Google Translate

joi, 10 mai 2012

SCMD. Update. Un nou scandal, cu urmari imprevizibile! Argumente pentru convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare a CNR


APEL LA RATIUNE.
Meciul dintre conducerea sindicatului și Tudor Marian a prins aripi. În scenă a intrat și domnul Dogaru, dacă el este cel care a și scris ceea ce a apărut pe blogul sindicatului sub semnătura sa. Eu personal mă îndoiesc că ar fi scris el, nu e stilul istoricului Dogaru. Este scris prea mult, nu se țipă nicăieri Jos Tudor, este prea elaborat. Cred că articolul e scris de altcineva după modelul
”scrie-i măi ceva acolo , să nu zică lumea că ne e frică sau că are dreptate și noi nu spunem nimic."
Pe blogul sectorului 6 au apărut niște replici care arată că situația a depășit de mult faza pe cartier să a trecut la o etapă superioară. Intervine pe undeva și președintele filialei Pitești care îl somează pe domnul Dogaru să ia atitudine fermă, muncitorească și să dea de pământ cu cel care tulbură liniștea onor conducerii. De ce sa nu fie discutat în BOB și înfierat cu mânie proletară?

Sunt atâtea documente, replici, vorbe grele că nu mai știi unde să te uiți, nu mai știi cine dă și cine primește, te uiți ca la un meci de tenis când în stânga când în dreapta. Tudor răspunde elaborat , demontând pe puncte afirmațiile lui Pricină sau Dogaru în timp ce aceștia încă vorbesc la modul ”se spune” sau ”am auzit că”. Ba mai mult, domnul Dogaru are tupeul să spună că acel scenariu al domnului Pricină, este un exemplu de corectitudine si fair play, de dragoste frățească, pentru că a scris așa un scenariu mizerabil fără să spună la cine anume se referă, fără să aducă învinuiri sau probe concrete, fără să personalizeze, exact așa cum a învățat el la școala aia de intoxicare și dezinformare, de zvonistică și manipulare. Nu la fel se poate spune despre domnul Tudor care în intervențiile sale spune lucrurilor pe nume, aduce argumente, pune punctul pe I și spune în față, bărbătește ceea ce are de spus, cu adresă, nume și prenume.

Iată ce spune domnul Dogaru, și cum vede problema:
” Va reamintesc faptul ca, atat decizia dvs. cat si “Mica schita de scenariu” a vicepresedintelui care coordoneaza activitatea media a SCMD, au aparut concomitant pe 02.04.2012, independent una de alta, deci decizia dvs. nu este determinata de nici o presupusa jignire. Cu atat mai mult cu cat dl Pricina nu a facut nici un atac la persoana, materialul d-sale incercand sa-i atentioneze pe membrii SCMD sa nu se lase manipulati de oamenii regimului Basescu. A urmat un val de insulte si atacuri la persoana la adresa unuia dintre cei mai buni profesionisti media pe care i-a avut Armata.”

Deci în accepțiunea domnului Dogaru, faptul că domnul Pricină ”unul din cei mai buni profesioniști media ” pe care i-a avut armata (??????????) a scris povești pe blogul sindicatului fabulând, insinuând, învinuind, murdărind, așa la nimereală fără să aibă curajul și demnitatea să spună la cine se referă, dar lăsând să se înțeleagă unde bate, într-o manieră pe care nu vreau să o calific pentru că se descalifică singură, este o faptă mândră, demnă de un militar, bărbătească, principială și o cale de urmat. Iar răspunsul domnului Tudor, cel vizat atât de străveziu de imaginația bolnava a domnului Pricină, răspuns cu subiect și predicat, la obiect și concret, este un model care nu trebuie urmat și face rușine hainei militare. Vai de tine sindicat al militarilor dacă astfel de concepții și de oameni îți stau pe scaunele din față. Auzi domnule, ” Pricina nu a facut nici un atac la persoana, materialul d-sale incercand sa-i atentioneze pe membrii SCMD sa nu se lase manipulati de oamenii regimului Basescu.”

Nici Boc nu a îndrăznit să ne jignească inteligența atât de grosolan, dar o face unul dintre ai noștri, un om căruia îi punem în mână destinele noastre, un om care se declară reprezentantul și purtătorul de cuvânt al drepturilor noastre pe care e primul care le calcă în picioare. Sper ca această frază să nu fie considerată atac la persoană, nu am nominalizat pe nimeni, am vorbit și eu așa ca să atenționez pe membrii SCMD să nu se lase manipulați de oamenii regimului Băsescu.

Vizavi de refuzul domnului Ungureanu de a primi delegația SCMD cu revendicările noastre, am reușit încă odată să dovedim cât suntem de absurzi și lipsiți de capacitatea de a ne adapta din mers. Am trimis o delegație să înmâneze un document unui prim ministru care nu mai era prim ministru, care tocmai fusese demis și care nu mai avea nici posibilitatea și nici atribuțiunile să facă ceva , dar noi nu, noi ca soldatul japonez luptăm până la unu, căci la două avem ședință. Oare chiar atât de absurzi am devenit încât nu mai realizăm inutilitatea unui act și îl comitem numai pentru că a fost ”planificat”?

Domnul Dogaru a fost sfătuit să nu mai țină demonstrația, cu 3 zile înainte, dar a spus că e prea târziu,că au fost anunțate filialele. Absurd răspuns, dar nu mai absurd ca actul trimis unui guvern demis. Ne facem de ras în fața lumii prin încăpățânarea absurdă cu care nu reușim să ne adaptăm la situațiile nou apărute. Când vom reuși să trecem peste ambiții și orgolii absurde, poate oamenii vor mai veni lângă noi. Nu mai dezvolt subiectul conflictului, este absurdă și încăpățânarea cu care Pricină și Dogaru se leagă de Tudor punându-i în spate tot ce nu merge în sindicat. Eu le sugerez să se uite în oglindă când vor dori să caute vinovați.

Am citit pe blogul sindicatului două materiale ale domnului Mandu, bine scrise, cu patos, cu talent literar, mult mai bine decât a scris vreodată marele ziarist al sindicatului. Articolele domniei sale sunt întotdeauna bine scrise, din punct de vedere stilistic, are pix, cum spun românii, din păcate logica și principiile îi sunt ancorate în spatele perioadei de mult schimbate, că tot face referire la istorie sicială sau literară. Și tot din păcate face două greșeli, ca și domnul Dogaru. Confundă visele cu realitatea și face o confuzie capitală: când vorbește despre interesele sindicaliștilor, le vede ca o urmare a unei căi deschise și stabilite de către El Lidero Maximo, refuzând să înțeleagă că interesul sindicatului se compune din suma intereselor sindicaliștilor.

Domnii doresc să impună modul lor de gândire, principiile, dorințele și interesele lor tuturor sindicaliștilor, pentru că li se pare mai ușor să schimbe direcția a mii de oameni, decât să își schimbe ei părerile, ideile, obiceiurile, ambițiile și interesele. Asta înțeleg domniile lor prin sindicat. Iată ce spune domnul Mandu într-un articol înainte de ”marea bătălie finală” cum îi spunea El lidero Maximo :

” DIN ACESTE CONSIDERENTE VENIŢI CU MIC , CU MARE DIN TOATE ORIZONTURILE, LA 1 MAI, ORELE 11.00, ÎN PIAŢA VICTORIEI, PENTRU CĂ LUPTA NOASTRĂ, DE SCHIMARE ÎN BINE A NAŢIUNII, ABIA A ÎNCEPUT!”

Trec peste faptul că pentru el acesta este doar începutul, în timp ce Dogaru spunea că va da bătălia finală, în definitiv are omul dreptul la opinie personală, nu trebuie să repete tot ce spune șeful chiar mereu. Ceea ce spune însă după eveniment în ”Epilog la 1Mai” este definitoriu pentru acești oameni care confundă sindicatul cu o turmă de oi – așa cum spunea domnul Dogaru într-un comunicat pe care l-am comentat ultima oară:

” Dragii mei camarazi, aveţi libertatea să interpretaţi cum doriţi următoarea frază căreia intenţionez să-i confer rolul unui mesaj:
,,majoritatea dintre noi suntem departe de idealul de dreptate, deoarece, fiecare a rămas activ în această luptă, până la câştigarea dreptăţii lui.” Vă asigur că este o atitudine naivă şi iluzorie despre adevăr şi dreptate, subsemnatul, împreună cu acei camarazi prezenţi de 1 Mai 2012, în Piaţa Victoriei, credem în adevărul social şi dreptatea socială. Din aceste considerente vă asigur că nu va trece multă vreme şi veţi căuta, din nou dreptatea, în mod individual.”

Nici nu se putea expune mai sintetic, mai clar și mai plastic exprimat acest principiu pe care îl aplică conducerea filialei. Domniile lor au impresia că dacă s-au cocoțat în fruntea sindicatului dețin adevărul absolut, dau definiția fericirii și impun dreptatea lor pe care toți ceilalți trebuie să o accepte, să o înghită și să o urmeze pentru că în concepția lor SCMD este sindicatul lui Dogaru și toată lumea trebuie să gândească, să judece, să dorească, să iubească, să urască, să zbiere și să respire prin Dogaru. Nimeni nu mai are dreptul la părere personală, nici un grup nu are voie să se organizeze, nimeni nu trebuie să aibă inițiativă, nimeni nu are dreptul la porția sa de fericire, de dreptate, de adevăr, chiar de interese, toți trebuie să se subordoneze intereselor marelui Mag.

GREȘIȚI DOMNULE MANDU, GREȘIȚI DOMNULE DOGARU.
Ca fapt divers vă amintesc că acest sindicat s-a înfiinţat imediat ce domnii Dogaru şi pricină şi-au pierdut serviciul ca o posibilitate de a da în judecată statul pe legea 329, în numele unui sindicat, cu bani plătiţi de sindicat şi nicidecum pentru apărarea drepturilor unor oameni pe care nu îi cunoşteau şi pe care între noi fie spus îi dispreţuiesc, amândoi la fel de mult aşa cum reiese din invectivele cu care ne-au gratulat de atâtea ori făcându-ne ba viţei, ba oi, ba proşti. Aşa că domnule Mandu, lăsaţi-o un pic mai jos cu dreptatea aia socială, şi mai ştiu eu la ce vă refereaţi pe acolo.
Propaganda asta era bună în şedinţele de partid.

1 Mai 2012 v-a demonstrat că v-ați depărtat de oameni, sau mai bine spus că nu sunteți lângă ei. Dacă din 20000 de sindicaliști câți se laudă Rînciog că încă mai sunt în sindicat, dar nu mai sunt nici jumătate, au venit la prima/ultima Mare Demonstrație doar 500 cu CNSC cu tot, înseamnă că Domnul Dogaru nu mai are aderenți nici să facă o demonstrație în Bragadiru. Dacă din miile de sindicaliști din București si Ilfov, au venit numai cel mult 80, înseamnă că situația este gravă pentru sprijinul de care se bucură marele Cârmaci în rândul sindicaliștilor.

Sunt două aspecte aici de discutat unul legat de număr. În presă, ÎN TOATĂ PRESA, INCLUSIV LA ANTENELE FAVORABILE NOUĂ, cifra avansată a fost de 500 de demonstranți. Aceeași cifră mi-a dat-o și cineva care a fost prezent la manifestație. Aceeași cifră, sau mă rog, un nr mic îl confirmă și domnul Mandu în articolul său, când face afirmațiile vizavi de dreptatea sindicaliștilor. Ei bine, deși 3 surse dau aceeași cifră, în comunicatul oficial al SCMD se dă cifra 6000. Pe cuvântul dumneavoastră tovarășul Pricină? Sau să întreb cum a fost întrebat Băsescu la SRI? Unde ați învățat să mistificați cu atâta ușurință, în serviciul pe care l-ați învățat la școlile de partid sau la Roberta Anastase? Oriunde ar fi, nu vă face cinste și nici nu înțeleg de ce a fost nevoie să umflați cifrele? Adică cei care au fost acolo, sunt chiar atât de înapoiați încât nu știu să numere sau atât de îndoctrinați încât nu vă contrazic deși știu că cifra a fost umflată. Dacă ați contat pe asta, vă înșelați domnilor Pricină purtător de cuvânt și Dogaru, președinte.

Al doilea aspect legat de numărul mic al participanților este DE CE ? Știu ce o să spuneți, este vina trădătorului de Tudor, celui care face ” opinie separată” cel care vrea ”să vă submineze autoritatea” cel care vrea să ”formeze structuri paralele” cel care vrea să ” conducă filialele din București și Ilfov și pe cele din Oltenia” după cum spuneți dumneavoastră. Așa e că asta vreți să spuneți domnule Dogaru? Nu m-ar mira. În dorința de a da vina pe cineva, oricine altcineva numai propria persoană și propriul orgoliu, ați fi în stare să dați vina pe Băsescu, sau pe Oprea sau pe Osama Bin Laden, chiar dacă e mort. Nu domnule Dogaru, nu e vina nici unuia din cei pe care vreți și obișnuiți să dați vina mereu. Este vina dumneavoastră și am să vă dovedesc ca e așa cum spun eu.

Să presupunem – prin absurd - că Tudor ar fi cel care i-a convins pe cele 3-4 mii de Bucureșteni să nu vină la miting.
1. Cum a făcut asta ? A vorbit cu fiecare în parte, a făcut campanie electorală, a trimis mailuri, a dat telefoane sau cum a reușit să îi convingă? Realizați ce absurd ar fi ?

2. Să presupunem că a vorbit cu toți și i-a convins să nu vină. Dacă ar fi așa, este grav , este Foarte Grav, pentru că asta înseamnă că :
 - Ori are o capacitate de convingere fantastică și atunci omul acesta trebuie folosit, nu aruncat sau forțat să plece;
 - Ori a avut argumente solide care au stat în picioare și oamenii i-au dat dreptate;
 - Ori … a devenit liderul spiritual, sau informal al sindicaliștilor Bucureșteni și asta este din nou Foarte Grav pentru domnia voastră, pentru că din  –să zicem- 6000 de sindicaliști 5500 sunt lângă Tudor și 500 doar vă împărtășesc ideile. Unde este Vasile Roaită să tragă sirena pentru că AICI TREBUIE TRASĂ O SIRENĂ!

Uite unde am ajuns dacă am presupus că Tudor ar fi de vină pentru slaba participare.

3. Dar dacă nu el este vinovat, atunci cine este ? Băsescu, a trimis SMS-uri sindicaliștilor, i-a amenințat, șantajat, le-a fluturat dosare pe sub nas sau le-a promis mărirea pensiilor? Primul ministru demis? Sau poate USL? Domnule Dogaru, domnule Mandu, cat de orbi să fiți să nu vedeți că situația s-a schimbat, că trebuie adoptate alte forme de luptă sindicală, că a venit vremea dialogului și că trebuie să mergeți la Munte ? Lăsați mândria, lăsați ambițiile mărunte de oameni frustrați,- mă refer la domnul Dogaru mai mult - uitați-vă în jur și adaptați-vă situației, reevaluați situația, faceți o analiză corectă ajutați de oamenii care gândesc nu de cei care vă cântă la ureche ca lăutarii sau cu lăutarii, și acceptați că sunteți acolo nu ca să impuneți punctul vostru de vedere, ideile, dreptatea, dorințele voastre sindicaliștilor ci ca să le aflați, ghiciți, preîntâmpinați, și duceți la îndeplinire pe ale sindicaliștilor.

Să nu vă credeți elite doar pentru că ați citi mai multe cărți, mai contează puțin și ce ați reținut din ele și cât de deschiși sunteți pentru a vă adapta la ceea ce se petrece în lume. Și Ungureanu se lăuda că este deștept și uite că a pierdut. Domniile voastre când se maturizează, când mai și învață ceva, că cititul cărții de telefoane chiar dacă este cea mai groasă carte de pe piață, nu te face mai deștept.

Domnule Mandu, dacă nu reușiți să înțelegeți slaba participare la activitatea de pe 1 Mai, vă sfătuiesc să mângâiați mai puțin umerii colonelului Dogaru, și să vă aplecați către realitate ”Vă asigur că nu veţi mai găsi un om de sacrificiu cum este Mircea Dogaru. Al doilea încă nu este născut!” Domnule Mandu, și Ceaușescu se credea UNICUL, și Băsescu se crede deținătorul adevărului absolut, de ce vă place să jucați pe lângă Dogaru rolul lui Boc pe lângă Băsescu? E vorba de obișnuință sau o simplă exprimare nefinisată? Sunteți în stare de mai mult, nu dezamăgiți. Cultivarea cultului personalității nu mai este la moda.

Legat de acest conflict, pentru că a devenit conflict, este fractură deschisă, și oricât ar încerca cei doi domni care se cred mama și tatăl sindicatului să dea vina pe alții, vina le aparține, este momentul să se termine cu scuipatul și să se discute oficial la nivel național, pentru că sunt multe probleme de rezolvat cum ar fi cea a componenței Comitetului Director, a modului în care funcționează acest for a documentelor pe care le emite, a înregistrării ședințelor respectivului comitet, a modificărilor apărute în varianta de ROF prezentată pe blogul sindicatului ca fiind cea discutată la CNR și varianta discutată acolo, la neconcordanțele dintre ROF si Statut și dintre statut și legislație, atât cea internă cât și internațională, la jignirile la care sunt supuși sindicaliștii, filialele de către domnii Pricină și Dogaru, la sarcinile trasate de CNR și nepuse în aplicare încă de CD cum ar fi întocmirea Bugetului pe 2012, și multe altele.

Slavă domnului, s-a schimbat guvernul, sau avem șanse –la ora la care scriu – ca USL să vină la putere deci sindicaliștii chiar dacă nu trebuie să înceteze lupta, trebuie să treacă la discuții acum , la cooperare, nu la proteste, până nu identifică modalități și forme de atingere a dezideratelor cu noua conducere. Deci este momentul să ne uităm puțin prin curte și să lăsăm minciunile, gogorițele, pisicile, falsele amenințări cu imposibilitatea schimbării CD sau de frica lui Băsescu, care stă după colț și cum mergem la judecătorie cum ne desființează. Domnule Dogaru, lăsați aburelile și intrați în legalitate. Sau vă e frică de legalitate ?

Într-un punct trebuie totuși să recunosc că sunt de acord cu domnul Dogaru, acolo unde spune:
” Dl. Col. (r) Constantin Monac si doamnele Lt col Winzer Anisoara si Lt col Cobuz Lenuta, sunt in continuare membri ai CD, dar sunt suspendati, prin votul CD, confirmat de CNR. Dvs. nu mai sunteti vicepresedinte, ca urmare a unui act de vointa propriu, fara cusur. Spre deosebire de dvs., persoanele mentionate sunt inscrise nominal la tribunal, in organul de conducere al SCMD si decizia CNR este sa evitam orice modificare la tribunal pana la caderea Basescului. Dvs. ati fost ales vicepresedinte interimar pana la alegerile din 2014, la propunerea mea, de catre membrii fondatori in baza Art. 9, 3 b din Statut.”
Aici aveți dreptate, domnul Tudor, ca și Răcășan, ca și Năstase, și ca toți cei NUMIȚI de dvs personal și nu votați, sau confirmați de CNR , nu au făcut și nu fac parte din Comitetul Director, deci toate deciziile luate, inclusiv cea de discutare a lui Tudor în comisia de disciplină sau departamentul juridic, așa cum amenințați jalnic și patetic, sunt nestatutare deci NULE. A trebuit să apară acest conflict și cererea lui Tudor de a reveni pentru a cădea în capcana pe care v-o întindeți siguri și a face afirmații de autoincriminare cu inconștiență, așa cum a făcut și domnul Val atunci când a povestit cum a fost înființat sindicatul, după mese la restaurante cu judecători.

Domnule Dogaru, dacă continuați așa din greșeală în greșeală veți ajunge să recunoașteți că de fapt nu vreți să mai ajungeți la tribunal cu modificările conducerii CD și ale statutului pentru că sunt unele probleme deosebit de grave privind înființarea sindicatului și orice judecător, nu Băsescu, așa cum spuneți de câte ori aveți ocazia. De fapt dacă stau să mă gândesc NICI UNUL DIN MEMBRII COMITETULUI DIRECTOR, NICI UNUL DIN CONDUCEREA SINDICATULUI NICI CHIAR DUMNEAVAOSTRĂ NU AȚI FOST VOTAȚI ÎN CNR AȘA CUM CERE STATUTUL, DECI SUNTEȚI PRACTIC SIMPLI MEMBRI DE SINDICAT, IAR SINDICATUL, JURIDIC, STATUTAR NU ARE CONDUCERE.

Îmi puteți arăta procesul verbal al CNR care a votat conducerea actuală a sindicatului, sau măcar puteți spune care a fost acea ședință în ce dată a avut loc, cine a participat care au fost voturile și cine a făcut parte din această CNR ? Sper să vă consultați cu departamentul juridic când veți răspunde la această întrebare, pentru că aveți mare nevoie. Eu zic că un pic de rațiune nu strică atunci când faceți apel la departamente pentru înfierarea cuiva, așa cum ați încercat cu mine, cu Icleanu și acum cu Tudor. Nu v-au ajuns două eșecuri, mai vreți unul? Câte puteți duce, ca să știm și noi, mergeți ca guvernele Boc,din moțiune în moțiune ?

Iată domnule Dogaru și stimați șefi de departamente și șefi de filiale câte argumente sunt pentru convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare CNR, înainte ca domnul Dogaru să facă și alte greșeli. În plus cred că este nevoie să se discute serios strategia SCMD pe următoarele 6 luni, dacă guvernul USL va fi votat.

Ce spuneți ?
Merită sindicatul o analiză serioasă, pertinentă, realistă, sau ne bălăcărim în continuare în improvizație, greșeli,certuri, scandaluri, lovituri pe la spate sau în plină figură, insinuări mârșave, provizorat, nesiguranță, discuții sterile, decizii luate la ambiție, orgolii, frustrări, priviri piezișe, pumni în masă, confuzii, situații penibile și decizii nestatutare?
 Cine se teme de această conferință ori are ceva de ascuns ori știe că nu are dreptate și îi e frică de judecata șefilor de filială. Sper să nu se vină cu veșnica problemă a banilor, domnul Dogaru a afirmat de atâtea ori că nu sunt probleme financiare, iar dacă facem socoteala la cei 20000 de sindicaliști câți se afirmă că există încă în sindicat, și înmulțim cu 60 lei cât a plătit fiecare, rezultă suma de 1.200.000 RON. Mai puneți patru zeroruri pentru a transforma în bani vechi și veți vedea că sunt bani.

Să presupunem că 10% nu și-au plătit cotizația pe 2012, căci nu cred că e vorba de mai mult, altfel am fi fost anunțați și s-ar fi spus că sindicatul are probleme. Deci tot rămân 1.200.000.000 lei vechi. Dacă însă nu e așa înseamnă că am fost și suntem mințiți cu privire la situația reală din sindicat cu evidența membrilor, cu situația reală a cotizațiilor, cu cheltuirea banilor.

Și mai ales înseamnă că oamenii NU MAI VOR ÎN SINDICAT. ȘI ACEST SUBIECT TREBUIE DISCUTAT LA CNR, PENTRU CĂ E O PROBLEMĂ VITALĂ PENTRU SUPRAVIEȚUIREA SINDICATLUI. Vrem să fim băgați în seamă de prim miniștri, vrem recunoaștere națională, vrem să fim chemați la negocieri în cadrul dialogului social, dar numărul nostru se subțiază pe zi ce trece, în timp ce noi ne facem că nu vedem, ascundem situația reală, nici măcar nu aplicăm statutul în ceea ce privește excluderea celor care nu și-au plătit cotizația pe 2011, tocmai pentru a nu fi nevoiți să admitemOAMENII NU MAI VOR ÎN SINDICAT, umflăm pe hârtie cifra participanților la proteste în speranța că lumea este suficient de proastă pentru a lua de bună ce i se bagă pe gât. Deșteptarea domnilor investiți cu funcții în conducerile filialelor și a sindicatului. Politica struțului nu rezolvă problemele, doar le ascunde, cum ascunde o femeie puturoasă gunoiul sub preș, gunoi care va începe să pută. La noi se simte un iz. Cât vă ține nasul?
FAC APEL LA RAȚIUNE.

Sursa:
Apel la raţiune

luni, 7 mai 2012
http://neacsum.blogspot.com/2012/05/apel-la-ratiune-meciul-dintre.html


Acum câteva zile scriam un articol vizavi de certurile care au avut şi au loc la nivel înalt în cadrul SCMD. Atâta vreme cât criticile veneau de la un “ nebun” ca Neacşu, sau alte persoane care îşi exprimau punctul de vedere personal şi individual, pericolul nu era prea mare. Acestia puteau fi marginalizaţi, "fabricaţi", transformaţi în trădători, destabilizatori, vânduţi, portocalii, labili psihic, etc.

Aşa au dispărut din manşeta din dreapta a blogului SCMD doamnele Elena Cobuz, Ana Wintzer, Monac, Abraham, şi alti membri în comitete şi comisii, mai mari sau mai mici, mai vocali sau mai tăcuţi. Ca şi în povestea pastorului Newlander toţi ceilalţi au tăcut sau au mustăcit, pentru că nu erau ei vizaţi acordând credit conducerii sindicatului, spunând că nu moare sindicatul pentru că pleaca Elena sau Ana sau vorbeşte Neacşu alandala.

De la deschiderea conflictului între CD şi Filiala Sector 6, Consiliul de Coordonare al filialelor din Bucureşti şi Ilfov cu bătaie pe toate filialale care au participat la întâlnirea de la Craiova, conflictul s-a extins ieşind din graniţele circului de cartier, devenind un scandal de interes naşţional pentru membrii sindicatului. Ajuns în această fază după ce şi alti membri de sindicat, chiar preşedinţi de filială au luat poziţie "regulamentară" faţă de şefu, lovind aşa amical în noua victimă, am considerat că e momentul să cer un time-out şi să invit jucătorii la calm şi raţiune, în cadru organizat, pe baze principiale, statutare, nu prin scenarite cu pretenţie de opera de artă.

Nu ceream sau invitam decât la discutarea problemelor şi lămurirea aspectelor acestui conflict, dar şi o evaluare a situaţiei, o analiză a datelor apărute după schimbarea majorităţii parlamentare şi eventual demararea discuţiilor serioase cu noua putere.

Articolul meu ” Apel la Raţiune” a apărut şi pe blogul filialei Craiova pentru că reprezenta un punct de vedere cu care membrii filialei se confundau, iar dovada o reprezintă discuţiile purtate chiar pe data de 09.05. 2012 când ne-am întâlnit la activitatea dedicată Zilei Independenţei. Azi dimineaţă însă articolul dispăruse de pe blogul Filialei, scos de domnul Rânciog, la ordinul domnului Pricină.

Motivul? Jignitor la adresa … conducerii. Şi asta nu e tot. Nu numai că a fost scos articolul, dar pentru a evita şi alte situaţii de genul acesta cu articole sau puncte de vedere care nu convin CD, aceleaşi personaje au retras dreptul de administrare a blogului Filialei Craiova, administratorului desemnat de filială, urmând ca DE ACUMA ÎNCOLO TOATE POSTĂRILE SĂ TREACĂ PRIN FILTRUL ÎMPRICINAŢILOR, CARE VOR DECIDE DACĂ POSTĂRILE MERITĂ SAU NU SĂ VADĂ LUMINA ZILEI.

Aceasta este decizia domnului Pricină cel care se spune că se ocupă de imaginea sindicatului. Ce imagine e aceasta ? Este imaginea unui Polkovnik care are într-o mână secera şi ăn alta ciocanul şi cu ele taie şi loveşte în toţi cei care nu îi gâdilă în mod plăcut urechile. Dacă cineva credea că aşa ceva nu se poate întâmpla în secolul XXI se înşela.

Aceasta este imagine ape care domnul Pricină doreşte să o făurească sindicatului, sindicaliştilor, militarilor în rezervă. Asta înseamnă democraţie, asta înseamnă libertatea de expresie , libertatea iopiniei, libertarea de conştiinţă. Iar prin articolol la care tot făcea trimitere domnul Dogaru vizavi de înfiinţarea şi desfiinţarea filialelor intrăm şi în problema libertăţii de asociere.
Mai este vre-o libertate pe care tandemul Pricină &Comp.Dogaru să nu o facă preş ?

Nu mai comentez subiectul ca să nu se creadă că o fac pentru că un articol AL MEU a fost scos de pe blog. Nu asta mă deranjează, deşi am şi eu dreptul ca orice sindicalist la opinie ÎN CADRUL SINDICATULUI, AŞA CUM A AVUT ŞI DOMNUL MANDU PE PAGINA PRINCIPALA A SINDICATULUI ŞI DOMNUL POPESCU DE LA PITEŞTI.

Dar punctele de vedere ale domniilor lor “corespundeau” imaginii pe care vor să o inducă cei din conducerea sindicatului, pe cand apelul la raţiune nu face bine , este o imagine proastă, apelul la intrarea în legalitate constituie un atac la democraţie, un pericol pentru integritaea sindicatului şi a fost radiat. Orice alt comentariu este de prisos.

Partea proastă este că situaţia începe să capete amploare . Domnul Răcăşan , alt vicepreşedinte fabricat de Dogaru va fi mazilit de cel care l-a fabricat pentru că nu corespunde Patului lui Procust. De pe surse aflăm că o parte din membrii secretariatului SCMD nu mai vor să lucreze până nu se duce la îndeplinire hotărârea CNR din Octombrie 2011 privind demiterea lui Chelu de la compartimentul financiar pentru incompatibilitate cu cerinţele postului.

Ce va face domnul Dogaru, îi va demite şi pe cei care cer respectarea hotărârilor CNR? De Chelu nu prea se poate despărţi după ce adus atâta muncă de lămurire şi l-a adus pe calea cea bună şi mai ales pentru că a venit la pachet cu domnul Năstase, şeful departamentului Financiar contabil, vicepreşedinte fabricat, membru al CD nestatutar, care ameninţă de mult că dacă pleacă Chelu pleacă şi el. Aşa cum spunea cineva pe blogul lui Burcu, şantaj la baionetă. Şantaj gen UDMR. Să mai spună cineva că sindicatul nu face politică. Face şi încă din aia Dâmboviţeană.

Toate aceste lucruri se întâmplă în cadrul SCMD, nu la Cartel Beta sau mai ştiu eu ce sindicat de frânari din CFR. Toate aceste lucruri se întâmplă într-un sindicat ai cărui lideri se bat cu cărămida în piept că luptă pentru respectarea drepturilor membrilor de dindicat. Care drepturi ? Dreptul la cenzură, dreptul la autocraţie, dreptul la ghilotină şi la inchiziţie ?

De ce a făcut domnul Pricină acest gest care nu îi face cinste?
Să nu fi realizat pericolul impunerii unei cenzuri atât de făţişe? Mă îndoiesc. Nu pot decât să bănuiesc că intenţia a fost de a ridica din nou filiala împotriva mea şi poate şi a preşedintelui de filială care a trimis şi el în câteva rânduri unele puncte de vedere conducerii, puncte de vedere care au usturat. Şi s-a gândit -probabil- domnul Pricină că în felul acesta ne ridică oamenii în cap şi astfel poate.. înlocui conducerea filialei, iar dacă nici aşa nu reuşeşte există varianta desfiinţării filialei. Îl sfătuiesc colegial să se lase de scenarii, şi să ridice picioarele când trece Oltul.

P.S.:
Aştept să văd care este punctul de vedere al distinsului domn Mandu, cel care se inspiră din clasici ruşi. Ce spune Stalin despre aceste măsuri domnule Mandu?
Vă aştept punctul de vedere.
Sursa:
MARIN NEACSU . Apelul la raţiune naşte cenzura

=========================
==============

89 de comentarii:

  1. Un nou scandal in CD.Un alt vicepresedinte membru al CD se revolta. Racasan s-a certat cu conducerea. Secrtetariatul este in greva, se cere respectarea deciziei CNR privind demiterea lui Chelu. Nastase ameninta ca daca pleaca Chelu, pleaca si el. Din cauza asta nu s-a pus inca in aplicare decizia CNR de la Alba Iulia. Nastatse joaca de mult rolul UDMR in relatia cu Basescu/Dogaru.Santajeaza pentru mentinerea lui Chelu. Se duc lupte interne care vor duce probabil la spargerea buboiului. Pana la coada se dovedeste ca nici macar militarii nu pot avea un sindicat curat. Interesele personale conduc sindicatul, nu principiile. Cashu a avut dreptate.
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un subiect care, cunoscut de noi cititorii acestui blog, provoaca si mila si sila. Vai de mama sindicalistilor pe ce miini au incaput! Ar fi fost prea frumos ca Sindicatul, tinind cont de faptul ca are in compunere fosti militari, sa aiba si conducatori pe masura...In rest, ce se poate spune este doar QED!

      Ștergere
    2. Nu ne INTERESEAZA aceasta struto - camila nascuta cu forcepsul doar din interese personale si mici grupuri ! Nu a reprezentat niciun moment cadrele militare in rezerva sau retragere!!

      Ștergere
  2. Neatza buna la ZOO si la Spitalul 9!
    Czare, din locul de unde pentru romani soarele rasare, primeste gratuit un Alupigus/Sugiuc mare si tare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia un ALUPIGUS FORTE sa-ti mentii vitalitatea !!

      Ștergere
  3. ADMIN,
    Dom'le, sa-ti traiasca si sa se imulteasca menajeria si specimenele de joasa speta ce ti-o populeaza!
    Mai rar asa consecventa in latrina matale! Colcaie de obsedati si perversi sexuali, maniaci ai injuraturilor si a golaniilor.
    Apreciez la nota maxima alaturarea intre dl Neacsu (articole obsedante pe tema "leoninului" Dogaru si a furturilor din CD), Romania megalitica a lu' matale si "suculenta" celor ce balesc prin comentarii...
    Mai rar domnule asa ceva!!!...
    Inca o data, sa-ti traiasca menajeria!
    ...noroc sa aiba toti cei care au trecut prin armata, au fost ofiteri si se exprima ca la usa cortului, injura si scriu mai rau decat pe peretii din latrinele fostelor unitati prin care au misunat!!!
    Aferim si sa fie primit!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar atat ai de spus pe marginea problemelor din scmd? Atat ai de comentat despre onoranta conducere a celui mai "mare si tare" sindicat din Romania? Nu noi suntem problema, prietene! Noi... ca noi ... sa treaca timpul! Mai o gluma, mai o sueta! Si totul gratis, fara cotizatii !!! Un avocat din oficiu.

      Ștergere
    2. Colega, ia de colea ceva care sa-ti aduca aminte ca in lumea asta, homo sapiens + derivatele acestuia - vezi Czar maimuca, Tigrul si cu Curleonul sunt plamadite nu numai din spirit, ci si din carnuri:
      “Din bube ,mucegaiuri si noroi. Iscat-am frumuseti si preturi noi .”
      PS1. Apropos, spiritul e spirit, iar trupul este trup. Gindeste-te numai ce diferenta exista intre actul de creare a unei poezii si cel vulgar al mincatului, digeratului si c..atului...
      PS2. Ca sa nu uit; Czar maimuca este un derivat al hominidelor. Face parte din homo sapiens erectus, asta fiindca este erect ca o ...
      Mai treci pe la noi, colega. Eventual cu ceva anafura, tamiie si agheasma.

      Ștergere
    3. Preacuvioase: Ca care-i hobsedatul sexual?
      Nu de alta dar sa ne ferim fetitele, pe Vanessa si pe Melissa..

      Ștergere
    4. Domnule Anonim.
      Iti impartasesc in mare parerea. Nici mie nu imi plac birjarismele, accept glumele colegioale, chiar si mistocareala de " teren " dar nu exagerat. Din cauza asta desi sunt un bun prieten administratorului acestui blog pentru care am, si respect nu numai prietenie, comentez numai cand pot da replica unei idei, nu unor injuraturi. Fiecare cu politica sa de blog in ultima instanta.
      In ceea ce priveste obsesia la care faci referire, as face o mica corectie: Pe mine nu ma intereseaza Dogaru ca persoana fizica. Din partea mea poate sa arate cum vrea, sa fac[ ce vrea, sa manance si sa bea cum vrea, ii doresc o viata privata plina de satisfactii. Dar recunosc, sunt obsedat de modul in care acest sindicat din care fac si eu parte este dus spre dezastru, sunt obsedat de modul in care sunt reprezentat si imi sunt aparate interesele.Sunt la fel de obsedat de Dogaru cum eram si cand nu il cunoasteam asa cum si dumneata esti la fel de obsedat de Basescu cum erai cand lucra la Anvers. Daca reusesti sa faci diferenta intre punctul dumitale de vedere si al meu este ok, conteaza prea putin daca il impartasesti sau nu, dar am vrut sa lamuresc oarecum aspectul.
      Cu respect!

      Ștergere
    5. Domnule, chiar esti de plans, caci de ras cu siguranta nu esti.Pentru ca nu stii ce inseamna rasul, eventual stii ce inseamna ranjetul, ranjetul cu care ne marai ca o potaie care ameninta ceea ce nu poate intelege.Rasul este un lucru pur omenesc pe cad ranjetul apartine regnului animal.Bunica mea, femeie simpla, mi-a spus sa ma fersc in viata de omul care nu stie sa rada.Sa rada cu pofta, din inima, din toata fiinta, sa rada cu lacrimi.Noi asta facem aici,RADEM.Nimeni n-a murit de ras, dar de grija altuia , da.Si nu vrem sa irosim nicio zi in care sa nu radem, o zi fara ras este o zi pierduta, iar noi nu ne mai permitem sa pierdem nimic.Asa ca, domnule, ramai cu ranjetul tau solitar...., un ranjet superior, de singuratate.

      Ștergere
    6. Amice, daca ne mai calci prin batatura si pe bombeu, iti dam cu FLIT!

      Ștergere
  4. Domnu' avocat din oficiu: atat te duce capul atat ai inteles... Sindicatul moare si fara sa te porcaiesti in direct sau sa te injuri din doua in doua vorbe! Rabdare si tutun, dar mai cu eleganta, mai cu staif, ca facerea de ras nu doare dar nici nu se mai sterge!
    Ramane cum am mai zis: Adminul este responsabil si rusinea este a lui, pentru ca zicala cu "cine se aseamana se aduma" este valabila si aici.
    Dl Neacsu, destept si "democrat" a scapat de detractori, nemultumiti si porcaieli prin "cenzura" selectiei comentariilor, pe care o aplica cu metodele lui de pe vremea cand era sef PCR. ADMIN-ul e mai simplut... el vrea "rating", asa ca nu conteaza ce si cum, amesteca vobe frunoase, injuraturi, politichie si mascari... si iese o balega de toata frumusetea...
    Sa fie primit si pomenit!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice, vezi ca ti-au ramas lectiile de la invatamantul politico-ideologic in gat..bea o aghiasma de la czar maimuta si poate iti trece, desi am serioase indoieli.Pentru constipatie iti recomand ceai de crusin.Aferim!Sa fie primit!

      Ștergere
    2. Credeam ca am cu cine vorbi, dar vad ca dumneata ai iesit la pescuit. De unde faza cu PCR? Spune-mi si mie, sa o trec in datele pentru reviziurea pensiei. In ceea ce priveste cenzura de pe blogul meu, e timpul sa te hotarasti, ori vrei injuraturi ori nu. Eu nu am cenzurat, eu doar am rugat cititorii sa ma respecte si sa se respecte. Din cauza asta nu vezi injuraturi pe blogul meu si nici jigniri. Este un singur comentariu la spam pe lista mea de comentarii, asa ca ..schimba nada , poate prinzi la caramida.

      Ștergere
  5. Anonim10 mai 2012, 11:30
    ,,... si iese o balega de toata frumusetea...
    ''

    Mai treci pe la noi.Esti deosebit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai,vai,vai.. merg sa ma imbat, pardon, sa ma spal de pacate cu aghiasma lui Czar cea de 80 grade.Voi bate matanii si voi citi 666 psalmi in fiecare zi..poate in acest fel domnul cel cuvios ,intepat si intelept, ne va ierta toate pacatele facute cu voieee si faraaa de voieeee!Amin.PTIU, PTIU,PTIU...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai despre ce aghiasma de 80 de grade vorbiti.Eu sunt bistritean,patria horincii[palincii]si va spun cam cate grade poate avea o palinca buna.Deci fiarta de doua ori[prima este tzuzla se fierbe in cazn de cupru de aprox 300l si se lasa sa curga pana nu mai are alcool]apoi se pune din nou la fiert intr-un cazan de 80 l si se distileaza pana incepe sa curga o pecingine alba.
    Din prune rosii/negre iese pana la 63 grade,din prune albe,dulci,pana la 65 grade.din pere 55 grade,din mere 50 grade,din caide 60 grade.Se pot"ajuta'cu zahar dar acesta trebuie pus sirop odata cu zdrobirea fructelor.pentru a fermenta impreuna si a se produce reactiile de transformare din fructoza in maltoza,glucoza si apoi in alcool.Apoi de ia capul nu te doare si alergi dupa fecioare.Sunt specialist in domeniu,am cazan si fac tzuica de mic copil.Ce curge prima data [vre-o suta doua de grame se poate pastra [i se spune rezeda] si este buna la rani-nu de baut]aia are 90 de grade.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tigrule, nu te-am abordat niciodata direct, desi ne unesc aproape 10 ani slujiti sub aceeasi flamura.Stiu si eu toate acestea despre palinca, dar acum e vb. despre cu totul altceva...Tu nu vezi ca a intrat dihonia printre noi?
      Apropos, eu o prefer pe cea de caise..

      Ștergere
  8. In anul 1999 am cumparat doua tone de caise ,tocmai se desfiinta livada de la Armasesti ,si cu 4 saci de zahar
    am fc 700 l de tuica de caise de 40 grade .buuna rau.Am cazan de 55l si curgeau cate 10-12 litri la cazan.Atunci am fc si vreo 5 vedre de tuica de pirsici[parfum].

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha , gata, am gasit cazanul lui Apostol. Prindeti hotul. Petricaaaaaaaaaaaa, lasa-l pe Aristica si vino coa ca am gasuit hotul de cazane.

      Ștergere
  9. Acuma ,de vreo 5 ani nu mai consum alcool asa ca .cocleste caznul in beci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mare blestem ,da cu muierile tot asa???

      Ștergere
    2. Pe alea nu le-a lasat, l-au lasat ele pe el..

      Ștergere
  10. @Strungareata
    Vorbesti pe nas.
    ,,si se lasa sa curga pana nu mai are alcool''. Nu zau! Si pe urma se folosesc cazane de 80 de litri?
    Si sa stii ca din orice produs ce contine alcool se poate obtine o concentratie de cel putin 98%.Probabil cu un cazan de 5 litri la final de distilare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai trollilor, ati deturnat discutia..

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai,tu vrei sa facem CNR fara tzuica?

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai Tigrule- da lemne(gaz)ca sa fierbi atatea caise de unde ai ciordit !!Ai??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cica s-a inregistrat Sindicatul Maimutelor.Asta-i motivul pentru care lipsesc czar si curdeleu.Oare ce fonctii or fi primit?Pe felina vaz ca au lasat-o de izbeliste, sa fiarba in cazan, pardon, la cazan..

      Ștergere
  14. Ma bucur ca, macar 2-3 dintre cei vizati au reactionat, usor, la un comentariu mai rational postat de unu' anonim... E drept ca te cam frige cand dai peste unul cu mintea limpede si care mai toarna si apa rece peste fierbintelile unora...
    Deci se poate! Dl Neacsu nu poate scapa de PCR-isme, altii nu scapa ocazia sa injure sau sa se injure iar majoritatea se uita si trece mai departe, ocolind cu grija sa nu se "ia"...

    ... d-le Neacsu: cum era cand ne predai lectii la orele de socialism stiintific si cand luai "lumina" de la BOB?...
    ... acu' o tii cu morala dezinteresata, cu "principiile" cu "omul nou capitalist", cu "grija de altul"... etc... etc.. TOT CA ATUNCI!!! Nu s-a schimbat nimic la dumneata: munca cu limba este sfanta si aceeasi!!!
    Aleluia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti asa de informat spune si mie cand si unde s-a intampla asa ceva . Poate aflu si eu noutati despre cariera mea. E interesant .

      Ștergere
  15. Este o nebunie:
    ===============
    Am primit prin mail de la domnul Rînciog motivaţia actului de "caritate" făcut de Conducerea sindicatului filialei Dolj pentru faptul că a postat replica mea la postarile domnului Mandu şi ale domnilor Pricină şi Dogaru. Am să postez aici explicaţia domnului Rînciog, ca şi o scrisoare care se doreşte tot drept la replică dar la materialul meu, a domnului Lt. Col. în retragere Ioan Cepeliga.

    Normal ar fi să acord dreptul la replică atunci când postarea mea va reveni pe blogul filialei, tot ca drept la replică la postările celor numiţi mai sus, dar domnul Cepeliga este proaspăt în sindicat şi nu ştie că drepturi au numai cei din fruntea sindicatului, nu şi muritorii de rând. Poate o să aibă ocazia să afle cu timpul. Nu am să comentez postarea dânsului, poate cei care citesc vor comenta, din respect pentru vârsta dânsului şi pentru că sunt convins că este bine intentionat dar cam neorientat, am să îi îndeplinesc dorinţa de a-i posta scrisoarea.

    "DOMNULE COLONEL CEPALIGA,
    Trimitem replica dumneavoastra tuturor membrilor SCMD implicati in acest incident regretabil. Mai jos va prezentam modul de solutionare, dispus de catre presedintele SCMD.

    Cu stima,
    Lt Col Dumitru RINCIOG

    În data de 9 mai 2012, 21:14, Sindicatul Militarilor a scris: AM ONOAREA SA VA SALUT,

    Urmare a postarii pe blogul SCMD Craiova a unui articol cu continut suburban la adresa SCMD, intitulat "Apel la ratiune", semnat de catre Col. (r) Neacsu Marin, domnul presedinte Dogaru a dispus stergerea articolului si suspendarea accesului la aceasta pagina de Internet, pana cand Biroul Operativ al Filialei Craiova va lua masuri pentru evitarea, in viitor, a unor astfel de fapte. Prezint in atas articolul, membrilor Comitetului Director, Biroului Operativ al Filialei Craiova, domului Gl. Mr. (r) Mandu si domnului Col. (r) Popescu, nominalizati (jigniti) in acest articol.

    Cu stima,
    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
    Coordonator Secretariat General
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Telefon 0736600961
    ==================
    Cititi in detaliu, la Neacsu pe Blog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apel la ratiune
      ================
      este postat si aici, ca articol de fond!
      Care este problema? De ce este apreciat suburban?
      Unde vede CD-SCMD un asemenea limbaj? Alooo....
      Voi ati uitat sa cititi romaneste?
      Asa de rau v-ati rupt de oameni?

      Ștergere
  16. ati vazut ce tot bolboroseste,tiganu tradator izmanar cezar,ha ha ha.
    acuma ii cu usl,ha ha ha.
    si injura pdl,ha ha ha.
    bai tigane,numele tau si a celorlalti dementi este stiut.
    ce spui,tu si satra ta ramaneti pe legea din 2011(dar sa nu faci scandal,daca la anu o sa se imparta la 30 si nu la 20) si restu pe cea din 2001.
    apropo,am o veste proasta pentru tine,romania nu are bani,iar tinad cont ca dobritoiu ii prieten cu dogaru si voiculescu,iar pentru a se face economisiri sa va reveni pe legea din 2001,iar tu si satra ta va trebui sa dati banii inapoi.
    hai tigane,contrazice-ma,ai vazut,ca si dogaru,pe siteul scmd,nici nu mai vorbeste de pensiile militare,ca deja ii clara treaba,acuma se asteapta,doar sa spuna curtea de justitie de la luxembourg ca toata operatiunea cu recalcularea ii ilegala si dupa,o sa ramai cu gura cascata si o sa iei mumu.
    ha ha ha,chiar crezi,ca statul are bani sa intretina trantori tigani si jegosi ca tine si ca restu satrei de latrai tradatori care tin cu izmanaru.

    RăspundețiȘtergere
  17. BA BOUL SATULUI - Noi TIGRII ,CORELEONE SI CEZAR ne doare in ..stremeleak ! Ni s-a triplat penzia si am ajuns pe la 5230 lei(1200Euroi)de caciula!! Am mai primit drept bonus pentru servicii deosebite aduse Izmanarului cate 10.000 Euroi si o vacanta pe timp nelimitat in CU Ba ! Asa ca acu ba boulene noi stam cu puta la soare si picioarele in ocean , cu cate o cubaneza ciocolatie care ne face masaj de relaxare cu finalizare! Trebe sa ne refacem fortele ! Sniper one te pupa pe proteza!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Sniper one!
      Poate acu' pricepe si bou'baltii, cum devine treaba!
      Oricum, el tot de oftica moare!

      Ștergere
    2. @sniper one
      ai uitat sa-i spui boului ca primim de la 50 pana la 100 euro pt fiecare comentariu(in functie de ora postarii,continut si nr de cuvinte)
      PS Stii foarte bine ca izmanarul oprea ne "plateste dublu" sambata si duminica.
      Deja am bani sa stau in Caraibe cel putin 6 luni cu toate gagicile pe care le vreau
      Te rog explica-i tu boului ca acum chiar n-am timp
      PS2 Boul vrea o subcontractare??I-o dau de sub buric!
      Sa traiesti "snaipar oan"

      Ștergere
    3. Ei D.C. - nu spune tot, ca vine Boul cu ...CONCURENTA!! Sniper one

      Ștergere
  18. ANUS CONTRANATURII10 mai 2012 la 21:04

    @Sniper one

    ,, Sniper one te pupa pe proteza!!!''

    Multumesc! Pupa-ma pe proteza si-ti servesc o ,,maioneza''.

    RăspundețiȘtergere
  19. @BA BOUL SATULUI - Noi TIGRII ,CORELEONE SI CEZAR ne doare in ..stremeleak

    Folosirea corecta a semnelor de punctuatie te poate scuti de chinuri.Apeleazala ,,profesorul de educatie fizica(chigru2''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Don Profesor ..de sport -te rog analizeaza si ...stremeleakul ! Daca-i bine ortografiat, verifica-l si daca-i ..proaspat spalat!!!! Snipe one

      Ștergere
    2. Are miros de fofoloanca..

      Ștergere
  20. Stau , ma intreb si ma mir de unde dracul are timp neacsu sa scrie hectare de vorbaraie pe doua bloage ale lui , pe la nu stiu ce fituici , si pe o multime de alte bloage ?
    Despre fratele lui de limbarita , rh , am impresia ca este o echipa intreaga ... dar neacsu pare a fi singur ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnu Burcu, aveti grija si de bulbul rahidian al lui Neacsu! Mai zilele trecute ne spunea ca-l doare rau...
    Saracul, de atata grija pentru SCMD, a ajuns sa se epuizeze rau de tot - vedeti cum arata, cat de slab si de negru e!
    Mai temperati-l, ca altfel nu o sa mai apuce ziua cand Dogy va fi dat jos de la conducerea SCMD si cand va trebui sa inceapa o noua campanie impotriva succesorului lui Dogy.
    Vae victis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai vai vai, te fute grija lui cashu sau a firfiriclor pe care ii pierdeti daca se arunca oamenii in gatul vostru? Cu cat esti platit ca sa ii dai limbi lui Dogaru ?

      Ștergere
    2. Mare balamuc mai este si in scmd-ul asta!
      Frica de a ramane fara ~banii la discretie~, ii inebuneste!
      Abia se invatasera si ei sa VANT-ure bani, si gata... sa se termine? Ba, voi sunteti nebuni??? Pai asa nu se poate!

      Ștergere
  22. Mai copii, noapte buna la ZOO si la Spitalul 9! Cezare te-ai culcat? Atunci trebuie sa iei un Alupigus/Sugiuc neaparat ca miine sa nu fii suparat!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cezare cel frumos,
    Si pe fata si pe dos-
    Ia un ALUPIGUS
    Ca sa fii fortzos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Maimuta , ca maimuta, se joaca cu putza..adica s-a dat cu ungurenii lui MeReU, astia au transformat-o in ungureana lor stiind cat de mult ii place ALUPIGUS,ALUPIGUS,ALUPIGUS..

      Ștergere
  24. Ziua buna la ZOO si la Spitalul 9! Czare pt.ca azi sa fii fortzos, serveste un un pic de Sugiug de la tigrul paros!

    RăspundețiȘtergere
  25. ,,tigri2 spunea...
    11 mai 2012, 07:41
    Cine "urla din toti rinichii"pe aceste bloguri?Cei care au avut,de-a lungul carierei de militar,o viatza defavorizat,un serviciu de domnisoara,la caldurica,cu toate favorurile la picioare,cu functii mult mai mari decat gradul[probabil si cu pile]si care la repartitie au venit cu "marele tatic"de manutza[gen mos carici].Au fost invatati sa aiba totul pe tava,primele si le stabileau ei,salariile de merit la fel,tot ei au influentat si aparitia legii care le-a perpetuat furtisagul-L164[facuta de ei si numai pentru ei] si acuma cred ca tot lor li se cuvine 'spuma"tot ei sa aibe mai mult,de aia urla nemernicii.Noi care am dus greul ,care am facut licee militare ,am fost fii "nimanui",am avut functii la limita gradului ,ca ,de ,trebuia sa le lasam "libere'acelor smecherasi,salarii de merit ,ioc,iesiti din sistem cu ordonanta 7 .iar smecherasii au stat panai-a scos cu targa pe poarta unitatii,fiind deja,cu basina in cizma de batrani ce erau,tot voi vreti totul mai hahalerelor? ''

    Smiorcaila,data racnesti din rinichi probabil gindesti cu plaminii.
    ,,Noi care am dus greul ,care ...''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mîrtanul păros e un mare răpănos...şi în plus e flocos şi pe faţă şi pe dos!

      Ștergere
    2. Mai lasa-ne in vacanta mai tzigan borat si du-te-n crucea ma-ti !

      Ștergere
    3. Greu, greu la deal cu cazanul in spinare..deh, poate de aia s-a lasat de beutura..da oare si curleonul s-a lepadat de aceasta meteahna?
      Martanul rapanos/E un mare mincinos..

      Ștergere
    4. ,,tzigan borat ''
      Ca voi ,la hUrziceni,sinteti(sunteti)nemti!

      Ștergere
  26. nu mai publicati,mesajele,tiganilor de tradatori gen tigri,corleone,cezar etc.,stiti cum ii cheama,asa,ca,sa ii spuna cineva lui dobritoiu,sa le trimita o revizuire,din aia sanatoasa,cu o pensie de 500 de lei pe luna,sa vedem,mai urla ca disperatii,trantorii betivi gen tigri,care nu au facut nimica toata viata.haosu,creat la pensiile militare ii grotesc,adica,tu iesi la pensie dupa o regula,si pe parcurs,vine un nebun si schimba regulile,pai atunci,hai sa reangajam,pe toti,ca sa poata respecta,creintele nebune ale izmanarului,sa iesim toti la 60 de ani,cine a iesit mai repede,sa nu primeasca pensie,simplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici cu ALUPIGUS SUPER FORTE, dozaj soc, nu ai sperante..

      Ștergere
  27. BA BOUL SATULUI -Pe noi, TIGRII ,CORLEONE SI CEZAR, ne doare in ..stremeleak ! Ni s-a triplat penzia si am ajuns pe la 5230 lei(1200Euroi)de caciula!! Am mai primit drept bonus pentru servicii deosebite aduse ,,Izmanarului" cate 100.000 Euroi si o vacanta pe timp nelimitat in CU Ba ! Asa ca acu, ba boulene , noi stam cu puta la soare si picioarele in ocean , cu cate o cubaneza ciocolatie, care ne face masaj de relaxare cu finalizare! Trebuie sa ne refacem fortele ! Sniper one te pupa pe proteza (cu talpa piciorului stang-a la Vam Dame)!!!

    Răspundeţi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. Rechinii flamanzi ca tine ,ne ciugulesc micozele dintre degete! Acelasi !

      Ștergere
    2. omul ii ironic,isi bate pooola de izmanar si slugiile lui tigrii corleone cezar etc.

      Ștergere
    3. Sniper uan, Sniper uan, tu esti mare guguman! Insa esti baiat cuminte si-o sa-ti dam Sugiuc la dinte. Daca nu-ti place sugiucul, decaloteaza-i tigrului paros cucul!

      Ștergere
    4. Mai Cezare cel fitzos/Si pe fata si pe dos../Tu esti un marlan raios/Si un mare cacacios/Mare,mare mincinos/Si de kk mancacios.

      Ștergere
    5. Curleonul cel burtos/Ti-o va trage pe din dos/Va ajunge pan la os/Si-o sa-l musti de burta-n jos..

      Ștergere
  28. Impozitul pe pensii preconizat de USL, de la 1 ianuarie 2013:
    ======================
    Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzând cote diferenţiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% şi 16%, sistem care ar urma să fie introdus de la 1 ianuarie 2013 dacă USL va câştiga alegerile din toamnă, potrivit premierului Victor Ponta.
    Până în 800 de lei, de exemplu, cota va fi de 8%, între 800 şi 1.600 de lei va fi de 12%, iar peste va fi de 16%", a spus d-na Câmpeanu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...si lui Czar Maimucles, Tigrul din Hurziceni si Curleonul 50%. In Spania cu ei, la cules de castraveti cu bumbăreaţa pe 2 rinduri!

      Ștergere
    2. PAMPALAILOR - noi avem impozit si alte taxe O % pentru nerite deosebite in lupta cu NEHALITII!! Sniper one

      Ștergere
  29. Ei dragii mei prieteni,maimuca de czar,are treburi serioase aci in romanica ,cu creatura visatoare ii da sfaturi soldovencei cu privire la condus ,o intreaba pe aia unde n-ai voie sa intorci,adica probleme existentiale,nu gluma,si voi ca niste rai si invidiosi ce sunteti, il trimiteti la cules de castraveti in Spania????Pai zau asa, se poate????Lui ii curg balele dupa soldoveanca si voi sunteti nemilosi cu trairile maimutei!!!!!Ha ,ha!

    RăspundețiȘtergere
  30. Un cotoi sau pisică,

    Din două nu ştiu care,

    Nici mare, nici prea mică,

    Dar foarte mâncătoare,

    Şi din soiul acela ce-n păduri locuieşte

    Şi pe copaci trăieşte,

    Văzu un tigru mare

    Trecând pe o cărare.

    De sus de pe ghindaru unde era urcată,

    Pisica socoti

    Că poate a-l îngrozi;

    Şi făr-a pierde vreme se adresă îndată

    La tigru ce trecea,

    Fără a o vedea:

    "Ia stăi, mă rog, puţin, jupâne de pe jos,

    Care te socoteşti

    Că nu ştiu cine eşti;

    Mândria ce arăţi cu noi e de prisos:

    Ştii din ce neam mă trag şi că strămoşii mei

    Sânt fii de dumnezei?

    Nemuritorii toţi, din cer când au fugit,

    Subt nume de pisici în lume au trăit.

    Preoţii egipteni în templuri îi slăvesc,

    Şi nişte tigri mici cu noi se potrivesc!"

    - "Dacă strămoşii tăi cu tine semăna,

    Negreşit era proşti câţi lor se închina,

    Răspunse tigru meu; iar daca au avut

    Vrun merit cunoscut,

    Ceva dumnezeiesc,

    Atunci eu te căiesc,

    Şi pentru starea ta de milă sânt pătruns,

    Căci d-or fi câte spui, zău, prea rău ai ajuns."



    Deşi mulţi au zis-o, eu tot o mai zic:

    Slava strămoşească pe strămoşi cinsteşte;

    În zadar nepotul cu ea se făleşte,

    Când e, cum se-ntâmplă, un om de nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fain, dar n-ai una c-un mîrtan din Hurziceni?

      Ștergere
  31. mos alecu spunea...
    11 mai 2012, 17:50
    Motanelul cacacios , pe linga FRICA , mai are si o mare nemultumire ... iar eu nu pot decit sa fiu de acord cu el !

    Are dreptate motanelul cacacios ... tocmai ei , PROSTII , care sint , vorba Lapusneanului , "Prosti , da' multi !" ... tocmai ei sa fie omisi ?!?

    Sa stii , motanele cacacios , ca ai toata sustinerea mea in repararea acestei nedreptati , si inscrierea voastra in acea insiruire ...
    In sustinerea bunelor mele intentii propun o a 13-a definitie (vezi ca sint "baiat de salon" si includ si definitia data de tine !) :
    - Prostul este convins ca este cel mai destept dintre toti cei treisprezece ...

    Te rog sa apreciezi ca nu am spus "prostul deranjat la cap" , ceea ce ar fi putut duce cu gindul numai la cei ca tine ...

    Propun cititorilor sa-si aduca , si ei , contributia la "finisarea" definitiilor nou mentionate !

    Trimiteţi un comentariu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent, mos alecu!
      As vrea si eu, dar nu poci, de atata ras!
      FOARTE VALABIL si maimuca de czar cu... da sfaturi soldovencei, probleme existentiale etc.etc. O SEARA EXCEPTIONALA!

      Ștergere
    2. MUUUUUULTI! Da, prosti!

      Ștergere
    3. Ma tu ce pizda ma-ti ai ,te mananca limba si nu ai de ce o scarpina?Nu-ti ajuge ca esti un pui de tarfa,prost si urat,te mai dai si in spectacol?

      Ștergere
    4. ADMIN, la 21:32 a scapat unul de la SOCOLA!

      Ștergere
  32. CEZAR2 mai 2012, 20:28
    ...doamne cat am ras !Cvis te rog nevrozeza-te mai des !
    Si totusi cum dracul l-a muscat chiar de ...putulica ?
    ...a aaaa Cvis stii.... inclin si eu sa cred ca astea ..cum le zice capusele sunt ..selective ale dracului ,adica ..aaa trag la ..moldoveni Da or avea si dinti ..alea capsele ca ..moldovenii mai ..rar asa ......
    Ps. Am si eu unul pe blogul meu care se lauda cxu o putulica ...mareee cica-i falus al dracului!! ..nu vii sa-i zici vreo doua vorbe..?

    Cu materialul clientului!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Am verificat arborele genealogic al maimutei czar si am constatat ca respectiva primata face parte din specia MACAC.Adica, ma cac pe ea!

    RăspundețiȘtergere
  34. Mai cezare cel fricos/O sa-ti dam si tie-un os/Ca sa ai si tu de ros/Sa ne pupi din fata-n dos....

    RăspundețiȘtergere
  35. Mai, si totusi... UNDE SE ASCUNDE STELIPULEA ????

    RăspundețiȘtergere
  36. Chiar de esti cu sus-un jos/O sa-ti dam si tie-un os/Ca sa-ti fie de folos/Sa ne pupi pe toti-n dos..

    RăspundețiȘtergere
  37. @anonim
    ai tot dreptul sa nu pui nici un nume,tu nu-ti cunosti tatal ,ma-ta fiind o dama de consumatie ,te-a facut la betie si nu-si aminteste cu cine,chesatia este ca din cauza bolilor venerice [sifilis] te fata ma-ta cu un handicap,esti retardat,cred ca ai si SIDA,la voi in familie se poarta si tie iti cam plac baieteii.Mare jeg de om esti,gretos ,spurcat si dobitoc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu iti place, de ce citesti ? Esti mai pervers tu, cititorul, decat sunt eu, autorul...Pacat de anii petrecuti in aviatie, profesore, ai ramas doar cu praful..Din pacate nu cel stelar.Vocabularul tau de mahala, suburban si golanesc l-am intalnit la multi infractori ..

      Ștergere
    2. Pentru RAPĂNUL de CHIGRI 2 cel garoi: Bă stafidă tu eşti ciumpalac rău de tot şi la minte hotento(n)t!

      Ștergere
    3. Fratilor RAPANUL de la 21:49 este chiar Tigri 2, da-ne-ar pielea inpoi!

      Ștergere
  38. Epistola lui czar catre ...BA!
    La Pasa vine un harap/Futut in cur si ras in cap/Sunt Pasa neam de babuin/Si de de la Temesvaros vin/ Sa-ti dau cu EBA-n cap...
    Astept continuarea..nu mai am zaibar, pardon, inspiratie..

    RăspundețiȘtergere
  39. Bai, asta de la 21:49.. Tu ai fost OFITER AL ARMATEI ROMANE????

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri