Google Translate

duminică, 9 septembrie 2012

Comemoram 140 de ani de la moartea lui Avram Iancu . „Nu cu argumente filosofice şi umanitare veţi convinge pe aceşti tirani, ci cu lancea lui Horea” , spunea Crăişorul Munţilor. UPDATE

 
=========================================
 
Avram Iancu

Avram Iancu, figură remarcabilă a Revoluţiei Paşoptiste din Transilvania, s-a născut în Munţii Apuseni, la Vidra de Sus, într-o familie de iobagi la origine. Prin funcţia de jude, tatălui său ajunge să depăşească acest statut şi să-i ofere un viitor promiţător fiului. Astfel, Avram Iancu va avea posibilitatea să studieze, mai întâi la şcolile elementare din Poiana Vadului şi Abrud, apoi la gimnaziul din Zlatna. Din 1841 şi până în 1843 se află la Cluj, unde urmează studii umaniste şi de filosofie la Liceul Piarist. Frecventarea unui liceu catolic maghiar era un lucru des întâlnit în acea perioadă la tinerii români din familii mai înstărite.
 
 

La acelaşi liceu din Cluj s-au format sub îndrumarea călugărilor catolici şi alţi reprezentanţi de marcă ai culturii românşti, cu ar fi: Gheorghe Şincai, Petru Maior sau Alexandru Papiu-Ilarian, care la vârsta maturităţii vor deveni importanţi militanţi pentru drepturile naţionale ale românilor din Transilvania. Tot la Cluj va urma Avram Iancu şi Facultatea de Drept, până în anul 1847.
 
 

După terminarea studiilor, hotărât fiind să urmeze cariera de avocat, vine la Tîrgu-Mureş pentru a-şi îndeplini stagiatura pe lângă Tabla Regească. Această instituţie, care a atras în jurul său mulţi tineri români dornici să-şi construiască cariere de avocaţi sau jurişti, a fost mutată aici de la Mediaş, în anul 1754, din iniţiativa reginei Maria Tereza.

Împreună cu Alexandru Papiu-Ilarian, care era şi el cancelarist la Tabla Regească, Avram Iancu devine lider al tinerilor intelectuali români de la Tîrgu-Mureş, animaţi de sentimente profund naţionale şi dornici de a se implica în rezolvarea problemelor politice şi sociale ale românilor din Transilvania.

În anii petrecuţi la Tîrgu-Mureş a locuit într-o casă aflată pe strada care astăzi îi poartă numele, la numărul 23. Placa memorială aflată pe faţada clădirii aminteşte de acest lucru: „În această casă a locuit între anii 1847-1848 Avram Iancu luptător dârz şi neînfricat pentru drepturile sociale şi naţionale ale poporului român."
 
 
Odată cu izbucnirea evenimentelor din 1848, Avram Iancu se va afla printre organizatorii revoluţiei. Pentru a doua Adunare Naţională de la Blaj strânge un număr de 10.000 de moţi de prin locurile natale, în fruntea cărora va fi prezent pe Câmpia Libertăţii.
 
 

Pe parcursul anilor 1848 şi 1849, devine conducătorul oştilor ţărăneşti din Munţii Apuseni, unde creează un adevărat nucleu al rezistenţei româneşti împotriva forţelor armate anti revoluţionare austriece. În decursul anului 1849 Nicolae Bălcescu va duce o grea muncă de mediere între conducătorul revoluţiei populare maghiare, Kossuth Lajos, şi Avram Iancu, pentru ca cele două armate să lupte împreună împotriva inamicului comun. În acest sens, Kossuth şi Bălcescu vor pune la cale, în iulie 1849, „proiectul de pacificare". Nu se va putea ajunge însă la un acord între revoluţionarii români şi maghiari, astfel că trupele austriece cu ajutor din partea ţarului Rusiei vor înfrânge definitiv revoluţia, în august 1849.

Lupta lui Avram Iancu pentru dobândirea drepturilor românilor ardeleni va continua şi după 1849 prin alte mijloace. Astfel, în 1851 face parte din delegaţia transilvăneană care pleacă la Viena pentru a prezenta revendicările românilor. În 1852, în timpul vizitei împăratului Franz Joseph în Transilvania, se simte extrem de ofensat de refuzul de a fi primit în audienţă, ceea ce îl determină să nu accepte ulterior decoraţia acordată de acesta pentru meritul de a nu se fi alăturat revoluţiei maghiare din 1848.

După 1852 urmează o perioadă mai obscură în viaţa lui Avram Iancu, marcată de boală şi de profunda dezamăgire de a se vedea incapabil să ducă la bun sfârşit măreţele sale planuri.

Se stinge din viaţă la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş şi este înmormântat la Ţebea, în judeţul Hunedoara, lângă „Gorunul lui Horea".

Bibliografie:
Silviu Dragomir- Avram Iancu

Autor: Maria Orosan-Telea


===============================
===============
 
 


Aviu Ştefan Teompa: „Avram Iancu, o biografie sau un destin"



 


În inima Apusenilor avea să deschidă lumina ochilor în anul 1824, cel pe care poporul la gratulat cu numele de Crăişorul Munţilor. Părinţii i-au pus numele de Avram, celui ce avea furişaţi sub pernă bănuţi de argint, să aibă viaţa curată ca argintul. Se spune că dintre obiectele aşezate după cum era obiceiul la capetele leagănului, Avrămuţ ar pus mai întâi mâna pe coada securii…

Copil fiind, pe vremea când tatăl său, "omul stăpânirii", judeca în ogradă pe cei răzvrătiţi sau încălcători de lege, îi spune cu pumnii strânşi de durere, (pumnii cu care mai târziu va lovi în pieptul furtunii!), cu ochii înlăcrimaţi, ochii aceia albaştri ca Arieşul:"Tată, nu-i bună rânduiala de-acum! Trebuie schimbată! Nu-i drept ca unii să moară de flămânzi, iar alţii să crape de sătui!"

În casa dascălului Mihai Gomboş, Avrămuţ învaţă literele şi numerele, după care este trimis la şcoala primară din Neagra. La 10 ani merge la Câmpeni, Aici urmează cursurile primare, cititul, socotitul, istoria şi geografia, cântul şi desenul, regulile moralei şi ale bunei cuviinţe. După terminarea şcolii din Câmpeni, împlinind vârsta de 13 ani, tatăl său îl înscrie la gimnaziul unic de trei clase din Zlatna. În protocoalele "Gimnaziului umanistic", îl găsim înregistrat ca Iank Abraham, de religie romano-catolică! În anul 1841, la 17 ani, se înscrie la liceul piariştilor din Cluj, tot un liceu catolic, asemenea gimnaziului de la Zlatna
 

După terminarea celor trei ani, se întoarce la Vidra sa natală, îmbrăcat în haine domneşti, spre dezamăgirea mamei sale, de pe vremea când îşi lepădase straiele ţărăneşti la plecarea lui la gimnaziul din Zlatna. Acasă, printre moţi, caută să le cunoască suferinţele, procesele lungi şi nemiloase în care erau târâţi aceştia prin tribunalele vremii. Voinicul de 18 ani, în 1844, se înscrie la cursurile Facultăţii de drept din Cluj, Terminând cursurile, solicită guvernului un post de practicant, fără salariu, dar este respins, nefiind nobil, pe motivul originii sale de plebeu

Participă în 15 ianuarie 1847, ca practicant la Tabla regească, la Dieta Transilvaniei de la Cluj. Şuluţiu relatează că în drumul lor spre casă, după dezbaterile parlamentare din Dietă, Iancu ar fi spus următoarele cuvinte: "Frate Şuluţiu! Nu te supăra pe mine, oricât de bun român ai fi, tu nu poţi simţi durerea ce am simţit-o eu azi. Tu şi familia ta nu sunteţi robi ca mine şi ca părinţii mei… Nu cu argumente filozofice şi umanitare vei putea convinge pe acei tirani, ci cu lancea lui Horea.

Pe Câmpia Blajului, în mai 1848, cei patruzeci de mii de români, adunaţi în formă de stea, ascultă cutremuraţi de emoţie cuvintele Crăişorului: „Uitaţi-vă pe câmp, românilor, suntem mulţi, ca cucuruzul brazilor, suntem mulţi şi tari, că Dumnezeu e cu noi!" Acolo se hotărăşte ştergerea iobăgiei şi proclamarea drepturilor venit să le curăţesc!"

 

„Ori izbim cu pumnul în pieptul furtunii, ori pierim!" Revoluţia dă în clocot. Până la sfârşitul lui octombrie 1848 ea cuprinde aproape întreaga Transilvanie. Câmpeni, Abrud, Mărişel, Arieş, Mureş, Someş, Criş, Târnave, Ţara Moţilor, Ţara Zarandului, Şiria, Arad… Pete de sânge… pe chipul unei naţiuni îndurerate

Unicul dor al vieţii mele fiind să-mi văd naţiunea mea fericită, a fost un ideal care l-a marcat tot timpul pe Iancu. După înfrângerea revoluţiei, Iancu pleacă la Viena. Românii sunt din nou dezamăgiţi. Iancu, împreună cu Cipariu, Bărnuţiu şi Laurean, sunt chemaţi la poliţie, comunicându-li-se acestora ordinul de a părăsi Viena, după ce Iancu refuzase din nou să primească decoraţia dată de împărat, "Crucea de aur pentru merite, cu coroană", spunând : "Să se decoreze mai întâi naţiunea cu împlinirea promisiunilor!
1852, 17 septembrie.
 
Iancu este arestat şi trimis sub escortă la Alba Iulia, unde fusese ţinut în lanţuri şi străbunul său Horia. Acolo, închis în clădirea judecătoriei de ocol, este legat , umilit şi bătut de către un ofiţer austriac, slujbaş al împăratului. În faţa acestei insulte sufletul său a coborât „în smoala melancoliei nesfârşite…" Este trimis apoi sub arest la Sibiu unde i se înscenează un proces. După eliberare se duce la vechiul său amic, Ilie Măcelariu, prieten şi coleg de la Facultatea de Drept din Cluj… Reîntorcându-se în Apuseni, Iancu nu vrea să dea ochi cu împăratul pe Muntele Găina care vizita ţinuturile unde a avut loc Revoluţia. La Vidra, la Câmpeni, Roşia Montană, Detunata, Abrud sau Bucium,
Iancu refuză de asemenea întâlnirea cu monarhul.

În 1855, toamna, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, cu creştetul descoperit, „ca în faţa unui altar", Craiul Munţilor, cu ochii înlăcrimaţi scrutează depărtările…
 „Eu nu-s Iancu. Eu sunt umbra lui Iancu, Iancu e mort!"

Cine a fost Iancu? Expresia unei idei înalte, unei dorinţe străbune, care nu se va stinge niciodată din sânul naţiunii române…"

El, regele munţilor, cel fără coroană, adormea pentru totdeauna singur şi cu fluierul flămând, pe prispa unui brutar, Ion Stupină, de la Baia de Criş, în dimineaţa zilei de 10 septembrie 1872. Nu avea nimic asupra lui decât o năframă zdrenţuită, fluierul de cireş şi jalba către împărat, unsă şi mototolită…

AVIU ŞTEFAN TEOMPA


 

===================================================
 
 

Prima statuie in memoria conducatorului revolutiei romane de la 1848 din Transilvania a fost ridicata la Targu Mures in 1924. In 1940 aceasta statuie a fost mutata la Campeni, unde se afla si in prezent. Actuala statuie este opera sculptorului bucurestean Florin Codre si a fost dezvelita in 1978.

========================
 
 
 


SIBIU.In aceasta casa a poposit in toiul evenimentelor din 1848, in drumul sau spre Muntii Apuseni, Avram Iancu (1824-1872), membru al Comitetului natiunii romane.

===================
================================
===============================================

===================
=============

TOP COMMENTS
"Uitati-va pe camp romanilor, suntem multi, ca cucuruzul brazilor, suntem multi si tari, ca Dumnezeu e cu noi. Nu cu argumente filozofice si umanitare se pot convinge tiranii, ci doar cu lancea lui Horea. "
 [Avram Iancu]

Admin, Romania Megalitica


Cum a fost cinstit Avram Iancu la Ţebea. Planul făcut de Gheorghe Falcă
 în caz că venea Traian Băsescu

În jur de 10.000 de oameni au participat la „Serbările Naţionale – Ţebea 2012", închinate memoriei lui Avram Iancu, comemorat la 140 de ani de la moartea sa. Este pentru prima oară după mulţi ani când la Ţebea nu şi-au mai făcut apariţia nici şeful statului, nici preşedinţii importantelor partide din România. Pentru că exista, totuşi, zvonul că Traian Băsescu ar urma să sosească la mormântul lui Avram Iancu, Gheorghe Falcă a adus în zonă 65 de autocare şi microbuze, pline cu arădeni.

Pe de altă parte, nici politicienii nu au mai sărit calul cu discursuri sforăitoare. În schimb , din nou , nu i-a putut potoli nimeni pe depunătorii de coroane la mormântul lui Avram Iancu. Iar s-a ajuns la momente penibile, având în vedere că inclusiv reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) au depus o jerbă la locul în care îşi doarme somnul de veci Crăişorul moţilor.

Discursul care a smuls aplauze a fost cel al lui Corneliu Vadim Tudor, mai ales atunci când a declarat că „Adrian Năstase, premierul în al cărui mandat România a intrat în NATO, stă nevinovat în închisoare. Vinovat pentru arestarea lui Adrian Năstase este Traian Băsescu. În acest dosar, pentru care a fost condamnat, Năstase este nevinovat. El chiar a încercat să se sinucidă".

Mai mult, europarlamentarul a adăugat că astăzi România se află într-o situaţie fără ieşire. „Să nu uităm că imnul nostru este – Deşteaptă-te, române, nu – Somnoroase păsărele! Cum este posibil ca un secretar de stat să semneze, în grabă, un aviz de mediu pentru exploatarea aurului de la Certej?! Voi vorbi în Parlamentul European despre încălcarea unei decizii din 2010 a PE privind acest lucru. Premierul Victor Ponta să vorbească şi să spună cum a fost posibil să se acorde acel aviz!". La Serbările de la Ţebea au mai participat miniştrii Mariana Câmpeanu, Ecaterina Andronescu şi Mircea Duşa, precum şi vicepreşedintele Senatului, Dan Radu Ruşanu, dar şi mai mulţi parlamentari şi oficialităţi locale.

Avram Iancu a murit în data de 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, pe prispa casei lui Ioan Stupină, un brutar din localitate. Se spune că asupra lui s-au găsit o jalbă unsă şi mototolită, ce îi era adresată împăratului Franz Joseph, un fluier din lemn de cireş şi o năframă zdrenţuită. Trupul neînsufleţit al lui Avram Iancu a fost depus pe catafalc, în casa lui Ioan Simionaşiu, asesor la sedria orfanală din Comitatul Zarand, acolo unde populaţia, preponderent românească, a decis să îl îngroape cu funeralii naţionale. Au fost trase clopotele în întreg Zarandul pentru ca lumea să afle trista veste.

Au fost să-l conducă pe ultimul drum 36 de preoţi, în frunte cu protopopii ortodox şi greco-catolic, Mihălţeanu şi Balint. Cortegiul funerar s-a întins de la Baia de Criş la Ţebea. Cheltuielile de înmormântare au fost plătite de doi moţi, care s-au dus la preotul ortodox şi i-au dat banii, fără să spună cine sunt. Nici astăzi nu se ştie numele lor. Avram Iancu a cerut, prin testament, ca bunurile sale să fie folosite ca să se înfiinţeze o facultate de drept pentru români". La înmormântarea lui Avram Iancu a fost adus un tricolor din Ţara Românească iar autorităţile de atunci au intrat în panică şi au început să îi caute pe cei care au trecut steagul peste munţi.

================================
====================
==========

30 de comentarii:

  1. PMT9 septembrie 2012, 17:54
    Incredibil !
    Oficiosul meapene, Obositoarea militarilor, publica toate excrementele zilei, insa nicio stire despre doamna comandor, la cei 100 de ani!
    Citesti toate tampeniile debitate de "Pe loc repaus" sau nush ce comandor Luleaua, insa nici un rand despre comemorarea lui AVRAM IANCU !
    Pagini intregi despre Centrul Editorial al Armatei, adica tipografia MOCA, pentru confectionarea de carti de vizita si invitatii la nunti si botezuri pentru cei cu fonctii, insa niciun cuvant despre doamna aviator !
    Suntem bolnavi !
    Respectele mele !
    ------------------------------
    Buey rapanule, daca la CTEA o fi ramas tot juma de pula, ala micu de Ene, nici n-ai sa vezi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La juma de pula-ntreaga pe Ene poa sa-l intreaca doar indianu nostru din Urziceni, tigri2.

      Ștergere
  2. Este un mare pacat sa asociati numele nush carui Ene-juma de putza, fost sef la umeul de imprimat felicitari si invitatii, cu sarbatoarea de astazi ! Unitatea aia de meapene are alt sef acuma !

    RăspundețiȘtergere
  3. Rusine !
    Sa ne fie rusine !
    Si voua sa va fie rusine !
    Maine imi expira consemnarea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey PMT,
      Cine dreak te-a consemnat pe tine nene???
      Ia spune tu, sa aud si eu??? Ca-l chem imediat,
      pe omu cu capisonu, sa-i traga vreo cateva... smetii!

      Ștergere
  4. Uitati-va in ce hal de descompunere am ajuns !

    "Despre semnificaţia comemorării lui Avram Iancu au vorbit Dan Bran, preşedintele Noua Dreaptă, Filiala Cluj, şi liderul Codrin Goia. S-a rostit rugăciunea Tatăl Nostru. S-a evidenţiat necesitatea cinstirii marilor personalităţi ale istoriei românilor şi refacerea monumentelor degradate ale lui Mihai Viteazul şi Avram Iancu din Cluj-Napoca.

    La eveniment au participat circa 30 de membrii ai ND Cluj şi circa 20 de clujeni."

    Doamne feri !

    O seara excelenta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 30 de membri ! 30, oameni buni !

      Ștergere
    2. Din NEFERICIRE azi,
      si NENOROCIRE maine, ISTORIA este lasata de izbeliste, ori spre confiscare de unii, de altii. Asa a ajuns si HITLER, la PUTERE!

      Ștergere
  5. Rusine !
    Se discuta de 15spe minute de nush ce maraton pe Transfagarasan si de o zi intreaga despre tiganii care s-au taiat cu cutitele, insa...INCREDIBIL, nimic despre comemorarea lui Avram Iancu !

    Doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
  6. Uitati-va, in Romania romaneasca, cum vorbesc romanii romanesti romana romanilor ! Am ajuns in halul in care, limba romanilor romanesti, sa fie tradusa pe poastele de teve nationale !

    Doamne feri !

    In statele U ale A nu vezi asa ceva pe posturile de teve ! Niste tampiti, nu ?

    Aciulea tre sa bagam cu topoare, cu sabii...

    RăspundețiȘtergere
  7. Regele cioaba, nunta lu fata lu frunzaverde...asta-i rromanica !

    RăspundețiȘtergere
  8. BAI PUTZA MICA, bai halitorii de slanina si miticii vopsiti maritati in Ardeal is toti la Cluj la cazanul cu mamaliga, brinza si jumari pe care-l da kktzelul de boc. Ii doare-n cur pe ardeleni de Avram Iancu...Matzu sa le fie plin si-atit.
    Bai, dar parca Tigri2 isi mai zicea pe vremuri si Avrem Iancu. Unde-o fi oare flocosul acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mey cica Czar maimuca a ras cu brishca si a adunat brinza de pe koaiele invitatilor ca s-o bage la burduf. S-o serveasca cu jumarile boculetului.

      Ștergere
    2. Mai PULOSULE,sunt calare pe situatie[adica pe ma-ta],nu ma mai intereseaza nimic,tara asta vad ca apartine doar unora ,ei au dreptul la munca ,la toate bunatatile tarii,la amnte si bani .Noi suntem fiii ploii ,noi nu mai avem dreptul la nimic,nici macar la opinie.Mi-e sila,scarba si simt o ura de URA.

      Ștergere
  9. In capitala scumpa a patriei, nu avem noi probleme intre garoi si militieni ! E ca fratii omu'! Mai ales astia de la Comunitary Polis, e tare frate ! Nu stie egsact, cand se intalneste, care-i banditu' si care-i "Polis academy "!

    RăspundețiȘtergere
  10. O seara buna !
    Sarut mana doamnelor dumneavoastre onorabile !

    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  11. Sondaj CSCI: 6 români din 10 consideră că Traian Băsescu
    se agață de scaun și de putere.
    ===========================
    Potrivit ultimului sondaj realizat de opinie realizat de CSCI, de cea mai mare încredere în rândul românilor se bucură Sorin Oprescu (56%), Victor Ponta (50%) și Crin Antonescu (46%). La capitolul intenție de vot, USL se situează pe primul loc cu 62%, urmat de PDL, cu 19%, și PPDD, cu 11%, în timp ce 58% din cei intervievați susțin că președintele Traian Băsescu se agață de scaun și de putere.

    În ceea ce privește credibilitatea politicienilor, Traian Basescu se află pe locul șase, el fiind depășit de Vasile Blaga, situat pe locul cinci, și Mihai Răzvan Ungureanu, aflat pe locul patru, în sondaj.

    Rugați să pună note guvernelor din ultimii ani care au gestionat România, 42% din cei intervievați au dat cea mai mare nota executivului actual, condus de Victor Ponta. 40% au considerat că guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu a fost cel mai performant, iar 33% au văzut în echipa guvernamentală condusă de Adrian Năstase cel mai bun Executiv. Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a primit elogiile doar a 25% dintre respondenți, în timp ce guvernul Boc a primit cea mai mica notă din partea respondenților.

    Cu privire la interpretarea rezultatului referendumului pentru demiterea președintelui, 62% din cei intervievați susțin că președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze din funcție, pentru că împotriva sa au votat peste 7,4 milioane alegători.

    Raportat la dezbaterile cu privire la numărul real de alegători care se află în România, românii cred că în țara noastră sunt, mai degrabă, 15 milioane votanți decât 18 milioane.

    De asemenea, 60% din românii intervievați spun că președintele Traian Băsescu va continua să lupte cu USL.

    Sondajul a fost realizat în peroada 25 august – 5 septembrie 2012, pe un eșantion de tip multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor, fiin realizate 1100 de interviuri la nivel naţional.

    Marja de eroare tolerată este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta spune multe!!!
    =================
    Încasările vamale record din luna august au mărit bugetul statului.
    ==================================
    Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) a informat, astăzi, că în luna august s-au încasat cele mai mari sume din 2007 până în prezent. În bugetul statului a fost încasată o sumă ce depășește 950 de milioane lei.

    “Luna august 2012 este luna cu cele mai mari sume încasate din 2007 până în prezent de Autoritatea Naţională a Vămilor, fiind atrasă la bugetul statului suma de 954.103.959 lei, reprezentând o creştere de 10,6 la sută comparativ cu luna august 2011, planul de încasări fiind depăşit cu aproximativ trei la sută în această lună”, precizează ANV, citată de Mediafax.

    În perioada mai-august 2012 a fost încasată la bugetul statului o sumă cu aproximativ 700 de milioane lei mai mare decât în perioada similară a anului 2011.

    “Aceste sume reprezintă încasările în vamă, cuprinzând taxele vamale, TVA, accize, amenzi şi sume de bani confiscate, inclusiv contravaloarea bunurilor confiscate, precum şi sume rezultate din activitatea de executare silită”, subliniază ANV.

    Autoritatea Națională a Vămilor va acționa în continuare cu fermitate în lupta împotriva corupției. În perioada următoare se vor intensifica acţiunile de combatere a evaziunii fiscale şi a fraudelor vamale, conform declarațiilor ANV.
    ===============
    Diferentele de pana acum.................
    In BUZUNARELE vamesilor, politienilor, partidului/iubitului etc.etc.etc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ula-baaaaa ..... e de pomina baaaa.....
    ==================================
    Neliniște la Casa Albă:
    Obama, acuzat că are acte de identitate false.
    =======================
    Viitoarele alegeri prezidențiale din SUA intensifică lupta dintre principalii candidați, aceștia fiind nevoiți să contracareze informațiile-bombă despre ei care ies pe bandă rulantă, pe măsură ce termenul scrutinului se apropie. Ultimul vizat este chiar actualul președinte de la Casa Albă, Barack Obama, care, potrivit mărturiilor unui detectiv particular, ar avea acte de identitate false.

    Revista National Enquirer a publicat, recent, mărturiile unei femei, Susan Daniels, detectiv particular, care susţine că numărul de identificare socială (echivalentul CNP-ului unui cetățean din România) al actualului lider al Statelor Unite, Barack Obama, este fals, acesta aparținând de fapt unui decedat, scrie libertatea.ro.

    Surse din anturajul liderului american de la Casa Albă susțin că Barack Obama este îngrijorat, din cauza noilor dezvăluiri. Pe cardul SSN (Social Security Number Card) al președintelui Obama nu e dezvăluit numărul lui Obama, despre care se ştie doar că începe cu 042.

    Despre actele de identitate ale liderului american în vârstă de 51 de ani au mai exista zvonuri în trecut legate de faptul că acesta nu s-ar fi născut pe teritoriul american, ci pe continentul african, în Kenya. La acea vreme, Barack Obama a negat vehement acest lucru, însă abia anul trecut acesta a arătat un certificat de naştere emis în Hawaii, despre care experţii în autentificări citaţi de presa de scandal din SUA susţin că ar fi fost un fals grosolan, făcut cu ajutorul computerului.

    Potrivit acuzațiilor actuale ale detectivului particular, Susan Daniels, numărul de identificare socială al preşedintelui ar fi fost “împrumutat” de la un bărbat născut în 1890 şi decedat în urmă cu mulţi ani. Prin urmare, susţine Susan Daniels, Obama se legitimează cu acte false.

    Pentru a-și susține acuzațiile, Daniels l-a acţionat în justiţie pe preşedinte, care ar putea fi forţat astfel să-şi prezinte toate documentele personale în faţa americanilor.

    Având în vedere că numărul de identificare socială începe cu 042 şi că este aferent, se pare, statului Connecticut, se pare că acest document ar fi trebuit să aibă prefixul 575 sau 576, din moment ce Barack Obama s-a născut, potrivit actului de naștere care arată că acesta s-a născut în Hawai. În cazul în care acuzațiile se vor dovedi adevărate, Obama ar putea fi acuzat de fraudă la cel mai înalt nivel, întrucât alegerea sa ca președinte al SUA ar deveni automat neconstituţională, el neavând voie să candideze pentru funcția de președinte, nefiind născut pe teritoriu american.

    Surse din interiorul Casei Albe afirmă că procesul ar trebui luat în seamă și ar trebui ca cineva să se prezinte la tribunal pentru a o înfrunta pe Susan Daniels, scrie o altă publicație din SUA, Globe, care susține că acest nou scandal creează neliniște la Casa Albă.

    Deoarece membrii administraţiei prezidenţiale nu au oferit nici o explicaţie în acest sens, deși au fost rugați să comenteze situația, deocamdată nu se cunoaște cine se va prezenta la tribunal pentru o înfruntare cu acuzațiile detectivului particular, Susan Daniels.
    =========================
    Bey, daca l-a dat in judecata, e grrrroooaasssaaaaaaaaaaaa baaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  14. "Sade Iancu pe statuie
    La romani sa le dea ..."
    Ca meritam, fi-ne-ar mintea de KKT!

    RăspundețiȘtergere
  15. Germania datorează 7,5 miliarde de euro Greciei.
    ===============================
    Christos Staikouras, ministrul elen de finanțe , a iniţiat procedura de calculare a reparaţiilor de război pe care Grecia ar putea să le ceară Germaniei pentru prejudiciile aduse în cel de-al Doilea Război Mondial .

    Ministrul a adăugat că Grecia a început colectarea de date care vor fi analizate de un grup de experți. Conform Digital Journal, calculele preliminare ale comisiei speciale arată că Germania datorează Atenei în jur de 7,5 miliarde de euro.

    “Reparaţiile din partea Germaniei constituie o problemă juridică complexă, care necesită să fie analizată şi rezolvată la nivel internaţional, în conformitate cu normele dreptului internaţional”, a declarat miercuri Staikouras, în parlamentul elen.

    Odată cu începerea crizei economice, Grecia a evocat ocupația nazistă, iar reprezentanţii Partidului Independent au pretins despăgubiri pentru distrugerile cauzate în timpul ultimului război mondial.

    Curtea Constituţională din Germania a decis în 2006, că statul nu ar mai trebui să plătească despăgubiri individuale pentru crimele de război comise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Conform purtătorului de cuvânt al MAE german, Andreas Peschke, Germania a plătit deja circa 60 milioane de euro victimelor regimului nazist în Grecia.
    ==========================
    Bravo Grecia!
    Eroii Eladei sunt mandri de tine azi!
    Dati-le astora din 'UE la greu, sa va tina minte!
    Sa vada ca in lume mai sunt si eroi, nu doar mamaligari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey nea Bazil, da noua cin ne da nemtii datoria aia din al 2-lea razbel?

      Ștergere
    2. Noua? Care noua???
      Noua la care ne este frica sa si discutam despre aiasta datorie ... Daramite s-o mai si cerem de la Inalta Noua Poarta!
      Vrei sa ne-o traga Angelika de numa/numa?
      Sau sa ne lase cu Baselu pe cap, veci?!

      Ștergere
  16. Mai oameni buni si ai lui D-zeu voi mai credeti in sondaje de opinie?Toate sunt contrafacute,se minte si se fura in tara asta ca niciunde pe glob.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bey, PMT e plecat iara cu cercu?
    Cine si ce stie ceva?
    Une dreak se baga?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se duse la mamaliga cu jumari a lui bocpuletu.

      Ștergere
    2. E plecat dupa maimuce!
      Ori dupa aia de la Noo, ca sarira gardu!
      Crek ca se flocaie de-a impreunalea!

      Ștergere
  18. Ha,ha,ha ...
    Don, atentie:
    "Naşa: Cum reconstruieşte Angela Merkel Germania". Cea mai puternică femeie a plantelei, echivalentul lui Don Corleone.
    ==========================================
    În cartea "Naşa: Cum reconstruieşte Angela Merkel Germania", scrisă de Gertrud Höhler, o veterană a creştin-democraţilor germani, fost consilier la cancelarului Helmut Kohl, o acuză pe Merkel că ruinează euro, că este obsedată de putere şi că instaurează un regim autocrat la limita totalitarismului.

    Höhler susţine că Merkel, crescută în Germania de Est, nu înţelege cu adevărat democraţia şi este convinsă că cel mai important lucru este să rămână la putere. Ca urmare, "Merkel şi-a redus la tăcere toţi criticii şi s-a dispensat de adversarii politici, înlăturându-i fără milă şi înjunghiindu-i în spate", scrie The Independent, în ediţia electronică de duminică .

    Höhler, care o vede pe Merkel drept varianta feminină a celebrului mafiot Don Corleone, care a inspirat la fel de celebra trilogie Naşul, spune că obsesia pentru putere a cancelarului german a determinat-o pe aceasta să ignore convingerile politice şi principiile pentru a-şi garanta propria supravieţuire politică.

    Fiica a unui pastor protestant din Germania de Est, Merkel a învăţat rapid că cel mai bine este să nu devină un disident şi să nu lupte în numele unor idealuri ce i-ar fi putut prejudicia cariera. De altfel, "în noaptea în care a căzut Zidul Berlinului, în 1989, Merkel a mers la saună", sugerează autoarea.

    Iar una dintre cele mai "dure" critici ale acesteia la adresa regimului totalitar pare să fie cea exprimată în faţa soţiei unui coleg al tatălui ei: "Ceea ce m-a deranjat cel mai mult în legătură cu Germania de Est a fost că nu puteai cumpăra iaurt acceptabil"...

    Höhler susţine că Merkel duce de râpă moneda unică, deşi se vede "regina Europei": "Nimeni nu o poate acuza pe maestra economisirii că este risipitoare, însă economisirile forţate reprezintă o încălcare a principiilor economiei de piaţă. Creşterea economică necesită venit şi consumatori."

    RăspundețiȘtergere


  19. O echipă de bucătari a restaurantului Primăriei Cluj-Napoca a gătit, duminică, în cadrul etapei Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, o mămăligă de 400 de kilograme, cu brânză şi jumări, la pregătirea căreia a contribuit şi primarul Emil Boc, care a şi oferit-o celor prezenţi, transmite Medafax.ro.

    Mămăliga gigant a fost turnată, duminică, în trei straturi, într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, fiind folosite 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări.

    La pregătirea mămăligii şi-a adus contribuţia şi primarul Emil Boc, care a îmbrăcat un şorţ de bucătărie şi a amestecat cu o paletă de lemn în tavă, după care a presărat brânză şi jumări.

    "Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Boc.

    RăspundețiȘtergere
  20. PACAT DE EROII NOSTRI NOI,CEI DE AZI II UITAM SI PLECAM DIN TARA SI EI AU MURIT PENTRU EA CE ROMANI SUNTEM?????????????????????CAND NE TREYIM CUM SPUN VERSURILE LUI ANDREI MURESANU??????????

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri