Google Translate

luni, 7 ianuarie 2013

La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul


Sfantul Ioan Botezatorul.
In fiecare an, pe 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care il cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan

Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare celor vestite de ingerul Gavriil, Zaharia va ramane mut pana la punerea numelui fiului sau.

Cum ajunge sa-L cunoasca Sfantul Ioan Botezatorul pe Hristos?

Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezatorul a saltat in pantecele maicii sale, in momentul in care Elisabeta se intalneste cu Fecioara Maria atunci cand aceasta Il purta in pantece pe Domnul. Desi a saltat in pantece, Ioan afirma ca "nu-L stia pe Domnul” (Ioan 1, 31). Aceasta marturisire a lui Ioan este adevarata, caci el nu putea cunoaste din proprie experienta ca Cel purtat in pantecele Mariei este Fiul lui Dumnezeu. Parintele Dumitru Staniloae, comentand acest episod, spune ca Ioan "a simtit venind din Acela o lumina, sau de la Duhul Sfant din El, care l-a facut sa salte de bucurie. Sunt cunostinte care apar in noi in chip tainic, fara niciun efort al nostru de a le castiga”.

Raspunsul la intrebarea "Cum ajunge sa-L cunoasca Sfantul Ioan Botezatorul pe Hristos?", il gasim la Evanghelistul Ioan (In 1, 34), care reda marturia Botezatorului: "Cel ce m-a trimis pe mine sa botez cu apa, Acela mi-a spus: Peste care vei vedea Duhul pogorandu-Se si ramanand peste El, Acesta este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant. Si am vazut si marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu" (In 1, 33-34). Parintele Dumitru Staniloae, talcuieste acest eveniment astfel: "Dumnezeu il poate face pe om sa auda in forma omeneasca ceea ce vrea El sa-i spuna, si sa vada in forma in care vad ochii omenesti vointa Sa dintr-un anumit moment. Ioan a fost proroc cand Dumnezeu i-a spus cum va cunoaste pe Fiul Sau intrupat, si a fost apostol cand a vazut pe Duhul Sfant pogorat peste Hristos si a auzit glasul Tatalui cu privire la El. Cum putea vorbi omeneste Fiul lui Dumnezeu intrupat, asa si Tatal Lui a putut "vorbi" sau face pe Ioan sa-L auda vorbind. Se arata si in aceasta ca omul este dupa chipul lui Dumnezeu".

Misiunea Sfantului Ioan Botezatorul

Sfantul Ioan Botezatorul a inceput sa predice in al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii (Luca 3, 1-2). El a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia si de a-L descoperi pe Acesta si a-L face cunoscut lui Israel. Mesajul principal pe care el il transmitea era: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!".

Ioan Botezatorul model al smereniei

In conditiile in care, omul cazut in pacat nu mai doreste sa se afirme decat pe sine, se vrea atotputernic si suveran peste tot si toate, Sfantul Ioan Botezatorul, cel care L-a botezat pe Hristos, afirma despre sine: "Nu sunt vrednic, ca plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintei” (In 1, 27). Desi afirma de doua ori: "Iata Mielul lui Dumnezeu: Cel ce ridica pacatul lumii”, iar dupa botezul Domnului in Iordan: "Am vazut Duhul coborandu-Se din cer ca un porumbel si a ramas peste El", marturiseste: "Eu trebuie sa ma micsorez, iar El trebuie sa creasca." Pare nefiresc ca un om sa doreasca sa se micsoreze, cu scopul ca aproapele sau sa sporeasca. Firesc ii este omului cazut din har, sa doreasca a creste si a se imbogati pe seama si in dauna celorlalti. Semenii trebuie sa existe pentru un om cazut in pacat, doar sa-l admire si sa-i slujeasca.

Ioan Botezatorul ne poate fi tuturor indreptar spre a birui mandria. Trebuie sa retinem ca avem capacitatea de a iesi din noi si a ne jertfi pentru aproapele nostru.

Intelesul duhovnicesc al imbracamintei si hranei Sfantului Ioan Boteazatorul

Din Evanghelia dupa Marcu, aflam ca Sfantul Ioan Botezatorul era imbracat in haina din par de camila, incins cu o curea de piele si ca se hranea cu lacuste si miere salbatica.
Camila poate simboliza atat curatia, cat si necuratia. Daca in Vechiul Testament ea putea fi privita ca un animal curat pentru ca era rumegator, ea putea fi vazuta si ca necurata, daca tinem seama ca avea copita despicata. Daca ramanem la prima semnificatie, cea de animal curat, camila simbolizeaza poporul ales, in timp ce necuratia prefigura neamurile pagane.

Faptul ca Ioan purta o haina din par de camila, semnifica chemarea evreilor si a paganilor la Hristos.
Cureaua, provenita de la un animal mort, semnifica prin incingerea cu ea, omorarea patimilor.

Cat priveste hrana sa, trebuie sa stim ca albinele si lacustele erau considerate a fi curate in Vechiul Testament, semn ca Ioan se hranea doar cu cele placute Domnului.

Moartea Sfantului Ioan Botezatorul

Din Evanghelie cunoastem ca Irod, la un ospat prilejuit de sarbatorirea zilei de nastere, a taiat capul Sfantului Ioan Botezatorul, la cererea Irodiadei. In acea vreme, Sfantul Ioan era intemnitat in castelul lui Irod de la Maherus. Ioan il mustrase pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era sotia fratelui sau. In ura ei de moarte, Irodiada a sfatuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase si placuse oaspetilor si indeosebi lui Irod, sa ceara de la acesta capul Botezatorului ca rasplata.

Sarbatorile inchinate Sfantului Ioan Botezatorul

Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui (23 septembrie), nasterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), taierea capului (29 august), prima si a doua aflare a capului lui (24 februarie) si a treia aflare a capului sau (25 mai).

La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul.
Autor:
Adrian Cocosila
==================================
=======================


Aproape doua milioane de romani care poarta numele Sfantului Ioan sau derivate ale acestuia isi sarbatoresc ziua onomastica luni, 7 ianuarie, de Soborul Sf. Proroc Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului. 

 
Potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, citate de Agerpres, 1.957.468 de cetateni romani, dintre care 1.429.887 barbati si 527.581 femei,
poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul.

Din totalul romancelor, 369.219 se numesc Ioana, 140.333 - Ionela, 11.323 - Nela, iar 6.706 - Ionelia.

Majoritatea barbatilor se numesc Ioan - 521.561, Ion - 418.448, Ionut - 317.270, Ionel - 146.035, Nelu - 21.847 sau Ionica - 4.726. 
 
LA MULTI ANI!
Admin

 
Ia aminte, neamule!
Cine detine informatia, nu are dureri de cap!
=========================================
 
CFR Călători închide mai multe agenţii de voiaj.
Localităţile în care serviciile nu vor mai fi disponibile.
 
CFR Călători va închide, joi, agenţiile de voiaj din 11 oraşe şi le va înlocui cu birouri de voiaj, în incinta staţiilor de cale ferată, iar alte trei unităţi vor fi închise definitiv.
 
CFR Călători va opri activitatea agenţiilor de voiaj CFR din Drobeta-Turnu Severin, Deva, Petroşani, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureş, Galaţi, Buzău, Brăila, Focşani şi Constanţa, înfiinţând în schimb birouri de voiaj, aflate în incinta staţiilor de cale ferată din oraşele respective.
 
Agenţiile din Alexandria, Bistriţa şi Zalău vor fi însă închise definitiv.
 
"CFR Călători îşi propune ca prin aceste modificări activitatea desfăşurată în cadrul birourilor Voiaj să aducă mai aproape de pasageri informaţia de care au nevoie şi cele mai prompte variante de călătorie în ţară şi în străinătate, deoarece o gară reprezintă poarta de intrare spre destinaţia dorită", se arată într-un comunicat al companiei.

 
Agenţiile de voiaj care vor fi menţinute în actualele locaţii sunt Bucureşti nr. 1, Berceni, Titan, Craiova, Târgu Jiu, Piteşti, Caracal, Timişoara, Caransebeş, Reşiţa, Arad, Hunedoara, Cluj, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Piatra Neamţ, Suceava şi Bacău.
 

54 de comentarii:

  1. Buna dimineata si LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Neatza Buna la ZOO + 9! Czare sa ne scarchini pi oaua! Amindoua!
    ------------------------------------------------------

    LA MULTI ANI tuturor celor ce poarta numele/prenumele de ION!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa sugi.........Nuuuu astazi nu o primesti!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mei asta de la 10:13 zis si muci pe piept ia un ALUPIGUS de dimineata ca azi sa nu ai greata!

      Ștergere
  4. Buna dimineata stimati pacienti si dragi...animale!

    La multi ani celor ce-si sarbatoresc onomastica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buei, pe unde-o umbla penguinu nostru de Tibuca? L-or fi halit Corbii Mari, ori i-o fi facut baba feliushagul si l-o fi bagat in borcanul cu gogonele?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buei putarailor !
    La multi ani si multa muie !

    Gata cu debandada ! La munca frate !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ia-n sa vad ce pula mea ati facut dou zile p'aciulea !

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai de capul vostru !
    Uai, numa atata puteti !
    Tri consoane-alaturate, ca neandertalienii timpurii ? Ngz, nv-ng gh !
    De pula voastra, apevistii pulei !
    Nici de-o muie nu sunteti in stare s-o puneti !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ia, sa ma pun intai la punct cu ce zice presa !
    Stati p'aciulea, ca azi sigur se pune de-o biuza !

    RăspundețiȘtergere
  10. Uai, Roby Borta Horvy amerikanu’, n-o crapat buey, cand o venit valu !
    Eo ziceam ca l-o rapit ceva Mossad sau Stasi, oamenii aia rai, da’ nu-i adevarat !

    Eote, emite pe infomondo militar tocma din SU ale A, de la niu iorc !
    ======================================
    “ROBERT HORVATH SUA says:
    Ianuarie 6, 2013 at 1:03 am
    Va doresc un an bun si mult succes.
    Va cer permisiunea de a posta o informatie importanta . Ea poate avea
    repercusiuni politice importante. Va multumesc anticipat.
    http://devanewyork.blogspot.com/
    BOMBA BOMBELOR : UN WATERGATE ROMANESC !
    FBI PE URMELE LUI DAN VOICULESCU ! DESCHIDERE UNUI CAZIER
    DE CATRE POLITIA METROPOLITANA NEW YORK !”
    ================================
    Uai, ce dor mi-o fo de scenariile lui…cu banditi si bagabonti, care sapa la temelia pacii mondiale !

    RăspundețiȘtergere
  11. Uai, ce ma doare capul !
    De-o ora, de cand am venit, tot rod la curechi si beau moare cu borcanu' !
    Dea dreaq ! Am tras o ragaiala de s-o'mbetat cainele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sa nu mai vad un an de zile carnati, piftie, tochituri si vin ! Si tot ce inseamna porc !

      Sa fac infract miocardanic, dreaq, de la cat am dansat ! O perioada, ca dupa aia cica numa m-am scalambait ca un mosneag tampit !
      Asa zice baba, da eo nu cred ca am facut asa ceva !

      Ștergere
    2. Buey, mananci ca spartu, bey ca prostu, iar acu te mai si vaeti!

      Ștergere
    3. Uai, nu mult, da nu-s invatat !
      N-am antrenament !

      Uai ce ma doare dibla, da nu ma las !
      Noroc cu dansu', de m-o tinut in viata !

      Hop si hop si hop-hop-hop ! Sau cum pula mea era pinguinu' ala !

      Ștergere
  12. Buey acestia !

    A INNEBUNIT LUPUL, frate !
    Prazarii ot Craiova or s-or lovit la cap, rau de tot, or o tin tot dintr-un zaibar in altul, fara de sfarsit !

    Doamne feri !
    Bine ca sunt doar fro 2-3 handicapati care citesc stupizeniile lor !
    Iata cateva extrase din “gandirea politico-ideologico-sindicalo-militarista” a Naomului ot Craiova:


    “luni, 7 ianuarie 2013

    Gânduri de început de AN NOU,

    „Cei mai sceptici şi neîncrezători dintre noi cât şi cei care au împărtăşit alte convingeri, sunt astăzi nevoiţi să recunoască că ideea sprijinirii alianţei USL născută la Craiova „
    ================

    Buey cucos, sigur s-o nascut ideea asta la Craiova ? Ca Dogy si ai lui, hotii sindicatului, zice ca in Poligrafiei nr.4 -Sector 1 s-o nascut, prin cezariana, dupa un travaliu de fro 4 luni, 3 saptamani si 2 zile !
    Au nu iti este bine si vrai sa-ti taie Ranciogul pagina de net si telefonu’ celular, ca lu’ Tudor !

    Eote, eote mai departe, ce le bese capul, hodorogilor :

    „ îndrăznesc să vă sugerez câteva din modalităţile şi căile prin care să ne putem realiza obiectivele ca şi organizaţie.
    1. Încă de la începutul anului 2013 (10-15 Ianuarie) la nivelul conducerii trebuie înfiinţată o comisie de dialog social din care trebuie să facă parte specialişti din domeniul economic şi juridic capabili să poarte un dialog profesionist cu specialiştii din guvern şi din MApN şi MAI.
    Misiunea acestei comisii de dialog cu Guvernul României trebuie să fie aceea de a se asigura că în bugetul MAI şi MApN pentru anul 2013 se regăsesc sumele necesare pentru:
    a) aplicarea ordonanţei de urgenţă care va fi adaptată pentru ca pensiile diminuate să revină la valoarea din decembrie 2010.
    b) înlăturarea aberantelor discriminări prin care unora li s-au aplicat prevederile HG nr. 1019/2011 referitoare la grupele de muncă, iar altora nu, cunoscând faptul că prevederile acestui act normativ au fost folosite de ex-ministrul Oprea pentru ademenirea şi mulţumirea clientelei politice, precum şi a acelora dintre noi care i-au făcut „jocul trădării”.
    2. Implicarea activă a acestei comisii în dialogul cu Comisiile Parlamentare şi cu Ministrul Muncii pentru ca textul noii legi a pensiilor să fie în concordanţă cu legislaţia europeană şi NATO şi să corespundă intereselor categoriilor largi de militari activi, în rezervă şi în retragere. În conţinutul viitoarei legi trebuie să se regăsească stipulate foarte clar:
    a) modalitatea de calcul a pensiei în funcţie de:
    - contribuţia adusă în decursul carierei la îndeplinirea misiunilor armatei (importanţa funcţiilor îndeplinite, gradul militar, recompense primate, avansări la excepţional, decoraţii primate, participarea la misiuni de luptă etc.);
    - să se înţeleagă că aşa zisă „contributivitate” a militarilor a fost, este şi va fi nu în bani la bugetul statului ci în felul în care s-au dedicat în îndeplinirea misiunilor armatei. În felul acesta vom înlătura aberanta situaţie prin care unii funcţionari de partid „foşti şi actuali” au pensii mai mari decât comandanţii.
    b) modalitatea de actualizare a pensiei în plata în funcţie de solda militarilor activi ţinând cont de principiul potrivit căruia „la studii echivalente şi egale, la aceiaşi funcţie îndeplinită şi la acelaşi grad dobândit” pensia trebuie să fie aceiaşi indiferent de momentul în care se pensionează cadrul militar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai asea, ca mai este ! Eote:

      " De asemenea să se ia în calcul ca şi pensiile militare să se indexeze cu rata inflaţiei ca şi pensiile civile, ambele fiind supuse aceluiaşi proces de devalorizare prin scăderea puterii de cumpărare.
      c) modul în care la pensia militară de stat dobândită conform legii pensiilor militare se adaugă suplimentul de pensie pentru anii munciţi după trecerea în rezervă. Să nu se mai amestece anii munciţi în sistemul militar cu cei practicaţi în sistemul civil. În conţinutul legii să se arate de unde vin sumele de bani pentru achitarea acestor drepturi.
      3. Pentru atingerea obiectivelor propuse în perioada imediat următoare atât la nivelul conducerii centrale, cât şi la nivelul filialelor să se reia întâlnirile cu parlamentarii, atât cei de la putere cât şi cu ce din opoziţie. În cadrul acestor întâlniri să se pună un accent deosebit pe argumentarea şi motivarea solicitărilor noastre.
      4. Să se acţioneze pentru intensificarea dialogului cu reprezentaţii MAI şi MApN în special pentru:
      - continuarea măsurilor de reformă în cadrul acestor instituţii;
      - sancţionarea celor vinovaţi de punerea în aplicare a ordinelor ilegale prin care s-au diminuat pensiile, au fost avansate în rezervă persoane civile prin încălcarea legislaţiei în domeniu, s-au săvârşit ilegalităţi şi abuzuri în stabilirea unor drepturi de pensie fără acoperire afectând bugetul statului.
      - abrogarea unor prevederi discriminatorii din conţinutul unor acte normative în vigoare referitoare la accesul în cercurile militare.
      - recunoaşterea SCMD ca partener de dialog capabil şi credibil pentru a apăra drepturile militarilor rezervişti.
      - cooperarea pentru alocarea şi repartizarea unor bilete de odihnă şi tratament pentru membrii de sindicat, precum şi desfăşurarea în comun a unor activităţi culturale şi de divertisment la care să fie invitaţi pensionarii militari.
      - înfiinţarea pe lângă şeful SMG şi pe lângă comandanţii de MU şi U a aşa zisului „sfat al bătrânilor” în care să fie cooptaţi pensionarii militari care au îndeplinit funcţii înalte în cadrul acelor unităţi şi care au expertiză în domeniul militar. Transmiterea experienţei dobândite de înaintaşi, va aduce un plus de competenţă şi va contribui la scurtarea unor cicluri de învăţare şi perfecţionare în domeniu. La aplicaţiile şi exerciţiile militare să fie invitaţi şi pensionarii militari pentru a fi la curent cu evoluţia în domeniu, fapt care la va da sentimentul „că mai sunt utili” şi le va prelungi viaţa.
      ====================
      Doamne feri !

      Auzi, comisie de dialog social !
      Buey pulea, pai, prin definitie, sindicatul, in esenta sa, trebuie sa fie ca o COMISIE de dialog ! Ce alta comisie mai visati buei bosorogilor !
      Au vreti sa sugerati ca onor conducerea actuala si ceilalti labagii de prin CD nu sunt “capabili să poarte un dialog profesionist cu specialiştii din guvern şi din MApN şi MAI „ si ca de aia trebo o comisie care sa-i mane-n lupta cea dreapta !
      Buey, sigur va taie Ranciogul de la drepturi !
      Voi visati frumos ! Inca nu v-a intrat cosmaru-n cur !

      Insa asta-i cea mai tare cu „sfatul batranilor” pe langa seful semeghe !

      Eu prepun sa se infiinteze, tot pe langa seful semeghe, precum si la fiecare structura militara, pana la nivel de companie independenta, pe langa „sfatul batranilor” si:
      -cate un stabor, coordonat la nivel central de Directia Staborurilor Militare, in subordinea Directiei Cresterea Calitatii Vietii Personalului si de Taiat Frunze la Capre ;
      -cate un divan ad-hoc.

      Cat despre aberatiile privind „noua lege a pensiilor” si pretentiile sindicatului, in raport cu ANCMRR, nici nu mai discut !
      Cripto-neo-comunistii striga huo comunistii !

      Sa-mi trag epiderma de pe puta cu viteza, inainte si inapoi !"

      Ștergere
  13. a) O ABERATIE MARCA ,, NAOM DE LA CRAIOVA"
    modalitatea de calcul a pensiei în funcţie de:
    - contribuţia adusă în decursul carierei la îndeplinirea misiunilor armatei (importanţa funcţiilor îndeplinite, gradul militar, recompense primate, avansări la excepţional, decoraţii primate, participarea la misiuni de luptă etc.);
    - să se înţeleagă că aşa zisă „contributivitate” a militarilor a fost, este şi va fi nu în bani la bugetul statului ci în felul în care s-au dedicat în îndeplinirea misiunilor armatei. În felul acesta vom înlătura aberanta situaţie prin care unii funcţionari de partid „foşti şi actuali” au pensii mai mari decât comandanţii.
    b) modalitatea de actualizare a pensiei în plata în funcţie de solda militarilor activi ţinând cont de principiul potrivit căruia „la studii echivalente şi egale, la aceiaşi funcţie îndeplinită şi la acelaşi grad dobândit” pensia trebuie să fie aceiaşi indiferent de momentul în care se pensionează cadrul militar.
    De asemenea să se ia în calcul ca şi pensiile militare să se indexeze cu rata inflaţiei ca şi pensiile civile, ambele fiind supuse aceluiaşi proces de devalorizare prin scăderea puterii de cumpărare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buey, o zi buna !
    Un pranz linistit !
    Tre sa plec cu baba sa luam nush ce cadou pentru un Gioni, pe la care trebo musai "sa trecem" mai spre seara !

    RăspundețiȘtergere
  15. Buei PMT-ule, Sperme-zeule, buei cum mataringa mea, eu colonel cu 3 stele/trese, futut prin poligoanele patriei, prin minele poporului, prin...si prin Orzeatza, omul fara matreata, sa am pensia cit Cezar maimuta -mingaia-ne-ar putza, care in toata "cariera" n-a facut decit cules de gogonele, pupa-mi-ar caisele mele?

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa mi-o sugi ! Am cules si ..porumb!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Se intoarce lumea cu curul in sus !
    PMT-ul care are o clara calificare de gurist de pulisme a trecut la analize care erau specialitatea Marinului Neacsulesc .
    Printre cei 2 sau 3 handicapati care au citit articolul Naomului , tu al citelea ai fost ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primu '! Si cel mai tare, din parcarea plina !
      Sunt pulicalificat !
      Inca de cand ieream la clasa pregatitoare zero ! Cand faceam analiza pizdii, cu creta, pe gard !

      Ștergere
    2. Pese: muie, ca tre sa plec !
      Da ma intorc repede ! Ca Gioni asta care se sarbatoreste azi e un fel de nashparliu !

      Ștergere
    3. Pepese: buey, m-ai ofensat tare ! Auzi, sa ma asocieze cu cashcavalu' ot craiova !
      buey, ala e elevat !
      vb numa cu ministrii !
      sa vezi ce muie itzi dau cand ma intorc!
      si muci sa fiu...
      te-n gura de rapan

      Ștergere
  18. Buey scorojitilor !
    Plec sa manc iar ca spartu si sa beau ca vaca ! Si poa s-o pun si de-o tzopaiala, ca bou' ! Asta numa daca baga sf Gioni, la care merg, ceva pinguine acolea !
    'Nainte-'napoi si hop-hop-hop !

    Ori crap, ori fac infract miocardanic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mei mitik-ule, mei vezi sa nu te-mbeti ca-ti jumuleasc aia ai lui Evanghelie penele de pinguin!

      Ștergere
  19. Buey, gata cu distractia !
    Labagistul ala de Sf.Giony, la care am fo, e cam beteag !
    I-am dat cadoul, i-am zis sa traiasca-da in capul nieu, nu prea mult, ca si asa pute a hoit si am tirat-o acasa !

    RăspundețiȘtergere
  20. Uai, da si voi sunteti cam betegi !
    Eu va prepun sa luati cate-o gura de aghiazma !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: pacat ca nu aveti de aia de pe "dealul patriarhiei", din butoaiele in care s-or spalat pochii pe labe, dupa ce s-or cacat de dimineata, ori s-or scuturat "trandafirul" , dupa o pisare tapana !

      Ati vazut, la teve, cum faceau semnul "sfintei cruci" cu labele imputite si paroase, pline de microbi, in butoaiele cu apa chioara, nu ?

      Ștergere
    2. Buei, mie ni s-o betejit mataringa ca ni-o tot supt-o maimukles ast al nost. A dreaq maimuca, ni-o morfolit-o de n-o ramas din ie decit zdrente.

      Ștergere
    3. Uai !

      Incepand din acest moment, Roby Deva este fratele meu de cruce!

      Uai Roby, daca ma auzi, vesnic iti voi canta “Nu exista-n lumea asta frate ca al meu” !

      Oricand esti binevenit la stabilimentu’ NOO ! De maine o sa ai rezervat salonul cel mai bun ! Tot de maine ma voi lupta, pana la epuizare, pentru ca sectia de incurabili sa poarte numele tau: sectia de nebuni “Roby Horvat dela Deva ot niu iorc “ !

      Eote, oameni buni, cata profunzime in definirea nebunilor, are fratele meu :

      “Bovary says:
      Ianuarie 6, 2013 at 1:45 pm
      A REAPARUT …NEBUNUL!!
      Reply
      • Robert Horvath Sua says:
      Ianuarie 6, 2013 at 3:23 pm
      In timpul anchetei de la securitate mi se spunea…..ca sunt nebun.
      In SUA unde locuiesc crazy……are o canotatie pozitiva……aproape un
      compliment. Dealtfel nebunii schimba lumea si istoria…..normalii nici macar
      sosetele…care put. Scuzati sinceritatea si exactitatea informatilor.
      ==============
      Sa fie clar: cine se ia de Roby, se ia si de mine !

      Ștergere
    4. Sa zica cineva ca oamenii crezy nu e apreciati ! Mai ales in SU ale A

      Ștergere
    5. Bai Mitica puta mica, te facusi frate de cruce cu RoBort-ul?

      Ștergere
    6. ti-ai dreak de nebuni!!

      Ștergere
    7. Colonel Stanahovist zice ,,Buei, mie ni s-o betejit mataringa ca ni-o tot supt-o maimukles ast al nost. A dreaq maimuca, ni-o morfolit-o de n-o ramas din ie decit zdrente."
      Colonele sa-mi sugi STIULETELE pana se face ca ROSIA!!

      Ștergere
    8. Buey labete ! Colonelu' are dreptate !
      Dupa ce ca i-a ramas pula ca o jumara, i-o si mai suge boul ala, de zici ca-i trufanda de locotenent ! Maxim locotenent-major, cu trei stelute mici !

      Ștergere
  21. A deschis gura, in sfarsit, si Al Capone ot Poligrafiei nr 4 !
    Ca de obicei, cu o mare stupizenie !

    Labagistu’ cica este de acord ca politienii din sindicat sa-si sustina colegii, insa, asea, pe sestake ! Fiecare pe barba lui ! Sa nu cumva sa implice insemnele cu “Hae sictiris”, ca-i buba mare!

    Tocmai acusica cand avem certitudinea extraordinar de clara ca, in urmatorii 6-8 ani, tratativele sindicatului cu guvernoii vor fi foarte incununate de succesuri, sa strice politienii tot borsul si sa se puna in carca onorabililor sindicalisti dogarieni fro cheste de aia cu “Iesi afara, javra ordinara ” ?. Zau, ce dreaq !

    Eote ce categoric de disciplinat o devenit Dogy !
    De la amenintari de rascoale nationale, ruperi de carnete de partid in public, boicot total la urne, marsuri epocale prin capitala scumpa a patriei, cu convocarea tuturor celor 675 de membri cotizanti care au mai ramas in intreaga tara, acusica ne recomanda "ciocu’ mic" !

    Ia, ia:
    “07.01.2013
    In atentia membrilor SCMD din Bucuresti si Ilfov proveniti din structurile MAI
    Reclamand nedreptatile comise si ilegalitatile facute in disponibilizarea lor, jandarmii, pompierii si politistii de frontiera, disponibilizati in anii 2011-2012, vor sa picheteze Guvernul Romaniei pe data de 9 ianuarie 2013, incepand cu orele 10.00 (adunarea se va face intre orele 09.00 – 10.00, punctul de adunare fiind in apropiere de sediul BRD, langa Piata Victoriei).
    Intrucat avem in filialele SCMD numerosi membri apartinand acestor categorii socio-profesionale, suntem de acord ca acestia sa-si sustina colegii, fara a arbora insemnele sindicatului.

    Ii anuntam insa pe toti disponibilizatii ilegal din Ministerul de Interne, prin reforma d-nilor Blaga si Igas, ca suntem in dialog cu MAI din ianuarie 2012, in dialog cu noul ministru si ca am prevazut ca si situatia domniilor lor sa fie reparata prin lege. Ii vom tine la curent cu rezultatul noilor negocieri.”
    ==============
    Tocmai cand ma gandeam ca-mi pare rau ca s-a terminat serialul ala, denumit “Negocieri”, difuzat in 6 episoade, iaca ca marele regizorake Dogy, seful Casei de Filme nr. 4 din Poligrafiei, ne pregateste o noua serie de “Negocieri”, sezonul 2 !
    Buey, labagiul asta e chitit sa “repare” tot, da’ numa platiti-va dreacu cotizatiile, ca foamea-i mare la CD !

    Apropo: politienii, ciocu mic ! Dati cu caskete, da nu afisati insemnele sindicatului !

    RăspundețiȘtergere
  22. A dreaq baba ! De cate ori tot imi mai fac de "lucru" pe la bucatarie, ca sa mai beau cate un spritzake, "pe sub mana", urla urata ca scapeta !
    Cica ce tot fac p-acolea si sa trec dreaq la culcare, ca-mi ajunge cat am crapat in mine zilele astea !
    Tot ii zic ca mi-i pofta a dreaq de aghiazma si ca mai beu cate o gura, ca sa fiu sanatos tot anul !
    Babornitoiu m-o prins ! Si-o zis ca daca mai put a vin imi da cu "aghiazma" in cap pana borasc carabusi !
    A dreaq hoasca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tibuca, draghe prietene, io zic s-o cinstesti si pe doamna ta cu un trascau, ca s-o mai inbunezi nitel! Nu mult, s-o aduci in stare de ebrietate, ci numa o tzira sa fie sub hinfluenta halcoolul

      Ștergere
    2. Taci dreaq ! Baba are deja fro doua pahare de garone la cap ! Sau ce pula mea au baut babornitele acolea !
      Harca tot timpul e sub influenta la ceva !

      Ștergere
  23. ,,...Pula şi prefectura! Asta chiar n-o mai pricep. Orice contextualizare inadecvată, orice introducere forţată în temă e interogată eficient cu expresia: “ce are pula cu prefectura?” Mais pourquoi, mes amis? În ce context a ajuns pentru prima dată distinsa pulă vecină de propoziţie cu o instituţie a statului? Şi de ce a fost trimisă respectabilă doamnă pula în proximitatea prefecturii şi nu, de-un paregzamplu, la Ministerul Pădurilor? Sau la ANAF! Că la Ministerul Muncii … e pula toată ziua. ...''

    http://moshemordechai.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, foarte profund !
      Asemenea ganditori au schimbat istoriile !
      Fiecare cum a vrut pula lui !

      Ștergere
  24. Oăi da pi uni o umbla Curlionu nostru câ nu l-am mai văzut ici şa cam di multişor. L-or fi halit oari lupchii?

    RăspundețiȘtergere
  25. Da' mucii, mucii din barba si buric? Ori ai luat o biuza voiniceasca si ti-a curs din ,,cioc''?!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri