Google Translate

joi, 21 februarie 2013

Generalul senator Corneliu Dobriţoiu, ex-ministru [liberal] al Apărării versus Primul ministru Ponta. QUI PRODEST ?

 
Nebunia pensiilor militare. Dobriţoiu: Vicepremierul Gabriel Oprea, atentator la securitatea României şi a NATO!?
 
Generalul senator Corneliu Dobriţoiu, ex-ministru [liberal] al Apărării, putea să rămână pentru istoria vieţii politice cu imaginea unui om onest. Cu o importantă condiţie, valabilă pentru toţi cei care cred că fac politică. Să fie atenţi la ce şi cum vorbesc atunci când ni se adresează nouă, celor care ne-au cerut să-i votăm. Noi nu i-am votat ca, după ce ajung să decidă asupra destinelor noastre, să ne trateze ca pe nişte idioţi.
 
Potrivit agenţiei Mediafax, preşedintele Comisiei Senatului pentru Apărare, Corneliu Dobriţoiu, a ţinut să ne aducă la ştiinţă "recalcularea pensiilor militare s-a făcut neprofesionist, cu mari greşeli, iar statul trebuie să plătească 200.000 de lei în plus. (...) Statul trebuie să plătească o sumă care excede 200.000 de lei în plus”.
 
Cum trebuie să înţelegem “o sumă care excede 200.000 lei în plus”, poate fi o chestiune care ţine de cunoştinţele de limbă română sau de respectul pe care senatorul, general şi ex-ministru, actualmente preşedinte de comisie parlamentară, îl nutreşte limbii oficiale a statului român. Limba, care dacă nu ne va contrazice, este şi limba maternă a autorului exprimării citate. Ambiguitatea exprimării, în acest caz dat, este mai mult un procedeu tactic decât o scăpare de virgulă. Deşi, într-o sentinţă, virgula poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.
 
Depăşind aspectul formei ştirii “de senzaţie”, pe fond constatăm că 200.000 de lei, adică cca. 45.000 de euro, nu reprezintă nici pe departe o “gaură în cer”, oricât de sărac ne-ar fi bugetul.
 
În faza următoare, după ce şi-a dat seama că, în avântul sau propagandistic, a spus o minciună mult prea gogonată, generalul ex-ministru al Apărării, calităţi care nu admit inexactităţi în reglarea tirului, pentru că, altfel, îţi bombadezi propriile trupe, revine şi, minune mare, iată ce afirmă din studioul postului B1 TV:
 
"C. Prisăcariu: (...) Aş vrea să lămuriţi un aspect, pentru că s-a vorbit de o pagubă de 200.000 de lei (...) lunar.
C. Dobriţoiu: Pagubă este mult mai mare. Eu am oferit doar o limită. Limita această generează anumite competenţe ale organelor de anchetă. (...) Din analizele din procesul de auditare rezultă că s-ar ridică la aproximativ 500.000 de euro pe lună.”
 
Să ne ţinem bine. Distanţa de la 45.000 la 500.000 e de peste 11 ori mai mare. Aşadar, cu ce scop şi cu ce obraz a purces preşedintele Comisiei Senatului pentru Apărare la acest război mediatic?
 
Chiar nu se ştie care este diferenţa în buget dintre valoarea pensiilor militare de serviciu anterior recalculării şi a cuantumului pensiilor rezultate în urma aberaţiilor, abuzurilor şi ilegalităţilor guvernului Partidului Democrat-Liberal? Pentru relevarea adevărului era suficientă o operaţie de aritmetică elementară, scăderea din valoarea pensiilor în plată a valorii pensiilor din luna anterioară aplicării noii reglementări.
 
Dacă s-a refuzat efectuarea acestei operaţii aritmetice elementare, înseamnă că ceva ni se ascunde. Înseamnă că puterea nu poate guverna decât la adăpostul unui secret. Un secret care, deşi ţine de guvernarea anterioară, îl apară. De ce, intenţionează să se folosescă de el?
 
Eu, precum şi toţi cei care am luat cunoştinţă de afirmaţiile generalului senator şi preşedinte al Comisiei de Apărare a Senatului nu avem cum să-i punem la îndoială autoritatea în materie şi să ne dăm cu părerea că nu ar şti ce spune, că nu erau 200.000 de lei, ci de euro, şi că în acest fel adevărul e mai aproape. Pe ce ne-am baza, decât pe surse de zvonuri?
 
Această pare a fi unica strategie a guvernării, care funcţionează. Stimularea zvonisticii prin absenţa informaţiilor oficiale. Membrii guvernului nu sunt purtători de cuvânt ca să ne ofere informaţiile de interes public la care suntem îndreptăţiţi. Ei când comunică fac politică. Adică ne amăgesc, ca să folosim un eufemism în locul verbului potrivit. După ei, purtătorii de cuvânt ar trebui să-i combată, aşa că tac.
 
O altă minciună gogonată care continuă să fie promovată şi consolidată ca adevăr în spaţiul comunicării publice este cea cu privire la imposibilitatea identificării veniturilor realizate de personalul militar, deoarece nu s-ar găsi actele doveditoare.
 
Cu intenţionată rea voinţă, autorii reglementărilor de “recalculare” a cuantumului pensiilor legal calculate la momentul curgerii dreptului la pensia miltară de serviciu au omis să menţioneze actele din care rezultă veniturile realizate de militari, altele decât statele lunare de plată. Acestea, într-adevăr, nu urmează militarul în decursul carierei sale, ci rămân în arhiva unităţilor din care s-au încasat soldele, primele, sporurile, indemnizaţiile şi eventual alte componente ale venitului lunar.
 
Este un fapt ce nu trebuie demonstrat că statul de plată nu este izvorul drepturilor salariale, ci doar dovada acordării acestora. În lipsa statelor de plată, era firesc să se caute izvorul drepturilor, documentele primare care au stat la baza întocmirii statelor de plată. Aceste documente primare sunt ordinele de încadrare, numire, promovare, retrogradare în funcţie sau grad, de acordare a gradaţiilor de vechime, salariilor de merit, indemnizaţiilor de comandă, primelor, sporurilor etc.
 
Armata se întemeiază pe disciplină, rigoare şi precizie matematică şi în ceea ce priveşte “birocraţia” documentelor. Toate, dar absolute toate ordinele anterior menţionate sunt consemnate, strict cronologic, cu indicarea cuantumului bănesc al drepturilor cuvenite, în Fişa de evidenţă cadre şi, după caz, în Fişa de evidenţă a recompenselor şi pedepselor, piese ale Dosarului personal, care urmează militarul prin toate garnizoanele şi unităţile, aici fiind regăsite elementele pe baza cărora s-a calculat iniţial pensia militară de serviciu. Dacă statele lunare de plată nu au mai fost de găsit, în toate cazurile, dosarele personale, care nu se rătăcesc şi, dacă se deschid, oferă toate elementele unei corecte stabiliri a cuantumului veniturilor realizate. Un ordin din categoria menţionată se emitea obligatoriu în trei exemplare. Deci, aveau trei destinaţii, către trei structuri [Emitent, Personal, Financiar]. Aşa ceva nu era de negăsit!
 
O stenogramă a şedinţei unei comisii de specialitate a parlamentului anterior dovedeşte că cele menţionate erau cunoscute, că deputatul Nicolae Mircovici, ofiţer de carieră până în 1989, dar şi jurist, a pledat în sensul luării în considerare a documentelor primare de acordare a drepturilor băneşti. Realităţile s-au ignorat cu vădită rea credinţă, “cunoscându-se” că statele de plată “se mai rătăcesc…”. Aiurea! În prusaca birocraţie miliatară se regăseşte, oricând, până şi numărul ţigărilor, lamelor de ras şi acelor de cusut din cotele lunare ale soldaţilor.
 
Dar să vedem ce ne mai spune generalul senator:
 
"C. Dobriţoiu: (...) Auditul a fost necesar deoarece procesul de recalculare a pensiilor militare a adus nişte realităţi în sistem absolut anacronice: subofiţerii aveau pensii mai mari decât generalii. (...)”.
 
Aparent, cine îl aude şi nu cunoaşte cum s-au acordat gradele de general în nişte cazuri, cam multe ca să le putem considera particulare, îi va da crezare ex-ministrului Apărării.
 
Realităţile balcanice de la Bucureşti demonstrează cu totul altceva. Subofiţerul de la popotă, brancardierul de la spital, vivandiera regimentului, plutonierul de companie, frizerul, croitorul, cizmarul, ospătarul şi bodyguarzii nu ştiu cărui preşedinte, prim-ministru sau ministru au absolvit facultăţi prin corespondenţa, fiind trecuţi în corpul ofiţerilor. Apoi “merituoşii diplomaţi universitari” au fost promovaţi pe funcţii prevăzute cu grad de general, pe care l-au şi primit.
 
Asemenea minuni s-au întâmplat cât ai bate din palme. Când protectorii au ieşit din scenă, cei loviţi de noroc s-au trezit generali pensionari la 40 şi ceva de ani, fără vechime în serviciu, dar cu pensia stabilită pe baza ultimului salariu. Astronomic, dacă avem în vedere salariul minim. Evident că aceşti generali, în baza noilor reglementări, nu aveau cum să întrunească punctele de pensie adunate de plutonierul adjutant şef, în serviciu militar activ de la încorporare [la 18-19 ani] şi până la vârsta pensionării.
 
Între 15-20 de ani de “serviciu militar” privilegiat şi încheiat odată cu ieşirea din scenă a protectorilor politici şi 35-37 de ani vechime calendaristică efectivă, fără spor de grupă de muncă, a subofiţerilor din “talpa oştirii” este o mare diferenţa. Dacă avem în vedere generalii care şi-au început şi încheiat cariera militară în aceleaşi momente temporale cu subofiţerii respectivi, vom constata că acele “realităţi în sistem absolut anacronice: subofiţerii a[vea]u pensii mai mari decât generalii. (...)” nu există.
Generalul senator lansează, cu sistem de ochire electronic fără greş, o rachetă interpartinică devastatoare, dacă cele spuse se vor adeveri. Astfel, ne lasă să întrevedem o complicitate criminală, echivalentă cu un atentat de o extremă gravitate la adresa securităţii naţionale, implicit şi a securităţii Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, al cărui autor ar fi predecesorul său la Apărare. Cităm:
 
Corneliu Dobriţoiu: “(...) Am constatat că bugetul de achiziţii al Ministerului Apărării se îndreaptă către alte zone, ceea ce a generat şi generează serioase lacune privind creşterea capacităţii operaţionale a forţelor noastre armate, în calitate de aliat. România este un aliat al NATO la graniţa de Est a NATO, cu responsabilităţi deosebite din punct de vedere operaţional.
Jurnalist: Cum adică se îndreaptă spre alte zone?
 
C. Dobriţoiu: Da... Sunt contribuţii care merg, în baza legii, la palierul de pensii private, în mod obligatoriu, 30%, şi acest proces este în creştere, şi 70% au mers către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Chestiunea de fond este alta, că mie mi-a generat impresia că tendinţa a fost să crească pensiile pentru ca aceste donăţii să fie cât mai generoase. (...)”
 
Stimată opinie publică, mai sunt necesare comentarii? Ce face acest politician cu breton? Pune pensionarii militari pe jăratec, intoxică şi dezinformează cu inexactităţi, revine cu jumătăţi de adevăr, tot dezinformare se cheamă. Apoi, nesatisfăcut probabil de efecte, sesizează, pe cale publică orală, Parchetului de pe lângă ÎCCJ un prezumat atentat la securitatea României şi a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, ori uzează de o hiperbolă, ca figură de stil?
 
Corneliu Dobriţoiu şi Victor Ponta aveau la îndemână pârghia necesară de soluţionare a chestiunii în discuţie, în 24 de ore, fără a politiza-o. Nu au făcut-o, din luna mai până în luna decembrie 2012. Au amorsat-o şi au rostogolit-o. Dacă o rezolvau, mai puteau să se exhibiţioneze acum pe ecrane la talk show-urile televiziunilor tabloide?
 
Unul seamănă teamă, celălalt se erijează în salvator. Cea mai ieftină şi prăfuită reţetă de politicianism lipsit de scrupule.
 
Dă, Doamne, înţelepciune aleşilor noştri, oriunde ar vorbi!
 
gl.brg. (rez) Aurel I. Rogojan
 
 
Despre pensiile militare.
 
Guvernul Boc a dorit să reducă din cheltuielile bugetare, din cauza crizei și atunci premierul Boc i-a cerut ministrului muncii Șeitan să vină cu un proiect prin care să se creeze un sistem unitar de pensii. Astfel, pensiile ocupaționale (speciale) deveneau și ele pensii contributive.
 
Potrivit proiectului propus de Șeitan, toate pensiile militare (din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională) scădeau cu procente de până la 70%, fără excepție. Trebuie precizat ca pensiile speciale ale parlamentarilor, ale pilotilor, ale diplomatilor au scazut in medie cu 60-85%.

Ministrul apărării de la acea vreme, Gabriel Oprea, s-a opus adoptării acestui proiect în forma depusă de Șeitan și a organizat întâlniri cu specialiștii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala pentru a găsi soluții. Legea, in forma in care a fost adoptata, a fost conceputa de specialistii militari din toate institutiile din sistem: MApN, MAI, SRI, SIE, SPP si STS.

Gabriel Orea și-a pus demisia pe masa guvernului, daca pensiile militare ar fi scăzut si a anuntat asta si de la tribuna Senatului, in apararea drepturilor militarilor.

În urma acestor intervenții, pensiile din tot sistemul au crescut pentru 85% dintre pensionari. Au crescut, de asemenea, pentru 90% din pensionarii MApN.

 Să îl acuzăm pe Gabriel Oprea că a apărat militarii și drepturile acestora este un lucru absolut deplasat și aberant.
De altfel, ministrul Oprea a sustinut întotdeauna că este regretabil că a scăzut chiar și o singură pensie. Tocmai de aceea, a avizat, ca ministru al apărării un proiect care se află la Senat, prin care pensiile care au scăzut să revină la valoarea pe care o aveau înainte de recalculare.

De precizat că pensiile care au scăzut după revizuire sunt cele ale pensionarilor care au ieșit din sistem înainte de vârsta legală de pensionare. Cei care au stat în sistem și au o carieră militară completă au fost avantajați fără excepție.

 Eventualele erori de calcul nu se pot imputa unui ministru. Nu ministrul a cules datele, nu el le-a introdus in sistemul de calcul, nu el le-a calculat, ci casele de pensii.

Institutia a aplicat legea, buna sau mai putin buna, dar ministrul a facut aproape imposibilul sa o imbunatateasca, astfel incat pensionarii militari sa nu fie afectati de aplicarea acestei legi.
Sursa:
=======================================================
=======================================
====================
 
 
Click here:
 
 
=====================================
======================
=============

148 de comentarii:

  1. MOS TEACA,A ACTIONAT SI ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey,toata lumea se face ca uita...
      Mos Teaca zis si Breton frezat, se explica ce face si spune prin el insusi! Apai voi ati uitat asa repede ca mnealu,i este membrul cel mai de onoare al SCMD, ca este port-drapelul celorlalti carliontati&bretonati - Dogaru&Pricina?
      Eheee... acu rezolvati si singuri problemele!
      Parca se vede mai bine cui serveste ce zice, contra celor spuse de Premierul Ponta. Problema e alta: sa nu uite d-l general, ca nu ei sunt reperezentativi pentru ostirea de rezerva. Ei sunt doar o mana de tupeisti care fac precum tatele, scandal in piata!
      Iar din cand in cand, mai ridica si poalele, dau jos izmenele!

      Ștergere
    2. Generalul senator Corneliu Dobriţoiu, ex-ministru [liberal] al Apărării este MEMBRU de ONOARE al SCMD. Asta explica multe. Asa ca... nu va mai mirati ca nerozii. Lasati-l pe Ponta sa descopere singur ce inseamna "serparia", stransa in jurul lui Dogaru, in mult-discutatul lui CD.

      Ștergere
  2. Toashu' Cornelius este un badaran si se aseamana cu un leu care s-a urcat in copac ,dupa o prada [babana/imaginara]si acuma nu mai stie cum sa coboare,adica "a dat si el cu mucii-n fasole" cum se spune.Daca nu a fost in stare sa faca ceva bun,a denigrat ARMATA in ochii concetatenilor.Bravos camarade si am fost colegi de LM,ai ajuns jiniral "pi dijeaba".

    RăspundețiȘtergere
  3. Si voi nu chicotiti ,tu-va-n dinti de avortoni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa trebuie: laturi cu cisterna, voma pe pereti si cacanari la treaba!
    Ce nu pricepeti: trebuie sa muriti degraba, sa aiba mm si subof bani de pensii marite!
    Traiasac numai oprea si gasca lui, reevaluata ca a facut numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu merita comentat! RUSINOS!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba merita vere!
      Astia in tupeul lor, vad c-o tin langa zicand ca ei, doar ei au dreptate. Smechereala este coordonata de CD al scmd, care nu stie cum sa mai adune si pe care motivatiuni ceva banuti, ca s-au desteptat fraierii si le-au dat cu flit! A se vedea si gaselnita mai noua cu CAR-ul propus a se infiinta pe repede-nainte, chiar daca prevederile legale sunt ocultate! Uaileiii.... dar ce conteaza legea la mnealor! Aici, doar bani sa iasa! Multi bani!

      Ștergere
    2. Daca fraieriipun botul! Poti sa-i oprest??

      Ștergere
  6. Uite ca sunt si prosti [17.48]care mai gandesc,putin dar promitator,uite pentru asta am sa-i dau doua numere inodate lui ma-ta,iar tie niste lapte batut la biberon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suparat, sunt Doamne suparat!
      Fredona fiul vacii, ajuns bou doar prin vechime!
      Ce studii? Ce carte? La astia doar porthartul, tescovina si vechimea conta, sa traiasca! Iar acum, au pretentii de... colonei!
      Buey analfabetilor, va baga la buzunar un majorica!

      Ștergere
  7. 21 februarie 2013, 15:32

    tigri2 spunea...
    Eu am iesit la penzie in 1998,cu grad de locotenent...in decembrie 2010 aveam 1857,dupa Re am avut4176,apoi adaugand perioada muncita dupa iesire am ajunsla 4734,ma umple rusinea ,dar mi-am deschis un cont in H'Elvetia si am pustot ce era in plus,cu mana tremuranda... de ciuda ca am inselat statul romanesc.Cei care sunt nemultumiti si care 10 ani au suptdupa L164 si care ,amaratii s-au obisnuit cu acea penzioara sa vina sa le dau "numarul"[numai la FMI]de cont ca sa-si completeze diferentele.
    21 februarie 2013, 15:34

    tigri2 spunea...
    @Cezar
    Nu-ti vine a crede ce spune Sorana?Pai este un proverb:"Si minciuna este vorba".Se aplica din plin pe acest bloaga,conformeaza-te.In targulmeu am bagat groaza in bibilici[mai ales in bibiloi] amenintadu-i cu APOCALIPSA noii legi a pensiilor.Sa vezi cati ma suna,cred caam sa-mi deschidun blog....

    RăspundețiȘtergere
  8. ASA, ASA, BRETONEL VA DA SUGATORILOR DE LAPTI DIN BIBERON, MUIE NITEL!
    CIT DESPRE SECURISTUL GL.BG. ROGOJANU SA-I SUFLATI IN KUR, IN FRUNTE CU CEZAR, PINA I S-O CURATA BURLANU!
    MUEI, ASTA GOROJANU/GUGUMANU E CU LITERATURA SI FENOMENUL PARANORMAL DIN ROMANIKA. INTREBATI-L PE V.BURCU! OMUL ROGOJAN ISI CAUTA NATARAI ASA CA UNII DINTRE VOI, SLABI DE INGER SI GREI DE CAP, MANINPULATI, PE CARE SA-I ABUREASCA, PULA SA-I BELEASCA. UITATI-VA MUMAI LA GAOZARII DE CEZAR, CURDELONUL SI POROJNUL ALA NEGRU DIN HURZICENI SI-O SA VEDETI CE BINE SEAMANA CU OPREA IZMANA PUPA-M-AR LA BLANA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TRAIASCA DOMNUL OOOOOPREA ! SINGURUL CARE A FACUT CEVA BUN PENTRU REZERVIST!! SA AIBE GRIJA INCONTINUARE DE PROBLEMA PENSIILOR MILIARILOR! DOAR IN EL AVEM INCREDERE!!

      Ștergere
    2. TRAIASCA, TRAIASCA, TRAIASCA, CA CZAR MUCUL PULA SA-I BELEASCA!

      Ștergere
  9. Comisare de puscarii , daca tot ai pornit sa-l pupi pe goprea , vezi ca si ANCMRR-ul are ceva cu pupaturi in acelasi cur ... bag-o si pe aia ca dovada ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uaileiii.....
      Inca un... Suparat, is Doamne suparat!
      Buey, ce dreak aveti cu totii? Chair a suflat pe voi Dogy?
      Uauuuu.... pai atunci, nu-i baiu: Drum bun!, Cale batuta!

      Ștergere
  10. O PATA PE OBRAZUL PNL _ DOBRITOIU!!!??

    RăspundețiȘtergere
  11. unknown spunea...

    Nu mai discutati cu Cezar probleme specifice ofiterilor. Este nimfoman. El a fost plutonier major la BDS-ul Diviziei de la TM. Nu ati observat cite nikname-uri isi ia pe NET? Feriti-va de magarusul cu pseudonumele de Cezar.

    20 februarie 2013, 20:15
    ---------------------------------------------------------------
    Si eu care credeam ca-i mamuca pupa-m-ar pe buca...
    Baa Cezare, asa e, ai fost major futu-te-as in coor?

    RăspundețiȘtergere
  12. Dr .House says:
    Februarie 21, 2013 at 8:10 pm
    Tu nu vei intelege in veci!
    PENTRU ASTA ERAI PLATIT cu CAT ERAI PLATI! SA MERGI IN APLICATII <SA FACI DE SERVICIU ,SA TE PPREZINTI LA U. CAND ERAI CHEMAT DE SEFI ETC
    NU FACEAI POTCOAVE ,NU DADEAI GAURA LA SAIBE ,NU PRODUCEAI PAINE, BRANZA..etc.
    Aaa ca ar fi trebuit sa fim platiti mai bine -ASTA DA sunt de acord ! Acum ii tardiv
    Fi multumit ca decidentii iti compenseaqza prin stagiu de cotizare 20 Ordinul MM, grupe de munca ! Fara astea si cu vechimea ta in munca crede ca nu ajungeai nici la ajutorul social !
    Un sfat : MULTUMESTE_I lui OPREA ! NU-l mai injuura !

    R
    Gourkha says:
    Februarie 21, 2013 at 8:28 pm
    Dar am acceptat acest fapt, cunoscand tot pachetul legislativ. Pachet care includea dreptul la pensie militara. Pachet legislativ inseamna: ESTI MUNCIT ASA – ESTI PLATIT ASTFEL – AI DREPT DE PENSIE MILITARA! Accepti sau nu! Si am acceptat, intrucat am observat compensarea cu dreptul de pensie militara a acceptarii muncii nenormate. Altfel nici de nerod nu ramaneam in armata!

    Pentru ce sa ii multumesc lui Oprea? Ca mi-a desfiintat pensia militara? Acest individ este cel mai mare accident al Armatei Romane! Daca a fost in stare sa aplice ce nu a reusit Ana Pauker in ’49, adica sa ia dreptul la pensie militara militarilor romani, nu poate fi decat ruda cu bolsevica aceea, nepot ceva!

    Bai, House! Nu suntem copii! Gargara ca daca nu era el si ca a facut un bine imaginar, trebuie sa fii handicapat sa crezi asa ceva! Daca avea ceva moral in el, isi dadea demisia cum a mintit ca o face, si gata! Si era erou acum! De atunci cadeau Basescu si Boc! Asa a facut un rahat! A desfiintat pensiile militare facandu-i pe plac lui Basescu si Boc, apoi cand a vazut ca e groasa i-a tradat un pic si acum vrei sa ii multumesc cand eu stiu ca eu am pensia de el taiata?

    Daca era in SUA sau intr-un alt stat, era linsat de mult! Ceea ce a facut el este si element de subminare a sigurantei nationale! A ajuns armata romana sa oracaie pe bloguri, la TV si peste tot – si acesta este element clar de afectare a capacitatii de aparare a unui stat! Din cauza unuia ca Oprea!

    R

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eply
      Dr .House says:
      Februarie 21, 2013 at 8:50 pm
      Esti UN mincinos sadea ! Legea 164 a fost bagata pe sest in aprilie2001 ! Cand ai intrat tu in scoala si cad ai terminat si ai inceput fulminanta ta activitate si ani buni dupa era in vigoare legea lui Ceausescu cu cei mai buni 5ani din ultimi 10 (de remarcat -pana si comunisti au adoptat o formula avantajoasa pentru absolut toti si la fe) Nu ti-a vorbit nimeni de modul de pensionare ,ca sa nu mai vorbesc de minciunile pe care le propagi cu CONTRACTUL CU STATUL! Nu ai semnat nimic legat de pensionare !
      Recunosi ca esti – PAPAGAL?

      Dr .House says:
      Februarie 21, 2013 at 8:56 pm
      PS ! De oracait pe la Tv. oracaiti voi si alde Pricina si dogaru ! Te-ai interesat ce pensie au asti ACUM ! Sti ce au facut asia prin armata ! Vorbeai 9eufemistic desigur) de militari NATO ! Asia sunt militari NATO ? Dar sunt bun ca latra pentru voisi pentru ei in primul rand! Tu chiar ii crezi pe toti prosti!!??

      spertuitu' says:
      Februarie 21, 2013 at 8:30 pm
      Cat despre multumirile pentru goprea, aceasta este sarcina celor cu”donatii generoase”, doar nu geaba le-a crescut… pe langa propaganda obligatorie in folosul nasului…

      Reply
      Gourkha says:
      Februarie 21, 2013 at 9:05 pm
      Dr .House, Usor cu isteriile! Cand am intrat in sistem avem drept de pensie militara dupa nu stiu care decret. L. 164 a imbunatatit acel decret, dar tot pensie militara a ramas, nu ne-a luat nimeni acel drept. Deci aveam drept de pensie militara cand am intrat, pe parcurs si cand am iesit. Tu nu ai semnat contract, ci doar cei care am ramas in sistem si dupa anul 2004. Care spune printre altele ca daca accept sa mai lucrez in continuare in armata, beneficiez si de drepturile legale in vigoare, drept legal in vigoare fiind pensia militara, inscris de fapt si in Statulul Cadrelor Militare. Contract valabil, constatat si de instante, un element important pentru care am 3 procese castigate!

      PS: Da’ de ce te enervezi asa cand zic ceva de filfizonul de Oprea? Esti nepot sau var cu el? Sau ce?

      Reply
      Dr .House says:
      Februarie 21, 2013 at 9:17 pm
      Ti-am mai zis : AVEAI CA SI MINE DREPT DE PENSIE DUPA DECRETUL LUI CEAUSESCU CARE PREVEDEA FOARTE CORECT ; SE CALCULA DUPA CEI MAI BUNI 5 ANI DIN ULTIMII 10 : De ce nu a pastrat L164 aceasta prevedere SUPERCORECT?? NU MAI LALAI CU PENSIE MILITARA ! NU ERA KAKY deloc
      Cu OPREA nu am nimic ! Daca era un caporal ministru si facea ce a facut Oprea il sustineam la fel pe CAPORAL ! Voi tradati pentru cativa lei!
      Nu analizati obiectiv situatia !
      Tu de ce ii pupi pe Dogaru si Pricina ? Sun

      Ștergere
  13. Maestrul says:
    Februarie 21, 2013 at 8:58 pm
    Nu-mi plac politicienii. Deci, nici Oprea. Cat despre Oprea militar, este sub noi. Punct.
    Cred ca nu toti cei care citesc postarile stiu cam cum s-au desfasurat negocierile pentru Legea 119/2010.
    Super sintetic:
    1. S-a venit de la M Muncii cu 30 de ani stagiu (35 de ani pentru pensionarii viitori) si fara OMM.
    2. Dupa prima etapa de negocieri s-a ajuns la 25 de ani.
    3. Apoi, in alta etapa, cand a intervenit si Oprea cu “injuraturi”, s-a ajuns la 25 de ani si OMM.
    4. D-na general Lupu i-a spus lui Oprea ca si asa scad foarte multe pensii si drastic la disponibilizati.
    5. Ultima etapa, cu scantei si cea mai lunga: pumni in masa la sedinta de guvern, amenintari in guvern cu demisia si in parlament cu parasirea coalitiei, telefoane la Cotroceni si, IN FINAL, 20 de ani stagiu plus OMM.

    Reply

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa-l bag in fofoloanca ma-sii pe boul ala analfabet de-si zice D. House. Cam banuim noi cine este ca prea-si suge maimutoiul degetul ala cu care se scobeste in cur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine munceste mai si greseste ,du-te in pula mea de cioflingar!!Dr.House

      Ștergere
  15. ALO, ALO TOVARASI! LA ORA 23, TOTI UNEPERISTII SI PPDDISTII TRISTII SA VINA SA-SI IA MEDICAMENTELE DE LIMBRICI SI SA NE PUPE IN KARICI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey Lighioana!
      UNPR nu exista! Te gandesti cumva la PSD-isti/USL-isti?
      Nici nu conteaza, caci nu ne intereseaza! Iti lasam tie totul!
      Spala-te cu ei pe cap, curata, pupa, tot tacamul, lighioana mica!

      Ștergere
    2. UNPR = OPREA + NIKOLICIU SRUTA-MI-AI RICIU!

      Ștergere
    3. aerospatiul says:
      Februarie 21, 2013 at 10:33 pm
      Oricum ati lua-o , noua lege a pensiilor militare avantajeaza (fata de L164) peste 80% dintre militari si este un lucru bun.Numai cine nu a fost efectiv in Armata poate debita tot felul de tampenii gen….ca s-au aplicat gresit grupele de munca, apoi ca trebuie impartit la 30 sau 35 ani etc. E rau ca unora le-a scazut pensia si trebuie gasite solutii concrete pentru rezolvarea acestei probleme, functie desigur de cuantumul initial. Injuraturile ca la usa cortului nu ar trebui sa-si aiba locul aici.In fond, avem de-a face cu oameni educati, oameni de caracter si cu demnitate nu mahalagii. Si asa cum a spus maestrul, gl.Oprea este cel care a luptat pentru conditii cat mai bune pentru pensionarii militari. De acord si cu dr.house in multe privinte. Desigur, o pierdere foarte mare este ca nu mai exista o lege speciala pentru pensionarii militari dar am inteles ca se lucreaza la asa ceva ceea ce iar este un lucru bun.

      Ștergere
    4. Felicitari, aerospatiul!
      Tu ai dreptate in tot ce spui, dar nu ai cu cine!
      Prea multi analfabeti, cu creieri facuti terci de alcool!

      Ștergere
    5. Asa este. Prea multi analfabeti care pretind ca au contribuit la ceva care nu exista, adica la o pensie scoasa cu forta din kur. Uitati-va in jur la celelalte tari europene si nu numai si vedeti cum stau lucrurile acolo, dupa care vorbiti. E f.usor sa pui un pifan linga un pilot sau scafandru si dupa aia sa-i tot dai din clanta, la fel cum e foarte usor sa pui un comandant de regiment linga un ofiter/subofiter de 3 parale. Trebuie sa te ajute si intelectul ca sa ajungi comandant...Cit despre pensiile militare de stat, da, asa cum spunea un antevorbitor, trebuie facuta separatie intre Armata si cei care acum sunt functionari publici si lucreaza 8 ore. Vorba aia: "fiecare cu pizda ma-sii"!

      Ștergere
  16. MOS TEACA,A ACTIONAT SI ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI TIE NUMAI O MOOIE! IA DE LA TETEA UN ALUPIGUS INAINTE DE CULCARE DINTRE PICIOARE!

      Ștergere
    2. NB, la ZOO-land + Noo!
      A fost o zi grea, plina de nervi, emotii!
      Azi, poate va fi ceva mai bine! NB!

      Ștergere
    3. NB la ZOO + 9! Czare, mucea nu uita sa ma mingai pe oua!

      Ștergere
  17. Neata Buna la ZOO&9! Czare muc cel mic la ora 8 sa ma lingi la oua!

    RăspundețiȘtergere
  18. Belesti pula ,mirosi curu' si il mozolesti pe suru'.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sa aveti toti, da toti, o zi proasta si urata!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna dimineata, ..tu-va-n gura de apevisti!
    Felicitari pentru Steaua!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai deocheatule,ad-o repede pe ma-ta ca nu mai pot sta cu pula sculata {lucru rar-minune mareee]si pana saptaluna viitoare cand va ma fi echinochiu,sau luna plina nu mai prindem evenimentul si ma-ta cum ii nevricoasa risca sa rateze libidoul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti dau în kur de brînci, în gît de gîlci, în ochi de albeţă şi-n cap de mătreaţă!

      Ștergere
    2. 08:52
      Ti-ai luat tratamentul azi?
      Vezi ca e vineri si psihiatrii pleaca in weekend,raman doar veterinarii de garda, dar nu te transferam la Zoo ca riscam sa contaminam dobitoacele si lighioanele.Probabil iti vom da camesoiul si Sloboz cu pipeta,Alupigus perfuzabil si multa muie.

      Ștergere
  22. Pularailor, ati vazut cum se impune legea europeana: plata pensiilor pentru grecii ce-au lucrat in Romania, chiar daca era un tratat bilateral incheiat cu Grecia in privinta asta!
    Asta impunere si dictat! nu labareala si cersitul pensionarilor!!
    Politicienii nu stiu decat de frica asa ca trebuie inoculata frica asta de la inceput! Nu sunt multi politicieni 3-4 mii, dar fut la poporul asta ceva de speriat!
    Practic ar trebui o munca de la om la om, individuala si personalizata, pentru fiecare politician si s-ar rezolva multe in tara asta...
    Din cand in cand cate un ciomag pe spinare sau un pumn in gura rezolva si mentin starea de vigilenta si mai ales conduc la indeplinirea promisiunilor si angajamentelor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " ... un ciomag pe spinare sau un pumn in gura rezolva si mentin starea de vigilenta si mai ales conduc la indeplinirea promisiunilor si angajamentelor..." - incheiat citatul.
      =============
      Ai perfecta dreptate! Blogul acesta cu sprijinul masiv al celor interesati, asta s-a dorit a fi! Forta de care aveam nevoie in rezolvarea problemelor cu care ne confruntam. Crezi ca s-a putut asta? Aiurea! Mereu injurii, suspiciuni la adresa Adminului, vizitatorilor, dar mai ales la adresa noastra, a comentatorilor. Am fost facuti in toate felurile: vanduti, tradatori, felurite animale etc. Buey, daca asa cum spui deveneam o forta, "maciuca pe spinare", altfel se prezentau lucrurile! Ne-am spart intr-o "mie" de bloguri pe care nu le citeste nimeni, fara forta, fara vlaga, dar cu Admini mandri ca au si ei ... bloaga!

      Ștergere
    2. Aşea, aşea prietene de la 09:37!
      "O măciucă pe spinare..." Ai dreptate şi chiar de azi o să-mi încerc hahăul pe biuzele dulci ale lui Czar.

      Ștergere
    3. Macica ta ..flescaita ,atrofiata si baloasa ....ascunde-o sa nu rada fetitele!!

      Ștergere
  23. Le-a gasit Dobritoiu si Dogaru.
    Tuturor celor care au avut pensii scazute le va scadea pensia inca odata prin taierea grupelor acordate in 2012 prin HG 1019.
    Asta au rezolvat in seccret Dobritoiu si Dogaru pentru disponibilizati.
    Pina la o noua lege a pensiilor militare cu acordul FMI …..drum lung.
    Aplicarea grupelor a frost o gura de oxigen pentru multi disponibilizati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu zau? I-auzi! Uite briul si mindruta potecuta!

      Ștergere
  24. Sa le taie pensia de tot, ca au frecat pula si au pupat in cur toata viata!
    Nici o mila pentru cei cu pensia scazuta!
    Sa moara mai repede ca sa ramana bani pentru cei cu pensia marita!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. JA.JA.JA.. Da SA NU MOARA -KAPUT ! SA TRAIASCA SA SE OFTICE BINE VAZAND CUM HUZURIM _JAHOLL !!

      Ștergere
    2. Da, da, sa sujeti sula la urs!

      Ștergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA-I SUJI MELU ALA KELU LU' DUCIPAL SI SA-MI SUFLI IN KAVAL!

      Ștergere
  26. Maestrul says:
    Februarie 22, 2013 at 10:18 am
    Recalcularea pensiilor a creat o atmosfera dusmanoasa intre pensionari, care s-au impartit in doua tabere: adeptii contributivitatii si adversarii acestei proceduri de calcul.
    Daca cei multumiti de marirea pensiei dupa recalculare vor sa multumeasca cuiva, ar trebui in primul rand sa multumeasca intamplarii de a fi “colegi de pensie” cu disponibilizatii. Pentru ca batalia politica pentru stagiul de 20 de ani s-a dat, IN PRIMUL RAND, pentru a nu scadea drastic aceste pensii ale celor iesiti mai devreme din motive de integrare nord-atlantica a armatei. Abia apoi cei multumiti pot sa multumeasca lui Orea, Lupulesei, ori mai stiu eu cui.
    De aceea a ramas aceasta diferenta mare intre stagiul de 20 de ani al celor iesiti la pensie inainte de Legea 263 si de 30 de ani (desigur aplicati progresiv) pentru pensionarii ulteriori. Croiala inainte de batalia finala era 25 cu 30.

    Reply
    anonimus says:
    Februarie 22, 2013 at 10:23 am
    Luat de pe un blog care trateaza subiectul pensiilor militare

    Raspunsul unui pensionar care a primit ieri o decizie de pensie micsorata,

    Anonim21 februarie 2013, 20:20

    Darie Ion 21.02.2013 20.17

    Pentru anonimul de la ora 16.39.
    s-au luat doar grupele de munca acordate conform HG 1019

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  28. "Nu doar foşti şefi de servicii au intrat în acest joc al consilierii, ci şi o serie de rezervişti; îi aveţi în vedere?

    G.M.: Pe mine mă deranjează o serie de rezervişti care folosesc informaţii, ceea ce este ilegal, pe care le-au dobândit pe parcursul carierei de ofiţeri de informaţii, pentru agende economice sau politice, sau care încearcă să contacteze ofiţeri activi pentru a dobândi informaţii noi pe care să le folosească şi care pun prin acest mod de operare fie pe Serviciu, fie în diverse anturaje în care se învârt. Este contrar eticii ofiţerilor de informaţii şi îi dispreţuiesc pentru ceea ce fac.

    - Îi monitorizaţi?

    G.M.: Nu voi spune niciodată pe cine monitorizăm sau nu.

    - Dacă nu sunt monitorizaţi, înseamnă că ei pot folosi fără probleme aceste informaţii în cercurile politice şi economice.

    G.M.: Serviciul are suficiente mecanisme pentru a preveni şi pentru a elimina aceste aspecte din viaţa curentă."
    RL

    RăspundețiȘtergere
  29. MOS TEACA,A ACTIONAT SI ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  30. M'na ziua!
    Nenea Cezarel, a zis tata, cind esti gata sa-l pupi sub coada nitel!

    RăspundețiȘtergere
  31. ADIO MAIMUCLES!
    Ce nu ti-a convenit in legatura cu admiterea unei loaze in LM "DC"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg!!?? Czar

      Ștergere
    2. Am inteles!
      Ai fost dur ..chiar rau ! Nu uita ca vorbesti cu ..un copil de 14 ani! Puteai sa i-o spui altfel si s-o indrumi in acelasitimp!Czar!!

      Ștergere
    3. DA CEZARE A FOST UN DUR PUPA-L-AI TU DREPT IN KUR!

      Ștergere
  32. Nenea Cezarel a zis tata ca-i gata! S-a pregatit sa ti-l dea pe ala rosu la morfolit!

    RăspundețiȘtergere
  33. Întrebare adresată ministrului Muncii, cu privire la recalcularea pensiilor militare
    februarie 19th, 2013

    Stimată doamnă ministru,
    În calitate de senator ales în Colegiul 2 din circumscripția electorală nr. 31 Prahova, am primit mai multe sesizări de la pensionarii militari, care au solicitat clarificări referitoare la procedura ce va fi adoptată de Ministerul muncii şi familiei pentru a corecta nedreptăţile făcute acestei categorii, de către guvernările PDL.

    Din informaţiile prezentate public, pensionarii militari nemulţumiţi de nivelul veniturilor au aflat că “pensiile lor vor fi recalculate deoarece s-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice” dar în acelaşi timp, “la Ministerul Apărării se lucrează la revenirea la o lege care să îi privească direct”.

    În consecinţă, doamnă ministru, vă rog să mă sprijiniţi pentru a explica pensionarilor militari modalitatea în care Guvernul României va rezolva această problemă, prin următoarele precizări :
    - Care este perioada pe care Ministerul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice o are în vedere pentru a recalcula pensiile militare ?
    - Când estimaţi că pensionarii militari vor putea primi pensii corect calculate şi cum va organiza Ministerul Muncii procedura necesară pentru a realiza această acţiune ?
    - Care sunt categoriile de pensionari militari ce vor fi vizaţi de recalculare ?
    - Cadrul legislativ la care se lucrează în prezent va avea ca principiu general o nouă modalitate de calcul pentru pensiile militare sau îşi propune să corecteze, eventual să clarifice sistemul actual ?

    Cu speranţa că precizările pe care le aştept din partea Ministerului pe care îl reprezentaţi vor reuşi să clarifice aspectele enunţate mai sus, vă mulţumesc pentru colaborare.

    Solicit răspuns scris.

    Cu consideraţie,
    Senator Daniel Savu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Codul de onoare intră în vigoare pentru “scandalul pensiilor militare”
      februarie 19th, 2013

      Cine a greşit prin deciziile luate în ceea ce numim “scandalul pensiilor militare” trebuie să plătească, indiferent dacă este ministru, politician, personal militar sau tehnic. Din punctul meu de vedere, ar trebui să existe un cod de onoare, potrivit căruia ministrul este direct responsabil pentru corectitudinea acţiunilor derulate în ministerul respectiv, cu atât mai mult cu cât acestea vizează sute de mii de oameni.

      Îmi place să cred că până la urmă va funcţiona codul onoarei şi în ceea ce priveşte Ministerul Apărării, care se dovedeşte acum responsabil sau cel puţin vizat de calculul greşit al câtorva mii de pensii ale fostelor cadre militare, în anii 2010 şi 2011. Dacă se vor dovedi reale informaţiile legate de existenţa unor documente false în ceea ce priveşte calculul pensiilor militare, atât al celor majorate, cât şi al celor micşorate, ceea ce echivalează cu infracţiunea de fals şi uz de fals, problema nu poate fi închisă doar printr-o recalculare sau cu o nouă lege care să corecteze inechităţile din trecut.

      USL a promis că vinovaţii din guvernele PDL vor plăti pentru dramele pe care le-am trăit sau la care am fost martori. Cred că este momentul să concretizăm acest fapt şi acum, inclusiv printr-o decizie politică !

      Ștergere
  34. Cezare, ete ce zise motanelul kkcios, buey: "Sa ma pupi de sus in jos intr-un loc intunecos!"

    RăspundețiȘtergere
  35. Nea Corleone says:
    Februarie 22, 2013 at 4:18 pm
    exista vre-o inregistrare a “ultimelor cuvinte”….sau o dam in propaganda?
    voi chiar credeti ca daca ramanea L164 erau toti nemuritori?
    sunteti ridicoli.cum da unul “coltul” cum puneti botu’ si urlati…..legea e de vina legeaaaa!!!!
    PS ce credeti ca cei cu ea marita nu crapa?Crapa va spun eu.toti crapam….restul e propaganda si inca una de aia de prost gust
    Despre rest ce sa spun “DEMNITATE SI ONOARE” ca la sobolani

    Reply

    RăspundețiȘtergere
  36. comentariul de mai sus a fost luat de aici:

    http://militar.infomondo.ro/actualitate/oprea-nu-este-vizat-de-dna-in-vreun-dosar-referitor-la-recalcularea-pensiilor-militare.html/comment-page-1#comment-36566

    RăspundețiȘtergere
  37. MOS TEACA,A ACTIONAT SI ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  38. Mai, unii crapa de necaz ca au pensia scazuta, iar altii crapa de placere ca o au marita!
    Mai bine muriti cat mai multi, sa aiba bani pentru pensiile mm si subof, ca numai ei merita asa ceva!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. da bai nene mm si subof nu sunt oameni?DOBITOCULE!!COMUNISTULE!!(adica scuze comunistii erau baieti destupati la minte)
    MM au muncit deci MERITA!numai tu esti un un bulangiu!dogy/grogy
    PSIo zic sa crapi tu sa mai dam pensii si la meseriasii din armata nu doar la "vuvuzele tip dogaru"tu-va-n dinti de nehaliti
    pt conformitate
    'un asistat social"

    RăspundețiȘtergere
  40. Am zis eu ca n-au muncit si nu merita?
    Puneti ochelarii sau cheama pe cineva sa iti traduca exact mesajul...
    Asa ca de murit cand vrei tu nu se poate iar pensiile mm si subof sa mai creasca la moartea fiecarui colonel sau ofiter!!!!
    Sa crape toti ofiterii, sa le ramana bani pentru mm si subof! Acu ai priceput, belitura muista ce esti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. JA.JA.JA.. Da SA NU MOARA - KAPUT ! SA TRAIASCA, CA SA SE OFTICE BINE VAZAND CUM HUZURIM _ JAHOLL !!

      Ștergere
  41. JAHOLLL....ce-mi place !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "JAHOLLL, JAHOLLL" sa ti-o dam la coorul gol Czare, goozare!.

      Ștergere
  42. Plotoneru-i prost de pute dar se da mare ...
    JAWOHL se spune si se scrie ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cine crezi ca-i ala de se da majur fute-l-s io drept in kur? E CEZAR maimuca cu capul ca buca!

      Ștergere
  43. II bun si plotoneru la ceva, ca si el are pensia marita! ca-i om si el nu?...
    Ce-i mai trebuie ortografie si gramatica... ati priceput mesajul si ma bucur de bucuria lui: JA, JA, JA!!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Uăi, olteninilor ci sulili meli faciţ, buăi răpănoşîlor? Vreţ sâ li furaţ ideia cu maşîna di spalat moldovenilor? Uăi Cezari, uăi maimuţâ am auzît cu tu ieşti talhariu! Vrai s-o iei pi cîrcâ? Ia vez, c-o sâ ai parti di steli verz!

    RăspundețiȘtergere
  45. jawohl herr kommandant - cand eram eu plotoner la dep. de alimente...mama ce bucatica buna faceam si lu cdt.si lu....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. tu-va in gat ati uitat ,ai??

      Ștergere
    2. Raspunde parlitule ca-ti iau penele la intors!!
      Anonim22 februarie 2013, 12:49
      ADIO MAIMUCLES!
      Ce nu ti-a convenit in legatura cu admiterea unei loaze in LM "DC"?

      Răspundeţi
      Răspunsuri

      Anonim22 februarie 2013, 13:37
      Nu inteleg!!?? Czar


      Anonim22 februarie 2013, 13:45
      Am inteles!
      Ai fost dur ..chiar rau ! Nu uita ca vorbesti cu ..un copil de 14 ani! Puteai sa i-o spui altfel si s-o indrumi in acelasitimp!Czar!!


      Anonim22 februarie 2013, 13:52

      Ștergere
  46. Ce sa inteleaga Cezar mucul, ca el e cam greucean de dovleac...Vai de rasa lui de uritgutan.

    RăspundețiȘtergere
  47. Pacientii care au insotit comentatorii pe blog sunt rugate sa revina in saloane pentru reluarea tratamentului.

    T. Grey II sa se prezinte direct la sectia ,,materiale perfuzabile''.

    RăspundețiȘtergere
  48. Nenea Cezare; Un, doi, un, doi, da-mi-ai pielea inapoi! Proba de microfon sufla-mi-ai in beshafon! A zis tata sa-i sufli in ajutaj cind esti gata!

    RăspundețiȘtergere
  49. Neata Buna la Zoo + 9! MaiMucea nu uita de oua!

    RăspundețiȘtergere
  50. Te-ai spalat pe dinti mai jegule,vad ca ti-ai uitat pasta in tub,vino si-o extrage.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pacat ca dintre ma-ta si un bou a iesit un biet bardou!

      Ștergere
  51. Dormiti --tu-va in dinti ! L-at lasat pe Dobritoiu cu gura cascata sa latre la ..luna!!

    RăspundețiȘtergere
  52. Bună zua, apeviștii pulii!..tu-vă-n dinți!Ca la Mehedinți,/Ia nu mai pozați în sfinți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne sugi -ULA murdara de KK dupe un sext la busi!!

      Ștergere
  53. Din putul gandirii dobritoiului says:
    Februarie 23, 2013 at 10:58 am
    Cand ai intrat in armata nu ti-a spus nimeni ca vei intra in “sclavagie”? Relutule, cand ai luat sacutul cu compensatii si radeai,sorbind “wisichiul” de prostii batrani care au ramas apvisti pe viata, iar te la 44 de ani erai”liber ca pasarea cerului” atunci nu mai erai sclav. Iti aduc aminte de propriile afirmatii: “numai prostii nu se descurca”. Acum ai ajuns la fundul sacului propriilor smecherii si iti versi aici zoaiele-ti baloase, urat mirositoare acum a tescovina ieftina. Voi inregimentatii de-a-valma in sindicatul rosu va credeti buricul pamantului. Dar daca va scutura cineva ramane numai cu gaica hainei din voi. Ura asta desantata fata de maistrii militari si subofiteri va arata adevaratele limite, micimea in caracter si gandire. Voi nu aveti nimic de-a-face cu valorile unui militar adevarat. Ascultati orbeste ce va impuie capul vesnici politruci neocomunisti – dogaru si pricina- sau marii comandanti popescu,nour si vesnicul “revolutionar” nastase. Fiti putin mai modesti,moderati si cu mandria de a fi fost militar.
    P.S. Nu va grabiti sa ma etichetati ca subofiter sau maistru, de altfel doua caregorii de militari onorabili si care merita tot respectul. Am atatia ani de scala cat inii dintre voi nu aveati varsta cand ati iesit din armata. Am fost toata viata pe linie de comanda si stat major, am fost “prelucrat permanent de CI-isti si activisti precum cei care acum se dau mari aparatori ai vostri. Apropo, tovarase Dogaru, iti aduci aminte cand il ridicai in slavi pe tovarasul general Ilie Ceausecu “cel mai ilustru istoric in viata”?. Nu nega ca eram de fata. Singura diferenta intre cel de atunci si cel de acum ste ca atunci nu aveai posibilitatea sa ai porta voce. In rest numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  54. UAI CE NINJE SI CZAR MACIUCA LINJE

    RăspundețiȘtergere
  55. tigri2 spunea...
    Mos Flatuel
    Ai icurcat-o rau de tot ca Rowana Siliciu v-a pus gand rau tuturor partzagilor,se va introduce "taxa pe flatuatie"cica poluati mediul,mai ales tu cu pasul si 'executia"...
    22 februarie 2013, 20:29

    tigri2 spunea...
    "Taxa pe vanturi trase-ca romanul prea s-a obisnuit sa-si dea aere.Se vor monta detectoare de gaz la fundul fiecarui contribuabil care vor inregistra numarul de vanturi trase,intensitate zgomot si intensitate miros" Mos Limbric va purta doua contoare ,cu frecventa lui...
    Atentie Mos Tiriboantza ca se va introduce si taxa pe prostie,pe aia de unde o mai platesti din penzia ta de handicapat???
    22 februarie 2013, 20:53

    Flit spunea...
    @Vulvo& coviltir
    Treci la montat crotalul, sa stim si noi in salamul cui ai ajuns.
    22 februarie 2013, 22:03

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanelul kkcios sa-i ia lui Flit mataringa la jupuit!

      Ștergere
  56. APEVISTII PULII=niste limitati si frustrati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne sugi -ULA murdara de KK dupe un sext la busi!!

      Ștergere
  57. Mai prostul pamantului gunoiat,flit si t2 junior sunt creiate de Mos Pula cu gat ca sa ma muste pe mine de coaie si de cur ca el nu mai are dinti de cate muscaturi a tras la viatza lui dedihor imputit.

    RăspundețiȘtergere
  58. La rubrica ,,ce mai fac animalele noastre''

    tigri2 spunea...
    "Taxa pe vanturi trase-ca romanul prea s-a obisnuit sa-si dea aere.Se vor monta detectoare de gaz la fundul fiecarui contribuabil care vor inregistra numarul de vanturi trase,intensitate zgomot si intensitate miros" Mos Limbric va purta doua contoare ,cu frecventa lui...
    Atentie Mos Tiriboantza ca se va introduce si taxa pe prostie,pe aia de unde o mai platesti din penzia ta de handicapat???
    22 februarie 2013, 20:53

    mos alecu spunea...
    @Flit 22 februarie 2013, 22:03 :
    Dom'le , pe linga ca sinteti rautacios , mai faceti un rau si tarii !

    Abia am scapat de acuzatiile ca Romania ar fi exportat carne de cal in loc de carne de bou , iar dvs. "dati apa la moara" denigratorilor si insinuati ca am putea exporta carne de magar in loc de carne de bou ...
    23 februarie 2013, 08:58

    tigri2 spunea...
    Tu crezi ca esti smecher,da esti smecheras prost tipul tziganusului rupt in fund ,care se crede smecher.Iti faci autocritica ,joci precum papusarii spui ceva si raspunzi prin una din mastile tale.Esti jalnic, mos rahat.Un batran ramolit si ipocrit.Iti pute tot,putregaiul naibii.
    23 februarie 2013, 09:59

    tigri2 junior spunea...
    Nu mai bea tata! Stii ca-ti face rau la boala copilariei pe care o ai. Hai acasa c-a zis mama ca-ti face gulash cu harpacash!
    23 februarie 2013, 10:25

    tigri2 spunea...
    Mai Mos tampit si orgolios,te crezi destept dar esti "mai prost ca noaptea"tu crezi ca daca ai o bruma de cunostinte in domeniul financiar,gata,ai descoperit piatra filozofala?Mai Diogene in pampersi si izmene,afla ca esti un jalnic batranel frustrat,idiot si incapatanat.Nu stii ce-i aia logica,nu stii sa te comporti in societate,esti gangav si plicticos,esti irascibil si mofturos,esti proooost ,ce mai.
    S-o luam logic ,personajele :t2 junior,flit si alte gaselnice sunt dubluri ale tale creiate din ura ancestrala care iti clocoteste in sufletul ala negru de bosorog impotent ,frustrat si dobitoc,o invidie dusa la paroxism.Altfel cum ,aceste personaje ,de boscheti ,apar doar sa ma muste pemine de organele inferioare ale corpului,in rest nu-i vede nici mama iadului,nu comenteaza nimic,nu se implica in nimic.Vezi Mos Teaca ,aceasta este o gandire logica,ia-ti notite si data viitoare cugeta mai profund nu umbla cu gainarii...cum ,de fapt ai umblat toata viatza si ai sperat ca si pensia sa o obtii tot cu GAINARII.
    23 februarie 2013, 11:03

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua domnilor! I-am spus lui tata, tigri2 sa nu mai bea tzuica de gainatz si pufoaica, ca-l apuca iar apoplexia turbarii, dar el nu vrea si pace. Pina si mama i-a facut placinte cu pule-n briu, cu carne de cal, de alea care-i plac lui, doar, doar o veni acasa, dar moshneagul nu vrea si pace. Sta cu toate rudele lui din tribul Picioarelor Negre din Urziceni la baut si la ciordit.

      Ștergere
  59. Unele animale ar putea fi si bolnave

    tigri2 spunea...
    Mai retardatule,omul a fost creat dupa chipul si asemanarea Marelui Creator,dupa care i s-a insuflat viatza nu despre viatza fizica estevorba ci despre EU /suflet.Pentru cultura ta generala ,afla ca si in pantecul mamei abia la 14 saptamani si se insufla gagalicei aceasta amprenta a Eu ului,care dispare din corpul nostru dupa moarte la 3 zile,dupa unii sau la 40 de zile dupa tagma celor ce vor sa mai ciupesca si dupa ce moare omul cu tot felul de pomeni inventate de preoti si babe[Mosi tampiti ca tine].Aceasta amprenta,sufletulseducedeundeavenit,cica,undeva in Alpfa Centauri.De suflet sunt legate multe aspecte ale vietii printre care si norocul,de aceea este o vorba:"norocul este dupa sufletul omului".Pai daca tu ai sufletul mai nedru decat taciunele cum vrei sa ai noroc mai Mos Balegos???
    23 februarie 2013, 11:28

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta rapanul din Hurziceni e tembel rau de tot. Vai de mama lui...

      Ștergere
  60. Din putul gandirii dobritoiului says:
    Februarie 23, 2013 at 9:34 am
    Pe site-ul SCMD am gasit un interviu cu Dobritoiu la care cel mai interesant mi s-a parut un comentariu pe care il redau integral:
    Anonim23 februarie 2013, 08:28

    Peste tot vorbim despre dezbinarea militarilor.Inca il acuzam pe Boc de acest fenomen. Nimic mai fals! Sa ne reamintim, cine este onest si vrea sa recunoasca adevarul: Care a fost scopul infiintarii SCMD? NEMULTUMIREA LEGATA DE INTREZICEREA CUMULARII PENSIILOR CU SALARIILE DE LA STAT. Cine sunt fondatorii? TOTI PRIPASITII, PE FUNCTII GRAS REMUNERATE, CA FUNSCTINARI PUBLICI PARLAMENTARI SAU PE LA ALTE INSTITUTII ALE STATULUI, TOTI IESITI LA CERERE DIN SISTEM PENTRU BENEFICII FINANCIARE CONSIDERABILE. SCMD a fost,inca de la aparitie,factor perturbator, oficina de dezinformare, manipulare si dezbinare. A aplicat foarte bine SIVIDE ET IMPERA! A deturnat,inca din start, prin alegerea denumirii, adevarul.DE UNDE AU FOST DISPONIBILIZATI STIMABILII? IN NICI UN CAZ DIN ARMATA, PE CARE O PARASISERA DE BUNA VOIE,LA CERERE.Cat despre domnul Dobritoiu este cazul sa facem putina lumina pentru a-l cunoaste la adevarata sa valoare: este un carierist sadea, care calca peste cadavre sa-si atinga scopurile.Este un intrigant, moncinos si manipulator, pe care nu-l intereseaza secat propria persoana. Daca are putin bun simt sa spuna de cate ori s-a intalnit cu reprezentantii ANCMRR sau ai altor structuri asociative ale militarilor? NICIODATA!! El face numai ce-i stabileste seful pe linie de sindicat.De ce a plecat din sistem la numai 52 de ani? Nu cumva pentru ca a cerut ca sa beneficieze de avantajele financiare oferite de OG 7? Nu cumva pentru ca mirosise ciolanul politic si avantajele acestuia – pensie babana,salariu de secretar de stat, avantaje relationale etc. Gargaragiu, bretonel vrea sa conduca si acum armata si sa-si aroge atributii pe care nu i le-a conferit nimeni :”Cred că a sosit vremea ca Parlamentul să îşi asume un rol decisiv în rezolvarea acestei probleme care divizează”.Cat erea ministru spunea sus si tare ca rezolvarea problematicii ste strict apanajul ministerelor de resort iar parlamentul sa “faca bine sa oficializeze”. Pentru “distinsul senator” singurii care sunt corecti cu militarii sunt PNL si SCMD sub inalta obladuire a Felixului care vrea armata pe post de potera la stansul birurilor. E CAZUL SA NE TREZIM, SA NU NE MAI LASAM AMAGITI,MINTITI SI MAIPULATI! Apropo: de ce nu ati finalizat pana acum proiectul de lege pentru care atin infiintat o comisie in fruntea careia ati adus un civil- consilier? PENTRU CA TOTUL A FOST UN BLUF, O CAMPANIE ELECTORALA MINCINOASA COMBINATA CU O CAMPANIE DESANTATA PENTRU SCMD. Cat despre autorul intreviului, nimic nou sub soare.A ramas acelasi slugoi si purtator de osanale al lui Dobrotoiu>

    P.S. cat adevar amar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai luat din putul gindirii lui Dobritoiu, ia si de la mine din putza gindirii mele niste lapti cu frichinele sa-mi sugi koaili cu ele!

      Ștergere
  61. Cat despre autorul intreviului, nimic nou sub soare.A ramas acelasi slugoi si purtator de osanale al lui Dobrotoiu>

    DESPRE CINE_I VORB??

    RăspundețiȘtergere
  62. Pentru Czar sa i-o dau plin de gratie, iar la ora 22, el si tigri2 sa-mi faca cite-o felatie!!!!

    ============================
    1.
    Curtea Constituţională
    Decizie 18/2013 Decizie referitoare la respingerea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor
    Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 98 din 19.02.2013
    Intrat în vigoare la: 19.02.2013

    Acsinte Gaspar - preşedinte
    Aspazia Cojocaru - judecător
    Petre Lăzăroiu - judecător
    Mircea Ştefan Minea - judecător
    Iulia Antoanella Motoc - judecător
    Ion Predescu - judecător
    Puskas Valentin Zoltan - judecător
    Tudorel Toader - judecător
    Ingrid Alina Tudora - magistrat-asistent

    Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Simona Ricu.

    Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, excepţie ridicată de Victoria Beldean în Dosarul nr. 10.760/107/2011 al Curţii de Apel Cluj - Secţia I civilă şi care formează obiectul Dosarului Curţii Constituţionale nr. 1.366D/2012.

    La apelul nominal se constată lipsa părţilor, faţă de care procedura de citare este legal îndeplinită.

    Cauza fiind în stare de judecată, preşedintele acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public, care pune concluzii de respingere a excepţiei de neconstituţionalitate ca neîntemeiată. În acest sens, invocă jurisprudenţa în materie a Curţii Constituţionale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 2.
      C U R T E A,

      având în vedere actele şi lucrările dosarului, constată următoarele:

      Prin Încheierea din 24 septembrie 2012, pronunţată în Dosarul nr. 10.760/107/2011, Curtea de Apel Cluj - Secţia I civilă a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. Excepţia a fost ridicată de Victoria Beldean cu ocazia soluţionării recursului declarat de Casa Judeţeană de Pensii Alba împotriva unei sentinţe civile pronunţate de Tribunalul Alba într-o cauză având ca obiect "contestaţie decizie de pensionare".

      În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate autorul acesteia susţine că prevederile legale criticate contravin dispoziţiilor art. 1 alin. (5) din Constituţie, deoarece încalcă normele de tehnică legislativă care impun existenţa unei congruenţe între motivele şi scopul unui act normativ, pe de o parte, şi între efectele juridice ale acestuia, pe de altă parte. De asemenea, arată că, la finalul anului 2011, după finalizarea procesului de recalculare a pensiilor, există o discrepanţă majoră între expunerea de motive şi previziunea Guvernului, în sensul că prin această măsură nu s-a realizat economia scontată de autorităţi, la momentul edictării acestei legi.

      Apreciază că se aduce atingere şi dispoziţiilor art. 47 alin. (1) din Constituţia României, întrucât recalcularea pensiilor speciale nu a fost o măsură de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent, ci o măsură profund pernicioasă pentru bugetul de stat.

      În fine, în opinia autorului excepţiei, Legea nr. 119/2010 contravine dispoziţiilor art. 20 din Constituţie, cu raportare la art. G pct. 2 din partea a V-a şi art. 12 pct. 2 din partea a II-a a Cartei sociale europene revizuite, precum şi art. 65 pct. 1 şi 2 din partea a XI-a din Codul european de securitate socială al Consiliului Europei, întrucât, în majoritatea cazurilor, în urma recalculării pensiilor de serviciu, cuantumul ce a rezultat din această operaţiune nu este cel puţin egal cu 40% din totalul câştigului anterior al beneficiarului pensiei. De asemenea, apreciază că sunt încălcate prevederile art. 1 din Primul Protocol adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dat fiind faptul că dreptul de pensie, ca drept fundamental, este un "bun" în sensul acestei norme internaţionale, protejat în consecinţă, şi nu poate face obiect al unei deposedări totale sau parţiale decât numai în condiţiile şi cazurile expres stipulate de norma menţionată.

      Curtea de Apel Cluj - Secţia I civilă apreciază că excepţia de neconstituţionalitate este neîntemeiată, iar reglementarea de lege criticată nu contravine dispoziţiilor constituţionale şi internaţionale invocate.

      În conformitate cu dispoziţiile art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierea de sesizare a fost comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului, precum şi Avocatului Poporului pentru a-şi formula punctele de vedere cu privire la excepţia ridicată.

      Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Guvernul şi Avocatul Poporului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra excepţiei de neconstituţionalitate.

      Ștergere
    2. 3.
      C U R T E A,

      examinând încheierea de sesizare, raportul întocmit de judecătorul-raportor, concluziile procurorului, prevederile legale criticate, raportate la dispoziţiile Constituţiei, precum şi Legea nr. 47/1992, reţine următoarele:

      Curtea Constituţională a fost legal sesizată şi este competentă, potrivit dispoziţiilor art. 146 lit. d) din Constituţie, ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 şi 29 din Legea nr. 47/1992, să soluţioneze excepţia de neconstituţionalitate.

      Obiectul excepţiei de neconstituţionalitate îl constituie prevederile art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 441 din 30 iunie 2010, care au următorul cuprins:
      "

      Pe data intrării în vigoare a prezentei legi, următoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislaţiei anterioare, devin pensii în înţelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare:

      [...]

      c) pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;".

      Autorul excepţiei de neconstituţionalitate susţine că aceste prevederi legale contravin dispoziţiilor constituţionale cuprinse în art. 1 alin. (5) privind respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, art. 47 alin. (1) referitor la obligaţia statului de a asigura un nivel de trai decent şi art. 20 referitor la tratatele internaţionale privind drepturile omului. De asemenea, sunt invocate şi prevederile art. G pct. 2 din partea a V-a a Cartei sociale europene revizuite şi, în subsidiar, prevederile art. 12 pct. 2 din partea a II-a a aceleiaşi carte, raportat la art. 65 pct. 1 şi 2 din partea a XI-a din Codul european de securitate socială al Consiliului Europei, precum şi ale art. 1 din Primul Protocol adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

      Examinând excepţia de neconstituţionalitate, Curtea constată că reglementarea legală criticată a mai făcut obiect al controlului de constituţionalitate, prin raportare la aceleaşi dispoziţii constituţionale şi internaţionale invocate şi în prezenta cauză.

      În acest sens este Decizia nr. 904 din 25 octombrie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 4 din 3 ianuarie 2013, şi Decizia nr. 966 din 20 noiembrie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 23 din 11 ianuarie 2013, prin care Curtea a statuat că prevederile art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 sunt constituţionale.

      Astfel, faţă de critica autorului excepţiei de neconstituţionalitate referitoare la pretinsa încălcare a dispoziţiilor art. 1 alin. (5) din Constituţie, justificată prin aceea că există o discrepanţă evidentă între cele arătate în expunerea de motive a Legii nr. 119/2010 cu privire la situaţia de criză care impune adoptarea sa şi efectele reale ale acestui act normativ, prin deciziile amintite, Curtea a reţinut că norma constituţională invocată instituie obligaţia respectării Constituţiei şi a legilor.

      Ca atare, nu se poate reţine încălcarea acestui text constituţional, ci, mai degrabă, "o previzionare inexactă a efectelor Legii nr. 119/2010, fapt care nu reprezintă, însă, un aspect de neconstituţionalitate".

      Ștergere
  63. 4.
    De asemenea, referitor la înfrângerea art. 47 alin. (1) referitor la nivelul de trai decent, Curtea a constatat că "aceste dispoziţii constituţionale sunt lipsite de relevanţă, întrucât dreptul la pensie vizează pensia obţinută în sistemul general de pensionare, neexistând un drept constituţional la pensie specială, deci la suplimentul financiar acordat de stat".

    În fine, în ceea ce priveşte susţinerile privind contrarietatea Legii nr. 119/2010 cu prevederile Cărţii sociale europene revizuite şi ale Codului european de securitate socială al Consiliului Europei, motivate de o pretinsă nerespectare a cuantumurilor prestaţiilor sociale arătate în aceste acte internaţionale, Curtea a reţinut că, "în sistemul public de pensii, întemeiat pe principiul contributivităţii, cuantumul pensiei este raportat nu doar la veniturile obţinute imediat înainte de deschiderea dreptului la pensie, ci la veniturile obţinute pe întreaga perioadă de contribuţie. Prevederile internaţionale invocate nu stabilesc nici ele că veniturile în funcţie de care se apreciază cuantumul la pensie sunt numai acelea aferente ultimilor ani de contribuţie, astfel că apar ca lipsite de temei criticile de neconstituţionalitate invocate".

    În ceea ce priveşte invocarea încălcării prevederilor art. 1 din Primul Protocol adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, Curtea a statuat că partea necontributivă a pensiei de serviciu, chiar dacă poate fi încadrată, potrivit interpretării pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat-o acestui articol, în noţiunea de "bun", ea reprezintă totuşi, din această perspectivă, un drept câştigat numai cu privire la prestaţiile de asigurări sociale realizate până la data intrării în vigoare a noii legi, iar eliminarea acestora pentru viitor nu are semnificaţia exproprierii.

    Întrucât nu au intervenit elemente noi, de natură să justifice reconsiderarea jurisprudenţei în materie a Curţii Constituţionale, considerentele şi soluţiile deciziilor amintite îşi păstrează valabilitatea şi în prezenta cauză.

    Pentru motivele expuse, în temeiul art. 146 lit. d) şi al art. 147 alin. (4) din Constituţie, precum şi al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) şi al art. 29 din Legea nr. 47/1992, cu majoritate de voturi*,

    ___________

    * A se vedea opinia separată formulată la Decizia nr. 871 din 25 iunie 2010 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 433 din 28 iunie 2010.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 5.
      CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

      În numele legii

      D E C I D E:

      Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, excepţie ridicată de Victoria Beldean în Dosarul nr. 10.760/107/2011 al Curţii de Apel Cluj - Secţia I civilă.

      Definitivă şi general obligatorie.

      Pronunţată în şedinţa publică din data de 22 ianuarie 2013.

      PREŞEDINTE, Magistrat-asistent,
      ACSINTE GASPAR Ingrid Alina Tudora

      *

      OPINIE SEPARATĂ

      Socotim că nu numai prevederile art. 1 lit. c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor sunt neconstituţionale, ci întreaga lege, întrucât încalcă dispoziţii şi principii prevăzute de Constituţia României. Nu vom repeta argumentele aduse soluţiei de neconstituţionalitate privind pensiile magistraţilor, ci ne vom opri în mod special asupra încălcării art. 15 alin. (2) din Constituţie.

      Astfel, prevederile art. 1-5 şi art. 12 din lege încalcă dispoziţiile art. 15 alin. (2) din Constituţie, care consacră principiul neretroactivităţii legii.

      Potrivit art. 15 alin. (2) din Constituţie, "legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile". Aşadar, o lege se aplică, cum spune autorul sesizării, situaţiilor născute numai după adoptarea ei, exercitându-şi acţiunea asupra faptelor care se vor produce ulterior intrării sale în vigoare, nu şi situaţiilor anterioare, trecute (facto praeterita), cu toate efectele care s-au produs şi se produc în timp, datorită situaţiei create la acel moment. Or, aplicarea în timp a unei legi este guvernată de principiul neretroactivităţii legii noi. Pensiile speciale au fost stabilite, aşadar, în baza legilor adoptate în domeniul pensiilor, pe anumite categorii socio-profesionale, şi sunt derogatorii de la dreptul comun. Aceste legi se aplică situaţiilor juridice constituite, modificate şi stinse în temeiul reglementărilor lor, în baza cărora s-au creat efecte juridice definitive, revenind statului obligaţia de a executa în timp (obligaţii succesive) plata pensiilor. Aşadar, obligativitatea recalculării tuturor pensiilor speciale acordate sub incidenţa prevederilor legale anterioare prin intrarea în vigoare a Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor este neconstituţională.

      Pensiile speciale care se află în plată constituie drepturi câştigate ce nu pot fi recalculate în baza unei legi noi, neputând fi nici modificate, întrucât legea s-ar aplica retroactiv.

      Pensiile militare de stat, pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor, judecătorilor, respectiv magistraţilor-asistenţi ai Curţii Constituţionale, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil, navigant, profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi aflate în plată sunt stabilite sub imperiul legislaţiei anterioare.

      Aşadar, prin această lege are loc o modificare a regimului juridic al pensiilor speciale stabilite în baza legilor anterioare, ajungându-se să se încalce chiar substanţa dreptului la pensie.

      Ștergere
    2. Ptiu ..ce pute a peste imputit!!!

      Ștergere
  64. spertuitu' says:
    Februarie 23, 2013 at 2:08 pm
    Baiete, tu mananci de langa “put”. Crezi ca voiam sa ma pensionez tocmai cand eram planificat la un curs de strategie, la UAp? Documenteaza-te, nu mai baga in tine c…t cu polonicul, ca nu esti bun de propagandist. Ti-a marit goprea pensia degeaba, nu dai satisfactie in munca de “halitor de c…t”

    Reply
    Dr .House says:
    Februarie 23, 2013 at 2:31 pm
    MOS TEACA,A ACTIONAT SI ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    Striga unul pe alte bloguri ! De asta ce zici ?

    Reply
    Din putul gandirii dobritoiului says:
    Februarie 23, 2013 at 2:56 pm
    Nikname-ul insusit te defineste total. Esti tare rau speriat frate daca nu poti citi pana la capat si intelege sensul cuvintelor. Eu nu am facut nimic altceva decat sa comentez un interviu al carui continut il stiam inainte de a avea loc. Inchistarea in sabloane este tot o manifestare a unei afectiuni. Daca citesti fara ochelarii de cal ai dogarianului tau sef intelegi ca nu am nimic fata de marea majoritate a disponibilizatilor “pe bune”, ba chiar i-am sistinut si ii sustin.Nu pot fi insa de acord cu “invarititiii” dupa cum le cade bine. Daca te-ai simtit cu musca pe caciula (esti membru fondator benefiaciar si de pensie si de salariu baban de la stat) atuci nu ne intelegem, cu atat mai mult cu cat prin actiunile voastre ni s-au inchis si ni se inchid foarte multe usi in nas, ne arata prea multi cu degetul desi nu meritam.

    Reply

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa zic decit ca Doctor House, maimucul maninca cu polonicul" si-i plc si simburii de cirese!

      Ștergere
  65. Muey, pă undi dreak umblă nărodul de Cezăruică?
    Trebe să vină să mulgă țapul lui Dănilă că mintenaș să faci noapte.

    RăspundețiȘtergere
  66. Muei, dara cit puteti dormi?
    Ati mincat cal ori magari?

    RăspundețiȘtergere
  67. "doamne ce bine... in sfarsit cineva care ma poate ajuta. sunt fata si vreu sa intru la liceul militar 'Dimitrie Cantemir'. sunt convinsa ca lm-ul nu mai e ce era. dar eu sunt o fire... mai aeriana ca sa zic asa:)) si sunt genul careia ii place mult arta, nu suport matematica si din chimie nu stiu nimic din cauza unei profe total dezinteresate. este adevarat ca lm ul are o imagine frumoasa dar daca intri acolo ai parte de badjocora? eu sincer sper sa nu imi distrug adolescenta..."

    CEZAR21 februarie 2013, 13:57
    Numai si pentru un singur vizitator cum ii domnisoara de mai sus(si au mai fost) merita sa mai tin blogul ! Sa moara de icter negru ..PMT!!!

    Vai de flocii tai!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Publica si raspunsul Cezarului....calule ..ba nu ..magarule ...nu ,nu ...boule!!

      Ștergere
  68. Baa Cezarica, va transmise PMT tie si harapului de Hurziceni sa ne pupati in basarica!

    RăspundețiȘtergere
  69. Concurenta pentru Romania Megalitica peste Dunare:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SfaFU6KAl0c#!

    RăspundețiȘtergere
  70. Muei nepoate, ieou am rebotezat lacasul cu tite si ,,pula, pula, pula'', da' ieram... ca la botez si nu mai stiu izact cum i-am zis. Da' parcai tot acola.
    Sa nu ne certam de la un rahat. Merge si doi nasi frumosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mere,mere...doamne-ajută,puța nașei de o țucă!

      Ștergere
  71. CEZARE, DE DRAGOBETE SA-L PUPI IN KELIE PE JUVETE! PE JUVETU ALA ROSU DINTRE KRACII LUI MOSHU!

    RăspundețiȘtergere
  72. 80% va doare-n cur de cuantum! aveti si alte surse de venit care va asigura traiul cat de cat decent (daca nu, mai mult de-atat!). De fapt asa se intampla, in acelasi procent, cu toti romanii - sursa de la tara ii salveaza - de aici reactia foarte slaba la masurile luate - cei mai saraci din EU si cei mai lipsiti de reactie!!! Politicienii stiu traba asta si pe asta mizeaza! Pensii militare? Sunteti niste mamaligi!!!Va injurati intre voi, v-ati rasturnat piramida valorilor, v-ati aruncat in justitia corupta cautand dreptatea...nu vedeti ca televizorul conduce tara asta???iesiti dracului in strada daca vreti ceva!!!daca nu...luati alupigus pana ametiti, dati la rate si ...parasiti sistemul pe cale naturala, ajutand "bugetul" tarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Byey dobitocule...
      Fa-ma sa inteleg: de ce 80% sa iese in strada??
      Buey, esti dus cu capuletele sau faci pe prostu?!

      Ștergere
    2. A trecut o ora fara replica! nu am pretentii ! Sunteti o comunitate foarte frecventata ! Uneori, e usor sa citesti pe blogul vostru tot ce apare in virtual, fara sa mai bati pe la alte usi ! E meritul vostru...dar nu-l aruncati in derizoriu. Nu conteaza limbajul ci informatia ! Daca puteti, chiar cu doza de alupigus, continuati! Va doresc succes !

      Ștergere
    3. @22:02 - daca nu te duce capul ce-am vrut sa zic, las-o moarta!

      Ștergere
    4. E UN PDELAC CACACIOS!!

      Ștergere
    5. E mai multi da-i dreaku, c-a dat boamba-n ei!
      Nu vedeti ca Bleaga nu razbeste sa-i mai adune?
      Moammmm, ce m-as bucura s-o faca Ilenuta lu Cucos!

      Ștergere
    6. @22.16 Un "pdelac" nu te-ar fi indemnat sa iesi in strada! Chiar cacacios! E legea lor! Poate pentru dezordine...dar...mai gandeste un pic!

      Ștergere
    7. ..Cacacios si prost!
      Daca iesi in strada acum injuri guvernul USL..NU??!!

      Ștergere
    8. ...si prost! Pai cine trebuie sa rezolve treaba? Cine s-a angajat pentru asta? Desteptule!

      Ștergere
  73. Baa mooistilor, omul asta de-a postat la 21;03 are dreptate! Toti suntem niste mamaligari si cioflingari. Uitati-va la castravetarii de bulgari! Pina si aia au mai mult singe in coaie ca noi. Vai de mama noastra! Staaam si dormim ca Tigri2 pe coada...(asta ca sa nu-l supar pe Maimucul Czar).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti ar trebui sa luptam pentru un principiu! O aveti"sculata"sau nu, trebuie sa fie militara! Ce dracu!!! Nu se intelege treba asta?

      Ștergere
    2. Moooey, p-aciulea se prefigureaza un mecloson de viitor lider.
      Muey 21:03, continua bre,zi ca le zici bine.Poate reusesti sa le-o misti la apevistii pulii blege astora.Nici nu realizeaza ei ce forta sunt.Insa prefera s-o beleasca prin spate(le monitoarelor) si sa mai traga cate o gura de Alupigus.Hai,adu-i la viata,resusciteaza-i!!!

      Ștergere
  74. e greu sa fii lider!chiar daca am coordonat sute de subordonati (si nu erau militari in termen sau angajati, ci subofiteri-cateva sute, cu atributiuni grele in misiuni de asigurare a securitatii bunurilor bancare si a personalului din justitie in NV tarii), implinirea si satisfactia muncii pentru tara asta mi-a fost calcata in piciore! eu i-am selectionat, eu i-am pregatit, eu i-am monitorizat sa mearga treaba bine! realizeaza cineva ce inseamna asta? realizeaza cineva cate nopti au fost fara somn? realizeaza cineva stresul in care am trait? realizeaza cineva ce inseamna sa fii martor la decesul a trei colegi din biroul din care faci parte-din motive de serviciu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă,bre,nu te mai văieta ca o țață, pune-ți mintea la contribuțeală și scoate-i dreak din amorțeala asta.Ăștia sunt obișnuiți să asculte numai de ordine, habar n-au ei ce înseamnă să iei hotărâri în fracțiuni de secundă,decizii care implică viața unor colegi.Dă-le dreak azimutul, poate că pe ăsta îl știu.

      Ștergere
  75. Domnule Dobritoiu mai lasati in pace mm si subofiterii .....ce credeti ca la urmatoarele alegeri cei 90 % dintre noi vor vota usl ???? Interesu poarta fesu.......NE PUTETI SPUNE SI NOUA DOMNUL DOGARU CE PROMOTIE DE SCOALA MILITARA ESTE???? DANSUL NU VREA SA NE SPUNA....

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri