Google Translate

marți, 30 iulie 2013

Monica Macovei, prima şansă a Dreptei


COMPETIŢIE. Monica Macovei şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt singurii candidaţi de dreapta, dintre cei nominalizaţi de Traian Băsescu, care ar avea şanse la alegerile prezidenţiale, potrivit specialiştilor.

Preşedintele Traian Băsescu a avansat, recent, numele a trei politicieni pe care îi creditează cu şanse mari într-o competiţei prezidenţială. Este vorba despre foştii prim-miniştri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu şi de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei. Câte şanse au cei trei politicieni pentru a intra în cursa pentru Cotroceni? Care dintre cei trei politicieni ar ieşi câştigător dintr-o competiţie cu Crin Antonescu?
 
 
„ANTONESCU, DIN CE ÎN CE MAI SLAB“ 
 
Vârsta şi abordările extrem de pragmatice când vine vorba de stat şi de funcţionarea justiţiei sunt punctele tari care o recomandă pe Monica Macovei pentru funcţia de preşedinte, potrivit şefului statului. Politologul Alina Mungiu crede că fostul ministru al Justiţiei ar fi în acest moment  persoana cu cel mai mare potenţial dintre cei trei. 
 
„Propaganda făcută de Antena 3 a diabolizat-o foarte tare pe Monica Macovei, care ar fi fost persoana pentru care lumea ar fi ieşit din casă“, crede Alina Mungiu Pippidi. Mai mult, aceasta este de părere că europarlamentarul PDL ar putea fi singurul candidat cu şanse în faţă lui Crin Antonescu. „Antonescu mi se pare un candidat din ce în ce mai slab. Dacă ar exista un climat de mobilizare contra lui Crin Antonescu, pentru că ar fi o catastrofă dacă s-ar alege Antonescu preşedinte, un candidat al opoziţiei ar avea şanse. După părerea mea ar avea şanse cineva care este asociat cu un mesaj european, cineva gen Monica Macovei“, a explicat Alina Mungiu Pippidi pentru „Adevărul“. 
 
Şi politologul Lucian Dârdală crede că Monica Macovei are potenţial pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, însă numai dacă îşi va dezvolta discursul politic. „Este un politician care insistă pe o temă politică restrânsă. Nu poţi câştiga alegeri numai cu agenda reformei Justiţiei sau cu agenda anticorupţie. Un candidat trebuie să joace pe un front mai larg“, este de părere Lucian Dârdală. 
 
Deşi admite că situaţia în care o femeie ar deveni preşedintele României  ar  fi una normală, Daniel Şandru susţine că şansele ca acest lucru să se petreacă la scrutinul din 2014 sunt minime. „Mediul social româneasc este profund patriarhal, iar o femeie nu are nici cea mai mică şansă într-o cursă prezidenţială. Nu cred că România este pregătită să voteze o femeie“, a precizat politologul Daniel Şandru.
 
 
„MRU, LIANTUL PDL-MIŞCAREA POPULARĂ“
 
Politologul Lucian Dârdală este de părere că dintre cei trei potenţiali candidaţi, singurul cu şanse reale la funcţia de preşedinte al României este Mihai Răzvan Ungureanu. „Ungureanu este o personalitate de descoperit şi în care românii şi-ar putea pune speranţele. În plus, ar putea fi liantul reparării relaţiilor dintre PDL şi Mişcarea Populară, deoarece este acceptat de ambele părţi“, a argumentat politologul. Ceea ce ar putea însă să-i scadă şansele de a deveni preşedinte este faptul că „a pierdut mandatul de prim-ministru, iar pierderea puterii înseamnă o înfrângere, chiar dacă vina nu-i aparţine în întregime“. 
 
Politologul Daniel Şandru nu împărtăşeşte aceeaşi opinie. Aceasta deoarece, spune Şandru, nu se poate şti dinainte în ce măsură Ungureanu va fi susţinut de toate forţele de dreapta. Şi politologul Alina Mungiu Pippidi este de părere că şansele lui Ungureanu de a câştiga un mandat la Cotroceni sunt minime din cauza scandalurilor în care acesta a fost implicat în scurtul mandat de premier. 
 
Răzvan Ungureanu a declarat pentru „Adevărul“ că se simte de două ori onorat : „În primul rând, pentru că cel care a spus acest lucru este preşedintele ţării, care crede în şansele mele. În al doilea rând, mă onorează alăturarea numelui meu de cel la prim-ministrului Emil Boc şi al doamnei ministru Monica Macovei“.
 
 
„BOC POARTĂ TINICHEAUA CU AUSTERITATEA“
 
Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ nu-i dau nicio şansă fostului premier Emil Boc în cursa pentru Cotroceni. Imaginea fostului premier este puternic asociată cu măsurile de austeritate instituite în timpul guvernării sale. 
„Nu ştiu dacă are timp să-şi cureţe imaginea mediatică destul de şifonată, ceea ce se întâmplă de fapt oricărui politician care deţine funcţia de premier. Nu ştiu dacă are timp ca din poziţia de primar al Clujului să ajungă la nivelul unui capital electoral care să-l propulseze în turul al II-lea“, este de părere Daniel Şandru. Nici Alina Mungiu Pippidi nu-i dă şanse lui Emil Boc: „Dacă locuitorii din Cluj nu au simţit probabil tăierile bugetare, restul ţării le-a cam simţit. Astfel că Boc are tinicheaua cu tăierile din salarii şi austeritatea contra unui aparat puternic de partid“.
   
UDREA, POLITICIAN DE PERSPECTIVĂ
 
Traian Băsescu crede că Elena Udrea este o femeie puternică, dar trebuie să se mai rodeze ca politician. Şi politologul Lucian Dârdală opinează că Udrea nu este pregătită pentru o astfel de funcţie, dar admite că este un politician de perspectivă. „Sunt de acord cu preşedintele. Problema este în ce măsură, într-un scrutin, meritele domniei sale ar putea fi recunoscute de mediile mai conservatoare ale societăţii româneşti“, a conchis Dârdală. 

http://adevarul.ro/news/politica/monica-macovei-sansa-dreptei-1_51f69b08c7b855ff5684c081/index.html
=====================================
=================================================
===========================================================

FOTOGRAFIA ZILEI
30 Jul 2013
======================

 
 
Domnule Presedinte Traian Basescu
==================================
===========================================
FOTOGRAFIA ZILEI
31 Jul 2013
======================

Multumesc pentru poza, prietene P.!
======================
=====================================
============================================================
VIDEO /// Dog Show
=====================================
 
ZOO-land, multumeste D-lui P.S.!
========================================================================
=====================================================================

37 de comentarii:

  1. Ne-om duce unde-om vedea cu ochii, pribegi de buna voie pina durerea ne va fi mai apriga decit scirba. Poate atunci vom sti sa luptam pentru locul nostru pe pamintul inaintasilor .
    Iar oamenii nostri politici ar trebui trecuti intii macar pentru cite cinci ani printr-un santier national...

    RăspundețiȘtergere
  2. Base ..se masturbeaza si PEDELACII au vise erotice!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Muoama, ce-i agitatia aiasta pe-aciulea?
    Bei, care-ai cuplat corentu' far s-anunti ,,consumatorii''? Oilei, ce mai dirdiie ala cu # de BV!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cind ,,te dai'' cu SANIUTA repede-ti ingheata puta!

      Ștergere
  4. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DAU LA CIOK, CIOK, CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si cu puta inghetatavei avea in nara vata! Minati mai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Marie si Marioara''(chezar sa o ia in sinus!)...

      Ștergere
  6. ,,Domnule Presedinte Traian Basescu
    Plecatul satenilor in bejenie sa fie solutia in satul Nadas, jud Arad?''

    ...iEoU zic sa plece basinescu cu ligheanu pina nu se face anu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cezare, o zis Munika Makovei, tu in biuze kukul sa mi-l iei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ai kuk ,
    Nu ai kuk!
    Io in gura
    Sa ti fut!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mei, ala saracu din penultima foto, nu-i cumva Cezar Muci pe Fata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, seamana cu Cezar MuciCiacios, insa seamana nitzel si cu Curleonu. Ce mai, se vede ca la origini, cei doi se trag din Harapul Negru din Hurziceni.

      Ștergere
    2. Sa ti fut apasat
      Sa-ti dea sangili pi nas ,
      sa ti fut ase cu ura,
      Sa-ti dee sanje si pi gura!!!

      Ștergere
    3. Muei futalaule, vezi c-ai perdut masura. Cum poti fi asa... fara masura?

      Ștergere
  10. BeY ElBa cu corentu, hai terminat sa ti-o bagi pe teava? Instalatia de
    Cucu izolatie de pulimeri, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  11. mos alecu spunea...
    "Dreptul stabilit de instanță pentru grefieri, parlamentari etc. subzistă pînă la data emiterii primei decizii de revizuire potrivit OUG nr.59/2011. ".
    Asa cum am spus si eu : la unii se vor emite decizii de revizuire ... la unii niste neica-nimeni .
    Pentru ca la cei care "au binemeritat" de la partid nu li se vor emite decizii de revizuire , si vor ramine cu pensiile stabilite prin hotaririle justitiei ...
    Asta fiind una din bunaciunile L.119 - posibilitatea de aplicare "dupa cum bate vintul" ...
    30 iulie 2013, 19:06

    tigri2 spunea...
    @Mos Alecu
    Ce inseamna "neica nimeni" pentru tine mai Conte de Pampersur,tu din ce tagma sulii faci parte,cine te crezi?In fapt ,esti un amarat de pensionar militar si...basinos,pe deasupra,doar in inchipuirea ta esti un "mason".Vai di prunishelili tali,jegaratule!
    30 iulie 2013, 19:33

    Unknown spunea...
    neica-nimeni pentru el inseamna tot ce nu e contabil.
    Acu' e suparat ca tiganu pe scanteie ca a fost descoperit ca a facut o cotcarie cu IC+CS cand a depus "cerere de disponibilizare". Ca orice lucru ilegal hotia a iesit la suprafata si acum bineanteles ca e suparat. Ai vazut tigan bucuros cand e bagat in duba?
    Auzi la el a depus "cerere de disponibilizare".
    30 iulie 2013, 19:46

    mos alecu spunea...
    Motănele căcăcios (pentru cei mai noi pe aici ... este vorba despre cel care vrea sa fie vazut ca tigru) ... motănele căcăcios , daca n-ar fi de ris , ar fi de plins aceasta interventie a ta ...

    Citeste , mai baietas ,tot ce s-a discutat aici ! Abia dupa aceea baga-te si tu in discutii !

    Ce dracu' ... iar ai uitat sfatul pe care ti-l repeta psihiatrii : "nu te mai arunca in discutii ca proasta-n p..a , ca te lipesti ca flaimucul de bordura !" ???
    De ce dracu' mai cheltuiesti banii pina in Austrania sa-ti faci controlul psihiatric , daca nu respecti sfaturile care ti se dau ???
    30 iulie 2013, 19:55

    RăspundețiȘtergere
  12. mos alecu spunea...
    Ciocanarul (unknown) prost-prost , dar stie ca vor fi fiind pe aici si cititori mai noi care vor crede ce spune el ...
    Ca este prost (ceea ce nu trebuie demonstrat) se vede si din faptul ca se agata de prostia spus de motanelul cacacios , si (fara a vedea despre ce ar putea fi vorba) se baga si el in seama ... Citeste si tu , ciocanare , despre ce este vorba in discutiile de aici ... si o sa intelegi despre ce neica-nimeni era vorba ...
    30 iulie 2013, 20:00

    Unknown spunea...
    Ia sa iasa la tabla mos frustrila si sa ne prezinte cum se face o "cerere de disponibilizare".
    30 iulie 2013, 20:02

    mos alecu spunea...
    Hai sa punem un pariu : cite minute credeti ca dureaza pina cind motanelul cacacios isi va sterge comentariile ?

    Ciocanarul nu-si sterge comentariile ... nu este de demnitatea unui ciocanar sa recunoasca faptul ca este prost ...
    30 iulie 2013, 20:04

    Unknown spunea...
    Am zis sa mai diversificam discutia ca e prea monotona.
    30 iulie 2013, 20:05

    mos alecu spunea...
    Ia de-aici , ciocanare (timpitule tolomac , unknown):

    mos alecu spunea...
    Cind de-alde I(n)gas , Cacaneu sau Dorel absolvent de scoala profesionala de MM (timpitul tolomac unknown) ... nici nu ai cum sa le explici ca sint ... cum sint ...

    Timpitule tolomac (unknown , si celelalte nume aratate mai sus) ... iti voi repeta pina cind (poate) vei intelege si tu :
    Timpitul tolomac (unknown) , ca orice rebut de-al unui liceu militar , absolvent de scoala profesionala de MM , se da si el "pe sticla" cu diverse ziceri ...
    Stiu ca degeaba-i repeti prostului ceva , dar ...:
    - disponibilizarile nu se faceau la cerere ci la ordin . Solicitarile impricinatilor (prin raport scris) erau numai pentru acordarea dreptului de pensie , sau acordarea platii compensatorii (in cazul in care nu avea (sau renunta la) dreptul la pensie .
    - plata (nu salariu ... dobitocule) compensatorie primeau doar cei care nu aveau drept de pensie ... iar eu am avut drept de pensie
    - legat de spusele mele ... Am aratat cum am analizat situatia ; analiza in urma careia am hotarit ca nu mai avea niciun rost "sa fentez" disponibilizarea , prin acceptarea oricarei alte situatii care "sa-mi mai lungeasca" raminerea in activitate ...

    mos alecu spunea...
    @Plano Lupuș 8 martie 2013, 20:57 :
    Da !
    Exact asa mi-am pus problema cind "s-a dat semnalul" disponibilizarilor in unitatea in care eram .
    Treaba era clara ... daca nu accept disponibilizarea , care sint variantele ?
    - nu se stie ce functii (la ce nivel) vor fi in viitor in unitate ... pentru pensie - cistig citiva ani vechime , dar pierd la media soldelor pe cei 5 ani din ultimii zece
    - ma muta in alta unitate ... pe functie , categoric , mai mica (celelalte fiind ocupate de "bastinasi") ... fara IC si , categoric , fara SM ... la pensie - cistig citiva ani vechime , dar pierd la media soldelor ...
    - in final pensia nu iesea mai mare cu ceva vechime in plus , dar cu media soldelor mai mica ...

    Cine nu a gindit/analizat asa ... treaba lui ... si-a meritat soarta !
    8 martie 2013, 22:23

    RăspundețiȘtergere
  13. Desi sint sigur ca nu ai capacitatea de a intelege ... sper ca cei care isi pierd timpul citindu-ti ineptiile vor intelege cit esti de idiot ...

    15 martie 2013, 20:55

    //www.blogger.com/comment.g?blogID=3470958100828025726&postID=4285188885272061209
    30 iulie 2013, 20:13

    tigri2 spunea...
    @Mosule
    Vad ca-ti iese dobitocia,marlania si infumurarea prin cashcheta [de maresal]pe care ti-o imaginezi deasupra prostului ce-l porti ca sa nu-ti ploua in gat.Ei afla ganganie[gandac] de bucatarie financiara ca nu mai esti marele culunel sau ce-i fi fost ci esti un biet numar de cupon,orisicat te-ai cufuri pe d-voastra.Esti un pensionar militar si atata,daca te intalnesti cumva la coada la Tintoiu sau Greere cu un "ciocanar"n-o sa ai nici o sansa sa intri inaintea lui ,decat in ordinea listei,iar cand vei fi {onor] pe catafalc n-o sa te mai salute nici macarsoldatul "rumanesc" ci o sa te pupe doar pardesiul de scandura ,rece.Esti bolnav cacanare!Sezi in bancutza ta si mesteca tiutiun!
    30 iulie 2013, 20:13

    tigri2 spunea...
    ...cu privire la "gandicatura"ta de idiot,pe cand se faceau disponibilizarile,ce tot mananci "ciocoflendere'cu tiriplia ca tu deja aveai vreo 54 de ani asa ca te durea in "cascheta"lu'Neap.leon" tie ti-a parut rau dupa soldele compensatorii,apoi la cat esti de zgarcit si de fandosit cred ca ai facut atac de panica.zi ca nu-i asa ,palicarule?
    30 iulie 2013, 20:18

    tigri2 spunea...
    ...cat despre sters comentariile afla ca am sa-ti "sterg"una peste botul ala de mosneag cu glasul pitzigaiat si cu ratul ascutit ca un creion chinezesc dinainte de '89.
    30 iulie 2013, 20:21

    RăspundețiȘtergere
  14. tigri2 spunea...
    ...cat despre sters comentariile afla ca am sa-ti "sterg"una peste botul ala de mosneag cu glasul pitzigaiat si cu ratul ascutit ca un creion chinezesc dinainte de '89.
    30 iulie 2013, 20:21

    RăspundețiȘtergere
  15. *** am sa-ti "sterg"una peste botul ala de mosneag

    ***Vulvorel KIS.leaga,
    discounte de HUrzicesti(stii tu ce sa ne...), inginer de educatie fizica si porfesor de jos textila, pupincurist profesionist si amator(daca nu se poate pe bani, macar de antrenament).

    RăspundețiȘtergere
  16. tigri2 spunea...
    @Unknown
    Pe asta sa nu-l crezi nici cand iese "la borcan"din crematoriu...

    30 iulie 2013, 21:05

    mos alecu spunea...
    Ehe , heeee !
    Ce haita de maidanezi era odata !
    Si-au ramas doua javre jigarite , pline de jigodie ... si-amindoi bolnavi cu capu' ...

    Se duce dracului totul !
    30 iulie 2013, 21:11


    KIS.leaga Vulvurel, (tu crezi ca o sa fii pus in sticla?)sa ne pupi in cur nitel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. KIS.leaga Vulvurel, (tu crezi ca o sa fii pus in sticla?)sa ne pupi in cur nitel!

      Ștergere
  17. Dom' comisar, cind facem de milion dai o brosca la protap?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cioc, cioc, cioc si hop, hop, hop, Vulvurelul vrea un ,,dop'' sa nu-i mai curga din clont.

    RăspundețiȘtergere
  19. NB la Zoo + 9! Cezare, pe la 2, ia-l si pe Viurel kisss-am-as pe el si ma-nbeliti la oaua! Si la 3, tu ori faraonul din Hurziceni, ca sunteti frati, mosorelul sa-mi frecati.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  21. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, MuciCiacios merci ca inbelitu-m-ai la oaua.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bei, hautostrada aia din ultima foto, trece egzact prin domeniu feudal Gălgău al lui Viurel Kisss, Stiti voi care...gaburele din parcare, al de-o suje noaptea tare!!!
    Hai Liberare!!!!
    PMT, hai dreq acasa ca ne asalteaza Muci pe Fatza si Motanelu kkcios! Lasa-i pe vikinji...

    RăspundețiȘtergere
  23. CEZARIKA SA MA PUPI IN GAURIKA SI CA SA AI NOROK SA TI-O DAU LA CIOK, CIOK, CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  24. Declaraţie neaşteptată a ministrului Apărării:
    "Spaţiul aerian al ţării, forţat zilnic de avioane neidentificate sau fără aprobare de survol"

    http://www.cotidianul.ro/spatiul-aerian-al-tarii-fortat-zilnic-de-avioane-neidentificate-sau-fara-aprobare-de-survol-219287/
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bai Curleoane, bai Garincea scoate dreak prastia aia cu care tragi dupa Vioreii negri sa ne aparam de haripati.

    RăspundețiȘtergere
  25. CEZARIKU, CEZARIKU, TE ROG SA-MI SUJI TU LINDIKU, C-AM AUZIT CA-TI PLACE TARE, SA SUJI MELU KELU, DIMINETA IN PARCARE.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dreapa pe care vrea sa introduca In politica PERDELUTA va fi condusa de procurorul securist Macovei sau Ungureanu unguent va lua locul tarnistilor unul se va unge singur presedinte si altul va avea stmpila Nu pierdeti acest spectacol gratuit dat de trupa de pe centura prostitutiei politice

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri