Google Translate

duminică, 25 august 2013

Iti place cafeaua? Iata 14 beneficii pentru sanatatea ta! / Sanatate fizica si mentala / Ce patesti daca bei prea multa cafea


Te-ai gandit vreodata la cana ta zilnica de cafea ca la un elixir de sanatate si nu doar ca la o sursa de placere si energie? Probabil ca nu o data ti-a trecut prin cap sa te lasi de acest „viciu” care iti creste tensiunea arteriala, favorizeaza aparitia celulitei si, pe deasupra, iti mai si ingalbeneste dintii, asa cum ni s-a spus. Vesti bune: cafeaua este un aliat pentru sanatatea ta.

1. Cafeaua previne diabetul de tip 2
Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozava descoperire dintre toate. In ultimele luni, prima pagina a ziarelor de medicina din intreaga lume a fost tinuta de o stire senzationala: dupa ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat ca, in comparatie cu cei care nu consuma cafea, bautorii de cafea sunt mult mai putin expusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip 2.


2. Cafeaua scade riscul afectiunilor cardiovasculare
Alte studii (unul facut la Iowa Women’s Health, pe un esantion de 27.000 de femei, pe o perioada de 15 ani, altul facut de Nestlé Research Center si al treilea publicat recent in Norvegia) arata cum, datorita consumului de cafea (decofeinizata sau nu), scade si riscul afectiunilor cardiovasculare, in special la femei. Mai exact, daca bem trei cani pe zi, sansele de a ne imbolnavi de inima scad cu 24%. Din pacate, beneficiile cafelei scad invers proportional cu numarul de portii consumate zilnic, in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare.



3. Cafeaua protejeaza de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi si ciroza hepatica
Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.



4. Cafeaua calmeaza durerile de cap
De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele
atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.



5. Antioxidantii din cafea fac minuni
Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.
Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati pentru mica lor placere, dar nici sa nu exagereze. (dr. Tomas De Paulis, cercetator la Vanderbilt University’s Institute for Cofee Studies).

Ce nu stiai despre cafea:
 ==================

6. Cafeaua are mai multe fibre si mai multi antioxidanti decat sucul de portocale
Nutritionistii ne spun mereu ca fibrele sunt absolut necesare sanatatii noastre si ca antioxidantii ne ajuta sa ne mentinem mereu tineri si ne feresc de boli. Un studiu facut de un grup de savanti din Spania a dovedit ca “o cana de cafea neagra are un continut de fibre si polifenoli mai ridicat decat orice alta bautura de pe planeta.”



7. Cafeaua stimuleaza glandele salivare
Simti ca uneori ti se usuca gura (termenul medical pentru acest sindrom este xerostomie), ca si cand ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca sa scapi de acest necaz, cercetatorii polonezi te sfatuiesc sa bei un cappuccino! “Dupa cinci minute de la ingerarea a 150 gramede cappuccino, este stimulata secretia salivara si sunt imbunatatite dictia si functiile vorbirii. Acest efect benefic se mentine intre 30 de minute si patru ore”, spun cercetatorii.




8. Cafeaua imbunatateste scrisul de mana
Un studiu independent facut de un grup de medici din Germania a demonstrat ca abilitatile de a scrie de mana pot fi mult imbunatatite consumand cofeina. Dupa ce au consumat doua cani de cafea, voluntarii participanti la studiu au scris mai repede, mai fluent si mai frumos decat inainte.



9. Cafeaua impartita in doze mici te tine atent
Daca bei cafeaua in doze mici pe tot parcursul zilei, vei fi mai atenta, mai activa si mai energica, au descoperit medicii de la Harvard Medical School.



10. Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit
O cana de cafea bauta la micul dejun iti poate face ziua mai buna, spun cercetatorii de la University of Wales, College of Cardiff, din Marea Britanie. Cercetatori britanici explica: “Cafeaua completeaza beneficiile evidente asupra functionarii creierului (imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei si a gandirii logice).



11. Cafeaua nu ne impiedica sa visam
Multi oameni spun ca, daca beau cafea seara, nu reusesc sa doarma. Totusi, potrivit ultimelor studii, se pare ca, in ciuda faptului ca o cana de cafea consumata seara, inainte de culcare, ne face sa adormim mai greu, acest obicei nu afecteaza cu nimic faza de visare si nici cea de somn profund. Nici macar un consum ridicat de 7 cani pe zi nu afecteaza calitatea somnului.



12. Cafeaua nu provoaca aciditate
Aciditatea gastrica este una dintre cele mai neplacute afectiuni si are o multime de cauze, de la consumul de alimente picante la stres. Din fericire, contrar credintei populare, nu exista nici o legatura intre consumul de cafea si aceasta enervanta problema, oricat de tare si de amara ar fi fost cafeaua consumata, arata un studiu din Marea Britanie, la care au participat 394 de pacienti cu stomacul sensibil. De asemenea, nu s-a putut stabili nici o legatura intre consumul de cafea si ulcerul gastric sau duodenal.



13. Cafeaua vindeca herpesul
Da, cafeaua are proprietati antivirale, spun cercetatorii japonezi, care au testat (in vitro) 15 tipuri de cafea (8 obisnuite si 7 instant), adaugand o solutie slaba de cafea peste anumite culturi de celule infectate cu virusul herpetic. Au descoperit astfel ca in extractul de cafea (indiferent de tipul folosit – macinata, instant sau decofeinizata – sau de locul in care a fost cultivata) exista un ingredient care distruge virusul prin contact direct si impiedica raspandirea lui la celelalte celule invecinate.



14. Cafeaua nu da dependenta
Cu multi ani in urma, World Health Organization a declarat ca “nu exista dovezi conform carora consumul de cofeina ar putea fi comparat cu abuzul de droguri. Este o mare diferenta intre a bea in fiecare zi o cana de cafea si dependenta”. Un studiu recent aduce si suportul stiintific pentru aceasta afirmatie. Mai exact, s-a descoperit ca, indiferent de cantitatea in care este consumata, cofeina nu activeaza circuitul de  recompensa al creierului, asa cum fac amfetaminele sau cocaina. Simptomele traite de consumatorii de cafea in absenta bauturii lor favorite (dureri de cap, letargie, somnolenta) nu au nici o legatura cu cele ale consumatorilor de droguri aflati in sevraj.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/iti-place-cafeaua-iata-15-beneficii-pentru-sanatatea-ta/#ixzz2cu0FAZmZ
====================================
==============================================
===========================================================

Ce patesti daca bei prea multa cafea ...

Cafeaua, lichidul minune pe care unii il critica, in timp ce altii il adora. Cafeaua face rau inimii, da ulcer si te agita, spun unii cercetatori. Cafeaua are antioxidanti, protejeaza impotriva maladiei Parkinson, tine depresia departe la femei si cancerul de prostata la barbati si protejeaza atat barbatii, cat si femeile de atacurile de cord, vin contraargumentele din partea altor cercetatori.


Ca de obicei, raspunsul e la mijloc. Excesul dauneaza grav sanatatii, indiferent despre ce exagerare este vorba. La fel se intampla si in cazul cafelei. Daca bei cafea in exces poti avea, intr-adevar, probleme de sanatate.
 

Cine obisnuieste sa bea doua-trei si chiar mai multe cesti de cafea pe zi, nu se mai poate bucura de beneficiile licorii. Insa, ca orice in viata, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Cafeina, dar si celelalte substante din cafea au atat parti bune cat proaste, iar efectul general depinde de cum se anihileaza unul pe celalalt.


Cantitatea de cafeina din cafea variaza in functie de boabe, de cum au fost prajite dar si de alti factori, insa media este de 100 mg la o cantitate de 225 g de cafea. O ceasca de ceai contine doar jumatate de cafeina. Inclusiv cafeaua decofeinizata contine putina cafeina, 2-4 mg la o ceasca. Doza letala de cafeina este de 10 g, echivalentul a 100 de cesti.


Printre efectele negative ale consumului excesiv de cafea, pe termen scurt, cercetatorii au inclus: cresterea tensiunii arteriale, ingustarea arterelor, cresterea nivelului homocisteinei si posibil a colesterolului. Excesul de homocisteina a fost asociat cu ateroscleroza prin lezarea endoteliului vascular, abilitarea depunerii lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL) si a multiplicarea fibrelor musculare netede vasculare.

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/pontul-zilei-ce-se-intampla-cand-bei-prea-multa-cafea/
=====================
========================================
==============================================================

57 de comentarii:

  1. Uai, nenea Basile al nost, alias Decebalus per Scorilo, cred c-o dat in mintea infantililor, de-o agiuns sa-si bage muia prin cestile de cafea !
    Doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O zi buna tuturor!
      Special facut, special efect!
      Cand bei cafele "fara numar", aminteste-ti de mine!
      De cele scrise "aciulea" (asta daca si citesti)!
      Face bine la sanatate! La "motor", la "tartacuta" ...!

      Ștergere
    2. Uai, acusica nush daca m-or afectat cafelele la motor, insa la dibla sigur mi-a ramas niste zat in instalatie !

      Ștergere
  2. Ce mi-e dor de Cezarika ca sa-i dau o mooie mika.

    RăspundețiȘtergere
  3. Moaaaamaaa, cat nechezol am bagat in mine ! O punga de fro 200 de grame costa cam 8 lei. Vechi. O punga imi ajungea, la serviciu, cam 4 zile, X 3 nechezoale/zi, cate o juma de oala de 2 litri ! La fiecare cana de nechezol bagam, oblij, 4-5 carpaturi, fara filtru ! Iar zatul care ramanea in oala si in cana, se umfla ca hameiul ! Iar de-l uscai la soare, mai puteai sa-ti tragi o cafa, de second hend !

    RăspundețiȘtergere
  4. Dom comisar,cum ai lasat tutunul asa lasa si cafeaua. Sau poate o cultivi in spatele casei? O cafea buna se face doar din struguri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, CORECTA OBSERVATIA!
      Am LASAT DEFINITIV tutunul si sa vedeti minune!
      Mi-a scazut INSTANT pofta de cafele... fara numar, fara numar si "tari" de crapa si-un "bou"! Acum beau dintr-o ceasca... de cand imi dau desteptarea si pana la ora stingerii! O ceasca... potrivita!
      P.S.: Iar de "BAUT", n-am baut niciodata! Nu beau alcool!

      Ștergere
    2. Uai, Curleoane, la niatale, acolea in fundul curului, se aude ?
      Eote bre cum trebo trait: nema tiutiun, nema halcool, nema futireaza !
      Doar holeaca de cafe, cu parfum de muiere !

      Ștergere
  5. Ai di pula me, daca ierea ceva mai bun, pe timpul aplicatiilor, ori in poligon, la trageri, in special iarna cu ger, decat nechezolul, la termos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, biansiur, nika nu ierea mai bun decat un "Alb 50" ! Dupa 2-3 gaturi, direct de la garliciul sticlei, in stilul "posta", mi se incalzeau instant ciorapii in bocancii de instructie !

      Ai di pula me !

      Ștergere
    2. Uai, ce vremuri bre, ce vremuri !
      Acusica, unii ar da bani grei pentru o portie de salam cu soia, ori pentru un nechezol, ori pentru un spumant original blend, de 17 lei !

      Ștergere
    3. Muei, ieou is cu gindul doar la BEM- BEM. Bun tare. Bun cu oricE. DFe la apa statuta, bere, vin acrit, tuica, alcool de torpila, pufoaica ori bors.

      Ștergere
  6. Un pranz cul. Si muie de 5 stele !

    Tre sa duc niste papa bun la fro 3 catele, ce-or fatat de fro luna si ceva !
    S-o umplut de boraci proaspeti. Cred ca-s fro 5spe ! Face hoasca me la portii, de zici ca-i mama originala a lu' Romulus si Remus !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ii ajute Dumnezeu doamnei tale!!!Numai un suflet nobil face asa ceva.Multi se declara crestini, dar putini se comporta ca niste crestini.

      Ștergere
  7. Si, ca sa nu hiu hain, uitati-va la prima poza postata, in care, paznicu' de puscarii Bazile cica "Va invit la o cafea" !
    Ne invita la o pula ! Ori o muie ! Gratis !
    M-am saturat de cand tot sunt invitat, la Trompeta Severin, din clampa !

    RăspundețiȘtergere
  8. -..hait de aici...vrei la crapelnita pe de-a moca ??!

    RăspundețiȘtergere
  9. CEZARIKA, VIN' LA MAMA CU LIMBA SA-MI SCARPINI BLANA. BLANA CEA DINTRE PICIOARE, CU PARFUM DE FATA MARE.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ualabaaaa....
    Datoria externă a României, atât a statului, cât şi a sectorului privat, a fost de 98 miliarde de euro la jumătatea anului, conform datelor BNR. Acum 23 de ani datoria era zero. Cine a făcut această datorie externă? Cine este responsabil de ea? Ualabaaaa.... Nasoala treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai di pula noastra ! Ori di pula lor, adica a celor care se nasc in zilele astea !
      Or sa invete la istoria UE despre Romanika, asea cum am invatat eo la istoria Romanicii, despre domniile fanariote !
      Nu dau nume, ca nu-i fain !

      Ai di pula lor !

      Ștergere
  11. Ce patesti cand bei prea multa cafea ?
    Pai faci buba la cap !

    Doamne fer, eote:
    =================
    "De parcă nu era de ajuns, Mircea Cărtărescu nu s-a mulţumit să fie singurul favorizat al Institutului Cultural Roman (I.C.R.). Pentru a avea o companie adecvată - că de, cine se-asemănă, se-adună, şi-a introdus şi soţia, în nenumărate programe ale aceluiaşi I.C.R., care i-au asigurat deplasări prelungite în străinătate, pentru a-şi scrie „opera", şi a-şi asigura traduceri în Franţa, Anglia, Canada, Austria, Suedia, S.U.A.. Bulgaria... Ce zboară prin colivia soţiei Orbitorului Men-debil, poetesa-porno Ioana Nicolaie - mult tradusă şi ea, în câteva limbi, de către I.C.R., tot din banii pensiilor şi alocaţiilor tăiate - puteţi constata şi singuri:

    „coastele zdrăngăneau ca sticlele de bere/ sub ţâţele ei nehrănite/ iar ea mânca, din el mânca/ îi sorbea ochii, îi sugea creierul/ îi lingea scrotul sărat/ îi înghiţea miliardele de seminţe". Iubitul ei soţ şi partener de destrăbălare îi răspunde: „Numai când mi-am băgat botul în sexul ei blond, un tip mustăcios, cu ochi negri şi cu nasul drept s-a iţit dintre cârlionţi şi mi-a băgat limba drept în gură" (din vol. „40238 Teşcani")...

    „... Aia-i Patria!"

    Recomandat, în anul 2006, la Premiul Nobel de aceeaşi cloacă libidinoasă, Man-debilul Orbitor a fost decorat de către şeful statului cu Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer, categoria A „Literatura".
    ==========================

    Ia sa vad daca partenera mea de destrabalare ar vrea sa-mi bag muia oleaca in secsul ei zbarcit, ca sa-i fac o arogantza tipului ala dintre carlionti !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: bag sama ca idiotul ala de Patapievici, care zicea ca imaginea plaiului mioritic este ca a fecalei, cu o inima ca un cur, iar peste noi s-au pisat care cum a vrut, este un mic copchil pe langa Cartarescu si loaza lui de muiere !

      Doamne feri ! Iar presedintele statului foloseste acest veceu public, pe banii poporului !

      Ștergere
  12. Toti aia care au facut credite la banci.Si guvernul, cu aprobarea nu stiu cui. Dar de platit nu platesc si tiganii, ca ei nu au venituri.
    Pentru ,,centura de siguranta'' ar trebui srins de coaie chirila...,ca boc(cacat in limba turca?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, da ! boc= cacat in limba turca ! ai bunghit-o !
      Da' "chirila", ce-i ? Ori, cine-i ?

      Ștergere
    2. Ii gresala de ,,chiorila''.

      Ștergere
    3. Aha, m-am bunghit !

      Ștergere
  13. Admin, Romania Megalitica 22 august 2013, 01:00
    Pământul, ţinta unei puternice furtuni magnetice.
    ======================
    Texte ! M-am saturat de basmele astea cu sfarsitul lumii, cu profetiile lu' baba Vanga, ori Nostradamus !

    A trecut si 23 August, Ziua Nationala a Republicii Socialiste Romania, si nu am simtit nicio furtuna solara ! Doar oleaca de furtuna la cur, cand am fo la cacastoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: insa chestia cu ce-au "surprins" pe camera de filmat, scafandrii aia, in fundul oceanului, este interesanta !
      De n-o hi si aia un fel de manareala !
      Ce dreaq nu poti face cu tehnica asta din ziua de azi !
      Poti sa-i surprinzi pana si ragaielile lu Curdeleu, in Crasma la Birtolomeu !

      Ștergere
    2. Pese: iar daca ministrul Diusa de la Dezbinarea Nationala, a reusit el sa sorprinda o multitudine de ozenee care au violat spatiul de deasupra Careacalului, nu vad de ce nu s-a putea sorprinde si o "mana", pe fundul oceanului !

      Eo cred ca mana aia e bratul puternic si lung al legii, adica al procororilor de-or umblat cu biblia supt brat, dupa suspendarea suspendatului !

      Ștergere
  14. Uai basinosilor, sa-mi pice muia si nu alta !

    Pe langa alte stiri de stiri, printre care ca la Botosani intr-un sat sunt cei mai buni harbuji din Romanika, de paleste Dapuleniul in fata lor, cu tot cu Geoana Mircea, aflai ca tot Botosianiul s-a instalat confortabil in fruntea clasamentului, din LIGA 1 de fotbal !

    Uai, sa-mi trag secsu pe supt mine ! Astia bat tot ce prind, bre !

    Cred ca-i sare cheptul de placere lu coana Lenutza, a lu Cobuz !
    Sa dea dreaq, nici nu stiam ca Botosaniul are echipa de fotbal !
    Nu ca m-ar pasiona acest sport nobil, insa parca prea suna aiurea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci uăi, cî sî supârâ Ilenuţa lu Cobuz şî n-o sâ mai mânînci harbuz!

      Ștergere
  15. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  16. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezarel la ora 10, Viurelul kelul sa mi-l frece.

    RăspundețiȘtergere
  17. ''În luna iulie, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi varianta sa Poarta Albă - Midia Năvodari a fost depăşit traficul prognozat cu 10,15%, având în vedere că în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportărilor, s-a consemnat un trafic de 3,48 milioane tone capacitate''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vax albina ! Pe timpul lu' Ceasca, inclusiv in primii ani de dupa lovitura de stat din decembrie '89, cand Romanica inca mai avea industrie, flota maritima si fluviala si o agricultura de toata frumusetea, canalul colcaia de barje si alte vase comerciale ! In anii cu cote optime de navigatie pe Dunare, pe toata lungimea ei navigabila, traficul era de peste 100 de milioane de tone capacitate !

      Daca mergi acusica pe drumul vechi spre mare, care din loc in loc se intersecteaza cu canalul...ai sa vezi exact o pula ! In deriva !
      Cred ca ecluza de la Cernavoda a ruginit, iar in portul de la Agigea bate vantul !

      Ștergere
    2. De fapt, si inainte de 84, cand a fost inaugurat canalul, era un trafic permanent pe Dunare !
      Sa va spuna nea Basile, comisarul fara arma, care, din podul parnaii de macsima siguranta si securitate, putea supraveghea excelent traficul de la Cazane si de pe Clisura !

      Acusica, daca abia mai poti numara doua, trei barci cu braconieri si un vaporas de agrement, care face bisnita cu tigari netimbrate si benzina !

      Ștergere
  18. ,,Cantitatea de deşeuri descărcate de la bordul navei MSC Flaminia este mai mare decât cea estimată inițial. Senatorul Chirstian Gigi Chiru a trimis prefectului județului Constanța, Eugen Bola, o adresă prin care semnalează anumite nereguli în ceea ce privește prezența navei MSC Flaminia în dana portului Constanța. Printre acestea se menționează și acostarea navei în apropierea terminalului de cereale.''

    RăspundețiȘtergere
  19. ,,Compania Plafar, care a ieşit anul trecut din insolvenţă şi a pierdut şi propriul brand „Plafar“, vândut de autorităţi în 2007 pentru 1 milion euro, nu va mai fi considerată companie naţională, având în prezent doar un punct de lucru, şi nu se va mai ocupa decât de prelucrarea ceaiului şi a CAFELEI.
    ...
    În iunie 2007, statul a cedat însă brandul Plafar către reţeaua privată de farmacii Centrofarm, cu acţionariat străin, pentru 1 milion de euro, prin contract de cesiune, Societatea Naţională Plafar rămânând astfel fără dreptul de comercializare a produselor proprii cu utilizarea acestei mărci.''

    Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2013.

    RăspundețiȘtergere
  20. Vai di pula ta, iar ii luni!

    RăspundețiȘtergere
  21. Oare Majestatile Lor rromulane vor fi baut deja CAFEAUA, ori mai intirzie in pat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tetrailes bahtalo, mo !
      Care abea s-or intors de la ciordit, inca mai scormonesc in jarul din fata coviltirului.
      Iar schimbul 2 ai sa-l gasesti prin piete, "comercializand" de zor popusoi de fiert, zmeura, ori harbuji ! Ca niste adevarati producatori !
      Iar puradeii borati ai sa-i gasesti in intersectie la Razoare, zmangalind parbrizele la masini, pentru cate o tigara, doua !

      Pese: de majestatile lor, nu sunt sigur daca si-or aerisit ori nu cuibarele, de basini regale !

      Ștergere
  22. Sa ma kk in tara asta!!! Cum deschizi tv-ul nu vezi decit politika de rahat, vedete analfabete, accidente rutiere si fotbal...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ase-i, ase-i. Adica tiganie interminabila !
      Da', de vina nu e tara, ci poporul ista de cacat, facut din laba de pula romana, la apelul de seara, dupa ce cuceritorii, ce ne-or dat oleaca de muie, or vazut ca n-au cu cine discuta p-aciulea si plecara la Roma lor !

      Ștergere
  23. Si ai prefera accidentele navale?

    RăspundețiȘtergere
  24. Na, veste minunata. Generalul Mihai Pacepa este invitat sa viziteze Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Romania, Dumnezeu pravaleste BOLOVANI in capul unora!
      Sa vina, poate ii va cadea si astuia unul!

      Ștergere
    2. Paduche de pace pardon

      Ștergere
    3. Uai, aista n-o crepat inca ?
      Bag sama ca toti tradatorii natiei, alde curva aia de Mihai, regele pulii, ori de Pacepa, ori De Erhash Pozitiv de Deva, traiesc matusalemic, frate !

      Parca vad ca o sa vrea si asta reparatii morale si penzie pe contributivitate, de la Casa de Penzii Sectorista, indexata la zi !

      Doamne feri !

      Ștergere
    4. Pare-se ca pacepu si-a reprimit dreptul la pensie din partea statului.


      "Instituţia plătitoare a pensiei lui Pacepa după reabilitarea judecătorească a fostului condamnat la moarte pentru trădare de ţară s-a trezit din buimăceala politico-judiciară în care a fost indusă, odată cu repunerea acestuia în drepturile de pensionar militar al statului român.
      La cererea plătitorului pensiei să se producă dovada existenţei în viaţă a pensionarului Ion Mihai Pacepa nu s-a primit vreun răspuns.
      Pe cale de consecinţă, plata pensiei va fi sistată.
      Mai mult, dubiile iniţiale în legătură cu comiterea unui şir de falsuri pentru repunerea lui Pacepa în drepturi încep să se adeverească.
      Cine sunt adevăraţii autori ai fraudei şi cine va restitui pensia plătită inexistentului Pacepa?"

      Ștergere
  25. Ai da pula me, iar e luni !

    Uai, ce s-a micsorat ziua ! Ori, s-a marit noaptea !

    RăspundețiȘtergere
  26. O zi buna si muie de 5 stele !
    Ma cheama datoria ! Stiti voi, potai, papa bun...

    Ce sa-i faci, ne-am impartit si noi atributiile functionale, in fisa postului: hoasca la cratita, cu prepararea, iar eu raspund de transport si distributie !

    RăspundețiȘtergere
  27. Muei, ai grije cu evidenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, sa-mi trag secsul !
      S-or multit potaile astea, ca sobolanii ! Au cuiburi intregi de boraci !
      Tot ii scriu lu Oprescu, de fro 4 ani, ca sa mai adune din ei si sa-i trimita la taiat coaiele, ori la cusut trompele, insa pula !
      O singura catea daca incepe sa se incalzeasca, se si gasesc fro 10 futalai, din tot cartierul !
      Potaile astea simt mirosul de pizda umeda, futabila, si de la 5 km !

      Mai in gluma, mai la kashto, situatia e scapata totalmente de sub control !

      Ștergere
  28. O noua isterie regionala, la Galati !
    Prostodocsii isi dau la cap, unii altora, ca sa apuce, care mai de care, sa pupe boasele lu' Ioachim si Ana ! Cica pentru sanatate mozolesc ei, cacatul ala de cutie, in care cica-s boasele unor sfinti !

    Doamne feri, ce-i si cu sectantii astia din tara lu' Dorele, indobitociti pana la fanatism de curvele astea de pochi, care nu au nicio legatura cu credinta !
    Idioti mai mari, nici ca nu poti vedea !

    Ce zic poruncile, ce zice biblia, ce-a spus Nazarineanul si ce fac curvele astea, de-si zic Inalt prea Cufuriti, cu lanturi de tri kile de aur la gat !

    Uai, care pula me ai o pusca, de imprumut ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: adica amerlocii aia crestino-negrotei, care se intalnesc frumusel la ciurci, in fiecare duminica si care canta un fel de pop-rock bisericesc, printre povestile pastorului, ori ce pula mea e popa ala al lor, is mai prosti, nu ?
      Aia nu-s credinciosi adevarati, pentru ca nu stiu sa pupe boase sfinte, nu stiu sa faca cate o suta de cruci, ca idiotii, cand trec pe langa o biserica, nu stiu sa-si dea la gioale pentru o sticla de apa chioara "sfintita", nu stiu sa inconjoare "casa domnului" (!!!) in genunchi, ca niste reptile handicapate si nu stiu multe alte inventii de astea ale BOR. Nu ?

      Ștergere
  29. Spagi de spagi la Ministerul Dezbinarii Nationale !

    A trimis Diusa Padurarul o pula, la Craiova, ca sa faca verificari !
    Eote:
    ==================

    Ministrul Apărării, Mircea Duşa, spune că a trimis Corpul de Control la Craiova pentru a face verificări la Batalionul "Scorpionii Roşii", întrucât există suspiciuni privind modul în care a fost făcută selecţia militarilor pentru misiuni în Afganistan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    Duşa a spus, joi, la Craiova, că există mai multe sesizări cu privire la faptul că selecţia militarilor de la Batalionul 26 Infanterie "Scorpionii Roşii" nu ar fi "decurs normal", astfel că a decis să trimită acolo Corpul de Control al Statului Major al Forţelor Terestre pentru a face verificări."
    ========

    Muie uai !
    Inca de pe vremea cand s-a constituit prima unitate de militari, cu stat de organizare ful, undeva prin 1996, spagile la incadrare or fost nombar oan !
    Se denumea prin intitulatura Batalionul 96 Genii, care treboia sa lupte, pe viata si pe moarte, in Bosnia !

    La inceputuri, la selectia primei unitati cu militari de armata, spagutza ierea mica-mica si foarte anemica ! Si rusinoasa !
    Dupe sase luni, cand "specialistii" in selectii or devenit maestrii, deja se discuta, la liber, de fro mie de dolari per misiune ! Pentru bombalai, ca spekerii care "deserveau" sefii, plecau moca ! Chiar de n-aveau niciun text cu misiunea respectiva ! Iereau destui prostani, care sa o faca si pe-a soferu', si pe-a macaragiu', si pe-a paznicul de campus !

    Acusica o descoperit unul apa calda ! Adica spaga oblij, daca vrei sa vezi si tu Afganistanul, la apus de soare !

    Ce se intampla in Armata Romana, la ora actuala, este mai mult decat fenomenul dezastruos al exodului inginerilor romanesti, la munci in Italia, ca sa spele mosnegii la cur, pentru cativa arginti !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri