Google Translate

sâmbătă, 23 februarie 2013

IMPORTANT. Congresul PNL. Presedintele PNL Crin Antonescu a fost reconfirmat sâmbătă în funcție. Klaus Iohannis, proaspăt intrat în PNL, a devenit prim-vicepreședinte al partidului.


Presedintele PNL Crin Antonescu a fost reconfirmat sâmbătă în funcție cu 1.343 de voturi "pentru" şi 44 "împotrivă", 50 de voturi fiind nule.
 

 Klaus Iohannis, proaspăt intrat în PNL,
a devenit prim-vicepreședinte al partidului.

Votul era mai mult decât previzibil, dar a adus și o mică "surpriză". Dacă vineri pentru noul statut al PNL au fost doar 3 voturi "împotrivă", sâmbătă pentru conducerea partidului au fost 44 împotrivă.

 
La "pachet" cu Crin Antonescu și Klaus Iohannis au fost validați de Congresul și secretarul general și cei 31 de vicepreședinți propuși, fiind un vot pe listă.


Lista completă:


Crin Antonescu - președinte

Klaus Iohannis - prim-vicepreședinte

Eduard Hellvig - secretar general

 
Vicepreşedinţii executivi

 
Daniel Chiţoiu -vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PNL;

 
Radu Stroe - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de aplicare a Statutului şi a hotărârilor partidului;

 
Eugen Nicolăescu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind resursele umane;

 
Norica Nicolai - vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, relaţiile cu ALDE şi Internaţionala Liberală şi coordonarea grupului parlamentar din PE;

 
Mihai Voicu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul comunicării;

 
Relu Fenechiu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţia cu partidele politice;

 
Varujan Vosganian - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind programele şi politicile sectoriale;

 
Puiu Haşotti - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a activităţii grupurilor parlamentare;

 
Dan Motreanu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a reţelei electorale;

 
Rareş Mănescu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucureşti;

 
Marcel Vela - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind administraţia publică;

 
Tudor Chiuariu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind afaceri constituţionale, politici legislative, drepturi şi libertăţi fundamentale;

 
Mircea Diaconu - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi;

 
Ovidiu Silaghi - vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile externe;

 
Florin Alexe - vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a organizaţiilor speciale (TNL, OFL, CSL).

 
Cei 16 propuşi pentru funcţiile de vicepreşedinte:
 
Cristian Adomniţei, Cristinel Bîgiu, Ilie Bolojan, Aristotel Căncescu, Ciprian Dobre, Răducu Filipescu, Sorin Frunzăverde, Mircea Moloţ, Marian Petrache, Cornel Popa, Nicolae Robu, Dan-Radu Ruşanu, Marius Stan, Romeo Stavarache, Florin Ţurcanu, Horea Uioreanu.

 
Antonescu: Dacă nu câştig prezidenţialele în 2014 mă retrag din conducerea PNL.

 
Antonescu a ținut un discurs, după realegerea sa în funcţie.

 
"Am, chiar şi de această dată - a câta oară? - emoţii, nu doar cauzate de recunoştinţa în faţa încrederii, ci mai ales cauzate de gândul că este ultima oară când particip, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului nostru. (...) Mulţumesc foarte mult, şi în numele meu şi în numele echipei cu care împart acest vot. Echipa cu care împart acest vot nu este alcătuită din cei 31 de vicepreşedinţi, prim-vicepreşedinte şi un secretar general, pe care i-aţi mandatat împreună cu mine şi echipa cu care împart acest vot, dar şi cu dvs., toţi cei care reprezentaţi întregul PNL. (...) De aceea, vreau să vă mulţumesc nu doar pentru acest vot, pentru acest nou mandat, ci pentru tot ceea ce am împărţit şi ne-aţi dat în aceşti 23 de ani. (...) Avem un program, avem o conducere, avem o strategie. Aproape toate lucrurile care trebuia spuse şi care se puteau spune cred că s-au spus, aproape toate lucrurile rămân de făcut. Vom porni, sper, cu mai multă încredere, forţă, unitate, de mâine încolo, spre a le înfăptui", a spus Antonescu, în fața delegaţilor.


Liderul PNL a mai susținut și că nu are nicio îndoială că partidul, cu tot ceea ce înseamnă acumularea de experienţă a acestui partid în aceşti ani va reuşi nu atât un scor electoral sau altul, ci va reuşi să facă din România "un loc mai bun pentru aspiraţiile, valorile, copiii românilor".


"Acest lucru mi-l doresc pentru mine, pentru dumneavoastră, pentru noi toţi, pentru toată România. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Vom fi acolo unde ne dorim să fim, unde e dreptul noastru să fim dacă vom avea puterea de a crede, de a lupta, de a respecta mereu istoria noastră, tradiţia, valorile noastre", a mai spus Antonescu.

 
Întrebat la ce s-a referit atunci când a afirmat că acesta este ultimul Congres al PNL la care participă în calitate de preşedinte, Antonescu a precizat: "Nu am limitare la numărul de mandate, dar am avut în vedere faptul că în intervalul de până la următorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidenţiale în 2014, pe care, dacă le voi câştiga, voi deveni preşedintele Româiei, deci nu voi mai putea fi membru al PNL şi cu atât mai puţin preşedinte".

 
"Dacă nu le voi câştiga, oricum mă voi retrage din conducerea PNL şi atunci deci acesta este ultimul Congres al PNL la care am participat în calitate de preşedinte", a adăugat liderul PNL


Graham Watson: Nu există porc atât de mare încât ursul liberal să nu-l înghită.

 
La finalul Congresului PNL a ținut un discurs și Graham Watson, liderul ALDE.

 
Graham Watson a declarat că "nu există porc atât de mare încât ursul liberal să nu-l înghită".


"Putem să-l învingem pe Băsescu aici, putem să-i învingem pe cei din PPE în Europa? Bineînţeles că putem.  Boc şi Băsescu au trecut cu buldozerul peste ce a construit guvernarea Tăriceanu. Niciun porc nu este atât de mare încât ursul liberal să nu-l înghită", a afirmat Watson, în aplauzele delegaţilor PNL.

 
Liderul ALDE a mai afirmat că liberalii trebuie să pornească în reconstruirea României, astfel încât afacerile să se dezvolte, bătrânii să poată trăi în demnitate, iar imigranţii să se uite în ţară şi să fie determinaţi să se întoarcă.

 
"România poate oferi mai mult decât mâncare şi vin bun, mai mult decât ciorbă şi Chardonnay", a susţinut Watson.

 
"Nu uit niciodată că sunteţi a şaptea ţară din UE ca mărime, a şaptea din 27 şi trebuie să vă purtaţi ca unul dintre statele puternice, să aveţi greutate pe scena europeană, nu să stăruiţi în sărăcie şi să zâmbiţi pe margine", le-a mai spus Watson liberalilor.

===============================
=======================
===============


S-a încheiat Congresul PNL:
Crin Antonescu, din nou președinte, cu 1.343 de voturi.
Liberalii se reunesc pe parcursul a două zile -vineri și sâmbătă-  în Congres pentru adoptarea Statutului şi alegerea conducerii. Vineri, în Congresul Extraordinar, a fost votat noul Statut al PNL, iar astăzi, în Congres Ordinar, va fi ales președintele partidului. De Ce News va transmite direct din sala Al. I. Cuza, în format LiveText, toate evenimentele importante care vor avea loc.

Update: – ora 19.06: Crin Antonescu a anunțat închiderea Congresului Ordinar al PNL

- ora 19.04: Patru rezoluții au fost adoptate: trei dintre ele în unanimitate, una cu un singur vot împotrivă

- ora 18.21: președintele ALDE, Sir Graham Watson, le vorbește liberalilor români: „Este o onoare și o bucurie pentru mine să îl văd pe prietenul meu, Klaus Johannis, intrând în familia liberalilor. (…) Boc și Băsescu au trecut cu buldozerul peste tot ce a fost construit în guvernarea Tăriceanu”

- ora 18.16: Crin Antonescu a fost reales președinte al PNL, cu 1.343 pentru, 44 împotrivă, 50 dintre voturi fiind nule

- ora 18.09: „Crin Antonescu a câștigat funcția de președinte al PNL cu 1.343 de voturi pentru și 45 de voturi împotrivă”, au declarat surse pentru De Ce News

- ora 17.34: votul pentru noua conducere a PNL s-a încheiat. Urmează numărarea voturilor

- ora 15.19: a început votul pentru alegerea președintelui PNL

- ora 14.26: vorbește Relu Fenechiu

- ora 14.26: Tudor Chiuariu face declarații: „Lupta cu Traian Băsescu și cu regimul său nu s-a încheiat”

- ora 14.04: vorbește Ludovic Orban: „Trăiesc în România și conduc mașina aici, dar mie îmi place mai mult sistemul englezesc. Îmi place mai mult sistemul cu volanul pe dreapta, nu pe stânga. Iar în România volanul este pe stânga. Cel aflat pe locul din stânga conduce. Nu mă simt in siguranta cand la volan este copilotul. Frica mea nu este că mă răstorn, ci că șoferul mă duce la raliul Dakar și mă lasă în mijlocul deșertului”

- ora 13.54: vorbește Călin Popescu Tăriceanu: „Acest congres este un moment deosebit în istoria PNL, pentru că marcăm un șir de victorii venite în ultima perioadă. Și mă refer aici, în principal, la victoria din 2012”

- ora 13.34: Klaus Johannis se adresează liberalilor

- ora 13.26: Crin Antonescu: „Celor care comentează malițios că sunt prea mulți vicepreședinți, le spun că îmi pare rău că nu sunt și mai mulți. Pentru că sunt mulți care merită”

- ora 13.11: Crin Antonescu: „Johannis face parte deja din istoria noastră, prin colaborarea de succes pe care am avut-o până acum. Proiectu Johannis a fost unul de succes, chiar dacă nu am avut atunci un alt președinte și un alt premier”

- ora 13.02: Crin Antonescu: „Propun asumarea a trei obiective strategice pentru perioada 2013 – 2016. Prima: de a ne achita de obligațiile asumate în fața alegătorilor români care au votat USL. (…) Al doilea: câștigarea alegerilor prezidențiale din partea USL, cu un candidat liberal. (…) Al treilea obiectiv: În 2016, PNL să fie marele partid de dreapta din România, capabil să câștige alegerile parlamentare, fără ca asta să fie un atac la USL”

- ora 12.30: Crin Antonescu: „PNL este singurul partid istoric care a supraviețuit comunismului din Europa de Est. (…) Statul trebuie să fie în subordinea cetățenilor, și nu cetățenii în subordinea statului. (…) PNL a refuzat, și o face mai mult ca oricând, să se transforme într-un partid de nișă”

- ora 12.27: după ce și-a depus mandatul de președinte al PNL, Crin Antonescu își prezintă programul pentru o nouă candidatură la conducerea liberalilor

- ora 12.21: Mircea Ionescu-Quintus: „Normal este să votăm uninominal, cu condiția să ne ridicăm noi la nivelul acestor alegeri”

- ora 11.59: Crin Antonescu: „Cred că cea mai importantă dintre bătăliile pe care le-am avut de dus în această perioadă nu a fost nici măcar aceea împotriva unui regim agresiv şi lipsit scrupule ca regimul Traian Băsescu, ci a fost lupta pentru ca în interiorul USL să ne păstrăm identitatea şi principiile”

- ora 11.48: sunt prezentate rapoartele de activitate pentru perioada 5 martie 2010 – 22 februarie 2013

- ora 11.46: Crin Antonescu: „Astăzi putem spune: «Da, în sens administrativ suntem un partid mare»”

- ora 11.44: Crin Antonescu: „Sunt lucruri pe care nu ni le-am propus în 2010, dar le avem azi. Unul dintre ele este candidatura la algerile prezidențiale, susținută de această coaliție politică fără precedent, care este USL-ul”

- ora 11.40: Crin Antonescu: „Șansele PNL pentru viitor țin de reușita actualei guvernări”

- ora 11.34: Crin Antonescu, despre referendumul de demitere a președintelui: „Eu consider că PNL a acționat perfect democratic în acele împrejurări. Traian Băsescu a fost suspendat în mod constituțional de către Parlamentul României.  Cât am fost eu președinte interimar, nu am încălcat niciodată Constituția. (…) PNL și-a mobilizat electoratul, pentru a veni la vot”

- ora 10.59: moment de reculegere, ținut în memoria actorului Emil Hossu

- ora 10.56: o persoană aflată în sală a strigat: „Jos Băsescu!”. Președintele liberal, Crin Antonescu, a replicat, în glumă: „N-am strigat eu”

- ora 10.42: ordinea de zi și componența secretariatului tehnic au fost aprobate în unanimitate

- ora 10.40: Crin Antonescu: „Până la acest moment și-au anunțat prezența 856 de delegați, astfel că avem cvorum”

- ora 10.36: Crin Antonescu a anunțat deschiderea Congresului Ordinar al PNL. Se intonează imnul național al României

- ora 9.30: primii liberali încep să sosească în sala Cuza, a Casei Poporului, cu jumătate de oră înainte de începerea anunțată a Congresului

După ce vineri v-am transmis în format Live Text toate evenimentele importante care au avut loc în Congresul Extraordinar al PNL, pentru adoptarea noului Statut, astăzi vă vom ține la curent cu tot ce se întâmplă în Congresul Ordinar, reunit pentru alegerea președintelui PNL.
http://www.dcnews.ro/2013/02/livetext-de-la-congresul-pnl-astazi-se-alege-presedintele-partidului/
=================================
======================
=================

16 comentarii:

  1. Pe asta il "analizam' mooine. NB la ZOO + 9 si Czare nu uita de oua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata, Zoo si Noo!
    Azi e Dragobetele,deci sa ne iubim.Prima muye i-o dau lui Czar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu o stergi ? E conforma cu ..morala crestina nea Vasile ??!!

      Ștergere
    2. Da,buey,e conforma!
      Asa zice Biblia, sa ne iubim.
      Drept urmare ti-o dau putin la biuze, asa..din dragoste.

      Ștergere
  3. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fix in pula ne doare de PNL
    un partid care promite sa coboare sub 10%

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei sa zici de PDL, nu-i asa?
      Asta nu promite, asta chiar se tine de a urca in JOS!
      N-ai auzit? Bleaga si ai lui, ciuma neamului!

      Ștergere
  5. Ziua Buna la Zoo + 9!
    Azi de Valentine's Day (pe vechi), Czare de kuk sa ne iei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Directiva europeană
    care obligă statul român să facă plăţi urgente de 1 mld. euro.
    =========
    În urmă cu doi ani, Comisia Europeană a emis Directiva (2011/7/UE) prin care impune statelor membre să reducă termenele de plată a facturilor la 30 de zile. Termenul de intrare în vigoare este 12 martie, iar România se află printre statele care nu au cerut derogare de la termen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce facturi? Pentru ce? Iar daca erau de platit, cine sa aiba grija, cumva kioretele sau guvernoiu? Baa, sa-i bag in kizda mamii lor de golani politici! De la stinga la dreapta si de sus in jos! Zeci de taxe si impozite de-an-pulea si banii dispar! Platesti asigurari de sanatate de 6 mld. euro si mori prin spitale, platesti taxe de drum si-ti rupi masina prin gropi sau stai ca un popindau inzapezit prin shanturi. Tara de kkt, cu oameni de kkt, a caror "emanati" se regasesc in parlament si la presedintie!

      Ștergere
  7. Dar in special prin santuri! Nu emanatii. ,,Emanatorii''!

    RăspundețiȘtergere
  8. Muei, io crez ca aia de zac prin santuri nu e inzepeziti, ci ie Curleoni!

    RăspundețiȘtergere
  9. Muei directiva, despre ce facaturi vorovesti neatali? La cur ent, la apa, la sirma?
    Ai borit ,, Directiva (2011/7/UE)'' si-ai uschit-o ca boul ala de Labaroiu.
    Lamureste-ne muei, esti ori nu esti informator?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ha, ha, ha!

    ''...Pentru a facilita respectarea dispozițiilor prezentei directive, statele membre ar trebui să încurajeze utilizarea medierii sau a altor mijloace de soluționare alternativă a litigiilor. Directiva 2008/52/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 21 mai 2008 privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă și comercială ( 2 ) stabilește deja un cadru pentru sistemele de mediere la nivelul Uniunii, în special pentru litigiile transfrontaliere, ceea ce nu aduce atingere aplicării sale în cazul sistemelor de mediere naționale. Statele membre ar trebui, de asemenea, să încurajeze părțile interesate să elaboreze coduri voluntare de conduită, având drept scop principal să contribuie la punerea în aplicare a prezentei directive.
    (35) Se impune garantarea finalizării în termen scurt a procedurilor de recuperare a creanțelor necontestate legate de efectuarea cu întârziere a plăților în tranzacțiile comerciale, inclusiv prin intermediul unei proceduri de urgență și indiferent de suma datorată.
    (36) Deoarece obiectivul prezentei directive, și anume combaterea întârzierii în efectuarea plăților pe piața internă, nu poate fi realizat în mod satisfăcător de către statele membre și, prin urmare, având în vedere amploarea și efectele sale, poate fi realizat mai bine la nivelul Uniunii, Uniunea poate adopta măsuri în conformitate cu principiul subsidiarității, astfel cum este prevăzut la articolul 5 din Tratatul privind Uniunea Europeană. În conformitate cu principiul proporționalității, astfel cum este prevăzut în respectivul articol, prezenta directivă nu depășește ceea ce este necesar pentru atingerea obiectivului respectiv...''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ja,Ja,Ja...
      Lucrari facute de smecheri sub guvernele Boc 1-4 , facute in doru lelii, furat materiale la cat s-a vazut cu ochii (incat o mare parte din lucrari facute si cu participatie bani europeni au fost inchise din cauze de fuarciuni de UE). Mda, iar acu vor plati, plati de la Guvernul roman! 1 miliard euro !!!! Zau nene??? Nu ar fi mai bine sa plateasca VINOVATII??? De ce Guvernu? De ce noi?

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri