Google Translate

luni, 11 februarie 2013

Dreptul de proprietate asupra gradului militar deţinut la data trecerii în rezervă, inca o problema controversata in mediul rezervistilor! Iata raspunsul oficial al M.Ap.N.

 
Prin revizuirea drepturilor de pensie în baza legislaţiei actuale, cadrele militare îşi pierd dreptul de proprietate asupra gradului militar deţinut la data trecerii în rezervă?
 
Conform dispoziţiilor art. 21 alin. (1) din Legea nr. 164/2001, „Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară brută avută în ultima lună de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă.”
 
Potrivit prevederilor art. 48 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 164/2001, modificat prin Legea nr. 14/2008 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, precum şi pentru modificarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cuantumul pensiilor militare se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad şi/sau solda funcţiei maxime/salariului de bază al funcţiei îndeplinite/indemnizaţia lunară ale cadrelor militare în activitate, potrivit gradului militar şi funcţiei maxime avute la data trecerii în rezervă, în raport cu procentul de stabilire a pensiei în condiţiile prevăzute la art. 22 – 25, 33 şi 78 alin.
 
 (1). Prin aprobarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, începând cu data de 01.01.2011, cele două sisteme de pensii (cel guvernat de Legea nr. 19/2000 şi cel guvernat de Legea nr. 164/2001) s-au unit, dând naştere, astfel,
unui sistem unitar de pensii, bazat pe perioada de contributivitate.
 
Recalcularea/revizuirea pensiilor militare stabilite în baza legislaţiei anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 263/2010 a avut loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, acestea fiind revizuite potrivit veniturilor realizate de cadrele militare în rezervă sau retragere pe perioada întregii activităţi.
 
Faptul că pensia de care aceştia beneficiază nu mai este stabilită pe baza elementelor soldei lunare brute din ultima lună de activitate, aşa cum prevedea Legea nr. 164/2001, nu înseamnă că pensionarilor militari nu li s-au mai luat în considerare aceste elemente, respectiv solda de grad, solda de funcţie, indemnizaţia de comandă şi solda de merit (unde a fost cazul), gradaţiile, indemnizaţia de dispozitiv, etc. Astfel, atât în adeverinţele de venit emise în baza Hotărârii Guvernului nr. 735/2010, cât şi în situaţiile veniturilor realizate lunar emise în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 1/2011, salariile înscrise în acestea cuprind atât solda de grad avută în întreaga activitate de cadru militar, cât şi celelalte elemente care au alcătuit, la momentul respectiv, venitul lunar brut/net.
 
În situaţia în care nu au putut fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade, la stabilirea punctajului mediu anual s-a utilizat cuantumul soldei de grad şi al soldei de funcţie minime corespunzătoare gradului militar deţinut, conform anexei nr. 1 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 1/2011.
 
 Totodată, menţionăm faptul că, potrivit dispoziţiilor art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, Gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de cadru militar. Gradul de ofiţer, maistru militar şi subofiţer nu se poate pierde decât în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege”.
 
În concordanţă cu aceste dispoziţii, recunoaşterea calităţii de cadru militar se reflectă şi în decizia de revizuire la rubrica „Gradul militar”, unde este înscris gradul militar deţinut la data trecerii în rezervă.
 
 În baza celor prezentate mai sus rezultă faptul că valoarea soldei gradului militar deţinut pe întreaga perioadă de cadru militar în activitate este cuprinsă în punctajul care a determinat cuantumul pensiei în urma recalculării/revizuirii.
 
Menţionăm că, gradele militare obţinute după data trecerii în rezervă sunt onorifice, nu influienţează cuantumul pensiei şi sunt înscrise pe cuponul mandat plată pensie.
 
Sursa:

49 de comentarii:

  1. Mai sobolani cu lindic la creier da pentru cei iesiti in urma restructurarii,pe spezele carora statul roman si-a facut temele pentru a fi primitin structurile euroatlantice,chiar nu se ia nici o masura reparatorie???Au iesit maiori si capitani ,bine pregatiti si cu the brain,iar tolomacii [unii] ramasi au ajuns colonei si generali,noua ni s-a ciuntat craca cu ordonanta 7Acuma de cetoata pensianoastra sa fim remunerati la nivelul deatunci,de ce nu se adauga ceva -reparatoriu??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei, stai asa ca te-am fotografiat! Pe cine faci tu shobolani ba kkciosule? Aici la ZOO avem multe animale, dar shobolani nu. Prima masura reparatorie pt. tine ar fi sa-ti inlocuim tiglele de la mansarda.

      Ștergere
    2. Bai rapanule!
      Cei care au supravietuit razboiului au grade de la soldatipina la general.
      Tu, eu, altii ca noi, am supravietuit pe timp de pace.
      Nu ma astept sa intelegi! Sictir!

      Ștergere
    3. Daca esti la mansa te avansez IO!
      http://www.liveleak.com/view?i=923_1315519656

      Ștergere
  2. Muei rahat vargat, tu ai iesit ,,bine pregatit''?

    Adicatelea capitan?
    De fapt ,la treizeci de ani ce grad puteai avea!

    Ideia cu inlocuitul tiglei ii buna rau de tot. Si aia noua(tigla) sa ti-o punem cu... clei de avioane!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai prostul targului,nu esti tu in masura sa apreciezi un om,esti prea idiot,dar asa pentru curiozitatea ta,cum puteam sa fiu doar capitan cu 23 deani de zbor si pe functie de loct.cdt.escadrila?
    Cat despre injuraturi...nici pealea nu le stapanesti.De fapt din niste betivi cu patru clase ce putea sa iasa decat un monument al prostiei-in persoana ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai pitic umflat! Am iteles, ai iesit maior.
      Scuza-ma si ,,sinii pupi in cur!''

      Io ce zici chiar tu:
      ,,Au iesit maiori si capitani ,bine pregatiti si cu the brain...''

      Ștergere
    2. Asta a iesit cu ,,the head''.

      Ștergere
  4. Uaileiiii.....
    Burcu se cearta cu Neacsu pe facebook!
    Mei,mei.... ce-au ajuns si oaminii astia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.facebook.com/vburcu?ref=tn_tnmn#!/groups/134957743231856/permalink/475419612518999/?comment_id=475421999185427&notif_t=like

      Ștergere
  5. Mai prostanac cu fruncea lata si cu creierul cat flinticu'sa-i sugi matzul lu'Piticu al mai barosan sef al GAZului din unitate,carele dupa o zi de alergat dupamioare,searalemai tragea si cate un tocde pula,tu fiind ocupat cu purcelele proaspat fatate,de,sa ai senzatie-zoofilii dreacu'.

    RăspundețiȘtergere
  6. ... da prosti mai sunt cei de la MApN. Din raspunsul lor, lung cat o zi de post, in care indruga verzi si uscate, numai la subiect nu vorbesc, nu intelegi nimic! Ca daca ti-au calculat pensia si te-au calcat in picioare, facandu-te civil asistat social, ti se recunoaste gradul militar avut este doar o ipoteza si o demonstratie ce nu tine nici pentru nepotii de la clasa pregatitoare... Am ajuns ca revolutionarii lu' peste prajit, care mai de care mai colorati si mai viteji, dar fututi (muie + cur) de nu mai stim pe ce lume traim!
    Abia astept sa iasa la pensie si aia de dau raspunsuri tampite si reprezinta MApN-ul... sa vezi atunci futere de mama si vaicareli pe la colturi!
    Pe scurt: sa-i fut in gura si'ntre ochi pe juristi si cadristi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce sunt prosti, micule Doby?
      Ca va desfiinteaza voua o moneda pusa in circulatie?
      Ca nu mai aveti voi ce spumega in strada?
      D'aia? Buey, tot nu vreti a intelege ca nu mai puteti afuma pe nimeni? Ca orice bruma de credibilitate s-a evaporat instant cu MILIARDELE cheltuite fara niciun rost sau folos? Retineti, nu v-am suspicionat de plata/primirea unor generoase comisione in folos si patrimoniu personal! [Ca vorba ceea: voi centrati, voi dati cu capul!]

      Ștergere
  7. Mai rahat uscat ,tragu-mipula-n gura ma-ti si ma kk pe mormintele bunilor tai,pe tine cine te-a invitat sa grohai pe acest blog,sau ai vrei tarfa din neamul tau sa o dai laprodus aici la baieti,ca noi stim a fute moldovineste ,adica -pedijeaba.teintereseaza ,hai sari lacapsi poate iti dam si o muie ,asa,ca bonus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo: toata lumea fute pe toata lumea!!!
    E bine pe blogu' asta ca nu e la alegere ci e la gramada!!!
    Hai sariti in pula mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nour Constantin shared a link.
    about an hour ago
    Citeşte-l !
    L-am publicat astăzi.

    Tehnica de manipulare e la mare căutare | Ziarul Observator de Bacau
    www.observatordebacau.ro
    Cele două formaţiuni care trebuiau să vină în sprijinul foştilor militari, acum pensionari, ancmrr-ul şi sindicatul militarilor, în loc să fie unite şi să furnizeze o singură expresie în interesul pentru care s-au constituit, ele, rămîn în opoziţie una faţă de alta. În urmă cu câteva zile, după apar...
    Like · · Share

    RăspundețiȘtergere
  10. Tigre duoi, mai trece seara pe la noi, ca sa ne sufli in cimpoi, buei. La Viana tu labare ai calatorit si austriacilor tu lebedele le-ai halit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buey Labagistilor ? Care-i seful abatoruluyi aicea ? Tigri2 ? Explicabil
    VACA NU ERA CAL CI ...MAGAr buey!! mAI CORECT -ERA frana de mana DE LA tRAINEL ..TOCATA SI TRMISA LA FRANTUZI!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. maiag spunea...
    cezar-unitate de masura a prostiei,
    11 februarie 2013, 14:31
    ------------------------------------------
    Uai Czare, uai pula, te lasi sa te futa neterminatul asta de Muiag? Vezi ca te bag la Zu House, maimuco!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bei, de vreti sa-i dati o mooiuta motanelului kkcios, trebuie mai intai sa-i scoateti dintii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bai PMT -daca mai denaturezi ..te bat futu-te in dinti!!
    10 februarie 2013, 16:52
    CEZAR spunea...
    Bine bai BOVINA - EU , dar SORANA??

    10 februarie 2013, 17:07
    iceparu spunea...
    Cezarica .Uite ca de data asta nu am incotro si sunt de acord cu tine.Cu ce a gresit Nila de nu poate sa primeasca pe cap de capra suventie ca ceilalti ca tot iti plac tie caprinele?

    10 februarie 2013, 21:42
    CEZAR spunea...
    Nila...le iubeste !

    11 februarie 2013, 09:04
    iceparu spunea...
    @maiag.A renuntat la capre Cezarica si le-ai luat tu?Merkel prieten cu Basescu?Tu cand intalnesti un bufon razi sau plangi?

    11 februarie 2013, 09:28
    maiag spunea...
    cezar-unitate de masura a prostiei,

    11 februarie 2013, 14:31

    RăspundețiȘtergere
  15. T. Gray al II-lea câștigă visa ca a cistigat o mare bătălie. Cheama, scribul pentru
    a imortaliza momentul și începe să dicteze:
    − Eu, T. Gray al II-lea…
    Scribul începe şi el sa picteze hieroglife.
    − Cel mai mare dintre conducători…
    Scribul notează.
    - Şi cel mai viteaz…
    Scribul desenează in continuare...
    − Şi cel mai viril…
    Scribul stă un moment nedumerit, apoi întreabă:
    − Prea-Mărite, cum se scrie viril, cu două puli sau cu trei coaie?

    RăspundețiȘtergere
  16. Românii, nemulţumiţi că Băsescu s-a întors de la Bruxelles fără găleţi, ulei şi făină
    |

    Deşi în urma negocierilor de la Bruxelles România a primit cu 6 miliarde de Euro în plus faţă de perioada anterioară, românii sunt nemulţumiţi că Băsescu s-a întors fără găleţi, ulei, sau făină.

    "Nu aşa se negociază. Să întrebe domnul preşedinte cum am negociat noi aici în comună, la ultimele alegeri. Am primit pufoaică, 3 litri de ulei, 5 kg de făină, câte o găleată. Unii au primit şi câte 50 de lei, ca să voteze", susţine Robert Acrişor, cetăţean din mediul rural.

    Prestaţia preşedintelui este aspru criticată şi de către politicieni: "Nu ştie cum se pune problema la UE. Probabil s-a dus cu mâna goală, n-a dus şi el măcar nişte vânat, un bax de ţigări. Altfel ai intrare la Comisia Europeană", declară europarlamentarul Adrian Severin.

    Românii sunt nemulţumiţi şi de faptul că preşedintele n-a solicitat nici măcar câte o pungă de făină de cap de locuitor, argumentând că "banii vin şi se duc."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minti suge-mi-ai penisul!
      Europa a redus bugetul cu aprox. 40 miliade ! Dintre acestia 9 i-au revenit Ro (aprox22 %)

      Ștergere
    2. He, he,he! Muei lupa, romanii s-ar fi dorit ca belitu'sa nu se mai intoarca.

      Ulei si faina iti trebuieste tie, sa te ungi, sa tina faina priza cind ti-o torni in cap.
      Iar galeata sa ti-o bagi in cur, cu toarta-nainte!

      Ștergere
    3. Bugetul UE pentru 2014- 2020 a fost redus cu 34 de miliarde de euro, de la 994 miliarde, la 960 miliarde.

      ,,Basescu ameteste ca avem 6 miliarde de euro in plus fata de bugetul din 2007-2013 dar nu spune ca de la 48 de miliarde cat trebuia sa primeasca Romania prin negicierea lui am ajuns la 40 de miliarde de euro, mai precis 39,887 miliarde de euro!!!!!

      Adevarul este ca Basescu că a eşuat la negocierea fondurilor UE. Negocierile pentru bugetul UE 2014-2020 au fost un esec pentru Romania.

      Ștergere
    4. Bei, sa-i dam mooie cu kkt si kiorului, ca merita la greu gaozarul!

      Ștergere
  17. Oai, greu di tat, greu di tat cu comentariile pisti tat locu. Oari ci s-o fi'ntimplat cu popiletii?

    RăspundețiȘtergere
  18. UAI CE NINJE SI CEZAR COSORU-L LINJE

    RăspundețiȘtergere
  19. Ninji, ninji, T. Gray coili isi linji.
    Linji lung si apasat si gaozu', de kkt.

    RăspundețiȘtergere
  20. O zi proasta la toata lumea, ca-i marti si'n cur sunteti sparti!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HUOOP, HUOOP, HUOOP, SA TI-O DAM LA CIOC, CIOC, CIOC!

      Ștergere
  21. Asa... roadeti la pensia marita si va doare n'cur de blogu asta...
    Bine... mai pupati voi o sula apa noua in acvariu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei, stai ase si nu te nervoza, ca nu face bine la rinza! Lighioanele ie intr-o groapa de potential Yukawa de fro 2 zile si ie intepeniti intr-un cimp electomagnetic atemporal. Asa ca kanci comentarii. Lasa lighionele sa-si revina usor, nu le stresa ca se poate intimpla fro nenorocire.

      Ștergere
  22. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  23. Muei, aruncati-va-ti un ochi in tolba cu sageata. Merg sa-mi caut o ceapa.

    RăspundețiȘtergere
  24. `mna ziua la ZOO+9+APV P`!
    Va salutez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  25. Baa rapanilor, vazut-ati ca aciulea, la "linkuri reciproce" nu mai apare bloaga lui LuPULUS? Foarte bine! Si el ne-a faultat scotindu-ne "din schema". Se temea oare ca "selectii" aia ai lui care-i mai posteaza pe bloaga cite-un ou pe ici pe colo, sa nu descopere onorabilul club ZOO + 9? Las' ca-i mai bine fara d'astia.
    In alta ordine de idei, pe unde koaili mele umblati? Cezare, gaozare treci aici la comentarii sugea-mi-ai teava, babuin batrin ce esti!
    Halitorul de lebede al Vianei, pe unde umbla? Tot in sejur pupa-ne-ar in cooor?
    Hai gata cu pauza putorilor!

    RăspundețiȘtergere
  26. CONFIRM, cu acte-n regula!
    Pensiile au fost rezolvate, conform celor anuntate!
    Guvernul merita tot respectul! Se tine punctual de ce promite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice rau, iata, are si partea lui buna!
      De ani si ani de zile, pensiile militarilor erau intepenite!
      Toata lumea mai primea cate ceva, mai putin militarii
      Bravo si multumiri celor care au rezolvat ... "intepeneala"!

      Ștergere
    2. 15:51
      Muei Berila, tie ti-a ramas cumva ceva intepenit in cur si nu te mai poti aseza pe scaun?

      Ștergere
    3. DA,
      Bucuria unei "rotunjiri", deloc, deloc neglijabile!

      Ștergere
  27. Bai, incolonarea, alinierea si cu cantec, inainteee'arsss!!!
    Daca nu era Basescu, cu pixul lui, sa semneze si sa "promulge" legea nu mai pupati voi pensie babana, dolofana in prag de primavara ca sanii lui Udrea...
    Asa ca, pupati poala sefului din deal si ce vreti de la Nutica lui dar aprindeti lumanari si dati acatiste de bine pentru cei doi!
    De nu erau ei saracii noi eram acum bine, merci sub doi metri de pamant sau arsi in cur precum Nicolaescu, regizorul revolutiei...
    Sa fie primit si Amin!...

    RăspundețiȘtergere
  28. Baaa, care dintre voi facea laba in padurea Plumbuita? Cezare, cumva tu, ori prietenul tau din Urziceni? Auzi la ei labarii...Maimuco iti place s-o faci dupa usa de la baie, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  29. Muei, cica labagistu ala in pielea goala era Czar mucul. Il recunoscura aia dupa faptul ca avea bucile kurului verzi. Pifan pina in borta kurului, cu state vechi in lustuirea scaunelor GAZ-ului cu buca.

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest razboi lingvistic si reciproc jignitor, l-a vrut si obtinut dusmanul tuturor militarilor,basescu-
    Brovo tuturor,faceti-i jocul, arda-l-ar focul!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri