Google Translate

marți, 31 ianuarie 2012

CD-SCMD, pus la punct de diaspora din Germania. Rusine, domnule Dogaru!


Comunicat de Presă LARG privind manipulările SCMD.
Scris de Aşii Români Luni, 30 Ianuarie 2012 13:42 .

Liga Asociaţiilor Româno-Germane din Germania e.V. cuprinde 24 de asociaţii şi este singura organizaţie umbrelă a unor comunităţi româneşti de pe teritoriul Germaniei.

Liga a luat cunoştinţă de comunicatul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) din România în care se afirmă că „liderii diasporei româneşti din Germania “ au avut ideea unei zile de protest „faţă de regimul corupt şi dictatorial“ din România. Mai departe din comunicat se înţelege că diaspora germană va sponzoriza 1000 de banderole albe cu sloganul “Jos Băsescu” (http://sindicatulcmd.blogspot.com/).


În urma informaţiilor primite de la SCMD, am constatat că aceşti “lideri ai diasporei româneşti din Germania“ sunt de fapt o singură persoană, necunoscută nouă. Desigur, noi respectăm decizia acestei persoane de a se solidariza şi de a sponzoriza banderole la o acţiune politică, dar LARG declară neadevărată informaţia din Comunicatul SCMD cum că diaspora din Germania ar susţine protestele acestui sindicat şi consideră că această informaţie este o inadmisibilă manipulare a opiniei publice .

Cu toate că LARG (la fel ca toate asociaţiile româno-germane din Germania) nu face politică de partid, Liga ca şi toţi românii pe care-i cunoaştem, este îngrijorată de evenimentele social-politice din România şi speră într-o soluţionare cât mai grabnică a acestora. Considerăm că este dreptul românilor din România, adevăraţii cunoscători a situaţiei din ţară, să găsească singuri soluţii pentru problemele actuale.

LARG a militat întotdeauna pentru o viaţă mai bună a românilor, oriunde ei s-ar afla. În acelaşi timp LARG se pronunţă pentru adevăr şi pentru eliminarea minciunii din viaţa socială şi politică.

Dipl.Ing Emil Mateiaş
Vicepreşedinte şi purtător de cuvânt
29 ianuarie 2012

==================


28.01.2012
Protest cu banderola

Conducerea SCMD, lideri ai revolutionarilor de la Timisoara si liderii diasporei romanesti din Germania au avut concomitent aceeasi idée: o zi de protest, in care oamenii din intreaga tara, membri sau nu ai SCMD, membri sau nu ai CNSC, sa protesteze fata de regimul corupt si dictatorial purtand o banderola alba. In curand, SCMD va primi ca sponsorizare din Germania 1000 de astfel de banderole, pe care scrie “Jos Basescu!”.

Gasind ideea romanilor din Germania mai completa si mai aproape de sufletul a 90% dintre cetatenii Romaniei, propunem tuturor membrilor SCMD si, in acelasi timp, propunem tuturor ONG-urilor si sindicatelor care constituie CNSC, sa ia in calcul aceasta forma de protest, pe care sa o adoptam ca actiune de lupta in cadrul razboiului imagologic cu Puterea, la urmatoarea sedinta a delegatilor CNSC.

In ceea ce ne priveste, consideram ca intreaga luna martie ar trebui sa fie o luna a protestului cu banderola.

Va informam, totodata, ca, paralel cu protestele care continua in Tara si in Piata Universitatii, SCMD a organizat pichetarea zilnica a Palatului Cotroceni, la “Monumentul Leu”, actiune care va continua si in luna februarie.

Jos dictatura!
Cu stima,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Minciuna are picioare scurte.
SCMD, compromis de actiunile de manipulare ale Liderului sau.
Admin

luni, 30 ianuarie 2012

Monitorizarea internetului, facuta pe bani grei. Luati aminte: cine detine, controleaza informatia, detine puterea!


"Alegeri anticipate" a fost revendicarea cea mai mediatizată în online în timpul protestelor de stradă începute în urmă cu două săptămâni, pe următoarele două locuri situându-se "Jos Băsescu" şi "Demisia preşedintelui", potrivit unei analize realizate de Mediafax Monitorizare.
--------------------------------------------------------------------------------
................................................................................

Monitorizarea a fost realizată în perioada 12-24 ianuarie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook - în total, circa 57.000 de surse online în limba română. Analiza a luat în calcul mediatizarea a nouă sintagme cheie, legate de proteste, în mediul online:, "Alegeri anticipate", "Jos Băsescu", "Demisia preşedintelui", "Demisia guvernului", "Legea sănătăţii", "Taxa Auto", "Mărirea salariilor/creşterea salariilor", "Salvaţi Roşia Montana" şi "Mărirea pensiilor"/"creşterea pensiilor".

Potrivit unui comunicat, ierarhia vizibilităţii este condusă de sintagma "Alegeri anticipate", care înregistrează peste 25% dintre menţiunile din online despre cele 9 sintagme monitorizate (3.509 menţiuni din totalul de 13.932).

"Jos Băsescu" şi "Demisia Preşedintelui" deţin câte 22,2%, respectiv 14% din mediatizare, fiind urmate de "Demisia Guvernului" şi "Legea Sănătăţii"- cu 13,6%, respectiv 12,4%. Împreună, primele cinci sintagme din fruntea clasamentului cumulează 87.4% din totalul menţiunilor, în timp ce restul se distribuie între celelalte patru sintagme.

Topul sintagmelor mediatizate în online include "Taxa Auto" cu 9,9% şi "Mărirea salariilor/creşterea salariilor" cu 1,1%. Spre sfârşitul clasamentului, cu sub 1%, s-au poziţionat "Salvaţi Roşia Montană"- 0,9% şi "Mărirea pensiilor"/"creşterea pensiilor" - 0,7%.

Pentru sintagmele analizate, site-urile au generat cea mai mare parte a vizibilităţii, având o pondere de 85,4% în mediatizare. Ierarhia categoriilor de surse online din acest punct de vedere este completată de Twitter - 7,7%, bloguri - 6,5% şi Facebook - 0,4%.

Mediafax Monitorizare monitorizează în prezent toate categoriile de surse online: presă, dar şi social media. Astfel, agenţiile de PR şi specialiştii în comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor pe
aproape 57.000 de surse.

Mediafax Monitorizare este primul serviciu românesc de monitorizare profesionistă a presei, lansat în 1998. În prezent, Mediafax Monitorizare furnizează rapoarte zilnice şi analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienţi corporate şi instituţionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienţi prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz, conţin toate materialele jurnalistice în care se regăsesc cuvintele-cheie definite de aceştia şi
includ copii scanate ale articolelor din presa scrisă, înregistrările programelor de ştiri radio şi TV şi linkuri spre articolele sau postările online.
 La rândul lor, analizele media evaluează acoperirea mediatică înregistrată de clienţi şi de concurenţii lor sau felul în care presa a reflectat temele de actualitate din industria în care aceştia activează.

--------------------------------------------------------------------------------

Din ANALIZA MEDIAFAX MONITORIZARE,
 aflam cu subiect si predicat ca:
- exista si servicii specializate, contra-cost, de monitorizare a internetului;
- nimeni si nimic nu scapa;
- analizele sunt insotite de probele aferente: copii scanate ale articolelor din presa scrisă, înregistrările programelor de ştiri radio şi TV şi linkuri spre articolele sau postările online.
- nu discutam acum despre interpretarea si valorificarea acestor analize;
- important este sa constientizam existenta acestui tip de ACTIUNI;
- in mare parte si frecvent, suntem vizati direct;
- poate astfel intelegem mai bine, de ce este necesar sa avem o COMUNITATE VIRTUALA puternica, bloguri care cu adevarat spun ceva, comentarii inteligente, la obiect.
- observati cu usurinta ca ... "nu tot ce zboara se mananca" .... (altfel spus, este inutil sa avem sute si sute bloguri, daca vizibilitatea acestora este mica sau deloc.);
- extrem de daunator reversul: sa existe bloguri cu o larga audienta, dar care in mare parte, prin continut, sa fie nocive unor largi categorii de oameni, intereselor acestora;
- din pacate, multe informatii culese din sursele deschise (mediul online), pot si sunt folosite la greu, in actiuni de manipulare, dezinformare;
Admin
P.S.: 1. Care este parerea ta?
2. Citeste si Click aici:

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Gheorghe, si-a facut-o cu mana lui! "Soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru, pentru administrarea ţării în această perioadă". UPDATE 1. Update 2.


Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă, cu consternare, de activităţile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum şi de datele cuprinse în raportul înaintat de comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, privind "soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă", se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES de MApN.


Conducerea SMG a luat la cunoştinţă, cu consternare, de activităţile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum şi de datele cuprinse în raportul înaintat de comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, privind 'soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă'.

După cum a declarat reprezentanţilor mass media, locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, în data de 25 ianuarie a.c., la raportul comandantului unităţii militare în care este încadrat, pentru a-i expune acestuia gestul participării sale la mitingul de protest organizat în Piaţa Universităţii şi pentru a-i prezenta 'viziunea sa asupra administrării statului român' şi 'soluţiile sale pentru situaţia actuală'. Locotenentul Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, această problematică să fie considerată un raport, să fie înaintată ierarhic conducerii Statului Major General şi să i se răspundă până la data de 26 ianuarie, ora 16,00'', precizează comunicatul citat.

MApN menţionează printre aşa-zisele "soluţii" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru şi făcute publice de acesta, sub forma unor declaraţii susţinute în faţa reprezentanţilor mass-media, în data de 26 ianuarie:
"Dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului; Invocarea stării de urgenţă în ţară; Conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată - locotenentul Gheorghe Alexandru să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie; Aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale - Monarhia constituţională este o soluţie, având Armata ca garant al democraţiei şi suveranităţii, potrivit Constituţiei".
Totodată, MApN afirmă că, în urma acţiunilor ofiţerului din data de 23 ianuarie, în conformitate cu art. 55 din Regulamentul disciplinei militare, comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii a ordonat, la data de 25 ianuarie, constituirea Consiliului de judecată al ofiţerilor şi judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, în temeiul prevederilor "R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată".


La aceeaşi dată, ofiţerul a refuzat să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul ordinului comandantului unităţii prin care este trimis în faţa Consiliului de judecată, deşi acesta i-a fost citit şi prezentat spre semnare. Evaluarea Consiliului de judecată va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar în cadrul şedinţei de judecată analiza va viza încălcarea de către locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a regulamentelor militare. Toate acţiunile şi declaraţiile făcute de ofiţer se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare. Hotărârea Consiliului de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii va fi făcută publică, după pronunţarea acesteia", se mai arată în comunicatul citat.

MApN precizează că Armata este "o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar impune asumarea respectării cu stricteţe a legilor ţării, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române".

"În toate armatele statelor membre NATO există acte normative care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii", punctează MApN.

Într-una dintre zilele în care s-a protestat în Piaţa Universităţii, printre manifestanţi s-a aflat şi un militar în uniformă de ofiţer de armată care s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, în vârstă de 27 de ani, încadrat la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii. AGERPRES


Stau si cuget:
Cine si de ce si-a batut joc de acest ofiter?
Cine si in ce scop a profitat de bietul om?
Cat de bine l-au cunoscut colegii, sefii si comandantii sai?
Prietenii de pe facebook, indeosebi rezervistul din SCMD cum l-au ajutat?
Cum este posibil ca asemenea oameni sa ajunga militari profesionisti?
Deficitul de imagine creat MApN, cine si cati il deconteaza?
Admin
=====================
31 ianuarie 2012
UPDATE
==============================

- dcnews.ro - http://www.dcnews.ro -
Lt. Alexandru Gheorghe: erou, diversionist sau nebun. Alege din cinci ipoteze propuse de experți
Posted By Ion Voicu On Ianuarie 31, 2012

Locotenentul protestatar, Gheorghe Alexandru, rămâne o enigmă a Pieței Universității. Întâmpinată cu multă simpatie, acțiunea sa civică a eșuat într-un demers fără noimă. Locotenentul a propus alegeri organizate de Armată, dar și un sistem de luare a deciziilor în care să dețină 50 la sută din control, ulterior retractând aceste mesaje transmise de media.

În prezent, se află angajat într-o ”bătălie” administrativă cu conducerea MapN, încercând să-și conserve beneficiile, în cazul că va fi dat afară din Armată. De la proteste în numele ”poporului” la o banală dispută de Codul Muncii ... ce ar putea justifica gestul ”locotenentului erou”? Specialiștii în politologie și comunicare consultați de DeCeNews au identificat cinci ipoteze:

 1. În situațiile extraordinare, persoanele cu un psihic deviant își arogă roluri mesianice. Totuși, locotenentul a fost testat psihologic de mai multe ori, în cadrul activităților sale profesionale, iar ipoteza unei afecțiuni psihice pare a fi exclusă.

 2. Unii tineri idealiști sunt dispuși la sacrificii personale, considerând că trebuie să acționeze indiferent de consecințe. Această ipoteză ar fi fost cea mai plauzibilă, în cazul lt. Gheorghe, dacă nu dovedea o remarcabilă stăpânire de sine și o pregătire temeinică a retragerii. Astfel, el a evitat cu dibăcie capcanele întinse de presă, menținându-și discursul la nivelul unor fraze general valabile, care să exprime susținerea față de protestatari, fără să-l angajeze politic. Pentru unii experți în comunicare publică, prestația sa din Piață și, ulterior, de la televiziuni, pare a fi învățată, nu spontană. Cunoașterea și interpretarea regulamentelor arată o premeditare a acțiunii, nu o revoltă spontană, mai cred specialiștii. Pe de altă parte, deraierea discursului spre soluții aberante (juntă, alegeri militarizate) ar fi un argument în sprijinul lipsei de premeditare, de genul ”atâta l-a dus capul”.

 3. Puterea ar fi încercat să creeze un lider al Pieței, pe care să-l poată controla. Astfel, locotenentul ar fi un diversionist, pregătit de serviciile speciale. Pe baza notorietății dobândite prin participarea la proteste în haină militară el ar fi preluat, după excluderea din Armată, conducerea operațiunilor, dirijându-le spre zona convenabilă lui Traian Băsescu: ”PDL=USL=Aceeași mizerie”. Tot pe baza capitalului de simpatie acumulat, lt. Gheorghe putea relansa partide anemice, gen Noua Dreaptă, sau ar fi putut consolida PP-DD, care au mesaje similare. Ipoteza poate fi combătută, în primul rând fiindcă era foarte riscantă pentru Putere. Mesajul ”Armata e cu noi” putea aduce mulți oameni în Piață, oricum fiind nefavorabil pentru Colaiția la guvernare. În plus, Armata nu se grăbește să-l ”martirizeze” pe Gheorghe.

 4. Diversiunea ar fi fost creată în sprijinul Opoziției, de către servicii speciale care se pregătesc pentru ”viața după Băsescu”, așa cum a numit-o Crin Antonescu. Prin gestul lt. Gheorghe s-ar fi dovedit că toate categoriile sociale, inclusiv militarii activi, se opun regimului autoritarist al lui Traian Băsescu. Împotriva acestei ipoteze vin declarațiile ulterioare ale locotenentului, privind alegerile organizate de Armată, la care au reacționat negativ majoritatea celor din Piață.

 5. Actul locotenentului Alexandru Gheorghe a fost spontan, dar ulterior au încercat să profite de el cei de la Putere. Metoda: iată cine vorbește! Se susține prin aceea că Adevărul, un ziar apropiat regimului Băsescu, a fost principalul promotor al mesajelor ”aiurite” lansate de locotenent, după ce s-a întors la Câmpia Turzii.
http://www.dcnews.ro/2012/01/lt-alexandru-gheorghe-erou-diversionist-sau-nebun-alege-din-cinci-ipoteze-propuse-de-exper%c8%9bi/
==============================
Mare este Gradina Ta, Doamne!
==============================

UPDATE 2.
- dcnews.ro - http://www.dcnews.ro -
Locotenentul Alexandru Gheorghe a fost trecut în rezervă
By Crişan Andreescu
Februarie 23, 2012

Ministrul Gabriel Oprea a semnat ordinul de trecere în rezervă al locotenentului Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 din Câmpia Turzii, care a protestat în Piața Universității. Decizia ministrului Apărării i-a fost adusă la cunoștință, joi. fostului militar.

Ion Panaitescu, avocatul lui Alexandru Gheorghe, a declarat pentru Mediafax că acesta a fost trecut în rezervă, ordinul fiind semnat, miercuri, de ministrul Gabriel Oprea şi fiindu-i adus la cunoştinţă locotenentului, joi, la Flotila 71 de la Câmpia Turzii.

Locotenentul Alexandru Gheorghe are la dispoziţie două zile să predea cele peste 1.000 de documente pe care le gestiona. Panaitescu a spus că va ataca ordinul în contencios.

"Decizia ministrului Apărării Naţionale de excludere a lui Alexandru Gheorghe din armată va fi contestată în contencios, la Curtea de Apel Cluj. Dacă va fi nevoie, vom merge şi la instanţele internaţionale pentru a se face dreptate", a afirmat Panaitescu.

Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a confirmat, în 15 februarie, că în Consiliul de judecată al apelului, reunit în şedinţă, s-a decis cu unanimitate menţinerea hotărârii iniţiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv "vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă".

De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare. Totodată, el a fost găsit vinovat pentru neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei în 23 ianuarie, respectiv în Bucureşti.

Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană l-a mai găsit vinovat şi de "acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-media civilă, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta".
===========================
=============
=====

miercuri, 25 ianuarie 2012

Cititi cu atentie si luati aminte: "Noi nu cerem, noi impunem, noi dăm ultimatumuri." Un nou Führer ? Fratilor, opriti paranoia!


Participanţii la mitingul organizat de Sindicatul Naţional al Cadrelor Militare Disponibilizate ameninţă că vor relua protestele în faţa TVR, dacă Rodica Culcer, Andreea Pora şi Horia-Roman Patapievici vor mai apărea în emisiunile difuzate de televiziunea de stat.

'Dacă mâine o mai vedem pe doamna Culcer la televizor, pe Pora şi pe Patapievici, ne întoarcem', a declarat, marţi, preşedintele SNCMD, Mircea Dogaru, la ieşirea de la discuţiile cu conducerea Televiziunii Române.

Potrivit acestuia, preşedintele TVR a promis că 'se va conforma voinţei poporului'.
'Ne-am întâlnit cu preşedintele TVR, căruia i-am exprimat dorinţa noastră. Noi nu cerem, noi impunem, noi dăm ultimatumuri. Noi suntem societatea civilă organizată. De noi trebuie să se ferească şi de noi trebuie să asculte şi partidele, dacă vor să existe. Am cerut ca TVR să redevină a noastră şi să transmită în mod obiectiv ceea ce trebuie: ştiri. Ne-am săturat de contrafaceri, de analişti politici şi de trunchieri de interviuri',
 a spus Mircea Dogaru.

În altă ordine de idei, preşedintele SNCMD a spus că Fondul Monetar Internaţional sau 'alţii din afară' vor trebui să discute şi societatea civilă românească.

'Nu mai suntem de acord! Dorinţa noastră, misiunea noastră este să ne batem şi să ne reocupăm ţara metru cu metru şi piatră cu piatră. Această ţară este a cetăţenilor români şi nu de astăzi, ci de mâine sau de poimâine. Dacă nu se va întâmpla aşa, se va întâmpla altfel. Vom muri dar o vom face pentru voi. Nu mai avem ce discuta. Vremea dialogului a apus', a mai spus Dogaru.

'Cerem alegeri anticipate, nu comasate ci separate, întâi locale şi apoi centrale şi preşedinţiale', a susţinut Mircea Dogaru.

La rândul său, reprezentantul revoluţionarilor şi preşedinte al BNR 89, Dorin Lazăr Maior a declarat că societatea civilă doreşte o ţară liberă.

'Nu mai vrem să fim manipulaţi, furaţi, nu mai vrem ca tinerii să plece din ţară şi nu mai vrem ca bătrânii să moară în spitale. Tinerii au dreptul la cultură, la educaţie. Ce se întâmplă în ţara asta nu se mai poate tolera', a spus Maior.

Acesta a afirmat că protestele vor continua în Piaţa Universităţii, dar şi la Cotroceni, cât şi în toate pieţele libere din oraşele din România.

Preşedintele SNCMD, Mircea Dogaru a mai precizat că marţi în faţa sediului TVR la miting au fost prezente delegaţii ale ONG-urilor româneşti din diaspora, respectiv din SUA, Canada, Olanda şi Italia.

'Au venit şi au vorbit şi şi-au luat angajamentul să nu mai voteze dacă le cerem. le cerem să nu mai voteze pentru a nu se potă fura voturile. Îi aşteptăm pe cei din Marea Britanie, Franţa şi Germania', a încheiat Mircea Dogaru.

Protestele organizate de SNCMD au început în Piaţa Victoriei, la ora 11.00, la ora 14.00 protestatarii pornind în marş înspre sediul Televiziunii Române, unde au protestat până la ora 16.00.

Potrivit estimării Jandarmeriei Române la mitingul din Piaţa Victoriei au participat circa 3.000 de persoane, protestele încheindu-se la ora 16.00, fără incidente.

O parte dintre participanţii au ajuns la Piaţa Universităţii, unde, conform Jandarmeriei, în jurul orei 16.00 se aflau circa 250 de persoane. AGERPRES
Sursa:

24 ianuarie 2012,
nu este exclus sa ramana in istorie ca una dintre cele mai negre zile,
ziua cand asa-zisa democratie originala, a fost inlocuita cu DICTATURA unora.
Autoritatile statului se fac ca nu vad, nu pricep!
De retinut ca o parte importanta a mass-mediei, chiar partide politice, se fac in egala masura vinovati de nasterea si promovarea acestui MONSTRU.
Romani, treziti-va! Cacealmaua Dogaru naste monstrii!
Admin

duminică, 22 ianuarie 2012

Un editorial, asupra caruia merita sa te apleci! Revoluţia din ianuarie a înfrânt! Începe circul. UPDATE. 24 ianuarie 2012


Oricât s-ar strădui televiziunile de ştiri să pună lupa pe mitingurile din Piaţa Universităţii pentru a ni le prezenta drept o nouă revoluţie, tristul adevăr este că numărul celor ce ies în stradă pentru a sancţiona puterea pentru motive cât se poate de întemeiate scade pe zi ce trece. Iar ce rămâne în urma lor este un spaţiu public dominat, ca şi până acum, de apatie sau, şi mai rău, de manipularea politică menită să ne convingă că atâta timp cât schimbăm feţele puterii nu mai este nevoie să schimbăm şi metehnele ei şi că aceiaşi activişti care au năruit ţara în trecut o vor salva în viitor.


De ce este trist? Pentru că aşa cum am spus de nenumărate ori, România are nevoie ca de aer de cetăţeni care atunci când politicienii sau funcţionarii publici îşi bat joc de ei să nu întoarcă şi celălalt obraz. Să riposteze ferm, civilizat şi gradual, printr-o mulţime de metode care în democraţiile consolidate au devenit rutină, iar dacă puterea continuă să-i ignore, să nu le fie lene sau teamă să iasă în stradă şi să-i ceară demisia. În absenţa acestui tip de comportament civic, puterea, orice putere şi orice politician, va tinde să abuzeze.

Însă, este vital ca presiunea sănătoasă a cetăţenilor neînregimentaţi politic să nu fie exercitată doar din când în când, atunci când se umple paharul - aşa cum a fost revolta împotriva modului incalificabil prin care preşedintele României l-a obligat să demisioneze pe unul dintre puţinii profesionişti care au făcut ceva remarcabil în reformarea instituţională a domeniului sănătăţii - ci permanent şi asupra tuturor nivelurilor de autoritate.


Şi atunci când este numit un ministru incompetent sau mânjit, şi atunci când este schimbată o procedură de atribuire de contracte publice pentru a face un cadou firmelor clientelare, şi atunci când justiţia trenează cu anii rezolvarea unui mare dosar de corupţie, şi atunci când un şef de consiliu judeţean cheltuieşte milioane pe focuri de artificii şi chermeze, şi atunci când un primar intră cu buldozerele în clădiri de patrimoniu, ignorând deciziile justiţiei, şi atunci când partidele nominalizează candidaţi electorali sub standardele minimale de pregătire şi moralitate.

Marele avantaj al acestui tip de atitudine este că pune permanent în discuţie principiile pe care se fundamentează relaţia dintre cetăţeni şi cei ce îi conduc, modul în care ele sunt respectate sau încălcate şi creează un spaţiu de arbitraj al comportamentului şi soluţiilor politice. Însă, pentru ca "vocea străzii" să promoveze binele public şi nu interesele vreunui partid sau al unei categorii sociale sau profesionale, neutralitatea faţă de jocurile partidelor şi chiar ale sindicatelor este esenţială.

Din păcate, confiscarea politică din ce în ce mai evidentă a protestelor din toată ţara nu doar de către USL şi sindicate, ci chiar şi de către putere, care îşi infiltrează oamenii pentru a bruia mesajele "Jos, Băsescu!" şi "Jos, guvernul!" cu unele de-a dreptul hilare, este pe cale să anuleze şansa de renaştere a mişcărilor civice care să oblige întrega clasă politică dar şi funcţionarii publici la o reevaluare profundă a comportamentului lor. Iar de pierdut, vom pierde, ca de obicei, tot noi. Iată de ce.


Cel mai încântat de acapararea Pieţei Universităţii de către opoziţie şi sindicate, începută făţiş după mitingul USL de joi va fi, paradoxal, Partidul Democrat Liberal. O dată cu politizarea definitivă a protestelor, inclusiv cu sprijinul strident al unor organizaţii neguvernamentale arondate USL, PDL se va putea reîntoarce la retorica pe care a folosit-o ca să respingă şi protestele din trecut, bazată pe idei pe cât de simple, pe atât de valide: "ce cădere morală au să ne ceară nouă renunţarea la putere Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Relu Fenechiu, Radu Mazăre, Varujan Vosganian, Victor Hrebenciuc şi toată cohorta lor de activişti îmbătrâniţi în rele, acuzaţi în sute şi sute de dosare de corupţie, printre care singurele figuri luminoase şi promiţătoare sunt cele ale lui Nicu Bănicioiu, Robert Negoiţă şi Tudor Chiuariu?!".

Sau: "Cum pot să ne acuze pe noi că am sărăcit România când am ajuns să fim nevoiţi să tăiem salariile, pensiile şi ajutoarele sociale, datorită cheltuielilor uriaşe şi inutile pe care le-au făcut când erau ei la putere?!"

Sau: "Cu ce drept pretind ei că apără interesele poporului când în campania prezidenţială din 2009 i-au vândut lui Ioan Nicolae Ministerul Economiei, pe 1 milion de euro?! Dacă ieşea preşedinte candidatul lor, astăzi românii ar fi plătit gaze mai scumpe pentru ca Nicolae să le ia mai ieftin!"


Cu astfel de replici pot răspunde uşor atacurilor politice ale USL. Le-ar fi, însă, incomparabil mai greu să explice unor protestatari neînregimentaţi politic de ce reducerea salariilor şi ajutoarelor sociale nu a fost dublată şi de o reducere pe măsură a cheltuielilor statului, de ce în continuare se atribuie contracte publice fără licitaţie, de ce nu renunţă la politizarea administraţiei, de ce nu îşi dau demisia din partid chiar şi şefii din PDL care i-au promovat şi susţinut pe miniştrii şi primarii cercetaţi pentru corupţie, de ce nu au fost date sancţiuni interne pentru încălcarea codului etic sau de ce au reînnoit în 2010 contractele de furnizare de energie electrică pentru băieţii deştepţi.


Dar şi USL are de câştigat din plecarea adevăratei societăţi civile din piaţă. În absenţa ei, nu va mai exista nimeni care să-i oblige prin forţa a zeci de mii de voci incolore politic să explice care este strategia lor anticorupţie şi dacă au una cum se explică susţinerea pe care i-o acordă lui Adrian Năstase, sau mitingul de susţinere organizat de PSD în apărarea baronului de Argeş, Constantin Nicolescu.

Şi ce garanţii oferă că atunci când vor veni la putere nu vor pune pumnul în gură procurorilor anticorupţie, cum au făcut cu înverşunare înainte de 2005, şi că nu vor încerca din nou să anihileze Agenţia de Integritate. Şi ce credibilitate au aceste garanţii date la presiunea străzii, în condiţiile în care în Parlament, zi de zi, ei militează pentru blocarea tuturor instrumentelor anti-corupţie adoptate cu greu, la presiunea Occidentului.

Şi de unde vor lua bani pentru măririle de salarii şi pensii pe care le promit. Şi dacă vor aplica criterii de integritate în selectarea candidaţilor cu care se vor prezenta la alegeri. Şi dacă vor fi aplicate, ce rol vor mai juca în partide toţi cei acuzaţi de corupţie. Şi de ce a fost nevoie să ceară condamnarea României în Parlamentul European în condiţiile în care o astfel de rezoluţie ar avea consecinţe grave asupra ţării, iar derapajele democratice din România, deşi existente, nu se compară ca şi gravitate cu cele din Ungaria. Şi dacă sunt dispuşi, în schimb, să condamne violenţele comise în urmă cu 22 de ani, în aceeaşi Piaţă a Universităţii, şi pentru care părintele spiritual al USL, Ion Iliescu, poartă o răspundere majoră.


Chiar şi Traian Băsescu are de câştigat.
Este mult mai uşor să se răţoiască la USL atunci când vine vorba de reforma în sănătate, reproşându-le, pe bună dreptate, că nici PSD, nici PNL, nici măcar nu au îndrăznit să se atingă de SISTEMUL de căpuşare a banilor din medicină, când s-au aflat la putere, decât să răspundă la altele, cu adevărat incomode, cum ar fi:

Cum a putut să-şi imagineze că va reuşi să securize un sprijin popular pentru o reformă atât de dificil de implementat şi care va lovi greu în interese financiare cifrate la miliarde de euro, pornind un război împotriva lui Raed Arafat, singurul om care are la activ o victorie instituţională majoră împotriva anchilozatului SISTEM medical românesc?

Cum a putut să-şi imagineze că va convinge o ţară care suferă şi plăteşte un preţ enorm pentru incompetenţa şi corupţia adminstraţiei medicale că îi vrea binele forţând demisia unuia dintre foarte puţinii profesionişti care, cu o tenacitate extraordinară, a pus la respect această administraţie? Care a reuşit să o determine în decursul a 20 de ani să îşi retragă tentaculele birocratice şi lacome din sistemul de urgenţă. Care a determinat deja o reformă, o mini revoluţie, într-un SISTEM care până acum a făcut KO toţi politicienii, specialiştii şi societatea civilă care au încercat să-l oblige să se schimbe, să devină responsabil şi să dea socoteală pentru birul pe care îl pune pe vieţile noastre.


Avea nevoie Traian Băsescu de un personaj pe care să-l demonizeze pentru a lansa dezbaterea pe tema proiectului în aşa fel încât să-şi asigure susţinerea populară? Dacă da, nu putea alege mai neinspirat decât a făcut-o. De ce nu a început prin a înfiera cu nume, prenume, sume şi stenograme armata de firme conduse din umbră de mari securişti care au sifonat miliarde de euro din 1990 încoace prin comerţul cu medicamente la preţuri umflate.

Sau nu ştie SRI şi implicit nici preşedintele, în detaliu, care sunt marile aspiratoare de bani din bugetul Sănătăţii? Nu ar fi fost ele ţinta perfectă pentru lansarea unui proiect care este implicit şi unul justiţiar atâta vreme cât una dintre cauzele majore ale crizei din Sănătate este şi furtul calificat? Bineînţeles că da. Motiv pentru care rechemarea târzie şi nesinceră a lui Raed Arafat este insuficientă. Pentru a demonstra bună credinţă este obligatoriu să ia în colimator adevărata mafie din Sănătate, indiferent de conexiunile ei în lumea pe care o cunoaşte foarte bine, a foştilor securişti. La "Ghici, ghicitoarea mea, care fost generalul DIE care a făcut peste un miliard de euro în ultimii 20 de ani din vânzarea de citostatice..." ne interesează să aflăm răspunsul.

A fost clar încă de anul trecut că alegerile din 2012 vor reduce semnificativ şansele de a mai construi ceva pe direcţiile prioritare de dezvoltare. Însă, protestele de până acum şi cele ce vor urma le împing spre zero. Pentru că politizarea lor le va goli de întrebări fundamentale - motivul este simplu, nici unul dintre partidele româneşti nu are răspunsuri convingătoare la ele şi cu atât mai puţin soluţii - şi le va direcţiona spre tipul de revendicări populiste la care activiştii sunt gata să răspundă prin promisiuni,
chiar şi fără acoperire.

Uşor, uşor, tot dialogul social va reintra în matca lui tradiţională, cu partide care nu vor face un efort sincer de a propulsa o nouă generaţie de politicieni, dar care în schimb se vor întrece în declaraţii demagogice, cu lideri sindicali care vor încerca să profite, ca în fiecare an electoral, prin obţinerea de creşteri salariale pentru cei ce îi reprezintă, chiar dacă asta înseamnă o îndatorare şi mai mare a ţării.

Cei ce vor avea de pierdut din eşecul coagulării unei mişcări de protest apolitice vom fi tot noi. Pentru că zarva acuzelor şi reproşurilor politice vor acoperi din nou vocile firave şi izolate care vor pune, fiecare din colţul ei, întrebările cu adevărat esenţiale ale României:
Cum continuă reforma statului? De unde găsim resurse financiare pentru a investi şi a ne dezvolta, în condiţiile în care împrumuturile sunt din ce în ce mai scumpe? Cum poate fi primenită rapid şi consistent clasa politică? Dar magistratura? Prin ce instrumente poate fi accelerată lupta anticorupţie? Care ar trebui să fie ţintele pe termen lung ale României? Suntem dispuşi să facem sacrificii în continuare pentru a ne alătura clubului european condus de Germania sau mai bine luăm o pauză, ne tragem sufletul şi mai vedem?
21 Ianuarie 2012
Revoluţia din ianuarie a înfrânt! Începe circul
de DAN CRISTIAN TURTURICA
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/revolutia-din-ianuarie-a-infrant-incepe-circul-250964.html

"...
tristul adevăr este că numărul celor ce ies în stradă pentru a sancţiona puterea pentru motive cât se poate de întemeiate scade pe zi ce trece. Iar ce rămâne în urma lor este un spaţiu public dominat, ca şi până acum, de apatie sau, şi mai rău, de manipularea politică menită să ne convingă că atâta timp cât schimbăm feţele puterii nu mai este nevoie să schimbăm şi metehnele ei şi că
aceiaşi activişti care au năruit ţara în trecut o vor salva în viitor ...."
Admin

UPDATE.
24 ianuarie 2012
=========
Se naște un nou partid politic. Află mai multe amănunte
================================================
Protestatarii din România și-au declarat intenția de a se constitui într-un partid. Organizația civică, ”Mișcarea Revoluționară pentru Popor” constituită la Constanța va propune, marți, transformarea într-un partid, potrivit unei conferințe de presă organizată, luni, în fața Prefecturii.

”Mișcarea Revoluționară pentru Popor”, reprezentată prin preşedintele Asociaţiei Haiducilor din România, Nicolae Mavrodin, şi fostul deputat Metin Cerchez, va propune la București decizia de a se transforma într-o formațiune politică, cu mențiunea că nu intenționează a se alia cu niciun alt partid.
"Deocamdată este o mişcare civică pentru că este născută în stradă, dacă oamenii din Piaţa Universităţii cu care ne vom consulta vor fi de acord, noi ne putem organiza ca partid politic, ar fi primul partid care ia naştere în stradă",
 a anunţat fostul deputat Metin Cerchez.

Reprezentanții ”Mișcării Revoluționarilor pentru Popor” au dezvăluit că "iniţiatorii proiectului sunt toţi liderii protestelor din ţară care, astăzi la ora 12.00, se vor întâlni la sediul din Bucureşti al Blocului Naţional al Revoluţionarilor.
”Noi reprezentăm vocea străzii, nu vrem şi nu facem alianţe cu nimeni, în stradă au ieşit doctori, ingineri, profesori, muncitori, tineri, studenţi, din rândul lor trebuie să iasă liderii, este nevoie de oameni noi. Sperăm să reuşim să propunem o alternativă pentru că poporul numai vrea PDL sau USL, este nevoie de oameni curaţi, trebuie gândit cu cap ce punem în locul guvernului Boc",
 a mai declarat Metin Cerchez.


Se pare ca "noul", asa-zis fenomen "Piata Universitatii - 2012",
cu ingrediente de ultima ora
(vechiul cpt. Lupoi inlocuit de un lt. Gheorghe & "Armata e cu noi!", in varianta Dogaru/scmd ),
===================================
are o REZOLVARE  ... tipic romaneasca:
"infiintarea unui nou partid"!
=====================
Admin

vineri, 20 ianuarie 2012

"Ieşi afară, javră ordinară!". Dar el, ... nu si nu ...!


Sunt multe de discutat cu privire la ce se intampla si cum evolueaza Noul Fenomen,
"Piata Universitatii - Editia 2012".
Cautati sa priviti mai adanc, interrelational lucrurile!
Cred ca stiu De ce tace, Presedintele Basescu!
Nu toate sunt, ce par a fi!

===============================
Liderul liberal Ludovic Orban a fost huiduit şi bruscat, joi seară, de unii dintre manifestanţii din Piaţa Universităţii, care i-au strigat "Ieşi afară, javră ordinară!".

Un grup de protestatari condus de liderul liberal Ludovic Orban a ajuns, joi seară, în Piaţa Universităţii.

Alţi protestatari l-au huiduit pe Orban şi l-au împins pe aceste spre un cordon de jandarmi.


"Ieşi afară, javră ordinară!", i-au strigat liberalului unii dintre manifestanţi.

Alţi protestatari strigau "Ce caută ăsta aici?".

Orban a părăsit, ulterior, zona Pieţei Universităţii.

Liderul liberal a mai fost huiduit în Piaţa Universităţii marţi seară.

Sursa:
Ziarul Financiar


Se merita sa punctam:
Incrancenarea unora, de a ramane mereu in prima linie!
Neobrazarea de a se crede de neânlocuit!
Haitele de praduitori ... adulmeca sange proaspat!
Lupii alfa, oricum nu mai sunt Ludovic, DD, Iri, Lis etc. etc.
Ehee ... dar cat de multi altii, inca avem, se cred ei!
Admin

luni, 16 ianuarie 2012

Revoluţia oamenilor cuminţi. Furia oamenilor răbdători.


Cei dintâi care au ieşit în stradă, au revenit şi vor mai fi sunt anonimii decenţi. Nu flămânzii, nu disperaţii, nu supăraţii cronic. În stradă îşi strigă furia oamenii răbdători. Cei tăcuţi şi modeşti, care au renunţat, în sfârşit, la egoismul rezistenţei pasive, solitare.


libertatea.ro - fotografia zilei

Sunt o forţă care nu se încadrează în tiparele ştiute la noi. Era firesc să se întâmple aşa. Pentru că scânteia - şi asta parcă începe să se uite - a fost un om decent, Raed Arafat, asociat cu două simboluri puternice (SMURD şi medicina de urgenţă). Chiar dacă acest moment a fost depăşit neaşteptat de tumultuos, spiritul rămâne şi cucereşte tot mai mult teritoriu.



Şi cei care au pâinea şi cuţitul puterii fie încearcă să ducă în micime tumultul, fie încearcă să trântească nişte cataplasme ineficiente peste o rană deschisă, căreia nu ştiu sau nu vor să-i aplice leacul potrivit. Emil Boc "1, 2, 3" vrea activarea unor comitete şi comisii, de a căror părere nu s-a ţinut cont niciodată. Cu atât mai puţin acum. Spune că înţelege "suferinţele, necazurile, nevoile". Lipsa sa maladivă de empatie îi dă o imunitate de invidiat la perceperea reală a suferinţelor, necazurilor, nevoilor. Nu are apăsări dureroase pe conştiinţă, care să-l îndemne să spună public că a greşit. El este fără de greşeală şi de neînlocuit. La fel ca şi colegii săi din guvern, o culme fiind cugetările pline de sine şi ifos ale titularului Externelor.

Cât despre dusul în micime al protestelor, acesta a îmbrăcat forma îndemnului: Protestaţi băieţi cât veţi vrea, doar fiţi cuminţi ! Ne place de voi! De fapt, este o întrecere în a ignora cine sunt cei care alcătuiesc grosul nemulţumiţilor, în a fi cât mai surd la lozincile antiguvernamentale, antiprezidenţiale. În a spera, încăpăţânat, că mişcările se vor slei, după cele trei zile, cât durează o minune.

Hiba este însă efectul în lanţ care se poate produce. Molipsirea de la revoluţia oamenilor cuminţi. Care poate duce, de exemplu, la supărarea în masă a oamenilor în uniforme. Poliţiştii deja cârcotesc şi chimia cu civilii ar putea fi explozivă.

Deseară însă, în alte seri poate, în pieţe se vor strânge tot oamenii răbdători. Furia lor este ca o ardere mocnită. Sunt ca sălciile care se îndoaie, dar nu se frâng. V-a atins vreodată o nuia de salcie? Doare rău.
Sursa:
(Material realizat de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro).

Cel mai bun material citit de mine!
Chintesenta Revoluţiei oamenilor cuminţi.
...............................
... efectul în lanţ care se poate produce ...
Molipsirea de la revoluţia oamenilor cuminţi!
...................
Doar ca ... din nefericire,
Poliţiştii deja cârcotesc şi "chimia" cu civilii ar putea fi explozivă!
Vom trai si vom vedea!
Admin

joi, 12 ianuarie 2012

Lovitura de gratie, data multor magistrati incompetenti, corupti, abuzivi! Felicitari Ministrului Justiţiei, D-lui Cătălin Predoiu!


Legea răspunderii magistraţilor, cea mai mare victorie a ministrului Justiţiei.

 Independenţa prost înţeleasă de unii magistraţi şi absenţa unor pedepse persuasive în cazul judecătorilor şi procurorilor care au derapat de la rolul lor a condus la promovarea şi adoptarea unor modificări legislative privind răspunderea magistraţilor, validate, miercuri, de Curtea Constituţională.

Cu unanimitate de voturi, judecătorii Curţii Constituţionale au decis că este constituţională hotărârea Plenului Senatului de adoptare a proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, referitor la răspunderea disciplinară a magistraţilor şi reorganizarea Inspecţiei Judiciare.


Astfel, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, obţine cea mai mare victorie, implicit în disputa sa cu lideri din sistemul judiciar.

Cătălin Predoiu afirma, la momentul adoptării modificărilor legilor 304 şi 317, că este nevoie de cenzură în privinţa derapajelor justiţiei şi de extinderea titularilor dreptului de acţiune în ceea ce priveşte iniţierea cercetării disciplinare a magistraţilor prin includerea ministrului Justiţiei, a procurorului general al României şi a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Până astăzi, doar Consiliul Superior al Magistraturii putea iniţia o astfel de acţiune.

Reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor profesionale ale magistraţilor susţineau că modificările Ministerului Justiţiei privind titularii acţiunilor disciplinare împotriva judecătorilor şi procurorilor încalcă principiul constituţional al separaţiei puterilor în stat. Concret, membri ai Executivului - ministrul Justiţiei şi procurorul general al României - s-ar amesteca în treburile justiţiei.

Cătălin Predoiu arăta că extinderea sferei titularilor de acţiune disciplinară şi la ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi la procurorul general al României este cel mai controversat punct din acestă lege, contestatarii susţinând că acesta ar încălca independenţa magistraţilor şi ar fi un amestec al politicului în justiţie.

Demnitarul a subliniat că ceea ce poate iniţia ministrul Justiţiei în privinţa cercetării disciplinare se desăvârşeşte în secţiile CSM, "de către sistemul judiciar însuşi". "Nu există niciun fel de amestec în ceea ce priveşte modul în care se rezolvă aceste sesizări",
a spus el.

"În acest moment nu există o răspundere eficientă şi aceasta produce derapaje şi trebuie să puneţi capăt acestui lucru. O puteţi face prin acest proiect într-un mod care prezervă separaţia puterilor, care asigură în continuare ultimul cuvânt justiţiei asupra oricărei cercetări disciplinare", le-a spus, în decembrie, Cătălin Predoiu senatorilor.

Ministrul Justiţiei a făcut apel la senatori ca, atunci când votează, să uite pentru o clipă de culoarea politică pe care o poartă. "Statul nu funcţionează dacă nu există o răspundere reală pentru fiecare dintre puteri. Guvernul este cenzurat de către Parlament. Actele Guvernului sunt cenzurate de către justiţie. Actele Parlamentului sunt cenzurate de către justiţie. Cine cenzurează derapajele justiţiei?", a întrebat acesta.

Pe de altă parte, Predoiu a menţionat că este falsă afirmaţia că magistraţii nu îşi doresc legea. "Fals. Unii dintre liderii lor nu doresc legea", a punctat el.

În argumentaţia sa, Cătălin Predoiu a dat, printre altele, exemplul bătrânului Octavian Dumitrescu, care a fost trimis să doarmă în pădure săptămâni pentru că în mod abuziv a fost deposedat de casa în care locuia şi asupra căreia avea drepturi, "dovedindu-se ulterior că este o eroare judiciară".
"Nimeni nu a răspuns", a precizat ministrul Justiţiei.

De asemenea, Cătălin Predoiu a menţionat "Cazul Tyssen" - "un dosar care stă în instanţe de 30 de ani şi pune probleme inclusiv sub aspectul credibilităţii României ca stat în raport cu partenerii externi, publici şi privaţi" (în acest caz CSM a constatat durata excesivă a cauzei, prin gestionarea defectuoasă a acesteia pe parcursul a 27 de ani şi a dispus sesizarea Serviciului de inspecţie judiciară pentru judecători pentru a analiza săvârşirea unor posibile abateri disciplinare în instrumentarea cauzei referitoare la dispoziţiile care reglementează repartizarea aleatorie a cauzelor, soluţionarea cu celeritate a cauzelor şi nerespectarea normelor de procedură-n.r.).

Predoiu a invocat, pe de altă parte, sutele de memorii pe care ministerul le primeşte anual şi care primesc ca răspuns faptul că ministrul Justiţiei nu poate declanşa nici un mecanism care să verifice dacă în aceste cazuri există sau nu o eroare judiciară.

Pe de altă parte, el a subliniat că ministrul Justiţiei va putea declanşa o cercetare disciplinară, dar că acesta va fi judecată mai departe de secţiile CSM (secţia pentru judecători, respectiv cea pentru procurori).

Cătălin Predoiu menţiona, de asemenea, o scrisoare primită în urmă cu câteva zile de la Comisia Europeană, de la secretarul general al Comisiei care coordonează Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi în care se arată că "un sistem efectiv şi robust al Inspecţiei Judiciare şi al disciplinei în sistemul judiciar va fi cheia care arată că se abordează cu adevărat problema integrităţii în sistemul judiciar".

Senatul a adoptat, cu 75 voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi şase abţineri, proiectul de lege care extinde sfera abaterilor disciplinare în cazul judecătorilor şi procurorilor şi înfiinţează Inspecţia Judiciară ca personalitate juridică.

Proiectul de lege extinde sfera abaterilor disciplinare în cazul magistraţilor, inclusiv prin introducerea sancţiunii disciplinare a suspendării din funcţie pe o perioadă de până la şase luni.
Proiectul înfiinţează Inspecţia Judiciară ca structură cu personalitate juridică în cadrul CSM.
Senatul este Cameră decizională. Proiectul fusese respins de Camera Deputaţilor.

Prin proiectul de lege, promovat de Guvern, se înfiinţează Inspecţia Judiciară, ca structură cu personalitate juridică în cadrul CSM. Inspecţia Judiciară ar urma să acţioneze independent şi se va ocupa cu analiza, verificarea şi controlul magistraţilor. Inspecţia Judiciară urmează să fie condusă de un inspector şef, ordonator principal de credite, numit de plenul CSM pe un mandat de trei ani, cu posibilitatea unei singure înnoiri, în urma unui concurs organizat de CSM.


Abaterile disciplinare definite de lege sunt: manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale, încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, atitudinile ireverenţioase în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, personalul instanţei, inspectori judiciari, avocaţi, experţi sau martori.

De asemenea, constituie abateri disciplinare desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu, refuzul nejustificat de a primi la dosar cererile, concluziile sau actele depuse de părţi, nerespectarea de către procuror a dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privind soluţionarea cu celeritate a cauzelor, nerespectarea secretului deliberării şi al altor informaţii de aceeaşi natură.

Absenţele nemotivate de la serviciu, imixtiunea în activitatea unui alt judecător sau procuror, folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, participarea directă sau prin persoane interpuse la jocurile de tip piramidal, jocuri de noroc sau sisteme de investiţii pentru care nu este asigurată transparenţa fondurilor
sunt şi ele considerate abateri disciplinare.

De asemenea, nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale ori a deciziilor ICCJ, precum şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă constituie abateri disciplinare. Reaua-credinţă există, potrivit proiectului de lege, atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material sau procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.

Grava neglijenţă există, potrivit proiectului de lege, atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material şi procesual.


Sancţiuniile disciplinare care se pot aplica judecătorilor şi procurorilor, proporţional cu gravitatea abaterilor, sunt: avertismentul, diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu până la 20 la sută pe o perioadă de până la şase luni, mutarea disciplinară pentru o perioadă de până la un an, suspendarea din funcţie pentru o perioadă de până la şase luni şi excluderea din magistratură.

Acţiunile disciplinare în cazul abaterilor săvârşite de un judecător se exercită de Inspecţia Judiciară prin inspectorul judiciar, de ministrul Justiţiei sau de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acţiunile disciplinare în cazul abaterilor săvârşite de procurori se exercită de Inspecţia Judiciară prin inspectorul judiciar, de ministrul Justiţiei sau procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ.

Sunt introduse, de asemenea, noţiunile de exercitare a funcţiei cu gravă neglijenţă ori rea-credinţă, precum şi existenţa condiţiei "bunei reputaţii" ca o cerinţă de acces şi menţinere în funcţie.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că legea astfel adoptată are prevederi care aduc atingere independenţei judecătorului, atât din perspectiva controlului asupra fondului hotărârilor judecătoreşti, cât şi în ceea ce priveşte reanalizarea unor hotărâri definitive şi irevocabile, precum şi implicarea Executivului în declanşarea acţiunii disciplinare împotriva judecătorilor şi procurorilor.

Până în prezent, nicio acţiune de regres exercitată de stat împotriva magistratului care, în exerciţiul funcţiunii sale judiciare a cauzat eroarea judiciară, nu s-a materializat în practică din 2004 (când au intrat legile magistraţilor în vigoare).

Până miercuri, în România magistraţii erau printre puţinii care nu răspundeau pentru erori comise.

(Material realizat de Departamentul Social, social@mediafax.ro)
--------------------------------------------------------------------------------


O Lege vadit necesara!
Au trebuit 22 de ani, pentru a infrange cerbicia unora!
De reparatii, de tot raul facut, nici macar o vorba!
Cu toate imperfectiunile, este o mare victorie!
Felicitari senatorilor, care au votat Legea!
Felicitari Ministrului Justiţiei,
D-lui Cătălin Predoiu!
Admin

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri