Google Translate

duminică, 4 august 2013

Batalia este cumplita. Miza este uriasa. Averea, privilegiile ii innebunesc pe unii. Zăngănitul cătuşelor, da fiori de groaza altora. Stupid People... nu se baga! UPDATE. Putin de Romania

                                                           Stupid People... nu se baga!

EXPLOZIV. Şaradele şi misterul preşedintelui Băsescu.
Mihai Pâlşu | 2013-07-31.

Vreme de foarte multe zile după ce a părăsit Garajul şi s-a lepădat de tricoul albastru, Traian Băsescu a stat în umbră. Între timp, contextul politico-economic a devenit catastrofal pentru români. De mai bine de cinci luni, cel reinstalat pentru a doua oară la Cotroceni s-a întors în „business”, este vioi, iese „pe strasse” şi ne demonstrează că, atunci când este pus la zid de popor şi de liderii europeni, naşte strategii diabolice, cu sprijinul generalilor din serviciile secrete. Dar, pe lângă şarade, Traian Băsescu ne oferă şi un mister în cazul teroristului Omar Hayssam, în interviul „servit” jurnalistei Sabina Fati şi publicat luni, 29 iulie 2013, în cotidianul RL. Veţi vedea cum o afirmaţie poate îngropa un preşedinte.


Pactul otrăvit
Prima şaradă a preşedintelui Băsescu a fost mistica înţelegere - parafată sub titulatura „coabitare” - cu „pudelul” Victor Ponta. Batjocoritorul pseudonim atribuit premierului Victor Ponta NU îmi aparţine, ci este utilizat prin birourile şi pe culoarele Cotrocenilor. Deşi Ponta a fost gratulat public de Traian Băsescu cu apelativul „pisicuţ”, aghiotanţii preşedintelui spun la unison când vorbesc despre prim-ministru: „Ponta este un pudel, nu un pisicuţ. Este un mediocru!”.

În principiu, nu sunt de acord cu o astfel de comparaţie. Cu siguranţă că Ponta este un politician ticălos şi cinic, dar nu este un pudel, chiar dacă Ilie Sârbu, socrul său, pare că-l ţine într-o lesă invizibilă şi, din când în când, îi strigă „Aport!”.

Ponta, salvat de Băsescu
A doua şaradă a fost punerea în scenă a scandalului penal „Şantajul Antena 3”. Aici, Traian Băsescu a făcut un tur de forţă atât printre procurori, cât şi printre neuronii lui Victor Ponta. Înainte de a da foc butoiului cu pulbere printr-un intermediar cu potecă deschisă atât la preşedinte, cât şi la premier, Băsescu l-a anunţat pe Ponta că şeful ANAF, Şerban Pop, este pionul principal în „Şantajul Antena 3”.

Premierul a înţeles mesajul şi l-a destituit pe Şerban Pop în 23 aprilie, din motive de proastă administrare a ANAF. (Pentru curioşi, precizăm: datele Fiscului sunt în favoarea lui Şerban Pop!). După ceva mai mult de o lună, pe 30 mai, butoiul „Antena 3” exploda cu reţinerea lui Sorin Alexandrescu. Prin eliminarea lui Pop, Victor Ponta s-a distanţat de ex-şeful ANAF şi a mai împuşcat un iepure: le-a dat satisfacţie colegilor din PNL, care l-au uns şef la ANAF pe liberalul Gelu Diaconu.

După ziua de luni, 29 iulie 2013, este greu de crezut că ex-şeful Fiscului mai poate scăpa basma curată din dosarul penal „Şantajul Antena 3”. Din momentul izbucnirii scandalului, pentru Pop a existat o singură întrebare: Ce pot să obţin de la cotrocenist dacă i-l servesc gata rumenit pe Felix-Dan Voiculescu? (De luni, 29 iulie 2013, Dan Voiculescu este oficial urmărit penal în „Şantajul Antena 3” după ce Şerban Pop a dat cu băţul la DNA.) Răspunsul s-ar putea materializa printr-o protecţie primită de Şerban Pop din partea procurorilor. Sau, cine ştie, poate că, în „Şantajul Antena 3”, Pop a jucat, de fapt, rolul de dublu spion infiltrat în citadela Antenelor Intact. Dar îmi vine foarte greu să cred în dualismul lui Şerban Pop.

După cum lesne se observă, premierul Victor Ponta a primit în dar un „Ferarri” poleit cu aur din partea preşedintelui Traian Băsescu. Să primeşti un pont care să te exonereze de un scandal penal şi să vezi cum eşti răzbunat pe televiziunea care te-a umilit zile în şir, Antena 3, este un dar nesperat. Rămâne de văzut ce „motor” ascunde sub capotă „căluţul cabrat”.

Dosarele generalilor
A treia şaradă a fost recapitalizarea politică a unui pol de opoziţie. După ratarea Elenei Udrea de a pune cizma pe grumazul PDL, Băsescu s-a repliat într-o fundaţie pe care a transformat-o în partid, după modelul bulgăresc, aşa cum, la vremea respectivă, a devoalat cotidianul PUTEREA. Noul Partid Mişcarea Populară (PMP) are nevoie de o „locomotivă” pentru prezidenţialele din 2014, dar şi de filiale în teritoriu. Numele candidatului poate fi găsit relativ uşor - preşedintele Băsescu pare că doreşte să mizeze pe Mihai Răzvan Ungureanu.

În schimb, rămâne de rezolvat spinoasa problemă a filialelor. După multe nopţi nedormite, generalii din serviciile secrete i-au oferit reinstalatului la Cotroceni o soluţie perfidă: cu dosarele pe masă, circa 40% dintre primari să fie convinşi să „muncească” politic pentru PMP. După cum ştiţi, edilii PDL din Argeş au dat tonul dezertărilor şi afilierii mascate la Partidul Mişcarea Populară.

Hayssam şi Omul Amfibiu
A patra şaradă a fost repatrierea condamnatului escroc-terorist Omar Hayssam. Cei care au o privire periferică consideră că importarea lui Hayssam va da bătăi de cap lui Ion Iliescu şi, eventual, lui Adrian Năstase. Pentru cei care vor să vadă „orizonturi roşii” le oferim o pistă: socrul premierului, Ilie Sârbu, nu este străin de afacerile lui Omar Hayssam! Şi când spunem „străin” încercăm să fim domoli în exprimare.

De asemenea, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă lângă Ilie Sârbu va fi plasat, cu toată aura lui violetă, bătrânul lider PSD Viorel Hrebenciuc. În acest context malefic trebuie punctat şi personajul întruchipat de Liviu Dragnea, ce produce prea multe valuri atunci când Traian Băsescu vrea să se joace de-a „marinelul” într-un lighean cu apă. Iar Dragnea, luni, 29 iulie, şi-a simţit spinarea încinsă când a dat cu subsemnatul la DNA în Dosarul „Referendumului”, la un pas să ajungă în instanţă.

Aşadar, după doar câteva sute de cuvinte avem şansa să descoperim ce s-a ascuns în măruntaiele „cabratului” oferit în dar de Traian Băsescu lui Victor Ponta: un penal „motor” de căutare ce va toarce la comanda concetăţeanului de la Cotroceni prin „ţeava de eşapament” a lui Omar Hayssam. Cu un mic amendament: escrocul-terorist Hayssam să nu schimbe nici măcar un cuvânt, până la alegerile prezidenţiale din 2014, cu vreunul din „fanii” lui Victor Ponta. Iar aceasta, pentru ca Hayssam să nu-şi poată negocia viitorul decât cu filiera Băsescu. Altfel, escrocul-terorist ar putea juca la două capete, dacă va avea posibilitate să susure la urechea premierului Ponta numele personajului - noi i-am dat numele conspirativ de Omul Amfibiu - care l-a ajutat să părăsească România. Evident, situaţia în care Hayssam ar putea să joace la două capete este de neacceptat de preşedintele Băsescu.

Vă reamintesc că omul care a stat lipit de maioul lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta - legătura dintre şefii ANAF, evazionioşti şi protectori - nu mai există din momentul în care a arătat că nu-şi mai poate ţine minţile în frâu şi nu mai este în stare să păstreze pentru sine periculoasele secrete bancare. Dacă ţinem cont de fişa medicală a lui Hayssam, acesta ar putea suferi oricând un stop cardiac, iar Omul Amfibiu, cel care l-a sprijinit pe terorist să fugă din România, va putea dormi liniştit. La fel de liniştit va dormi şi protectorul Omului Amfibiu!

Misterul preşedintelui
Luni, 29 iulie 2013, în cotidianul „România Liberă”, cunoscuta jurnalistă Sabina Fati publica un interviu cu preşedintele Traian Băsescu pe mai multe teme, printre care şi scandalul Hayssam.

La întrebarea lui Fati: „Mai reprezintă Omar Hayssam o miză politică?”, preşedintele, deloc întâmplător, transferă ideea unui răspuns politic în sfera personală: „… pentru mine, de pildă, este o miză să aflu cum a plecat, începând cu operaţia lui şi lipsa mandatului de supraveghere după ce a fost eliberat din motive medicale”.

Cum era şi normal, Fati întreabă imediat: „Încă nu ştiţi cum a plecat?”.

Ei bine, din motive misterioase, răspunsul lui Traian Băsescu este unul autoincriminator, ce poate face carieră penală: „ŞTIU! Dar până nu există o constatare a organismelor abilitate, mă abţin să spun mai multe”.

Speriată sau nu de afirmaţia preşedintelui, în loc să marjeze pe întrebări legate de neobişnuita afirmaţie „ŞTIU!”, Sabina Fati s-a adâncit în tema Omar pe o direcţie dragă publicului de teatru semnat de Edward Albee: „Cui i-e frică de… Hayssam?”.

Conform Codului penal, obstucţionarea justiţiei şi tăinuirea faţă de procurori sau judecători a unor date legate de un proces penal intră sub jurisdicţia faptelor de natură penală. Prin afirmaţia că ştie cine l-a scos din ţară pe TERORISTUL Omar Hayssam, preşedintele Traian Băsescu ne anunţă că, prin „mijloace specifice”, a obţinut informaţii 100% adevărate într-un caz judecat de instanţele româneşti, finalizat cu o sentinţă definitivă de încarcerare pentru 20 de ani a teroristului Omar Hayssam.

Dar, uşor precaut, preşedintele ne mai spune că aceste informaţii nu sunt încă procesate de judecători şi procurori!

De ce?

Cine a dispus ca documentele cu numele Omului Amfibiu să nu ajungă pe masa magistraţilor?

Cine se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei?

Cine mai are în tolbă aceste informaţii extrem de preţioase?

Omul Amfibiu este monitorizat de DGIPI, SRI, SIE sau se plimbă prin lume liber ca pasărea cerului?

Omul Amfibiu este un politician, un înalt funcţionar, un consilier al unui om politic?

Omul Amfibiu mai este în ţară sau are soarta lui Codruţ Marta?

Omul Amfibiu a avut complici?

Ştie preşedintele Traian Băsescu şi cine sunt complicii Omului Amfibiu?

Ce aşteaptă preşedintele Băsescu de la Omul Amfibiu?

A stat Traian Băsescu de vorbă cu Omul Amfibiu, fie şi în alt context, înainte sau după fuga lui Hayssam?

Dacă preşedintele nu s-a întâlnit cu Omul Amfibiu, să înţelegem că după publicarea interviului este aşteptat la confesionalul din curtea Palatului Cotroceni?

Pentru Omul Amfibiu, afirmaţia din interviu este un balon de oxigen, o piatră de moară agăţată de gât, ultim advertisment sau o punere în gardă?

Există posibilitatea ca Omul Amfibiu să se piardă cu firea şi să se autodenunţe la DNA sau în media?

Se teme Traian Băsescu că duşmanii săi politici vor oferi opiniei publice un ţap ispăşitor în locul adevăratului Om Amfibiu?

Care a fost MOBILUL preşedintelui când a aruncat informaţia pe piaţă?

Afirmaţia lui Traian Băsescu - ŞTIU! - este una falsă?

Aceste întrebări, o parte din ele neadresate de jurnalista RL - nici nu avea cum, deoarece interviul ei face parte din categoria „servit” -, vor face obiectul unei alte analize legate de misterioasa afirmaţie a lui Traian Băsescu.

Deocamdată, sesizăm că fraza „Dar până nu există o constatare a organismelor abilitate mă abţin să spun mai multe” din răspunsul preşedintelui Traian Băsescu seamănă izbitor ca mesaj tainic, cu propoziţia spusă apăsat la televizor de fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, la ieşirea de la DNA: „Eu sunt un om de Onoare!”. Şi cine a avut urechi să audă, a auzit şi a înţeles. Rămâne de văzut dacă şi mesajul preşedintelui Băsescu din paginile cotidianului amintit va fi citit şi aprofundat de către cine trebuie!

Un proces foarte ciudat
În toamna trecută, Curtea de Apel Oradea i-a achitat pe Omar Mahmoud, Omar Mukhles, fraţii lui Hayssam, şi Mustafa Tartousi, acuzaţică l-ar fi ajutat pe terorist să părăsească România. În timpul procesului, SRI a depus un raport la Curte prin care afirmă că ar fi reconstituit întregul traseu până în Siria al lui Omar Hayssam, stabilind la nivel de minut fiecare pas al său şi al celor care l-au ajutat să fugă. Spre surprinderea SRI, magistraţii Curţii de Apel Oradea nu au luat în seamă raportul agenţilor lui George Maior.

Judecătorii bihoreni sunt de acord că Hayssam a fugit din ţară, dar cred că, în raport, agenţii SRI au reconstituit doar traseul unor telefoane mobile, nu şi al personajelor care le-au folosit. „Probele nu dovedesc în mod cert şi indubitabil că cei de la capătul terminalelor invocate au fost inculpaţii” - scriu magistraţii Curţii în motivarea sentinţei. Pare o concluzie absurdă, dacă luăm în calcul desfăşurătorul convorbirilor telefonice şi locaţiile telefoanelor mobile la momentul discuţiilor. Este foarte greu de crezut că SRI a mistificat adevărul în acest caz şi că a oferit un raport fals judecătorilor bihoreni. Procesul continuă.

Ţintele cotrocenistului
Vă întrebaţi ce urmăreşte Traian Băsescu cu aceste şarade şi misterioase afirmaţii care nu aduc nici o rază de lumină pe strada dumneavoastră ţinută într-un con de umbră de gogomăniile comise de USL şi Palatele Victoria şi Cotroceni? Vă supunem atenţiei câteva idei care nu sunt exhaustive:
 
1. Să-l debarce pe Victor Ponta de la şefia Guvernului în primăvara anului viitor.
 
2.  Să-i capaciteze pe greii PSD să pună umărul la dislocarea lui Ponta de pe scaunul de şef al socialiştilor.
 
3. Să şteargă urmele banilor agonisiţi de „Persoanele Iniţiate” de pe urma sistemului evazionist coordonat de Sorin Blejnar cu ajutorul „gardienilor” lui Sorin Florea şi Dragoş Rusu.
 
4.  După plecarea definitivă de la Cotroceni, să domine piaţa politică şi piaţa serviciilor secrete din România, prin intermediul viitorului preşedinte Mihai Răzvan Ungureanu, aşa cum Putin a reuşit patru ani folosindu-se de Medvedev.
 
5. Devoalarea numelui misteriosului Om Amfibiu. Reamintim cititorilor că teroristul Hayssam vorbea cu multă reverenţă de un anume Dom’ Profesor. Aducerea lui Omar Hayssam în ţară poate rezolva cele mai adânci dileme care pot duce la îngenuncherea difinitivă a lui Dan Voiculescu zis şi Dom’ Profesor. Pentru că există o trainică legătură între Hayssam şi Voiculescu: Mohamed Farzat, unchiul lui Omar, un abonat la contractele şi conturile ICE Dunărea, fosta societate a Securităţii unde Dan Voiculescu şi-a făcut ucenicia.

Sursa:
http://www.puterea.ro/dezvaluiri/exploziv-saradele-si-misterul-presedintelui-basescu-76248.html

===============================================================
==================================================
============================

UPDATE. Putin de Romania
======================
Presedintele Traian Basescu, fotografiat la bustul gol pe punte unei ambarcatiuni cu vele.



Aflat in week-end la Neptun, presedintele Traian Basescu si-a aratat... muschii!
------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
▶ Zora je - Cleopatra Stoica - YouTube
=============================

===============================
=======================================
============================================

Palamakia - Cleopatra Stoica  
=================================

=============================
======================================
==================================================

25 de comentarii:

  1. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, merci ca m-ai inbelit la oaua. Moaama ce urit esti in penultima poza...Tu esti ala de-ti tii mina la gura, sa nu-ti mai dea baietii mooie? Mic, urit si negru pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Baaa futu-ti pizda lu muma-ta ! Ala-i fratiorul tau!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARIKA MAIMUTICA-PUTZULIKA, SA MA PUPI IN GAURIKA!

      Ștergere
  3. DECE SERVICIUL AMERICAN VREA CAPUL LUI PONTA !
    In presa romaneasca am intalnit urmatorul titlu cu urmatoarea precizare.
    OMAR HAYSSAM VA DECLARA, ÎN CURÎND, CEEA CE ÎI VA DICTA EX-PROCURORUL VICTOR PONTA
    "În cîteva zile Omar Hayssam va deschide gura în public, fiind aşteptat doar sfîrşitul concediilor. Conform unor surse de la Palatul Victoria, cu această ocazie, va ieşi la iveală şi motivul aducerii acestuia în România: acela de a vorbi despre circumstanţele răpirii din Irak şi despre amestecul lui Traian Băsescu în acel circ."

    Dupa parerea mea va fi invers.

    Dupa preluarea de catre francez avand sprijin logistic dela
americani Haissam a fost interogat 3 saptamani. Dosarul lui 
are 72 de pagini. Paginile despre Basescu depasesc 20 de pagini.
Dar nu numai a fost anchetat ci si instruit ce sa spuna si mai ales ce
sa nu spuna. Basescu este vazut ca pro american iar Ponta ca iubitor 
de sovietici si chineji.
    
AMERICANII STIU CA RUSII AU PUS MANA PE PROBELE
VIDEO SI AUDIO AL CRIMEI LUI PONTA, UCIDEREA PROCURORULUI PANAIT SI AU INCEPUT SANTAJUL....
UN PRIM MINISTRU AL UNEI TARI NATO SANTAJAT DE RUSI ESTE NEACCEPTABIL. HAYSSAN A FOST TRIMIS SA DESTABILIZEZE GUVERNAREA VICTOR PONTA.

    PS Aceste probe au intrat si in posesia "serviciului informativ Dan Voiculescu .


    "IN GURA LUPILOR "
    https://vimeo.com/68411388

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai RoBort, tu esti nemuritor precum gindacul de Colorado, nenicule...Prin ce tumb stai pitit moroiule? Esti cumva impreuna cu Viurel Piss-Piss?

      Ștergere
    2. Buey RH-ule...
      Am vazut clipul video!
      Esti ce banuiam! Un nebun scandalagiu, provocator!
      Nici dreaku nu te baga-n seama! Imediat, fiecare isi da seama cu cine sta de vorba! mergi si te trateaza boy, lasa Romania pe seama altora!

      Ștergere
    3. RH-ule dar... de ce nu-ti faci publicitate si la filmul cu care credeai ca "vei schimba lumea"? Uauuu... mica este lumea, dar mare gradina Domnului! Buey, esti nebun, nebun, nebun...
      ...............................
      "Messias - preview
      from Devartes Film Plus 5 months ago not yet rated

      This special film has started with a real story.
      There are no use of actors, but real people who are suffering from "Jesus Syndrome".

      "The Chosen" has been sent to save the world and to create a better world.
      It could be a greatest hoax or an event that changes the face of history.

      IT IS YOUR TURN TO DECIDE."
      =============================

      http://vimeo.com/59523190

      Ștergere
  4. Iauzi,iauzi!

    4 august 2013, 18:29
    Don Corleone spunea...
    Ce interesant:diliul irecuperabil RH il apara pe tradatorul Pacepa!!
    RH=bozgor=om fara de tara
    Idiotule RH!! ai idee cate sute din spionii romani au fost tradati de pacepa si au infundat puscariile in occident,cate retele bine puse la punct au fost distruse? Bai BOULE afla de la mine ca nici macar un agent sovietic nu a fost arestat.Iti spune ceva asta boule!!

    PS Sa nu spui cumva ca noi nu trebuie sa avem spioni ci doar "altii" au dreptul sa aiba.
    Ti-as spune din nou ca esti BOU dar nu pot fi elegant cu tine.
    esti cel mai lipsit de caracter si cel mai mare tradator al tarii tale

    mi-e scarba de tine limbricule!!


    esti cel mai lipsit de caracter si cel mai mare tradator al tarii tale

    mi-e scarba de tine limbricule!!


    esti cel mai lipsit de caracter si cel mai mare tradator al tarii tale

    mi-e scarba de tine limbricule!!



    PS2 daca ti-am repetat de trei ori crezi ca pricepi ceva? Apatridule!!
    (in maghiara se spune bozgor:):)

    4 august 2013, 18:33
    Don Corleone spunea...
    @Lupus
    nu am citit comentul de la 18:29....eram ocupat sa-i dau la bot nemernicului tradator RH.
    Interesant ce spui...am sa caut si eu ceva informatii,desi ce apare pe net e labareala curata...exact ca in domeniul armamentelor si tehnologiei.Cine citeste despre ele pe net are toate sansele sa moara prost...asta-i net-ul!! numai vechituri!

    4 august 2013, 18:39
    Don Corleone spunea...
    iote na ce zice un bozgor tradator!!
    sfarsitul concediilor era "esenta" problemei:):) dupa atatia ani

    bozgoru'asta e si prost de-mpunge


    “În cîteva zile Omar Hayssam va deschide gura în public, fiind aşteptat doar sfîrşitul concediilor...."
    Ha,ha,ha!!!

    4 august 2013, 18:52
    Don Corleone spunea...
    Bai bozgore ce facusi!!
    Ai si uitat de voiculescu??
    4 august 2013, 18:53
    Don Corleone spunea...
    ...si de basescu si Rotterdam?
    esti nebun,nebun,nebun.Da de ce esti si atat de prost bozgore?(bozgor=om fara de tara)

    4 august 2013, 18:55

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe ce a dat Romania 390 de miliarde de lei pentru perioada 2009-2013 !? Si asta nu este tot! MEGA JAF SI GIGA BATAIE DE JOC!

    Desi s-au inchis si inca se mai inchid scoli, Romania si-a permis sa plateasca aproximativ 40 (39.037.500 / 48406500 + tva ) de milioane de lei noi pentru un moft extrem de pagubos – inchirierea pentru aproximativ 3 ani – perioada 2009-2013 - a licentelor pentru sistemul de operare Windows din laboaratoarele de informatica din scoli!! Daca pentru 3 ani (in cazul in care datele problemei se mentin) platim 9 milioane de euro atunci pentru 9 ani vom plati in jur de 27 de milioane adica aproximativ 1 100 miliarde de lei vechi doar pe licentele de Windows din laboratoarele de informatica din scoli. Culmea este ca sunt alte sute de institutii care folosesc/inchiriaza in acelasi mod Windows-ul. Deci, paguba este uriasa – camioane de bani pleaca spre Microsoft, umfland fundul lui Bill Gates si nu numai! Romania este o vaca buna de muls!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PRIN INCHIRIEREA ACESTOR LICENTE ROMANIA A OBTINUT DREPTUL DE A FOLOSI, IN ACELE LABORATOARE SCOLARE, SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS7.

      Si asta nu este nimic, la nivel de ministere si institutii de stat alte zeci de miliarde bune ajung in conturile Microsoft, ale producatorilor de antivirus si ale cleor care produc programe de intretinere pentru pc-uri si laptop-uri. In tot acest timp tara se zbate in saracie iar poporul abia isi duce zilele de pe o zi pe alta in timp ce statul da bani pe prostii!

      Ministrii basisti implicati in acest scandal sunt corectul Funeriu (care nici pana astazi nu ne-a aratat diploma de bacalaureat – deci habar nu avem daca invatamantul a fost condus ani buni de un individ doar cu liceul) si Valerian Vreme (cel care s-a ocupat de comunicatii in vremea bocului.)

      Interesant este faptul ca puteau opta pentru cumpararea acestor sisteme de operare fapt care ar fi adus tarii – daca ne putem exprima asa – o economie insemnata. Editia cea mai slaba de Windows costa online undeva peste 400 de lei. Daca facem un calcul constatam ca pentru inchirierea licentei de functionare pentru doi ani s-au platit in jur de 65 de euro iar pentru cumpararea Windows-ului ar mai fi trebuit acoperita o mica diferenta. Statul ar fi obtinut si o reducere substantiala luand in calcul numarul urias de licente achizitionate. Este mai avantajos in acest caz sa cumperi si sa folosesti pe viata licenta decat sa dai o tona de bani pe inchiriat, din trei in trei ani, acest sistem de operare.

      Ștergere
    2. Avem bani sa dam pe inchiriatul licentelor Windows pentru trei ani (2009-2012) care deja au trecut, dar nu avem pentru spitale, scoli, pensionari etc. sau pentru a cumpara definitiv acele licente. La un calcul simplu am fi iesit de trei ori mai ieftin, daca ne raportam la o perioada de 9 ani, daca am cumpararea definitiv licentele. Adevarat JAF!!!

      Asadar, concediem profesorii, inchidem scoli proaspat renovate de firmele de partid -cine stie la ce supra pret – pentru a putea achizitiona licente Windows 7 de 9 milioane de euro. In plus, stirea din gandul sustine ca aproximativ 80 de mii de licente ar fi fost platite fara sa fi fost nevoie de ele! Multe dintre calculatoare erau deja prea vechi si prea slabe pentru a mai rula Windows 7.

      De ce am scris ca Romania da bani pe un moft?

      Motivul este simplu. In momentul de fata exista sisteme de operare bazate pe Linux, superioare Windows-ului din multe puncte de vedere si gratuite, care ar fi fost perfecte pentur a readuce la viata batranele si expiratele pc-uri din scolile romanesti!

      Desi este extrem de usor si intuitiv, Linux-ul nu este pe lista prioritatilor dintr-un motiv extrem de logic pentru derbedeii care conduc destinele tarii. Guvernanii nostri nu ar avea nimic de castigat pentru buzunarul lor personal datorita faptului ca Ubuntu, Open SUSE, Linux Mint (cele mai folosite distributii Linux) sunt gratuite.Nu-mi vine a crede ca nu le-a dat prin cap ideea cumpararii licentelor de Windows in locul inchirierii, doar ca mafia politica are nevoie de contracte pe care sa le reinnoiasca anual si nu de economie pentru stat.

      In prezent, la nivel mondial, peste 50 de milioane de pc-uri personale ruleaza o distributie Linux iar in Europa si nu numai s-a trecut masiv la folosirea acestor sisteme de operare din considerente economice si de fiabilitate. Mai multe guverne, ministere institutii publice si private, firme au trecut deja pe Linux (Ubuntu, Open SUSE, Linux Mint, Debian) iar noi ne cacam pe noi si ne lasam mafiotii sa faca afaceri extrem de paguboase pentru tara! Pana una alta, nu ne comparam noi cu amaratii aia din Germania, Rusia, Olanda, Canada si alte tari de categoria X. In Rusia, Putin a ordonat ca laboratoarele de informatica sa fie dotate cu LINUX.

      Asadar, avem la dispozitie sisteme de operare gratuite, la acelasi nivel de functionalitate ca Windows-ul, clare, rapide, logice, sigure, stabile, extrem de usor de folosit, mult mai potrivite pentru configuratiile vechi ce se gasesc in scolile din Romania si care nu implica niciun fel de cost, dar preferam Windows-ul scump si greoi. In fond, guvernantii nu dau din banii lor! Problema este ca acesti aproape 400 de miliarde de lei (bani vechi) ar putea salva zeci de mii de vieti!

      Ștergere
    3. Bine bine,ziaristu-i ziarist:):)
      Deci elevii in scoala invata operare pe linux si cand ajung acasa sau in lume dau deee...windows!!
      tu acum anonimule in ce sistem de operare ne scrii? in linux?....in pula mea ca prost mai esti ca pui botu la un ziarist de cacat
      E chiar asa bun Linux? e bun o pula!
      Ia sa te vad de maine cum folosesti tu Linux pe bloaga asta ,bombalaule!

      PS.Boul ala de ziarist/zda scrie despre Linux folosind platforma Windows...ce cacanari sunteti:):)

      Ștergere
  6. "In Rusia, Putin a ordonat ca laboratoarele de informatica sa fie dotate cu LINUX."

    ....a "ordonat"???? 'te-n pula mea berbecule!

    RăspundețiȘtergere
  7. TÂRGU MUREŞ, (10 iul 2013).
    Senator PDL: În an de criză ONG-urile minorităţilor primesc 83 de milioane de lei pentru activităţi de recreere.
    Senatorul PDL Marius Paşcan spune că, într-un "an de criză pentru toţi", 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale din Parlament primesc de la buget peste 83 de milioane de lei pentru activităţi culturale, religioase şi de recreere, UDMR beneficiind de 18 milioane de lei.

    Senatorul PDL de Mureş Marius Paşcan a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că minorităţile din Parlament îşi împart în mod "inexplicabil" o sumă totală de 83 de milioane de lei în acest an, în care "e criză pentru toţi".

    "Pentru acest an s-au alocat 83 de milioane de lei pentru diverse ONG-uri, organizaţii reprezentând minorităţile. Este revoltător şi ar trebui să ne dea de gândit. Nu ştim cum sunt justificate. De pildă, cei de la UDMR primesc vreo 18 milioane de lei, pentru că sunt uniune, pe de o parte. De cealaltă parte, ca partid. Acum, comparativ, dacă-i luăm ca partid, cu alocările care se dau partidelor, imaginaţi-vă de pildă că PSD, cel mai mare partid din România la ora actuală, a primit 6,2 milioane de lei în acest an, adică de aproape trei ori mai puţin decât UDMR", a spus Paşcan.

    Senatorul a susţinut că nimeni nu a putut să indice în mod public cum se cheltuiesc aceşti bani şi de ce sunt făcute "discriminări între minoritari", în sensul că sumele, raportate la numărul de persoane dintr-o minoritate, variază între 15-20 de lei până la peste 300 de lei "pe cap de minoritar".

    Potrivit datelor puse la dispoziţie de senator, 19 organizaţii neguvernamentale aparţinând minorităţilor naţionale din Parlament primesc anul acesta de la buget peste 83 de milioane de lei pentru activităţi culturale, religioase şi de recreere.

    Astfel, UDMR, cea mai importantă organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale din Parlament, beneficiază în acest an de peste 18 milioane de lei de la bugetul de stat, conform datelor oferite de Secretariatul General al Guvernului (SGG), la o populaţie de 1,2 milioane de etnici maghiari, potrivit ultimului recensământ. Suma alocată pentru UDMR depăşeşte cu mult bugetul alocat pentru toate partidele parlamentare din 2012.

    Pe locul al doilea se află Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa", care primeşte în acest an 11,7 milioane de lei. Asociaţia este reprezentată de deputatul Nicolae Păun, care reprezintă oficial aproximativ 620.000 de etnici romi, conform ultimului recensământ.

    Paşcan a adăugat că, urmând acelaşi principiu, şi minoritatea românească din Harghita şi Covasna ar trebui să beneficieze de fonduri de susţinere din partea statului.

    "În ce balanţă sunt puşi oamenii aceştia şi de ce cântăresc, din punctul de vedere al banilor, diferit? Pe de altă parte, întreb retoric de ce minoritatea română din Harghita şi Covasna nu beneficiază, la fel, de sume, în aceeaşi manieră? (...) De ce să nu primească, pe acelaşi sistem? Este o minoritate în Harghita şi Covasna, nu are resurse, nu are fonduri pentru a desfăşura manifestări publice, să zicem, similare celor pe care, cu aceşti bani, le pot organiza celelalte minorităţi. Deci mi se pare absolut firesc ca şi minoritatea românească din Harghita şi Covasna - nu ne ascundem după degete, este o minoritate - să beneficieze de fonduri de susţinere din partea statului, după acelaşi principiu, dacă vorbim de principii", a spus Paşcan.

    El a susţinut că este pur şi simplu "o realitate" faptul că românii din Harghita şi Covasna reprezintă o minoritate în propria ţară.

    RăspundețiȘtergere
  8. Brigada Rutieră a Capitalei a trimis în trafic, în cursul acestei săptămâni, echipe formate din autospeciale neinscriptionate şi motociclete, conform unui comunicat.

    Scopul acţiunii? "Pentru a-i depista şi sancţiona pe acei conducători auto care respectă normele rutiere doar atunci când observă echipajele inscripţionate ale poliţiei", transmite sursa citată.

    "Brigada Rutieră a acţionat în cursul acestei săptămâni cu echipe formate din autospeciale neinscripţionate si motociclete, pentru a-i depista şi sancţiona pe acei conducători auto care respectă normele rutiere doar atunci când observă echipajele inscripţionate ale poliţiei. În urma acţiunii au fost sancţionaţi 71 de conducători auto, au fost reţinute 8 permise de conducere în vederea suspendării şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a depăşit suma de 19.000 lei", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

    Valoarea totală a sancţiunilor date a depăşit suma de 19.000 de lei, se mai precizează în comunicat. Brigada Rutieră a Capitalei mai precizează că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

    Poliţia spune că într-o mare proporţie accidentul de circulaţie este urmarea erorii umane, cauzată de un anume tip de comportament la volan.

    "Atitudini inadecvate duc de regulă la nenorociri pe drumurile publice, care de cele mai multe ori nu sunt întâmplătoare, pentru că la volan şi cu piciorul pe pedala de acceleraţie unii şoferi îşi descarcă toate energiile negative acumulate. De multe ori observăm în trafic şoferi cum pendulează de pe o bandă de circulaţie pe alta, fără să-şi ia cele mai elementare măsuri de siguranţă, alţii care depăşesc coloana de maşini oprită la semafor şi se aşează în faţă. Greşind azi, greşind mâine, scade responsabilitatea şi creşte riscul de accident. Aşa devenim involuntar agresivi în conducere, imprevizibili pentru ceilalţi şoferi şi uşor, uşor ajungem pe nesimţite potenţiali provocatori de accidente", se arată în comunicatul citat.

    RăspundețiȘtergere
  9. NB la ZOO + 9! Cezare, stii tu...inbelit la oaua, ora 2.
    Muei, iar la 3 retzii? Kuku-n brate sa mi-l tii.

    RăspundețiȘtergere
  10. ...te-npizda ma-tii...bvaaa tarane (peiorativ desigur)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MAMA LA CIOK! SI CA SA NU UIT, CEZARIKA SA MA PUPI IN GAURIKA.

      Ștergere
  11. Linux poate e bun, dar companiile preferă să cumpere licenţe ca să aibă pe cine da vina dacă ceva merge prost

    Există programatori care spun că Linux a fost gândit la început ca un sistem de operare pentru servere, super-computere, în timp ce Microsoft a ţintit cu Windows consumatorii de acasă. Iată şi părerea lui Cătălin Constantin, redactor-şef adjunct la revista de nişă CHIP: "A fost valabil la început dar acum este o prejudecată. Linux a fost la început copilul deştept şi urât iar Windows copilul frumos şi cu ceva semne de inteligenţă. Între timp, Linux a recuperat mult, e aproape la fel de uşor de utilizat ca şi Windows, dar a rămas totuşi cu un handicap: n-a prea ştiut să se joace, să-şi petreacă lumea timpul liber cu el. Linux n-a fost niciodată platformă de jocuri, de "joacă". Iar cei care şi-au luat calculator pentru joacă au învăţat pe parcurs şi cum se utilizează Windows-ul".

    RăspundețiȘtergere
  12. Consultantul IT Constantin Teodorescu mai aduce în discuţie o idee interesantă: "frica de răspundere a celor care fac şi implementează softuri". El se referă la clienţii corporatişti care cumpără baze de date, programe de management şi sisteme integrate şi care preferă să le plătească pentru a avea o plasă de siguranţă. "Ei se gândesc: dacă se întâmplă ceva nu e mai bine să trag la răspundere pe cei de la Oracle sau IBM, decât să folosesc Linux, care e gratuit? Licenţele scumpe sunt un fel de permis pentru un somn liniştit. Plăteşti o groază de bani dar scapi de răspundere", susţine Teodorescu.

    Ca argument foloseşte argumentul CERN, consorţiul european care deţine acceleratorul de particule într-un tunel din Alpii elveţieni. "Toate bazele de date ale CERN şi toate experimentele ştiinţifice se susţin pe Linux şi pe sisteme open-source. Asta înseamnă să ai încredere în tehnologie", afirmă expertul Constantin Teodorescu.

    Un paradox persistă până la final. Uniunea Europeană a pretins şi a obţinut despăgubiri uriaşe de la Microsoft, pentru practicile sale monopoliste, dar nu insistă pe implementarea Linux în şcolile primare, de exemplu. "Sunt interese financiare. Peste tot politicienii sunt oameni. Vorbesc la tribună dar nu vor vota o decizie crucială care poate afecta un gigant mondial", este convingerea expertului IT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citiţi mai mult: Vălul de pe ochii lumii: de ce Linuxul gratuit nu bate Windows > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/valul-de-pe-ochii-lumii-de-ce-linuxul-gratuit-nu-bate-windows-934099.html#ixzz2b4XwqlF0
      EVZ.ro

      Ștergere
  13. Bai frate ce marketing pe blog ,ce marketing!!
    Care aveti CERN acasa buey?......ati descoperit pana la urma fuotonii si muyotonii?

    RăspundețiȘtergere
  14. Grabiti-va! Vedeti daca mai este ceva de spus paciulea, ca ne mutam mintenas la un subiect de tip "ei sunt mandria noastra", "onoarea si demnitatea"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care EI? Cumva Cezar MuciPeFata, Curleonul, ori Viurel Pish-Kish?

      Ștergere
  15. PUTIN de Romania.
    Traian Băsescu, la bustul gol pe un velier.
    Elena Udrea, printre pasageri.
    =============================
    Președintele Traian Băsescu a fost surprins și fotografiat la bustul gol în timp ce se afla pe o barcă la mare. Pozele au fost puse pe pagina de Facebook a senatorului PDL, Cirpian Rogojan, fost component al trupei Sistem. Printre turiștii aflați pe velierul care făcea o scurtă ieșire pe mare se afla și Elena Udrea.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri