Google Translate

vineri, 26 iulie 2013

ATENTIE. De larg interes. Medierea devine obligatorie incepand cu 1 August. Medierea, pe înţelesul tuturor. Mafia din Medierea Romaneasca. Important UPDATE

 
De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediator
 
Din 1 august, dosarele juridice privind agresiunile, calomnia, divorţul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului trebuie să treacă prin birourile de mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.
 
Mai exact, de la 1 august nici un reclamant nu poate deschide o acţiune în instanţă dacă nu trece mai întâi prin biroul de mediere. În acest scop, are nevoie de sume destul de consistente.
Tarifele practicate de mediatori diferă în funcţie de natura litigiului şi de complexitatea lui. Ele pornesc de la 500 de lei / şedinţă pentru rezolvarea unui conflict civil şi pot ajunge până la 4000 de lei, dacă este vorba despre drepturile de proprietate intelectuală.
 
În cazul unui divorţ, tarifele pornesc de la 250 de lei şi ajung chiar şi la 1000 de lei în cazul în care este vorba despre un divorţ cu partaj. În cazul unei succesiuni, tarifele sunt între 250 şi 500 de lei. Trebuie ştiut şi că aceste costuri trebuie plătite de toate părţile implicate.
 
Şedinţa de informare asupra avantajelor medierii înainte de începerea procesului este şi ea obligatorie, dar gratuită. Mediatorii decid apoi dacă părţile implicate în conflict vor parcurge etapa de mediere sau vor merge direct în faţa judecătorului. Refuzul părţii de a participa la această şedinţă gratuită se sancţionează cu sume cuprinse între 100 şi 1000 de lei.
 
Peste 3,3 milioane de dosare au fost pe rol numai anul trecut, majoritatea pe speţe civile. Primul efect al intrării în vigoare a obligativităţii medierii ar putea fi reducerea acestui număr de dosare cu un milion.
 
În România există 8000 de mediatori autorizaţi. Datele lor de contact pot fi găsite pe site-ul Consiliului de Mediere, unde este afişat tabloul mediatorilor autorizaţi, ca şi la sediul instanţelor din întreaga ţară.
 

Medierea, pe înţelesul românilor
Un milion de dosare mai puţin pentru instanţele din România. Acesta ar putea fi efectul intrării în vigoare în 1 august a obligativităţii medierii. Ca acest obiectiv să fie atins, e nevoie ca metoda aplicată până acum doar facultativ să fie cunoscută de români. Din acest motiv, zeci de mediatori din Bihor au ieşit in stradă ca să le explice trecătorilor cum îşi pot rezolva problemele fără să ajungă in sala de judecată.

În urmă cu doi ani, Attila Fazekas s-a aflat într-o situaţie complicată, după naşterea unui copil dintr-o relaţie nelegitimă. Ca bebeluşul să poarte numele părintelui natural era nevoie de ani de procese. Bărbatul a apelat însă la serviciile unui mediator.

"Medierea, practic, foarte mult m-a ajutat să terminăm divorţul, copilul s-a născut şi nu a mai trebuit să treacă pe numele vechiului soţ, ci a trecut pe numele meu. Nu a trebuit să ne târâm in judecată", spune Attila Fazekas.

Judecătorii spun că acest lucru se va întâmpla anul acesta în cazul altor un milion de dosare, care nu vor ajunge în instanţă după 1 august, când medierea va deveni obligatorie. Pe rolul instanţelor române sunt 5 milioane de dosare.

"Din 10 procese aflate pe rol 7 se vor indrepta pentru a participa la aceste şedinţe de mediere la un birou autorizat", spune Mihai Benchiş, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Mediatorilor din Bihor.
În timp ce unii români consideră că medierea "e o soluţie foarte bună şi se aplică în alte tări de mai multă vreme", alţii nu au încredere în această măsură.

Ca să le explice românilor avantajele medierii, zeci de mediatori au ieşit pe străzile din mai multe oraşe. În Oradea au fost sprijiniţi de Mihaela Tatu: "Câştig timp câştig energie consumată şi nervi şi ce e mai important câştig bani."

"În timp va duce la înţelegerea de către justiţiabili că cedarea de către fiecare parte a unei părţi din pretenţii poate duce la un rezultat mult mai bun decât o procedură şi angrenarea unui mecanism ce poate dura ani de zile", spune Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Din 1 august, dosarele privind agresiunile, calomnia, divortul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului vor fi soluţionate prin mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.
pot rezolva problemele fără să ajungă in sala de judecată.

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Medierea+pe+intelesul+romanilor

 
Mafia din Medierea Romaneasca sau Summum jus, summa injuria
Posted  aprilie 1, 2013
Medierea romaneasca
 
Nici bine n-a scos capul in lume mult-mediatizata profesie de mediator ca s-au si gasit capii Consiliului de Mediere (CdM) sa macelareasca o lege care si asa era absurda. Pe langa alte aberatii, constatam ca Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere elaborat de Consiliul de Mediere (organul administrativ)  vine in flagranta contradictie cu legea, or se stie ca nici un Regulament de Ordine Interioara NU poate si NU trebuie sa incalce legislatia aflata in vigoare.
 
CodM taie si spanzura. Conform legii 192 din 2006 care reglementeaza Medierea, lege mult-ciopartita la randul ei (cuprinde inclusiv modificari facute la o luna sau doua distanta, functie de interesele unora si altora),  se instituie conditiile dobândirii, suspendarii şi încetarii calităţii de mediator astfel:
 
Art. 7. – Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
   a) are capacitate deplină de exerciţiu;
   b) are studii superioare;
   c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
   d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi;
  e) se bucură de o bună reputaţie şi nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;
  f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;
  g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi.
 
Totusi, Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, opereaza ca un act de sine statator producator de efecte juridice si adauga, mai precis INTERPRETEAZA SI CONDITIONEAZA!!!:
 
Art. 3. – (1) Prin mediator autorizat se înţelege persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7 şi art. 8 alin. (1) din Lege şi care îşi declară o formă de exercitare a profesiei prevăzută la art. 22 din Lege, avizată de Consiliu.
    ___________
    Alineatul (1) a fost modificat prin punctul 3. din Hotărâre nr. 2247/2011 începând cu 17.08.2011.
Ca sa poti fi inscris in Tabloul mediatorilor, trebuiesc indeplinite o serie de conditii, printre care inclusiv una suplimentara, neprevazuta in legea medierii,  EXCEPTIONALA SI VADIT NECONSTITUTIONALA respectiv APARTENENTA LA O ASOCIATIE PROFESIONALA:
 
Mediatorul autorizat este înscris în Tabloul mediatorilor în condiţiile prevăzute la art. 12 din Lege, după ce face dovada înscrierii într-o asociaţie profesională, conform obligaţiei prevăzute la art. 24 din Lege.
    ___________
    Alineatul (11) a fost modificat prin punctul 1. din Hotărâre nr. 195/2012 începând cu 04.04.2012.
Cu alte cuvinte, in Romania asta corupta si mizerabila, nu se mai poate face absolut nimic decat pupand cururi puturoase, platind taxe si impozite instituite de cine vrea si cine nu vrea iar ceea ce este si mai grav, aflam ca o institutie, care prin natura ei ar fi trebuit sa-si vada doar de chestiunile administrative ale medierii, se ocupa fatis si cu reglementarea profesiei, conditionand peste lege practicarea profesiei, incaseaza taxe uriase fara ca cineva sa o traga cumva la raspundere pentru ca in gasca se afla nume grele iar potul se imparte!
 
In conformitate cu art. 12 din legea 192/2006 modif. mediatorii autorizati sunt inscrisi in Tabloul mediatorilor cu urmatoarele date:
 
   a) numele şi prenumele mediatorului;
   b) sediul profesional;
   c) pregătirea de bază a mediatorului, instituţiile la care s-a format şi titlurile cu care le-a absolvit;
   d) domeniul medierii în care acesta este specializat;
   e) durata experienţei practice în activitatea de mediere;
   f) limba străină în care este capabil să desfăşoare medierea;
   g) calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii, precum şi, după caz, al altor organizaţii;
   h) existenţa unei cauze de suspendare.
 
(3) Calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii se dobândeşte exclusiv prin exprimarea prealabilă, în scris, a consimţământului expres dat de asociaţia profesională în acest sens, în urma unei solicitări adresate respectivei asociaţii profesionale.
 
Legiuitorul a enumerat datele de identificare ale mediatorului in tabloul specific fara a avea vreo intentie de conditionalitate cumulativa asa cum eronat (sau rau voit) interpreteaza cei din CdM!!!!
Astfel, “magnificul” Regulament interpreteaza intr-o lumina abstracta si complet eronata intreg articolul 12 din legea 192/2206, conferind literei “g” puterea unei conditii imperative, … astfel ca, neindeplinirea conditiei suporta sanctiunea “interzicerii dreptului de a profesa“!!! Domnilor din CdM, treziti-va! Conditiile respective NU sunt cumulative!!! Daca astfel ar fi gandit legiuitorul, atunci ar fi fost o lege discriminatoare deoarece nu puteau profesa decat persoane licentiate si cunoscatoare de limbi straine. Corect? Aceasta e prevederea clara de la punctul “f”! Sau conditia prevazuta la punctul “f”  nu devine IMPERATIVA pentru ca Dvs. nu doriti asta?!!!  V-as intreba de asemenea, in ce domeniu este specializat un proaspat mediator? Sau ce experienta practica are? Intrebari la care ar trebui sa raspundeti la fel de vioi ca si pana acum pentru ca si acestea sunt chestiuni componente ale aceluiasi articol 12.

Un mediator autorizat poate profesa NUMAI DACA SE AFILIAZA LA O ASOCIATIE PROFESIONALA PRIVATA!!!! Aceasta este o conditionare complet NECONSTITUTIONALA impusa de Consiliul de Mediere care, conform legii este doar organul administrativ si are atributii in acest sens!!! Orice pretentii ridicate de catre CdM in afara legii NU trebuiesc admise de cei care solicita autorizarea. Medierea este o profesie liberala. De ce o ingradesc taman administratorii alesi sa o reprezinte?
 
“CAPITOLUL II din Constitutia Romaniei – Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 41- Munca şi protecţia socială a muncii
 
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.”
 
De asemenea, facand un studiu de piata privitor la Asociatiile profesionale private, constat ca fiecare in parte pretinde:
1.taxa de inscriere: minim 200 lei;
2.consultare dosar (?!): 200-400 lei;
3.cotizatie membru: 200-300 lei.
 
Iata cum apar profitorii! Nici bine nu s-au usurat invataceii de cei 1000 euro (taxa  reprezentand cursul de mediere, o suma uriasa pentru 2 saptamani de studiu si predare!!!) ca si afla imediat cum sta treaba in tagma asta: n-ai apucat sa faci un pas, ca hienele au sarit buluc pe tine sa-ti smulga hainele si ultimele monede din buzunare! Vor baaaani! Vor sa te extermine inainte de a pasi in vreun cabinet de mediere!!!
 
In alta ordine de idei, nu gasesc ABSOLUT NICI O OBLIGATIE a vreunei asociatii profesionale private de a accepta membri noi, exceptie facand cele care se declara formatoare autorizate si daca tot au stiut sa intinda mana la miile de euro percepute pe cursuri, atunci sa includa ca bonus si calitatea de membru a absolventilor, nu? Gratuit! Nu contra cost! Macar sa anuleze prevederea neconstitutionala a imparatiei lor!!
 
Cum e posibil ca statul roman sa admita o prevedere regulamentara total NECONSTITUTIONALA privind dreptul la munca?
De ce absolventilor cursurilor de mediere nu li se permite sa profeseze chiar daca au indeplinit absolut toate conditiile prevazute in LEGE? Regulamentul intern al unei institutii minuscule are o putere mai mare decat o lege?  De ce Consiliul de Mediere – mai nou – pretinde si certificat medical cu mentiunea “Clinic Sanatos” emis de un medic psihiatru, pe langa certificatul emis de medicul de familie? Dumnealor si-au scos acest certificat? Din cate observ pana acum, toti cei aflati in varful mediatorilor au mari probleme psihice pe langa uriasele carente de moralitate si etica!!!
 
 Dar … stim deja ca ideile proiectului neaos romanesc stralucesc frumos insa practica le omoara, asa s-a intamplat si cu medierea: tipic romaneste! Pana si legea medierii a ajuns de peste 30 pagini… asta dupa ce initial fusese destul de subtirica si neinterpretabila, asa… pe principiul “Nulla est medicina sine lingua latina”. Acum, daca ne-am arunca ochii peste ea, am observa rapid cum si-au impartit halcile grupurile de interese. Nici macar nu au urmarit sa nu apara contradictii intre noile si vechile prevederi.
 
Pentru o scurta comparatie, v-as sugera sa va uitati peste legea medierii de la fratii nostri moldoveni.  Acolo veti descoperi ce inseamna a elabora o lege fara compromisuri si interese: succinta, clara, pragmatica si cu efecte juridice mult mai interesante decat a noastra. Bravo, Moldova! Cel putin pe segmentul justitie, sunteti mult deasupra noastra!!!!
 
Concluzie:
O profesie liberala extrem de frumoasa si binevenita in Romania a fost schimonosita si intinata de oameni care au monopolizat-o si care au vazut in mediere doar o noua sursa de imbogatire, oameni care nu afiseaza nici un minim respect fata de cei care chiar doresc sa practice medierea la cele mai inalte standarde, sa construiasca acordul dintre parti si sa reconsolideze relatiile ce pareau iremediabil distruse!
 
============================================
==========================================================
======================================================================
 
 
=========================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
27 iulie 2013
pentru un raspuns corect, confirmat de comunitatea noastra, oferim un premiu
vestita cupa de "chiele"
======================================================
==================================================================
 
Important UPDATE
==========================
===================================================
 

 Incepand cu 1 August 2013, informarea justitiabilului asupra medierii devine obligatorie insa Acordul de Mediere NU ESTE TITLU EXECUTORIU!!

 

Legea medierii este una dintre legile romanesti modificate si completate cel mai frecvent, functie de interesele indivizilor aflati in varfurile structurilor de tot felul. Astfel, incepand cu data de 1 august 2013, conform Ordonantei de Urgenta nr. 4/2013,  cererile de chemare in judecata vor fi sanctionate de instanta ca inadmisibile daca reclamantul (in mod special) nu va face dovada ca a efectuat informarea prealabila asupra procedurii de mediere.

Pentru cei care nu inteleg foarte bine ce inseamna asta, va detaliez: dumneavoastra – potential justitiabil, daca doriti sa deschideti un proces impotriva celui/celor care v-au incalcat drepturile sau daca doriti pur si simplu sa divortati, sunteti obligat sa parcurgeti mai intai etapa de informare prealabila asupra procedurii de mediere, in caz contrar, cererea dumneavoastra de chemare in judecata va fi declarata ca INADMISIBILA (art.VII din OUG 4/2013).

E drept ca o paleta intreaga de conflicte s-ar putea solutiona simplu, eficient si rapid prin procedura medierii, mai ales cele din domeniul comercial si familiei, insa problema care se ridica in context este aceea privind INUTILITATEA PRACTICA A MEDIERII IN SINE in sensul ca Acordul de mediere – asa cum a fost reglementat de legiuitor – NU ARE CARACTER DE TITLU EXECUTORIU!

Acordul de Mediere – teoretic - este actul prin care partile, in urma negocierilor asistate de mediator, ajung la o intelegere reciproc avantajoasa ce are ca efect  prevenirea sau stingerea conflictului! Practic insa, Acordul de Mediere este complet lipsit de efecte juridice intrucat este asimilat inscrisului sub semnatura privata!!! Legiuitorul apreciaza ca intelegerea partilor prin Acord nu poate avea o valoare mai mare decat banalul inscris sub semnatura privata, caruia i se poate conferi forta juridica numai daca ulterior incheierii va fi supus autentificarii notariale sau consfintirii de catre instanta de judecata!!!

Asa stand lucrurile in practica, intreb: CE ROST MAI ARE MEDIEREA, DACA ACORDUL PARTILOR IN FORMA SA PURA, NU E CAPABIL SA NASCA EFECTE JURIDICE? 

Un inscris sub semnatura privata poate fi incheiat si fara asistarea mediatorului in plus, in noul cod de procedura civila avem reglementata Tranzactia (art.439 si urm.)  – o alta forma de acord – care nu se deosebeste cu nimic de Acordul de Mediere.

Legea Medierii din Romania, in forma actuala, nu reprezinta altceva decat o pierdere de vreme, o piedica in calea accesului la justitie si evident o cheltuiala suplimentara pusa in sarcina justitiabilului!

Unii “intelepti” motiveaza ca mediatorii, nefiind toti de formatie juristi, ar putea incheia si semna impreuna cu partile Acorduri care ar incalca normele de drept in vigoare, controlul de legalitate impunandu-se obligatoriu! Nu acelasi lucru se intampla si in cazul Contractului de mediere incheiat intre mediator si parti  (conform art.48 din Legea 192/2006 modif.) sau a Hotararii Consiliului de Mediere (organismul administrativ al acestei noi bresle) prin care se dispune sanctiunea amenzii disciplinare impotriva mediatorului vinovat de savarsirea anumitor fapte, ambele avand caracter de TITLURI EXECUTORII!!!

“Inteleptii” juristi se afla in eroare: dumnealor nu fac deosebirea intre caracterul de Titlu Executoriu al unui inscris si INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE a acestuia!!!

Titlul executoriu este inscrisul intocmit de catre organul competent, cu respectarea prevederilor legale, in virtutea caruia devine posibila punerea in executare silita a creantei pe care o constata, cu conditia ca executarea sa se circumscrie obiectului pe care acesta l-a determinat!

Exemple de titluri executorii: contractele bancare, contractele de asigurari, procesele verbale de contraventie, contractele de asistenta juridica, orice alte inscrisuri carora legea le recunoaste puterea de titlu executoriu.

Caracteristica unui act juridic de a putea fi pus in executare: Executarea silita se poate efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori a unui alt inscris care are valoare de titlu executoriu. Titlurile executorii se executa numai daca au fost investite cu formula executorie de catre instanta de judecata, exceptie facand cele carora legea nu le impune aceasta conditie. Pe cale de consecinta, Mediatorul, in viziunea legiuitorului roman, NU este organ competent, chiar daca legea il defineste astfel iar Acordul de Mediere NU respecta prevederile legale, nefiind posibila punerea in executare!!! 

Acordul de Mediere incheiat intre parti, fara a avea caracter de TITLU EXECUTORIU, arunca Medierea in DERIZORIU iar degrevarea instantelor – motivul mult invocat de promotorii legii – NU va avea loc niciodata! Cine poate avea incredere intr-o forma alternativa de solutionare a conflictelor – in speta Medierea – daca insasi actul prin care se consfinteste intelegerea partilor NU PRODUCE NICI UN FEL DE EFECTE JURIDICE? NIMENI!!!

In concluzie, Legea Medierii din Romania a fost introdusa DOAR in scopul reglementarii scolilor de formare mediatori conduse de persoane cu relatii stranse in sfera politicului si nicidecum in interesul justitiabilului care, daca va alege voluntar noua metoda, ar avea posibilitatea de a-si  solutiona conflictul eficient si rapid iar Acordul semnat ar avea forta unui Titlu Executoriu.

In strainatate, Medierea se practica cu succes chiar si in tarile in care nu a fost necesara reglementarea ei!!! Acolo, Acordul de Mediere are caracter de titlu executoriu iar justitiabilii apeleaza cu incredere la mediatori (mai ales in cauzele comerciale si in cele privitoare la divort).

Avantaje medierii sunt greu de ignorat: timp scurt de rezolvare, cheltuieli reduse, elimina stresul iar solutia este acceptata de ambele parti. Daca Acordul, prin forma si continutul sau implicit n-ar constitui o forta juridica concreta,  oamenii de afaceri nu ar alege niciodata Medierea mai ales ca disputele lor privesc incalcarea clauzelor contractuale, calitatea neconforma a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, situatii in care se discuta uneori si sume de milioane de euro!!!

Cireasa de pe tortul “medierii” romanesti o constituie notariatele care refuza sa autentifice o serie de Acorduri motivand tot felul de ineptii. Au ajuns pana intr-acolo incat invoca inclusiv savarsirea anumitor fapte de coruptie comise de semnatarii Acordului de Mediere, fapte la care dumnealor nu vor sa fie complici!!!??  Situatiile sunt diverse insa voi aminti in mod special scutirile la taxele auto in cazul schimbarii proprietarului masinii sau a dobandirii acesteia prin mostenire (legea fiind neinterpretabila). RAR-ul s-a inteles cu UNNP-ului (Uniunea Nationala a Notarilor Publici) si treaba merge ca unsal!!! Motivatia reala, ascunsa in spatele aberatiilor, este BANUL!
 
Cetatenii care inca mai apeleaza la mediatori, economisesc bani, de cele mai multe ori deloc neinsemnati! BANUL este durerea cea mare notarilor, mai ales ca piata imobiliara s-a dus pe tobogan! Obisnuiti cu portmoneele burdusite in 2 ore de copy-paste, le vine greu sa se obisnuiasca si cu incasarea unor sume mai mici, rezultate din autentificari de Acorduri de Mediere!
 
Ca notar, este inadmisibil sa invoci fapte de coruptie acolo unde legea stipuleaza clar conditii si situatii concrete. Nu aceeasi teama am observat-o la notarii nostrii care s-au dedat la autentificarea contractelor false de vanzare-cumparare imobile, improprietarind peste noapte jefuitori de toate culorile!!! Cati dintre ei au raspuns in fata justitiei pentru autentificarile lor abominabile, cu adevarat incluse in fapte de coruptie? Si daca lucrurile stau asa, de ce-ar avea notarul vreo retinere in a trimite la plimbare partile semnatare ale acordului mediere, mai ales ca pana si RAR-ul le canta in struna?

Introducerea profesiei de mediator in COR 2013, cod 243202 sau infiintarea scolilor de formare a mediatorilor conduse de cei aflati in gratiile puterii NU au stat la baza proiectului legii medierii din Romania, altfel… am avea o tara plina de mediatori inutili si muritori de foame, obligati sa-si pastreze pozitia in tabloul Consiliului de Mediere, numai conditionati de plata taxelor cocosabile impuse de imparatie!!! Ca n-au clienti, ca medierea nu functioneaza aproape deloc tocmai din cauza reglementarilor cretine, asta nu intereseaza pe nimeni atata vreme cat cei care trebuie, castiga sume imense de bani din scolarizari – in medie vreo 30.000 dolari la o tura de fraieri – rotunjindu-si averile in fiecare luna!

Pana cand Acordul de Mediere NU va avea CARACTER DE TITLU EXECUTORIU reglementat prin lege  – scopul ESENTIAL SI PRACTIC AL MEDIERII -, nu-mi ramane decat sa intreb:

 LA CE FOLOS MEDIEREA IN ROMANIA?

http://lorylex.wordpress.com/2013/07/25/incepand-cu-1-august-2013-informarea-justitiabilului-asupra-medierii-devine-obligatorie-insa-acordul-de-mediere-nu-este-titlu-executoriu/


 Constantin Asofronie /// Cu multe de acord, dar faci servicii altor profesii: nu toate actele juridice sunt si titluri executorii, cu atat mai putin acordul de mediere, pentru ca atunci ar trebui facute numai de juristi, iar medierea nu este o profesie juridica. Mediatorilor le trebuie sa aiba cunostinte juridice, dar nu trebuie aruncat in derizoriu ceea ce de zeci de ani in alte tari s-a probat: medierea este agreata si utila, convenabila pentru foarte multi justitiabili. Cand vedem cum lucreaza justitia romaneasca, cu atat mai mult aceasta procedura nejudiciara, medierea, ar trebui incurajata. Nu mai prezentati ca inutil acordul de mediere daca nu este titlu executoriu, dle avocat? ca nici actele avocatilor nu sunt. Fiecare profesie cu partea ei. Si ne poate fi bine impreuna, respectandu-ne, ajutandu-ne, spre binele clientilor si ... degrevarea instantelor si reducerea cheltuielilor bugetare. Cred ca este destul.
==================================
=================================================
==================================================================

76 de comentarii:

  1. AMR 66 !
    Hai liberareeee !

    Or inventat si romanake "medierea" ! Alta spagaraie si alte taxe suportate de pulimea sireaca !
    Nu-i de ajuns ca dai jde taxe si spagi la biserica, ca de haltfel de critica tzarkovnicul la slujba de duminica, acusica trebo sa mai platesti ca sa te si mai abureasca unul ! Institutionalizat, ce dreaq !

    HAI LIBI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: iar daca cineva vrea sa vada, pe viu, cum arata medierea cu litigiile la locul de munca, n-are decat sa vina pe MH !

      De aciule, nevar nu s-a ajuns in sala de judecata !
      Si nici taxe nu se percep !

      Ștergere
    2. Doar atat ..iti mai dai????!!!! Doamni ferii...acusica inteleg de ce ti-ai scos organilii la vanzare !! Si eu care credeam ca esti un ..un ..un ..aaltr ..altruist ..sa-mi bag..!! Tnt

      Ștergere
  2. Las ca-i bine ! Si sa fie caaaat mai scump ! Sa invete si prostul de PMT...aaaaa...roman , sa-si rezolve problemele prin mediere ,,ei intre ei" ! Sa-i lase dracului muritori de foame pe ..nenorocitii de avocati!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. O forma de MEDIERE era si pe vremea raposatului Ceausescu!
    Stiti care este marea diferenta??
    Aceea era GRATUITA, cele de acum costa.
    Multe milioane,de la caz la caz!
    Iar daca nu rezolvi, o iei de la capat cu avocatii prin instante!
    Vai mama noastra cu nemernicii care profita si percep TAXE cat vad cu ochii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oaileii.... inca unu care cere de la noi toti!
    Nesatuii dracului, pretini cu sus-pusii neamului, vin si cer cu neobrazare!
    =================
    Prinţul Paul vrea o «comoară» de 5 milioane €.
    =============================
    După ce şi-a dobândit cu greu, după ani de procese, calitatea de membru al Casei Regale, prinţul Paul are de furcă şi cu obţinerea moştenirii ce i se cuvine. Alteţa sa a cerut recent să primească clădirea Ministerului de Externe, însă n-a reuşit să achite taxa de timbru.

    Conform actelor de la dosarul aflat pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, prinţul Paul încearcă să recupereze terenul de 4.000 de metri pătraţi şi clădirea din Capitală în care funcţionează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

    Drepturile de moştenire ar fi fost cumpărate de Alteţa Sa de la Monique Urdarianu, femeia care a primit toate bunurile Elenei Lupescu, fosta iubită a regelui Carol al IIl-ea.

    Apărătorii săi au evaluat moştenirea la aproape 5 milioane de euro, însă înainte ca procesul să înceapă, prinţul Paul ar trebui să achite şi taxa de timbru, în valoare de aproape 150.000 de euro.

    Cere să fie scutit de taxe

    Pentru a nu da statului aceşti bani, moştenitorul Casei Regale solicită să i se aplice scutirea plăţii taxelor pe motiv că Elena Lupescu ar fi fost persecutată politic.
    Libertatea.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, chestia asta cu "... Elena Lupescu ar fi fost persecutată politic..." e cea mai tare din parcare! A persecutat-o "politic" regele pe amanta, de i-au sarit capacele! Iar pe noi, IDIOTII NEAMULUI, acum ne pun sa platim oalele sparte de amanteuzi!

      Ștergere
    2. Prinţul Paul A DAT STATUL ÎN JUDECATĂ!
      Vezi CÂŢI BANI şi TERENURI cere!
      ======================
      Prinţul Paul a dat în judecată Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii şi alte instituţii, cerând restituirea unor proprietăţi, dar şi despăgubiri materiale.

      Prinţul Paul a deschis trei procese la Tribunalul Bucureşti, pentru restituirea unei părţi dintr-un teren situat în Sectorul 1 Bucureşti, pe care a fost Ferma Regală Băneasa, şi acordarea unor despăgubiri pentru o parte din aceeaşi proprietate.

      Astfel, Prinţul Paul a cerut instanţei obligarea Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA şi Ministerului Transporturilor la restituirea în natură a suprafeţei de 28.780 de metri pătraţi şi obligarea Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" la restituirea în natură a 28.590 de metri pătraţi din imobilul de 268.764 metri pătraţi, cunoscut ca Ferma Regala Băneasa.

      Potrivit plângerilor adresate instanţei, Prinţul Paul a cerut în 2002, în baza Legii 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, restituirea în natură a Fermei Regale Băneasa sau a echivalentului evaluat provizoriu la 2,1 milioane de dolari.

      "Consiliul de Administraţie al ICDPP a constatat că subsemnatul am calitate de persoană îndreptăţită conform Legii 10/2001 în calitate de succesor în linie directă (nepot de fiu) al fostului proprietar, Regele Carol al II-lea, precum şi în baza drepturilor succesorale dobândite de la doamna Monique Urdărianu", a mai arătat Prinţul Paul în plângerea depusă în dosarul prin care a chemat în judecată ICDPP.

      Dosarele au fost înregistrate la Tribunalul Bucureşti la jumătatea lunii iunie, dar până în prezent nu au fost stabilite primele termene de judecată.
      Libertatea.ro

      Ștergere
    3. Uai, care pula me ai o pusca, de imprumut ?

      Ștergere
    4. CU Ruleta sau cu luneta?

      Ștergere
  5. Uai, luni plec cu hoasca si cu potaia la boracul astlalt al meu, din mUE !
    Sa hiti cuminciori ! Sa nu va gasesc cu muiele sparte !

    Azi dau si OZU, deja am scris proiectul, cu predarea fonctiei ! E la aviz, la contabilul sef si, dupa ce-l aproba si seful de stat mjior, il dau la front, la scris !

    Sa nu uitati sa luati cunostinta de continutul OZU de azi, supt semnatura, bre !

    Se stie cine ramane sef, nu ? Stampilele, in clar si cu indicativ de ume, le gasiti, de luni, la Domnu Don Curdeleu Muci Mereu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: nu stau mult, ca-i frig a dreaq acolea unde plec, in fundul mUE, si-mi raceste potaia la oo!

      Ștergere
  6. Ce-mi place poza aia de mai sus, cu semnul Sfintei Mui ! Chiar de-i prelucrata oleaca si are inelarul ca organ, merge-merge !
    Chestia e ca ma tot chinui si eu sa fac semnul Sfintei Mui cu inelarul si nu-mi iese !

    Adica imi iese ceva-ceva, insa cocosat rau de tot !

    Ia incercati si voi, ca mie nu-mi prea iese ! Tot mijlociul mi se scoala mai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: m-o vazut si zbarcita asta a me cum ma chinui si cand i-am spus ce vreau sa incerc, m-o stukit, si-o facut o cruce si-o plecat bonbanind, ceva de genul mosneag nebun, sclerozat, bla-bla !

      Ștergere
    2. Stai dreak acasa ...ne faci de ras prin curul Europii!!
      Baa , .... in noua lege a pensiilor..punctul 1 si cel mai important va fi:
      1. Primeste drept de pensie doar cine are ...Contributori - la fondul de pensii !
      Sa te vad ...caca pisu cu catelul...ca ti-ai imprastiat boracii peste tot ..dupa ce au invatat in Ro. pe banii nostrii ! Te mai si lauzi....

      Ștergere
    3. Si-or invatat bine de tot ! Unul o avut si burse, fro 5 ani !

      Uai, plec sa mai exersez cu aia mici niste mascari, in rromanes, ca sa nu uite ce comoara-i limba iasta ! Ca, belitii aia ai lor de parinti ii invata numa idiotenii d-alea de vichingi, ori ce pula mea mai traiesc p-acolea !

      Ștergere
    4. Pese: sa vezi cum ii invata bunicutzu' sa le arate semnul sfant al muiei, la vichingii aia constipati, in caz de deranj !
      Au asimilat un bagaj de cunostinte foarte bogat, de la mine !

      Ștergere
    5. Pese: deja is cacati la cur aia micii, de placere, ca vine buni de la bucale !

      Ștergere
    6. Pese: si pacat ca, dupa operatia de la inceputul anului, nu pot eu sa ma mai "desfasor" asea pur romaneste, ca pe vremuri, ca la miticii de bucale, ca sa le arat eo vichingilor de p-acolea cum e s-o pui de-un pinguin de Carpati, la un gratar !
      Si hop, si hop...

      S-a dus dreaq !

      Ștergere
    7. Pese: acusica cativa ani in urma, cu o glaja de palinca de la Alba Iulia, i-am dresat pe toti ! Dansau vichingii Perinita de le iesea fumul pe coarne !

      Ștergere
  7. Ce emotionant, ce patrunzator !

    Calin Prostescu Cacareanu la a 5-a pizda oficiala, conform moralei crestine !
    Deh, cand ai bani si, mai ales, mandravela ca lumea, ce mai conteaza morala crestina si juramintele alea in fata soborului de pochi !

    Las' ca ne iarta Cel de Sus, ce pula noastra !

    Multe inainte, dreaghe Cacaline, ca inche esti tanar ! Numai ai grija sa nu te alegi cu fro Limbus Captivus, ca bruneta aia-i cam nesatula !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uai, si-aveti grija sa nu va spargeti la muie, pentru cupa de chele, la 800 de mii !
    Eo zic ca, la editia asta, o merita palincarosu' care-mi roade osu' !
    Ca Danila, multi campionu', ii in CeO, cu caprilii !

    RăspundețiȘtergere
  9. din pacate, astia din parlament nu au facut medierea obligatorie.
    "hartia" ca ai fost la mediator o poate face si judecatorul si avocatul.
    atata timp cat nu te obliga nimeni sa te duci la mediator pentru "hartia" aia,medierea nu este obligatorie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inseli!
      Incepand cu 1 August a.c. este obligatorie medierea!
      Tu dupa cine te iei???

      Ștergere
    2. Parlamentarii au modificat pe ultima suta de metrii legea.
      Uite aici:
      http://www.dcnews.ro/2013/07/sah-la-mediere/
      Practic,nu mai exista mediere in Romania.
      Nu o sa faca nimeni mediere,daca nici macar nu este nevoie sa se duca la mediator.
      Macar,daca lasau din august pana in decembrie 2013,sa vedem cum functioneaza,dar avocatii de 2 lei,s-au speriat.
      Nu-i sah la mediere,este sah mat la mediere.

      Ștergere
  10. Ilie Bâtcă
    acum 15 ore


    O săptămână, PAUZĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ! Să ne reîntâlnim cu bine!
    Îmi place · · Distribuie

    25 de persoane apreciază asta.

    Vezi încă 4 comentarii


    Elena Boancă Vacantă plăcută.
    acum 7 ore · Îmi place


    Neculai Galeriu O saptamana exceptionala, desi in mod sigur unde te vei duce vei avea si internet si nu vei rezista...
    acum 6 ore · Îmi place


    Gina Maria Vacanta relaxanta
    Vezi traducerea
    acum 6 ore · Îmi place


    Alexandru Vasilache Ai trecere la şefi dacă-ţi dau concediu în iulie..!Concediu minunat îţi doresc !
    acum 5 ore · Editat · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  11. Ia auzi ce zice GIURGEA !
    Deci, anterior recalculării făcuta de domnul Boc si guvernarea PDL ( cu semnătura de aprobare a domnului Băsescu ) cele 159.000 de pensii militare aveau o medie lunara de 1.755 lei noi. Medie nu valoare absoluta.
    Deci, aceste pensii costau 1.755 lei x 159.000 beneficiari x 12 luni = 3.348.540.000 lei noi anual. După recalculare , 90 % din beneficiari au obținut măriri substanțiale de pensie (in plina criza economica). Adică media lunara/pensie a ajuns (conform articol citat) la 2.289 lei noi.
    Deci, fiind o medie, cheltuiala anuala a devenit după recalculare : 2.289 lei x159.000 x 12 luni = 4.367.412.000 lei noi.
    Adică o creștere de cheltuiala in valoare de 1.018.872.000 lei noi (reamintesc , in plina criza când Traian Băsescu se plângea pe ecrane ca bugetarul e un gras pe spinarea privatului). In procente , mărirea a avut si are un cost anual de +30,4 % din valoarea inițiala. Ante recalculare.

    Acum sa recalculam aceasta suma necesara pentru pensiile militare in baza indexării cu 6 % a pensiilor (se aplica tuturor beneficiarilor, civili, militari si indiferent ca sunt pensii mici sau mari).

    4.367.412.000 lei x 6% = 4.629.456.720 lei noi . Adică o ulterioara creștere de cheltuiala de 262.044.720 lei anual. Astăzi aflam prin gura domnului Chițoiu ca guvernarea a găsit alți 96 milioane lei pentru a reintegra pensiile celor 10% din pensionații militari care au avut pensiile tăiate de guvernarea Boc (respectiv colonelul fara școala militara Dogaru & Co).

    Deci, minimul de cheltuiala in un an (in caz ca numărul de pensionați militari nu a crescut, ca nu au si a 13-cea pensie ) e de 4.725.456.720 lei noi. Mai mult de 1 miliard de euro.
    Deci, fata de cheltuiala inițiala, ante recalculare , efortul bugetar (ca tot de la palmasi iau banii) doar in acest domeniu a crescut cu 1.376.916.720 lei noi.
    In euro si la valoarea de 4,50 lei /1 euro ( valoare luata in calul la fundamentarea bugetului de stat) suplimentul de cheltuiala anuala e de 305.981.493.333 euro.
    Ca urmare, când domnul Băsescu declara in televiziune si legat de achiziționarea de avioane de lupta vechi, citez : “atât a putut tărișoara asta “, VA MINTE CU NERUSINARE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...ia vezi nenicule cum e cu "unitatile" de masura din penultimul aliniat: are guvernu de dat in plus 305 miliarde euro, lei ori pule'n curul tau de "calculatorist" ce esti?
      Treci la rectificari, boule!

      Ștergere
  12. Oaileiii aproape 36 miliarde euroi???(si cica e doar "suplimentul":):))Cat are pensia Giurgea asta???:):).....in pula mea??(sau mai bine zis asta-i nr. de neuroni lipsa?? )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FATZA DE CAT V-AU MARIT VOI,TRANTORIILOR AKA CURLEONE,CEZAR TIGANUL ETC.,ESTE O NIMICA TOATA.
      DAR NU ESTE PROBLEMA,CU INTRAREA IN VIGOARE A NOI LEGI A PENSIILOR MILITARE O SA TREBUIASCA SA DAI BANII INAPOI,TIGAN BORAT.

      Ștergere
  13. Bai natafletilor , nu va mai legati de fascistul-legionarul-nazistul giurgea ... ca se supara comisarul de puscarii ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Tot di la Giurgea!!

    Pensionarii comuniști au mâncat banii de tancuri si avioane!

    Cele peste 300 milioane euro (sau echivalentul de 414.272.262 dolari USA) anual sunt banii cu care se pot cumpăra 12 avioane de lupta noi nouțe si in 5 ani, cu tot armamentul necesar si echipamentele necesare.

    Recalculările, indexările de pensii militare costa peste 2 miliarde de dolari USA in 5 ani . Prețul unei flote militare de lupta eficiente si moderne .

    Problema se pune când la NATO consulta cifrele si vad ca astia reușesc mereu sa mărească pensii, dar de avioane, tehnica de lupta, se plâng mereu ca nu au bani.

    Ce respect pot avea astfel de reprezentanți ai tarii in fata altor parteneri economici, militari când faptele, datele sunt la îndemâna oricui si infirma evident obiectiv, demagogia intensa de pe sticla ?”

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine ba!! daca giurgea pulii spune asa,spun si eu:
    Acum 2(doua)zile am primit inca o decizie rererevizuita prin care mi se stabileste pensia in valoare de 4256,68 euro brut...cum dracu sa fac sa aflu care e pensia neta si in lei....si la care curs valutar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bei, ce tot bei mei de patru mii de lei brut, ...

      Ștergere
    2. bei eo beau de 4000 si ceva...de euro.Ce nu citisi ce penzie mi-a facut giurgea?....in pula mea!Da' io cre' ca ie mai mare si m-a fentat giurgea asta
      PS camesoaie pe stoc(pe marimea lu' giurgea)or mai fi?Iote ca PMT-ul ne-ar fi putut spune ce are in magazie....da si asta si-a pus palma'n cur si-a "taiat-o" hac,hac!!
      Sau il bagam pe giurgea la ZOO?.Nu cred pt ca animalele de acolo stiu mai multa "artimetica "decat el.Asta precis e discipolul lu' mos kalicu

      Ștergere
  16. ,,Pensionarii comuniști au mâncat banii de tancuri si avioane!,,

    SA VEDEM CE PULA CALULUI OR SA MANINCE PENSIONARII CAPITALISTI.
    Ca ce s-a facut pina acum 1/4 secol a fost spulberat de ,,noul val,,. Ar fi cazul de mers iar la gogonele, la canale, viaducte, cai ferate, deschideri de mari santiere... Hai Giurgea, pune mana pe tirnacop!

    RăspundețiȘtergere
  17. - De ce bei, Costică?
    - Am trei băieţi, şi toţi sunt la armată! Dar tu, de ce bei?
    - Eu am trei fete şi toată armata-i la mine!


    Giurgea, sper sa ai fete. Cit de multe, ca ceva armata tot o sa ramana, ca doar n-o sa ramana seful SMFA fara ,,piramida,,

    RăspundețiȘtergere
  18. giurgea... sugator comunist de pule: ce flota visezi boule cu 2 miliarde USD? Atata ar costa doar 2-3 vase de razboi "first class" de la americani... restul? S-au iti faci flota pe Herastrau, cu amiralitatea la Dante 2?
    Basinosule imputit ce esti!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De lla Giurgea!

      Opriți plata pensiilor! Opriți ajutoarele sociale!
      BY MIHAI GIURGEA
      Credeați că banii cad din cer?

      Nu mai sunt bani de pensii. Nu mai erau încă din 2009. Norocul pensionarilor a fost FMI-ul, care a mai prelungit agonia statului român. Casa Națională de Pensii, care oricum e de multă vreme în situație de faliment, ar trebui sa recunoască oficial și cinstit falimentul. Motivele sunt clare (vezi și articolul Casa Națională de Pensii: declarație de faliment):

      Pensiile înseamnă o grămadă de bani: peste 10 miliarde de euro pe an. Oprirea pensiilor înseamnă economie, nu glumă!
      Nu e rentabil pentru sectorul privat sa tina in spate sistemul piramidal de pensii. De ce sa mai contribui tu, angajat, când știi sigur ca n-o sa mai primești pensie? De ce sa mai plătești tu, patron, impozite (care si alea, se duc tot la Casa de Pensii), când cu banii poți sa-ti dezvolți afacerea? Pe scurt: de ce ar trebui sectorul privat sa plătească el singur datoriile statului? (iar in asta intra si datoria externa din ultimii 2 ani!).
      Dimpotrivă: pentru firme, disperarea pensionarilor e chiar rentabilă. Ca sa nu moara de foame, majoritatea vor fi obligați sa se reangajeze, pe salarii de nimic. Nivelul general al salariilor o sa scadă, deci profitul firmelor o sa crească. Economia se va reorienta dinspre consumul intern, spre export. In plus, majoritatea pensionarilor sunt de 10 ori mai bine pregătiți decât tinerii analfabeți, cu diplome de facultate (desigur, asta nu e valabil si pentru foștii milițieni, securiști si militari). Exploatarea acestei resurse umane, până la moarte, va fi in general extrem de profitabilă pentru economie.
      Pensionarii n-au cum să se apere. E foarte ușor să-i lași fără bani: pur și simplu nu le mai dai. Ce pot să-ți facă? Dau în judecata statul? Păi, să-l dea! Ce, scrie pe ușa mea “Statul Român”? Au vreun contract cu mine? Atunci, hai, valea de-aici!
      Cât timp România e stat social, fraier ești să muncești aici!

      Cu ajutoarele sociale, e și mai rău!

      Ștergere
  19. Ma repet:aveti camesoaie pentru giurgea?
    asta precis a fumat ceva etnobotanice din evaziunea fiscala pe care o face

    RăspundețiȘtergere
  20. Treaba voastra ca va tot legati de giurgea ...
    Eu am luat-o-n freza cind i-am spus comisarului de puscarii :

    Anonim25 iulie 2013, 16:42

    Bai , comisare de puscarii ... vezi cu ce se maninca giurgea de la antitaxe si de la capitalism pe piine , si , pe urma , fa-i propaganda printre fosti militari ...
    Răspundeţi
    Răspunsuri

    Admin, Romania Megalitica25 iulie 2013, 16:48

    Bai...Anonim 25 iulie 2013, 16:42,
    Mergi si termina-ti cei 7 ani de-acasa, apoi mai vino pe la noi!
    Răspundeţi

    Anonim25 iulie 2013, 17:33

    //capitalismpepaine.ro/2013/05/13/pensiile-comunistilor-au-distrus-armata/

    //capitalismpepaine.ro/2011/03/15/opriti-plata-pensiilor-opriti-ajutoarele-sociale/
    Răspundeţi
    Răspunsuri

    Anonim25 iulie 2013, 17:58

    Care este problema???
    Tu vrei sa citesti DOAR ce iti convine tie si altora ca tine?
    Buey dobitocule, doar Ceausescu si ai lui, CEREAU asta!
    Aha... sa inteleg ca aplici formula: Cine nu e cu noi, e impotriva noastra!,precum si corolarul ei: Dai in mine, dai in fabrici si uzine!
    Bravos, muciacios! (stergeti mai intai mucii, apoi raspunde!).
    R

    RăspundețiȘtergere
  21. baa anonimu pulii!! baga si tu un link ceva sa-l "vad" si io pe giurgea asta.Oaiii ce-o sa-i fut directia!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. merci!!...gand la gand,acelasi minut

    RăspundețiȘtergere
  23. DECI: acest dobitoc spune de atatea ori "deci"incat stiu ca articolul e scris de un idiot.DECI punct.!!:):)

    RăspundețiȘtergere
  24. acum ca am avut curiozitatea sa citesc si cretinismele de pe forum,pot spune cu certidudine:giurgea asta si cei 2-3 postaci sunt ANARHISTI daca nu chiar nazisti.
    poate vede si cine trebuie!!

    RăspundețiȘtergere
  25. iote ce zice dobitocul:CU FORTA!!
    Nu v-am zis eu ca e nazist?

    Mihai Giurgea
    13 mai 2013 • 9:53 AM
    “Sistemul de veterani din România nu îi recunoaşte pe participanţii la misiunile din Irak și Afganistan.”

    Exact, asta e problema. Iar cauza este ca la conducerea armatei inca se afla ofiteri comunisti, cu idei ostile NATO. Altfel de ce sa dai carute de bani, unor asa-zisi “militari” din fostul Pact de la Varsovia, care au impuscat 1000 de romani in ’89 – dar sa nu dai bani militarilor NATO care lupta cu talibanii?

    Miscarea Antitaxe va rezolva problema foarte simplu, dupa ce va veni la putere: cu forta!

    RăspundețiȘtergere
  26. nu fac reclama!tipul e diliu rau de tot

    http://ro.gravatar.com/mihaigiurgea

    RăspundețiȘtergere
  27. Doi studenti la inginerie mergeau prin campus cand unul dintre ei spune:
    - De unde ai bicicleta asta superba?
    Al doilea raspunde:
    -Sa vezi, ieri mergeam pe aici gandindu-ma la referatele mele, cand a aparut in fata mea o femeie foarte frumoasa pe aceasta bicicleta. Si-a scos toate hainele si mi-a spus: 'Ia de la mine orice poftesti'.
    Celalalt da din cap intelegator si zice:
    - Ai facut o alegere buna... Hainele ei probabil nu ti se potriveau!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buei, 'mna seara! Uai ce mi-s de obosit...Ia sa vaz io Cezarika, azi cite sule-ai belit?

    RăspundețiȘtergere
  29. am intuit bine.E nazist!!



    Mihai Giurgea
    15 martie 2011 • 9:51 PM
    A, da sunt destui bani in Romania? tara e bogata? uite, o sa va surprind: sa zicem ca as fi de acord. Hai sa presupunem si mai mult: ca Romania plezneste de bogata ce e si ca a venit un boom economic mai al dracului ca in 2008. Ei bine, eu as scrie fix tot aceleasi lucruri. Tot as cere desfiintarea pensiilor si a ajutoarelor sociale. Tot as cere concedierea bugetarilor si privatizarea sistemului de sanatate. Tot as lupta impotriva statului social si as indemna oamenii sa nu plateasca taxe si impozite. De ce? de-al dracului, evident! Pentru ca, indiferent cat de bogat as fi, tot nu-mi place sa dau nici macar un leu unui sarac. Chiar daca as avea cufere cu aur, cu dolari si n-as mai sti ce sa fac cu banii, tot n-as accepta sa dau nimic din ei la CAS, CASS si alte prostii. Pentru ca nu-mi plac cersetorii. Pentru ca nu-mi place sa vad oamenii obtinand bani pe gratis.

    Deci putin imi pasa care este situatia economica. Eu o sa cer in permanenta ca sarantocii si cei slabi sa fie lasati sa se descurce singuri sau sa moara de foame si de boli. Pur si simplu, asa cred eu ca e bine. Asta e modelul social care imi place mie.

    http://capitalismpepaine.ro/2011/03/15/opriti-plata-pensiilor-opriti-ajutoarele-sociale/
    ................................

    PS problema e ce se face nazistul giurgea cand va muri de foame?Isi va schimba modul de gandire?

    RăspundețiȘtergere
  30. imi cer scuze!! comenturile idiotului giurgea sunt de prin 2011.probabil ca nu a gasit destui prosti sa le ia banu' si s-a lasat de 'anarhism". Acum probabil face laba in parc:):)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai Curleoane, da-l ba in kizda mine-si de egiptzian! Ii dati limbrikului astuia prea mare importanta...Mai bine vezi ce sarcini ti-a trasat PMT-ul prin OZU...

      Ștergere
  31. Pai n-ai vazut ca deja am preluat?
    maine nu mai schimbam apa la pesti.Schimbam pestii:)

    RăspundețiȘtergere
  32. Curdeloane ... comentariile lui giurgea nu sint din 2011 ... sint din 2013

    http://capitalismpepaine.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apropo de Giurgea...
      Chiar daca vrea ori nu vrea Curdeloane, giurgea exista si are un rating al dracului de ridicat. adica mai pe intelesul oricui, este foarte citit zi de zi. iar politica strutului pe care Curdeloane vrea sa ne-o implementeze, nu stiu cui serveste. mai mult, ca si in alte imprejurari, ii casuna de-a proasta pe admin, care saracu n-a facut altceva decat sa citeze doua texte din blogu lu giurgea cu indicarea sursei, ca asa e frumos. ce legatura o fi de aici cu asa-zisa propaganda pentru giurgea, numai Curdeloane poate sti. iar sa faci atata caz din asta, e curata... spuneti voi ce.

      Ștergere
    2. Buey, cu cine vorbiti voi aciulea?
      Voi nu vedeti ca aista nici acum nu s-a trezit?

      Ștergere
  33. Ai di pula me, iar e sambata !
    Cum trece viata...

    RăspundețiȘtergere
  34. Răspunsuri
    1. Buey PMT,
      Ce dreak tot numeresti tu paciulea???
      De car liberare tot vorbesti ori ne mintesti??
      Am mai vazut si alt-data, dar am uitat a intreba!

      Ștergere
  35. Buei, cand vazui poza de mai sus, ierea sa jur ca-i peptul cu mamele a lu hoasca-mea, la menopas !
    Numai analizand mai bine frumusetea, constatai ca, de fapt, Petrica-Cezarica Muci pe Fata nu suge la un mamelon, ci egsact la o putza mica, ca a lu' Tibica !

    Ia-n ziceti si voi de nu seamana sfarculetzul ala, egsacteman c-o putzulica !

    Uai, si ce le mai trage Petrica-Cezarica cu Muci pe Fatzica !

    Pese: poza-i din arhiva, de dinainte de a-si pierde TABUL !

    Ce dragutzel e, manca-mi-ar ! Daca optservati bine, pe vremea aia inca mai avea IC +SM !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,,,Astăzi aflam prin gura domnului Chițoiu ca guvernarea a găsit alți 96 milioane lei pentru a reintegra pensiile celor 10% din pensionații militari care au avut pensiile tăiate de guvernarea Boc (respectiv colonelul fara școala militara Dogaru & Co)."....tare ..tare di tat! Va futi ..Giurgea!!

      Ștergere
  36. Da bai fraiere ..da sunt var de a intaia cu ...ADMINUL ! ! Ia priveste si poza lu Adminu ...si fa un pic de exercitiu de imaginatie!!! Parca am fi ..fratiori...!!
    Baaa gibon de Bucale ...cand publici CURICLLUM VITAE MILITAR ..??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu kik cu avionu si ma-ntorc bine, cu potaia sanatoasa, imi public si curiculu vite !
      Inclusiv p-al hoastei, la ERATA !
      Pe contributivitatea me de te mintzesc !

      Ștergere
    2. ..al ,,hoastei "nu prezinta interes! Cu avionul nu kici...dar ii posibil sa faca Poc-bum ...si gata!!

      Ștergere
  37. Di la GIURGEA

    Record de audienta, ieri.

    58.722 vizualizări joi, 25 iulie. Pana ieri, recordul CPP fusese de 45.000 de vizualizări/zi.
    Cel mai citit articol: Respect, Bulgaria! Rușine România!. Peste 11.000 de voturi pe Facebook si urca in continuare.
    Articolul a fost discutat aprins si peste hotare, pe forumurile bulgărești: http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3075004/page/0/fpart/14/vc/1.


    Ce dovada mai buna ca românii urăsc comunismul si Securitatea?

    La fel ca bulgarii! La fel ca toata lumea!

    E o revolta in toata Europa (si in Statele Unite), împotriva vechilor partide: care au tocat banii publici, au pus taxe peste taxe, au făcut promisiuni populiste si au distrus economia, ca niște iresponsabili. Luptele de strada din Bulgaria si protestul italienilor care au votat Mișcarea de 5 stele, sunt același lucru.

    Peste tot, oamenii care muncesc cu adevarat, plătesc impozite, si țin in spate putorile Statului, spun la fel:

    Ne-am saturat de voi! Mars d-aici, tâlhari si incompetenți ce sunteți!

    Si oamenii vor obține cu siguranța ce vor: pentru ca tot bugetul, pe banii lor se sprijină!

    Bate vântul schimbării: in unele tari, ea va fi pașnica. In altele, va curge sânge. Depinde cat de incompetenta si de agresiva e nomenclatura – si cat de tare se agata ea de putere.

    Iar comuniștii români se agata ca lipitorile!

    Românii s-au saturat sa fie “pașnici”: 23 de ani de cocina, le e destul.

    Mișcarea Antitaxe nu si-a ascuns nici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, da ci dreaq va tot dati in barci cu Giurgiuvea ista ! Mai aveti olecutza si-l scoateti ierou, ca pe ieroiaca de la Careacal, fosta grevista-fomista si actuala senatorista-shmanglista !

      Ștergere
  38. "Cincisprezece militari români, participanţi la exerciţiul multinaţional «Rapid Trident 2013», la Centrul internaţional de menţinere a păcii «Yavorov» din regiunea Lviv, Ucraina, sunt internaţi la spitalul din localitate cu diagnosticul toxiinfecţie alimentară. Militarii sunt din Forţele Terestre Române şi sunt în afara oricărui pericol", se arată într-un comunicatMApN remis agenţiei MEDIAFAX."
    ============================

    Pai ce pula noastra ! S-or dus si tilicarii romanesti in Huikraina, s-o puna de-o mentinere a pacii, si s-or umplut de bube dulci !

    RăspundețiȘtergere
  39. Dadui acusica un clic pe Hronica Semnalelor si vazui ca ne paste "un val de caldura extrema" !

    Ne paste o pula ! Atata timp cat lindicele de disconfot cu umiditatea intre buci se mentine la nivel de rromanes, este ochei !

    Rromanii e invatati sa sufere frumos: pleaca in moluri, unde-i aeru conditionat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: se intelege, eo vb despre miticii de Rahova-Ferentari-Zabrauti, si nu despre alde boierii de Brasov, care stau cu padurea-n brate !
      Ori despre Garoii de Hurziceni alde Viurel Aostriacu, care, la cort, are aer reconditionat tot timpul !

      Ștergere
  40. ,,Pensionarii comuniști au mâncat banii de tancuri si avioane!,, zice Giurgel
    Aidi pula noastra! Ba asta - ETNOALCOOLICUL de Brasave...hai spune cinstit - tu cate TANCE ai beut??!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Ai di pula me de cei ce se vor penziona peste 15-20 de ani !
    Ori, mai corect, de cei ce-or treboi sa se penzioneze ! Daca mai apuca asa ceva, in Tara lu' Cacat !
    Pula mai papa ei penzie ! Sau or sa pape o penzie egsact cat tzatza maimucei din poza de mai sus !
    Deocamdata, noroc ca mai creapa cate 2-3 contributionisti de astia de-ai lui boc (boc=cacat in limba turca), recalculati pentru a se face economii importante la bugetul de stat si de partid, si mai ramane acolea cate un maruntis si pentru apevistii puley !
    Ca de obicei, jde mii de aptsolventi de scoale medii si superioare or umflat somajurilii ! Pai unde pula calului sa se angajeze, ca molurile-s deja pline de paznici cu doua masterate, iar ca sa lucrezi la servisul din colt, la schimbat roate de masini, trebo sa ai niscaiva cultura tehnica si ceva forta de bombalau !

    Pute tara de prostie"

    Not problems, ca le rezolva ea biserica prostodoxa ! Mai plimba doua moaste, o mai pune de-un hram, mai imparte 5 sarmale...

    RăspundețiȘtergere
  42. Poza il reprezinta pe ,,PMT" ..categoric- in postura de mare amor cu ..hoasca ! Se poate intitula ..PRELUDIUL!!

    RăspundețiȘtergere
  43. ...si premiul al mare il ia....Cezar!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Cred ca medierea e buna….in cazul infractiunilor minore,medii.
    Nu stiu daca rezolva problema dintre vecini…..baaaa,muta-ti gardul de pe terenul meu,ca-ti sparg capul!
    Dar cum ar fi sa ajunga la un mediator(femeie de 22 ani,mica.slaba,tacuta) un ditamai violatorul(barbat de 2m,130 kg) si le ia tare atat pe victima cat si pe mediator.
    Fa,am ajuns la mediator din cauza ta.Ce vrei?Vrei sa te omor?Vrei sa o omor si pe domnisoara mediator?De ce m-ai tarat aici?Da,te-am violat si vreau sa te mai violez de 100 ori.Care e problema?
    Sau exista si un alt caz….un violator ce isi regreta fapta a ajuns la Rahova cu o condamnare de 4 ani si 6 luni.Probabil ca nu a penetrat-o prea adanc…..ala o poate face pe inocentul la mediator.Unii mai au privirea aia nevinovata.
    Violatorul: Imi cer scuze ca te-am violat.Cum facem sa ne intelegem?2.000 lei e bine?
    Victima: Bai ,nenorocitule,eu vreau 200.000 euro pentru ce am patimit.

    RăspundețiȘtergere
  45. Succint: in forma actuala, acest act normativ,nu poate fi numit Lege!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri