Google Translate

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Hai sa pariem cu Striblea! Astfel, se va vedea cine a scos din România 4 miliarde de euro. ... E pariul meu că acesta va fi scandalul anului.


De câţi şmecheri e nevoie pentru un incendiu.

| Cătălin Striblea | RTV.net.

După ziua de ieri, previziunile au devenit un pic mai clare. România e la limită cu banii, ba chiar a depăşit plapuma pe care o are. O să sufere toată lumea, de la angajaţi la stat la angajaţi de companii private şi la patroni de companii. S-ar putea să asistăm la o premieră.

Eu cred că or să sufere şi nişte şmecheri. şi din fiecare tabara politica. E singura şansă pe care o are Ponta să-şi ducă mandatul până la capăt.

Măsurile pe care le-a pregătit premierul sunt de austeritate, chiar dacă preferă să le numească altfel. Doar că sunt rafinate şi mai deştepte. Vor pleca salariaţi de la stat, dar Victor Ponta nu va da niciodată un număr. Va fi responsabilitatea miniştrilor să-şi aşeze instituţiile cu câţi oameni au nevoie şi răspunderea va fi tot a lor.

La fel vor pleca oameni din companiile de stat. Iar cei cu venituri mari, vor plăti pentru prostiile făcute, daca  au fost comise.

Vor fi tăiate venituri, nu salarii de bugetari. O să vedem o grilă unică de salarizare ceva mai competentă. O măsură care o să genereze mari strigăte, mai ales în zona unor oameni cu influenţă în sistemul românesc. De exemplu, generalii de la MAI.

Taxele locale se vor mări în multe dintre oraşele secătuite de resurse. Patronii s-ar putea bucura de un nou impozit forfetar. Experienţa Pogea-Niţă de acum trei  ani  i-a „bucurat” pe toţi; Mircea Coşea spunea joi seară la Ultima Oră că prevede apariţia unor taxe şi impozite noi imediat după jumătatea lui 2013.  Noua taxă auto îi va umple de nervi pe toţi românii care vor să vândă o maşină. Iar patronii se vor înfuria când salariul minim va creşte pe spinarea lor.

Încetul cu încetul, diverse zone din societate vor lua foc. Iar focul ăsta trebuie stins cu ceva sau cineva. De data asta, soluţia la îndemână vor fi şmecherii politici sau de alt soi.

Prim-ministrul a anunţat câteva lucruri care vor înfierbânta spiritele, dar vor mai linişti populaţia.
Primul sânge vărsat e în Parlament unde s-au tăiat din drepturi deputaţilor şi senatorilor. Deocamdată, de acolo s-au auzit mârâieli doar, iar hapul a fost înghiţit.

În săptămânile următoare o să vedem o listă a chiriaşilor RAAPPS, să ştie poporul cui a dat casă din banii săi. Prezent joi, la Ultima Oră, Victor Ponta a şi spus că e necesară o presiune publică în acest sens. Şi că poliţiştii lui Stroe îi vor evacua, dacă aceştia nu pleacă de bună voie. Staţi să vedeţi glume cu evacuarea lui Mircea Geoană din casa de la stat.

O altă listă despre care se vorbeşte pe culoarele Guvernului e cea de la Fondul Proprietatea. Astfel, se va vedea cine a scos din România 4 miliarde de euro. Culmea, mulţi bani sunt traşi de firme şi persoane din România, cu cele mai înalte conexiuni în fosta guvernarea.
E pariul meu că acesta va fi scandalul anului.

Nu în ultimul rând Victor Ponta şi-a arătat colţii şmecherilor cu contracte la stat, spunând că primul lucru pe care îl va face în caz de criză bugetară e să taie de la investiţii. Stai să vezi plânsete acolo, mai ales când de la ministere vor pleca în presă nişte contracte deştepte.


În fine, mai e şi  şmecherul cel mare al cărui sânge, odată vărsat, va linişti multe spirite. Dar asta e cea mai mare carte şi nu va fi jucată decât la urmă.

În orice caz,  Victor Ponta are la îndemână o gamă extinsă de şmecheri din toate zonele cu care să stingă orice foc va aprinde în perioada viitoare. Cum se va tăia ceva, va pica şi un şmecher. E o singură problemă. La un moment dat, în arenă, romanii băgau şi ceva pâine pe lângă sânge. Bine ar fi să ajungem să o vedem.

 
==============================================
====================================
=======================

31 de comentarii:

  1. Buna dimineaata!
    Aseara,la stingere, ma gandeam cum ne va umple azi spatiul Tov. PMT cu disparitia bunurilor proprii din ferma proprie si cu bombanelile babei proprii.Iata insa ca Don Vasile ne-a bagat o tema mult mai fierbinte care sa ne tina in priza la sfarsit de saptamana.Chiar asa, cine are curaj sa parieze?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pensionarii militari fac jaf la bugetul de medicamente. "Cineva a plecat cu pastile de 18 milioane". Militarii si politistii in rezerva epuizeaza fondurile pentru retete gratuite in cateva ore. O singura persoana pleaca incarcata cu doctorii de cateva milioane. Pentru ca "au servit patria", pensionarii militari beneficiaza de gratuitate la medicamente. Farmacistii spun ca sunt si multe persoane sanatoase care profita de aceste privilegii. Spre deosebire de alti bugetari, pensionarii din Ministerul Apararii si cel de Interne au dreptul la retete gratuite, ce pot fi ridicate doar din anumite farmacii. Bataia pe medicamente e insa atat de mare ca fondurile se termina in cateva ore, iar farmacistii se crucesc cand vad ce "mana larga" sunt doctorii. In tot acest timp, datoriile statului la medicamente ajung la 1 miliard de euro, iar bolnavii cu suferinte grave se plang ca nu-si gasesc tratamentul. Pensionarii din MApN au fost primii care au beneficiat de retete gratuite. Ulterior, aceste privilegii, care se regasesc in statutul cadrelor, au fost extinse si la cei de la Interne. "Casa OPSNAJ acopera 50% sau 90% din costul medicamentelor compensate (asemeni CNAS), iar restul de pana la 100% e asigurat din fondurile de resort, in limita plafonului", spune Ioana Dumitrescu, directorul Casei OPSNAJ. Retetele cu regim special se pot elibera doar din farmaciile ce tin de policlincile si spitalele militare sau ale MAI, precum si din cele care au contract cu ministerele, informeaza EVZ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. <..."Spre deosebire de alti bugetari, pensionarii din Ministerul Apararii si cel de Interne au dreptul la retete gratuite, ce pot fi ridicate doar din anumite farmacii"...
      "Cineva a plecat cu pastile de 18 milioane"..."Retetele cu regim special se pot elibera doar din farmaciile ce tin de policlincile si spitalele militare sau ale MAI, precum si din cele care au contract cu ministerele"..."Militarii si politistii in rezerva epuizeaza fondurile pentru retete gratuite in cateva ore"...>
      -------------------------------------
      Deci din toata aceasta "varza" nu se poate trage decit concluzia ca, Evenimentul Noptii Mintii e o gazeta de kkt. "Gaina cu 3 picioare", "Gaina care a nascut pui vii"...Cezare de protzap sa ne tzii!

      Ștergere
    2. Am citit , articolul intreg aici : http://www.evz.ro/detalii/stiri/pensionarii-militari-fac-jaf-la-bugetul-de-medicamente-1018983.html , poate mai tineti minte articolele despre militari de acum 2 si 3 ani , vom intelege mai multe !

      Ștergere
    3. Ha,ha,ha....
      Propaganda pdl-isto portocalie, nu doarme!
      Si ce se gandira ei? Ia sa bage un text "durere"!
      Buey, voi si acolitii vostrii+Dogy, ati facut ca pensionarii militari sa fie perceputi asa, si chiar mai rau. Zi de zi, seara de seara, noapte de noapte, fluturand cupoanele de pensie prin studiourile tv-urilor, ati mancat kk-at cu lopata impotriva "imaginii" acestora, intereselor prezente si viitoare! Vai mama voastra de turbati si prosti gramada!

      Ștergere
    4. MAAARE DREPTATE AI ! Macar daca ar fi aparut ,,personalitati"militare ! Au venit toa plotonier cu toa general de mana si pe juma adormit....si dai si lupta .....

      Ștergere
  3. PMT este out ! L-a redus maimuca la O !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim11 ianuarie 2013, 15:18
      ''Daca esti prost nu-i rusine sa recunosti ..frumos ! Citeste si intelege ce ai spus mai sus ! Eventual intreaba un ..prieten ! Cum sa nu fie bani de salarii? Nu vezi acolo 10 miliarde....Grobianule ?!! Sniper one " DESPRE ASTA ERA VORBA...hi..hi..hi!!

      Ștergere
  4. La bloaga maimutei de cetzarush aparu :

    "Anonim12 ianuarie 2013, 11:59
    Uai ... ce de lume te baga in seama !!!!
    Se-ndeasa toti sa-si spuna parerea despre ceea ce spune CTP ... Dar tu , jigodie , ce spui ? "

    Hai sa vedem cind sterge , jigodia , acest comentariu !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine, Cezar jigodie? Nu, MaiMukul nu poate fi decit penis captivus!

      Ștergere
    2. Pe dracu' "captivus"!N-are cum, o are prea moale.hi,hi!

      Ștergere
    3. Buey , Czar m-a sunat pe UUS cu salturi in frecventa(habar nu aveti ce-s alea popandailor!)si mi-a comunicat ca, pentru o muye va da ..doar CALUL ! Pe DC cica-l ,,lucreaza" personal cu Ea indoita!! Sniper one

      Ștergere
    4. La serviciile ..CALULUI prioritate au ..CRAPATURILE!!

      Ștergere
  5. Aveati un prost pe aici care vorbea singur ..toata ziua ! Si-a dat demisia?

    RăspundețiȘtergere
  6. Trofin says:
    Ianuarie 12, 2013 at 2:07 pm
    Daca am plecat de la premize gresite , este greseala mea. Dar nu prea cred . Chit ca am fost militari , tot unui sistem de legi nationale ne supunem , fiindca suntem cetateni ai aceleiasi tari in care mai sunt si alti pensionari ,numeric mult mai multi decat noi. Si Decretul 214/1977 si Legea 164/2001 raspundeau unor principii in baza carora au fost elaborate legile corespunzatoare pentru pensiile din mediul nemilitar. Este greu de conceput o lege care sa fie rupta de contextul legii generale a pensiilor. Daca dispuneti de un asemenea proiect , as fi foarte bucuros sa-l cunosc.
    NESATUII au inceput sa-l muste de cour si pe TROFIN ! Ai dreak nu s-au saturat ca 3 ani l-au muscat de cour pe Czar,de a mai ramas omul dor cu doua buculite mici si tari ,,a la Shakira"/Observatorul -federal

    RăspundețiȘtergere
  7. Buei Cezare, buei maimuco, ce faceti acolo la TM, omoriti taximetristii? Huooo cremenalilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne fereste ! Vorbim dupa ce aflam cine-i vinovat!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stati cu ochii pe BRD. Acolo se va sparge prima buba.
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  10. Va fi gaura sau ..crapatura??!!Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  11. DACA MILITARII VOR CA USL SA LE ASCULTE DOLEANTELE TREBUIE SA LE DEA CEVA IN SCHIMB.

    TINAND CONT DE SITUATIA CREATA,CEL MAI BINE AR FII,CA CEI 30 DE MII DE MILITARI CU PENSII TAIATE(DOAR CEI CU PENSII TAIATE) SA INTRE IN SISTEMUL DE PENSII A JUDECATORILOR(EXACT CA CEL DIN 2001 A PENSIONARILOR MILITARI).
    CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT SI CU UN LEU RAMAN CUM SUNT,CEI CARE VOR IESII LA PENSIE IN VIITOR(ACTUALI ACTIVI),RAMAN TOT PE SISTEMUL DE PENSII PROPUS DE IZMANAR.
    ASA,TOTI AR FII MULTUMITI,POLITICIENI,DEOARECE POT ORICAND SA IMPARTA LA 30 DE ANI(CUM II NORMAL SI CUM AR TREBUI SA INCEAPA DE LA 1 IUNIE 2013 SA SE CALCULEZE) SI SA FACA ECONOMII MARI,CEI A CAROR PENSII AU CRESCUT(NU AU MAI SCOS UN CUVANT,POATE DOAR CATIVA SA URLE CA LOR LE CONVINE SA FIE IN SISTEMUL UNIC DE PENSII,IN REST PAUZA) DEOARECE VAZAND CA AU RENUNTAT LA JUDECATA INSEAMNA CA LE CONVINE SITUTATIA SI ISI ASUMA RISCU DE IMPARTIRE LA 30 DE ANI,ACTIVII, DEOARECE AU TACUT MALC CAND S-A DISCUTAT DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE IN LOC SA VINA CU TANCU PESTE EI CA IN SERBIA CAND S-A DISCUTAT DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE SI MAI ALES CEI 30 DE MII DE MILITARI ADEVARATI CARE AU AVUT PENSII SUB 3000 DE LEI SI AU INTRAT IN ARMATA DE LA 14 ANI IN PROPROTIE DE 90%(DIN CEI 30 DE MII CU PENSII TAIATE),POT FII SUPER MULTUMITI,DEOARECE SUNT INTEGRATI IN SISTEMUL DE PENSII AL JUDECATORILOR(DECI S-A REVENIT LA NORMAL).
    EU NU VREAU SA MAI AIBA PENSII LA FEL CA PE LEGEA DIN 2001,JEGOSII AIA CARE AU TACUT SI CULMEA,AU MAI SI SPUS CA II BUN SISTEMUL(NOAPTEA MINTII,CAT DE JEGOS SI BOLNAV PSIHIC SA FII SA SPUI CA UN SISTEM DE PENSII SPECIALE II MAI RAU DECAT SISTEMUL DE PENSII CIVIL).
    CEI 30 DE MII DE MILITARI ADEVARATI SA FIE ULTIMII(CA GENERATIE) DIN ROMANIA CARE BENEFICIAZA DE PENSII SPECIALE(MA REFER LA PERSOANELE DIN APARARE,PROSTITUATELE DIN JUSTITIE VOR FURA PE RUPTE SI SISTEMUL DE PENSII DE LA MILITARI DAPAI PE ROMANI)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moammmm....
      Ce prost gramada mai poti fi, nenicule!!!!
      Buey, prost, prost cu patima!
      Faci dreak armata de ras!

      Ștergere
    2. Intra tu in sistemul de pensii al judecatorilor si te urmam si noi dar mai intii de toate invata ceva despre literele mici.

      Ștergere
  12. Buna dimineata!
    SA NU SPUI NICIODATA CE GRAD AI AVUT!! STIM CU TOTII DE CE.
    DACA ITI VAD ASTIA POSTAREA DESFIINTEZA ARMATA+POLITIA.E MAI INTUNERIC IN CAPATANA DUMITALE DECAT IN GAURA CURULUI UNUI NEGRU.
    Gradul de soldat e mult prea mare pt tine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna dimineata, apevistilor!
    Tov. PMT- unde mama dreak umbli de ne-ai lasat pe mana lui Curdeleu-betivul-din-Bartolomeu?Nu vezi ce prapad a facut p-aci?Cu tontii o luara la goana.Acu mai prinde-i de poti, nici cu arcanul nu vei reusi.Fi-ti-ar mosia de ras, dreptate are baba cu tine!Mosier inchipuit, apevistul pulii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  15. Neatza Buna la ZOO + 9!
    Cezare tataie, nu uita de oua, ca de le freci bine, o sa te servesc cu o tzuica buna, facuta de mine din drojdia de pe koaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tov col STAHANOVIST ...stiuletele pana ajunge ca rosia..la forma si culoare

      Ștergere
  16. Salutari la toti chiriasii si pacientii ZOO & 9! Buei, cred ca din cauza piclei, PMT a incurcat drumurile. In loc sa ajunga la Focsani, a ajuns la Moscova.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri