Google Translate

miercuri, 8 mai 2013

UE loveste din nou. O noua Directiva, obligatorie din 2014, ne impun ce si cum vor "ei"! Pro si contra aer conditionat. Batrani? Bolnavi? Decizia va apartine!

 
Ultimul an în care poți cumpăra aer condiționat ieftin.
Directivă UE.
 
Anul acesta este ultimul în care toți cei care doresc să achiziționeze un aparat de aer condiționat mai ieftin o pot face. Din anul 2014, aparatele de aer condiționat de tip on/off vor fi interzise.
 
De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiționat cu o capacitate de până la 12 KW. Scopul este acela de a promova un nou concept de „produs ecologic” printr-un consum minim de energie electrică și, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2.
 
De la începutul anului 2013, tuturor sistemelor de aer condiționat de până la 12 KW le-a fost aplicată o noua etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerințele vor fi interzise de la comercializare pe piața Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici, scrie capital.ro.
 
În prezent, pe piață există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au prețuri mai mici sau cu compresor inverter, care au prețuri mai mari. Din 2014 aparatele cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit) vor fi interzise total la comercializare, iar anul acesta se acceptă finalizarea stocurilor existente, fiind ilegal să se mai importe altele.
 
În prezent, aparatele cu invertere au prețuri destul de piperate. Astfel, cei care nu dispun de un buget mare se orientează către model cu compresor on/off.
 
 
==========================================
 
 
An decisiv pentru cei care vor aparate de aer condiționat.
Află de ce
 
Vara a venit mai devreme, iar dacă nu ai încă un aparat de aer condiționat este recomandat să îți achiziționezi unul anul acesta deoarece din 2014 lucrurile se vor schimba.
De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiționat cu o capacitate de până la 12 KW. Scopul este acela de a promova un nou concept de „produs ecologic” printr-un consum  minim de energie electrică și, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2. Astfel, de la începutul acestui an tuturor sistemelor de aer condiționat de până la 12 KW le-a fost aplicată o noua etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerințele vor fi interzise de la comercializare pe piața Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici.
În prezent, pe piață există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au prețuri mai mici  sau cu compresor inverter, care sunt mai scumpe. Din 2014 aparatele cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit) vor fi interzise total la comercializare, iar anul acesta se acceptă finalizarea stocurilor existente, fiind ilegal să se mai importe altele.

Ce înseamnă inverter
Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă. Deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.


Cum alegi aparatul
În prezent, aparatele cu invertere au prețuri destul de piperate. Astfel, dacă nu dispui de un buget mare ar fi cazul să te orientezi către model cu compresor on/off.
Dacă te-ai hotarat să cumperi un aparat de aer condiţionat, este bine să ai în vedere câteva criterii principale, care te vor ajuta să faci alegerea cea mai potrivită nevoilor tale precum:

- capacitatea echipamentului care este exprimată în BTU/h (abreviere de la British Thermal Unit) şi se referă la puterea de răcire (sau încălzire) a aparatului. Daca vrei să îți montezi aparatul în dormitor un aparat de 9.000 BTU este suficient, dacă vrei să îl montezi în sufragerie poți să alegi unul de 12.000 BTU.
- consumul de energie electrică. Clasificarea se face pe o scară codificată A/B/C/D, în care A reprezintă clasa de eficienţă energetică maximă.
 -nivelul de zgomot. Această caracteristică este specificată în decibeli (dB) separat atât pentru unitatea interioară cât şi pentru cea exterioară şi evident este bine să aibă o valoare cât mai mică, pentru un confort optim.


Funcţii suplimentare
În funcţie de model şi de producător, poţi beneficia de o serie de funcţii suplimentare utile, cum ar fi:
- mod răcire rapidă (volumul maxim de aer este activat pentru o durată scurtă prestabilită, după care aparatul revine automat la setările anterioare).
- mod autocurăţare a schimbătorului de căldură
- facilităţi de programare pornire şi oprire (temporizator pentru că aparatul să pornească sau să se oprească la o ora pre-setată)
- funcţie anti-îngheţ (temperatura nu scade sub 10 grade)
- mod "noapte" (nivel redus de zgomot şi funcţionare uniformă a ventilatorului)
- sistem de distribuţie a aerului în 4 direcţii (pentru o acoperire cât mai uniformă a încăperii)
- afişare temperatură şi pe unitatea interioară
De asemenea, pot fi prezente diverse tipuri de filtre pentru praf, polen, fum, microorganisme dăunătoare sănătăţii sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute.
Dacă îți cumperi aparatul din magazine online trebuie să socotești pe lângă prețul aparatului și montajul. De asemenea, ai grijă ca aparatul să vină cu kit de montaj inlcus. Prețul cerut de montatori variază între 250 și 350 de lei.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/an-decisiv-pentru-cei-care-vor-aparate-de-aer-conditionat-afla-de-ce-181636.html
==================
=================================
========================================

82 de comentarii:

  1. Uai ci ghini ca de-acuma cu tipu ista di air contitionat, Cezar maimucea nu tre sa ni mai ie coaili la vinturat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei,trebo sa-i asiguri ajutor de somaj daca-l disponibilezi!

      Ștergere
  2. Pî la noi eczistî aier di cela condiționer di la mama lui,adicî dăschidim tăti oblacele sî se faci un curent...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bey, Cezarel sa ne vinture caisele nitel, dupa ce inghetata a mincat, ca efectul de confort sa fie garantat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu-va -ngat de papagali ! Ati invatat si voi sa bateti pe taste!!

    RăspundețiȘtergere
  5. "UE loveste din nou."-chiar asa Admin?
    Sau UE vrea sa ne fereasca de GIOARSE energofage si cu grave probleme in functionare ?? Zau ca nu inteleg - opinia lu matale !!Sniper one!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum,nu prea intelegi tu mare lucru,indiferent cum ti s-ar explica.Asa ca nu te agita prea tare, vezi de caisele celui de mai sus.

      Ștergere
    2. Ce înseamnă inverter
      Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. ,,Inverterul:" reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă. Deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire. ** Asta vrea UE sa va bagati sub nas!!**
      PS. Sa zicem ca ,,nu inteleg eu multe"dar macar stiu sa citesc !
      Se pare ca tu nici macar atatica..nu esti capabil !!Sniper one

      Ștergere
    3. PESE - Circula o vorba: Suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri IEFTINE SI PROASTE!!
      Va recomand sa tineti cont de asta!! Sniper one

      Ștergere
    4. Ai dreptate, uai MaiMUCEA !
      O doare drept in pula, pe tzatza Leusteanca din Dalgeni, de "inverterul" european ! Ori pe Mos Culei, a lu' Aneta, din Vaiugi, de cum circula aerul prin aer !

      S-apoi, nush de ce ne strofocam ca scapetii ! De parca am produce noi, in Republica Socialista Romania, aparatele astea si ar treboi sa ne retehnologizam !

      Ce ne serveste mUE, aia papam ! Ca oricum in tara lu' Dorele nu se mai produce nika ! Decat oleaca de ciment, de proasta calitate si niste Loganuri pentru sarantoci !

      Ștergere
    5. Pese: de fapt, noi, pana nu suntem si prostalai cu "shtaif", nu suntem nika !
      Ne doare in canalu' puley de aeru' conditionat ! Ca, in rest, aviatia militara zbarnaie ! Iar economia duduie !

      Ștergere
    6. Da dar ...beleste ochii la bloacele din Ferentari! Tat ..taranul (di la oras) are aere la geam ...jafuri Of/On ! Acu risca sa ramana astia cu productia nevanduta si ...le da cum ii ziceai-Securistul saf de puscarie-o mana de agiutor sa sperie tat prostovanu sa dee iama la cumparat ca ramane fara ..aere in bloace.....

      Ștergere
    7. Uai, Directoru' saf de Parnaie, cu specializarea luata in Securitatea de Partid si de Stat, ne furnizeaza material proaspat, de muificare !

      Ce pula me' ! Cand e cu Base, nu-i bun, cand e cu Muica Macovei, nu-i bun, cand e cu boc (boc=cacat in limba turca), nu-i bine, cand e cu secemde, ii rau, cand e cu sfintii zilei, e nashpa, cand e cu micii si cu aeru' conditionat, iar MUI bun !

      Daci pula ne' sa faca si omu', bre ! Sa se-apuce sa scrie idiotenii alde Cash Cavalu' ot Craiova, cu inama plina de heroaice ot Careacal ?

      Ștergere
  6. Ai di pula me', iar e 8 MAI !

    Poate ne obliga mUE asta, printr-o directiva, ceva acolea, ca din 2014 sa aiba si tot prostanu' romanesc fro canalizare si sa nu se mai cace in cucuruzul din spatele surii !

    Si poate ne obliga mUE ca, in acelasi timp cu implementarea aerului conditionat european, sa ne implementam si strazi asfaltate prin localitati ! Incepand cu Capitala, care are inca cartiere care arata la fel ca pe timpul ciobanului Bucur !

    Si poate ne obliga mUE asta ca, din 2014, sa se bage curent electric si prin zecile de localitati, unde oamenii inca mai traiesc ca dacii liberi !

    Si poate ne obliga mUE asta ca toate scolile sa fie dotate cu toalete de nivelul secolului 21, nu cu haznale in care ne mor copiii, inecati in cacat !

    Si poate ne obliga mUE si la ceva apa curenta, pe la poarta fiecaruia, ca n-ar strica !

    Dupa care poa sa ne oblige sa ne punem aer conditionat kashto, la racoarea caruia sa ne savuram micii, fara bicarbonat !

    In pula mea !
    Fac iu mUE, in ză muie ! Madăr facăr de UE!

    RăspundețiȘtergere
  7. @PM
    probabil politihotii nostri au inteles ca iau m[UE] nu sunt in UE.

    RăspundețiȘtergere
  8. S-aveti un pranz de nota 10ce, si muie de 5 stele !

    Plec cu potaia la pisu-caca, prin parcul Sebastian !
    O dupa-muie placuta, muie mare la masa si odihna muita !

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai oameni buni,vad ca seara si dimineatza il hraniti bine pe Cezar KKreaza,dar la pranz nu-i serviti o muie asezonata cu baliga?

    RăspundețiȘtergere
  10. APEL DISPERATCATRE TOTI OAMENII DE BINE....MILITARI SAU CIVILI.
    S.O.S
    COREOLONEZIAREA blogului militar romanesc trebuie oprita. Sunt pentru libertatea de expresie dupa deprinderea intrebuintarii hartiei igienice. Briantina
    nu tine loc de sapun !

    RăspundețiȘtergere
  11. ATENTIE ! TERMINAL ! ATENTIE !
    AM VIZITAT LOCUL CRIMEI . MARIN CEAUSESCU NU S-A SINUCIS CI A FOST UCIS ! AUTOR DAN VOICULESCU !
    Profitand de filmarile la Egon dela Viena am facut o ancheta personala cu rezultat senzationale. Pe langa cele doua probe vizuale si cea audio am descoperit noi probe. Am remis documentele domnului
    Ernst-Peter Brezovszky consulul Austriei la New York cerand o ancheta de urgenta.
    Am trimis probele deasemenea serviciului Interpol
    Am analizat cu un grup de specialisti fotografiile lui Marin Ceausescu dupa ce i s-a pus strangul
    Toti cei patru experti au cazut de acord . Fratele lui Ceausecu nu s-a sinucis.
    Latul se strange .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac iu bozgor imputit!
      Madăr facăr !
      Zgura ma-tii de ratat !

      Ștergere
  12. 6!Pazea!Repede,camesoiul!

    RăspundețiȘtergere
  13. @RH
    Iar ai scapat de la balamuc? Esti pasnic sau sari la gatul oamenilor de pe strada?
    Semnat Cezar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Baaaa pute a cacat de tigri 2cuncoi ! Dati drumul la aerisitoare ! Daca erau Inverter porneau singure ..tu-va in dinti de bolovani ca ati dat banii pe OFF/ON

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate pute pizdocul ma-ti ca o hi facut jermi de cate pule nespalate a inghitzit la viatza ei.

      Ștergere
    2. PMT8
      Fac iu bozgor imputit!
      Madăr facăr !
      Zgura ma-tii de ratat !

      Ștergere
  15. Boratii militari si paramilitari !
    Sunt impotriva oricarei forme de discriminare. Sunt doar impotriva tiganoizilor care ma ataca pe acest blog. Satra nu se poate compara cu
    un tanc modern iar hartia igenica cu un ghem de urzici.
    Coreolone trebuie alungat pana nu este prea tarziu pentru toti.
    Militari sau civili, pamanteni sau cei plecati in diaspora.
    PS Cersitul trebuie oprit prin regulamentul militar !!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ba asta ,RH te-n gura sa te fut cu moshina de cusut,de ce te iei de tzigani,ha orde mo ciaurea,or trabultu mish?Or car in dintzii aia nespalati,mai nipono-h'americano-sud african apucane-ai de ciocan.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna dimineata,Zoo,Noo,APV-P., muisti si alte specii!!!
    La multi ani de Ziua Independentei!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  19. Neata Buna la ZOO + 9! Cezarica pe la 9 frige-mi vreo 2 limbi pe oua ca sa se reconditioneze amindoua.

    RăspundețiȘtergere
  20. CEZARIKA, CURLIONIKA SI TIGRIKA HAI LA GIOK, SA VA FOOOOTEM, SA VA FOOOOTEM DREPT IN CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  21. Punctul de vedere al guvernului se cunoaşte , domnul Ponta a cerut ca legea să se aplice „IMEDIAT” CAM PRIN 2014,eventual după ce apare noua lege a pensiilor, a lui Duşa. (pauză de vomitat)

    RăspundețiȘtergere
  22. Noile televizoare SONY + mega reduceri la aer conditionat, - este ..aere pentru tot narodul ! Stati linistiti nu dati navala ca orbeti..!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mna dzîua! Uăi ci-mi zdrăngăni coaili di pi tractor şî ci brînzî mi s-o făcut pi iele...Uăi Cezăricâ şarlâ micâ, uăi pi la doauă sâ vii sâ-mi raz cu cosoru caşcavalu di pi oaua, uăiii!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. tigri2 spunea...

    @Lupus
    Mie mi-ai sters comentariul fiindca l-am facut zoofil pe Cezar iubitul caprei,dar limbajul lui antisemit si porcos este admis?

    8 mai 2013, 22:05

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PMT
      Fac iu bozgor imputit!
      Madăr facăr !
      Zgura ma-tii de ratat !

      Ștergere
  25. Ai i pula me', iar e 9uă MAI !

    Cica e Ziua cuceririi Independentei ! Mai bine ramaneam dependenti, dreaqului, si vorbeam si oleaca de turcă !

    Cica-i si Ziua Victoriei impotriva nazismului hortisto-bozgoro-hitleristic !
    Mai bine nu intorceam armele, ca niste mari tradatori si lasi ce suntem, si sigur gavaream si niscaiva germana !
    Acusica n-avem nici rege, n-avem nici comunism, n-avem nici capitalism ! Avem o sleahta de impostori care se fac ca ne conduc, noi ne facem ca traim, iar mUE se face ca ne-o trage !

    Si cica-i si Ziua Europei ! Ma doare drept supt epiderma de pe putza de Ziua Europei !

    De fiecare data ne-au futut rusii cum au vrut. Si ne fut la curul gol si acusica, da' nu-si mai pun ei mintea cu niste opariti, aparati temeinic de scutu' de la Deveselu, tancul de la Targoviste, Migul de la Fetesti si Fregata Ferdy !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: in rest, vad ca suntem pe drumul cel bun, dadator de muie sfanta !

      Ștergere
    2. Paşol na turbinca! Vezi că-l superi pe rasPUTIN...

      Ștergere
  26. Liniste mare la Sindicatul Cadrelor Militare Dogarizate !

    De cand s-a tirat generalu' Mandu and gashka, de la Brasov, de pe piatza libera, mai putem citi doar de morti, de egscursii in Crimeea, de finantarea intreprinderilor mici, de simpozioane despre intreprinderile mijlocii si despre 1 MAI !

    Noroc cu filiala lu' Nea Cashu de la Craiova, ca ne mai aduce cate oleaca de aminte de pusca si cureaua lata, ce apevistii puley ieream odata !

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai,hai ,astia care ati mancat kkt si nu v-ati spalat pe proteze,veniti de luati...m[UE].

    RăspundețiȘtergere
  28. Necrofilul si zoofilul au pareri diferite. Despre capre si morti!

    RăspundețiȘtergere
  29. Baa, al dracu asta PulAnusX cu bloaga lui cu tot! Numai kkturi scrie pe-acolea, iar prostimea gen Maimucea, Motanelul kkrel si pulimea gen Mos Calicu, se-nghesuie si bizaie la comenturi ca mustele la rahat.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mai kkt uscat ia supara-te si linge-ne o maciuca in cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As trage o vulpe in -ula ! Se gaseste pe aciulea pe la Apevstii puli??

      Ștergere
    2. PMT
      Fac iu bozgor imputit!
      Madăr facăr !
      Zgura ma-tii de ratat !

      Ștergere
    3. @12:45
      SA-TI DAM CARASU SA NI-L LINJI SI CA SA NU TE PLICTISESTI DE LOC, SA TI-O MAI DAM LA CIOK, CIOK, CIOK!

      Ștergere
  31. Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat, miercuri, la patru ani de închisoare, în procesul Mediaset, în care este acuzat de fraudă fiscală.
    Sentinţa a fost emisă miercuri seară de Curtea de Apel de la Parchetul din Milano, după o cameră de consiliu care a durat peste cinci ore, informează site-ul de ştiri TgCom24, conform pesurse.ro.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa-l chemam pe RH sa ne sufle aer conditionat in cur cu buzele lui umede de bozgor americano-japonez!!!
    La trei reprize de suflat sa isi traga sufletul si sa-si regleze diametrul lor cu o muie cleioasa de la toti...
    Securistu' saf de puscarii il cam tolereaza pe aici, desi se ia de tigani si de melitarii pulii ce suntem...
    Muie eterna lui RH!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac iu in ză muie pe ErHash diu Niu Iorc !
      Madăr facăr bozgoroiului!

      Ștergere
    2. Pese: mai exersez oleaca la limba amerloaca ca, daca-mi doctoru' ocheiu ca pot calatori cu avionul, saptamana cealalta o sterg cu babornita, la unul dintre boraci ! Tocma-n pula mea in capatul celalalt de lume ! Intepenesc dreaq fro 12 ore in scaunul avionulu' ! Noroc ca mai trag cu ochiu pe la bulanele stiuardezelor, mai fac o laba pe ascunselea...

      Fac mi !

      Ștergere
    3. Pese: abia ma asteapta nepotii, ca sa vada cu ce bunaciuni de injuraturi mi-am mai imbogatit muia !

      Fac ! Shit ! Bul shit !

      Ștergere
    4. Uai PMT si noi care credeam ca calatoresti cu vaporiu via Coasta de Azur-tu-l-as pe maimuca-n coor...

      Ștergere
    5. Sa nu cumva sa calatoresc cu copîrşeul, via Ghencea 3 !

      Garda, foc: pac ! Si foc: pac ! Si foc: pac!

      Si gata ! La cele vesnice ! Am scapat de grijea deciziilor de re-re-re !

      Ștergere
    6. Uai PMT si noi care credeam ca calatoresti cu vaporiu via Coasta de Azur-tuca-l-as pe maimuca-n coor...

      Ștergere
    7. Care "NOI", uai ! "Credeati" cam multe voi, astia !
      Ori v-ati strans, deja, pe sestake la Trompeta Severin si saebatoriti decernarea cupelor de chele !

      Cat despre "tuca-l-as pe maimuca-n coor...", baga mare, fara numar-fara numar ! Nu cred ca se supara maiMUCEA !

      Bag sama ca te simtesti mai barbat, asea, cand ii tot dai cu "noi" prin comenturi!

      Ștergere
    8. Viu si eu langa Maimucea...poate-mi trage si mie o limba aspra...sa ma curenteze brrrrr !Sniper one

      Ștergere
  33. Ministeru' Dezbinarii Nationale se tine, in continuare, de texte bune de umplut paginile Obositorului de Militari !
    Eote:
    =================================
    "Ministrul ap`r`rii na]ionale a declarat c`,
    pentru acest an, î[i propune adoptarea a trei noi
    legi, care vor asigura coeren]` în sistemul militar
    [i în parcursul carierei militare: legea referitoare
    la pensiile militare, la ghidul de carier` [i cea
    privind statutul militarilor. Noul ghid de carier` va
    clarifica toate problemele privind statutul personalului militar, într-un mod coerent [i logic, pentru a
    asigura predictibilitate fiec`rei persoane care alege
    profesia de militar. Acesta va fi supus dezbaterii
    publice la toamn`, înainte de a fi adoptat în Parlament, a declarat ministrul Du[a.
    =============================
    Ieream eo locotenent major cu trei stelutze, rusesti, de cand tot aud de "ghidu' carierei militare" !

    Parca-mi si aduc aminte, de un proiect de asta de ghid, cu jde mii de pagini, prin care ne egsplica noo niste barosani de la Directia Cadre, cum trebo sa se ghideze fiecare apevistu pulei, in cariera !
    Complicat frate, complicat !
    Iar noi treboia sa ne dam cu parerea !

    Intre timp or aparut filierele indirecta si corsicana si s-o dus in pula ghidul ista !

    Pentru mine o fo simplu si m-am descurcat fara ghid :
    1. m-or trimis babacii la liceul militar, ca sa ma faca armata om ! iar eo, ca boul, am si reusit !
    2. am mancat futai in scoala militara, 3 ani, pe viata si pe moarte ! ca sa fiu fe be pregatit pentru a apara cuceririle revolutionare ale pecere de imperialistii occidentali, alde ErHas pozitiv ! Plus ca am avut si note bune, n-am comentat in formatie si m-or facut si membrake de partid !
    3. am halit futai gradual, ba pe la amege, ba pe la canal, ba pe la brigada, dupe care am belit pula oleaca prin nush ce structuri, pana cand n-o mai avut NATO loc de mine ! Asea ca exit, in pula mea, mi-or dat o palarie de 24 de lei, un baston de proasta calitate, o diploma de Oroare facuta la Biroul Cadre pe calculator, m-or pus sa dau de beut si de crapelnitza la max, dupe care... ADIOS ! Asta la vista, beibi !

    Mare ghid mi-o treboit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel o inventat UN BOU din Directia Capre vestita PIRAMIDA a gradelor ! Unu' Barba latu, Pula-n gura !

      O nenorocit juma de armata, cu piramida gradelor inventata de el, dupe care si-a tras o Ordonanta, s-a tirat sa faca afaceri in mediul civil, iar pulimea a ramas cu muia umflata !

      Dupa piramida lui se ajunsese la un moment dat ca, un "sef compartiment" cu 2 subordonati, de pe la o structura de impins aerul cu cheptul prin semeghe, sa aiba foncatia la fel cat a unui comandant de batalion infanterie, cu 611 oameni in subordine !

      Cica fonctiona principiul esalonului ! Ista de la esalon cica avea raspundere !

      Noroc ca s-a dus in pula piramida idiotului, care a nenorocit sute de familii !

      Ștergere
    2. .......a aiba foncatia la fel cat a unui comandant de batalion infanterie, cu 611 oameni in subordine ! BINE PUNCTAT PMT (Sniper one)

      Ștergere
  34. Un alt sobect de interes, o fo cel al Spitalelor foste militare !
    ============================
    Eote:

    " În acest sens, ministrul Du[a a afirmat c`toate spitalele militare din ]ar` trebuie s` devin` cât mai performante [i s` fie preg`tite pentru procesul de acreditare al Ministerului S`n`t`]ii. Un semnal de alarm` a fost tras [i în ceea ce prive[te modul de management al spitalelor, comandan]ii acestora trebuind s` fie mai responsabili în actul de manageriat."

    ========================

    Cred si eu, cu tarie patriotica, ca sistemul de manageriat este inca mult supt asteptari !
    Remembar numai paranghelia de la Spitalu cu Militari Focsiani, cand poporul Republicii Romania a putut lua act, cu placere, din presa civila, cum stie un doctor sef s-o muste de genunchi pe asistenta sefa !

    Prea discret ! De aia se cere transparenta ! Sa vedem poze cu futaiuri la curul gol prin umeuri, nu labageli de tip gheaze, ca pe vremea cand isi "facea" ziua de nastere Dorina de la popota, cu suptofiterii de la magazia de izmene !

    RăspundețiȘtergere
  35. Si despre nas huoOprea, nic, nic?!

    RăspundețiȘtergere
  36. In rest, ceistii se indreapta spre un deceniu glorios de curinpupism !

    Urla unul, ca scapetul, ca toate armatilii moderne au ceisti ! Au, da nu pupa cururi ! Plus ca noi nu suntem "armata moderna", cu ARO, TUDOR 105, RD 111, masca contra gazelor si avioane de pe timpul cand paseam eu pe portilii primului umeu !

    RăspundețiȘtergere
  37. Mai aflam ca norocu-i mare la meapene-ul ista: inca mai avem "specialisti" care resusciteaza EPAVE !
    Si da si poze Obositorul Militarilor !

    Ce pula noastra, "specialistii" carpesc tehnica de expozitie, iar la "centru" colcaie de vizite de lucru, de intalniri, de simpozioane, de felicitari bila-terale, etc !

    Pleaca cate o shleahta intreaga de instelati, ca sa viziteze Afganistanu', pe bani grei, iar un pulete de la brigada de Vanatori prin Munti, trimis la batalion sa bage aer cu pompa in instalatia de aerisire, vede diurna la anul si la multe beri !

    RăspundețiȘtergere
  38. Bine ca ne zambeste, ca o pizda, din coltul gurei, una care-o tot fute cu ASTRELE !

    Biansiur, filiera indecenta ! Ca doar n-o fi studiat armata la San Sir !

    RăspundețiȘtergere
  39. In rest, nimic nou ! Numa ca or disparut alde Sperlea, Hartzapelea si alti Luleaua, care s-or grabit sa se disculpe, dupa ce izmanarul o luat oleaca de muie, precum ca ei or primit ordine sa tipareasca multumirile poporului rezervist, catre hristosul lor !

    Las ca le da el izmanarul re-re-reevaluat muie !
    La fel cum ii da si generaulu' Spusu muie lu' Dobritescu, pentru ca l-o trimis in exil pe statul eM, la rezervele de stat ! Acusica sa dea cu suptsemnatu' pe la denea, penea, cecea, pecere si utece !

    RăspundețiȘtergere
  40. Pese: de altfel, stati linistiti si rugati-va sa nu vina postasul !

    Poporul face baie de saracie, urla spitalele de incompetenta si lipsa de medicamente, capitala-i plina de gunoaie si de caini ai nimanui, in invatamant e vraiste, iar umflatii neamului se ocupa de paranghelii cu sampanie si caviar, la Casa Poporului !

    Si de steaguri gigantice ! Asta, in cinstea privatizarii de succesuri a lu' Oltchim si a relansarii economiei !

    Tara lu' Dorele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ba ca mUE merita un steag ca are grija de ..micii nostri si de ..aere!!! Sniperone

      Ștergere
  41. S-aveti o seara plina de muie de 5 stele !
    Apevistii puley !

    RăspundețiȘtergere
  42. Excelent !

    Pe Hronicul Semnalelor, Soarele ne da de veste ca, in vara iasta, tre sa stam pititi la umbra !

    Cica-si incheie ciclul de 24 de ani, tocmai anu' ista !

    'n pule me', di aia ni-o crescut o galma-n cap, un coi ni s-o colapsat pana la genunchi, iar dintr-o ureche imi curge puroi, non stop !

    Bine c-am scapat macar de dinti, ca placa n-are cum sa mi-o afecteze !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HOP, HOP, HOP SA TI-O DAM LA CIOK, CIOK, CIOK!

      Ștergere
  43. Ete si ce zice zoofilul de Cezar, handelul plutitor de pe Bega, muistul tristul:
    "CEZAR spunea...

    @/ Unknown .. Suna din GOARNA pe la toti fostii sau actalii colegi !
    Nu lasati sa va hotarasca soarta unii care au supt creionul chimic toata viata !
    Asta-i varianta corecta - Venitul cel mai bun de pe un anumit numar de ani!! Nimeni nu pierde ..nici macar generalii!

    9 mai 2013, 20:35"
    Cezare sa-i sugi drimba tapului, mare mocofan esti! Sa-ti dam duda s-o mozolesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EU CRED CA TU ESTI BOLNAV PSIHIC,AVORTONULE.
      PAI S-A SPUS CLAR CA SE REVINE PE LEGEA 164(SUB ALT NUME,EVIDENT),ECONOMII SE FAC, ACTIVII,VOR PENSII MILITARE, IAR JEGOSII FARA DEMINITATE CA TINE,CARE SE FOOT IN CUR PENTRU 178 DE LEI IN PLUS O SA PRIMEASCA MOOOIE.
      ASA CA,NU MAI ESTE NIMICA DE COMENTAT PE TEMA ASTA, LEGEA 164 REVINE.
      NU TU DECIZI, CI MILITARII ACTIVI.
      AI LUAT MOOE 10 ANI,O SA MAI PRIMESTI MOOIE,PANA LA SFARSITUL VIETII.
      UN TRADATOR CA TINE,CARE ARE APROAPE 70 DE ANI,SA AIBA UN ASEMENEA LIMBAJ,ESTE CULMEA.
      AR TREBUI CUMVA,SA INSISTE CINEVA PE LA MAPN,CA LUI CURLEONE,TIGRI TIGANUL,MAIMUTA CEZAR SI PULANO10 AKA PULUS SA LI SE TAIE PENSIA CU 90%.
      ASTA MERITATI SI ASTA O SA PRIMITI.
      RABDARE.

      Ștergere
    2. Muie,pune dreak faza de intalnire!

      Ștergere
  44. Ai di pula me', iar e 10 MAI !

    Iliescu, ce mai stai,
    Vine Regele Buhai !

    Parca asea scanda poporu' lu' Dorele, acusica fro douajde ani, prin pietele publice ale Capitalei Republicii Romania, proaspat eliberata de supt jugul dictatorial comunisto-securist !

    Azi avem "Ziua Regalitatii" !!! N-avem rege, da noi ne dam cu galben de nuanta chihlimbarului la curul izmenelor, prin institutiile statului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ce ni-o placu nie cel mai tare si mai mult la regalitatea iasta pur romaneasca, o fo in 47 cand King Mishu i-o dat oleaca de muie maresalului si ne-o vandut rusilor !

      Pe ala patrioticu' l-or puscat, iar pe astlalt, tradatoru', nu l-or lasat sa se spanzure ! Asea ca l-or trimis in voaiaj cu trenul, prin lumea larga ! Deh, mai avea Mihaitza de dat la buci, ca sa umple curtea de printese !

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri