Google Translate

marți, 19 februarie 2013

Ping-pong cu Rezervistii. Bulibaseala recalcularii pensiilor militare, insusita de Primul ministru Ponta, va fi gestionata de casele sectoriale ale sistemului Apararii. UPDATE. Important!

 

Ponta: Am date că la calculul pensiilor speciale au fost lucruri anormale,
nu prea erau adeverinţe.

"Asta este o altă bombă atomică. Am informaţii despre faptul că la pensiile speciale - armată, poliţie - la calcule au fost nişte lucruri anormale, în special în zona militară, din câte am înţeles, nu prea erau adeverinţele, pentru că militarii nu au, ca noi, cartea de muncă încheiată sau deschisă",
a spus Ponta la Realitatea TV.
 
Premierul Victor Ponta a declarat, anterior, că, în opinia sa, trebuie găsită o altă soluţie legislativă în ceea ce priveşte calcularea pensiilor militare, el arătând că nu este vina celor cărora li s-a calculat în plus şi că dacă cei de la stat au greşit, calculând în plus, atunci să plătească ei.

 
"Înţeleg că au fost nişte probleme, m-a informat ministrul Apărării, ministrul Muncii. Trebuie să vedem cum să facem în aşa fel încât pe de o parte să calculăm corect şi pe de altă parte să nu stârnim o nouă panică, adică oamenii să creadă că le scade cineva pensia. Nu cred că asta e ideea",
a spus Ponta.
 
El a arătat că este vorba despre o situaţie delicată, pentru că s-au făcut erori în calcul.
 
"Pe de altă parte, nu poţi să vii să spui oamenilor că dacă s-au făcut erori în jos - sigur că poţi să le măreşti pensia - dar dacă s-au făcut erori în a calcula mai mult decât era, să începi să-i spui omului acum că de fapt îi tai din pensie... e foarte complicat", a spus Ponta.
 
Întrebat dacă li se va tăia din pensie celor care au primit mai mult, Ponta a precizat: "Părerea mea e că trebuie să găsim o altă soluţie legislativă. Nu e vina omului, e vina celor care au calculat din instituţiile statului şi să te duci să te întorci iar împotriva oamenilor mi se pare anormal. Şi mi se pare că, dacă a greşit statul, nu plăteşte omul. Dacă au greşit cei de la stat, plătesc cei de la stat".
 

 
 
Ileana Ciutan (CNPP): Eventuala recalculare a pensiilor militare va fi gestionata de casele sectoriale ale sistemului Apararii

18-02-2013

Sursa: Agerpres

------------------

Eventuala recalculare a pensiilor militare va fi gestionata de catre casele de pensii sectoriale, organizate in subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii, a declarat vineri, pentru AGERPRES, presedintele Casei Nationale de Pensii Publice CNPP), Ileana Ciutan.
 
 "In aceste zile s-a discutat despre recalcularea pensiilor militare, dar o astfel de activitate nu intra in sfera de atributii a Casei Nationale de Pensii Publice. Este adevarat ca, din punct de vedere metodologic, pensiile militare sunt in responsabilitatea CNPP pentru ca sunt integrate in sistemul public, in sensul ca sunt platite din Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat, dar exista un management separat al documentelor aferente acestor pensii", a spus Ileana Ciutan.
 
 Aceasta a precizat ca "recalcularea pensiilor militare se face de catre casele sectoriale, respectiv de catre Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Apararii Nationale, Casa Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne si cea a Serviciului Roman de Informatii".
 
 "Acestea au propriul lor management al documentelor interne si recalculeaza pensiile din sistemul propriu, nu Casa Nationala de Pensii Publice", a subliniat Ileana Ciutan.
 
 Joi, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca pensiile militarilor vor fi recalculate, deoarece s-au constatat greseli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
 
 Pe de alta parte, Mariana Campeanu a afirmat, miercuri seara, la un post privat de televiziune ca, la Ministerul Apararii, se lucreaza la o propunere legislativa care ar trebui sa corecteze actuala situatie.

 
===============================================
=================================
========================


19 Feb 2013 18:51
UPDATE. Important!
================================
=======================
Ponta: Pensiile speciale nu se vor recalcula.
Dobrițoiu: recalcularea s-a făcut neprofesionist.
 
Premierul Victor Ponta a admis, marți, la ședința de Guvern, că la calcularea  pensiilor speciale au fost  o serie de probleme, dar nu miniştrii sunt cei care calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale, iar acestea vor răspunde dacă sunt vinovate, în funcţie de concluziile Parchetului, Curţii de Conturi sau Avocatului Poporului. Premierul a asigurat  că, în pofida problemelor de recalculare, pensiile speciale nu vor fi recalculate.

 “Vreau să închidem situaţia asta cu pensiile şi vreau să audă toată lumea de la mine: nu se recalculează pensii.
Există, la momentul la care s-a aplicat Legea privind pensiile în special în zona militară – dar nu doar la zona militară, ci şi la celelalte pensii speciale – au existat probleme în modul de calculare. Dacă există ceva la Parchet, trebuie să ştim, să vedem dacă este cineva vinovat şi va fi tras la răspundere – vorbesc de cei care au calculat, că nu miniştrii calculează, nici fostul, nici actualul ministru nu calculează pensii, ci cei care au în atribuţii legale. Dacă vine Curtea de Conturi şi spune că ceva s-a calculat greşit, sau Avocatul Poporului, trebuie să tratăm foarte serios problema. O să vedem care sunt constatările autorităţilor în drept şi, după aceea, vom lua decizii”,
 a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

 Premierul a adăugat însă că, “totuşi, este vorba de 160.000 oameni care au muncit pentru ţara asta şi au în mod corect pensii pentru ţara asta” şi nu vrea să existe vreun motiv de panică sau de nelinişte în ceea ce-i priveşte.

 ”În cazuri punctuale, în care s-au făcut greşeli, pe acelea le îndreptăm, dar nu vreau să apară o nouă problemă uriaşă care să stârnească panică în rândul tuturor. Nu sunt de acord cu o asemenea abordare, în rest Parlamentul, Senatul, Avocatul Poporului, toată lumea are dreptul la opinii şi este bine să le ascultăm, dar vreau să transmit acest mesaj foarte, foarte, foarte clar. Nu ne apucăm să răsturnăm iarăşi tot sistemul; unde sunt cazuri punctuale cu greşeli, acolo sigur că vor fi constatări şi îndreptate”, a adăugat Ponta.

 Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, că un audit făcut în mandatul său a arătat că recalcularea pensiilor militare s-a făcut neprofesionist, cu mari greşeli, iar statul trebuie să plătească 200.000 de lei în plus, instituţiile abilitate urmând să stabilească vinovaţii.

 El a adăugat că “acestea sunt indicii serioase că acolo s-a întâmplat ceva neplăcut, având în vedere faptul că a fost o decizie politică pentru finalizarea acestui proces într-un termen foarte scurt”.

 Întrebat cine sunt vinovaţii, senatorul PNL a răspuns: “Vinovaţii vor fi stabiliţi de către organele îndrituite ale statului, ale acestui stat de drept”.
=====================================
======================
==============

193 de comentarii:

  1. Buey, Datele lui Dogy, au ajuns la PONTA!
    Acu sa te tii... durere!
    Multumiti din inima, cui trebe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta - nu prea pune ,,botul" la mistificarile lui Dogy!! Il are pe Nasul - O. mai aproape!!

      Ștergere
    2. Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
      În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
      Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit "Decalogul Chomsky".
      Decalogul Chomsky
      1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
      Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
      2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
      Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
      Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
      3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
      Pentru aceasta: Mecanismele propagandei "albe" (oficială, integral asumată de guvern), "gri" (parţial asumată) şi "negre" (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

      Ștergere
    3. 4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
      Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
      5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
      Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
      6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
      Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
      7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
      Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
      8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
      Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
      9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
      Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
      10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
      Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

      Ștergere
  2. APOCALIPSA dupa-
    Gourkha says:
    Februarie 19, 2013 at 12:50 am
    @ Karadeniz. Am facut niste afirmatii in raspunsurile date lui Garuso. Mai fac una sub forma de parafrazari:

    Ponta: “- Deci, doriti pensii militare cum a fost pe legea Dvs., L. 164/2001. Se rezolva!”

    Unii negociatori dintre ai nostri cu pensii majorate si tematori ca pot pierde majorarile: “- Da, dar cu cuantumul din O.U.G. nr. 1/2011!”

    Ponta: ” – Pai, decideti-va ce doriti! Ori pensii militare cu cuantumul dupa L. 164/2001, ori pensii cu cuantumul dupa O.U.G. nr. 1/2011. Nu merge si asa si asa! Deci?”

    Negociatorii nostri cu pensii majorate si tematori ca pot pierde majorarile:
    “- Atunci sa fie dupa O.U.G. nr. 1/2011!”

    Ponta: “- Deci, va deziceti de cei 30 000 dintre ai vostri cu pensiile scazute si promiteti in schimb ca nu manifestati contra USL in numele lor, daca acceptam sa va lasam pensiile majorate dupa O.U.G. nr. 1/2011?”

    Negociatorii nostri cu pensii majorate si tematori ca pot pierde majorarile:
    ” – Da, Maria Ta, promitem ca asa va fi! Ce mai conteaza 30 000 daca noua ne e bine! Daca s-ar putea sa ne dati bonus si cumulul pensiilor noastre majorate cu salariul, va scapam definitiv de cauza celor 30 000 cu pensii diminuate. Avem noi grija de ei!”

    Ponta: “- Asa mai veniti de acasa! Va dau si bonus! N-are legatura bonusul, doar cu voi, militarii dar si eu am in familie cativa pensionari care vor acelasi bonus ca si voi! Aprob! Dar poate mai croncane cineva de rezervisti cu pensii diminuate, ca va las fara bonus si va dau si lege a pensiilor militare cu cuantum militar!”

    Negociatorii nostri cu pensii majorate si tematori ca pot pierde majorarile: “- Am inteles, boierule! Bazati-va pe noi!”

    Si se observa ca negociatorii nostri cu pensii majorate si tematori ca isi pot pierde majorarile, isi tin promisiunile! Intra chiar in panica daca cei 30 000 ridica ciocul prin vreo filiala! Ei vor sa negocieze mereu, desi cei 30 000 avem de 14 luni pensiile taiate: de 4 luni sub PD-L si de 10 luni sub USL. Orice, dar fara sa sifoneze vreo manifestatia imaginea de fecioara virgina a USL.

    Morala? Nu am una anume, insa e cava ce in exemplul biblic cu Iuda care l-a vandut pe Hristos pentru 30 de arginti!

    La ceea ce am exprimat, este bine ca fiecare sa reevaluam intentiile celor au uitat de cauza celor 30 000 de rezervisti cu pensiile diminuate! Acel lider de filiala/regionala care nu se alatura ferm protestului din 4 martie, protest care are ca principal scop, apararea cauzei celor 30 000 de rezervisti, nu poate fi decat un tradator!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestia asta cu cei 30.000 este o gogorita made Dogaru!
      15-16.000 este o cifra rezonabila, dar si aici 2-3000 se plang de pomana, fac pe nebunii ca sa se afle in treaba. Un lucru este cert: un fost militar cu 10-15 ani vechime, NU are cum, dupa nicio Lege sa ia PENSIE mai mare sau egala cu unul care are 20-30 de ani sau si mai mult. Dincolo de aceste ADEVAR, doar parole, parole si multa, multa prostie!

      Ștergere
    2. @10:19
      Mei ciupalalakule maninci cacat. Uite mie, comandor batrin, cu 36 de ani vechime efectiva-fara ani suplimentari de grupe cu care as cumula 49 de ani- am pensia diminuata cu aproape 30%. Asa ca despre ce vorbesti tu cind veniturile mele pe o perioada de 20 ani sunt mai mici decit Anexa 1 la OUG1? Sa sugi mosorelul tuturor celor 15.000!

      Ștergere
    3. Uaileiii.... condor batran si fara minte,
      Dara cata penzie aveai mneatale, daca astia ti-au luata 30%?
      Iar aistia 30% cum dreak se-ntampla ca doar mneatale s-a aplicat procentu lu peste prajit? Buey, lasa macaneala, ca asa ati inebunit "prostimea" care a PIERDUT doar 2-500 Lei din pensii de peste 50000 Lei, iar apoi au umplut platourile TV cu smiorcanelile lor, de babe nesatisfacute! Ciumplac esti tu dobitocule, dearece in INCONSTIENTA vosatra veti duce INTREAGA MASA A REZERVISTILOR unde a dorit Boc_basescu, 2-2700 Lei/caciula/rezervist/of sup/cu vechime 20 ani... integrala! Nu UITA dobitocule, ca si CEDO este impotriva ta/a noastra tuturor!
      Scuze pentru epitete, dar m-am saturat de idiotii cu staif!

      Ștergere
    4. @10: 53
      Mei ciupalakule, in 2008 cind am iesit aveam brut 3800 RON, boule!

      Ștergere
  3. Totusi, citi fosti militari au pensia calculata pe L263?!

    ,,s-au constatat greseli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este atata haos, manipulare si dezinformare, incat NUMARUL REAL a fost demult uitat, bine ascuns de vazul cui nu trebuie. Nu te astepta sa ti-l spuna cineva! Nu-l stie nici Ponta, asa ca....

      Ștergere
  4. Boule de la 19 februarie 2013, 10:53 nu are importanta cit a avut inainte. Ideea era ca s-au calculat aiurea pensiile .
    Asteapta-te si tu , bou prost ce esti , sa-ti faca o descoperire de venituri scrise gresit si sa-ti taie si tie pensia .
    Vezi ca si primul ministru a recunoscut ca stie ca vi s-au calculat aiurea pensiile care au crescut . Ai grija ca vine maturoiul peste voi . Si atunci vei trece si tu la cei cu pensiile micsorate , si o sa te rogi de comandor sa te ierte ca ai fost un bou magar cu el .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bou e fiu lu ma-ta, facut in laba si aruncat pe gard! Chiar mai sus i-am spus prostanului de Czar de la 10:53, ca pentru 20 ani, veniturile erau mai mici decit cele minime din Anexa 1/OUG1.
      Buhaiule sa-mi sugi duda!

      Ștergere
    2. Cezar nu a publicat azi nimic aici , cu atat mai putin postul de la 11,53 ! Ai grija ce vorbesti!!

      Ștergere
    3. Scuze Czare! Te las sa-mi dai o mooie mica pentru greseala pe care am facut-o. Dar fii atent ca de umbli cu fofirlica, te foot in coor de n-o sa poti sa mai intorci capul!

      Ștergere
    4. Intreaba ..un prieten...adica pe don Vasile-Adminul ! Dar daca am dreptate, te regulez eu pana strigi ,,Traiasca Armata""

      Ștergere
    5. Lasati baaa ca-i regulez ieu avansul si tachetii lui Czar Maimucea!!1

      Ștergere
  5. ,,Parchetul militar cerceteaza in problema pensiilor fostilor militari''
    Se invirte roata...
    ,,Fals si uz de fals...''

    Iar are dogCARICIU stuchit la furca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Valeeiiiiiii, sariti oameni buni! Arde televiziunile, guristele au deja gitii uscati, inPricinatu si dogCariciu nu prididesc sa raspunda intrebarilor presei.
    Sariiiti lume! Sa vina melitia, prociurarura si masina de paine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au belit sula saracii aurolaci carora li s-a aplicat Viagra la pensie. Mai bine mai putin si mai sigur.

      Ștergere
  7. Da! Au belit-o si ei. Ce, eu mi-s mai fraier?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey Prostovane!
      O sa beliti voi pula de-o sa va sara fasolele din gura d-atata gafaiala! Bey Idiotii neamului, voi nu pricepeti ca nu aveti cum sa luati MULT pe munca/venituri putine? Bey, cat de tembeli puteti fi? Cum dreak sa va dea cineva de aiurea MULT? Ahaaa... sa inteleg ca de fapt pe voi/dogarienii nu va mai intereseaza cat luati voi, problema devine cu capra vecinului, sa le ia dreak la toti si ff mult daca se poate! Uaileiii...asta va-r face fericiti!

      Ștergere
    2. 13:15
      Muei, tu esti militian? Daca da, du-te la "pensii speciale cum au functionarii publici", daca nu, si esti apv-ist, ia o muie cu kkt dobitocule!

      Ștergere
  8. NU SE RECALCULEAZA PENSIILE
    a zis Ponta acum 7minute,asa ca beliti pula la negri,la pitici si la maimutze.

    RăspundețiȘtergere
  9. ,,a PIERDUT doar 2-500 Lei din pensii de peste 50000 Lei''

    Haidi buoai, chiar 50.000,00 benzii?

    350,00 din 5.000,00(ca proabil asta ai avut in cap,desi sa numesti cap chestia aia-i cam mult) ii mult mai mult deci umflatia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Korecta opservatzia!
      Scuze moi, 5.000. Cinci mii.!!!! Asta am vrut sa zic/scriu!
      Ce este adevar, iaste adevar! Mi-o iau, este a mea (greseala!0!

      Ștergere
  10. NU SE RECALCULEAZA PENSIILE Anonim19 februarie 2013, 12:58

    In sensul ca nu se schimba legislatia. Dar de verificat se vor verifica. Exista plingeri, martori, paguba, iar legile prevad verificarea, recuperarea, pedepsirea... Ehehei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, ba da se recalculculeaza si in plus va mai si reguleaza! Doamne ajuta, pe Czar, madam Lupu sa-l foota!
      Minerul

      Ștergere
    2. AR IESI MULTUMITA TANTY GENERAL CU NUSTIU CATE STELE - VA SPUI EU DIN PROPRIE EXPERIENTA !! vAGINUL STRAMNT!!

      Ștergere
    3. 13:41
      Buey Putza Bleaga, habar n-ai de ce vorbesti! Baba are o kizda mai mare si mai tare decit borta neagra din mijlocul Universului! Asa ca, s-ar putea ca hoashca sa-i absoarba in fofoloanca si dovleacul maimucei ...

      Ștergere
    4. Da ma dar asta are si ..CALUL !!

      Ștergere
  11. ASA, ASA, INTARITA-I DRACE CA SI MIE-MI PLACE!!! HOP, HOP, HOP, SA V-O DAU LA CIOC, CIOC, CIOC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...si PULA...PULA...PULAAAA.......

      Ștergere
    2. SA V-O DAU LA CIOC SI LU CZAR IN BOT. SI SA-I DAU IO MOOIE SI SA-I BAT VERZELE-N CUIE! ALUPIGUS CEZAREL PUTA DE CATEL!

      Ștergere
  12. "Ponta: Am date că la calculul pensiilor speciale au fost lucruri anormale,
    nu prea erau adeverinţe."

    Pai cine sunt cei care nu au cerut adeverinte si nu le-au trimis la Casa de pensii ? Nu cumva tocmai dogarienii ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le sugi carasu si mai ales lui Dogaru ala grasu

      Ștergere
  13. @Anonim19 februarie 2013, 14:06
    "Ponta: Am date că la calculul pensiilor speciale au fost lucruri anormale,
    nu prea erau adeverinţe."

    Te prefaci sau chiar esti prost?

    ,,Adeverintele'' in ce baza se intocmeau, neaPULIOANI?!
    Uoai di capulietili matali!

    RăspundețiȘtergere
  14. PLANOMUK blogspotro spunea...

    Ia vedeti voi (toti inclusiv PLANO/LUPUS) cine va face morala, desi are in loc de obraz shorik:
    http://planomuk.blogspot.ro/
    --------------------------
    @Motanelu kkcios-citez dupa Mos Alicu:
    Mei "atotstiutorule" du-te si-ti plateste impozitul la tine acolo la Urziceni. Mai ai si tupeu sa o faci pe-a justitiarul. Vezi-ti de bubele tale de care esti plin. Uite aici ce spun aia de la Primaria Urziceni si numi:
    1. "kis viorel
    Am 53 de ani ,sunt pensionar militar ,fost pilot ,Urziceni ,sotia din Basca Chiojdului.Am toata admiratia pentru omul politic si OMul Elena Udrea.Dupa parerea mea Adriana Saftoiu are “un dinte”impotriva dvs.din invidie ,se simte neluata in seama si eclipsata de realizarile pe care le aveti in toate domeniile.De cand a cazut in “dizgratiile politichiei”se comporta precum un japonez constipat… "
    2. "ROMANIA PRIMARIA MUN. URZICENI CALEA BUCURESTI NR. 104 SERVICIUL IMPOZITE SI TAXE LOCALE COMPARTIMENT EXECUTARE SILITA NR.5251/18.03.2010...
    http://www.primaria-urziceni.ro/files /Instiintari%20anuale%20pentru%20site.pdf"
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Mai Viorelu, mai, esti tupeist la greu, ceea ce nu ai este tocmai shoriku care-ti tine loc de obraz.

    19 februarie 2013, 14:09
    Ştergere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa intelegem ca asta este tigri2, motanelu kkcios Von Hurziceni?

      Ștergere
    2. Hoţu să-mi zugă moţu! Ăsta, golanu din Hurziceni de acu fro 2 ani voia să ne dea în giudecată că chipurile l-am lezat pe jeg, să mă pupe în cur! Ruşine golanule!

      Ștergere
  15. Ai drac' ai cu primaria!
    L-au pus sa plateasca la Vulvo cu coviltir.

    RăspundețiȘtergere
  16. ....si PULA..PULA..PULAAAAA..
    PONTA dixit : Pensiile nu se recalculeaz! Se verifica si se repara ,,erorile intentionate"" cu recuperarea prejudiciului conform legii in vigoare ! Punct

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "....si PULA..PULA..PULAAAAA.." o suje maimuca. O sa ne-o da inapoi, c-asa-i datina la noi! Muai, muai...Hi, hi, hi!

      Ștergere
  17. Atentie dogarieni:
    ..."am auzit ca au inceput fie primite decizii cu pensii micsorate. Necazul este ca vin decizii cu pensii micsorate, la cei carora li s-a micsorat pensia.Nu am auzit (inca!) de colegi cu pensii marite carora sa le fi venit decizii noi de micsorare a pensiilor.Se pare ca diminuarile apar din conditiile de munca aplicate potrivit HG1019/2011.Dragos Icleanu"

    RăspundețiȘtergere
  18. Baaaa, am zis eu de mult ca huuuoprea e cel mai tare din parcare!!! Sa traiasca si sa ne mai calculeze o data pensiile, ca de la noi merita gradul de maresal (pe pariu ca o sa-l aiba?).
    Sa va fut in gura pe toti, mai ales pe aia cu pensiile micsorate, ca s-a facut dreptate pe lumea asta!
    Stie maresalul care-i viata de mm si subof si de aia a marit pensiile lor!
    Se putea sa iasa mm si subof cu pensie mai mica decat coloneii si generalii pe care i-a plimbat cu masina? Nu se putea, ca el raspundea de viata lor si mai ales de plocoanele sefilor! Asta e degraba consumatoare de resursa intelectuala si mai ales de viata linistita...
    E adevarul suprem: mm si subof traiesc mai mult in armata SI AU BANI MAI MULTI si atunci (in armata) si dupa (pensie)!
    Sa fie primit, ocrotit si mai ales imultit! La mai mare si la mai mult!
    MM si Subof: futeti la ofiteri, indiferent de grad, pregatire si vechime, onoare, prestigiu alea-alea, pe unde ii prindeti! Mai ales la farmacie, spital, cimitir...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, HuOprea sa traiasca si Czar mucul, Curleonul si tigri 2, sula sa-i beleasca!

      Ștergere
  19. .....si PULA..PULA..PULAAAAA..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atentie dogarieni:
      ..."am auzit ca au inceput fie primite decizii cu pensii micsorate. Necazul este ca vin decizii cu pensii micsorate, la cei carora li s-a micsorat pensia.Nu am auzit (inca!) de colegi cu pensii marite carora sa le fi venit decizii noi de micsorare a pensiilor.Se pare ca diminuarile apar din conditiile de munca aplicate potrivit HG1019/2011.Dragos Icleanu"

      E firesc ! Oprea ii rezolvase cumva si pe....cu toate ca nu era corect si moral!! Cred ca l-a uitat pe Dobritoiu si pe Dogaru !!

      Ștergere
    2. MARESAL sa fie domnu hOOOOPREA!

      Ștergere
    3. DA HOPREA SA AJUNGA MARESAL, IAR UNEPERISTII-TRISTII CU SEFUL DE CELULA -TRAGE-NE-AR DE PULA, CZAR MUCUL SULA SA O BELEASCA

      Ștergere
    4. TRAIASCA DOMNUL OPREA SINGURUL CARE A FACUT ceva bun PENTRU MILITARI!!

      Ștergere
  20. Traiasca subofiterii si maistrii militari, ca ei duc greul armatei!
    Safule de comisari de puscarie: ia fa matale o statistica si zi-ne si noua cati mm si subof sunt pe blogul asta si cati dintre ei ne injura?
    Macar asa, de amorul artei, sa stim ca ne putem mandrii cu ai nostrii mandrii pensionari...

    RăspundețiȘtergere
  21. Dupa mm si subof urmeaza sc-ii!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. ,,Pana acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pt pensionarii din

    Buc si Jud Ilfov,

    ca MApN cheltuie in plus peste 500 mii de euro pe luna
    ca urmare a creșterii multor pensii

    fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.

    Deci, având in vedere ca suma necesara pt întregire pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperita din sumele mărite in mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografica restrânsă, urmand ca Auditul si Curtea de Conturi a ROMANIEI - care din luna Ianuarie este implicata in proces- sa extindă evaluarea asupra tuturor județelor...''

    Cred ca-i vorba de mai mult de 70 - 80 pensii !

    RăspundețiȘtergere
  23. HOP, HOP, HOP, CEZAR O IA LA CIOK, CIOK, CIOK!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi suji penis-ULA cand ii murdar de KK dupe unsext la buci!!

      Ștergere
    2. Da, da Cezare ti-o dam la buci de kuk sa ne-apuci! Ori vrei de buna voie si nesilit de nimeni de dirjeu sa na iei?

      Ștergere
  24. alin says:

    @ Gourkha

    De ce sa se mai recalculeze pentru cei care pensiile s-au calculat corect.
    Ca sa dea satisfactie unui Dogaru si Pricina care dezinformeaza si nu spun ca pe linga cele 25000 pensii aflate pe rolul justitiei care ii vizeaza pe cei cu pensii scazute mai sunt peste 20000 pensii crescute si contestate pentru unele greseli de calcul la care nu s-a primit raspuns.
    Daca s-ar fi primit raspuns in 45 zile probabil se lamureau multe inadvertente.
    In cazul in care se va elabora o noua lege a pensiilor pe formula L 164 si nu se vor lua in calcul sporurile de care au beneficiat pe parcursul activitatii si pentru care s-au platit CPS si alte taxe totul se va transforma intrun scandal monstru intre pensionari. Vor fi nemultumiti foarte mult cei care nu au beneficiat de ID si SM precum si cei pensionati pina prin 1995 si care au facut vechime inainte de 89. Exemplu: pilotiii instructori de reg. vinatoare -bombardament de la Scoala militara Bobocu care zburau aproape zi de zi si cistigau conf. gradului si functiei doar intre anii 78-88 intre 7 – 11000 de lei pe luna ,medie 8-9000 lei pe an plus Ac = 6-8 punte lunar/anual. Acestia pina la aceasta lege beneficiau de o pensie de maxim 2200 lei.
    Ce solutii se vor gasi pentru astfel de cazuri daca se va alpica L 164 preconizata stiut fiiind faptul ca acestia nu au mai realizat astfel de venituri in ultimele luni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa buei pilotii, ca aia saracii merita. La fel ca scafandrii, pirotehnistii si altii. Sa ne intrebam cum Cezarel, sef pestea purceaua de la GAZ-ul Diviziei de la TM si custodele caprilor lui Danila a luat-o in marita in mina?

      Ștergere


  25. 19 februarie 2013, 20:48

    tigri2 spunea...
    Ce-ati facut JAVRELOR?Unicorn cu cipkkt,si cu toti dobitocii de teapa voastra ,cu fuhrerul si cu toti ati bagat ura si vrajba intre categoriile de militari,mari kknari si mancatori cu tiriplia,asa sa aveti noroc de viatza si de sanatate spurcatilor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baa, PULA neagra cu urechi, kktul ala de-si spune koi2, mai intai sa fie bun cetatean al acestei tari platind taxele si impozitele aferente gainariilor pe care le face si dupa aia sa manince kkt cu alte "probleme". Dupa ce citii si verificai ceea ce posta ala la 14:37, se schimba kalimera! Toti labarii nefututi si neimpliniti vin si-ncep cu frustrarile. Sa se duca la biserica, poate acolo li se vor asculta si ierta pacatele....
      PS. Cit de prost, berbec ai fara carcter poti fi, ca azi s-o pupi in floci pe Udrea, maine sa fii de-al Elodiei, iar poimaine sa emiti pretentii nefondate asupra pensiilor. Kurkubeul asta din Hurziceni a fost pilot cum am fost eu "Avram Iancu". Asta ca tot isi alesese belitul "nikname-ul" craisorului... Si cit l-au mai pupat in kur C.Zar mucea si Curdeleu, de-u rams lipiti cu buzele de flocii astuia...

      Ștergere
    2. Te credem daca o aduci si pe curva de muma-ta s-o dai la produs.

      Ștergere
    3. Pai pana in decembrie 2010 aveam opensie de kkt ca ati furat voi cu gasca lui Dogy ,aveati pensii umflate ,abia dupa recalculare ne-am revenit si noi...

      Ștergere
    4. @motanelului kkcios, halitorului negru de lebede din Viana: sa ne zugi coaili boracule-aurolacule!

      Ștergere
  26. 19 februarie 2013, 21:05

    Flit spunea...
    @ ti.grii(tabachera bortoasa, piticul din gradina, lebada neagara, halitorul de lebede, propitarul de vulvo cu coviltir, bolnavul periciulos)

    Mamaita, inghite pasteaua, baga-te-n pat si lasa perfuzia sa-si faca treaba.
    Bautura nu-i pentru tine, handele.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai sugatorilor de puli ,voi nu sesizati ca Flitul cel borat apare doar ca sa ma atace din cand in cand ,ori este un prefacut din gasca lui Cezar ori este un dobitoc notoriu care nu stie lega doua cuvinte si de aceea nu se baga in comentarii.Asa ca sa-l futem in dinti cando fi calare pe muma-sa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei boracule de Hurziceni, halitorul lebedelor din Viana, dintre Socola, Balaceanca si Sopoca, care ti-e mai aproape?

      Ștergere
  28. MOS TEACA ARE PENSIE CUMULATA CU SALARIU DE PARLAMENTAR _ RUSINEEEEEEEEEE!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PAI MAI GOOZARULE, NU SPUNEAI TU CA ATI FOST COLEGI?

      Ștergere
    2. Nu am avut colegi asa de prosti.

      Ștergere
    3. 23_34
      N-as fi crezut ca tu chiar ai fost singurul.

      Ștergere
    4. S-o fut pe ma-ta in guramai raie umana,taci dreacu'odata din spurcata aia degura/cur/

      Ștergere
  29. Duşa: Nu există nicio campanie de recalculare a pensiilor militare la Casa Sectorială de Pensii.
    ====================
    Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că nu există nicio campanie de recalculare a pensiilor militare la Casa Sectorială de Pensii a Armatei, dar a adăugat că a dispus mărirea comisiei speciale înfiinţate, conform legii, pentru soluţionarea contestaţiilor pensionarilor militari.

    Ministrul Apărării a participat marţi la ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului 2 Manevră, eveniment care s-a desfăsurat la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" din Curtea de Argeş.

    Duşa a spus, cu această ocazie, că pensiile militarilor sunt calculate de către Casa Sectorială.

    "Nu există nicio campanie la Casa Sectorială de recalculare a pensiilor. Din momentul apariţiei Legii 119, care într-adevar a creat discriminări din 2010, la Casa Sectorială de Pensii de la Armată au fost procesate 80.000 de dosare. Sigur că nu întotdeauna cei care primesc deciziile sunt multumiţi de aceste decizii şi de aceea sunt înregistrate, tot la Casa de pensii, 28.000 de contestaţii. Avand în vedere volumul mare de muncă şi contestaţiile care trebuie soluţionate, eu am dispus, printr-un Ordin al ministrului, să mărim acea comisie specială înfiinţată conform legii care să soluţioneze contestaţiile. Sigur că în acest proces de soluţionare a contestaţiilor, dacă sunt şi documente care nu sunt conforme cu realitatea vom lua şi măsurile prevăzute de lege. Dar asta nu înseamnă că există la Casa sectorială de pensii o campanie de recalculare. Nu recalculează nimeni pensii" , a spus ministrul.

    El a mai spus că "a existat acolo un audit" şi el însuşi a dispus să fie făcute analize.

    "E şi Curtea de conturi în control, am dispus si eu anumite analize acolo. Acolo unde vom constata că s-a încălcat legea sau ca cineva a întocmit acte care nu sunt conforme cu realitatea, mă refer la actele primare, nu la deciziile de pensionare. Deciziile sunt acte care reflectă o anumită stare de fapt. Eu ma refer la acte premergătoare, adeverinţe, documente care vizează vechimea, şi dacă sunt anumite chestiuni care nu sunt conforme cu realitatea sau sunt nelegale, vom lua şi măsurile necesare şi dacă cineva a încălcat legea atunci când a efectuat operaţiunile de stabilire a cuantumului pensiei, va suporta şi rigorile legii", a spus Duşa.

    El a adăugat că aceste controale se fac de către cei care au atribuţii în stabilirea pensiilor, de cei de la Casa Sectorială.

    "Dacă ei constată ca au greşit repară ceea ce au greşit, revin, dacă nu, cel care urmează să beneficieze de pensie, conform legii, are dreptul să conteste la acea comisie specială care funcţioneaza tot la nivelul ministerului, pentru a-şi dovedi drepturile pe care trebuie să le aibă conform legii şi conform documentelor pe care le prezintă", a spus Duşa.

    El a menţionat că face un apel la pensionarii militari "să stea liniştiţi"

    "Dezbaterile sunt normale să existe în presă, dar nu există la Casa sectorială o campanie de recalculare a pensiilor. Şi eu voi face eforturi ca pensiile militarilor să nu scadă, să rămână la nivelul pe care trebuie să îl aibă pensia, conform legii", a spus Duşa.
    http://www.mediafax.ro/social/dusa-nu-exista-nicio-campanie-de-recalculare-a-pensiilor-militare-la-casa-sectoriala-de-pensii-10575010

    RăspundețiȘtergere
  30. O zi proasta la toata lumea!
    Acum o dau iar la intors: pensionarul sa vina cu documente si apoi se recalculeaza... Niste nemernici!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Cine a halit mai haleste!
    Sa fie primit si mistuit!!!
    Numai la romani se poate asa ceva: o nedreptate nu se poate repara, dar se accepta adancirea ei, pana mor toti cei afectati, ca asa se rezolva de la sine!
    Muriti mai repede ca si asa traiti degeaba, voi si familiile voastre!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las' ca-i vine rindul la muie si lui Tonta!
      ------------------------------------
      Neata Buna la Zoo + 9! Czare nu uita sa ne scarpini pe oua, iar prietenul tau kkcios din Hurziceni sa ne-o suga noua.

      Ștergere
    2. MOS TEACA ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

      Ștergere
    3. alin says:

      @ Gourkha

      In concluzie pentru tine Dogaru, Dobritoiu ,Pricina si altii era foarte normal ca eu si alti colegi sa acceptam dupa o munca de 30 ani o pensie de 1800 lei iar contabilul si cadristul cu 20 ani vechime cu ID si SM sa aiba 2800 lei.
      Bravo prietene.
      Si sa mai stii prietene ca s-a muncit din greu inainte de 95 . Aceeasi rasplata ca noi cei de la Bobocu au primit si colegii mei de la elicoptere care multi au trecut in nefiinta plantind prin toti muntii Romaniei stilpii de inalta tensiune.
      Stii tu si Relutu ce inseamna sa tii elicopterul cu greutate la punct fix in zone cu rarefieri de aer neasteptate iar pentru maistrul pe care tu si altii il blameaza sa lucreze pina se face leoarca de transpiratie cu stilpul agatat de troliu.
      Pentru asta au meritat 1800-2200lei pensie iar cadristul 2800.
      Rezolvati problema in mod onorabil si luati de pe ecran specimene astea gen Dogaru si Dobritoiu care nu recunosc in ruptul capului ca pensiile noastre era normal si legal sa creasca , ca sporurile dobindite cu multa transpiratie si stres deosebit pentru care am platit CPS era normal sa fie luate in calcul si ca acesta este adevaratul motiv al cresterii pensiilor calculate corect.
      Noi nu am beneficiat de ID sau SM si atunci in noua lege avem tot dreptul sa cerem includerea tuturor veniturilor de care am beneficiat.
      Daca acceptam respectarea unei conventii incheiate intre stat si disponibilizati,avem tot dreptul sa cerem si noi respect pentru munca noastra.

      Ștergere
    4. Esti bou cu zbaturi! (Alin)
      Nimeni nu a platit un banut contributie pentru pensie!
      CPS (contributie pensie suplimentara) (2%, 3%, 5%) este cu totul altceva!
      Pina in `95 se iesea la pensie la 55 ani. OG 7 a intrat in vigoare in `97-98. IC exista si pina in 89 si exista si acum. Beneficiau comandantii de U si loctiitorii. Prin `97(`98) multe functii de loctiitor au fost transformate in sef serviciu (ATAM, Servicii/logistica, medical etc.).
      E drept ca minariile s-au facut cind inclusiv Elena a beneficiat de IC.
      Prin 2003 orice sef de birouas care avea un subaltern beneficia de IC.
      P.S. "Eroaica" l-a dat in git pe Neacsu -1000.00 lei!

      Ștergere
  32. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neatza!
      Buey ne-am lamurit!
      Iar daca inca mai sunt creduli in altceva, este strict problema de capulete, chiar de spital! O zi exceptionala va doresc!

      Ștergere
  33. cip ifrim spunea...

    @tigri 2
    Esti demn de mila retardatule, ai ramas un fost pilot betiv si cretin, am mai vazut specia asta de handicapati.
    Daca ti-ai inecat creierasul mititel in bautura , culca-te, nu mai improsca cu noroi neterminatule.
    Faci de rusine specia umana, de aia ti-ai pus un animal ca avatar.

    RăspundețiȘtergere
  34. CEZAR spunea...
    cip ifrim spunea...
    Gata handicapatule, joacate cu cei de varsta ta.
    Domnule Lupus, daca tolerati limbajul folosit de acest specimen autointitulat Tigri2, ma vad obligat sa ma retrag.
    Nenea cu magarul - era foarte bine cand tetinea doamna de mana ! Nu spuneai atatea prostii ! Ai dreptate sa te retragi -tu si magarul folositi un limbaj pur academic (asta cand te tinea doamna de mana!!)
    ------------------------------
    Oricum, vad ca nu vreti sa vedeti realitatea.
    ****Chiar daca era un singur om caruia ii scadea pensia, tot aveam datoria sa-l aparam.+++++
    DAAA si cum propui sa-l aparam ? Sa-i donam fiecare cate un AN VECHIME IN MUNCA sa faca si el acolo vreo 30 ? Ca are doar 15 !!
    Magarul btau NU INTELEGE ca nu V_A TAIAT nimeni pensia ci atat a rezultat din MUNCA PE CARE ATI DEPUS_O? ASA MISTIFICA SI DOGARU+DOBRITOIU realitatea pe la Tv. dar o sa-i faca cineva de ras cat de curand !
    Colega -ai grija de magar!!

    20 februarie 2013, 09:29
    tigri2 spunea...
    Frustratilor,nu v-a iesit pasienta,ati urlat prin toate targurile,ati fluierat imnul national ,nuntile si inmormantarile,sunteti jalnici,demni de toata mila,efectiv cersiti vechile bonificatii nesimtite ale L164,ati pierdut batalie dupa batalie si la final rezbelul.Sunteti meschini,cinici si invidiosi.ati ajuns mai vocali decat Fuhrerul ,mai ales Mos Pishoarca si Cip cel cu varul de darlogi .Mi-e sila de voi,neam de tzigani imputzitzi.
    Pentru stiinta dobitociei voastre eu n-am mai pus alcool si tutun in gura de peste 8 ani,ce ma supara pe mine este spoiala de cultura si cunostinte pe care o afisati cu pretentia absurda de a fi docti,nenorocitilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Mai kknari cu fruncea lata precum biscuitele in dunga si cu curul cat Groapa Marianelor,voi tineti partea retardatilor ca Mos Poshirca ,sau Partzag si alui Cip cu varul sau de darlogi?Vedti ca astia v-au blamat si renegat,macar eu ma mai injur din cand in cand cu voi,va mai tin mamele in priza,dar javrele alea n-or sa corespondeze cu voi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baa halitor negru de lebede ia de la banateni un ALUPIGUS!

      Ștergere
  36. butu spunea...
    asta e trista realitate pe care o intrevedeam de mult in actiunile sindicatului dodoist(do-garu&do-britoiu)-mitomania si ura dementiala au cirmit lupta in aceasta directie:daca nu se poate revenirea la cuantum,sa se micsoreze la toti.
    pentru aceasta exista acum mediul cel mai potrivit:datorita discutiilor pe marginea corectarii neregulilor constatate de audit cu privire la conditiile de munca acordate,nu gresit,sa fim seriosi,ci cu buna stiinta dar ilegal la circa 16.000 de disponibilizati,toti dogarii si dobritoii care au acces in media tulbura apa de nu mai intelege nimeni nimic,in speranta ca opinia publica va determina politicul sa adopte o alta lege a pensiilor militare.
    in inversunarea lor,dodoistii uita ca opinia publica s-ar putea abia acum sa se trezeasca intreband de ce un oarecare colonel sa aiba 5000 lei pensie iar un director de institutie abia 1.600 lei,si sa actioneze ca atare.
    nu e numai prostie aici,e frustrare,ura ,lipsa de educatie,si multe alte metehne pe care cazarma l-ea zidit in constiinta colonelului militar.

    RăspundețiȘtergere

  37. maiag spunea...
    Mai nene,am avut colegi ofiteri si subofiteri care au cerut afara si la pensie la 38-40 de ani,desii comandantul le spunea ca fac o prostie,dar mirajul banilor gramada si la indemnul nevestei au iesit fara sa gindeasca,le convenea la momentul respectiv.banii s au dus repede,si atunci s au apucat fiecare de ce se pricepea,ba taximetrie,ba un mic srl,sau s au angajat la paza,alte servicii.Pai ma nene,o decizie proasta are efecte in timp.ca nu ati vrea sa aveti pensie cit un coleg de aceeasi pregatire si functie care are 30 de ani de cascheta si tu numia 17-20.chiar nu sunteti realisti ca prostia si domnia costa?
    Daogaru va prosteste,el ia bani si de la emisiunile talk schou la care participa.Asa ca ciocu mic si joc de glezne.civilii muncesc pina la 65 de ani,face ti socoteala cit mai aveti pina atunci si la munca nene,fiecare la ce se pricepe,oi,capre,inginerie,mica afacere etc,fiecare dupa mintea si puterea lui.ca unii a ti tinut nevestele acasa si nu au pensie acum e altceva,ca nu au stiut unii sa se insoare si au luate fete fara meserie e alta poveste.stiu ca e greu sa traesti din pensia ta diminuata daca e singurul venit,nevasta are aceleasi pretentii,basca copii care poate le mai adai si acum bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei Maimukles, tu si cu asta cu nume de magnetofon sunteti cumva guru? Pupa-mi-ati coorul!

      Ștergere
  38. MOS TEACA ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai ce pute a maimuca kkcioasa! Czare sa-i suji tzava tzapului lui Danila!

      Ștergere
  39. gheo says:
    m
    Se pare ca l-ai confundat pe “Gheo” cu “gheo”, dar nu are nimic, unii spun “sa intorci si celalalt obraz” altii insa, sa le-o “belesti tu”, asta ca sa fiu in ton cu tine desi nu imi sta in caracter sa folosesc “online” astfel de comportament “telectual”, daca nu esti si prost si crescut …, analizeaza echilibrul din raspunsurile premierului ponta la subiect (nu ca l-as iubi la nesfarsit), raspunsuri echilibrate fara a arunca “petarde” si a arunca “lumea in aer”, si “bombele” fasaite aruncate de boul de “BIN LADEN” dobritoiu si apoi dupa ce dormi un ceas pentru “frumusete” reintra pe net si spuneti parerile !.

    RăspundețiȘtergere
  40. combatantul says:

    Azi am urmarit interventiile la tv. ale lui Dobritoiu, Ghise, Dogaru, Pricina si altii ca ei, care erau foarte indignati (vorba vine, ei nu sunt decat niste sarlatani) care, cu ochii iesiti din orbite si cearcane din cauza consumului excesiv de alcool, infierau corpul maistrilor militari si subofiterilor, cum ca dupa noua lege a pensiilor, acestia au pensii mai mari decat ale unor colonei si generali. Aceste interventii m-au silit sa-mi pun intrebarea: Cine sunt totusi coloneii si generalii care au pensii mai mici sau cat cele ale m.m. si subofiterilor. Am trecut de indata la investigatii. Ce am descoperit ?. Iata, doar un exemplu din cele cateva mii existente care cred ca va SOCA nu dor pe cei nominalizati mai sus, dar si pe ce care sustin cu tarie o astfel obsesie care incepe sa devina paranoica. Deci, exemplu – general Gabriel Oprea, si fost ministru al apararii. Iesit la pensie dupa 20 ani de activitate la varsta de 40 de ani, cu gradul de maior. In imprejurarile cunoscute si arhicunoscute ajunge la cel mai inalat grad de general. Generos, corect si onest, a sustinut o lege a pensiilor care nu ia permis sa aiba o pensie mai mare decat a unui maistru militar navigant pe elicoptere a unui maistru militar motorist avioane cu reactie a unui subofiter sef depozit(e) munitii in care erau depozitate zeci de vagoane de munitii, bombe de toate calibrele, calcand pe varfuri printre stive pentru a nu le trezi. Atunci cand erau depozitate sau evacuate le tremurau izmenele de ce se putea intampla. Luand in calcul toate acestea si faptul ca au iesit la pensie la varsta de 57-58 de ani cu vechime de 35-38 de ani. Concluzie: una este sa iesi la pensie la 40 de ani alta la 57-58 de ani, una e sa ai o vechime de 20 de ani alta e sa ai o vechime de 35-38 de ani. Acum ma intreb, de ce dl.gen. Oprea nu se plange ca are o pensie mai mica sau la fel ca a unui m.m. sau subofiter. Sa nu fie oare consumator de alcool ?. Apropo, dl. col. Dogaru, de ce domnule crezi ca e corect ca dumneata sa iei o pensie le fel sau mai mare ca a colonelului x (adica eu) in conditiile Legii 164, avand in vedere imprejurarile in care ai obtinut gradul de colonel si vechimea pe care dumneata o numesti cariera militara. Nu crezi ca vei fi un exemplu rusinos in istoria pensiilor militare ?.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai, mai... ce cinstit e Oprea si cum traieste el numai din pensia de militar... facuta cinstit, onorabil, ca sa ii satisfaca pe mm si subof care au tras din greu pana la 55-57 de ani la umbra armatei...
      Sunt convins ca mm si subof au mai multe case si averi decat coloneii, iar cu averea lui Oprea sa nu deschidem discutia, ca se impute treaba de nu o mai spala nici dracu...
      Asa ca, d-le "combatant" sa ii sugi pula in mod comunist lui oprea si celor de teapa lui!!!

      Ștergere
  41. Se aduna....se aduna , armata din rezerva....

    RăspundețiȘtergere

  42. 5 comentarii la “Odiseea pensiilor”
    Cezar says:
    February 19, 2013 at 5:38 pm
    Eu cred ca esti in afara de subiect!! Ponta dixit : Nu se recalculeaza nimic !
    Erorile se repara conform legii

    Reply
    Parmalat says:
    February 19, 2013 at 5:39 pm
    Nu inteleg ce se intampla si ma tem ca se va face mai mult rau decat bine.

    Cu pensiile militarilor mai era o singura problema: reintregirea celor care au scazut dupa recalculare. In niciun caz nu trebuia redeschisa discutia de la Adam si Eva.

    Tensiunea continua si zumzetul creat in jurul pensiilor militarilor nu e deloc ceva benefic, ba dimpotriva – aduce deservicii. Nu inteleg ce vor si nu inteleg de ce nu gandesc inainte sa vorbeasca.

    Prima a iesit madam Campeanu cu spaga si a vorbit niste prostii fara cap si fara coada, vreo saptamana ne-am mirat toti si a interpretat fiecare cum a vrut.

    Dupa aia a iesit si Ponta si a contrazis-o, dar fara sa spuna exact ce si cum. Mai mult praf in ochi. A mai iesit si Dusa, a mai iesit si Dobritoiu. Scandal, tensiune, declaratii contradictorii, nimic concret. La fel ca pe vremea PDL-ului.

    Oamenii ce sa creada, de unde sa stie oamenii daca pensia lor a fost calculata corect sau nu?! Toata lumea se gandeste acum ca poate pensia lui a fost calculata gresit si vin astia si i-o taie din nou sau mai rau – ca se vor face manarii la algoritmul de calcul prin care o sa scada toate pensiile ca nu mai vor sa le plateasca.

    Cum poti sa vii si sa spui ca “s-au calculat gresit” fara sa arati exact cate s-au calculat gresit, de ce s-au calculat gresit si ce urmeaza sa faci?! Cucoana esti ministru, cum poti sa spui lucruri de o asemenea gravitate fara sa oferi oamenilor toate informatiile???

    De cateva zile citesc tot ce declara si Ponta si Campeanu si Dusa si Dobritoiu. Pe cuvantul meu, parca vad niste hoti de buzunare care pun ziarul deasupra si pe sub ziar taie cu lama buzunarele calatorilor in autobuz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alin says:

      Poate ii aduceti aminte lui Dobritoiu sa-i trimita la cercetari si pe cei care au fraudat L164 tragindu-si pe ultimele luni functie de colonel , ID si SM.

      Ștergere
    2. Dr .House says:

      Il doare fix in PIX pe Dogaru si pe Gourcha ! Ei vor sa se aranjeze cu o vechime de 10-15 ani cu o pensie mai mare ca altul care are 30ani vechime!
      Ei vor o OG. pentru a se aranja cu cuantumul din 2010 si apoi putin le va pasa de ce lege se mai da! EI AU CUANTUMUL ASIGURAT PENTRU O VECHIME DE TOT CacatuL ! SPERAM CA VOR FI OAMENI (DECIDENTI ) CARE GANDESC in caz contrar se vor confrunta cu peste 85 % dintre rezervisti ATENTIE!!!

      Ștergere
    3. mos alecu spunea...
      Sigur ca nu este corect ca un coleg , de aceeasi PREGATIRE SI FUNCTIE , care are 30 de ani de cascheta sa aiba aceeasi pensie ca unul cu numai 17-20 de ani .

      Ștergere
    4. @butu
      Sesizați corect jocul frustrant împotriva intereselor majorității pensionarilor militari.
      Ce zic ei? Dacă nu ne dă nouă să le ia și lor!
      3

      Ștergere
    5. Ba e corect, boule: asta care are 17-20 de ani este profesionist NATO, nu comunist cu carnet cum ai fost tu!!!

      Ștergere
    6. Sa moara caprele tuturor, asa se va face economia dorita de Basescu, Boc si toti civilii!
      Muriti o data nenorocitilor si faceti economie!!!

      Ștergere
    7. Dupa tine si neamul tau ...asta-i ordinea de incolonare !!

      Ștergere
    8. Boule , cetzarushule , de la 20 februarie 2013, 11:30 , da intregul comentariu :
      Sigur ca nu este corect ca un coleg , de aceeasi PREGATIRE SI FUNCTIE , care are 30 de ani de cascheta sa aiba aceeasi pensie ca unul cu numai 17-20 de ani .
      Exact asa departaja si L.164 , si tot asa isi propun sa faca si proiectele de legi ale pensiilor militare

      Ștergere
    9. Anonim20 februarie 2013, 11:34
      Profesionisti NATO care pling ca le-au disparut liniile de mira si nu exista in documente valoarea de inventar!

      Ștergere
  43. Ati fost inutili o viata intreaga, muriti mai repede!!!

    RăspundețiȘtergere
  44. NATO!
    Hai ca mi-ai luat aerul.

    RăspundețiȘtergere
  45. Zice un idiot ,,Anonim20 februarie 2013, 11:34
    Ba e corect, boule: asta care are 17-20 de ani este profesionist NATO, nu comunist cu carnet cum ai fost tu!!!
    ESTE CLAR CU CE SPCIMENE DE LENESI _RETARDATI AVEM DE_A FACE!!

    RăspundețiȘtergere
  46. LENESI Si _RETARDATI _bine zis ! Le-a dat statul o caruta de bani (solde compensatorii )sa faca si ei o investitie ,o mica afacere ,sa se reprofileze etc Ce au facut putorile?
    Au cumparat repede cele mai bengoase masini - rable la mana a doua , ochelari negrii pe varful nasului si nu mai aveai loc de ei pe strada mare !!

    RăspundețiȘtergere
  47. ... si in plus ne futeau nevestele si fetele, ca le cunosteau si erau de-ai nostrii...

    RăspundețiȘtergere
  48. Pe mame nu le futeau, ca alea erau de speriat!
    Da erau baieti buni si se pricepeau la limbi straine, din care una, engleza, era obligatorie... Si cand ziceau ei fuck era clar ca fut nu stau degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  49. Uite adevarul:
    "Asistam la o ofensiva a Puterii in scopul obtinerii sprijinului opiniei publice pentru aplicarea“solutiei finale” in situatia pensiilor militare abuziv desfiintate si diminuate.
    Actiunea a debutat printr-o diversiune mediatica prin care s-a deturnat discutia asupra acestei chestiuni spre aspecte colaterale, astfel:
    Nu se mai discuta despre faptul ca regimul Basescu – Boc a emis acte normative cu incalcarea principiilor universal recunoscute de drept, in temeiul carora au fost desfiintate si diminuate o buna parte a pensiilor militare de stat. Ba dimpotriva,dl Nicolicea, ca de fapt si dl Ponta, afirma sau lasa sa se inteleaga ca acestea sunt in regula , de vreme ce unora le-au crescut pensiile. Cumva, subliminal se sugeraza ca au crescut pensiile celor care meritau !
    Nu se mai discuta despre cei carora le-au fost scazute in mod abuziv pensiile, ci despre cei carora le-au crescut:
    Nu mai indreptam nedreptatile facute celor carora le-au scazut pensiile, dar suntem preocupati sa nu le scada pensiile celor care , cu erori , fara erori, acestea le-au crescut .
    Daca exista erori, abuzuri , acestea sunt cazuri punctuale , nu sunt erori de sistem care sa impuna vreo schimbare in legislatie. Si nu e de vina fostul ministru Oprea pentru magariile petrecute sub ministeriatul sau. a Similar, ar rezulta ca nici ... sa zicem dna Udrea , nu are nici o vina pentru ce s-a facut sub ministeriatul domniei sale. Frumos , nu?!
    Prin mesajele transmise inclusiv de dl. Prim ministru Victor Ponta se pare ca ne indreptam destul de repede spre a primi din nou eticheta de “nesimtiti”. De data asta, numai noi, cei care nu intelegem sa ne supunem vechii si noii vointe politice. Vointe care, cel putin in privinta problemelor noastre, nu se deosebesc cu nimic!
    Reactiile d-lui Ponta si Nicolicea au fost aproape violente in momentul in care s-a raspandit zvonul ca dl. Oprea ar putea fi facut raspunzator de cele intamplate cu fostele pensii militare."

    Concluzia: puteti roade linistiti la pensia marita, nu o mai schimba nici dracu!!!
    Futeti in liniste, guvernul USL lucreaza pentru voi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. JA..JA..JA.. USL...USL

      Ștergere
    2. alin says:
      Raspunsul la aceasta intrebare ar fi trebuit sa-l dea Dobritoiu.
      Presupun ca multe fraude se datoreaza aplicarii incorecte pentru unii a HG 1019.
      Eu stau si ma intreb ;
      - daca tot s-a introdus un HG care sa ii mai ajute putin pe cei de care spui tu ca nu au beneficiat de sporuri, de ce Dobritoiu nu a intervenit cu o modificare legislativa in asa fel ca sa poata beneficia toti de pe urma acestui HG 1019. Sau tinta lor este Oprea si interesele lor ?
      - de ce Dogaru nu l-a sesizat pe Dobritoiu si asupra faptului ca grupa AC nu este diferentiata ca procent de CS.
      - de ce daca au finalizat auditul in 30 decembrie nu au suflat o vorba pina mai adineori cind spuneau ca auditul este in desfasurare. Ce scopuri au acesti oameni?
      Ar mai fi multe intrebari insa nu vreau sa se simta cineva afectat.
      Regret mult faptul ca multi dintre colegii piloti aproape ca nu mai apuca 30% sporuri fiindca aproape nu mai zboara iar in momentul de fata multi asteapta sa iasa la pensie dupa cum spun, pina nu se schimba legea.
      Regret si faptul ca unii din alte regimente nu au beneficiat de programul de zbor precum cel de la sc. mil. Boboc si au in momentul de fata pensii de mizerie.
      Maistrii de la Boboc pentru a asigura cel putin sase luni de zile zborul zi de zi pentru pregatirea elevilor ,lucrau de luni pina vineri cu program 7 -19 (8-14 participare la zbor 15-19 pregatire preliminara pentru a doua zi) vineri spre simbata -zbor de noapte.
      Recompensa inainte de 1995 – citeva zile libere in plus la sirsitul anului.
      Ii respect mult si nu voi permite nimanui sa-i blameze.
      Conditiile in care s-a muncit la Boboc nu le-a filmat d-nul Pricina. La emisiunile lor toate au fost bune si frumoase,ca la partid

      Ștergere
  50. wassy_g spunea...

    GOURKHA

    Daca ramanea in vigoare L.164 ,pana in prezent,intreb si eu retoric,oare cu cat ne crestea pensia? Probabil cu -25%cu cat le-a crescut la activi.

    RăspundețiȘtergere
  51. mai Aline, du-te mata la coada avionului si te pisa pe piciorul stang si apoi si pe cel drept! Au dat in branci mm si subof ca sa ia bani de aterizari si spor de pista! Nu-i mana in lupta onoarea si spiritul muncii... Ce dracu dai cu mucii'n fasole ca ultimul propagandist pcr...
    Stai linistit pe coada si roade la pensie, ca daca te mananca'n cur se gasesc destui sa-ti bage degetul si sa te scobeasca, trecand apoi la numaratul maselelor tale cu acelasi deget nespalat...

    RăspundețiȘtergere
  52. Traiasca armata de profesionisti NATO si sa moara mai repede pensionarii comunisti!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GRUPA IN SCOTOCIRE - la atat se reduce ,,activitatea voastra in NATU ! Adica fix cat facea un CAPORAL bine instruit in Unitatea mea!!

      Ștergere
    2. ...ca SERGENTUL CONDUCEA PLUTONUL ....HAHALERELOR DE DOI LEI VECHI!!

      Ștergere
  53. Mai bine dati o fuga pe PulaNOX sa-i speriati puricii.Poate da si el ceva de baut ca tot e ziua lui de nastere.

    RăspundețiȘtergere
  54. Ofensiva celor care nu va convine ce a decis Primul ministru PONTA este gratuita. Cantecul de lebada al unora care vor sa aiba neaparat ceva (o pensie mare, bani mai multi) ce nu se justifica legal! Buey, voi riscati sa vi se ia si ce vi s-a mai dat, caci oricum nu meritati! Lasati vrajeala cu NATO, cu "mercenariatul" prin teatrul de operatii al lumii, misiuni unde ati fost DUBLU platiti: atat in tara in lei, cat si acolo, in valuta! Mai bine sa ne spuneti cata spaga ati dat sa plecati in aceste misiuni care nu au a face nimic cu Romania, tara, poporul! Buey mercenarilor, ciocu mic!

    RăspundețiȘtergere
  55. Da ce 'telectual te dai... cantec de lebada... riscuri... Mai, stai linistit ca de futut va fute PM Ponta si USL de nu mai gasiti vaselina si creme pt gingivita pana la groapa!!!
    Putintica rabdare si apoi o sa gitati de placere!!!

    RăspundețiȘtergere
  56. Gîţii tăi de maimucă! Buei Cezare găozare pupa-l-ai in coor pe lindikul ăla mic şi negru din Hurziceni, prietenul tău cu care te futeai reciproc avantajos pînă mai acu o lună, două! Nu mai adu aciulea tot felul de comentarii de kkt! Vezi de pune deoparte ceva crăiţari că o să ţi-o taie ăştia şi mi ales ăla cu care te lăudai, prietenul si colegul tău Dobriţoiu! Şi ca să-ţi meargă azi bine, serveşte un ALUPIGUS de la mine!
    Dr. Ciomu

    RăspundețiȘtergere
  57. .......si..PULA..PULA...PULAAAAAA...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MOS TEACA ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

      Ștergere
    2. O SUJI, SUJI SUJI!

      Ștergere
  58. aerospatiul says:

    De ce nu ati inteles ca pe ei nu-i intereseaza pensiile celor ce au muncit efectiv sub arme ? Pe ei ii intereseaza doar pensiile lor iar L164 ii avantaja clar pe unii cu IC, SM plus alte inovatii generate de modificarile si adaugirile la L164. In privinta grupelor de munca, vechea anexa ii avantaja tot pe vocali .Extinderea facuta cu noua Anexa si precizarile mult mai clare privind locurile de munca si functiile care dau dreptul la grupe i-au nemultumit profund pe vocali, obisnuiti ca numai ei sa aiba grupe, restul, mai va! Pana la urma cea mai buna solutie ar fi o Lege specifica militarilor, ca in tarile NATO ca de aia suntem in NATO.

    Reply
    LoremIpsum says:
    Februarie 20, 2013 at 3:21 pm
    Daaaaaaaaa!!!
    Da’ nu vor alde Dobritoiu si gasca.

    RăspundețiȘtergere
  59. Plano Lupuș spunea...
    @David Florescu
    Vă doresc multă sănătete și pensie lungă, chiar redusă cu 1100 lei.
    Sunteți mai nou pe acest blog și vă aventurați în aprecieri regretabile, pe care un om cu instrucția d-voastră ar trebui să le evite.
    Sunt ofițer superior ca și d-voastră, dar discriminat de penibila lege 164/2001 pe motivul ca IC+SM le-am avut anterior, dar nu la data trecerii în rezervă, anterioară intrării în vigoare a L 164/2001.
    Repet și aici că Legea 164/2001 a fost elaborată de finanțiștii și cadriștii activi în anul 2001, în totalul dispreț față de toți pensionarii militari existenți în plată la data de 10 04 2001.
    Timp de 10 ani am primit o pensie mai mică cu un sfert din pensia celui care a avut funcții similare cu mine, sau pensie mai mică decît cei egali cu mine în grad dar cu o vechime mai mică cu 10 ani în armată.
    Legea 119/2010 a făcut dreptate în sensul că IC+SM a intrat în calcul pensiei și la mine și la cei ca d-voastră, dar numai pe perioadele și în punctajele anilor în care am beneficiat fiecare de ele.
    Din ce spuneți, rezultă că noul calcul v-a defavorizat, pe lîngă fatul că SM+IC s-au diluat în vechimea efectivă, pentru că ați beneficiat numai pentru jumătatea carierei d-voastră de sporul pentru condiții speciale și alte condiții.
    Cu stimă și considerație, Lupuș,

    RăspundețiȘtergere
  60. Tulai doamne ! Da multi mai sunt acum de parerea Cetzharusului ! Oare toti is ..maimuci !!

    RăspundețiȘtergere
  61. asa...asa.. mancati-va intre voi precum cainii turbati!
    Muriti mai repede, muriti sa ne ramana noua banii!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai intai Tu si tot neamul Tau! Asta-i ordinea de incolonare-labarule!!

      Ștergere
  62. Turcii... vor termina de rambursat datoria externă către FMI pe 14 mai 2013.
    ====================
    Turcia este pe cale de a restitui toată datoria externă a ţării către FMI, care la un moment dat atinsese 23 miliarde de dolari, după ce va plăti şi ultima tranşă de 400 de milioane de dolari, afirmă premierul Recep Erdogan, citat de Qatar News Agency.

    Într-un discur s ţinut marţi în parlamentul turc, Erdogan a declarat că rezervele valutare ale ţării au urcat la 125 de miliarde de dolari, nivel confortabil care îi permite să-şi achite şi restul datoriei externe. Oficialul turc a precizat că 16% din încasările bugetului de stat merge pentru plata taxelor iar restul este direcţionat către investiţii.

    Plata ultimei tranşe către FMI, de 400 de milioane de dolari, va fi efectuată pe data 14 mai,dată la care Turcia va fi achitat integral datoria externă a ţării către FMI.
    ========================
    Retineti: este vorba de TURCIA, nicio legatura cu Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, parca paciulea scria ca Romania are o datorie externa de... 100 MILIARDE euro!!! Uaileiii.... cand dreak o mai platim si pe asta? Uauuu... vai mamili noastre!

      Ștergere
  63. Sa mearga la ei Basescu sa le explice ca au nevoie de "centura de siguranta" a FMI si ca un imprumut preventiv de 20 miliarde e strict necesar ca altfel nu mai se uita nimeni la tine, ca scade ratingul de tara, ca vine apocalipsa, criza si vor suferi ca niciodata pana acum...
    Da, da, sa mearga si sa-i fericeasca si pe ei, ca pe noi ne-a omorat pe mai multe generatii...

    RăspundețiȘtergere
  64. Ba da ..NEBUNU ..PMT..nu mai apare??

    RăspundețiȘtergere
  65. Io sunt, da cu camesoiu pe ochi sa nu ma vedeti voi!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Boule , cetzarushule , de la 20 februarie 2013, 11:30 , da intregul comentariu :
    Sigur ca nu este corect ca un coleg , de aceeasi PREGATIRE SI FUNCTIE , care are 30 de ani de cascheta sa aiba aceeasi pensie ca unul cu numai 17-20 de ani .
    Exact asa departaja si L.164 , si tot asa isi propun sa faca si proiectele de legi ale pensiilor militare

    RăspundețiȘtergere
  67. UAI CE NINJE SI CEZAR PULA O LINJE! l CEZARE SA O LINJI TOATA, SI CU SPOR CIND E SCULATA!

    RăspundețiȘtergere
  68. mos alecu spunea...

    @cip ifrim 20 februarie 2013, 08:48 :
    Cu toate ca nu am deschis capacul tomberonului ... trei , din cei patru , au reusit sa-si faca simtita prezenta , prin emanatiile lor pestilentiale .
    Cei trei sint : Prostovanul de sergent bula (care-si zice cezar) , Timpitul tolomac (zis si unknown) precum si Motanelul căcăcios (cel si cu nume de animal) . Lipsa la apel (deocamdata) Dez_akord_atul (zis don corleone) ... acesta este din Brasov . In prezent nu mai apare pe aici fiind ocupat cu golirea resturilor de bautura din sticlele aruncate de turistii prezenti la FOTE ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim spunea...

      Corect se spune Cezar maimuţoiul sau mucul. Cît despre ăla cu cap de mîţă, parcă prietenii îl alintă cu apelativul de "motănel kkcios sau halitor de lebede"...

      20 februarie 2013, 14:35

      Ștergere
  69. Cezar says
    MOS PPPPARTAG PREZINTA ,,MAGARIA -164"IN TOATA SPLENDOAREA ! IA PRIVITI,CITITI SI VA CRUCITI"
    Cuantum pensie !
    - lt.col.
    ---- fara SM IC - 1488
    ---- cu SM IC - 3809***
    - col
    ---- fara SM IC - 1639
    ---- cu SM IC - 4456 *****
    Se mai poate adauga faptul ca cei cu PILE LA ..IMPARATIE (SM+IC) sigur vor avea si o vechime in munca mult mai mica !
    CConcluzia lui M.PPPARTAG ii clara ; Da-i dracului ca oricum nu meritau !
    Daca mai adaugi si faptul ca unii ar putea obtine pe ultimul an iar altii, care au avut s-o piarda in ultimul an - NEBUNIA II COMPLETA

    RăspundețiȘtergere
  70. MOS TEACA ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  71. combatantul says:(OBSERVATORUL!!??)
    Februarie 20, 2013 at 7:52 pm
    @ curca. Te invit, ca in comentariile tale sa eviti sa emiti pretentii cum ca esti un inteligent si a-toate stiutor. Comentariile tale, tradeaza aroganta si insistenta in a avea doar tu dreptate, caracteristici dovedite, ale primitivismului si ale celui frustrat. Comentariile tale (toate) le apreciez, ca balmajeli ale unui individ lipsit de logica si fara scrupule. Un minim de logica, te putea ajuta sa deduci ca pseudonimul folosit de mine are o stransa legatura cu continutul comentariului. Ideea e, ca de fiecare data cand am un punct de vedere, il expun din pozitia celui discriminat (calcat in picioare). De aceasta data corpul maistrilor militari si al subofiterilor, altadata chiar si din pozitia de observator sau a unui lacatus. Poti sa ma contrazici , spunand ca nu ai nevoie de logica si ca iti este suficient flerul , acest lucru ti-ar putea fi fatal pentru ca la nivelul tau in mod sigur transformi infractorul in victima si victima in infractor. Intentia mea nu a fost de a aduce osanale gen. Oprea si, a scoate in evidenta si a arata celor disperati ca tine, gen – dobritoiu, dogaru, pricina, ghise, campeanu etc. etc., cum este posibil ca un general sa aiba o pensie cat a unui m.m. sau subofiter. Fara indoiala, asa cum am afirmat, sunt cateva mii de cazuri , retine sau noteaza, in aceiasi situatie esti chiar si tu d-le maior (r) curca, cu 20 de ani de vasta cariera militara, detinator a trei diplome NATO. Ce nu stii tu, este ca eu cunosc un fost militar roman care detine de cinci ori mai multe diplome NATO decat tine, aproape un kilogram de madalii NATO, fara pretentii sa i se adauge la cuantumul pensiei si, care a trait si un moment extrem de emotionant ( pe langa multe altele) , cand de undeva din spatele lui, in cadrul unei festivitati, insotit de garda de corp, un general american sa-i spunem Word, s-a apropiat batandu-l pe umar si spunandu-i ” D-le mi-ar face mare placere sa am o fotografie impreuna”. Replica a fost ” pentru asta, cu mare placere sunt disponibil d-le general” de jur- imprejur zambete sincere din partea celor prezenti. Despre aceasta poveste dispun de dovezi foto si video. Acum, sa revenim la subiect. Eu intreb, nu pe tine, – Cum e posibil ca o lege sa permita, (vorbesc de Lgea 164) ca un colonel sa aiba o pensie mai mare decat a unui general ?. Exemplu, Dogaru- Oprea (sau alti generali). Cum e posibil ca un colonel cu 25 ani vechime in armata, sa aiba o pensie mai mare sau la fel ca a unui colonel cu 35-40 ani vechime. Exemplu, Dogaru – alti colonei). Gata, stiu – asta prevede Legea 164. In aceste conditii vin cu propunerea ca dl. Dobritoiu, dl. Dogaru, Ghise, Campeanu si altii, se initieze o lege in care pensiile militare sa se acorde doar pe grade, de la colonel in jos, pana la m.m. si subofiteri cu conditia ca acestia din urma sa fie bagati toti la gramada iar cuantumul pensiei, sa nu depaseasca 1.800 RON acelasi din Legea 164, acestora creandu-le doar conditii de a se imbraca cu familia de la second-hand, de a se hrani cu familiile de la gropile de gunoi de la marginea oraselor, copiii acestora sa urmeze doar scolii profesionale pentru a se realiza ca lacatusi mecanici. Acestia (m.m. si subofiterii) sa fie obligati prin lege sa inteleaga ca – IN DEMOCRATIE NU POT VORBI DE ECHITATE”. Asa esti multumit d-le CURCA?. Dar dvs. domnilor nominalizati in acest comentariu ?.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. WAU !! A inceput sa apara ,,ARTILERIA GREA"!!
      Cu tot respectul ,felicitari ! Multumesc ,,Observatorului" pentru Cizmulitele catifelate aplicate lu subsemnatul si care au insemnat ...pasi inainte !!

      Ștergere
    2. @19:34
      buey porcarete du-te si scarpin-o pe Roza purceaua intre craci!

      Ștergere
  72. CEZARE, stapine vino te rog si trage-mi frina de mina, ca mi s-au blocat sabotii!

    RăspundețiȘtergere
  73. mos alecu spunea...

    Prostovanul (vorba lui Marius Chicos Rostogan) de sergent bula (cezar) este , asa cum am mai spus , mult-mult mai prost decit timpitul tolomac (unknown) ... nu ca timpitul tolomac ar avea ceva in devla ...

    Prostovane de sergent bula , am spus clar :
    -pensie minima va avea cel fara SM si IC , cu functia la minim si vechimea minima (25 ani)
    - pensie maxima va avea cel cu SM si IC , cu functie la maxim si vechime , plus alte criterii , care il duc la 100% din ultima solda
    Diferentele mari (in prezentarea de mai sus) intre ce "fara SM si IC" si "cei cu SM si IC" provin si din faptul ca la primii s-a calculat 60% din solda (cu solda de functie la minimum) , iar la ceilalti s-a calculat 100% din solda (cu solda de functie la maximum) .

    Deci , prostovane de sergent bula , diferentele care te fac pe tine sa-ti curga balele de ciine turbat , nu sint datorate numai prezentei sau lipsei de SM si IC ....

    20 februarie 2013, 20:15

    RăspundețiȘtergere
  74. mos alecu spunea...

    Si ... tot pentru prostovanul de sergent bula . Ca , el fiind mult mai prost chiar si decit timpitul tolomac , nu prinde nimic si uita repede ...

    SM si IC creau diferente intre cei care le aveau si cei care nu le aveau , dar aceste diferente erau mult mai mici (decit cele la care iti curg tie balele) pentru cei cu acelasi nivel al soldei de functie si al vechimii .

    20 februarie 2013, 20:21

    RăspundețiȘtergere
  75. Sa ne suga =ula murdara de kk ,asa cum le invarteste el cu creionul chimic!!

    RăspundețiȘtergere
  76. ANMCR

    - O eventuală nouă lege a pensiilor militare nu poate avea caracter reparatoriu pentru nimeni, întrucât prin recalculare şi revizuire, nu s-au acordat gratuităţi, toate creşterile au acoperire legală, făcându-se dreptate pentru mai mult de 90% dintre pensionari care au fost frustraţi timp de 22 ani ;.
    - Să punem „capăt” confuziilor, nemulţumirilor şi îngrijorării generate de ultimele intervenţii ale Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice precum şi de Raportul special al Avoca

    RăspundețiȘtergere
  77. nesimtiti am vazut la viata mea multi,chiar prea multi!!
    dar un nesimtit mai mare ca mos alecu,NU EXISTA!!v-o spun sincer.
    Bine ca exista doar un cretinoid ca asta.Nu-l cunosc habar nu am cine e,dar asta cere pumni in gura cu nemiluita.Noroc ca nu ma cobor la nivelul unei asemenea otrepe nenorocite.
    PS si ca sa fiu in ton cu blogul,pot spune: DA-L IN PULA MEA DE MINCINOS SI JEG CE ESTE
    pt conformitate
    D.C.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inchide gura, ca-ti intra musca verde boschetarule!

      Ștergere
    2. Curdelonule , ai terminat de golit toate resturile din sticlele aruncate de turistii de la festival ?
      Cind mai prinzi tu o asa pleashca ? Sa bei pe saturate si atitea feluri de resturi de bauturi ?

      Ștergere
  78. tie iti ia 4 minute ca sa postezi de 2 ori ca anonim?,hmm cam mult ciumecule
    pastreaza "distanta" ciumete,pastreaza "distanta"posteaza si tu la o juma de ora ,poate mai aburesti fraieri cacanarule parsiv.ca orice alt anonim esti si-n viata ca pe blog...un nimic,un anonim cu mana intinsa la pomana!!
    Don Corleone

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ti-am spus? Inchide gura ca trage musca la cacatul care pe care l-ai halit prigoanule!

      Ștergere
  79. NB la ZOO + 9! Cezare, fix la 2 sa ma-nvelesti la oua!

    RăspundețiȘtergere


  80. Despre pensiile militare

    Autor: Dan Andronic

    Guvernul Boc a dorit să reducă din cheltuielile bugetare, din cauza crizei și atunci premierul Boc i-a cerut ministrului muncii Șeitan să vină cu un proiect prin care să se creeze un sistem unitar de pensii. Astfel, pensiile ocupaționale (speciale) deveneau și ele pensii contributive.

    Potrivit proiectului propus de Șeitan, toate pensiile militare (din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională) scădeau cu procente de până la 70%, fără excepție. Trebuie precizat ca pensiile speciale ale parlamentarilor, ale pilotilor, ale diplomatilor au scazut in medie cu 60-85%.

    Ministrul apărării de la acea vreme, Gabriel Oprea, s-a opus adoptării acestui proiect în forma depusă de Șeitan și a organizat întâlniri cu specialiștii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala pentru a găsi soluții. Legea, in forma in care a fost adoptata, a fost conceputa de specialistii militari din toate institutiile din sistem: MApN, MAI, SRI, SIE, SPP si STS.


    Gabriel Orea și-a pus demisia pe masa guvernului, daca pensiile militare ar fi scăzut si a anuntat asta si de la tribuna Senatului, in apararea drepturilor militarilor.

    În urma acestor intervenții, pensiile din tot sistemul au crescut pentru 85% dintre pensionari. Au crescut, de asemenea, pentru 90% din pensionarii MApN.
    Să îl acuzăm pe Gabriel Oprea că a apărat militarii și drepturile acestora este un lucru absolut deplasat și aberant.

    De altfel, ministrul Oprea a sustinut întotdeauna că este regretabil că a scăzut chiar și o singură pensie. Tocmai de aceea, a avizat, ca ministru al apărării un proiect care se află la Senat, prin care pensiile care au scăzut să revină la valoarea pe care o aveau înainte de recalculare.

    De precizat că pensiile care au scăzut după revizuire sunt cele ale pensionarilor care au ieșit din sistem înainte de vârsta legală de pensionare. Cei care au stat în sistem și au o carieră militară completă au fost avantajați fără excepție.
    Eventualele erori de calcul nu se pot imputa unui ministru. Nu ministrul a cules datele, nu el le-a introdus in sistemul de calcul, nu el le-a calculat, ci casele de pensii.

    Institutia a aplicat legea, buna sau mai putin buna, dar ministrul a facut aproape imposibilul sa o imbunatateasca, astfel incat pensionarii militari sa nu fie afectati de aplicarea acestei legi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Goprea si-a pus catelarii (pe ARODNIC asta , si pe generalul adevarat de BRG) sa-l apere .
      Seful de la Tropoceni i-a pus gind rau ca i-a rasturnat curvernul lui MRU ...

      Ștergere
    2. Ce va spunem eu ..Jegomanilor ?
      TRAIASCA OPREA SINGURUL CARE A FACUT PENTRU MILITARI.............

      Ștergere
  81. Buna dimineaata, ..tu-va-n gura de apevisti!
    Ia cititi in Cotidianul parerea unui general adevarat despre ceea ce se intampla cu pensiile militarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai acesta cu generalul adevarat . Asa prescurtati voi , acestia de la securitate , termenii militari : gl.brg. (rez) Aurel I. Rogojan ???
      Generalul lui BRG !!

      Ștergere
  82. O zi proasta tuturor!!!
    Se bate apa'n piua cu pensiile astea, marite sau scazute...
    Muriti mai repede si tara o sa va fie recunoscatoare!
    Si toti la incinerare, sa faceti caldura si energie pentru politicieni!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA ni suji Penis-ULA cand ii murdara di KK dupe un sext la busi!!

      Ștergere
  83. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA ni suji Penis-ULA cand ii murdara di KK dupe un sext la busi!!

      Ștergere
  84. Adevaruri care "doare" la sindicat. Azi despre pensia plutonierului care e mai mare decit a generalului:

    "Subofiţerul de la popotă, brancardierul de la spital, vivandiera regimentului, plutonierul de companie, frizerul, croitorul, cizmarul, ospătarul şi bodyguarzii nu ştiu cărui preşedinte, prim-ministru sau ministru au absolvit facultăţi prin corespondenţa, fiind trecuţi în corpul ofiţerilor. Apoi “merituoşii diplomaţi universitari” au fost promovaţi pe funcţii prevăzute cu grad de general, pe care l-au şi primit.

    Asemenea minuni s-au întâmplat cât ai bate din palme. Când protectorii au ieşit din scenă, cei loviţi de noroc s-au trezit generali pensionari la 40 şi ceva de ani, fără vechime în serviciu, dar cu pensia stabilită pe baza ultimului salariu. Astronomic, dacă avem în vedere salariul minim. Evident că aceşti generali, în baza noilor reglementări, nu aveau cum să întrunească punctele de pensie adunate de plutonierul adjutant şef, în serviciu militar activ de la încorporare [la 18-19 ani] şi până la vârsta pensionării."

    RăspundețiȘtergere
  85. Neata buna la ZOO + 9! Cezare fix la 2, tu, Curlionu si Motanelul kkcios sa ma lingeti pe oua!

    RăspundețiȘtergere
  86. MOS TEACA ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  87. Sariti, ca bretonel ne FUUUUUUTTEEEEEEEEEEEEEEEE pensiile noastre marite de huuuuuuopreeeeeeeeeea!
    Sariti ca-i groasa si o sa fie vai de mama noastra!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha, ha, maimuca gaozara!!! Sa te futa, sa te futa cu mataringa indoita labarule!

      Ștergere
  88. MUCUL ASTA DE C.ZAR A VRUT CONTRIBUTIVITATE LA ARMATA. ACUM O ARE. PENTRU CA ESTE ATIT DE LEGAT DE ASTA, VREAU SA CONTRIBUI SI IO PT. EL CU O MOOIE MARE CU ORGANUL MEU DINTRE PICIOARE!

    RăspundețiȘtergere
  89. Ia organul si bagati-l in gura!!!

    RăspundețiȘtergere
  90. unknown spunea...

    Nu mai discutati cu Cezar probleme specifice ofiterilor. Este nimfoman. El a fost plutonier major la BDS-ul Diviziei de la TM. Nu ati observat cite nikname-uri isi ia pe NET? Feriti-va de magarusul cu pseudonumele de Cezar.

    20 februarie 2013, 20:15
    ---------------------------------------------------------------
    Si eu care credeam ca-i mamuca pupa-m-ar pe buca...
    Baa Cezare, asa e, ai fost major futu-te-as in coor?

    RăspundețiȘtergere
  91. Lasati maimucul in pace, ca se sparie si fuge! Cezare nu-i o rusine ca ai fost loctiitor politic la GAZ. Stii tu...munca la creat pe om si-l deosebeste de maimutza, bai putza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahalerelor..-rat-ai drakului de papagali ! Daca pun laba pe voi si va bag la o ora de instructie de front nici penele nu mai raman pe voi--papagalilor ! Vreti pensii cu 15 ani vechime in armata? Pentru voi doar ce zice Dogaru -ajutoare sociale si cate un sut in coooR !

      Ștergere
    2. 1. "l-a creat"
      2. Sugi mielu ala kelu al lui Baselu!
      3. Vezi de-o scarpina pe purceaua Roza intre craci!

      Ștergere
  92. Labagiilor, dormiti de pranz???
    La cersit si nu la dormit, loazelor!!!

    RăspundețiȘtergere
  93. MOS TEACA ACTIONEAZA PRO DOMO ! SE PARE CA NU_I AJUNGE CUMULUL PENSIE + SALARIU!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BAAA CZARE, BAA PULIFRENGHERE, TU VORBESTI DE MOS TEACA? TOCMAI TU CARE ZICEAI CA AI FOST COLEG DE SCOALA MILITARA CU EL? SI TU ESTI LA FEL DE CHEAG CA ALA SUGE-MI-AI KOAILI MINCINOSULE! ORICUM PATRIA ITI VA RAMINE RECUNOSCATOARE, IAR CETATENII EI ITI VOR DA MOOIE PENTRU ETERNITATE.

      Ștergere
  94. 21 februarie 2013, 10:45
    tigri2 spunea...
    Felicitari domnilor Planos&Lupus pentru cele trei milioane de accesari,la multe alte milioane inainte cu sanatate si vesti bune sau de folos!

    21 februarie 2013, 10:47
    Flit spunea...
    @guristul din gradina
    Lasa vraja si exerseaza ,,tinutul secuiesc''!

    21 februarie 2013, 12:45
    tigri2 spunea...
    @flit kk
    Mai du-te-n crucea ma-ti de javra umana,ca nu-mi pierd vremea cu toti idiotii.
    PLANO & LUPUS
    Eu v-am felicitat sincer,puteati binevoi a spune macar"ms" nu sa-l lasati pe acest retardat de-si spune flit sa ma apostrofeze ca mi-e scarba numai cand ii vadnumelepe aici d-apoi sa mai cetesc gangurelile acestui dobitoc de ultima speta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA-I DAM MOOIE SI RAPANULUI ASTA NEGRU, PURICOSU' DIN HURZICENI!

      Ștergere
  95. Oprea nu este vizat de DNA în vreun dosar referitor la recalcularea pensiilor militare
    21 Februarie 2013
    La solicitarea revistei Qmagazine, Direcţia Naţională Anticorupţie a formulat un răspuns oficial ” în care a negat faptul că fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, ar fi vizat în vreun dosar legat de greşelile comise în perioada recalculării pensiilor foştilor militari”.
    SUGET_PENIS_ULA!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TRAIASCA DOMNUL OPREA ! SINUGURUL CARE A FACUT CEVA BUN PENTRU REZERVISTI!!!

      Ștergere
  96. Unde sunt rezultatele auditului, (fraudele adica) la cei cu pensiile crescute sau la cei cu pensiile scazute ?

    "Anonim21 februarie 2013, 14:55

    Darie Ion Braila 21.02.14.50
    Pe data de 20.02.2012 am primit o noua decizie de revizuire ( a cince-a) cu scaderea cuantumului, in conditiile in care deja cuantumul era mai mic decat cel din decembrie 2010. Practic s-au luat grupele de munca acordate in anul 2012.Asa ca stati pe faza."
    Răspundeţi

    RăspundețiȘtergere
  97. ALUPIGUS MAIMUCO! FUGA MARSH LA GAZ SI NUMARA-I OULE LUI BOMBONEL!

    RăspundețiȘtergere
  98. tigri2 spunea...

    Eu am iesit la penzie in 1998,cu grad de locotenent...in decembrie 2010 aveam 1857,dupa Re am avut4176,apoi adaugand perioada muncita dupa iesire am ajunsla 4734,ma umple rusinea ,dar mi-am deschis un cont in H'Elvetia si am pustot ce era in plus,cu mana tremuranda... de ciuda ca am inselat statul romanesc.Cei care sunt nemultumiti si care 10 ani au suptdupa L164 si care ,amaratii s-au obisnuit cu acea penzioara sa vina sa le dau "numarul"[numai la FMI]de cont ca sa-si completeze diferentele.
    ---------------------------------
    Bai putoare neagra si mai ai curajul sa vorbesti lindicule? Sa le sugi carsu tuturor celor cu pensia scazuta, fute-te-ar al de sus sa te futa!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri