Google Translate

duminică, 15 iulie 2012

Referendum 29 iulie. Traian Băsescu, la Realitatea TV. Crin Antonescu, miting la Timişoara


Traian Băsescu, preşedintele suspendat al României, este invitat, în această seară, la emisiunea "Ediţie Specială" de la postul Realitatea TV. Interviul este realizat de Dan Suciu, fost purtător de cuvânt al guvernului Ungureanu.

Traian Băsescu este în campanie electorală pentru referendumul din 29 iulie, când alegătorii vor decide dacă îl mai doresc sau nu în funcţia de preşedinte al ţării.

Pe 6 iulie, Parlamentul României a decis vineri cu majoritate de voturi suspendarea din funcţia a preşedintelui Traian Băsescu, în urma unui demers al USL, care a primit avizul Curţii Constituţionale.

- Am crezut mult în coabitare. Am făcut încercarea pentru a evita instabilitatea politică. Am avut convingerea că va merge. În campania electorală n+am scos un cuvânt deşi eram atact de dimineaţa până seara, am tolerat şi plecare la Consiliu, împotriva hotărârii CCR. Vă dau un exemplu până unde merg cu toleranţa: Ecaterina Andronescu, în condiţii normale nu aş fi acceptat, a pierdut un proces.

- Mai bine de un an opoziţia nu a venit în Parlament. Nu puteţi pune pe seama puterii deprecierea situaţiei politice. Realitatea este că această lovitură, dată aproape militar, este dată în numele puşcăriabililor. Anunţată de domnul Voiculescu. Eu suspendat în 59 de zile, în loc de 60 cât anunţase dl Voiculescu.

- La votul de suspendare al preşedintelui au votat trei incompatibili, declaraţi ca atare de ICCJ, si 20 cu dosare penale, iar lângă ei dl Voiculescu care a fugit, că erau 20.


- Una din minciunile puşcăriabililor: nu am nici un dosar penal, din câte ştiu eu. Apartamentul din casa Mihăileanu l-am dobândit legal. Iar povestea Flotei, din 109 de oameni anchetaţi. Dosarul este închis şi ei sunt nevinovaţi. Eu am opt ani de mandat, nu mă lupt pentru un scaun. Obiectivul meu este România europeană, pentru că aici am ajuns. Nu le-am făcut nici o observaţie. În zece zile au făcut ţăndări reputaţia României. Cum se vor descurca cu reputaţia României rămâne de văzut. Referendumul nu este despre Traian Băsescu.


- Europa i-a rejectat ca parteneri pe Victor Ponta şi Crin Antonescu. O rămânere a lor înseamnă o Românie izolată. Ieşirea dl preşedinte Antonescu, care numai nu bătea cu pantoful în pupitruil de la Cotroceni că nu-i dă nimeni ordine. Aduceţi-vă aminte Austria lui Heider, a fost izolată fără nici o ezitare.

- Am avut speranţa resetării instituţiilor prin CCR. Din păcate pentru România guvernul a folosit Monitorul Oficial ca o gazetă de perete. A fost un joc de care nimeni nu poate fi păcălit. Toţi ambasadorii nu pot fi păcăliţi. Nu avem nici o certitudine că cei doi domni nu vor continua şi în alte domenii. Dacă un abuz s-a petrecut cu primii trei oameni în stat, se pot petrece şi impotriva românilor.

- Exponentul acestui stat, care-i preşedintele României, nu poate să intre în lucruri neclare. Trebuie să intre la judecata poporului.


- Coabitarea, categoric da, o văd posibilă. Ea însă implica obligaţii, fiecare să-şi vadă de ale lui.

- CCR nu a încălcat nici o încălcare a...Consider corecte observaţiile CCR. Coabitarea: aş face oricând dacă ar fi interesul ţării.

- Puteţi să-mi spuneţi un eşec cu puterile statului? Am scris frecvent parlamentului, cu justiţia până la urmă am ajuns la o soluţie de a ajuns să funcţioneze acceptabil.

- Îmi puteţi reproşa o nereuşită? Am avut probleme cu CSM-ul pentru că aveam probleme cu MCV-ul. Am încetat când dosare au început să se mişte.

- Fractura a început în 13-15 iunie 1990, a fost adâncită odată cu condamnarea comunismului. Ce nu pot să atribui: reacredinţă. Am vrut să împing lucrurile mai repede. Cu legea sănătăţii nu am reuşit.

- Am susţinut asumarea pe coduri, şi noul cod al muncii şi legea educaţiei le-am susţinut la asumare. Rezultatele sistemului de educaţie le vedem: generaţii întregi care aproape pierd şansa. O ţară fără specialişti, cu copii care pică la examen mediu ca dificultate, te gândeşti la ziua de mâine.

- Acum plătesc costurile, dar mi-am asumat şi pe 29 sunt la judecata poporului, aş vrea să fie una dreaptă, nu generate de intoxicările de la un trust de presă.


- Reacţionez conform legii (la prezenţă sub 50% la refrendum). O să readuc în discuţie propunerea de a-mi intrerupe mandatul pentru prezidenţiale concomitent cu legislative, în octombrie, noiembrie, cu condiţia revizuirii Constituţiei şi Parlament cu sub 300 de parlamentari.Mă puneţi în situaţie dificilă, eu vreau să se valideze refrendumul de aceea invit pe toţi să vină la vot. Sunt în campanie de explicare, dar nu iresponsabilă.

- Credinţa mea: eu ştiu că i-am supărat pe români. În acelaşi timp este imposibil ca români să nu fi văzut care-s opţiunile. Ori revenim la restauraţie, cu presa controlată, ca pe vremea lui Năstase şi Iliescu. Ori revenim la drum european. Românii pot corecta. Cu sau fără validarea refrendumului, eu nu voi avea mi puţine voturi "Nu" decât "da".

- Încă sper că pot discuta şi preşedintele interimar găseşte timp să primească pe preşedintele suspendat. Ce să fac? Să rup uşa la Cotroceni? Este o vază care s-a spart, dar o puetm lipi.

- Am fost întrebat de doamna Merkel: s-au restabilit atribuţiile CCr_ Am spus: nu, ordonanţa este în vigoare. Nu puteam să mint. S-au retras OUG privind Monitorul. Am spus nu. Şi a avut întrebare procedura de suspendare, dacă este prevăzută în Constituţie.

- Eu nu am fost implicat în organizare miting şi am reţineri mari la organizare. Riscăm să tensionăm. Mitingurile de la Iaşi se desfăşoară la distanţă foarte mică. Nu este bine.

- Jurnaliştii: acolo sunt nişte copii. Dacă vrei să te războieşti, o faci cu Cristoiu, CT Popescu. Niciodată nu o să resping legătură telefonică unui analist important.

Sursa: Traian Băsescu: Europa i-a rejectat pe Ponta şi Antonescu. LIVE TEXT

http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-face-declaratii-de-la-ora-1915-992056.html


Crin Antonescu, la Timişoara, către "prietenii din UE": Ich bin ein berliner! Şi eu sunt berlinez!

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu a declarat la mitingul de la Timişoara că în 1989, mulţi dintre tineri şi-au dat viaţa, în timp ce Monica Macovei era procuror, iar Traian Băsescu "se ascundea într-un birou al nomenclaturii comuniste".

Cele mai importante declaraţii ale lui Crin Antonescu:

• Sunt pentru cel puţin câteva zile Preşedintele României

• Dacă aş fi avut ocazia pentru o singură zi să fiu preşedintele România aş fi venit azi la Timişoara să vă mulţumesc în numele tuturor românilor pentru libertate.

• Nu ştiu dacă în perioada acestei campanii voi mai merge în alt oraş

• Am venit azi la Timişoara pentru a vă spune vouă şi întregii ţări câteva lucruri: eu nu umblu cu copii în braţe în timpul campaniei, nu lovesc copii în timpul campaniei electorale eu nu rânjesc şi nu plâng în campaniile electorale

• Astăzi, Băsescu şi oamenii lui ne ameninţă cu un singur lucru, cu Europa, cu UE, cu Germania cu America

• Şi vreau în numele vostru şi în numele românilor care cred în demnitatea nostră naţională, în democraţie, în justiţie, să le spun tuturor prietenilor din UE: Ich bin ein berliner! Şi eu sunt berlinez!

• Acum 50 de ani, preşedintele JFK s-a dus la Berlin. Când oraşul era despărţit.

• Acum în numele vostru le spun colegilor europeni că noi suntem berlinezi, împărţim aceleaşi valori europene. Noi suntem, voi, iar voi sunteţi noi.

• Noi suntem berlinezi, democraţi, occidentali, oameni deschişi spre viitor.


• Nimeni nu are dreptul să ceară scoaterea României din Europa. România este în Europa prin jertfa miilor de tineri ai Timişoarei în decembrie 1989.

• În 1989 oamenii şi-au dat viaţa, mulţi eram pe străzi, Băsescu se ascundea într-un birou al nomenclaturii comuniste, iar Monica Macovei era procuror.

• În 13-15 iunie, la mineriade, oameni ca noi eram bătuţi şi alergaţi, Băsescu era în Guvern

• Sunt aici pentru a le spune tinerilor să vină la referendum şi să-şi hotărască viitorul. Da în Timişoara, da în toată ţara.


UPDATE 19.15: Preşedintele interimar, Crin Antonescu a ajuns la mitingul anti-Băsescu organizat de USL la Timişoara. La această oră, aproximativ 2000 de persoane sunt prezente la miting. Acesta urmează a susţine un discurs, alături de scriitorul Mircea Dinescu, actorul Dorel Vişan, economistul timişorean Nicolae Ţăranu şi istoricul Victor Neumann, dar şi fosta gimnastă Maria Olaru. În Piaţa Unirii se mai află şi preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, dar şi liderii locali ai PNL şi PSD Timişoara, Nicolae Robu, respectiv Titu Bojin.



Preşedintele interimar, Crin Antonescu va participa la mitingul anti-Băsescu din Timişoara, de duminică seara. Mitingul va fi organizat în Piaţa Unirii din Timişoara şi sunt aşteptate aproximativ 5.000 de persoane.

În cadrul întrunirii vor fi lansate mesaje care să-i impulsioneze pe români să participe la referendumul de pe 29 iulie. La miting nu va participa şi premierul Victor Ponta, iar pe scenă nu va urca niciun politician.

Mitingul se va desfăşura sub sloganul "Vreau o ţară ca afară".
http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-participa-la-un-miting-anti-basescu-organizat-la-timisoara-992016.html

Stiri in curs de actualizare!
Urmariti comentariile!

29 de comentarii:

  1. UPDATE. Potrivit organizatorilor, în Piaţa Unirii s-ar afla peste 10.000 de oameni.
    Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a afirmat că manifestaţia nu este a vreunei formaţiuni politice, ci a societăţii civile din Timişoara.

    „Nu este o manifestare a partidelor politice, nu sunt însemne politice aici, este o manifestare a timişorenilor care vor să scape de un sistem”, a declarat Buşoi.
    La rândul lui, primarul Timişoarei, Nicoale Robu, a spus în discursul său că în România a venit vremea schimbării. „În România a venit vremea schimbării la vârf, a venit vremea reintrării în normalitate, a venit vremea ca Traian Băsescu să plece (…) Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist al României (…) Sunt emoţionat să văd această piaţă aşa de plină cum n-am mai văzut-o vreodată”, a afirmat Robu.
    Următorul care a luat cuvântul pe scenă a fost scriitorul Mircea Dinescu, care i-a înflăcărat pe oameni spunându-le că „vara asta se poartă altul”: „Dacă oamenii lui Băsescu au spus că vara asta se poartă albul, noi, în Caţavencii, am spus vara asta se poartă altul”

    RăspundețiȘtergere
  2. MAI AVEM UN SINGUR DOR,CHIORU BETIV SI PADUCHEI PDLACI LA COAFOR.
    SI INCA CEVA,PENTRU CEI A CAROR PENSII MILITARE AU CRESCUT SA RAMANA PE LEGEA IZMANARULUI CU CONTRIBUTIVITATEA SI LA ANU SA LI SE IMPARTA LA 30 DE ANI,CUM ESTE NORMAL SI NU LA 20,CUM A MINTIT IZMANARU.

    RăspundețiȘtergere
  3. SINII...!
    Si nii pupi in fund!

    RăspundețiȘtergere
  4. Muei,tare-mi doresc sa-l vaz pe matelot la biroul de somaj.Sa vaza si el care-i treaba cu locurile de munca in tara pe care ,,o iubeste''.

    Sa-l lasam pe matelot fara loc de munca! Sa-l facem ,,asistat''!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sondaj = Sunteți de acord cu demiterea lui Traian Băsescu?
    68%Da / 29%Nu / 3%Mă abțin -- Voturi: 35012

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Blogu' lu' Marcus


    15/07/2012


    Traiane,

    Filed under: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 15:40



    Nu de tortza ai nevoie la asa o suspendare
    Ti-om da noi la Referendum pomelnic cu lumanare.
    Te-om petrece crestineste cu alai si cai mascati
    Si te-om ingropa cu pompa la capitolul ratati.

    Din Istorie te-om sterge ca si cum nici n-ai fi fost
    Caci la carma tarii astazi dovedit esti de neam prost.
    Pana insa la plecare, doar asa de-antrenament,
    Iti vom aranja sejurul la Rahova-n cantonament.

    Vara asta e la moda racoarea de dupa gratii,
    Pentru mafioti ca tine, derbedei si mari pramatii.
    Chiftelute-n catapulta peste gard la pandaimos
    Si cu vizite virile cand iti scapi sapunul jos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Neaţa bună la ZOO + 9!
    PS. Cezăruică să ne mîngîi duios pe oauă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mars in PIZDA MA_TII!!!

      Ștergere
    2. Din Timisoara, din bazar, un ALUPIGUS pt. Cezar! Asta de la 08:53...

      Ștergere
    3. Mei bizonule analfabet de la 8:53, se scrie "ba pe-a ma-ti"! Cu un singur "i" guzgan portocaliu ce esti!

      Ștergere
    4. Buna dimineata, palinca sa va spele greata! Greata provocata de albul cel fad..Oricum, eu VARA ASTA PORT ALTUL !!!!!

      Ștergere
    5. Bai, ala ce te-ai trezit la 07,48 cu soarele-n cap! Vezi ca se interpreteaza, caci organul numit de tine , in limba kissatului, se traduce ..tokes!In forma vulgara.

      Ștergere
  8. Mey, l-am vazut pe cezaruica la miting in Tm, era imbracat ca o gheisa in doliu..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maimuca era in doliu? Mei, i-a cazut cocoshelul closhca si de aia-i suparat si plinge cu suguiţuri ne-ncetat!

      Ștergere
    2. Mey,mey... gheisele poarta ALB cand sunt in doliu!

      Ștergere
    3. Ba nu mei. Maimuca nu poate fi gheisha, c-am vazut la el pe blog cum se chisha!

      Ștergere
    4. Serveste un ALUPIGUS!!

      Ștergere
  9. Sa-l facem chirias pe baSECU!

    RăspundețiȘtergere
  10. Io zic sa-l facem de tot! Adica amintire..

    RăspundețiȘtergere
  11. Decit sa-l lasam sa ajunga la Tirgoviste,mai bine il ajutam sa ajunga la Jilava !

    RăspundețiȘtergere
  12. Multi ani iti doresc mai Base, cu bratari la-ncheieturi
    Pan-o rugini inox-ul si-ti va face bataturi.
    Sa privesti printre zabrele, jinduind dupa pachet,
    Sa-ti pui curu’ la bataie, concurent la “Miss Borfet”.
    Sa ai parte de plimbare doar o ora, insotit,
    De zdrahonii cu pulane, iute pusi pe otanjit.
    Chiftelute, din elastic, sa-ti parvina peste zid
    Zeama lunga si-arpacasu’, aliment sa ai in blid.
    Si iti mai doresc mai Base, nopti cu tine ca saltea
    Tabacindu-te gealatii, incantati de muhaia.
    Pentru ce ai scos pe gura iti ofer un loc de veci,
    Sa te gazduiasca-n tihna, intre patru dale reci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place. 1- persoane apreciază asta

      Ștergere
    2. Ce dreaku, bre ?? O cauti cu lumanarea ?? Tot 13:13???
      Oricum, iti dau punctaj maxim pentru versuri.

      Ștergere
    3. Regret, dar nu sint eu (13:13 si 13:13)!
      Da` si matale 14:14!!
      Sanatate si racoare!

      Ștergere
  13. Sondaj :Sunteți de acord cu demiterea lui Traian Băsescu?
    68%Da / 29%Nu / 3%Mă abțin ;-Voturi: 35448

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum i-a dezinformat preşedintele suspendat pe europeni. A recunoscut chiar el
    Băsescu: I-am spus lui Merkel că în Constituţie nu există procedura suspendării preşedintelui



    Preşedintele suspendat Traian Băsescu a făcut duminică seară o declaraţie şocantă, la Realitatea TV, care a trecut neobservată printre noianul de elucubraţii debitate.

    Băsescu a relatat episodul convorbirii cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, recunoscând, fără să vrea, că a dezinformat-o.

    "Eu am fost întrebat de doamna Merkel legat de ..nu am obiceiul să spun, dar vreau să clarific acest lucru şi sunt convins că doamna Merkel nu se va supăra. Era perfect informată de la ambasadă şi m-a întrebat: "S-au restabilit atribuţiunile Curţii Constituţionale?". Am spus: "Nu, Ordonanţa de Urgenţă e în vigoare", pentru că ministrul de externe, Westerwelle, dăduse un semnal cu vreo trei zile, patru zile, înainte legat de Curte. M-a întrebat: "S-au restabilit?". Nu puteam să mint, aveam ambasadorul aici. Am spus: "Nu". M-a întrebat: "S-au retras Ordonanţele care vizau preluarea Monitorului Oficial?" A fost extrem de interesant că se interesa de Monitorul Oficial. Am spus: "Nu, încă e în vigoare, e la Guvern. A mai avut o întrebare legată de cum decurge procedura, dacă e reglementată în Constituţie procedura de suspendare a preşedintelui. I-am spus: "Nu, nu e reglementată", a declarat senin Băsescu.

    http://www.realitatea.net/jurnale.html#emisiune15Iulie2012-2000 (minutul 20.05 - 20.06)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai asta minte ... la fiecare 5(cinci) minute!
      ============================
      Mai mult, stau si ma intreb: ce crede el ca poate face in urmatorii 2(doi) ani, daca in 8(opt) nu a fost in stare decat de santaj, circ televizat, invrajbire si incaierare generalizata a romanilor? Pe plan extern, sigur, multi nu ne inghiteau demult, iar acumprofita de scandal, doar, doar cineva le mai da si lor ceva, sau, ne pot invinovati de una, de alta, folosind ca argumente "reclamatiile" Monicai macovei, celolalti din gasca de hoti-tradatori-vanzatori de neam si tara!

      Ștergere
  15. Va rooog,va roog mult de tot!
    Sa-l facem pe ,,presidente'' chirias!

    RăspundețiȘtergere
  16. La acest referendum este un singur raspuns moral, DA pentru demiterea presedintelui care in 8 ani a distrus Romania...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri