Google Translate

vineri, 2 august 2013

Adevarul despre regionalizare: „Avem timp până în 2022, să tot lucrăm la regiuni şi să le formăm, să le reformulăm”. Nevoia de regionalizare “pentru absorbţia fondurilor europene”, este “o gaselnita”, umflata cu pompa a baronilor locali. Bravo Iohannis!


Iohannis îngroapă regionalizarea lui Dragnea: „Avem timp până în 2022, să tot lucrăm la regiuni şi să le formăm, să le reformulăm”

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, îi dă o veste proastă vicepremierului Liviu Dragnea, cel care insistă pentru proiectul regionalizării: „aproape sigur nu o facem anul acesta”. Iohannis , care a coordonat comisia PNL care se ocupă de regionalizare, dă şi un nou termen pentru reuşita acestui proiect – 2022.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi liderii din teritoriu ai PSD continuă să susţină că regionalizarea şi revizuirea Constituţiei pot deveni realitate în acest an. De cealaltă parte, în PNL se vorbeşte tot mai mult despre amânarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar regionalizarea nu pare să reprezinte o prioritate.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că „aproape sigur regionalizarea nu se va face în acest an” din cauza faptului că revizuirea Constituţiei este puţin probabil să se întâmple în acest an.
„Dacă nu facem în acest an regionalizarea şi aproape sigur că nu o facem, îşi pierde urgenţa şi o pierde de tot. Nu avem motive să ne grăbim, fiindcă nu avem motive să ne grăbim acum”, a fost poziţia exprimată de Klaus Iohannis.
 
Liberalul demontează şi tema centrală a campaniei vicepremierului Liviu Dragnea pentru regionalizarea: urgenţa reprezentată de atragerea fondurilor europene. În totală contradicţie cu afirmaţiile vicepremierului Dragnea, Iohannis susţine că actuala împărţire administrativă nu este un impediment în atragerea fondurilor europene. Mai mult, Iohannis susţine că regionalizarea se poate face şi în 2022.
 
„Nu există un risc real, nu văd acest risc ca fiind unul real. România are regiunile de dezvoltare care au atras fondurile şi până acum. Actualele ADR-uri vor prelua gestionarea fondurilor europene, acest lucru va trebui să rămână în acea formă până prin 2022, dacă luăm varianta de n plus doi, rata bugetară plus doi ani. Şi atunci avem timp până în 2022, să tot lucrăm la regiuni şi să le formăm, să le reformulăm, în ce priveşte fondurile europene, a completat prim-vicepreşedintele PNL.
 
Pentru amânarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei s-au pronunţat până în prezent premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu. Cum regionalizarea nu se poate face fără noua Constituţie, deoarece actuala Lege Fundamentală nu vorbeşte de regiuni ca unităţi administrativ teritoriale, proiectul lui Liviu Dragnea va fi amânat.
 
Vicepremierul Dragnea a declarat că o decizie în privinţa datei pentru referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi luată la sfârşitul aceste luni în USL şi că nu este exclus ca regionalizarea şi Constituţie să devină realitate la finele acestui an.
 
Vicepreşedinte PSD: "Sunt chestii legate de orgolii"
Vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, insistă că este nevoie de regionalizare pentru absorbţia fondurilor europene şi că acest proiect nu trebuie amânat.
 
„Foarte multe lucruri se pot face peste 20 de ani sau peste 50 de ani. Şi un preşedinte al ţării spunea că avem nevoie de autostrăzi peste 50 de ani. Nu le-am făcut la timp am suferit. Dacă începeam proiectele de investiţii în urmă cu 10 – 12 ani eram în altă zonă, trăiau mai bine oamenii. Atunci când avem responsabilităţi politice şi administrative trebuie să vedem cum facem”, a spus pentru gândul Nichita.
 
El a prezentat situaţia municipiului Iaşi care a reuşit să se dezvolte datorită proiectelor cu fonduri europene. Nichita spune că procesul regionalizării a trezit foarte multe orgolii şi că mulţi se opun din cauza faptului că nu au şanse să conducă aceste regiuni.
 
„Dacă nu e capitala regională nu ştiu unde sunt supăraţi şi nu vor regionalizare. Dacă nu sunt şeful şeful regiunii, nu vrea regionalizare. Dacă ajunge Popescu sau Ionescu şeful regiunii,  nu mai convine regionalizarea. Până la urmă sunt chestiuni de orgolii. Ne racordăm la Europam, sunt regiuni în Europa? Trebuie să depăşim stadiul de competiţie între unii şi alţii”, a spus pentru gândul primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita – vicepreşedinte al PSD. 
 
=============================================================
==================================================
=======================================
Tupeu de securist. Blogul PERETE DE WC critica limbajul lui Cartarescu.
Mare e nesimtirea la romani.
RăspundeţiȘtergere
Răspunsuri
  1. Buei, pe noi ne plateste ICRul? Cu ce muschiul meu gindesti, Pandele?
    Ștergere
  2. 06:40
    Bei prostane, ce-ai patit? Nu vrai sa-ti dau ceva de belit?
    Ștergere
  3. Buey dobitocule...
    Era cat p-aci sa strig BINGO!
    Dar boul fatat de-o vaca... tot dobitoc se cheama!
    Buey, hai sa-ti lamuresc neuronul tau de vita-ncaltata:
    Limbajul gasit/vazut/citit paciulea, este TOCMAI o REACTIE "gratuita", de "semnalizare", la limbajul celor de la ICR, care au CHELTUIT fara "frana" de la BUGETUL DE STAT (din salariile, pensiile, ajutoarele sociale etc. ale tuturor romanilor), sute de MILIOANE lei. Buey dobitocule si altora ca tine, care v-ati scandalizat de LIMBAJUL folosit "free" p-aicea, am totusi o INTREBARE pentru dobitocia voastra: De ce nu va SCANDALIZATI de IDIOTII care v-au furat efectiv banii din buzunare si i-au transferat fara nerusinare in buzunarele lor??? Dupa cum ati vazut, LIMBAJUL folosit de HOTII DE LA ICR este chiar trivial! Dar... unde nu este (minte), nici Domnul nu cere!
  4. ==============================
  5. =================================================
  6. ===============================================================

54 de comentarii:

  1. In sfirsit, un om cu capul pe umeri neamtzul asta. Vorba aia: " Ce-i lipseste chelului? Tichie de margaritare!" PuliTicienii astia ai nostri le terminara pe toate si numai asta cu regionalizarea mai aveau s-o faca.
    ------------------
    Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, MuciPeFatza merci ca m-ai inbelit la oaua aseara pe la 2.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi suji penis-pula!! taranoiule (peiorativ-desigur)

      Ștergere
  2. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    Preşedintele Traian Băsescu a decis convocarea de urgenţă a CSAT, vineri, informează Administraţia Prezidenţială, care menţionează că joi după-amiază la Secretariatul CSAT a fost depusă o solicitarea a Guvernului pentru convocarea unei şedinţe a Consiliului în legătură cu HG din 24 iulie privind CFR Marfă, transmite Mediafax.

    Şedinţa CSAT este convocată pentru vienri, la ora 11.00.

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/csat-convocat-de-urgenta-vineri-de-traian-basescu-pe-tema-cfr-marfa-309089.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kioru, kioru, noi te iubim si la pushcarie noi te dorim!

      Ștergere
    2. La noi, de-ai dreak ce suntem, toate sunt de-a-ndoaselea si-n bataie de joc fata de alegatori, votanti, popor!
      Inca o dovada de mitocanism, de lipsa de responsabilitate, la cel mai inalt nivel! Cum a plecat Primul ministru in concediu, cum s-a hotarat "de urgenta" convocarea CSAT. Un lucru serios? Nu, o bataie de joc, inca o "piesa grea" in mega-scandalurile politicii dambovitene! Hmmm... sa vedeti azi, diseara cum "spumega" de o parte si de alta a PUTERII politicienii, analistii lu' peste, ziaristii unor patroni de presa etc. etc. Circ, circ, circ...

      Ștergere
    3. Ce spunea Admin???
      Iata primele reactii, ale "latratorilor" de serviciu:
      ........................

      PMP: “Ponta fuge de responsabilitate ca dracu’ de tămâie”
      .............................................
      Mișcarea Populară așteaptă demisia lui Victor Ponta. Susține că ar fi “un gest de salutat” în contextul iresponsabilității premierului, care a plecat în concediu. Astfel, MP susține că premierul, chemat de 10.000 de oameni ajunși în pragul disperării, trebuie să se întoarcă în țară și să acționeze ca un “om matur”.

      PMP: “Ponta fuge de responsabilitate ca dracu’ de tămâie”Mișcarea Populară îl cheamă pe premierul Victor Ponta din vacanță. Un comunicat de presă al PMP susține că “10.000 de oameni așteaptă sosirea lui Victor Ponta din concediu”. PMP își motivează chemarea, susținând că premierul “a lăsat pe drumuri 8.000 de oameni” și “a plecat în concediu la Miami, lăsând cu ochii în soare alți 10.000 de oameni, ajunși în pragul disperării”. În plus, susține că Victor Ponta a mințit și că “a transmis (documentele) pe 01 august 2013, ziua decolării sale spre Miami”.

      “Probă în plus a lașității”

      Mișcarea Populară mai susține că “absența lui Victor Ponta de la ședinta CSAT, pe care el însuși a cerut-o cu insistență, este o probă în plus a lașității și lipsei sale de responsabilitate. VICTOR PONTA fuge de orice responsabilitate ca dracu’ de tămâie”.

      “Incompetent și lipsit de caracter”

      Vacanța premierului atrage și mai multe critici din partea PMP, care adaugă: “Incompetent și lipsit de caracter, Victor Ponta ar trebui ca, între două ieșiri în cluburile din Miami, să se gândească serios la zecile de mii de oameni disperați care îl așteaptă acasă și să acționeze, în sfârșit, ca un om matur. Demisia sa din funcția de prim-ministru ar fi un gest de salutat”.

      Ștergere
  3. ,,Ai di pula me, iar e vineri !''

    Jiaga- jiagaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a dus vremea ,,neamntului " ! In USL nu mai prea conteaza!!

    RăspundețiȘtergere
  5. ...SA NE MAI RADEM CU RO ARMY
    Re: [roarmy230] Re: Cartarescu! -:)
    Posted By:
    ecobuz
    Fri Aug 2, 2013 6:08 am |
    Options



    Grupul se numeste roarmy230 de la OUG 230 care a fost inceputul dezastrului, adica primul act normativ al guvernului boc 1, care interzicea cumulul pensiei cu salariul.
    Acestuia, din pacate, i-au urmat si altele...

    From: ion.martin
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Sent: Wednesday, July 31, 2013 7:16 PM
    Subject: [roarmy230] Re: Cartarescu! -:)

    Problema noastra este alta: am devenit partizanii conflictului. Nu ca asa ar trebui, ci ca asa vi se pare normal intr-o gasca. Cine ii spune la Universitatea Bucuresti dlui profesor Cartarescu lucrurile astea? Nimeni. Nu ca nu ar avea curaj, ci pentru faptul ca Universitatea Bucuresti este departe de nivelul vostru cultural, voi sunteti "gasca de blog", anonimii care pot spune orice, oamenii educati din UB isi masoara cu grija cuvintele.
    Pentru faptul ca basescu a cochetat cu ideea de a fi citit o carte de-a lui Mircea Cartarescu, Mircea Cartarescu trebuie diabolizat.
    Dementilor, asa ati facut cu toate valorile noastre nationale! Nu ungurii sau turcii sau rusii ne distrug seva existentei noastre nationale ci voi, necititii si nespalatii care vreti "capul lui Motoc". Ce autoritate culturala va da dreptul sa puneti la zid un scriitor valoros, reprezentativ pentru o generatie si nu numai? Va spun eu: sunteti oportunisii momentului, mancatorii de cadavre!
    Nu evaluarea critica a unei opere artistice este importanta pentru voi ci daca autorul este de-al lui Basescu sau de-al lui nu stiu care alt politruc. Asa s-a intamplat si cu Eminescu la vremea lui, si cu Goga, si cu Blaga, si cu Paunescu. Acum isi traieste destinul tragic Cartarescu.
    Imbecililor, ce are valoarea literara cu faptul ca Mircea Cartarescu il pupa'n cur pe baselu? (Imi cer scuze pentru amestecul de pornografie si cacofonie!). Chiar credeti ca operele lui Michelangelo sau Da Vinci sau Rafael nu contin nimic din categoria "pupat in cur"? Ati auzit de Mozart, de Bach sau Martin Luther? Nu va mai dati viteji pe un blog de 260 "members". Peste ani, unul ca baselu va fi uitat, creatia culturala a lui Mircea Cartarescu, nu!

    Remarc, cu stupefactie, ca grupul de discutii se numeste roarmy (Romanian Army, probabil). Adica aici regasim ce din RO Army?
    Spuma sau drojdia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea Cărtărescu, autorul preferat al lui Băsescu, scrie în "Orbitor":

      "Îmi bag p... în regina Angliei".
      =================================
      Lăudat în mod deşănţat de „intelectualii lui Băsescu”, romanul „Orbitor” de Mircea Cărtărescu, ajuns la vol. 3, se pare că nu a fost citit de nimeni, deşi a fost tradus de către ICR, pe bani publici, în aproape toate limbile pământului!

      Întrebat ce carte a citit în ultima vreme, însuşi preşedintele Traian Băsescu a nominalizat invariabil o carte a lui Cărtărescu, probabil la sugestia vreunui consilier care aflase că scriitorul a fost recomandat la Premiul Nobel de gruparea Liiceanu-Pleşu-Patapievici. Mai mult chiar, în anul 2006, Băsescu l-a decorat pe Cărtărescu cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer, categoria A "Literatura".

      Ce ar fi citit Băsescu în romanul lui Cărtărescu?

      Dacă ar fi lecturat chiar superficial romanul „Orbitor. Aripa dreaptă”, apărut, desigur, la Editura Humanitas, condusă de Gabriel Liiceanu, preşedintele Băsescu ar fi citit următoarele:

      - “Îmi bag pu… în regina Angliei” (pag. 241).

      -“Mă fu… în ea de Casa Albă?” (pag. 241).

      - “CIA ce căcat e” (pag. 242).

      - “Îi placea să-şi pună degetul pe fund şi să-l miroase apoi” (pag. 84).

      - “Uite cum e cu ţara: cică limbricul iese cu fi-su dintr-un cur plin de căcat, ca să-i arate cum e afară (…). Limbricu-ăla mic se gîndeşte ce se gîndeşte şi dup-aia zice: “Păi, tăticule, dac-aici e atît de frumos, de ce trebuie să trăim noi în gaura aia păroasă?, în duhoarea aia de căcat, în bezna aia groaznică?” Da’ taica-su-i zise răstit: “Fiule, să nu mai vorbeşti aşa! Aia-i Patria!”” (pag. 58).

      - “Îi plăcea să-şi pună degetul pe fund şi să-l miroase apoi” (pag. 84).

      - “Dragule… dă-mi-o… te rog, te implor, dă-mi-o şi-n popou…aaaaah! aaaaah!” (pag. 185).

      - “Căci sfînt era să lingi cu devoţiune scrotul iubitului tău” (pag. 339).

      - “La rîndul ei, femeia primea-n gura caldă, rujată, tumefiată de dorinţă, capul umed al penisului, pe care-l sugea amintindu-şi sfircul matern, din care supsese odată certitudine şi ocrotire” (pag. 339).

      - “Vrei să ne fu..em în cur? Mi-am amintit, fulgerător, din bancuri şi din pălăvrageala copiilor. Homosexualii. Poponarii. Curiştii (…). Unii oameni nu şi-o băgau în gaura femeilor, ci în fundul altor bărbaţi. Erau cei mai răi dintre toţi, căci oamenii mari făceau prostii cu nevestele lor ca să aibă copii, dar poponarii şi-o băgau acolo, în caca, pe unde trăgeai pîrţuri, de unde-ţi ieşeau, cîteodată, cînd te mîncă, viermişorii” (pag. 381).

      - “Fesele barbatului izbeau acum ritmic, neiertator. Ouale, vizibile prin punga lor de piele, loveau anusul si fesele femeii, care-ncepu sa scoata strigate aspre si indemnuri obscene, spuse brutal” (pag. 341).

      - “Am avut milioane de tirfe, in masa lor colcaitoare de tite, cururi si vulve” (pag. 519).

      “Am exersat sodomia” (pag. 519).

      Cerem scuze cititorilor pentru reproducerea acestor obscenităţi, cu toate că, din respect pentru ei, am pus puncte de suspensie acolo unde textul din carte este explicit. Astfel de pasaje de o vulgaritate extremă se întâlnesc la tot pasul, fără nici o motivaţie estetică, menită să justifice prezenţa lor.

      Ștergere
    2. Premiat, tradus şi plimbat pe banii statului

      Pentru simplul fapt că a fost în ultimii opt ani editorialistul de casă al lui Traian Băsescu, pe care-l considera „un preşedinte pentru alte coordonate istorice”, Cărtărescu a avut un statut privilegiat, fiind tradus pe banii statului, într-un program naţional al ICR, în mai multe limbi, fiindu-i plătiţi şi banii cu care-şi promova romanele sale pornografice. Spicuim din această risipă:

      1. Orbitor, Editura Denoël, Paris, 1999

      2. Vakvilág - A bal szárny (Orbitor. Aripa stângă), Editura Jelenkor Kiadó, Pécs, 2000

      3. Orbitor, Editura Gallimard, 2002 (traducere în limba franceză de Alain Paruit)

      4. Orbitór. Vänster vinge, Editura Albert Bonniers Förlag, Stockholm, 2004 (traducere în limba suedeză de Inger Johansson)

      5. Orbitór. Kroppen (Orbitor. Corpul), Editura Albert Bonniers Förlag, Stockholm, 2006 (traducere în limba suedeză de Inger Johansson)

      6. Die Wissenden, (Orbitor. Aripa stângă), Editura Zsolnay Verlag, Wien, 2007 (traducere în limba germană de Gerhardt Csejka)

      7. Mesanver vol. 1 (Orbitor vol. 1), Editura Nymrod, Tel Aviv, 2007 (traducere în limba ebraică de Yotam Reuveny)

      8. Orbitor. Venstre vinge (Orbitor. Aripa stângă), Editura Bokvennen, Oslo, 2008 (traducere în limba norvegiană de Steinar Lone)

      9. Orbitór. Höger vinge, (Orbitor. Aripa dreaptă), Editura Albert Bonniers Förlag, Stockholm, 2008 (traducere în limba suedeză de Inger Johansson)

      10. L’Aile tatouée, (Orbitor. Aripa dreaptă), Editura Denoël, Paris, 2009 (traducere în limba franceză de Laure Hinckel)

      11. Cegador (Orbitor. Aripa stângă), Editura Funambulista, Madrid, 2010 (traducere în limba spaniolă de Manuel Lobo Serra)

      12. Orbitor. Kroppen (Orbitor. Corpul), Editura Bokvennen, Oslo, 2010 (traducere în limba norvegiană de Steinar Lone)

      13. De Wetenden (Orbitor. Aripa stângă), Editura De Bezige Bij, Amsterdam, 2010 (traducere în limba neerlandeză de Jan Willem Bos)

      14. Der Körper, (Orbitor. Corpul), Editura Zsolnay Verlag, Wien, 2011 (traducere în limba germană de Gerhardt Csejka)

      15. Blinding, (Orbitor), Editura Archipelago Books, New York, 2013 (traducere în limba engleză).

      Ștergere
    3. Apariţia acestor traduceri a fost finanţată de ICR, instituţie aflată sub patronajul Preşedinţiei României, cu un buget de peste 12 milioane de euro, finanţare care cuprinde dreptul de traducător, dreptul de autor, plata tirajului şi a acţiunilor de promovare! Un bun subiect pentru Garda Financiară.

      Despre felul în care se lansează în străinătate volumele lui Cărtărescu, recomandăm lectura unui articol publicat de scriitorul Eugen Mihăescu, membru de onoare al Academiei Române, în „Napoca News” din 26 octombrie 2006: „În afara fondurilor risipite pentru traducerea volumului «L’aile tatouée» (în româneşte «Orbitor-Aripa dreaptă»), Institutul Cultural Român i-a oferit autorului Mircea Cărtărescu, din bani publici, şi un sejur la Paris. L-am zărit, pe 7 octombrie, în librăria «L’écume des pages», învîrtindu-se printre standurile de cărţi, cu un pahar de carton în mînă, strivit de notorietatea cîştigată pe banii Statului Român. Aştepta «asaltul» admiratorilor invitaţi să-i solicite autograful pe volumul mirosind încă a cerneală. N-a fost să fie! N-avea cum să fie, cu toţi banii cheltuiţi de România!”.

      Dar iată ce spune chiar Cărtărescu despre o altă lansare, opinie consemnată într-o ştire Mediafax din 28 august 2007: „Traducerea în limba germană a volumului «Orbitor. Aripa stângă» va fi promovată ulterior de Mircea Cărtărescu în cadrul unui turneu în Austria şi Germania. «Voi face de fapt un lung turneu de promovare în toata luna octombrie, la Viena, Graz, Stuttgart, Berlin, Basel, Frankfurt», a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Cărtărescu”.

      De ce nu a luat Premiul Nobel?

      Dar, dacă a spus cineva răspicat cine este, de fapt, Mircea Cărtărescu, aceasta este Herta Müller, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, care, auzind că autorul romanului „Orbitor” nu asculta în vremea dictaturii nici măcar radio „Europa liberă” şi că nu ştia că scriitorii erau urmăriţi de Securitate, a declarat pentru ziarul „România liberă”:

      „Acesta este scriitorul român cel mai cunoscut în străinătate, iar ceea ce spune oglindeşte o stare de fapt. Ce a vrut el să spună: că a fost apolitic, că nu s-a interesat de nimic şi a trăit cu nasul în vânt. Eu n-am avut stabilitate şi, din păcate, în nici o zi n-am ştiut ce mă aşteaptă a doua zi. Mie în fiecare zi mi-a fost teamă că seara nu voi mai fi în viaţă. Ceea ce spune Mircea Cărtărescu arată multe despre el... În limba germană există termenul «Mitläufer», cel care merge cu ei: tace, încearcă să nu iasă în evidenţă, nu deranjează pe nimeni, se face gri”.

      Precizăm că “Mitläufer” este un cuvînt foarte dur în germană, care-i descrie pe susţinătorii pasivi ai unei dictaturi.

      Tot Herta Müller a explicat şi de ce nu a luat Cărtărescu Premiul Nobel, susţinând că a aflat neoficial că motivul pentru care scriitorul român nu a luat premiul a fost descoperit de către Serviciile de Informaţii ale Academiei Norvegiene Nobel: Mircea Cărtărescu a avut rude recunoscute ca active în cadrul mişcărilor anarhiste din Europa. Străbunicul acestuia de pildă, Witold Czartarowski, a ajuns în România după cunoscutul atentat asupra ţarului Rusiei Alexandru al II-lea. De asemenea, fratele geamăn al poetului, Victor Cărtărescu, a activat în cadrul Legiunii Străine, după care a contribuit la alte numeroase atentate anarhiste sub conducerea vestitului Errico Malatesta!

      Ion Spânu

      Ștergere
  6. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA-TI DAU MOOIE, SA-TI DAU MOOIE DREPT LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nea Bazilos, astia alde Cartarescu-Pirtzescu, Patapievici, macraonul de Plesu, sunt niste nulitati din toate punctele de vedere. Sa le-o dam la mansarda!!!! Cine "face" azi cultura in Romanika...

    RăspundețiȘtergere
  8. Man-debilul Orbitor, un „Mitläufer" tocător de bani al I.C.R.. El şi HoRoPa au infestat Europa cu literatura pornografică

    „Elita 'telectualilor", gruparea Liiceanu-Pleşu-Patapievici & Co. nu a făcut economie de osanale când a fost vorba de preamărirea romanului „Orbitor" al lui Mircea Cărtărescu. Graţie bunei sale colege, Catrinel P. şi a porno-scato-fizicianului I.C.R., „dr" „HoRoPa", în pofida faptului că a ajuns la al treilea volum şi a fost tradus de către I.C.R., pe bani publici, în 18 limbi străine şi 60 de ediţii (venit personal în 2010 - peste jumătate de milion de dolari), „Orbitor" se pare că nu a fost citit de aproape nimeni.

    Cine se-asemănă, se-adună

    De parcă nu era de ajuns, Mircea Cărtărescu nu s-a mulţumit să fie singurul favorizat al Institutului Cultural Roman (I.C.R.). Pentru a avea o companie adecvată - că de, cine se-asemănă, se-adună, şi-a introdus şi soţia, în nenumărate programe ale aceluiaşi I.C.R., care i-au asigurat deplasări prelungite în străinătate, pentru a-şi scrie „opera", şi a-şi asigura traduceri în Franţa, Anglia, Canada, Austria, Suedia, S.U.A.. Bulgaria... Ce zboară prin colivia soţiei Orbitorului Men-debil, poetesa-porno Ioana Nicolaie - mult tradusă şi ea, în câteva limbi, de către I.C.R., tot din banii pensiilor şi alocaţiilor tăiate - puteţi constata şi singuri: „coastele zdrăngăneau ca sticlele de bere/ sub ţâţele ei nehrănite/ iar ea mânca, din el mânca/ îi sorbea ochii, îi sugea creierul/ îi lingea scrotul sărat/ îi înghiţea miliardele de seminţe". Iubitul ei soţ şi partener de destrăbălare îi răspunde: „Numai când mi-am băgat botul în sexul ei blond, un tip mustăcios, cu ochi negri şi cu nasul drept s-a iţit dintre cârlionţi şi mi-a băgat limba drept în gură" (din vol. „40238 Teşcani")...

    „... Aia-i Patria!"

    Recomandat, în anul 2006, la Premiul Nobel de aceeaşi cloacă libidinoasă, Man-debilul Orbitor a fost decorat de către şeful statului cu Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer, categoria A „Literatura".

    http://www.art-emis.ro/analize/1428-timpul-trece-leprele-raman.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Admin
      1. Orbitor, Editura Denoël, Paris, 1999

      2. Vakvilág - A bal szárny (Orbitor. Aripa stângă), Editura Jelenkor Kiadó, Pécs, 2000

      3. Orbitor, Editura Gallimard, 2002 (traducere în limba franceză de Alain Paruit)...

      Pai de cind e Basescu patronul spiritual al ICR si il promoveaza pe Cartarescu, din 1999 ?
      Tu ai baut ceva ?

      Ștergere
  9. Asa Don Bazilos!
    Dar..totusi ...cum a ramas cu Lenuta ???! S-a adapat la ..putul intelepciunii ,,cartariste"?!! Da au ba!!??

    RăspundețiȘtergere
  10. ..ca doar ..zice Lenuta......,,cine ii spune la Universitatea Bucuresti dlui profesor Cartarescu lucrurile astea? Nimeni. Nu ca nu ar avea curaj, ci pentru faptul ca Universitatea Bucuresti este departe de nivelul vostru cultural, voi sunteti "gasca de blog", anonimii care pot spune orice, oamenii educati din UB isi masoara cu grija cuvintele...pam ..pam..!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta-i tare ..nu numai la futut in cur si supt pula (citate cartariste!!).....


    > From: George Manu

    > Sent: Wednesday, July 31, 2013 3:01 PM
    > To: mailto:roarmy230%40yahoogroups.com
    > Subject: Re: [roarmy230] Cartarescu! -:)
    >
    >
    >
    > Problema nu ar fi ce scrie, mai scriu si altii asa, putem sa nu fim ipocriti. Problema lui e alta - a declarat, anul trecut, pe timpul referendumului, ca daca castiga astia (USL-ul) ne dau afara din NATO si UE. Asta mi s-a parut chiar aiurea de tot, asta e un basist convins.
    >

    RăspundețiȘtergere
  12. ...„Numai când mi-am băgat botul în sexul ei blond,..."

    Da de ce n-o fi zis pizda??E pudic???....in pula mea!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai Buhai de Balta ce esti, nu te-a lasat cumva PMT inlocuitor la comanda? Vai de coaili tale...Asa ie cind lasi comanda Regimentului pe mina tuturor aurolacilor...Macar kur vopsit cu muci pe fata, asta Petrica-pulica-Cezarica, habar n-are cei ala un R. Iel ie cu caprili si cu "scoal' c-o fatat Doina, purceaua unitatii" la nivel de companie, ca cursuri de comandant de comandant pentru functia asta n-a prins saracu. Vai de pula voastra de aurolaci...

      Ștergere
    2. Sa-mi suji ...penis -pula ba Tarane !

      Ștergere
  13. CETEZ DE MAI SUS:
    "-CEZARE, vrai să ne futem în cur?
    -Da vreau! Sa ma footi si-n cur, dar si-n trompeta, numai tu te atinje de rozeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi trag o vulpe-npula ! Pai noi suntem mici copchii pe langa ce scrie pornoCartarescu asta !!

      Ștergere
  14. Sa vina militianca in pula mea ..sa-l tortioneze ase un picut pi la genitale!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Jiaga- jiaga de 3* sa i-o trag in ochi la chior!

    RăspundețiȘtergere
  16. Muei, fiti atenti aciulea, la tiotea, ce-am aflat azi la o discutie in afara atributiunilor de slojba la stapin(nu la stapinire). Cica unul care de 5sprezece ani studiaza Soarele, activitatea lui, ciclicitatea, historia, tot ce se poate sti din inscrisuri, observatii, stiintific pina-n miezul la fanta roz(om de stiinta pe bune, nu ca alea care-au terminat dreptul inaintea stingului), zice ca desi 2013 trebuia sa fie un an cu activitate iesita din comun in realitate steaua pulii trage chiulul si are o activitate zlaba si ciudatoasa. Ieou zic ca-i musai sa se convoace CSATul, sa ne zica cine-a bagat mana-n caraiman de nici soarele nu mai este ce-a fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, sa-ti zic si io una tare di tat! Securitatea n-a "ascultat" in 50 de ani, cat ne-au "ascultat" astia... democratii... in 20! Ia sa vezi...c-acu vazui si io di ce ne dadura astia cate tri tilifoane mobile (c-asai la noi taranu-mere la birt si scoate pi masa tri tilifoane): Noi dezvăiluri ale lui Snowden. Firmele de telecomunicaţii britanice au ajutat serviciile secrete.
      =========================
      Marile companii private de telecomunicaţii au oferit mult mai mult ajutor serviciilor britanice de informaţii în legătură cu spionajul electronic decât se bănuia iniţial.

      Unele dintre ele au dezvoltat şi creat programe speciale pentru aceste proiecte de monitorizare, au anunţat vineri publicaţiile germane NDR şi Sueddeutsche Zeitung , care fac referire la documentele dezvăluite de Edward Snowden.

      Firmele menţionate de noile dezvăiluiri sunt British Telecom, Verizon, Vodafone, Level 3, Global Crossing, Interoute şi Viatel, care deţin o mare parte a infrastructurii mondiale de Internet.

      Ștergere
    2. Mei, mei, mei...
      Dar de asta ce spuneti?
      Norvegia se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

      Norvegia a anunţat că se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, argumentând că o decizie favorabilă riscă să genereze un val de criminalitate în statele membre, scrie site-ul bulgar de ştiri novinite.

      Oslo susţine că există o nemulţumire din ce în ce mai mare în rândul populaţiei norvegiene în faţa perspectivei ca România şi Bulgaria să adere la spaţiul Schengen, perspectivă care ar crea premisele apariţiei unui nou val de criminalitate în acest spaţiu.

      Conform datelor oferite de Eurostat, bandele criminale din Bulgaria şi România sunt considerate a fi unele dintre cele mai periculoase şi opereză în 15 state membre.

      Un ONG din Norvegia a demarat o petiţie împotriva aderării României şi Bulgariei, după ce autorităţile au dezmembrat o tabără ilegală de 200 de romi din România şi Bulgaria.

      Comisia Europeană afirmă că România şi Bulgaria au îndeplinit criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen încă din 2010, dar accesul a fost blocat de mai multe ţări, conduse de Olanda.
      Mei, mei, mei ...
      Iar noi candva, faceam politica planetara!
      Veneau la noi... ca la Meca!
      Eheee... ce vremuri, ce oamini au putut fi... atunci!

      Ștergere
    3. Muei, acu si ieou sunt contra ca fraierii astia din Norvegia sa faca parte din mUE, da cin ma baga si anume-n seama? Dupa ce ca-s tantalai mai sunt si fraieri(norvegienii). Vor fi asediati de cohorte de nomazi din toate tarile, numai din RO si BG nu. Astia-s in stare sa se vopseasca precum fesiora ot Plescoi si sa-si declare cetatenie finlandeza.

      Ștergere
  17. 'Mna seara la copii - Cezare de Viurel, cind ma pish sa ma tii!
    Bei, ONG-ul ala norvejian ie condus taman de PMT, ca de aia pleca boracul la vikinji - Czare, dupa ce ma termin de kissshat, pe Viurel sa-l linji. PMT-ul lucra mina-n mina cu beutorii aia de bere fiarta. Cetii si io mai demult ca aia, iarna, asa cum bem noi vin fiert, beau bere fiarta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS
      Ia sa cetesc si io ce prostii scriserati azi, ca n-apucai de treburile de peste zi.

      Ștergere
  18. Dirlidingaaaaaa!
    Dirlidinga si-o aluna, Videanu s-o ia in mana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca are mana mica sa ne-o ia si-n... bortificiu, ca n-am gasit rima la gaurica.

      Ștergere
  19. Muei, v-o molesit caldurili, ori sunteti in calduri si nu mai haveti o mana libera pentru ,,clampanit''? Lasati siecsul manual si treceti la cel multinational, de unde-o luati anal, si-n recurs chiar si horal!

    RăspundețiȘtergere
  20. Jaga- jaga si-o gutuie,
    huoOpre sa o ia la MUe
    Si lupooaica de pe craca
    sa ne-o ciuguleasca flasca...

    RăspundețiȘtergere
  21. Zlab, zlab rau de tot. Ce PLul MU fermentati la ora asta de nu se-nchide bucla?
    Bey, lasati prostiile, ca OTieVieul inca nu-i in grilajul de transimisie-n sirma si nici pe sky, nici macar saieti, ori ceva bureti pentu cei ... cu capul, ca n-am gasit rima la benzina.

    RăspundețiȘtergere
  22. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MAMA LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ciokul il tii mic tot o iei, da-n...ombilic, ombilic care la tine ,pare locul gurii tine.

      Ștergere
  23. Muei ,,pulea si asociatii'', daca nu punem ,,muschiul'' la treaba ne ajunge Inercraci din urma!

    RăspundețiȘtergere
  24. NB la ZOO + 9! Cezare, peste-o ora, la 2 vin' de ma-nbeleste la oaua.

    RăspundețiȘtergere
  25. Tupeu de securist. Blogul PERETE DE WC critica limbajul lui Cartarescu. Mare e nesimtirea la romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei, pe noi ne plateste ICRul? Cu ce muschiul meu gindesti, Pandele?

      Ștergere
    2. 06:40
      Bei prostane, ce-ai patit? Nu vrai sa-ti dau ceva de belit?

      Ștergere
    3. Buey dobitocule...
      Era cat p-aci sa strig BINGO!
      Dar boul fatat de-o vaca... tot dobitoc se cheama!
      Buey, hai sa-ti lamuresc neuronul tau de vita-ncaltata:
      Limbajul gasit/vazut/citit paciulea, este TOCMAI o REACTIE "gratuita", de "semnalizare", la limbajul celor de la ICR, care au CHELTUIT fara "frana" de la BUGETUL DE STAT (din salariile, pensiile, ajutoarele sociale etc. ale tuturor romanilor), sute de MILIOANE lei. Buey dobitocule si altora ca tine, care v-ati scandalizat de LIMBAJUL folosit "free" p-aicea, am totusi o INTREBARE pentru dobitocia voastra: De ce nu va SCANDALIZATI de IDIOTII care v-au furat efectiv banii din buzunare si i-au transferat fara nerusinare in buzunarele lor??? Dupa cum ati vazut, LIMBAJUL folosit de HOTII DE LA ICR este chiar trivial! Dar... unde nu este (minte), nici Domnul nu cere!

      Ștergere
  26. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, MuciCiacios merci ca inbelitu-m-ai la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  28. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MAMA LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  29. Intre doua beri, hop,hop - top,top... a tinut cu mari cheltuieli de pomana dracului si o SEDINTA CSAT. După CSAT, președintele Băsescu a revenit la malul mării...
    ==============
    Preşedintele Traian Băsescu se relaxează la malul mării. A plecat la Neptun imediat după şedinţa CSAT. Alături de cuplul prezidenţial sunt fiica preşedintelui, Elena, dar şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

    După câteva ore petrecute la vila de protocol din staţiunea Neptun, Traian Băsescu a mers la restaurantul său preferat - „Cireșica”, din stațiunea Olimp, unde a stat aproape patru ore, petrecându-şi seara în compania Elenei Băsescu şi a soţului acesteia, dar şi a lui Mircea Băsescu şi a soţiei acestuia. Cuplul prezidenţial a părăsit restaurantul aproape de miezul nopţii şi a fost destul de rezervat în declaraţii.

    Ei au dansat de mai multe ori pe melodiile interpretate de Gheorghe Gheorghiu, iar preşedintele s-a fotografiat cu toţi cei care i-au solicitat acest lucru.
    ============
    Buey, dar astia pe banii cui "se relaxeaza"???
    Ca de muncit, am vazut, ne-am lamurit! Ioc. Ioc,ioc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un bou Kioretu asta, la fel cum suntem si noi, ca-i aceptam pe toti neterminatii, sferodoctii si tilharii astia de politicieni. Cezarika, tu si pretinu' asta al tau, kiorila, sa ma pupati in gaurica.

      Ștergere
  30. ,,...Traian Băsescu a mers la restaurantul său preferat - „Cireșica”, din stațiunea Olimp, unde a stat aproape patru ore, petrecându-şi seara în compania

    Elenei Băsescu şi a soţului acesteia,...''

    Cind a luat cioara vopsita alt papagal?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai sa-mi trag o vulpe pi pula ! * Sunt multi halitori di kk galbe pi aciulea care fac valuri !
      Ia sa vina acusica si mintenasi ,,MILITIANCA BLOGULUI" si sa-i tortioneze cati un piculet pila genitale* !

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri