Google Translate

marți, 3 iulie 2012

Cineva trebuie să plătească pentru trădare şi complicitate! Nu ne vindem ţara, o dăm gratis…!


Prof. univ. dr. Ioan Sabău-Pop:
Prin complicităţi şi trădări, am ajuns să dăm judeţe întregi urmaşilor grofilor!


Spuneaţi că la această oră noi suntem în situaţia în care din teritoriul României se revendică de către urmaşii grofilor 230.000 de hectare din judeţele Mureş şi Harghita?

După datele pe care le am de la prefecturi, sunt în jur de 200.000-230.000 ha de pădure care se revendică din judeţele Mureş şi Harghita. Asta fără să cuprindem Haţegul, Sălajul, Munţii Apuseni, Bihorul, unde sunt revendicate de asemenea zeci de mii de hectare.


Cât valorează toată această poveste?

Dacă luăm în calcul şi restituirile averilor bisericeşti, în jur de 60 de miliarde de euro… După anul 1990, în materia proprietăţii, s-au dat o serie de legi referitoare la restituire, la refacerea proprietăţilor de dinainte de 1990, în baza unor măsuri abuzive ale diferitelor entităţi ale statului român de atunci. În principiu, măsura trebuia să fie luată, dar ea trebuia corelată cu realitatea, trebuia să aibă la bază nişte documentări, nişte fundamente ale unor cercetări privind proprietăţile, pentru că noi riscăm să ne întoarcem la anul 1700 cu proprietăţile din Transilvania.


Practic, epoca feudală din Transilvania revine acum pur şi simplu în anul 2012, prin lipsa de reacţie a statului român …

Prin legislaţia statului român, prin reacţiile de autoritate ale prefecturilor, ale consiliilor judetene … Spre exemplu, am fost recent la Sf. Gheorghe şi am aflat că s-au dat circa 20.000 de hectare de păduri fie de către Prefectură, fie de către instanţele de judecată, prin inconştienţa unor judecători, a unor oameni cu drept de decizie în această ţară.


Ce s-ar putea face în acest sens, pentru că situaţia este deosebit de gravă aşa cum o prezentaţi dumneavoastră?

Problema este cu adevărat foarte gravă şi ceea ce s-ar putea întreprinde ar fi o măsură legislativă care să împiedice producerea acestor fapte, a acestui fenomen, a procedurilor de revendicare şi de refacere a fostelor proprietăţi istorice, proceduri cărora statul român nu le poate face faţă.


Mai exact … ?

Mai exact, autorităţile statului român fie nu realizează, fie sunt inconştiente, fie sunt parte la aceste complicităţi, fie miza o constituie sume foarte mari de bani. Prefectul judeţului Mureş a fost căutat să fie mituit. Conducători din ocoalele silvice, inclusiv de la noi, au trecut de partea cealaltă, cu documente cu tot, unele falsificate, beneficiind de tot felul de avantaje, iar statul român nu are nicio reacţie. De exemplu, există o societate de avocatură din Cluj angajată de Regia Naţională a Pădurilor ca să o apere, iar această societate a trecut de partea cealaltă, pentru procente din suprafaţa pădurilor care se retrocedează. Sunt retrocedări la comandă, se retrocedează parcele întregi …


Din câte cunosc, după Marea Unire, grofii din Transilvania au primit despăgubiri pentru teritoriile încorporate României…

Am în faţă documente, cum este şi acest Tablou al Moşiilor din 1934, care sunt documente foarte clare, sunt listele trecute şi sumele imense primite…


Adică le-am dat o dată banii şi le mai returnăm şi proprietăţile?

Noi le-am dat banii! Sunt cercetători care afirmă că România a dat în jur de 100 tone de aur despăgubiri pentru asta. Sunt două lucruri de precizat. Că România a vrut să tranşeze această problemă datorită entuziasmului general creat, că a devenit o ţară atât de mare şi că România, în acea perioadă, era foarte bogată, avea rezerve extraordinare. Esenţial este acordul de la Paris din 28 aprilie 1930, care creează Fondul Agrar, România dând acolo banii pentru despăgubiri. România, în acel moment, nu mai era datoare, era dator acel fond agrar care era considerat fond de garanţie, atât pentru noi, în calitate de stat care am preluat aceste proprietăţi, cât şi pentru ei, creditorii acestei sume, în calitate de persoane care au fost expropriate.


Dumneavoastră sunteţi avocat din partea cui?

Am apărat de exemplu prefectura judeţului Mureş, am apărat comisii locale, comunale şi persoane care au avut asemenea proprietăţi, bineînţeles mai mici, cei care au fost beneficiarii unui hectar sau două de pădure ca urmare a reformei agrare. Din punctul de vedere al evidenţelor, cartea funciară este un document foarte important, riguros şi serios, dar ea a dispărut, şi atunci inginerii şi topografii fie au refuzat să lucreze cu statul român - vorbim de anii ’20 -, fie au plecat şi ei cu grofii, ducându-se unde erau plătiţi.
S-a lăsat problema aceasta în aer …

În 1940, când a fost ocupată Transilvania, a venit Horthy cu două ordonanţe guvernamentale care au anulat reforma agrară şi a reînscris proprietăţile pe numele foştilor proprietari. Această reînscriere se descoperă abia acum, şi statul român nu are reacţie nici în 1944, în octombrie, când se eliberează teritoriul Transilvaniei, nu are reacţie nici Regele atunci când ia măsuri de redresare a problemelor din Transilvania, nu are nici guvernul muncitoresc al lui Dej, nici al lui Ceauşescu, aşa cum nu au nici cei de astazi. Noi, astăzi, suntem în faţa efectelor ordonanţelor guvernului horthyst, care era de orientare fascistă, şi îl avea de exemplu pe Banffy ministru. Banffy de la Sălaj, cel care a venit în septembrie 1940 cu armata ungară şi care a omorât la Trăsnea 263 de pesoane, revendică proprietăţile respective prin urmaşii lui.

Eu am adus documentelele. Guvernul României trebuie să meargă la Paris să recupereze acele 163 de volume de documente care păstrează toate arbitrajele pe care le-a avut România şi sumele pe care le-a plătit, apoi de la Fondul Agrar, să recupereze toate documentele care există…


Cineva trebuie să plătească pentru trădare şi complicitate…

Toate guvernele din România au trădat şi au furat.
Ar trebui să mai facă ceva şi pentru ţara asta, pentru ce a mai rămas din ea, pentru că trebuie să vă precizez căteva lucruri: în lipsa cărţilor funciare, ei vin, aduc cărţi funciare de la Viena, din Ungaria, în limba germană, maghiară, le duc la tribunal - de exemplu, e un proces acum, în 9 iulie, la Brăila, la care merg pentru 29.000 ha, unde documentele din dosar sunt cărţi funciare în limba maghiară -, iar eu trebuie să contradovedesc. În arhivele statului român, ale fondului Ministerului Finanţelor, la fondul Cluj, se găsesc foarte multe documente, inclusiv procese-verbale, liste, adrese, care sunt ignorate de autorităţile române. Există dirijări din exterior, complicităţi mari, trădări …


Nu ne vindem ţara, o dăm gratis…!

Eu îmi asum cele spuse … Este esenţial că în 1921 s-a făcut reforma agrară, este esenţial că marile proprietăţi au fost preluate de statul român ca urmare a optanţilor unguri şi a reformei agrare, că noi nu am evidenţiat în forme scriptice, în cărţi funciare evidenţele. Eu vin şi mă apăr cu ce este scris în cartea funciară, unde amărâţii nu şi-au înscris proprietăţile. S-au bucurat atunci, le-au exploatat câţiva ani, până în 1947, când au venit Amenajamentele Silvice, care au descurajat acest lucru, deoarece pădurea a fost luată de stat. Statul român trebuie să dea legi care să îndrepte aceste lucruri, eu am doar nişte idei, eu nu fac parte din nicio structură de autoritate, eu sunt doar avocat şi cercetător, şi rămân uluit că noi trebuie să mai căutăm încă o dată un Horea care să se răzvrătească împotriva a ceea ce face statul român. Acest lucru este foarte grav!


Retrocedarea proprietatilor, restituirea averilor unora sau altora,
dincolo de CAZURILE reale, indreptatite,
este prin proportii, jaf si intindere, cea mai mare si condamnabila excrocherie
din Romania! Nu exista zona unde sa nu fie identificate cazuri deosebit de grave, iar strigator la cer, faptul ca multe au afectat si afecteaza STATUL roman, integritatea teritoriala, suveranitatea chiar!
Cineva trebuie sa revada, si sa indrepte lucrurile rau facute!
Admin

68 de comentarii:

  1. Dureros!
    Sa speram ca autorul articolului nu va fi chemat de ANI la fel ca d-na Hossu-Longin.
    Iar la o adica, cine sa apare tara? Coloneii facuti de oprea la secret?Ca noi , cei de pe aici, nu mai suntem militari..

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar ce-i cu voi mei? Ati amutit toti, chiar toti, ori nu v-a cazut bine la matze berica de-ati baut-o?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apoi,no ...
      Lumea sarbatoreste!
      USL a inceput de AZI, sa Guverneze Tara!
      Sa trimita impostorii acolo unde le este locul: la cosul de GUNOI al Istoriei! Bravo USL! Bravo Ponta! Bravo Crin Antonescu!

      Ștergere
    2. Maai, pe caldurili astea, din termometre si din politica, e mai indicat o palinca pe matu gol si niste ceaiuri fierbinti in restul zilei.

      Ștergere
  3. Ci tot zici tu acolea CEZAR baboonule?
    Dupi cum si poarti unia lichidu' din mati nu-i sigur beruli.Aistia bieu tat rahatu',adicitilia tat ci nu trebu mesticat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa ...
      Stiu ca te doare ...
      Asta este ... voi ati uitat cantecul acela ...
      Mai invarte Doamne roata! Deh...! Dumnezeu,Poporul, au auzit!
      O sa pricepeti si voi, dar mai incolo! Hai,Pa! Va asteapta Nastase! Care Nastase? Care va place, convine!

      Ștergere
  4. Buei,esti nepotu' lu' Nostradamus? Tu ce-ai glojdit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apoi, No ...
      Dar atata m-am saturat!!! De numa, numa!
      La dreaku cu toata gasca asta de analfabeti, care stiu doar numaratoarea, si aia numai cum le cade lor bine!

      Ștergere
    2. Baai, roboarta stie sa anumere numa pana la doi..adica un crac, doi craci!

      Ștergere
    3. Maai, da pe cracanatii aia de la ccr nu-i faulteaza nime? ca aia sunt hodorogiti ca noi.La noi felinale batar stau ca lumea, aia se uita ca si incrucisatorul..un bonghau la curechi, altul la pasula.Ca pe sula ne-au taiat si noua penziile, fi-le-ar bonghaii inchisi pe vecie!

      Ștergere
    4. Bey, ati asistat la scena balconului ? Scena balconului decembrie 1989!!!!Cantecul de lebeda al carmaciului iscusit!

      Ștergere
  5. UDMR + UNPER sunt cu USL ! Moama ce m ai coalitie ! Sniper pne

    RăspundețiȘtergere
  6. @Striper one
    Meri si tu in OZ.Ce-ai pupat pupat ramine si pe bot rahat ramine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Czar/Sniper uan are nevoie de pastea...
      Mei, dar unde-o fi Nea Cashu zis si Bubico? Ati vazut? A fost suficient sa lipseasca -din nefericire domn' Admin vro 2 zile si Nea Bubico o si facea pe-a zbiru pe-acilea. Bei, de-om cadea vreodata in laba lui, sigur am dat de dracu...

      Ștergere
    2. Sa ne boram pulili in gura ma-ti mai vierme!!!!

      Ștergere
    3. Dati cu FLit si DDT si-o sa vedeti ca viermi nu mai e!

      Ștergere
    4. Baaaai @00:30...rusinica,rusinica, chiar are dreptate ala cu decazutul, esti si decazut dar, mai mult, cazut.In cap.

      Ștergere
  7. De cazut,pote,dar sa nu decadem.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna dimineata onorabili pacienti si dragi...animale!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna dimineata!
    Caut de lucru si ma grabesc cu angajarea, deoarece va fi cerere mare.
    RO.borta,Visan,Brinza,Oltean si multi altii vin din urma.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineata, cu Alupigus sa va spalati greata.
    Cica babuinul s-a baricadat in cetatea Temesvarului , in cusca cu zabrele .Si-a adunat coada sub ouale numarate si care lipsesc cu desavarsire si asteapta linsajul.Adica belitul!El beleste ochii, noi il belim pe el si incepem de la coada ca sa-si vaza cu ochii proprii sfarsitul.Si-o sa-l belim,si-o sa-l belim si de coaie-l herelim!

    RăspundețiȘtergere
  11. 'neata!
    Stie careva ceva despre ,,pretinu' '' canaCheu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca vom avea alegeri parlamentare mai devreme decit se credea.Ca doar n-oi ramine in opozitie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Neatza buna la ZOO + respectabililor pacienti evadati de la 9!...Stiati ca Czar maimuca din cauza caldurii a cazut closhca si-acu sta pe oaua?

    RăspundețiȘtergere
  14. Bei, ce rapan de om ala de-si spune Lupus ori PulanoX! Ia auziti voi ce "subtil e" cu privire la interviul pe care i l-a luat Nea Bubico consilierei ministrului Dobritoiu:
    "Despre ce puteau să discute, în interviul publicat în Ziua Veche, dacă nu despre așa zisa reconstrucție a pensiilor militare, termen prin care, în realitate, noul ministru al Apărării dorește să mai treacă poporul rezervist prin chinurile unei noi recalculări de pensii, nu pe principiile Legii 164, zice doamna avocat, dar.....pe aproape.
    Realizează doamna avocat că printr-o astfel de lege, fie ea și apropiată de principiile Legii 164, peste 80% din actualii pensionari din Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională vor fi condamnați să rămînă pentru mult timp cu pensiile plafonate la cuantumul stabilit prin revizuirea din 2012, potrivit OUG nr.1/2011? De ce? Pentru că recalcularea pensiei în procente din baza de calcul stabilită potrivit ultimei solde, chiar și actualizată, îi dezavantajează..."

    RăspundețiȘtergere
  15. Lamuriti-ma si pe mine care-i treaba cu legea care va fi noua.Nu va fi valabila dupa publicare,adica pentru cei care se vor pensiona?

    RăspundețiȘtergere
  16. Vor fi n decizii de pensie.
    Si ce?
    Nu se poate hotari in lege sa ramina in plata pensia cea mai mare pina suma va fi depasita de corelarea cu gradele si functiile celor activi?
    De ce se mai baga o mortaciune in casa pensionarului?
    De ce sa opteze?!

    RăspundețiȘtergere
  17. Czar maimukles ca lunecat pe scarile din travertin si si-a rupt coada , coada ce i-a fost pusa in rigips.Acum sta extaziat si-si admira caPU LA coada , fericit ca aceasta i-a depasit-o celui cu 305m si a ajuns la 610...

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar asa sa fi fost?
    ========
    Grid Modorcea, corespondenta de la New York
    Intr-una din serile trecute, mai exact, pe 12 iunie, ma intorceam de la
    vernisajul unei expozitii organizate de ambasada Ecuadorului la Chashama
    Gallery, pe Third Avenue, cand, deodata, la coltul strazii 38, vad in vitrina
    cladirii o tanara urcata pe o masa, cum isi desfacea picioarele in fata unui
    tanar slabanog, cu ochelari, care statea la acea masa si manca. Parca manca din
    sexul ei! Ii privea de alaturi o femeie intr-un carucior. E o reclama la un
    restaurant, mi-am zis, si am vrut sa trec mai departe, dar cand m-am uitat pe
    zidul cladirii scria “Institutul Cultural Roman”. Na, nimerisem fara sa
    vreau la datul poalelor ICR peste cap!

    RăspundețiȘtergere
  19. N-a vazut bine d-l Modorcea.Aia nu era tanara ,era umflata cu botox si avea breton...iar al de manca nu era chiar slabanog si are grade mari pe umeri.Despre cea din carucior, nu era CEA ci era CEL..s-a travestit ca sa scape de suspendare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bai, v-a lovit canicula in cap? Stati cu bonghaii fixati in tembelizor??Hai, ma,la dezmortire ca va anchilozati deaku de tot!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mei stimabile lighioane de la ZOO si onorabili pacienti de la 9, trebuie sa va dau de baut! Fiu-meu azi si-a luat masteratul in automatica + caculatoare la Bucuresti si l-a luat cu 10! Mei sa nu spuneti ca marea noastra familie nu are reprezentanti de elita...Daca pina si var-miu din Timisoara a ajuns ofiter de infanterie, apoi ce sa mai spuneti de celelalte maimuce?
    Ah...am uitat! Ce doriti sa betzi? Un pahar de apa + 0 maslina sun deajuns?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti tari,mai maimutoilor.Felicitari maimutoiului ala micu.
      O bere cu ghimbir?!

      Ștergere
    2. Uraaa!Felicitari!Io dau palinca!

      Ștergere
    3. Felicitari baiatului, parintilor!
      Copii, cea mai buna investitie!

      Ștergere
  22. Ce spune consilierul ministrului Apărării despre pensiile militare.
    ===========
    Scris de : Marin Neacșu
    =======================
    Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, a declarat pentru ZIUA VECHE că “în nici un caz nu se pune problema revenirii la Legea 164, care a fost abrogată”, referindu-se la problematica sistemului de pensii militare. Vă prezentăm un interviu pe care consilierul ministrului Corneliu Dobriţoiu ni l-a acordat pe tema modificării legislaţiei privind reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale.

    Simona Luminiţa SîrbuNeacşu Marin : Buna ziua, doamna consilier! Să începem cu câteva cuvinte despre dumneavoastră
    Simona Luminiţa Sirbu: Sunt avocat de profesie, consilier al ministrului Corneliu Dobriţoiu şi preşedinte al Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale.Am renunţat însă la avocatură în această perioada tocmai pentru a mă putea dedica, din această noua calitate, proiectului de reconstrucţie a sistemului de pensii ocupaţionale militare.
    M-am intersectat cu problematica sistemului de pensii militare încă de acum doi ani, când am reprezentat în instanţă interesele unor militari în rezervă şi retragere din zona de sud-est, respectiv zona Constanţa-Brăila-Tulcea-Galaţi-Mangalia. Probabil că, urmare a succeselor avute în special în Constanţa şi Tulcea pe această temă, domnul ministru a considerat că sunt abilitată să particip la elaborarea unui proiect, a unui set de acte normative, care să ducă la reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale.
    NM: Deci nu veţi lucra numai la legea pensiilor militare, ci şi la revizuirea altor legi cu specific militar, cum ar fi Legea 80?
    SSL: Cu siguranţă vom intra şi pe terenul altor legi compatibile, cu care ne vom intersecta pe parcurs, urmând să le corelăm într-un sistem de pensii militare ocupaţionale, cu modificările ce se impun ca urmare a identificării tuturor elementelor necesare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NM:Cine face parte din această comisie din partea asociaţiilor militare. Aţi găsit deschidere la toate?
      În primul rând, din partea Ministerului Apărării fac parte reprezentanţi ai departamentelor juridic, financiar-contabil, calitatea vieţii personalului, resurse umane, SMG, reprezentanţi ai celorlalte ministere deja enunţate, ca şi ai asociaţiilor militarilor în rezervă. La Bucureşti, am invitat asociaţiile care au reprezentanţi la nivel naţional, dar uşa este deschisă tuturor celor ce vor să contribuie la acest proiect. În deplasările mele prin garnizoane, mă întâlnesc, ca şi aici, la Craiova, cu reprezentanţi ai tuturor asociaţiilor locale care doresc să discute pe baza legii şi au propuneri. De asemenea, avem o adresă de mail special creată pentru a primi propuneri şi sugestii pe marginea proiectului: comisie.pensii@mapn.ro.
      NM. Aveţi deja două săptămâni de când aţi trecut la lucru pe teren. Aţi avut întâlniri cu militarii? Cum merge?
      SSL: Aşa cum a spus şi domnul ministru, această comisie se caracterizează în primul rând prin transparenţă. Încercăm ca, pentru proiectul de lege ce va fi elaborat, ca şi toate legile normative ce vor fi corelate acestuia, să ne consultăm atât cu cadrele active, cât şi cu cele aflate deja în rezervă şi în retragere, afectate de punerea în practică a Legii 263 şi OG1/2011. Acesta este motivul pentru care, până acum, dar şi în următoarele zile, m-am deplasat şi mă voi deplasa în ţară pentru a inventaria toate punctele de vedere ale pensionarilor militari şi a duce la Bucureşti, la şedinţa Comisiei instituite pe acest subiect, părerile din teritoriu.
      NM: Cum vi se pare munca alături de militari ?
      SSL: După ce am lucrat, deja, timp de doi ani ca avocat cu militarii rezervişti, pot spune că relaţia a fost excelentă. Prin urmare, nu o văd deloc dificilă, dimpotrivă.
      NM: Cum vedeţi, până acum, aceste discuţii cu pensionarii militari? Aveţi propuneri sau puncte de vedere concrete care să vă ajute?
      SSL: Cu siguranţă, aşa cum s-a întâmplat azi la Craiova, din toate deplasările ne-am întors cu fel de fel de sugestii care vor contribui la elaborarea unui act normativ fiabil şi corect din toate punctele de vedere. Prin urmare, consider că aceste întâlniri nu sunt doar benefice, ci, mai ales, necesare.
      NM: Să intrăm puţin în detalii privind stadiul şi perspectivele. De la ce baze plecaţi în ceea ce priveşte sprijinul politic pentru acest proiect?
      SSL: Vă daţi seama, sunt probleme care nu ţin de mine la nivel de principiu. Eu asigur suportul tehnic. Problemele vor fi discutate şi negociate la nivelul ministerelor implicate, urmând ca, în final, să avem susţinerea tuturor, ceea ce va uşura obţinerea avizelor comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor şi, în final, votul plenului Parlamentului. În acest fel vom evita lucrul în gol şi eventualele retrimiteri la comisie. La acest proiect nu lucrează numai militari şi jurişti, ci şi finanţişti.

      Ștergere
    2. NM:De la ce baze pleacă această lege? Va fi o lege nouă sau se va grefa pe Legea 263 ?
      SSL. Va fi o lege nouă. În nici un caz nu se pune problema revenirii la Legea 164, care a fost abrogată. Prin urmare, va fi un act normativ nou, dar care va ţine cont de unele principii din fosta Lege 164, cât şi de principiul dreptului câştigat, astfel încât cei cărora le-au crescut pensiile în urma recalculării să nu aibă o pensie mai mică în urma aplicării noii legi. Toţi vor rămâne în plată cu pensia mai favorabilă.
      NM: Deci, să clarificăm acest punct: noua lege se va aplica tuturor, conform aceloraşi principii, într-un sistem unic, dar cuantumul indiferent de modul în care le-a fost calculat, va rămâne cel mai avantajos pentru pensionar.
      SSL: Da, va fi o lege aplicabilă militarilor ca şi poliţiştilor, celor care lucrează sau au lucrat în SRI, SPP ca şi funcţionarilor publici cu statut special. Indiferent ce sumă va fi obţinută prin noul sistem de recalculare, pensionarul va primi pensia cea mai favorabilă.
      NM: Ce se va întâmpla cu pensiile celor care din greşeală sau alte motive, mai mult sau mai puţin obiective, au crescut ca Făt-Frumos, fiul iepei, ca să folosesc o expresie a domnului ministru vizavi de gradele militare?
      SSL: În măsura în care aceste pensii au fost corect calculate, ele vor rămâne la nivelul acela. Dacă în urma unei sesizări sau în cazurile flagrante, care nu se justifică, se vor constata unele greşeli sau incorectitudini în procesul recalculării, se vor emite noi decizii, corecte.
      NM. Ce se întâmplă cu pensiile pe 2012 pentru cei cărora le-au scăzut? Vor fi recuperate până la urmă ?
      SSL: Acest aspect mi-a fost semnalat în aproape toate discuţiile avute cu pensionarii militari, chiar şi la Craiova. Se solicită elaborarea unui act normativ de urgenţă pentru repararea acestui aspect şi ar fi necesar până la apariţia noii legi. Am să transmit această doleanţă domnului ministru, pentru a vedea în ce măsură este posibil să se găsească soluţii până la sfârşitul anului. Nu pot afirma că la acest moment există vreun acord sau ceva definitivat, dar vor avea loc discuţii în vederea rezolvării acestei cereri cu toate ministerele implicare, atât cel de interne cât şi al finanţelor sau al muncii.
      NM: Circulă pe anumite bloguri, inclusiv al SCMD, o variantă de lege despre care se spune că reprezintă punctul de vedere sau legea propusă de Ministerul Apărării. Care este realitatea?
      SSL: Au existat mai multe propuneri, venite chiar din partea rezerviştilor şi a unor specialişti, care au lucrat mai multe variante de proiecte de lege ocupaţionale. S-a ales una din variantele propuse, cea mai apropiată de ceea ce dorim noi, şi pe aceasta se lucrează. În nici un caz, nu putem spune că modelul publicat este al Ministerului Apărării Naţionale. Adevăratul proiect va fi un proiect comun, după ce va trece prin comisii şi după ce va cuprinde părerile tuturor celor implicaţi, care vor fi unanim acceptate de către cei care lucrează la el, adică reprezentanţii tuturor ministerelor şi asociaţiilor.
      NM: Vă mulţumesc pentru timpul acordat, vă doresc spor la lucru.

      Ștergere
    3. Om trai si-om vedea ce-o mai fi si cu pensiile astea! Noi lighioanele de la ZOO + pacientii evadati de la 9 sa fim sanatosi...

      Ștergere
  23. Biroul Permanent Central al ANCMRR
    a hotarat ca la activitatile Comisiei pentru elaborarea actelor normative privind pensiile militare de stat sa participe:
    Gl.(r) MIHAI ILIESCU – presedintele ANCMRR
    Gl.mr. (r) VASILE MOROIANU – sef departament
    Cdor.(r) ALEXANDRU CONSTANTIN – sef departament juridic
    Gl.bg.(r) DUMITRU IANCULESCU – membru in consiliul director
    Cdor.(r) AURELIAN CHIRICĂ – presedinte filiala Vrancea
    Gl.mr.(r) IOAN DAN – Consilier juridic
    BIROUL PERMANENT
    //ancmrr.ro/comunicat/

    RăspundețiȘtergere
  24. Ba copii, ba frati maimuce uitati cum o sa va creasca pensia! Asa mi-a crescut si mie...

    RăspundețiȘtergere
  25. ANCMRR trimite o gramada de asistenti galonati care abia isi mai taraie papucii prin casa, fara nici o aplecare spre ceea ce se intampla acolo, care isi vor mirosi basinile unul altuia si se vor face ca lucreaza, fara nici o competenta.Dogaru isi va lua si el slugile preaplecate care sa ii faca galerie in loc sa trimita oamenii care stiu cu adevarat ce inseamna armata. Si uite asa aportul conducerii acestor asociatii este zero. Noroc cu fatuca aia care umbla prin tara si se intalneste cu pensionarii de unde mai aduna puncte de vedere si propuneri.La sfarsit conducerile celor doua asociatii nationale se vor bate fiecare cu caramida in piept ca fara ei nu se facea nimic. Iti e greata.
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna dimineata onorabili pacienti si dragi...animale!

    RăspundețiȘtergere
  27. Neatza buna la ZOO + respectabililor pacienti evadati de la 9!
    Mei, azi ii faceti galerie lui Beshica?

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna dimineata venerabili chiriasi ai stabilimentului si simpatice animalute.Dar unde este don Clantzanila sa ne tine un discurs despre cum trebuie sa ne adresam domnului fost presedinte?!?

    RăspundețiȘtergere
  29. PDL sună adunarea în jurul lui Băsescu.
    ================
    Nemulțumiți de evoluția situației politice din România, reprezentanții Partidului Democrat Liberal fac un apel către toate organizațiile civile și politice pentru a se alătura manifestației organizate joi, la ora 18.00, în Piața Revoluției, considerând că societatea românească trebuie să taxeze ”atacurile la adresa democrației”, potrivit unui comunicat de presă.

    ”PDL invită organizațiile civice, politice, pe toți românii care vor să protesteze împotriva numeroaselor abuzuri ale actualei puteri față de instituțiile statului de drept să se alăture manifestației organizate joi, ora 18:00, în Piața Revoluției din București”, se specifică în sursa citată.

    Astfel, ”PDL consideră că este momentul ca societatea românească să dea un semnal ferm actualei puteri că atacurile la adresa democrației, fără precedent în ultimii 22 de ani, sunt de netolerat”, conchide documentul.

    Preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a lansat un apel către bucureşteni să vină joi în Piaţa Revoluţiei, de la ora 18,00, pentru a manifesta paşnic împotriva “actului abuziv şi nedemocratic de a subordona statul de drept”.

    Cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu, redactată în 16 pagini, a fost citită, astăzi, în Parlament, vineri urmând să se dea votul final asupra suspendării lui Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia de-or iesi, daca or iesi, s-ar putea sa aiba niscaiva surprize neplacute....

      Ștergere
  30. Baaa, de ce taceti voi, astia cu PENSII NESIMTITE ??deja ati uitat umilintele???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las'ca sunt foarte activi bloggerii lui Basescu!
      Asia lupta in toate planurile cu o disperare demna de cauze mai bune! Hmmm.... Interesant ar fi sa si razbeasca! Atunci sa vezi dicstractie! Inca 2 ani de scandaluri interminabile! Suficient, sa ne ia dreaku pe toti! O zi exceptionala va doresc!

      Ștergere
    2. Pai bloggerii respectivi au salarii muuuult mai mari ca pensiile noastre nesimtite.
      Dilema mea este ca , desi am pensia mai mare cu vreo 600 dupa RRR, in consecinta ar trebui sa urmez indemnul presedintelui meu, constiinta imi spune nu si nu pentru umilintele la care am fost supus.Adica luni de zile porcait pe toate posturile portocalii, ca un nesimtit de profitor ce sunt, cu o pensie nesimtit de mare, in timp ce unii abia isi duc traiul iar altii nu au bani sa-si finiseze peretii cu foita de aur.Ajunsesem chiar sa ma simt vinovat in fata rudelor care lucreaza in invatamant, in sanatate, in privat, ca vezi doamne, eu stau acasa pe o pensie mai mare decat salariul lor.Si uite asa, ca sa nu ma intind prea mult, oscilez intre a urma ORDINUL presedintelui meu, sau pentru a-mi asculta constiinta.Grea dilema!

      Ștergere
  31. Abia astept sa-i transmit matelotului parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai, da mai iesiti din amorteala! Traim momente istorice, comentai la cald!Voi sunteti armata de rezerva a tarii ????

    RăspundețiȘtergere
  33. Dogarule trezeste-te.Daca si ocazia asta o pierdem si nu suntem acolo UNDE E TOATA LUMEA te belim.Lasa dracu CONTRACTUL SOCIAL si nu mai face ,,lucruri trasnite,,......acum e momentul sa ne implicam.Daca ratezi si sansa asta la CNR trbuie sa pleci.

    RăspundețiȘtergere
  34. Meletauri iesiti din amorteala,iesiti in piete si exprimati-va ca tot va laudati ca aveti CONSTIINTA civica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bei ie cald fire-ar a dreacului de treaba! Uite lui varu-miu de-al 2-lea, Cezar maimuca din TM i s-au rascopt oauale dupa ce se-mpiedica si cazu closhca pe ele. Tzandari le facu si-acu-l cauta pe Ciomu sa i le repareaze cu pernandez.

      Ștergere
    2. Bey mataringosule-paduchiosule, nu stii adevarul.Var-tu a picat pe o coaja de banana pe care si-a aruncat-o singur in fata sa pentru a-si putea rupe coada.Inainte de-a o arunca se tot ruga: da Doamne sa pic pe coada si nu in flit ca vine ala cu DDTul si ma intoxic.In plus, se temea ca-si va sparge dintii noi nouti, gantz-ghibir, pusi din travertinul furat de la scarile lui Czar.

      Ștergere
  35. Vad ca incet, incet sa dezmortiti.Greu!
    D-le Admin , i-a baga mata acolo pe image o Criza de-aia de-a lui czar maimukles, sa vezi cum se desteapta cracanatii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimabile pacient, Czar maimukles a plecat azi cu trinu la Bucale, la marsul sustinatorilor lui Beshinescu! Sa vezi ce-o s-o ia la buci maimuca...

      Ștergere
    2. Cica daca scapa neimbucat de la primul mars, maimuca se duce si la parada "gay", unde este membru de onoare in galeria pasivilor!

      Ștergere
  36. La Boboc a cazut un elicopter IAR 316, o libelula de aia mica. Au murit 4 de-ai nostri. Dumnezeu sa-i ierte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-i ierte Dumnezeu.Condoleante familiei.
      Tigrule, ii stii? Poate ne dai detalii.


      Cu aceasta trista ocazie as vrea sa va reamintesc despre decesele subite ale camarazilor nostri din timpul RRRecalcularii pensiilor.Toate au fost cauzate de stresul si umilinta fara margini la care am fost supusi!SA NU UITATI!

      Ștergere
  37. Dedicatie viitorilor nostri alesi:
    ====================
    Cineva trebuie să plătească pentru trădare şi complicitate!
    Nu ne vindem ţara, o dăm gratis…!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri