Google Translate

vineri, 14 iunie 2013

România, săraca ţară bogată! Ne vindem ori nu ne vindem ţara?! Exploatarea gazelor de şist, o problema extrem de controversata!


România are rezerve de gaze de şist de 1.444 miliarde de metri cubi, estimează Administraţia americană pentru informaţie în domeniul energiei (EIA), în condiţiile în care rezervele dovedite de gaze se plasează la 113 miliarde metri cubi, iar consumul anual este de aproximativ 14 miliarde metri cubi.
 
România consumă anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze, cantitate asigurată în proporţie de 80% din producţia internă. Diferenţa este importată din Rusia, prin intermediari, la preţuri ridicate.
 
 
Astfel, agenţia guvernamentală americană estimează că România are rezerve de gaze de şist recuperabile tehnic (nedescoperite, care ar putea fi accesate cu tehnologia existentă) de 51.000 miliarde picioare cubice (cubic feet), adică 1.444 miliarde metri cubi.
 
Potrivit EIA, rezervele dovedite de gaze naturale ale României erau estimate la începutul acestui an la 4.000 miliarde picioare cubice, echivalentul a 113 miliarde metri cubi.
 
 
România se plasează pe locul al treilea în UE privind rezervele de gaze de şist, după Polonia (4.190 miliarde metri cubi) şi Franţa (3.879 miliarde metri cubi), potrivit raportului EIA.
 
În ceea ce priveşte petrolul prins sub formaţiuni de rocă de şist în România, EIA estimează un volum de 300 milioane de barili, faţă de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zăcăminte.
 
Astfel, potrivit estimărilor instituţiei americane, explorarea zăcămintelor de şist ar creşte cu 50% rezervele de petrol ale României şi de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.
==========================================
============================================================
 
GasLand (2010) Documentar Online Subtitrat
================================
 
 
Documentarul prezinta exodul firmelor pornite sa extraga gaze naturale de pe teritoriul a 34 de state americane. Folosind pretextul ca fiind pe teritoriul Statelor Unite sunt mult mai ieftine decat cele de import, firmele au inceput extragerea masiva de pe proprietatile oamenilor, folosind in proces sute de chimicale ce au dus la poluarea apei. Desi tacerea unora a fost cumparata cu statii de filtrare  si bani, au fost si oameni care  au marturisit in acest film chinurile pe care sunt obligati sa le traiasca zi de zi.
======================================================================
 
Ne vindem ori nu ne vindem ţara?!
 
=====================
=====================================
===================================================================

44 de comentarii:

  1. Nu stiu cit poate trai un om fara gaz de sist, dar fara apa potabila este deja stabilit stiintific...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Gaze de şist şi minciuni americane

    De câte ori vine vorba de gazele şist, exploatarea de la Roşia Montană, sau altă problemă legată de exploatarea resurselor naturale ale României de către străini şi impactul acestui lucru asupra mediului, atât politicienii, cât şi presa ne îndeamnă să avem încredere în studiile făcute de specialişti, aceştia fiind, de obicei, tot de la companiile care vor să facă exploatarea.

    De curând, ministrul Mediului Rovana Plumb, premierul Victor Ponta şi Liviu Dragnea vice-premier şi ministru al Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, ne-au asigurat că exploatarea gazelor de şist nu implică riscuri legate de mediu sau de producerea unor seisme şi că aceasta ne-ar asigura independenţa energetică pentru mulţi ani.

    Dar oare câtă încredere putem avea în aşa-zisele studii ale specialiştilor, care ne sunt servite pe tavă ca argument? În primul rând, cetăţenii obişnuiţi, chiar şi autorităţile, nu pot verifica veridicitatea rezultatelor acestor studii, trebuind să meargă pe încredere şi în al doilea rând aceste studii sunt plătite şi efectuate tot de companiile şi investitorii care vor să înceapă exploatările.

    De exemplu, iată cum rezultatele unor studii legate de rezervele de gaze de şist din Polonia se pot schimba brusc, în funcţie de interesele companiilor americane, care vor să le exploateze acolo!

    În Polonia, una din ţările europene cel mai avansate la capitolul explorare, rezultatele nu au fost cele aşteptate. Un studiu din 2011 al Agenţiei pentru Administrarea Înformaţiilor Energetice din Statele Unite arăta că Polonia are rezerve care i-ar asigura independenţa energetică pentru 300 de ani. Imediat, Chevron, Exxon Mobil şi Conoco Phillips şi-au anunţat intenţia de a explora zăcămintele.

    Şi au fost primite. Nu mai că, imediat ce Parlamentul polonez a început să dezbată o nouă lege a redevenţelor, cu aplicabilitate în 2015 – 2016, Institutul Geologic Naţional al Poloniei a lansat, împreună cu US Geological Survey (USGS), un studiu care arăta că nu sunt decât rezerve pentru 30 de ani, că ele sunt greu de exploatat, cu costuri mai mari decât se estimase, că Polonia nu are suficientă infrastructură, etc. Adică totul pentru că marile companii să aibă motive să ceară reducerea redevenţelor. Acum, Polonia a anunţat că doreşte să taxeze cu peste 50% profiturile companiilor care ar exploata gaze de şist şi că acestea nu pot aface asta decât în consorţiu cu firme de stat poloneze. Companiile americane au început să se retragă, în aceste condiţii.

    Sursa: Cotidianul

    Observaţi cum, de îndată de statul polonez a început să-şi ceară partea sa din afacere, durata exploatării rezervelor, estimată iniţial să dureze 300 de ani, s-a redus la doar 30 de ani şi condiţiile de exploatare au devenit brusc mai grele şi nerentabile, determinând companiile să se retragă?! Deci rezultatele studiilor „specialiştilor” nu se bazează pe informaţii ştiinţifice, ci mai mult pe cele ce ţin de interesele economice ale unor corporaţii americane în căutare de profit cât mai mare."
    http://dantanasescu.ro/2013/05/25/gaze-de-sist-si-minciuni-americane.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea mai mare amenitare la adresa populatiei , epuizarea si otravirea intregii panzei freatice de pe teritoriul Romaniei !!!!

      Ștergere
    2. Apa e mult mai pretioasa decat gazul. Rezerva de apa potabila e limitata, presupun ca se doreste distrugerea panzei freatice din Romania... o sa ajungem sa importam apa la preturi astronomice!

      Ștergere
  3. Cum ar putea sti americanii cat gaz de sist e in Romania daca nu s-au facut operatiile preliminare de prospectare. Valoarea de adevar a acestor informatii este egala cu valoare de adevar a informatiilor ca in Irak, dictatorul Saddam Hussein ar fi posedat arme chimice. Si acum armata americane le cauta si nu le gasesc. Cam asta e adevarul surselor americane de informatii. Concluzie: e o intoxicare!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Io zic ca mai inai sa le dam sa exploateze gratis gazele de ,,cour de bashinosi - pensionari militari"! Sursa inepuizabila !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey, eu zic sa inceapa procedeul de fracturare hidraulica pe curul lui Cezar maimuta, ca el e cel mai basinos dintre pensionarii militari.

      Ștergere
    2. Baaa, futu-ti pizda lu muma-ta!!

      Ștergere
  5. Sa ti caci imprastiat ..de ras cu ROARMY

    veste proasta
    Posted By:
    lintoiu_ion
    Fri Jun 14, 2013 6:39 am |
    Options



    Dragi camarazi,
    Va informez ca au inceput sa vina decizii de pensii revizuite , cu taierea grupelor de munca acordate dupa anul 2011, PENTRU CEI CU PENSIILE MAI MARI DECAT IN DECEMBRIE 2010!
    ACESTIA NU AU FOST CHEMATI LA CMJ, PROBABIL NU SUNT NICI PE PROCESUL VERBAL DE CARE VORBEAM noi .
    SUMELE SUNT DE 3-5 milioane!
    Mai multe informatii, de saptamana viitoare.
    ***Fac mentiunea ca subsemnatul nu este de acord cu preluarea informatiei si sursei pe blogul plano 10 lupus.

    RăspundețiȘtergere
  6. VESTE BUNA!!!
    Posted By:
    tigri 2
    Fri Jun 14, 2013 6:39 am |
    Options

    Dragi camarazi,
    Va informez ca incepind de azi, Cezar Caprinus va suge pula de 150 lei si v-o beleste cu doua degete, insa gratis. Daca doriti sa v-0 suga de mai mult, va trece in condicuta si platiti esalonat ca la CAR.

    RăspundețiȘtergere
  7. Atentie: mai vin si decizii pentru pensii marite, pentru cei ce pupa'cur si fut berbeci sau pensionari guralivi si iuti la scris pe bloage!

    RăspundețiȘtergere
  8. Baaa, futu-ti pizda lu muma-ta!!

    RăspundețiȘtergere

  9. Unknown spunea...
    Zice unu' cu mintea cocosului cum ca ar fi fair play si corect ca pensia sa se stabileasca prin paliere de pregatire si importanta sociala a muncii.
    Ete ca nu e. Asta s-a intamplat in Legea 164 dupa care plang importantii social. Ajungem iar ca unul cu 2 luni si 27 de zile de instruire sa fie considerat varf de intelepciune militara sa nu mai vorbesc de puhoiul intrat pe usa din dos cu pregatire in domeniul agricol, arte plastice, actorie si alte domenii vitale armatei. Cat despre "importanta sociala a muncii" ce dracu e de zis, vazuta din punctul de vedere al "merituosilor" un sefulet de birou fara subordonati sau un parlit de contabil e mult mai important social pentru armata decat un comandant de pluton sau grupa din Afganistan sau un sef de tura radar trafic aerian.
    Pensia trebuie sa reflecte in primul rand vechimea si conditiile de munca asa cum e in toate tarile.
    Ne trezim iar cu pensionari cu 10-15 ani de activitate care au pensii duble sau triple fata de altii care au 30-35 de ani vechime in "armata".
    In noul proiect de lege se specifica, pensia militara se va calcula numai pentru perioadele in care ai activat ca militar, e o lovitura grea pentru cei care au fost bagati in armata pe usa din dos pe functii babane pentru cativa ani doar pentru a beneficia de bunatatea sistemului militar de pensii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are dreptate maimucule. Cum poti compara un medic, un inginer, profesor, sau pilot, cu unul care n-a facut toata viata decit sa culeaga gogonele, sa pazeasca caprele GAZ-ului, ori sa strige "Ura" la boscheti?

      Ștergere
    2. PS. Maimucule, "medic, prof....", care au activat in Sistemul National de Aparare, nu in civilie.

      Ștergere
    3. CORECT,DAR CEI CARE AU 30-35 DE ANI DE VECHIME,DACA VOR CONTRIBUTIE, TREBUIE SA SE IMPARTA LA 30 DE ANI.
      IN MOMENTUL ALA,SA VEZI CUM MARAIE SI SPUNE CA NU ESTE BUNE CONTRIBUTIA.
      DACA VREO CONTRIBUTIE CA IN CELELATE TARI,ATUNCI SA TE ASTEPTI SA SE IMPARTA LA 30 DE ANI.
      AIA CU 20 DE ANI,ESTE O MIZERIE.
      30 DACA VREI CONTRIBUTIE,AIA INSEAMNA CA O SA AI O PENSIE CE NU DEPASESTE 1000 DE LEI.
      VREI CONTRIBUTIE?
      PAI ATUNCI PRIMESTI,DAR KLUMEA,CU 30 DE ANI.

      Ștergere
  10. Uai, Cezar maimuţa-beli-mi-ar puţa acu îşi zice pe Infom, Bucifer. Cred că etimologia numelui vine de la " Buci de fier". De la cîte pule-n cur a luat, tu-i zgura mamii lui, i s-au întărit boocile coorului. Uai maimuţă, cînd te mai foot aştia, zi-le să se ungă cu untură pe puţă!

    RăspundețiȘtergere
  11. Lupuș P spunea...
    @mos alecu
    N-am reușit să identific toate personajele din comentariul de mai sus.
    Mai ales nu pre stiu cine sunt sefii de plantații.
    Dacă pe plantație s-au acumulat tensiuni producătoare de răzmerițe se poate închide plantația.
    Problema e că nici maidanezii și nici vatafii nu scapă de robie!
    14 iunie 2013, 19:35

    Dan Buzescu spunea...
    Nu stiam ca administratorul blogului ar fi cerut protectie din partea unui neica-nimeni, conf. pseudonimului sau (lipsa responsabilitatii?), cu un vocalimbar care ar excede acestui grup de dialog (Don Corleone - rahat?).
    @Alecu: Un individ cu IQ superior poate fi genial intr-un domeniu si peste medie in altele; este vorba de acea "scanteie", valorificata la nivel macro, insa si aceasta este supusa imbunatatirii prin munca unui colectiv. Recunosc ca noi nu putem fi egali in conduite si in caractere, caci asta-i in firea umana, sa acumuleze/asimileze diferit si gradual. Dar spiritul de casta, in cazul nostru "camaraderesc", ar fi trebuit sa afluiasca energiile si capacitatile tuturor in scopul proteguirii colegilor abuzati de BBO.

    Disensiunile manifestate pe diverse site-uri, incl. pe acest blog, initiate de catre colegi cu multiple tare de personalitate, au avut si au darul de a diviza pe cei care, activi fiind, au conlucrat candva cu succes in diferite actiuni de cooperare si colaborare la nivel operativ si strategic.
    In consecinta, cred ca ar trebui instituita o distributie oarecum mai elevata in acest grup de dialog, astfel incat fiecare din noi sa fim beneficiarii temelor discutate, a solutiilor de urmat.
    Voluntar am intrat in grup si tot eu voi fi acela care va decide iesirea, in cazul degenerarii dialogului, prin folosirea unui lexic inadecvat pregatirii si culturii primite in cei 15-20 ani de studii.
    14 iunie 2013, 19:40

    karadeniz spunea...
    Benefică şi moderarea asta uneori. Din nefericire chiar dacă se elimină porcismele şi şicanele de copii, specifice vârstei a treia, rămân în continuare contrele, ghionturile şi datul la gioale, dar mai cu fereală.
    În titlul articolului domnul Lupuş vrea să ne spună că cei care au propus diverse amendamente şi cei care le-au promovat sunt chipurile vinovaţii trenării acestui proiect de lege.
    Adică fără aceste amendamente legea era deja promulgată şi toată lumea, mai puţin cei morţi de după apariţia legii 119, erau mulţumiţi. Chipurile nişte băieţi de pe roarmy230 şi un parlamentar de origine maghiară sint vinovaţi. Culme e că şi SCMD zice cam la fel. Mai rămâne să zică careva că de fapt Lupuş e Pricină camuflat. Interesantă este grija mare şi şi promptitudinea celor cu pensii mărite pe legea 119 pentru promovarea acestui proiect de lege. Speră că prin această lege să se liniştească apele şi poate nu mai apare o nouă lege a pensiilor militare ori poate nu vor intra în ea şi cei de pe legea 119. La fel de interesantă este grija unor activi care cred că se vor termina banii de pensii pentru ei dacă se tot dau la ceilalţi. Speranţe zadarnice. Puterea ştie bine vorba „câinii latră caravana trece” aşa că toate se vor întâmpla la momentul oportun. Legea reparatorie se va da, nu din dragoste pentru cei în cauză, căci aceştia nu vor câştiga nimic, ea intrând cam o dată cu noua lege a pensiilor, ci pentru a acoperi greşelile penale ale lui naş Oprea. Dacă se mai pot acoperi, căci graba face şi mai multe greşeli. Astfel mai nou prin noile decizii de revizuire se iau şi grupele de muncă acordate de legea 90/2007 după 31.12.2010, introduse o dată cu recalcularea. Între timp procesele pe revizuire îşi urmează cursul şi deja pe fond s-a câştigat şi în altă parte decât la Argeş. Pe anularea legii 119 se fac presiuni şi din partea altor categorii sociale, faultate in corpore de aceasta, aşa că e propozabilă şi o chestie de acest gen.
    14 iunie 2013, 19:42

    RăspundețiȘtergere
  12. karadeniz spunea...
    @maiag
    Eu cred că ar mai trebui să recitiţi ordonanţa 7/1998. Nu plecau chiar aşa toţi „copii” de 40 de ani. Majoritatea celor ieşiţi cu ordonanţa 7 aveau între 50 şi 55 de ani. Sub 50 trebuiau îndeplinite nişte criterii privind grupele de muncă pe care cei mai mulţi nu le îndeplineau. Uitaţi esenţialul, şi anume că sistemul a creat şi aplicat (prost zic eu) această oportunitate. Cât despre OK-ul sistemului contributiv aşa o fi, că nu degeaba Ponta &co vor să-l schimbe. Deocamdată adepţii militari ai acestui sistem nu prea conştientizează că acesta va avea cam aceaşi soartă cu a copiilor de 40 de ani. Ca şi ordonanţa 7 şi contribuţeala asta e o jucărie frumoasă dar care se strică repede. Copii plâng un pic şi uită, cei de 55 de ani prin 1998 nu mai plâng, că e băieţi mari, dar fac câte un infarct.
    14 iunie 2013, 20:05

    Lupuș P spunea...
    @all
    Anunț că vor dispărea din peisaj toate comentariile care nu au legătură cu postul sau care, în loc să-aducă o contribuție la informarea cititorilor, se concentrează pe a da calificative celorlalți comentatori.
    Se poate discuta în contradictoriu și fară să aduceți ijurii sau calomnii celor cu care nu vă potriviți în opinii.
    S-a potolit el Robert să comenteze aiurea!
    Să nu fie cu supărare... că nu am avertizat!

    @karadeniz
    Trei ani s-au chinuit colegii d-tale pentru cuantumul mai avantajos... ca să audă, tocmai acum, cînd legea mai avea puțin să apară, că acest principiu de trenzit de la un mod de calcul la altul, este o bagatelă, dorită mai ales de cei cu pensiile mărite prin re/re.

    Legea 90/2007 n-a acordat nicio grupă de muncă. Acea lege a acordat, cu o întîrziere de 8 ani, sporul pentru condițiile de muncă pentru foștii militari... așa cum eram numiți noi prin 2001.
    Crezi că nu s-a greșit la calculul pensiei și înainte de 2010?
    Nu e normal să se corecteze toate erorile de calcul, fie ele pe L 164/2001, fie pe L 119/2010?
    14 iunie 2013, 20:23

    mos alecu spunea...
    Pina nu se aplica ultimatumul ...
    Pentru a nu se lua din meritele sefilor haitei de maidanezi ...
    - primul sef - stelian p
    - sef ulterior - cezar
    - cu activitate redusa in haita - corleone
    - asa-zisul militar in activitate - unknown
    - ramas "fara fOnctie" - tigri2
    - ultima achizitie - avianyc
    14 iunie 2013, 20:57

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta trecut >>ramas "fara fOnctie" - tigri2<< ,conte de KIS oarka, s-a intors probabil pe ciumpercar sef cl. I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai fraiere,pe Mos bashina asta il deranjeste ca i-am spus ca vrea inapoi 15% pentru salariul de merit si 30% pentru fOnctie,la pensie dar avute numai in ultima luna de activitate,adica sa tai frunza la caini toata viata si sa fii tare in ultima luna si ai cu 45% mai mult ca altii,la penzie,Boulene!

      Ștergere
  14. Uai, Moş Kaliku-suje-mi-ar lindiku, Înţeleptul Sionului în pensii, iar se ia pe bloaga "La 2 Maidanez" de noi. Şi asta cauza astora:

    Blogger mos alecu spunea...

    Pina nu se aplica ultimatumul ...
    Pentru a nu se lua din meritele sefilor haitei de maidanezi ...
    - primul sef - stelian p
    - sef ulterior - cezar
    - cu activitate redusa in haita - corleone
    - asa-zisul militar in activitate - unknown
    - ramas "fara fOnctie" - tigri2
    - ultima achizitie - avianyc

    14 iunie 2013, 20:57"
    *********************************************
    Băi limbricilor-ăştia nominalizaţi de keagul ăla bătrîn şi răpănos, specialist în muls oaia şi berbecul, băi rezolvaţi-o cu junghiul. Nu întinaţi demnitatea şi onarea Clubului ZOO + 9 în tot felul de scandaluri media, cu tot felul de căcăcioşi. S-aude?

    RăspundețiȘtergere
  15. Blogger tigri2 spunea...

    Hoooopaaa,i-a venit "glasul"Mosului:"Slobozi Doamne glasul meu care sun-a tzingalau[clopotzel]".Chiar credeti in balivernele mosului?Sa n-aveti surprize,pe el nu-l deranjeaza limbajul"maidanezilor"cum ne zice el deoarece ,sub anonimat,el este "javra suprema "de pe Mehedinti blog;pe el il deranjeaza prezenta noastra deoarece nu ne"guduram"pe langa "ideile lui",nu-l aplaudam si-i descifram intentiile meschine de a promova unica lui BIBLIE-L164 / 2001,aceasta lege infama aducandu-i bunastarea pentru "merite deosebite "si nemunca.
    Deci,sa recapitulam ,pe el nu-l deranjeaza limbajul nostru ci ii este frica de istetimea si corectitudinea noastra.Mosule-jos masca si nu te da inteligent ca daca ar fi sa facem un test [referitor la IQ]nu cred ca ajungi la nivelul nostru-a propos,te provoc la o partida de sah[se poate rezolva {in direct si in vazul camarazilor de pe acest blog]sau la rezolvarea unei probleme de mate / fizica[pana la nivel bacalaureat,ca asa ,parafrazand cate un articol de prin vreo lege tampita nu-ti da dreptul sa te dai "grande".Mosule :tu n-ai HERBACH,dupa cum zice neamtul.

    14 iunie 2013, 21:27
    *************************************************
    Muei Motanele, decit sa-l provoci pe Mosneag la o partida de sah, mai bine il provoci la o partida de SEX. Sa vedem si noi atunci cine-i mai tare in cirja.

    RăspundețiȘtergere


  16. tigri2 spunea...
    Ca sa vedeti rautatea ,ipocrizia si aversiunea fata de semenii lui ,mai ales fata de corpul de maistri militari ei afla mai mosule ca noi dadeam licenta din doi in doi ani,avianyc poate sa confirme,aceasta licenta o dadeau si maistri iar din corpul de verificare ,de la esalonul superior faceau parte ingineri si specialisti in :avioane,motoare,aerodinamica,navigatie aeriana,radio,instalatii speciale,meteorologie,armament,legi si regulamente si cate altele iar maistri trebuiau sa vina cu o inventie sau inovatie,cu un proiect inedit si concret asa ca nu compara inteligenta de birou si de supusenie cu munca grea si adevarata.Informeaza-te sa nu spui ca eu fabulez ,mai fiinta cu "pretentzuri",te cam intinzi mai mult decat iti permite plapuma,ne faci pe noi javre cand ar trebui sa ne pupi mana ,noi putem spune ca suntem "eroi in viatza"pe cand tu ce poti spune despre tine ,ca incerci sa ne aburesti si sa-ti arogi niste drepturi,sa-ti impui aroganta meschina in fata unor oameni adevarati si modesti in identitatea lor?
    14 iunie 2013, 21:44

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai KISconte, mai bot cu blana de samur, mai defectul blogurilor, mai inginerule in genoflexiuni, mai, meri in salonul tau!

    RăspundețiȘtergere
  18. Lupuș P spunea...
    Alooo!
    Ați uitat avertismentul?
    @Buzescu
    Singura certitudine din momenttul pensionării prin disponibilizare sunt salariile compensatorii!
    Cît despre stabilitatea sistemului de pensii vă doresc viață lungă ca să treceți prin cît mai multe sisteme. Eu și @mos alecu am trecut deja prin prin trei.
    14 iunie 2013, 22:00

    mos alecu spunea...
    Scria cineva , cindva , pe undeva : "Anunț că vor dispărea din peisaj toate comentariile care nu au legătură cu postul sau care, în loc să-aducă o contribuție la informarea cititorilor, se concentrează pe a da calificative celorlalți comentatori." .

    Bineinteles ca era vorba despre comentarii facute de "necontributionisti" ...
    Cele facute de contributionisti , mai ales cu referiri la necontributionisti sint binevenite ... chiar daca sint facute de nebunul satului ...
    14 iunie 2013, 22:01

    RăspundețiȘtergere
  19. Dan Buzescu spunea...
    Confirm expozeul lui "Tigri2", licenta fiind un examen complex, sustinut anual sau la doi ani, fct de categoria de personal (navigant/nenavigant). As mai adauga reevaluarea medicala si psihica anuala, la fel de complexa(tin minte ca, la admitere, am numarat 104 examinari specifice, ulterior acestea fiind reluate in diferite calupuri anuale).
    14 iunie 2013, 22:08

    mos alecu spunea...
    Interesant ...

    Spune cineva ca "am trecut deja prin prin trei" sisteme (legi) de pensii ...
    D.214/77 , L.164/2001 si L.119(263)/2010 ...
    Daca se spune : "am trecut" ... inseamna ca acel loc este ramas in urma , nu mai este de actualitate ...
    Ca urmare ... se intelege ca si L.119(263) este ceva , deja , ramas in urma ... Dea , domnu' ! Sau , altfel spus : gura pacatosului , adevar graieste !
    14 iunie 2013, 22:10

    tigri2 spunea...
    Mai nea izmana,pre te crezi cineva,crezi ca toata lumea te urmareste sa-ti fure pusculitza cu medalii si merite deosebite,ei afla ca si pe noi ne preocupa problema pensiilor si mai afla ca parerea unui om nu se cuantifica in numarul de ani de studiu sau IQ fiecare om este o personalitate si daca ai avea bun simt ai asculta si parerile altora ,ale populimii cum iti place sa-i ironizezi,chestia este ca noi am sesizat demult ca parerile noastre nu sunt luate in seama ,ca factorii decidenti sunt niste incompetenti cu gandul la furaciuni nu la dreptate asa CA,Cu privire la pensiile noastre"alea iacta est'indiferent pe ce limba latram noi.Mai lasa aroganta ca nu te urmaresc elicopterele SRI de dupa damburi,mai lasa "clanta"si mai asculta si pe altii.
    14 iunie 2013, 22:13

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai Coltatu si Buzatu, mai, ia luati-o voi frumos in coloana cite unu catre Hacademia RRomana sa va puna una-n mana!

    RăspundețiȘtergere


  21. tigri2 spunea...
    Toata stima Dan Buzescu si acuma mai am"cosmaruri"cand imi amintesc de col inginer Copae,era spaima licentelor -la disciplina securitatea zborurilor cu calculele privind probabilitatea de aparitie a unui incident,cu tripla lui integrala...sau de examenele anuale de cunoasterea tehnicii cu ocazia trecerii la exploatarile de vara-iarna,dar ce sa-i zici Mosului care ,precis,a facut parte din Comitetul de Partid pe unitate ,o fi fost ceva cu propaganda si de aceea era cel mai vajnic militar din sud estul Europului.
    14 iunie 2013, 22:24

    avianyc spunea...
    @ tigri
    Spune tu cit tupeu pe domn contabil sef. Cu noi de fata la facut nevazut din evidenta pe mos Flit.
    Iti dai seama ce o fi fost prin biata evidenta contabila cind a fost singur de capul lui prin unitate.
    Lupus,pina la viitoarea ocazie, promit ca-i ultima data cind scriu spam.
    14 iunie 2013, 22:25

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai, voi sunteti de coma! Ce va tot plingeti, oilor? Ati inventat ceva, ati descoperit coaja de pe oua?
    Si la urma urmelor care era proportia admis/ respins?

    Voi credeti ca numai la aviatie se examina periodic personalul?!

    RăspundețiȘtergere
  23. tigri2 spunea...
    @Dan Buzescu
    Va urez o noapte buna,ma duc la somn ca maine sunt prezent la mitingul aviatiei de la Boboc cu ocazia comemorarii a 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu,pionerul aviatiei mondiale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta-i KIScontele cu blana de samur adunata linga bot!

      Ștergere
    2. Mai puteai sa-l lasi in viata pina-n toamna!

      Ștergere
    3. Cum sa-l lase, sa-i ia penzia?

      Ștergere
  24. Blogul closetarilor <> sa-mi sujeeeetzi poullla cu mamicile voastre -dimpreuna.Blogul cacaciosilor,cacastoarea drogatzilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uşurel,bre,uşurel...nu mai avem cămeşoaie pe stoc...dar vom primi.

      Ștergere
  25. MEHEDINTI Blog = GLASUL PROSTIMII

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multamim ca ai glasuit, ca altfel credeam ca esti surdo-mut.

      Ștergere
  26. Sa ma pish in ciorba voastra si sa ma kk pe coliva voastra in loc de bomboane,nespalatzilor si incultilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HOP, HOP, HOP, SA TI-O DAM LA CIOK, CIOK, CIOK!

      Ștergere
  27. Buey, asa mis de dragi bosorogii aistia....
    Oaileiii.... nici prin cap nu va trece!
    ... mai ales cand le sare tandara....
    Oaileiii.... toata cultura iese din ei,
    mai al dreak ca pasatu cand se umfla si da pe-afara!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri