Google Translate

miercuri, 30 ianuarie 2013

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa are în atenție un proiect privind pensiile militare. Publicat acum o ora Cotidianul

 
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat marţi, la Parlament, că la nivelul instituţiei pe care o conduce s-a constituit o comisie de specialişti care lucrează la un proiect ce vizează modificări aduse la actul normativ privind pensiile militare.
 
"Nu mi se pare normal ca cei care au adoptat legea pensiilor aşa cum au adoptat-o (...) să vină să facă aprecieri. Mai ales că acea lege a creat o bulversare în sistemul pensiilor militare şi de la pensii nesimţite s-a ajuns la discriminări care nu-şi au locul şi nu trebuie să existe în acest sistem. De aceea, eu, la minister - a şi anunţat primul-ministru -, am constituit un colectiv de specialişti din minister şi din afara ministerului care să realizeze un prim draft legat de modificările pe care trebuie să le aducem în acest domeniu şi, sigur, voi face această analiză şi cu Ministerul Muncii, care se ocupă de acest domeniu şi să încercăm în această sesiune parlamentară să aducem şi corecturile necesare legat de sistemul pensiilor militare", a spus Duşa.
 
Premierul a anunţat luni că Ministerul Apărării Naţionale trebuie să prezinte un proiect de lege care să reglementeze sistemul de pensii militare.

 
"Despre pensiile militarilor, ministrul Apărării trebuie să vină - e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării - şi urmează să vină cu proiectul legislativ. (...) Va veni ministrul Apărării, după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării, cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut şi atunci trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%",
a afirmat Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu delegaţia FMI despre restituirea sumelor datorate de MApN ca urmare a revizuirii/recalculării.
 
================================================
===========================
============

57 de comentarii:

  1. Am dat drumul la cronometru !
    Sa vedem cit timp rezistati sa nu va luati pula in gura (in tastatura am vrut sa zic) ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Muei pitic umflat, tu n-ai zis nimic, niciodata, sa ne lingi pe... ,,ciocolata''!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna h...prea primeste un telefon de la Spitalul Elias:
    - Doamna, zice omu', va rog sa veniti de urgenta la spital! Sotul dumneavoastra doamna... dar mai bine va spun cand ajungeti aici. Va rog sa va grabiti!
    Cu sufletul la gura, ia domna un taxi si peste 30 de minute bate la usa cabinetului doctorului.
    Acesta o invita sa se aseze, cheama o asistenta sa ii aduca un pahar cu apa, abordeaza o mina grava si dupa pauza pentru fixarea efectului, incepe:
    - Sotul d-voastra a suferit un grav accident de circulatie!
    Tipa ofteaza din fundul sulfetului.
    - Are coloana vertebrala sectionata in doua locuri!
    Femeia incepe sa sughita si sa se inece.
    - De astazi a ramas complet paralizat si nu-si mai poate controla nici o extremitate a corpului!
    Incep plansete si lacrimi.
    - Va trebui sa-l hraniti cu lichide, sa-l stergeti cu grija la gura, sa-l intoarceti pe cealalta parte a corpului o data la doua ore pentru a evita sa faca pneumonie!
    Plansul devine necontrolat aproape animalic.
    - Va trebui sa-l spalati cu grija peste tot in special la fund pentru ca acolo se aduna o mare cantitate de fecale care vor lasa un miros greu in camera!
    Femeia incepe sa-si smulga parul din cap.
    - Si sa aveti in vedere ca acest lucru se va intampla tot restul vietii sotului d-voastra caci in aceasta stare se poate mentine chiar si 30-40 de ani!
    Femeia lesina!

    Doctorul o repune pe piciore apoi cu un zambet in coltul gurii ii spune:
    - Haideti doamna, ca am glumit! Sotul d-voastra a murit!

    RăspundețiȘtergere
  4. NU VA BUCURATI PREA TARE !NU_I 164 BIS ! NU_I !

    RăspundețiȘtergere
  5. Suji tava si linji oauale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Folositi Super Cristal,
    Face dintii ca de cal!

    Bai pitic stafidit, doar dintii, bai tantalaule!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am auzit ca Cezar pitiku ai suje Monikai Tatoiu lindiku!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cresterea salariilor la ANI ustura ochii:
    cel al unui inspector superior atinge 8.285 lei.
    =============================
    Decizie care da nastere la multe discutii:
    Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, sa majoreze lefurilor oamenilor care controleaza averi si incompatibilitati de la Agentia Nationala de Integritate cu pana la 4.000 lei. Salariul brut lunar al unui inspector superior va ajunge, astfel, la 8.285 lei!

    ... e vorba de sume din bugetul de stat, din banul public! .....

    “Agentia Nationala de Integritate functioneaza in prezent cu un numar de doar 26 inspectori de integritate cu functii de executie, al caror salariu mediu net este de 2.567 lei, in conditiile in care atributiile acestora sunt multiple. Numarul redus de inspectori si lipsa de motivare salariala constituie elemente care pot afecta eficienta acestei institutii”, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

    In aceste conditii, sumele brute lunare ajung la sume care ustura ochii:
    - salariul brut lunar al unui inspector superior va creste de la 5.601 lei la 8.285 lei,
    - salariul unui inspector principal va fi majorat de la 4.375 lei la 7.555 lei,
    - salariul unui inspector asistent va urca de la 2.976 lei la 6.825 lei,
    - salariul acordat unui inspector debutant va creste de la 1.924 lei la 3.902 lei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si ne mai intrebam cine are lefuri si pensii nesimtite...Ai baa Czare, goOzarule?

    RăspundețiȘtergere
  10. Noapte Buna la Zoo + 9!
    Cezare, ca sa nu sforai in noaptea asta, cit esti planton, te rog da-mi o limba pe oua!

    RăspundețiȘtergere
  11. "Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa are în atenție un proiect privind pensiile militare."

    Si Dobritoiu avea in atentie asa ceva dar ne-am ales doar cu legitimatii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  13. dodo says:
    Ianuarie 30, 2013 at 10:59 pm
    trebuie sa stiti un lucru:auditul a descoperit aproximativ 16.000 de dosare de pensie ale militarilor cu pensii revizuite ,ale caror pensii au fost diminuate initial cu sume de 3,4,500 de lei si carora ulterior,adica anul trecut pana prin mai,li s-au majorat pensiile prin noi decizii ,in care li se acordau grupe de munca pentru care insa nu li s-au eliberat si adeverinte de catre CMZ-uri,ci doar s-a facut comunicare scrisa la DFC,CSP,care evident,a readus aceste pensii cam la nivelul initial.
    deci este vorba de pensionari carora li se redusese pensia ,nu de cei cu pensiile majorate.se pare ca astfel s-a incercat pe cai laturalnice sa se rezolve cat mai multe cazuri de pensii diminuate,insa prin ,,grija,,lui Dobritoiu,acest lucru va fi corectat,fiindca toti cei 16.000 de diminuati,vor reveni la pensiile revizuite pe minus.problema este ca ei nu sunt implicat,totul s-a facut la CMZ-uri,doar pentru cei cu sume diminuate mai mici si care puteau fi marite prin cativa ani de conditii deosebite-50%.
    pe de alta parte ,nu s-a acordat nimanui din acestia conditii de munca conf.HGS 1019,fiindca nu era legal,ci tot dupa vechile raglementari,dar trase de par-de exemplu,participarea la misiuni de lupta cu armament de raboi pe timp de pace,50%,CD, si tot din acestea care cu greu pot fi verificate,insa fara nici un temei legal-adeverinte,OZU,etc.
    in concluzie, s-a vrut sa se faca bine,dar a iesit prost.inca o data s-a adeverit ca gura bate fundul,adica gura lui Dogaru si ai sai in frunte cu Dobritoiu,fiindca la MAI si ceilalti,acest lucru nu a fost facut,adica nici nu s-a marit ,nici nu s-a verificat,fiindca nimeni nu a sarit in sus de capra vecinului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BINGO!
      Se adevereste ce de luni si luni de zile s-a comentat si pe acest blog. Dogaru si ai lui, s-au dovedit si inca mai sunt, extrem de toxici. Au toate sansele sa iasa si de data aceasta si mai prost! Ei nu pot intelege o evidenta clara: cer ceva illegal, ceva pe care nimeni "legal" nu este dispus sa le acorde! Inclusiv CEDO ii refuza, din start! Ei nu pricep ca prin vociferari, hore si strigaturi prin batatura (bloguri, grupuri de dialod, site-uri de tot felul), pe strazi ori studiouri TV sau birouri ale mass-media, NICIODATA nu vor obtine ce vor! Le spui degeaba!

      Ștergere
    2. ASAAAA..FRUMOS !SA MAI LATRE.....!!

      Ștergere
    3. UAI CE NINJE SI CEZAR CUCUL IL LINJE!

      Ștergere
    4. Toxicii..toxicii....toxiciii.....-tu-i in gat!!

      Ștergere
  14. 30 ianuarie 2013, 18:07
    mos alecu spunea...
    @avianyc 30 ianuarie 2013, 18:07 :
    Calm , calm !...
    Nu stiu la care blog va referiti ...
    Eu am observat o asemenea chestie la SCMD P.Neamt ... iar completarea/deformarea pe care au adus-o comentariului dvs. ... parca pe la peretele de wc am vazut "naum" . Se pare ca "deformatorul" este unul din cei cu "sa traiasca dl. oprea" ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neatza buna la zoo + 9! Cezare + Curleoane, pace sub cascheta voua!

      Ștergere
  15. Mai homalaule,numai cu sugi pula si lindicul sa vezi daca sunt acre sau amarui dar daca ne-ai da tu o limba pe la coaie precum mielul la oaie ,oare cum ar fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boracule de Hurziceni, Tigru cel negru, sa ne suji poola la olteni!

      Ștergere
    2. Muei, acum nu-i din hu.rziceni. Si-i un rahat vargat!

      Ștergere
  16. Dupa fapta si rasplata!
    ======================
    Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la universitate, gasi in buzunar doar o moneda de 10 cents si-i era foame. Decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand ii deschise usa o femeie superba. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa.

    Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.

    El il bau incet si dupa aceea intreba:

    -Cat va datorez?
    -Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. - mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi..
    - Si el raspunse: va multumesc din suflet...!

    Cand Howard Kelly pleca de la casa aceea, nu numai se simti mai usurat, dar si increderea in D-zeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei.

    Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav.

    Medicii din satul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o in oras. Il cautara pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie. Cand el auzi numele satului din care provenea pacienta, simti in ochi o lumina speciala si o senzatie placuta.

    Imediat Dr. Kelly urca din holul spitalului in camera ei. Imbracat in halatul lui, doctorul intra sa o vada. Capriciile destinului, era ea, o recunoscu imediat. Se intorase in sala vizite determinat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea urmari cazul femeii cu cea mai mare atentie, ea fu operata pe cord deschis si se recupera foarte incet…

    Dupa o lunga lupta, ea invinse boala...! Era in sfarsit sanatoasa..!

    Dat fiind ca pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O recontrola si o semna. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii si o trimise in camera pacientei.

    Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate...

    In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte...

    “Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”
    (Semnat) Dr. Howard Kelly

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pacat mare pacat,daca n-a futut-o.....restul e gargara de adormit copii!
      v-o spune un mafiot!pe bune!
      semnat
      taticu lu'Dr. Howard Kelly

      Ștergere
    2. ahaaa te-am prins adminule!!!!
      "In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte...

      “Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”


      Hai sa-ti spun;Pai ce pula mea tu platesti ce e scris pe factura sau ce scrie pe margini orice labar(vezi dogaru)
      adminule pe bune iti dam loc la NOO(9) ca la ZOO sunt aia sanatosi:):)
      PS Vreau si eu facturi pe care sa scrie cu pixu' pe margine
      -va iubim nu tb platit =GDF SUEZ
      -ne place cat cocart beti=NU PLATITI!!=ELECTRICA
      -am luat muie si ne place(o companie de tel mobila sau fixa)=VALOARE FACTURA=0

      Ștergere
    3. @admin
      principiul l-am inteles si este perfect,dar cu muistii de pe aici,n-ai cu cine domle,n-ai cu cine
      In rest m-am "glumat'si eu,ce sa fac? daca toti idiotii isi permit,eu de ce nu?....hac!
      PS Baaa ce sete mi se facu' dupa cateva randuri...hac!Ma duc sa ma "activez/reactivez"...hac!!

      Ștergere
  17. POVESTI..FRUMOASE, dar POVESTI...............

    RăspundețiȘtergere
  18. Baa pula, asta de la 13:44, pula cu prenumele de Cezar... Baa daca lumea asta ar fi facuta numai din kkti ca tine, curdeleu si tiganul ala din Urziceni, gabur de Ardeal, ar fi foarte grav. E bine ca din cind in cind, sa daruiesti ceva fara a avea pretentii sa primesti ceva in loc. Asa este frumos.
    In spiritul celor zise de mine mai sus, va daruiesc si ei voua (Czar, Curdeleleu + Baracul de Urzicen- mincatorul de lebede), multa, multa mooie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Auzi bai cacat uscat ...Ia da tu un exemplu concret din ultimii 23 de ani !!

    RăspundețiȘtergere
  20. Aluma-ta ,boule ,tu altceva nu stii sau atunci cand te-a intzarcat tu ai trecut de la tzatza mami la tzatza tatii si ai ramas cu obiceiul?

    RăspundețiȘtergere
  21. ...rea-ti ai dreak, numai de penzii stiti sa vorbiti.Apevistii pulii!
    Baa, tu ceala cu gaborii de Ardeal, sa ne sugi de macau.Baga-ti-am drot in nare,baragladina dreak.

    RăspundețiȘtergere
  22. Iar a dat gripa porcina in gasca ,,celor sanatosi''.
    Muei animalelor, suntem noi nebuni, dar nu ne punem poalele-n cap aiurea, ,,pe de gratis''.

    RăspundețiȘtergere
  23. S-o luat Mărie pă cărare,
    Pă drumul cel mare,
    S-o-ntâlnit cu deochetor, cu deochetoare,
    Cu moroi, cu moroaie, Cezar sa ne zuga la coaie
    Cu strâgoi, cu strâgoaie, Tigri2 sa zuga la coaie,
    Fugi, deochi,
    Dintre ochi,
    Mărie să rămână curată,
    Luminată,
    Ca argintu strecurat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ha or de ..ra-i al dracului de borat!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Moooey, molustelor!Ce mama dreak faceti, nu mai aveti aer?
    Io zic sa-l „flatulam„ cu tontii pe cezaruica-nevastuica cu „aerele” ce le mai avem.

    P.S. Din seria „Nu fiti tristi”:
    Muey, las ca vine PMT si va resusciteaza.Cati or mai ramane in viata pana la sosirea lui.

    RăspundețiȘtergere
  26. La Craiova .....s-au limpezit apele !!!
    ...............................................................

    ,,Cu această ocazie domnul ministru a dat răspuns pe scurt unor probleme punctuale, după cum urmează:

    În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
    Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor pensionarilor militari;
    Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
    În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de domnului Dobriţoiu, prin comisia condusă de doamna Simona Sîrbu, domnul ministru Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii;
    Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime.”
    Din câte înţelegem, veştile nu sunt prea bune pentru cei care aşteptau o Hotărâre de Guvern cu revenirea pensiilor celor cărora le-au scăzut, la cuantumul anului 2010. Deocamdată aceştia trebuie să se mulţumească cu alte promisiuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va da........ Diusca tot ce va doriti!!

      Ștergere
    2. LoremIpsum says:
      Ianuarie 31, 2013 at 10:00 pm
      @Dr. House
      Nu exista nici o “versiune” a activilor, lucrurile sunt limpezi, cei care au soldele mici vor “contributivitate” cei cu solde mari vor “ultima solda”. De ce? Nu cred ca mai trebuie explicat, am facut-o de nenumarate ori. Acum daca MAp doreste sa faca o noua lege a pensiilor militare trebuie sa se hotarasca ce va dori pentru viitor, ce fel de armata va dori sa aiba. Dupa cum decurg lucrurile acum cei de la baza ierarhiei nu sunt incurajati deloc sa ramana sau sa se reimprospateze efectivele. Ministrul Dusa este pus intr-o dilema totala, sa marseze pe presiunile care se fac de catre sindicatele pensionarilor sau sa faca ce trebuie.
      Ramane de vazut.

      Ștergere
  27. Gourkha says:
    Ianuarie 31, 2013 at 7:52 pm
    CONCLUZIA VIZITEI.

    “În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii domniei sale, deoarece „până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli”.

    Este exact cum am spus. Cei 30 000 cu pensii taiate, nu existam! Celelalte sunt abureli post-electorale! Prin urmare, am fost sacrificati de toti. Nu numai de Boc-Basescu, dar si de Ponta-Dusa-USL, de negociatorii ai SCMD care negociaza in realitate cumulul pensiilor cu salariile si nu pensiile diminuate.

    RăspundețiȘtergere
  28. Mai ce va mai jucati cu cifrele,din cei 8000 s-au facut 30.000.Pana si Pontacul cel mincinos vorbeste de vreo 10%,deci 10%din 160.000 ar fi 16.000,dar nu 30 de puli indoite.
    In alta ordine de idei ,vedeti ca Mos Bashina ala cu pula de eunuc de pe Planox vorbeste urat despre acest blog.Si sa ma luati de sula precum pe un cal de gura ,cu doua dejete sa-mi beliti merchezul si cu trei sa va faceti sfanta cruce,tu-va altarul si sfintii si pomenili mamelor si bunelor voastre de ciumeti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, tu nu esti din gasca celor dela 9; tu esti animal!

      Ștergere
  29. Nea Corleone says:
    Februarie 1, 2013 at 12:21 am
    Cu regret d-nule Dancuta!

    Ce porcarie cu idiotul “Lica”!!!!Nu poti citi nimic interesant,nu poti comenta nimic,de bine/de rau….peste tot apare “Lica” cu copy/paste.E si asta un exemplu despre cum moare un blog
    sincer prefer MH decat cretinii de pe aici

    RăspundețiȘtergere
  30. @Lica
    Licaaa!! sa-ti dau muie cu autoscreperul fix de cate ori ai postat tu pe infomondo acelasi coment(nu am nimic cu postarea)dar de ce o repeti la infinit?PAPAGALULE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai sula neagra, pe la doua, tu si Czar maimucul sa veniti sa ma lingeti pe oua! Ai inteles boracule?

      Ștergere
  31. Hi to all, since I am actually eager of reading this blog's post to be updated on a regular basis. It includes fastidious data.

    Here is my homepage: jocuri cu fotbal

    RăspundețiȘtergere
  32. These are truly wonderful ideas in regarding blogging.
    You have touched some fastidious points here.

    Any way keep up wrinting.

    Also visit my web blog - bancuri iepuras

    RăspundețiȘtergere
  33. Excellent way of telling, and good piece of writing to obtain information on the topic of my presentation subject,
    which i am going to convey in university.

    Review my homepage: bancuri on line

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri