Google Translate

miercuri, 5 iunie 2013

Proiectul privind grațierea unor pedepse. Un proiect de Lege mai mult decat necesar! Suntem prea saraci, s-o tinem de-a proasta ca "nu si nu"

 
Proiectul privind grațierea a trecut de prima comisie din CD.
 
Comisia pentru drepturile omului a avizat, marți,  proiectul de lege care prevede amnistia și grațierea pedepselor de până la patru ani. Avizul va merge la Comisia juridică a Camerei și de acolo în plenul Camerei Deputaților, care este Cameră decizională în acest caz.
 
Proiectul privind grațierea a trecut de prima comisie din CDProiectul de grațiere și amnistie a  inițiat de depuțatii Mădălin Voicu și Nicolae Păun – reprezentantul Partidei Romilor.
 
Acest proiect a fost repus în discuție în perioada în care fostul prim-ministru Adrian Năstase se afla în inchisoare, ceea ce a alimentat speculațiile conform cărora USL intenționa să îl scape de pedeapsă pe fostul premier.
 
 Proiectul legii a fost respins  pe 22 mai, prin vot în plenul Senatului, dupa ce 84 de senatori au votat împotrivă.
 
O parte dintre parlamentari susțin acest proiect, motivând că o grațiere nu a mai avut loc de circa 12 ani, fapt ce a dus la supraaglomerarea închisorilor cu condamnați care nu reprezintă un pericol public.
 
 
De asemenea, în ultima vreme, România este condamnată pe bandă rulantă la CEDO din cauza proceselor intentate de deținuții care se plâng de condițiile inumane pe care le suportă în închisori.
 
 
=======================================
==================
=====================================================
 
 
România se dovedește a fi prea săracă pentru a avea pușcării.
Reprezentanții Administrației Penitenciarelor avertizează:
„Le dăm drumul afară!”
 

Administrația Națională a Penitenciarelor nu mai are bani • Hrana deținuților, transportul lor, energia electrică și apa curentă vor deveni în curând un lux la toate închisorile din țară • Conducerea ANP se ascunde în reorganizări și rapoarte, iar Parlamentul a ajuns la concluzia că nu sunt bani în plus pentru deținuți • Cu alte cuvinte, România e prea săracă pentru a întreține penitenciarele • Directorul adjunct al ANP, Gabriel Ilie, amenință cu măsuri pe cât de radicale, pe atât de periculoase pentru siguranța cetățenilor: eliberarea deținuților
Deținuții mănâncă prost, sunt transportați în cuști, ca niște câini, mulți dintre ei renunță la a se mai duce în instanță, pentru că nu suportă condițiile în care sunt transportați, iar în curând nu vor mai avea nici apă, nici energie electrică. Asta pentru că, deși a solicitat mai mulți bani, ANP nu a primit niciun leu în plus.
 
România riscă sancțiuni mari de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru nerespectarea drepturilor deținuților, însă țara noastră s-a dovedit incapabilă să reglementeze aceste probleme. Deși directorul adjunct al ANP a solicitat, în Parlament, majorarea bugetului, susținând că se pune în pericol siguranța națională, niciun politician nu l-a băgat în seamă.
 
 
Siguranța națională, în pericol
Directorul adjunct al ANP a susținut, joi, în fața Parlamentului, nevoia suplimentării bugetului instituţiei cu 40 de milioane de lei, prin relocare în cadrul bugetului de la alte capitole. Ilie Gabriel a menționat că este absolut necesar ca ANP să primească acești bani, pentru că, în caz contrar, nu vor mai fi bani de mâncare, haine, încălzire, curent și apă pentru deținuți. Acest lucru ar transforma pușcăriile în lagăre, iar România va continua să fie condamnată pe bandă rulantă la CEDO. „Sunt drepturi fundamentale ale persoanelor private de libertate, impuse de către Constituţie şi de către legea penală, şi nealocarea acestor sume periclitează chiar siguranţa naţională. Și nu sunt enorm de mari. Discutăm despre faptul că nu avem bani pentru hrana deţinuţilor, n-avem bani pentru igienă personală, pentru igienă colectivă, nu reuşim să achităm tot ce înseamnă utilităţi pentru sistemul penitenciar - nu numai energia electrică, ce ar însemna să nu achităm facturile la termen şi să fie întreruptă energia electrică pe perimetrul unui penitenciar”.
 
România, incapabilă să asigure minimul necesar vieții în pușcării
Așa a încercat Gabriel Ilie să îi determine pe parlamentari să înțeleagă gravitatea consecințelor nealocării de fonduri suplimentare. „Putem să închidem lumina şi atunci le dăm drumul pe uşă, afară. Deci, discutăm de o problemă care nu suportă amânare şi trebuie neapărat să avem aici bani în buget. Statul român e condamnat în numeroase cazuri la CEDO (...) tocmai pe condiţii de cazare şi de detenţie. Trebuie să asigurăm măcar minimum necesar pentru această categorie. Solicităm suplimentarea, dacă se poate, dacă nu măcar realocarea de la alte titluri din buget”. România este condamnată aproape lunar, de judecătorii europeni, la plata unor sume cuprinse între 1.000 și 30.000 de euro, pentru anumiți deținuți care au fost cazați în condiții improprii, în camere insalubre și fără acces la baie, dar și din cauza reclamațiilor unor deținuți care descriu frigul cumplit și supraaglomerarea penitenciarelor. 
 
Transportați în cuști!
ZIUAnews a prezentat, chiar în numărul trecut, un interviu cu fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, care a fost nevoită să renunțe la contestația în anulare admisă în principiu de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru că nu poate suporta regimul de transport. Nouă ore într-o cușcă de fier, pe o bancă de lemn, fără căldură sau opriri pentru nevoi fiziologice. Asta „oferă” ANP, din lipsă de fonduri. „Cușca este inumană, nu există nici centuri de siguranță, este insuportabilă și, pentru acest transport, eu am vorbit cu judecătorul delegat, am vorbit cu conducerea penitenciarului, mi s-a spus că nu am nicio șansă, pot să fac cerere la ANP, oricum, de transportat mă transportă și dacă sunt moartă, te transportă, au fost cazuri când au fost transportate în cărucior”, spunea Irina Jianu, în interviul acordat ZIUAnews. Deținuții sunt obligați să aleagă între dreptul lor de a se adresa Justiției și dreptul lor de a nu-și pune viața în pericol, iar această dilemă, într-o țară civilizată, este de neadmis.
 
Medicii din ANP nu scriu că viața deținuților este pusă în pericol

Prinși într-un sistem putred și sărac, medicii din penitenciare au tendința de a fi mai mult manageri decât doctori. Cu alte cuvinte, dacă un deținut trebuie transportat la o instanță, dar starea sa de sănătate este precară, astfel că transportul în condiții obișnuite poate să îi pună viața în pericol, medicul nu recomandă transportul cu o ambulanță, din motive economice. Dacă acesta ar recomanda transportul cu o ambulanță sau cu o mașină specială dotată cu echipamente medicale, ar intra automat în conflict cu directorul penitenciarului, care ar fi nevoit să aloce sume de bani separate pentru transportul unui singur deținut, iar în condițiile de criză actuale, scoaterea unei asemenea sume din bugetul unei pușcării înseamnă o pagubă mai mare decât moartea unui deținut. Astfel, toți deținuții, fără excepție, oricât de bolnavi ar fi, sunt duși de la o instanță la alta cu aceleași mașini ale penitenciarului, în care femeile stau în cuști cu un geam deschis în spate. Cele mai elocvente exemple în acest sens au fost cazurile a două femei de la Penitenciarul Bacău, una care a intrat în comă diabetică în urma unui transport - de la Spitalul Jilava, la Penitenciarul Bacău - într-o cușcă, iar o alta, imobilizată în scaun cu rotile, a fost legată și urcată cu forța într-o mașină și dusă la instanță.
 
Drepturile prevăzute în CEDO, teorie în România
Articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, despre interzicerea torturii, prevede că „nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”. România acceptă drepturile prevăzute în această Convenție. Doar în teorie, însă. Pentru că în practică, deținuții sunt tratați ca niște mașini stricate, care costă prea mult pentru a fi reparate, dar nu pot fi aruncate. Așa că sunt lăsate într-un depozit prăfuit în care bate vântul.
Voichița Rășcanu 
==============================
===========================================
==========================================================

59 de comentarii:

  1. Uai ce ploua! Cezare, vin' de ma-ncalzeste la oaua!

    ++++++++++++++++++++++++++++
    Ce, nu le plac custile detinutilor? Atunci sa-i pushcam, ori sa facem lagare de reeducare prin munca. N-am inteles, noi platim taxe si impozite, ca ei sa se lafaie cu TV-uri in camera si sa stea sa beleasca sula, iar dupa aia, cind ies din pirnaie sa se apuce din nou de violuri, tilharii si omoruri? La munca, sau la...poc, poc futu-i in gura de banditi!

    PS. Uai Czar maimuklea, vezi ca si violul caprelor , zoofilia, se pedepseste prin lege! Ai putea lua lejer pina la 15 ani de bulau. Asta daca tu ai fost primul. Insa, daca motanelul kkcios a pus-o primul cu Doina, capra de la haeroportul Alexeni, iar tu ai fost al 2-lea cu dejtu' ala al tau, ai putea lua cam 7 ani. Deci:ATENTIE!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ratane eu cand am cotzait-o pe Doina inca nu era capra ,zicea ca este ma-ta si era fata mareeeee,mai mare decat capacul de la closet.

    RăspundețiȘtergere
  3. ..tu-va in gat ! Ce bine* v-ar sta si voua langa nea Jiji!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa te phisi H2SO4 di ras cu Roarmy!

    From: Cobuz Lenuta
    To: "roarmy230@yahoogroups.com"
    Sent: Sunday, January 29, 2012 1:57 PM
    Subject: Re: [roarmy230] EXPLICATIE - un ultim mesaj pentru grupul roarmy


    Suntem intr-o perioada in care putini dintre noi reusim sa mai ramanem calmi si rationali. Din punctul acesta de vedere il apreciez enorm pe dl. comandor Alexandru. Majoritatea suntem dupa ani buni (in dec. 2008 a inceput totul, nu-i asa?) de incertitudini, jigniri, apelative care de care mai ... elegante din partea unora care nu au habar cu ce se mananca armata. Ne-am vazut si cu pensiile ciopartite. Societatea civila ne priveste ... nu mai spun cum, ca o simtiti cu totii.
    M-as bucura mult sa putem sa ne pastram calmul, sa ne ajutam reciproc, cu un sfat, o idee. M-as bucura sa ne putem tolera unii altora micile rautati, chiar daca acestea nu ar trebui sa apara acum, cand suntem "in miezul luptei". Chiar nu vreti as incercam?

    From: Simion Suciu
    To: roarmy
    Sent: Sunday, January 29, 2012 1:37 PM
    Subject: [roarmy230] EXPLICATIE - un ultim mesaj pentru grupul roarmy


    Dane, n-ai inteles si nici eu nu am fost suficient de explicit. Si tu, si Gabi Bucur ati fost colegii mei, tu ani buni la Oradea iar Gabi din 80 pana in 89, inclusiv doi ani in academie. Amandoi imi sunteti prieteni deci sunt un pic la mijloc. Gabi m-a rugat sa timit mail-ul asta pentru ca nu po

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa lupta Lenuta si la SScmd..si s-a ales praful!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. tigri25 iunie 2013, 19:19

      Banuiesc ca nu rapacitatea lui Elena a distrus SCMDul,ci dorinta de a manipula naivii membri pentru cateva interese ale unui grup restrans;pe ei i-a interesat doar cotizatia si pensia lor ,atat .
      ***************************************************************
      Muey prostovane, muey cap de oaie, mai ai frati, ori esti singur si te-a ouat ma-ta in paie?

      Ștergere
    3. Mai puiule,drept sa-ti spun ,frati nu am ,dar imi ajunge pana peste cap sa te am pe tine ,un dobitoc facut cu curva de muma-ta in tinerete,m-a prins baut mi-a supt-o cu nesat si a ramas gravida taranca.

      Ștergere
  6. Parlamentul ar trebui sa faca o lege ca cei care fura peste 1 milion de euro sa fie decorati si sa fie facuti imediat, da musai imediat, membrii de partid (nu conteaza care), sa fie introdusi in toate organele de conducere (parlament, guvern, servicii, administratie etc) si sa fie lasati in pace de presa, justitie opinia publica...
    Iar cine fura cu violenta, omoara sau violeaza sa fie preamarit si dat ca exemplu pozitiv la toti ailalti, ca numai asa vom ajunge "mai cunoscuti" decat acum, in UE si pe plan mondial...
    Nu am auzit de "o mafie" romaneasca asa ca parlamentul trebuie sa faca ceva in sensul asta, iar legea cu amnistierea este foarte buna, numai ca trebuie schimbat ceva: TOTI cei cu pedepse MAI MARI DE 5 ANI sa fie eliberati si sa li se dea compensatii banesti cat pot duce...
    Parlamentarii nu trebuie sa uite ca au o datorie: corb la corb si talhar la talhar nu-si scot ochii!!!
    Hai sa va fut...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muey, ai dreptate in ceea ce-ai scris aciulea, dar nu poti cumva sa ne futi prin reprezantanti? Ete, io-t propun sa-l futi pe Cezarica, ca el e sheriful cu caprele aici la ZOO.

      Ștergere
  7. La munca cu ei ! Zi lumina la munca...nu are ce sa stea in celula!
    Au conditii mai bune ca militarii in armata!1

    RăspundețiȘtergere
  8. 5 iunie 2013, 18:35

    iceparu spunea...

    Tot felul de jigodii ,benificiari de moment a legii lui Boc si Seitan ,multi invidiosi pe cei ce au muncit prin armata romana si nu au fost taietori de frunza,isi dau cu parerea privind legea pensiilor militare.Un Lupus care se da echidistant,un Cezar caruia nu i-au mai mers sforariile,si lista continua ,se dau mari contributori cand ei de fapt nu au contribuit decat cu nimic.Fiindca au prins din pura intamplare o marire a pensiei in baza prostiei unor guvernanti ce intentionau sa aduca niste economii la buget acum musca de cur pe perdantii.Nu stiu ce fel de militari au fost cei de teapa lui Lupus,Cezar etc dar cert este ca prin armata romana respectivii au fost niste uscaturi obligati de sistem sa-si tina gura.Astia nici acum cand nu mai fac parte din sistemul militar nu inteleg ca fiecare militar ,fie el infanterist,tanchist,genist,transmisionist,artilerist,aviator,marinar,medic a avut partea lui de stres.Stresul care ucide pe marea majoritate dintre noi s-a manifestat direct proportional cu nivelul functiei avute.Cum puteti mai voi ce ati batut-o in cap prin armata romana sa puneti in egalitate raspunderea unui plutonier de companie sau maistru bucatar cu cea a unui comandant de unitate.Cum puteti mai analfabetilor militar sa comparati responsabilitatea unui ofiter dintr-un birou operatii si pregatire de lupta dintr-un regiment sau divizie cu suflatorul din fanfara regimentului.Cum voi niste idioti puteti compara raspunderea lui Alexandru,Mereu ,Stelian,Rosca,Dragomir,Marinescu,cu raspunderea celor ce stergeau si lustruiau rotile migurilor pe pista la Boboc sau lucrau in ture pe statiile de radiolocatie.Imi propusesem sa nu va bag in seama dar nu pot sa nu ma revolt cand vad cata ura ati strans in voi numai si numai ca in armata romana nu ati reusit sa ajungeti mai sus de genuchii broastei. Ii tot dati cu indemnizatia de comanda si cu salariul de merit.Pai mai batutilor in cap voi chiar nu pricepeti ca astea se dadeau prin aplicarea unor criterii si ca nu se puteau face manarii? In loc sa infierati cu ura proletara colegii vostri,multi fosti comandanti mai bine luati exemplul magistratilor unde spiritul de corp a fost benefic pentru toti.Luati exemplul parlamentarilor,clericilor,politistilor,jandarmilor precum si celor de la serviciile secrete care nu se musca reciproc de fund.Analfabetilor,profitati de conjunctura si cereti aplicarea odata pentru totdeauna a principiului cuantumului cel mai favorabil fiindca nu se stie ce dobitoc adata ajuns la putere iar va aplica nu stiu ce reforma a sistemului de pensii fiindca a visat el intr-o noapte.Vad ca aveti ce aveti cu sefii birourilor financiare.Nu sunt finantist deci afirmatia mea nu este subiectiva.Batutilor in cap comandantul de regiment sau divizie nu semna un act ce includea bani fara avizul de control preventiv al finantistului.De unde mai capete patrate raspundere egala a sefului de autostatie,plutonier adjutant cu sef birou finciar.Se invarte pe la info militar unul Dax caruia ii plac caprele.Ca-i plac caprele nu-i o nenorocire dar il compatimesc ca de cele mai multe ori umbla cu capra.Unii pe aici se tot lauda cu liceul militar dar nu-si pun intrebarea cati din armata romana au batut pas de defilare de exemplu la Breaza.Cezar,ridica-ti palaria in fata celor ce ti-au fost comandanti cu rele si bune si adu-ti aminte cati din cei carora le-ai fost sef au motive serioase sa te injure.In ceeace ma priveste nici un fost subordonat nu mi-a raspuns sictir,ai fost nea prost.

    RăspundețiȘtergere


  9. tigri2 spunea...
    @Iceparu
    Mai cap de piatra ,intamplarea face ca peunii dintre cei mentionati sa-i fi avut comandanti si stiu destule depre ei:un singur exemplu.
    -generalul Alexandru Lucian l-am avut comandant la Alexeni de cand era maior,noi ii spuneam "Othelo",ne spunea mieros ca noi pilotii suntem coloana vertebrala a unitatii ca suntem VIPuri ,eroi in viata,etc,iar in spate ne dadea cele mai proaste apartamente ,pe la etajul IV din 4 sau intre tigani etc.daca dadeai "darul'si fofoloanca erai tare ,aveai functii ,daca nu ciuciu.Personal eu n-am avut probleme deoarece vreo trei ani m-am ocupat de ciupercaria unitatii asa ca..problema mea era ca am fost filomaghiar si aveam plafonata functia.A murit ,sa-i fie tarana usoara.Cunosc si celelalte nume vehiculate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baa asta, Tigri kkt de tot sugi matzul la negri, baa centuristule, tu nu esti filomaghiar, tu esti filoPROSTOVAN!

      Ștergere
  10. II&coi asta-i no limits. A fost peste tot, simultan si in acelasi timp. Fiind filomaghiar in materie de ciuperci nu a reusit sa faca niciun rahat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai ciumperaca baloasa ,daca aude curvistina de ma-ta ca te iei de fostul ei futalau iti toarna ulei incins pe gat ca lui CODIN.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muey Cap de oaie, muey Viurel, vrei ca in gitlejul tau sa ne kiss-am nitel? Am auzit ca nu esti din Ciceu, ci din Gilgau. De aia ai pitici pe creierul cit nuca si esti prostalau.

      Ștergere
  12. @II&coi
    Salutari dela stranepotii tai cu Doina*!

    RăspundețiȘtergere
  13. Lasati-l muei in pace pe el Tigri koy ca-i obosit
    La cite capete de sula de la turcaleti azi in parcare a belit.
    Dar insa motanelul a cistigat un ban cinstit...
    Pacat ca el prezervativul peste gura aia stirba nu l-a folosit.
    Asa si doctorul ai spune ca e sanatos,
    Atunci cind ia o muie si o sula-n dos.

    RăspundețiȘtergere


  14. avianyc spunea...
    @ Iceparu

    Cu parere de rau iti spun ca de data asta ai dat rau cu oistea-n gard.
    Ca sa stii ce exprimi trebuie sa fii foarte bine informat si trecut cit mai mult prin ale vietii pornind de jos si urcind prin competenta pina spre virful ierarhiei.
    Din respect pentru colegii mei militari de alte arme voi face referire stict doar la domeniul aviatie.
    In primul rind sa stii ca in aviatie mina de lucru este pilotul, inginerul, maistrul,la care se adauga cadrele care deservesc zborul intre care se includ si cei de la statiile de radiolocatie, meteorologul, parcul auto, etc.
    Raspunderea pentru desfasurarea unui zbor in conditii de siguranta revine in primul rind conducatorului de zbor ,pilotului, ing.de excadrila, maistrilor -tehnic de avion si specialisti si nicidecum comandantului care pe timpul unui start este un simplu pilot respectat pentru functia detinuta.
    De aceea in aviatie datorita unei organizari stricte cutumiare exista o vorba „aviatia merge si fara comandant”. Si merge fiindca fiecare isi stie indatoririle si nu se amesteca unii in treaba altora,din contra isi desfasoara activitatea intr-un respect recicroc deosebit. Daca nu ar exista acest respect reciproc bazat pe competenta nu ar exista coeziune si incredere reciproca.
    Or asta conteaza foarte mult. In viata mea nu am pasit intr-o incapere inaintea unui maistru in virsta cu parul albit de stresul si greutatile pe care le-a intimpinat dind avioane la zbor pe baza de semnatura pentru lucrarile efectuate in carnetul de lucru al aeronavei. Iar daca am respectat acesti oameni care duc greul pe un aerodrom am avut todeauna pina in ziua de azi respectul lor. Atit pilotii cit si acesti tehnicieni nu sunt platiti la nivelul riscurilor la care sunt supusi. Cunosc cazuri cind si dupa 7 ani inca dau cu subsemnatul pe la procurori pentru unele catastrofe aeriene sau premize de catastrofe.
    Am spus asta ca sa stii si dumneata ca acesti oameni nu ”lustruisc cauciucurile migurilor” ce au raspunderi mari pe umeri.
    Si ca sa fii bine informat la Boboc majoritatea pilotilor s-au format pe IAR 823, L 29 , L39 sau AN si elicoptere la Buzau. Deci nimeni la Boboc nu” lustruia cauciucurile migurilor”.
    Si sa mai stii ca acesti oameni pe care ii numesti lustrangii de cauciucuri si radiolocatoristi de doi lei chiar merita conditii speciale in raport cu seful de birou financiar.
    Eu am si voi avea tot respectul pentru acesti oameni oricit iar denigra si injosi cineva. Fara ei ceilalti nu prea au obiectul muncii. Va salut si va respect pe toti particpanti la deservirea in conditii optime a unui start indiferent de grad si functie.

    Multumesc ca atunci cind am facut prima iesire in simpla comanda aeronava a corespuns din punct de vedere tehnic. Stiu ce stres v-am creat de la decolare pina la aterizare atit tehnicilor cit si instructorului de zbor.

    Poate colegul TIGRI 2 ma poate contrazice daca am gresit cu ceva.
    Daca nu am fost in acest rezumat concludent poate ma completeaza.

    Deci d-le Iceparu respectul impune respect, infatuarea ,aroganta si desconsiderea semenilor alaturi de care muncim zi de zi nu duc decit la discordie si stari anormale.
    Si atunci vom trai mereu in stres ,dusmanie,invidie reciproca etc.
    Asa ca mai reflectati la atitudinea exprimata in comentariul de mai sus si incercati sa nu va dati cu parerea in domenii de care sunteti strain.
    5 iunie 2013, 21:21

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avianyc asta sta cam prost cu gramatica: "ma luat", "luato", precum si alte nazdravanii. Ar fi mai bine sa mai invete ceva "limbi", nu de alta, dar vad ca are pretentii baiatul...

      Ștergere
    2. @niciolaiedelavi
      Mai monseor, ai o viziune de tip clatita asupra structurilor militare.
      Fiecare comandant, pe craca lui, este sacru. Nu-mi da exemple de dobitoci sustinuti de neamuri si noroc!

      Ștergere
  15. @ Nicolae Ceausescu a dat si el o gratiere....umpland SUA de borfasi !
    Se lucreaza la eliberarea urmatoare a lui Dan Voiculescu !
    Din pacate pentru el americanii nu sunt se acord....

    DECE C.I.A VREA CAPUL LUI DAN VOICULESCU !

    UN DOCUMENT AMERICAN TERMINAL..
    Armele rusesti pe care Ceausescu le-a americanilor au fost vandute prin firma Crescent. Compania lui Dan Voiculescu este prezentata ca "intermediar" beneficiind de comisoane fabuloase. Actiunea a fost structura
    ca sa permita statului roman distantarea de aceasta actiune .

    Voiculescu a tradat oferind KGB documentele vanzarii.

    Cecurile CIA erau facute pe numele lui Dan Voiculescu care retinea comisionul personal10% si al transfera lui Marin Ceausescu care depunea
    banii la o banca elvetana. 20% contul personal Ceausescu ca comision personal. Restul era destinat statului roman.

    A izbucnit revolutia. Dan Voiculescu a bagat in intregime ultimul cec in buzunar . Armele promise nu au ajuns........ niciodata la americani.


    C.I.A : As with those involving Romania and the other Soviet Bloc countries, sales were structured to afford Communist officials full “deniability,” according to sources. U.S. intelligence typically worked through a select group of foreign intermediaries, such as arms dealers or businessmen, to negotiate the complex transactions. Documentation was prepared listing plausible destinations for the material, such as Soviet allies in the Middle East.
    The United States paid to Ceausescu indirectly, establishing letters of credit in overseas accounts. Once the Pentagon gave the order, the payments were made through the intermediaries as Crescent.

    Va continua Robert Horvath Deva blog



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba, ia-l de mina pe "consateanul" tau, Tigri2, alias Motanelul kkcios si zbirrrrr in tarile calde!

      Ștergere
  16. Taci mai pui de tarfa betiva si drogata.

    RăspundețiȘtergere
  17. In viata mea n-am intalnit oameni mai prosti ca voi,nu va scrie nimeni pe acest blog infect,aceasta cacastoare de piatza si atunci apelati la copieri de pe alte bloguri sau la atacuri directe pentru a va raspunde si a face rating.Vai de pula voastra sugacilor in frunte cu bloggerul care se compromnite alaturi de voi-sau o fi chiar el ,ca are tot interesul.Jalnic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e. Numai tu ne intreci la desteptaciune. S-ar putea totusi sa fii ceva mai destupat la dovleac ca ala, cap de oaie-2 koaie din Hurziceni...

      Ștergere
  18. Baaa, bun venit printre noi si ia o muie vegetativa de la toti cei de pe aici!
    Hai sictir!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Zapacitilor , se duce dracului shandramaua lui goprea cu contributivitatea lui cu tot ...
    Si toata gashca de sustinatori a intrat in deruta ...
    Steli p-ulea tace ca porcul in cucuruz ...
    Curdelonul tace ca un cacat pe peronul garii ...
    Cetzarushul mai mishca numai cit un limbric la soare ...
    Motanul kk shchiauna ca o javra plina de purici ...

    RăspundețiȘtergere
  20. ...iar ma-ta chitzaie in pula ca un shobolan in latz.

    RăspundețiȘtergere
  21. ..da-i-as muie sa-i umplu gaurile din carii si sa-i fixez proteza ma tare decat COREGA.

    RăspundețiȘtergere
  22. Neata Buna la ZOO + 9! Cezare, te rog io ca la 9 sa-mi faci o frectie la oua, iar de te-ai plictisit da-i-le tigrului la vopsit.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cu privire la noua lege a pensiilor,de ce ne-ar fi frica?Ramane in plata cuantumul cel mai avantajos,asa ca nici in pula nu ne doare c-am o tara ca o floare!

    RăspundețiȘtergere
  25. @anonim 08,51
    Bea-ne-ai pula cu paiu si ne-ai manca din cur malaiu'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai ce ploua! Vin' de ma suje la oua. Si de n-oi fi multamit ia-mi si drimba la belit.

      Ștergere
  26. LUI CEZAR MAIMUTA II DORESC SA FACA BUBA IN CUR, IAR TOATA FAMILIA LUI SA FIE MALTRATATA PANA MOARE IN CHINURI GROAZNICE.
    II DORESC SA ARDA CAT MAI REPEDE IN IAD SI SA PLATEASCA PENTRU FAPTUL CA A TRADAT ARMATA.
    MORI,JIGOIDE,IMPREUNA CU TIGRII TIGANU SI CURLEONE.
    7,4 MILIOANE DE ROMANI TIN POST NEGRU PE TOTI CARE URASC MILITARI SI SUNT IMPOTRIVA PENSIILOR MILITARE PE LEGEA 164.
    ITI DORESC CEZAR MAIMUTA SA CRAPI IN SECUNDA 1,DUPA CE CITESTI MESAJUL ASTA TU SI TOTI CEI CARE URASC ARMATA SI LEGEA 164 DIN 2001.
    MORI,TARFA MICA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muie,faza lunga se accepta pentru ca e timp nefavorabil, nebunia se accepta, pentru ca esti la NOO, dar RAUTATEA nu se accepta pentru ca esti intre OAMENI!!!!Fire-ai al drek de bolund, prinde-s-ar toate de familia ta, gunoiul dreak ce esti!!!!*

      Ștergere
    2. La POMANA lu ANDA(ANDU!)toata lumea striga de rasuna valea....Dumnezeu sa priiimeasca...pe ANDA in IAD dracii cu arucatorul de flacari s-o PARLEASCA !
      Popa din sat ne-a confirmat ca ..asa va fi1..caci fiinta mai pacatoasa ca muierea asta NU SE EXISTA!!!

      Ștergere

  27. Topic List < Prev Topic | Next Topic >
    dogarisme comunicate de boc-ul scmd ! < Prev Next >
    Posted By:
    srabaea
    Tue Jun 4, 2013 1:22 pm |
    Options

    SA TI PHISI H2SO4 DI RAS CU ROARMY!!

    marți, 4 iunie 2013

    Convocarea Comitetului Director al SCMD si informatii de ultima ora
    Luand in calcul data limita de 13.06.2013, pentru votarea in Camera Deputatilor a Proiectului Legii reparatorii, evolutia in Parlament a situatiei Proiectului de amendare a Legii 329/2009 si Proiectul Legii pensiilor militare de stat, presedintele SCMD si Biroul Operativ Central convoaca, in acord cu vicepresedintii din tara, Comitetul Director, pentru data de 14.06.2013, orele 11.00.

    Vom decide actiunile noastre in perspectiva apropiata, in functie de situatia reparatiilor si legilor mentionate. De asemenea, vor fi puse in dezbatere punctele hotarate la precedenta sedinta a Comitetului Director. Materialele necesare vor fi transmise domnilor vicepresedinti, pana cel mai tarziu la data de 09.06.2013.

    Deocamdata suntem in masura sa va anuntam, astazi, la orele 14.22, ca istoria se repeta. Ca si la Senat, raportul care trebuia elaborat in Comisia de munca a Camerei Deputatilor a fost amanat, cu motivatia oficiala ca exista amendamente depuse de deputati.

    Vom verifica, in cel mai scurt timp posibil, cine are interesul sa ne lungeasca agonia, cand se va relua discutia in Comisia de munca, dar si zvonurile legate de posibilitatea utilizarii banilor economisiti in alte scopuri.


    BIROUL OPERATIV CENTRAL
    Publicat de Sindicatul Militarilor la 14:31

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS Srabaea...se zice ca asta cu ..reparatiile ..zvita..sau RCA ...ajunge la 100de milioane ! Bun baiat ! Sigur ..merita!!

      Ștergere
  28. MILITAR VETERAN says:
    Iunie 5, 2013 at 8:16 pm

    Condiţia de existenţă a oricărui stat impune ca evaluarea securităţii sale să nu se facă prin indicatori proprii economiei de piaţă, precum productivitate, profit, eficienţă etc..
    Securitatea naţionala,apararea interesului naţional,se realizeaza prin întreţinerea unei armate profesioniste si reprezintă o investiţie pentru un stat.O armata profesionista, cu limitarea drastica a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului,are privaţiuni ale serviciului pana la sacrificiul suprem.
    Nicăieri în lume asemenea privaţiuni nu se negociază.Se incheie un contract,se semneaza si se respecta de ambele parti.
    Principiul egalităţii de şanse, respectat de statele cu democraţie autentică,in relatia cu armata,compenseaza aceste privaţiuni aduse drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului
    Tarilor cu democratie adevarata,calculeaza pensiilor militare, separat fata de cele civile.
    Legatura soldă – pensie militara se află într-un raport de determinare şi este indestructibilă.
    In cadrul reformei armatei si al aderarii la NATO,legislatia si metodologia de calculul a pensiilor militare s-a facut cu sprijinul partenerilor (americani,francezi,
    care aveau birouri la DMRU,SMG,MapN,etc.).
    Cateva principii de baza la calculul pensiilor militare în tarile NATO sau non- NATO(unde clasa politica respecta armata):

    “1.Sistemul de calcul al pensiilor militare prezinta particularitati distincte conceptual fata de cel al pensiilor civile, în spiritul celor de mai sus, si este reglementat prin lege separata (Germania, Marea Britanie, SUA, Turcia, Coreea de Sud, Israel, Egipt, Japonia) sau printr-un capitol independent, cuprins formal într-o singura lege, împreuna cu cel al pensiilor civile (Franta, Italia, Grecia, Portugalia, Austria);
    2.Baza de calcul a pensiilor militare se stabileste în functie de valoarea soldei din ultima luna de activitate (Germania, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Austria, Japonia, Coreea de Sud, Israel) sau de media soldelor pe ultimele trei sau sase luni (Franta, Egipt), precum si de vechimea integrala în armata (în majoritatea tarilor – 35 sau 36 ani, Japonia – 20 ani, Israel – 25), si de vârsta standard de pensionare. Pentru stabilirea pensiei, bazei de calcul rezultate i se aplica un procent cuprins între 75-80%. În nicio tara nu se admite continuarea serviciului militar activ peste vârsta de pensionare. În majoritatea armatelor, limitele acesteia sunt stabilite pe grade. Sunt si unele armate unde personalului medical militar (medici, asistenti medicali) i se prelungeste vârsta de pensionare cu pâna la patru ani. În conditiile actuale, se vorbeste ca aceasta ar putea fi aplicata si altor specialitati si functii din structurile necombatante, îndeosebi la nivel central;
    ...................

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3.In toate tarile, la pensia de baza calculata se adauga sporuri determinate de anii prestati peste vechimea de pensionare (acolo unde au fost acceptate unele cazuri individuale) si de conditiile de desfasurare a serviciului si anume: categorii de forte armate si genuri de arme, specialitati, garnizoane izolate, misiuni în teatre de operatii. Spre exemplu, într-o unitate de aviatie, pentru personalul navigant aero se stabileste un coeficient care se aplica numarului concret de ore de zbor în functie de tipul si categoria aeronavei, de conditiile de zbor – zi si meteo normale, noapte si meteo grele. Acesta nu se aplica personalului de stat major si administrativ nezburator. La fel se calculeaza pentru cei ambarcati pe submarine si anumite nave de suprafata, scafandri, parasutisti s.a. Celor care efectueaza serviciul si locuiesc cu familia în garnizoane considerate izolate (baze aeriene, radiotehnice, de rachete sol-aer, sol-sol si alte obiective de importanta strategica) ori îndeplinesc misiuni operative în cadrul serviciilor speciale li se aplica alti coeficienti, scazându-lise însa perioadele de concedii de odihna, medicale, permisii, învoiri. Orele si perioadele de timp respective, în toate situatiile, sunt consemnate în fisa personala care însoteste dosarul de cariera. În functie de tara, aceste sporuri reprezinta 50 pâna la 150% din timpul total lucrat în conditii speciale. Asadar, sporurile în armata diferentiaza salariile si pensiile numai în cadrul sistemului militar si nu pentru a-l particulariza fata de cel civil.
      În final, indiferent de numarul anilor rezultati prin adaugarea acestui spor de vechime la timpul efectiv lucrat, baza de calcul a pensiei ia în consideratie nu mai mult de 40 sau 45 de ani, în functie de tara, pentru a nu depasi valoarea salariului luat în calcul. De exemplu, în armata franceza, daca unui militar profesionist, iesit la pensie la limita maxima de 25 de ani de serviciu activ, prin aplicarea sporului de conditii deosebite s-ar ajunge la o vechime de 55 de ani, baza de calcul se limiteaza însa numai la 40 de ani, iar valoarea pensiei rezultata prin însumarea tuturor sporurilor nu trebuie sa depaseasca valoarea ultimului salariu. Din considerente de compensare a cheltuielilor efectuate pe timpul serviciului activ, pensia militarului francez se majoreaza cu 10% pentru cei care au crescut trei copii, la care se mai adauga înca 5% pentru fiecare copil în plus. În armata portugheza, valoarea reala a pensiei poate fi mai mare decât salariul dinaintea pensionarii, deoarece nu se mai aplica impozite;
      4.La data iesirii la pensie, militarii profesionisti primesc ca sprijin o suma substantiala fixa de bani (Israel – 100.000 $ SUA) sau echivalenta unui anumit numar de solde lunare, pâna la 36 (Franta, Marea Britanie, Turcia, Egipt);
      5.In Austria, primesc anticipat si o suma egala cu 70 de pensii lunare, cu conditia sa fie girat de rude apropiate care sa poata prelua rambursarea în caz de deces. Ratiunea tuturor acestor ajutoare este, în principal, de a facilita integrarea în societatea civila, o eventuala reîntoarcere la locurile natale sau cumpararea unei locuinte pentru a o elibera în timp rezonabil pe aceea de serviciu;
      6.In toate tarile, pensiile militare se actualizeaza imediat cu indexarea salariilor militarilor activi, precum si periodic, în raport cu valoarea inflatiei;

      7.In general, pensia militara poate cumula cu un salariu în domeniul bugetar (în SUA – integral, în Portugalia – salariul se diminueaza cu o treime, iar în Coreea de Sud, cu o doime).”

      Ștergere
  29. Blogger Bella spunea...

    cezare tiganis handicapatus...ti-am zis sa ma lingiinpizda....iar m-a sters lupus....ca-ti pute gura....da bine ca-i apucat sa citesti...nu te mai saturi nu, iti place actiunea ??!
    Blogger Bella spunea...

    @ cezar zabalosul
    Ma ,,pupi,la gaura neagra.. dragoste paduchioasa

    6 iunie 2013, 09:48

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei, maimukles ie zabalos? Are bube dulci la gura? Cred ca-i din cauza de pupatura. Pupat capul la sula...

      Ștergere
  30. Cezare, ma duc la pescuit. Poate prind si pentru tine niste caras,
    Iar de vrei vrea sa vezi daca e proaspat, tu sa-l duci la nas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. CEZAR spunea...
      BELLITA zice..,,De unde ai inteles ca lucrez in armata regulata..parca asa te exprimai ??
      Apoi daca nu lucrei (nu ai lucrat) In armata regulata ,pentru ce-ti plimbi fundul lataret pe aici ! Doar sa vezi cate P..iau pozitia sculat??!!
      Armata ,,neregulata" nu exista pe3 la noi

      6 iunie 2013, 11:04

      Ștergere
    2. Poate pica o..pestoaica..mai micuta asa pana in 18..Kg. Mama ce saramura faci cea!Czar

      Ștergere
  31. BA EXISTA CEZARE! HOP, HOP, HOP, SA TI-O DAU LA CIOK, CIOK, CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  32. Zapacitilor , se duce dracului shandramaua lui goprea cu contributivitatea lui cu tot ...
    Si toata gashca de sustinatori a intrat in deruta ...
    Steli p-ulea tace ca porcul in cucuruz ...
    Curdelonul tace ca un cacat pe peronul garii ...
    Cetzarushul mai mishca numai cit un limbric la soare ...
    Motanul kk shchiauna ca o javra plina de purici ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TOTI ASTIA AU LUAT MOOIE SI VOR LUA SI DE ACUM INCOLO. PAI CUM SA AIBA UN COLONEL, PENSIA MAI MICA DECIT CEZAR MAIMUTA, CARE N-A FACUT TOATA ARMATA DECIT SA CULEAGA GOGONELE SI SA PASCA CAPRELE UNITATII? SAU TIGANUL DE TIGRI CARE NU FACEA DECIT SA MATURE PISTA SI-A FOST DAT AFARA DIN ARMATA CA ERA ALCOOLIC LA 42 DE ANI. ACUM TIGANUL VREA PENSIE MARE, CA DEH NU AI AJUNG BANII DIN CIORIDEALA PE CARE O FACE PE CENTURA URZICENIULUI.

      Ștergere
  33. Si ma-ta sta la umbra si suge pulile trecatorilor,mai face si ea de o ciuca pentru ea si pentru handicapatul de fiu-so.

    RăspundețiȘtergere
  34. @Admin
    Tu nu te simti cu musca pe cascheta ?

    "De asemenea, în ultima vreme, România este condamnată pe bandă rulantă la CEDO din cauza proceselor intentate de deținuții care se plâng de condițiile inumane pe care le suportă în închisori."

    RăspundețiȘtergere
  35. : azi in Camera Deputatilor PLx 164-SITUATIE PENSII... < Prev Next >
    Posted By:
    sitmarrm
    Wed Jun 5, 2013 6:06 am |
    Options
    Sa te chisi H2SO4 de ras..cu Rarmy!!


    http://businessday.ro/10/2009/pensiile-speciale-recalculare-sau-supraimpozitare-cat-castiga-un-pensionar-special/
    De ce nu cere ,,domnul de la UDMR" si o situatie cu AVERILE dumnealor comparativ cu ceilalti cetateni ?

    ----- Forwarded Message -----
    From: cobuz elena
    To: roarmy230@yahoogroups.com; sindicatul-cadrelor-militare@googlegroups.com
    Sent: Tuesday, June 4, 2013 9:56 PM
    Subject: [roarmy230] azi in Camera Deputatilor PLx 164


    La "Egalitate de sanse" - s-au analizat amendamentele, s-au respins si s-a dat aviz favorabil pe PLx 164/2013
    La "Munca" - s-a amanat deoarece: sunt divergente in ceea ce priveste data de intrare in vigoare a Legii, nu au venit cei de la MAI si SRI (de la MApN au fost 3) pentru a vorbi despre existenta/alocarea fondurilor, s-a dorit aprofundarea amendamentelor (?!?!? nu am inteles de ce nu s-a facut ca la egalitate de sanse), iar domnul de la UDMR a cerut sa se prezinte comisiei o situatie a pensiilor militare comparativ cu celelalte categorii de pensionari din tara.
    Nu stiu cat de repede va fi realizata acea sinteza-comparatie ceruta de domnul deputat UDMR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..va fut cele UDEMEREU....!!cand vor vedea ca de fapt toti care umblati cu jalba si cascheta in mana aveti peste ...3000 lei..mama ce-or sa va faca de ras!!!

      Ștergere

    2. Messages
      Message # Search: Advanced
      Messages Help
      Topic List < Prev Topic | Next Topic >
      Re: [roarmy230] azi in Camera Deputatilor PLx 164 < Prev Next >
      Posted By:
      srabaea
      Tue Jun 4, 2013 7:51 pm |
      Options



      ... fiind probabil vorba de dl deputat KEREKES KĂĄroly!?

      Ștergere

  36. tigri2 spunea...
    Fatuco,du-te la ginecolog ca toata bruma ta de minte ti-a coborat in mitra.De atata darnicie ai bube pe creier.

    6 iunie 2013, 12:31
    CEZAR spunea...
    BELLITO.. Sa te futa elefantul apoi sa te linga ..hiena!!!

    6 iunie 2013, 12:33
    CEZAR spunea...
    @Emi T.pentru tine...papagal mic!
    mos alecu spunea...
    Despre contributii ...
    In esenta nu are nici o importanta daca militarii (la fel cu toti cetatenii Romaniei) au contribuit sau nu . Pensiile se calculeaza dupa MARIMEA SALARIILOR primite in perioada activa ... nu dupa suma pe care au platit-o sau nu drept contributie ... Nici acum nu iti este clar..uratule!!!

    6 iunie 2013, 12:37
    tigri2 spunea...
    ...hiena are limba ca glasspapierul,ii place nebunei, canta in cvartetul de coarde.

    6 iunie 2013, 12:47
    CEZAR spunea...
    Iti imaginezi ce urla ,...de placere BELLITA si nu uita sa strige in extaz..Nr.164..Nr164 oh daaaaa 164...pana si hiena se opreste si se intreaba ..ce are Nebuna asta ..vrea 164 de numere??!!

    6 iunie 2013, 12:51

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri