Google Translate

duminică, 25 martie 2012

Una calda: Va invit sa cititi 50 de lucruri neobisnuite, pe care nu le stiai despre tine! Una rece:Vanzarile de mezeluri s-au prabusit, pe fondul mediatizarii injectarii cu saramura



Credeai ca te cunosti atat de bine incat secretele corpului tau, pur si simplu, nu mai exista pentru tine? Ei bine, vei fi surprins sa afli cat de putine lucruri cunosti, de fapt, despre propria ta persoana. Citeste cele 50 de informatii de mai jos si verifica-ti singur cunostintele generale. Vei afla, cu siguranta, ca trupul tau este un univers despre care nici macar nu iti imaginai ca poate exista.


* Persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de gudron pe an.
* Oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta.
* ADN-ul unui om contine 80.000 de gene.
* Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte.
* Un adult are mai putine oase in organism decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206.


** Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.
** Acizii digestivi prezenti in stomacul uman sunt atat de puternici incat pot dizolva zincul si coroda otelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrica a stomacului se innoiesc la maxim 3-4 zile, nelasand timp acizilor sa le dizolve.
** Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.
** Testiculele unui barbat produc 10 milioane de spermatozoizi in fiecare zi - suficient pentru ca acesta sa poata repopula planeta in doar sase luni.
** Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone - de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.


*** Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Ea poate acoperi, in cazul unui adult, o suprafata de 1,9 metri patrati. De asemenea, in timpul vietii unui om, acesta pierde pana la 18 kilograme de piele moarta.
*** Cand doarme, un om creste in medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineata sa revina la inaltimea initiala. Motivul este simplu... forta gravitationala care actioneaza asupra cartilagiilor.
*** Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii.
*** Muschii unui ochi se misca de circa 100.000 de ori pe zi. Pentru a ne imagina ce inseamna acest lucru, ganditi-va ca echivalentul unui asemenea efort pentru muschii picioarelor inseamna un traseu de 80 de kilometri in fiecare zi.
*** In 30 de minute, corpul uman degaja suficienta caldura incat sa poate fierbe 3,5 litri de apa.



**** O picatura de sange are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.
**** Ochiul uman percepe doar 90% dintre informatiile pe care le primeste.
**** Ovarele contin aproximativ jumatate de milion de ovule. Cu toate acestea, doar 400 dintre ele vor avea ocazia de a da nastere unei noi vieti.
**** Fiecare centimetru patrat de piele contine cel putin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt inofensive.
**** Numai picioarele contin peste 500.000 de glande sudoripare, glande care pot elimina pana la jumatate de litru de transpiratie pe zi.


***** Viteza cu care aerul este eliminat in timpul unui stranut este de cel putin 160 de kilometri pe ora.
***** In timpul unei vieti, un om poate produce pana la 24.000 de litri de saliva, suficient cat pentru a umple doua piscine olimpice.
***** Un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.
***** Capul unui copil cantareste cat un sfert din greutatea corpului acestuia. La maturitate, capul reprezinta doar a opta parte din greutatea trupului.
***** Unghiile de la degetele mainilor cresc, in medie, de sase ori mai repede decat cele ale picioarelor.



** ** Aproximativ 50.000 de celule din corpul tau au murit si au fost inlocuite chiar in timp ce citesti acest articol. Scheletul tau este unul nou la fiecare trei luni si ai o piele noua in fiecare luna.
** ** Fiecare centimetru patrat din pielea ta contine 6 metri de vase de sange, 3,5 metri de nervi, 1300 de celule nervoase, 100 de glande sudoripare si 3 milioane de celule.
** ** Pentru a te incrunta, esti nevoit sa folosesti 43 de muschi ai fetei. Pentru a zambi nu ai nevoie decat de 17.
** ** Din cele 206 oase ale corpului uman, mai mult de jumatate din ele se afla in maini si picioare.
** ** Inima unui om bate de aproximativ 3 miliarde de ori in timpul vietii acestuia.


*** ** Aorta este cel mai mare vas sanguin din corpul uman. In cazul unui om adult, ea are diametrul unui furtun de gradina. La polul opus se afla capilarele. Acestea sunt atat de subtiri, incat este nevoie de 10 astfel de vase, puse unul langa altul, pentru a egala grosimea unui fir de par.
*** ** Orice persoana pierde, in medie, 100 de fire de par pe zi si peste 10 miliarde de particule de piele moarta.
*** ** Ochiul uman este capabil sa distinga aproximativ 1 milion de culori diferite si sa obtina mai multe informatii decat cel mai performant telescop construit vreodata.
*** ** Atunci cand atingi un obiect, semnalul circula prin corp, prin intermediul nervilor, cu peste 200 de kilometri pe ora.
*** ** Un om inspira si expira de circa 23.000 de ori pe zi.


*** Locul in care parul uman creste cel mai repede este barba. Daca nu ar fi taiata periodic, o barba ar putea atinge pana la 10 metri lungime.
*** In prima luna de viata, un copil invata atat de multe lucruri, incat sinapsele din creierul sau cresc de la 50 de trilioane la 1 quadrilion. Daca si corpul sau s-ar dezvolta cu aceeasi viteza, copilul ar cantari 77 de kilograme dupa numai o luna de viata.
*** Stomacul unui adult poate cuprinde pana la 1,5 litri de hrana.
*** Unghiile si parul sunt alcatuite din aceeasi substanta: cheratina.
*** Degetele mari de la picioare sunt unele dintre cele mai importante structuri ale corpului nostru. Datorita acestor degete, un om isi poate pastra pozitia verticala si isi poate mentine echilibrul.


***** Barbatii mai scunzi de 1,28 metri si femeile mai scunde de 1,18 centimetri sunt considerati pitici.
***** Fiecare om isi indoaie degetele de 25 de milioane de ori intr-o viata.
***** Marimea inimii unui om este egala cea cea a propriului sau pumn.
***** Creierul uman genereaza intr-o zi mai multe impulsuri electrice decat toate telefoanele mobile din lume la un loc.
***** In corpul fiecaruia dintre noi traiesc bacterii a caror greutate insumata ar atinge cifra de 2 kilograme.


** Plamanul drept retine, intotdeauna, mai mult aer decat cel din partea stanga.
** Numai in gura, un om are pana la 40.000 bacterii.
**** In momentul nasterii, creierul unui copil contine circa 14 miliarde celule, numar care nu mai creste pana la sfarsitul vietii. Dupa varsta de 25 de ani, creierul uman incepe sa piarda pana la 100.00 de celule zilnic. Dupa varsta de 50 de ani creierul uman isi reduce simtitor volumul.
**** Femeile clipesc de doua ori mai des decat o fac barbatii.
**** Cele mai mici celule din corpul unui barbat sunt spermatozoizii
Sursa:
50 de lucruri neobisnuite pe care nu le stiai despre tine

===================================
======================
===========


===========
Vanzarile producatorilor de mezeluri s-au prabusit la inceput de an, in primele doua luni si jumatatea scaderile fiind cuprinse intre 20 si 50%, iar unul dintre factori a fost mediatizarea injectarii cu apa si sare peste limita maxima admisa a unor produse.

In februarie, inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit 3 tone si jumatate de bacon, pastrama, sunca sau pulpe de pui cu nereguli, de la un procent mai ridicat decat cel normal de apa si sare, la o cantitate mai scazuta de proteine, decat cea promisa pe eticheta.

„Mediatizarea acestor cazuri a dus la o lipsa generala de incredere a consumatorului in produsele de pe piata si l-a facut mult mai reticent, ceea ce afecteaza intreaga industrie si nu doar pe producatorii prinsi cu nereguli”,
 spune Radu Timis, seful Cris Tim si presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Potrivit asociatiei, vanzarile la raft au scazut cu pana la 50% la inceputul anului, si pe langa puterea de cumparare si situatia viscolelor din februarie si „avalansa” de informatii negative a impactat puternic business-ul.

Timis a spus pentru Wall-Street.ro ca situatia scaderii vanzarilor a determinat si reduceri de personal la nivel de piata, estimand ca numarul angajatilor a scazut cu circa 10% la nivel de industrie.

La nivelul intregului an, Timis considera ca pe piata s-a putea simti un impact pozitiv ca urmare a cresterii salariilor bugetarilor, dar „in niciun caz nu va fi mai bine” decat anul trecut.

Pe de alta parte situatia exporturilor arata mai bine in acest an. Producatorii de mezeluri au inregistrat cresteri de 15-20% a exporturilor. Mai mult acestia vad pietele externe ca pe o solutie de calibrare a vanzarilor mai slabe de pe piata interna. Oficialii Asociatiei Romane a Carnii (ARC) spun ca se fac eforturi pentru a demara exporturile si pe pietele din Rusia, China si Coreea de Sud in acest an.

Legat de situatia produselor care contin o cantitate mai mare de apa sau sare decat cea permisa, oficialii ARC spun ca „orice padure are uscaturi”, insa nu ar trebui judecata intreaga industrie dupa situatia unor producatori.

„Orice produs contine apa sau este injectat cu apa, insa exista o cantitate maxima permisa. Sunt produse, cum sunt cele uscate care au o cantitate mai mica si altele cum este parizerul care contin 70% apa. Noi respectam toate normele europene in domeniu si in plus facem investitii pentru imbunatatirea sigurantei produselor si pentru diminuarea cantitatii de E-uri”, spune Timis.

Cresterea TVA-ului la 24% este un alt factor care determina scaderea consumului. Oficialii ARC, ca si alte multe patronate din domeniul alimentar, cer reducerea TVA-ului. „Ar scadea preturile cu 16-20%, ceea ce ar insemna o relansare a consumului".

Legat de neregulile din compozitia alimentelor, membri asociatiei spun ca ei respecta legislatia europeana, iar toate produsele sunt verificate in laboratoarele proprii.

"Supermarketul ne face zile amare mai ceva decat orice autoritate", spun oficialii ARC. "In caz de nereguli supermarketurile sunt primele vizate de OPC, asa ca dincolo de Autoritatea Sanitar Veterinara si OPC, si supermarketul are o functie de control", mai spun reprezentantii asociatiei.
====================
==============
=======

56 de comentarii:

  1. Buna dimineata!
    Sa traiti bine!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Neatza buna tuturor, dar in primul rind la zoo! Neatza Maimucei,Chigrului, Curleonului si de asemenea Scorpio nului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serveste uun alupiguS in loc de cafea !!

      Ștergere
    2. Wau ! Ce monitor mi-am tras : Samsug - 22" poti mangaia artistele pe buric !Sniper one

      Ștergere
    3. Astuia cu sugiucul: alupigus de la Kunta Kinte;
      Czare, ti-a dat Oprea bonus? La asa o diagonala poti sa-i mingii live burlanul lui Kunta Kinte!

      Ștergere
    4. Cica si-a ,, tras ,, monitor ,,samsug 22,,...sa ti-o sugi linistit, de ce trebuia sa faci publica activitatea ??? Dar furtun ai ?

      Ștergere
  3. Cezare Maimucles pe unde umbli tilharule?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A ramas blocat printre mangrove..

      Ștergere
    2. Ia un alupiguS inainte de masa de seara!

      Ștergere
    3. Tu esti cel cu ,,samsug22,, ?? Ai reusit sa ti-o sugi ??
      Monitorul este poate SAMSUNG..

      Ștergere
  4. Topul celor mai nocive mezeluri. Vezi câte E-uri au fiecare
    ================================
    În compoziţia acestor preparate se găsesc până la 14 aditivi, conform unui studiu realizat de Asociatia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universității Transilvania din Braşov.

    „De aceasta dată, ANPCPPS România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piaţa românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri şi s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piaţa românească conţin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a căror eticheta a fost studiată, conţin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care să nu conţina niciun E", au precizat reprezentanţii organizaţiei.

    Peste 9 aditivi

    Salam de şuncă Ţărănesc (BIHARIA) - 14 E-uri
    Salam Pikant (Cris Tim) - 10 E-uri
    Salam de porc (Cris Tim) - 10 E-uri
    Salam Italian (Cris Tim) - 10 E-uri
    Salami Duo - salam in cascaval, salam nature (Zimbo) - 9 E-uri
    Salam de casă Extra (Aldis) - 9 E-uri
    Salam de vară (Cris Tim) - 9 E-uri
    Salam CARO Sandwich (Caroli) - 9 E-uri
    Salam de şunca ţărănesc (Aldis) - 9 E-uri

    RăspundețiȘtergere
  5. Lista mezelurilor cu 8 şi 7 aditivi
    ===================================
    Salam (Baroni) - 8 E-uri
    Salam uscat (Cris Tim) - 8 E-uri
    Salam de Casa (Cris Tim) - 8 E-uri
    Salam Victoria (Campofrio) - 8 E-uri
    Salam cu şuncă tărănească (Cris Tim) - 8 E-uri
    Salam de casa Extra - Matache Macelarul (Cris Tim) - 8 E-uri
    Salam italian rustic (Maestro) - 8 E-uri
    Salam cu şuncă tărănească (Maestro) - 8 E-uri
    Salam de vară extra (Aldis) - 8 E-uri
    Salam Montana (ALPINIA) - 8 E-uri

    Salam Rustic (C+C) - 7 E-uri
    Salam de vară (Maestro) - 7 E-uri
    Salam ardelenesc (Cris Tim) - 7 E-uri
    Salam vară (Campofrio) - 7 E-uri
    Salam vară dublu afumat (Campofrio) - 7 E-uri
    Salam Semenic (Caroli) - 7 E-uri
    Salam Anotimpuri (Maestro) - 7 E-uri
    Salam d'Alba (Elit) - 7 E-uri
    Salam Franţuzesc Kosarom (KOSAROM) - 7 E-uri
    Salam Canadian (C+C) - 7 E-uri

    Lista preparatelor cu 6 şi 5 aditivi

    Salam Sinaia, Salam Chorizo, Salam Potcoava (3 pack Cris Tim) - 6 E-uri
    Salam Turist (Cris Tim) - 6 E-uri
    Salam Palaciego (Campofrio) - 6 E-uri
    Salam de porc Kosarom (Kosarom) - 6 E-uri
    Salam de casa extra (Caroli) - 6 E-uri
    Salam de porc (Caroli) - 6 E-uri
    Salam Victoria Extra (Zimbo) - 5 E-uri
    Mini salam Sasesc Picant (Cris Tim) - 5 E-uri
    Salam Rustic (Cris Tim) - 5 E-uri
    Salam Saşesc mai mic (Cris Tim) - 5 E-uri
    Salam de vară uscat (Clever) - 5 E-uri

    RăspundețiȘtergere
  6. Produsele care au 4 şi 3 aditivi
    ================================
    Salam cu ardei (Twinner) - 4 E-uri
    Salam (Twinner) - 4 E-uri
    Salam din carne de curcan (Twinner) - 4 E-uri
    Salam Reinert Trapez (Reinert) - 4 E-uri
    Salam nobil (Carrefour) - 4 E-uri
    Salam de vară (Carrefour) - 4 E-uri
    Salam de vară uscat (Carrefour) - 4 E-uri
    Salam Polican (Pikok) - 4 E-uri
    Salam ţărănesc (Clever) - 4 E-uri


    Salam 1A (Dulano) - 3 E-uri Salam Veneţia (Dulano) - 3 E-uri
    Salam Carne curcan şi porc (Dulano) - 3 E-uri
    Salam Bistriţa (Pikok) - 3 E-uri
    Salami (Zimbo) - 3 E-uri
    Salam de vită (Carrefour) - 3 E-uri
    Salam Reşiţa (Pikok) - 3 E-uri
    Salam 4 anotimpuri (Zimbo) - 3 E-uri
    Salam Boemia (PIKOK) - 3 E-uri Salam Victoria cu şuncă de porc (Carrefour) - 3 E-uri

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar salamul lui maica-ta cate E uri are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba se vede ca tu esti produsul unui salam negru si cu E-uri!

      Ștergere
  8. Hadica-i dintr-un salam prost?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bey fratzilor azi e ziua cucului. Daca ati avut parale in boznar si ati auzit cintind cucu e bine c-o sa aveti marafeti tot anu. Daca ati patit ca Cezar caruia i-a cintat cucu negru dar n-avea o para la el(din cauza ca si-a luat plazma)e jale! Insemneaza ca Oprea v-a revizuit-o pe plus s-acu tre sa dati craitzarii inapoi. Sa nu ziceti ca nu v-am spus...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dati inapoi ...foarte bine ,de acum 10 ani!!

      Ștergere
    2. Nu si-a luat plasma, ci si-o suge, n-a spus SAMSUNG si samsug, fiti atenti la accent...

      Ștergere
  10. 10 lucruri interesante despre Tara Soarelui Rasare, care ne ajuta sa intelegem mai bine o civilizatie impresionanta:
    ================================
    1. La intrarea in fiecare casa japoneza, podeaua este ridicata cu aproximativ 15 centimetri, ceea ce indica faptul ca cei care intra trebuie sa se descalte si sa-si puna papuci. La intrarea in camerele cu podea din „tatami” (o podea traditionala facuta din paie de orez, cu margini din brocart), pragul este inaltat cu 2-5 centimetri, ceea ce inseamna ca si papucii trebuie lasati la usa. 2. Filmele de animatie japoneze reprezinta 60% din productia mondiala in domeniu. Si pentru ca Japonia are atata succes cu desenele animate, in tara exista aproape 130 de scoli pentru actorii care isi pun vocea pe aceste filme. 3. Japonia are procentul cel mai mare de locuitori in varsta din lume, respectiv 21%. 4. Arhipelagul japonez are in componenta 6.800 de insule. Peste 70% din populatia Japoniei locuieste la munte. Tara are, totodata, si 200 de vulcani. 5. Primii locuitori ai Japoniei au trait in Paleolitic, in urma cu 30.000 de ani I.H. 6. Speranta de viata a japonezilor este cu 4 ani mai mare decat a americanilor, respectiv peste 82 de ani. 7. Japonia este a doua tara din lume cu cea mai mica rata a omuciderilor. Cu toate acestea, tot in Japonia exista o padure recunoscuta in toata lumea pentru faptul ca este preferata de sinucigasi, perimetrul fiind impanzit de schelete umane. 8. Japonia a dat 18 laureati ai Premiului Nobel, in chimie, medicina literatura si fizica. 9. Carnea de cal cruda, denumita “basashi”, este o delicatesa in Japonia. 10. Rata de scolarizare in Japonia este de 100%, in consecinta rata somajului este mai mica de 4%.

    RăspundețiȘtergere
  11. 10 lucruri pe care poate nu le stiai despre GHEISE:
    =====================
    1. Un lucru care ar trebui sa fie stiut despre gheise este acela ca primele gheise au fost barbati. Nu este deloc o gluma! Barbatii “gheisa” erau cunoscuti sub numele de Honko si dansau pentru clientii lor in baruri si restaurante sau in camerele unde se servea ceaiul. 2. Termenul “gheisa” se traduce prin “persoana care iubeste arta“. Multi sunt de parere ca gheisele sunt de fapt prostituate. Nimic mai gresit. Daca tastati pe google cuvantul “geisha” prima definitie care apare este “o femeie de nationalitate japoneza care obisnuieste sa distreze barbatii prin conversatie, cantec si dans.” 3. Aceste femei erau invatate sa aduca bucurie celorlalti si desi multe erau curtezane, nu erau cosniderate prostituate. De fapt, multe gheise erau obligate sa participe la ceremonia numita Mizuage prin care unei Maiko (o gheisa aflata in perioada invatarii) ii era cumparata viginitatea de catre cel care oferea cei mai multi bani. Era considerat un gest de onoare in acea perioada. 4. Unul dintre lucruile pe care gheisele le invatau la cursuri era acela de a-si pastra intotdeauna anonimatul. Se pare ca acest fapt adauga un tip de mister gheiselor, lucru adevarat. 5. Momentul in care gheisa serveste ceaiul, iar maneca Kimono-ului ei abia ii descopera incheietura mainii, este de o senzualitate inexplicabila. Se pare ca are rolul de a-l starni pe barbat, care vede doar o mica parte din pielea ei alba, visand la mai mult. 6. Ceea ce le face pe gheise speciale este faptul ca ele te determina sa-ti lasi imaginatia sa zboare, fapt esential al acestei culturi. Din pacate, acest lucru este tot mai rar intalnit la femeile din ziua de azi care nu inteleg acest concept si unele continua sa-si arate in mod excesiv pielea. 7. Kimono-urile sunt realizate manual pentru gheise, acesta fiind creat sub propriile lor indrumari. Aspectul kimonourilor este diferit in functie de anotimp dar sunt absolut toate kimonourile sunt realizate din matase. Gheisele petrec aprozimativ 2 ore pentru a se machia, a-si aranja parul si a se imbraca in kimono. 8. Gheisele muncesc in Okyva, unde si locuiesc pana cand patrund in aceasta lume, alaturi de Okasan (matroana lor) si surorile (celelalte gheise). Desi sunt platite pentru treburile de menaj realizate in diferite case, mare parte din banii adusi de ele ajung la Okyva. Banii sunt utilizati pentru a costurile intretinerii Okiva. 9. In afara naturii sexuale a stilului de viata al gheiselor, nu numai ca ele nu pot fi considerate prostituate, dar nici nu au voie sa aiba relatii de lunga durata, atata timp cat decid sa devina gheise. Daca se casatoresc trebuie sa renunta la aceasta meserie. 10. Astazi numarul gheiselor este de aproximativ 1000-2000, pe cand in anul 1920 erau peste 80 000.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot din Japonia, 10 lucruri care au reţinut atenţia lumii după marele tsunami din 11 martie 2011.
    ======================
    1. CALMUL Nici o imagine cu lovituri in piept sau durere sălbatica. Durerea în sine a fost elevata. 2. DEMNITATEA Cozi disciplinate la apă şi alimente. Nici un cuvânt sau gest dur. 3. CAPACITATEA Arhitecţi incredibili ! Exemplu : clădirile s-au legănat, dar nu au căzut.
    4. GRATIA Oamenii au cumparat doar ceea ce aveau nevoie zilnic, încât toată lumea sa obţina ceva. 5. ORDINEA Fara jafuri în magazine. Fara claxoane şi depăşiri in trafic. Doar înţelegere. 6. SACRIFICIU Cincizeci de muncitori au rămas sa pompeze apa de mare în reactoarele N. Cum vor fi recompensati vreodată? 7. TANDRETE Restaurantele au redus preţurile. Un ATM nepăzit era nefolosit. Cei puternici aveau grija de cei slabi. 8. FORMARE Toată lumea ştia exact ce să facă ; batrani, copii ... Şi au facut exact doar ce trebuia. 9. MEDIA A manifestat o magnifica reţinere în buletinele de stiri. Nimic senzational. Doar reportaje calme. 10. CONSTIINTA În cazul în care se intrerupe curentul într-un magazin, oamenii pun lucrurile înapoi pe rafturi şi pleaca în linişte.

    RăspundețiȘtergere
  13. PE CAND STIRI CU CHIORU BETIV SI PADUCHEI PDLACI IMPREUNA CU IZMANARII TRADATORI AI ARMATEI LA PUSCARIE?

    RăspundețiȘtergere
  14. Alo,tataie scuteste-ne cu Japonia,subiectul era despre altceva,daca oricum ai amnezii pasagere...eutanasiaza-te!!!sau plimba-te prin parc!Daca tot iti pute in Romania,cara-te! si data viitoare fii la subiect tolomacule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romania? Care Romania?
      A mai ramas ceva de furat???

      Ștergere
    2. Ăștia suntem - țanțoși, blegi și triști". Romanie, trezeste-te!
      ====================================
      Poliția română, data afara din Schengen
      by Mihai Giurgea

      "Cum sa păzească poarta Europei, niște hoți?"

      Henk Jan Ormel, liderul partidului Creștin Democrat din Olanda, le-a explicat băbește ziariștilor de la TVR de ce se opune intrării României in Schengen (vezi știrea TVR aici): daca intrați in Schengen, sunteți frontiera externa. Ca frontiera externa, aveți si cheia de la ușa mea. Chiar daca aveți echipamente bune, echipamentele sunt manevrate de oameni. Daca oamenii sunt corupți, daca iau spaga ca sa lase pe cineva sa intre, atunci o sa mă trezesc in casa cu toți criminalii. Si olandezul are perfecta dreptate!

      Iată însa ce i-a răspuns chestorul Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen din MAI: cică, n-a fost decât un singur polițist arestat pentru trecerea ilegala a frontierei! Restul au fost arestați doar pentru…contrabanda.

      Adică nu ne-a prins nimeni la furat de boi: pana acum, ne-a prins doar la furat de…oua. Foarte tare! Tipic răspuns de hot. Adică voi va protejați unul pe altul si asta înseamnă ca sunteți curați, bai mafioților? Si cine s-a găsit sa se laude cu curățenia politiei? Tocmai Marian Tutilescu, cunoscut pentru abuzurile din Mehedinți si de la IGP (sub protecția lui Adrian Năstase). -urmeaza-

      Ștergere
    3. Politia româna: o banda de proxeneți, traficanți de droguri, cămătari.
      ==================
      •Cristian Ciocan, însuși purtătorul de cuvânt al Politiei Române (deci chiar "fața" Politiei) a stârnit un scandal săptămâna trecuta, prin legăturile sale cu interlopii. Pe Facebook a apărut o fotografie care îl arata distrându-se de minune la Bamboo, alături de Mihaela, o protejata a clanului Cămătaru. Mihaela este iubita lui Bogdan Niţă (poreclit Vulpe), un celebru traficant de droguri în cluburile de fiţe din Bucureşti (vezi știrea).
      •Celebrul Aurelian Șoric, seful politiei Piatra Neamț, plângea la capul interlopului asasinat Măraru si spunea ca după părerea lui, cămătăria nu este o infracțiune, pentru ca "toata lumea da bani cu camătă: si procurorii, si politicienii, si politia". Când presa a cerut demiterea lui Șoric, șefii de post din Neamț au amenințat ca își dau cu toții demisia in semn de solidaritate. Deci toți sunt la fel! Iar Neamțul e județ de granița. Deci nea Șoric e "paznicul" Uniunii Europene!
      •Seful lui Șoric, secretarul de stat Valentin Fătuloiu, a fost demis după scandalul mitei de un milion de euro, bani luați de la omul de afaceri Cătălin Chelu. Fiul chestorului Fătuloiu a fost si el descoperit ca cămătar (deci polițistul Șoric avea dreptate: toata lumea face cămătărie).
      •30 de polițiști bucureșteni au fost arestați recent pentru proxenetism, tortura si abuzuri. Doi au torturat şi au reţinut ilegal o femeie pe care o acuzau de prostituţie şi care era de fapt, culmea, chiar polițista acoperire. Femeia i-a înregistrat când au bătut-o și când i-au cerut bani ca s-o lase sa-si continue meseria: "Îţi trag o bucată de cazi în cap aici. Şi o să spun, n-am atins-o, domne. Cine îţi demonstrează? O să spună colegul meu că te-am atins eu? Că-ţi trage şi el un bocanc în cap. Ai înţeles?" (vezi știrea).

      •Alt polițist, George Voicu, subinspector la secția 17 din București, creștea canabis la el acasă, după care îl vindea cu ajutorul unui fost pușcăriaș si al unui cetățean american. Si mai grav e însa cazul agentului principal Gheorghe Curelea de la secția 14, care vindea cocaina de 20.000 de euro, zilnic.

      Exemplele pot continua la infinit, pentru ca Ministerul de Interne are 500.000 de angajați. Cați dintre ei sunt corupți? Toți, evident! Corupția polițiștilor începe chiar din Academia de Politie, de la spaga pe care o dau profesorilor ca sa fie admiși si sa ocupe după absolvire un post bănos. Pai cine e prost sa dea spaga, daca nu își recuperează "investiția"?

      Sindicatele funcționarilor pretind ca numai politicienii sunt corupți. Cică omul sărman ar fi…cinstit. E o minciuna! Corupție e si sus si jos. Fura si cei mici, si cei mari. Si cei bătrâni, si cei tineri. Fura si polițiștii, si vameșii, si inspectorii fiscali, si cei școlari, si judecătorii, si directorii de spitale. Fura toți bugetarii. Numele de funcționar public, exact asta înseamnă: hot. -urmeaza-

      Ștergere
    4. Soluția? Politia Româna trebuie exterminata!
      ========================================
      Mexicanii n-au putut nici ei sa stârpească corupția din Vama si din Politia de Frontiera. Si atunci au stârpit chiar instituțiile: pur si simplu le-au desființat. Cine le-a mai păzit frontierele? Armata, împreuna cu Politia si Vama americana.

      Si englezii își externalizează Politia către firme private, deși n-au probleme de corupție. De ce? pentru ca externalizarea economisește bani, iar Marea Britanie e in criza (vezi David Cameron unveils plans to privatise parts of police service).

      România ce mai așteaptă? Bani de salarii si pensii nu mai are, iar Politia Româna e cea mai corupta din Europa (si nu numai Politia: Vama si ANAF nu sunt cu nimic mai cinstite). Crede cineva ca mafioții din Politie pot fi reformați cu…vorba buna? Adică, daca ii bați obrazul lui Fătuloiu, renunța la 1 milion de euro spaga? Sau renunța sectoriștii la droguri si la curvele lor? Hahaha…

      Statul român nu va fi niciodată curățat de mafie, pentru ca statul este chiar mafia. Chiar daca ai intrat in sistem ca om cinstit, sistemul te obliga sa furi sau sa-ti dai demisia. Si nimeni nu-si da demisia. Ca sa distrugi mafia, trebuie deci sa distrugi statul: adică tocmai sistemul bugetar.

      Oamenii au ajuns la limita răbdării, iar autoritatea statului e zero: de aia au început sa-i agreseze pe polițiști, pe jandarmi, pe inspectorii ANAF si pe orice șpăgar oficial (vezi Inspectori de munca agresați).

      Aceste violente se vor înmulți: așa e si normal. Românii plătesc un munte de bani anual pentru "siguranța si încredere". Si ce le da statul in schimbul banilor? Niște pești, niște traficanți in uniforma. Pai prost e ala care-ti mai da vreun ban, nene statule!

      Mersi, dar nu mai am nevoie de serviciile tale. Hai pa!

      Citește si:
      De ce nu vrea șeful ANAF vameși germani? Mihai Giurgea | 21 martie 2012 at 6:58 PM | Categories: Politica si societate | URL: http://wp.me/pVvnV-Ba

      Ștergere
    5. +++ PDL-ac/tolomac,
      Cum e? Iti convine Romanica ta?
      Vezi ce ati facut din ea? Hmmm.... Ce zici? Cum ramane?

      Ștergere
    6. LAS CA_I BINE ! SA FIE PACE ! PUII SE FRIG LA ROTISOR ,BEREA CURGE INCLUSIV HOLANDEZA ETC !

      Ștergere
  15. Mai curdemaimuta, de ce bagi tu intreaga POlitie Romana in aceeasi oala?Vezi ca pentru instigarile tale poti sa raspunzi penal!Adica tu vrei desfiintarea Politiei de Frontiera si trecerea atributiilor acesteia Armatei ? pai n-a mai fost facut lucrul acesta in 99? si ce a iesit? dintr-o arma de elita, PF s-a transformat intr-o troaca .Fostii sergenti angajati pe baza de contract au ajuns acum sefi de inspectorate teritoriale, unii chiar aspira - sau au ajuns deja,- la gradul de chestor.
    In primul rand ai trebui sa-ti pui intrebarea ce pazesc cei de la SIPI?E datoria lor sa protejeze angajatii MAI, dar ei intervin cand raul suprem este deja facut.De ce n-au stiut de intentia lui Vladan? Cu siguranta, STIAU in sa despre faptul ca detine doua proprietati si trei masini, ASTA STIAU.
    Hai ca mai vorbim, curdeleoane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai berbecule!!!
      Tu nu vezi cine a scris articolul si unde a fost publicat? Ai orbul gainilor?

      Ștergere
    2. NU despre CINE a scris articolul este vorba, ci despre cine l-a postat! Oaie ce esti .

      Ștergere
  16. @AnonimMar 26, 2012 12:25 AM

    Nu am mai postat de mult timp pe aici,pt. ca am lucruri mai importante de facut.Nu-mi pierd timpul cu anumiti idioti
    Daca ai vrut sa dovedesti ca esti IDIOT... ai reusit anonimule!
    Don Corleone
    Sa vorbesti cu ma-ta!!
    hai du-te... nesimtitule si vorbeste cu cine vrei din familia ta ca esti prost de-mpungi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu esti tu, de ce te-ai infuriat in asa hal ?? Furia nestapanita inseamna....Iar potopul de injurii demonstreaza ca esti incurabil.

      Ștergere
  17. Iar a aparut unul care implica in comentarii o anumita parte a familiilor!!!
    Si atunci carei diferenta intre gibon si oaie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diferenta este MARLANUL , iar numele marlanului este doncorleone.

      Ștergere
  18. Normal ca ma enervez cand vad idioti care isi dau cu parerea aiurea
    Don Corleone
    PS Sa va fie clar:nu am scris eu ceea ce spune idiotul ca as fi scris

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu-i chiar asa normal!
    Stiu ca avem toti probleme,dar daca reactionam astfel la orice stimul nu trebuieste sa ne miram ca armele de foc ,,se descarca accidental,, pina la ultimul cartus.
    Nu ,,prea,, sint (sunt)de akord cu violenta verbala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii au speriat Marea Britanie: le golesc localnicilor cardurile de bani!
      ==================
      Romanii si-au castigat inca un trist renume: aproape toate fraudele realizate la bancomatele din Marea Britanie au autori romani - vezi cum actioneaza! In aceasta tara, politia a numarat circa 1.000 de grupari infractionale formate din conationali de-ai nostri. Dupa un "concediu" in Romania, unde isi etaleaza bogatia - obtinuta "la lucru" peste hotare, se reintorc sa devalizeze cardurile britanicilor.

      "Realitatea este ca 92% din fraudele comise la bancomatele din Marea Britanie au autori romani", a declarat inspectorul-sef Paul Barnard din Politia britanica. Oamenii legii prind cu duiumul infractori cu o astfel de "specializare", relateaza Agerpres, insa numarul lor pare sa nu se reduca. Bacaul este orasul din care provine majoritatea celor depistati anul acesta - 120 cu totul. Din pacate, numarul faptasilor nu scade - vin altii, mereu altii. Politistii sunt ingroziti: inaintea Jocurilor Olimpice, pe insula actioneaza circa 1.000 de grupari infractionale formate din romani.

      Politia britanica se mandreste ca a reusit sa scada valoarea pagubelor produse pe cardurile britanicilor: acum doi ani - 33 de milioane de lire sterline, anul trecut - 29 milioane de lire sterline. Ce reprezinta aceasta scadere? Aproape nimic!

      Romanii monteaza la bancomate dispozitive pentru copierea datelor de pe carduri

      De regula, bancomatelor li se ataseaza un dispozitiv care permite copierea unor date de pe carduri, in timp ce o camera de luat vederi "trage cu ochiul" la codul PIN. Pana s-a dezmeticit detinatorul cardului, nu mai are bani in cont!

      Romanii se ingroapa in bani proveniti din aceste furturi. La propriu. Seful politiei din Londra, Steve Head, a declarat: "Se poate vedea destul de clar ce fac ei cu banii cand se intorc inapoi in Romania. Duc un stil de viata luxos, masini luxoase, case la fel". Dupa un "concediu" in tara, unde isi etaleaza bogatia - obtinuta "la lucru" peste hotare, se reintorc sa devalizeze cardurile britanicilor.
      ====================
      Am ajuns cum nu se poate mai rau!
      Talharii Europei!

      Ștergere
  20. ,,...92% din fraudele comise ... de circa 1.000 de grupari infractionale formate din romani..., 29 milioane de lire ... ,,

    Ar fi interesant de stiut care este valoarea fraudelor comise de restul de 8% si de pe ce meleaguri.

    RăspundețiȘtergere
  21. Traderul Kweku Adoboli de la UBS,
    acuzat de o fraudă care a costat banca elveţiană

    două miliarde de dolari, a efectuat
    operaţiuni neautorizate în valoare de

    10 miliarde de dolari, înainte de descoperirea pierderilor, potrivit Sunday Times şi AFP, citate de Mediafax.

    Vezi,de asta ma interesa ce face restul de 8% in UK.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sarmanul cetzarush ... s-a prostit de tot ...
    Pina acum copia de la altii ... si tot nu-l baga nimeni in seama ...
    Acum a inceput sa-si copie propriile "opere" :
    //cezar-armyia.blogspot.com/2012/01/jaga-jaga-videoclipul-original.html
    //cezar-armyia.blogspot.com/2012/03/claudia-ghitulescu-jaga-jaga-dany.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AlupiguS Boule ! E diferenta intre ele , dar un prost ca tine nu sesizeaza !

      Ștergere
  23. Nu s-a prostit, prost a fost, prost este si va fi mereu..vesnic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand Inamicul te injura-i de bine -Papagalule !

      Ștergere
  24. ,,AnonimMar 26, 2012 08:19 AM
    Nu s-a prostit, prost a fost, prost este si va fi mereu..vesnic.,,

    Asta-i concluzia unuia pe care cred ca-l stiu.Poate gresesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il stim ! Este in colimator ! Cred ca-l voi da in judecata!!!??? Sniper one

      Ștergere
    2. Alupigus Czare cu sanatate ca-i mai buna decit toate!

      Ștergere
    3. Asta e si concluzia ta? Ca czar e prost ? Inseamna ca am avut dreptate.E prost-prost.
      Czare, cum stai cu ...samsug?

      Ștergere
  25. Voi ati luat pastile de la veterinar?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, am luat , am dat maimutelor, dar niciun efect.

      Ștergere
  26. http://acuvio.blogspot.com/

    Da'o poza cu Nutzii(2i) nu o fi pe undeva?

    RăspundețiȘtergere
  27. ,,Doi lilieci într-o grotă îşi făceau siesta. Unul îl întreabă pe celălălt:
    - Care a fost cea mai nasoală zi din viaţa ta?
    - Când am avut diaree! ,,
    http://acuvio.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  28. ,,

    Doctorul american spune:

    - La noi, în America, medicina e aşa de avansată, că scoatem un rinichi de la unu', il transplantăm la altu' şi dupa 6 săptămâni, ăla deja îşi caută de lucru!


    Doctorul german răspunde:

    - E nimica toată; la noi, în Germania, scoatem un plamân de la unu', îl transplantăm la altu' şi după 4 săptămâni ăla deja îşi caută de lucru!


    Doctorul rus spune:

    - Nici asta nu-i mare scofală; la noi, în Rusia, scoatem 1/2 de inimă de la unu', o transplantăm la altu' şi după 2 săptămâni ,amândoi deja îşi caută de lucru!


    La care doctorul român, amuzat :

    - N-avem ce să comparăm, toţi sunteţi înapoiaţi faţă de noi; la noi, în România, am luat câţiva fără creier şi fără inimă, i-am pus în fruntea ţării şi acum toţi ne căutăm de lucru...'

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri