Google Translate

vineri, 4 ianuarie 2013

Vesti bune! Avem cel mai puternic leu din ultimele opt luni


  
Leul romanesc a prins puteri, joi, in prima sedinta interbancara din 2013, iar BNR a anuntat un curs de 4,4153 lei/euro, cu 1,34 bani mai mic fata de ultima referinta anuntata in 2012.
E cel mai puternic leu din ultimele opt luni!
O rata oficiala mai mica decat cea anuntata joi, de 4,4032 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 8 mai anul trecut. In anul precedent, a fost atins recordul istoric pentru cursul leu/euro, in data de 3 august, cand referinta BNR s-a plasat la 4,6481 lei/euro. Raportat la acest nivel, deprecierea leului a fost de 7,6% de la incepului anului, precizeaza Mediafax.


Va cobori moneda nationala sub pragul de 4,40 lei pentru un euro?
“Credem ca potentiala cerere comerciala de valuta va impiedica orice apreciere semnificativa a leului, asa cum s-a intamplat si la sfarsitul lui 2012. Cu optimismul recent din pietele internationale usor mai atenuat astazi, vedem moneda locala ramanand mai depreciata de 4,40 lei/euro pentru moment, cu sanse reduse pentru miscari largi”, se arata intr-un raport transmis joi dimineata de ING Bank.
Sursa:
http://www.agenda.ro/avem-cel-mai-puternic-leu-din-ultimele-opt-luni/273754
================================
=========================
==============

Special, dedicatie!



*****
*
*****



============================================================
===================================
==================

77 de comentarii:

  1. Total gresit !
    1. Nu se spune "cel mai puternic leu", ci "cel mai puternic CURDELEU".
    2. Am mai avut noi lei de astia si mai "puternici" si tot ne-am cacat imprastiat, cu tot cu puterea lor !
    3. Noteaza data, ora si minutul ce zic eu acuma: in maxim 25 de zile leul asta puternic va fi doar o amintire ! Adica un fost subiect de caca-maca tzaka-fleanka pentru presa !
    4. In tara lu' Dorele nimic nu merge si nici n-o sa mearga vreodata ! Singurele chestii care functioneaza metronomic sunt: hotia generalizata, pana la nivel de legislativ, betia si prostia (vezi cazurile Oltchim, parlament mai mare ca al Rusiei si recentul raport INS).

    In rest, sa auzim numai de bine si sa ne avem ca fratii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Don Bazilos, esti depasit de evenimente !
    Deja ai inceput sa furnizezi date vechi ! Ca INSul !
    Sterge dreaq tabelul ala ca nu mai este de actualitate ! Sau cel putin ofera comparatii la zi !

    Eote:

    04 Ianuarie 2013

    EUR 4.4251

    USD 3.4017

    Deci, deja a inceput sa se adevereasca cacatul fekalic pe ca l-am halit in comentul de mai sus !

    Hai sa traim si fugi la culcare !
    Las ca stau eu p-aciulea, ca si asa n-am somn !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buei nea Vasea, ti-am zis sa te culci ! Nu mai freca luleaua pe blogurile astea ! Fugi si te hodine, ca-ti ajunge !
    Dormi fara grija, ca aciulea totu-i in regula !
    N-avea grija, ca nu fac urat !
    Doar stau la panda, sa nu-mi dea fro unul ceva muie ! Ca vad ca-s inca o gramada de banditi onlain !
    Las' ca stiu eu, bagabontii nu doarme !
    Cum ai slabit din vigilenta, cum te fac la biuze si-ti umplu muia de labasareli !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: dormi linistit, ca te trezesc eu daca-i ceva naspa !

      Ștergere
  4. Buna dimineata,apevisti,muiysti,lighioane,dobitoace,Pinguinis si alte vietuitoare.O zi faina sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, MaiMucule nu uita sa ne scarchini pi oaua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Documentarul pe care-l postez mai jos din "http://www.badpolitics.ro" e adresat tuturor, dar in principal babuinului Czar din TM, gurist, trompetist, cintaret la caval de Ducipal s.a, detinator a multor epitete de valoare si pseudonume, care, pifan fiind e totusi egzpert in aero. Ca la noi: romanul se pricepe la toate! Asta ca sa-i arat maimutzoiului, ca "nu tot ce zboara se maninca"...
    _____________________________________________
    Probleme pentru flota de F-16 noi cumparata de Polonia. Ce ne vom face noi cu vechiturile noastre la mana a treia?!

    Prezentat ca un succes strategic si economic, contractul de achizitie a celor 48 de avioane F-16 noi americane de catre Polonia, se pare ca are numerose probleme ce tin de costurile foarte mari de operare, de cele pentru asigurarea logistica si mentenenta dar mai ales de instruirea pilotilor polonezi. Continutul materialului de mai jos, face parte dintr-o prezentare facute de oficiali polonezi in cadrul unei dezbateri despre problemele legate de integrarea F-16 in Polonia.

    Instruirea pilotilor prost planificata

    In 2003, Polonia a cumparat 48 de avioane de lupta F-16. Primul avion a aterizat la baza aeriana din Krzesiny in noiembrie 2006. Livrarile au fost finalizate in 2008. Trebuia ca pilotii Fortelor Aeriene Poloneze sa fie instruiti in SUA, insa organizarea a fost deficitarp astfel incat, in 2010, Polonia avea tot atatia piloti instruiti cate avioane achizitionase. in 2012 Fortele Aeriene Poloneze trebuiau sa aiba 72 de piloti istruiti.
    Desi acum pregatirea acestora are loc in Polonia, FA poloneze au planificata si aprobata posibilitatea de a instrui piloti in SUA pana in 2015 (dar nu mai mult de 3-4 pe an). Doar 6 piloti au fost instruiti in Polonia pana la sfarsitul lui 2011.

    Mentenanta avioanelor nu este inca integrata in Polonia

    In ciuda diverselor planuri de a crea un centru de servicii in Polonia, in cadrul companiei WZL-2 Bydgoszcz, pana in prezent Polonia nu si-a dezvoltat capacitatea de a intretine avioanele in tara. De aceea, e nevoie ca mai multe componente ale avionului sa fie reparate in SUA. Pana la sfarsitul lui 2010, aproximativ 800 de componente au fost trimise inapoi producatorului (ceea ce inseamna o medie de 200 de componente pe an).
    Producatorului ii ia 100-110 zile sa repare componentele. Mai mult decat atat, problema transportului si a administrarii ocupa atat de mult timp incat se ajunge ca o componenta stricata sa nu fie utilizata o perioada de 216 zile, in medie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Rata de functionalitate/operativitate a avioanelor F-16 este scazuta

    Fortele Aeriene poloneze estimeaza ca rata de functionalitate a avioanelor F-16 este undeva intre 65-70%. Asta inseamna ca doar 30 din cele 48 de avioane sunt pregatite de lupta. Surse neoficiale sustin ca doar 10 din cele 32 de avioane de la baza aeriana Krzesiny sunt pregatite de lupta. Un raport a aratat ca, in 2007, un avion F-16 se strica la fiecare 7 ore de zbor (in medie).

    Costuri mari pentru pregatirea bazei aeriene si instruirea personalului de deservire

    Modernizarea bazei aeriene din Łask si pregatirea ei pentru a gazdui 16 avioane F-16 a costat aproximativ 840 milioane de zloti (aproximativ 400 milioane de euro). Din noiembrie aici va stationa si un detasament al USAF cu avioane F-16, detasament destinat pregatiri pilotilor polonezi. Conform standardelor americane, Polonia are nevoie de 1.100 de tehnicieni pentru intretinerea celor 48 de avioane de lupta F-16. Costul pentru instruirea unui tehnician in SUA se ridica la 300.000$.

    F-16 cu prea multe defectiuni tehnice

    Problemele legate de fiabilitatea avioanelor F-16 poloneze a inceput inca de cand acestea erau in drum spre Polonia. Unul dintre avioane a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta in Keflavik, Islanda, in drumul sau dinspre SUA. Generalul Błasik, la vremea aceea Comandantul Fortelor Aeriene Poloneze, a spus ca au fost descoperite 1.117 defectiuni la cele 31 de avioane F-16 livrate Poloniei in 2006 si 2007.
    - 281 defectiuni au fost descoperite la primirea avioanelor, in timpul reviziilor efectuate la bazele aeriene din Polonia;
    - 393 defectiuni au fost descoperite in timpul intretinerii operationale a avioanelor;
    - 343 defectiuni au avut loc in timpul zborului, 4 dintre ele provocand aterizarea de urgenta a aeronavelor.
    Alaturi de cele 48 de avioane, Polonia a primit din partea SUA si un lot de pneuri defecte, ce fusesera anterior refuzate de Grecia.
    Pe 17 ianuarie 2008, unul din avioanele F-16D, cu numarul 4079, efectua un zbor standard de antrenament, la 10.000 m altitudine. Deodata, pilotul a pierdut controlul avionului, care a inceput sa efectueze diverse manevre necontrolabile.
    Pilotul a recapatat controlul la altitudinea de 8.000 m. Aceasta situatie periculoasa a fost cauzata de o defectiune de software. In mod surprinzator, Maiorul Rogus, ofiterul de presa al Fortelor Aeriene Poloneze la acea vreme, a spus ca in manualul avionului F-16 era mentionata si acceptata posibilitatea unei pierderi bruste de 2.000 m altitudine. altitudine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Probleme legate de realizarea offset-ului

    In cadrul Offset-ului oferit de americani (in valoare de pesnte 4,5 miliarde dolari) era inclusa si sprijinirea vanzarii a cate 100 de avioane poloneze modelel M18 si M28, impreuna cu modernizarea celor din urma. Se apreciaza ca SUA a blocat contractul negociat anterior pentru exportul a 10 avioane M28 catre Indonezia, prin dezvaluirea de informatii false, conform carora Malaezia a cumparat un numar similar de avioane la aproape jumatate din pretul cerut Indoneziei.
    La inceputul realizarii offset-ului, a fost luata in considerare posibilitatea producerii carcaselor sistemelor de recunoastere in Polonia. in final, sistemele au fost produse in Israel.
    Expertii sunt de parere ca pana acum nu a existat niciun transfer real de tehnologie intre SUA si Polonia, in partea ce privea aviatia militara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In loc de concluzii

      Contractul polonez a presupus, in linii mari, achizitia a 48 F-16 noi, (F-16 C/D Block 52+) ultima generatie tehnologic, la pretul de 3,2 miliarde USD, obtinandu-se un offset de 6 miliarde USD (investitii directe americane in economia Poloniei).
      Intrebarea care se poate pune in acest context este legata de intentia Romaniei de a achizitiona 9-12 avioane F-16 la mana a treia de la portughezi: Daca la polonezi dupa 8 ani tot nu s-a reusit integrarea completa, la noi pentru ca discutam de avioane vechi de 30 de ani, nu cumva pana le integram acestea nu mai sunt bune de zburat iar tot efortul financiar si uman e irosit aiurea?

      Ștergere
    2. Raspuns: DA !
      Un raspuns si mai documentat si foarte -foarte bine fundamentat, l-am dat aseara, pe racoare .

      Eote:

      "PMT4 ianuarie 2013, 23:15

      Pese: asa ca pula avioane multirol, dragi fosti aviatori, asi ai cerului !
      O sa mai pilotati doar avioanele aeromodele, de la clubul Minitehnicus, de la Palatul Pionierilor si Soimilor Patriei !"

      Ștergere
    3. Pese: mi se pare ca-i perfect pliat pe tema lu' niatali !

      Ștergere
    4. Eote ce zicea nen'tu Fanica Carnul, seful fortelor foste aeriene:

      "S-a ajuns la situaţia în care doar piloţii care execută serviciul de luptă în Poliţia aeriană şi sunt operativi permanent pot să zboare aproximativ 50 de ore de zbor pe pilot, iar restul, ceilalţi piloţi, zboară un număr de ore foarte mic, doar pentru menţinerea motivării lor.” !
      ==============
      Astia nu zboara nici macar o saptamana intreaga, pe an !
      Ceilalti care n-o fac pe-a politistii aerieni, zboara cu AN-21 ! Cate 24 la o cursa si chiloteaza, prin rotatie, cate 4 minute de fiecare ! Numa in linie dreapta chiloteaza !

      Ștergere
    5. Pese: cica-s asa de motivati pilotii militari, indeosebi pufarezii, incat isi dau demisia pe banda rulanta !
      Ii preiau companiile civile, ca pe painea calda ! Cica le convine ! Decat sa plateasca bani grei pentru scolarizarea propriilor chiloti, le platesc scolarizarea astora militari, care sunt superinstruiti, ii baga la un curs de reconversie si, tzaka-paka, are chiloti de chiloti !
      Castiga si compania, da' castiga si chilotul ceva euroi, acolea !
      =================
      Na, zic si eu ce-am auzit de la un chilot batran, de pe la baza fosta aeriana de la Otopesti !

      Ștergere
    6. Bei Tibuca, ridem noi, dar suntem de mult pe fundul baltii. La ce politica de inzestrare de kkt au aplicat ai nostri, la ce te poti astepta? Si asta se datoreaza "creerelor luminate" de prin minister, precum si "marilor comandanti" ai pulii de pe la categoriile de forte care habar nu au ce vor. Totul e intr-o debandada perfecta! Cred ca nici dracul n-ar fi reusit atit de bine sa dezorganizeze tara asta. Dar pentru ca veni vorba de placerea de a chilota a lui Czar maimukles, io propun sa punem mina de la mina si sa-i cumparam un deltaplan, sau un costum de ala cu aripi cu care zboara aia de pe munte. Eventual, ca motor de start sa-i bagam intre buci si-o petarda de aia de la Revelion. Cine stie, poate maimuca sparge cu capul zidul. Ala sonic...

      Ștergere
    7. Sa-i spui ca maninca si anume cacat.
      Voi, aia din valea Dimbovitei, aveti alta viziune ,,despre lume si viata''.Pleca la firme private aia care au fost incadrati la aviatia de transport sau RO.mafia. Aia de la Fetesti pleaca fix in pula cu bascula.
      Care are chemare la altceva(comert, inginerie, informatica, modeling...) pleaca la semnal ,,ca din pusca''!

      Ștergere
    8. Ai reusit de minune sa demonstrezi ca ..polonezii is niste papagali in aviatie !
      Cu toate acestea si cu toate ..miiile de defectiuni este interesant ca nu a intrat in programul de ...araturi(pe ogoare!) nici macar 1(unul F-16 ! Alta-i treaba cu Mig-ul.....
      Istetule - da cine a zis de F-16 portugheze la mana a 3 a ? Astea le ia cdt. Suprem ,adica nen-tu Base de la barroso drept multumire ca l-a mentinut pe functie!!!
      Eu vorbeam de f-16 nou-noute!!

      Ștergere
    9. szilard says:
      Ianuarie 5, 2013 at 12:38 pm
      Totul a inceput cind s-a trecut 18 MIG-uri 29 in rezerva prin ’90, cind Germania se oferise sa modernizeze MIG-UL-29. Dar s-au modernizat MIG-ul 21 contra unor comisioane mari.(prima pro.........
      TOTUSI UNDE SUNT CELE 18 MIG-29 ???!!!

      Ștergere
    10. szilard says:

      MIG-urile 29 in ’90 erau noi noute.
      SUA a cumparat repede 12 MIG-uri 29 de la Rep.Moldova de frica sa nu avem o flota buna de MIG-uri 29. In planurile lor figura deja debarcarea in Dobrogea.
      Ei acum se urmareste o inrrobire, o dependenta fortata la max. ca industria lor militara sa innainteze, dar de fapt noi impingem industria lor militara inainte.
      E ca un joc de sah, in care nu avem regina.

      Ștergere
  9. Muei, nu s-a uitat nimeni in tomberoanele tarilor africane? Le vopsim, pregatim 1-:-2 piloti pe deceniu in freun trib mai razboinic...
    Ehe, daca nu dadea coltul dom' Sergiu, ce film cu huoOprea pilot pe efsaisprezece iesea. Si cu muzica Phoenix...

    RăspundețiȘtergere
  10. O zi buna fraticilor !

    Tre sa ma pregatesc ca maine, de dimineata, plec cu baba la un sfantu'Ion, undeva pe langa Corbii Mari ! Aciulea aproape !

    Iar o pun de-un pinguin, fratelo !
    Acolea se lasa greu !
    Anul trecut am inceput masa in patru, iar spre dimineata eram fro 20 !
    Habar n-aveam cine-s persoanele, insa eram cu totii prieteni si ne pupam de mama focului ! Care cu cine apuca !

    No, merg sa-mi dau adidasii cu crema, ca sa fiu si eo, elegant !
    ====================
    Parca asea era la pinguinul ala, ca sa nu gresesc: 'nainte- 'napoi si hop-hop-hop ! Nu ?
    Mai fac o repetitie, cu baba, mai indata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mei Tibuca, te duci cu auto personal, adicatelea esti sofer, ori cu RATA? Mei nu-ti uita vibratorul mecanic acasa, ca sa te mai stimulezi din cind in cind. Vezi, grija mare la homoroizi dupa atita sarma si cirnatz!

      Ștergere
    2. Pleaca tiris, ca pina luni trece de Corbii Tari!

      Ștergere
    3. Cu taxiul ! De ala verificat, ca sa nu ne hacuiasca frun mitic si sa ne arunce pe campiile patriei !

      Doamne feri !
      Eo ca eo, da-mi violeste si baba !

      Ștergere
  11. Astia au dilit de tot cu incinerarea, sfinta biserica, expunerea decedatului, slujba popailor, BOR, traditie, samd.
    Daca tot schimba constitutia sa treaca in art.UNU si ,,ortodox''. Cruci si popoi in toate intersectiile, in toate institutiile, precum comisarii sovietici inainte de dupa.
    Scoli pula, biblioteci pula, teatre pula...
    Peste tot biserici, munca la manastiri si biserici, coruri bisericesti, cimitire administrate de BOR, cintari, slujbe popesti... Afurisenii, blesteme, pomeniri,

    Papalitatea a facut concesii in timp. Comertul e comert.
    Noi avem un coi in plus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astia sunt exponentii poporului prostodox romanesc, cei ce, maine, de boboteaza, isi vor sparge capetele, in liniste si cu smerenie bisericeasca, pentru o sticla de apa chioara!
      Tot astia, elita prostodoxismului de dambovita, miticii Romaniei, au huiduit si la nunta Ebei ! Adica la "sfanta taina a cununiei " !

      Tara lu' Dorele !


      Trebuie sa remarc supermuia data de ostire, lipitorilor bisericesti ! Organizare si onoruri militare de toata lauda !

      Funeraliile au fost desavarsite !Exact ca in lumea civilizata, fara soboare de pochi interminabile, care rag ca niste vite la abator !

      Ștergere
  12. CEZAR5 ianuarie 2013, 11:51
    Ai reusit de minune sa demonstrezi ca ..polonezii is niste papagali in aviatie !
    Cu toate acestea si cu toate ..miiile de defectiuni este interesant ca nu a intrat in programul de ...araturi(pe ogoare!) nici macar 1(unul F-16 ! Alta-i treaba cu Mig-ul.....
    Istetule - da cine a zis de F-16 portugheze la mana a 3 a ? Astea le ia cdt. Suprem ,adica nen-tu Base de la barroso drept multumire ca l-a mentinut pe functie!!!
    Eu vorbeam de f-16 nou-noute!!

    Ştergere

    CEZAR5 ianuarie 2013, 12:02
    szilard says:
    Ianuarie 5, 2013 at 12:38 pm
    Totul a inceput cind s-a trecut 18 MIG-uri 29 in rezerva prin ’90, cind Germania se oferise sa modernizeze MIG-UL-29. Dar s-au modernizat MIG-ul 21 contra unor comisioane mari.(prima pro.........
    TOTUSI UNDE SUNT CELE 18 MIG-29 ???!!!

    Ştergere

    RăspundețiȘtergere
  13. Buey Anonim 5 ianuarie 2013, 11:11 !
    Deci ceva dreptate tot avea chilotul ala batran, care s-amu-i comandor de aeroplane pe la baza aeriana de transport de pe la Otopesti !
    Hai, ca ceva-ceva tot bungheste el !

    Am auzit ca aia de la Fetesti sau de la Turzii sunt foarte cautati pentru aeroplanele utilitare, alea biplane, care dau cu DDT din vazduh la gainile puricoase a lu' PulanoX intercraci, unde ai dreptul doar sa taci !

    Na, asa zicea tapul al batran de fost aviator, care de cand o intrat odata in vrie s-o luat-o-n freza, sta numa la sol !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: cica pentru ca nu-i mai mentine Carnul fanica motivatia ridicata pentru zbor, omul s-a dedat la activitati la sol ! De alea care te tin motivat non-stope !
      Ni-o povestit el multe, cand am stat amandoi de-o bere ! Ma rog, el a facut "cinste" si o treboit sa-i accept oferta: bere cu rom ! Numa ca eo abia am baut o sticla bere cu fro 50 de rom (!), iar el a baut o sticla de rom, cu ceva bere !
      Chilot bre, de ala adevarat, nu cacanar ca mine, care dupa-un pinguin dau pe spate !

      Ștergere
  14. STIRE RADIO-SANT :
    Armata are plan sa disponibilizeze 2000 de bortosi ! Cica musai care au peste 50 de ani ! Din toate structurile patriei !
    Cica lupta-i mare, pentru ca trenuri de astea cu "Ordonanta", nu mai circula ca pe vremuri !
    Se zice ca, la nivel meapene, s-au format "cozi interminabile", inclusiv de aia de pana in 50 de ani, care spera s-o puna de-o ordonanta !

    Zic si eu ce-am auzit, azi dimineata, cand am scos catelul sa se cace !

    Iar se lucreaza intens la state si la liste !
    La state e mai usor cica, ca dau baietii numa comanda "Delete" si-or zburat fonctia din schema, insa la liste-i nashpa, ca-s prea multi si nu stiu cui sa mai dea muie !
    Ca multi are pe cineva, care cunoaste pe altcineva !

    Na, zic si eu ce-am auzit !
    Da eo nu cred asa ceva ! Armata-i institutie serioasa buey, nu cum o vad unii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sa va zic si despre pensii, ce cacat s-a halit ?
      Da nu va zic, ca nu va intereseaza pe voi capitolul pensii !
      Voi sunteti oameni demni, verticalosi ! Nu puneti botul, colea, la cativa firfirei !

      Ștergere
  15. Atentie, stati pe foale ca maine se pune de 680 000 la contorul saitulu' !
    Buey, ce trece timpul !
    Parca numa ca ieri castiga Culita Fanita Trita cupa de chele-editia a 3-a, pentru 666 666 !

    RăspundețiȘtergere
  16. Buey, o zi buna !

    Merg sa-mi dau lustru la adidasi si sa-mi calc pantalonii de trening, la dunga !
    Sa nu ma fac dreaq de rusine, maine la paranghelie !

    RăspundețiȘtergere
  17. Muei, tu da-ti cauceoacele cu crema neagra, ca pe autostrada pina la Corvu Tare nu poti merge oricum. Ai de gind sa vii si inapoi? Tot anul asta?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vine sigur pinguinul! N-auzisi ca n-are catelul lui PMT cu cine se caca?

      Ștergere
  18. Baa, io propun ca celui ce posteaza al 777.777-lea comentariu sa-i dam Cupa de Chieli, editia de primavara, revizuita si imbunatatita! De Akord?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK,
      S-a marcat!
      Se vor premia si implinirea acestor... sute de mii!
      Secretariatul, prin Maimuca Sefa, sa tina evidenta!

      Ștergere
    2. Da, da ! "SEVOR" si "SEVA" ! Cele mai bune glume de Mehedinti din Damasc ale lu' donariss sollaris!
      Eram eu ficior la tata, de cand tot premiezi niatali, la greu, cu aer gol si rasuflat ! Ca doar nu te doare gura !

      Bine ca mai e cate un sponzor binevoitor p'aciulea, sa doneze cate-o cupa di chieli ! Ca, daca ne-am baza pe premiile niatali, di oltean rupt in cur, am ajunge ca fortele aeriene romanesti !

      Ștergere
  19. Mei, ie unu de tot posteaza pe blogul maimucei, felurite instantanee din viata acesteia, cum ar fi:
    "Maimutoiule, ai muci pe piept ! Sterge-te ! Iti tot spun de-un an ca ai muci pe piept !
    Si-ti pute si gura !"
    ----------------------
    Czare, mei vrei sa vorbesc cu Prigoana sa te vidanjeze nitel?

    RăspundețiȘtergere
  20. Ia vedeti voi mai bine cum arunca Cezar grenada cind era tinar;
    http://www.youtube.com/watch?v=wDpuNrA55-A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey gugustiuc aia e ..chinezi prosti !
      Am avut perioade cand- Personal am insotit si pana la 150 de militari intr-o zi in locasul de tragere- pentru a arunca doua grenade: una ofensiva si una defensiva !
      O minune ca cea din film s-a intamplat si prin Armya noastra , numai ca din pacate s-a lasat cu cativa morti ! De atunci s-au modificat conditiile (locasul chinezoilor e o aiureala !) si comandantul de B trebuia sa fie cu FIECARE militar in transee ! Am avut situatii cand soldatelul a aruncat gogoloiul la 3m in fata dar ..nu s-a intamplat nimic !! Nici pentru asta nu am HG 1019 !! Au in schimb ..functionarii...in uniforma !! Sniper one

      Ștergere
    2. Perioade de astea, ba bombalaule, cu aruncatul defensivei, dupa ofensiva, in aceeasi "sedinta", sunt numa in capul tau de bou !
      Taci dreacu de tampit, ca rade pulimea care a facut ceva armata serioasa, de tilicar sau de terist !

      Nici nu tre sa ne mire ca din cauza unor prostani ca tine, care s-au dat cu tabul pe ulita si s-au visat mai tari ca rembou, acusica ne muifica "societatea civila " !

      Ai insotit tu militarii in transau, cum l-am insotit eu pe maical gecson la cimitir !

      Sictir ! Ciocu' mic ! Lasa armata pe care-o faceai tu, de te luptai cu dusmanu', pan la sange !

      Ștergere
    3. Ce nu-ti place ..Grobianule ??! Da muystule number one ! In aceiasi zi aruncam si cu una si cu cealalta ! Care-i problema? Sniper one

      Ștergere
  21. Mircea Dogaru says:
    Ianuarie 5, 2013 at 12:27 pm
    Conform interviului acordat la Vocea Rusiei, noi Sindicatul Cadrelor Militare Disponiblizate si in Retragere, nu suntem de acord cu faptul ca Ponta, Antonescu, Dan Voiculescu, Kelemen Hunor, Victor Ciorbea, ne-a mintit si manipulat ca sa dam votul nostru USL> Noi ne-am facut datoria si am mers la mitinguri si am facut proteste publice si procese la instante. Din amanare in imanare, din lipsa de caliate procesuala la lispsa de procedura, numai bla, bla. Ori luptam ori murim pentru drepturile noastre. Sa nu uitati dragi colegi ca de cand ne-am constituit 8.879 de pensionari (cu pensii asa zis nesimtite) au iesit din sistem pe cale naturala, adica au murit de cida ca dupa ce si-au facut datoria fata de tara, au ramas cu pensii mizerabile la 25% fata de militarii din USA, UE, Rusia.
    De acord cu antecomentatorii mei si cu articolul, cu un singur amendament. Nu dau doi bani pe promisiunile lui Mircea Dusa, ca nu are potenta. Baietii stiu de ce, face figuratie la Minister, bea ceai si se joaca pe calculatorul armatei la Poker stripp. Astfel cum va ganditi ca ni se vor rezolva probemele in timp ce electrcitatea, alimentele, medicamentele, imbracamintea, benzina si motorina, se scumpesc cu 40 % iar bordul FMI au decis ca soldele militarilor rezervisti sa fie la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de grad si vechime, iar pensiile militare sa fie denumite “pensii ocupationale”. Istoria Militara ne va da dreptate. Vae victis!

    RăspundețiȘtergere
  22. Revenire urgenta la:

    "Mircea Dogaru says:
    Ianuarie 5, 2013 at 12:27 pm"

    Ma intitulez Mircea Docaru cel adevarat si dezmintasc stirea de mai sus !
    Totul este o inscenare marsava !

    Omonimul de mai sus, ca drept dovada, nici nu stie salutu' adevarat al sindicatului !

    Hae sictiris !

    RăspundețiȘtergere
  23. Buey, o sara buna !
    Mai luptati si voi, ca muie e destula !
    Iar urla baba, de zici ca-i capiata, ca cica sa las dreaq nietul si s-o ajut la impachetat! Tot mormane zbarcita dreaq ca sa merem in seara asta la fini, ca sa nu mai recongelam nush ce dreaq de curcan ! O cumparat baboiul un strut de asta de te sperii de el !
    Numa bine ! Nu ma pun cu baba ! Sper sa "ciupesc" si leptopu' cu mine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: daca nu mai manc cacat, inseamna ca am cazut, ieroic, in lupta ! Ca ieroaica lu' nea Cashu ot Craiova de la Careacal !

      Ștergere
    2. Buey mitic LinDik de Pinguinos! Pai la valoarea ta, n-ai un smart?
      ..te dreak de zgarciob ce esti, Hagi Tudose,manca-ne-ai coada!

      Ștergere
  24. Ai bre..doar si-a asteptat boracii cu un brad de...plastic ! Ce sa mai disccutam...!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Muei, ai inca leptop pe lambi? Cu ce inlocuiesti lamba de imagine?!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buey, gata ! Terminai pachetilii si bagajilii !
    Daca-mi sparg bagabontii masina, oameni s-or facut !
    Mane dimineata am si bagat pedala ! La prma ora !
    Uai, de-aghea astept s-o pun de-un pinguin !
    Parca ma si vad: 'nainte-'napoi si hop-hop-hop !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la epuizare !
      Anul trecut am cantat, pana am ragusit, ceva despre "Cu ce m-am ales in viata" ! Anul ista sa-mi puna pinguinul, ca tare ni-o mai placut !

      Ștergere
    2. Bei Godzila, vezi sa nu dansezi Conga si sa te faca aia corbii ca Curdeleune, Bonga-Bonga!

      Ștergere
    3. Buey bosho, dupa ce te fezandezi nitel nu mai conteaza ! De parca n-ai cunoaste fenomenul ! Dupa un "eveniment" de asta, cand iti incepe baba a torocani, a doua zi, cat de idiot ai fost, iti pui mainile-n cap ! Si tot intrebi ca boul: am facut eu asa ceva ?
      Buey, da' se merita ! Ce pusca mea !
      Ori, ori !
      Sa nu zica, dreacu, "societatea civila" ca uite ce cu nasul pe sus e armata !
      Sa simta si ei ca si armata se trage din popor, ca omul din maimuta !
      Baga baaaa!!! Si hop-hop-hop !

      Ștergere
    4. Oameni de treaba astia de la taranoaia !

      Ștergere
    5. DIN MAIMUTA TE TRAGI TU BAI PACATOSULE! SE VEDE SI DUPA MODUL DE GANDIRE - ACTIUNE !PE TOT, PE CE PUI MANA ....DUCI LA GURA..NEAM DE GIBON!!!Astronautul antic!!

      Ștergere
  27. Buey, daca stie cineva: oare ne-o baga marita de luna asta ? Ori ne-o da in mana, abia in februarie ! Ca sa stiu daca-i pun sau nu vibratorul babornitei la incarcat !
    Tot urla hoasca ca musai vrea sa-si ia vibratoru' cu ea, ca cica eu iar o sa ma-nbet ca porcu, iar ia o sa stea iar cu ochii in tavan, ca fraiera !
    Oare ne-o baga ?
    Stie cineva ?
    Ca s-o scumpit a dreaq curentu' asta !

    RăspundețiȘtergere
  28. NB la ZOO +NOO!
    Nea Vesea, preia timona, ca eo ma culc in seara iasta !
    Nu mai stau ca belitu pana dupa niezu noptii !
    Tre sa fac nanita bun, ca maine am activitate !
    'nainte-'napoi si hop-hop-hop !

    RăspundețiȘtergere
  29. No,bună dimineața, populime!
    Succesuri s-aveți!

    RăspundețiȘtergere
  30. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare sa-ti mai spun de oua?

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua stimati pacienti si dragi...animale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-i ma, ca azi n-au chef!
      Le-au cazut greu,toate alea de Craciun,Revelion,Sfintii Vasile si Ion..

      Ștergere
  32. Pai miine stiu eu eu daca mai am cu cine?
    Toti va duceti...

    RăspundețiȘtergere
  33. Atunci suge pula acum ..sa fi sigur!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Dan Mihut Pe mine recalcularea pensiei dupa OUG1 m-a avantajat. Mi s-au adaugat peste 400 lei net la pensia militara si asta pentru ca pensia militara m-a dezavantajat. Nu toti ofiterii au avut cea mai mare functie din activitate in ultima luna si multi din motive obiective, ori sa iei ca baza de calcul solda de functie din ultima luna de activitate nu este corect. Altii au fost avansati odata cu trecerea in rezerva. De ce ei nu beneficiaza de functia minima a gradului cu care au trecut in rezerva ? Noua lege ar trebui sa tina cont de toate aspectele si sa ofere rezervistului varianta cea mai favorabila de pensie. Este inadmisibil ca eu, colonel, sa am pensie mai mica decat un subofiter, indiferent de modul de calcul. Sa vedem ce va urma.
    December 31, 2012 at 9:44am · Unlike · 1

    RăspundețiȘtergere
  35. Cezar/ Corect domnul Dan! S-o mancati sanatos ! La multi ani!
    Friday at 1:37pm · Like

    Dan Mihut Multumesc, La multi ani si dumneavoastra !
    19 hours ago · Like

    RăspundețiȘtergere
  36. ,,Anonim6 ianuarie 2013, 15:37
    Atunci suge pula acum ..sa fi sigur!!''

    Chiar atit de comlicata iti pare treaba cu ,,i''?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,nu ,,a fi pocit la gură expr. a prevesti lucruri neplăcute, a face pronosticuri defavorabile.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi prieten la cataramă / la toartă (cu cineva) expr. a fi prieten foarte bun (cu cineva).
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      A FI PROST a da pe-afară de deșteptăciune, a fi față, a fi față de pernă, a fi făcut grămadă, a veni cu pluta pe conductă.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi pus în ramă expr. (intl.) a fi arestat, a fi închis.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi pus la clift expr. (intl.) a fi îmbrăcat elegant.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi pus pe făraș / pe liber expr. a fi dat afară, a fi concediat.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi pus pe goană expr. (intl.) a fi urmărit de poliție.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi pus pe rele expr. (er.) a avea apetit sexual; a fi excitat.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi răcit la gambetă expr. (iron., înv.) a fi aiurit, a fi ușor dezaxat.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      a fi ridicat cu hoboca (de poliție) expr. (intl.) a fi luat cu forța, a fi dus cu mașina de intervenție a poliției.
      Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
      A FI RISIPITOR a arunca (cu) banii pe fereastră, (d. alcoolici) a-și bea banii, a mânca banii cu lingura, a sparge (bani), a spânzura banii, a toca.

      Ștergere
    2. Muey, el a invatat conjugarea vb. A FI impreuna cu Vanghelie!

      Ștergere
  37. http://www.dcnews.ro/2013/01/fmi-ne-a-chinuit-degeaba-austeritatea-a-fost-o-greseala/

    RăspundețiȘtergere
  38. in consecinta ne rezolvam toate problemele, salariile se dubleaza iar pensia minima va fi de 1000 lei. hahahaaaaaa...vai de noi! dar, va plati cineva pentru circul asta?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri