Google Translate

marți, 1 ianuarie 2013

Prezinta interes! De la 1 ianuarie 2013, REFORMA NOTARIALA. Legea nr. 77/2012 pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995

 
Incepand cu 1 ianuarie 2013 va intra in vigoare Legea nr. 77/2012 pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 care va marca insemnate schimbari in activitatea notariala. In cele ce urmeaza ne vom referi doar la una si anume la cerinta ca actul autentic sa fie intocmit intr-un singur exemplar original.
 
 
In prezent art. 65 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale, nr.3 6/1995 republicata prevede ca actul autentic poate fi intocmit in numarul de exemplare cerut de parti, plus unul care ramane in arhiva biroului notarial; intre exemplarele originale se includ si cele trimise de notarul public din oficiu, in scop de publicitate imobiliara sau mobiliara precum si pentru realizarea efectului constitutiv a anumitor acte notariale (de ex: in cazul recunoasterii voluntare a filiatiei). Fiecare exemplar original trebuie sa fie semnat de toate partile si dupa caz, de alte persoane prevazute de lege precum si de notarul public. 
 
 
Potrivit art. 64 alin.1 din noul act normativ, in viitor actele autentice notariale se vor intocmi intr-un singur exemplar original, care se va pastra in arhiva notarului public; doar acesta trebuie sa fie semnat de parti si dupa caz, de alte persoane prevazute de lege. Partile vor primi un duplicat de pe actul original, purtand doar semnatura notarului si sigiliul biroului notarial, in locul semnaturilor acestora numele lor fiind dactilografiat. Duplicatul inscrisului autentic notarial va avea aceeasi forta probanta ca si originalul actului.
 

Prin incheierea actelor notariale intr-un singur exemplar original, in primul rand se va reduce si poate chiar elimina posibilitatea falsificarii inscrisurilor notariale ce poarta semnaturile partilor si care, pana la sfarsitul acestui an, vor fi eliberate, in continuare acestora.
 
 
Pentru indeplinirea obligatiei de comunicare a actelor autentice notariale catre oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare, oficiile de stare civila, directiile de taxe si impozite etc, se vor folosi tot duplicate. Toate duplicatele eliberate in ziua autentificarii actului sunt scutite de plata oricarui onorariu suplimentar.
 
 
Prin folosirea acestei proceduri, se va elimina in al doilea rand dificultatea care apare in cazul rectificarii sau indreptarii unei erori materiale ori completarii unei omisiuni vadite – cea a prezentarii tuturor exemplarelor originale eliberate partilor (art. 54 din Legea nr.36/1995), pe care acestea fie le pierd fie le depun la diverse autoritati, astfel ca nu le mai pot prezenta notarului.
 
 
Noua procedura de rectificare va avea in vedere numai exemplarul original ramas in arhiva notarului ceea ce va implica mai putin efort din partea beneficiarilor serviciilor notariale precum si diminuarea costurilor.
 
 
De altfel, procedura incheierii actului notarial autentic intr-un singur exemplar nu este originala, ci o intalnim in tari cu veche traditie in domeniul notarial, cum sunt Franta, Belgia. Este cunoscut faptul ca Franta reprezinta un reper in domeniul dreptului civil dar si in privinta legislatiei notariale, la care notariatul roman se raporteaza constant.
 
 
In dreptul francez, la minute de l’acte (minuta) reprezinta singurul exemplar original al oricarui act autentic indiferent ca este hotarare judecatoreasca sau act notarial si se conserva in mod obligatoriu de catre autoritatea emitenta: grefa instantei in cazul hotararilor judecatoresti sau arhiva biroului notarial, in cazul actului notarial. Notarul emite copii legalizate dupa actul original.
 
 
De altfel, aceasta regula – a existentei unui singur original al actului autentic notarial a facut posibila recenta modificare legislativa din Franta, constand in emiterea actului autentic in forma electronica, a carui „minuta” (redata exclusiv in format electronic) este pastrata in „le minutier central” – registrul central electronic national tinut de notariatul francez, care cuprinde toate actele autentice emise in format electronic.
 
 
Implementarea unor prevederi similare in legislatia noastra va creea premizele infiintarii unor arhive digitale care vor permite gestionarea in conditii de maxima securitate a actelor originale si un acces mai facil la baza de date conservata in aceasta forma.
 
 Sursa:
 
=========================================
==========================
 
 

Legea 77/2012 pentru modificarea si completarea
Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995.

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 386 din 8 iunie 2012
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
 
Text integral al Legii.
Click here:
========================================
===============================
=================
*
*****
DANSUL PINGUINULUI
===================================
=================================================
======================================================
===========================================

108 comentarii:

  1. Bai comisare, de ziua ta ai infundat WC-ul cu legea asta de kkt... Unde mai publica tembelele creatii musterii tai? Crezi ca are unu rabdare sa ajunga pana aici? Ai cacarisit-o de data asta... Sa nu se mai repete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai.... omule ....
      Viata merge inainte!
      Viata nu inseamna doar distractie, bautura, mancare, somn etc.
      Mai bine "ceteste", beleste ochii, ia aminte! Vezi ca bani pentru avocati, n-o sa prea fie! Aici, afli gratuit multe, foarte multe!

      Ștergere
  2. La multi ani, dom' comisar!

    Valeu mama, daca citesc legea de mai sus ma mucific mai rau decit am fost.
    Pot s-o studiez dupa sfintu Ion? Indurareee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-au petrecut atatea NEMERNICII in tara asta, cu sau fara CONCURSUL notarilor publici, incat de ACUM,sper sa se puna punct! Au ramas multi, foarte multi romani, chiar fara case!
      Falsul si uzul de fals in acte publice ori private, a fost predilectia multora, in anii acestia de capitalism bezmetic si coruptie generalizata! Din nefericire, perdantii nu au avut bani pentru avocati, dar nu au au nici MINIME cunostinte juridice!

      Ștergere
  3. Muei,cred ca am inceput sa-mi revin. Da' parca era mai bine cum eram.

    ,,Art. V
    (1) Arhivele notariale constituite din documente create incepand cu anul 1953, detinute in prezent de judecatorii sau de alte institutii, vor fi predate Camerelor Notarilor Publici din circumscriptia curtilor de apel unde se afla judecatoria sau institutia detinatoare.
    (2) Camerele Notarilor Publici vor proceda la preluarea si prelucrarea acestor arhive in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, prin proces-verbal incheiat cu detinatorii actuali.''

    Astia cred ca au invatat din nebunia cu recalcularea pensiilor fraierilor prin crucificarea arhivelor

    RăspundețiȘtergere
  4. ,, si prelucrarea acestor arhive ''

    Ce inseamna ,,prelucrarea'', ca vinul a fost si bun, si mult.
    Iar ieou, oileo, ce ros voi fi in... fata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt proceduri pur-tehnice, in baza Legii Arhivelor Nationale!
      De ultima ora, si Arhivarea Electronica a documentelor, arhivate clasic (manual)!

      Ștergere
  5. Si pot ei in 90 de zile sa preia documentele din arhiva, verificind dupa opis, din 53 pina la caderea pdl, si sa le mai si ,,ciufuleasca'' electronic? ,,Nu,zic si eu''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna, romanul are si o solutie de rezerva, pregatita:
      "Solicita ierarhic, de caz la caz, PRELUNGIREA termenului"!

      Ștergere
  6. Ma rog, sa ramin otimist. Numai sa nu constatam ca s-au ,,pierdut'' o parte din inscrisuri.
    Gata, ma duc la refacere. Ramine cum am stabilit:

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daaaa revelionu' ie azi?? Hac!!

    RăspundețiȘtergere
  8. am pierdut ultimu' otobuz din bartolomeu,hac.
    io ce ma fac daca pierd revelionu'? Hac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei varu lu maiMucea carea duce crucea, tu ai pierdut demult orice speranta de recuperare. Esti mai tare ca o sula uscata la soare! Dar revenind la cele postate de Nea Vasile, fiti atenti-io n-am studiat toata aceasta lege decit in ceea ce ma priveste, ca procurile notariale pe care le dati/primiti si utilizati pentru ridicarea unor documente/scrisori, sau valori/sume de bani/pensii s.a. prin Posta Romana, nu au valabilitate incepind cu 2013, decit 18 luni de la data eliberarii acestora. Asa ca fiti atenti si la chestia asta, daca doriti sa imputerniciti sau suntenti imputerniciti pentru astfel de activitati.

      Ștergere
  9. O prostie!
    Tocmai intocmirea actelor autentice in mai multe exemplare,semnate in original si pastrate la partile interesate, era o garantie ca actul nu putea fi, ulterior, falsificat.
    Repetabilitatea semnaturilor originale pe mai multe exemplare ale aceluiasi act este o garantie de autenticitate.
    Reconstituirea actelor distruse sau pierdute, de asemenea, era facilitata de existenta mai multor originale.
    Unui notar excroc ii este mai usor sa falsifice, cu ajutorul unei parti interesate, sau sa inventeze acte autentice intocmite intr-un singur exemplar.
    Vom avea o noua taxa notariala, cea pentru duplicate, eliberate ulterior incheierii actelor autentice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei PulanoX-ule, cum mai stai cu puricii tai de gaini? Am inteles ca vrai sa deschizi un circ Globus mai micut, unde atractia principala s-o constituie dresura de purici...

      Ștergere
  10. Domnule Burcu,
    Ce valoare credeti ca au informatiile pe care le publicati daca in citeva luni blogul dvs. si-a cistigat pe merit numele de PERETE DE WC ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baa, de nu-ti place du-te-n koaili noastre! Ce ai? Vrei sa ti-o dam nitel la biuze? Mergi cu Domnul de nu vrei sa te shchiopatam!

      Ștergere
  11. Buna dimineata!
    La multi ani, Plano!Vad ca ai revenit printre noi, stiam IO ca nu rezisti.

    P.S. Celui de la primul coment si celui de la 02,20- va dam niste „Țeva” sa va stergeti fliturile.Pardon, râturile!

    RăspundețiȘtergere
  12. N-ar fi mai bine sa le dam „Țe(a)va”la supt?
    Io-te na ! ca ma obliga Plano sa-i dau dreptate la commentu, lui.
    Ptiuuu! Puschea pe limba!Daca are dreptate,are mai,nene are.superlogic!!
    PS s-au trezit si astia sa inventeze apa calda in privinta actelor notariale.....moamaaa ce banditi!!Asa o fi si in UE si SUA cu duplicatele pulii?Nu cred.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baaa, ai si tu odata "ceva dreptate", dar nu-i "gindita" de tine. Probabil e emanatia drojdiei remanente din singele tau.

      Ștergere
  13. Ieri fiind Sf.Vasile, probabil ca Admin avu mosafiri si de aia cred ca posta subiectul asta, asa mai in viteza. Nu ca n-ar fi interesant, dar cam greu digerabil in prima zi de Rebelion, dupa atitea sarmale, salate de beuf si cirnati.
    Hai neata buna la ZOO + 9!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Netaza si bun lucru!
      Mai presus de mine si aniversarile mele,
      am pus UTILITATEA informarii OPORTUNE a intrarii in vigoare a Legii nr. 77/2012, Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 386 din 8 iunie 2012. Cunosc foarte multi oameni interesati de acest subiect! Politica editoriala a Blogului, LIBERTATEA comunicarii, raman aceleasi. Sunt VALORI la care nu voi renunta!

      Ștergere
  14. Buna dimineata stimati pacienti si dragi...animale!

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca va simtiti rau după atata mancare, folositi cura de slabire cu peste :
    1. Dimineatza ->Crap de foame
    2.Pranz->Stiu ca n-am
    3.Seara->Somn usor
    :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Bey, 08:58!
    Am auzit ca PulaNOX si-a facut o pepiniera de purici in blana lui MaiMUkles iar dresor l-a angajat de CurDeLeu-Bartolomeu-Bea-de-Stinge-ca-un-Zmeu.

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani, buey !

    Uai, da ni-i rau tare !
    Nu de la spritzane fara numar, ci pen'ca am dansat, pana la epuizare, "Pinguinul", cu baba !
    Or venit ieri dracii aia, cu care n-am facut revelionul, ca nu s-a putut din cauza vanghelionului si ne-or invatat a topai Pinguinul asta !
    Ase de mult ni-o placut ca, dupa ce-or plecat mosafirii, tata noaptea am juca Pingu, cu baba, la cururile goale !
    Ea in fata, eu in spate -hop, hop, hop !
    "Nainte-'napoi si hop-hop-hop !

    RăspundețiȘtergere
  18. Buey flacai !
    Da bag sama ca n-ati stat de pomana !
    Din prima zi v-ati luat de galci !

    Asa-i fain ! Mi se pare corect, ce pula mea ! Cum dreaq sa treaca ea ziua far o tzar de sfanta muye !
    Si, lume buna-lume buna ! Nu ghirtzani alde mine !

    Merg sa ma refac un pic, cu-n dus rece la coaie, sa-mi pun niste izmene, ca-s in curu' gol si ma tot miroase potaia, dupa care ma bag si eu la o muie !

    Faina viatza asta, zau ! Cand o iei asea cum e, fara prea multa filosofie si analize ametitoare !

    RăspundețiȘtergere
  19. Muei, de unde crezi tu ca se zicea ,,ne-am dat pe ghiata''?
    ,,Nainte-'napoi si hop-hop-hop ''. Muei, nimic nu-i nou!
    Ii zice ,,ribrending''!

    RăspundețiȘtergere
  20. ~Mneata(?) la 9+ZOO+APV P!
    Un an nou BUN!
    Ii bun?

    RăspundețiȘtergere
  21. Muei, tu o vrei din usa?!

    RăspundețiȘtergere
  22. Nea Basillos, bat pariu ca numa barba itzi mai lipseste !
    Eote ce-am gasit, citind presa !

    "Şi era Sfântul Vasile om foarte înalt la stat şi drept ca o făclie; uscăţiv şi slăbit de ajunare şi de veghere; oacheş la faţă, dar obrazul îngălbenit; nasul lunguieţ; sprâncenele cercuite şi plecate, asemenea omului gânditor; fruntea încreţită; umerii obrajilor ieşiţi, tâmplele adâncite; cam pleşuv la păr; cu barba destul de lungă, căruntă pe jumătate. "

    Oachesule, spune ca nu-i asa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sigur te-ai uscatit de atata ajunare si veghere pe bloagele astea ! Te-ai galbejit de tot !
      Lasa-l dreaq de altruism ! Nu vezi ca unii se caca pe ei, imbracati, oricum o dai ?
      Usior frate, c-ai sa te imbolnavesti !

      Ștergere
  23. Muei, da' sf. Tibica cum ii descris? Hai, lumineaza-ne!

    RăspundețiȘtergere
  24. Buey, e fain tare afara la mitici, aciulea !
    Ia sa trag o fuga la o plimbare, pana-n Victoriei, ca sa iau o muye de aer proaspat si sa ma interesez la secretariatul general daca, in prima sedinta, ne-o baga !
    Ca am terminat dreaq vaselina de cand tot imi lubrifiez gaozul, insa astia nu mi-o mai baga !
    Indata se face anul de cand tot astept sa mi-o bage si sa mi-o dea, in mana, intreaga !

    O zi buna ! Ii buna o pula-Doby !

    RăspundețiȘtergere
  25. LA MarULTI ANI CU SANATATE, VASILE, PENTRU ACESTI ANI, 57!
    Tot binele din lume sa te insoteasca permanent!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buey !
    Eote ce zice prezicatorii, pentru 2000 3spe !
    E nashpa frate !

    -2013 va fi un an cu ghinion pentru români. Preţurile vor continua să crească până la jumatatea anului. Cresterile de preturi la energie, gaze, taxe locale, accize, etc. si deprecierea accentuata a leului, vor face “puterea” de cumparare a cetatenilor aproape insuportabila.
    -In anul 2013 un cutremur de cel puţin 7 grade pe scara Richter va lovi România. Mii de romani işi vor piarde viaţa (peste şase mii de bucureşteni vor muri, mai putin Tibica si baba).
    -Dezastrele naturale din 2013 vor genera scumpiri dramatice ale alimentelor. Dacă seceta va continua în Statele Unite, Rusia şi Brazilia, aşa cum au prognozat meteorologii, preţurile alimentelor vor sări în aer.
    -SCMD va deveni prima sfortza sindicala din Romania, iar Dogarul avocatul popoului.
    - Inca din ianuarie, Ministerul de Finante, trebuie sa imprumute peste un miliard de euro, pentru ca sa poata plati pensiile si salariile bugetare, precum si ratele scadente la imprumuturile anterioare.
    -Se mareste schema inaltilor functionari din guvern si ministere cu 13.236 de posturi. Bugetare. Cu salarii babane, asta dupa ce premierul Ponta declarase ca nu va da un leu sau un post in plus la functioanrea Guvernului.
    -Va incepe un nou scandal national al pensiilor fostilor militari.
    -PNL se va retrage de la guvernare, peste cateva luni, pentru a nu deconta, alaturi de PSD, costurile unei guvernari de criza. Cum a decontat PDL guvernarea anterioara.
    -Pensiile şi salariile nu vor creşte în 2013, iar cota de impozitare se păstrează la 16%.
    -Mircea Dusa va fi retras de la Ministerul Apararii, iar locul vacant va fi “guvernat” de prim-vice-premierul fara portofoliu, Oprea.
    -Administratorul blogului nu-si va respecta, nici de data aceasta, promisiunea cu mielu-chelu si butoiul de vin.
    -Nivelul de saracie in Romania va atinge cote istorice, pentru perioada “post-revolutionara”. Exodul medicilor va fi fara precedent. Bacalaureatul va avea rezultate dezastruoase.
    -Crasma din gara Bartolomeu va intra in faliment. Se va incerca privatizarea ei, insa fara succes. La fel ca Oltchimicul.

    RăspundețiȘtergere
  27. Muey,ăla o fi PMT?Cel din dansul pinguinului adică?!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buey, nea Vasile !
    Bine ca-mi pusesi iar Pinguinul, p-aciulea ! De parca nu mi-a ajuns cat am topait asta-noapte !
    'Nainte-'napoi si hop-hop-hop !
    Numa asta-mi suna'n dibla !
    Si mai era una cu Tze-tze-tzerletze ! De urlau babele ca drogatele !

    RăspundețiȘtergere
  29. Din ciclul “MARETIA GUVERNARII PONTO-CRINISTICE” !

    1. Prealegeri:
    -re-reevaluarea izmanarului polonicar, seful mafiilor personale nastaso-basiste
    -amnistierea fostilor pensionari militari
    -muie eterna la referendum, pentro fro 7 virgula 4 milioane de fraieri
    -49 de zile de conducere glorioasa de catre Crin capitan de plai
    -privatizarea de succes a OLTCHIMului
    -remanierea galopanta a ministrilor, ca pe ciorapi

    2. Postalegeri:
    - parlament cu 588 de parlamentari, in majoritate profitori, borfasi, puscariasi, puscariabili, manelisti si redistribuiti fara vointa pulimii
    -desemnarea sefului fabricii de doctori si de grade militare, fost sef de mafie personala, in functia de vicepremier al Romaniei, pe probleme de aparare, SIGURANTA SI SECURITATE nationala !!!
    -marirea taxelor, impozitelor, birurilor si dijmelor, in scopul asigurarii bunastarii alesilor
    -suspendarea angajarilor la STAT in anul 2013, cu exceptia Parlamentului si a Guvernului, supradimensionate
    -suspendarea acordarii tichetelor de masa pentru nesimtitii si imbuibatii de ciocoi de profesori, de invatatori, de medici si asistenti, etc.
    -acordul secret KIORU-PINOCHIO, de cooperare şi bună guvernare, sau pactul cu diavolul, incheiat la ceas de noapte, pe ascunselea, la Cotroceni
    -preţul energiei electrice cu 10% mai mare, de la 1 ianuarie

    Tubi continued !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sugi pula pedelacule!!

      Ștergere
    2. Mi-o suge ma-ta !
      Uai, ci placieri !

      Ștergere
    3. Pese: numa ca nush cum sa-i zic sa nu mi-o suga cu tot cu chiloti !
      Ca-i ase de bineeee....

      Ștergere
  30. Buey !
    Ca sa nu vi se atrofieze simtzamintele, chiar din prima saptamana a anului nou, luati aciulea, un remembar ! Ca sigur o sa va faca bine la bila, telectualilor !

    Eote:

    "Huliganii cu păr alb
    September 1, 2012 Angela Tocilă
    Huliganii cu păr alb au apărut în ianuarie 2012, au fost scosi din papuci si pijamale, adunati de prin parcuri unde chibitau vreun joc de table, de prin itrandurile cu intrare gratuită pentru pensionari, din mijloacele de transport gratuite pentru pensionari și din stațiunile gratuite pentru pensionari. Li s-a amintit că crapă de foame, că li se desfiintează smurdul si salvarea si nu vor mai avea pe cine să cheme când au diaree sau colici biliare după ce se-ndoapă ca porcii după post. Le-au arătat vinovatul si i-au invitat să-l scuipe în orice ocazie, indiferent ce face, bine sau rău și ei au consimțit bucuroși că li se oferise în sfârșit ocazia la care tânjiseră în dictatură dar în secret deplin, să schimbe țara. Și-au îndesat protezele în gură, au învățat sloganurile pe de rost, că huiduielile le știau deja, au luat banul și s-au pus pe treabă.
    Voiculescu a decis că armata lui are nevoie de un lider si l-a însărcinat pe Dogaru să mâne trupele de hodorogi pârtâiti în luptă. Mosii și-au îndesat cozoroace pe capetele seci să nu-i bată soarele-n neuronul încă zglobiu, iar doamnele și-au pus pălării cu panglici înflorate, semn de distincție și respectabilitate, asta până și-au deschis gurile știrbe și și-au vărsat veninul de năpârci idioate, blestemând și înjurând ca ultimul birjar. Și-au înmuiat labele proletare în piscina vilei Dante și-au porcăit-o pe Ioana Băsescu pe stradă. Au țipat că au muncit o viață-ntreagă de s-au rupt frecând strungurile prin uzine, plimbând hârtii prin instituții, dând cu subsemnatul pe la Secu. Militarii în rezervă au suferit cel mai mult, ei având de luptat prin crâșme, umilind soldații prin cazărmi, bătându-și nevestele și copiii acasă. Le-a fost atât de greu toată viața încât acum la bătrânețe, s-au decis în sfârșit să trăiască tinerește, luând frâiele democrației în mâini și dând cu ea de pământ.
    Rușine n-au. Au pierdut-o demult de pe vremea când se călcau în picioare la cozi la parizer, aclamau și aplaudau familia Ceaușescu, își turnau vecinii care primeau străini în vizită. Au mai lăsat din ea după 89 la cozile pentru bilete de tratament, unde se luptau pe viață și pe moarte, la cele pentru alimente gratuite pe care le cărau cu taxiul, la pupări de moaște, la sarmale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai luati o tzara de muye, ca nu strica !

      Eote;

      Luptele lor sunt totale: iau sarmaua sau mor, iau biletul de tratament sau mor, pup moaștele sau mă ia dracul. Ei urăsc pe toată lumea: pe tineri că-s frumoși și-n putere, pe bogați pentru că au bani, pe săraci că-s proști, pe copii că-s obraznici. Îl iubesc doar pe poștaș că le-aduce pensia și pe Voiculescu că le dă bani și ocazia, mijloacele de a-și manifesta ura.
      În condiții normale ar putea părea niște bunici cumsecade care tocmai ce-au pus nepoțeii la culcare, i-au învelit cu dragoste și le-au spus povești. Doar că ei nu știu povești pentru că n-au citit în viața lor o carte, nu și-au pus nepoții în pătuț pentru că probabil nici fiii sau fiicele nu-și lasă copiii pe mâna lor. În condiții normale, părul alb ar fi dovada înțelepciunii, a unei vieți din care ai învățat ceva, a respectabilității. În toate culturile, seniorii sunt respectați și ascultați. La noi, seniorii protestatari de ocazie nu sunt altceva decât țoapele, curvele, turnătorii, cizmele, foștii activiști de partid care au îmbătrânit degeaba și-au trecut prin viață ca gâsca prin apă, având o singură grijă, să le fie mațul plin.
      Azi s-au dus să scuipe și să huiduie o pereche de tineri căsătoriți, cu nerușinare de derbedei fără căpătâi. S-au dus să-și verse veninul acumulat la antena 3 unde-și trăiesc viețile inutile, jalnica existență de nevertebrate mereu flămânde, după care cu siguranță mulți dintrei ei, se vor duce pioși mâine la biserică unde popi burdihănoși le vor ierta cu mărinimie orice păcat contra unei sume modice ruptă din tainul murdar primit de la stăpânul Voiculescu… Și dacă le spui că-s neam de slugă și le bați obrazul, te scuipă și cer respect.

      Autor: Angela Tocilă

      Ștergere
    2. Pese:

      TARE DE TOT !
      De retinut urmatoarele propozitii principiale, despre APEVISTII PULEI, din analiza textului de mai sus :

      -Huliganii cu păr alb au apărut în ianuarie 2012 !
      - Au diaree sau colici biliare după ce se-ndoapă ca porcii !
      - Dogaru mâna trupele de hodorogi pârtâiti în luptă
      - Și-au îndesat protezele în gură
      - Hodorogi pârtâiti în luptă
      - Mosii și-au îndesat cozoroace pe capetele seci
      - Militarii în rezervă au suferit cel mai mult, ei având de luptat prin crâșme

      Mai departe, ciocu’ mic ! Stimati militari de cariera !
      Mai scotociti si voi si la idei de astea principale !

      Ștergere
    3. Buey,prăzarule!Lasă-ne barem azi, de ziua lu nea Vasile, să jucăm și noi Pinguinul cu soacrele, cumnatele, vecinele și care se mai leagă la cap cu alde noi.Recuperăm de luni încolo.

      Ștergere
    4. Da ce epiderma putzii mele, azi e ziua lu' Burcu ?
      Ca daca-i ase, si azi are cincizeci si 7te, eo acusica plec spre Turnu, in pas de pinguin saltat !

      Ștergere
    5. Șăzi dreaku pe curul tău!
      Mai bine bagă un pinguin cu baba,așe pi la SPAti.

      Ștergere
  31. Hac,hac....nu e de la bautura ci de la consternare,hac
    PS Ce ziceai PMT-ule ca da crasma din Bartolomeu faliment?Ete pula,au aia niste viloace si niste jipane super....si nimic pe numele lor.Acu io doar o mai fut pe vanzatoare(o "pustoaica" de 52 de ani)asa de plictiseala,ca patroana inca nu s-a intors din Grecia de la Rev.
    PS Nu revolutie dobitocilor ca aia n-a existat!!Intrebati-l pe iliescu!Ala stieeee!!!.dar si noi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai, defect cum esti, vezi sa n-o b...alonzi pe ,,pustoiaca''. Scuteste viitorul tarii de inca un cazut in ...teasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey 17:23, aista,respectiv Curuldeleu, de câte ori deschide gura scoate câte un rahat!Dă-l dreak, nu-l băga in samă,linge și el blidele pe la noi, prin Zoo.Că de la Noo l-au expulzat!

      Ștergere
    2. Buey, asta de la 17 si 23 !
      Da tu esti bou frate !
      Da-te dreq din calea mea, ca borasc acusica !
      Da-te'n mortii ma-tii, ca-mi vine acu !!!

      Ștergere
    3. Buey PMT!Ce mama dreak ai?Te facusi frate cu Necuratul?
      Du-te-n pizda ma-tii si boraste la tine in baie, lasa omul sa se exprime!ce PL MNEU ai cu el ?S-a umflat tărîța in tine?
      O iei pe urmele lu ala din Bartolomeu!

      P.S. Bine macar ca ai „ articulat-o ” pe ma-tii, asa cum sugerat!
      Ba pe-a ma-tii!!

      Ștergere
    4. Du-te-n pizda ma-tii si boraste la tine in baie, bai PMT

      Ștergere
  33. bai cacat anonim; te-ai trezit sa vorbesti din curu' salii?

    RăspundețiȘtergere
  34. Răspunsuri
    1. Cred ca aveti buba !
      Zau !

      Ati uitat de "ia un alupigus" duios, de un baga ceva "GaOz" si alte cele !
      Va sparg !
      Plec inapoi la 9ua !

      Ștergere
  35. Ciau ! Plec sa fac un Pinguin ! Sa vad daca-mi mai reuseste !
    Ca baba-i cam botoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: nea Vasile, la multi ani, de ziua de nastere !
      Baga inc-o dubla, pana la 114 !

      Sa ne traiesti !

      Ștergere
  36. Putzache, prea multa zgiltiiala din tzopaiala afecteaza la capulete. Meri la na ni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca s-a zgaltait a-mpulea!
      Efectul este negativ.S-a prostit de tot!

      Ștergere
    2. E TAMPITEL ......IN NASTERE!!

      Ștergere
  37. Baa rapanilor, care mai misca p-aciulea, ai? Care-l supara baa pe Curcudel si pe al'lalt PMT pinguinul, consilierulu lui Evanghelie? Io zic sa le dam un ALUPIGUS dragastos si o mataringa-n dos.

    RăspundețiȘtergere
  38. Stanga- dreapta si Hop-hop-hop !
    Si:
    'Nainte-'napoi si Hop-hop-hop !

    Buey, ce-mi place Pinguiala iasta !
    Iar or pus-o derbedeii astia de machitori !
    Merg sa tzopai, cu baba, ca nu ma pot aptine !

    Dea dreacii, asta revelion frate ! Imi iese spritzul prin perciuni, da' nu ma las !

    O seara faina ! Hop-hop-hop !

    RăspundețiȘtergere
  39. Buey, o seara buna ! Daca m-auziti, ca-i o zapaceala totala aciulea, bre !

    Eote, numa ce incepu o sarba de aia olteneasca, de-i scula pe toti de pe scaune, de zici ca i-a electrocutat la cur !

    Joaca babele de la falfaie fustele la cur, ca steagul de pe casa poporului !

    Pa, buey ! Merg sa ma bag si eo !
    Poate creapa hertzu'n mine si-ati scapat de-un drac !

    Hop-hop....

    RăspundețiȘtergere
  40. Bravo tie PMT,bravo!!Baga mare!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. ai de mine! s-o facut 23 si n-o terminat!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. ,,Se trezeste Ion de dimineata ca avea de crapat lemne. No, si se apuca Ion de crapat, cind il vede pe Gheorghe la poarta: - 'Neata, Gheo! - 'Neata, Ioane! - Ce faci ma, Gheo? Nu vii sa ma ajuti la lemne? - Nu pot ma Ioane ca is beteag rau... - No, tulai Doamne, da' ce ai ma Gheo? - Boala gre' ma Ioane! - Da' ce boala ai ma? - Boala venerica... - Ioi, ma... da' cum ii boala asta, ma? - Pa' stii tu ma Ioane... ma doare in pix de lemnele tale''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Gheo, nu te necaji! Da-l incoace sa-l masez o tara!

      Ștergere
  43. Leul cheama toate animalele si le spune:
    - Cei frumosi in stanga, cei destepti - in dreapta.
    Toate animalele se conformeaza, numai maimuka(care freaca puta) ramane pe loc.
    - Dar tu ce faci? Intreba leul.
    - Ce vrei, sa ma rup in doua?

    RăspundețiȘtergere
  44. ,,-Cea mai nenorocită femeie din lume a fost Eva.
    - De ce ?
    -N-a putut să-l ameninţe pe Adam, că-l va părăsi şi se va mărita cu altul''

    RăspundețiȘtergere

  45. Opinii EVZ


    PROFESORUL DISTRAT. Jaful pensionarilor militari

    Autor: Profesorul distrat

    Am avut nevoie de un medicament şi am mers să îl cumpăr. Era o aglomeraţie incredibilă. Farmacista, care mă cunoaşte, mi-a făcut un semn discret să intru peste rând.

    Nu prea îmi venea dar ea părea că ştie ce face. Mi-a explicat despre ce este vorba. Sunt pensionarii militari, care vin în primele zile ale anului, dacă nu chiar în prima pentru că între Casa de sănătate şi farmacie există un contract care are un plafon. Cine prinde, prinde, cine nu , nu. Aşa că ei vin şi stau liniştiţi la coadă. Se întâmplă în fiecare an. Am observat că nimeni nu a protestat că eu sunt primit peste rând.

    De jenă m-am dat în vorbă cu cel care primea medicamentele până să îmi dea şi mie. Fost colonel de jandarmi, el încărca în două plase mari zeci de cutii, poate şi peste sută. “Sunt pentru trei luni” a simţit el nevoia să-mi spună. Am observat că toţi de la coadă aveau câte două plase mari. Erau bărbaţi în putere, cum stă bine unor domni ofiţeri şi la pensie. Aveau buzele uscate şi cearcăne vineţii sub ochi. Chefuiseră, aşa cum este obiceiul. Nu păreau bolnavi şi m-am bucurat pentru ei.

    De obicei, la farmacie medicamentele se dau însoţite de nişte recomandări. De obicei, dacă este şi coadă, oamenii discută între ei despre boli, efecte secundare, medicaţii paralele şi multe alte necazuri. Aici nu era aşa. Toţi încărcau în plase mari cantităţi de pastile. Cum am văzut la poştă că se distribuie coletele, sau în filme pachetele cu droguri. Părea o complicitate. Din acest motiv, probabil, farmacista mi-a făcut semn să trec liniştit peste rând. Ei toţi aveau treaba lor acolo.Bine că niciunul nu părea bolonav! Dacă aş fi întâlnit, la începutul anului a aglomeraţie de oameni suferinzi nu mi-ar fi căzut bine.

    Am cumpărat ce trebuia, m-am dezmeticit şi am început să mă gândesc la pensionarii ăştia militari. Majoritatea civililor, pe care îi cunosc eu, au cam 12 milioane pensie şi stau cuminţi. Nu am auzit să mai primească altceva peste. La pensionarii militari, dacă li s-a tăiat ceva din zecile de milioane, adică din pensile lor, a sărit ţara în aer. Văd că încarcă şi sacoşe şi cine ştie câte alte avantaje or mai avea.

    Nu minimalizez eforturile pe care le face un militar în timpul serviciului. Despre profesori, de exemplu se spune că lucrează destul de puţine ore în timpul unei săptămâni. Dar munca de la clasă te preocupă toată ziua şi, de multe ori nu te lasă să dormi nopţile. Lecţile se pregătesc, trebuie să înveţi tu însuţi. Oare colonelul de jandarmi, care încărcase plasele cu medicamente (gratuite) o fi fost preocupat de munca lui şi în afara programului?


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un alt dobitoc printre sutele de mii de alti dobitoci! Optica de roman frustat, care in nimicnicia lui isi da cu presupusul pe probleme care-l string la palarie. Pe tembeli ca asta si nu numai trebuie sa-i aparam in caz de ceva. De ce kizda mamei lui nu s-a facut si el ceea ce detesta atit de mult in comentariu?
      PS. Oricum, Ev.Z este un jurnal de kkt-vezi gaina cu 3 picioare, gaina care a fatat pui s.a. Asa ca, celui care "transporta" astfel de kkturi ii recomand sa se lase de meseria asta, altfel o sa miroase ca vidanjorii lui Prigoana.

      Ștergere
    2. Buei ! Asa este !
      Inainte faceam coada la farmacia din policlinica Cobalcescu sau, cine avea coaie mai mari, la cea din SMC ! Itzi puneai fain medicamentele in diplomat si nu stia nimeni !
      Acusica, sunt cateva farmacii care au contracte din astea ca sa distribuie fostilor apevistii pulei, fara numar-fara numar, pe de-a moaca !
      Labagiii astia de apevistii pulei se cunosc de la o posta : ori au caciula militara, ori pantofi cu gaurele tip, ori pantaloni kaki, ori scurta imblanita, cu epoleti, ori frun fular, sau ceva militaresc !
      Acusica, toti cacatii de ne la stanga !
      Pai nu degeaba ne-am spart in figuri, ca idiotii, un sezon intreg, pe toate televiziunile, pe tema pensiilor militare ! Nu ? Cu exemple concrete, cu decizii si copoane de penzie transmise in direct, ca sa vada toata tara !
      Nu degeaba ieseau izmanarul si cu lupoaiaca pe teveuri, ca sa potoleasca masele infuriate, aratand calicilor cum de fapt cresc si nu scad pensiile nesimtite !
      Nu degeaba Dogarul si cu ai lui a organizat ample activitati stradale, ca fanfara si cimpoaie in frunte, ca sa arate tarii intregi-dar mai ales bucurestenilor, ce fututi au fost apevistii pulei !

      Si, eote asea, din pilonul stabilitatii si al increderii nationale, al respectului si garantului democratiei in rromanica, armata a devenit sobect de caca. Cu predicat cu tot.

      Daca mai punem si aportul tuturor blogurilor de "specialitate", pe tema pensiilor, ordonantelor si actiunilor in justitie, unde ne-am spart capetele 24 din 24, tabloul e complet !

      Chestia e ca problema cu pensionarii fosti apevistii pulei nu s-a gatat, nici pe departe !
      Scandaluri si mai mari stau sa-nceapa !
      Iar civilii nu doarme, buey !

      Ștergere
    3. "Articolul" parca vine sa completeze postarea mea de ieri de la 16:33, aia cu "Huliganii cu parul alb" !

      Nu mai este mult pana cand vom lua flegme, in direct, pe strada !

      Ștergere
    4. VOR LUA ASTIA CARE AU 3000 SI MERG LA MANIFESTATIE CA......MOR DE FOAME !!

      Ștergere
  46. Mneatza buna-Ii buna o pula. Doby !
    Buey, ce ma doare capul. Ca sa nu inghet dreaq in balcon, langa butoiul cu varza,l-am adus in casa !

    Buey, toate ma dor ! Si oasele, si spatele, si talpile !
    M-am luat dupa baba si am tzopait ca un descreierat !
    Gata cu nebuneala, ca vine smurdul !
    Inapoi la activitati normale pentru varsta a 3-a !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei Tibuca, da' "cu dragostea cum stai"?

      Ștergere
    2. Buei, bine ! Zilele astea am avut si supliment !
      Mai greu e cu somnul, frate, asa ca am decis sa procedam ca la mersul cu locomotiva ! Daca nu apesi o pedala la fiecare 3 minute, se opreste singura !
      Asa ca, si eu si baba, in timpul actului de futai, ne piscam unul pe altul de cur, la fiecare 2-3 minute, ca sa nu adormim !

      Gata, inapoi la ratia normala ! Si combinarea, musai, si cu limbile !

      Ștergere
  47. Buna dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  48. Numa ce-am reusit si eu sa citesc tema, cu reforma notariala !
    Cam lunga !
    O labareala ! De retinut doar ca s-a schimbat regimul de eliberare a copiilor dupa acte ! Si ca, in 90 de zile, ce s-a muncit intr-o viata de om, in domeniu, trebo arhivat electronic !
    Stati blanzi !
    Asa a fost si cu carnetele de munca, cand au fost duse la scanat, pentru a fi "arhivate" in sistemul electronic ! De la cateva luni, actiunea s-a prelungit la fro 5 ani !
    Kassay la romani ! Repede si prost, ori incetul si deloc !

    Cred ca singura consideratie de luat in seama e cea facuta de Pulano INTERCRACI, unde ai dreptul doar sa taci ! Taxe in plus si falsificari mult mai usoare ! In sprijinul cetateanului, nu ? Da-l in pula de cetatean !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne sugi pula ..pui de pedelac!!

      Ștergere
    2. Pese: doar daca-i pun pe izmanar si pe lupoaica sa rezolve arhivarea electronica a actelor eliberate din 53 incoa !
      Astia termina nu in 90 de zile, ci in 30 !
      Ca doar au o experienta solida, de la marea actiune nationala de prelucrare a statelor de salarii ! Din jde "baze de calcul" primite impreuna cu deciziile, niciuna nu seamana cu cealalta, insa toate-s oficial de adevarate !

      Ce dreq, te pui cu romanul ?

      Ștergere
  49. A mai suflat in veioza unul dintre marii actori ! " Un fleac. M-au ciuruit" a dat coltul !
    Au mai ramas cativa, din vechea garda !

    Numa kioru' nu mai crapa, frate ! Nici suspendat...

    RăspundețiȘtergere
  50. Buei Tibuca este adevarat ca esti pedelac si prieten cu "oac-oac", broscoiul lui Oltean cel mai prost ardelean (desigur dupa kktul ala mic din Cluj)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da ! Sunt un fel de pedelica fara frica si merele de aur ! Sau Alba-i ca zapada si cei 7 pedelaci ! De mic copil mi-am dorit sa fiu pede ! Idolii mei in viata o fo baba cu mustata si boc (boc= cacat in limba turca) !

      Ștergere
  51. Inca unul "Ciocu' mic" !
    Asta, sireacu, n-a mai apucat ordonanta. A luat-o in mana !

    Se duce lumea, se duce frate ! Mi se cam zbate un ochi !
    Doamne feri ! Ptiu, sa scuip in san !

    "SINCERE CONDOLEANTE

    Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Oradea transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate pentru pierderea suferită la trecerea în nefiinţă a colegului nostru
    Locotenent Colonel (r.) MICLE TRAIAN

    Suntem cu gândul şi sufletul alături familia sa şi de toţi cei care am avut privilegiul de a-l cunoaşte, aprecia şi stima şi care astăzi îi aducem un ultim omagiu .
    Dumnezeu să-l ierte şi să-l primească în împărăția sa!
    INMORMINTAREA VA AVEA LOC IN DATA DE 05.01.2013 (SÎMBĂTĂ) , ORA 13.00, LA CIMITIRUL RULIKOWSKI, CAPELA HAȘAȘ"

    ===============================
    Ca maine-poimaine o sa va invit la mine, la pomana in Ghencea 3 (ca 1 si 2 is ful option), dupe care la un mic praznic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa baa, ca pe tine te prajim ca sa ocupi loc mai putin, iar cu cenusa o sa dam pe gindacii de Colorado. Ori vrai sa-i lasam o tzira din ea si babei tale, ca sa te tina la borcan in baie?

      Ștergere
    2. Buey fratilor, pune-ti mana si ajutati-l pe asta de la Beius, ca, de cateva zile, "Nu-i iese" !
      Nu de alta, da' o sa se mictioneze pe el, cu tot cu urina !

      Eote:

      "De cateva zile ma straduiesc sa va fac o urare mai deosebita.

      Nu-mi iese, asa ca va rog sa primiti urarea traditionala din mosi - stramosi:
      LA MULTI ANI CU SANATATE SI BUCURIE!
      Sa traiti!
      Publicat de SCMD Beius "
      =============================
      Daca nu-i iese, pai nu-i iese omului si gata !
      Si mie mi s-a intamplat o data sa nu-mi iasa, de-am ramas penis captivus in pizdas del babos !

      Ștergere
    3. Pese: da, da ! pune-ti, pune-ti ! Vezi sa nu ! Da' n-are importanta !

      Ștergere
    4. Buey 12:50 ! Mai bine o dati pe gainile lu' PULANO 10 INTERCRACI, c-or facut paduchi !

      Ștergere
  52. fir-ar a dreak de treaba ca mie-mi iese singura tocmai cand as vrea sa nu iasa.Fericitilor!!(voua nu va iese)
    PS domnul Miclea Traian(fie-i tarana usoara) a mierlit-o pe baza de L164? sau ce?Doctorii ce au zis?.Io m-am hotarat;ori suflu in veioza pe baza de 164(ca puletii aia 'jde mii-ref scmd-srl) ori de loc.Ce pula mea!"immortals" ma fac
    Ma duc in Bartolomeu sa verific boghiurile la carciuma.hac!

    RăspundețiȘtergere
  53. No,bună să vă fie zua, ca dimineața îmi scăpă.
    Vaz ca s-a trezit și AA precum și Pinguinos-Dos-Belimos.În concluzie, formația este completă, deci la treburi!Succes la muyificări și gratulări celebre!Muiye-n biuze,muze-n scrise!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S.
      Despre Don Bazilos știe careva ceva?
      După atatea zile de chefuri..și pinguini..și aiiiii,se eu te pego!!!!!

      Ștergere
    2. P.S. 2

      Pinguinos, dacă tot îmi folosești creațiile,mai ia d-aci:
      La PulanO intercraci, doar o labă poți sa-ți faci!

      Ștergere
    3. Pardonemoa: intercraci este deja atribuita ! Asea ca ciocu' mic ! Nu te mai sparge in figuri, ca apa calda !

      Ștergere
  54. Euroiu: 4,41 !
    Tot asea !
    Numai ca,deja, incep sa plece "italienii" si "spaniolii", inapoi la munca silnica, si are el grija masonul Isaroiu sa readuca leul inapoi la un nivel de caca-maca !

    RăspundețiȘtergere
  55. Cozi interminabile la plata TAXELOR, IMPOZITELOR si BIRURILOR ! Inca din prima zi de lucru a poporului rromanes !
    Unii plateste, inca de pe acusica, ca sa fie sigur ca o sa poata vinde martisoarele !
    Altii plateste pentru ca se-nchide Oltchimu' si tre sa aibe taxele la zi, pentru vanzarea pepenilor ! Ca cica: din de traieste ei ?

    De pula noastra, popor de gigi becali !
    Las sa ne scuipe toti prostanii , pen ca ne meritam soarta !
    Apevistii pulei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MERGI SI_TI PLATESTE COTIZATIA LA SScmd _PROSTANE!!

      Ștergere
  56. @PMT3 ianuarie 2013, 13:14
    La multi ani, amice!
    Cum de nu m-am gandit sa-ti cer ajutorul?
    Da' oricum, nu faceam nici o afacere ca tu erai "captivos" (si doar atat).

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri