Google Translate

marți, 8 ianuarie 2013

La noi, cioclii din presa topaie indraciti pe fiecare cosciug, sanctifica si martirizeaza de-a valma orice mort mai de soi iar poporul rage, huiduie si afuriseste in urma dricului... Sa va fie Rusine, rusine, rusine!

 
 
Moartea regizorului Sergiu Nicolaescu a batut-o la mare distanta pe cea a poetului Adrian Paunescu, a umilit-o pe cea a patriarhului Teoctist in materie de rating si a facut o amintire duioasa din stirile de la ora cinci cu accidente atroce, mate desirate pe soselele patriei, cadavre decapitate la volan si anatomii in direct. Peste tot in lume, moartea se vinde mai bine decat viata. Numai ca, la noi, cioclii din presa topaie indraciti pe fiecare cosciug, sanctifica si martirizeaza de-a valma orice mort mai de soi iar poporul rage, huiduie si afuriseste in urma dricului. Prin alte parti, se intampla altfel. Curiozitatea morbida este satisfacuta parca mai decent, se vorbeste asa, mai soptit, cu sfiala si respect fata de cei trecuti dincolo. Oare ce-i face pe unii dintre noi mai odiosi decat insasi moartea?
 
In oglinda fiecarui mort ingropat de televiziuni sa vede tot mai limpede una din fetele urate ale unor exemplare vii doar pe dinafara: lipsa de educatie si incapacitatea compasiunii sincere. Multi se intreaba azi cum am ajuns aici, cine-o fi mai vinovat? Poporul sau presa? Multimea de pensionari adunata la morga sa-o latre pe tanara vaduva, s-o faca criminala cu ochii iesiti din orbite sau televiziunile ca le dau tribuna si someaza familia sa ridice putin capacul sa vedem si noi ce-i sub el?
 
Cine greseste mai rau? Publicul, cand solicita sa dispuna de mortii livrati de televiziuni dupa bunul plac, ca de un reality-show in care telespectatorii voteaza finalul? Sau televiziunile ca hranesc acest public morbid cu apa de mort, cu galeti de lacrimi varsate torential dupa oricine prezinta oarecare popularitate in timpul vietii? Televiziunile ca ademenesc poporul la furnalul crematoriului sa-i admire cosul fumegand (ce poate fi mai miscator decat un fuior din Sergiu Nicolaescu urcandu-se la ceruri?). Sau poporul ca se holbeaza la neant in loc sa mute instant canalul TV?
 
Nici nu mai conteaza cine a tras in jos pe cine.
Publicul televiziunile sau invers.
Intrebarea este de ce in alte parti vulgaritatea si prostia nu te urmaresc pana pe lumea cealalta si-ti strica somnul de veci cum se intampla la noi? Totul incepe si se sfarseste cu educatia si bunul simt elementar. Jurnalistii din alte pati stiu ca, difuzand imagini cu zaltati urland la marginea gropii, ranesc sensibilitatea familiei si a publicului. Ar putea usor s-o violeze si ei, desigur, dar isi respecta profesia, ii opreste bunul simt, educatia, ceva foarte uman din orice om inca viu pe dinlauntru. Exigentele publicului sunt si ele ceva mai ridicate.
 
Si la noi, televiziunile stiu bine ce inseamna viata privata, dar nu le pasa. Iar demonii, odata eliberati, sunt greu de tinut in frau. Prostia, ticalosia sau pur si simplu nepasarea, dispretul fata de marile momente din viata unui om sunt mai contagioase ca fuga dupa rating. Tuturor ne pare mai facil sa coboram decat sa ridicam standarde sa macar sa facem un efort sa le mentinem.
 
Ma aflam, prin 2005, in Statele Unite cu o bursa si faceam un internship la un ziar local din Albany, statul New York. Chiar in acele zile s-a intamplat ceva groaznic: 21 de oameni au murit inecati pe Lake George, dupa ce un vapor de agrement s-a scufundat din cauza supraincarcarii.
 
Ma asteptam sa vad, ca la noi, poze cu cadavrele intinse ca pestii pe malul lacului, imagini cu fetele descompuse de durere ale rudelor, aratat poporului american proprietarul ambarcatiunii pe care, surpriza, nimeni nu se grabea inca sa-l arda pe rug din cauza ca uitase, din cate se pare, sa adauge la incarcatura vasului carucioarele cu rotile ale grupului de pensionari. Ziarul local a preferat sa puna in poza de deschidere o poza de ansamblu cu luciul apei din care se itea un cap de scafandru si sa trateze cu maxima circumspectie posibilele cauze ale dezastrului. Atat.
 
Am intrebat, oarecum derutat, de ce ilustreaza atat de sarac ceea ce parea sa fie cel mai grav accident nautic petrecut in statul lor? Pentru ca am rani astfel si mai tare sensibilitatea unor familii si asa distruse de aceasta tragedie, mi-a raspuns editorul-sef, adaugand ca cititorii trebuie menajati, la randul lor, in fata unor socuri atat de mari. In plus, ne-ar acuza de lipsa de respect in fata unei asemenea nenorociri. Am vazut cum emotia, compasiunea publicului a fost prima reactie fireasca, tasnita spontan si sincer. Ura fata de "criminal" a cam lipsit din peisajul reactiilor publice.
 
Imaginati-va cum ar arata prin ziarele si televiziunile noastre 21 de pensionari morti prin inecare intr-o plimbare de agrement prin Herestrau? Cum si-ar imparti oare ecranele in 21 de patratele sa transmita simultan live fiecare inmormantare? Cum ar fi urlat toti dementii impotriva "calaului din Herestrau". Si cam cati politicieni ar fi fost gasiti vinovati de genocid? Iar in final, nu mai stii cine a inceput: publicul, tot mai setos de sange si moarte sau televiziunile, gata oricand sa coboare cat mai jos pe treptele infernului.
 
P.S. Pana la urma, gradul de civilitate al unui popor se masoara si dupa modul in care reuseste sa-si controleze emotiile primare, sa-si educe sentimentele si sa si le tina in frau, exhibarea lor fara limite in spatiul public fiind semn clar de primitivism si inapoiere spirituala.

Autor, Dan Tapalaga

 
NOTA:
Sergiu Florin Nicolaescu
(n. 13 aprilie 1930, Târgu Jiu, România – d. 3 ianuarie 2013, București, România)
 =================================
======================
 
Din categoria:
Citeste doar ceea ce merita!
Admin
======================

56 de comentarii:

  1. Buna dimineata!
    Buey, e de rau.Nici sa te ingropi in liniste nu mai poti in tara plina de fanatici.
    No,nu-i bai,noi sa fim sanatosi.Noi, cei de la Zoo si Noo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata stimati pacienti si dragi...animale!

    Sa fim noi sanatosi. Nu cred sa se inghesuie televiziunile la ,,dezhidratarea'' lui putache.Aaa, la beaCalu se pune altfel problema. Tre sa stie si Elodia ce chiloti are mortu'.

    RăspundețiȘtergere
  3. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare ia vezi de-ale lui PMT oua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colonelului STANAHOVIST - multe salutari! Cunosti miscarea: Stiuletele pana ajunge ca..rosia!!

      Ștergere
  4. UAI CE NINJE SI CEZAR PDLACUL CUCU NI-L LINJE

    RăspundețiȘtergere
  5. Mei adminu mei !
    Eo zis la dine mei, de mult ori, ca boborul asta-i brozd, mei !
    Mai e si bobor de oti, de betivan muci si inapoiat mintal !

    Da tu nu crezut si dat muia la biuza mea, mei ! De gur ma iei ! Adica de guru din nadragi, nu de guru de sub nas !

    Cam asa e ! Iar 80 % din vina o poarta boratii din BOR ! N-ai sa vezi asa grozavii la catolici !
    Am fost la o inmormantare undeva prin nordul Moldovei si m-am grozavit frate, ce-am putut sa vad ! S-au calcat in picioare pentru colaci ! Sa-si crape capul pentru un pahar de tuica ! Cohorte de fanfaragii si babe care urlau ! Praznic ca o nunta ! Sute de "pomeni" ! Si alte zeci de tampenii pe tot timpul ingropaciunii !
    Ideea este ca, festivitatea s-a terminat cu un praznic pe viata si pe moarte ! Mai ceva ca la o nunta ! S-a baut pana la epuizare ! Habar nu mai avea nimenea de hal din groapa ! Deja era istorie !

    Rezultatul: familia care si-a'ngropat mortul, dupa datina si obicei, "ca sa nu se faca de rusine", a ramas calica ! Nu va mint: CALICA ! Nu si-a mai revenit vreun an de pe urma cheltuielilor pe fel de fel de colaci, de prosoape, de camasi, de paturi, de cani, de galeti, pe zeci de litri de tuica si vin, pe fel de fel de abtibilduri atarnate pe la nush ce steaguri , masini, si alte cele !
    Plus praznicul urias, pe 2 serii de nehaliti, unde au crapat in ei doua feluri cam 200 si ceva de persoane !

    Pe crucea mea daca va mint !
    Prostia romaneasca in tara lu' Dorele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: la catolici n-am fost, dar am vazut cum se desfasoara funeraliile si la ei ! Daca nu prinzi momentul cand se indreapta spre cimitir, nici nu-ti dai seama ca pe drum a trecut o "inmormantare" ! Liniste deplina si respectul cuvenit pentru cel dus !

      Ștergere
    2. Numai la „sârme” și „mitici” e posibil așa ceva!!!!

      Ștergere
    3. Da uai, adica la prostodocsi !
      Sa dea dreaq daca te mint !
      In fata alaiului, la cativa zeci de metri ereau fro 2 trambitasi cu niste trambite de 4 metri ! Scoteau aia niste sunete, ca-n filmele cu Stefan cand le-or dat muie turcilor, prin ceata, la Podul Inalt !
      Plus o fanfara de taganoi !
      De aia or ramas oamenii calici !
      Toti au fost platiti !

      Ștergere
    4. Buey puleasca !
      Da ce mi-a placut cel mai mult, de chiar ca m-a dat pe spate, o fo priveghiul ! In seara dinaintea ingropaciunii am vazut si eu minunea !
      Vine lumea la mort, mormane fiecare nush ce la capul decedatului, dupa care urmeaza un fel de cerc literar ! Bosorogii stau pe scaune, puse de jur imprejur si discuta despre imbalsamat, fel de fel: cum belea el pula, ce om bun o fo, cum s-o cacat in cucuruz cand ierea tanar, ce basini tragea la carciuma si toate cele !
      Ei ! In tot acest timp circula, de la unul la altul, roata-roata, UN SINGUR pahar, cu care se bea tuica !
      Buey, un singur pahar ! Bea unul, il umple cineva special destinat si il da la urmatorul !
      Aia cu bun simt, cam dupa al 2-lea pahar se cara si fac loc altora, care asteapta pe-afara sa intre la mozolit paharul !

      Uai acestia, dupa fro ora, nu va mint, paharul ala nu mai ierea transparent !
      Atata l-or mozolit, pana devenise opac !
      Sa dea dreaq daca va mint !

      Ștergere
    5. Pese: la mitici, aciulea, n-am fo !
      Decat la Ghencea militar, unde-i simplu !
      Putrezitul e scos din capela cimitirului, ii canta popa 3 lulele, trag aia cu pusca pac-pac si-l da la groapa !
      Cativa mai amarati primesc niste pachete, iar rudele pleaca toate la casa mortului sa crape ceva in ele !
      Cam asta-i ! Se deconteaza la popa, la ala de la capela, ca o avut grija sa nu-l fure pe uskit, ceva lu aia care-au sapat groapa si la revedere !
      Parca-parca ceva mai linistit !

      Ștergere
  6. Buey !
    Mai terminati dreaq cu mortii !
    Nea Vasea, ce-ti veni omu !

    Bagati aciulea pentru cei care inca mai sufla, bre !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mei sirmarule...si unde ai fost tu la ingropaciune in N Moldaviei? Poate fusesi la fugneraliile lui Lapusneanu si nu-ti mai aduci aminte?

      Ștergere
    2. Buei TPmitikule si nu ti-au dat peste groapa gaina neagra?

      Ștergere
    3. Nu uai ! Sigur n-or avut gaina pe-acolea ! Ceva or dat peste groapa, da' nu mai stiu ce ! O galeata sau o oala parca ! Da gaina sigur nu !

      Ștergere
    4. Aveau un pomisor uscat, "impodobit" ca un brad de craciun cu bomboane, nuci, portocale, biscuiti si...atentie, ghirlande din pufuleti ! Adica pufuleti pusi pe-o ata de papiota !
      Doamne feri !

      Ștergere
  7. Pana nu apare iar frun subiect de asta "interesant" pentru presa, deocamdata centrul de greutate ramane atarnat pe decesul lui Nicolaescu !
    Inca mai este destula fekala de molfait pe subiectul asta !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uai !
    Care mi-ai umblat la CIOC, buey !
    Eote, eu acusica vazui ca unul de bine, pe melodia pinguinulu', cu hop-hop-hop, ne-o dat-o o tzara la cioc-cioc-cioc!
    Ai dreaq bagabonti !
    Cum nu esti atent, cum ai furat-o !
    Te pui cu lighioanele ?
    Lasa ca va prind eo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hop, hop, hop, la Cioc, Cioc, Cioc, ti-a dat-o Boc, Boc, Boc!

      Ștergere
    2. Ne-o dat-o buey ! Numa-n gura, ca la coasa !
      Cica ne-o da si ponta 2, da numa'n mana !

      Ștergere
  9. Eote generatia PRO, care vine tare din spate ! Sau din urma ! Viitorii nostri parlamentari-editia 2016-2020 !

    Ia, ia:
    “#5 Stoian Aurel 5.01.2013 12:42
    Ce va haladiti asa ba saracilor care va murit idolu ca era un comunist vai mortii lui de haladit pishamereash pe familile voastre de fomisti care va roade invidia ca naveti valoare!
    Mancarati malachia de saraci fara valoare!!!

    #6 robert d 5.01.2013 13:13
    Am stiut ca sunt persoane cu handicap mintal in romania, dar in numar f mic!!!!
    Acum imi dau seama dupa comentariile de aici , ca romani
    au luat-o razna in numar ffff mare!!!
    Oare sa fie de vina actuala cultura inexintenta in randul populatiei mai tinere!!!
    Sau , noi suntem un neam de nebuni!!!

    #7 Dorel 5.01.2013 13:23
    Cum e incinerarea cu onoruri militare ? Il prajeste cu aruncatorul de flacari, il flambeaza cu napalm ? Cea civila se face la butelie ?
    ==================

    RăspundețiȘtergere
  10. Muei, Dorel e bun rau. Tre urmarit in ,,cariera''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muey,Dorele are ceva talent nativ.Adica e rumân get-beget.
      Oare o fi si el „apevistul pulii”?

      Ștergere
  11. Auzi neica: IPJ OLT- GOLANIE !
    Injunghieri, futaiuri, betii, asocieri mafiote, santaj, siluiri, vioale !

    Buey, militia ! Ia-n vedeti ce-i acolea la politienii astia, careacaleni !

    RăspundețiȘtergere
  12. PMT-ule!!
    "fecilitari" pt commentu cu sarmosii.Esti dat dreak.te admir pt talent.PE BUNE!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS....si pt adevarul spus cinstit in fata.

      Ștergere
    2. DC sa ne sugi prazul!

      Ștergere
    3. Buei scarfas cu muci la nas ! Asta de la 13:47 ! Sau ASTIA, ca vad ca niatali esti mai multi ! Tot imputi spatiul tehnic cu "Sa NE-O", "Sa V-O", Sa NE", etc ! Da cati coailii mele esti acolea bre, sau tu reprezinti interesele frunui grup !
      Daca ai sange in penisul al de putza bleaga, exprimeaza-te si tu barbateste, buei: SA-MI sugi prazul, SA-TI dau muie (asa cum iti dau eu acusica tie), adica la persoana unu, buei !
      Fii barbata, nu te ascunde in gramada anonima !
      Fiecare pe chelea lui !
      Hadambule !

      Ștergere
  13. pai da! ca la olteni.Ce dreak poti sa ceri unuia care pute a praz de cand a iesit din "aia' a mumesii....are praz in loc de creier

    RăspundețiȘtergere
  14. Buey !
    Dezastru national !
    Am belit-o de epiderma, de tot !
    Daca nu ati vazut inca un strigat de lupta autentic, eote aciulea, la Popescu ot Pitesti !

    ========================================
    "duminică, 6 ianuarie 2013
    IN IANUARIE 2013 MEMBRII SINDICATULUI MILITARILOR ,TREBUIE SA TRANSEZE CU GUVERNUL ,PARLAMENTUL SI POLITICUL ,INTRE HOTIE SI RESPECTAREA LEGII .PANDEMIA GENERATA DE INCOMPETENTA SI CORUPTIA UNORA DINTRE EI ,NUMITI IN FUNCTII PUBLICE PE CRITERII CLIENTELARE ,DE GRUP MAFIOT SI INTERES ,A CONSTITUIT SI CONSTITUIE PRINCIPALA AMENINTARE MAJORA LA EXISTENTA NOASTRA ,LA FIBRA , RADACINILE SI MLADITELE NATIUNII ROMANE !

    COMUNICAT / MESAJ ,CATRE PRESEDINTII FILIALELOR DIN GRUPUL DE FILIALE ALE SINDICATULUI MILITARILOR << MUNTENIA SUD>> "
    ===========================

    Buey, ma simt amenintat la "FIBRA", mai tare ca niciodata ! Pana la "RADACINA", ma simt amenintat !

    Mai nashpa e de "MLADITELE NATIUNII ROMANE". Au belit putzuka mladitele, daca se baga bagabontii si la fibra lor !

    Daca i s-a facut cuiva dor de un congres, ca pe vremuri, sa intre pe saitu Pitestiului !
    Lipsesc doar scandarile cu "Vom munci si vom lupta- tara o vom apara "!

    Ai de pula noastra !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uaiiii, Buey PMT....
      Ce m-ai speriat la fibra, nana!
      Cu strigate de lupta, belit putzulici... ai, ai...

      Ștergere
  15. Adica nu mai putem sa ne bagam .putulica in babele de peste 18 anisoori ?! Adi pula noastra ..atunci mai bini dam muye perpetua la PMT

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey ! Daca-ti halesc o "Puma Punku" peste muie, ai sa te speli pe dinti cu prosopul !
      N-ai habar ce-i aia ?
      Intra repede pe megalitica, s-ai sa vezi tu Puma Punku, de 10 tone bucata!
      Te-n gura ! Vrai perpetuum mobile, la biuza mea, nu ?
      Rapanosule ! Apevistu' pulei ! Auzi ce-mi face mie, care ti-am fo' ca un frate !

      Ștergere
  16. Dupa ce "AUTORITATILE" au facut un caca moale, din nou si iar si iar DIN NOU, in lupta cu zapada, au chemat iar ARMATA !
    "AUTORITATI" isi spun numa cand trebo sa se dea cocosi, ca sa dea bine la prostime ! Cand e o treaba mai nashpa, PA ! Sa vina armata , ca "Autoritatile" s-au cufurit in izmene !

    Toate "autoritatile" astea de cacat care n-au fost in stare sa opreasca 5 tiruri si 4 autocare, ca sa intre de-a'mpulea in nameti, trebuie futute in cur, fara vaselina ! Trei puli in cur, trei puli in gura la autoritati! Si tot asa, pana vine primavara !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bateti pariu cu mine ca, dupa ce iese ghiocelul, AUTORITATILE uita de viscol si de faptul ca in decembrie in Romanica vine iarna ?

      Ce pula mea: las ca este armata ! Traiasca DACurile 4 ori 4 si 6x6 ! Traiasca macii cu lopetile si tau majurii care-i comanda-n lupta cu stihiile !

      Sa vezi rapoarte ce se cer la semeghe: cati au intervenit, cine a solicitat, cate lopeti s-au scos de la stoc, daca s-a facut protectia muncii, unde-i comandantul, de ce n-a fost chemat din concediu comandantul, cati metri s-a inaintat, cate babe au fost salvate si tot asa !
      Si, eote asea, in loc sa-si petreaca timpul de dupa 8 ore de program cu familiile, asa cum este normal, o flendura cu lopatica la zapada viscolita !
      Iar semegheul face statistici, aduna date, face analize pertinente, ii fute pe cei de la corp, care si ei, la randul lor, le-o trag celor de la divizii, care si ei ii fut pe cei de la brigazi, care brigadieri ii fut cu pula indoita pe cei de la batalioane, care le-o trag celor de la logistica de nu se vad, care si ei le-o trag lu' domnu maistru militar si domnu sofer ca n-a pornit harbu de camion, de umbla cracanati o luna !
      Pe degeaba ! Sa nu credeti ca le da ministrul Dobritoiu fro prima !

      Iar in timpul asta, AUTORITATILE stau la un vin fiert si scapa tirurile printre degete ! Si autocarilii !

      Ștergere
    2. Buey!In concluzie, ramane cum am stabilit:APEVISTII PULII!

      P.S. Muey, nu aia care dau la lopata,ci aia de la semegheul ala al tau...

      Ștergere
    3. Da, da ! Al meu, al meu !

      Ștergere
  17. Buey ! Parca-s blestemati astia din Moldova ! Cu exceptia anului cand s-a spart Dunarea si i-a luat apa pe aia de pe mal, an de an tot pe sarantocii astia de soldoveni ii lovesc stihiile: ba viscolul, ba inundatiile !

    RăspundețiȘtergere
  18. Buey !
    Plec sa-mi duc catzelul sa se cace, dupe care tre sa duc mancare la catelele care or fatat, ca le-o pregatit baba ceva de pranz, ca sa faca lapte, dupe care tre sa merg sa le duc si apa calduta !

    Activitate buey !
    Iar dupe aia sigur ma trimite in intersectie, aciulea la bloc, ca sa-i duc lu' nea cum pula lui il cheama, care sireacu e fara ambilii picioare, nush ce seacose cu mancare !

    O seara buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai putache tolomache, tie si lui Curdeleonu metilache, neamul lui Mihai Viteazul uratu-v-au sa le sugeti prazul. Sa-l sugeti pe inserat pina va veti saturat sa-l beliti ne-ncetat.

      Ștergere
    2. Buey PMT, eu crek ca tu spui cum zici... adevarul!
      Buey, eu acu vaz ca tu esti om bun, ingrijitoriu de animalute si oamini sarmani! Buey PMT, esti fratili meu, de azi-ncolo!

      Ștergere
    3. Da ba, Putzache ie homo de treaba, ca sta in coor si-o ia la laba.

      Ștergere
    4. V-am mai zis io ca-s doar homalai pe aciulea!

      Ștergere
    5. Ia to oleaca de muie, ca ti s-or cam uscat buzele !
      Stai frumos, nu mai misca, ca sa pot sa t-o pun egsact pe muian !

      Ștergere
    6. 19;39 Ai dreptatate go ozarule!

      Ștergere
    7. Buei, t-am zis sa nu mai misti ! Eote cum te-am umplut acusica toata fata de muie !
      Stai dreaq linistit !

      Ștergere
    8. Pese: si nu mai strange buzilii...

      Ștergere
  19. R-ati ai dreaq de gaozisti ! Lipsesc si eu o tzara si ati si sarit la muia mea !
    Ca hultanii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hop, hop, hop sa ti-o dau la Cioc, Cioc, Cioc. Sniper one

      Ștergere
  20. Buei Tibuca, buei almanache pe unde te-ai ascuns?

    RăspundețiȘtergere
  21. Linga... flacara de veghe!?

    RăspundețiȘtergere
  22. Soția regizorului Sergiu Nicolaescu a devenit personajul negativ din ultima superproducție a maestrului. Un domn Semaca în loden alb, huiduit de admiratorii eroului principal, pe care în loc să-l ciuruiască îl arde în flăcările crematoriului Vitan Bârzești, fost Cenușa.

    Mi-e greu să cred că huiduitorii îl prețuiesc cu adevărat pe Sergiu Nicolaescu. După ce s-a stabilit fără urmă de îndoială că aceasta era dorința actorului, practic îi strigau acestuia ”Rușine!Rușine!”. Ostilitatea cu care este privită tânăra e, mai degrabă, generată de invidie. Doamnele revoltate sunt geloase pe norocul care a dat peste puștoaică. Ce-ar mai fi vrut să se joace și ele cu marele elf, pe de o parte, iar pe de alta, de ce nu pot dânsele să-l îngroape creștinește? Să-i fiarbă ele câteva colive și să se aleagă cu trei vile și sute de mii de euro, că Sergiu avea bani. Nu ca răposatul, căruia i-au făcut toate pomenile, dar în afară de datorii la întreținere nu le-a lăsat nimic de împărțit, fie și cu un posibil copil din flori. Domnii protestatari sunt supărați că nicio spiridușă nu le va îmbrăca vreodată paltonul, chiar dacă dispar toate hainele de pe suprafața globului pământesc, în toiul iernii.

    După 45 de ani în care și viața intimă îi aparținea poporului, nu individului, mă mir că nu l-au certat pe maestru că s-a încurcat cu juna, fără aprobarea organizației de pensionari a Sectorului 1.
    Autor: Val Vâlcu / 06 Jan 2013 21:01
    DC News

    RăspundețiȘtergere
  23. you're actually a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you're doing any unique trick.
    Also, The contents are masterwork. you have done a fantastic task
    on this matter!

    my web-site; Waist height ratio

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri