Google Translate

miercuri, 29 august 2012

Crin Antonescu. Bilanţul celor 49 de zile la Cotroceni

 
Cum şi-a jucat Crin Antonescu rolul de "PREŞEDINTE DISCRET". Bilanţul celor 49 de zile la Cotroceni

de Sorina Ionaşc Postat la: 28.08.2012 21:23Ultima actualizare: 28.08.2012 23:38

Mediafax Foto/Liviu Chirică

Mandatul de preşedinte interimar al lui Crin Antonescu s-a încheiat oficial, iar Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, asta după ce Parlamentul a luat ieri act de decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul. Decizia a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial.

"Preşedintele discret" pe care Antonescu îl promisese înainte de preluarea mandatului s-a concretizat în cele 49 de zile cât a stat la Cotroceni în 10 declaraţii de presă, 10 participări la interviuri televizate şi la două megamitinguri USL. Ceea ce a putut fi observat cu uşurinţă, încă din primele zile ale mandatului, a fost riposta, uneori vehementă, la adresa UE şi a Statelor Unite, de fiecare dată când acestea trimiteau mesaje critice spre Bucureşti.

"Discreţia" promisă de Crin Antonescu a luat sfârşit odată cu prima apariţie, pe 13 iulie, într-o emisiune a Antenei 3, în care l-a acuzat pe Băsescu că "profită" de instituţiile statului. La acelaşi post de televiziune, preşedintele interimar a fost invitat de alte patru ori, pe 19 iulie, 25 iulie, 7 august şi 13 august. De trei ori a fost în platou la Realitatea TV, pe 17 iulie, 26 iulie şi 17 august, o dată la Digi 24, pe 23 iulie, şi o dată la OTV, pe 26 iulie.

O altă promisiune încălcată de Antonescu a fost aceea a demisiei în condiţiile în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Preşedintele interimar a revenit asupra deciziei într-o emisiune televizată, pe 25 iulie, pentru ca apoi s-o oficializeze pe 21 august după decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

În ceea ce priveşte îndeplinirea obligaţiilor prezidenţiale, în cele 49 de zile, Antonescu a semnat 87 de decrete şi a promulgat 27 de legi.

"Delirul lui Băsescu", "ditamai preşedintele Comisiei Europene" şi sfaturile pentru Merkel


Liderul PNL a fost numit oficial preşedinte interimar pe data de 10 iulie, la patru zile după ce Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament. Preluarea mandatului, semnalată printr-un comunicat de presă, a fost urmată, în aceeaşi zi de o întâlnire cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, de o întrevedere cu directorii SIE şi SRI, dar şi de o conferinţă de presă. Abia instalat la Cotroceni, Antonescu a ţinut să anunţe că nu va opera schimbări la Parchetul General şi la DNA, şi nici nu intenţionează să-l graţieze pe Adrian Năstase pe perioada interimatului.

Crin Antonescu a încercat însă să-l schimbe din funcţie pe directorul STS, Marcel Opriş, propunând în şedinţa CSAT de pe 19 iulie revocarea acestuia, pe motiv că i-a pus la dispoziţie lui Traian Băsescu linii de comunicaţie speciale. Demersul său nu a avut însă succes, în condiţiile în care în CSAT deciziile se iau prin consens, iar acesta nu a fost întrunit.

Crin Antonescu şi-a concentrat declaraţiile, fie că a fost vorba de cele oficiale, fie de cele făcute în cadrul emisiuni, pe atacuri concertate la adresa lui Traian Băsescu , dar şi ale liderilor UE şi SUA. Iritarea preşedintelui interimar a fost cauzată de calificarea operaţiunii suspendării drept "lovitură de stat".
► "Încă o dată, într-un mod iresponsabil faţă de această ţară, domnia sa (Traian Băsescu - n.rr) a vorbit de lovitură de stat, de destructurarea serviciilor, de ticăloşi, trădători, limbaj politic pe care nu l-am mai auzit nici măcar în România, de la sfârşitul lui 1989, de la ultimele discursuri ale tovarăşului Nicolae Ceauşescu, şef de partid al lui Traian Băsescu la data respectivă, şi nu l-am auzit în Europa până la Ural, de pe la puciul de la Moscova din 1991. Ştiu că Traian Băsescu minte şi minte cu disperare. Este un lucru absolut penibil, este un lucru caraghios. Delirul iresponsabil al lui Traian Băsescu face însă în continuare rău României pentru că astfel de declaraţii sunt preluate în continuare în presa străină. Îmi pare rău să o spun, Traian Băsescu este în mod evident o epavă politică. Este o epavă politică prin discurs, prin atitudine, prin aspect, prin comportament. Şi până la urmă miza acestui referendum de care ne mai despart puţine zile este ca întreaga Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă", a declarat Antonescu, pe 20 iulie.

Cu toate acestea, mesajele liniştitoare transmise de Crin Antonescu de la Cotroceni nu au avut efectul scontat. Împins în corzi, împreună cu Victor Ponta, de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de comisarul pentru justiţie, Viviane Reding, dar şi de cancelarul german Angela Merkel, care au cerut Bucureştiului să parafeze un angajament clar privind respectarea statului de drept, Antonescu a reacţionat nervos.



Citeşte şi Cum s-a jucat la Bruxelles MECIUL POLITIC din România. EXCLUSIV - DOCUMENTUL cu cele 11 puncte discutate de premierul Ponta cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso
► "Eu am o singură exigenţă, democraţia are valori universale. Dacă se strecoară îndoiala că democraţia este încălcată, e jale. Eu nu vreau să se întâmple asta, nu e admisibil, nu e acceptabil să dai declaraţii pe ce ţi-a spus Băsescu la telefon, aşa cum a făcut doamna Angela Merkel. Nu se poate să fii ditamai preşedinte de Comisie Europeană, ca domnul Barroso, şi din vacanţă de undeva să-i mai trimiţi o scrisoare domnului Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici", a declarat Crin Antonescu, la un post de televiziune, pe 13 august.

Nu doar preşedintele CE a fost luat în vizorul preşedintelui interimar, ci şi cancelarul german Angela Merkel. La adresa ei, Antonescu a spus cuvinte dure, numind-o partizană a lui Băsescu.



Citeşte şi Angela Merkel, după ce a vorbit la telefon cu Băsescu: "Este inacceptabil ca într-o ţară a Uniunii Europene să fie lezate principiile de bază ale statului de drept"
► "Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu", a spus liderul PNL, pe 21 august.

Nici Statele Unite nu au scăpat de atacurile lui Crin Antonescu. Deşi chiar în prima zi a mandatului de interimar, ambasadorul SUA i-a făcut o vizită lui Antonescu la Palatul Cotroceni, preşedintele interimar nu s-a sfiit să afirme public că Gitenstein este clar părtinitor. Atacul său a venit în contextul vizitei în România a emisarului special trimis de administraţia Obama, Philip Gordon.



Citeşte şi Nemulţumirile EMISARULUI lui Obama faţă de Ponta şi Antonescu: voturile ILEGALE la referendum, schimbarea listelor de votanţi şi presiunile asupra judecătorilor CCR
► "Aceiaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune - o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. (Aceiaşi oameni, n.r.) încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, asupra instituţiilor statului de drept. Cu asta ne luptăm, dar ne luptăm. Fără niciun fel de diplomaţie şi ipocrizie, sentimentul meu este următorul. Sigur că în spatele meu, în sprijinul poziţiei mele, sunt aceşti 7,5 milioane de oameni care au votat. În spatele lui Traian Băsescu sunt 900.000 de mii de oameni şi probabil ambasadorul SUA în România. Sincer, nu ştiu cine e mai puternic", a spus Antonescu, la un post de televiziune, pe 13 august.
 
Campanie electorală alături de USL

Potrivit Constituţiei, preşedintele ţării trebuie să fie apolitic. Chiar dacă până la alegerea lui ca preşedinte a făcut parte dintr-un partid politic, din momentul începerii mandatului şeful statului nu mai are voie să fie partizan cu un anumit partid şi nu mai are voie să participe la acţiuni politice.

"În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată", se arată în articolul 84 din Constituţie

Cu toate acestea, preşedintele interimar nu a respectat această prevedere, participând la mitingurile USL din campania electorală dinaintea referendumului, alături de premierul Victor Ponta şi alţi lideri USL. Pe 15 iulie, în cadrul mitingului de la Timişoara, anunţat ca fiind unul al societăţii civile, nicidecum politic, Crin Antonescu a ţinut un discurs puternic referitor la istoria României şi la cum cetăţenii pot salva ţara de Traian Băsescu.
► "Dragii mei, eu nu umblu cu copii în braţe în timpul campaniei electorale, eu nu lovesc copii în timpul campaniei electorale, eu nu rânjesc şi nu plâng în campaniile electorale, eu nu fur şi nu mint, eu vreau cu adevărat Justiţie dreapta şi eu vreau cu adevărat Democraţie şi Stat de drept, şi vreau aceste lucruri în numele vostru. Vreau aceste lucruri în numele tuturor oamenilor din această ţară, care vor să trăiască normal. DA, vrem stat de drept cu adevărat în România şi de ceea venim la Referendum şi ne hotărâm destinul. DA, vrem Justiţie independentă în România pentru că nu noi, eu şi dumneavoastră, avem dosare blocate, puse deoparte, ci Traian Băsescu.DA, vrem dreptate, libertate, civilizaţie europeană. DA, trebuie ca fiecare român să vină la Referendum şi să-şi spună cuvântul pentru că aceşti oameni ne-au furat, ne-au furat banii din bugetul public, ne-au furat voturile din Parlament, votând şi promulgând legi numărate pe furate în văzul întregii ţări şi, mai ales, aceşti oameni încearcă acum să ne fure memoria. Şi sunt aici, timişoreni, pentru a vă aminti ceea ce nu poate fi furat din memoria noastră, spre a vă aminti că Europa nu ne-a primit pentru că ne-au dus acolo Traian Băsescu şi Monica Macovei", spunea Antonescu, în faţa celor 15.000 de oameni aflaţi la mitingul de la Timişoara.

De asemenea, pe 22 iulie, Crin Antonescu a participat la mitingul USL de la Iaşi, oferind şi o explicaţie a prezenţei sale pe scenă alături de liderii USL.
► "Vă spun întâi de toate următorul lucru: se vor întreba şi vor critica mulţi prezenţa mea pe această scenă şi am să vă explic simplu - sunt aici împreună cu voi, împreună cu aceşti oameni de lângă mine pentru că sunt cinstiţi, nu sunt ipocriţi. Traian Băsescu a venit la Iaşi şi nu am văzut să aibă alături de el pe Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar. Cu aceşti oameni Băsescu a condus România, a umilit România, iar dacă votul dumneavoastră nu-l va duce acasă va conduce România. Nu a avut curajul să vă spună", a spus Antonescu.


În perioada cât a fost preşedinte interimar, Crin Antonescu a participat şi la o şedinţa Biroului Politic Central al PNL pe data de 22 august, acesta susţinând că este prezent pentru "chestiuni administrative", ţinând cont că oricum "interimatul se termină".

Activitatea la Cotroceni





Deşi a avut la dispoziţie doar 49 de zile la Cotroceni, Crin Antonescu a dat dovadă de productivitate ridicată, mai ales în ce priveşte numărul de decrete semnate. În total, preşedintele interimar a semnat 87 de decrete, incluzând revocările, numirile, desemnările şi legile promulgate. Dintre acestea, doar 27 de legi, cea mai importantă, dar şi ultima fiind chiar legea referendumului modificată, care consacra cvorumul de prezenţă pentru 29 iulie.
► "Am decis să promulg legea de modificare a Legii referendumului aşa cum a fost ea votată de Parlamentul României, aşa cum a trecut prin Curtea Constituţională. Aş vrea să spun că unul dintre motivele pentru care am decis promulgarea acestei legi este şi acela că, spre deosebire de alţii, înţeleg întotdeauna să pun interesul naţional în faţa interesului partizan sau personal", a susţinut preşedintele interimar Crin Antonescu, pe 16 iulie.

Toţi oamenii preşedintelui


În ciuda faptului că iniţial Antonescu a declarat că nu-i va concedia pe consilierii lui Băsescu, că după nici două săptămâni, preşedintele interimar i-a eliberat din funcţie, începând cu 3 august, pe toţi consilierii prezidenţiali găsiţi la Cotroceni. Astfel, în locul lui Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bodan Drăgoi, Bogdan Mănoiu şi Daniel Funeriu au lăsat locul liber pentru oamenii lui Antonescu, Daniel Barbu, Gheorghe Rotaru, Vasile Enache, Radu Zlati, Maria Cristina Mandra şi Victor Voicu. Mandatul lor s-a încheiat ieri, când Antonescu le-a semnat decretele de eliberare din funcţie.
Sursa:
Cum şi-a jucat Crin Antonescu rolul de "PREŞEDINTE DISCRET". Bilanţul celor 49 de zile la Cotroceni
============================
==================

97 de comentarii:

  1. Un profesoras constipat, cu clanta de nota zece ! A luat-o in muye incat , peste 76 de ani, vor deschide inginerii de atunci un capitol special in cartea de istorie ! O putoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar n-are ce-i cu el, deja se credea stapanul inelelor ! Mukles, cu tot partidul lui de ucigasi si cu monarhistii pulii !

      Ștergere
    2. Sa-si ia foaia de hartie, lasata de superbase pe tribuna parlamentului, si sa-si scrie public, demisia amu !

      Ștergere
    3. O zdreanta mai de cacat ca acest crin n-am vazut !
      Macar pe ceilalti am de ce sa-i injur !
      Multzam Doamne ca am un presedinte sarit de pe fixuri ! Decat un antonescu, mai bine zeci de basei !

      Ștergere
  2. A comis Crin Antonescu grseli?
    Daca DA, care sunt acestea?
    A avut si puncte tari?
    Le putem identifica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Feri Doamne sa inceapa sa comita puncte tari !
      Sa se duca frate unde a promis...la liceul de istorie VASlui FC !

      Ștergere
  3. V-am spus doar ..ca-i maniPULAtoru lui BaSecu ! Slinder

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar UNA -dar capitala :
    Promulgarea legii cu cacatul de cvorum impus de venetici!!
    Au urmat si altele mai marunte ..care oricum nu mai contau (sublinieri repetate ca vor resp. neconditionat dec. de cacat a cc !
    Parti tari ?
    Nu mai conteaza!! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai conteaza snaipare, dar daca ai incerca sa te exprimi ca sa intelegem si noi, fara sa facem sfortari de teligenta, ar fi bine !
      Nu te mai chinui sa imbarligi cuvintele ! Zi-i frate direct, ca esti obositor

      Ștergere
    2. Si cam ce nu ai inteles PMT? Ceilalti am convingerea ca ..nu au probleme!!

      Ștergere
    3. Traduceste tu: "resp. neconditionat dec. de cacat a cc" si eo imi bag mandrina la unsoare !
      Hai, tradu ca sa inteleg, ca-s bou de bou !

      Ștergere
    4. Haidi bre, coi fi prost, da nu tampele !

      Ștergere
    5. Mai du-te "
      Traducere pt/ PMT. ...Sublinieri repetate ca vor respecta neconditionat decizia de cacat a curtii constitutionale!!?
      Cum dracului citesti o reteta medicala....??? Sniper one

      Ștergere
    6. Bey Sniper one,
      PMT are dreptate!
      Nu suntem toti dusi pe la medici!
      Nu scriem si nici nu citim retete!
      Asa ca... rogu-te fi bland, si scrie sa inteleaga lumea!

      Ștergere
    7. Si dac va trece votca si palinca pe retete ai??

      Ștergere
    8. Baaaa io am intales si va traduc:
      "resp. neconditionat dec. de cacat a cc"
      sau se poate spune:
      responsabilitate neconditionata, decembrie de cacat a cc(al PCR- ca de bicei se spunea simplu CC)
      sau
      respingerea neconditionat(a),a decopertarii de cacat a continuitatii contemporane
      ....si ar mai fi: hi,hi

      Da cum "traduceti" asta
      Diseara le dau m..e cu lopata lui...Cz/SnPone/PMT&co

      Ștergere
  5. Cica 50 de mii (!!!) de minore, cu varste intre 10 si 15 ani sunt bortoase !
    Mi s-a confirmat in casca ca 99,9 la suta sunt boratane de tiganci, care au primit comanda sa se futa si sa borasca cate 2 tigani la 3 ani, pe timp nelimitat !
    Eo va prepun sa invatati limba romanes, daca vreti s-o puneti de-un capac furat de la canalizare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste 37 de ani o sa va amintiti de rudele romanesti, doar din ziarele de scandal !

      Ștergere
    2. PMT, exista studii stiintifice cu mult timp in urma, care iti dau dreptate si te sustin! Romania va fi locuita MAJORITAR de tigani! Interese oculte vor asta, iar vremurile, greutatile ii fac pe romani sa "nu bage in seama", sa trateze "fenomenul" cu maxima indiferenta! Vom trai poate unii dintre noi si asta!

      Ștergere
  6. Manifestul alianței de centru-dreapta

    „Domnia legii și democrația nu sunt niciodată definitiv câștigate.
    La mai bine de două decenii de la prăbuşirea comunismului în România, forţele trecutului s-au coalizat împotriva statului de drept şi a justiţiei.
    La peste jumătate de deceniu de la integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană, forțele trecutului ridică glasul, provocator şi iresponsabil, împotriva partenerilor noştri europeni şi americani.
    Destinul național și euro-atlantic al României este pus sub semnul întrebării.
    Niciodată, de la mineriade până azi, țara nu a avut o mai proastă imagine externă............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, tara asta a lu' Dorele are zilnic o imagine de cacat, de zeci de ori mai alterat, decat in perioada mineriadelor ... Ce cafturi adevarate, ce molotoave, ce bate pe schinarea derbedeilor democratici...
      E he...
      Ce-am mai tras cu pustilii si cu bastoanilii...

      Ștergere
    2. Aveti grije sa nu va umfle boratii cu tot cu seacose, cand veniti de la piata...Eo am 126 de metri dus, si tot atata intors cand merg sa cumpar barabulii pentru ciorba de fasole, insa pe distanta asta de 232 de metri dus-intors, ma pazesc cel putin 44 de boraturi tiganesti, revenite de la bugul lui Stanca Zaharia, ca sa ma ia de grumaz ca de ce i-a trimis maresalul acolo !

      Ștergere
    3. Mai boule,126+126=252 nu 232,se vede cat de prost esti.

      Ștergere
    4. Te-al dreaq RoBORTA Anastase, cum numara ea desteapta ! Cata teligenta nativa ! Asta si-a scos abacul sa verifice, noroc cu tine ca de altfeon opinia era in degringolada totala !
      Mersi, desteptule, dar mai verific si eo, inca o deata daca e adevarat !
      Uau...sunt transpirat la cracii dinspre cur, cata spirita de obsevatie are acest domn comentator...

      Ștergere
    5. Buey, sigur e 252 ? Ca risc de-o muye de la profu de mate !

      Ștergere
    6. Esti nostim, da-i bine si asa
      O zi buna

      Ștergere
  7. Prostanacii de pe planox urla de se kufuresc pe ei ,vor pensiile alea nemeritate calculate dupa L164 unde Mos Karici si cezar Kufurici erau soldatzoi de frunce si avea zeci de medalii si salarii de merit,obtinute in urma "turnatoriilor "efectuate pe la CIstii unitatilor,ei spera ca tara asta este condusa din Piatza universitatii ,unde daca urla doua kakacioase si trei bosorogi in frunte cu Furerul ,guvernul tremura de frica si da legi dupa cum vrea un idiot sau altul.Adica cum ,unul care a muncit cinstit si nu a fost turnator de frunte sa ia o pensie modesta si un excroc care a stiut cum sa se "invarta" si a beneficiat de nedreapta L164 sa ia o pensie dubla ,ei fratilor,nu mai tine ,din pula branza ca oile sunt la munte.Sa ia fiecare pe merit nu pe smechereala -cum vroiau sa ia presedentia Romaniei a lu'kakarau si a lu'Natarau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare idiot mai este tiganu de Hurziceni - Schizoid!!

      Ștergere
    2. Unul dintre cei mai mari !

      Ștergere
    3. Cel mai mare, sugea-ne-ai tzurtzurii dintre picioare!

      Ștergere
    4. FUTU-TI GURA MA-TII DE JEGOS INFECT,BINE CA NU SUNT BANI SI TOTI BANII FURATI DE VOI JEGOSII DE SUBOFITERI O SA TREBUIASCA SA II DATI INAPOI,DACA SE MERGEA PE METODA JEGOSULUI DE IZMANAR,SISTEMUL DE PENSII INTRA IN COLAPS IN MAXIM 2 ANI,ASA,O SA TREBUIASCA SA DAI PENSIA TA DE HANDICAPAT INAPOI LA STAT,SUBOFITER BETIV,CARE ESTI URAT DE O TARA INTREAGA.
      PE VOI VA FAC OAMENII BETIVI SI PUTUROSI,IAR CHIORU BETIV SI PADUCHEI PDLACI II SUSTIN,IAR TU ACUMA IL LINGI IN COOR PE CHIORU BETIV CARE TE-A FACUT BETIV SI PUTUROS,INSEAMNA CA MERITI SA ITI IA USL,TOATA PENSIA DE HANDICAPAT,SI FI SIGUR CA O SA ITI IA TOATA PENSIA,AI PUTINA RABDARE,CA,CU TOT CU DOBANDA,BANII CARE I-AI PRIMIT PE NEMERITATE DIN IANUARIE 2011,VOR TREBUI SA II RETURNEZI IN 2013.

      Ștergere
    5. Chestia asta cu pensiile militarilor, indeosebi a militienilor, va tine exact cat imi va rezista mie elasticul de la chiloti !
      Hai, ca sa nu fiu rau, cred ca cu vreo doua saptamani mai mult !
      Daca societatea asta civila o fi asa de proasta, pana in maduva, atunci vant in pupa dragi romani in tara lu'Dorele !
      Cumnatul meu, mai mare cu niste ani buni decat mine, cu 43 de ani de activitate ca doctor specialist intr-un spital municipal, are o pensie de te umfla rasul ! Mie mi-ar fi rusine si sa trec strada cu pensia lui ! De cand il stiu, tot a invatat si nu a avut timp nici s-o futa ca lumea pe sora-mea, pen ca era tot timpul pe la spital !
      Acusica, un militian din localitate, cu 8 clase si inca doua facute la fefe, care a umblat toata viata cu pusca in spate prin sat si ameninta lumea sa-si coseasca iarba de pe sant ca le da amenda de la domn primar, are o pensie dubla decat cumnatul meu ! Doctor cu 6 ani de facultate si alti ani de specializari vs Militian incult si bombalau, betivan notoriu! Nu mint, ba, mai mult, de cand i-a facut pensia dubla bombalaului, pe principiul contributivitatii, nici nu-i lasa pe ceilalti in pace si se lauda la toata lumea cu cele aproape 30 de milioane!
      S-o credeti voi ca aceasta gogoasa cu contributivitatea va rezista in societatea asta civila, unde un handicapat de subofiter, care nici nu stie sa-si scrie cenepeul (ii zici :scrie-ti cenepeul si el scrie "cenepe") !

      Ștergere
    6. Ba PMT , ce narod esti ! Si tu si sora-ta ! Pai sigur ca n-o futeaq ca era satul....in schimb futea numai prospatura la spital ..studente in practica,asistente tinere si date cu spirt la pizda chiar si cate o doctorita tinara pana se dezmeticea naroada.....ai priceput> Slinder

      Ștergere
    7. Nu de el imi era mila, ca stiam ce fute, ci de sora-mea ! Baremi daca ar fi trait ca o boieroaica, sa se scalde in bunaciuni ! Insa, de cand ii stiu, au fost neam cu ceareul o viata intreaga !

      Ștergere
    8. Bey maimucelor, auziti ce se scrie p'aici:
      ... , din pula branza ca oile sunt la munte !!!
      Ha, ha, ha ... va place, nu-i asa???
      Ale dreak sa fiti!!!! Stati pitite si radeti pe-nfundate!!!
      Ia treceti fuga-fuguta si comentati!!!
      Cum vedeti voi problemele??

      Ștergere
  8. Sa ti-i suga curva de muma-ta ,la cati km de pula a supt la viatza ei,mai merge si sa-ti faca toaleta la cur,iar tu sa ne iei de pula ,ca pe cal de gura ,cu doua degete ,iar cu celelalte trei sa-ti faci cruce,sa-ti ierte D-zeu prostia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai suge muma-ta puli de tzigan sau a trecut la negri,ca am auzit ca s-a dus cu Ponta in H'Africa,a auzit natanga ca smacul de negru este tot alb la culoare si il foloseste cand iti face clatite ,iar tu ,un bou adevarat zici ca-i smantana de bivol african.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu trebo sa va varsati ura pe suptofiteri in totalitate, pentru ca, minoritatea dintre ei e oameni de valoare, adevarata coloana, luptatorii adevarati care dezbat doctrina razboiului intregului popor prin depozite, magazii si alte spatii strategice !

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca o sa cereti o statistica de la institutul intermondial de statistica "Erga Omnes-erou Oprea Fratiu", o sa vedeti ca 83 la suta din coloana vertebroasa a armatei s-a trezit cu ele sculate, aproape la fel de vartoase cat ale unor ofiteri de cariera !
    Mai rau, cei de la MeI le au cu mult mai mari decat ale unor tanchisti sau vanatori de munte ! Si nu cu 10-20 de lei, ci cu milioane frate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-o credeti voi ca acest sistem de pensii va rezista ! Poate nu toata lumea o fi tampita in tara lu'Dorele !

      Ștergere
    2. Ba PMT , ce narod esti ! Si tu si sora-ta ! Pai sigur ca n-o futeaq ca era satul....in schimb futea numai prospatura la spital ..studente in practica,asistente tinere si date cu spirt la pizda chiar si cate o doctorita tinara pana se dezmeticea naroada.....ai priceput> Slinder

      Ștergere
    3. Vezi ca am raspuns mai sus, nu mananc cacat cu cupa !

      Ștergere
  12. Mai paduchilor,taceti dracului ca numai tampenii spuneti,sunteti niste bieti pui de tarfa beata ,fara scoala ,cand ati invatat sa scrieti?Dobitocilor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Muei rapanila,tu n-ai treaba cu pregatirile de ,,sicola''?!
    Muei,a-ntrebat pulanu de tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca nu sunt prea insistent, poate sa-mi spuna cineva de ce etnie este acel domn Vlad NICOLAE, care a talharit, futut si ucis 8 femei ? Cumva o boratura de rrom tigan, din neamul alora care imput acest pamant si care vor suprima existenta romanilor in acest spatiu prin inmultirea lor exponentiala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si...atentie: DACA VA FI GASIT VINOVAT, indiferent daca recunoaste sau nu sau daca toate probele il arata ca fiind criminalul, asadar DACA va fi fi GASIT VINOVAT, risca ceva puscareala cu suspendare ! Adica il tine la zdup pe criminal, pe banii mei !
      Tara lu' Dorele !

      Ștergere
  15. Don Corleone29 august 2012, 19:24
    Baaaa io am intales si va traduc:
    "resp. neconditionat dec. de cacat a cc"
    sau se poate spune:
    responsabilitate neconditionata, decembrie de cacat a cc(al PCR- ca de bicei se spunea simplu CC)
    sau
    respingerea neconditionat(a),a decopertarii de cacat a continuitatii contemporane
    ....si ar mai fi: hi,hi

    Da cum "traduceti" asta
    Diseara le dau m..e cu lopata lui...Cz/SnPone/PMT&co

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, esti tare ! Da ce ca nu stiam nimik, m-ai lamurit de toate acusika !

      Ștergere
    2. Bravo DC ! Asta dem . ca ti-ai facut plinul cu tescovina si cu spirt de la Rachete!!

      Ștergere
    3. Brava Curleonu pretin cu bidonu! Muei Greuceanu, iar ti-ai umplut bostanul cu tzuica balaie pupa-ne-ai pe coaie?

      Ștergere
  16. Merkel la Beijing: Germania si China isi intaresc "relatiile speciale", restul UE risca sa ramana pe tusa - analiza ECFR.
    ================================
    Relatia bilaterala care se dezvolta rapid intre Beijing si Berlin va determina evolutia relatiilor dintre China si Europa pe viitor, potrivit unei analize a grupului de analiza European Council on Foreign Relations (ECFR), pe marginea vizitei pe care cancelarul Angela Merkel si alti ministri germani o vor incepe joi in China. Liderii chinezi prefera sa o asculte pe Merkel atunci cand vine vorba despre criza euro, comert sau drepturile omului, iar restul Europei risca sa ramana pe tusa, comenteaza ECFR.
    ===========================
    Bravo Merkel !
    Noi am dat cu tifla si chinezilor si rusilor!
    Merkel stie ce face si face bine! Dar si doar pentru Germania!
    De rest ... o doare fix in ... cot! Si nici acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Restul UE, care ia MUE, e Rommania si HarCov !

      Ștergere
    2. Ce idiot ii boratul de Hurziceni! Sta si el ascuns!!

      Ștergere
  17. Seara buna de la Urziceni, de la ai mei egiptzieni!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa va fut in gat,mereni
    De la noi din Urziceni
    Sunteti prosti,cu capul greu
    N-aveti nici un Dumnezeu.

    Mamele cand va fatara
    Era frig si ger pe-afara
    Dar de bete ce erau
    In zapada va kakau.

    Sunteti neam de kakarai
    Prosti,betivi si natarai
    N-aveti scoala ,n-aveti case
    Doar ca trenul:doua clase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu Jebeleanu sau cu Giurginca ? La ce cerc literos ai fo ?
      Imi aduc aminte de talentul tau nativ

      Ștergere
    2. Eo, totusi. asi adapta versul din strofa 3 cu: "Prosti, betivi si futalai", pentru a elimina redundanta dintre prosti si natarai

      Ștergere
    3. E cacum ai spune un fel de "Buey bovina esti un bou", intelegi ?
      In rest nu-i rea

      Ștergere
    4. Motanele kkcios
      Unsuros si rapanos
      Ia o muie cu sloboz
      Dintre craci la Cezarica
      Al cu putza de furnica
      Ce ti-o da la gaurica

      Ștergere
  19. Am facut la C-lung M. cu Popa Floarea,dar eu le aveam cu matematica nu cu romana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai domnul Popa Florea preda istoria ! Sigur n-ai facut cu Capitan Rodica ?

      Ștergere
    2. A facut cu Capitan si-a belit pula un an. Un an si o saptamina a tot belit-o pe sula. O sula din Cimpulung de-a ramas cu gitul lung. Un git lung ca de ratzoi, da-ne-ar pielea inapoi.

      Ștergere
  20. baaaaaiii pulelor blege,io va pun o intrebare ca sa nu va mai cacati pe voi dobi ce sunteti si tot asteptati mila(se spune pule'ngura de la straini)
    DECI BAI PULELOR!!!!
    putin e rus?? ok tine la tara lui
    merkel e nemtoaica??ok tine la tara ei
    obama e american??ok tine la tara lui
    etc,etc,etc
    Voi ce pula mea vreti sa tina la voi/noi???Sunteti chiar tampiti??
    Io intreb :La Romanika cine tine??
    Iliescu,Basescu,Antonescu??(ca de kkat alti ESCU nici nu discut)
    Ete pula !!Acu voi vreti sa aiba altii grija de voi,tu-va'ngura si io sunt rupt de munca la ora asta si imi permit o bere putorile dreak ce sunteti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti prost ! Daca toti tine la tara lui, inseamna ca si Merchel tine la tara lui !
      Te-ai trezit si tu, in plina expansiune culturala !

      Ștergere
    2. La Rromania tine Teokes Lazlo si CioboBornoKiurtos

      Ștergere
    3. Mai tine la Rromania aia care au iesit masiv la vot in transilvania si HarCov, ca sa-si indeplineasca chestia aia cetateneasca, problema aia civica de moralitate

      Ștergere
    4. Baremi sectorul in care stau eu e 61 la suta de tigani, care pe 29 erau la ciordit, ca organu pazea cutia cu voturi
      Si asa tot au votat nespalatii astia mai mult decat branzarii din ardeal

      Ștergere
    5. Ca sa-ti fie clar, astia tine la republica noastra !

      Ștergere
  21. @PMT
    Gresesti,amice,
    1.Am folosit repetitia[deci nu paradigma] pentru a-i accentua prostia,individului;
    2.Trebuia sa scot in evidenta cuvintele la moda "Kakaraul &Nataraul".
    In rest,nu conteaza sa-i futem in dinti ca n-au avut parinti,sa-i invete si de aia au mintile crete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, eo am avut o sugeste !
      Da mergea si Kakarau cu Futalau, iar versul 2 era mai aerisit

      Ștergere
    2. Da. A scos in hevidenta "Kakaraul &Nataraul" s-arate cit e de prostalau.

      Ștergere
  22. Ai Jebelit-o frate, n-am ce sa mai comentez
    Te-a mancat sa te dai in versuri

    RăspundețiȘtergere
  23. Adica ,ce are sula cu prefectura"Foaie verde de albastru ,cocosul meu canta pe stanga">>>Prostie cu oborocul,scrieti si voi cu creta pe fusta mamei voastre."Meretziva"-n suparare mai monumente ale PROSTIEI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanele kkcios, uite ca are, ca pe scari la prefectura o sa-ti frig un cap de sula.

      Ștergere
    2. Cum,cum ? Ca-i interesanta chestia cu cocosul de stanga !

      Ștergere
    3. erata
      ..."un cap in gura" tontolache ca altfel ti-o iei la greu dobi!

      Ștergere
  24. De la 1 ianuarie am sa zbier pe unde ma apuca, ca sa ma lamureasca cineva cacum de se poate ca, in tara lu' Dorele, un tablagiu de plutonier adjutant, adjunct de sef de post la Dalgati, absolvent de 8+2 clase, sa ajunga, in urma recalcularii, regularii si revizuirii, cu pensia mai mare decat a unui locotenent colonel, absolvent al Academiei Tehnice Militare, fost loctiitor al comandantului la o unitate care s-a desfiintat ?! Nush ce vechime a avut militianul, da stiu ca ofiterul obtinuse ordinul pentru 25 de ani de activitate
    Asta o sa zbier eu !
    Si o sa mai pun si pe altii sa zbiere sa vada cineva de ce un profesor cu 38 de ani vechime are o pensie de 13 milioane de lei, iar un doctor, ca cumnatul meu, o pensie de cacat (mie mi-ar fi rusine daca as fi cumnatul meu, sa primesc pensia aia de la postas), in timp ce un militian analfabet, care a stat toata viata cu pusca in spate in intersectie, iar din cand in cand venea la balurile de la caminul cultural sa nu se bata flacaii, are o pensie de aproape 30 de milioane ?
    O sa zbier eu cat ma tin bojogii sa vedem cum s-au obtinut ele, asa brusc, mii de pensii de peste 50 de milioane net ? De alea de aproape suta nu mai zic, ca-i puhoi de ele la interne.
    Asta as vrea sa ma lamureasca cineva, cu scara asta de valori si apoi cu contributia ! Ca de aia m-am facut ofiter, ca sa am un salariu mai mare decat un sofer, nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey rapanule, te-ai facut ofitzer si-ai jurat sa-ti aperi patria chiar de-ai avea pensie de somer!

      Ștergere
    2. Da, si am jurat de fro 3 ori: o data cu mana stransa pe drapel (nu la gramada), o data cate unul in fata sefului, acolo 3 surcele, prin 90 parca si inca o data mi-a adus cadristul o foaie sa mai jur o data si s-o semnez ca s-o bage la dosar, devenit ulterior memoriu personal

      Ștergere
  25. Buey Corleoane, m-ai facut sa rad cu decriptarile alea de la 19:24 !

    RăspundețiȘtergere
  26. Dogarul a dat la loc comanda pichetarilor de la Leul !
    A gasit si scuza. Nu ca s-ar face de cacat si nu l-ar baga nimeni in seama, decat fro 10 pupincurai, ci pentru ca, vezi doamne, a intrat in posesia unui fluturas, care indeamna la miting pe 31, iar el nu vrea sa fie amestecat in aceasta magarie, care nu-i apartine !
    Incredibil ce parere are asta despre "ungurenii" lui ! Crede ca toata pulimea asta de sindicalisti, cati dracu mai suntem, inghite pe nemestecate !
    Care aveti chef si nu va apuca scarba, cititi mesajul pe pagina secemede.

    RăspundețiȘtergere
  27. Haos total ! Numai o grupare politica, sau nu, cu o doctrina neonazista agresiva ar mai putea restabili ordinea in tara lu'Dorele ! Si asta in cativa ani buni de "guvernare", ceva gen camasile verzi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Pentru "fraierul" care nu intelege ce-i cu penzia plutonierului adjutant.Uite cum sta treaba,amice,pentru cei iesit la pensie in urma restructurarii armatei,cu Ordonanta nr. 7,d-l ministru Oprea s-a zbatut si a obtinut impartirea intregii perioade de contributie la 20,fapt de care au beneficiat toti indiferent ca au avut 25 sau 30 de ani de activitate ,la aceasta mai adauga si incadrarea de-a valma :piloti ,scafandri,rachetisti,etc impreuna cu cei de la arme tehnice ,birouri,nu conteaza toti cu sporuri de 50%.Apoi un pilot c u 20 de ani vechime va avea mai putin decat un plt.adj.cu 30 de ani vechime,de c e din impartirea la 20 si sporuri egale de 50%.O mare kakanareala rrrromaneasca,dar asta este ...urmeaza una si mai si...am citit si eu proiectul noii porcarii cu penziili.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am inteles, ca s-a dezbatut chestia peste tot de-a luat-o dreaq !
      Eo am intrebat de chestia cu scara valorilor in tara lu'Dorele ! Ma cac in ele calcule ! Despre ideea in sine e vorba, nu de cativa lei !
      De aia zic ca e haos generalizat!
      Chiar asa par a prost ?

      Ștergere
    2. Scandalurile cu pensiile militare, de pana acum vor fi "mic copil" fata de cele ce-or sa vina !
      Deja cazanul sta sa fiarba: unii vor iar altii nu vor o lege noua!
      Mai trag si eu cu urechea

      Ștergere
  29. Plec in falusul lu Cezarus, sa vad daca ma mai cuprinde costumul cel bun, pe care il am de cand eram capitan, ca am primit invitatie la nunta la SIDA si nu vreau sa par ghiortan ! Daca nu ma mai cuprind pantalonii o sa-i duc la croitoria unitatii unde am lucrat sa le dea drumul o tzara ! De haina nu-i bai, ca o tin in mana tot timpul !
    La fel si de baba, nu-mi fac probleme ca asta a fost umflata de cand o stiu, asa ca sigur o mai cuprinde rochia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buei nu uita pantofii de carton. aia cu gaurele...

      Ștergere
    2. Buey, pana acole merg in adidasi ! Am o pereche de la fii-miu, de acu 10 ani, la care tin ca la ochiul din cap, iar acole ma schimb in pantofii de la costumul de gala, de la promotie ! Aia negri, fara gauri ! Am mai fost la un botez cu ei, acu vreo 20 de ani !

      Ștergere
    3. Buey, nu-i uza aiurea! Tine-i pt.vremuri si locuri mai bune. Stii tu: LA LOC CU VERDEAŢĂ, UNDE NU ESTE NICI DURERE, NICI ÎNTRISTARE… Pentru nunta mergi si descultz, in ciorap de piele...

      Ștergere
    4. Ma doare in pula dupa ce suflu in veioza ce face baba cu mine, iar daca crapa ea prima, la crematoriu cu ea, ca-i mai ieftin ! Pana mi-or veni copiii din cele tari, am si rezolvat-o, iar cand m-or intreba de baba, le arat borcanul, si gata !

      Ștergere
    5. Daca vede harca ce am scris aciulea, am futerizat-o !

      Ștergere
    6. Ha, ha, ha! Buey sa pui multa sare pe baba ca altfel se strica si prinde mucegai. Hoasca mea dadu o data de comenturile de pe bloaga (asta din cauza zlabei mele vigilente)si-si facu cruce, ca atunci cind faci matanii.

      Ștergere
    7. PS. Ii zisei ca io numai cetesc ce scrie, nu comentez

      Ștergere
  30. NB la ZOO + 9! Maimuca + tigri2 sa ne gidile la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  31. PMT,NU ITI FA PROBLEME CA AIA 26500 DE OFITERI CU PENSIILE SCAZUTE, PESTE 5 ANI, AR MAI PUTEA FI CHEMATI INTR-UN RAZBOI,DAR FII SIGUR CA NICIUNUL NU VA MAI MERGE.
    SA MEARGA BOSOROGII,CARE PESTE 5 ANI,O SA SE PISHE IN PANTALONI.
    EU O SINGURA INTREBARE AM,DACA II CRIZA DE UNDE AU FOST BANI PENTRU CRESTEREA MASIVA A PESTE 80% DIN "PENSIILE NESIMTITE"
    .
    CAND VA FI RAZBOI,NOI AIA 26500 NE VOM APARA FAMILIA,IAR PRIMU CARE SE APROPIE DE CASA,VA FI EXECUTAT.
    VOM RANJII CU O SATISFACTIE IESITA DIN COMUN,CAND COPII,NEPOTII PADUCHEILOR PDLACI SI A PARLITLOR DE SUBOFITERI CU PENSII MARITE,VOR FI VIOLATI SI MACELARITI DE STRAINI.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri