Google Translate

luni, 17 septembrie 2012

IMPORTANT, dar ... NO COMMENT. Punct.

 
Premierul Victor Ponta a explicat că a respectat aproape toate punctele din scrisoarea pe care i-a transmis-o preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Premierul a ţinut însă să precizeze că există un punct care a fost respectat doar pe jumătate. În cursul zilei de astăzi va avea loc o întâlnire între Jose Manuel Barros şi Victor Ponta, la Bruxelles.
 
“L-am informat pe preşedintele Comisiei la începutul săptămânii: sunt îndeplinite 10 puncte şi jumătate. Un punct se referă la incompatibilitatea a doi parlamentari cu postul pe care îl ocupă – în cazul unuia, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a constatat-o deja (Sergiu Andon – n. r.), iar plenul Parlamentului urmează să se pronunţe asupra pierderii mandatului acestuia; în cazul celui de al doilea, un senator, Comisia Juridica încă dezbate; de aceea, sunt îndeplinite zece puncte şi jumatăte. În aceasta lună, merg la Bruxelles, pentru a mă interesa la domnul Barroso în privinta măsurilor ce ar putea fi luate pentru restabilirea încrederii”, a explicat Ponta.
 
Dacă analizăm scrisoarea trimisă de Barroso şi declaraţia lui Ponta observăm că punctul 9 al scrisorii este cel rezolvat doar pe jumătate. În cauză se află senatorul liberal Mircea Diaconu. Acesta a primit decizie de incompatibilitate cu funcţia de senator din partea ANI, iar Parlamentul urmează să decidă.
Dacă Parlamentul va decide să valideze raportul ANI, Mircea Diaconu îşi va pierde funcţia de senator. Diaconu a fost declarat incompatibil pentru că deţine în acelaşi timp şi funcţia de director la Teatrul Naţional.
 
Din cauza funcţiei de la Teatrul Naţional, Mircea Diaconu a fost nevoit să îşi dea demisia din calitatea de ministru al Culturii. În locul său a fost numit Puiu Haşotti.
 
Iată punctul neîndeplinit de Ponta din scrisoarea lui Jose Manuel Barroso:
Punctul 9: “Abţinerea de la numirea în posturi de ministru a persoanelor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti în materie de integritate; eliberarea funcţiei de către miniştrii aflaţi într-o astfel de situaţie”, se arată în scrisoarea preşedintelui Comisiei Europene.
 
Premierul Victor Ponta susţine că a rezolvat restul de 10 cerinţe scrisorea trimisă de Jose Manuel Barroso. Iată cele 11 cerinţe şi rezolvarea pe care a găsit-o premierul:
 
Punctul 1: Abrogarea Ordonanţei de Urgenta nr. 38/2012 şi a Ordonanţei de Urgenţa nr. 41/2012 şi asigurarea respectării deciziilor Curţii Constituţionale referitoare la cvorumul pentru referendum şi la domeniul de responsabilitate al Curţii;
În data de 17, respectiv 18 iulie a avut loc o sesiune Extraordinară a Parlamentului prin care s-a abrogat Ordonanţa de Urgenţă nr. 38/2012. Hotărârea CCR prevedea ca la referendumul din 29 iulie să fie impus cvorumul, iar această condiţie a fost îndeplinită.
 
Punctul 2: Respectarea, pe viitor, a prevederilor Constituţiei la emiterea ordonanţelor de urgenţă.
În aceeaşi sesiune extraordinară a celor două Camere, prevederile ordonanţei de urgenţă nr. 41/2011 au fost abrogate astfel încât să fie în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale în privinţa referendumului. Pe 16 iulie, legea referendumului adoptată anterior de cele două Camere a fost promulgată de preşedintele interimar. Această lege a fost declarată ca fiind în concordanţă cu Constituţia, prin decizia nr. 73/2012 a Curţii Constituţionale cu condiţia să asigure participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale, condiţie care este respectată. Ca un rezultat al celor două acţiuni, referendumul din 29 iulie va fi organizat şi validat pe baza deciziei Curţii Constituţionale care este general obligatorie.
 
Punctul 3: Punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale.
Acest punct întăreşte primele două şi a fost îndeplinit de Guvern.
 
Punctul 4: Asigurarea publicării fără întârziere a tuturor actelor, inclusiv a deciziilor Curţii Constituţionale, în Monitorul Oficial.
Premierul Victor Ponta a declarat public că asumă în numele Guvernului obligativitatea de a publica cât mai rapid actele sau deciziile CCR în Monitorul Oficial.
 
Punctul 5: Invitarea tuturor partidelor politice şi autorităţilor guvernamentale să respecte independenţa sistemului judiciar; asumarea angajamentului de a impune sancţiuni disciplinare tuturor membrilor de Guvern sau de partid care subminează credibilitatea judecătorilor sau care exercită presiuni asupra instituţiilor judiciare.
Victor Ponta susţine că: “Guvernul României îşi ia angajamentul să respecte independenţa sistemului judiciar, atitudine exprimată şi de premier pe data de 6 iulie. Acelaşi angajament a fost făcut şi de preşedintele interimar pe data de 10 iulie. În plus, pe 13 iulie, prim-ministrul a trimis o scrisoare către partidele politice în care le cere să respecte activitatea şi independenţa sistemului judiciar şi să se abţină de la criticarea deciziilor pe care acesta le ia. În caz contrar, se vor lua măsuri”, a explicat Ponta.
 
Punctul 6: Numirea în funcţia de Avocat al Poporului a unei persoane care se bucură de sprijinul diferitelor partide, în cadrul unui proces transparent ţi obiectiv, menit să asigure alegerea unui candidat cu o autoritate, o integritate şi o independenţă de necontestat.
Pe tema Avocatului Poporului au avut negociri între USL şi PDL. USL îl suţine pe Valer Dorneanu pentru această funcţie, în timp ce PDL îl susţine pe Gheorghe Iancu, demis în urma procedurilor parlamentare iniţiate de USL. Pentru această funcţie se poartă încă negocieri la nivelul Parlamentului, pentru o largă majoritate.
 
Punctul 7: Introducerea unui proces transparent de numire a Procurorului General şi a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie; un astfel de proces transparent ar trebui să includă depunerea unor candidaturi deschise, fondate pe criterii de experienţă profesională, integritate şi rezultate pozitive în acţiunea anticorupţie; abţinerea de la numiri în cursul preşedinţiei interimare.
Prima parte a cerinţei lui Barroso este încă în derulare. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru urmează să anunţe care va fi procedura prin care se va alege noul Procuror-şef al României. În timpul interimatului lui Crin Antonescu nu a avut loc nicio schimbare.
 
Punctul 8: Evitarea acordării de graţieri prezidenţiale în cursul preşedinţiei interimare.
Crin Antonescu a asumat public că nu va semna nicio graţiere în timpul interimatului de la Cotroceni. Punctul acesta viza ipoteza lansată de PDL conform căreia Antonescu îl va graţia pe Adrian Năstase.
 
Punctul 9: Abţinerea de la numirea în posturi de ministru a persoanelor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti în materie de integritate; eliberarea funcţiei de către miniştrii aflaţi într-o astfel de situaţie.
Acesta este punctul rezolvat doar pe jumătate de premier. Situaţia senatorului Mircea Diaconu urmează a fi decisă în Parlament.
 
Punctul 10 – Adoptarea unor proceduri clare prin care să se prevada demisia parlamentarilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri definitive privind incompatibilitatea sau conflicte de interese ori care au fost condamnaţi definiv într-un caz de corupţie la nivel inalt.
Acest punct a fost respectat prin retragerea calităţii de parlamentar a deputatului Sergiu Andon. Tot la acest punct se înscrie şi Mircea Diaconu, dar Parlamentul încă nu a decis.
 
În raportul trimis de Barroso se regăsesc 10 puncte şi 11 cerinţe, pentru că punctul 7 cuprinde două aspecte distincte.
Premierul Victor Ponta se va întâlni luni, 17 septembrie, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la Bruxelles. Anterior, Barroso se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu pe data de 15 septembrie.
Sursa:
Jumătatea de punct pe care Ponta nu a respectat-o din scrisoarea lui Barroso
http://www.dcnews.ro/2012/09/jumatatea-de-punct-pe-care-ponta-nu-a-respectat-o-din-scrisoarea-lui-barroso/
 
NO COMMENT
========================
==============
======

44 de comentarii:

  1. Ala cu laba-ntinsa-i rapanila.Vrea sa faca o laba pentru PP DD.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apoi, NO, bre, nu-i ase!
      Porumbelu ala oachesu, iti spui io, ie barossu, nana!
      Ailalti tri martani, va las pe voi sa-i ghiciti!
      Al cu labuta, ii ala cu ... gadilatu-n coor la barossu!
      Hai na, ca mai ramasera doar doi martani!

      Ștergere
  2. In curand, se inchide si mustaria!
    Hi, hi, hi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, ma?
      Sa mori tu?

      Ștergere
    2. Buei, in curind se deschide mustaria, ca unii e plecati la cules de tulburele mei Dorele, mingaia-mi-ai koaili mele!

      Ștergere
  3. Buna dimineaata lighioanelor si celor de la 9!
    In sfarsit sefu face publice primele imagini din Baza noastra, adica ZooFreeLand.Porumbelul o fi oare Generalul-mitic?Dar pisicutele cine sa fie..oare cotoroantele care stau pe ascuns la panda???

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata, palinca sa va spele greata!Domnul baros sa ne suga de os.

    RăspundețiȘtergere
  5. Neatza buna la ZOO +9! Cezare, maimuco ai grija ca Stelian P, Motanelul kkcios si Muieag sa ne scarpine la oaua! Amindoua!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Neatza buna la bobor si la comentarii s-aveti spor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexandru Gheorghe, tânărul care în iarna acestui an a luat parte, în uniformă militară, la mitingul din Piața Universității, trebuie să înapoieze statului român cheltuielile de întreținere pe timpul școlarizării, locotenentul fiind exclus din armată după ce a luat parte la protest.

    Locotenentul a primit o decizie de imputare de la Unitatea Militară din Câmpia Turzii, unde a activat înainte de a fi exclus din armată, decizie potrivit căreia locotenentul trebuie să returneze 28.702,13 lei, bani reprezentând valoarea cheltuielilor de întreținere pe timpul școlarizării din cadrul UM 01930 Câmpia Turzii.

    Ce faceti, nu il ajutati pe viitorul ministru ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, ha ....
      Isi merita soarta prostovanu'!
      Invatu' unora, cu dezvatu'... altora!
      Un doby..., sa-i plateasca.... Doby!

      Ștergere
  8. Buna dimineata stimati pacienti si dragi ...animale1

    RăspundețiȘtergere
  9. WINTER 165/70/14 spunea...
    17 septembrie 2012, 22:04
    Misiunea Tigri5 continua.Berbecul a ajuns la ...Vadu Oii!Nimic nou de raportat.A ramas ca noaptea.

    Va urma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai kk ku muki,vezi ca winter ala este un cezar "vopsit"

      Ștergere
    2. Adica un cezarus provenit din diaree,galben ,galben si imprastiat,moale ca un breaz kkt.

      Ștergere
  10. "Frăţia minciunilor din Guvernul Ponta: Dan Şova, încă un ministru cu CV-ul falsificat": "Ciudata menajerie politică pe care 'Dottore' a adunat-o în jurul lui se dovedeşte a fi, pe zi ce trece, confirmarea din ce în ce mai clară a vechiului proverb care ne spune că doar 'cine se aseamănă, se adună'

    Deja a trecut parcă o veşnicie de când, abia cocoţat în vârful Executivului, fostul procuror Victor Ponta ne spunea, sigur pe el: 'Ca om al legii am în ADN-ul meu respectarea legii. Prioritatea zero a Guvernului pe care îl voi propune va fi respectarea legilor acestei ţări'. Şi tot el ne mai promitea 'cel mai cinstit Guvern din istoria României'".

    RăspundețiȘtergere
  11. Tu zici- ,,e lung pamintul,ba e lat''
    Raspunsul -,,ba e rotund,maninci rahat!''

    RăspundețiȘtergere
  12. Iar eu iti raspund:"Coerect,rotund beli-mi-ai pula / Cand cu mana ,cand cu gura".

    RăspundețiȘtergere
  13. Da,ti s-a uscat gura si te mananca ,rau,limba.

    RăspundețiȘtergere
  14. As!
    Mi-ai lipsit ca un rahat la o constipatie.

    RăspundețiȘtergere
  15. ,,Elena Udrea va candida cu siguranţă într-un colegiu din judeţul Neamţ, judeţ încă aflat sub controlul absolut al baronului pedelist Gheorghe Ştefan, zis Pinalti. “Cum naiba să fi avut curajul să candideze la Bucureşti?! A fost o gogoaşă lansată chiar de ea, deh!, aşa ca să îşi mai dea importanţă! După ce ne-a făcut pulbere la Bucureşti de am ajuns la 9%, ce om întreg la minte îşi mai putea imagina că ea (n.red. – Elena Udrea) ar mai putea fi votată măcar de 2% din bucureştenii din colegiul ei de la sectorul 6?! ''

    http://www.dcnews.ro/2012/09/elena-udrea-candidat-pe-listele-electorale-de-la-neamt/

    Chiar asa tantalai or fi nemtenii?! In cazul asta au ADN-ul clujenilor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Uai, ce prosti „e” moldovenii astia!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da uai,prosti rau.Da tot aia din Cluj is campionii prostei.Asta asa,ca sa nu dezvoltez subiectul cu ticalosia.

    RăspundețiȘtergere
  18. Uai, da de ce crezi ca cei din Cluj „e” mai prosti ca cei din Moldova???Io zic ca sunt egali..

    RăspundețiȘtergere
  19. Bini uai.Hai sa lasam gilceava.Aia din Cluj is mai egal de prosti.
    Aa,asa-i bini?

    RăspundețiȘtergere
  20. Foaie verde barabula,
    Sa ma prinzi de sfanta pula
    Cum apuci un cal de gura.
    Si cu doua degetzele
    Sa mi-o belesti mai Jijele,
    Iar cu celelate trei
    Sa-ti faci cruce cu temei.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cum poti concepe mai idiotul scroafei ca cei din Cluj ar fi mai prosti ca sholdovenii cand cei mai batutzi in cap sunt oltenii apoi moldovenii.Banuiesc ca te referi la alegeri ,pai de-a lungul celor 22 de ani de colonialism si de aservire a economiei tarii cine striga pana se kk pe dansu' si-l sustinea pe Iliescu si acuma pe kakarau???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ardelene, muei baiete pupa-l-ai in cur pe Juvete! Pe Juvete si pe Ghitza si pe ala de guitza!

      Ștergere
    2. Juveti si mitici, sa ne sugeti de lindici!

      Ștergere
  22. N-ai cu cine face controversatie civilizata intre ...,,niste tarani''.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai puiule,oi fi si tu vre-un porc batran,ia mai du-te frumusel ,si tu,in pizdocul ma-ti si lasa-ne in concediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mei, tu hesti cumva Harapu, Black Footu-te-as din Urziceni?

      Ștergere

  24. WINTER 165/70/14 spunea...
    17 septembrie 2012, 22:04
    Misiunea Tigri5 continua.Berbecul a ajuns la ...Vadu Oii!Nimic nou de raportat.A ramas ca noaptea.

    Va urma

    tigri2 spunea...
    17 septembrie 2012, 22:43
    De fapt Winter asta este tot o fatza a cameleonului de cezar@turnatorul@
    are toate inregistrate in 2011.Asta a facut toata viatza .

    WINTER 165/70/14 spunea...
    18 septembrie 2012, 09:53
    La ora asta trebuia sa fii la scoala.Te-au dat deja afara ?Pacat,aveai sansa sa-ti completezi studiile.
    WINTER 165/70/14 spunea...
    18 septembrie 2012, 21:30
    Parasind Vadu Oii,berbecul care conduce misiunea Tigri5 a fost luat de apa.Muiat si dus cu pluta, a fost salvat de catre un iresponsabil care incerca sa fure fierul beton din structura unuia dintre pilonii podului din aval. Salvatorul se jura ca plutasul bolborosea fara intrerupere ,,PP DD drumul spre victorie''.

    Va rima.

    RăspundețiȘtergere
  25. winter,dobitocul asta stie ceva de Vadu Oii,acolo se faceau marile aplicatii cu fortarea Dunarii,tin minte ca la o aplicatie ,un TAB cu 7 servanti a ramas pe fundul Dunarii la 5 metri,se zice ca au uitat sa inchida o supapa.si-au pierdut viatza cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu stiu cine-i ,,DOBITOCUL'',dar stiu ca se poate sforta .Rezultatul poate fi un kkt sau o basina.

    RăspundețiȘtergere
  27. @all
    pula mea!!.... ati mierlit-o ??
    chiar asa toti??....tuva-n gura bashinosilor!!(pardon t'nuva)

    RăspundețiȘtergere
  28. Da muei,suntem morti.Bea si tu ceva in amintirea noastra si lacrimeaza ca si cum ai curata o ceapa. Ca si noi ne gindim la tine la fel.

    RăspundețiȘtergere
  29. E clar!!
    Las ca sting eu lumina,obositilor

    RăspundețiȘtergere
  30. de ce pula mea scrii la acelasi minut?
    puteai si tu sa dai un tel...pai nu!!

    RăspundețiȘtergere
  31. 00:19:27
    Sweden
    Landskrona, Skane Lan

    00:19:26
    Italy
    Rome, Lazio

    Muei,daca n-aveti acolo alta treaba decit sa frecati tastatura veniti acasa.
    Aici ii bine,avem ziua lumina,vara caldura si cu ajutor de sus poate vedem si cum ii un doliu national.Sper sa poata veni si Frau Merkel.Sa guste din pomana mortului!

    RăspundețiȘtergere
  32. Se duce un tip la doctor si zice:
    - Domnule doctor, eu sunt dezechilibrat sexual !
    - Lasa ca pun io diagnosticul, ca de-aia sunt doctor. Tu spune-mi numai simptomele!
    - Pai e simplu domnule doctor! Când mi se scoala... cad in nas.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri