Google Translate

luni, 17 septembrie 2012

Razboi? "Daca se ajunge la razboi, va fi macel." Un nou focar de razboi? Va fi cu totul altceva! Un posibil sfarsit!

 

​O flota impresionanta de nave de razboi se grupeaza in Golful Persic, in asteptarea unui posibil atac al Israelului la adresa programului nuclear al Iranului, scrie Daily Telegraph in editia online . Armada formata din nave de lupta, portavioane, dragoare de mine si submarine din 25 de tari se indreapta spre stramtoarea Ormuz intr-o demonstratie de forte fara precedent, in timp ce Israelul si Iranul par a fi pe punctul de a incepe razboiul.
 
 
 
 

Liderii occidentali sunt convinsi ca Iranul va raspunde oricarui atac printr-o tentativa de a mina sau a forma o blocada pe canalul naval prin care trec zilinc circa 18 milioane de barili de petrol, circa 35% din petrolul tranzactionat pe mare din intreaga lume.

O blocada ar avea efecte catastrofale asupra economiilor fragile ale Marii Britanii, Europei, SUA sau Japoniei, care se bazeaza pe titeiul din golf, noteaza cotidianul britanic.
 

Pregatitndu-se de un atac preventiv din partea Israelului si de un raspuns al Teheranului, navele de razboi au inceput sambata un antrenament de 12 zile. Manevrele militare sunt cele mai ample desfasurate vreodata in regiune.

Acestea vor consta in exercitii de distrugere a unei eventuale blocade a stramtorii care are, in cel mai ingust punct, 34 km, si manevere de contra-minare.
 

Surse din zona apararii sustin ca, desi capacitatile iraniene nu sunt sofisticate din punct de vedere tehnologic, Iranul poate da lovituri letale impotriva navelor britanice si americane, folosind mini-sbmarine, barci rapide de atac, mine sau instalatii anti-racheta aflate pe mal.

In cazul unui razboi, principala amenintare ar veni de la corpul marinei Garzilor Revolutiei Islamice, care sunt asteptate sa adopte o strategie de "interzicere a accesului" inaintea unui atac, vizand in mod direct navele americane, atacand transportatoarele comerciale si minand puncte de frontiera maritime vitale din Golful Persic.
 


Manevrele militare navale au loc in contextul in care Barack Obama se intalneste cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a discuta criza iraniana. Mai multe persoane din administratia Obama cred ca Israelul vrea sa lanseze un atac care vizeaza instalatiile nucleare din Iran inainte de alegerile din SUA.
 


"Daca se ajunge la razboi, va fi macel. Victimele iraniene vor fi in numere uriase, insa vor putea sa loveasca grav si SUA si Marea Britanie. Garda Republicana Iraniana este versata in dotari de razboi inegale, si va folosi asalturi pentru a scufunda sau a distruge nave. Este un conflict pe care nimeni nu il vrea, insa retorica din partea Israelului este de neinduplecat", a decarat o sursa pentru Telegraph.

Luna viitoare, Iranul va efectua la randul sau ample manevre militare, pentru a arata ca este pregatit sa se apare de bombordamente aeriene.

 
The map illustrates a hypothetical Israeli attack on Iran. It shows the possible routes for the aerial attacks, the range of the Jericho III missiles, and the main Israeli objectives on Iranian territory, such as water and uranium factories.

 

REFERINTE


Sursa:

The Telegraph: O armada internationala fara precedent se grupeaza in Golful Persic, asteptandu-se la un atac al Israelului asupra Iranului.

==============================
==================

36 de comentarii:

  1. Seful Gardienilor Revolutiei din Iran: In cazul unui atac, nu va mai ramane nimic din Israel.
    ===========================
    Iranul este pregatit sa distruga Israelul in cazul unui atac israelian impotriva siturilor sale nucleare, dar si sa atace bazele americane din regiune, a afirmat comandantul sef al Gardienilor Revolutiei, intr-un nou avertisment lansat duminica, scrie AFP.

    In cazul unui atac impotriva Iranului, "nimic nu va mai ramane din Israel, tinand cont de talia mica a acestei tari si de capacitatile noastre balistice", a declarat generalul Mohammad Ali Jafari, seful acesti arme de elita a regimului islamic iranian, intr-una dintre rarele sale conferinte de presa.

    "Nicio regiune a Israelului nu va fi scutita, si acest lucru ar trebui sa fie un motiv descurajare" pentru statul evreu, a spus seful Pasdaran, care controleaza in special rachetele iraniene capabile sa loveasca Israelul in cazul unui conflict.

    Liderii israelieni au amenintat in mai multe randuri ca vor ataca siturile nucleare ale Teheranului daca sanctiunile si eforturile comunitatii internationale nu reusesc sa convinga Iranul sa stopeze activitatile nucleare sensibile.
    =================
    Urmariti Linkul pentru detalii.
    Sa fie acesta sfarsitul?
    Se confirma ... 2012 ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Mobilizare internațională în Strâmtoarea Ormuz.
    ------------------------
    Nave, portavioane şi submarine din 25 de ţări occidentale, printre care SUA şi Marea Britanie, se îndreaptă spre Strâmtoarea Ormuz, din cauza războiului iminent dintre Iran și Israel, potrivit The Telegraph.

    Nave de război din 25 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, vor efectua exerciții militare timp de 12 zile.
    ===================
    Un simplu "exercitiu" anual militar?
    Ar fi cum nu se poate mai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. De-a lungul istoriei acest popor a iscat numai conflicte,incepand cu pperioada antichitatii si pana azi.Parca au vrut sa atraga atentia intregii omeniri numai asupra lor.Incepand cu rastignirea lui Cristos apoi cu raspandirea lor prin lume si prin spiritul lor de smecherasi care umbla numai sa insele lumea si sa obtina un ghisheft din orice au atras ura unor popoare intregi[al II-lea razboi mondial].Ei nu se inteleg cu nimeni si o tin numai in razboaie si stari de tensiune.Sa fie ei BURICUL PAMANTULUI apoi dupa ei POTOPUL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentarii de doi bani sa sugi pula la jidani.

      Ștergere
    2. Comentarii de doi bani sa sugi pula la jidani.

      Ștergere
  4. Buna dimineata stimati pacienti si dragi ...animale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Port chilotii antischija si ma plimb fara de grija!

    RăspundețiȘtergere
  6. Muei,ieo mi-am platit la primarie,asigurarile pe 2012,rds-ul,curentul,mobilul...La scmd nu mai platesc,a daca-i sfirsitul Dogy n-are rost sa mai schimbe anvelopele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Na,nici n-am intrat bine s-am calcat inr-un kkt de mita.
    Nu este bine domnule,nu este bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Neatza buna la ZOO! Neatza buna la 9!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna sa-ti fie inima!
      O zi buna urez lighioanelor precum si celui de la 9.
      Boala lui s-a agravat atat de mult incat isi inchipuie ca sunt mai multi.

      Ștergere
  9. Comentarii de doi bani sa sugi pula la jidani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Muei rapanila,despre alte natii nu ai concluzii?Ca nu se poate in capatina aia sa fie doar atit.

    RăspundețiȘtergere
  11. ,,Nave de război din 25 de țări, ""inclusiv Statele Unite"", Marea Britanie, Franța, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, vor efectua exerciții militare timp de 12 zile".
    -Ce draguti acesti ziaristi ,,inclusiv USA" Corect ar fi fost; in primul rand USA !!
    Nu va fi niciun razboi, daca Iranul demonstreaza ca ...poate !
    Si chiar daca va fi - va fi un unul ,,local" IRanul isi va primi portia de ,,democratie " gen Irak si gata !! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maimuco, buei dar frecate romanesti nu trimitem? Eventual sub comanda kiorului?
      Motanelul kkcios care te roaga sa-l pupi in dos

      Ștergere
    2. Bey,
      Crek avem ceva ... supt "acoperire"!
      Imi amintesc ca citeam recent de o nava care pleaca sa lupte cu .... piratii! Ha, ha, ha ....

      Ștergere
  12. MUYAG ..a plecat cu barca lui !!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu numai.In misinea Tigri5 ii si Tigri2 plecat cu pluta!Mai are cinci mile pina la Tandarei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un nou succes pentru Ponta:

    Este oficial: Comisia Europeană a ÎNGHEȚAT finanțarea României


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erau inghetate de pe vremea lui BOC-MRU! BOULE!!!

      Ștergere
    2. In mod deosebit se datoreaza FURTISAGURILOR FACUTE DE URDEA -COMPANIA!! BOULE!!

      Ștergere
    3. CEZAR spunea...
      17 septembrie 2012, 12:23
      MUYAG a plecat cu barca sa armata cu rachete muclesare ..tamaqn in Golful Porcilor...scuze Piersicilor!!

      CEZAR spunea...
      17 septembrie 2012, 12:28
      PS. Bai MuYAG..sa treci pe la Tandarei, ca zic unii (pe MH) cum ca te asteapta Motanul KKcios sa-ti faca acoperire aeriana !!
      Acum nu am priceput bine cum face ,caci unii zic ca-i cu ,,pluta dus", nu cu fofeaza cu sfarleaza!!! Oricu faceti voi ...Marea Armada !

      Ștergere

  15. Da muei.Si nu mai ai ce suge?!

    RăspundețiȘtergere
  16. Victor Ponta vrea creșterea cotei unice. Cu șase luni în urmă anunța că vrea să o scadă

    .."e foarte clar că această cotă unică de 16 %, pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri, trebuie să crească."

    Sa speram ca subordonatii lui Dogaru nu o sa auda chestia asta.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este normal sa creasca pana spre 40% prop. cu veniturile!!!

      Ștergere
  17. Bey,
    UE, inca o data, ne da "UE!
    Astia e clar, isi bat joc de noi!
    ===============================
    După dezbateri aprinse, Uniunea Europeană a adoptat ieri amendamentul care interzice horele în spaţii închise. Decizia intră în vigoare începând de astăzi, deşi ţările cu un procent mare de horitori, printre care România, Spania şi Italia, vor beneficia de un răgaz de 2 ani, timp în care patronii trebuie să amenajeze locuri speciale pentru horit, izolate fonic şi marcate corespunzător.

    Citeşte tot articolul (http://www.timesnewroman.ro/life-death/7885-ue-interzice-horele-in-spatii-inchise)

    RăspundețiȘtergere
  18. Horitul in spatii inchise nu este mai daunator structurii imobileler decit ,,behaitul''.Pentru salvarea 4cenilor trebuieste interzis behaitul ori ,,mutat'' berbecul.

    RăspundețiȘtergere
  19. @16:26
    Tu zici- ,,e lung pamintul,ba e lat''
    Raspunsul -,,ba e rotund,maninci rahat!''

    Muei blenoragia pulii,ori esti prost ori esti bou cu zbaturi.Oaie!


    "Eu mi-am spus părerea publică şi anume că în general Ministerul de Finanţe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani şi mai puţin de venit cu idei extraordinare, însă pe de altă parte este foarte clar că păstrând această cotă unică de 16 %, veniturile bugetare - pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri - trebuie să crească. Oricum, în acest an au crescut veniturile bugetare, dar într-un singur fel au crescut, eliminând din conducerea ANAF acea caracatiţă de corupţie pe care acum procurorii în sfârşit o anchetează, numai eliminând vârful de corupţie al ANAF-ului am reuşit să avem încasări mult mai mari la bugetul de stat. Pe de altă parte, în 2013-2016 trebuie să aşezăm sistemul fiscal în aşa fel încât să avem resurse pentru proiectele mari",

    a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, Victor Ponta, potrivit Agerpres.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buey, lipseste sarea si piperul.Adica PMT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sunat si la Police.
      Cazul e mai tare decat Elodia!
      E de negasit! A promis DDD, ca incearca el ceva!

      Ștergere
    2. Da , adica se mai comenteaza cat de cat ...normal !!!

      Ștergere
  21. Plecat de-acasa in misinea Tigri5 , Tigri2, plecat cu pluta, a trecut de Tandarei cu bagajele ,,ciufuluite'' de catre locuitorii metropolei rromulane. In curind berbecul va ajunge la Vadul Oii,unde probabil va innopta.
    Oricum ziua nu-l avantajeaza,el fiind ca noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  22. This post is truly a fastidious one it helps new net viewers, who are wishing for blogging.



    my web page :: online graduate certificate

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri