Google Translate

duminică, 29 aprilie 2012

Bomba: USL, promite revenirea la valorile pensiilor şi salariilor de dinainte de iunie 2010! Un nou motiv de incaierare generala! Promisiunile USL privind guvernarea!


USL a lansat, până acum, şapte programe construind viziunea sa despre economie, educaţie, administraţie, agricultură, turism, mediu şi energie, printre promisiuni numărându-se crearea unui milion de noi locuri de muncă şi
introducerea impozitului diferenţiat.

În viziunea sa despre economie, USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de muncă, astfel încât numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari, promiţând, totodată, o creştere economică de 4% anual.

Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de muncă va fi posibil, în viziunea USL, în principal, prin reducerea costului muncii şi prin scăderea fiscalităţii.

USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum şi zero taxe pentru angajarea în regim part-time şi creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.


USL va păstra plafonul de 16% şi va introduce impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale,
astfel: cota 8% - până la 800 lei/lună, cota 12% - de la 800 lei/lună până la 1600 lei/ lună şi cota 16% - pentru ce depăşeşte 1600 lei lună.
După patru ani de mandat USL promite că TVA va reveni la 19%. USL promite, totodată, deduceri de impozite la jumătate din plata pentru pensie privată şi asigurări private de sănătate, cu plafon stabilit.

De asemenea, USL va introduce cota redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume (TVA 24%, din care 9% către buget şi 15% dedus producătorului).

USL promite că va acorda şi un card de credit pentru IMM-uri cu valoare cuprinsă între 5.000 şi 100.000 de Euro şi că va capitaliza CEC şi Eximbank.

Viziunea USL asupra guvernării, în domeniul economic, cuprinde şi plafonarea împrumuturilor guvernamentale pe piaţa internă. De asemenea, contractarea unor împrumuturi externe nu se va mai face decât pentru investiţii.

USL promite, totodată, să restructureze ANAF, Garda Financiară şi Vama şi să desfiinţeze 6.000 de posturi numite politic în perioada 2009-2010.

De asemenea, USL promite să plafoneze cheltuielile cu bunurile şi serviciile la minus 50% din valoarea actuală, să adapteze acordul actual cu FMI şi să negocieze în 2013 un nou acord cu FMI.

USL are în vedere, de asemenea, crearea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe până în 2016.

Viziunea USL în ceea ce priveşte administraţia prevede că funcţiile politice se vor limita doar la miniştri şi la secretarii de stat, Uniunea având în vedere ca în prima lună de guvernare să modifice Legea-cadru a descentralizării.

Pe de altă parte, USL şi-a propus să desfiinţeze Ministerul Dezvoltării, având în vedere că din 2012 se realizează trecerea de atribuţii şi de competenţe
de la Guvern către regiuni.

USL îşi propune, de asemenea, să comaseze terenurile agricole şi să realizeze gratuit cadastrul pentru acestea.

Mai mult, USL îşi propune ca, până în 2020, să construiască 1.200 de kilometri de autostradă.

În ceea ce priveşte turismul, USL are în vedere să scutească trei ani de la impozitul pe profit investiţiile în acest domeniu, să elaboreze un nou act normativ de reglementare a situaţiei plajelor, să amplaseze bariere în larg pentru oprirea algelor, să extindă sezonul estival, să iniţieze programul "Prima piscină", cu o cofinanţare de la bugetul de stat.

De asemea, există un document intitulat "Cele 15 propuneri ale USL pentru guvernare", care prevede evitarea situaţiilor în care premierul nu ştie ce documente internaţionale îşi asumă ţara, precum în cazul ACTA.

USL îşi propune un dialog susţinut cu opoziţia, ONG-urile, societatea civilă în legătură cu aderarea la Schengen şi cu MCV precum şi combaterea politizării corupţiei promovate sistematic de către PDL.

Un alt punct vizează combaterea corupţiei guvernamentale şi "stoparea spolierii bugetului de stat" prin modificarea şi aplicarea Legii achiziţiilor publice şi prin exercitarea controlului Curţii de Conturi asupra activităţii ANAF şi ANRMAP.


Totodată, documentul USL prevede depolitizarea structurilor deconcentrate şi retragerea "Legii Igaş" privind dreptul de a candida al funcţionarilor publici, precum şi revenirea la valorile pensiilor şi salariilor
de dinainte de iunie 2010,
asumarea unui deficit de 3% convenit cu FMI şi modificarea de urgenţă a Legii responsabilităţii fiscale, care nu conţine niciun articol care să prevadă răspunderea în faţa Parlamentului a celor care încalcă legea.

Programul USL vizează şi reglementarea de urgenţă a actelor normative privind Fondul de Rezervă al prim-ministrului, anchetarea şi controlul "băieţilor deştepţi din energie", respingerea proiectului Roşia Montană, cu "evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice".

USL mai propune pentru guvernare modificarea legislaţiei fiscale, în sensul aplicării unor taxe diferenţiate pe venituri, cu impozitarea până la 10% a averilor mari.

Acelaşi document prevede şi creşterea valorii salariului minim la 850 de lei, din asigurări şi venituri suplimentare la buget, relansarea companiilor de stat, "nu prin privatizare pe bani puţini şi comisionane mari, ci prin asigurarea unui management privat, autentic şi prin soluţia clasică şi sănătoasă a retehnologizării".

USL îşi mai propune "descurajarea UDMR în a mai ridica pretenţii şi a mai pune condiţii (inclusiv în ceea ce priveşte scindarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureş".

Ultima propunere este adoptarea unei legi electorale negociată cu toate partidele şi susţinută de întreaga clasă politică, precum şi promovarea iniţiativei legislative a USL privind reducerea numărului de parlamentari la 312.



Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuală guvernare după alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" şi acum.

Victor Ponta a fost întrebat dacă Guvernul USL va restitui banii pensionarilor. a declarat Ponta.
"Eu am prezentat, în plenul Parlamentului, înainte de a şti rezultatul votului şi că voi fi desemnat de preşedintele ţării să formez un nou Guvern, punctele principale din programul de guvernare al USL, puncte care priveau o eventuală guvernare după alegeri, în noiembrie, dar care sunt perfect valabile şi acum",
Sursa:


Iata, in Romania orice este posibil!
"Poate fi" asa cum scrie in DOCUMENTELE USL, "poate nu"!
Oricum, grav faptul ca samanta de scandal este semanata cu prisosinta!
Iar cine seamana vant, sa nu uite: culege sigur, furtuna!
In rest, Traim in Romania si
Dumnezeu cu mila!
Admin

26 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Tara arde si babele se piaptana!

      Ștergere
    2. Un lucru devine CERT:
      ********************
      Imaturitatea proverbiala a lui PONTA, trebuie sa dispara! Cu cat mai repede, cu atat mai bine! Daca nu intelege asta, BOC va ramane un mare Prim Ministru! USL-asi, actionati! Interesul este al vostru!
      P.S.: Sambata, PONTA a fost atras deliberat intr-o CAPCANA, de ilustrii ziaristi tributari fostei puteri, in care a CAZUT cu mare aplomb! Daca se va intampla des, PONTA va plati scump! Iar cu el, USL!

      Ștergere
  2. Buna treaba cu revenirea pensiilor si salariilor dar sa revina si preturile la acea valoare,sa revina si inflatia
    ,toate gandite cu ...???[nu cu capul]

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar cu impozitarea asta ,ce chilipir fac e de ce s-a oprit la 1600 de lei si nu a continuat
    pai ce ghiseft fac ,cei cu zeci sau sute de milioane tot 16% aveau si pana acuma
    iar amaratul cu 800 de lei va castiga 24 de lei,iar cel cu 100 de milioane va ramane cu 84 de milioane.Am zis eu ca tot amaratii vor suferi in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru 30 Aprilie,
    La multi ani infanteristi!
    La multi ani Cezar!
    http://www.youtube.com/watch?v=82GUjPConiE&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  5. Neatza buna la ZOO si la Spitalul 9!

    RăspundețiȘtergere
  6. „g. Liderii USL ne-au transmis ca semnarea Contractului social cu CNSC este batuta in cuie. Va avea loc si in noile conditii. Dar vor avea oare posibilitatea sa-si traduca intentiile in practica? Nu!”
    PRESEDINTE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU
    28.04.2012

    RăspundețiȘtergere
  7. Iată lista neagră a parlamentarilor din Ardeal care nu au votat moţiunea:
    ==================
    ALBA: Negruţ Clement, Olar Corneliu

    Bihor: Seremi Stefan

    BISTRITA-NASAUD: Botiş Ioan-Nelu, Oltean Ioan

    BRASOV: Tiţa-Nicolescu Gabriel, Andronache Gabriel, Postolachi Florin, Ialomiţianu Gheorghe

    CLUJ: Buda Daniel, Călian Petru Gurzău Adrian

    HUNEDOARA: Blaga Iosif Veniamin, Timiş Ioan, Iacob Ridzi Monica Maria, Arion Viorel

    Satu Mare: Holdis Ioan

    SIBIU: Ştirbeţ Cornel, Turcan Raluca, Roman Gheorghe

    SĂLAJ: Bode Lucian Nicolae

    RăspundețiȘtergere
  8. In data de 18.04.2012, a avut intalnirea reprezentantilor CNSC – USL, unde s-a decis:

    "1. Copresedintii USL vor semna contractul social cu reprezentantii CNSC, in termen de o saptamana."

    A tecut o saptamina sau saptamina la sindicat are alta semnificatie ?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ PLANO 1O la ora cruntului adevar .
    Premierul desemnat Victor Ponta a declarat ieri la Bistrița că, în șase luni, nu se pot face minuni precum dublarea pensiilor sau salariilor, dar în pofida perioadei scurte până la alegerile generale, se pot face multe lucruri.....bala..bala...bala....bala

    RăspundețiȘtergere
  10. COTIDIANUL
    Luni, 30 aprilie 2012, 08:20
    Neagu Djuvara: Prinţul Nicolae ar putea fi viitorul Rege

    Istoricul Neagu Djuvara sugerează Casei Regale a României un „plan B” – nepotul lui Mihai I să fie pregătit pentru Tron. “Dacă ţara, românii mă vor chema, sunt pregătit să răspund chemării lor, aş accepta să vin în România. Sunt pregătit să fac acest pas, chiar dacă mi-e greu să vă spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmată”, spunea într-un interviu Principele Nicolae pentru……

    ROBERT HORVATH ?

    RăspundețiȘtergere
  11. CITITI INFO MONDO MILITAR

    BASESCU CIURUITORUL CIURUIT !

    RăspundețiȘtergere
  12. CEZAR spunea...
    30 aprilie 2012, 09:14
    Asta ai uitat s-o public SECURIST BATRAN
    Este continuarea art. din Cotidianul
    Accesări: 4480
    Dan Zavaleanu
    Publicat Miercuri, 11 mai 2011
    Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  13. Drept urmare, noul guvern nu ar avea probleme decît cu salariile ca să le readucă la valoarea existentă înainte de iunie 2010.
    ,,In ce privește pensiile, problema ar fi doar actualizarea valorii punctului de pensie, pentru toți pensionarii, cu indicele de inflație pe anii 2011 și 2012, adică eliminarea dispozițiilor din Legea Bugetului pe anul 2012 care au suspendat actualizarea valorii punctului de pensie prevăzută de L 263/2010 . Preluat de pe Plano-Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Cezar spunea
    Asta ai uitat s-o public SECURIST BATRAN
    @ RH Raspunde
    Am banuit. Bine ca recunosti .

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Coreolone...mana intinsa
    Atentionare. Primarul Blumberg al NY a propus taxarea cersetorilor.
    Ramane Parisul, Madridul.....mai vezi si tu un muzeu.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Coreolone
    Mai bine sa te arunci in spatele tancului decat in fata lui !

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Coreolone- PURADEL
    Insfarsit pot sa ma intorc in Romania
    SPER SA NU NE INTALNIM

    RăspundețiȘtergere
  18. @ DON COREOLONE
    Romanii dau copiilor nume de sfinti sau de eroi ...
    niciodata nume de gangsteri .

    RăspundețiȘtergere
  19. DE ZIUA INFANTERIEI- sa curga berea sa sfaraie micii !
    TOATA LUMEA_I INVITATA

    RăspundețiȘtergere
  20. Ha, ha, ha ....
    Lume, lume … avem acum o statuie cu Traian în puţa goală!
    ======================
    http://onouaatitudine.blogspot.com/2012/04/lume-lume-avem-acum-o-statuie-cu-traian.html
    ======================
    Sa traiti bine, cu atat ne-am ales! Traian, în puţa goală!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lupus
    Este a treia oara in care domnul Coreolone face referiri la persoana si la
    personalitatea mea. Eu personal l-am reevaluat. El find mereu cu mana
    intinsa sper ca va accepta si mana mea. A-si dori sa-i adresez cateva vorbe
    dela minoritar la minoritar. Cateva vorbe destul de calde. In fond dece nu
    un cineast si un tanchist fie ei si minoritari sa nu sa aiba ca fratii. Nu mai
    vreu sa vad ....mereu un tanchist plangand. Voi veni in Romania special sa-l intalnesc...............

    RăspundețiȘtergere
  22. @RH+
    Neneaaa!!!Vezi ca iar ai tras pe nas!
    Ai gresit blogul.hi,hi

    RăspundețiȘtergere
  23. Toti cei plecati sunt niste dezradacinati. Toti vrem sa ne intoarcem acasa.
    Dar cand ajungem acasa nu mai gasim casa. In casa sa mutat un coreolone
    sau un sarac portocaliu.Vorbesc bineinteles simbolic si factual in acelasi
    timp.

    RăspundețiȘtergere
  24. @RH
    Aici cu dorul de casa chiar te inteleg.Stiu ce inseamna.Poate ne vom intalni intr-o zi....ma mai gandesc.Doar si tu esti om(dar sa nu uiti rudotelul/distonocalmul):):)

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri