluziile domniei voastre privind CEDO, merita cunoscute!
    Mai bine mai tarziu, decat niciodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai usor cu felicitarile !
      Concluziile lui Ujica sunt similare cu actiunea guvernului legata de L119 - Nu face ce-i convine , care va sa zica NU_I BUN!! sniper one

      Ștergere
    2. domnuuuu... Ujica a toate stiutor.De ce nu cereti o functie la CEDO??
      Don Corleone

      Ștergere
    3. Pt. Cultu` lu` peshte!
      Unde e apostrofu`? La CEDO?
      ZSA

      Ștergere
  5. sniper oane & don curliuane = DOI BOI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La curu_lu'_leon mai merge folosirea acestui nume ... pentru ca si el si-l foloseste mai des (desi are si el mai multe "infatisari") ...
      Dar la celelalt (asa cum spui) bou , cel mai folosit nume de catre el insusi este cel de "cezar" ... celelalte infatisari pe care si le ia (am umplut o pagina format A5 cu acea lista) le foloseste mai rar ...

      Am obiectii si asupra "cantitatii" pe care o reprezinta cele doua personaje ... "DOI BOI" este cam putin pentru cit de multa "caterinca" fac , peste tot , cele doua "patzachine" ... asa ca propun multiplicarea numarului DOI cu un factor care sa reflecte adevarata lor "contributie" la discutiile purtate peste tot pe unde "bintuie" ...

      Stati sa vedeti citi vor fi atunci cind o sa apara si "motanelul turbat" , precum si steli p-ulea ... sa vedeti atunci scandal , si "hahaiala" ...

      Ștergere
    2. ..departamentul tehnic cd/ sscmnd in actiune ! Luati notite!!

      Ștergere
    3. Admin zice/Mai mult, s-a deschis acum si o alta Cutie, a Pandorei!
      Nu dezvolt subiectul.
      Cine are cap, va pricepe singur!
      Ma rog sa nu am dreptate!
      Admin
      De ce nu dezvoltati subiectul ? Poate nu-i prea tarziu!!

      Ștergere
    4. Admin, io zic sa dezvolti subiectul ca e unii asa ca mine si ca Cezar care avem capul mai mic, asa ca o nuca, iar logiga la Czar deloc nu se in buca!

      Ștergere
  6. Moraru Dan spunea...Blogul lui Plano 10":
    8 martie 2012, 16:37
    Este vorba de 5 doamne din judetul Covasna care au avut functii de grefier si au iesit la pensie in baza Legii nr. 567/2004, ca lege speciala. Cuantumul pensiei lor calculat in baza legii respective reprezentand in medie 80% din ultimul salariu brut incasat anterior pensionarii. In speta in cauza CEDO a respins ca inadmisibil capatul de cerere referitor la incalcarea art.1 (dreptul de proprietate) din Protocolul nr. 1 la Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale. Curtea a amanat insa examinarea plangerii reclamantelor in ceea ce priveste incalcarea drepturilor protejate de art. 6 (dreptul la un proces echitabil) si art. 14 (interzicerea discriminarii) din Conventie.Dosarul inaintat la CEDO de catre sindicatul grefierilor, care cuprinde aproape 300 persoane din randul personalului auxiliar instantelor si parchetelor, are numarul 14387/2011. Acest dosar se afla in prezent la Camera Superioara 3 a CEDO pentru fixarea termenului si modului de judecata (pilot/cu celeritate sau obisnuit). Aceste aspecte au fost omise din stirea de mai sus. Oricum, situatia personalului auxiliar din instante si parchete nu este identica cu cea a militarilor/politistilor. Grefierii au intrat in 2004 pe legea speciala venind de pe un sistem de pensii contributiv si nu necontributiv, cum este considerat cel al militarilor. In plus, sistemul pensiilor militare de stat, care avea la baza Legea nr. 164/2001, se incadra perfect sistemelor ocupaţionale de pensii guvernate de Directiva 86/378/EEC, amendată prin Directiva 97/96/EC adoptată în considerarea jurisprudenţei Curţii Europene de Justiţie. Daca statul roman doreste sa se conformeze reglementărilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mult trimbitatul dialog USL-CNSC (adica cu sindicatul ala de 30.000 de membri care acum conduce o formatiune de 500.000 de membri) a avut loc iar fuhrer-ul dogarian il anunta victorios in doua rinduri:

    „Cu data de ieri, 07.03.2011, am prezentat opozitiei politice (copresedintilor USL) punctele noastre de vedere comune, ca baza pentru incheierea unui contract social cu obligatii reciproce.”

    Cine il mai crede o face pe propria raspundere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stii cita dreptate ai inceput sa ai!
      E tirziu, e tirziu la mine-n suflet,
      E tirziu. e prea tirziu la tine-n gind
      Impartasim aceeasi taina, dar nu se stie pina cind!

      Ștergere
    2. Sigur, Dogaru nu minte, are dreptate!
      A "prezentat" ce spune pe internet (pe blog), cel putin, iar daca PONTA si ceilalti vor sa vrea, au unde sa citeasca!
      Dar nu inteleg ceva: totusi, cine a cerut INTALNIREA?
      S-a spus ca PONTA, deoarece ar fi cel mai "destept", dintre politicienii care inca nu inteleg ce "forte" noi au aparut!
      Iar cea mai tare din parcare, CNSC, sub faldurile FCD/CD/SCMD!!!

      Ștergere
    3. Eu propun ca Ponta si Antonescu, sa-si ia "notite"!
      Punctele de vedere comune sunt al dracului de multe si deloc usor de tinut minte. Mai ales ca unele ... rescriu economia, istoria, geopolitica, si chiar fenomenele paranormale!
      Uhuuuu ... dracii i-a gasit!

      Ștergere
    4. UNPR - cu tot respectul , singura si cea mai tare varianta!!

      Ștergere
  8. "UNPR - cu tot respectul , singura si cea mai tare varianta!!"
    Nu zau Hotzanule...Ti-a marit chelnerul cumva "stagiul de cotizare" la bugetul de pensii? Cred c-ai dat in mintea Maimucei, cea de pe urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana si profele din Bucuresti se dantuiesc cu Gen. Ontanu la Bambu !! Mai vreti si alte pareri ca UNPR e viitorul ?? NIKK

      Ștergere
    2. Nikk -adevarat sau fals: UNPR = Don Coor...& Czar & comp!
      Dreptate avea dna. Mona Pivniceru: " Daca ar fi dupa contributie nu ar avea dreptul la pensie nici militarii, nici politistii, nici serviciile secrete..."(citat aproximativ).
      Pt. Cezar: Ne facem cu...ului de ris daca spunem ca pensiile noastre sint corecte avind la baza "principiul contributivitatii".
      NOI am contribuit cu 5% incepind cu 01.04.2001, cind contributia la pensia suplimentara s-a transformat in CAS.
      Ia ginditi ca in toata perioada de activitate ati/am fi avut salariile/soldele/veniturile brute mai mici cu minim 10.5&(CAS)!
      Concluzie: cum poti sa crezi ca "s-a facut dreptate"?! Cum este posibil sa beneficieze de conditii speciale cei care consumau o cutie de crema de ghete in doi ani de zile in comparatie cu "talpasii" carora o pereche de cizme abia le ajungea un an?!! Asta à propos de indreptarea unui rau cu un rau si mai mare!
      UNPR = 0 (barat/taiat in patru/cit roata carului, etc.)

      Ștergere
    3. Mai istetule,s-o pupi undeva pe moldoveanca ta urata si antisociala,s-au dat explicatii in mass-media ce si cum cu contributia asta si s-a spus ca si veniturile care n-au fost impozitatete 'special'pentru pensii intra la fel ca celelalte deoarece pentru orice venit obtinut la data respectiva "s-a pus umarul"la economia si dezvoltarea tarii,in aceasta categorie intrand si fostii membrii CAP[vreo2 mil],iar Armata si celelalte structuri chiar daca nu ar fi produs nimic au asigurat linistea si paza tarii[iar aceasta este pentru tine munca patriotica,mai dobitocule]Legile de atunci au fost facute cu"cap"si erau in concordanta cu legile tuturor tarilor,nu veni tu cu idei ale proastei aleia care n-are nimic de-a face cu normalul.Ar fi cazul ca inainte de a vorbi sa te speli pe dinti si pe creier ca tare mirosi a PROST.

      Ștergere
    4. Sunt de acord cu tine T-2 ! In plus ii spun narodului ca daca nu i s-ar fi retinut contributia ,,LA SURSA" ar fi avut solda cu 10% mai mare ! E un retardat mintal!! Sniper one

      Ștergere
    5. Iti pierzi vremea, Cezarica,cu toti retarzii.

      Ștergere
    6. Ba astia 2, Chigru si Maimuca, daca nu dati de-acu inaint parola, va pushc lighioane salbatice ce sunteti! Unde va credeti voi, pe toloaca aia de blog a Maimucei?

      Ștergere
    7. Sa inteleg ca tu esti "maimucosul" sau esti statuia idiotzeniei.Isten bosomeg!

      Ștergere
    8. @12;59
      Cum e vremea la Hurziceni? Craaa, craaa, craaa!!!

      Ștergere
    9. Staaaaai ! Cine plimbe? Un prostovan ! Atunci plimbe mai departe!!!

      Ștergere
    10. AnonimMar 8, 2012 09:36 PM
      "... Ar fi cazul ca inainte de a vorbi sa te speli pe dinti si pe creier ca tare mirosi a PROST."

      Cu siguranta te uitai in oglinda. Si uite asa ai aflat cum esti! Si cu siguranta au aflat cum sint toti cei care nu fac diferenta intre salariu/solda si venituri, intre contributie si impozit! E "ca si cum ai fi..destept"!

      Ștergere
  9. INTERVIU – Director CURS: PP-DD a avut o creştere constantă şi semnificativă
    ========================
    Este dificil să faci predicţii cînd mai sunt cel puţin două luni pînă la alegerile locale şi peste şase luni pînă la alegerile generale. Actuala opoziţie se aşteaptă să capitalizeze pe seama nemulţumirilor populare şi a protestelor din ianuarie 2012. Unele sondaje au înregistrat o uşoară creştere a intenţiilor de vot pentru USL în luna ianuarie. Este posibil să fie o reacţie de moment în cazul USL. De cealaltă parte, PD-L-ul pare să fie înregistrat un recul în opţiunile de vot; rămîne de văzut în ce măsură va reuşi să îşi revină. După principiul “cînd doi se ceartă al treilea cîştigă,” formaţiunea politică care, potrivit sondajelor CURS, a înregistrat o creştere constantă semnificativă în 2011 a fost Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD). Creşterea sa nu este surprinzătoare avînd în vedere condiţiile economice actuale, structura socială a publicului televiziunii lui Dan Diaconescu şi populismul extrem al PP-DD. Principala problemă a acestui partid este legată de lipsa unei structuri organizatorice adecvate în teritoriu şi lipsa de candidaţi, care vor afecta scorul pe care îl va obţine în alegerile locale şi generale. Oricum primele alegeri se vor desfăşura în cheie locală; sondajele noastre la nivel local arată faptul că unii primari PD-L stau foarte bine în intenţiile de vot dar partidul stă foarte prost. E posibil ca primarii să tracteze partidul dar e dificil de speculat cît de mult vor reuşi să facă acest lucru. Oricum, în lunile mai şi iunie mă aştept să reînceapă circul electoral, cu promisiuni SF din partea candidaţilor, spectacole în aer liber, mici şi grătare, găleţi, ulei, zahăr şi bani sub formă de pomeni electorale. Vor exista acuzaţii şi cu privire la încercările de fraudare a alegerilor de către actuala putere. Din păcate, unele dintre aceste acuzaţii sunt hrănite şi de unele instituţii de stat. Bunăoară, INS-ul a dat publicităţii rezultatele provizorii ale ultimului Recensămînt, potrivit căruia numărul persoanelor plecate din ţară pe o perioadă îndelungată (cel puţin 12 luni) era de 910.264; cifra este surprinzătoare întrucît potrivit altor estimări făcute de organisme din Italia şi Spania sau de Eurostat, circa 2,5 milioane de romani s-ar afla în prezent la muncă în străinătate. Evident nu toţi au drept de vot, nefiind majori. Totuşi, INS ar trebui să lămurească aceste diferenţe şi să fie mai clar cu privire la definiţiile utilizate. Dacă nu ştim exact cîţi adulţi cu drept de vot se află în ţără, cum mai putem calcula rata prezenţei la vot în interiorul graniţelor ţării? Eu cred că Imperiul Roman avea o evidenţă mai clară a cetăţenilor sai. Astfel de neclarităţi precum şi bîlbele stupefiante ale şefului INS – care încă se mai află în funcţie!!! – nu fac decît să alimenteze suspicinile referitoare la posibile fraude electorale şi să vicieze întregul proces electoral.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat despre coruperea alegatorilor sa stii ca si mituitul si mituitorul sunt penali asa ca nu mai vorbi de fraudarea alegerilor ci de prostirea si naivitatea alegatorilor.

      Ștergere
  10. Mei ia auziti voi acilea cum se lauda Czar Maimuca portocalie-zis si Patrik Shorik, sniper one, pe infomondo:
    "Patrik says:
    Martie 9, 2012 at 2:49 pm

    Atata timp cat eu , care am fost toata viata la o unitate operativa de linia ,,intai” si nu am speciale(50%) dacat pentru functiile cu titulatura de ,,comandant” nu pot sa te cred ca spui adevarul adevarat !!"
    Mei, mei ce mincinos, ce papagal vopsit! Se vede ca-i de-al lui Bese scu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, maimuca de Cezar a fost la intins liniile electrice impreuna cu prietenul lui ala din Urzicati, tigri lui peshte.

      Ștergere
    2. Bai tontilor ,voi aveti habar ce-i cu notiunile asta ! Sau birou,birou,birou..sniper one

      Ștergere
    3. Ma ,da prost te-a avortat ma-ta.

      Ștergere
    4. Mei, Cezar a intins "liniile" ca sa aiba unde ateriza "tigrul" croncanitor din Hurziceni, care raspunde la apelativul "craa, craa, craa!"

      Ștergere
  11. Daca alegerile vor fi castigate de cine trebuie, TOATE PENSIILE se vor calcula prin impartirea numarului de puncte la 30. LA 30!!!! Atunci sa va vad. DREPTATEA NU ESTE INCA TOTALA. EA VA VENI!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa se faca dreptate la to(n)ti, toate punctele trebuie impartite la 100.

      Ștergere
    2. Este corect ! Mai putin la cei care au iesit cu OG7 si au avut sub 25 de ani la momentu trecerii in rezerva!!

      Ștergere
    3. DREPTATEA NU ESTE INCA TOTALA. EA VA VENI!!!!
      ==============================
      Habar nu ai cat adevar graiesti!
      Pensiile, incet, incet, nu se doreste a mai fi gestionate de stat. Cu alte cuvinte, se pare ca nu vor fi departe vremurile cand statul va sterge definitiv din atributiile sale, aceasta sarcina. Ca etape intermediare, pensiile vor fi mereu ciuntite, platite cu mari intarzieri etc.etc. Problema este globala! Batranii sunt o povara imensa, de care trebuie scapat cumva, in contextul celor peste 7(sapte) miliarde cetateni ai planetei!

      Ștergere
    4. DREPTATEA NU ESTE INCA TOTALA. EA VA VENI!!!!
      ==============================
      Si totusi!
      In al 13-lea ceas, inca ar mai fi solutii si pentru batrani.
      Inca fiecare stat, natiune, fara discutii si Romania, ar avea posibilitati sa asigure cel putin un trai decent acestora, inclusiv persoanelor cu dizabilități. Problema este ca nu se vrea! Va dau un singur exemplu din tarisoara noastra, numita Romania: recent am vazut un reportaj la TV despre un CAMIN PENTRU BATRANI asa zis de 5 stele, intr-o comuna, care de doi ani sta cu lacatele pe usi, desi s-au cheltuit fonduri uriase, inclusiv UE. De ce asa? Pai simplu: exact ce spuneam! Nu se doreste ca batranii sa beneficieze! Nemernicii s-au inregistrat in "scripte" cu marea "realizare", dar in realitate este un ZERO BARAT, o investitie fara noima! Eheee.... Si cate mai sunt!

      Ștergere
    5. Cămin de cinci stele pentru vârstnici, de doi ani fără nici un bătrân
      de Daniela MICUŢARIU

      Centrul de asistenţă socială pentru persoane vârstnice din comuna Todireşti, considerat de cinci stele, după dotările pe care le are, este de doi ani de zile cu lacătul pe uşă. Nici un bătrân nu i-a trecut pragul, şi asta pentru că bătrânii satului, pentru care a fost construit centrul, sunt prea săraci să obţină un loc în cămin.
      Bătrânii înstăriţi, care şi-ar permite luxul de a sta în centrul de la Todireşti, oameni care după calculele Primăriei Todireşti ar putea să plătească, lunar, câte 1.600 de lei, nu sunt primiţi pentru că nu au domiciliul în comună.
      O poveste tristă care continuă la Todireşti în defavoarea oamenilor care aşteaptă să fie internaţi într-un loc liniştit, la bătrâneţe.

      Bătrâni cu pensii de peste 1.600 de lei
      Primăria a mai solicitat şi externalizarea serviciilor şi permisiunea de a putea încheia parteneriate cu ONG-uri interesate de căminul de bătrâni de lux de la Todireşti. Deocamdată, la Primăria Todireşti, după cum ne-a spus primarul Avram, „nu a venit nici un răspuns scris în această privinţă. Ni s-a spus doar că s-au făcut demersuri mai departe, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi se aşteaptă un răspuns favorabil”.
      Primarul a precizat şi faptul că instituţia pe care o conduce nu are fonduri pentru a suporta plata salariilor cu personalul şi întreţinerea centrului social, motiv pentru care nu pot să-l facă funcţional. „După calculele noastre, un beneficiar care ar vrea să stea în acest centru ar trebui să participe cu 1.600 de lei lunar. În localitate, majoritatea bătrânilor au pensii mici. La data aprobării proiectului, în 2005, erau mai mulţi bătrâni pe lista de aşteptare. Unii dintre ei au murit între timp. Alţii au pensii foarte mici. Mai avem un singur bătrân, în vârstă de 78 de ani, care stă acum în chirie şi ar putea beneficia de serviciile centrului, dacă acesta va fi deschis”, a completat primarul Avram

      Capacitate maximă, 12 bătrâni

      În căminul de lux pentru bătrâni din Todireşti, în care s-au „băgat” peste 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), bani de la Fondul European de Dezvoltare Regională (contribuţia Primăriei Todireşti fiind de 0,5 milioane de lei) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, care a aprobat peste 0,6 milioane de lei pentru „modernizarea, dezvoltarea şi echiparea căminului rezidenţial pentru persoane vârstnice şi vulnerabile – Todireşti”, ar putea să fie îngrijiţi 12 bătrâni.
      Printre condiţiile pe care le-a impus finanţatorul acestui proiect de la Todireşti se numără şi aceea că cinci ani de zile nu trebuie să se schimbe destinaţia construcţiei. Primarul Avram ne-a spus că centrul trebuie să fie dat în funcţiune cât mai repede, adică să aibă beneficiari şi personal care să-i deservească, altfel primăria poate pierde clădirea.
      „Totul arată ca în Occident...”

      Primarul Gheorghe Avram ne-a spus că istoricul acestui centru a început în anul 2005, printr-un proiect iniţiat de primărie, proiect care prevedea ca centrul de bătrâni să fie destinat doar persoanelor vârstnice din comună.
      „În anul 2008, s-au finalizat lucrările la centru, dar mai trebuiau bani pentru dotări şi amenajarea spaţiului din jurul centrului, circa 10 ari. Am făcut un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi am obţinut bani. Până în 2010, în septembrie, s-au achiziţionat televizoare în fiecare dormitor, mini frigidere, telefon, s-a dotat bucătăria, sălile de recuperare (scaune cu rotile, paturi speciale pentru bătrâni, aparate de gimnastică medicală). Totul arată ca în Occident. Căminul are centrală proprie, spaţiu de agrement în jurul căminului”, a declarat primarul comunei Todireşti.

      Ștergere
    6. „Nu vreau să dau toată pensia la centru”

      Petru Bomas este singurul bătrân din Todireşti care este pe lista de aşteptare pentru un loc în centrul de lux. Nu are o pensie de 1.600 de lei, dar, având în vedere că nu mai are familie, stă în chirie într-o locuinţă din comună şi este îngrijit de vecini, ar putea să fie primit în centru. Bărbatul are 78 de ani şi de peste 20 de ani i-a fost amputat un picior. Poartă o proteză, dar care nu-i este de mare folos, mai ales că trebuia schimbată cu mult timp în urmă. Singura nemulţumire a bărbatului, cu privire la internarea în centrul social, este aceea că nu vrea să dea toţi banii din pensie, adică 1.230 de lei. „Unii zic să merg la centru, alţii spun să nu mă duc. Vreau să-mi rămână şi mie un bănuţ din pensie. Nici acum nu-mi face nimeni treaba degeaba. Plătesc să-mi facă curat, să-mi aducă mâncare şi nu mă plâng”, ne-a spus bărbatul.

      „Să aducă bătrâni din altă parte şi să-i dea drumul odată”

      Pe de altă parte, oamenii din comună sunt de părere că centrul pentru bătrâni este util, în măsura în care sunt oameni care pot să se interneze în acest centru, adică au pensii mari. „În comună sunt oameni cu pensii de CAP, până în 300 de lei pe lună... De unde să dea 1.600 de lei pe lună. Singura soluţie ar fi să fie primiţi bătrâni din tot judeţul, bătrâni înstăriţi, ca să poată da drumul la centru şi să se ofere câteva locuri de muncă”, ne-a spus Vasile Bejenaru, în vârstă de 43 de ani, din Todireşti.
      Asistenta medicală Norica Bejenaru ne-a spus că la momentul în care s-au demarat lucrările la centrul de bătrâni erau alte vremuri, „primăria avea alte fonduri, nu era nici criza asta. Acum nu mai avem nici bătrâni care să solicite un loc la centrul social când au auzit că trebuie să dea atâţia bani. Să aducă din altă parte şi să-i dea drumul odată. Sunt bătrâni care au nevoie de ajutor, dar au pensii mici”.
      Ca să funcţioneze căminul de cinci stele, primăria ar trebui să angajeze şi să plătească din bugetul local personal pentru căminul de bătrâni (asistenţi sociali, infirmieri, asistenţi medicali, bucătari, medic, psiholog, paznic, om care să lucreze la centrala termică), cel puţin zece oameni.

      http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-02-07/Camin-de-cinci-stele-pentru-varstnici-de-doi-ani-fara-nici-un-batran#ixzz1odqcqDIy

      Ștergere
  12. ahaa deci e revista presei!!
    Don Corleone

    RăspundețiȘtergere
  13. Suntem o natiune bolnava din toate punctele de vedere...

    RăspundețiȘtergere
  14. 20 de MILIARDE cheltuiti in cel mai nobil scop!
    20 de MILIARDE, de care s-a ales praful!
    DA! Vinovatii, merita CONDAMNATI la moarte!
    Nu atat pentru irosirea banilor,
    cat pentru imbecilitatea de care dau dovada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma uit si ma minunez!
      Vad o ditamai hardughie de cladire,
      dar aflu cu surprindere ca era destinata
      doar pentru 12 batrani, cu pensii de minim 1600 lei!
      Alooo, cate asemenea locatii mai avem in Romania?
      Ce este cu acest mastodont si ce se va alege de el peste 5 ani?
      (NOTA: peste 5 ani, nenorocitii ii pot schimba legal destinatia!)

      Ștergere
    2. Peste 5 ani va fi un ..frumos hotel de 5 stele !! Care-i problema ? Intrebare : cine va fi propietarul?? Sniper one

      Ștergere
  15. Sa ridem cu dogarienii

    SCMD Botosani cere la 03.03.2012 un drept la replica (!?) pentru o emisiune TV pe care nu a vazut-o:

    „Va rugam de asemenea, sa ne puneti la dispozitie inregistrarea acestei emisiuni pentru a ne informa asupra continutului, intrucit nu am avut posibilitatea sa o vizionam in direct si nici in reluare.”
    Cu deosebit respect si consideratie,
    PRESEDINTELE FILIALEI 1 BOTOSANI
    A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
    Col.(r)
    Mircea COMANECI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tataie, te-ai deshteptat? Ti-ai luat hapurile de tinere de minte? Ce e asa de interesant in ce-ai postat? Vezi de te descheie la prohab cind te duci sa te mictzionezi!

      Ștergere
    2. @mircea comaneci

      pentru col. "botseni" cu sabia de lemn
      iti recomand eTvOnline.ro(gasesti orice emisiune doresti(si cam toate posturile TV) in direct,sau in arhive,dar mai intai trebuie sa inveti ca un calculator nu se opreste scotand sigurantele apartamentului.
      Poti incerca de asemenea "SopCast" colonele din epoca de piatra.
      Poate asa te mai lasi de scris scrisorele idioate
      Don Corleone

      Ștergere
    3. Mei borta cu..lui de leu, mai ai fratzi? Du-te si fa un rond in jurul fabricii de salam. Vezi sa nu te haleasca maidanezii-de fapt au si de unde.

      Ștergere
    4. @ Don Corleone Mar 10, 2012 01:49 AM

      Cineva a uitat "ca calculatorul" lui ultra-destept nu putea sa "scrie" simbolul pt. euro? Si te mai dadea tare si la unul care te invata! Rusinicaaa!

      Ștergere
  16. Hasta cu căminul de bătrîni din Todireşti nhu-i un caz hizolat. Sâ vedeţ voi chîte aşa zîsî aşăzăminte "sociale" s-au construit din banii fraierilor phe lîngă biserici...Tăte bhune şî frumosî dacâ popii s-ar gîdi la cei hamărîţ, da nu ei nu sî gîndesc decît cum sî-ş umpli maţăle cît mai mult hoţîî. Huite la mine hîn parohie, popa o făcut un cămin di bătrîni, da nu pentru cei oropsîţ. Nu, numai pentru hăia care au pensie mai mari dhe 10 milioani dhe cei vechi. Şî ca sâ vez, câ tătă famelia popii hare foncţîi acolo. De la nevastî-sa şî pînâ la ultimu lui neam.
    Hasta nu-i hadevărata credinţâ, hîi o escrocherii.
    Ţara hasta puti mhai thari decît un hoit. Tăt hîi putrid; dhe la capii Bisericii sî pînâ la ultimu henoriaş...

    RăspundețiȘtergere
  17. Oare la cine face trimitere acest articol ?

    vineri, 9 martie 2012
    Victimizarea - mit sau realitate ?

    „Incercăm de ceva timp, la nivelul mun. București și jud. Ilfov să urnim ceva, să instaurăm un, real, climat de dialog cu rezultate benefice pentru filialele noastre.
    Ne lovim însă de o încrâncenare deșanțată a câtorva membri de sindicat (cu funcții sau fără dar cu vechime “matusalemică” în sindicat),…
    Mai nou, ne lovim de o idee, tâmpită, despre o așa-zisa destabilizare a sindicatului prin acțiuni de dialog între filiale. Adică, dacă se organizează o întâlnire, o ședință, o conferință, o masă rotundă (pătrată, rombică, etc.) la care participă membrii de sindicat (cu funcții sau fără) bine intenționați, cu verticalitate morală, înseamnă că “se pune“ de un “puci“, de o “lovitură de palat”…..
    Mai nou, nu mai ai voie sa vii cu idei sau soluții spre binele sindicatului, dacă aceste idei, soluții sunt rezultatul unor acțiuni de tipul celor mai sus amintite.
    Cele mai “apreciate” idei, soluții, sunt ale unor “lideri” care gândesc “profund” dar, de unii singuri, sunt ale unor așa-ziși specialiști (cu acte sau fără) în ale organizării, justiției, finanțelor, resurselor umane, etc.”

    Președintele SCMD - Filiala Sector 6
    Col.(r) Marian TUDOR

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da tataie, jos pe Dogaru dorim sa-l dam
      Si pe tine la "9" sa te internam!

      Ștergere
    2. ....la mea!alt colonel???bai frate astia-s ca ciupercile dupa ploaie,dar sunt senili
      Don Corleone
      PS Oare ce mai face tanti aia "plotonera"(Petcu??) cu microbuzul de colonei in subordine de la sectorul "ics" Banuiesc ca o duce bine si isi bate consortul(general) in fiecare zi.Bravo ei daca a gasit numai neispraviti
      Don Corleone

      Ștergere
    3. Curule_de_la_ion... du-te mai omule pe armya lui cetzarush ... ca-i mare seceta de comentarii pe-acolo ... si nici nu te vede nimeni ce prostii spui !...

      Ștergere
    4. Adrian Năstase a afirmat într-un cadru mai restrâns că după ce USL va câştiga alegerile se va reveni la pensiile ocupţionale pentru militari. Se lucrează la un proiect de lege în acest sens la care să cadă de acord partidele din opoziţie şi reprezentanţii pensionarilor din Sistemmul Naţional de Apărare. Este prima dată când un lider de calibrul acesta face o astfel de afirmaţie. Se pare că încep să dea roade protocoalele filialelor SCMD cu USL. Acest obiectiv nu ar fi fost prins poate ]n planul USL dac[ nu ar fi existat contactele la nivel filiale.

      Gata nu va mai ganditi la ......azilul de 5 stele!

      Ștergere
    5. @AnonimMar 10, 2012 02:02 AM
      Autorul e Neacsu si ai copiat citatul de pe blogul sau. Era frumos sa il pui intre ghilimele si sa dai si numele lui.
      Probabil ca nu iti place ce a scris in tot articolul.

      Ștergere
    6. Domn' Stelica, domn' Stelica fa lamba mai mica! Daca omul nu pune ghilimeaua, da-l in judecata la CNA!

      Ștergere
    7. @Stelian - ai dreptate ,,peste tot"!! Scuze nu pot sa-mi cer decat pentru lipsa ghiulumelelor si-a autorului!!

      Ștergere
  18. Acum inteleg de ce nu dormea Nastase noaptea. Se gandea la pensiile ocupationale pentru militari pe holurile DNA-ului. Tu esti raspandacul, dar cine e zvonacul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mei, mei l-ati vazut pe Nea Cashu, aici in dreapta in poza? Baiat gigea!Tuns, frezat si cu barbishonul aranjat! Ce mai...seamana un pic cu A.I.C. Cuza. Baiat frumos "ptiu, ptiu sa nu-i fie cu deochi", fara tilifon si halat de apv-ist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia o are de cand era flecau! Nu-i vedeti bretonul si barba neagra.....???!!

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri