Google Translate

joi, 25 aprilie 2013

De peste 20 de ani, stupid people bun de plata a peste 50 milioane de euro unor petenti! Judecatorii, responsabili in 60% dintre cauze

 
CEDO a obligat Romania sa plateasca peste un milion de euro in 2012 .
 
Romania a fost obligata in 2012 prin decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) sa le plateasca 1.277.194 de euro unor petenti care au formulat plangeri la instanta de la Strasbourg.
Totusi, din 70 de hotarari pronuntate de CEDO anul trecut numai in sapte s-a constatat o incalcare a dispozitiilor Conventiei sau ale Protocoalelor, Romania fiind pe un trend descendent, a declarat judecatorul Tribunalului Bucuresti Ionut Militaru in cadrul conferintei "Condamnarile suferite de Romania la CEDO in anul 2012. Analize si perspective", care a avut loc miercuri la Academia Romana.

CEDO: Romania trebuie sa dea revolutionarilor despagubiri de 350.000 de euro

De la inceputul functionarii CEDO si pana la 31 decembrie 2012, Romania a fost obligata la plata sumei totale de peste 50 milioane de euro unor petenti care au formulat plangeri la instanta de la Strasbourg.

"S-a creat un mit in ceea ce priveste CEDO, e o amenintare permanenta in orice situatie, dar este vorba de necunoastere: aproximativ 97% din cereri sunt respinse ca inadmisibile ori sunt radiate de pe rol, fara pronuntarea unei hotarari", a subliniat coordonatorul Centrului de Studii de Drept European, prof. univ. dr. Mihai Sandru.

8.700 de plangeri la CEDO, in 2012
Trendul descendent al hotararilor impotriva Romaniei se observa si din pozitia pe care o ocupa tara noastra in ceea ce priveste numarul plangerilor la CEDO, potrivit judecatorului Ionut Militaru. Astfel, din totalul de 128.100 de plangeri depuse la CEDO in anul 2012, Romania ocupa un loc 6, cu 8.700 de plangeri.

"Stam mai bine decat in anii trecuti, se observa un trend descendent in ceea ce priveste plangerile si condamnarile. Nu mai avem hotarari pe articolul privind casele nationalizate", a aratat Ionut Militaru.

La randul sau, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Catrinel Brumar, care a vorbit despre dificultatile intampinate in cauzele impotriva Romaniei, a spus ca impartaseste aprecierea pozitiva a evolutiei cauzelor impotriva Romaniei pana in 2012.

CEDO: Romania plateste 8.000 de euro pentru ca nu a dat concediu parental

"As sublinia ca demersul autorilor contribuie fundamental la diseminarea jurisprudentei CEDO si la ceea ce ar trebui sa devina normalitatea ca regula, si anume dezbaterile in ceea ce priveste hotararile instantelor romanesti sa aiba loc pe plan national, si nu in fata CEDO", a apreciat ea.

In cadrul conferintei, judecatorul Curtii de Apel Bucuresti Dragos Calin a prezentat statisticile referitoare la autoritatile potential responsabile pentru condamnarile suferite de Romania anul trecut.

Judecatorii, responsabili in 60% dintre cauze
Astfel, pentru anul 2012, puterea judecatoreasca este responsabila in 60% dintre cauzele in care s-au pronuntat hotarari de condamnare impotriva statului roman, puterea legislativa este responsabila in 51,42% din cazuri, puterea executiva - in 43,85%, iar Ministerul Public - in 31,42% dintre cazuri.

"Se observa ca in cele mai multe cazuri responsabilitatile autoritatilor sunt concurente", a evidentiat judecatorul Dragos Calin.

Cu ocazia conferintei a fost lansat volumul "Hotararile CEDO in cauzele impotriva Romaniei - 2012. Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile" (vol.VIII), publicat de Editura Universitara in aceasta luna.

CEDO: Romania, obligata sa plateasca daune de 16.000 de euro unui criminal

Lucrarea incununeaza eforturile depuse in ultimii cinci ani de un colectiv de tineri magistrati pasionati in analiza condamnarilor suferite de Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, gasirea autoritatilor potential responsabile si observarea masurii in care acestea s-au conformat si au reactionat concret dupa pronuntarea hotararilor.

"Utilitatea practica a culegerii de jurisprudenta de fata rezida in faptul ca sunt tratate toate hotararile de condamnare pronuntate de Curtea Europeana in cauzele impotriva Romaniei, de la 1 ianuarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012, inclusiv cele nepublicate in Monitorul Oficial al Romaniei si cele pentru care nu s-a realizat o traducere neoficiala la care cei interesati sa poata avea acces", se arata in prezentarea lucrarii.

Mineriada din iunie 1990: CEDO condamna Romania la plata a 30.000 de euro

Conferinta a fost organizata de Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetari Juridice din cadrul Academiei Romane, Asociatia Magistratilor Europeni pentru Drepturile Omului, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene si Editura Universitara.
http://www.ziare.com/stiri/cedo/cedo-a-obligat-romania-sa-plateasca-peste-un-milion-de-euro-in-2012-1231979
 
 
=====================================================
======================================
========================

28 de comentarii:

  1. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai di pula me', iar e joi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Uai, da care esti mishtokar si rau la suflet, de i-ai pus poza lu pretinu' meu Cascavete, la "avatarul" de la 24 aprilie 2013, 13:56 !
    Uai, da rai mai sunteti, acusica in postul dinaintea Inviorarii !
    In loc sa lasati omu' sa se ocupe de interviuri cu ministru' dezbinarii nationale, ori cu ieroaica de la Careacal, voi il disjungeti de atentie !

    Uai, ce oameni, bere...

    RăspundețiȘtergere
  4. Las ca-i bine ca ne da CEDO muie !
    S-apoi, pentru poporu' ista de imbacsiti adormiti, 50 de meleoane nici nu-i mult !
    Fro 5 meleoane de salariati + fro 6 meleoane de penzionari fac fro 11 meleoane ! Adica, asa in mare, excluzand tiganii borati, somerii, boschetarii, betivanii zilieri, curvilii de pe centuri, erhasul pozitiv, care-i cetatean niuiorchezo-tochiez si copiii, exact platitorii prostiilor facute de "AUTORITATI" !
    50 de meleoane : 11 meleoane de idioti= 4 euro si ceva pe cap de vita furajata, adica fro doujdelei !
    O nimica toata ! Doar n-o sa plateasca cine a gresit, nu ? Ca doar asa se procedeaza in toate statele MUE, civilizate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: stai sa vezi cand or castiga si faimoasele "case" de avocatura, angajate de Sindicatul Cadrelor Militare Dogarizate, procesele la CEDO !
      Va fi un Erga Omnes general, prin tara lu' Dorele ! Delir total !

      Ștergere
  5. Buna dimineata Zoo,Noo si labagisti-muisti!
    Pace voua sub caschete APV-P.!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, am si uitat de indemnul ista cu "Pace sub casketa" !
      Ia sa-l rebagam oleaca in uz, ca pute a mucegai de cat a stat in magazie !

      Ștergere
  6. Toti fura in tara iasta, pe rupte ! Pe viata si pe moarte !
    Cum pula mea sa nu fie sufocata sireaca poPULIME !
    Fura medicii de rup ! Iar dupe, te omoara doctorii ! In loc sa-ti opereze negul de la degetul mic de la chicior, iti taie pula ! Dupa care se scuza, ca le pare rau !

    Fura si menegerii de banci, ca-n codru ! Se fura tot: si cablurile de la stalpii de inalta tensiune, si calea ferata, si locuintele de serviciu date bengosilor din armata !
    Toti vand pe sub mana, toti sunt patroni si comercianti !

    Tara plina de hoti, spagari, falsificatori, ucigasi, betivi, tigani, cocalari, manelisti si revizionisti !

    Las ca-i bine ! Peste treijde ani o sa le plateasca pulea penziile ! Adica guvernele boc (boc=cacat in limba turca) 1+2+3+4+5, impreuna cu guvernele Dottore Plagiatore 1 si Pinocchio 2 la puterea en !

    RăspundețiȘtergere
  7. Alt textier de frunte, la ministerul dezbinarii nationale: Diusea silvicultoru' !
    Uai, astia, cum vin pe la ministeru' ista, au cateva apucaturi general valabile: vor sa redea onoarea, vor sa dea un nou ghid al carierei, vor sa creasca prestigiul, vor sa inzestreze armata pana-n dinti si sa refaca sistemul de salarizare si penzionare, la standarde otan !
    La fel sunt si parerile comentatorilor, general valabile: o pula ! Vorbe-n vant !
    Labagiii tarii, alde Hidro, Termo, Gaz, Trans si alte companii nationale, platite din banul public, isi trag salarii de la jde mii de euro in sus (16 salarii de medici= 1 salariu de "meneger" ), iar armata romaneasca beleste pula, prin recul ! Pe unde vreti voi, ca nu-i greu de depistat !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uai, nici n-am apucat sa ma fekalizez bine, fara sa mai apuc casa ma sterg la cur cu 3 straturi de tzewa, ca numa ce-am aflat ca se fura si-n sport, si-n piatza, si-n 385 !
    Ce pula mea vorbesc eo aciulea !
    In tara iasta a lu Dorele sunt doua dureri in cur: prima durere, drept in cur, din partea alesilor neamulu', care nush cum sa ciordeaska mai repede, iar a doua durere, si mai drept in cur, din partea banditilor institutionalizati, care fura cu actilii stampilate !

    Ai di pula me', tara de antenisti drogati!
    Pulea mai munceste pe ogoarele iestea !

    RăspundețiȘtergere
  9. Boul de premier o tine langa cu "solidaritatea" celor cu pensii mai mari de 1000 de euro cu cilalti pensionari...
    Parca ii vad pe mm si subof ca "doneaza", din solidaritate, o parte din pensia lor unui amarat de colonel pensionar...
    Zice premierul ca sa vrea si Obama in USA si de ce sa nu fie si la noi?...
    Eu ii propun superbului premier (pres/carpa la Bruxelles si pin alte parti) sa dea la toti pensionarii o suma fixa: 1000 lei, ca toti au un singur "cos zilnic", nu mananca decat cu o gura si aprind numai un bec, nu zece...
    Daca un puscariabil ca judecatorul condamnat are 16000 lei/luna pensie SI NU POATE NIMENI SA SE ATINGA DE DREPTUL LUI, sa ne futa Ponta, Basescu si toti aia de la putere si din opozitie, cum le place lor! Tot suntem o colonie europeana pe care se fac experiente (economice, medicale, sociale si mai stie dracu de ce fel) asa ca nu mai conteaza...
    Mai propun sa venim in intampinarea "dorintelor" UE, USA si a civilizatiilor extraterestre si sa le donam de buna voie tot ce se mai afla in depozitele din banci, de la BNR, suboluri si dependinte...
    Sufletele noastre oricum le are "in grija" PF Daniel si cohortele lui de popi-traficanti (nu-i biserica acum sa nu aiba o mica/mare afacere in curte: icoane, lumanari, acatiste si slujbe... cursuri de ridicat la slavi si in slavi... bla-bla-bla... DA PE BANI nu de-a moaca!).
    Daca nu o sa fie cum vreau cei de mai sus (UE, USA, Iz..., masoni, extraterestrii, ponti si dragnesti, basesti, boci si nu mai poti numara ca sunt prea multi) o sa ne futa un cutremur, o molima sau un razboi sa nu mai ramana suflet intreg pe meleagurile astea si sa-si astampere ei poftele ce le-au poftit!!!
    M-am enervat ca PMT-ul uneori...
    Sa-i fut in gura pe nemernici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, ai dreptate ! Pana la capat !
      Nu te lua dupa mine ! Ca nie-mi place a dreaq sa pap fekale !
      Da, daca-i de futut in gura, ma bag si eo !
      Pe ei, tu-i in gura, de ecstraterestrii masonizati, cu iz de pontaci labagii !

      Ștergere
    2. Buey 15:24,io zic sa te-nervezi mai des,ca te-nervezi al dreak de bine,cel putin in scris.Tu-i in gua ca pe cezarieni!Cum adica sa fim solidari?Cu cine?Cu cei care au frecat menta vro 15,16 ani prin cazarma, la pantofi de lac si sosete din matase?Dupa 33 de ani de militarie,sa le dau si lor o parte?!Nu vor cumva si un an din viata mea,tu-i in gura de milogi nesimtiti!

      Ștergere
  10. Nimeni nu mai munceste ! Toti se ocupa de alcool de contra'n banda, de tigari facute in garaj, de fier vechi, de fier nou, de retete medicale false, de fructe si legume la "negru", de Miss Piranda-boratania jegoasa, si de volumele noi, lansate de Nastase Puscariasul, prin care ni se ecsplica care-o fo rezultatu' razelor de luna, asupra galosilor de guma !

    Am sa cumpar si eo fro tri seturi de volume, de-a lu Nastase Pucarie, ca sa le duc la Tzatza Leusteanca, sa vad ce reactie are !
    Asta, inainte sa-i pun o tzuica mica, la paharul de 250, cu "Adio Mama", ori "Elodia", ori "Genocid" !

    RăspundețiȘtergere
  11. Victer Prosta o aflat si el, sireacu, ce salarii au niste labagii, pe care-i guverneaza drept din Victoriei !
    Maca-maca, maca-maca, oleaca de gargara la popor, ca sa vada ce guvernoi buni suntem noi, dupe care "ciocu mic" !
    Pula relansare, pula locuri de munca, pula crestere de nivel de trai, pula eradicare banditism, pula viata normala !

    RăspundețiȘtergere
  12. Uitati-va ce boraturi handicapate avem prin cesemeuri, deneauri, pecereuri si alte "autoritati" de astea rromanesti, pe unde face ce vrea pula lu fiecare, fara sa dea socoteala nimeni nimanui !

    Nu-i bai ! La jde meleoanele de firfirei pe luna, basca penzii de te doare varful putzei, n-ai ce sa mai zici !

    Las ca-i bun ! Armata sa se ocupe cu pornitu'-opritu' motorului de la tancul din dotare, ori cu vopsitu' torpilei de tabla, ce urmeaza sa fie re-expozitionata, de sf. Maria, la stratul majior al fortelor navale !
    Kasay la noi, barcile-s la Constanta, iar comanda-i in padure la Baneasa !
    Ce pula noastra, ca si amerlocii au comanda la penta gon, iar flotilii prin pacifik, atlantik si lindik !

    RăspundețiȘtergere
  13. Uai, mi s-o inclestat biuzilii ! Nu ma imprumuta nimeni cu fro muie ?
    Ca maine plec, in pula mea, cu tot cu hoasca, ca sa impartim cozonaci, haine si mai nush ce dreaq, pe la niste sarmani si mai return tocma de ziua pifanilor de infanterie !

    Stati ca niste coaie pleostite, pe la colturi, si va radeti cum bat eo campii !

    RăspundețiȘtergere
  14. LAS CA_I BINE ! VOI LUATI MUIE SI MUCLES!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nasoleala mare, oameni buni ! Nu se mai exista sa te intalnesti cu frun basinos de apevistu' pulii, prin piata ori pe strada, care sa nu te ia la intrebari de genu': "cate decizii ai primit ?" ori "cat ti-a mai luat din penzie ?" !!!

    Uai, s-or dus vremurile cand mai vorbeam de una, de alta, de babe, de copii, de sanatate, de ics ori igrec !
    N-ai sa auzi decat penzii, decizii, judecata, ii fut in gura, samd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Piese: clar-ie ca curge muia, curge, la foc otomat ! Pac-pac-pac ! Nimeni nu scapa !

      Ștergere
  16. S-aveti o seara strong !
    Ai di pula me', iar e noaptea !
    Nu uitati de Florii, s-o puneti de doua peste fripte, ca sa intampinati Inviorarea Domnulu' cum se cuvine ! Plus cate o glaja de vinisior, de numa-numa !
    Aiiii...

    RăspundețiȘtergere
  17. Muei, ma bucur ca ne ai in grija de bine, nu ca personajele fugite dela ZOO pe alte bloage.
    Aa, dai pa git de Floarea un paharut de vinut ros?
    Sa fii sanatos, muei tagirta!

    RăspundețiȘtergere

  18. Într-o dimineata Gheorghe l-a vazut pe Vasile sapând gropi pe câmp, iar pe Ion astupându-le din urma.
    -Tu de ce sapi gropile astea, Vasile?
    -Asa scrie în fisa postului meu, sa sap gropi.
    -Dar tu Ioane de ce astupi gropile astea? întreba Gheorghe. Tu nu vezi ca Vasile s-a chinuit sa le sape?
    -Dar asa scrie în fisa postului meu...sa astup gropile, raspunse senin Ion.
    -Mai fratilor, dar nu vedeti ca nu are nici un sens în ceea ce faceti?
    -Noi facem ceea ce scrie în fisa postului!!! E adevarat însa ca de obicei suntem trei în echipa… . Astazi lipseste Petrea.
    -Si el ce-are în fisa postului?
    -El punea pomii în gropi...



    RăspundețiȘtergere
  19. dati repede o pagina inainte ca eu dau in apoplexie daca o mai citesc odata

    RăspundețiȘtergere
  20. I think that is among the such a lot important information for me.
    And i'm happy studying your article. However want to observation on some general issues, The website style is ideal, the articles is truly nice : D. Excellent activity, cheers

    Feel free to visit my web blog: calculate waist to height ratio

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri