Google Translate

vineri, 12 octombrie 2012

O poveste fascinanta! Secrete relevate printr-un e-mail. Aici aveti scrisoarea prezentata integral! Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu spune adevarul? Implicat factorul politic? Dar daca lacomia unora chiar a fost nemarginita?



Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, care nu a mai putut fi contactat de la 1 octombrie, susţine într-o scrisoare trimisă joi noaptea către Hotnews că mai are 2.500 de franci şi 3 cărţi de credit blocate, iar avionul care traversează Atlanticul îi creează o ciudată senzaţie de pace.
 
 
"Avionul care traversează Atlanticul îmi crează o ciudată senzaţie de pace şi linişte, toată lumea a adormit brusc, lăsându-mă parcă să-mi hotărăsc singur sfârşitul. Decizia finală e luată. Aş vrea să fiu un razboinic Ronin, dar nu sunt. Sunt singur şi am nevoie de timp mai mult decât am nevoie să trăiesc. Când va izbucni scandalul, toţi mă vor acuza că am fugit cu zeci de milioane de dolari în cine ştie ce insulă din Pacific", ar fi spus Sima într-o scrisoare primită joi noaptea de către Hotnews și citatp de Mediafax.

Sima adaugă că ar avea nevoie de cel puţin două luni pentru a aşterne pe hârtie tot ceea ce a trăit, nu doar în ultimele patru luni, ci mai ales în ultimii 51 de ani.

" Am 2.500 de franci, trei cărţi de credit care sunt blocate din lipsă de fonduri şi un cont în bursa la GS de 10.000 de euro, cu care trebuie să câştig ca să reuşesc să supravieţuiesc două luni pentru a scrie. Moral sunt responsabil în totalitate de pierderile clienţilor, deşi au semnat că îşi asumă riscul, dar oare moral sunt responsabil şi de câştigurile de până acum? Am fost mereu un luptător şi cred şi acum că lucrurile s-ar fi putut salva, dar mi-era imposibil să-mi continuu ipocrizia pentru a satisface o lăcomie generală a clienţilor, lăcomie pe care am exploatat-o la maxim în demersul meu de a le câştiga încrederea şi respectul", a mai spus Sima.

El a afirmat că are nevoie să-şi spună adevărul ,"să-l urle", indiferent de ce se va întâmpla după aceea, însă mai întâi este impetuos necesar să-şi recunoască greşelile.

"Voi plăti pentru ele cu demnitate. Soarta mi-a dat enorm până acum şi e normal să mi se ceară dublu, totdeauna plăteşti cu dobândă mare", a afirmat el, adăugând că pentru a înţelege tot ce s-a întâmplat din 2008 şi până azi e nevoie să descrie personajele pe îndelete şi evenimentele cu lux de amănunte, atât cât îi va permite "timpul pe care tot aceste personaje" i-l vor acorda.

În scrisoare el mai spune că a avut "doi ani de graţie divină" şi că tot ce a încercat în 2007 şi 2008 i-au "ieşit perfect".
"La sfârşitul lui 2006 am crezut că sistemul financiar global se va prăbuşi cu o viteză ameţitoare. Am acţionat în consecinţă. Am suferit până la 1 noiembrie 2007, zi în care bursele americane au început să cadă ireversibil. În 2007 eram membru în CA al BVB şi mă luptam cu toata lumea pentru a introduce vânzarile short şi futures-ul pe indice, trebuia creată urgent posibilitatea pentru investitori de a se proteja împotriva unui crah. Nu am reuşit. Am demisionat şi mi-am vândut acţiunile lui Morgan Stanley pentru 10 milioane de lei", a continuat el.

Totodată, Sima susţine că la finele anului 2007 a fost contactat de Marian Dinu, fost preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, fost preşedinte Alpha Bank Securities şi "fost ataşat de ataşat la ambasada României de la Moscova în vremea puterii populare şi un «om de onoare»" şi de Alexandru Elian, fost preşedinte al firmei de brokeraj Delta Valori Mobiliare "şi el un «om de onoare» dar din partea lui Meyer Lansky".

"Cei doi vroiau să scape de Stere Farmache şi Dan Paul de la BVB şi aveau nevoie de mine ca să reuşim un puci pentru a schimba conducerea şi a face din BVB o bursă europeană. Am convocat AGA pentru revocarea CA, am strâns voturile necesare (pentru a avea voturile lui Daniel Ţepeş a trebuit să-i cumpăr la preţ maxim 10% din acţiunile de la Sibex şi aşa am devenit acţionar la Sibiu) şi...în momentul votului Dinu şi cu Elian au votat contra mea, deşi ei au fost primii iniţiatori şi ei pregătiseră şi documentele pentru AGA. Trădare, trădare, dar să ştim şi noi. Din acel moment am început să mint sau, dacă vreţi, să coafez realitatea. E doar o precizare temporală, nu o scuză", mai spune el.

Sima menţionează şi că în anii 2007 şi 2008 a ieşit şi din investiţiile imobiliare "atât cât am reuşit să vând, oricum cea mai mare parte".

"În toate afacerile în care am intrat am atras prieteni şi cunoscuţi. Aveam nevoie să fac oamenii să câştige pentru a fi adulat după aceea. Evident, tot ce s-a vândut din imobiliare în profit a fost partea clienţilor (doar spusesem la tv că trebuie vândut tot) ce a rămas a fost partea mea şi o am şi în ziua de azi. Mulţi din cei ce reclamă pierderile de azi au câştigat mult mai mult atunci, dar au uitat. Un client care câştigă nu spune nici măcar nevestei, cel care pierde te spurcă în piaţa publică. Pentru a putea exploata lăcomia ai nevoie de un raport cu banii de totală indiferenţă. Nu am cumpărat niciodată o maşină mai scumpă de 30.000 de euro, locuiam până în decembrie într-un apartament comunist de pe Dorobanţi şi de atunci într-un alt simplu apartament de două camere (apropos ... mult vehiculata casă în Elveţia e cu chirie). Sunt şi astăzi convins că singura avere pe care o poţi lua cu tine oriunde e capul şi experienţa. Dacă voi mai fi liber peste două luni, sper să dovedesc din plin ce am afirmat mai sus", a continuat el.

Sima spune că s-a orientat spre bursa de la Sibiu pentru a face din aceasta o bursă europeană.

"Ieşit puternic ciufulit din luptele de culise de la BVB şi ajuns fără voia mea acţionar semnificatic la Sibiu, mi-a încolţit ideea de a realiza ceea ce nu am reuşit la Bucureşti... o bursă europeană. Îmi plac luminile rampei şi cred că, şi acum, ca şi atunci, la începutul aventurii, nu am înţeles până unde pot să vorbesc. Dar, orice Ronin are dreptul la un ultim strigăt, eu de ce nu aş avea? Pentru a înţelege tot ce s-a întâmplat din 2008 şi până azi e nevoie să va descriu personajele pe indelete si evenimentele cu lux de amănunte, atât cât imi va permite timpul. Timpul pe care tot aceste personaje mi-l vor acorda. Dacă acest serial se va întrerupe înainte de termen, vă rog să nu cumva să speculaţi pe seama vreunui nume pomenit aici. Orice potrivire de nume şi fapte e total întâmplătoare", a adăugat el.
 

Fostul director al Bursei din Sibiu afirmă că dacă "acest serial se va întrerupe înainte de termen", nu ar vrea să existe speculaţii pe seama vreunui nume.
"Nu vreau să credeţi că ma justific pentru pierderile din bursă aruncând noroi în jur. Vreau doar să povestesc cum am ajuns aici şi mai ales, cum voiam să ies.Pentru a calma un pic lucrurile vreau să vă spun că WBS Holding nu a avut niciodată mai mult de 60 de clienţi, toţi au acceptat riscul, mulţi au retras deja o mare parte din capital şi alţii au retras chiar mai mult decât au depus. Toată vina pentru situaţia în care s-a ajuns îmi aparţine. Eu mi-am asumat toate riscurile, eu am luat toate deciziile, niciun angajat nu e răspunzător pentru nimic. Nimeni nu e vinovat în afară de mine, nici CNVM-ul, nici clasa politică , nici «oamenii de onoare», nici onorabilii clienţi. Am nevoie să spun însă tot adevarul pentru ca sistemul financiar politic de la noi şi nu numai să fie înţeles. Nu am niciun ban ascuns, dar evident am o responsabilitate morală pe care mi-o asum în totalitate. Şi undeva, într-un colţ ascuns, mai cred încă că toată lumea îşi va recupera capitalul ....nu şi aşteptatul profit", a încheiat Sima.

Pe data de 24 septembrie Sima a vândut pachetul de acţiuni de 9% pe care îl mai deţinea la firma Media Bit Software SRL din Bucureşti, care operează site-ul de ştiri hotnews.ro. Cel care a cumpărat este Răzvan Corneţeanu, fost director al Adevărul Holding.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat din 1 octombrie şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, tranzacţiile pe pieţele externe au fost operate prin WBS Holding, firmă deţinută de Sima şi înregistrată în Insulele Virgine Britanice. O altă ipoteză vehiculată este că Sima ar fi pierdut banii mai multor clienţi în urma acestor tranzacţii, cu grad ridicat de risc.

Surse din piaţa de capital au declarat miercuri pentru MEDIAFAX că Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu în care scria că i-au fost furate laptopul, telefonul, actele şi cardul bancar şi cerea blocarea acestora.

Angajaţii Sibex au încercat de mai multe ori, fără succes, să îl contacteze pe Sima. La casa pe care Sima o are în Elveţia, postul telefonic este suspendat, au menţionat sursele.

Cristian Sima a fost demis miercuri de la conducerea Sibex, astfel că funcţia de preşedinte CA a fost preluată de Paul Gabriel Miclăuş, iar poziţia de director general a fost preluată de drept de Ovidiu Petru, director adjunct.
Contactat de MEDIAFAX, noul preşedinte CA al Sibex, Paul Gabriel Miclăuş, a declarat că revocarea lui Sima din funcţie nu are legătură cu zvonurile apărute în piaţa de capital. Potrivit lui Miclăuş, Sima a fost înlocuit din funcţie deoarece nu a fost prezent la bursă în timpul controlului efectuat de CNVM.

Autoritatea pieţei de capital a început pe 1 octombrie la bursa din Sibiu.

Sima a fost acţionar la WBS România până anul trecut, când a vândut acţiunile pentru a evita o incompatibilitate cu funcţiile de preşedinte CA şi director general al Sibex.

Poliţia Sibiu s-a autosesizat, în urma informaţiilor apărute în presă, şi a început o anchetă în cazul fostului şef al Bursei de la Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a precizat pentru MEDIAFAX că până joi dimineaţă la Poliţia Sibiu nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legată de dispariţie, nici din partea altei persoane.

Dispariţia lui Sima vine şi în contextul în care SIF-urile s-au coalizat pentru a-l revoca pe acesta din funcţiile de conducere deţinute la Sibex şi pentru a-l trage la răspundere.

La finele lunii septembrie, pe piaţa de capital au existat unele zvonuri potrivit cărora Sima ar fi promis unor clienţi ai firmei sale care erau şi acţionari ai Sibex că le va cumpăra prin intermediul Casei de Compensaţie şi a Depozitarului Sibex titlurile deţinute la bursa din Sibiu, iar ulterior va delista operatorul de piaţă. Acest scenariu încălca însă prevederile pieţei de capital
 
Sursa:
 
===================================
======================
========
 
 
Jurnalistul Radu Soviani sustine ca a primit
un e-mail de la Cristian Sima
 
în care acesta explica situatia în care se afla si sustine ca a scris e-mailul când se afla într-un avion ce traverseaza Atlanticul. Cristian Sima recunoaste ca a pierdut banii clientilor. Avocatul pagubitilor a declarat ca prejudiciul adus de Sima se ridica la 70 de milioane de euro, scrie economica.net.
Iata o parte din scrisoarea primita de Radu Soviani de la Cristian Sima:
 
 
Desi lungimea funiei este aceeasi cu inaltimea ghilotinei, onoarea trebuie sa redevina o virtute, sa-si recapete valoarea de piata; altfel, “oamenii de onoare” asa cum se autodenumesc mafiotii, vor ajunge sa fie mai numerosi decat oamenii onorabili.
 
Nu ma pot defini nici „om de onoare” si cu atit mai putin onorabil. Avionul care traverseaza Atlanticul imi creaza o ciudata senzatie de pace si liniste,toata lumea a adormit brusc lasandu-ma parca sa-mi hotarasc singur sfarsitul. Decizia finala e luata. As vrea sa fiu un razboinic Ronin dar nu sunt. Sunt singur si am nevoie de timp mai mult decat am nevoie sa traiesc. Am fost mereu in criza de timp, acum mai mult ca niciodata. Ma obsedeaza o fraza a lui Tudor Chirila de acum citiva ani: “Nu murim cand vrem noi”, dar oare putem muri cum vrem noi? As avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce am trait, nu numai in ultimele patru luni ci mai ales in ultimii 51 de ani. Cand va izbucni scandalul toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din pacific. Am 2500 de franci, trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10.000 de euro cu care trebuie sa cistig ca sa reusesc sa supravietuiesc doua luni pentru a scrie. Moral sunt responsabil in totalitate de pierderile clientilor desi au semnat ca isi asuma riscul, dar oare moral sunt responsabil si de cistigurile de pina acum? Am fost mereu un luptator si cred si acuma ca lucrurile s-ar fi putut salva dar, mi-era imposibil sa-mi continui ipocrizia pentru a satisface o lacomie generala a clientilor, lacomie pe care am exploatat-o la maxim in demersul meu de a le castiga increderea si respectul. “Ipocrizia e omagiul pe care viciul il aduce virtutii” – Francois de la Rochefoucauld
 
Am nevoie sa-mi spun adevarul, sa-l urlu ,indiferent de ce se va intimpla dupa aceea. Inainte insa este impetuos necesar sa-mi recunosc greselile. Voi plati pentru ele cu demnitate. Soarta mi-a dat enorm pina acuma si e normal sa mi se ceara dublu, totdeauna platesti cu dobanda mare.
(…) Multi din cei ce reclama pierderile de azi au castigat mult mai mult atunci, dar au uitat. Un client care castiga nu spune nici macar nevestei, cel care pierde te spurca in piata publica. (…) Daca voi mai fi liber peste doua luni sper sa dovedesc din plin ce am afirmat mai sus.
 
(…) Toata vina pentru situatia in care s-a ajuns imi apartine. Eu mi-am asumat toate riscurile, eu am luat toate deciziile, niciun angajat nu e raspunzator pentru nimic. Nimeni nu e vinovat in afara de mine, nici CNVM ul, nici clasa politica, nici “oamenii de onoare” nici onorabilii clienti. Am nevoie sa spun insa tot adevarul pentru ca sistemul financiar politic de la noi si nu numai sa fie inteles. Nu am niciun ban ascuns dar evident am o responsabilitate morala pe care mi-o asum in totalitate….si undeva intr-un colt ascuns mai cred inca ca toata lumea isi va recupera capitalul …..fara asteptatul profit”, mai scrie Sima în scrisoare.
==============================
======================
 
 
 

Partea a doua a scrisorii lui Sima: Povesteşte cum i-a cunoscut pe Marie Rose Mociorniţă, Cosmin Guşă, Radu Soviani şi Tudor Chirilă

 
- În scrisoare este pomenit şi preşedintele Traian Băsescu -
 


Fostul şef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a trimis şi o completare a presupusei scrisori publicate, Vineri, de către presă:

"Din cauza diferenţei de fus orar nu am asistat în direct la propria mazilire media. Este surprinzător cum sunt analizat de psihologi care nu m-au cunoscut în viaţă lor şi de analişti gata oricînd să-şi dea cu părerea despre oricine şi orice. Când încă mai frecventam asiduu platourile televiziunilor refuzăm constant să fiu declarat analist economic, uzitind de butadă: Care este deosebirea între un analist şi Dumnezeu? Dumnezeu nu se crede analist. Au existat însă şi cîteva personaje pe care le-am cunoscut mai bine şi ale căror reacţii aş vrea să le comentez.

1. Marie Rose Mociorniţă: am cunoscut-o prin Robert Turcescu la cererea mea datorită faptului că mă fascina inteligenţa şi mai ales coerenţa ei în exprimările televizate. Am invitat-o la masă, la prânz la Trattoria Romă. După 5 minute m-a întrebat dacă-mi iubesc soţia. Îmi este jenă să va relatez răspunsul meu, a fost tăios, dar nicidecum bădăran. A devenit clientă odată cu Robert Turcescu.
Turcescu nu mi-a trimis niciun ban pentru că şi-a cumpărat maşină sau s-a răzgândit. Doamna însă mi-a trimis 10.000 de euro şi a castigat în cîteva luni cam 20% şi şi-a retras banii. Cu Marie Rose am avut două discuţii: am sfătuit-o să-şi vândă toate acţiunile la FP în prima zi de cotare la bursă chiar dacă vor creşte şi să nu mai vină la birou cu căţeluşa pentru că e nepoliticos.

De când şi-a retras banii m-am mai văzut cu Doamna la o televiziune şi era furioasă că acţiunile FP nu sunt 1 ron ci chiar scad şi Dansa a fost despăgubita cu 1 ron. Nu m-am lăudat niciodată că mi-a fost clientă dar singură a declarat la tv că am sfătuit-o să vândă cît mai repede FP. Cei doar 60 de clienţi ai mei mă îndoiesc că au oprit-o pe stradă s-o întrebe dacă să investească banii la Sima. De ce sunt escroc şi bădăran?......a vous messieurs.

2. Cosmin Guşă: l-am cunoscut în platourile tv şi într-o zi, în plină campanie electorală pentru preşedenţie în 2009, m-a invitat la masă la Quattro Stagioni în piaţa Charles de Gaulle. Mi-a spus că va fi şeful de campanie a lui Geoană şi caută susţinători. Ţinta era hotnews. I-am explicat că nu mă amestec în politică editorială, sunt doar acţionar al site-ului cu pricina şi i-am spus cinstit că nu îmi place Geoană şi între două rele aleg să votez cu Băsescu.

Evident eram cu laptopul conectat la bursă dar nu i-am propus să devină client, ba dimpotrivă i-am explicat ce riscuri presupune tranzacţionarea în marjă aşa cum a şi recunoscut la Realitatea tv azi. La sfârşit i-am dat un material scris de mână despre cum ar trebui România să se împrumute masiv înainte de explozia crizei datoriei suverane şi i-am prognozat că în cîţiva ani toată finanţa mondială va fi o schema ponzi globală din care cel mai bine la sfârşit vor ieşi cei foarte îndatoraţi.
Acelaşi material i l-am dat şi lui Traian Băsescu prin Alexandra Gătej şi mai apoi mult mai detaliat prin Cătălin Predoiu şi Iulian Fota (voi ataşa o copie şi aici când mă voi hotărî să mă leg din nou la server). În decembrie acelaşi an am apelat la Cosmin Guşă pentru a mă ajuta să fac rost de sânge pentru tatăl meu care era pe moarte la spitalul coltea şi îi mulţumesc că a făcut-o.

În acelaşi moment am fost ajutat cu sânge de donaţiile angajaţilor de la ziarul bursa şi de la wbs. Tata, Geoană şi soacra lui Geoană, Magda Barb, vor mai apărea aici la momentul campaniei din 2009 din cauza unei răzbunări hilare venită pentru un eveniment din anii 50. Guşe m-a mai sunat acum un an, era la Sibiu şi vroia să mă vadă dar întîlnirea nu a mai avut loc şi nu ştiu ce vroia.

3. Radu Soviani: de multe ori nu am fost de acord cu ideile lui şi ne-am disputat în direct. Ultima oară, în timpul referendumului i-am trimis chiar cîteva sms-uri 'dure' şi recunosc că mă aşteptam să fie primul care strigă hoţul, escrocul! N-a fost aşa, am rămas bulversat de reacţia lui pe blog. Îmi cer scuze pentru ce am gândit.

Recunosc că m-am iludat cu ideea că măcar unul dintre clienţii care au cîştigat în aceşti 15 ani va ieşi să-mi ia apărarea şi să recunoască că a cîştigat. Nimeni, cu excepţia lui Marian Duşan (asupra căruia voi reveni) nu a plecat de la wbs cu bani mai puţini decît a venit. S-ar putea bănui o schema ponzi, de fapt am fost deja acuzat, dar oare ce schema ponzi poate funcţiona 15 ani cu doar 60 de clienţi? Sau nu cumva neplata impozitelor pe câştig îi sperie azi pe mulţi? Sau poate provenienţa fondurilor?"
Cea de-a doua scrisoare a fost trimisă site-ului de ştiri Hotnews.
 
 
===============================
=================
=======
 
 
===============
===================================
==============================================

33 de comentarii:

  1. Sima trebuia să fie prezent la bursa de la Sibiu în această perioadă pentru a participa la controlul periodic pe care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) îl derulează la Sibex. Controlul a fost anunţat în ultima săptămână din luna septembrie şi a început luni, pe 1 octombrie.

    Contactat de MEDIAFAX, noul preşedinte CA al Sibex, Paul Gabriel Miclăuş, a declarat că revocarea lui Sima din funcţie nu are legătură cu zvonurile apărute în piaţa de capital.

    Potrivit lui Miclăuş, Sima a fost înlocuit din funcţie deoarece nu a fost prezent la bursă în timpul controlului efectuat de CNVM.

    Dispariţia lui Sima vine şi în contextul în care SIF-urile s-au coalizat pentru a-l revoca pe acesta din funcţiile de conducere deţinute la Sibex şi pentru a-l trage la răspundere.

    RăspundețiȘtergere
  2. UE a primit premiul Nobel pentru pace.
    Prostii care dau premiul asta nu l-au intrebat pe Burcu ce dobitoc e Barosso asta care ne conduce ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey, Barosso este un mare dobitoc!
      Si nu este singurul!
      Inca o dovada? In curand, aici!

      Ștergere
    2. Da da, dobitoc de dobitoc! Vedeti, daca a anihilat lovitura de stat din Romanica? Mama, ce razboi civil se incingea aici intre cei 7,5 milioane care i-au zis "hai pa!" tartorului uzurpator si cele cateva zeci de mii de sustinatori e drept, fanatici, ai chiorpecului. Noroc cu Barosso, ca a trimis trupele de mentinere a pacii pe plaiurile mioritice si i-a poruncit lui Tontonel sa-si retraga imediat trupele dincolo de linia de demarcatie.
      Halal premiul Nobel! Si se mai si impauneaza idiotul asta, de parca ar avea el vreun merit! Huoooooooo, Barosso, dictatorul PPE din fruntea UE! MUIE!

      Ștergere
    3. Drept multam Chi orpec cumpara pe dolari o gramada de avioane jafuri de fiare vechi neplatite la americani

      Ștergere
  3. Pe lângă Tudor Chirilă, fostul ministru Daniel Dăianu sau omul de afaceri Puiu Popoviciu, clienți ai broker-ului din Sibiu dat dispărut sunt și Andreea Raicu, dar și designerii Flora Năstase și Irina Shrotter.

    "Sunt stupefiat de dispariția lui Sima. Am aflat din presă că nu poate fi găsit și că ar fi plecat cu banii clienților. Am crezut în buna credință a unor oameni dintre care unul a ajuns președintele Sibex. Am conturi deschise la cele două societăți WBS România și la WBS Holding pentru că mi s-a spus că doar așa se putea tranzacționa pe piețele externe", a declarat Daniel Dăianu, unul dintre păgubiți.

    Conform RTV, țeapa dată de Cristian Sima este de 5 milioane de euro.

    Amintim că directorul demis ieri din fruntea Bursei Sibiu, Cristian Sima, nu a mai putut fi contactat de colegi de mai bine de 10 zile, iar majoritatea clienților săi bănuiește că acesta ar fi fugit cu banii, ori i-a pierdut la bursă. Ieri, polițiștii s-au autosesizat în cazul Sima și au demarat o anchetă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scrisoarea a III-a de la Cristian Sima: câteva nume și câteva sume
    ======================================
    Am primit un nou mesaj. Am din ce în ce mai multe motive de certitudine (spre 100%), că vorbim despre o scriere a lui Cristian Sima. Certitudinea mi-a fost ridicată de completarea trimisă spre hotnews.ro. Mesajul reprezintă în fapt a doua parte a ceea ce Cristian Sima vrea să spună și conține o primă estimare a banilor pe care spune că i-a pierdut pentru clienții săi: 2 milioane de Euro și 2 milioane de dolari (circa 3,5 milioane Euro în total). Restul banilor s-ar afla în contul clienților săi. Sima spune că jumătate din această sumă ar putea fi recuperată prin vânzarea activelor imobiliare negajate, pe care le deține în nume propriu
    ===================================
    Redau în continuare conținutul acestei scrisori:

    ”As vrea sa dorm.E plina noapte aici ,dar cum televiziunile romanesti continua sa fabuleze si cauta un senzationala care nu exista vreau sa fac citeva precizari.

    1.NU am fugit ,nu ma ascund si sunt inregistrat la aceasta adresa cu nume si prenume si cu pasaportul meu valabil.

    2.WBS romania nu are clienti discretionari,controlul cnvm va confirma ca toate conturile clientilor sunt pline cu ceea ce clientii stiu si cu actiunile lor.

    3.sibex casa de compensatie si depozitarul au toti banii in lei dolari si franci.Au inceput deja sa vinda dolarii in lei.Daca vor astepta pina la sfirsitul anului bursa va iesi pe castig chiar daca nu mai face nicio tranzactie,doar din cistigul financiar.Nu uitati ,capitalizarea bursiera a sibex este de 32 mil de roni iar pe conturile societatii plus casa si depozitar sunt 58 de mil roni in depozite dolari si franci.Le-as recomanda sa continue relatia cu London SE si sa nu dizolve bursa

    4.Daca toti clientii de la wbs holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de 2 mil de euro si de aproximativ 2 mil de dolari.Acum uitati-va la birourile wbs in care filmati zilnic.Ele apartin RPH srl unde actionar majoritar sunt eu cu nume si prenume.Nu sunt ipotecate si nu exista credite la banci.Jumatate din bani s-ar recupera de aici, nu ma dau inapoi sa recuperez banii clientilor ,am lista lor si toate transferurile dar inainte astept plingerile penale si sumele revendicate.Apropos de numele vehiculate la televizor ,Daniel daianu avea 200k si irina schrotter 100k.Nu exista zeci de milioane de euro si nici macar 10 mil de euro.E drept in marja am rulat si 1 MILIARD de dolari pe luna,dar Goldman Sachs iti permite marje de 0.25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni,adica uneori risti de 400 de ori suma investita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 5.Nu vreau sa ma scuz ca am pierdut banii,nu caut sa-mi spal imaginea care va fi terfelita si daca miine as veni cu 4 mil cash . nici nu vreau sa spun ati semnat ,v- ati asumat riscul , am pierdut asta e, desi asta ar fi calea cea mai usoara si comoda pentru mine.Nu vreau sa candidez pentru ca nu m-ar alege nici mama acuma,nu vreau sa sprijin pe nimeni din clasa politica nu e nicio conspiratie.Vreau sa urlu adevarul,sunt un Ronin,adica singuratic si voi muri ca un Ronin.Nu ma spijina nimeni acasa , nimeni nu stie unde sunt desi nu ma ascund,la urma urmei nu exista nici o plangere si nici un mandat .Povestea e lunga si fara amanunte va fi ciopartita , deja si ceea ce am spus pina acum va fi aruncat in derizoriu.

      Ajungand in distress financiar si fiind atacat puternic de sifuri, care nu doreau sa-mi iasa colaborarea cu LSE,am cerut ajutorul lui Catalin Predoiu(singurul politician roman pe care-l cunosc de o cinste impecabila,singurul care a intrat in politica bogat si a iesit sarac,singurul patriot din politica romaneasca si va voi dovedi asta cu lux de amanunte)Catalin m-a dus la Viorel Hrebenciuc.I-am spus adevarul :am nevoie sa inceteze atacurile sifurilor la sibex ,mai ales ale lui dan simionescu ,si sunt in distress cu wbs holding pentru ca am retrageri masive .Am nevoie de cel putin 1.5 milioane pentru a calma situatia si sunt solvabil pe plan imobiliar .Este pacat sa nu ne aliem cu Londra si nu e nevoie de un scandal financiar.M-a ascultat si ne-am reintilnit la clubul francez inainte de a pleca la murighiol la intilnirea de desemnare a candidatilorUSL.S-a informat despre mine si mi-a spus ca problema e persoana mea care e prea sus fata de plutonul diriguitorilor din piata de capital dar ca ma poate sustine la sibex nu si la wbs holding.L-a sunat pe Mihai Fercala si i-a propus sa fie presedinte CNVM, acesta a acceptat cu multa satisfactie.Mi-a spus ca mai tarziu o sa-l sune din nou sa-i spuna sa-l ia pe dan simionescu de la sibex,dupa „zaharel vine si biciul” textual.Dupa ce a plecat in delta si apoi la bruxelles atacurile sifurilor s-au intensificat si CNVM –ul a decis marti inainte de AGA din 23 septembrie sa declare concertate 30% din actiunile sibex detinute de sustinatorii mei.AGA fusese convocata pentru a ma schimba pe mine din functie.La intilnirea de la clubul francez ii declarasem D-ului Hrebenciuc ca sunt dispus sa ma retrag din functia de presedinte si membru CA de la sibex(i-am propus sa fie numiti Predoiu si Daianu,Predoiu a spus ca se gandeste,era de fata)dar vreau sa facem ceva cu Londra la sibiu si cum vor veni vremuri grele o piata de energie si de titluri de stat puternica ,ca si listarea indicelui bursei de la Moscova la sibiu ar fi un mare castig pentru romania(LSE e proprietara indicelui rusesc si a rupt relatiile cu bursa moscovita desi futuresul pe indice e cel mai tranzactionat produs la moscova,Nicola Bertrand CEO la londra poate confirma discutiile mele cu el, ca si paul miclaus si alexandru gaitan care au fost cu mine la Londra)Hrebenciuc intelege mai mult despre bursa decat oricine din CNVM desi nu are o pregatire in domeniu dar are o minte de sahist cu viziune de ansamblu si anticipa perfect miscarile pe termen lung.

      Ștergere
    2. Surprins ca nu sunt ajutat (vreau sa precizez ca nu afost vorba de un targ sau de avantaje materiale )dar chiar sunt atacat mai rau decat inainte m-am revazut cu D-ul Hrebenciuc in birourile wbs pe 20 septembrie ,o zi inainte de Sedinta CNVM de 16 ORE si 2 zile inainte de AGA la sibex.Mi-a spus ca nu a reusit de la bruxelles sa sune nicaieri si ca acuma singura solutie e sa se amane AGA .A sunat la Gabriela Anghelache care era cu paul miclaus in birou la cnvm si la Dorina Mihailescu care era la Frankfurt cu Mugur Isarescu dar se intorcea a doua zi la sedinta si, le-a cerut oficial sa amane aga pina cand se va vedea ce se intimpla acolo cu concertatii,textual „iti cer oficial sa amnati aga pentru ca am senzatia ca acolo se intimpla golanii”Sedinta cnvm de a doua zi a inceput la ora 11 a.m. si s-a terminat la 3 a.m. cand am primit faxul ca se amana aga.Nu stiu de ce a durat 16 ore acea sedinta iar astazi ma vad amendat cu 10k roni pentru ca in timpul sedintei cnvm la ora 23:30 pm CA de la sibex a declarat concertate sifurile si BRK exact cu aceleasi argumente si extrase de lege ca si declararea concertarii cnvm de marti 18 sept.

      Maine dimineata sau mai bine asta seara la voi ,voi dezbate pe larg modul cum lucreaza cnvm cum sunt alesi comisarii ce pregatire au ei si cum se intimpla la corespondentii lor de la londra sau NY adica la SEC si FSA.

      Nu sunt si nu am fost nicodata fericit , ei insa sunt fericiti.

      „Un om fericit este prea multumit de prezent ca sa se mai gandeasca serios la viitor”
      Albert Einstein”
      Daca si maine voi trai voi continua sa scriu.

      Ștergere
  5. Mai da-l in PL-ul meu de excroc! De grija lui nu mai pot eu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu ai cat conteaza!
      Aici e vorba de "praduiala/tepuiala" la nivel inalt!
      Razbunarea va fi dura! Toti perdantii se vor intrece la furat/recuperat/sume/tepuite/pierdute! Ia-ti notizte, in curand vor prinde bine!

      Ștergere
  6. Sa-i fut ! Au inghitit galusca!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi picioare in cur pentru dottore plagiatore:

    Rolul Guvernului în politica externă este unul mai degrabă tehnic, de execuţie, aşadar, unul derivat, şi nu originar, cum este cel al preşedintelui Romaniei, arată Curtea Constituţională a României in motivarea deciziei din prin care a constatat că sunt neconstituţionale trei articole din Legea privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene.

    Se aude buey ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca care presedinte ? Ca Ro n-are ! Sau ala cu7,4 milioane voturi contra !!

    RăspundețiȘtergere
  9. "De când există această ţară, marii cărturari au fost batjocoriţi, calomniaţi, întemniţaţi ori chiar asasinaţi. Nu de străini, ci tocmai de-ai lor, de pretinşii "iubitori" ai naţiunii, de "rrromânii" gureşi, dar buni de nimic. Plecarea definitivă din ţară a lui Caragiale, în 1905, trimiterea la închisoare, în 1919, a lui Slavici de către români, după ce-l băgaseră la puşcărie şi ungurii, asasinarea, în noiembrie 1940, a lui Iorga sunt episoade ce contribuie la profilul moral al unui popor. Ceva îmi spune că, dacă ar mai fi trăit, Eminescu însuşi ar fi luat drumul pribegiei, dacă n-ar fi înfundat cumva temniţele. Aici, pur şi simplu nu e loc pentru valoare. Nu e o meditaţie amară, ci o statistică."
    M.M.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da mai,chiar si pe motanul kk il tratam asa ,desi geniul dela OTV a incercat sa deschida ochii ,,ruminlor''.

      Ștergere
  10. ,,...ceea ce se întâmplă în ultimii ani cu Mircea Cărtărescu (dar şi cu Gabriel Liiceanu, H.- R. Patapievici, Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneanu, şi, mai nou, cu Andrei Cornea) atinge dimensiunile patologicului. Nulităţi pompoase, frizeriţe cu aere de ducese, gângavi urduroşi, boschetari de amvon îşi permit să terfelească, în totală impunitate, marile valori ale culturii române de azi. Nu vreau să spun că sunt singurele valori. Dar sunt valorile care, pentru public, ilustrează ideea de intelectual...''


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti "pupat" Basescu!
      Toti "papat" multi/foarte multi bani publici!

      Ștergere
    2. Astia sunt CEI MAI VINOVATI!! Prin asa zisa ,,onorabilitate , cultura etc"au girat un ANALFABET _ LUMPEN- PARSIV- IPOCRIT - PROFITOR si un regim de tarfe si sugatori de bani publici!!

      Ștergere
  11. ,,Iesi afara, ♫♪ J AVRA ORDINARA♫♪!''

    RăspundețiȘtergere
  12. EXCLUSIV:
    Ştim unde se află Cristian Sima!
    =================
    Acest articol apartine blogului Academia Catavencu si este un pamflet.
    ===============================
    Dispariţia unuia dintre cei mai în vogă jucători de pe piaţa de capital, centrul înaintaş Cristi Sima, a declanşat un scandal mai mare chiar decât fuga din România comunistă a lui Marcel Răducanu – unde mai pui că Sima a dat mai multe goluri şi la Ligi mai mari decât fostul stelist. După ce a reuşit performanţa alchimică de a transforma în hârtie igienică 3,5 milioane de euroi, în bancnote mari, brokerul (cuvântul ăsta vine, în romgleză, de la broken) a spălat putina şi îşi exersează talentele literare, făcându-i de doi bani pe fazanii care au fost suficient de fraieri să i se uite în gură. Aseară, el a apărut pe un post de televiziune, afirmând că se află pe o insulă din Atlantic şi că nu vine în ţară de teamă că o să-l calce tramvaiul, autobuzul sau metroul, ceea ce este o frică exagerată – având în vedere gabaritul depăşit al escrocului, chior să fie vatmanul şi tot îl vede!

    Adevărul este undeva la mijloc şi noi vi-l dezvăluim în exclusivitate: Cristian Sima se află la ora actuală pe vestitul continent Atlantida, în mijlocul Atanticului şi dimineaţă, când l-am sunat, tocmai stătea la plajă cu Platon – de altfel filosoful a fost cel care i-a şi recomandat această destinaţie turistică. „Dom’le, mi-au dat clienţii să le spăl nişte bani şi nu ştiu cum naiba am făcut şi, când le-am pus în maşină, am uitat să separ bancnotele albastre de cele verzi. Nici nu vă zic ce-a ieşit: mii de bancnote s-au făcut praf, nu mai înţelegeai pe ele care-i fereastră în stil gotic şi care în stil rococo, literele greceşti se contopiseră cu alea chirilice, ce să mai, le-am terminat de tot! Aşa că mi-a fost jenă să mă duc la client şi să-i zic: Coane, ştii milionul ăla de euro făcut din ciordeală, pe care mi l-ai dat să-l albesc? L-am albit pe dracu’, mai mult l-am înverzit! Dumneavoastră, în locul meu, ce aţi fi făcut?”.

    Dar domnul Sima a ţinut să-i liniştească pe păgubiţi. „Aici, în Atlantida, bursa e foarte activă! Se mizează pe tot felul de chestii! De pildă, eu am pariat că până în decembrie 2012 vine Apocalipsa. Or, atlanţii ăştia, or fi ei deştepţi, cum îmi zicea şi amicul Platon, dar neauzind de mayaşi nu ştiu nici de apocalipsa lor! Aşa că îi rog pe clienţi să mai aibă răbdare, că în decembrie, când va veni Apocalipsa, o să mă umplu de dolari atlanţi, o să-i convertesc în euro la o casă de schimb din Dorobanţi şi le dau oamenilor banii! Bine, dacă vor, le pot investi banii în terenuri şi vile de pe continentul Mu, vecin cu Atlantida, şi care, cum îi spune şi numele, e anume făcut pentru toţi boii şi viţeii care o să mai aibă vreodată încredere în mine!”, a precizat domnul Sima, după care a închis, nu înainte de a se scuza că are oră de saună la un vulcan submarin din apropiere.

    Sursa: Academia Catavencu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dom’le, mi-au dat clienţii să le spăl nişte bani .....
      ===========================
      Dom’le, gura pacatosului, adevar graieste!
      Dar de unde dreak or fi avand banii aia?
      Nu cumva de la noi, de la pulimea muritoare de foame?

      Ștergere
  13. Sima dezvăluie cât a câștigat fostul
    consilier prezidențial Alexandra Gătej.
    =======================
    Cristian Sima, brokerul care a declanșat scandalul tranzacțiilor, a declarat, vineri seara, că fostul consilier prezidenţial Alexandra Gătej a fost clienta firmei sale şi a plecat cu 50% din câştigul companiei, pe vremea când nu era în funcţie la Cotroceni.

    “Doamna Alexandra Gătej spune că nu a recomandat nimănui firma mea. Ea a fost clienta firmei, a plecat cu 50% câştig, a avut carte de credit la WBS Holding şi i-am deschis şi cont în Elveţia. Totul s-a întâmplat înainte ca ea să fie consilier prezidenţial. Nu am spus că ar fi luat vreun ban la negru sau ceva. Nu o acuz de nimic [...] Doamnei Gătej i-am transmis banii în contul din Elveţia. Contul din Elveţia nu este fiscalizat”, a declarat Sima, la Realitatea TV.

    Cristian Sima se află în Islanda, după cum a declarat, vineri seara acesta. De asemenea Sima a declarat că a fugit din țară din cauza amenințărilor pe care le-a primit de la clienții păgubiți, iar despre o posibilă întoarcere în țară nu se poate vorbi în acest moment. Fostul președinte al Bursei din Sibiu nu este dat în urmărire generală deoarece niciun posibil păgubit nu a depus plângere penală împotriva lui Sima.
    ======================
    Ahaaaaa,
    Coana asta fryumysica a facut ceva evaziune fiscal!!!!!
    Apai de nu ar fi fost buna la furat, nu avea ce cata pe la Cotroceni!
    Bey, astia de ani si ani de zile ne-au luat de fraieri, prosti gramada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..... nu este dat în urmărire generală deoarece niciun posibil păgubit nu a depus plângere penală împotriva lui Sima.
      =========================
      Bey, astia ma fac sa rad in hohote!
      Pai cine dreak are curaj sa-l reclame pe Sima la parchet??
      Hmmmm.... sa zica apoi Cristinel tot ce stie el????
      Sa spuna in gura mare cum "albea" el banii unora si altora???
      Hai sa fim seriosi! Astia vor tace ca pestii!
      Mai vor vreo cateva "ture" la furat!

      Ștergere
  14. Si n-au avut dreptate? Dupa circul DNA in lupta cu votantii la referendum ar trebui ca in decembrie participarea la vot sa marcheze un nou record. Si abia atunci am putea vorbi despre ,,prosti gramada''.

    Elena Udrea candideaza la Roman. ,, Nemtenii'' lui Stan ce vor alege?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey, mai bine ne spanzuram!
      Bem verde de paris!
      Orice, dar VOTUL.... NU!
      Sa nu-l dam vere de aiurea, acestor hotomani dovediti cu acte-n regula, care ne-au pacalit si jefuit la greu! Chiar suntem idioti?

      Ștergere
  15. Muei,da' huoOprea Pampon unde catindeaza?

    RăspundețiȘtergere
  16. ISTORIA -prostiwei in RRRomanica post[rivolution???]
    -mai intai au fost nevinovatele scrisori -primesti una trimiti 5 si pui niste bani in contul primului=un joc piramidal nevinovat;
    -apoi bancile cu dobanzi preferentiale[ca sa imbogateasca protipendada vremii-politisti,magistrati,potentatii vremii[care lua sume mari de bani cu dobanda 8-155 si-i depuneau la alte banci cu dobanda de 80-120% castigand sume frumusele-pe spatele fraierilor=noi"boborul"];
    -devalizarea bancilor religiilor,etc...reparata de statul nostru;
    -Caritas,Philadelphia jocuri piramidale care ne-au pacalit si de la care au luat bani frumusei ,peste rand,alde Ady Nastase -cinstitul RRRRRomanicii,
    -SIMA -tzepuitorul;
    -penzii private ATENTIE !fraierilor care puneti botul;
    -afaceri necurate cu statul....>>>>>>>>>>>
    O tara de hoti [7-8%],aparatori al hotilor si hotiilor lor[20%] si restul PROSTI vreo 72%=prosti si saraci>>>>iobagi,slugi,licinii celoveci-ultimii oameni.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bai,tu chiar n-ai cu cine sa bei o tuica fiarta?
    ,,jocuri piramidale care ne-au pacalit ''! Daca atit de ,,inteligent'' ai fost incit ,,ai bagat botul'' sper s-o fi luat in freza si cu FNI-ul.

    ,,O tara de hoti [7-8%],aparatori al hotilor si hotiilor lor[20%] si restul PROSTI vreo 72%=prosti si saraci>>>>iobagi,slugi,licinii celoveci-ultimii oameni.''

    Tu te incadrezi la prsoti,ca la ,,licinii liudi'' ai greata. Oaie !Ca zbaturi nu meriti.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu mai ,eu va fut in gura ,pe tine si pe tot neamul tau femeiesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Patriarhul Daniel
    îl somează pe Cristian Sima să-i înapoieze banii cu care juca la bursă.
    ---------------------------
    Patriarhul Daniel, unul dintre păgubiții brokerului Cristian Sima, se declară dezamăgit de gestul acestuia și îl somează să se întoarcă rapid în țară, pentru a-i înpoia banii. ”Din păcate, e vorba de o sumă foarte mare”, a declarat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. ”Dacă nu revine în țară urgent pentru a mă ajuta să-mi recuperez banii, domnul Sima mă obligă să îl excomunic. Eu am avut foarte multă credință în el, pentru că fără credință nu faci nimic, și uite că m-a dezamăgit.”

    Sursa: Catavencii

    RăspundețiȘtergere
  20. Se ştie, Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu şi ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

    Cine este însă Cristian Sima? Biografia sa romanţată arată, pe scurt, astfel

    - Ex collaborator al Securitatii, nume de cod: toma caragiu, ales chiar de el

    - Student la matematica, în Perugia, printr-o bursa in 1985, perioada in care il cunoaste pe diplomatul Mark Stevens. Acelaşi Stevens despre care presa britanică a scris că ar fi agent sub acoperire al Serviciului britanic de informaţii MI 5…Acelaşi

    Mark Stevens vine in tara in 1987, iar Securitatea il monitorizeaza indeaproape. Apoi, il si aresteaza, anchetează şi se procopseste cu un dosar de inalta tradare si spionaj.

    - Sima ajunge la Revolutie in TVR, fiind in grupul principal de revolutionari. Acolo, langa Dinescu şi Petre Roman. Intra in studiourile TVR exact la momentul oportun, neimpins de nimeni, nesfatuit de nimeni, fara nici un “info” sau “data” cert

    - Revolutia bifata, Sima, pleca in strainatate dupa alegerile din 90 si ..se intoarce milionar. La fel ca Vuza, care, la doi ani dupa ce şi-a deschis unmic butiuc la parterul blocului cu fratele sau şi a muncit pe rupte, incepe sa cumpere fabrici din Romania. Diferenta e ca Vuza ciulea urechile spre Est, iar Sima spre Vest.

    - Intors in tara, Sima devine prieten cu Dinescu, iar apoi "profesionist". Participa la emisiunea Profesionistii a Eugeniei Voda şi apoi devine actionar la Hotnews.

    - Sima afirma ca ziarul Gandul a fost infiintat de SOV prin Dinescu caruia i-a dat 1 milion USD. Asta desi CTP zice ca doar el a infiintat ziarul, cu 600.000 dolari, mintind. Oare cine minte?!

    - SOV ii propune lui Sima sa faca afaceri cu el intr-un fond cu emisie continua pentru a face rost de lichiditati sa cumpere actiuni la fondul Proprietatea…

    - Sima dispare cu jumatate de milion de euro, bani ai unor investitori care nu prea s-au agitat sa reclame disparitia banilor. Sa fi stiut ei destinatia banilor?

    În aceste condiţii, oare cu banii cui a fugit Sima. Şi, mai ales, a fugit Sima, s-au a plecat să facă decontul. Din păcate, la fel ca şi în episoadele Hayssam sau Marta, nu vom afla prea curând ce şi cum...

    Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri