Google Translate

vineri, 20 aprilie 2012

UPDATE. Un dezastru anuntat, arhicunoscut! Casa de Pensii, la ora adevarului! In cautarea zadarnica a sute de milioane euro! Diversiunea pensiilor nesimtite menita sa acopere o frauda apocaliptica? Intreb, nu dau cu parul!


Verificările făcute de Curtea de Conturi la Casa Naţională de Pensii au scos la iveală un management defectuos, soldat cu pierderi de peste 130 de milioane de euro, iar datoriile nerecuperate au depăşit 6 miliarde de euro.




Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), păstorită de Doina Pârcălabu (54 de ani), are grave probleme de management şi de gestionare a fondurilor băneşti, potrivit ultimului control al Curţii de Conturi. Raportul arată proporţiile managementului dezastruos din mandatul Doinei Pârcălabu: peste şase miliarde de euro blocate în datorii neîncasate, pierderi de 126 de milioane de euro ca urmare a proastei administrări a excedentului bugetar, peste şapte milioane de euro cheltuite pe pensii plătite din greşeală de două ori sau pe pensii acordate unor persoane decedate şi chiar servicii gratuite prestate către firme private.


Doina Pârcălabu a fost numită la conducerea Casei Naţionale de Pensii de fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu (fost PSD, actual preşedinte al UNPR), în ianuarie 2009. Constatările Curţii de Conturi au fost contestate de conducerea CNPP, la 27 februarie 2012.

Datorii neîncasate: 6 miliarde de euro
Deşi pensiile au fost micşorate, pe motivul că nu mai sunt bani, Casa Naţională de Pensii îşi permite să nu încaseze creanţele. Este vorba de cea mai mare „gaură" descoperită de Curtea de Conturi în urma verificărilor făcute la CNPP. Astfel, Casa are de recuperat peste 25 de miliarde de lei (6,3 miliarde de euro), din perioada 2006-2010. Contribuţiile de asigurări sociale neîncasate reprezintă 92% din valoarea datoriilor, restul de 8% fiind venituri din dobânzi, vânzări de bunuri şi servicii.


Controlorii Curţii au constatat că „CNPP nu a dispus măsurile legale pentru ca aceste creanţe să fie evidenţiate în funcţie de vechime şi nu se cunoaşte situaţia reală a acestora, respectiv dacă mai sunt sau nu în termenul de prescripţie, neexistând nicio structurare a acestora pe surse de provenienţă". Reprezentanţii Casei de Pensii au susţinut că, potrivit dispoziţiilor legale, instituţia „nu mai are atribuţii în ceea ce priveşte colectarea contribuţiilor de asigurări sociale din anul 2004", acestea intrând în competenţa ANAF. Ieri, până la închiderea ediţiei, ANAF încă nu formulase un răspuns referitor la afirmaţiile conducerii CNPP.

Pierderi masive din dobânzi
Potrivit Curţii de Conturi, Casa Naţională de Pensii a înregistrat în permanenţă un excedent aferent anilor precedenţi la fondul pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Valoarea excedentului a ajuns, în 2010, la 3,16 miliarde de lei (790 de milioane de euro), fonduri depuse la Trezoreria Municipiului Bucureşti. În loc să constituie depozite bancare, pentru care ar fi încasat dobânzi consistente, Doina Pârcălabu a optat doar pentru conturi deschise, cu dobânzi la vedere.

Prin urmare, suma dobânzii acumulate a fost de numai 35,8 milioane de lei (8,9 milioane de euro).
„Din cauza gestionării ineficiente a acestor resurse, CNPP nu a realizat venituri din dobânzi în sumă totală de 504 milioane de lei (126 de milioane de euro). Eficienţa utilizării acestor fonduri, pe perioada 2008-2010, a fost de numai 7,09% ca urmare a fructificării necorespunzătoare a acestora",
 se arată în raportul Curţii de Conturi.


Conducerea Casei Naţionale de Pensii invocă acorduri făcute cu Ministerul Finanţelor, dar fără a menţiona de ce a acceptat aceste înţelegeri. „CNPP are încheiate cu Ministerul Finanţelor convenţii care reglementează modul de calcul al dobânzii pe care o plăteşte pentru deficitul bugetului de pensii, dar şi al dobânzii pe care Trezoreria o plăteşte CNPP pentru excedentul fondului de accidente de muncă şi boli profesionale.

Pentru excedentul înregistrat până la sfârşitul anului 2010, convenţia încheiată între cele două părţi prevedea numai calculul dobânzii la vedere", potrivit unei adrese a Casei Naţionale de Pensii. Pe de altă parte, pentru că şi-a gestionat prost fondurile, CNPP a fost nevoită să se împrumute de la Trezorerie, la dobânzi foarte mari, ca să acopere deficitul temporar la sistemul de pensii. Aşa se face că, în perioada 2008-2010, Casa a plătit dobânzi în valoare de aproape 98 de milioane de lei (24,5 milioane de euro).


Casa de Pensii s-a comportat ca o adevărată instituţie de binefacere, dând dovadă de veleităţi filantropice. Altfel nu se explică de ce CNPP a prestat servicii către firme care administrează fondurile de pensii private, fără să încaseze vreun ban. Este vorba de întocmirea listelor nominale de viramente pentru fiecare fond de pensii în parte, transmiterea lunară către aceste fonduri a listelor de viramente, păstrarea evidenţei privind contribuţiile la fondurile de pensii administrate privat etc.
  „Aceste operaţiuni sunt efectuate de către CNPP în mod gratuit, fără un echivalent financiar corespunzător, în condiţiile în care prestarea acestor servicii presupune cheltuieli materiale şi salariale, suportate în prezent din bugetul de asigurări sociale de stat, aflat în deficit",
 se menţionează în raportul Curţii de Conturi.

"Din cauza gestionării ineficiente a acestor resurse (excedent), CNPP nu a realizat venituri din dobânzi în sumă totală de 504 milioane de lei (126 de milioane de euro).''
Din Raportul Curţii de Conturi

"Pentru excedentul înregistrat până la sfârşitul anului 2010, convenţia încheiată între cele două părţi prevedea numai calculul dobânzii la vedere.''
Comunicat al Casei Naţionale de Pensii

6,3 miliarde de euro este suma contribuţiilor de asigurări sociale neîncasate în perioada 2006-2010 de Casa de Pensii.


Cine este Doina Pârcălabu
Actualul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu (foto), provine din structurile sindicale. În 1992, acesta era director economic la Sind România. Atunci l-a cunoscut pe protectorul său de mai târziu, Marian Sârbu, care era vicepreşedinte al CNSLR-Frăţia. În 2001, când a ajuns prima oară ministru al Muncii, Marian Sârbu a tras-o după el şi pe Doina Pârcălabu. Un an mai târziu, fosta sindicalistă a fost numită de Sârbu secretar general la Casa Naţională de Pensii, structură nouă aflată în subordinea Ministerului Muncii.


În decembrie 2008, Marian Sârbu a fost numit pentru a doua oară ministru al Muncii, în Guvernul Boc. După două săptămâni, în ianuarie 2009, a numit-o pe Doina Pârcălabu pe funcţia de preşedinte al CNPP. La doar o lună de la numirea pe post, Pârcălabu i-a întors serviciul ministrului, angajându-i fosta soţie, Elena Sârbu, la Casa de Pensii, în funcţia de consilier al preşedintelui CNPP.


Pensii de milioane de euro trimise pe lumea ailaltă
Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit numeroase cazuri în care Casa Naţională de Pensii a plătit ilegal pensii de invaliditate şi pensii de urmaş unor persoane care nu aveau dreptul. În total, este vorba de 21.706 beneficiari de astfel de pensii, prejudiciul ridicându-se la 9,2 milioane de lei (2,3 milioane de euro). Alte 7,7 milioane de lei (1,9 milioane de euro) au fost plătite de Casa Naţională de Pensii Publice unor persoane decedate.

Tot sume necuvenite au încasat şi 2.300 de persoane, care au cumulat, în acelaşi timp, o pensie mai mare decât salariul mediu brut pe economie, cu veniturile din salarii obţinute în instituţii publice. Valoarea prejudiciului se ridică la 11,8 milioane de lei (2,9 milioane de euro). Totodată, în urma verificărilor Curţii de Conturi, au fost descoperite 410 persoane care aveau câte două dosare de pensii în acelaşi timp, la case teritoriale de pensii diferite.

Raportul Curţii de Conturi mai arată că nu s-a realizat un schimb de informaţii permanent între Casa de Pensii şi ANAF, sistemul informatic integrat nu a fost funcţional în totalitate, iar datele financiar-contabile pentru 2009 au fost şterse. Potrivit Curţii de Conturi, alte peste o mie de dosare de pensii aveau codul numeric personal completat greşit.

Sursa:
Incompetenţă de sute de milioane de euro la Casa de Pensii
 


Da, Domnule Presedinte!
Abia acum, am aflat adevarul si dezastrul de la Casa de Pensii!
Eheee, si nu este doar atat!
Urmeaza tot despre ... pensii si pensionari!
Admin

==================================
UPDATE/21.04.2012
Diversiunea pensiilor nesimtite menita sa acopere o frauda apocaliptica?
Intreb, nu dau cu parul!
Admin
====================
Întrebări grele.
De ce s-a evaporat contabilitatea Casei Naţionale de Pensii când ne-am reales preşedintele ?
Curtea de Conturi acuză Casa Naţională de Pensii de mai multe nereguli

Ultimul raport al Curţii de Conturi a României a descoperit mai multe nereguli la Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, numai că cel mai grav dar şi cel mai puţin evidenţiat se referă la acuzaţia de ştergere a contabilităţii în anul 2009. Întâmplător sau nu, anul alegerilor prezidenţiale !

Toate acuzaţiile din raport, publicate în presă, au fost nu doar contestate în Justiţie de CNPADAS, dar au primit şi o replică detaliată din partea acestei instituţie. Din această replică lipseşte tocmai acuzaţia de ştergere a contabilităţii pe anul 2009.

Dacă lucrurile stau aşa, faptele sunt foarte grave.

Ştergerea contabilităţii trebuie obligatoriu sa faca obiectul unei anchete, sodate cu judecarea vinovaţilor.

A şterge contabilitatea unei instituţii care gestionează fondurile publice destinate plăţii banilor pentru oamenii care s-au retras conform legii din activitate, nu este un fapt oarecare.

Dacă această acuzaţie este una reală, fapta ar putea fi catalogată drept un sabotaj şi, în acelaşi timp, un atentat de o gravitate extremă.

Totodată, se poate presupune - dacă acuzaţiile se dovedesc reale - că acţiunea ar putea constitui o diversiune prin care să se ascundă o fraudă de proporţii colosale.

În condiţiile în care, acuzaţia se va fi dovedit a fi reală, responsabilii statului român care aveau obligaţia să se autosesizeze şi nu au făcut-o sunt complici şi favorizatori.

Aceşti responsabili trebuie urgent demişi.

Procurorii fac paradă în media cu toţi găinarii prinşi "în flagrant" şi cu toate momâile "monitorizate cu mijloace specifice". Dar ce fac atunci când contabilitatea banilor cuveniţi mai multor milioane de români se evaporă, pur şi simplu !

Trebuie să răspundă, după caz, fie cei care nu au securizat softul Casei de Pensii sau cei care au răspuns comenzii politice de a-l face dispărut.

Dacă nu se lămureşte această acuzaţie, responsabilitatea poate porni de la preşedinte şi prim-ministru, până la ultimul tehnician IT.

Ştirea - preluată de mai multe instituţii mass-media, plecând de la textul publicat în Adevărul, în care este aminită şi această acuzaţie gravă - are următorul cuprins:

“În urma unui raport al Curţii de Conturi, peste şapte milioane de euro au fost cheltuite pe pensii plătite ilegal. De exemplu peste 21 de mii de persoane au beneficiat, fără să aibă acest drept, de pensii de invaliditate şi pensii de urmaş. Prejudiciul constatat depăşeşte 9 milioane de lei. Alte 7,7 milioane de lei ar fi fost plătite unor persoane decedate.

Verificările Curţii de Conturi au mai arătat că 410 persoane aveau câte două dosare de pensii în acelaşi timp. Casa de pensii ar mai fi pierdut 126 de milioane de euro pentru că în loc să constituie depozite bancare, pentru care ar fi încasat dobânzi consistente, instituţia a plasat banii la Trezorerie.

Problema cea mai mare vine însă din neîncasarea a 6 miliarde de euro - contribuţii de asigurări sociale restante din perioada 2006-2010.

Totodată, contabilitatea pe anul 2009 a fost ştearsă în întregime din baza de date, astfel că nu există date pentru acea perioadă.

Conducerea Casei de Pensii a contestat în instanţă raportul Curţii de Conturi.”

Pentru edificare, reproducem INTEGRAL replica transmisă de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, replică în care nu am regăsit nici un cuvânt despre acuzaţia referitoare la ştergerea contabilităţii pentru anul în care Traian Băsescu a redevenit preşedintele României, iar fiica sa, EBA, alături de mulţi PDL-işti au intrat în Parlamentul European:

„PRECIZĂRI
1. „ Din banii pentru plata pensiilor lipsesc peste 6 miliarde de euro; nerealizarea unor venituri la bugetul asigurărilor sociale de stat ca urmare a neîncasării unor creante din anii precedenti”

Potrivit dispoziţiilor legale, Casa Naţională de Pensii Publice nu mai are atribuţii în ceea ce priveşte colectarea contribuţiilor de asigurări sociale din anul 2004.

Evidenţa veniturilor asigurate la care se datorează contribuţia de asigurări sociale la fondul pensii s-a realizat, până la data de 31.12.2010, pe baza declaraţiilor nominale lunare pe care angajatorii aveau obligaţia să le depună la casele teritoriale de pensii. După această dată, această evidenţă se realizează pe baza declaraţiei unice (D112) care se depune de către angajatori la organele fiscale competente. CNPP, prin casele teritoriale de pensii, are atribuţii numai în domeniul certificării stagiului de cotizare realizat în sistemul public de pensii şi în domeniul determinării punctajului lunar în vederea pensionării.

Colectarea efectivă a contribuţiilor de asigurări sociale precum şi urmărirea încasării acestora se realizează de către ANAF, prin structurile sale teritoriale.

2. „ Pensii ilegale de aproape 5 milioane de euro”; „ CNP-uri eronate, dosare duble de pensie”
Mare parte dintre disfunctionalitatile semnalate sunt cauzate de lipsa unui sistem informatic integrat intre institutiile subordonate Ministerului Muncii, cat si intre minister si celelalte institutii ale statului. Din acest punct de vedere, raportul Curtii de Conturi este argument pentru urgentarea implementarii sistemului informatic integrat.

Legislaţia pensiilor prevede anumite incompatibilităţi în ceea ce priveşte cumulul anumitor categorii de pensii cu venituri de natură profesională, cum ar fi pensiile de invaliditate şi pensiile anticipate şi anticipate parţiale, cazuri în care pensionarii aveau obligaţia să notifice casele teritoriale de pensii şi să opteze pentru unul sau altul dintre cele două venituri.

Precizam ca Inspectia Muncii a inceput o campanie nationala de verificare a modului in care angajatorii respecta legea 329/2009 privind interzicerea cumulului pensiei cu alte venituri salariale. Campania se desfasoara in perioada 14 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012. Datele partiale arata ca din 1844 unitati controlate au fost descoperite doar 35 de persoane care continuau sa cumuleze pensia cu alte venituri salariale.

De asemenea, au existat situaţii de CNP-uri eronate din cauza faptului că, anterior anului 2001, evidenţa pensionarilor nu se realiza pe baza acestui mijloc de identificare a persoanelor. După acest an, preluarea în baza de date a sistemului s-a realizat cu mijloace proprii, în special pe baza datelor furnizate de pensionari prin intermediul factorilor poştali, conducând uneori la înregistrarea eronată a componentei numerice a CNP-ului.

Atât în ceea ce priveşte incompatibilităţile, cât şi în ceea ce priveşte corectarea CNP-urilor eronate, casele teritoriale de pensii întreprind periodic suprapuneri ale bazelor de date proprii, precum şi cu cele ale autorităţilor competente pentru evidenţa populaţiei, în scopul identificării unor astfel de cazuri, procedând la corectarea datelor, la constatarea debitelor şi la recuperarea sumelor încasate necuvenit.

La momentul controlului efectuat de Curtea de Conturi, erau 1672 de cazuri de incompatibilitate şi CNP-uri eronate, acestea din urmă reprezentând 0,02% din numărul total al pensionarilor aflaţi în plată. După dispunerea măsurilor legale, în evidenţa la nivel naţional au mai rămas doar 6 cazuri nesoluţionate, pentru restul fiind stabilite debite aflate în curs de recuperare, iar numărul CNP-urilor eronate a scăzut, în decembrie 2011, la 0,01% din numărul pensionarilor în plată. Situaţii exacte, la zi, defalcate pe judeţe, vor fi pregătite pentru o informare ulterioară.

3. „Peste 12 milioane de euro pentru trimiterea inutilă a taloanelor”

Transmiterea taloanelor de pensie este o operaţiune mai mult decât necesară, indiferent de modalitatea de achitare a drepturilor (prin poştă sau prin bănci). Acest document de plată nu numai că demonstrează calitatea de pensionar, dar reprezintă şi dovada nivelului venitului brut şi net cuvenit pensionarilor, având în vedere atât faptul că aceştia pot fi şi beneficiari ai unor indemnizaţii plătite în baza unor legi cu caracter special, cât şi faptul că asupra venitului brut din pensii se calculează şi se reţin contribuţii de asigurări sociale de sănătate şi impozit.

Precizăm că in perioada 2001 - 2010 cheltuielile totale cu plata pensiilor au crescut de 5,11 ori ca urmare a cresterii numarului de pensionari si a cuantumului pensiilor, ceea ce a condus implicit la cresterea de 3,5 ori a cheltuielilor cu transmiterea pensiilor în anul 2010 faţă de anul 2001.

4. „ Fondurile private de pensii se îngraşă din banii pensionarilor; Casa de Pensii lucrează gratuit pentru firmele private”

Participarea persoanelor active la sistemul de pensii obligatorii administrate privat presupune virarea unei părţi din contribuţia individuală pe care asiguratul, prin actul de aderare individuală la un fond de pensii, înţelege să o capitalizeze în acest fond.

Potrivit legislaţiei în vigoare, CNPP este instituţia de evidenţă în ceea ce priveşte participanţii la sistemul de pensii obligatorii administrate privat şi îndeplineşte sarcinile şi obligaţiile dispuse, prin lege, în acest domeniu.

Aşa cum au reţinut reprezentanţii Curţii de Conturi, pentru aceste activităţi legea nu a prevăzut perceperea unor comisioane de către CNPP. Ţinând seama însă de rolul misiunilor de audit şi de faptul că raportul Curţii de Conturi este supus aprobării în Parlamentul României, aceste vulnerabilităţi pot fi înlăturate prin modificări legislative corespunzătoare.

5. „ Sute de mii de contribuabili nu figurează în sistemul public de pensii

Potrivit legii, există anumite categorii de persoane care desfăşoară activităţi independente, fiind obligate să se asigure în sistemul public de pensii pe bază de declaraţie de asigurare, ca urmare a calităţii pe care o au. În funcţie de modificările legislative intervenite de-a lungul timpului (din 2001 până în prezent), a doua condiţie care trebuia îndeplinită de aceste persoane pentru ca asigurarea lor să devină obligatorie, a fost realizarea unui anumit nivel anual al veniturilor provenite din astfel de activităţi independente. În ceea ce priveşte intrarea în sistemul public de pensii ca şi persoane asigurate, aceasta se realizează prin depunerea unilaterală la casa teritorială de pensii a declaraţiei individuale de asigurare. Ca urmare, din acel moment, persoanele în cauză datorează contribuţii de asigurări sociale.

Specificul activităţilor desfăşurate, nu întotdeauna cu caracter permanent sau repetitiv, precum şi mediul social de provenienţă au condus la scăderea interesului asigurării pentru pensie. Casele teritoriale de pensii şi-au manifestat în permananţă rolul activ prin notificări adresate persoanelor care, deşi înregistrate la organul fiscal ca beneficiari de venituri din activităţi independente, nu se regăsesc ca asiguraţi ai sistemului, utilizând în acest scop informaţiile solicitate organelor fiscale. Din compararea datelor şi în urma analizării situaţiilor concrete se desprinde concluzia că – în multe cazuri – există motive întemeiate ca aceste persoane să nu aibă obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, cum ar fi: neîndeplinirea condiţiei de venit minim asigurat, calitatea de asigurat sau pensionar - pentru care legea nu obligă la depunerea declaraţiei individuale de asigurare, realizarea de venituri în străinătate, pierderea – în cursul anului fiscal – a calităţii de persoană independentă.

Spre ex., din numărul aproximat de 116.000 de persoane potenţial obligate la asigurare, după notificările transmise, au fost încheiate un număr de aprox. 24.000 de declaraţii de asigurare, iar pentru un număr de aprox. 45.000 de persoane s-a constatat că nu există obligaţia asigurării.

6. „Excedent de peste 750 de milioane de euro, pagubă de 120; dobânzi plătite către trezorerie de peste 23 milioane de euro”

Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate cu MFP convenţii care reglementează modul de calcul al dobânzii pe care o plăteşte pentru deficitul bugetului de pensii, dar şi al dobânzii pe care Trezoreria o plăteşte CNPP pentru excedentul fondului de accidente de muncă şi boli profesionale. Dobânda încasată la excedentul acestui fond este calculată şi virată lunar de către MFP şi se compune dintr-o dobândă fixă, aferentă anilor precedenţi şi una variabilă, aferentă anului în curs. Valoarea dobânzii plătite şi a celei încasate se înregistrează lunar, în contul de execuţie al BASS, separat pe cele două componente (pensii şi accidente de muncă).

Astfel, pentru anul 2012, în luna septembrie 2011 s-au constituit depozite la excedentul fondului de accidente de muncă şi boli profesionale, pentru care se vor primi dobânzile corespunzătoare. “

Sursa:
http://www.cotidianul.ro//de-ce-s-a-evaporat-contabilitatea-casei-nationale-de-pensii-cand-ne-am-reales-presedintele-180128/

112 comentarii:

  1. Sa mai scoata din gainari de prin puscarii si sa bage pe cine trebuie,ca la noi ca la nimeni:politia,judecatoriile si alte structuri se ocupa numai de tzigani,golani si marii hoti sunt lasati sa-si faca mendrele.chiar nu vede nimeni ce vile luxoase si ce masini bengoase au,nu ia nimeni nici o masura pentru limitarea veniturilor fabuloase si nemeritate?Cat va mai rabda natia romana sa fie furata pe fatza?Si acuma ,in situatia la care s-a ajuns cu fondul de pensii de ce nu se trece la arestari,confiscari de averi si trageri la raspundere a tuturor factorilor implicati,ce ne tot plangem ca babele?Scoateti jandarmii si mascatii la treaba nu la inabusirea unor amarati de pensionari pe care ii furati tot voi si apoi le bagati pumnul in gura sau la luptele de strada intre clanuri tziganesti ,noi nu de aceea platim aceste organe,sa-si faca datoria pentru apararea drepturilor si bunurilor poporului nu sa participe la toate gainariile.Deh,pestele de la cap se impute

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai nou au amestecat jandarmii cu preotii si se bat pe la biserici si manastiri in vanzarea de himere,asta este o alta dovada de inapoiere si indibitocire,va inghesuiti la pupat oasse si la alte indeletniciri primitive,tribale si radeti pe la colturi cum va fura toti nenorocitii din amaratele voastre de venituri.numai noi si cu musulmanii suntem asa de 'religiosi"si totul in folosul inavutirii structurilor bisericesti si mentinerii starii de inapoiere a populatiei.Cate mii de anim va vor mai pacali aceasta tagma preoteasca???

    RăspundețiȘtergere
  3. Ieu propunez sa-l puna pe domnu' huoooPrea la pensii,sa faca ordine,cum a facut cu pensiile militaurilor !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asteptam elogii,nu doar ,,un baiat ..destept !!''
    O tara de nerecunoscatori.Are dreptate Steclutza cu vitriol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mei fratilor ascultati acilea comanda la mine! S-aude acolo in fund la Czar Maimuca, Curdeleonul/Akordeonul, Titigru si Stelian?
    Mei, io propun la finantzuri pe Czar maimuca, ca cica are si pregatire de comis voiajor ca porumbelul si zicea pe blogul lui "am si studii superioare-sic". In relatia cu nationalitatile inlocuitoare si la ministerul aerelor/vinturilor, pe Titigri2, iar la Ministerul Halimentatiei pe Curdeleu cel greu-asta bate 1,5 chintale si-i mai ezpert ca nea Nelu Vacaroiu in Saniutze!
    Lui Stelian io zic sa-i dam cei place lui mai mult, adicatelea microfonul guvernului; daca par nu poarta, sa poarte cuvintele guvernoiului. A mai ramas vreunul nesatisfacut? Cezare ce zici de un "ALUPIGUS" micutz pentru tine? Asta asa inainte de culcare ca sa nu visezi urit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai mucosule,tu nu ai alte jocuri ,ce mama dracului cauti pe blogul asta?Pentru tine este o gluma,o joaca ,juca-s-ar dracu cu viatza ta de dobitoc,idiot si cretin.Precis esti un bitang facut la betie,ori oi fi vre-un tzigan borat cu patru clase facute la focul satrei?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma mir cu ce te poate amuza acest joc,precis ca in gasca ta de spurcati radeti ca enervati oamenii si numai un tzigan poate face asa ceva deoarece asta este nivelul lui de educatie si de ura fata de oaameni.voi,spurcaciunilor,de mici sunteti invatati sa furati,sa mintiti si sa inselati oamenii.Aveti in sange o ura animalica fata de oameni,ura handicapatului fata de sanatos,o invidie prosteasca semianimalica.Voi sunteti veniti din tenebrele istoriei si subminati progresul si frizati bunul simt.De unde mi-am data seama ca esti ,pustan prost de neam tziganesc?Pai nu reactionezi la jigniri si injuraturi ,deoarece iti sunt prea familiare,;nu ai un cuvant bun de spus despre nimic deoarece voi ,.semianimalele nu aveti suflet,voi sunteti ciraci de-ai lui Scaraotzchi,voi nu va targeti din Adam si Eva ci din Satana,nu faceti parte din rasa umana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia si tu un ALUPIGUS de la prietenul tau Cezar! Iti face bine la higiena horala. Daca nu crezi, intreaba-l pe maimutzoi!

      Ștergere
    2. GARANTAT-Sniper one!!

      Ștergere
  8. Ma uit, citesc, ma minunez!
    Ce increngatura dracului este intre mafiotii astia!
    Cum se sprijina si ajuta unii pe altii! Iata, cinstitul PSD-ist/UNPR-ist Marian Sârbu, pe cine si de ce "a suit in copac"!
    Sa-ti fie RUSINE, Marian Sârbu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Şoc în PDL după ultimul sondaj CSOP.
    ===================================
    Liderii PDL s-au întâlnit într-o şedinţă secretă, după ce au aflat rezultatul ultimului sondaj de opinie elaborat de CSOP, la solicitarea partidului. Conducerea este şocată de rezultatele dezastruoase, diferenţa faţă de partidul aflat pe locul doi fiind mai mare decât marja de eroare. Astfel, PDL este devansat de PPDD cu trei procente, iar USL nu va avea probleme în a depăşi pragul de 50 la sută plus 1, indiferent de manevrele electorale sau de fraudele din ziua votului.

    Sondajul care i-a îngrozit pe liderii PDL arată că USL a atins 58 la sută, PPDD a depăşit 18 procente, iar PDL se află pe locul trei cu 15 la sută. Mai grav, încrederea în Mihai Răzvan Ungureanu, văzut ca salvator al partidului şi mai ales ca succesor a lui

    Traian Băsescu, s-a redus dramatic, cu aproape 10 procente, ajungând în jur de 22 la sută. Tendinţa de scădere a lui MRU în sondaje îl face nefolositor partidului, aşa că s-a luat decizia ca "migrarea" spre noua formaţiune condusă de Ungureanu să aibă loc până la alegerile locale, ceea ce, cred strategii PDL, ar da posibilitatea schimbării culorii şi siglei, pentru a proteja candidaţii de imaginea "portocalie ".

    În condiţiile în careasocierea cu PDL îl trage în jos pe Ungureanu, este vitală lansarea rapidă a noii formaţiuni, crede şi gruparea din jurul lui Traian Băsescu, practic mai trebuind stabilit doar cine se va sacrifica, rămânând în PDL . Cel mai probabil gruparea Blaga va candida sub culorile portocalii, în vreme de "doamnele" şi "intelectualii" vor trece la noua formaţiune.
    =============
    E, ee, e ...
    PDL, pdl-ee ... unde e?
    PDL ... nu mai e!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai , nene Admin-ule !... Se poate sa preiei asa idei ... cum ca sistemul de pensii este in pericol din cauza de "mînareli" ?...
    S-ar putea crede ca matale nu crezi in spusele "supremului" , cum ca sistemul de pensii este in colaps din cauza ca sint (sintem) prea multi "boşorogi" care "suge(!!) singele poporului" , fara sa produca nimic !...

    Noroc de blonda pedelizda de la Ministerul muncii care a hotarit ca "se pişă" pe hotarire Curtii Constitutionale ... si nu va calcula cotributiile pentru sanatate asa cum spune aceasta , decit atunci cind "i se va scula" ei ... Auzi , nesimtire la aceasta Curte Constitutionala ... au inceput sa nu mai execute ordinele pedelizde , si dau hotariri cum ca sa nu se mai ia (atit de multi) bani de la putorile de sarantoci ... Lasa ca le arata ea , noua blonda pedelizda , cine conduce in colonia asta !...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ng,ng,ihi,ihi,bau,bau,cucucu;ha -ha-ha!!!////////////////////????????????????

      Ștergere
  11. Sarmanul cetzarush ... la mare incercare se supune pe bloaga lui ... Incearca sa demonstreze ca este "domn" si "telectual" , si pentru asta "se bate-n idei" cu robert horvath ... va dati seama ce "haloimis" este acolo ... mai ales ca este ajutat de marii telectuali steli p-ulea si curdelonul , ca motanul rapanos nu intervine decit cind are de scos cite una din vestitele lui "rigiieli" ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba pretine,
      Ti-ai atins scopul!
      M-ai facut sa citesc zilnic pe ... "cetzarus"!
      Ia sa-i zici sa-ti de' si tie, o palinca de banat!
      Sunt convins ca nu sunt singurul care ti-am ascultat Of-ul!

      Ștergere
    2. Cine e de vina ca tu esti fraier??? Tot asa te-a pacalit si PDlul sa-i votezi...ai crezut ca gasesti idei filozofice pe bleogul maimutei ?vai, vai,vai..te-ai ales cu un alupigus!

      Ștergere
    3. Multumesc ,multumesc ..va mai astept..Czar

      Ștergere
    4. Sunt unul dintre cei multi injurati de gloata cezarusilor, curdeleilor si stelipulelor, insa deschid zilnic blogul lui Cezar din pur spirit camaraderesc.Chiar daca nu-i impartasesc opiniile, ii respect dreptul de a si le exprima, drept pe care el si gloata lui ni-l ignora noua total.Deh, educatia bat-o vina!

      Ștergere
    5. POTI SA DAI UN SINGUR EXEMPLU in care te-am oprit sa-ti expui punctul de vedere??!! Si cand te-am injurat ultima data?? Sniper one

      Ștergere
    6. NU ai cum sa ma opresti sa-mi exprim opiniile!
      Ultima data? ultima data m-ai trimis...dracului.

      Ștergere
    7. Irelevant raspunsul ! Cam cum spune Base ..ca demisioneaza !!Sniper one

      Ștergere
  12. Poate mi-a scapat mie, dar ati amintit in articol despre faptul ca evidenta contabila a anului 2009 a fost stearsa ?
    Ca sa fie fie stearsa o asemenea operatiune, categoric trebuie sa fie implicati nu numai ITistii, cei ce gestioneaza bazele de date,economisti, contabili etc., dar si anumite organisme care fac parte din CSAT.

    RăspundețiȘtergere
  13. ,,Casa are de recuperat peste 25 de miliarde de lei (6,3 miliarde de euro), din perioada 2006-2010. Contribuţiile de asigurări sociale neîncasate reprezintă 92% din valoarea datoriilor,...''
    Probabil restantele neincasate sint(sunt) de la Regia huilei,StegulRosu,Electroputere,Tractorul,CFR,Cupru Min,Rosia Montana...

    Chiar ar fi interesant un clasament al ,,restantierilor''.Stie cineva unde sa caute?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bugetul de stat:
      http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hvcw-XUE8TIwODMDNXAyNzE9cAozAXQwMnI6B8JG55HxNKdJuYEaPby9jUMsTZzMXMMsDLzcDI2NUy1NPYxdjAwJwSu40JuTwcFFL49eOT9yEgD_I7SB6f70DyBjiAo4G-n0d-bqp-QW5oaGiEQaZnlokiAFJLkrU!/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfSzdIRFVJNDIwMFY2RTAyNzRFUDJWRDEwMzY!/

      CAS (Pensii)
      http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hvcw-XUE8TIwODMDNXAyNzE9cAozAXQwMfM6B8JG55EzNidHsZm1qGOJu5mFkGeLkZGBm7WoZ6GrsYGxiYE9AdDnItfttB8vjMB8kb4ACOBvjNNzPHL-9jgl_e2ETfzyM_N1W_IDc0wiDTMzMgXVERAMdnbv0!/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfSzdIRFVJNDIwMFY2RTAyNzRFUDJWRDEwSjA!/

      CASSanatate
      http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hvcw-XUE8TIwODMDNXAyNzE9cAozAXQwNjM6B8JG55HxNKdJuYEaPby9jUMsTZzMXMMsDLzcDI2NUy1NPYxdjAwJyA7nCQX_GoMMEv70NAHuR6kDw-94HkDXAARwN9P4_83FT9gtzQ0AiDTM8sE0dFACgIKhU!/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfSzdIRFVJNDIwMFY2RTAyNzRFUDJWRDEwQjI!/

      Ștergere
    2. Click pe pdf si aveti listele!

      Ștergere
  14. Nu este ,, pustan prost,,- este un dezaxat pur si simlu.Un DEZAXAT care se refuleaza in acest mod.

    RăspundețiȘtergere
  15. Răspunsuri
    1. Tu de acolo vii?

      Ștergere
    2. sugi sugi sugi fg4mk kktktktkt dfrvV Wvnvwini fn fgvi4f 1188811111111884-1-256-9DFNV 93-tktbtb

      Ștergere
  16. Adminule, te-am rugat frumos sa dai cu niscaiva prafuri ca sa ne protejezi de boala LYME. Nu stii ca Curleonii, Chigri, Maimucele si chiar mitzele ca Scorpio sunt purtatoare de capushe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru tine am o capusa , care se va instala fix in locul cel nevazut de soare-maimucles- tango!!

      Ștergere
    2. Matan gura ,o[wgni[rbmoarvbmia lrg5otkoom,ovbmomob kl 'p dfula,prg,v

      Ștergere
  17. Mai,urmariti pe madam Minca,(ce tare o maninca) pe A3.

    RăspundețiȘtergere
  18. Are in cap cam ce are si capusatu'!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba pea mati kkkuuuurrrruuulelelemk imini RVBNIK RVMRVKL RVMK 'KDRGVIKRNIunujn ujn rfvn an j j

      Ștergere
  19. "De ce tace presa în cazul Islandei?
    Revoluţia islandeză ca lecţie europeană?


    În Islanda, ţara în care guvernul a fost demis în totalitate, marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creată în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intenţionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia.

    Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală.

    De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani.
    Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu?

    Iata pe scurt, istoria evenimentelor:

    2008. Se naţionalizează cea mai mare bancă din ţară. Se prăbuşeşte moneda, bursa îşi suspendă activitatea. Ţara este în stare de faliment.
    2009. Protestele populare din faţa parlamentului fac să fie convocate alegeri anticipate şi provoacă demisia prim- ministrului şi a membrilor guvernului în bloc. Continuă situaţia economică nefavorabilă.

    Printr-o lege se propune rambursarea datoriei către GB şi Olanda având de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze să o plătească lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% dobândă.
    2010. Oamenii ajung să iasă în stradă şi cer ca această lege să fie supusă referendumului.
    În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţă că se va consulta poporul.
    La referendumul organizat în luna martie, 93% dintre voturi au fost împotriva acestei legi.
    Pentru toate acestea, guvernul începe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toţi bancherii implicaţi pleacă din ţară.

    În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curentă, o copie a constituţiei daneze.

    Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care şi-au depus candidaturile, pentru care era necesar să fie majori şi să aiba sprijinul a 30 de persoane.
    Adunarea constituţională începe activitatea în februarie 2011.
    Prezintă un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.

    Noua constituţie trebuie să fie aprobată de către actualul parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.
    Aceasta este scurta istorie a Revoluţiei din Islanda:
    demisia guvernului în bloc, naţionalizarea băncilor, un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice, închisoare pentru cei responsabili pentru criză şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.

    S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană?
    S-a comentat cu privire la acest lucru în talk show-urile politice?
    S-au văzut imaginile de la evenimentele la televizor? Bineînţeles că nu.
    Oamenii islandezi au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se împotrivească întregului sistem şi să ofere o lecţie de democraţie întregii lumi.
    saccsiv.wordpress.com
    dantanasescu.ro"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cucu bau,cine nu-i gata il iau cu lopata.psss,ce gajicaaaaaaaaaaaaa??????????????????!!!!!!!!!!!!Maaaaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa]ot4g5tr-lv '3vklm ,bnmrn [a
      ;

      Ștergere
  20. inseamna ca ii evident,ca se va trece iarasi pe legea din 2001 a pensiilor militare,dupa cum am spus,nimeni nu isi mai permite sa plateasca pensiile crescute nesimtit si ilegal pe timp de criza,100% cei carora le-au crescut pensiile vor trebui sa dea banii inapoi,cu tot cu dobanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la noi din beci cu trei lei cinzecivm m afomopmV F
      V
      B
      [,
      D ;KL
      M M

      FH'

      Ștergere
    2. o sa dau o p---a

      Ștergere
  21. @AnonimApr 21, 2012 01:55 AM:
    Mult prea eleganta exprimarea folosita pentru cei despre care este vorba !

    Mai trebuie facuta si o corectura "de fond" : maestrul , seful , gloatei despre care este vorba este steli p-ulea ... cetzarushul , curdelonul si motanul rapanos sint doar umili membri , care indeplinesc (dupa mintea lor cea putina) "indicăţiile" guru-ului lor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cICA LAKA,cica laka buuuuuuuuuuuuuuuuuum?/vwermkt]om]pn m\kywkoij\
      ,lo,optbm,opargb,obtbm,opriorth6iio[ ba brm bmab an 599eb 9

      Ștergere
    2. Io ii deschid Maimucei Czar blogul, doar pentru ai intoarce salutul lui "alupigus" pe care rapanul il tot posteaza pe aici. Exista insa o mare difernta intre al lui si al meu; al meu e BIO! Din pacate pe Armya Maimucei miroase a mortaciune si a pipi de feline. Asta-mirosul cred ca-i de la Curdeleu si Titigri ca doar felinele il au asa de strident...S-ar putea cum spune camaradul de la 08:32 ca Statul sa le ceara unora ce le-a dat in plus! Sa dea Domnul sa nu fie asa, iar cei care au cistigat ceva in plus sa ramina cu acesti bani, iar cei care au pierdut sa-si ia macar pensiile din 2010. Ar fi mult prea frumos...Statul cind are sa-ti ia, iti ia, iar cind are sa-ti dea, iti da...

      Ștergere
    3. Tu erai uratul care tot dadeai cu botul,,,ba da ce bot ai ,cum le mirosi tu pe toate!!!

      Ștergere
    4. Da, asa s-ar parea.Stelipulea este mai rational in postarile sale irationale, deci e posibil sa fie Il Capo.In plus, isi pastreaza sangele rece de reptila.Maimuta si felinafarafalus au sange cald, se infurie usor , curleonul este deja cazut sub masa, dovada ultimele sale postari fara nicio noima, din motiv de necoordonare a falagelor- evident , alcoolul fiind motivul.

      Ștergere
    5. Analistul lui peste! Ia serveste tu un ALUPIGUS de la fiecare si apoi sa vorbesti care-i mai ..fierbinteeee!!

      Ștergere
  22. Tzaga ,tzaga,mg.ng.ng////???Bile<mile Dairfv iovrinnavn n a v dfamizdfim oprvak zvmig ,;,./,,

    RăspundețiȘtergere
  23. Aha,pe vremuri ,pentru efectuarea manevrelor la trenurile de marfa ,in triaje ,erau statii de amplificare cu microfon ,amplasate las ace,departe de gara.Apasai pe un buton si puteai vorbi ,se auzea la 2 km,deoarece difuzoarele erau pe stalpi.Ei daca se nimerea sa treaca pe acolo vre-un retardat sau vre-un pui de tzigan,apoi sa te fereasca D-zeu ce-i iesea din gura[bineinteles-idiotenii]ezact[EZACT] ca la acest IMBECIL,care scrie zi si noapte numai prostii si idiotenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha tu herai vulturul hala negru din Hurziceni care poposea pe stilp! Crrrraaa, crrraaa!!!

      Ștergere
    2. Nu e din Urziceni cel care scrie, e din Brasov.Ortografia il da de gol si ura fata de etnia careia ii apartine.

      Ștergere
  24. va cam dati cu capu de tastatura,postaci ai izmanarului,se apropie streangu de toti care au creat haosu in sistemul de pensii,sunt tare curios,cum o sa explicati,ca uni au primit conform hg 1119 conditii...,iar alti nu au primit.
    voi ce credeti,ca alea sunt ascunse de ochii lumi si nimeni nu afla,ca alti au primit conditii speciale,altii conditii deosebite,si un intreg haos s-a creat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moama la cetzarusul 1 4 0 coment. Bai ce sparge baremele ,,,Imparatul ! Salve!!!

      Ștergere
    2. Alupigus imparatule de la 10:50! Imparatul maimucelor! Hi,hi,hi!

      Ștergere
    3. Mei, mei, mei ...
      Ce aveti voi cu cetzarusul?
      Mei, mei, mei ...
      PS: Prea multa invidie nu face bine!

      Ștergere
  25. Nu stiu cine este in spatele ,,initiativei''.
    ,,Oameniide bine''?
    Poate afla si cei din Tandarei unde isi pot gasi ,,chemarea''.

    office@veteransjobs.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vom reveni si noi asupra subiectului!
      Inca nu a inceput campania electorala, doar s-a furat startul! Sa clarificam mai intai cum e cu Casa de Pensii!

      Ștergere
    2. O initiativa "similara" a avut/are si Rinciog/scmd.
      Cu toate ca au trafic enorm al vizitatorilor de "profil",
      NU a dat rezultatele scontate! Nu vad acum de ce ar da!

      Ștergere
  26. Mai,voi toti sinteti(sunteti) la coada ,la tribunal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti trimisei raspuns la cerere!
      Nu avusasi rabdarea sa citesti?
      Gold Corporation e plin(a)de datorii.
      Daca nu ai nevoie de ce ceri?

      Ștergere
    2. Nu ! la coada la icre negre si vhisky!!

      Ștergere
  27. E clar! Astia ciordira si dupa haia fugira cu banii de pensii. Cezare, maimuco ce s-ar intimpla daca, asa cum sunt prezentate datele CC, n-ar mai fi bani, ai? Ca tot ai dat tu marunt din buze cu "alupigus-ul" tau...

    RăspundețiȘtergere
  28. Cezare, ca sa-ti mai descretesc fruntea si sa-ti mai desclestez buzele de pe...ia de la mandea chestia asta:
    "Patriarhul Daniel: Românii au cea mai mare speranță de viață după moarte din toată Europa
    Patriarhul Daniel a respins ieri ca alarmiste știrile care spuneau că speranța de viață în România este foarte mică, de numai 74 de ani. El a atras atenția că ar trebui să ne orientăm după un indicator mult mai important, care ne plasează pe un loc fruntaș în Europa. “La capitolul speranță de viață după moarte, românii stau excelent, aceasta fiind de o eternitate pentru bărbați și ceva mai mult pentru femei. E lucru știut că femeile trăiesc mai mult”, a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Române.

    Patriarhul a amintit că există și țări în care speranța de viață după moarte e zero, deoarece fie cetățenii sunt atei, fie religiile lor nu presupun continuarea existenței pe un plan astral. “Ce să zic, e foarte nasol să trăiești într-o asemenea societate, pentru că n-ai nicio siguranță. Azi ești și mâine-poimâine faci 90 de ani, mori de bătrânețe și nu mai ești”, a spus cu tristețe Daniel.

    Rapoartele Comisiei Europene indică faptul că românii trăiesc nu doar mult după moarte, ci și bine. Potrivit experților de la Bruxelles, majoritatea conaționalilor noștri ajung în Rai, deoarece se spovedesc în fiecare an de Paște și de Crăciun și au grijă să moară abia după ce le-au fost iertate păcatele. Speciaștii care au prezentat aceste rezultate nu au spus și ce studii se află în spatele lor, însă au precizat că trebuie să credem în ele pur și simplu, deoarece credința în date statistice e capabilă să facă minuni și ne poate salva sufletul."
    ....Asa ca nu-ti mai trebuie pensie maimuco! O sa traiesti mai mult dincolo...
    Vezi ca fochist, la cazanul cu smoala io voi fi, asa ca ai grija daca nu vrei sa fii prajit mai tare.
    (http://www.catavencii.ro/Patriarhul-daniel-romanii-au-cea-mai-mare-speranta-de-viata-dupa-moarte-din-toata-europa_0_3966.html)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buuna mai frate ! Sa mori ....de ras nu alta !!! Chiar a zis Daniel asta?? Czar

      Ștergere
  29. Unde-i credinta multa este si inapoiere si prostie la fel de multa.Primitivism curat,echivalent su hotia,inselatoria si coruptia.Politicienii si preotii promit ceva ce n-a vazut si n-o sa vada nimeni,niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca baza de date a "populimii" este in Israel unde or fi bazele de date ale diferitelor institutii ale statului?
    In mod normal se fac copii pe servere la cel putin 24 de ore. Daca serverele sint in RO ramin intotdeauna urme. A se vedea cazul Ritzi!
    Toata treaba este daca SE VREA recuperarea datelor.
    IT - istii stiu bine lucrurile astea.
    Si despre CASS
    As vrea ca eventualele sume de recuperat sa fie platite din buzunarul propriu de ICSULESCU Vasile, Popescovici Gh., etc.
    Adica de PERSOANE/INDIVIZI IN CARNE SI OASE, care din prostie sau din rea-credinta/vointa au "interpretat" legea in sensul spolierii amaritului de contribuabil.
    Nu Statul trebuie sa plateasca pentru ca statul nu exista decit prin instututiile care ii asigura functionarea. Iar instututiile sint si ele impersonale. Ele sint conduse(in acest moment) de tot felul neaveniti/neavenite. Boghicevici este mai tinara decit Udrea dar la fel de blonda. Dupa socotelile ei 45 de zile pt. modificarea Codului Fiscal inseamna ca si in luna Mai vom plati CASS pentru toata pensia.
    Nu SE EXISTA dreptate pentru catei!
    De bine tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot eu
      Cred ca juristii sau "jurizdele"(vorba lui Don Corleone) ar putea sa dea un sfat sau o indicatiune in acesta privinta.
      Oare or auzi/citi?!!

      Ștergere
  31. @Anonim Apr 22, 2012 03:58 AM
    Multumesc de atentionare.Am aruncat o ocheada.ROMARM cu ale ei,plina de datorii,termocentralele,carbunii,transport cf si de transport public;in general ale statului.
    Din pacate nu pot trece totul in Excel,pentru sortare dupa nivelul datoriilor(folosesc un Linux si nu prea ma descurc).
    Multumesc pentru linkuri.Voi mai studia cind am timp.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bey, carele esti Gheorghe de pe-acilea? La Multi Ani pentru ziua de miine! La multi ani Czare si serveste un "alupigus" ca aperitiv inainte de masa de prinz!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam de urare , dar nu pica nimic pe motiv ca nu sunt Gheorghe! Un ALUPIGUS cred ca merge si la sufletul lu matale !!Czar

      Ștergere
    2. Nu, pe uritul asta nu-l cheama Czar ci Gigi Maimuca!

      Ștergere
  33. Minivacanță de 1 Mai.30 aprilie va fi zi liberă.
    ======================
    Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, aflat, duminică, în vizită pe Autostrada București-Ploiești, a afirmat că marți se vor lua toate măsurile ca ziua de 30 aprilie să fie declarată liberă.
    ==============

    RăspundețiȘtergere
  34. Articolul 259 din Legea 95/2006, modificat prin OUG 107/2010, n-a fost declarat neconstitutional si ca atare nici nu este imperios becesar sa fie modificat.
    In schimb interpretarea data acestui articol de Curte se aplica de la data publicarii in MO a Deciziei 223 si nu cum zice ministereasa.

    Art din Codul fiscal este mai precis, dar nu poate fi interpretat decat tot in sensul in care a decis Curtea.

    Art. 296^3 Contribuabilii sistemelor de asigurări sociale

    Contribuabilii sistemelor de asigurări sociale sunt, după caz:
    d) pensionarii cu venituri din pensii care depăşesc 740 lei;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mey AirPlanoX, io cre ca ai gresit aeroportul! Mey, mai ai curaj sa apari printre noi, dupa ce ti-ai inchis bloaga si ai fugit ca un tilhar in miezul noptii? Dar, vorba lui Nenea Iancu "Mare farsor, mari gogomani"!

      Ștergere
    2. Adica, nu esti de acord cu ce am spus sau ce vrei sa zici artileristule?

      Ștergere
    3. Mey, io faceam referire strict la modul cum ai tulit-o miseleste, fara nicio explicatie, fara nicio "umbra de regret/scuza"...In rest AirPlanule...
      Te urmareau cumva gaborii? Dar poate e mai bine, ca vazui ca acu dai la pedala sa-nvirti turbinele hidrocefalelor alea de pe Lotru. Faci si tu in sfirsit ceva util-lasind la oparte politica unde esti maistru. Hai s-auzim de bine domn'director!

      Ștergere
    4. Planule spus-ai tu , de multe ori , ca nu te pricepi intr-ale armatei ... Vezi ca confundezi "Radiolocatia" cu "Artileria si rachetele antiaeriene" ... una-i una si alta-i alta !...

      Ștergere
    5. Bine@mosule am retinut care e diferenta, dar te credeam mai de caracter!
      Sa fii sanatos!

      Ștergere
    6. Planule nu-i mosul cel care ti-a batut obrazul! Sunt io! Sper sa ma recunosti...

      Ștergere
  35. @plano10Apr 22, 2012 07:44 AM :
    Atit de precis ESTE Codul fiscal (si posibil de intrepretat tot in sensul in care a decis Curtea) ... incit a precizat foarte clar ca trebuie sa se calculeze ... asa cum au calculat toti "retinatorii" contributiei respective :

    //static.anaf.ro/static/10/Anaf/Cod_fiscal_norme_2012.htm#n264e4c
    Norme metodologice:

    Art. 296^9 alin. 9

    18. Pentru pensionarii ale căror venituri din pensii depășesc 740 lei, contribuţia datorată se calculează prin aplicarea cotei stabilite de lege asupra INTREGULUI VENIT și se virează odată cu plata drepturilor bănești asupra cărora se calculează de către cei care efectuează plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie netă mai mică de 740 lei.

    Exemplul nr. 1— În situaţia în care veniturile din pensii sunt în cuantum de 741 lei, contribuţia datorată va fi determinată astfel:

    741 x 5,5% = 40,76 lei, rotunjit la 41 lei potrivit legii.

    În această situaţie, pentru a rezulta o pensie netă de 740 lei,contribuţia datorată este de 1 leu.

    Exemplul nr. 2— În situaţia în care veniturile din pensii sunt în cuantum de 784 lei, contribuţia datorată va fi determinată astfel:

    784 x 5,5% = 43,12 lei, rotunjit la 43 lei potrivit legii.

    În această situaţie, contribuţia datorată este de 43 lei, iar pensia netă este de 741 lei.

    RăspundețiȘtergere
  36. @@plano10Apr 22, 2012 07:44 AM :
    Ca sa nu mai spunem ca intreaga justificare a Curtii este o "insailare" de bla-bla-uri la adresa OUG 107/2010 si a L 95/2006 ... fara nici-un cuvintel clar si hotaritor despre prevederile din Codul fiscal ...
    Asa ca blonda pedelizda de la Munca , probabil ca pe asta se bazeaza cind spune ca-si "baga p..." in ea hotarire ... si va continua sa aplice prevederile Codului fiscal (cel putin si in luna mai 2012)...

    RăspundețiȘtergere
  37. REVENIRE
    Eu ma refeream la posibilitatea actionarii in instanta a PERSOANELOR (cu nume si prenume) care au facut posibila aceasta situatie.
    Tuturor de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nestiind CINE revine , si nici la ce REVINE , presupunind ca este vorba despre persoanele "vinovate" de calcularea absolut legala a contributiilor pentru sanatatea ...

      Probabil ca trebuie actionati in justitie toti parlamentarii care au aprobat modificarile la Codul fiscal , precum si a membrilor guvernului care au aprobat Normele de aplicare a Codului fiscal ...
      Conform prevederilor actuale ale Codului fiscal nimeni nu a aplicat gresit legea ... Asa a fost conceputa legea ... asa a fost aplicata ...

      Ștergere
    2. Trebuie belite leprele alea de la CCR, care habar n-au si nu-i intereseaza, ce prostii cuprind legile halesilor!

      Ștergere
  38. pai du-te tu si fa-te lepra la CCR...te tin bracinarii mos teaca?

    RăspundețiȘtergere
  39. lasa-l dom'le ca e senil(nu shenil(a))

    RăspundețiȘtergere
  40. @plano10Apr 22, 2012 11:30 AM :
    Presupunind ca referire este la mine ... Presupunind , in continuare , ca ar fi reala (daca ar fi !) prima presupunere ... nu inteleg semnificatia afirmatiei : "te credeam mai de caracter" ... Si iarasi presupun/sper ca nu este o declaratie de inamicitie/razboi !
    Cam multe presupuneri pentru a avea pretentia ca informatiile prelucrate/hotaririle luate pe baza acestor informatii (de catre ambele "tabere") sint corecte ... dar asa-i atunci cind discutiile se poarta prin intermediari ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "AnonimApr 22, 2012 11:58 AM
      Planule nu-i mosul cel care ti-a batut obrazul! Sunt io! Sper sa ma recunosti..."

      Ștergere
  41. @plano10Apr 22, 2012 11:30 AM :
    Gata ... presupun ca am inteles ...referirea la : "te credeam mai de caracter" a fost generata de comentariile dn 22.04 09.30 si 22.04 10.46 ... Acum , dupa raspunsurile de la 22.04 11.58 am ... sper ca s-a lamurit problema ...
    Cu aceasta ocazie se intareste ideea ca luarea de hotariri pe baza de presupuneri/supozitii/pareri conduce la masuri/afirmatii gresite/false de genul "te credeam mai de caracter" ...
    Ca sa fiu rautacios as putea spune si eu : "te credeam mai scrupulos/atent/riguros in analizarea informatiilor pe care le primesti..."

    RăspundețiȘtergere
  42. @AnonimApr 22, 2012 11:58 AM , AnonimApr 22, 2012 11:59 AM :
    Cu scuzele cuvenite pentru ca am intirziat :
    Multumesc pentru precizarile care ma scot "din beleaua" in care am fost bagat fara a avea vreo vina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa traiesti Moshule si sa fii sanatos! Lui Plano trebuia sa-i arat obrazul pt. modul in care a plecat...

      Ștergere
    2. Eu am anuntat cesiune pe blog.
      Se pare ca obrazul unora este destul de scortos.

      Ștergere
  43. Neatza Buna la ZOO!
    La Multi Ani tuturor celor nascuti azi, sau care isi serbeaza onomastica azi.
    PS. Cezare pentru tine un "alupigus" de dimineatza ca sa nu ai nicio greatza!

    RăspundețiȘtergere
  44. LA MULTI ANI SI SANATATE TUTUROR CELOR CARE ISI SARBATORESC ONOMASTICA ASTAZI!
    Special pentru SNIPER, la multi ani de ziua Tr.U./Fortelor terestre! Pregateste o tuica pe 30.04 de Ziua Infanteriei, dar vezi sa nu te suprapui cu Oprea la Ziua Logisticii Militare!
    Toate de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Czare/Maimuca/Sniper1/...Trex-cintaretz la flex!

      Ștergere
    2. MULTUMESC TUTUROR ! Mai ales ca ..nu sunt Gheorghe!! Czar

      Ștergere
    3. Czare ia un "alupigus" cu masline ca astazi sa-ti mearga bine!

      Ștergere
    4. Ar fi culmea: si infanterist si Gheorghe!

      Ștergere
    5. Multumiri speciale pentru AnonimApr 22, 2012 11:04 PM-Czar

      Ștergere
  45. Mei baieti, mei: Czar Maimuca n-o fi "Gheorghe", dar sigur e balaurele hala de-l hucise St.George!

    RăspundețiȘtergere
  46. Am auzit ca Cezar Maimuca impreuna cu Curdeleonul, Chigrul2 si Stelian au fugit din PDL/UNPR la PRM. Bravo Maimuco, dar mai bine te inscriai in partidul lui Jiji ciobanul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai , mai zilele trecute , motanul rapanos era otv-ist pina-n maduva oaselor ... Pupa la dosul "Domnului Dan" mai ceva ca la sfintele moaste !

      Ștergere
  47. NOTA! O cuvenita semnalare:
    BUCUREŞTI, (24 mai 2012).
    ==========================
    Doina Pârcalabu a fost revocată de Ponta de la conducerea Casei Naţionale de Pensii.
    ===============
    Pârcalabu a lucrat ca preşedinte al Casei Naţionale de Pensii începând cu ianuarie 2009, când a fost numită în această funcţie de premierul de atunci, Emil Boc.

    În postul de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii a fost numită Ileana Ciutan (PNL), fost director al Casei de Pensii Dolj.

    Ponta a mai decis ca Dragoş Mihael Ciuparu să fie înlocuit la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică de Tudor Prisecaru, prodecanul Facultăţii de Inginerie Mecanică din Universitatea Politehnica Bucureşti.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri