Google Translate

sâmbătă, 13 iulie 2013

Premiera in politica romaneasca. Guvernul, "remaniat" de judecători. Relu Fenechiu, ministru condamnat 5 ani cu executare, în exercițiul funcțiunii.

 
Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul" şi la trei ani interzicerea unor drepturi.
 
O pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare a primit și fratele acestuia, Lucian Fenechiu, dar și un alt inculpat din același dosar Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator al unei firme din Iași.
 
Decizia nu este însă definitivă, fiind atacată de apărătorii inculpaților la Completul de cinci judecători al instanței supreme. Și DNA atacă sentința, cerând condamnări mai mari.
 
Fenechiu a fost trimis în judecată anul trecut de procurori pentru fapte comise înainte de 2005. Contrar obișnuințelor din justiția românească, procesul s-a încheiat în numai un an. Fenechiu a fost acuzat de procurori că a vândut în perioada 2002 - 2005 prin firmele sale transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
 
În acest dosar au mai fost condamnați vineri Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 - 2005. Aceștia au fost condamnați la câte şase ani de închisoare cu executare.
 
Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, cea mai mare dintre pedepsele pronunțate vineri.
Judecătorii au mai decis vineri ca inculpaţii să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, daune materiale.
 
 
Fenechiu pleacă din Guvern, nu și din Parlament
Condamnarea lui Fenechiu aduce o premieră în politica românească postdecembristă: primul ministru condamnat în exercițiul funcțiunii, nu însă pentru fapte comise în timpul mandatului. Odată cu pronunțarea sentinței, Relu Fenechiu pleacă din Guvern, iar premierul Victor Ponta a anunțat că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor până la numirea unui nou ministru, tot din partea liberalilor.
 
Relu Fenechiu pleacă din Guvern, însă nu renunță și la Parlament.
Fenechiu a declarat agenţiei Mediafax că nu va demisiona din Parlament, unde este deputat, în urma condamnării. Acesta a mai spus că până în prezent nu a tratat cu seriozitate procesul în care este implicat pe motiv că ştia că este nevinovat, dar că din acest moment va trata cu seriozitate cazul.
Fenechiu a fost susţinut până în ultima clipă atât de către preşedintele PNL Crin Antonescu, cât şi de premierul Victor Ponta.
 
'"Sigur că îmi pare rău de Relu Fenechiu. Nu cunosc ce este în dosar şi n-am vorbit niciodată despre dosar, pentru că nu am cum să mă pronunţ pe ceva ce nu ştiu. Eu v-am spus strict personal că a fost un ministru foarte eficient şi foarte bun. Îmi pare rău că nu mai face parte din Guvern", a spus Victor Ponta, vineri. "Regrete" similare și aprecieri la adresa lui Fenechiu a exprimat vineri după-amiază și liderul PNL Crin Antonescu.
 
UPDATE Administrația Prezidențială a anunțat vineri după-amiază că Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcția de ministru Transporturilor Relu Fenechiu. Fenechiu este practic înlocuit din funcţie prin demitere şi nu prin demisie. Tot vineri după-amiază Administrația Prezidențială a anunțat că Băsescu a semnat și decretul de desemnare a premierului ca ministrul interimar al Transporturilor. Ulterior anunțului Președinției,  Victor Ponta a declarat că a vorbit de două ori la telefon cu Relu Fenechiu, atât imediat după sentinţă, cât şi "în urmă cu trei minute", iar acesta a spus de fiecare dată că demisionează, astfel că l-a informat pe Băsescu.
Ponta a spus că Fenechiu nu a putut să îşi scrie efectiv demisia, deoarece nu se află în Bucureşti, dar că i-a comunicat verbal decizia de a demisiona şi că în Constituţie termenul folosit în astfel de cazuri este "revocare".
 
Totodată, Ponta a mai susținut că Fenechiu a fost interpretat "greşit" în cazul demisiei.
"Cu domnul Fenechiu şi acum trei minute am vorbit, pentru că a fost interpretată greşit o declaraţie a dânsului. Dânsul e obişnuit să fie interpretat greşit. Eu am vorbit şi acum trei minute, mi-a confirmat încă o dată că îşi dă demisia, că nu vrea să continue, motiv pentru care am vorbit şi cu preşedintele", a spus Ponta, vineri după amiază.
 
============================================================
=============================================
=========================

87 de comentarii:

  1. Relu Fenechiu - interlop la guvernare!
    de Cornel Nistorescu.
    Un avocat mărunt de Bacău, pripășit prin Târgul Ieșilor, acuzat de nenumărate isprăvi și fărădelegi, de șmenuri și de învârteli, a spus vineri după-amiază, după ce a aflat de condamnarea sa în prima instanță la 5 ani de detenție, un lucru demn de pus sub lupă.

    - Parcă am fi în Burkina Faso!

    Dacă un membru al Guvernului României, vicepreședinte al unui partid de guvernământ face o asemenea afirmație, lucrurile spun mai multe decât în cazul unei afirmații similare rostite într-o cârciumă de doi șoferi de tir. Nu de alta, dar în țara noastră, de multe ori se petrec lucruri asemeni celor din Burkina Faso (chiar și în materie de oameni săraci, Burkina Faso fiind una din țările sărace ale lumii). Sau chiar mai rele! Uneori regulile democratice sunt interpretate la București cam în stilul gândirii mahalalei de la Ouagadougou. Pe la noi ca pe la noi, pe la ei ca pe la ei! Cum însă un demnitar român (e drept, școlit la foc mic, cu o studenție prelungită prin Iași, bazată pe comerțuri prin cămine și mai puțin pe studii sârguincioase!) face o asemenea comparație înseamnă că la București, prin guvernul unei țări europene, a ajuns mai degrabă un interlop cu un comportament demn de mahalalele Bacăului, decât educat în buna cuviință a unui demnitar european.

    Ce a vrut să spună Fenechiu, cu a sa înțelepciune rănită în aripă de condamnarea în prima instanță, abia anunțată? Că el este un ministru modern și de succes (bietul Mihai Voicu, lipsit de cuvinte, tocmai ne-a anunțat asta!?), dar țara nu-l merită! Se chinuie încă pe la genunchiul broaștei!

    Incultura, șmecheria și tupeul avocatului din Bacău și pripășit prin Iași îi joacă însă nenumărate feste pe minut. Trimiterea la fosta Voltă Superioară ne arată că lunecosul comersant de blugi și transformatoare electrice, om de bază al PNL-ului (desigur, ideologic mai puțin, probabil mai vârtos pe bază de mălai) nu avea de unde să știe că Burkina Faso se traduce prin Țara Oamenilor Onorabili. Ceea ce el, de multă vreme, nu prea mai este! Nici onorabil și nici de succes (deși se zice că a strâns un purcoi de bani)! Căci desemnarea firmei lui Gruia și Didilă din Toflea (jud Galați), adică Grampet, drept câștigătoare a licitației de cumpărare a CFR Marfă numai suuces nu se poate numi decât la Tecuci. Seamănă mai devreme cu o mânărie, genul afacerilor din căminele studențești (din vremea studenției) sau cu fier (de pe vremea Guvernului Văcăroiu).

    Tot Relu Fenechiu, cu aerul său de suficiență, cu nasul în vânt și cu gura de om vicios trăncănind fără cap, a mai spus că de acum încolo se ocupă el de proces. Până acum s-a dedicate țării și nu l-a luat în serios! Și ne va arăta el acte care să probeze nevinovăția! Două fraze, trei prostii! În primul rând, nu se poate să afirmi că n-ai luat în serios un proces în care l-ai angajat ca avocat pe profesorul Gheorghiță Mateuț, între cei mai scumpi oameni de bară din România (preferatul snobilor închesuiți de instanțe!).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică Relu Fenechiu plătește niște zeci de mii de euro (dacă nu sute) pentru a fi apărat de profesorul Gheorghiță Mateuț și zice că ”n-a luat procesul în serios”? Că dacă al nostru ministru buget își încălzea nițel tărtăcuța își mușca buzele și își încorda mai tare nasul, sigur găsea o soluție care să-i îndrepte pe judecători spre altă sentință. Adică la banii aceștia (cât practică, de regulă, profesorul), notorietatea acestuia, gravitatea situației pentru un demnitar, consecințele păguboase în planul imagini pentru viața politică din România n-au însemnat totuși mare lucru! Să vedeți când s-o screme Fenechiu ce dreptate o să iasă! Toate acestea sunt doar niște mărunțișuri pe care înțeleptul liberal împopoțonat politic la Iași le va lua în serios abia la recurs. Ce zici tu Relu?Poate la Bolta Rece, când îi găsi loc liber! (că de azi încolo, cine știe dacă îți mai rezervă! Riscă și ei niște pagube de imagine!).

      Omul acesta este fie un mediocru de băune, fie un impostor de doi lei care s-a prostit instantaneu când a aflat că că e condamnat. Tipul omului care credea că le descurcă pe toate, Fenechiu s-a trezit lovit de trenul justiției. Și s-a trezit îngăimând propoziții, ca un sărac cu duhul care a dat în bîlbîială!

      Abia acum se vede ce încropeală de gândire, experiență și civism a ajuns în conducerea liberalilor și în Guvernul Victor Ponta.

      De fapt, condamnarea lui Fenechiu l-a făcut și pe Victor Ponta să dea în bâlbîială. Prima lui reacție a fost una asemănătoare.

      -"Eu…eu…eu de mult am …!" Ați zis pe Dracu, domnule prim ministru! Ați încropit o echipă de guvernare din care mulți aveau antecedente sau probleme de gândire și de profesionalism. Se vede mai rău, dar și mai clar pe zi ce trece! Oricât i-ați număra pe Mang, pe Fenechiu, pe nu mai știu care, pierduți pe drum, trebuie să vă adăugati pe lista împușcaților în aripă. Cu plagiatul tezei de doctorat (pe care o socotiți doar o cicatrice, nu o problemă reală!?) nu aveți altă alternativă.

      Condamnarea în primă instanță a ministrului Relu Fenechiu reprezintă o enormă bilă neagră pentru USL, pentru Victor Ponta și pentru Crin Antonescu. Liberalii se descalifică pentru că au vrut să facă dintr-un șmecher de provincie un cal de cursă lungă în politica românească. Sau un colector de geniu al fondurilor de la Ministerul Transporturilor! De altfel soluția Fenechiu la Transporturi nu este cu nimic mai bună decât cea cu Chițoiu la Finanțe, cu Varujan la Economie au cu Dan Ruușanu la Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală. Imporvizații, oamenii fără anvergură și posesorii de soluții bune de Piața Matache nu scot România din criză, oricât s-ar opinti.

      Victor Ponta și guvernul său suferă acum o depunctare. Premierul care se consideră minune, s-a încăpățânat să doarmă prin televiziuni și să vorbească în numele tuturor, fără a- și pregăti o echipă. Când a încercat să și-o formeze a improvizat până la ridicol, poticnindu-se inadmisibil. În plus, a mers pe varianta că el este cel chemat să producă o schimbare de generație în guvernare, o infuzie de tineri ,fără să-și dea seama că nu are nici oamenii, nici capacitatea necesară. Cu înaintașii marilor jeongleuri ai tranziției nu se poate ajunge nicăieri. Din păcate, doar cu energia și ambiția premierului Nu putem schimba lucrurile. Victor Ponta l-a scos pe Popoviciu și a adus alți popovici și pe Elena Udrea a schimbat-o cu cu alte Nutzi!

      Condamnarea în primă instanță a unui șmecher din politica românească pune tuturor partidelor o uriașă problemă de credibilitate și de onorabilitate.

      A considera că nu înseamnă mare lucru și că nu o să se întâmple nimic din moment ce nu se se conturează o alternativă este, după părerea mea, o altă mare prostie!

      Ștergere
  2. Da-i in kizdocul mamii lor de talhari! Stiti voi: de la cel cu barba sura, pin' la cel cu tita-n gura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las' ca au loc cu totii ! La Jiji-lava se lucreaza de zor, pentru extinderea spatiilor de cazare !

      Numa ce-am aflat de la teve ca Babiuc ar putea lucra, cat este la zeghe, pe la Tribunalul Bucuresti !
      Mi se pare corect. De exemplu, Festeliu Relu ar putea lucra la colectari de fier vechi, provenit din transformatoare, iar unul ca Huoprea-izmanutza la scos adeverinte, pe contributivitate, la Arhiva de la Pitesti. Cu doamna Lupul !

      Ștergere
    2. Pese:
      Caci viata asta-i bun pierdut
      De nu ti-o iei cum ai hi vrut
      Si nu-i totuna prost sa crapi
      Ori mare kakarau !

      Ștergere
    3. O zi buna si muie de 5 stele !

      Plec cu potaia la caca-pipi, in parcul Izvor !

      Liber malul !

      Ștergere
  3. Vezi ca in tarile adevarate se face curat dupa potai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana o sa fim si noi o tara "adevarata", mai este ! Deocamdata noi nu suntem in stare sa facem curat nici macar dupa guvernanti, politicieni si alte animale de astea homo sapiens cu pula erectus de Romanika, care se caca pe ei pe unde apuca !

      Ștergere
  4. ...nu de alt dar ii imbolnavesti pe cei de la Sp.Universitar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sp.Universitar ? Ce dreaq are Universitarul cu Parcul Izvor ?
      Poate pe aia din Casa Poporului, bre, care-i peste drum !

      Aia de consuma curent intr-o zi, cu hardughia aia, cat Ploiestiul in 24 de ore !

      Adica alesii nostri, intrati prin redistribuire, pe toate portile si usile ! In haite, bre !

      Te-ai prins, acusica, unde-i parcul asta ? Universitarul e la Eroilor, oleaca mai hacana !
      Maca-ti-as, de simpatico !

      Ștergere


  5. No, amu cica stateau badea Gheorghe si badea Vasile la soare, dupa o zi de munca. Si badea Gheorghe citea la gazeta. Citeste el ce citeste, cand vede acolo cuvantul "torpila".
    Sta si se gandeste el cam ce-o fi aia si, dupa vreo juma' de ora de scarpinat in cap, intreaba:
    - Ba Vasile, ce e ba aia "torpila"?
    - Ba, torpila e aia de trage bampoarele unu in altu.
    Dupa alte lungi momente de cugetare (si scarpinat in cap), Gheorghe intreaba:
    - Pai ba, cand iese torpila din bampor, nu intra ba apa? Nu se duce la fund?
    Urmeaza alte momente de suspans, dupa care Vasile:
    - Nu, ca e vorba de printipiul hidrodinamic!
    - Printipiul hidrodinamic?! Da ce e ba asta?
    - No, stai sa-ti explic:
    - Oi fost la Muras?
    - Fost.
    - Si o fost Murasul rece?
    - O fost.
    - Si ti-o venit sa te besi?
    - Mi-o venit!
    - Si ti-o intrat Murasu-n cur?
    - Nu ma!
    - No pai vezi, asta-i printipiul hidrodinamic.



    RăspundețiȘtergere
  6. Anuntati-l careva pe betivanu' de Brasov ca, azi, e ultima zi la promotie cu vodca "Adio mama", in gara Birtolomeu !

    RăspundețiȘtergere
  7. Amu n-ai ci futi bree ..nica..nica ! Nici aia de mirosea bini a pesti vechi nu mai vini la supt!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasî,bre, cî amu ți-l aduc pi țapu Stelică să-l sugi nițel di păsărică.

      Ștergere
  8. pmt-ule esti beat pula!!
    ai zis ca e promotia pana luni la 7 am nenorocitule:):)

    vrei dovada ? ti-o dau .....in pula mea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si-acum, va-n gura sa va fut
    E nashpa rau ca ne-am nascut:
    Dar cui ie frica de razboi
    Sa plece-n pula mea napoi,
    Iar cine-i vanzator vandut
    Sa iasa dintre noi !
    =======================

    zau, cand m-apuca, asea, cateoleaca, poetismul asta literar, zau ca-mi vine sa nu ma recunoaste !
    Ce versuri marete a dat si-acest Cosibuc !

    RăspundețiȘtergere
  10. CEZARIKA ZIS PETRIKA, HUOP, HUOP, HUOP, SA TI-O DAU LA CIOK, CIOK, CIOK! SA TI-O DAU LA NARETA SI SA TE SPARG LA ROZETA.
    MAIMUTA HAI LA JOK, CA DE NU TE SPARG LA CIOK.

    RăspundețiȘtergere
  11. PMT12 iulie 2013, 08:38
    Si sa-l anunte cineva si pe betivanul de Triviale, fost paznic sef la cotetul de gaini din Codlea, ca se da iar MOCCA vodca "Adio mama" la birtul din gara Bartolomeu !
    Promotia tine pana luni dimineata, la ora 7,00.

    ...............................
    va-n gura de mitici mincinosi ca uitati azi ce ati scris ieri!!

    ierea sa intru in sevraj si spaime din cauza ta pmt-ule.Noroc ,ca s-a confirmat si pe net.....promotia "ie" mocca pana luni!
    te-n gura de mitic mincinos

    gata gata ca am un film bun de vazut pe e-tv online

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coshbuci, betzivane de pula sa ne-apuci! Am inteles ca esti ruda/rudar cu Ochii lui Dobrin tu-tu-te-as in rat putin.

      Ștergere
    2. Unde putza mea tot ratacesti, buei muiangiule !
      Un lucru bun si serios nu puteai sa retii, insa pe asta cu vodca la liber, imediat l-ai retinut !
      Te-n gura de alcoolist vanat la fata, ca mai uita omul ! Nu toti s-au nascut in 60 si abia or terminat de dat bacul, ca Cezarila Muci pe Fata, ori ca tine, rapanosule !

      Ștergere
    3. Pese: bine ca, in loc sa te culturalizezi si tu oleaca si sa mai citesti cate ceva serios p-aciulea, stai ca boul la filme si te uiti prin plasticul petului, ca sa nu-ti dauneze la retina !

      Pune dreacu capacul la petul ala de "Saniuta" si treci la treaba, zabalosule !
      Iti curg mucii toata ziua, ori pe la filme, ori prin crasme !

      Ștergere
  12. PESE:
    CEZARE SA-MI SUJI LINDIKU SI MOOIE SA IEI TOT TIMPU. AUZI LA EL "CONTRIBUTIVITATE" DA-I-AS LA BOOCI PE LA SPATE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite la ANDA ..cum a auzit ca-i cev a de supt cu s-a infiintat!! Bre scarba ..nu latini ma gandeam ..tu duhnesti a prostie ! Mai iaste una cari puti tari bini a peste sticat! Lu asta vreau sa-i fac un mozol in biuze!!!

      Ștergere
  13. Cezare,pi la oara trii, tu di dudî sî mă ții!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iară mai apoi,sî-mi tragi chielea înapoi.

      Ștergere
    2. C-asa-i datina la noi! Mey, mey...

      Ștergere
  14. Băăă, am băgat spaima-n maimuţă, beli-m-ar el la puţă. A fost dezconspirat şi-acu umblă pe alte bloage, sub pseudonumele (din multe care şi le-a luat de-a lungul timpului) de BuciFalus- care-o ia la anus, DAX-vax-tampax.

    RăspundețiȘtergere
  15. Uoai PMTuli, cico aparut inghetata de coliva~! Si noi acu 4zeci di ani ne gindeam la inghetata pe vrej, sa-l lucrez la dinte pe domnu cu vapoarli.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iar dupa ce a terminat de vopsit cu Deruginol si de vandut transformatoarele alea vechi, domnul puscarias Flestechiu Relul s-a gandit sa faca si Colegiul National de Aparare !

    De fapt, nush sigur daca "l-a facut", insa sigur l-a aptsolvit, in 2006 !
    Erau obligati sa "faca" Colegiul, la zi, apevistii pulei. Pentru bengosi, alde Flestechiu, nu era obligatorie prezenta !

    Curleutz, fa repede o statistica cu astia de sunt acusica de serviciu la zeghe si care au absolvit cele mai inalte studii politico-militare din Romanika !

    Ca tot le ai pe astea cu listele celor aflati la studii la Jijilava, ori Aiud, ori pe la Trompeta Severin, in fieful Burcului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Uai, degeaba m-am chinuit aseara sa-i frec ridichea lu' Cezarica cu Muci pe Fata, ca sa nu mai umble aiurea prin sat si sa ajunga bataia de joc a unui analfabetic de MUIAg ! Da' vad ca degeaba mi-am racit muia, ca copchilul asta zapacit nu intelege bre !
    Cum vede oleaca poarta deschisa, cum o tuleste pe imas !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spune ca genialitatea are limite, dar prostia este incomensurabila.Personajul ar fi putea fi studiat in manualele de specialitate.Este INCOMENSURABIL.

      Ștergere
    2. P.S. Cat de lipsit de demnitate poate fi un om ca sa suporte batjocura tuturor ? Despre prosti se mai spune ca ei nu cunosc un om mai destept ca ei.

      Ștergere
  18. Uai, uitai dreaq ca azi e ziua Razboinicilor Electronici !
    LA MULTI ANI, apevistii puley !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, ca sa nu uit, LA MULTI ANI si transmisionistilor !
      Maine e ziua lor !
      Mare arma, frumoase specialitati !

      Acusica cica-i zice Comunicatii si Informatica, da' tot o pula de cal, in varf de deal inseamna !

      Ștergere
  19. Uai, ca tot am vorghit de aniversari.
    Fusei curios sa vad ce arme si specialitati serbeaza astia de la Puscarii, unde-si facu Nenea Burcu de la Brutarie stagiul !
    Ma gandeam ca au si ei specialitati de astea specifice, de genul: caftitor cu pumnul, impingator de capatani in muie, ciomagar, schingiuitor manual, etc !

    Ciuciu ! N-au nica astia, decat "Ziua Parnailor", care se serbeaza pe 29 iunie !

    De ce pe 29 iunie, de ziua Sf. P and P ? Pai, de aia !
    Eote:
    ==================
    "Având în vedere că:

    În penitenciare ajung oameni care ştiu foarte puţin despre Dumnezeu, deci trebuie propovăduită, cu timp şi fără timp, Evanghelia lui Hristos;

    Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au greşit mult în faţa lui Hristos, Petru s-a lepădat de El, iar Pavel i-a prigonit pe creştini, dar după căinţă puternică au fost iertaţi, deci pot fi un exemplu de iertare şi încredere în bunătatea lui Dumnezeu pentru cei ce greşesc;
    Amândoi au fost închişi, nu pentru că au făcut ceva rău, ci pentru vina de "a-L fi predicat pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu şi Mântuitorul oamenilor",
    Au fost consideraţi, a fi cei mai potriviţi ocrotitori ai sistemului penitenciar din România."
    =============================

    Uai, deci pana si derbedeii astia de P & P au facut parnaie, asa ca ce sa ne mai miram de Nastase, Flestechiu, Jiji Fekali, boc (boc=cacat in limba turca), kiorete, izmanarul, etc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultimii enumerati inca n-au ajuns la Jiji-lava, intrucat nu mai sunt locuri, deocamdata, iar bugetul e limitat !
      Dupa ce termina Babiuc, Jiji Fekali, Flestechiu, urmeaza tura urmatoare. Pana atunci se suplimenteaza si numarul de paturi, ca sa aiba loc toate guvernarile boc 1, 2, 3, 4, 5 si 6, cu tartorul cel batran in frunte !
      Frumoasa-i corabia, mester e carmaciul !

      Ștergere
  20. Uai Nenea Vasile ot Brutarie, ce facusi bre, ma bagasi la "SPAM" !
    Ori ti s-a dereglat sistemu'?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ori te ofticasi ca m-am luat de Ziua Parnailor, care i-a ales ca "Patroni spirituali" pe Petru si Pavel, ei insisi niste parnaiasi cu acte in regula !

      Pai ce dreaq, eo am facut istoria asta a religiilor?

      Ștergere
  21. Bai Pularailor (flescaiti) Pe Armya ..a publicat , aia cum ii zice, aprobarea lu Base la legea reparatorie! Sa vezi si sa nu crezi....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si?Pe cine intereseaza?Noi,cei d-aciulea, am avut si IC si SM, si grupe, si vechime. Si penzie cum n-o sa vada neam de neamul tau de analfabeti.

      Ștergere
    2. 16:51.
      Prostul satului e si cersetor...bleah, imi vine sa vomit!

      Ștergere
  22. Muei, voi ati auzit de unul Zgonea? Eu cred ca asta trebuieste adus la noi, da la ZOO, ca-i din ce in ce mai bou!

    RăspundețiȘtergere
  23. 12 iulie 2013, 16:47
    CEZAR spunea...

    Grohai ca si prostul - satului!
    ________________

    S-ar putea intitula „autodefinire”, sau „autocaracterizare”!Cum preferati.

    RăspundețiȘtergere
  24. Muei,PMT, are diaree javra,de nu-ti mai arati muia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai bre, ca mai am si treaba pe "mosia" asta din apartament !
      S-apoi trebo sa ma mai si evidentiez in fata babornitei !

      Stai usior, ca n-am fugit !
      Voi vedeti-va de treba si bagati, acolea, muie de calitate !

      Dati-mi si mie, la post restant, ca vad eo cum m-oi descurca, aftăr !

      Ștergere
  25. Un bărbat întreabă la Radio Erevan:
    - Sexul după înmormântare e normal?
    - Da, dar atenție, numai dacă e văduva, nu răposata...

    RăspundețiȘtergere
  26. CFR = Cacealmaua Fenechiu Relu !

    Ai dreaq bagabontii astia din mas media asta romaneasca !
    D-aia e faina limba iasta ce-o vorghim !

    RăspundețiȘtergere
  27. fenechiu relu se citeste; festeliu releu

    RăspundețiȘtergere

  28. Topic List < Prev Topic | Next Topic >
    Răspuns: [SCMD_Grup: 7290] Pe11 iulie presedintele nu a promulgat < Prev Next >
    Posted By:
    Fri Jul 12, 2013 1:26 pm |
    Options



    Asa este,ma tem ca aveti dreptate,acesta-i pericolul. Acesti nenorociti, Ponta si Basescu, vor sa scoata de la noi cat mai mult pentru a reconstitui sumele acordate chipurile necuvenit.Dragos Icleanu


    De la: hotaranu ion
    Către: "sindicatul-cadrelor-militare@googlegroups.com"
    Trimis: Vineri, 12 Iulie 2013 15:23:22
    Subiect: Re: [SCMD_Grup: 7290] Pe11 iulie presedintele nu a promulgat

    Daca ne apuca 01.01.2014, ceea ce se poate intampla, inseamna ca va trebui sa ne dea din urma sumele restante pentru ca legea se aplica de la 01.10.2013. Durerea mare este ca smecherii vor sa recupereze in totalitate ce ne-a dat Goprea la grupele de munca.


    From: dan dst
    To: sindicatul-cadrelor-militare
    Sent: Friday, July 12, 2013 3:15 PM
    Subject: Re: [SCMD_Grup: 7289] Pe11 iulie presedintele nu a promulgat

    Nu vreau sa va intarat ..dar , am o presimtire urata...nu stiu de ce !?....asta ce semneaza toate prostiile pleaca in CO..la o baie de multime prin crasme si birturi, vine saptaluna viitoare, il mai agita USL, e suparat pe lume si sat......o reintoarce sigur....am impresia ca-s pe-o mana cu coabitarea...lipsa bani !
    Ne-apuca ianuarie 2014.....dupa toate calculele...odata cu noul buget!


    ĂŽn data de 12 iulie 2013, 15:09, Icleanu Dragos a scris:
    Nici pe 11 iulie presedintele nu a promulgat legea pentu reintregirea pensiilor diminuate.Pe <>nu apare promulgarea legii care ne intereseaza.Dragos Icleanu
    --

    RăspundețiȘtergere
  29. Mna seara! Va salutez pe tonti, dar mai ales pe Czar MaiMuciCiasos el Penis Captivus!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Uai ce ploua!!! Cezare, trage-mi prezervativul pe oaua!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. NB la ZOO + 9!
    Cezare, muc mare, nu uita la ora 2 sa ma inbelesti la oaua, iar la ora 3, la biuze kukuleana lugojana sa mi-o iei.

    RăspundețiȘtergere
  32. Lia Olguța Vasilescu, atac la PNL: “Ce partid de doi bani”.
    ==================================
    Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa liderilor PNL, care sunt criticaţi pentru modul în care au reacţionat după condamnarea la cinci ani de închisoare în dosarul “Transformatorul” a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu.

    Lia Olguța Vasilescu, atac la PNL: “Ce partid de doi bani”“Ce partid de doi bani! Nici preşedintele, nici măcar pupilul care îşi datorează cariera politică lui Fenechiu şi a ajuns, la rândul său, ministru cu ajutorul acestuia, “nu comentează decizia Justiţiei”. Aşa vă ia Gaia pe toţi şi voi vă pititi! De parca ar fi Justiţia Divina! Cel mai bun ministru la Transporturi, de câţiva ani încoace, care a deblocat fondurile UE, a facut să se ruşineze fetele mari din PNL! ”, a scris pe contul de Facebook vicepreședintele PSD.

    Edilul Craiovei nu-l numeşte pe pupilul care şi-ar datora cariera politică şi postul de ministru lui Relu Fenechiu, dar sunt doi liberali ieşeni care au ajuns miniştri de când Fenechiu conduce PNL Iaşi. Este vorba de Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei în guvernul Tăriceanu, actualmente preşedinte al comisiei juridice din Senat şi Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei şi preşedinte în exerciţiu al CJ Iaşi.

    RăspundețiȘtergere
  33. Sorina Matei: Fenechiu nu a demisionat. Mesaj pentru cei care citesc intenționat greșit Constituția și mint.
    ===========================
    Sorina Matei, realizatoarea emisiunii “România în 60 de minute” de la Romănia TV a făcut, pe Facebook, o analiză a ceea ce s-a întâmplat, vineri, după condamnarea fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Potrivit acesteia, Fenechiu nu ar fi dorit să demisioneze din Guvern.

    Sorina Matei: Fenechiu nu a demisionat. Mesaj pentru cei care citesc intenționat greșit Constituția și mint1. Cand un ministru DEMISIONEAZA…se intampla asta: “Presedintele Romaniei semneaza decretul prin care IA ACT DE DEMISIE…”

    15 MAI 2012. Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marți, 15 mai a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Mang, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, și se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

    2. Cand un ministru NU VREA SA DEMISIONEZE…se intampla asta: “Presedintele Romaniei semneaza decretul PENTRU REVOCARE DIN FUNCTIE”

    12 IULIE 2013. Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri, 12 iulie a.c., Decretul pentru revocarea din funcţie a unui membru al Guvernului.

    Articol unic – Se revocă din funcţie domnul Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Si Olguta asta...vai de mama ei.
    Dezamagire pe toate fronturile cu "politicienele" din USL-ul asta. Olguta, Grapini...Nu ca alde Nutzi, Turcanca, Ritzi-Pitzi ar fi altfel...Este o caracteristica generala a "omului nou", creat dupa 89 incoace.
    Olguta parca isi facuse la inceputuri si un stagiu pe la PRM,,,Vorba aia: "Tot un bou si-o belea".
    Sa vedem daca si pe Kiorpekul betiv al natiunii l-or baga la duba dupa ce-si va termina mandatul. Asa sa ne-ajute Dumnezeu. La taiat sare in mina si scos carbune pentru lumina.

    RăspundețiȘtergere
  35. Neata Buna la ZOO + 9! Cezare, muc mic merci ca m-ai inbelit la oua.

    RăspundețiȘtergere
  36. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DAU LA CIOK, CIOK, CIOK!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI SA NE PUPE IN GAOZ SI SA BEA VARTOS SLOBOZ,MEY,MEY...

      Ștergere
    2. MEY betzivanilor, inca nu v-ati trezit?
      Vad ca inca va mai URLA creierii de alcool!

      Ștergere
    3. Pute a peste ! Mai spala-te ! Daca baie nu-i ..e bun si ligheanul!!

      Ștergere
  37. Băi Pohtă Bună!
    Stăm la masă, bem un păhărel, iar după aniază ne întoarcem să-i dăm lui Cezar mooie niţel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite-așe, nițel,nițel,pi la rîtul di purcel..pi la coada di maimuță il luăm nițel la puță.

      Ștergere
  38. ...serviti masa din ...cour sau din...picioare ??!! Trotil..atul!

    RăspundețiȘtergere
  39. PESE ..in ambele variante eu va doresc ..POHTA BUNA ..cu predilectie lu PMT si lu ANDA!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARIKA OUAT IN 17 MAI, IA O MOOIE, CE MAI STAI?

      Ștergere
    2. ERATA:AVORTAT IN 17 MAI!
      CEZARE,DUPA MANCARE, SULA-N GURA SA MI-O IEI.

      Ștergere
    3. Uai Cezarica Muci pe Fata, mai du-te'n dragostea mea, ce vrai tu acolea ?

      Ștergere
  40. Ai di pula me, iar e duminica !

    VIV la FRANS, VIV LA PATRI !
    VIV LE COCOS GALIC !

    Pese: donemoa silvuple, donemoa ceva monsieur

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce onoare pe transmisionisti ! Isi serbeaza ziua armei odata cu caderea Bastiliei !

      LA MULTI ANI TRANSMISIONISTILOR MILITARI, actuali "Comunicatii si Informatica" !

      Pese: apropoze, cei de la Parnaile Nationale, ce arme si specialitati au ?

      Ștergere
  41. Ce oroare pe transmisionisti - in anul de gratie 2000 inca mai foloseam ATI- 52 si R 105 ! Cu TAB-urile in oras-padure pierdeam orice legatura cu esal. superior si cu subordonatii dupa 10-15 Km!
    PMT ..PMT.. te aud bine ...te vad PROST!!...Over!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, istia au 140 de ani vechime ca arma ! Despre aia vorbeam, care i-or batut pe nemtalai la Marasesti in izmene !
      Nu despre alde Cezarika Muci pe Fata vorgheam, pen ca stiu ca ala pierdea tot ! Si legatura o pierdea, si TABUL si-l pierdea, cu tot cu legatura, prin dosul pietei !
      D-aia si-a pierdut si IC+SM si s-a ales cu o cizmoaca in cur !

      Ștergere
    2. Ditamai ..generalul ne invata cum sa folosim ...steguletele..pentru a conduce trupele in ..,,ruperea luptei si organizarea apararii pe un aliniament intermediar...vai sufletul nostru!!
      Cand am vazut primele statii Motorola ...am crezut ca suntem in Star Trek !!.....PMT ..over ...te vad tot mai prost !!

      Ștergere
    3. Pese: over !
      Pai daca te dadeai cu TABUL aiurea, pe imas, in timp ce unitatea era in alta parte, era si normal sa pierzi legatura ! Numai tie ti se-ntampla sa pierzi tot: legaturi, tab, armament, IC, SM...

      Of, of Cezaruica Putzulika cu Muci pe Fatza, ce ma fac eo cu tine, uai copchile !

      Ștergere
    4. PMT...este ca la SMG...se stia ca avem cele mai bune si sigure legaturi din tratatul de la VARSAVA?....vai pula voastra cum ati luat banii degeaba ..acu mai umblati si dupa reparatii !.....tot ..prost ..t..vad..over .over PMT!!

      Ștergere
    5. Uai Cezarika Putzulica cu Muci pe Fatza !
      Tu ai si luptat a dreaq cu TABUL ala, asa de mult ai rupt lupta aia pe aliniamente succesive, pana ti-ai rupt norocul !

      Mai bine ia explica-ne tu noua, domnu' luptator cu spada, cum ai rupt-o tu in fericire la comanda, dupa ce ti-ai ratacit tabul !

      Asa-i cand dai masina de lupta unui putoi. Ori o pierde, ori o rupe !

      Ștergere
  42. Uai, m-am tampit eo, ori m-am tampit, ca ma tot uit dupa "Blogroll" si nu-l mai gasesc !

    Uai Nenea Vasile de la Brutarie, mai da-te'n dragostea mea, ce facusi, bre ?

    Iar te-ai apucat de zugravit fatzada blogului si nu ne anunti ?

    Mai stateai si niatale de vorba cu noi, mai pe vremuri ! Ne mai anuntai cand sa ne pregatim mastile de gaze, ori cand urmeaza sa se puna de-o nasoala !

    Doamne feri, doar n-ai concesionat blogul frunui labagist...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PMT, de la tine am pretentii!
      Ai un spirit de "optservatzie" dat dreaku!
      Daca unu baga "o data", tu scoti de "opt ori"! Asa ca...
      Merci pentru OBSERVATII. Publicitate suficienta sa afle toata lumea din ZOO-land + Noo, inclusiv "neamurili" si vizitatorii, de schimbarile facute la "fatada"! Am mai echilibrat un pic pagina, pentru "viteza" mai buna la cei cu... "net-ul" mic!

      Ștergere
    2. Pese: daca stau sa cuget, cu o mana la tampla si cu una la pula, cred ca-i bine ca nu mai avem "Blogroll" !
      Mucosul ala de Cezarius Erectus, nici n-apuca bine sa navigheze p-aciulea, ca o si stergea pe blogroll, pe la blogurile alea de cacat, unde ne facea de tot rasul !

      Daca stiam ca putoiul asta abia si-a dat bacalaureatul, ma opuneam ca sa fie el mascota de la ZOO !

      Acusica, ce sa mai zic !

      Baremi nu mai sunt tentat sa vad cum ii dau muie toti pe blogurile partenere si cum il face MUIAg pres de sters picioarele, ori hartie de sters la cur !

      Ștergere
    3. Uai !
      Nenea Vasile, mai da-te'n dragostea mea, ca tot e hitul verii melodia aiasta cu dragostea!
      Bine ca aparusi ! In rest e poezie ! Le rezolvam noi !
      Numa sa se trezeasca si betivanul ala din Brasov !

      Ștergere
  43. Mare aplicatie ..mare in poligonul de MU.. Eu si cu Comandantul meu....prin mismasuri si spaga -facusem rost de vreo 10 statii Motorola(cu imprumut
    desigur)
    Eram undeva pe niste pozitii inaintate si stateam cu seful pe un turtudan la umbra, cu o berica si alte ..materiale de supravetuire! Ne distram ascultand comunicatiile in eter ale barosanilor si ale ,,inamicilor"..mai bagam si noi cate -o soparla..asa ca la ..,,Arde Parisul" Cu ai nostrii aveam leg. instant via Mottorola.....
    La un moment dat trece...se infiltr. cica CcDiv..a MU.. !! Un vajnic capitan cu vreo trei - 5 zdrahoni de SGV toti cu cate un dulap in spate ..cica statii radio performante ! ..deja belisera ochii - ce sa mai lupte !!
    Il oprim pe capitan (desi erau inamici) il servim si pe el si il intrebam ...ba da ce drak sunt alea in spatele serjantilor ??
    El mandru - normal ca nu le cara el !!!
    Cele mai noi si..bla bla .. R100,.... si aveti legaturi...//??
    ...pula de vreo 5 h nimic !!
    Da voi....ia fii atent aici si seful meu tacticos ridica o clapeta la buzunarul de la piept si sufla in Mottorola....compania x -toti in picioare cu o mana ridicata....un parait scurt ..un am inteles si toti in picioare ...erau pe pozitii la vreo 7km....
    Ba vere asta ramane siderat ...isi revine ia un dulap din spatele serjantului si can da cu el de pamant ...am crezut ca toate lampile s-au facut omleta! Asta e...!!sniper one

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu va mai mozoliti ca niste ..fatalai (scuati mozoliti) vorbiti de trs. daca-i ziua lor!!Sniper one

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri