Google Translate

vineri, 19 iulie 2013

BREAKING NEWS. OMAR HAYSSAM A FOST PREDAT POLITIEI ROMANE. "Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori"! Dar... Cine este OMAR HAYSSAM şi cum a reuşit să fugă din ţară după condamnare? UPDATE

"Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori".
 
Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane.
Acesta e in arestul politiei, pe teritoriul Romaniei.
 
Administratia prezidentiala din Romania anunta printr-un comunicat de presa ca Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak, a fost predat Politiei Romane
 
OMAR HAYSSAM, PREDAT POLITIEI ROMANE, LIVE UPDATE:
UPDATE 08:40 Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a precizat, pentru MEDIAFAX, ca Omar Hayssam se afla in acest moment in arestul Politiei Romane, fiind predat politistilor la ora 6.40.

"Omar Hayssam se afla in acest moment pe teritoriul Romaniei, in arestul Politiei. El a fost predat politistilor romani la ora 6.40", a mentionat Oprea.

UPDATE 08:35 Consilierul prezidential pentru afaceri strategice si securitate internationala, Iulian Chifu, afirma, referitor la cazul Omar Hayssam, ca un "un stat serios isi aduce acasa toti infractorii condamnati", el adaugand: "Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori".

"Un stat serios isi aduce acasa toti infractorii condamnati. Multi nu vor mai dormi bine vacanta asta si anii urmatori..."
, a comentat pe Facebook consilierul prezidential referitor la aducerea in tara a lui Hayssam.

UPDATE 07:20 "In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman", afirma purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu intr-un comunicat de presa intitulat "Aducerea in Romania a domnului Omar Hayssam".

De asemenea, el subliniaza ca detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei.

"Administratia Prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara a domnului Omar Hayssam, dar subliniaza faptul ca detalii suplimentare nu pot fi facute publice", se arata in comunicatul purtatorului de cuvant.

Totodata, sunt mentionate si multumirile sefului statului pentru institutiile statului si ofiterii de politie care "timp de mai bine de 5 ani au urmarit cu tenacitate" aducerea in tara a lui Hayssam.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei", se mai afirma in comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala.

Hayssam Omar este un om de afaceri sirian cu cetatenie romana nascut in 1963 in Siria. Conform afirmatiilor autoritaEl a fost implicat in criza jurnalistilor romani rapiti in Irak in aprilie-mai 2005. Pe data de 13 iunie 2007 a fost condamnat de judecatoria competenta din Romania la pedeapsa maxima de 20 de ani de puscarie si la o despagubire de cate 2 milioane de lire pentru fiecare dintre cei trei jurnalisti rapiti in Irak in 2005.

Un subiect controversat a fost cel legat de modul in care Omar Hayssam a parasit Romania. Presedintele Traian Basescu a declarat ca acesta a plecat din tara intr-o nava care transporta oi, iar Omar Hayssam a spus ca de fapt a plecat din tara "ca un domn", prin aeroport, fara probleme.
La 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest, iar in 30 iunie a fugit din Romania. Sefii serviciilor de informatii si procurorul general al Romaniei si-au dat demisia din cauza scandalului mediatic generat de fuga lui Hayssam.

Presedintele Traian Basescu declara, in 9 februarie 2011, la TVR, ca Omar Hayssam "este bine-merci" si nu mai are cancer. Presedintele preciza ca partea romana stie unde se afla acesta pentru ca este subiect de discutie cu partea siriana. "Stim precis si unde este, si e bine-mersi, sanatos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era cand l-a operat unul din medicii faimosi ai patriei", spunea atunci Basescu.
Tratatul de extradare intre Romania si Siria a fost ratificat la jumatatea lui 2012.

Actualul director al SRI, George Maior, declara, in februarie 2013, ca Omar Hayssam este inca in detentie in Siria.
Sursa: Pro TV

===============
===============================
=========================================
 
Cine este OMAR HAYSSAM şi cum a reuşit să fugă din ţară după condamnare
=================================================
 
Omar Hayssam  este un om de afaceri sirian cu cetăţenie română, născut în 1963, în Siria. Conform afirmaţiilor autorităţilor, el a fost implicat în criza jurnaliştilor români răpiţi în Irak, în aprilie-mai 2005. Pe data de 13 iunie 2007, Omar Hayssam a fost condamnat de judecătoria competentă din România la pedeapsa maximă de 20 de ani de puşcărie şi la o despăgubire de câte două milioane de lire pentru fiecare dintre cei trei jurnalişti răpiţi în Irak în 2005.
 
Omar Hayssam a venit în România în urmă cu 24 de ani. El a reuşit să acumuleze în ţara noastră o avere estimată la circa 100 de milioane de dolari. Se pare însă că mare parte a acesteia a fost trecută pe numele doctorului Yassin, un apropiat al său, imediat după ce jurnaliştii români au fost răpiţi în Irak.

Omar Hayssam a intrat în vizorul procurorilor DIICOT în anul 2004 pentru infracţiuni care aduc atingere siguranţei naţionale, dar şi pentru multiple infracţiuni economice. Omar şi-a construit în România un adevărat imperiu finaciar, înfiinţând sute de firme pe care le înstrăina, după ce derula afaceri păguboase pentru partenerii săi şi pentru stat, potrivit datelor din ancheta procurorilor DIICOT.

Omar Hayssam a fost membru PSD şi a putut fi văzut deseori alături de fostul preşedinte Ion Iliescu în turnee prin lumea întreagă. Potrivit presei, un alt protector al lui Omar ar fi fost Viorel Hrebenciuc.

La 18 ianuarie 2006, în urma unei operaţii suferite la Spitalul Penitenciar Rahova, medicii i-au extirpat de pe colon ceea ce s-a considerat a fi o tumoare canceroasă de aproximativ zece centimetri. Luând în considerare expertizele efectuate de IML şi de Institutul Oncologic, instanţa a menţinut totuşi starea de arest. În 26 aprilie însă, când la dosar a fost depusă o adeverinţă în care se menţionau metastaze ca urmare a operaţiei de neoplasm din ianuarie, adeverinţă semnată de medicul Constantin Tănăsescu, decizia instanţei a fost aceea a eliberării suspectului.

După ce sirianul nu s-a prezentat de trei ori consecutiv la termenele de judecată, judecătorii s-au dovedit foarte circumspecţi în privinţa motivelor medicale şi l-au citat cu mandat de aducere din spital. La termenul din 21 iunie, Omar Hayssam a sosit cu ambulanţa Institutului Oncologic şi însoţit de un medic al spitalului. Avocatul său a repetat faptul că Hayssam tocmai suferise o intervenţie chirurgicală şi că era sedat. În aceste condiţii, judecătorii au decis amânarea audierii sirianului.

Hayssam nu s-a prezentat la nici unul dintre termenele următoare, astfel încât, pe 12 iulie, Curtea de Apel Bucureşti le-a cerut avocaţilor lui Omar să aducă acte care să dovedească internarea inculpatului. O săptămănă mai târziu, pe 19 iulie, avocatul lui Hayssam a recunoscut că nu a reuşit să-şi contacteze clientul, deoarece nu există nicio posibilitate de comunicare cu cel internat la sanatoriul din Vălenii de Munte. În acel moment, instanţa s-a autosesizat şi a cerut arestarea în baza unui nou mandat emis de instanţă.

Omar Hayssam a fost văzut ultima oară pe 30 iunie 2006 , când a plecat cu un prieten, medic arab, să se trateze la clinica naturistă de la Văleniii de Munte. Aici, după cum au constatat poliţiştii şi lucrătorii serviciilor secrete, nu există nici un sanatoriu naturist, ci doar centre unde pacienţii sunt trataţi ambulatoriu.

Fuga lui Omar Hayssam din ţară de sub nasul autorităţilor române a produs un adevărat cutremur în instituţiile statului. A dus la decapitarea serviciilor secrete, iar Ministerul Public a fost lăsat fără şef.

Poliţia, serviciile secrete, procurorii şi presa au început să-l caute prin ţară. Până la urmă autorităţile au acceptat că suspectul numărul unu de terorism a părăsit ţara şi sirianul a fost dat în urmărire internaţională.

Traseul marii evadări folosit de Omar Hayssam pentru a fugi din România a născut speculaţii. S-au vehiculat numeroase trasee, dar singura varinată care a rămas în picioare a fost fuga sirianului la bordul navei Iman-T la data de 30 iunie 2006. O altă variantă luată în calcul de anchetatori privind dispariţia lui Hayssam, a fost şi cea conform căreia acesta ar fi ieşit din România cu o maşină aparţinând corpului diplomatic.

După fuga lui Omar Hayssam din ţară, şefii serviciilor secrete şi-au prezentat demisiile la Cotroceni. Radu Timofte, şeful SRI, Gheorghe Fulga, cel al Serviciilor de Informaţiilor Externe şi Virgil Ardelean, cel al Direcţiei de informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Administraţiei şi Internelor, au declarat că au părăsit instituţiile de bună voie. Următoarea victimă a evadării lui Hayssam a fost procurorul General al Romaniei, Ilie Botoş, care la rândul său şi-a prezentat demisia din funcţie. După fuga omului de afaceri, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru acest incident.


Sursa: RTV.NET: http://www.rtv.net/cine-este-omar-hayssam_89854.html#ixzz2ZTHCwp8g
 
===============================
======================================================
======================================================================
 
 
UPDATE
================================================
 
Premierul Victor Ponta a făcut vineri o declarație în care l-a ridiculizat efectiv pe partenerul său de „coabitare”, președintele Traian Băsescu. Astfel, comentând aducerea în țară a lui Omar Haysam, Ponta a enumerat instituțiile care au contribuit la reușita demersului, iar Președinției i-a atribuit umilitorul rol de emitent al comunicatului de presă.
 
„Am fost evident tot timpul informat când s-a plecat spre Siria și când s-au întors. Apreciez faptul că este un succes al unor instituții ale statului și vreau să le nominalizez: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Justiției. Acestea sunt instituțiile implicate. Pe la televizor o să vedeți tot felul de oameni care vorbesc despre acest caz, eu vă spun cine a muncit ca să se întâmple acest lucru”, a spus Ponta. „Dar Președinția n-a avut niciun rol?”, a întrebat un jurnalist. „Eu nu cunosc vreun rol. Aa, ba da. A dat comunicatul de presă”, a replicat ironic Victor Ponta.
 
Reacția premierului vine după ce câteva ore bune Președinția a încercat să transmită public prin luări de poziție ale unor reprezentanți că Traian Băsescu „și-a îndeplinit promisiunea” de a-l aduce pe Haysam în țară. Revenind la Victor Ponta, acesta a mai afirmat că Omar Haysam a fost adus cu un avion militar. „E un semn foarte bun pentru că România este o țară serioasă, o țară puternică și care este capabilă să tragă la răspundere pe cei care au fost condamnați (…) Noi am pus în aplicare – nu eu, cei care au mers acolo – o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă. Din tot ce am aprobat eu și am avizat, acestea sunt instituțiile care au colaborat foarte bine și merită felicitate. Dacă vreți, vi le repet, ca să știți cine a muncit. Ca să nu se mai laude mulți alții”, a comentat Ponta, făcând aluzie din nou la Administrația Prezidențială.
 
Primul ministru s-a legat și de declarațiile lui Vasile Blaga, pe care l-a numit „caporal”. „Unii vorbesc încă în somn, au căzut din pat azi de dimineață. L-am auzit pe dl Blaga care vorbea ce bine că aflăm cum a plecat Haysam. Păi era ministru de Interne dl Blaga pe vremea aia. Nu eram noi, el era ministru de Interne. Poate află și el după cinci ani. Dar mă rog, Blaga e un monument de lipsă de tact, ca să mă exprim… Deci aflăm și noi, în afară de caporalul Blaga”, a arătat premierul.
 
Victor Ponta a mai declarat că știa de câteva luni că Omar Haysam urmează să fie adus în România, dar informația a fost păstrată confidențială. „Ar fi fost foarte periculos să avem scurgeri de informații”, a apreciat premierul.
 
La scurt timp de la declarațiile primului ministru, consilierul prezidențial Iulian Chifu – unul din reprezentanții Președinției însărcinați cu comunicarea pe subiectul Haysam – a intrat în direct la B1 TV și a fost întrebat ce părere are despre afirmația lui Ponta, cum că singurul merit al Administrației Prezidențiale este acela că „a dat comunicatul de presă”.
 
 „Nu intru eu în polemică, dar ce pot spune este că va avea foarte multe probleme premierul în a-și gestiona relațiile cu colegii în raport cu această ieșire”, a comentat Chifu.
 
O reacție similară a avut consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu, care sugerează pe pagina sa de Facebook că cel care n-a avut vreo implicare este Victor Ponta, care „a dormit neîntors ieri noapte”, adică în noaptea aducerii lui Haysam. „Victor Ponta se împăunează cu meritele pentru aducerea lui Hayssam. Spune că Președintele nu are niciun merit. Premierul a dormit neîntors ieri noapte. S-a trezit azi pentru declarații”, a notat Lăzăroiu. Acesta a adăugat în replică și un alt mesaj (pe care a dorit să-l transmită și Iulian Chifu, dar cu o exprimare foarte alambicată): că PSD va avea de pierdut de pe urma aducerii lui Haysam în țară. „PSD are acum si slogan de campanie: 3 Omar!”, scrie Lăzăroiu, făcând trimitere la pronunția în limba engleză a cifrei 3 („three”), care este apropiată cea a cuvântului „liber” („free”).
Sergiu Bidilă, A.M.PRESS

11 comentarii:

  1. Domnu Vasile, "Cine este Omar Hayssam " stim cu totii !

    Mai interesant ar fi sa ne spuna cineva unde a facut Homar Oisam armata, si de ce !
    Si cum a facut Sokar Hais sam armata ! Si cum a depus Kocar Hai ban juramantul de credinta fata de patrie !

    Care se baga sa ne dea niste detalii ? E cineva, de bine pe aici, care pe la sfarsitul anilor 90 a "monitorizat" activitatea acestui brav ostean al Romaniei, devenit pui de dac si un veritabil produs al etnogenezei poporului roman ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.Hayssam îmi amintește de spionul Bulă: o zi l-au bătut să vorbească, două zile să tacă.
      2. ”Cutremurul” Hayssam va avea magnitudinea cutremurului Necolaiciuc: zero.

      Ștergere
  2. MONITORUL OFIAL AL ROMANIEI

    Nr. 441
    Vineri, 19 iulie 2013

    PARTEA I- Legi si decrete

    Nr.241-Lege privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

    ===============================
    http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS42OTgxNDY5MzkwNzA4RSszMA==

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aici mai departe, domniile voastre sunt libere sa urmeze calea, cum vrea inima fiecaruia !

      Ștergere
  3. Cineva are interesul ca opinia publica sa fie in priza pe alt subiect decat ceea ce se intampla, mai la vedere sau mai pe ascuns, acum, in Romania, si are impact major asupra tuturor.
    O sa mai puna cineva intrebari despre: referendul, regionalizare, BAC, Rosia Montana, Base, EBA, Nuti-spaima ... ascultatul telefoanelor (vine la fix acasa "teroristu" Haysam...), preturi, imprumut si negocieri cu FMI, cum ne cumpara pe ascuns ungurii si evreii, nemultumirile poporului, minciunile USL etc... etc...?
    Pula si caciula: la tembelizor cu voi, de dimineata pana seara!!!
    E bine ca la noi subiectele sunt altele: cata muie accepta sau cere PMT, ce mai injura unu si altul, daca a mai crapat de oftica vre-un pensionar si alte d'astea...
    O labareala tipic romaneasca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, stimate domn !
      La fel vroiam sa spun si eu, insa nu am mai avut timpul necesar !
      Iubita mea sotie m-a invitat la o plimbare prin parc, ceea ce nu am putut refuza !
      Va doresc o zi excelenta !
      Cu deosebit respect, tuturor !

      Ștergere
  4. ...tre sa recunosti ca PMT accepta fara numar..fara numar...!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cam zlaba miscarea basinosilor astazi. Ori ati chiscat-o sa depuneti hirtoaga pentru penzia revitalizata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-te cu FAAA ..puturoaso !!

      Ștergere
    2. CEZAR-IDIOTUL NETULUI! URLA PROSTIA IN TINE,PUTREGAIULE!!!DOAMNE,CAT DE PROST MAI POTI FI!CE AI CU BIETUL POSTAC,INJURA-MA PE MINE,TANTALAULE!

      Ștergere
  6. UPDATE. Victor Ponta vs Traian Basescu. COMUNICATE intre palate!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri