Google Translate

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retineti:România şi Bulgaria. Un al doilea pod rutier şi feroviar între cele două ţări urmează să fie inaugurat în mai, între Calafat şi Vidin. Avem pod de 300 de milioane de euro spre Bulgaria. Ce facem cu el?

 


La mai bine de jumătate de secol după ce primul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria a fost deschis traficului între Giurgiu şi Ruse, un al doilea pod rutier şi feroviar între cele două ţări urmează să fie inaugurat în mai, între Calafat şi Vidin.
 
 
Într-o perioadă în care investiţiile în infrastructură sunt tăiate la sânge, iar soarta proiectelor de autostrăzi, de căi ferate, de aeroporturi sau de metrou este incertă, podul va fi cel mai important proiect finalizat anul acesta, cu o valoare de peste 300 de milioane de euro. Ce impact va avea noul pod asupra economiei locale şi cum ar putea fi exploatat la maximum?
 

Drumul de la Craiova la Calafat, pe DN 56 (sau E79), durează puţin peste o oră, astfel că ai suficient timp să te obişnuieşti cu gropile de pe carosabil. Maşinile sunt puţine şi nimic nu dă de bănuit că pe aici, în mai puţin de o lună, ar trebui să circule tiruri pline-ochi care să aducă marfă din vest, din Germania, Austria sau Ungaria, către sud, spre Bulgaria, Grecia şi Turcia, sau invers.
 
   Cu puţin înainte să intri în Calafat însă, „filmul“ începe să se schimbe: drumul devine cu adevărat „european“ şi se lărgeşte la două benzi pe sens. Fixând privirea pe partea dreaptă a şoselei începi să înţelegi care sunt motivele schimbării bruşte: al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria este cel care a transformat, cel puţin pe câţiva kilometri, „faţa“ şoselei de lângă Calafat.
 
 
România şi Bulgaria au semnat acordul de realizare a celui de-al doilea pod peste Dunăre încă din 2000, însă demararea lucrărilor a întârziat din lipsă de fonduri. Construcţia podului, un parteneriat româno-bulgar, a început efectiv în 2007 şi trebuia iniţial să fie gata în 2010. După mai multe termene de finalizare anun­ţate şi nerespectate, ultima promisiune este că în luna mai podul va fi în sfârşit deschis circulaţiei.
 
 
Podul va fi inaugurat pe 20 mai. Din punct de vedere tehnic, nu e absolut nicio problemă să îl finalizăm până atunci. Mai avem doar câteva lucrări de terminat, aşa cum sunt aplicarea unui strat de vopsea rezistentă la apă, alinierea căii ferate sau turnarea unui strat de asfalt“, spune Alberto Vergara, şef de proiect al podului din partea firmei spaniole FCC, cea care a realizat lucrările pe segmentul bulgăresc al podului.
 
 
Cu nici trei luni în urmă, fostul premier bulgar Boiko Borisov promitea că va inaugura podul pe 9 mai, însă având în vedere că guvernul bulgar a demisionat la finalul lunii februarie, iar pe 12 mai ar urma să fie organizate alegeri anticipate, tăierea panglicii se va face în a doua parte a lunii mai. „Vor să inaugureze podul după alegeri, nu înainte“, spune Vergara.
 
 
Podul, cu o lungime de 1.791 de metri, comparabilă cu cea a Pasajului Basarab, va avea două benzi rutiere pe fiecare sens de mers, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.
 
 
========================================================
=========================================
=========================

26 de comentarii:

  1. Cum ce facem cu el?? Asta-i buna !
    Ne urcam pe balustrada si ne ....pisam in Dunare ! Cand la noi cand la bulgari!! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  2. Bosnian president Zivko Budimir arrested

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zivko Budimir, Presedintele Bosniei-Hertegovina a fost arestat chiar din biroul sau fiind acuzat ca solicita mita pentru a acorda gratieri.

      Ștergere
    2. Zivko Budimir, președintele Federaţiei croato-musulmane din Bosnia, a fost arestat de Agenția de Stat de Investigații și Protecție (SIPA) pentru că ar fi acceptat mită în schimbul grațierii mai multor persoane condamnate, printre acestea numărându-se și traficanți de droguri.

      Potrivit poliției locale, citate de Euronews, odată cu liderul Federației au fost arestate și alte 19 persoane, printre acestea numărându-se oficiali bosniaci și traficanți de droguri. Totodată, ca urmare a ordinelor tribunalului şi procuraturii, au avut loc mai multe percheziții sediul presedinției Bosniei și Herțegovinei din Saraievo și la sediul guvernului Federației Bosniei Herțegovina din Mostar.

      Federația musulmano-croată a fost creată în 1995, în urma acordului de pace încheiat la Dayton. Acesta a consemnat încheirea războiului din Bosnia din 1991-1995, împărțirea Bosniei-Herţegovina în două entităţi, Republica Sârbă din Bosnia şi Federaţia musulmano-croată, precum și faptul că Bosnia, Croația și Iugoslavia sunt state suverane.

      Ștergere
  3. Ne doare-n pula de Budimirul vostru!

    RăspundețiȘtergere
  4. Baaa e rau!!....nici in pula nu ne doare!!(cam la un metru mai in fata ,cam asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baaa,
      Nu Budimir e subiectul. Organili tata, organili...
      Buey, ai dreakului aistia... sa-l arestuiasa pe PREZIDENTE din biroul lui ... Moammmm.... Asta da operatiune!

      Ștergere
  5. "Avem un pod. Ce facem cu el ?"

    Intrebare de securist prost.

    RăspundețiȘtergere
  6. `Mna ziua la ZOO+9+APV ... (azi nu, ca e sarbatoare)!
    La multi ani si sanatate tuturor celor care isi serbeaza onomastica astazi!
    La multi ani si sanantate si celor care au sarbatoriti astazi!
    Sa traiti Florilor si Floricilor cu toate derivatele (si integralele)!

    RăspundețiȘtergere
  7. "...Multi durara,dupa vremuri/Peste Dunare vre-un pod/De-au trecut cu spaima lumii/omultime de norod..."-pai bisnitzarii pe unde sa mai treaca?

    RăspundețiȘtergere
  8. off topic

    Parerea lui mos alecu despre LM postata la ora...28 aprilie 2013, 21:17(blogul Lupus)
    macar ca sa stim cine este si cum gandeste dansul


    mos alecu spunea..
    "Cei patru ani de liceu militar au fost facuti de tine doar pentru a reusi sa acumulezi si tu ceea ce copii normali acumuleaza in primii 8 ani de scoala ..."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mna sara! Bai cur de mitza, tu nu i-ai acumulat nici acu! Inchide dreaq gura aia de-ti pute a kkt, ca iar navalesc miustele alea verzi...Tu-va-n creieri de labari!
      Bai si-ati luat o PULA cupa de 750000!!! Se cunoaste ca-i lipsa Danila, PMT, Maimucea...

      Ștergere
  9. Ete ce zice Trofin pe blogul lui PULUS:
    "Trofin spunea...

    Domnilor care vreti ca lumea sa va retina ca fiind imparati sau mafioti, prin tot ce am facut in anii trecuti nu am tinut sa obtin recunostinta sau respect asa cum ,nici domniilor voastre, nu v-am acordat lipsa de respect.Ce am facut a fost izvorat dintr-o situatie concreta si ca un ajutor la neputinta unora de a intelege ce se intampla cu ei. Eu , ca om ,am alte afinitati care , la varsta senectutii , devin hobiuri. Azi , cand asteptarile sunt altele iar lumea colcaie de minciuna ( candva am zis ca la noi ,in Romania , comunicarea = minciuna si nu m-am inselat )nu pot sa stau cuminte ca sa ma bucur de al domniilor voastre respect. Pe un alt blog , al promotiei mele , am afirmat ca sarcasmul la adresa politicienilor este o arma redutabila si nu cred ca pot fi contrazis . Cu riscul de a pierde ceea ce mi-ati oferit ,asa zisul respect cazon , adica formal , fara ca eu sa va impun asa ceva ,voi continua sa fiu indecent cu mincinosii , oricare le vor fi rangul. Daca pe acest blog nu mi se mai permite sa ridiculizez ( din motive de afinitati politice , cred ! ) , lumea virtuala este larga , atat de larga incat, daca ma voi refugia intr-acolo , prezenta mea nu va mai necesita respect formal asa cum mi s-a oferit pe acest blog. Dar nici nu ma voi simti stingher findca nu voi fi singur , voi fi cu constiinta mea.NU MAI REVIN PE ACEST BLOG. Multumesc acelora care au adoptat o atitudine corecta fata de framantarile din lumea pensionarilor militari.:
    ----------------------------------
    Bai e groasa! Au devenit blogurile unora de kkt si se cenzureaza la greu, in functie de interese. Avea dreptate PMT-uul ca aciulea s-a nascut vejnicia lui Bleaga...
    --------------------------
    Hai NB la ZOO + 9, pace voua, iar Czar maimucea makak (pe nasu lui), pe la 2 sa-mi dea 2 limbi pe oaua!

    RăspundețiȘtergere
  10. 1-cacatii dogarieni vor sa fac manifestatie in parc
    2-cica vor participa circa 2000 de persoane(asta-i un cacat de 100/200 de vite furajate)
    3-cititi aciulea"Numar estimativ de participanti : 300 (doua sute) de persoane. "(cu cifre si litere)Baaa astia beau mai mult ca mine???-hac!!

    http://scmdorganizare.blogspot.ro/2013/04/detalii-privind-refuzul-primariei.html

    RăspundețiȘtergere
  11. erata:"sa faca" ,ca eu ii fuck pe ei

    RăspundețiȘtergere
  12. bai ciumecule tu spui d'astea expirate de 3-4 zile??Vezi ca te reclam la OPC intarziatule mintal

    RăspundețiȘtergere
  13. Curleone draga, nu sa ma "fuck", ci sa ma foot pe birnaul tau!
    PS. Bei prostovane ti-as mao zice ceva de dulce, dar esti atit de marunt in "simturi si gindiri"...

    RăspundețiȘtergere
  14. LUI CEZAR MAIMUTA, CURLEONULUI SI MOTANELULUI CACACIOS, DE FLORII-CEZARE DE PULA SA NE TII, UN CALDUROS:
    HOP, HOP, HOP, SA V-O DAM LA CIOK, CIOK, CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pace voua sub caschete,APV-P., dormiti linistiti,poanta vegheaza!

    RăspundețiȘtergere
  16. Neata Buna la Zoo + 9! Cezare, pe la 2 (14) cind mi-a fermentat destul brinza de pe coaie, vino te rog si da-mi o limba de-a ta parosa pe oua.
    Gata am plecat ca am treburi. Ne mai auzim diseara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tarane ..toata ziua pe ogor...ai di pula ta!!

      Ștergere
  17. O sa te auzi singur.Cine-si pierde timpul cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim 08.13
    Sa vii negresit diseara ca sa ne faci un belish pe furish.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri