Google Translate

duminică, 14 iulie 2013

Justiţia pe cai mari. De la "Remanierea Guvernamentală", la "cioplirea" ţării, un bob zăbavă! Dupa 75 de ani, un ordin călugăresc al Vaticanului vrea înapoi Băile Felix!

 
Premieră în Justiţie: un dosar vechi de 75 de ani ar putea fi redeschis.
Un ordin călugăresc al Vaticanului vrea înapoi Băile Felix

de Biro Attila Publicat la: 13.07.2013 10:50

  •  
  •  
  • Secţia Civilă a Curţii Supreme ar putea avea pe rol cel mai vechi dosar din România. Ordinul călugăresc Premonstratens este la un pas să redeschidă un litigiu cu statul român care datează din 1937. Ordinul ce aparţine Vaticanului susţine că în 1936 a fost deposedat de 176 de hectare de teren şi de staţiunea Băile Felix.
     
Documentele depuse la dosar arată că, printr-o simplă ”corectare” a cărţii funciare, staţiunea Băile Felix a fost trecută din patrimoniul ordinului în proprietatea statului român. Valoarea litigiului la ora actuală este de câteva zeci de milioane de euro. Procesul din 1937 a fost oprit printr-o banală adresă trimisă de Ministerul Afacerilor Externe.


Cum au ajuns călugării Sfântului Scaun în România

În anul 1120 este înfiinţat ordinul călugăresc Premonstratens care funcţionează şi în zilele noastre şi are peste 1300 de membri. Acest ordin funcţionează sub protecţia Vaticanului. Istoria sa a fost documentată inclusiv de regimul comunist din România. Un document din 1962, realizat de Arhivele Naţionale, a refăcut pe baza documentelor istoricul acestui ordin şi prezenţa acestuia în România.

 


Foto: Băile Felix în anii 30. Sursa: ©Jáki László

Potrivit acestui document, călugării Ordinului Premonstratens au ajuns în România în anul 1131, ei fiind aduşi de regele Ştefan al II-lea al Ungariei. La scurt timp, ordinul înfiinţează Promotoriul Oradiei, adică a construit o mânăstire. Mânăstirea a fost distrusă de tătari şi refăcută în 1252. În 1566 mânăstirea este din nou distrusă. Ordinul este desfiinţat în anul 1787 de către împăratul Iosif al II-lea, dar în 1802 este reînfiinţat, având în patrimoniu o mânăstire şi o biserică. Documentul din 1962 arată că, după reînfiinţare, călugării îşi extind influenţa în zona Oradiei şi acumulează importante proprietăţi.

 

Comuniştii notau că ordinul avea în proprietate 1939 de hectare, vie, o biserica o mânăstire şi un liceu. ”Patrimoniul ordinului este următorul: La Sânmartin, regiunea Crişana: 178 hectare teren arabil, o mânăstire, o biserică. La Hidişelul de Jos 616 hectare de pământ, la Hidişelul de Sus 242 hectare, la Tîrguşor 63 hectare arabil”, se menţionează în documentul Arhivelor Naţionale.

Un alt document întocmit de autorităţile române în 1940 arată că Ordinul Premonstratens deţinea nici mai mult nici mai puţin decât staţiunea balneară Băile Felix. ”În comuna Sânmartin ordinul deţine: Biserică, Mânăstirea, clădiri de economie, moară de apă, Stabiliemntul Băile Felix/ 5 edificii de hotel, 3 edificii de băi, locuinţele particulare […] 126 hectare, etc”, se arată în documentul din 1940.

 

În procesul prin care ordinul vrea redeschiderea dosarului din 1937 se menţionează că proprietăţile călugărilor Premonstratens au fost confiscate în 1936 de către Onisifor Ghibu care în acea perioadă era  împuternicit special al Ministerului Educaţiei. ”Pedagogul Onisifor Ghibu a decis în 1936 naţionalizare/exproprierea bunurilor Ordinului Premonstratens din România prin rectificarea Cărţii Funciare a comunei Sânmartin”, se precizează în cererea depusă la Curtea Supremă de Ordinul Premonstratens.

Băile Felix, confiscate printr-o ”corectură”

 


Foto: Băile Felix în anii 30. Sursa: ©Jáki László

Un referat oficial din 1940, întocmit de un avocat pentru Ministerul Sănătăţii, arată că în 1936 profesorul universitar Onisifor Ghibu a fost mandat de Ministerul Educaţiei să intre în posesia Băilor Felix. Astfel că Onisifor Ghibu a operat această modificare în Cartea Funciară. Decizia a fost apoi certificată prin încheierea Judecătoriei Oradea pe 22 august 1936. În 1937 Onisifor Ghibu a intrat cu forţa pe proprietatea călugărilor. ”Dl prof. Ghibu, în baza delegaţiei de mai sus şi cu ajutorul forţei publice (Comandantul Legiunii de Jandarmi) a intrat în Mânăstirea Ordinului Premonstratens din Oradea-Sânmartin, pe care a preluat cu toate anexele şi cu tot inventarul său inclusiv Băile Felix, expulzând pe cei doi călugări care erau în Mânăstire”, se precizează în nota depusă la Ministerul Sănătăţii.

 

Ordinul călugăresc a contestat decizia la Tribunalul Oradea care însă, pe 20 februarie 1937, a respins contestaţia. În motivarea instanţei din 1937 se precizează că a dispus deposedarea ordinului călugăresc pe baza unei decizii a Ministerului Cultelor care anulat prin ordin personalitatea juridică a ordinului călugăresc. Judecătorii au mai reţinut că Ordinul Premonstratens nu a fost proprietarul Băilor Felix, ci doar un simplu administrator al proprietăţii.

În esenţă, judecătorii au stabilit că terenurile şi clădirile au fost proprietatea statului maghiar şi că, ulterior, succesorul acestor proprietăţi era statul român. ”Văzând că, prin deciziunea Nr 220241 din 18.12.1936 al Ministerului Cultelor, publicat în Monitorul Oficial s-a anulat personalitatea juridică a acestui Ordin Călugăresc Premonstratens, care n-a fost nici în trecut proprietar tabular de drept al bunurilor deţinute de el, ci numai administrator delegat de către fondatorul care a fost regele maghiar, respectiv Statul maghiar, al căror succesor legal este statul român”, se menţionează în sentinţa din 1937.

 

La decizia din februarie 1937, reprezentanţii ordinului călugăresc au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie, fiind constituit dosarul 804/1938.A fost contestată şi decizia prin care Ministerul a dispus anularea personalităţii juridice, dar a cerut şi anularea înscrisurilor din cartea funciară. Recursul din acest dosar însă nu s-a mai judecat niciodată. În 1938, Ministerul Afacerilor Externe a cerut scoaterea de pe rolul instanţelor a acestor procese. Ministerul a motivat că aceste procese trebuie oprite pentru că între statul român şi Vatican exista în derulare o negociere. Această negociere însă nu s-a soldat cu despăgubirea sau reîmproprietărirea ordinului. Astfel că în 1938 completul II al Înaltei Curţi de Casaţie a dispus în baza adresei Ministerului Afacerilor Externe să scoată de pe rol procesul.

Posibilă premieră în Justiţie: redeschiderea dosarului din 37

Astfel, pe vremea comuniştilor, Băile Felix au intrat în patrimoniul statului. După 1989, hotelurile şi proprietăţile au ajuns în proprietatea companiei SC Băile Felix SA - companie de stat. Presa a relatat că această firmă a fost controlată în special de liderii PSD din Bihor. Principalii acţionari ai companiei sunt acum SIF Oltenia şi SIF Transilvania.

Reverendul Feies Rudolf Anzelm este acum cel care conduce Ordinul Premonstraten. În februarie 2012, acesta deschis o acţiune juridică prin care solicită redeschiderea dosarului din 1937 care nu a mai fost judecat în recurs. Curtea Supremă a admis în principiu cererea, dar nu a decis încă redeschiderea dosarului pe fond. În motivele juridice reprezentanţii ordinului au explicat că având în vedere că în litigiul dintre statul român şi ordinul călugăresc nu există o sentinţă definitivă cauza trebuie reluată.

 


Foto: Băile Felix în anii 30. Sursa: ©Jáki László

”Întrucât dosarul 804/1938 sau hotărârea nu mai pot fi refăcute prin urmare, potrivit art 584 alin 4 din Codul de Procedură Civilă, nu pot fi privaţi de dreptul subscrisului Ordin ca recurent, de a se adresa unei instanţe care să analizeze pe fond cererea noastră, o soluţie contrară violând dreptul ocrotit prin art 6 alin 1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului, vă rog să admiteţi cererea noastră şi să dispuneţi rejudecarea cauzei”, se arată în motivele invocate de ordin în faţa secţiei civile a Curţii Supreme. Instanţa a judecat câteva termene în acest dosar şi urmează să pronunţe o decizie în septembrie 2013. Astfel, dacă instanţa decide rejudecarea dosarului atunci acesta va deveni cel mai vechi dosar din România, având nu mai puţin de 75 de ani.

 

Ordinul Sfântului Norbert de Xanten

Ordinul călugăresc Premonstratens a fost înfiinţat în anul 1120 de către Sfântul Norbert de Xanten, care împreună cu 13 colaboratori a ctitorit o mânăstire în localitatea Prémontré din Franţa. Ordinul a fost recunoscut de către Biserica Catolică în 1126. În cea mai înfloritoare perioadă a ordinului, adică în secolul XIV, ei deţineau 1700 de mănăstiri în întreaga Europă. Ordinul s-a extins în principal în ţările vestice, dar şi Europa Centrală. Acum centrul de putere al ordinului se află în Belgia, unde există câteva mânăstiri recondiţionate şi unde membri ordinului activează. Potrivit unui recensământ din 2005, în Europa funcţionau aproape 100 de mânăstiri şi ordinul avea 1300 de membri.





==============================================================
===================================================
===========================
COLOSAL!!
... de-ar avea si ZOO-land ...
========================================

Criminal Penguins |



=================================
==================================================

118 comentarii:

  1. Ordinul de călugări Premonstratens cere în instanţă retrocedarea staţiunii Băile Felix. Reprezentanţii ordinului susţin că acesta a fost deposedat în urmă cu 77 de ani de 176 de hectare de teren şi de staţiunea bihoreană.

    A fost deschisă şi în 1936 o acţiune judecătorească, soluţionată în favoarea statului român. Recursul cerut de călugări în 1938 nu a mai fost judecat niciodată, fiind blocat cu o simplă adresă a Ministerului român de Externe.

    Potrivit publicaţiei Gândul, în 2012, ordinul a cerut redeschiderea procesului, argumentând că vechiul litigiu cu statul român nu a fost soluţionat.

    Documentele depuse la dosar de reprezentanţii ordinului de călugări Premonstratens arată că, printr-o „corectare” a cărţii funciare, staţiunea Băile Felix a fost pur şi simplu trecută din patrimoniul ordinului în proprietatea statului român.

    Instanţa urmează să se pronunţe în acest dosar în luna septembrie. Dacă rejudecarea cazului este admisă, atunci vom putea vorbi de cel mai vechi dosar din România.

    Potrivit unui document realizat în 1962-1963 de Arhivele Naţionale, citat de Gândul, călugării Ordinului Premonstratens ar fi deţinut în secolul trecut un total de 1939 de hectare de pământ, vie, o biserică, o mânăstire şi un liceu.

    Un alt document întocmit în 1940 de autorităţile române arată că ordinul deţinea inclusiv staţiunea balneară Băile Felix: „În comuna Sânmartin ordinul deţine: Biserică, Mânăstirea, clădiri de economie, moară de apă, Stabilimentul Băile Felix / cinci edificii de hotel, trei edificii de băi, locuinţele particulare […] 126 hectare etc.”

    În 1936, profesorul universitar Onisifor Ghibu, împuternicit special al Ministerului Educaţiei, a semnat naţionalizarea / exproprierea bunurilor prin rectificarea Cărţii Funciare a comunei Sânmartin, se arată în documentele depuse la Curtea Supremă în 2012. El ar fi fost mandatat de Ministerul Educaţiei să intre în posesia Băilor Felix, decizie certificată de Judecătoria Oradei pe 22 august 1936.

    Ordinul a contestat decizia în instanţă, care a respins acţiunea, cu următoarele argumente:

    - deposedarea s-a făcut pe baza unei decizii a Ministerului Cultelor care a anulat personalitatea juridică a ordinului călugăresc.

    - Ordinul Premonstratens nu a fost proprietarul Băilor Felix, ci doar un simplu administrator al proprietăţii.

    - Terenurile şi clădirile au fost proprietatea statului maghiar, iar succesorul acestor proprietăţi este statul român.

    „Văzând că, prin deciziunea Nr 220241 din 18.12.1936 al Ministerului Cultelor, publicat în Monitorul Oficial, s-a anulat personalitatea juridică a acestui Ordin Călugăresc Premonstratens, care n-a fost nici în trecut proprietar tabular de drept al bunurilor deţinute de el, ci numai administrator delegat de către fondatorul care a fost regele maghiar, respectiv Statul maghiar, al căror succesor legal este statul român”, se menţionează în sentinţa din 1937.

    Ca urmare a sentinţei, „Domnul profesor Ghibu, în baza delegaţiei de mai sus şi cu ajutorul forţei publice (Comandantul Legiunii de Jandarmi), a intrat în Mânăstirea Ordinului Premonstratens din Oradea-Sânmartin, pe care a preluat cu toate anexele şi cu tot inventarul său inclusiv Băile Felix, expulzând pe cei doi călugări care erau în Mânăstire”, se arată într-un alt document, un referat oficial întocmit de un avocat pentru Ministerul Sănătăţii.

    Reprezentanţii Premonstratens au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestând totodată şi anularea personalităţii juridice a ordinului şi a înscrisurilor din cartea funciară a comunei Sânmartin. Recursul din acest dosar însă nu s-a mai judecat niciodată pentru că, în 1938, Ministerul Afacerilor Externe a cerut scoaterea de pe rolul instanţelor a proceselor.

    RăspundețiȘtergere
  2. iarasi popchii tu-i'n gurita
    astia ma fac sa ma las si de baut ca sa nu-mi tremure mana cand iau linia de ochire.....dati-mi kalashnikovuuuu!!
    +130 de "boabe" ca-i leg in sir cate 10 ca sa fac economie.....si promit ca le trimit facturile la familie ca sa plateasca munitia si uzura armei +timpul consumat cu "manopera"(trebo sa nu beau,sa fiu odihnit,sa am privirea limpede,sa-mi tin respiratia cand apas tragaciu',sa nu smucesc tragaciu....eheee costa mult chestia asta.Cam cat Baile Felix +15pana la20%
    asea ca tot ei raman datori.
    Baaaa fata de popchii astia, deja simtasc dragoste fata de mitici(da e un paradox desigur, da' simtasc io ca miticii oricat ar vrea nu poa' sa fie nesimtiti la nivelul la care sunt popchii

    PS Wow am uitat ca astia n-au familii doar se fut in cur....fute-i-as pe unde beau apa

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare cacat ! Sa se hotarasca dreaq, ori sunt ale bozgoroilor, ori ale pochilor astia de Vatican ! Ori calugari,ce-or fi ei!

    Ce, Borsecul mai este romanesc ? Ori Tusnadul ? Ori Harcovul ?
    Nu m-ar mira ca, maine poimaine sa asist cu muia uimita cum un ordin al unor calugari tibetani revendica Mamaia ! Cu tot cu Mazare !

    Iar "AUTORITATILE" romanake sa retrocedeze fara numar, fara numar !
    Daca stau bine sa ma gandesc, s-ar putea ca si blocul asta in care locuiesc sa fie construit pe frun teren apartinand Ordinului de Vanghele Care Este la Sectorul 5 si , prin retrocedare catre tigania din Felentari-Zabrauti, sa ma vad obligat a achiesa la cultura si traditia tiganeasca !

    Ai di pula me, da prosti mai suntem !

    Poza cu ghiavolii aia de calugari este mirobolanta ! Uitati-va ce tunsori au, de zici ca au lipitori pe scafarlie !

    De acusica incolo, numa asa ma tund !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pese: sa vad ce mutra or sa faca bozgoroii hortisto-secuisti, cand le-or lua baile Felics, ordinul ala de pochi de Vatican !
    Ma cac de ras imbracat ! Da n-apuc, ca tre sa si mai crap !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai da-te-n..dragostea mea!Pulalaule!Vezi sa nu crapi de ras!!!!Daca vor lua bozgoroii Felixul, unde-si vor mai spala miticii gheoambele?

      P.S. Si asta cu Mai da-te-n..io ti-am zis-o mai acu fro trii zile.

      Ștergere
    2. PMT,daca - Doamne-feri!!!Ptiu,ptiu!-....vei fi primul care vei incaleca pe-o sa si vei trece Carpatii.

      Ștergere
    3. Uai puleasca, cred ca mi-ai zis-o acusica fro trei zile, insa nu m-am prins !
      Abia azi dimineata, cand hoasca asta a mea calca niste rufe si fredona de zor melodia, dupa aparatul de radio, mi-o picat fisa ca-i tare de tot !
      Am fredonat si eo cu babornita, ceva de genul "Mai da-te bre-n pula mea " ! Am plecat, ca ierea sa dea cu fierul de calcat dupa mine !

      Ștergere
    4. NOOOOO!
      Calugarii ordinului "cu pricina" au Sefii in Hungaria!
      Buey, aistia sunt "bozgorii catolici iredentisti, sub acoperire"!
      ====================================
      Magnovarad
      Canonia Magnovaradiensis
      Váradhegyfoki Premontrei Kanonokrendi Prépostság Abbatia Magnovarad
      Hungarica Circary > Románia
      http://www.premontre.org/chapter/cat/places/hungarica-circary/romnia/

      Ștergere
    5. Buey, 19 zero3, nu zghiera ase!Oare fostele proprietati E.Gojdu, unde sunt?Cui au fost daruite si de catre cine?Ehee...

      Ștergere
  5. Daaaa melodia aia portugheza n-ati fredonat-o asa,in duet?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai puleasca, te-ai trezit ?
      Am avut in gand sa-ti fac o vizita, azi, la Birtolomeu, ca tot fusei pana la Targoviste, sa duc pe cineva, iar ca sa se relaxeze hoscaita, am adus-o inapoi pe la Pucioasa-Moroieni !
      La Sinaia, cat pe ce sa fac stanga, da ni-o spus hoscaita ca sigur esti muci si degeaba mai ocolim !
      Daca stiam ca misti, zau ca ma dadeam oleaca prin Brasov !

      Ștergere
    2. Pese: cel mai mult ne-o placut la Moroieni !
      Tigani borati de la un capat la altul ! Iar caii boratilor, la liber, pe stanga si pe dreapta, ca maidanejii din sectoru' 5 !

      Soseaua...jale ! Putoarea...mai tare ca la groapa de gunoi Glina !
      Si toti garoii vindeau pietre de rau ! Bolovani si pietricele !

      Ștergere
    3. Pese: pana si potaia, cand am intrat in Moroieniul asta, a inceput sa se agite de la putoarea de tigani borati !

      Doamne feri, ce-am vazut acolea ! Pai, sectoru' cinci a lu' Vanghele care este, e un fel de Ermitaj !

      Ștergere
  6. Tudor Alexandru // ORADEA
    ===========================
    UNGURII SE DAU PE (IN) BRAZDA !
    ===============================
    Ungurul e în inspecţie la olteni şi îşi
    ţine un jurnal.

    Ziua 1:Cred că azi fost zi liber la ei.
    Nu venit niciuna din angajat.
    Plimbat prin biroul meu lung şi lat.
    Deschis fişet acte oficial dar plin de o băutur tulbure.
    Oare unde ţinut la ei dosare?


    Ziua 2:
    Nu fost ieri zi liber.
    Verificat în calendar, fost miercur.
    Poate nu lucrează miercur la ei!
    Dar nici azi nu venit!?!
    Am vrut dau telefon, dar nu am găsit agenda
    ... Toate sertarele plin cu acel băutur tulbur ...

    Ziua 10:
    Azi fost un secretară care zis ceva care nu înţeles la mine şi plecat nervos!
    Oi, oi! Gustat o pahar din acel băutur tulbur găsit în seif ...
    Puţin acrişor...

    Ziua 20:
    Aici nimeni nu vorbesc ungureşte.
    Toţi nervos că nu pricepe la ei.Oare e politic corect să învăţ eu românesc?
    Hm, băuturul acela tulbur nu e chiar rea.

    Ziua 30:
    Descoperit întamplare un caset cu muzica folcloric şi prinde bine să învăţ româneşte.
    Azi putut spune unei director apa-canal-investiţii europene:
    "Dunăre dacă n-aveam / Jiul , Dunăre-l făceam la noi!" Simpatică băiat. Am băut cu el, puţin, din acel băutur tulbur excepţional ...

    Ziua 100:
    La ce dracu să munceşti în fiecare zi?
    Mă dădui lovit şi drojdii nişte zaibăr cu nea Stelică, subprefectul.

    Ziua 200:
    Fătălică, treaba merge unsă.
    Fură toţi în prefectură.
    Puserăm un CD cu Maria Dragomiroiu şi ne făcurăm muci.
    Il trimisei pe Stelica la Segarcea, după două vedre de molan, să nu rămânem pe uscat.

    Ziua 300:
    Nenică, ăştia din UDMR chiar mă enervează.
    Mă sunară de la partid, să mă întrebe cum stau cu nu-ş-ce investiţie.
    O să-l sun pe Stelică, când s-o-ntoarce cu cisterna de la Panciu.

    Ziua 350:
    Mimişor, secretara zise că mă tot caută unii din UDMR.
    O pusei să le zică că-s într-o şedinţă.
    Sanchi, bătu Craiova acasă şi ne făcurăm pulbere.
    Ce treabă au ungurii cu Mehedinţiul?

    Juvete Attila

    RăspundețiȘtergere
  7. "Vocea Rusiei" despre grupul Intact şi patronul lui: "Lovitura de graţie pentru Voiculescu"
    ========================
    "În ultimele săptămâni, şeful de facto al trustului Intact s-a arătat foarte dispus să coabiteze cu Victor Ponta şi Traian Băsescu. Aşa cum am pronosticat, această capitulare tacită a fost insuficientă din perspectiva celor care vor eutanasierea imperiului mediatic condus de Dan Voiculescu", consideră jurnaliştii de la Vocea Rusiei, care fac o analiză a situaţiei în care se află, din punctul lor de vedere, Dan Voiculescu şi grupul său media.

    Redăm integral conţinutul analizei

    "Cu ocazia „zilei de naştere” a Antenei 3, procurorii i-au făcut un cadou inedit „mogulului mediatic”, un dosar penal pentru Camelia Voiculescu. Vor urma procese, condamnări şi o lungă bătălie în justiţia românească şi cea europeană. Poate, cândva, peste mulţi ani, justiţia europeană îi va da dreptate şefului de facto al „Antenelor”, dar acest lucru nu are nici o importanţă. Sistemul îl va toca nemilos şi nu va accepta nici un fel de reconciliere, fiind de acord doar cu o capitulare totală şi necondiţionată. Dan Voiculescu a încercat să se poziţioneze în aşa fel încât să minimizeze gradul de iritare pe care îl produce la Palatul Cotroceni şi la Palatul Victoria. Deşi a fost dureros să renunţe la proiect, l-a „scos din priză” pe teoretic prezidenţiabilul Crin Antonescu. Apoi, a transformat emisia Antenei 3 într-un nesfârşit festival folcloric în care subiectele politice, mai ales subiectele legate de coabitarea Ponta – Băsescu, au devenit aproape tabu. Aşa cum era de aşteptat, toate aceste concesii s-au dovedit a fi inutile. Urmează altele care vor fi la fel de inutile.
    Probabil, după ce a scăpat cu bine din dosarul ICA, Voiculescu a ajuns la concluzia că nu mai are vulnerabilităţi, concluzia dovedindu-se eronată, fapt despre care a fost avertizat în repetate rânduri.

    În anii de glorie, mogulul „Antenelor” şi-a construit un sistem de apărare deosebit de interesant, intrând în afaceri numai în condiţiile cooperării deosebit de strânse cu alte grupuri de interese. O excepţie aproape unică a fost „afacerea ICA”. În aceste condiţii, la nivel personal, Voiculescu a devenit imposibil de atacat fără a „detona” multe probleme din trecutul comun pe care l-a avut atât cu persoane importante din PSD cât şi cu unii lideri marcanţi ai „portocaliilor”. Această „invulnerabilitate” nu se răsfrânge asupra familiei, fapt demonstrat de deschiderea dosarului penal în care este acuzată Camelia Voiculescu.

    „Toamna fierbinte” a anului politic curent se va juca fără tandemul Voiculescu-Antonescu în calitate de jucători relativ independenţi. Urmează să vedem dacă trustul Intact va fi distrus în totalitate sau va deveni un instrument folosit de unul dintre cele două grupuri de interese rămase active în scena politică".

    RăspundețiȘtergere
  8. O seara buna si muie de 5 stele !

    Plec la caca-pipi !
    Liber malul !

    Pese: canta unii apevistii puley aciulea, la etajul 7, in limba franceza, de zici ca-i ziua Frantei !
    Da eo cred ca-s semi-beti, spre muci !

    Doamne feri ! Doar nu s-o dat Reparatoria, cat am fo eo plecat...

    RăspundețiȘtergere
  9. 7 lucruri pe care nu le știai despre pepenele galben.
    ===================
    Pepenele galben este savuros. Parfumul si gustul sau sunt unice, iar consumat rece, este o adevarata delicatesa. Mai mult decat atat insa, pepenele galben aduce beneficii nemaipomenite pentru sanatate. Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul este sarac in calorii.
    1. Pepenele galben contine doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal in timpul dietelor pentru slabire.
    2. Pepenele galben ajuta vederea – o felie de pepene galben nu contine mai mult de 56 de calorii, dar iti asigura cantitatea necesara de vitamina A, substanta responsabila pentru intarirea vederii. Mai mult decat atat, consumul de pepene galben aduce in organism si aportul necesar de betacaroten.
    3. Pepenele galben ajuta in lupta cu diabetul – chiar daca este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor.
    4. Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.
    5. Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.
    6. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei.
    7. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentru tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.
    Sursa : kudika.ro . Ionela Sandu, A.M.PRESS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce PLM de legatura are pepenele galben cu Baile Felix?Doamne-feri,multi bolunzi mai sunt p-aciulea ,pe la Noo.

      Ștergere
    2. Ce PL-me vrei nana, fiecare cu ce-l doare!

      Ștergere
  10. Cum îşi suplimentează veniturile miniştrii din Guvernul Ponta.
    ===============
    Miniştrii USL câştigă peste 600.000 euro pe an doar din chirii şi dividende.
    ===========================
    Contrar doctrinei, nu liberalii, ci social-democraţii sunt cei care câştigă de pe urma investiţiilor făcute în anii trecuţi. Unii dintre miniştrii USL îşi suplimentează veniturile prin închirieri de proprietăţi şi dividende.

    Cu un salariu de 5.000 lei pe lună, un ministru ajunge, în medie, la un venit de 60.000 lei pe an. Prea puţin pentru o astfel de funcţie, au remarcat în repetate rânduri atât actuali, cât şi foşti membri ai guvernului. Puţini sunt însă cei care, ajunşi în astfel de posturi, trăiesc doar din salariul de bugetar. Din declaraţiile de avere ale miniştrilor USL reiese că social-democraţii preferă să investească în imobiliare.

    De exemplu, Dan Şova, ministrul marilor proiecte, a câştigat în anul fiscal 2012 aproximativ 600.000 de lei (135.000 euro) din închirierea unor proprietăţi. Şova deţine două case de locuit în Bucureşti (de 300 mp, respectiv 462 mp) şi una în Izvorani (240 mp).

    Colegul său de la fonduri europene, Orlando Teodorovici, spune că obţine 5.000 de euro pe lună din chirii. El deţine 50% cotă parte din trei case de locuit în Bucureşti, plus un apartament.

    La fel şi-a rotunjit veniturile şi viceprim-ministrul Gabriel Oprea. Din declaraţia sa de avere depusă în luna iunie reiese că încasează 365.000 de lei (82.000 euro) pe an din închirierea unor proprietăţi. Oprea deţine, împreună cu soţia sa, două apartamente şi două case de locuit (de 828 mp, respectiv 467 mp), toate în Bucureşti, o altă casă de locuit de 818 mp în Voluntari, precum şi case de vacanţă în Predeal, Mangalia, Venus şi Constanţa. În schimb, social-democratul Mihnea Costoiu a închiriat anul trecut un spaţiu comercial de 225 mp, deţinut în Târgu Jiu, cu 64.000 lei.

    Dintre liberali, doar Eugen Nicolăescu şi-a închiriat apartamentul deţinut în Târgu Mureş, contract din care a câştigat anul trecut 13.700 de lei.

    Investiţii cu dividende de 300.000 de euro pe an

    În contul anului fiscal 2012, social-democratul Dan Nica a încasat diviende de 283.500 lei, de la Viticom SRL Panciu, unde deţinea 40% din acţiuni. În aceeaşi perioadă, Liviu Voinea a câştigat 135.000 lei din dividende de la VBD Alliance Consulting SRL (fosta Voinea Business Developement). În schimb, Daniel Chiţoiu a obţinut aproximativ 100.000 de lei în urma vânzării unor acţiuni deţinute la Fondul Proprietatea şi la Compania de Asigurare Reasigurare EXIM Romania SA. Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a trecut în declaraţia de avere 900.000 lei din dividende de la SC Fene Grup SA (96% cota de participare) şi SC Tehnorom SRL.

    Din Cabinetul Ponta fac parte şi doi pensionari. Gabriel Oprea şi Mariana Câmpeanu au trecut în declaraţiile de avere şi pensiile de care beneficiază, lângă salariul de ministru. Oprea are o pensie de 18.000 lei pe an, iar ministrul Muncii, 25.500 lei pe an.

    În curând şi despre câştigurile din activitatea didactică a miniştrilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. CEZARICA-MAIMUTICA,SA NE SUGI DE PASARICA!IARA PE LA OARA NOAUA SA NE MANGAI PE LA OAUA!

    RăspundețiȘtergere
  12. PMT-ule sa dea dreak in voi de mitici....cand doresti sa vi la BV te astept cu cea mai mare placere.Si vezi ca io nu vorbesc in vant ca nea Uazile de la Trompeta-severin
    hai ca acu am inca un film bun pe etvonline(ie din 2013 da apare pe ecrane peste fo 2-3 luni si nu la noi ci la amerloci)O sa fie si la pro tv peste fo 10 15 ani,care mai prindeti....in pula mea

    ahaa.... ii zice "jack reacher" Io acu nu stiu da poate unii va laudati ca l-ati vazut de cand era balbaitu' ala de nicolaescu pularau tanar(caca-m-as pa familia lor de otrepe nesatule)

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai pula moarta.
    tu ce mama dreak cauti cu pepenii tai galbeni pe aici??Dute la piata cu ei....in pula mea!!!
    na ca-ti bag io de usturoi ,stevie,leurda,etc si muie cat de multa vrei....din pula mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baga si despre neste praz,ca sa hie ciorba completa!ca si io l-am intrebat ce muya lui vrea cu pepenii, ca inca nu stiu sa fi inceput campania electorala!!!! de Dambovita.

      Ștergere
    2. Am citit,am citit...sa-mi bag pula in pepenii lui!!
      bou asta vrea sa-i vanda pe blog?:):)

      Ștergere
  14. Iar e agitat de la mitilic, Dorelul aurolac de Curleonu. Muei sula sa mi-o sugi! Ce nu-ti plac pepenii? Atunci ia o pastea si mai dute-n sula mea.

    RăspundețiȘtergere
  15. CEZARIKA PUTULIKA, SCARPINA-MA LA PASARIKA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma duc pe feisbuci sa vad de-a ajuns cu bine la Viana motanelul kkcios din Urziceni. Si sa vad cum sta cu produsul si halitul lebedelor.

      Ștergere
    2. Sa te futa ..calul!!!

      Ștergere
  16. Maa ce mi-e dor de Arde-i-asmuya maimucei si de nea Cashcavalu el Bubico ot Craiova...

    RăspundețiȘtergere
  17. Viorel Kis a adăugat un comentariu la un link.
    acum 6 ore
    La multi ani Gariela,te iubim si stimam ,incearca sa faci dreptate in tara!
    ----------
    Bai garoiule, se scrie Gabriela (Firea). Tu tot "garoi", "gariela"...
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Lui Viorel Kis îi place un articol.
    3 iunie
    Azi 03.iunie am fost la reprezentanta VOLVO OTOPENI cu VOLVO S 40 ,MotorD2402TDI,am exact 9 ani si 239.234 km,in manual scrie ca se schimba KIT DISTRIBUTIE[curea +role] la 240.000km,pompa de apa nu se schimba decqat daca curge sau este deteriorata vizibil.Cost -original 963 lei +356 lei manopera .
    ---------------------
    Cioropelea, cu banii care i-ai dat pe hirbul asta, mai bine iti luai un IAR 316 second hand de la rudele alea ale tale din Zair.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Ce sa-i mai ceri kkciosului? Bine ca tartacuta aia ai protejeaza gitul la ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  18. NB la ZOO + 9!
    Cezare Mucea-Care-Duce-Crucea, nu uita la ora 2 sa ma inbelesti la oaua. Si daca afara-i ploaie, prezervativul sa mi-l tragi bine pe koae.
    PS. Sper ca n-ai uitat: La ora 3, kuku-n mina-ti sa mi-l iei. Pe crestet sa-l mingai duios, iar cind simti ca se-ntareste, tu sa ti-l proptesti in dos.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai di pula me, iar e luni !

    Caci viata-ti e ca si fututa,
    De n-o traiesti cum ai hi vruta !

    RăspundețiȘtergere
  20. Uai, pinguinul ala care aduna el, asea pe "contributivitate", la fondul de penzii, e leit Cezarika cu Muci pe Fata ! Iar spekerul care-l deposedeaza de "contributivitate", ca un marlan ce este si ce-a fost o viata intreaga, juri ca-i Mos Kalicu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neatza!
      Special, PMT, sa ne traiesti!
      ... zau, la Pinguini... nu ma asteptam sa faca una ca asta!

      Ștergere
  21. Ce sarbatorim noi azi ?
    Noi azi sarbatorim "Ziua SUBMARINISTULUI Militar", din Armata Romaniei !

    Cu acest prilej le doresc celor 4 submarinisti militari, in activitate, din evidenta Ministerului Dezbinarii Nationale, un fierbinte si calduros LA MULTI ANI !

    Iar celor 3 submarinisti militari in rezerva, din evidenta Centrului Militar Zonal, dintre care 2 pe contributivitate, iar unul amnistiat si viitor reparat, de asijderea ! Viata lunga si penzie mare !

    Frumoasa specialitate militara ! Imi si inchipui cam cum ar hi cu submarinul ista al nost la o vanatoare de suptmarinuri rusesti, din clasa Akula, prin Marea Neagra !

    Uai, da avem noi suptmarin ? Aveeem...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da uai si are un prezervativ de guma tras pe el? Are!

      Ștergere
  22. O lectura interesanta pe "Calator pe net" !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: dar si pe "Romania Smegalitika" !
      Eo stiam, despre aur, asea in general, ca a provocat o gramada de necazuri: pentru aur s-au organizat expeditii intregi, ce-or crapat pe cele coclauri ! Tot pentru aur s-or omorat intre ei milioane de oameni !
      Tot aurul a dus la spargeri si crime cu nemiluita ! Parca tot in numele aurului si al reginei or macelarit europenii civilizatii intregi prin Americi !
      Nu cumva, tot pentru aur, l-o tradat si Iuda pe Iisus ?
      ===================

      Bun colajul, bun !

      Ștergere
  23. Neata Buna la ZOO + 9! Cezare, MuciCiacios merci ca m-ai inbelit la oaua.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Generalul "Faraon". Ţinea paranghelii în unităţile de jandarmi
      Autor: Ionel Stoica
      Cazul generalului maior Neculai Bontic este demn de perioada comunistă. Jandarmii din subordine dădeau şpăgi pentru a nu avea probleme în cariera militară şi închideau ochii atunci când acesta fura din unitate. Bontic va avea o pensie de 5.000 de lei


      Citiţi mai mult: Generalul "Faraon". Ţinea paranghelii în unităţile de jandarmi - Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/generalul-faraon-tinea-paranghelii-in-unitatile-de-jandarmi-1047518.html#ixzz2Z5qZ5ERC
      EVZ.ro

      Ștergere
    2. Mare spekereala si cu Botic asta !
      A mancat si el doua peste fripte, de ziua lui, prin cazarma si gata: l-au si gabuit procororii cu biblia. Astea-s gainarii de mic shpagar de coltul strazii, pe langa tunurile ce s-au dat cu vanzarea sau "donarea" terenurilor armatei, cu achizitiile de-a'mpulea de material pentru tinutele Ripstop sau de caucioace de masini, sau de carburanti. Ori cu zecile de mii de dolari si de euroi luati spaga pe admiteri frauduloase prin institutii de invatamant, pe chemari in activitate pe "filiera indecenta" ori pe misiuni in teatrele de operatiuni !

      Totusi, pentru "contributivitatea" lui, mi se pare putin o penzie de 5000 de lei !

      Pese: si, ca fapt divers, omul nu mai are nimica pe numele lui ! Nici vila la Eforie, nici casa in Bucuresti, nici masina, nika !
      O sa-i puna procororii sechestru pe pula !

      Hai, lasa dreacu povestioarele astea de trei le !

      Sa ne explice ei domnii procorori cum e cu tunurile alea adevarate date de politicieni si guvernanti, sau despre ce trebuie sa platesc SI EU amenda aia de 700 milioane de euro, luata de Romanica de la MUIE, pentruca furtisagurile facute cu fondurile europene !

      Ia, sa va spuna Curdeleu ot Birtolomeu ce paranghelii dadea el la atelierul unitatii, nu labagistul asta de general !
      Sa ne zica el, Curutz de Leu, ce betii interminabile tragea, de se legau de la un an la altul de ziua lui de nastere !

      Ce pula mea umblati cu mizilicuri de astea !

      Ștergere
    3. Pese: incep sa devin incoerent. Sever de incoerent ! Asea ca fug sa iau o doza dubla de ALUPIGUS !

      Da' voi ati inteles ce-am vrut sa spun. Asea, in general !
      Liber la muie. De 5 stele.

      Ștergere
  25. A "aparut" un nou numar al Obositorului Militar !
    Insa, chiar de-i nou, nu veti gasi nimic nou ! Doar poze frumoase !

    Pese: aaaaaaaaaa, totusi este ceva extrem de nou, la rubrica cu "Audientele", si anume:
    -potrivit procedurilor, audientele la "Ministrul apararii", se desfasoara la un labagist de functionar ! Oricine de p-acolea, care se nimereste mai liber si mai prezent prin semeghe in ziua cu audientele, poate s-o faca pe-a ministrul !
    -nu-mi vine sa-mi cred ochilor ca chiar onor Ministerul Dezbinarii Nationale recunoaste public despre haosul din sistemul de penzii !

    Cititi si voi, la pagina 17 ! Ramai siderat, cu muia cascata ! Noroc ca am luat ALUPIGUS, in doza dubla !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: umbla vorba prin sat ca promulgarea reparatoriei a tot fost amanata intrucat cei 15 mii de specialisti in pensii nu terminasera de re-re-revizuit toate dosarele !Mai erau inca vro 2-3 mii de dosare de pileati nemanarite, pentru ca, dosarele de tarabostes uneperisti au ramas neatinse !
      Ca in cazul lu' vecinul meu de la 2, membru activ al unepereului ! Astuia i-a "scazut" penzia cu 5 lei, la recalculare, asea de ochii lumii ! Iar dupa revenirea la 2010, cu prima indexare a guvernului, a si sarit peste cuantumul avut, asea ca il doare la basketi !

      Mai naspa e de vecinul de la 6, care a luat o pula-n cur cu grupele de munca de nu mai are penzia nici macar cat a avut-o dupa recalcularea initiala ! Omu-i bucuros ca-si revine de la 1 octombrie, insa nu stie sireacu ca nu mai ajunge sa traiasca ca sa-si mai vada vreodata penzia indexata, cu banii in mana !

      Iar cel mai nashpa e de vecinul Costica, caruia i-a crescut pe contributivitate, de nici el nu stie de unde, iar de-o bucata de vreme ii tot vin facturile acasa, si cate doua intr-un plic !

      Acusica, ca a fost fututa toata pulimea, ce urmeaza a reveni la cuantumul din 2010, legea poate fi promulgata !

      Dupa care urmeaza masacrul celorlalti !

      Vorbesc astia, prin sat !
      Doamne feri ! Da' eu nu cred ca se poate intampla asa ceva in tara noastra, care-i un stat de drept de nezdruncinat !

      Ștergere
    2. Pese: si, tot ca noutate din Obositor, am fo deosebit de onorat sa-l vad pe Curdeleu din Birtolomeu cum trage cu LAROMUL de rachete in poligon la Smardan !
      Cica meapeneul o apelat la pregatirea si experienta lui, acumulata in zeci de ani de aplicatii in Siberia, pe cand cara pe viata si pe moarte electrocasnice rusesti, ca sa le vanda la negru, in tara, pe bautura !

      Acusica ii invata pe putoii astia alde Cezar cu Muci pe Fata, cum sta traba cu razboiul cu rachete !

      Ștergere
  26. Gata, ciocu mic, ca mai am si alta treaba !
    Ca doar n-o sa-mi curga mucii, toata ziua, in fata ecranului.

    Spor la muie, liber malul. De 5 stele.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bai, io chiar am tras cu LAROM-ul. Prima data in tara asta. La 45 km, din Baile Persani, tocmai la mama dreq in Cincu. Era prin 2004...Ai auzit muciflendere de Cezar? Hartileria foote pifanteria.
    Eram toti kkati la kur, ca nu stiam de-or s-ajunga alea unde trebuie. Bashca ca traiectoriile treceau peste niste sate si comune din zona.
    Ce sa traga Curdeleu ot Birtolomeu, mei PMT?Poate doar o stecla de 2 Koaie si eventual niste diluant dintr-o punga...

    RăspundețiȘtergere
  28. Sa nu-mi spui ca rachetele alea-s inca pe horbita!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horbita lui Cezar?

      Ștergere
    2. Oaileiii....
      Abia acu' m-am prins!
      Acu' vad IO ce vajaie pi la caputzu Meu!
      Baaa, fi-ti-ar astea hale dreaku... fa ce faci, ia-le dreaku de pe horbita! Scap si IO de vajaiala si tziuit in urechi!

      Ștergere
  29. Muei, lansatorul ala chiar a interesat pe multi, ca lor nu le prea iesia sudura. Acum precis le iese!

    RăspundețiȘtergere
  30. Buey, sa nu fie cu suparare...
    .............................
    Vreau sa ma bag si eu in seama cu un coment:
    Buey, cine pune pariu cu mine ca JUDECATORII vor da castig de cauza calugarilor catolici maghiari, dar in loc de RETOCEDARI in natura/fizice (ca ce dreak sa mai fie in picioare dupa 75 de ani/trei sfert de secol), vor FIXA din BURTA lor cea larga ZECI DE MILIOANE EURO depagubiri??? Buey, NOTATI asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Datoriile României către FMI.
      Până acum s-au plătit patru miliarde de euro.
      ===========================================
      România a plătit până acum peste 4 miliarde de euro din împrumutul de aproape 13 de miliarde luat de la FMI în 2009. Mai are însă de tras câţiva ani buni, până când achită întrega sumă.

      Anul acesta, autorităţile române au de rambursat 5,2 miliarde de euro Fondului Monetar Internaţional, pentru împrumutul din 2009. O bună parte din sumă s-a plătit deja, iar până la sfârșitul lui 2013 mai trebuie să achităm restul de 2,7 miliarde de euro.

      Banca Naţională plătește anul acesta cei mai mulți bani. Ce-i drept, a şi primit mare parte din împrumutul de 12,95 miliarde de euro, pentru a-şi consolida rezerva valutară. Ministerul Finanţelor participă cu peste 900 de milioane de euro la plăţile de anul acesta.

      Pentru Ministerul de Finanţe, vârful de plată va fi atins în 2014. Atunci va avea de returnat aproape un miliard de euro, la care se adaugă aproape patru miliarde de la BNR. Sumele vor fi mult mai mici în următorii doi ani. Un miliard și jumătate de euro în 2015 și puțin peste 100 de milioane de euro în 2016. Din acordul de tip preventiv încheiat de autorităţile române cu Fondul Monetar în 2011, în valoare de 3,5 miliarde de euro, nu a fost cheltuit niciun ban. Trebuie să plătim însă instituției internaționale o dobândă de 30 de milioane de euro pentru că a blocat aceste sume.

      Ștergere
    2. Christine Lagarde soseşte la Bucureşti,
      în avanpremiera discuţiilor pentru un nou acord cu FMI.
      =================================
      Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, soseşte luni în România. Ea va susţine la Bucureşti un discurs despre identificarea unei „noi paradigme de creştere economică” în regiune. Fostul ministru francez de finanţe se întâlneşte atât cu preşedintele Traian Băsescu, cât şI cu premierul Victor Ponta. După vizita sa, o nouă misiune FMI este aşteptată miercuri la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de tip preventiv.

      După România, Lagarde va vizita şi Lituania, pe 17-18 iulie.

      „În timpul vizitelor - primele în aceste două ţări de la preluarea funcţiei de şef al FMI în iulie 2011 – Christine Lagarde se va întâlni cu autorităţi, precum şi reprezentanţi ai sectorului privat, societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice şi provocările care urmează pentru fiecare din cele două ţări”, se arată în comunicatul ce anunţa vizita şefei fondului.

      Vizita are loc în contextul în care, săptămâna trecută, primul ministru a declarat că Guvernul va începe în această lună negocierile cu FMI pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv.

      Astfel, în perioada 17-31 iulie, o nouă misiune a instituţiei internaţionale se va afla la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de tip preventiv, încheiat pe o perioadă de doi ani. Misiunea se va desfăşura în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

      Consiliul Director al FMI a avizat la sfârşitul lunii iunie, cu trei derogări, ultimele evaluări ale acordului cu România şi a aprobat scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile de la Bucureşti, astfel că acordul început în 2011 a fost finalizat.

      Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri. Înţelegerea a fost parafată în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia să se încheie în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, până la sfârştul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducă arieratele şi să adopte măsuri de îmbunătăţire a managementului companiilor de stat.

      Ștergere
    3. Buey, dar "imprumuturile astea PREVENTIVE", cine ne spune si noua CAT NE COSTA??? Eu satu si CUGET: Buey, destepti e unii!!!! Buey, e unii dup cum vede eu, care nu dau "nica", dar am credinta ca primesc cata frunza, cata iarba!!! Buey, dar desteptii e unii!!! Iar pe Ceausescu, care vrea sa faca si el un pic pe "bancheru'", il "imbolnavira" c-o ploaie de gloante! [ EXPLOZIV! Atat de actual... Greşeala cea fatală a fie iertatului Nicolae Ceauşescu! - http://calatorpenet.blogspot.ro/2013/07/exploziv-atat-de-actual-greseala-cea.html ]

      Ștergere
  31. O pula "iaste" LAROM !! alea sunt cacaturi nu rachete.....numai PMT-ul (care nu face diferenta intre un trabant si un abrams M1) putea spune asemenea idiotenii.Basca si alti idioti ii tin isonul.....ce sa stie ei;cacati de birou,ce pula mea

    PS si "orga lu' stalin" era mai performanta acu fo 60 de ani.
    Va-n gura de mitici nepriceputi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey betivane, nu eu am zis, ci Obositorul Militarilor !
      Uite acolea !

      De parca sunt eo vinovat ca te-ai ratat tu, din cauza alcoolului si ai ajuns, de la "orga lui Stalin", paznic la cotetul de gaini de la Codlea !

      Cine dracu te-a pus sa crapi alcool in tine ca un buhai !

      Citeste Optservatorul, ca te da acolea, cum tragi cu raketii !

      Ștergere
  32. uaii de pula lor! un singur avion de atac la sol ii facea muci pe toti(daaa asta n-a fost in "tematica" exercitiului pulii

    In schimb s-au antrenat sa traga in satele afgane cu lansatoare multiple de 40 de bucati de cal 120 mm

    asa razboi.....pula militari!
    PS da las ca-i"conduce" SMG-ul si em100 prin curierul colonel saritor de garduri(ca sa nu-l vada Orzeata) "onorabilul PMT":):)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa-ti fac eo, daca ai ales sa-ti futi norocul in alcool !
      Acusica sigur erai un loctiitor de sef de directie, daca nu chiar sef plin, prin em o suta ! Ca prost nu esti !
      Esti numai un bou, ca de aia te-au dat afara si aia de la Motorola, si aia de la cotetul de gaini Codlea, si aia de la Real !
      Mai ai curajul sa vorbesti de rachete, betivan nenorocit !

      Cand auzi ca se vorbeste despre rachetisti, sterge-te la gura, ridica-te-n picioare si ciocul mic, facatura !
      Ori inca te mai crezi pe vremurile cand carai lanterne si brichete cu carca, din Rusia, ca sa le vinzi pe bautura !

      Ciocu' mic, rapanosule ! Zbieri acusica ca un scapete ca n-ai ajuns si tu la struguri si ca si asea erau acri ca dracu'!
      Cine pula calului te-a pus sa te-neci in bautura, cu saptamanile, in loc sa-ti vezi de program !

      Ștergere
  33. Si laromu' pulii e de fapt GRAD(grindina-pa ruskii)

    RăspundețiȘtergere
  34. doar transportorul este rumanskii(ala de se strica la fiecare 10 km si iarna ii bagi festila) "tehnica moderna"....ce pula mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acusica leaga-te si de TABUL lu' Cezarika cu Muci pe Fata, cu care s-a dat el prin poligoanele patriei o viata intreaga, pana si l-a pierdut pe la Giarmata ! Nici ala nu-ti convine, ratatule !

      Ștergere
  35. Oaiii s-a "inervat" scribalaul PMT!! hi,hi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, ciocu mic, ca tu nu ai muie ca sa vorbesti despre arme si specialitati militare !
      Ce tot incerci tu sa te scremi ca-ai fost, sunt niste biete amintiri de ale tale, pana ai dat-o pe alcoale !

      Mai mare rasul, sa aiba grija o juma de unitate de tine ca sa nu cazi din tren, pe timpul navetei ! Pana la urma au renuntat oamenii si se multumeau sa te lase in gara, la birt. Cel putin stiau c-or sa te gaseasca sufland, a doua zi, unde te-au lasat !

      Mai ai tupeul sa ne povestesti despre rezultatul actiunii razelor de luna, asupra galosilor de guma !

      Mosneag nebun !

      Ștergere
  36. @pmt delirant
    citez;
    "Cand auzi ca se vorbeste despre rachetisti, sterge-te la gura...."

    Bai prostane birocrat! aia sunt artileristi sadea!
    Esti un bou daca-i crezi rachetisti.Du-te si fute-ti potaia ca altceva nu stii sa faci( ca prost nu esti,da' esti tare inchistat in gandire)pipi-caca,pipi-caca doar asta stii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numa' oleaca mai sus ti-am spus ca n-ai tu muie sa vorbesti despre arme si specialitati!
      Uai ratatule, retine, cand auzi ca se mai vorbeste de rachetisti, sa te asezi in genunchi si sa bati 10 matanii, ca te-au suportat baietii astia prin unitate, cu capul plin de mitilic !

      Macar ca o recunostinta pentru arma in care te-ai format ! Nu ma mai cita, las-o !

      Ștergere
  37. Spartul seminţelor pe stradă sau în faţa blocului, ar putea deveni istorie. Giurgiu este primul oraş din România care a interzis consumul de seminţe în public. Potrivit rtv.net, în parcuri şi zonele aglomerate vor patrula poliţişti, care îi vor amenda pe cei care nu respectă noua regulă. Primăria va monta plăcuţe de avertizare cu anunţul “interzis consumul de seminţe”. Cei care nu respectă noul regulament vor fi amendaţi cu sume între 50 şi 200 de lei.
    =====================================
    În RFG, cu decenii în urmă, fiecare oraș își avea amenda lui pentru cei care ”scăpau” pe jos un chiștoc. Amenda era între 40 și 80 mărci chiștocul de țigare.Așa au devenit curate orașele nemțești. În București ai face de un Mercedes în fiecare stație de autobus, aplicând amenzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai prostani decat mioriticii n-ai sa gasesti ! In special ca miticii de Bucuresti ! Colcaie parcurile de niste handicapati ce-si spun "Politisti", insa strazile sunt pline de borfasi, hoti, smenari si cersetori ! Ei pazesc sa nu futa vreounul o flegma pe spatiul verde, ori sa nu crape unul seminte, iar strazile sunt mai periculoase ca Bronxul !

      Sa faca cineva, daca este interesat, o experienta de asta simpla si sa-i zica unui "Cap de creta", care dirijeaza traficul dintr-o intersectie semaforizata, incurcand circulatia, ca oleaca mai incolo se ucid doi cu bate si cu topoare !

      Nici nu-l intereseaza, frate ! Nu-i treaba lui ! El este "Organ al legii", sau "Autoritate", numai pe suflat in trisca aia, pana-i ies ochii din orbite !

      Nu conteaza ca, in spatele lui, doi cetateni de bine isi crapa diblele !

      Acusica ne trebo politisti care sa dea amenzi pe crapat seminte, in timp ce spatiile publice colcaie de maidanezi, de gunoaie, de tabere de tigani imputiti, de hoti si smenari, de drogati, de boschetari si de tot ce vrei !

      Semintele erau problema !!!

      Tara lu' Dorele !

      Ștergere
  38. Mafia Mehedinteana. 17 iunie. Caracatita.

    Persoajul principal , care din nefericire a secatuit judetul Mehedinti este atat foarte cunoscutul , actual deputat , fost senator , fost ministru al apararii , fost consilier prezidential, Mihai Stanisoara , care de cativa ani buni impreuna cu oameni de afaceri foarte influenti si sub obladuirea conducerii DNA , DIICOT si SRI a prejudiciat bugetul judetului Mehedinti , cu circa 200.000.000 Euro. Si am sa ma explic : prin intermediul fostului director RAAN , Adrian Olaru , cu care pana mai ieri , impartea jumatate din timpul sau , cat statea in Drobeta Turnu Severin , venind de la Bucuresti , a pus pe butuci aceasta regie autonoma si pe cum probabil stiti a creeat un prejudiciu de peste 100.000.000 de Euro, cu lucrarile la termocentrala ( proiectul realizare slam si reabilitare cazane , lucrari executate de catre SC ALPHA CONSTRUCT SISTEM SRL & SC CONFORT IMOBILIARE SA si cred ca ar trebuii sa stiti ca aceasta ancheta treneaza de cca 6 luni de zile si am sa va spun de ce , abia in urma cu 3, 4 zile , DNA a inteles ca trebuie sa ridice documentele care justifica acest furt . Ramane ca dumneavoastra sa demonstrati cati bani a primit Stanisoara pentru aceasta frauda de la Olaru Adrian caruia in urma cu circa 1 an i-a cerut sa demisioneze din functie stiind ca este cercetat, urmarit , si urma sa fie saltat .
    Prin intermediul omului de afaceri Isvoranu si-a construit un imperiu financiar , introducandu-l pe acesta , prin trafic de influenta la diverse licitatii , avand ca beneficiari , termocentrala Halanga , SNLO Oltenia din judetul Gorj , RANN Mehedinti ,Primaria Mun. Drobeta Turnu Severin ,Consiliul Judetean Mehedinti , fiind foarte apropiat fostului presedinte al consiliului judetean Mehedinti , actualmente deputat in parlamentul Romaniei ,Marius Balu.
    Ar trebuii de asemenea sa stiti legatura dintre Stanisoara , Isvoranu Constantin , Olaru Adrian , Silviu Cioclei , bani pe care i-a primit si ii primeste consecvent de la acesti oameni de afaceri , care bineinteles , o mare parte din ei au luat calea unor offshoruri din Cipru . Credeti ca este intamplatoare prezenta domnului Stanisoara si a lui Isvoranu cu circa 2 luni in urma ,pe un aeroport cu destinatia Cipru ? , credeti ca este intamplator faptul ca pe vremea guvernarii PDL , Stanisoara , organiza la restaurantul acestuia , London , chefuri frecvente care de multe ori depaseaua 200 de persoane fara ca acesta sa plateasca un leu? , chestiunea este de notorietate in judetul Mehedinti si in Drobeta Turnu Severin, Dar asa cum am spus , o sa va explic la final de ce nimeni nu a vazut si nu stie nimic .
    Au idee , domniile voastre despre banii primiti spaga de la firme de constructii , direct la televiziunea RTS Severin de catre sotia acestuia si o doamna Nina , ca spre exemplu :

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SC TRANSBACO SRL, care efectua lucrari coordonate de catre Stanisoara Mihai pentru Badescu Constantin si anume transportul salariatilor la combinatul chimic , lucrari de constructii in termocentrala RAAN , reabilitarea castelului de apa din Drobeta Turnu Severin , etc.
      SC ALPHA CONSTRUCT SISTEM SRL , lucrari coordonate de Mihai Stanisoara impreuna cu Consiliul Judetean Mehedinti , Primaria Drobeta Turnu Severin , Regia Autonoma de Activitati Nucleare , CET Turceni , pentru Isvoranu, achizitii imobiliare dirijate ca SC CELROM SA si SC UNICONS SA , teava de aductiune cu caldura din Drobeta Turnu Severin care a fost recuperata de acesta si comercializata mai departe ,etc .
      SC CONFORT IMOBILIARE SA , lucrari coordonate de Mihai Stanisoara impreuna cu Cornu, care are un dosar de evaziune fiscala , iar politia economica din Drobeta Turnu Severin , sta cu el in sertar de o perioada buna de timp , dosar cu un prejudiciu cauzat de peste 10.000.000 Euro, fiind protejat tot de Mihai Stanisoara , acesta din urma coordonand lucrarile executate de catre Cornu , si anume : reabilitare Muzeu , Slam Dens termocentrala Halanga , cu o valoare de 100.000.000 Euro , lucrare neexecutata nici pana in prezent , si incasata de catre acesta integral,etc .
      SC VIAVITA SRL , primind prin intermediul domnului Stanisoara , toate lucrarile de asfaltare din Mehedinti.
      SC CIV GROUP SRL , firma de “casa” a familiei Stanisoara, care a reabilitat toate scolile din judetul Mehedinti , piata agroalimentara Crihala , dar si locuintele familiei Stanisoara , cel din urma , fiind unul din administratorii firmei CIV Group , Cioclei Silviu , care este si a fost directorul termocentralei Halanga , care a coordonat toate lucrarile dirijate din umbra de catre Mihai Stanisoara , tot acest domn Cioclei Silviu fiind asociat cu Isvoranu , in lucrarile pe care le are la termocentrala Halanga fiind implicat si in jaful cu tevile taiate de pe reteaua de termoficare a orasului Drobeta Turnu Severin , oare va avea cineva curaj sa ii intrebe pe acesti oameni cati bani au dat , ca sa poata lucra pe piata din judetul Mehedinti si din judetele limitrofe ? .

      Ștergere
    2. Unii au prestat si servicii , cum este cazul la CIV Group care i-a construit acestuia , casa de vacanta din localitatea Ogradena ( clisura dunarii ) si care a reabilitat in totalitate toate proprietatile familiei Stanisoara , casele din Drobeta Turnu Severin , etc . Verificati si vedeti daca , Stanisoara Mihai a platit vreun leu pentru aceste lucrari .
      Dar despre casa din Franta , orasul Nisa , unde Stanisoara impreuna cu familia isi petrece o mare parte din vacantele de vara , casa care se pare ca este pe numele lui Jonny Ionica , pe care de asemenea la ajutat sa intre pe piata constructiilor din judetul Mehedinti si judete limitrofe , ce ziceti ?
      Stiati ca ii protejeaza pe Isvoranu Constantin , patron SC ALPHA CONSTRUCT SRL si Giuca Tiberie , patron SC BUILDING EXIM SRL , si alte firme care au dosare de evaziune fiscala de cca. 2000 (doua mii ) miliarde lei ,prin intermediul DNA,DIICOT si SRI Mehedinti , facem precizarea ca , Giuca Tiberie , zis Tibi , este apropiat al procurorului DIICOT – Sopalca Constantin , fiind abonat la hotelul acestuia din Drobeta Turnu Severin ( Hotel Club G) unde isi face diferite procedure de masaj, si alte servicii de tip SPA. , organizeaza petreceri , si ia masa impreuna cu acesta si cu lucratorii de politie de la crima organizata , iar dosarele acestora fiind cerute de catre DIICOT Severin- Procuror Sopalca, de la IPJ – Serviciul Economic si ingropate de acest procuror aflat in slujba DIICOT Severin ce ziceti ?
      Stiati ca acelasi Isvoranu, cand mai bea cate un pahar la Trattoria , restaurantul pe care il detine in Drobeta Turnu Severin, striga in gura mare ca ,lui , nu are nimeni ce sa ii faca , pentru ca e frate cu Stanisoara , iar lui Sopalca si politistii DIICOT , le-a facut casa de vacanta si le-a luat masini , platindule excursii in Serbia si la munte la Straja , in fiecare sezon , asigurandule transportul cu autocatul detinut de acesta, chiar si facand uneori pe soferul ?
      El striga , dar din nefericire , nu are cine sa auda , pentru ca in capul mesei , sta , Mihai Stanisoara , fostul presedinte de control al comisiei SRI din Senat , care chiar controleaza DNA, la nivel central , DIICOT , la nivel local si SRI la nivel local , si acestia , actioneaza la comanda lui .
      Stiati ca , actualul procuror Sopalca a fost propus de Stanisoara sef la DIICOT Craiova , si refuzat de structura centrala ?
      Stiati ca actualul sef SRI Mehedinti , Oros , a fost mutat de prietenul lui Stanisoara , Sorin Frunza Verde , de la Caras Severin la Mehedinti , In urma cu cca. 2 ani , tocmai pentru a ii proteja afacerile lui Stanisoara in judetul Mehedinti ?

      Ștergere
    3. Stiati ca acea constructie din schelet metalic , la care Primaria este complice , impreuna cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin , cand sa concesionat acest teren , este ridicata de firme care au contracte si lucreaza cu toate institutiile statului din jud Mehedint ( cca. 200.000 euro) si Stanisoara Mihai nu a platit un leu ?
      Trebuie sa va mai informam si de faptul ca Stanisoara , a cumparat , impreuna cu prietenul lui , Isvoranu , firma SC UNICONS SA de la finantele publice , ajutati de directorul Cosmin Durac care le-a vandut imobilul la un pret de 120.000 lei , aproximativ 28.000 Euro si au vandut terenul firmei Kaufland Romania la un pret de 6.000.000 Euro , am dori sa verificati daca sa platit impozit catre bugetul de stat , si daca tva-ul a fost incasat la cei 6 mil. Euro , acesta din urma fiind cercetat si pentru evaziune fiscala, autoritatile inchizand ochii si protejandul , tot in acest sens, ca nu cumva sa se ajunga la domnul Stanisoara si apropiatii acestuia . Tot in aceiasi formula cei doi au achizitionat si SC CELROM SA la frumoasa suma de 10.000.000 mil Euro . Ne intrebam daca acestia pot justifica cele 10.000.000 Euro depuse cash pentru aceasta tranzactie , promitand cetatenilor orasului Drobeta Turnu Severin ca o sa redeschida fabrica , acestia din urma , taiand si valorificand fierul fabricii la centrele de achizitii specializate , foarte multi bani au provenit si de la Consiliul Judetean Mehedinti , unde Isvoranu , a primit foarte multe lucrari de reabilitare a drumurilor judetene , unde a facut doar facturi si lucrarile au fost ori de proasta calitate , ori nu sau executat deloc, ci doar pe hartie , un singur exemplu , reabilitare Floresti – Baia de Arama , lucrare de foarte proasta calitate , va rugam sa verificati in teren.

      Din pacate , sunt multe intrebari de pus , cetatenii ar pune multe intrebari , dar aceasta caracatita a functionat si cred ca va functiona , mult timp de acum incolo.
      https://www.facebook.com/pages/Mafia-Mehedinteana/585982111424844

      Ștergere
    4. FRATIA LICITATIILOR (I).
      Ne întrebăm de ce în România 10 centimetri de asfalt costă 2.000 de euro? De ce suntem într-un continuă construire de drumuri, găurile negre ale investițiilor românești. Răspunsul este la îndemâna oricui vrea să-l vadă: frăția licitațiilor trucate.

      Mehedințiul este un asemenea paradis înțelegerilor dintre firmele de construcții, cu concursul mai mult sau mai puțin tacit al autorităților locale.

      Efervescența constructorilor ale căror firma lucrează la Drobeta Turnu Severin este demnă de toată lauda: se reabilitează străzile, se lucrează la blocul materno-infantil, la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, la Palatul Cultural ”Theodor Costescu”. Tot-un zumzet, tot-un șantier.

      La o privire mai atentă îți dai seama că te învârți în cerc. În cercul firmelor de construcții, ai căror patroni, băieți deștepți, știu regulile licitațiilor publice. Atât de bine, încât știu și cum să le fenteze. Vorbim aici de un grup de 4-5 firme care au monopolizat integral lucrările de investiţii din Mehedinţi, care se extind agresiv în toată Oltenia, şi care par că nu se dau în lături de la înţelegeri de tip cartel. (.............................)

      http://www.promptmedia.ro/anchete/48126-fratia-licitatiilor-i

      FRAȚIA LICITAȚIILOR (II).
      Relatam ieri despre buna înțelegere care guvernează relațiile din lumea afaceriștilor din construcțiile mehedințene. Atât de bună încât devine tentantă pentru politicienii locali. Aranjamentele dintre autorități și oamenii de afaceri par să fie atât tentante și profitabile încât se extind și în alte domenii.

      Astăzi continuăm cu devoalarea ramificațiilor pe care această frăție le are în alte domenii ale economiei locale.

      Mihai Stănişoară deţine în Mehedinţi un trust de presă format din Radio Severin, Televiziunea Severin şi Informaţia de Severin, administrat prin SC Terra Sat SRL, al cărei acţionar este soția deputatului Stănișoară, Mirela Codruţa (cunoscută printre severineni sub numele de Anca).

      Afacerea a pornit în 2004 când Mihai Stănişoară a achiziţionat postul local Terra Sat. Ulterior, pe durata mandatului de parlamentar şi, în 2009, datorită expansiunii trustului, a fost nevoie de un sediu mai mare. Un teren al primăriei, aproape de centru, s-a dovedit numai bun pentru așa ceva. Și cum primarul Constantin Gherghe este receptiv la problemele prietenilor, iar consiliul local dispus să colaboreze, terenul cu pricina a fost rapid luat în concesiune de Terra Sat SRL. Prin HCL 108/29.05.2009, firma SC Terra Sat SRL a primit, pentru 49 de ani, peste 2.000 de metri pătrați de teren, din patrimoniul privat al municipalităţii.

      SC Terra Sat SRL nu plăteşte nimic primăriei, deși valoarea terenului era, la vremea respectivă cel puțin 200.000 de euro. Curtea de Conturi a consemnat în rapoartele sale modul în care este prejudiciată primăria, fără nici un rezultat.

      http://www.promptmedia.ro/stiri/48151-fraia-licitaiilor-ii

      Ștergere
  39. VNIMANIE...VNIMANIE....Militia si cu Hartogarii ..contraataca!!!Tnt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai Cezarika Putzulica cu Muci pe Fata, pana mi-am inceput eu cariera de "hartogar", ce s-a "intins" doar pe ultimii 2 ani de cariera, si pana mi-au dat colegii palaria si bastonul, la cei 55 de ani, am mancat si eu ceva futai prin unitatile patriei ! Si prin diferite garnizoane, inclusiv la Canalul Dunare-Marea Neagra, in zona Cumpana, unde am fost "dislocat" cu tot cu familie ! Si asta nu din cauza ca as fi crapat alcool in mine, ca betivanul de Curdeleu, de care nu mai stia nimeni cum sa scape, ci pentru ca am studiat oleaca mai mult...rezistenta materialelor, prin scoala !

      Ștergere
  40. @D.C...Hartogarul de la SM-seu si-a aratat inalta clasa (sic)
    LAROM (lansator romanesc) ..este rachete...vai de capul vostru cum ati papat banii patriei d-anpulea!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....si mai umblati si dupa reparatii.....defectilor!!!

      Ștergere
    2. ..si magauaia aia de-l cara nu-i TAB (ba narojilor) ci camion...adica un DAC modernizat!!

      Ștergere
    3. Uai Muci pe Fata, daca nu sesizezi inversiunea artistica, taci dracului !
      Iara tu, putoiule, sa mi te adresezi cu "Nenea" !
      Eu, in 1960, aveam deja un stagiu bine definit pe probleme de laba, ori de fumat !
      Zghieri ca idiotul, acusica, ca ti-a luat esalonul IC+SM, dupe ce ti-ai pierdut TABUL !

      Pai asa se intampla cand dai tehnica pe mana unor putoi, care se cred un fel de Rembo 4 !

      Ștergere
    4. 14:03 ! Mare bou tre sa fii, daca nici dupa comenturile la shto si ale celorlalti, nu te-ai prins !

      Reiterez ca, betivanul ala de Brasov stie si crede-n muia vesnica !
      Uai Cezarila, da tu chiar ca esti prost !
      Nu mai pune muia la toate prostiile !

      A zis Curdeleu ca va jucati de-a "festila" prin parcul auto, iar tu ai si pus botul !

      Ce dracu bre !

      Ștergere
    5. CIOK,CIOK,CIOK..SUGE-NE-AI DE FLOC

      Ștergere
    6. Pese: adica, intr-un mod coerent de exprimare, as fi vrut sa spun ca, pana si betivanul de Triviale, in zilele lui cele mai nashpa, cu lipsa acuta de mitilic, este mult mai spiritual !

      Zau, da pe tine nu te monitorizeaza nimeni pe acolea ?

      Ștergere
  41. 15 iulie 2013, 13:31
    MuuuYag spunea...
    cu conditia sa se aplice si pentru pensionarii actuali,altfel nu are logica,apar discrepante mari,eu am pensie in acest moment 60 la suta din salariul uni activ pe functie egala cu a mea la iesire la pensie,vb de ce primesc acum,nu dupa viitoarea grila din 2014 care se pare ca se moidfica substantial,
    Daca peste 2 ani un activ iese la pensie la limita de virsta,vechime integrala,nu cumuleaya mai mult de 3,5 +4 puncte de pensie,si daca pleaca de pe un salariu de 6000 lei,pensia nu este 50 la suta_?vb de conditii normale,cel mult grupa 2,ca asa au majoritatea,
    Si asa cei din sri,fosta secu si politie au acum penii cu 50 la suta mai mult decit armata,majoritatea au avut grupa 1
    asta e echitatea in sistemul de pensii militare,politiztii sunt hibrizi,nici calsi nici magar,le speculeaza pe amindoua

    RăspundețiȘtergere
  42. Uai, spre disperarea lu Cur de Leu, tre sa merg iar cu potaia la caca-pipi !
    Ce dreaq sa-i fac, ca nu pot s-o omor ! Am luat-o, acusica tre sa am grija de ea !

    Si trebo s-o mentin si in forma, pentru ca, luna hailalta, plec la boracul celalalt ! Ca mai am unul ! O fo prolifica hoasca me !
    Da asta-i mai aproape, face avionul numa fro 5 ore, cu tot cu ecxcala.
    Si-mi iau si potaia, la "caserola", ca are acte in regula !

    RăspundețiȘtergere
  43. Una peste alta trecand peste ,,inversiunile poetice"(ce dreak o fii aia?) ale lu PMT..ma cam trec sudorile cand ma uit pe pagina ,,Obositorului" ..si ce vaz?
    Se face propaganda pentru a speria inamicul potential(ca asa fac amerlocii)cu tehnica numa buna de dat la topit in anu de gratie 2000 cand subsemnatul ofticat peste masura de un KKt..am pus mana pe creion si hartie si ..gata ! Deci nu mi-a dat nimeni o cizma in cur...cum tot latra PMT !~ Aveam inca functie si culmea amu mi se vantura o posibila promovare...dar din mai multe motive am zis : multumesc NU!
    Deci vedem : Un MIG...un ar.de 82 (mortiera) Un Larom si un obuzier - toate antice si de demult chiar daca au sigla noua! Vai di pula noastra !
    Recomand ..priviti pe D. Sciece.....Armament si tenologii militare moderne si veti intelege ce vreau sa zic!!Tnt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce esti hotz ?
      Cum o mozolesti tu, asea la marea arta !

      Las-o ! Si mai da-te-n dragostea mea de sugubat !

      Ștergere
    2. S-a facut!!! Tnt

      Ștergere
  44. Avand in vedere ca,
    In urmatoarele doua ore,
    Eo sunt cu ciocu' mic,

    S-aveti spor la muie ! De 5 stele !

    Cand m-oi rebaga, sa am numai cuvinte de lauda la adresele domniilor voastre !

    Pupici de la mosu' !
    Liber malul !

    RăspundețiȘtergere
  45. CEZARIKA GAOZIKA, SA-TI TRAG UN CIOKAN DE FOC, TOKMAI LA TINE IN CIOK!
    MEI LOAZA GOOAZA, TI-A SPUS DOAR PMT, CA A STUDIAT MAI MULT REZISTENTA MATERIALELOR DECIT TINE. STII CE-I AIA, MEI MUCI LA KUR SI KKT LA NAS? SI MAI IE SI AL'LAT BUHAIU ALKOOLIK DE ZICE CA-I RASHKETISTUL PULII, DA' IEL HABAR N'ARE CU CE SE MANINCA ARMA ASTA...VORBA LUI PMT: VINDEA ALKOOLUL TEHNIK RUSILOR SI VENEA CU TV-URI, ASPIRATOARE BURAN SI ALTE KKTURI.
    DA' NU POT SA INCHEI, DECIT CU TRADITIONALA URARE: CEZARIKA + CURUTZDELEU, HOP, HOP, HOP, SA VA DAU LABIILE LA CIOK!!!
    PESE: CURUTZ DE LEU, LAROM TRAGE 2 TIPURI DE RACHETE NEDIRIJATE; 122 MM GRAD SI LAR MK4, CAL.160 MM. VAI DE PULA TA KKM-AS PE IEA. VEZI, DE IA LECTII DE LA MAIMUTZA, CA IEL AR TREBUI SA STIE SA TRAGA CU 9P122 MALUTKA, KONKURSUL SI FAGOT- FUTE-L-AS IN BOT! MAIMUTZA INSA A INVATZAT BINE SI STIE SA MA TRAGA DE FLOCI SI SA PASCA BOBOCI.

    RăspundețiȘtergere
  46. In context cu ,,lansatorul de rachete LAROM- PMT'" merita recitit :
    Anonim14 iulie 2013, 17:04
    Mare aplicatie ..mare in poligonul de MU.. Eu si cu Comandantul meu....prin mismasuri si spaga -facusem rost de vreo 10 statii Motorola(cu imprumut
    desigur)
    Eram undeva pe niste pozitii inaintate si stateam cu seful pe un turtudan la umbra, cu o berica si alte ..materiale de supravetuire! Ne distram ascultand comunicatiile in eter ale barosanilor si ale ,,inamicilor"..mai bagam si noi cate -o soparla..asa ca la ..,,Arde Parisul" Cu ai nostrii aveam leg. instant via Mottorola.....
    La un moment dat trece...se infiltr. cica CcDiv..a MU.. !! Un vajnic capitan cu vreo trei - 5 zdrahoni de SGV toti cu cate un dulap in spate ..cica statii radio performante ! ..deja belisera ochii - ce sa mai lupte !!
    Il oprim pe capitan (desi erau inamici) il servim si pe el si il intrebam ...ba da ce drak sunt alea in spatele serjantilor ??
    El mandru - normal ca nu le cara el !!!
    Cele mai noi si..bla bla .. R100,.... si aveti legaturi...//??
    ...pula de vreo 5 h nimic !!
    Da voi....ia fii atent aici si seful meu tacticos ridica o clapeta la buzunarul de la piept si sufla in Mottorola....compania x -toti in picioare cu o mana ridicata....un parait scurt ..un am inteles si toti in picioare ...erau pe pozitii la vreo 7km....
    Ba vere asta ramane siderat ...isi revine ia un dulap din spatele serjantului si can da cu el de pamant ...am crezut ca toate lampile s-au facut omleta! Asta e...!!sniper one

    PS..Observatorul NV-Cincu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei Cezar BuciFalus, tu crezi chiar ca toti au fost ca alde tine, sa comunice intre ei cu cutii de crema de ghete si atza? Bravos muei maimutza!

      Ștergere
    2. Mey,mey..cica prostul da din coate sa se bage-n fata iar desteptul sta in spate si analizeaza.Ca cam asa e si aciulea.V-am mai spus, nu radeti de prost, ca prostul la cat de prost e, va crede ca are umor.

      Ștergere
    3. Rapanoaso puti a peste stricat ! Daca n-ai sapun si apa calda da-te pe vulpe cu ceva deodorant..Rexona!!

      Ștergere

  47. Blogger tigri2 spunea...

    Am avut un coleg,pilot,care dupa 6 ani de pilotaj[prin '84] a renuntat la zbor si s-a facut CIst,dupa vre-o trei ani m-am intalnit cu el,eu aveam 4400 lei iar el 6000[nu mai vb de alte drepturi],la lovitura de stat eu aveam 5600 iar el 9000...acuma eu am 4300[20 de ani vechime],iar el are 5500 cu 28 de ani vechime si a avut o viatza de boier nu de oier.

    15 iulie 2013, 15:31
    ------------------------------
    Muei Vulvo, muei Kiş-am-aş pe pălăria ta, nu eşti plecat la ciordeală la Viana, balaoacheşule?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei,da fonctia aia de CI-st a lu nenea chilotul, nu ierea si de navigant?Io crez ca ierea.

      Ștergere
    2. Mai animalule dungat vorbesti cu patima, chiar cu ura,
      si spui doar prostii. CI-istii cum spui tu, nu aveau aceste salarii, in primul rand deaorece ar fi incalcat legea salarizarii de atunci, iar in al doilea rand, figurau pe acelasi "stat" cu tine, dobitocule. In capitalismul lu peste imputit s-a inventat "salarizarea confidentiala", pentru a putea impartii banii pe criterii de "cum vrem noi si cui vrem noi", adica "politice". Iar daca tu ai avut probleme cu CI-ul, se vede de la o posta de ce! Erai "vizibil" necorespunzator functiei, retardat, batut in cap (mai pe intelesul tau). Puneai in pericol pe tot ce puneai mana!

      Ștergere
    3. Uoai, fi mai blind cu copchilu aista, ca-i o tir mai altifeli. Vreai sa faci noaptea-n pat?

      Ștergere
    4. Mai lindic[17.31]fiu,tata,frate,cumnat si sot de curve ,nu ma cobor intr-atat incat sa discut cu tine,un jeg impotent!

      Ștergere
    5. 17:54, vrei sa spui ca NU urci..de jos,esti mai jos cu fro 15 trepte ca cela de la 17:31.Guristii dreaku,va vie CI-istii sa ne spuna cum dadeati pe trompa despre colegii vostri!..re-ati ai dreaku de ciripiciori!

      Ștergere
    6. Oricand pot sta cu fruntea sus ,spre deosebire de ma-ta care sugea puli,de la soldat la general.

      Ștergere
  48. obositorul militar si LAROMU pulii in varianta ruseasca(aia pentru o armata adevarata)
    ......................................
    preluat de pe infomondo militar(de la pula moarta ala de raul dancuta)-care si el a dat cu "jula" pe rianovosti,pe care toti o avem pe net.....in pula mea

    Putoarea putea sa bage si niste filmulete mishto cu meletarii ailalantiii:)
    el baga doar poze cu em100....... in pula mea
    PS lasa ba ca rezolva LAROMU si pe rusii astia!! si chemam in sprijin PMT-ul cu potaia sa-i sperie pe rusi cu ceva harti si creioane colorate
    retineti!!(exercitiu neanuntat!!!)


    Rusia desfășoară exerciții militare de amploare în Orientul Îndepărtat
    În baza unui ordin al președintelui Vladimir Putin, forțele ruse mobilizate în Orientul Îndepărtat, au demarat pe 13 iulie un exercițiu militar de mare anvergură, a anunțat Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti.

    Pentru aceste exerciții au fost mobilizaţi 160.000 de militari, 1.000 de vehicule blindate, 130 de avioane și 70 de nave de război din flota Pacificului.

    Exerciţiile vor dura până în 20 iulie. Aceasta este cea mai mare mobilizare de trupe, pentru un exercițiu neanunțat în prealabil, a armatei ruse din perioada post-sovietică.

    Scopul exercițiilor constă în efectuarea unei ample verificări a stării trupelor, a capacității de mobilizare pentru îndeplinirea misiunilor, precum și evaluarea calității formării și pregătirii tehnice.

    Ordinul a venit direct din partea președintelui Vladimir Putin, vineri, 12 iulie, când i-a solicitat ministrului Apărării, Sergei Shoigu, să informeze statele străine cu privire la această acțiune. Practica internațională prevede avizarea prealabilă a partenerilor, în cazul unor exerciții la care participă peste 7.000 de militari.

    Acesta este al treilea exercițiu militar inopinat ordonat de Putin, de la începutul anului. În luna mai, președintele Federației Ruse a declarat că exercițiile militare neprevăzute sunt un mod perfect de a menține trupele într-o formă bună și a promis că aceste practici vor continua și în viitor.

    Surse: RIA Novosti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incercam si la noi " exercițiile militare neprevăzute "/" neanunțate în prealabil " ???? Uai, cum credeti ca ar iesi?

      Ștergere
  49. ref la rachete
    sper sa intelegi si tu PMT in ce lume traiesti
    atentie la comentul in engleza....sau voi la smg vorbiti doar RO?

    http://www.youtube.com/watch?v=7Am9UYI4qVA

    RăspundețiȘtergere
  50. Romania Megalitica acum cateva secunde, a intampinat Vizitatorul cu numarul 480.000. Multumesc celor din ZOO-land + Noo, care au trecut cel putin o data prin lumea, cultura si civilizatia Romaniei Megalitice! Ma gandesc inca de pe acum la o postare surpriza pentru Vizitatorul 500.000.

    RăspundețiȘtergere
  51. Cam asta face o ..ARMATA ! Nu trei speriati si un TAB ...contorleaza drumul pe care a trecut bastinasul cu caprili!! Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA -TI DAU LINDIKU LA CIOK! LINDIKU ALA AL MEU ROSU, CUM ARE CREASTA KOKOSU.

      Ștergere
    2. SI CIOK-BOK, TE FUTEM LA BOT!CA MASINA DE CUSUT, O LUAM DE LA-NCEPUT.

      Ștergere
    3. CEZARIKA FLOCARIKA,TE FACEM LA GAURIKA.TE FACEM SI LA LIMBUTA CAND I-OM DA SA SUGA PUTA.

      Ștergere
  52. Bey,nici macar magariu nu să pierdi di turmă precum te-ai pierdut tu di TAB.Vezi cî vini oara noaua sî mă inbelești la oaua.

    RăspundețiȘtergere
  53. Asta e sigur Curleonu rashchetistu:

    http://www.youtube.com/watch?v=kNfjkJcxmJg

    RăspundețiȘtergere
  54. Aia nu e bune! Asta-i cea adevarata:

    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=VEXNJZK26mo&feature=endscreen

    Ultimul precis ca-i maimutoiul!

    RăspundețiȘtergere
  55. PMT, ce PLM faci?Alaptezi potaia?

    RăspundețiȘtergere
  56. Imi pare mie sau am vazut iar urme de laba si fulgi de lebada?
    Ai dracu austriecii, returneaza chiar si necrofilii care calatoresc in Vulvo!

    RăspundețiȘtergere
  57. superbe link-urile cu "armamentosii"......m-am distrat super!
    merci!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri