Google Translate

miercuri, 24 iulie 2013

România, săracă ţară bogată! Gaze de șist: România, pe locul 3 în Europa



România deţine, în prezent, rezerve de 1.444 miliarde metri cubi de gaze de şist, plasându-se astfel pe locul al treilea în clasamentul ţărilor europene, după Polonia (cu 4.190 miliarde mc) şi Franţa (3.879 miliarde mc), se arată pe site-ul infogazedesist.eu.


Clasamentul este completat de: Danemarca (906 miliarde mc), Olanda şi Marea Britanie (cu câte 736 miliarde mc), Bulgaria şi Germania (cu câte 481 miliarde mc), Suedia (283 miliarde mc) şi Spania (226 miliarde mc).

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a emis, în luna mai, deciziile etapei de încadrare pentru Chevron România Exploration and Production SRL în cazul perimetrelor Costineşti şi Vama Veche, care cuprinde lucrări de prospecţiuni seismice în vederea identificării resurselor. Ministerul Mediului a precizat că, pentru această etapă, nu este nevoie de evaluarea impactului asupra mediului, întrucât ‘explorarea se realizează prin metode clasice de explorare aplicate/sonde forate în România de zeci de ani’.

 
Chevron a obţinut acordul de mediu

În România, compania americană Chevron a obţinut, în 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj şi explorare a gazelor de şist în trei zone din judeţul Vaslui. Chevron mai deţine concesiuni şi în Dobrogea. Chevron intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa.
 
În ceea ce priveşte petrolul prins sub formaţiuni de rocă de şist în România, EIA estimează un volum de 300 milioane de barili, faţă de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zăcăminte.
 
Astfel, potrivit estimărilor instituţiei americane, explorarea zăcămintelor de şist ar creşte cu 50% rezervele de petrol ale României şi de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.
 
 
Franţa, locul I in top
Franţa are cele mai mari rezerve recuperabile de petrol de şist, respectiv de 4.700 milioane de barili, urmată de Polonia (3.300 de milioane) şi Olanda (2.900 milioane).
Marea Britanie şi Germania deţin rezerve recuperabile de petrol de şist de câte 700 milioane barili, Bulgaria (200) şi Spania (100).

SUA deţin cele mai mari rezerve de gaze de şist din lume, urmate de China, Argentina, Algeria, Canada şi Mexic. În privinţa petrolului din zăcăminte de şist, Statele Unite sunt urmate de Rusia, China, Argentina şi Libia.

Austria: OMV explorează gaze de şist. Bulgaria: Deşi există interdicţii, se face explorare
În prezent, Austria are în derulare activităţi de explorare a gazelor de şist, iar în acest sens compania OMV cercetează un bazin lângă Viena, potrivit Agerpres.
În Bulgaria, există interdicţii prin moratoriu privind aplicarea metodei ‘fracking’ /fracturare hidraulică, n.r./, însă explorarea este în plină desfăşurare în zona Novi Pazar, concesiune Chevron, precum şi în alte cinci perimetre.
 
Deşi are un potenţial enorm, evaluat la 5,1 trilioane metri cubi gaze de şist, Franţa nu a autorizat explorări din cauza presiunilor celor din Green Party care l-au determinat pe preşedintele Hollande să menţină interdicţia, în pofida rezultatelor studiului guvernamental ‘Raportul Gallois’ care avizează utilizarea fracturării hidraulice.
 
Germania: Exxon va explora cu zece sonde
Pe de altă parte, Germania a concesionat o suprafaţă 3.000 km pătraţi companiei Exxon Mobil în bazinul Saxoniei de Jos, unde sunt planificate să fie executate zece sonde de explorare.
Datele publicate pe infogazedesist.eu arată faptul că Ungaria a forat, în anul 2009, prima sondă în Bazinul Mako (Mako Trough), iar lucrările au fost realizate de către ExxonMobil.
În cazul Irlandei, este valabilă din 2011 o concesiune a 495 kmp în Bazinul Clare, acordată companiei Enegi Oil. De asemenea, autorităţile irlandeze au aprobat o licenţă pe o suprafaţă de 1.630 kmp companiilor Tamboran Resources and Lough Allen Natural Gas Company în Bazinul Carbonifer de Nord-Vest.
 
Pe teritoriul Olandei, mai mulţi operatori au obţinut licenţe pentru explorare, fiind planificată şi o sondă în Boxtel, dar lucrările au fost stopate de către Guvern. În data de 16 ianuarie 2013, Henk Kamp, ministrul Afacerilor Economice al Olandei a discutat în Camera Inferioară a Parlamentului Olandei despre politica energetică, în care a subliniat importanţa combustibililor fosili între care şi gazul de şist. Pornind de la experienţa şi succesul SUA asupra impactului pozitiv economic şi de mediu, Olanda trebuie să se facă un studiu de evaluare a riscului exploatării gazului de şist.
 
Polonia: 104 concesiuni pentru explorare
Polonia este ţara cea mai avansată la capitolul explorare şi cea mai puternică susţinătoare a dezvoltării acestei resurse neconvenţionale în Uniunea Europeană /UE/, conform portalului de informare al ANRM, citat de Agerpres.
 
Resursele Poloniei sunt localizate în trei bazine – Baltic (nord), Lublin (sud) şi Podlasie (est), dar activitatea de concesionare şi prospectare e concentrată pe primele două. În conformitate cu raportul Departamentului de Energie al SUA, în această ţară există cele mai mari rezerve de gaze de şist, fiind calculate circa 22,45 trilioane mc de gaze de şist, dintre care 5,3 trilioane mc pot fi imediat exploatate.
 
Pe teritoriul Poloniei operează numeroase companii din domeniu, în bazinele Mării Baltice, Lublin Voivodeship şi Podllaski Voivodeship, cum ar fi: Halliburton, ExxonMobil, Marathon Oil, Chevron, BNK Petroleum, ConocoPhilips. Până la ora actuală, ministerul polonez al Mediului a emis 104 concesiuni pentru prospectarea şi explorarea gazului de şist.
 
 
SUA, cel mai mare producător de gaze naturale din lume
Totodată, SUA au devenit cel mai mare producător de gaze naturale din lume şi şi-au asigurat securitatea energetică prin exploatarea la scară largă a zăcămintelor de şist, printr-un proces tehnic considerat periculos pentru mediu.
 
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că nu există “niciun fel de risc” pentru mediu şi pentru sănătatea oamenilor în cazul explorării gazelor de şist şi că “poziţiile” exprimate de vasluieni în dezbaterile publice sunt “în procent de 99,9% legate de exploatarea gazelor de şist, nu de explorare”.
 
=====================================================
=======================================
=======================

FOTOGRAFIA ZILEI

=================================================================
================================================
===============================

74 de comentarii:

  1. Astea-s gaze pe şest nu de şist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pula dimineata!
    off topic

    cum dracu domle! Ieri s-a infiintat "partidul miscarea populara" declarandu-se partid de dreapta.Se potriveste cu denumirea partidului ca nuca in perete!!
    astia s-au nascut tampiti....doctrina de "dreapta" cu denumire de "stanga"
    ....e de'ampulea in romanika

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cin se ia cu mine rau, sa-l fereasca Dumnezeu,
    Ca sunt sarpe de Dudau, de-l galben ce musca rau, mai Nuti.

    “Fundaţia este cea care a pregătit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea statutului, programului partidului şi nici în pregătirea listei Comitetului de Iniţiativă Naţională al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunţ, şi oricum l-a făcut cu anumite dubii, rezerve”, a spus Marian Preda, scrie Mediafax.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nutzica inca se mai gandeste: il da jos pe Blaga si incaleca PDL, ori se muta cu catel si purcel (cocos inca nu stim daca are si pe cine), la PMP.

      Ștergere
    2. Da nu prea l-am mai vazut pe alifie, ala care-a fost prim ministru SRIului. Miriianu, Gaureanu, HUngureanu...

      Ștergere
  5. Bani europeni cheltuiți pe mape, pixuri și cursuri inutile.
    =======================
    Incoerent şi fără priorităţi clare, aşa califică autorităţile de la Bruxelles proiectul Acordului de Parteneriat transmis de Guvernul României, document care stabilieşte cum vor fi cheltuiţi banii europeni în urmtorii şase ani. Sute de milioane de euro s-au dus pe apa sâmbetei, în perioada 2007-2013.

    Banii au fost investiţi în proiecte pentru dezvoltarea resurselor umane, fără niciun rezultat. Tocmai de aceea Comisia Europeană a decis blocarea fondurilor.

    Timp de 7 ani, România a cheltuit bani pe proiecte de resurse umane fără nicio finalitate. Milioane de euro primite de la Bruxelles s-au dus pe cursuri inutile, organizare de evenimente, pe mape şi pixuri.

    Neregulile au fost descoperite de Comisia Europeană, care ne-a tăiat fondurile alocate prin acest program, din iulie anul trecut, până în februarie anul acesta. A fost vorba despre o măsură de precauţie pe care Comisia a luat-o până când autorităţile din România au remediat problemele sesizate de auditori.

    În perioada 2007- 2013, România a avut la dispoziţie fonduri europene nerambursabile de 20 de miliarde de euro. Din aceste fonduri, 3,5 miliarde de euro au fost alocate programelor de dezvoltare a resurselor umane.
    =========================================
    Sute de milioane de euro s-au dus pe apa sâmbetei.....
    Timp de 7 ani, România a cheltuit bani pe proiecte de resurse umane fără nicio finalitate..........
    Milioane de euro primite de la Bruxelles s-au dus pe cursuri inutile, organizare de evenimente, pe mape şi pixuri.......
    ====================
    Incei 7 ani de conducere PDL... unde a fost controlul UE???
    Buey, cand spunem noi ca astia isi bat joc de noi, stim ce zicem!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Degeaba ne cacam pe noi, astia alde pulimea Romaniei !
      Pulimea vorbeste, spekerii shuteste !

      Numa' sfantul glontz ar mai putea salva cate ceva ! Daca mai este ceva de salvat din tara aiasta !

      Ștergere

  6. ehee adminule si mai sunt cateva(toate contracost bineinteles)

    - Sfeştania la începerea/terminarea unei lucrări de folos obştesc
    - Sfeştania la începerea/terminare unei lucrări particulare
    - Rânduiala binecuvântării stupilor, (…)
    -Rugăciune la binecuvântarea unui monument
    - Rugăciune la încheierea anului şcolar şi altele

    si cand zice si altele.....mai sunt destule.
    Ai dreak popchi! vor bani si din piatra seaca

    PS ar putea sa faca si sfestanii intermediare....de pilda pe etaje:):)
    (cu "rebinecuvantare" cat mai deasa,biensiur)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştire: "Binecuvântarea autoturismului, una dintre cele mai uzitate practici de către românii care îşi achiziţionează o maşină, a devenit oficială. Noul Molitfelnic, după care sunt organizate toate slujbele religioase şi rânduielile, cuprinde o ierurgie specială pentru cei care vor să îşi binecuvânteze maşina."

      Patriarhia va scoate la vânzare un kit de sfințire individuală a vehiculelor sub forma a 3 ambalaje, pentru motociclete/mopede, autoturisme și dube < 3.5 tone, camioane/TIR).

      Kit-ul conține:
      - sticlă/bidon de 0.5l/1l/5l (în funcție de Kit-ul ales) cu apă sfințită, aprobată B.O.R (echivalent T.U.V. în ceruri);
      - o legătură de busuioc bio;
      - instrucțiuni de utilizare pictate manual pe spatele unei icoane (icoană se poate agăța la parasolar după folosire);
      - un CD cu slujbă de sfințire, Dolby Surround;
      - sticker "Atenție! Acest vechicul este sfințit!", ce se poate lipi pe portbagaj, parbriz sau în orice loc vizibil de către spiritele rele.

      Prețul Kit-ului este cuprins între 50 și 450 lei, și poate fi găsit în lanțul de benzinării Petrom, cât și în fiecare biserică. Cei ce fac dovada sărutului de moaște beneficiază de un acatist valabil 30 de zile și un discount de 10%. Câțiva popi preafericiți negociază implementarea Kit-ului în asigurările Casco.
      ====================================

      Ai di pula me ! Numa' sa-l mai prind eo pe ghiavolu' ala de popa pe la usa me, dupa bani ! de nu i-oi da cu busuiocul ala peste muie, pana o sa-i sara boneta de pe scafarlie ! Sau cum pula me se cheama casketa aia a lor, de zici ca-i oala de noapte a lu tzatza Leusteanca !

      Ștergere
  7. finalul e "apoteotic":):)

    http://www.youtube.com/watch?v=X_uUb2TK67o

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi am cam fentat-o de p-aciulea ! Fusei, de dimineata, ca sa ma inscriu in Partidul Miscarea Poponara, filiala Sector 5 care este !
    Lasai o adeziune scrisa, da' nu cred ca or sa ma inscrie poponarii astia de dreapta, ca cica, in trecut, am simpatizat activ cu pecereul, uteceul, casa regalista si soaimele patriei !

    Astept confirmarea, da' nu cred ! Acolo-i lume buna, nu toti muistii !

    RăspundețiȘtergere
  9. Uaiii...si nu ma bag la pozele alea cu ghiavolii din fruntea BORULUI ca, daca ma apuc sa injur, nu ma mai opresc !

    Asea ca mai bine ma fac ca n-am optservat jagardelele dreaq de lipitori !

    Pese: care ai o pusca ? ca la potarnichi: pac, pac si 10 la pamant ! reincarcam si...pac, pac, inca fro 10 ! Ia sa vezi ce economii substantiale s-ar face la bugetul de stat consolidat, pe termen imediat, mijlociu, mare si foarte mare !

    Ia'n sa vedeti ce de bani or fi pentru spitale ! Aiasta, doar in cazul in care nu-i fura ministrul Cepoi, cu baronii locali !

    RăspundețiȘtergere
  10. Excelente bloguri ! Discavări Aistări, ori Discavări Sai Fai cam incep sa paleasca pe langa Hronicul, Megalitica, ori Calator ! MHblog !

    Va pupa mosiu, insa trebo sa ma Kis mai des, asea ca...ciocu' mic !
    Sireacu Curdeleu ! I-am mai spus sa nu bea vodka "Adio mama", in zilele cu caligula, ca nu-i face bine la pateu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: pentru cel mai bun pretin al meu, Petrika Cezarika ot Timisoara, incepand de acusica incolea v-oi comanda numai bere Timisioreana ! Chiar de n-o pot bea, insa, cel putzin o data pe zi, o sa comand o Timisoreana ! Pe contributivitatea mea, daca mint !

      Ștergere
    2. PMT, mitic-lindik, sa te fut direct in flit!

      Ștergere
  11. Uai, cum trece timpul...
    Si cum se mai usuca lindika hoastei...
    Parca numai ieri-alaltaieri ne mucificam cu 100 de m pe 9 s, ca Bolton ala, ce-o depasit recordu' la fuga !

    =======================
    Eote:

    Anonim24 iulie 2012, 15:04

    Buey, cititi si va cruciti ce poate debita Czar maimuca cu capul cit nuca:
    "CEZAR spunea...
    24 iulie 2012, 09:19
    @/Maiag- esti un amarat de motorist de pe o amarata de barca cu motor! Ti-a crescut pensia de vre2,5 ori si in prostia ta crezi ca se datoreaza lui Base ! Boule - dupa dorinta lui si a lui Seitan acum nu ai trece de 900,00lei !Daca tot simti nevoia sa pupi pe cineva in partile dorsale atunci mergi la OPREA si roga-l sa-ti dea voie!!!"

    Buey maimuco, ai cumva mandat din partea ZOO +9 de a purta astfel de discutii?


    Anonim24 iulie 2012, 15:29
    Mars in PIZDA-MATIIIIII


    Anonim24 iulie 2012, 15:45
    I-a dat peste bot CEZAR!


    Anonim24 iulie 2012, 15:56
    15:45.
    I-o fi dat czar al tau un partz peste bot, dar maiagul nostru L-A PUS CU BOTUL PE LABE!"
    =====================

    Doamne feri, cum il mai aprecia el maimutoiul Cezar ot Muci pe Fatza, pe tovarasul MUIAg !

    Ce vremuri bre, ce vremuri ! Si ce tinerei ieream !

    RăspundețiȘtergere
  12. BONJOUR LA TONTI, BONJOUR, BONJOUR !!!
    CEZARE, TU SA MA SARUTI IN KUR!
    IN KAP SA-L SCARPINI PE VIUREL CA SA NE KISSSAM NITEL.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ha, ha, ha!!! Cezar MaiMucea a devenit TRANSEXUAL!!!!
    Nu mai poate s-o suga ca barbat si si-a facut operatie de sex, adica si-a mai largit gura.

    " Maria says:
    Iulie 24, 2013 at 4:09 pm

    @ ..Cea cu muci… nu fi invidioasa ! Pe tine nu te intreb ! Nici nu ai avea ce sa raspunzi…caci tu ai ,,luptat’ pe alte fronturi nu cu APvistii P… cum iti face placere sa-i injuri pe blogul ,,perete de WC” – ca sa-l citez pe Mos Alecu!"
    ---------------------------------------------------
    Maria, Maria sa-ti foot palaria. Cred ca esti mai mult Marcika sa i-o dam lui Cezarika.
    PS. Cezariciu beline-ai kriciu, fii cuminte ca ti-o tragem direct la dinte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-a aratat adevarata fata, cea de prostituata netului.Nu-i era de ajuns titulatura de idiotul netului, prostul satului, a ajuns si curva netului. Sa i-o dam la CIOK, CIOK, CIOK... daca tot cere atat de insistent!

      Ștergere
    2. HA,HA,HA... CURVA CURVELOR AKA CEZAR BALCIFER.KKA-M-AS IN PIZDA LUI! SA MA LINGA PE CIMPOI, INAINTE SI-NAPOI!

      Ștergere
    3. Creapa fierea-n iel ca nu mai are acces direct aici!!! Multi ne cestesc asea, ascunsi sub plapoma, saliveaza, juiseaza, ofteaza,delireaza..dar atat! Muey, io zic sa ne facem legitimatii de intrare, sa fie club exclusivist.

      Ștergere
  14. Mi-am pus gogonele-n par, mai...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. continuare:
      Mi-am pus gogonele-n par, mai ..si cu TAB-ul ma plimb eu, mai...

      Ștergere
  15. foaie verde pistruiata
    asta seara o facem lata
    Cezara daca-i isteata
    se scoala de dimineata
    si striga gainile
    s-auda vecinele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezara care iubeste
      se cunoaste cand priveste
      priveste cu patima
      si cu foc in inima
      zig zaga zugalaga
      zagazagazugalaz
      zig zaga zugalaga
      zigazagaza

      Versuri de la: http://www.versuri.ro/

      Ștergere
    2. Muei, el nu se „ scoala de dimineata” , lui i se mai „scoala din cand in cand”..dar si atunci ia doar o muiuta mika,mika..ca si putza de furnica.

      Ștergere
  16. Ce dixtractie!!!!Nici pasteaua nu-mi trebo in sara asta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma duc sa-l „ eliberez” pe Viurel ....ma cam strange pe sub borta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chisleaga. Gaborel Chisleaga(BOND.James BOND.)

      Ștergere
  18. Doamne-feri!!! Pe cand si la biciclete? Poate, de ce nu, si la mersul pe jos!
    Ptiu, trazni-i-ar Dumnezeu! Doamne-iarta-ma sper sa nu fie blasfemie.Da ceea ce fac ei cum se poate numi?

    RăspundețiȘtergere
  19. Maria says:
    Iulie 24, 2013 at 4:09 pm
    @ ..Cea cu muci… nu fi invidioasa ! Pe tine nu te intreb ! Nici nu ai avea ce sa raspunzi…caci tu ai ,,luptat’ pe alte fronturi nu cu APvistii P… cum iti face placere sa-i injuri pe blogul ,,perete de WC” – ca sa-l citez pe Mos Alecu!

    Maria says:
    Iulie 24, 2013 at 4:12 pm
    erata… pe tine nu te intreabA..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astfel de oameni nu au nimic măreţ, nobil, sublim în ei. Nu au Dumnezeu, dar se tem ca cei mai respingători superstiţioşi. Pot fi uşor transformaţi în caricaturi magnifice, despotice, tiranice. Ei ajung să se creadă zei, împăraţi, salvatori, eroi - deşi sunt oamenii cei mai lipsiţi de personalitate. Nu sunt criminali activi, ci pasivi. Criminalul activ are un fel de putere lăuntrică a sa, pe când criminalul pasiv nu poate fi nici cel puţin criminal, ci se zbate în mocirla nimicniciei sale. El devine însă periculos când este inoculat cu duhul crimei misionare, căci imbecil cum este, devine bestie, canalie, ucigaş. Într-un fel el este iresponsabil, căci este criminal numai dacă are un autor moral al crimelor sale, dar este cu atât mai înfricoşător pentru victimele lui, căci de la el nu aştepţi nici sentimente, nici raţiune, nici omenie. E un fel de nebunie, mai mult, un fel de demonizare, dar executată nu de draci, ci de oameni. E un fel de maşină criminală care nimiceşte totul.
      Şi totuşi nu este aşa, nu este chiar aşa cum doresc creierele bolnave ale oamenilor fără Dumnezeu. Chiar în tipul CEZAR rămâne o fărâmitură de om, de lumină, de suflet. Când el ajunge să se trezească din această beţie prezintă un spectacol de plâns, între nebunie şi idioţenie. Plânge şi se jeleşte. Nu pricepe nimic din tot ce a făcut, căci el crezuse o vreme că are o stea.

      Ștergere
    2. 18:49.
      CEZARIKA, HOP, HOP,HOP...SA TI-O DAM LA CIOK,CIOK,CIOK
      KKA-NE-AM IN MINTEA SI GURA TA, IDIOT NETREBNIC SI LIPSIT DE DUMNEZEU!

      Ștergere
    3. CEZARIKA MIC SI LUD, PROST, INCULT CU MUCI IN KUR!

      Ștergere
    4. MISIONARUL CEZAR RASPUNDE LA COMENZILE DUBLEI SALE PERSONALITATI, INTR-UNA E IDIOT, INTR-UNA E PROST! IDIOTUL NETULUI, PROSTUL SATULUI!

      Ștergere
  20. MuciFer says:
    Iulie 24, 2013 at 6:11 pm

    Prost mai esti, ba! Si daca te-ai intitula Elena din Troia, tot puti a cadavru in descompunere! vrei un tratament intensiv cu ..banane? Hai, suntem disponibili pe ZooLand!
    Reply

    RăspundețiȘtergere
  21. Muei, ajutati-ma sa aflam ciscum!

    “La data de 21.06.2012, s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win și 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să le deţină”, transmitea Parchetul General la acea dată, printr-un comunicat de presă.

    Se cere sa aflati cite cartuse trebuia sa aiba in total si cite ar fi gasit perchezitionatorul la scotoceala generala.

    Mie-mi iese ca avea mure si mere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win și 34 cartuşe calibru 222 Rem,...

      Ștergere
  22. http://www.cristianiosub.com/2012/08/nastase-inca-8-ani-la-puscarie/

    Arma folosită de Adrian Năstase este cel mai popular revolver din lume. Detalii tehnice despre acest model:

    ◾Marca: SMITH & WESSON;
    ◾calibru: 38 SPECIAL(SUA) / 9 mm(EUROPA);
    ◾tip: revolver;
    ◾capacitate: 6 cartușe;
    ◾greutate glonț: ****între 110 gr si 158 gr (în funcţie de model)****;
    ◾viteza glonțului: între 234 Şi 340 m/s (în funcţie de model);
    ◾cunoscut ca cel mai popular revolver din lume;
    ◾celebru pentru precizie şi pentru reculul controlabil;
    ◾folosit de către forţele de poliţie şi militari la antrenamente de tras la ţintă, în competiţii civile de tras la ţintă, pentru apărare personală, pentru partide mici de vânătoare.

    XXXX greutate glonț: ****
    între 110 gr si 158 gr (în funcţie de model)???

    Asa-i cind nu stii despre ce vorbesti.
    Asta a facut armata cu transexualul

    RăspundețiȘtergere
  23. iar greutatea glonțului variază între 110 și 158 grains (între 7.13 și 10.24 grame)

    RăspundețiȘtergere
  24. Hop si Hop si Hop-Hop-Hop,
    Oleaca n-am fo atent
    Si-am luat-o'n Cioc !

    Au !

    RăspundețiȘtergere
  25. AMR pana la 1 oct: 68 !
    Hai liberareee !

    RăspundețiȘtergere
  26. Asia biei, asta-i alta farina!
    EU Bu cu stecla s-am uitat ca gramu-i ,,g''. Se vede cenusa pe care mi-am pus-o-n teasta?

    Am bagat la capatina, da-n 1/2 hour poti intreba in alt loc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. usiurel,bre,usiurel...ia-o mai incet...ce ti-e si cu alcooalele astea!

      Ștergere
    2. Las ca merge ! Mai nasol e maine, pe racoare !
      Cand un pic de alcool in plus te face mai simpatic, e bine !

      Ștergere
    3. Pese: ce-ar mai merge o Timisoreana de aia adevarata, de la Petrica-Cezarica Muci pe Fata Putza Mica!
      Da inca n-am voie. Abia peste fro doua luni de-o sa pot si eu mozoli un pahar de bere!
      Uai, si ce mi-e dor si de-un Pinguin: hop si hop...
      Ce vremuri bre, ce vremuri !

      Ștergere
    4. S-CI UOAI, NU-TI PLACI CUM DORM SUB BANCUT, CU CHICIORLI-N SUS?

      Ștergere
  27. Tare, tare "Fotografia zilei" !
    Pe nici doua lungimi intregi de Mertzan, se poate vedea aproape doua plutoane de fete bisericesti ! Fro 40 la numar !
    Cate or hi Fete bisericesti, nu stiu, insa sigur 2 sunt Cururi bisericesti ! De ce oare s-or fi intors aia doi cu curul la Inalt Prea Cufuritul ?
    Iar pampalaul ala de 2,5 metri, din grupa a treia, din spate, inalt ca tuia si prost ca muia, cred ca-i frun popa de ordine, ceva ! De n-o fi chiar frun luptatot de Chei Uan, de-al lor, in piramida de 8 de la Mitropoleala !

    Doamne feri !
    Eote dom'le, in ce debandada il intampinara fetele bisericoase pe Inalt prea Cufuritul: unii stau la o sueta, altii stau cu curul la lemozina, altii o pun de-o etnobotanica, mai palmata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: al dreaq paparatii istia, bre ! Cum vede ei, la fics, momentele de nota 10ce !
      Vai de capul nostru de idioti, pupatori de moaste si de boase !

      Ștergere
  28. Muei, in lemozina ceia nu poate fi chiar preafericirea fericitilor popai. B 40BOR ii numar pentru vreun huoOprea deal lor.
    Popaul al mare trebuie ca are B 01RAI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da uai ! Cum are ala de la Vatican "PAPAmobil", cred ca asea are si ista de la BOR, frun "POPAmobil", ori ceva !
      Nu merge el c-o parlita de limuzina de fro 45 de mii de ieuro !

      Ștergere
  29. LA MULTI ANI radiolocatoristilor militari, de ziua armei lor !

    RăspundețiȘtergere
  30. NB la ZOO +NOO !

    Si, Petrika-Cezarika sa nu uiti sa-l imbelesti pe colegu' la oo ! Pe la doo !
    Si chiar pe la trei de-o hi, da sa nu uiti a-l imbeli !

    Pace sub casketa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ti-o trag la dinti..asta cu OO ai furat-o de la mine! mai bea si tu o bere, se vede ca n-ai inspiratie in ultima vreme!

      P.S. dar vezi, doamne-feri, sa nu cumva sa fie Timisoreana, ca te tampesti de tot.Doamne-feri, de unde dreaku, ptiu-ptiu, bani de acatiste????

      Ștergere
  31. Băi frate, în dracului de ţară trăim? Gaze de şest, politicieni de kkt, care habar n-au de ce au ajuns la Circul Globus zis si parlament, lupi în sutană care-şi spun "păstori". Să-i fut în gură!!! Pînă nu punem mîna pe drughineţe să le dăm la cap, nu se va schimba nimic. Am ajuns bătaia de joc a Europei şi nu numai!

    ps. Cezariana să-ţi foot blana. Băi Cezărele Gogonele, cum ai putut-tu-te-aş în gîtlej să te foot, să ne trădezi, băi koaie fripte? Îţi aminteşti-sexul la toţi să ni-l jumuleşti, cum te-am în kur ajat să-ţi faci bloagă şi cum te-am sprijinit ca să n-o iei în flit? Vai de pălăria ta, kk-m-aş în ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In tara lui Viurel, kissa-ne-am cu el. Viurelu ala kelu, fost maturator la Alexeni, actual rezident la Kurziceni.

      Ștergere
  32. MuciFer says:
    Iulie 24, 2013 at 6:26 pm

    Sper ca v-ati convins cine este acest Cezar, alias Balcifer, alias Observatorul, alias NV-Cincu, alias Legionarul, alias T-Rex,alias….alias , mai nou, Maria…Doamne-sfinte, cand te gandesti ca ne-a fost coleg si discuta despre pensii militare!!!Din nefericire in anii 90 nu se faceau teste psihologice. Nici nu ma mir ca si-a pierdut TAB-ul.
    ++++++++++++++++++++++++
    Cezarica/Cezariano, iar ai luat-o supt coada...Vai de tine, babuine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..bine ! Intrebati-o pe ,,Cea cu muci si ..miros de peste"..ce a facut EA prin Armata???

      Ștergere
  33. Maricico, a zis Sabrina sa ne pupi in ,,saritura''!

    RăspundețiȘtergere
  34. Don Bazileus, ete ce zic istia aciulea:

    "E scumpă viaţa şi la penitenciar, iar acest aspect este cunoscut foarte bine de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (n.r. ANP), care a acumulat până la începutul lunii iunie a acestui an datorii de peste trei milioane de euro.
    -------------
    O bună parte din această sumă, ceva mai mult de un milion de euro, reprezintă datorii către furnizorii de energie electrică, gaze, apă, societăţi de cablu şi de salubritate. Reprezentanţii ANP au arătat că la începutul lunii iunie instituţia înregistra datorii în valoare de 14.800.000 de lei, adică aproximativ trei milioane de euro.

    Datoriile sunt către furnizorii de alimente şi de medicamente, către benzinării şi către furnizorii de utilităţi. "Suma reprezintă datoriile curente ale sistemului penitenciar, datorii ce au fost achitate parţial în cursul lunii iunie din alocaţii de la bugetul de stat şi din venituri proprii", au precizat oficialii ANP.

    O problemă în achitarea datoriilor sistemului penitenciar a fost înregistrată în cursul lunii mai, "situaţie ce a fost remediată parţial prin suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al sistemului administraţiei penitenciare cu suma de 10.000 mii lei la titlul II «Bunuri şi servicii» din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cf HG 277/21.05.2013".

    ANP datorează sume importante de bani şi unui număr mare de farmacii, dar şi multor producători de pâine şi distribuitori de fructe. Conform avocatura.com, în 2012 programele educative pentru deţinuţi au costat 33,3 milioane de lei, iar în primele cinci luni ale anului, numărul celor închişi în spatele gratiilor a crescut cu 1.442 de persoane."
    ________________________________

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/datorii-uriase-au-acumulat-puscariile-din-romania-456660.html
    _______________________
    Puscariasii treba sa munceasca pt. asi cistiga existenta, nu sa stea si sa se beleasca sula toata ziua la TV. Lagare de munca si reeducare, asta treba. Ca la americani: cu ghiulea la tzurloaie.

    RăspundețiȘtergere
  35. NB la ZOO + 9! Cezariana draga, nu uita, la ora 2 sa ne inbelesti la oua, iar la 3 cucu-n biuze sa ni-l iei, ca-i spalat cu flori de tei.

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  37. Viitor de aur tiara noastra are...

    Postul de televiziune OTV va emite din nou, Dan Diaconescu reușind să fenteze Consiliul Național al Audiovizualului.
    OTV va emite din nou. Cum a reușit Diaconescu să ocolească CNA. Soluţia găsită de Dan Diaconescu a fost cumpărarea unei licenţe în străinătate, mai exact în Italia. Astfel, fondatorul PP-DD a fentat CNA-ul, al cărei control este exercitat doar pe teritoriul României, pentru licenţele audiovizuale înregistrate în România, scrie reportervirtual.ro.
    OTV va începe emisia din toamnă și se pare că RCS&RDS și-a exprimat dorința de a-l avea în grilă.

    DC NEWS

    RăspundețiȘtergere

  38. foaie verde pistruiata
    asta seara o facem lata
    Cezara daca-i isteata
    se scoala de dimineata
    si striga gainile
    s-auda vecinele

    Cezara care iubeste
    se cunoaste cand priveste
    priveste cu patima
    si cu foc in inima
    zig zaga zugalaga
    zagazagazugalaz
    zig zaga zugalaga
    zigazagaza


    RăspundețiȘtergere
  39. BOR precizează că o aşa-numită „modă a veşmintelor preoţeşti cu pietre scumpe” este o „exagerare bolovănoasă” a celor care fac parte din curentul „anticlerical şi antireligios”. Informaţiile, mai spun feţele bisericeşti, au rolul de a incita la ură împotriva unei categorii socio-profesionale, contrar normelor CNA.

    BOR contrazice statisticile privind numărul şcolilor din România, comparativ cu cel al bisericilor. Totodată, subliniază că statul nu plăteşte integral salariile preoţilor, ci doar 60%, şi subliniază că sprijinul de la bugetul de stat este „de 10 ori mai mic” decât cel pentru învăţământ.

    „Dacă astăzi în România se închid şcoli şi spitale, aceasta se întâmplă nu din cauza Bisericii Ortodoxe Române, ci ca urmare a scăderii numărului populaţiei, inclusiv a celei şcolare.”, mai este precizat în comunicat.
    „Biserica desfăşoară o amplă operă pastorală, spirituală, educaţională şi culturală în societate, iar nu doar activităţi social-filantropice, aşa cum în mod eronat cred cei care, fără a avea o legătură cu Biserica, o atacă constant. În acest sens, Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române (radio, televiziune, cotidian, agenţie de presă), a cărui existenţă îi deranjează pe unii, a fost creat pentru a susţine mediatic activitatea Bisericii şi reprezintă în acest moment unul dintre cele mai importante mijloace misionare ale Patriarhiei Române. La înfiinţarea în anul 2007, acesta a fost numit Centru de presă, iar nu „trust” (care are o conotaţie comercială), pentru că nu se finanţează din publicitate sau surse oculte, asemenea unor instituţii media din România, ci este susţinut financiar de clerul şi credincioşii ortodocşi din ţară şi străinătate care sunt principalii beneficiari.

    RăspundețiȘtergere
  40. ...,,ci este susţinut financiar de clerul şi credincioşii ortodocşi din ţară şi străinătate care sunt principalii beneficiari.''

    ,,...pentru că nu se finanţează din publicitate sau surse oculte...''

    RăspundețiȘtergere
  41. „Dacă astăzi în România se închid şcoli şi spitale, aceasta se întâmplă nu din cauza Bisericii Ortodoxe Române, ci ca urmare a scăderii numărului populaţiei, inclusiv a celei şcolare.”, mai este precizat în comunicat.

    nesimtiti ca intotdeauna popchii pulii:daca tot scade populimea de ce nu se inchid si biserici?.....in pula mea

    adminule mai baga odata poza cu preabulangiul daniel ,ala cu 3 colane masive de aur si pietre scumpe.Si poate ii mai vedem si "magarusul" de 70000 de euroi
    cat despre turle auriteee....oaileuu ce nesimtiti!!

    RăspundețiȘtergere
  42. s-ar parea ca nu "doare'n pula " pe nimeni de gazele de sist ci de clanul mafiot BOR.
    mafia rusa ,yakuza,PMT sunt mici copii pe langa BOR.
    catolicii si ei sunt niste "neajutorati"

    RăspundețiȘtergere
  43. N-asa, CFRul romanesc, a doua armata a tarii...

    Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat că acţiunile de protest sunt autorizate pentru 6.000 de persoane.

    Iulian Măntescu a precizat că, în intervalul 10:00 – 11:00, protestatarii vor picheta sediul instituţiei.

    Nemulțumirile protestatarilor

    Sindicaliştii vor ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate “generalilor şi coloneilor”, ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri