Google Translate

luni, 24 iunie 2013

... dacă Traian Băsescu pierde CCR, pierde 60% din întreaga sa putere ... Incredibil. Iulia Motoc, este «aţa» de care atarna... totul! UPGRADE.


 
Ordin de la Palatul Cotroceni?
Suporterii pro Băsescu se tem că pierd Curtea Constituţională!
 
Un eveniment în premieră se înregistrează în România. O petiţie online nu împotriva unei aspect negativ, ci împotriva unei promovări.
 
 
O petiţie mai mult decât ciudată
 
 Sâmbătă 22 iunie, la orele 20.00 a fost deschiă o petiţie online care reprezintă o premieră în România: nu se solicită ceva de la o instituţie a statului, nu se protestează împotriva deciziei unei instituţii a statului sau împortiva activităţii unui oficial al statului, nu se solicită rezolvarea unor probleme importante pentru vreo comunitate; petiţia are un subiect  – este greu de precizat „destinatarul”, din cauza adresării impersonale -  halucinant: se cere renunţarea la candidatură a judecătoarei CCR, Iulia Motoc, pentru un post de judecător la CEDO. Numai că, atenţie, petiţionarii nu sunt anti-Motoc, nu consideră că aceasta nu este calificată pentru înalta funcţie, ci doresc ca ea să rămână la CCR.
 
 
Iată câteva pasaje din textul petiţiei: „Credem că doamna Iulia Motoc este pe deplin calificată să ocupe poziția de judecător la CEDO. Credem că orice persoană are dreptul legal sa părăsească o funcție și să candideze pentru o alta atunci când dorește. (...) Credem că în cazul membrilor CCR mandatul fix și inamovibil înseamnă atât o interdicție pentru alte instituții, inclusiv cea care i-a numit, de a-i schimba din funcție pe judecători, cât și o responsabilitate morală pentru cel numit de a nu părăsi funcția decât în situații grave (starea de sănătate, de exemplu) (...)Credem că după 2019,  ulterior expirării mandatului de judecător CCR, doamna Iulia Motoc poate candida cu succes la CEDO”.
 
Deci, din start se poate observa că iniţiatorul petiţiei este un suporter al dnei Iulia Motoc. Din contră, persoana în cauză este chiar apreciată. Dar i se cere să nu părăsească postul pe care îl deţine în prezent. De ce oare?
 
 
Ordin de la Palatul Cotroceni?
O formulare din textul petiţiei ne lămureşte definitv de unde a venit „ideea”. „Ni se pare că situația creată prin candidatura acum a doamnei judecător la CEDO reprezintă un pericol pentru statul de drept și pentru independența Curții Constituționale, precum și un precedent riscant”.
Nu vă sună cunoscut formularea „pericol pentru statul de drept şi pentru independenţa Curţii Constituţionale”? Este o formulă inventată de propaganda portocalie şi utilizată la maxim în perioada pre şi post referendum din 2012.
 
Concret, cine a lansat petiţia se teme de faptul că dacă Iulia Motoc ajunge la CEDO, postul vacant de la CCR va fi ocupat de o persoană votată de majoritatea USL din Senat. Adică votată legal şi cum prevede Constituţia. Numai că, chiar dacă totul este legal şi constituţional, avem un pericol pentru statul de drept dacă noul judecător CCR nu este pro Băsescu sau pro linia politică portocalie.
 
 
Suporterii lui Traian Băsescu se tem de faptul că pierd majoritatea în CCR, prin plecarea Iuliei Motoc. Evident, prin demersul făcut – petiţia online – se recunoaşte că Iulia Motoc are o prestaţie politică la CCR.
 
Evident, petiţia nefiind asumată de cineva, există semne de întrebare privind autorii iniţiativei. Poate fi vorba de un ordin de la Palatul Cotroceni – varianta cea mai plauzibilă – pentru că dacă Traian Băsescu pierde CCR, pierde 60% din întreaga sa putere, poate fi vorba de suporteri ai lui Traian Băsescu. Totul se va desluşi când vor apărea şi primele luări de poziţie oficiale. Dacă acestea vor spune, „iată care este voinţa poporului” (semnăturile de pe petiţie) atunci este clar că suntem în faţa unui ordin „de sus”.
 
Notă:
=========================
 1. O petiţie online nu are nicio finalitate din punct de vedere juridic.
2. PE alege, prin vot, judecătorul român pentru CEDO din trei candidaţi nominalizaţi de România. 
 
Sursa:
 
=====================
===========================================
===============================================================
 
SANZIENELE ( Dragaica )
================================
  SARBATOAREA MAGICA A VERII
Are originea in stravechiul cult al soarelui, marcheaza solstitiul de vara.
Magia se petrece in noaptea de 23-24 iunie, vazduhul freamata, Cerul se
contopeste cu Pamnatul si zanele Sanziene coboara pe pamant, canta
si danseaza; Ele ocrotesc fecioarele, femeile insarcinate, dau rod recoltelor;
simbolul- coronite sau buchete din flori de sanziene si spice de grau .
Muzica: Romanta veche romaneasca interpretata la martenottone.



=========================
=================================
=================================================

20 de comentarii:

  1. IO propun sa lansam si noi o petitie pe o retea de socializare prin care sa cerem SA PLECE!!!!Daca numarul celor care o semneaza este cu unul in plus fata de cea precedenta, sa se ia in considerare ultima!Cu o conditie:numaratoarea sa nu fie facuta de Roberta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Io propun sa-l lansam in COSMOS pe Czar mucul + motanelul kkcios cu racheta aia...ARCA, lansata cu-n balon de pe fregata Marasesti. Si cind ma gindesc ca era sa iau repartitia acolea...Numai ca se numea crucisator port-elicopter Munteniea pe vremea lui Ceasca, iar io eram Sef Unitate Lupta-kkm-as pe ea. Nu mi-a placut mareea niciodata si-am preferat sa merg pe pamint. Astia cu ARCA lor, dupa ce au primit milioane de euroi de la stat + donatii au facut un kkt din toate proiectele. Au lansat o PULA pe care pin' la urma a luat-o tigri2 in gura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS1. Moooie giudecatorilor!!! O tagma de hoti si de escroci!!!!!
      PS2 Buey Curdeleu, bey nu mai vray sa mai treci p'aciulea pe la vechii tai pretini? No, atunci ia o mooie de la mandea! Vezi ca gasesti si ceva brinza proaspata pe coaie-mi; bey, dar mai intai da-mi niste limbi ca cashul sa se-nmoaie!

      Ștergere
    2. "sa-i lansam" si mooie sa le dam

      Ștergere
    3. Muei,Nevrozila,fi-ti-ar musai sa i-o pui lui blonda aiasta de la CeCeRe.

      Ștergere
  3. Io, dupa cum baga carntu-n gura, ca Pora e mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Io, dupa cum baga carntu-n gura, CRED ca Pora e mai buna.

      Ștergere
  4. Bă răpănoşîlor, bă da văz că nu nişcaţ deloc. Di vinâ sâ fii căldura, ori revizuiala? Bă, s-a ales praful de bloagele concurenţei. Caca comentarii şî di alea 1-2, 1-2, Czar dă-mi chielea-napoi! La noi se-nvîrte contoarul bloagei de zbîrnîie, tu-i ceara mamii lui. Hai mai băgaţ aciulea pînă n-apare boracu di PMT câ dup"aia aţ belit-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă, ari aiasta, giudecătoarea nişti dinţ, câ de i-aş da o mui ar trebui sâ-i driblez cu sula tăti plombili!.

      Ștergere
  5. @18:47
    io as zice,da' la ce "comentati" voi chiar nu e nimic de zis.asta e!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa uai pula, du-te la "2 Maidanej" sa-ti publice Mosh Kaliku libriku CV-u. Nu Vrai sa stai aciulea sa te trag pe voPULOscop. Muei Curdeleu, mei da' cum se face ca tu "marele si unicul"-pardon (mai sunt 2: Czar gorila si kkciosu din Urziceni) militar in viata si lucrind la AA, nu stii sa tragi in banda?

      Ștergere
  6. 22.26 Sa-mi borasc pula-n gingiile ma-ti ,alea fara dinti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cind se lasa noaptea pe centura
      Oare cine-mi suje capu" de la sula?
      Este tigri 2 futa-l norocu
      Al' de-o suje de mama focu'...
      Mei, mei, motanele de motz s-o iei...

      Ștergere
  7. Constat o ciudatenie:
    Diminuarea drastica a comentariilor, a dus la o crestere semnificativa a vizitatorilor! Ce sa fie? Ce sa fie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şăfu, aciulea-i cum zicea PMT boracu, Tajmahalu bloagelor milităroase, mai ceva ca cenaclu Făclia a lu" repausatu A Păunescu...

      Ștergere
    2. 00,05!
      Ce sa fie?Lipsa de inspiratie...Caldura mare, moncher!

      Ștergere
  8. NB la ZOO + 9! Czare, ca tot esti la cules de castraveti la baieti, permite-i motanelului kkcios, ca la ora 2 sa ma-nbeleasca la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  9. pai dupa logica dvs ar insemna urmatoarele: comentariile tind spre zero=vizualizarile cresc spre infinit:):)...succes!!
    motivul e altul: intru zilnic pe site de mai multe ori dar cand vad ce se scrie/sau nu se scrie,imi piere chefu'....asadar incet incet nici nu o sa mai accesez.Daca tot stiu ca n-am ce citi,de ce sa-mi pierd timpul cu niste anonimi care stiu doar pe aia cu "cezare pe la 2 sa ma imbelesti pe oua"+"noapte buna la ZOO+9".Ce e de citit aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un magar, omuletule cu pitici pe creier!
      Musti mana care ti s-a intins!
      Dar... asta esti tu!
      Te apuca strechea periodic, ca pe femei ciclul!

      Ștergere
    2. Muei,si babili cari is la mimipauza?

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri